abonnement Unibet Coolblue
pi_129681224
:)
  zondag 4 augustus 2013 @ 20:42:30 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129690858
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2013 14:16 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik heb een rookvraag. Ik heb bietjes uit de grond getrokken, gaar gepoft in de oven, geschild en in stukjes gesneden. Nu ben ik ze koud aan het roken in een geimproviseerde rookoven (Weber+conservenblik+rookmot+oude soldeerbout). Wat voor rooktijd moet ik op rekenen?
Ik ben geen roker, geen idee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 augustus 2013 @ 20:54:12 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129691313
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 16:00 schreef XL het volgende:
Piet, hoe maak ik Obatzda en wat heb ik nog meer nodig voor een bayerische brotzeit?
100 g Romadur, 60 %)
100 g Camembert
100 g Zachte boter
Zout en peper
Paprikapoeder
Kümmel
Fijngesneden ui
Optioneel wat room

Verder, radijsjes, zoete mosterd, bretzeln of loogbroodjes, zuurdesembrood met kummel, leberkase, Kaminwurzn (gerookte rundvleesworst), mettworstjes, bergkaas, Hefeweizen of Helles, mierikswortel, augurkjes, uitjes in het zuur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129691405
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2013 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ben geen roker, geen idee.
Proefondervindelijk: 3 uur, daarna zure appel, haring en een schep biogarde er doorheen.
  maandag 5 augustus 2013 @ 12:16:09 #230
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_129710640
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2013 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

100 g Romadur, 60 %)
100 g Camembert
100 g Zachte boter
Zout en peper
Paprikapoeder
Kümmel
Fijngesneden ui
Optioneel wat room

Verder, radijsjes, zoete mosterd, bretzeln of loogbroodjes, zuurdesembrood met kummel, leberkase, Kaminwurzn (gerookte rundvleesworst), mettworstjes, bergkaas, Hefeweizen of Helles, mierikswortel, augurkjes, uitjes in het zuur
Ken je ook Kartoffelkäse?
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  maandag 5 augustus 2013 @ 12:57:39 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129711790
quote:
99s.gif Op maandag 5 augustus 2013 12:16 schreef XL het volgende:

[..]

Ken je ook Kartoffelkäse?
Ik moest het opzoeken. Lijkt me best lekker, nooit gegeten of ergens gezien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 5 augustus 2013 @ 16:23:55 #232
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_129718896
quote:
0s.gif Op maandag 5 augustus 2013 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik moest het opzoeken. Lijkt me best lekker, nooit gegeten of ergens gezien.
Ik ken juist die Bayerische Brotzeit met veel van dit soort aufstriech en dat zat in jouw voorstel nog te weinig. Bovendien mis ik Rettich...

Ik heb nu in gedachte:
- Obatzda
- Kartoffelkäse
- Griebenschmalz
maar gevoelsmatig ontbreekt nog meer Aufstriech

Duidelijk is ook
- Brezeln
- Rettich (Steirer Kren)
- Augurk

Veel dingen uit je lijstje zijn ook goede aanvullingen... maar ik ben geloof ik nog niet 100% tevreden. Het is zo lekker met dit weer en een mooie Helles in de avondzon O+
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  maandag 5 augustus 2013 @ 16:31:45 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129719150
quote:
99s.gif Op maandag 5 augustus 2013 16:23 schreef XL het volgende:

[..]

Ik ken juist die Bayerische Brotzeit met veel van dit soort aufstriech en dat zat in jouw voorstel nog te weinig. Bovendien mis ik Rettich...

Ik heb nu in gedachte:
- Obatzda
- Kartoffelkäse
- Griebenschmalz
maar gevoelsmatig ontbreekt nog meer Aufstriech

Duidelijk is ook
- Brezeln
- Rettich (Steirer Kren)
- Augurk

Veel dingen uit je lijstje zijn ook goede aanvullingen... maar ik ben geloof ik nog niet 100% tevreden. Het is zo lekker met dit weer en een mooie Helles in de avondzon O+
Schmalz is idd ook nog een goeie, net al vers mett, maar daarmee oppassen met dit broeierige weer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129752799
Piet, twee weken geleden heb ik wat makreel en wijting gevangen in de Noordzee. Overdag hebben ze in de koelbox gezeten, 's avonds zijn ze een standaard diepvries ingegaan. Tijdens mijn afwezigheid heeft de vriezerdeur een paar uur open gestaan.

Kan ik deze vissen nog eten? Ik weet namelijk dat je goed moet oppassen namelijk met de parasieten die in deze vissen zitten.
  dinsdag 6 augustus 2013 @ 15:31:18 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129755322
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 14:10 schreef rhubarb het volgende:
Piet, twee weken geleden heb ik wat makreel en wijting gevangen in de Noordzee. Overdag hebben ze in de koelbox gezeten, 's avonds zijn ze een standaard diepvries ingegaan. Tijdens mijn afwezigheid heeft de vriezerdeur een paar uur open gestaan.

Kan ik deze vissen nog eten? Ik weet namelijk dat je goed moet oppassen namelijk met de parasieten die in deze vissen zitten.
Waren ze ontdooit en dan weer ingevroren? Dat is bacteriologisch geen goed idee, zeker niet met het broeierige weer van de afgelopen week.
Als de vis goed bevroren is geweest voor pak hem beet 48 bij minstens -20 zijn de parasieten geen probleem, maar het ontdooien en weer invriezen is microbiologisch geen goed idee.
Ik neem nooit risico's, maar dat is omdat ik altijd heb geleerd voor anderen te koken, dus ook mensen met een zwakke weerstand wellicht, bejaarden, kinderen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129756403
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 15:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waren ze ontdooit en dan weer ingevroren? Dat is bacteriologisch geen goed idee, zeker niet met het broeierige weer van de afgelopen week.
Als de vis goed bevroren is geweest voor pak hem beet 48 bij minstens -20 zijn de parasieten geen probleem, maar het ontdooien en weer invriezen is microbiologisch geen goed idee.
Ik neem nooit risico's, maar dat is omdat ik altijd heb geleerd voor anderen te koken, dus ook mensen met een zwakke weerstand wellicht, bejaarden, kinderen.
Maakt het verder nog uit dat ik een standaard vriezer heb ten opzichte van de snelvriezers van de meeste vissers?
pi_129757344
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 14:10 schreef rhubarb het volgende:
Piet, twee weken geleden heb ik wat makreel en wijting gevangen in de Noordzee. Overdag hebben ze in de koelbox gezeten, 's avonds zijn ze een standaard diepvries ingegaan. Tijdens mijn afwezigheid heeft de vriezerdeur een paar uur open gestaan.
Wat cool, zelf zeevissen! Hoe heb je dat aangepakt? Zou ik ook wel eens willen..
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 6 augustus 2013 @ 17:59:20 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129760122
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 15:59 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Maakt het verder nog uit dat ik een standaard vriezer heb ten opzichte van de snelvriezers van de meeste vissers?
Je, een snelvriezer heeft veel vermogen, als je in een normaal vriezertje een kilo of 5 of nog meer vis, en dat heb je al snel, gooit dan heb je kans dat je vriezer veel te warm wordt, zelfs zaken ontdooien voordat ze opnieuw bevriezen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 6 augustus 2013 @ 20:35:24 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_129765820
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 16:30 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat cool, zelf zeevissen! Hoe heb je dat aangepakt? Zou ik ook wel eens willen..
Zullen we samen? :)
Ik wil ook al jaren.....
pi_129781466
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 20:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zullen we samen? :)
Ik wil ook al jaren.....
Dan gaan we toch gezellig met z'n drieën? Vanaf IJmuiden kun je al voor 38 euro een dagdeel zeevissen (van 05:00 - 12:00 of van 13:00 - 20:00)
  woensdag 7 augustus 2013 @ 09:20:53 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129781685
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2013 09:07 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Dan gaan we toch gezellig met z'n drieën? Vanaf IJmuiden kun je al voor 38 euro een dagdeel zeevissen (van 05:00 - 12:00 of van 13:00 - 20:00)
Boven een wrak ankeren en dan de ene makreel na de andere ophalen, heerlijk als je een rookoven bij je hebt, spartelend de rook in, zo goed heb je nog nooit gerookte makreel gegeten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129790478
Wat supercool! :)

[ Bericht 5% gewijzigd door minilot op 07-08-2013 14:29:01 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_129854691
Piet ik heb een blik Limabonen en kikkererwten in huis en niet zo een goed idee wat ik daarmee kan maken. Voor de kikkererwten weet ik als recept alleen choumous, maar dat wil ik niet maken. Kan ik chili con carne maken met Limabonen?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 9 augustus 2013 @ 18:01:57 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129871909
Limabonen kunnen prima in de chili,(goed spoelen) persoonlijk vind ik capucijners lekkerder.
Voor de kikkererwten, (goed spoelen) zou ik gewoon warm maken en serveren met uitgebakken spek en tafelzuur.
Of een salade mee maken?
Met kip en kerry?
Een soep van maken met spinazie?
Prakken, Half half met gehakt en dan balletjes van draaien en bakken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 9 augustus 2013 @ 18:30:48 #245
249559 crew  Lavenderr
pi_129872560
Piet, hoe krijg ik het beste resultaat met aardappeltjes opbakken? Roomboter, margarine of olie?
  vrijdag 9 augustus 2013 @ 18:32:33 #246
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129872597
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2013 18:30 schreef Lavenderr het volgende:
Piet, hoe krijg ik het beste resultaat met aardappeltjes opbakken? Roomboter, margarine of olie?
Ik worstel daar ook mee, spekvet is erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 9 augustus 2013 @ 18:35:30 #247
249559 crew  Lavenderr
pi_129872660
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 augustus 2013 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik worstel daar ook mee, spekvet is erg lekker.
Spek uitbakken lukt me inmiddels, dus ik ga het een keer met spekvet uitproberen.
pi_129876040
Piet, hij is vast wel eens voorbijgekomen, maar ik kon hem helaas niet terugvinden:

Hoe kun je het best zelf een hamburger maken? De lekkerste die ik ooit heb gegeten was er een die grof gehakt was, dus dat heeft mijn voorkeur. Welk vlees, welke kruiden etc.

Alvast dank!
  vrijdag 9 augustus 2013 @ 20:23:51 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129876114
100% rund, zelf gehakt draaien van bv riblappen, niet teveel kneden en verder niets toevoegen, hooguit een beetje peper voor het draaien.
Kan je een mooie dikke en rode burger bakken, smaak komt van de sauzen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 9 augustus 2013 @ 21:46:15 #250
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_129879620
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2013 18:30 schreef Lavenderr het volgende:
Piet, hoe krijg ik het beste resultaat met aardappeltjes opbakken? Roomboter, margarine of olie?
Ganzenvet >:) En dan aan het eind wat 'persillade' erdoor: fijngehakte knoflook en peterselie. En dan heb je echte pommes de terre sarladaises :9~
  vrijdag 9 augustus 2013 @ 21:49:59 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129879783
Met spek, rozemarijn, uien en knoflook, pommes d'Almagne
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 10 augustus 2013 @ 10:49:57 #252
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_129893421
Ik heb zin in iets lekkers met rundergehakt (bio)
Zat zelf aan gevulde paprika's oid te denken. . jij nog tips?
pi_129894376
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2013 20:21 schreef zatoichi het volgende:
Piet, hij is vast wel eens voorbijgekomen, maar ik kon hem helaas niet terugvinden:

Hoe kun je het best zelf een hamburger maken? De lekkerste die ik ooit heb gegeten was er een die grof gehakt was, dus dat heeft mijn voorkeur. Welk vlees, welke kruiden etc.

Alvast dank!
Ik ga vanavond hamburgers maken volgens dit recept:
http://www.spiffsbbq.nl/2010/11/hamburgers.html
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zaterdag 10 augustus 2013 @ 14:29:18 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129898704
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2013 10:49 schreef ErkendFokker het volgende:
Ik heb zin in iets lekkers met rundergehakt (bio)
Zat zelf aan gevulde paprika's oid te denken. . jij nog tips?
Gewoon pittige gehaktballetjes?
Altijd lekker
Feta erdoor is lekker als je groente vult met gehakt.
Verse groene kruiden, stukjes Gedroogde tomaat in olie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129937456
Ik ben op zoek naar een salade, quiche of ander gerecht (vegetarisch of met vis), dat een dag van tevoren klaar gemaakt kan worden en koud gegeten kan worden. Iemand goede tips?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 11 augustus 2013 @ 15:13:28 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129937957
Kook octopus gaar en snij aan stukken, voeg kappertjes en in olijfolie ingelegde gedroogde tomaten aan stukjes toe, vermeng met de olijfolie en citroensap, wat verse peterselie.
24 uur laten trekken
Goddelijk lekker, altijd een succes
Serveer met wat vers brood
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129939150
Piet, ik heb 2 wijtings gekocht bij de vismarkt. Nog nooit op, of gemaakt. Ik dacht zelf om ze gewoon op de grill in z'n geheel te bakken. Jij nog goede ideeën?
  zondag 11 augustus 2013 @ 15:45:51 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129939285
Lekker bakken, fileteren maar de huid laten zitten en op de huid bakken.
Huid goed droogdeppen en wat insnijden voor het bakken. Krokante huid is erg lekker
Of anders
Pocheren in wat witte wijn met een hollandaise?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129942234
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2013 15:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Kook octopus gaar en snij aan stukken, voeg kappertjes en in olijfolie ingelegde gedroogde tomaten aan stukjes toe, vermeng met de olijfolie en citroensap, wat verse peterselie.
24 uur laten trekken
Goddelijk lekker, altijd een succes
Serveer met wat vers brood
Piet, dankje voorde tip. Ik hou alleen niet zovan octopus. Heb jij misschien nog zo een top gerecht met zalm, tonijn, makreel ofvegetarisch? Alvastbedankt.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_129949701
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2013 14:59 schreef Tinuviel het volgende:
Ik ben op zoek naar een salade, quiche of ander gerecht (vegetarisch of met vis), dat een dag van tevoren klaar gemaakt kan worden en koud gegeten kan worden. Iemand goede tips?
Salade nicoise?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_129973469
Piet, hoe zou jij 18 kg pruimen verwerken? Ik ga er van een aantal kilo likeur van maken, maar dan blijft er nog heeeel veel over.
  maandag 12 augustus 2013 @ 12:31:17 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129973667
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 12:24 schreef lionessa het volgende:
Piet, hoe zou jij 18 kg pruimen verwerken? Ik ga er van een aantal kilo likeur van maken, maar dan blijft er nog heeeel veel over.
1. Jam maken
2. Inmaken (gehalveerd en ontsteend) op siroop in weckpotten
3. Invriezen (gehalveerd en ontsteend)
4. Pruimentaart maken
5. Chutney maken
6. Limonadesiroop maken
7. Drogen
8. Op Rum zetten, of andere sterke drank
9. Moes maken
10. Zo eten
:)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129974627
Piet, ook hier een vraag. Ik heb na lang zoeken het recept voor een goede kerriesaus voor mij. Enige nadeel, als hij een beetje afkoelt, wordt hij te dik. Hoe kan ik dit voorkomen? Zou hem namelijk ook graag gebruiken als een dipsausje, maar dat gaat zo niet lukken.
(heb hetzelfde probleem ook met mijn champignonsaus, ideale dikte als hij warm is, maar bij iets afkoelen te dik worden)
  maandag 12 augustus 2013 @ 13:06:36 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129974756
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:02 schreef kvd het volgende:
Piet, ook hier een vraag. Ik heb na lang zoeken het recept voor een goede kerriesaus voor mij. Enige nadeel, als hij een beetje afkoelt, wordt hij te dik. Hoe kan ik dit voorkomen? Zou hem namelijk ook graag gebruiken als een dipsausje, maar dat gaat zo niet lukken.
(heb hetzelfde probleem ook met mijn champignonsaus, ideale dikte als hij warm is, maar bij iets afkoelen te dik worden)
Je wilt hem warm en koud op dezelfde dikte?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129974881
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je wilt hem warm en koud op dezelfde dikte?
Indien mogelijk wel ;) Maar begrijp hieruit dat dat moeilijk gaat worden hahaha.
Dan maar gewoon de vraag hoe hij minder snel dik wordt/wat ik fout doe. In de pan is hij goed qua dikte, maar eigenlijk na ongeveer een minuut op een bord/gerecht wordt het al te dik. Te veel bloem?
  maandag 12 augustus 2013 @ 13:15:48 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129975109
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:10 schreef kvd het volgende:

[..]

Indien mogelijk wel ;) Maar begrijp hieruit dat dat moeilijk gaat worden hahaha.
Dan maar gewoon de vraag hoe hij minder snel dik wordt/wat ik fout doe. In de pan is hij goed qua dikte, maar eigenlijk na ongeveer een minuut op een bord/gerecht wordt het al te dik. Te veel bloem?
Ja, je moet minder bindmiddel gebruiken, zou sowieso geen bloem gebruiken, dat onderdrukt de smaak. Gebruik een kleingehakte of geraspte bloemige aardappel, veel lekkerder, of aardappelmeel.
Ik bind ook vaak met kikkererwtenmeel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129975488
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, je moet minder bindmiddel gebruiken, zou sowieso geen bloem gebruiken, dat onderdrukt de smaak. Gebruik een kleingehakte of geraspte bloemige aardappel, veel lekkerder, of aardappelmeel.
Ik bind ook vaak met kikkererwtenmeel
Kijk, alle recepten die ik tegenkwam gebruiken bloem. Ik maak de sauzen dus met een roux. Dus ik ga de meel vervangen door aardappel/aardappelmeel. Gebruik ik dat op hetzelfde moment in het recept als de bloem? Dus (igv de kerriesaus) boter smelten, kerrie meebakken (eventueel een uitje) en dan de aardappelrasp? Grote of klein aardappel?
En als ik aardappelmeel gebruik pas op het einde neem ik aan.
  maandag 12 augustus 2013 @ 14:32:33 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129977925
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:26 schreef kvd het volgende:

[..]

Kijk, alle recepten die ik tegenkwam gebruiken bloem. Ik maak de sauzen dus met een roux. Dus ik ga de meel vervangen door aardappel/aardappelmeel. Gebruik ik dat op hetzelfde moment in het recept als de bloem? Dus (igv de kerriesaus) boter smelten, kerrie meebakken (eventueel een uitje) en dan de aardappelrasp? Grote of klein aardappel?
En als ik aardappelmeel gebruik pas op het einde neem ik aan.
Aardappel pas bijvoegen als je vloeistof erbij hebt. Niet zoals roux
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129982758
Ha die Piet, als ik zelf popcorn wil maken, dus met pofmais in een pannetje, welke olie kan ik dan gebruiken? Ik heb thuis sesam-, walnoot- en olijfolie, kan ik een van deze drie hier voor gebruiken of moet ik even naar de winkel voor iets anders?
  maandag 12 augustus 2013 @ 16:33:08 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129983041
quote:
7s.gif Op maandag 12 augustus 2013 16:25 schreef msacras het volgende:
Ha die Piet, als ik zelf popcorn wil maken, dus met pofmais in een pannetje, welke olie kan ik dan gebruiken? Ik heb thuis sesam-, walnoot- en olijfolie, kan ik een van deze drie hier voor gebruiken of moet ik even naar de winkel voor iets anders?
Dat zijn meer olieen om smaak te geven voor dressings en zo, maar om te bakken zou ik maisolie, zonnebloem of arachide gebruiken.
Voor popcorn dus mais, blijf je in dezelfde plant.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129983066
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat zijn meer olieen om smaak te geven voor dressings en zo, maar om te bakken zou ik maisolie, zonnebloem of arachide gebruiken.
Voor popcorn dus mais, blijf je in dezelfde plant.
Dan ga ik even langs de Albert Heijn, bedankt!
pi_130092763
Niet echt een vraag omtrent het klaarmaken van iets, maar wél een vraag met betrekking tot voedselbereiding..

Ik ben sinds een uur geleden in het bezit van zo'n ding:



Het is een stevige, zware en er zit zo'n grijpertje bij om je komkommer mee vast te houden.

Echter, ik heb nog nooit van mijn leven een mandoline gebruikt en ik ben een ongeloofelijke kluns met álles!
Dus: nog tips omtrent het gebruik ervan om te voorkomen dat ik er vanavond meteen een stel van mijn eigen vingers mee afsnij? :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_130095197
Gebruiksaanwijzing begint al fijn!



Snif.
Let me see you stripped down to the bone
pi_130095725
Ik ben ervaringsdeskundige en zou zeggen koop meer dan dat je nodig hebt en gooi het laatste stuk weg :)
pi_130095783
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 14:19 schreef minilot het volgende:
Gebruiksaanwijzing begint al fijn!

[ afbeelding ]

Snif.
In verkeerde handen is bijna ieder instrument potentieel gevaarlijk...
Sterkheidsbaas van alles.
pi_130095805
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 14:34 schreef NutKees het volgende:
Ik ben ervaringsdeskundige en zou zeggen koop meer dan dat je nodig hebt en gooi het laatste stuk weg :)
:) ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 15 augustus 2013 @ 14:38:59 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130095855
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 13:11 schreef minilot het volgende:
Niet echt een vraag omtrent het klaarmaken van iets, maar wél een vraag met betrekking tot voedselbereiding..

Ik ben sinds een uur geleden in het bezit van zo'n ding:

[ afbeelding ]

Het is een stevige, zware en er zit zo'n grijpertje bij om je komkommer mee vast te houden.

Echter, ik heb nog nooit van mijn leven een mandoline gebruikt en ik ben een ongeloofelijke kluns met álles!
Dus: nog tips omtrent het gebruik ervan om te voorkomen dat ik er vanavond meteen een stel van mijn eigen vingers mee afsnij? :D
Een mandoline, een mooi bezit, maar hij is niet compleet zonder slede die op dat snijvlak heen en weer gaat
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 15 augustus 2013 @ 14:40:11 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130095895
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130096136
Ik heb er een voedselgrijper bij. Niet eentje die geleid wordt door de randjes van de mandoline, maar er zit in elk geval straks een buffer tussen het snijvlak + het laatste stukje aardappel en mijn vingers.
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 15 augustus 2013 @ 14:53:22 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130096414
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 14:46 schreef minilot het volgende:
Ik heb er een voedselgrijper bij. Niet eentje die geleid wordt door de randjes van de mandoline, maar er zit in elk geval straks een buffer tussen het snijvlak + het laatste stukje aardappel en mijn vingers.
Die moet je dus gebruiken.
Ik doen dat bij mijn mandoline trouwens niet
Rick Stein ook niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130096442
Ik heb al ruimschoots teveel bloederige afgetopte vingers geGoogled om het grijpertje niet te gebruiken. ;)
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 15 augustus 2013 @ 15:28:41 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130097779
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 14:54 schreef minilot het volgende:
Ik heb al ruimschoots teveel bloederige afgetopte vingers geGoogled om het grijpertje niet te gebruiken. ;)
Mijn handen zitten onder de littekens van het snijden en vooral brandwonden van even in de oven grijpen en dan tegen wat metaal blijven plakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130097833
Ooooo ja, ovengerelateerde brandwonden! Ik zit ook vol littekenplekjes. :Y
Let me see you stripped down to the bone
  donderdag 15 augustus 2013 @ 15:31:58 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130097901
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 15:30 schreef minilot het volgende:
Ooooo ja, ovengerelateerde brandwonden! Ik zit ook vol littekenplekjes. :Y
Ben met de laatste al maanden zoet, daar heb ik een schimmelinfectie in gekregen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130098226
Wow! Zo bont maak ik het niet. Kleine schroeiplekjes.
Let me see you stripped down to the bone
pi_130099184
In mijn eerste weken bij de slagerij ;(

De messen waren er zo scherp dat je het vaak niet eens voelde, maar pas merkte als er een stroompje bloed uit een openstaand flapje op je hand liep.
  donderdag 15 augustus 2013 @ 17:30:54 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130101885
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 15:41 schreef minilot het volgende:
Wow! Zo bont maak ik het niet. Kleine schroeiplekjes.
Even tegen het rooster aanzitten en zat vastgeplakt, smerig brandwondje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130106893
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 16:07 schreef Hagelkaas het volgende:
In mijn eerste weken bij de slagerij ;(

De messen waren er zo scherp dat je het vaak niet eens voelde, maar pas merkte als er een stroompje bloed uit een openstaand flapje op je hand liep.
Nooit meegemaakt in de slagerij. Ik moest wel leren om opzij te springen voor een vallend mes. :+
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 15 augustus 2013 @ 20:37:21 #289
63722 z80
I fink you freaky
pi_130107716
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 20:15 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Nooit meegemaakt in de slagerij. Ik moest wel leren om opzij te springen voor een vallend mes. :+
te veel en te lang met hete en scherpe dingen gewerkt.
hierdoor spring ik standaard weg als er iets valt. zelfs als het het totaal niet gevaarlijk is en nog makkelijk te vangen.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_130108507
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 20:37 schreef z80 het volgende:

[..]

te veel en te lang met hete en scherpe dingen gewerkt.
hierdoor spring ik standaard weg als er iets valt. zelfs als het het totaal niet gevaarlijk is en nog makkelijk te vangen.
Goed zo! Ook dat opvangen moest ik afleren. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_130120222
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 20:37 schreef z80 het volgende:

[..]

te veel en te lang met hete en scherpe dingen gewerkt.
hierdoor spring ik standaard weg als er iets valt. zelfs als het het totaal niet gevaarlijk is en nog makkelijk te vangen.
Klopt! :D

Werkte ook vaak met bakken vol bijvoorbeeld gestoofde lamsschenkels. Gloeiend heet, dat wil je niet over je benen. Nooit een grote ramp veroorzaak gelukkig, wel geleerd dat zeezout op een vette vloer net zo goed werkt als strooizout op sneeuw..

Onvoorstelbaar veel geleerd, heb daar ook echt fatsoenlijk leren snijden. We maakten heel erg veel gerechen op bestelling, dus naast lamsruggen stond je ook peterselie en champignons te hakken. Val er nog steeds elke dag op terug.
pi_130121349
Ik ben ijsbonbons (min of meer) aan het maken maar de gesmolten chocolade is de dik waardoor ik het niet mooi egaal in de vorm krijg. En dan wordt de uiteindelijke laag zo dik en hard dat je er nauwelijks doorheen komt met een lepel/vorkje.

Ik smelt de callets au bain marie tot ongeveer 35 graden maar dan is de massa dus onhandig dik. Wat is de beste manier om de chocolade aan te lengen? Ik lees vanalles over crisco, olie en room. Maar ik heb nog maar 1 kans, ze 'moeten' vanavond klaar zijn...
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 10:17:16 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130122985
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 08:56 schreef NutKees het volgende:
Ik ben ijsbonbons (min of meer) aan het maken maar de gesmolten chocolade is de dik waardoor ik het niet mooi egaal in de vorm krijg. En dan wordt de uiteindelijke laag zo dik en hard dat je er nauwelijks doorheen komt met een lepel/vorkje.

Ik smelt de callets au bain marie tot ongeveer 35 graden maar dan is de massa dus onhandig dik. Wat is de beste manier om de chocolade aan te lengen? Ik lees vanalles over crisco, olie en room. Maar ik heb nog maar 1 kans, ze 'moeten' vanavond klaar zijn...
Gebruik je couverture chocolade?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130124472
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 10:17 schreef Pietverdriet het volgende:
couverture
Deze:
http://www.callebaut.com/(...)he-donkere-chocolade

811NV als ik me niet vergis...
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 11:20:56 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130124826
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 11:08 schreef NutKees het volgende:

[..]

Deze:
http://www.callebaut.com/(...)he-donkere-chocolade

811NV als ik me niet vergis...
Wellicht moet het iets warmer en moet er meer beweging in?
Ik ben geen pattisier, en zelfs dan is chocolade nog een vak apart.
Als noodgreep zou je een beetje boter kunnen toevoegen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130125255
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wellicht moet het iets warmer en moet er meer beweging in?
Ik ben geen pattisier, en zelfs dan is chocolade nog een vak apart.
Als noodgreep zou je een beetje boter kunnen toevoegen
Ik ga 40 graden en een klontje roomboter proberen. Erger kan het toch niet worden.

Dankje!
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 11:39:26 #297
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130125376
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 11:35 schreef NutKees het volgende:

[..]

Ik ga 40 graden en een klontje roomboter proberen. Erger kan het toch niet worden.

Dankje!
Blijf het in beweging houden met een siliconen spatel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130125722
Hoi Piet,

Ik ben van plan om lams koteletten te combineren met een zoete aardappel. Maar ik verwacht dat de ietwat zoetachtig smaak van lam samen met de zoete aardappel -too much- is maar denk dat na het uitbalanceren die smaken perfect bij elkaar passen. Ben je het daarmee eens en wat zou je doen om de smaken wat meer in balans te brengen? Ik ben trouwens van plan de koteletten te marineren met knoflook, rozemarijn, thijm, olijfolie en zeezout/peper.

edit: ik denk nu dat misschien iets van een tomatensalsa met citroensap en een klein beetje rode ui de smaken wat meer in balans brengt? Nog meer suggesties?
  vrijdag 16 augustus 2013 @ 12:18:27 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_130126519
Ik ben geen fan van zoete aardappel. Bij lamskoteletten zou ik eerder opperdoes ronde nemen, die goed schrobben en dan ik flink gezouten water in de schil koken. Texels Lam met Opperdoes Ronde, twee DOCG's bij elkaar. Wellicht wat zeekraal als garnering.
Verder niet te moeilijk doen met sauzen, lam en opperdoezen smaken zelf al geweldig. Gewoon wat gesmolten boter voor bij de opperdoezen (boterdoop)
Maar ja, thats me
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_130126669
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 augustus 2013 12:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik ben geen fan van zoete aardappel. Bij lamskoteletten zou ik eerder opperdoes ronde nemen, die goed schrobben en dan ik flink gezouten water in de schil koken. Texels Lam met Opperdoes Ronde, twee DOCG's bij elkaar. Wellicht wat zeekraal als garnering.
Verder niet te moeilijk doen met sauzen, lam en opperdoezen smaken zelf al geweldig. Gewoon wat gesmolten boter voor bij de opperdoezen (boterdoop)
Maar ja, thats me
Oké bedankt! En ik wil gamba's combineren met coquilles als een voorgerecht, daar een ideetje voor?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')