abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 9 augustus 2013 @ 21:49:59 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129879783
Met spek, rozemarijn, uien en knoflook, pommes d'Almagne
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 10 augustus 2013 @ 10:49:57 #252
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_129893421
Ik heb zin in iets lekkers met rundergehakt (bio)
Zat zelf aan gevulde paprika's oid te denken. . jij nog tips?
pi_129894376
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2013 20:21 schreef zatoichi het volgende:
Piet, hij is vast wel eens voorbijgekomen, maar ik kon hem helaas niet terugvinden:

Hoe kun je het best zelf een hamburger maken? De lekkerste die ik ooit heb gegeten was er een die grof gehakt was, dus dat heeft mijn voorkeur. Welk vlees, welke kruiden etc.

Alvast dank!
Ik ga vanavond hamburgers maken volgens dit recept:
http://www.spiffsbbq.nl/2010/11/hamburgers.html
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  zaterdag 10 augustus 2013 @ 14:29:18 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129898704
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 augustus 2013 10:49 schreef ErkendFokker het volgende:
Ik heb zin in iets lekkers met rundergehakt (bio)
Zat zelf aan gevulde paprika's oid te denken. . jij nog tips?
Gewoon pittige gehaktballetjes?
Altijd lekker
Feta erdoor is lekker als je groente vult met gehakt.
Verse groene kruiden, stukjes Gedroogde tomaat in olie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129937456
Ik ben op zoek naar een salade, quiche of ander gerecht (vegetarisch of met vis), dat een dag van tevoren klaar gemaakt kan worden en koud gegeten kan worden. Iemand goede tips?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 11 augustus 2013 @ 15:13:28 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129937957
Kook octopus gaar en snij aan stukken, voeg kappertjes en in olijfolie ingelegde gedroogde tomaten aan stukjes toe, vermeng met de olijfolie en citroensap, wat verse peterselie.
24 uur laten trekken
Goddelijk lekker, altijd een succes
Serveer met wat vers brood
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129939150
Piet, ik heb 2 wijtings gekocht bij de vismarkt. Nog nooit op, of gemaakt. Ik dacht zelf om ze gewoon op de grill in z'n geheel te bakken. Jij nog goede ideeën?
  zondag 11 augustus 2013 @ 15:45:51 #258
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129939285
Lekker bakken, fileteren maar de huid laten zitten en op de huid bakken.
Huid goed droogdeppen en wat insnijden voor het bakken. Krokante huid is erg lekker
Of anders
Pocheren in wat witte wijn met een hollandaise?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129942234
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2013 15:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Kook octopus gaar en snij aan stukken, voeg kappertjes en in olijfolie ingelegde gedroogde tomaten aan stukjes toe, vermeng met de olijfolie en citroensap, wat verse peterselie.
24 uur laten trekken
Goddelijk lekker, altijd een succes
Serveer met wat vers brood
Piet, dankje voorde tip. Ik hou alleen niet zovan octopus. Heb jij misschien nog zo een top gerecht met zalm, tonijn, makreel ofvegetarisch? Alvastbedankt.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_129949701
quote:
0s.gif Op zondag 11 augustus 2013 14:59 schreef Tinuviel het volgende:
Ik ben op zoek naar een salade, quiche of ander gerecht (vegetarisch of met vis), dat een dag van tevoren klaar gemaakt kan worden en koud gegeten kan worden. Iemand goede tips?
Salade nicoise?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_129973469
Piet, hoe zou jij 18 kg pruimen verwerken? Ik ga er van een aantal kilo likeur van maken, maar dan blijft er nog heeeel veel over.
  maandag 12 augustus 2013 @ 12:31:17 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129973667
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 12:24 schreef lionessa het volgende:
Piet, hoe zou jij 18 kg pruimen verwerken? Ik ga er van een aantal kilo likeur van maken, maar dan blijft er nog heeeel veel over.
1. Jam maken
2. Inmaken (gehalveerd en ontsteend) op siroop in weckpotten
3. Invriezen (gehalveerd en ontsteend)
4. Pruimentaart maken
5. Chutney maken
6. Limonadesiroop maken
7. Drogen
8. Op Rum zetten, of andere sterke drank
9. Moes maken
10. Zo eten
:)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129974627
Piet, ook hier een vraag. Ik heb na lang zoeken het recept voor een goede kerriesaus voor mij. Enige nadeel, als hij een beetje afkoelt, wordt hij te dik. Hoe kan ik dit voorkomen? Zou hem namelijk ook graag gebruiken als een dipsausje, maar dat gaat zo niet lukken.
(heb hetzelfde probleem ook met mijn champignonsaus, ideale dikte als hij warm is, maar bij iets afkoelen te dik worden)
  maandag 12 augustus 2013 @ 13:06:36 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129974756
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:02 schreef kvd het volgende:
Piet, ook hier een vraag. Ik heb na lang zoeken het recept voor een goede kerriesaus voor mij. Enige nadeel, als hij een beetje afkoelt, wordt hij te dik. Hoe kan ik dit voorkomen? Zou hem namelijk ook graag gebruiken als een dipsausje, maar dat gaat zo niet lukken.
(heb hetzelfde probleem ook met mijn champignonsaus, ideale dikte als hij warm is, maar bij iets afkoelen te dik worden)
Je wilt hem warm en koud op dezelfde dikte?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129974881
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je wilt hem warm en koud op dezelfde dikte?
Indien mogelijk wel ;) Maar begrijp hieruit dat dat moeilijk gaat worden hahaha.
Dan maar gewoon de vraag hoe hij minder snel dik wordt/wat ik fout doe. In de pan is hij goed qua dikte, maar eigenlijk na ongeveer een minuut op een bord/gerecht wordt het al te dik. Te veel bloem?
  maandag 12 augustus 2013 @ 13:15:48 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129975109
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:10 schreef kvd het volgende:

[..]

Indien mogelijk wel ;) Maar begrijp hieruit dat dat moeilijk gaat worden hahaha.
Dan maar gewoon de vraag hoe hij minder snel dik wordt/wat ik fout doe. In de pan is hij goed qua dikte, maar eigenlijk na ongeveer een minuut op een bord/gerecht wordt het al te dik. Te veel bloem?
Ja, je moet minder bindmiddel gebruiken, zou sowieso geen bloem gebruiken, dat onderdrukt de smaak. Gebruik een kleingehakte of geraspte bloemige aardappel, veel lekkerder, of aardappelmeel.
Ik bind ook vaak met kikkererwtenmeel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129975488
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, je moet minder bindmiddel gebruiken, zou sowieso geen bloem gebruiken, dat onderdrukt de smaak. Gebruik een kleingehakte of geraspte bloemige aardappel, veel lekkerder, of aardappelmeel.
Ik bind ook vaak met kikkererwtenmeel
Kijk, alle recepten die ik tegenkwam gebruiken bloem. Ik maak de sauzen dus met een roux. Dus ik ga de meel vervangen door aardappel/aardappelmeel. Gebruik ik dat op hetzelfde moment in het recept als de bloem? Dus (igv de kerriesaus) boter smelten, kerrie meebakken (eventueel een uitje) en dan de aardappelrasp? Grote of klein aardappel?
En als ik aardappelmeel gebruik pas op het einde neem ik aan.
  maandag 12 augustus 2013 @ 14:32:33 #268
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129977925
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 13:26 schreef kvd het volgende:

[..]

Kijk, alle recepten die ik tegenkwam gebruiken bloem. Ik maak de sauzen dus met een roux. Dus ik ga de meel vervangen door aardappel/aardappelmeel. Gebruik ik dat op hetzelfde moment in het recept als de bloem? Dus (igv de kerriesaus) boter smelten, kerrie meebakken (eventueel een uitje) en dan de aardappelrasp? Grote of klein aardappel?
En als ik aardappelmeel gebruik pas op het einde neem ik aan.
Aardappel pas bijvoegen als je vloeistof erbij hebt. Niet zoals roux
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129982758
Ha die Piet, als ik zelf popcorn wil maken, dus met pofmais in een pannetje, welke olie kan ik dan gebruiken? Ik heb thuis sesam-, walnoot- en olijfolie, kan ik een van deze drie hier voor gebruiken of moet ik even naar de winkel voor iets anders?
  maandag 12 augustus 2013 @ 16:33:08 #270
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129983041
quote:
7s.gif Op maandag 12 augustus 2013 16:25 schreef msacras het volgende:
Ha die Piet, als ik zelf popcorn wil maken, dus met pofmais in een pannetje, welke olie kan ik dan gebruiken? Ik heb thuis sesam-, walnoot- en olijfolie, kan ik een van deze drie hier voor gebruiken of moet ik even naar de winkel voor iets anders?
Dat zijn meer olieen om smaak te geven voor dressings en zo, maar om te bakken zou ik maisolie, zonnebloem of arachide gebruiken.
Voor popcorn dus mais, blijf je in dezelfde plant.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129983066
quote:
0s.gif Op maandag 12 augustus 2013 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat zijn meer olieen om smaak te geven voor dressings en zo, maar om te bakken zou ik maisolie, zonnebloem of arachide gebruiken.
Voor popcorn dus mais, blijf je in dezelfde plant.
Dan ga ik even langs de Albert Heijn, bedankt!
pi_130092763
Niet echt een vraag omtrent het klaarmaken van iets, maar wél een vraag met betrekking tot voedselbereiding..

Ik ben sinds een uur geleden in het bezit van zo'n ding:



Het is een stevige, zware en er zit zo'n grijpertje bij om je komkommer mee vast te houden.

Echter, ik heb nog nooit van mijn leven een mandoline gebruikt en ik ben een ongeloofelijke kluns met álles!
Dus: nog tips omtrent het gebruik ervan om te voorkomen dat ik er vanavond meteen een stel van mijn eigen vingers mee afsnij? :D
Let me see you stripped down to the bone
pi_130095197
Gebruiksaanwijzing begint al fijn!



Snif.
Let me see you stripped down to the bone
pi_130095725
Ik ben ervaringsdeskundige en zou zeggen koop meer dan dat je nodig hebt en gooi het laatste stuk weg :)
pi_130095783
quote:
0s.gif Op donderdag 15 augustus 2013 14:19 schreef minilot het volgende:
Gebruiksaanwijzing begint al fijn!

[ afbeelding ]

Snif.
In verkeerde handen is bijna ieder instrument potentieel gevaarlijk...
Sterkheidsbaas van alles.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')