Ik ga vanavond hamburgers maken volgens dit recept:quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 20:21 schreef zatoichi het volgende:
Piet, hij is vast wel eens voorbijgekomen, maar ik kon hem helaas niet terugvinden:
Hoe kun je het best zelf een hamburger maken? De lekkerste die ik ooit heb gegeten was er een die grof gehakt was, dus dat heeft mijn voorkeur. Welk vlees, welke kruiden etc.
Alvast dank!
Gewoon pittige gehaktballetjes?quote:Op zaterdag 10 augustus 2013 10:49 schreef ErkendFokker het volgende:
Ik heb zin in iets lekkers met rundergehakt (bio)
Zat zelf aan gevulde paprika's oid te denken. . jij nog tips?
Piet, dankje voorde tip. Ik hou alleen niet zovan octopus. Heb jij misschien nog zo een top gerecht met zalm, tonijn, makreel ofvegetarisch? Alvastbedankt.quote:Op zondag 11 augustus 2013 15:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Kook octopus gaar en snij aan stukken, voeg kappertjes en in olijfolie ingelegde gedroogde tomaten aan stukjes toe, vermeng met de olijfolie en citroensap, wat verse peterselie.
24 uur laten trekken
Goddelijk lekker, altijd een succes
Serveer met wat vers brood
Salade nicoise?quote:Op zondag 11 augustus 2013 14:59 schreef Tinuviel het volgende:
Ik ben op zoek naar een salade, quiche of ander gerecht (vegetarisch of met vis), dat een dag van tevoren klaar gemaakt kan worden en koud gegeten kan worden. Iemand goede tips?
1. Jam makenquote:Op maandag 12 augustus 2013 12:24 schreef lionessa het volgende:
Piet, hoe zou jij 18 kg pruimen verwerken? Ik ga er van een aantal kilo likeur van maken, maar dan blijft er nog heeeel veel over.
Je wilt hem warm en koud op dezelfde dikte?quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:02 schreef kvd het volgende:
Piet, ook hier een vraag. Ik heb na lang zoeken het recept voor een goede kerriesaus voor mij. Enige nadeel, als hij een beetje afkoelt, wordt hij te dik. Hoe kan ik dit voorkomen? Zou hem namelijk ook graag gebruiken als een dipsausje, maar dat gaat zo niet lukken.
(heb hetzelfde probleem ook met mijn champignonsaus, ideale dikte als hij warm is, maar bij iets afkoelen te dik worden)
Indien mogelijk welquote:Op maandag 12 augustus 2013 13:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je wilt hem warm en koud op dezelfde dikte?
Ja, je moet minder bindmiddel gebruiken, zou sowieso geen bloem gebruiken, dat onderdrukt de smaak. Gebruik een kleingehakte of geraspte bloemige aardappel, veel lekkerder, of aardappelmeel.quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:10 schreef kvd het volgende:
[..]
Indien mogelijk welMaar begrijp hieruit dat dat moeilijk gaat worden hahaha.
Dan maar gewoon de vraag hoe hij minder snel dik wordt/wat ik fout doe. In de pan is hij goed qua dikte, maar eigenlijk na ongeveer een minuut op een bord/gerecht wordt het al te dik. Te veel bloem?
Kijk, alle recepten die ik tegenkwam gebruiken bloem. Ik maak de sauzen dus met een roux. Dus ik ga de meel vervangen door aardappel/aardappelmeel. Gebruik ik dat op hetzelfde moment in het recept als de bloem? Dus (igv de kerriesaus) boter smelten, kerrie meebakken (eventueel een uitje) en dan de aardappelrasp? Grote of klein aardappel?quote:Op maandag 12 augustus 2013 13:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, je moet minder bindmiddel gebruiken, zou sowieso geen bloem gebruiken, dat onderdrukt de smaak. Gebruik een kleingehakte of geraspte bloemige aardappel, veel lekkerder, of aardappelmeel.
Ik bind ook vaak met kikkererwtenmeel
Aardappel pas bijvoegen als je vloeistof erbij hebt. Niet zoals rouxquote:Op maandag 12 augustus 2013 13:26 schreef kvd het volgende:
[..]
Kijk, alle recepten die ik tegenkwam gebruiken bloem. Ik maak de sauzen dus met een roux. Dus ik ga de meel vervangen door aardappel/aardappelmeel. Gebruik ik dat op hetzelfde moment in het recept als de bloem? Dus (igv de kerriesaus) boter smelten, kerrie meebakken (eventueel een uitje) en dan de aardappelrasp? Grote of klein aardappel?
En als ik aardappelmeel gebruik pas op het einde neem ik aan.
Dat zijn meer olieen om smaak te geven voor dressings en zo, maar om te bakken zou ik maisolie, zonnebloem of arachide gebruiken.quote:Op maandag 12 augustus 2013 16:25 schreef msacras het volgende:
Ha die Piet, als ik zelf popcorn wil maken, dus met pofmais in een pannetje, welke olie kan ik dan gebruiken? Ik heb thuis sesam-, walnoot- en olijfolie, kan ik een van deze drie hier voor gebruiken of moet ik even naar de winkel voor iets anders?
Dan ga ik even langs de Albert Heijn, bedankt!quote:Op maandag 12 augustus 2013 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat zijn meer olieen om smaak te geven voor dressings en zo, maar om te bakken zou ik maisolie, zonnebloem of arachide gebruiken.
Voor popcorn dus mais, blijf je in dezelfde plant.
In verkeerde handen is bijna ieder instrument potentieel gevaarlijk...quote:Op donderdag 15 augustus 2013 14:19 schreef minilot het volgende:
Gebruiksaanwijzing begint al fijn!
[ afbeelding ]
Snif.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |