abonnement Unibet Coolblue
pi_129681224
:)
  zondag 4 augustus 2013 @ 20:42:30 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129690858
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2013 14:16 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik heb een rookvraag. Ik heb bietjes uit de grond getrokken, gaar gepoft in de oven, geschild en in stukjes gesneden. Nu ben ik ze koud aan het roken in een geimproviseerde rookoven (Weber+conservenblik+rookmot+oude soldeerbout). Wat voor rooktijd moet ik op rekenen?
Ik ben geen roker, geen idee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 4 augustus 2013 @ 20:54:12 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129691313
quote:
0s.gif Op zondag 4 augustus 2013 16:00 schreef XL het volgende:
Piet, hoe maak ik Obatzda en wat heb ik nog meer nodig voor een bayerische brotzeit?
100 g Romadur, 60 %)
100 g Camembert
100 g Zachte boter
Zout en peper
Paprikapoeder
Kümmel
Fijngesneden ui
Optioneel wat room

Verder, radijsjes, zoete mosterd, bretzeln of loogbroodjes, zuurdesembrood met kummel, leberkase, Kaminwurzn (gerookte rundvleesworst), mettworstjes, bergkaas, Hefeweizen of Helles, mierikswortel, augurkjes, uitjes in het zuur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129691405
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2013 20:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik ben geen roker, geen idee.
Proefondervindelijk: 3 uur, daarna zure appel, haring en een schep biogarde er doorheen.
  maandag 5 augustus 2013 @ 12:16:09 #230
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_129710640
quote:
1s.gif Op zondag 4 augustus 2013 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

100 g Romadur, 60 %)
100 g Camembert
100 g Zachte boter
Zout en peper
Paprikapoeder
Kümmel
Fijngesneden ui
Optioneel wat room

Verder, radijsjes, zoete mosterd, bretzeln of loogbroodjes, zuurdesembrood met kummel, leberkase, Kaminwurzn (gerookte rundvleesworst), mettworstjes, bergkaas, Hefeweizen of Helles, mierikswortel, augurkjes, uitjes in het zuur
Ken je ook Kartoffelkäse?
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  maandag 5 augustus 2013 @ 12:57:39 #231
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129711790
quote:
99s.gif Op maandag 5 augustus 2013 12:16 schreef XL het volgende:

[..]

Ken je ook Kartoffelkäse?
Ik moest het opzoeken. Lijkt me best lekker, nooit gegeten of ergens gezien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 5 augustus 2013 @ 16:23:55 #232
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_129718896
quote:
0s.gif Op maandag 5 augustus 2013 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik moest het opzoeken. Lijkt me best lekker, nooit gegeten of ergens gezien.
Ik ken juist die Bayerische Brotzeit met veel van dit soort aufstriech en dat zat in jouw voorstel nog te weinig. Bovendien mis ik Rettich...

Ik heb nu in gedachte:
- Obatzda
- Kartoffelkäse
- Griebenschmalz
maar gevoelsmatig ontbreekt nog meer Aufstriech

Duidelijk is ook
- Brezeln
- Rettich (Steirer Kren)
- Augurk

Veel dingen uit je lijstje zijn ook goede aanvullingen... maar ik ben geloof ik nog niet 100% tevreden. Het is zo lekker met dit weer en een mooie Helles in de avondzon O+
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  maandag 5 augustus 2013 @ 16:31:45 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129719150
quote:
99s.gif Op maandag 5 augustus 2013 16:23 schreef XL het volgende:

[..]

Ik ken juist die Bayerische Brotzeit met veel van dit soort aufstriech en dat zat in jouw voorstel nog te weinig. Bovendien mis ik Rettich...

Ik heb nu in gedachte:
- Obatzda
- Kartoffelkäse
- Griebenschmalz
maar gevoelsmatig ontbreekt nog meer Aufstriech

Duidelijk is ook
- Brezeln
- Rettich (Steirer Kren)
- Augurk

Veel dingen uit je lijstje zijn ook goede aanvullingen... maar ik ben geloof ik nog niet 100% tevreden. Het is zo lekker met dit weer en een mooie Helles in de avondzon O+
Schmalz is idd ook nog een goeie, net al vers mett, maar daarmee oppassen met dit broeierige weer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129752799
Piet, twee weken geleden heb ik wat makreel en wijting gevangen in de Noordzee. Overdag hebben ze in de koelbox gezeten, 's avonds zijn ze een standaard diepvries ingegaan. Tijdens mijn afwezigheid heeft de vriezerdeur een paar uur open gestaan.

Kan ik deze vissen nog eten? Ik weet namelijk dat je goed moet oppassen namelijk met de parasieten die in deze vissen zitten.
  dinsdag 6 augustus 2013 @ 15:31:18 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129755322
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 14:10 schreef rhubarb het volgende:
Piet, twee weken geleden heb ik wat makreel en wijting gevangen in de Noordzee. Overdag hebben ze in de koelbox gezeten, 's avonds zijn ze een standaard diepvries ingegaan. Tijdens mijn afwezigheid heeft de vriezerdeur een paar uur open gestaan.

Kan ik deze vissen nog eten? Ik weet namelijk dat je goed moet oppassen namelijk met de parasieten die in deze vissen zitten.
Waren ze ontdooit en dan weer ingevroren? Dat is bacteriologisch geen goed idee, zeker niet met het broeierige weer van de afgelopen week.
Als de vis goed bevroren is geweest voor pak hem beet 48 bij minstens -20 zijn de parasieten geen probleem, maar het ontdooien en weer invriezen is microbiologisch geen goed idee.
Ik neem nooit risico's, maar dat is omdat ik altijd heb geleerd voor anderen te koken, dus ook mensen met een zwakke weerstand wellicht, bejaarden, kinderen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129756403
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 15:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waren ze ontdooit en dan weer ingevroren? Dat is bacteriologisch geen goed idee, zeker niet met het broeierige weer van de afgelopen week.
Als de vis goed bevroren is geweest voor pak hem beet 48 bij minstens -20 zijn de parasieten geen probleem, maar het ontdooien en weer invriezen is microbiologisch geen goed idee.
Ik neem nooit risico's, maar dat is omdat ik altijd heb geleerd voor anderen te koken, dus ook mensen met een zwakke weerstand wellicht, bejaarden, kinderen.
Maakt het verder nog uit dat ik een standaard vriezer heb ten opzichte van de snelvriezers van de meeste vissers?
pi_129757344
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 14:10 schreef rhubarb het volgende:
Piet, twee weken geleden heb ik wat makreel en wijting gevangen in de Noordzee. Overdag hebben ze in de koelbox gezeten, 's avonds zijn ze een standaard diepvries ingegaan. Tijdens mijn afwezigheid heeft de vriezerdeur een paar uur open gestaan.
Wat cool, zelf zeevissen! Hoe heb je dat aangepakt? Zou ik ook wel eens willen..
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 6 augustus 2013 @ 17:59:20 #238
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129760122
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 15:59 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Maakt het verder nog uit dat ik een standaard vriezer heb ten opzichte van de snelvriezers van de meeste vissers?
Je, een snelvriezer heeft veel vermogen, als je in een normaal vriezertje een kilo of 5 of nog meer vis, en dat heb je al snel, gooit dan heb je kans dat je vriezer veel te warm wordt, zelfs zaken ontdooien voordat ze opnieuw bevriezen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 6 augustus 2013 @ 20:35:24 #239
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_129765820
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 16:30 schreef minilot het volgende:

[..]

Wat cool, zelf zeevissen! Hoe heb je dat aangepakt? Zou ik ook wel eens willen..
Zullen we samen? :)
Ik wil ook al jaren.....
pi_129781466
quote:
1s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 20:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Zullen we samen? :)
Ik wil ook al jaren.....
Dan gaan we toch gezellig met z'n drieën? Vanaf IJmuiden kun je al voor 38 euro een dagdeel zeevissen (van 05:00 - 12:00 of van 13:00 - 20:00)
  woensdag 7 augustus 2013 @ 09:20:53 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129781685
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2013 09:07 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Dan gaan we toch gezellig met z'n drieën? Vanaf IJmuiden kun je al voor 38 euro een dagdeel zeevissen (van 05:00 - 12:00 of van 13:00 - 20:00)
Boven een wrak ankeren en dan de ene makreel na de andere ophalen, heerlijk als je een rookoven bij je hebt, spartelend de rook in, zo goed heb je nog nooit gerookte makreel gegeten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_129790478
Wat supercool! :)

[ Bericht 5% gewijzigd door minilot op 07-08-2013 14:29:01 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_129854691
Piet ik heb een blik Limabonen en kikkererwten in huis en niet zo een goed idee wat ik daarmee kan maken. Voor de kikkererwten weet ik als recept alleen choumous, maar dat wil ik niet maken. Kan ik chili con carne maken met Limabonen?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 9 augustus 2013 @ 18:01:57 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129871909
Limabonen kunnen prima in de chili,(goed spoelen) persoonlijk vind ik capucijners lekkerder.
Voor de kikkererwten, (goed spoelen) zou ik gewoon warm maken en serveren met uitgebakken spek en tafelzuur.
Of een salade mee maken?
Met kip en kerry?
Een soep van maken met spinazie?
Prakken, Half half met gehakt en dan balletjes van draaien en bakken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 9 augustus 2013 @ 18:30:48 #245
249559 crew  Lavenderr
pi_129872560
Piet, hoe krijg ik het beste resultaat met aardappeltjes opbakken? Roomboter, margarine of olie?
  vrijdag 9 augustus 2013 @ 18:32:33 #246
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129872597
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2013 18:30 schreef Lavenderr het volgende:
Piet, hoe krijg ik het beste resultaat met aardappeltjes opbakken? Roomboter, margarine of olie?
Ik worstel daar ook mee, spekvet is erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator vrijdag 9 augustus 2013 @ 18:35:30 #247
249559 crew  Lavenderr
pi_129872660
quote:
1s.gif Op vrijdag 9 augustus 2013 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik worstel daar ook mee, spekvet is erg lekker.
Spek uitbakken lukt me inmiddels, dus ik ga het een keer met spekvet uitproberen.
pi_129876040
Piet, hij is vast wel eens voorbijgekomen, maar ik kon hem helaas niet terugvinden:

Hoe kun je het best zelf een hamburger maken? De lekkerste die ik ooit heb gegeten was er een die grof gehakt was, dus dat heeft mijn voorkeur. Welk vlees, welke kruiden etc.

Alvast dank!
  vrijdag 9 augustus 2013 @ 20:23:51 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_129876114
100% rund, zelf gehakt draaien van bv riblappen, niet teveel kneden en verder niets toevoegen, hooguit een beetje peper voor het draaien.
Kan je een mooie dikke en rode burger bakken, smaak komt van de sauzen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 9 augustus 2013 @ 21:46:15 #250
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_129879620
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2013 18:30 schreef Lavenderr het volgende:
Piet, hoe krijg ik het beste resultaat met aardappeltjes opbakken? Roomboter, margarine of olie?
Ganzenvet >:) En dan aan het eind wat 'persillade' erdoor: fijngehakte knoflook en peterselie. En dan heb je echte pommes de terre sarladaises :9~
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')