Ik ben geen roker, geen idee.quote:Op zondag 4 augustus 2013 14:16 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Ik heb een rookvraag. Ik heb bietjes uit de grond getrokken, gaar gepoft in de oven, geschild en in stukjes gesneden. Nu ben ik ze koud aan het roken in een geimproviseerde rookoven (Weber+conservenblik+rookmot+oude soldeerbout). Wat voor rooktijd moet ik op rekenen?
100 g Romadur, 60 %)quote:Op zondag 4 augustus 2013 16:00 schreef XL het volgende:
Piet, hoe maak ik Obatzda en wat heb ik nog meer nodig voor een bayerische brotzeit?
Ken je ook Kartoffelkäse?quote:Op zondag 4 augustus 2013 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
100 g Romadur, 60 %)
100 g Camembert
100 g Zachte boter
Zout en peper
Paprikapoeder
Kümmel
Fijngesneden ui
Optioneel wat room
Verder, radijsjes, zoete mosterd, bretzeln of loogbroodjes, zuurdesembrood met kummel, leberkase, Kaminwurzn (gerookte rundvleesworst), mettworstjes, bergkaas, Hefeweizen of Helles, mierikswortel, augurkjes, uitjes in het zuur
Ik moest het opzoeken. Lijkt me best lekker, nooit gegeten of ergens gezien.quote:
Ik ken juist die Bayerische Brotzeit met veel van dit soort aufstriech en dat zat in jouw voorstel nog te weinig. Bovendien mis ik Rettich...quote:Op maandag 5 augustus 2013 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik moest het opzoeken. Lijkt me best lekker, nooit gegeten of ergens gezien.
Schmalz is idd ook nog een goeie, net al vers mett, maar daarmee oppassen met dit broeierige weerquote:Op maandag 5 augustus 2013 16:23 schreef XL het volgende:
[..]
Ik ken juist die Bayerische Brotzeit met veel van dit soort aufstriech en dat zat in jouw voorstel nog te weinig. Bovendien mis ik Rettich...
Ik heb nu in gedachte:
- Obatzda
- Kartoffelkäse
- Griebenschmalz
maar gevoelsmatig ontbreekt nog meer Aufstriech
Duidelijk is ook
- Brezeln
- Rettich (Steirer Kren)
- Augurk
Veel dingen uit je lijstje zijn ook goede aanvullingen... maar ik ben geloof ik nog niet 100% tevreden. Het is zo lekker met dit weer en een mooie Helles in de avondzon
Waren ze ontdooit en dan weer ingevroren? Dat is bacteriologisch geen goed idee, zeker niet met het broeierige weer van de afgelopen week.quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 14:10 schreef rhubarb het volgende:
Piet, twee weken geleden heb ik wat makreel en wijting gevangen in de Noordzee. Overdag hebben ze in de koelbox gezeten, 's avonds zijn ze een standaard diepvries ingegaan. Tijdens mijn afwezigheid heeft de vriezerdeur een paar uur open gestaan.
Kan ik deze vissen nog eten? Ik weet namelijk dat je goed moet oppassen namelijk met de parasieten die in deze vissen zitten.
Maakt het verder nog uit dat ik een standaard vriezer heb ten opzichte van de snelvriezers van de meeste vissers?quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 15:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waren ze ontdooit en dan weer ingevroren? Dat is bacteriologisch geen goed idee, zeker niet met het broeierige weer van de afgelopen week.
Als de vis goed bevroren is geweest voor pak hem beet 48 bij minstens -20 zijn de parasieten geen probleem, maar het ontdooien en weer invriezen is microbiologisch geen goed idee.
Ik neem nooit risico's, maar dat is omdat ik altijd heb geleerd voor anderen te koken, dus ook mensen met een zwakke weerstand wellicht, bejaarden, kinderen.
Wat cool, zelf zeevissen! Hoe heb je dat aangepakt? Zou ik ook wel eens willen..quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 14:10 schreef rhubarb het volgende:
Piet, twee weken geleden heb ik wat makreel en wijting gevangen in de Noordzee. Overdag hebben ze in de koelbox gezeten, 's avonds zijn ze een standaard diepvries ingegaan. Tijdens mijn afwezigheid heeft de vriezerdeur een paar uur open gestaan.
Je, een snelvriezer heeft veel vermogen, als je in een normaal vriezertje een kilo of 5 of nog meer vis, en dat heb je al snel, gooit dan heb je kans dat je vriezer veel te warm wordt, zelfs zaken ontdooien voordat ze opnieuw bevriezen.quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 15:59 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Maakt het verder nog uit dat ik een standaard vriezer heb ten opzichte van de snelvriezers van de meeste vissers?
Zullen we samen?quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 16:30 schreef minilot het volgende:
[..]
Wat cool, zelf zeevissen! Hoe heb je dat aangepakt? Zou ik ook wel eens willen..
Dan gaan we toch gezellig met z'n drieën? Vanaf IJmuiden kun je al voor 38 euro een dagdeel zeevissen (van 05:00 - 12:00 of van 13:00 - 20:00)quote:Op dinsdag 6 augustus 2013 20:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Zullen we samen?
Ik wil ook al jaren.....
Boven een wrak ankeren en dan de ene makreel na de andere ophalen, heerlijk als je een rookoven bij je hebt, spartelend de rook in, zo goed heb je nog nooit gerookte makreel gegetenquote:Op woensdag 7 augustus 2013 09:07 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Dan gaan we toch gezellig met z'n drieën? Vanaf IJmuiden kun je al voor 38 euro een dagdeel zeevissen (van 05:00 - 12:00 of van 13:00 - 20:00)
Ik worstel daar ook mee, spekvet is erg lekker.quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 18:30 schreef Lavenderr het volgende:
Piet, hoe krijg ik het beste resultaat met aardappeltjes opbakken? Roomboter, margarine of olie?
Spek uitbakken lukt me inmiddels, dus ik ga het een keer met spekvet uitproberen.quote:Op vrijdag 9 augustus 2013 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik worstel daar ook mee, spekvet is erg lekker.
Ganzenvet En dan aan het eind wat 'persillade' erdoor: fijngehakte knoflook en peterselie. En dan heb je echte pommes de terre sarladaisesquote:Op vrijdag 9 augustus 2013 18:30 schreef Lavenderr het volgende:
Piet, hoe krijg ik het beste resultaat met aardappeltjes opbakken? Roomboter, margarine of olie?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |