abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:41:06 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127812900
Ik zie met enige regelmaat dit soort topics langskomen
JNG / Koken als student
Kids die de wereld ingegooid worden die niet kunnen koken.
Wat is er nu belangrijker dan dat je je kinderen leert hoe ze zich gezond en budgetair verantwoord voeden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127812933
Denk je dat dit het enige is wat ouders hun kinderen niet leren? Wat leren ze tegenwoordig nog wél? In positieve zin.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:42:30 #3
97111 ukga
Siewosie baas
pi_127812956
Je mag tegenwoordig al blij zijn als ze enigzins hun kind opvoeden...
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:44:12 #4
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_127813017
Het hoort bij de opvoeding. Ik doe dat wel. Nu is het helpen, als ze 12 zijn moeten ze het helemaal zelf kunnen.
The End Times are wild
pi_127813093
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:44 schreef LXIV het volgende:
Het hoort bij de opvoeding. Ik doe dat wel. Nu is het helpen, als ze 12 zijn moeten ze het helemaal zelf kunnen.
12? Is dat niet een beetje jong?
1 op de 6 mensen heeft 5 anderen om zich heen
-Harry Jekkers
  † In Memoriam † vrijdag 14 juni 2013 @ 23:45:54 #6
231686 budvar
budvar
pi_127813108
Ik heb het ook niet geleerd van mijn ouders, al had dat wel gekund als ik er om had gevraagd. Maar ik moest wel vanwege mijn werk, gelukkig vind ik het wel leuk.
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:46:23 #7
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_127813140
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:45 schreef Nelvalhil het volgende:

[..]

12? Is dat niet een beetje jong?
Nee toch? Ik zal ze dan geen frietpan geven. Maar gewoon koken kan dan toch wel? Als ze drie zijn mogen ze al boontjes snijden en zo. Alleen vind ik het nu nog te gevaarlijk met heet water en vet.
The End Times are wild
pi_127813178
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:45 schreef Nelvalhil het volgende:

[..]

12? Is dat niet een beetje jong?
Vind ik ook een beetje jong ja, laat ze nog zo lang mogelijk kind blijven.
Op die leeftijd is het nog je eigen kamer opruimen..
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:46:57 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127813180
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:41 schreef HSG-BOMBER het volgende:
Denk je dat dit het enige is wat ouders hun kinderen niet leren? Wat leren ze tegenwoordig nog wél? In positieve zin.
Ik werk veel met mensen tussen de 20 en de 30 en de meeste zijn keurige jonge mensen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127813245
Geen idee, Piet! Onvoorstelbaar als ze idd nog geen ei kunnen bakken. Mijn moeder heeft me altijd betrokken bij het koken en toen ik naar de middelbare school ging moest ik elke vrijdag koken. Lekker zelf bepalen wat we gingen eten en dan heerlijk de keuken in O+

edit: vanaf de brugklas dus al en dan ben je toch ongeveer 12?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_127813318
Ik heb niet echt koken van mijn moeder geleerd, hoefde zelf ook nooit te koken eigenlijk. Bakken had ik altijd wel erg veel interesse in maar dat deed ik vrijwel altijd zelf. Heb me eigenlijk alles zelf aangeleerd en nu kookt (goddank want ik heb geen tijd) vriendlief. Ik kan het wel maar wil het vaak niet, brood is wat mij betreft ook prima.

Maar laten we wel wezen, met een recept kan iedereen toch koken? Wie niet voor het culinaire (no offense Piet) gaat kan prima af met een recept en eventueel wat gegoogle wat geblancheerd en au bain marie betekend. Het zal heus niet altijd 3-sterren zijn maar ach, bij ons zijn de aardappeltjes ook vaak aangebrand en ik leef ook nog ;)
pi_127813358
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:46 schreef LXIV het volgende:

[..]

Nee toch? Ik zal ze dan geen frietpan geven. Maar gewoon koken kan dan toch wel? Als ze drie zijn mogen ze al boontjes snijden en zo. Alleen vind ik het nu nog te gevaarlijk met heet water en vet.
Ik denk zelf dat als ze 14/15 zijn ze wel wat moeten kunnen koken, iets van spaghetti spampot oid, wat niet echt moeilijk te bereiden is. Zelf vind ik 12 toch wel te jong ze zijn nog kinderen
1 op de 6 mensen heeft 5 anderen om zich heen
-Harry Jekkers
pi_127813365
quote:
6s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:49 schreef kirsten. het volgende:
Ik heb niet echt koken van mijn moeder geleerd. Bakken had ik altijd wel erg veel interesse in maar dat deed ik vrijwel altijd zelf. Heb me eigelijk alles zelf aangeleerd en nu kookt (goddank want ik heb geen tijd) vriendlief.

Maar laten we wel wezen, met een recept kan iedereen toch koken? Wie niet voor het culinaire (no offense Piet) gaat kan prima af met een recept en eventueel wat gegoogle wat geblancheerd en au bain marie betekend. Het zal heus niet altijd 3-sterren zijn maar ach, bij ons zijn de aardappeltjes ook vaak aangebrand en ik leef ook nog ;)
Je leest hier vast niet vaak mee hè 8-) Het zal je nog verbazen hoe iemand een simpel recht-toe-recht-aan recept weet te verprutsen :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:50:25 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127813382
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:48 schreef Isabeau het volgende:
Geen idee, Piet! Onvoorstelbaar als ze idd nog geen ei kunnen bakken. Mijn moeder heeft me altijd betrokken bij het koken en toen ik naar de middelbare school ging moest ik elke vrijdag koken. Lekker zelf bepalen wat we gingen eten en dan heerlijk de keuken in O+

edit: vanaf de brugklas dus al en dan ben je toch ongeveer 12?
Ik doe niet voor niets al dik 10 jaar mijn best op fok om mensen te helpen hoe ze beter kunnen koken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:50:47 #15
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_127813398
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:49 schreef Nelvalhil het volgende:

[..]

Ik denk zelf dat als ze 14/15 zijn ze wel wat moeten kunnen koken, iets van spaghetti spampot oid, wat niet echt moeilijk te bereiden is. Zelf vind ik 12 toch wel te jong ze zijn nog kinderen
Ik zie wel hoe het gaat. Ze zijn best handig (meisjes). Als 12 te jong blijkt wacht ik nog even.
The End Times are wild
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:51:15 #16
7744 DJ_Scuff
D.I.L.L.I.G.A.F.
pi_127813420
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:50 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je leest hier vast niet vaak mee hè 8-) Het zal je nog verbazen hoe iemand een simpel recht-toe-recht-aan recept weet te verprutsen :D
Een keer een verhaal gehoord van vlam in de pan bij soep maken...
ik vouw m'n handen samen en doe m'n ogen dicht,
en bid dat na het amen m'n gehaktbal er nog ligt...
pi_127813475
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:50 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je leest hier vast niet vaak mee hè 8-) Het zal je nog verbazen hoe iemand een simpel recht-toe-recht-aan recept weet te verprutsen :D
Haha nee dat klopt! Maar ik lees wel altijd in Piet zijn hulp-topic mee :D

Moet wel eerlijk bekennen dat ik zelden aardappels kook en dat ik ook heus wel eens stoofpeertjes op het gasfornuis ben vergeten (pan weggegooid want die was niet meer te redden). Maar ik red mezelf prima, zonder van iemand echt koken te hebben geleerd.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:52:56 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127813506
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:50 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ik zie wel hoe het gaat. Ze zijn best handig (meisjes). Als 12 te jong blijkt wacht ik nog even.
Wat mijn observatie is dat veel mensen van mijn generatie maar al te vaak niet of nauwelijks konden koken, en ik ben al opa
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127813528
-

[ Bericht 99% gewijzigd door kirsten. op 14-06-2013 23:53:40 ]
pi_127813542
quote:
6s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:49 schreef kirsten. het volgende:
Ik heb niet echt koken van mijn moeder geleerd, hoefde zelf ook nooit te koken eigenlijk. Bakken had ik altijd wel erg veel interesse in maar dat deed ik vrijwel altijd zelf. Heb me eigenlijk alles zelf aangeleerd en nu kookt (goddank want ik heb geen tijd) vriendlief. Ik kan het wel maar wil het vaak niet, brood is wat mij betreft ook prima.

Maar laten we wel wezen, met een recept kan iedereen toch koken? Wie niet voor het culinaire (no offense Piet) gaat kan prima af met een recept en eventueel wat gegoogle wat geblancheerd en au bain marie betekend. Het zal heus niet altijd 3-sterren zijn maar ach, bij ons zijn de aardappeltjes ook vaak aangebrand en ik leef ook nog ;)

Ik heb veel recepten moeten verpesten en aan laten bakken voordat ik kon koken hoor. Het is niet zo simpel als hoe jij het zegt. Als je eenmaal (lekker) kan koken heb je niet eens een kookwekker meer nodig. Alles gaat op gevoel. En ik ben blij dat ik fouten heb moeten maken met koken, want mijn eten is heerlijk O-)
Ik zou ook niet 3 dagen lang eten kunnen bestellen, daar wordt ik energieloos en moe van.
pi_127813585
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:50 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ik zie wel hoe het gaat. Ze zijn best handig (meisjes). Als 12 te jong blijkt wacht ik nog even.
Meisjes en handig? _O-

Maar ik denk dat dat wel het beste zou zijn ja. Verschilt ook per kind de één kan op 2 jarige leeftijd nog geen blok op het andere zetten en de andere spreekt al hele zinnen
1 op de 6 mensen heeft 5 anderen om zich heen
-Harry Jekkers
pi_127813599
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:53 schreef DynastyL het volgende:

[..]

Ik heb veel recepten moeten verpesten en aan laten bakken voordat ik kon koken hoor. Het is niet zo simpel als hoe jij het zegt. Als je eenmaal (lekker) kan koken heb je niet eens een kookwekker meer nodig. Alles gaat op gevoel. En ik ben blij dat ik fouten heb moeten maken met koken, want mijn eten is heerlijk O-)
Ik zou ook niet 3 dagen lang eten kunnen bestellen, daar wordt ik energieloos en moe van.
Tuurlijk zit er een verschil tussen 'goed' koken en koken om in leven te blijven. Ik reken mezelf vooral tot het laatste. Ik kan lekker bakken en redelijk koken, maar (als ik ze dan eens maak) mijn aardappeltjes zijn meestal wel enigszins aangebrand en vlees idem dito. Maar ik ben ook niet bang om iets nieuws te proberen ook al faalt het hard. Ik zal nooit een 3-sterren kok worden en dat vind ik prima.

Mijn moeder was een echte fanatieke koker... Die stond op zondag ook met liefde de hele dag in de keuken om een maaltijd voor 10 man te maken (Mexicaans, chinees, etc altijd met een thema). Ik heb dat niet en meestal ook geen zin om heel lang in de keuken te staan, maar er is genoeg te vinden wat <30 minuten prima klaar te maken is.
pi_127813744
Wat trouwens wel heel leuk was, van alle neefjes en nichtjes die altijd bij ons over de vloer kwamen was er altijd eentje (van zeven) die erg veel interesse had in koken. Pannekoeken bakken, uitjes snijden, noem het maar op. Thuis mocht ze het nooit en bij ons altijd. Die zie ik later ook inderdaad nog wel een koksopleiding doen. Ik denk dat je gewoon moet stimuleren als het erin zit, en als het er niet inzit vooral niets forceren zodat ze er een hekel aan krijgen. Bij uit huis gaan een blueband kookboek meegeven en dat komt heus wel goed :)
pi_127813752
Ik heb een vriendin leren koken die ook niet kon koken toen ze het huis uit ging. Ze was toen 20. Ik herinner me nog dat ze echt niets kon! Simpele dingen wist ze gewoon niet. Er staat bijv nergens dat als je aardappels van te voren schilt, je ze in water moet bewaren.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_127813791
quote:
6s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:55 schreef kirsten. het volgende:

[..]

Tuurlijk zit er een verschil tussen 'goed' koken en koken om in leven te blijven. Ik reken mezelf vooral tot het laatste. Ik kan lekker bakken en redelijk koken, maar (als ik ze dan eens maak) mijn aardappeltjes zijn meestal wel enigszins aangebrand en vlees idem dito. Maar ik ben ook niet bang om iets nieuws te proberen ook al faalt het hard. Ik zal nooit een 3-sterren kok worden en dat vind ik prima.

Mijn moeder was een echte fanatieke koker... Die stond op zondag ook met liefde de hele dag in de keuken om een maaltijd voor 10 man te maken (Mexicaans, chinees, etc altijd met een thema). Ik heb dat niet en meestal ook geen zin om heel lang in de keuken te staan, maar er is genoeg te vinden wat <30 minuten prima klaar te maken is.
Ieder mens verschilt natuurlijk. Ik hou echt van eten, lekker maar ook gezond. Lekker hasjee maken of goed vlees heerlijk.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:59:53 #26
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_127813825
Ik heb echt nooit een kookboek of een wekker of zoiets gebruikt. Altijd op gevoel en proeven. Niet altijd goed, zeker niet in het begin. Maar je krijgt zo wel meer gevoel.
Ik kijk gewoon wat er is en weet wat ik wanneer moet koken en bijeen moet brengen voor een goede smaak.
The End Times are wild
pi_127813936
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:59 schreef LXIV het volgende:
Ik heb echt nooit een kookboek of een wekker of zoiets gebruikt. Altijd op gevoel en proeven. Niet altijd goed, zeker niet in het begin. Maar je krijgt zo wel meer gevoel.
Ik kijk gewoon wat er is en weet wat ik wanneer moet koken en bijeen moet brengen voor een goede smaak.
Ja, en uiteindelijk gaat het allemaal wel goed. Ligt er natuurlijk ook aan of je het leuk vindt om te doen. Mijn kast staat vol met verschillende kruiden en sausen noem maar op. Maar soms heb ik ook weleens een dag dat ik er geen zin in heb hoor.
pi_127813938
quote:
6s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:55 schreef kirsten. het volgende:

Tuurlijk zit er een verschil tussen 'goed' koken en koken om in leven te blijven.
Mijn ex-schoonmoeder kon absoluut niet koken en die was toch ook rond de 50. Ik noemde het eten opwarmen, want ze kocht allemaal kant en klare zakjes bij de AH (of potjes), deed die in een pan en zette dan het vuur aan. Zelfde voor vlees: alleen dingetjes die je even moet opbakken en klaar.

Kerstmenu? Zo'n Knorr wereldgerechten pak; dat was voor haar al heel erg culinair bezig zijn :7

(schat van een vrouw overigens, maar niet in de wieg gelegd voor in de keuken)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:02:41 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127813960
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:58 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb een vriendin leren koken die ook niet kon koken toen ze het huis uit ging. Ze was toen 20. Ik herinner me nog dat ze echt niets kon! Simpele dingen wist ze gewoon niet. Er staat bijv nergens dat als je aardappels van te voren schilt, je ze in water moet bewaren.
Tja
Maar ook vrijwel niemand wil een goed kookboek waar die dingen instaan, maar een leuk en mooi kookboek van jamie oliver of zo iemand.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127813998
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja
Maar ook vrijwel niemand wil een goed kookboek waar die dingen instaan, maar een leuk en mooi kookboek van jamie oliver of zo iemand.
Ik google altijd even als ik iets niet weet.
pi_127814036
Het belangrijkste principe heb ik van mijn vader geleerd: Erbij blijven.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:06:01 #32
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_127814104
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:02 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Mijn ex-schoonmoeder kon absoluut niet koken en die was toch ook rond de 50. Ik noemde het eten opwarmen, want ze kocht allemaal kant en klare zakjes bij de AH (of potjes), deed die in een pan en zette dan het vuur aan. Zelfde voor vlees: alleen dingetjes die je even moet opbakken en klaar.

Kerstmenu? Zo'n Knorr wereldgerechten pak; dat was voor haar al heel erg culinair bezig zijn :7

(schat van een vrouw overigens, maar niet in de wieg gelegd voor in de keuken)
Die pakjes zijn echt pure Aids. Grotendeels zout en tarwemeel. En daar betaal je dan 2 euro voor. Wereldgerechten idem. Maak gewoon iets zelf.
The End Times are wild
pi_127814169
Aan de andere kant, als student merk ik ook dat er een hoop studenten zijn die veel beter koken dan hun ouders dat konden.
pi_127814180
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:06 schreef LXIV het volgende:
Die pakjes zijn echt pure Aids. Grotendeels zout en tarwemeel. En daar betaal je dan 2 euro voor. Wereldgerechten idem. Maak gewoon iets zelf.
Iets zelf maken was echt een aantal bruggen te ver voor haar :D

Ik kan me domweg niet herinneren dat ik voor het laatst iets uit een pakje of zakje heb gemaakt. Misschien een boemboe gekocht als laatste; maar ook dat maak ik doorgaans gewoon zelf.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_127814195
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:07 schreef Myraela het volgende:
Aan de andere kant, als student merk ik ook dat er een hoop studenten zijn die veel beter koken dan hun ouders dat konden.
En gezonder :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_127814228
Mijn moeder die kookte het spul overgaar en dat samen met zeemleren karbonades was geen feest. -O-
Ik heb geleerd hoe het niet moet. *O*
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:10:34 #37
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_127814260
Mijn schoonmoeder kan ook totaal niet koken. Die denkt dat ze alles moet "afgieten". Dat is meteen nadat het uit de pan komt in een vergiet en een plens koud water er over. Zelfs bij de friet en de karbonades. Heeft geen zin om haar iets uit te leggen.
The End Times are wild
pi_127814301
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:10 schreef LXIV het volgende:
Mijn schoonmoeder kan ook totaal niet koken. Die denkt dat ze alles moet "afgieten". Dat is meteen nadat het uit de pan komt in een vergiet en een plens koud water er over. Zelfs bij de friet en de karbonades. Heeft geen zin om haar iets uit te leggen.
Wacht even, doet ze koud water over friet en gebakken vlees? :o
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:11:42 #39
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_127814310
En ook zoals ze spaghetti kookt. Extreem lang in dat kokende water houden, totdat er een spierwitte meelpap ontstaat die bijna uiteen valt. En dan weer "afgieten" en op tafel. Fles ketchup erbij en een droge gehaktbal. Eten we Italiaans... :')
The End Times are wild
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:11:59 #40
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_127814322
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:11 schreef Isabeau het volgende:
ts uit te leggen.
Wacht even, doet ze koud water over friet en
Alles wat uit de pan komt moet afgegoten worden.
The End Times are wild
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:13:05 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127814370
Tijdje terug at ik bij een vriend van mij, zijn (inmiddels ex)vrouw kookte
Zoon luste het niet, en ik dacht, gelijk heb je, het is ook niet te vreten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127814395
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:11 schreef LXIV het volgende:
En ook zoals ze spaghetti kookt. Extreem lang in dat kokende water houden, totdat er een spierwitte meelpap ontstaat die bijna uiteen valt. En dan weer "afgieten" en op tafel. Fles ketchup erbij en een droge gehaktbal. Eten we Italiaans... :')
Geweldig :D Meer van dit soort voorbeelden! _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_127814429
Mijn oma maakte echt overal een maizenapapje bij en kookte alle groente helemaal dood :D Godzijdank heeft mijn moeder dat niet over genomen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:14:33 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127814444
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:11 schreef LXIV het volgende:

[..]

Alles wat uit de pan komt moet afgegoten worden.
"Dat heb ik zo van mijn moeder mogen leren"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127814510
Hier zijn de rollen goed verdeeld, mijn vrouw schilt en snijdt de spullen, ik kook, bak en frituur. :)
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:15:57 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127814513
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:11 schreef LXIV het volgende:
En ook zoals ze spaghetti kookt. Extreem lang in dat kokende water houden, totdat er een spierwitte meelpap ontstaat die bijna uiteen valt. En dan weer "afgieten" en op tafel. Fles ketchup erbij en een droge gehaktbal. Eten we Italiaans... :')
Herinneringen aan mijn kindertijd komen naar boven.
Macaroni met wat stukjes gekookte ham en wat ui.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127814548
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:15 schreef Pietverdriet het volgende:

Herinneringen aan mijn kindertijd komen naar boven.
Macaroni met wat stukjes gekookte ham en wat ui.
Smac? :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:19:37 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127814689
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:16 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Smac? :D
Nee, zo erg was het ook weer niet.
Ze kon er ook niet veel aan doen, altijd een "kokkie" gehad in Indie, Tempo Doeloe
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127814787
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Herinneringen aan mijn kindertijd komen naar boven.
Macaroni met wat stukjes gekookte ham en wat ui.
Mijn oma maakte toen ik langskwam een keer macaroni met knakworstjes. De saus was denk ik alleen zo'n zakje poeder met water.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:23:45 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127814835
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:22 schreef Myraela het volgende:

[..]

Mijn oma maakte toen ik langskwam een keer macaroni met knakworstjes. De saus was denk ik alleen zo'n zakje poeder met water.
Saus? Jullie hadden Saus?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127814878
Kind van 12 mag toch op zijn minst al een eitje kunnen bakken..
Oudste van 13 kan inmiddels wel een simpele maaltijd voor elkaar krijgen en wat simpele dingen bakken.
Ik denk overigens ook dat veel ouders van tegenwoordig zelf maar idioot weinig gezonds doen in die keuken.. kijk gewoon eens om je heen in de winkelwagentjes watvoor bagger mensen halen.
pi_127814901
Als we bij mijn oma rijst aten dan was dat alleen rijst en dan stond er kaneel en boter en suiker op tafel :7 Eigenlijk geen avondeten, maar snoep dus 8-) Misschien is niet kunnen koken wel van elke generatie.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_127814937
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:22 schreef Myraela het volgende:

[..]

Mijn oma maakte toen ik langskwam een keer macaroni met knakworstjes. De saus was denk ik alleen zo'n zakje poeder met water.

Spaghetti met knakworst... spaghetti in de knakworst prikken voor het koken "leuk voor de kinderen".
Ik moet altijd een beetje huilen als mensen dit soort dingen posten en het dan ook nog serieus menen.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:32:57 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127815126
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:25 schreef Isabeau het volgende:
Als we bij mijn oma rijst aten dan was dat alleen rijst en dan stond er kaneel en boter en suiker op tafel :7 Eigenlijk geen avondeten, maar snoep dus 8-) Misschien is niet kunnen koken wel van elke generatie.
Zou het Nederlands zijn? Als ik naar mijn schoonfamilie kijk, en de traditionele keukens in andere eu landen.
Mijn oudste kookboek is uit 17nogwat de volmaakte hollandsche keukenmeid, geweldige recepten, waarom is dat verloren gegaan?
Recept
Limoenade
Neemt zo veel citroenen tot gy daar van een pint nat hebt, na dat men die eerst geschild en uitgeperst heeft: Laat dit nat door een neteldoekse doek loopen: Neemt dan een pond van de beste brootsuiker aan stukkent geslagen, en dan het nat van de citroenen met de suiker in een aarde pot, daar geen suiker in geweest is, gedaan; en zet die pot in een keetel met kookent water, dat op het vuur aan de kook blyft, tot dat de suiker gesmolten is; schuimt het dan schoon af, en neemt het uit het water, en laat het zo koud worden: Doet het dan in kleine flesjes, en een kurk met een blaas daar over, om goed te blyven, en als men het drinken wil, zo neemt men een glas koud water, of wat garste water, en men doet hiervan een lepel of twee daar in, en het water dan eens geroerd, is een goede verkoelende limoenade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127815196
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:32 schreef Pietverdriet het volgende:

Zou het Nederlands zijn? Als ik naar mijn schoonfamilie kijk, en de traditionele keukens in andere eu landen.
Mijn oudste kookboek is uit 17nogwat de volmaakte hollandsche keukenmeid, geweldige recepten, waarom is dat verloren gegaan?
Mijn moeder had nog kookboekjes van de huishoudschool, jaren 60 dus. Je barst spontaan in huilen uit als je die recepten leest, Piet -O-
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:37:08 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127815260
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:35 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Mijn moeder had nog kookboekjes van de huishoudschool, jaren 60 dus. Je barst spontaan in huilen uit als je die recepten leest, Piet -O-
Het moest vooral goedkoop?
Of jaren 60, gemakkelijk, toveren met blik?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127815388
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:37 schreef Pietverdriet het volgende:

Het moest vooral goedkoop?
Of jaren 60, gemakkelijk, toveren met blik?
Veel uit blik en soep uit zakjes en dat dus in een kookboekje. Maar ook allemaal zo smakeloos en fantasieloos! Dus ik denk dat het idd ook zo goedkoop mogelijk moest.

Als die generatie al niet meer kon koken, wat is dan de hoop voor de opvolgende generaties. Je moet het wel een beetje van huis uit mee krijgen, of zelf gewoon echt van lekker eten houden en willen koken.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_127815432
Ik werd bij het koken betrokken, al vanaf jonge leeftijd. Ik stond dus overal met m'n neus bovenop, en ging al vroeg zelf aan de slag.
handig aangepakt van m'n moeder :Y
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_127815449
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:41 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Veel uit blik en soep uit zakjes en dat dus in een kookboekje. Maar ook allemaal zo smakeloos en fantasieloos! Dus ik denk dat het idd ook zo goedkoop mogelijk moest.

Als die generatie al niet meer kon koken, wat is dan de hoop voor de opvolgende generaties. Je moet het wel een beetje van huis uit mee krijgen, of zelf gewoon echt van lekker eten houden en willen koken.
Macaroni met ketchup en spam uit blik _O_ ( :r )
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_127815503
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:43 schreef Mirjam het volgende:

Macaroni met ketchup en spam uit blik _O_ ( :r )
Er staat me vaag nog iets van een 'recept' bij waarbij je zout over cornflakes moest doen en dat dan op tafel zetten voor de gasten. Dan liever een plakje boterhamworst met een augurkje :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_127815527
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:45 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Er staat me vaag nog iets van een 'recept' bij waarbij je zout over cornflakes moest doen en dat dan op tafel zetten voor de gasten. Dan liever een plakje boterhamworst met een augurkje :D
iewwww :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:47:11 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127815552
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:41 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Veel uit blik en soep uit zakjes en dat dus in een kookboekje. Maar ook allemaal zo smakeloos en fantasieloos! Dus ik denk dat het idd ook zo goedkoop mogelijk moest.

Als die generatie al niet meer kon koken, wat is dan de hoop voor de opvolgende generaties. Je moet het wel een beetje van huis uit mee krijgen, of zelf gewoon echt van lekker eten houden en willen koken.
In de jaren 80 waren de voorspellingen dat zelf koken in een generatie zoiets zou zijn als zelf kleren maken, een hobby.
Gelukkig is het niet zo erg geworden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127815843
Mijn ouders kunnen ook niet koken :') . Aardappels, met karbonade en jus, met een papperige bloemkool. Prakken maar en naar binnen schuiven :r .

Zelf kan ik het beter. Gewoon wat filmpjes kijken op youtube hoe aziaten staan te wokken en je kan het zo :) . Snel, lekker, goedkoop en gezond.
pi_127815867
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:26 schreef MarMar het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Spaghetti met knakworst... spaghetti in de knakworst prikken voor het koken "leuk voor de kinderen".
Ik moet altijd een beetje huilen als mensen dit soort dingen posten en het dan ook nog serieus menen.
Kan dit in een spoiler? :r
pi_127818173
Mijn huisgenoot vertelt vaak het verhaal van scholieren van een 5e klas gymnasium die het voor elkaar kregen om in een groepje van 5 niet fatsoenlijk pasta te koken. Ze kookten de pasta namelijk zonder water. Blijkbaar had niemand van het groepje ooit gezien hoe dat moest.

Ik kom nog steeds regelmatig mensen tegen die totaal verloren zijn als er geen recept is (of geen bekend gerecht). Ik verdenk ze ervan te sterven als ze mee zouden doen met Expeditie Robinson.
pi_127818195
Mijn ouders hielden erg van eten, en mijn moeder hield erg van koken. Ik ben van jongs af aan meegenomen naar restaurants, en ik weet niet beter dan dat mijn moeder alles zelf maakte. Ze maakte ook haar eigen gebak, in ons huis werd alleen brood bij de bakker gekocht. Ik heb dan ook héél veel herinneringen aan mijn moeder die aan het koken is, en zo heb ik als kind al veel opgestoken. Ik kon zelfs mijn oma tot in detail vertellen hoe mijn moeder pepersaus maakte waardoor oma het ook kon maken.

Gek genoeg is het wel bij observatie gebleven tot ik uit huis ging, want mijn moeder vond koken zo leuk dat ze mij geen dag wilde geven om zelf te koken. Toen ik op mezelf ging wonen moest ik dus wel leren om te koken, maar omdat ik het mijn moeder zoveel had zien doen en omdat ik al jaren zelf kookboeken verzamelde was dat geen enkel probleem. Ik kook nog steeds elke dag met liefde en plezier en schrijf er nu zelfs een blog over :)
pi_127818199
Als jongetje heb ik leren koken, denk dat ik ongeveer 10-12 jaar was. Ben met 18 uit huis gegaan en ben zo ontzettend blij dat ik kan koken :s) Huisgenoten van me konden allebei niet koken, dus was ik elke avond de sjaak. Huisgenoot probeerde eens een ei te koken, tot er een knalletje uit de keuken kwam gevolgd door zwarte rook... Ei droog laten koken, enorm verbrand :')
Brutal. Fucking. Metal.
pi_127819078
Ik kon ook absoluut niet koken, maar alles wat ik er nu van weet komt van 24Kitchen, en dan met name de Makkelijke Maaltijd. Prachtig programma met heel veel simpele tips (die jullie natuurlijk allemaal allang kennen, jaja, i know).
Wat dat betreft is er toch hoop :)
  zaterdag 15 juni 2013 @ 09:53:10 #69
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127819146
quote:
19s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 05:57 schreef -_Guitarist_- het volgende:
Huisgenoten van me konden allebei niet koken, dus was ik elke avond de sjaak.
En daar trapte jij in? Pffff, reden waarom er nog steeds zoveel mannen nooit koken : omdat er een sukkel is hun directe omgeving zich daarbij neerlegt. Niet kunnen koken is bullshit. Het is gewoon niet willen koken. En voor iets wat dagelijks gedaan moet worden vind ik dat onacceptabel. Wat als iemand (met handen aan zijn lijf) beweert zijn kont niet af te kunnen vegen, ga je dat dan ook voor hem doen?
  zaterdag 15 juni 2013 @ 09:55:02 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127819169
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 09:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En daar trapte jij in? Pffff, reden waarom er nog steeds zoveel mannen nooit koken : omdat er een sukkel is hun directe omgeving zich daarbij neerlegt. Niet kunnen koken is bullshit. Het is gewoon niet willen koken. En voor iets wat dagelijks gedaan moet worden vind ik dat onacceptabel. Wat als iemand (met handen aan zijn lijf) beweert zijn kont niet af te kunnen vegen, ga je dat dan ook voor hem doen?
Nu zijn dat twee verschillende dingen, maar je hebt wel een punt.
Kannie ligt op kerkhof
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127819192
Mij is dat ook nooit geleerd. Ben toen ik 13 was, wel naar de basis koksschool gegaan. Met mijn 17de ook naar de koksopleiding. Daar heb ik het meeste geleerd.
Van thuis uit ook niets mee gekregen, terwijl mijn moeder best wel kan koken :)
pi_127819209
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou het Nederlands zijn? Als ik naar mijn schoonfamilie kijk, en de traditionele keukens in andere eu landen.
Mijn oudste kookboek is uit 17nogwat de volmaakte hollandsche keukenmeid, geweldige recepten, waarom is dat verloren gegaan?
Recept
Limoenade
Neemt zo veel citroenen tot gy daar van een pint nat hebt, na dat men die eerst geschild en uitgeperst heeft: Laat dit nat door een neteldoekse doek loopen: Neemt dan een pond van de beste brootsuiker aan stukkent geslagen, en dan het nat van de citroenen met de suiker in een aarde pot, daar geen suiker in geweest is, gedaan; en zet die pot in een keetel met kookent water, dat op het vuur aan de kook blyft, tot dat de suiker gesmolten is; schuimt het dan schoon af, en neemt het uit het water, en laat het zo koud worden: Doet het dan in kleine flesjes, en een kurk met een blaas daar over, om goed te blyven, en als men het drinken wil, zo neemt men een glas koud water, of wat garste water, en men doet hiervan een lepel of twee daar in, en het water dan eens geroerd, is een goede verkoelende limoenade.
:D! dit lijkt me serieus nog erg lekker ook
pi_127819227
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 09:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En daar trapte jij in? Pffff, reden waarom er nog steeds zoveel mannen nooit koken : omdat er een sukkel is hun directe omgeving zich daarbij neerlegt. Niet kunnen koken is bullshit. Het is gewoon niet willen koken. En voor iets wat dagelijks gedaan moet worden vind ik dat onacceptabel. Wat als iemand (met handen aan zijn lijf) beweert zijn kont niet af te kunnen vegen, ga je dat dan ook voor hem doen?
Volledig mee eens. Als ik op het werk vertel, dat ik in het weekend kook, omdat ik dat leuk, en ontspannend vind kijken ze me aan, met een gezicht als Andre van Duin die zijn keutel niet kwijt kan :P
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:04:19 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127819257
quote:
4s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 09:59 schreef fotostarter het volgende:

[..]

:D! dit lijkt me serieus nog erg lekker ook
Mij ook, is gewoon citroensiroop maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127819275
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mij ook, is gewoon citroensiroop maken
Ik zie me al zitten op het terras, met een kan van die zelfgemaakte siroop vol met ijsklonten :)
Maar als ik het goed begrijp, is het een glas vol citroensap, en een pond suiker?
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:07:09 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127819286
quote:
4s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:01 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Volledig mee eens. Als ik op het werk vertel, dat ik in het weekend kook, omdat ik dat leuk, en ontspannend vind kijken ze me aan, met een gezicht als Andre van Duin die zijn keutel niet kwijt kan :P
Als thuis een pakje wereldmenu het kerstdiner hoogtepunt is, en uit eten de maxiwok is, zullen die mensen nooit leren wat goed eten is. Vinden het dan ook niet zo belangrijk dat ze daar moeite voor willen doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:08:35 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127819302
quote:
4s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:05 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Ik zie me al zitten op het terras, met een kan van die zelfgemaakte siroop vol met ijsklonten :)
Maar als ik het goed begrijp, is het een glas vol citroensap, en een pond suiker?
Zo ongeveer, daar een siroop van koken en dan daar twee lepels van in een glas koel water.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127819327
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als thuis een pakje wereldmenu het kerstdiner hoogtepunt is, en uit eten de maxiwok is, zullen die mensen nooit leren wat goed eten is. Vinden het dan ook niet zo belangrijk dat ze daar moeite voor willen doen.
Kerst is voor mij pure ontspanning. Op de een of andere manier ben ik geen visitemens.
Als we dan gasten krijgen, kan ik mooi de hele dag in de keuken staan, en hoef ik me zelf niet tussen de visite te mengen :D
Wat pakjes betreft, die komen hier niet binnen. Veels te zout al die rommel.
Als ik dan in de winkel kijk, zie ik bijvoorbeeld een pak spaghetti , blikje tomatenpuree, gehakt, mix voor spaghetti/macaroni bij mensen in de kar liggen.
Ik vraag me dan echt af, of ze dan lekker eten :')
pi_127819341
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zo ongeveer, daar een siroop van koken en dan daar twee lepels van in een glas koel water.
Ok, en na het koken? ik heb wel een beugelfles zeg maar, dat lijkt me vrij lang houdbaar als ik dit koel en donker bewaar. Of heb ik het mis? Zou zonde zijn, om 300 ml siroop te maken, en na 3 dagen alles weg te moeten gooien.
pi_127819375
Mijn kinderen koken ieder eens in de twee weken. Ik help ze meestal, maar soms koken ze ook echt helemaal zelf. Ze zijn 11 en 12, en ze maken eigenlijk t meeste wel. Quiche vindt de oudste erg leuk om te maken, de jongste wíl het liefst moeilijkere dingen maken, maar is te bang dat dat fout gaat, dus die help ik meestal mee met gerechters uit kookboeken enzo. Ze doen dat nu een jaar of 2,5/3. En meestal vinden ze het nog wel leuk ook. :)

Kan dus best al op jonge leeftijd, 'laat ze kind zijn' vind ik in dit verband een beetje een rare opmerking trouwens..
compact en kleverig.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:16:13 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127819438
quote:
4s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:11 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Ok, en na het koken? ik heb wel een beugelfles zeg maar, dat lijkt me vrij lang houdbaar als ik dit koel en donker bewaar. Of heb ik het mis? Zou zonde zijn, om 300 ml siroop te maken, en na 3 dagen alles weg te moeten gooien.
Als je siroop maakt die veel suiker bevat (65%) en je zet deze in de koelkast, is deze erg lang houdbaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:17:08 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127819450
quote:
4s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:09 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Kerst is voor mij pure ontspanning. Op de een of andere manier ben ik geen visitemens.
Als we dan gasten krijgen, kan ik mooi de hele dag in de keuken staan, en hoef ik me zelf niet tussen de visite te mengen :D
Wat pakjes betreft, die komen hier niet binnen. Veels te zout al die rommel.
Als ik dan in de winkel kijk, zie ik bijvoorbeeld een pak spaghetti , blikje tomatenpuree, gehakt, mix voor spaghetti/macaroni bij mensen in de kar liggen.
Ik vraag me dan echt af, of ze dan lekker eten :')
Nee, dat doen ze niet, maar ze zijn niet beter gewend.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127819461
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:53 schreef DynastyL het volgende:
Als je eenmaal (lekker) kan koken heb je niet eens een kookwekker meer nodig. Alles gaat op gevoel.
Dit is niet voor iedereen zo. Ik ben al jaren de keuken niet uit te rammen, ik denk de hele godganse dag aan eten en koken en ik overweeg nota bete een foodblog te beginnen ( :') ) maar bij mij gaat er nog steeds geen zak op gevoel.

Ja, als je het combineren van een pak pasta, kruidenroomkaas en zamsnippers koken noemt dan kan ik zonder nadenken ook heus wel iets maken dat in principe te eten is en waar je niet dood aan gaat, maar zodra er geroosterd moeten worden of, gepoft, gebraden, gebakken of gemarineerd dan gebruik ik én een recept én 1 of meer kookwekkers. Ik heb er best zelf wat inzicht in, maar als het gaat om exacte tijden en hoeveelheden dan vertrouw ik tijdens het koken toch liever op een goede bron dan op mijn eigen 'gevoel'.

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 15-06-2013 10:30:57 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:17:49 #84
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127819466
Niet altijd hoor. Mijn oma's rabarbersiroop niet.
Maar invriezen kan ook altijd nog. Het wordt dan niet hard, maar blijft wel gegarandeerd goed.

[ Bericht 14% gewijzigd door RobinOok op 15-06-2013 10:52:45 ]
pi_127819552
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je siroop maakt die veel suiker bevat (65%) en je zet deze in de koelkast, is deze erg lang houdbaar.
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:17 schreef RobinOok het volgende:
Niet altijd hoor. Mijn oma's rabarbersiroop niet.
Maar invriezen kan ook altijd nog. Het wordt dan niet hard, maar blijft wel gegarandeerd goed.
Thanks :) a.s. Donderdag op markt eens een zak citroenen scoren :)
pi_127819571
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 09:45 schreef DappereDodo77 het volgende:
Ik kon ook absoluut niet koken, maar alles wat ik er nu van weet komt van 24Kitchen, en dan met name de Makkelijke Maaltijd. Prachtig programma met heel veel simpele tips (die jullie natuurlijk allemaal allang kennen, jaja, i know).
Dat doet me denken aan de opvallende populariteit van het programma in Servië:
Servië smult van Rudolph

Ik heb zelf weliwaar nog nooit iets voorbij zien komen bij de Makkelijke Maaltijd waarvan ik dacht: goh, dat ga ik ook eens maken. Maar dat neemt niet weg dat er ontzettend veel mensen zijn (en niet in Nederland!) die via 24Kitchen leren om voor het eerst te koken met verse producten, zonder pakjes en zakjes, en met een beetje variatie. Als ouders blijkbaar het niet doen, dan de teevee maar! *)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:24:08 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127819575
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:17 schreef minilot het volgende:

[..]

Dit is niet voor iedereen zo. Ik ben al jaren de keuken niet uit te rammen, ik denk de hele godganse dag aan eten en koken en ik overweeg nota bete een foodblog te beginnen ( :') ) maar bij mij gaat er nog steeds geen zak op gevoel.

Ja, als je het combineren van een pak pasta, kruidenroomkaas en zamsnippers koken noemt dan kan ik zonder nadenken ook heus wel iets maken dat in principe te eten is en waar je niet dood aan gaat, maar zodra er geroosterd moeten worden of, gepoft, gebraden, gebakken of gemarineerd dan gebruik ik én een recept én 1 of meer kookwekkers. Ik heb er best zelf wat inzicht in, maar als het gaat om exacte tijden en hoeveelheden dan vertrouw ik toch liever op een goede bron dan op mijn eigen 'gevoel'.
Me too! (zelfs als het mijn eigen recept is ;) )
pi_127819600
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:24 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Me too! (zelfs als het mijn eigen recept is ;) )
Dat. :Y
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:27:24 #89
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_127819646
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 09:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En daar trapte jij in? Pffff, reden waarom er nog steeds zoveel mannen nooit koken : omdat er een sukkel is hun directe omgeving zich daarbij neerlegt. Niet kunnen koken is bullshit. Het is gewoon niet willen koken. En voor iets wat dagelijks gedaan moet worden vind ik dat onacceptabel. Wat als iemand (met handen aan zijn lijf) beweert zijn kont niet af te kunnen vegen, ga je dat dan ook voor hem doen?
Je hebt de prijs voor domste vergelijking van het jaar gewonnen. En het is pas juni *O*
Dit, dus.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:27:50 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127819655
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:25 schreef minilot het volgende:

[..]

Dat. :Y
En oja, belachelijk dat jij geen foodblog hebt! Hup, aan de slag!
  Moderator zaterdag 15 juni 2013 @ 10:29:31 #91
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127819688
Ik heb dit jaar in mijn achtertuin een biologische moestuin aangelegd. Nu kan ik niet alleen zelf koken, maar zelf koken wat ik zelf heb gekweekt _O_
Bij ons thuis was het wisselend, soms kookte mijn vader, soms mijn moeder. Ik kan me eigenlijk geen pakjeseten herinneren, maar wel alles plain.
Groenten en aardappels altijd zonder saus en zonder zout. Jus werd wel zelf gemaakt, nu ik het me bedenk ging dat in de Wajang :r Als ik jus maak gaat er gewoon een pak boter in.
Maar geen pakjessauzen, geen croma, gewoon simpel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:36:25 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127819816
Je kan natuurlijk ook siroop maken en dat in ijsblokjeszakjes invriezen, heb je siroop ijsklontjes, eentje in een glas, water erbij en even laten smelten, je water is dan koud en smakelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127819838
Herinner me trouwens dat ik een keer een FOK!ker in een slowchat zag posten wat hij als avondeten had gemaakt.

Een blik erwtensoep, maar dat zou niet genoeg vullen. Dus had die er een pak voorgekookte aardappels doorheen gedaan. Dat was overigens meestal zijn avond eten, soep met rijst/macaroni/aardappels er in.

quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:17 schreef minilot het volgende:

[..]

Dit is niet voor iedereen zo. Ik ben al jaren de keuken niet uit te rammen, ik denk de hele godganse dag aan eten en koken en ik overweeg nota bete een foodblog te beginnen ( :') ) maar bij mij gaat er nog steeds geen zak op gevoel.

Ja, als je het combineren van een pak pasta, kruidenroomkaas en zamsnippers koken noemt dan kan ik zonder nadenken ook heus wel iets maken dat in principe te eten is en waar je niet dood aan gaat, maar zodra er geroosterd moeten worden of, gepoft, gebraden, gebakken of gemarineerd dan gebruik ik én een recept én 1 of meer kookwekkers. Ik heb er best zelf wat inzicht in, maar als het gaat om exacte tijden en hoeveelheden dan vertrouw ik tijdens het koken toch liever op een goede bron dan op mijn eigen 'gevoel'.
Denk dat het gevoel ook meer op gaat voor smaken combineren en zelf recepten verzinnen.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:40:08 #94
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127819860
Ik ben geen fan van Nigella, maar soms zegt ze best goeie dingen. Tijd voor een kwoot:

“I very, very much dislike this contemporary attitude that cooking makes you a better person. People who feel they’re superior because they can cook. It doesn’t at all. Anyone can cook for their own sustainance.”
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:47:12 #95
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_127819946
Ik kreeg van huis uit eigenlijk altijd de vrij simpele dingen. AGV-combi's met de standaard groente uit blik, pasta's met ingrediënten uit een zakje en wat gehakt etc. En de frituurpan had een prominente plek in huis. :')

Sporadisch eens wat witvis, heel af en toe lasagne, hartige taart (geen idee of het echt zo heet haha) of iets in die richting, maar ik wist eigenlijk iedere week wel wat er gehaald werd voor de weekboodschappen.

Ben nooit betrokken geweest bij het koken, want het moest allemaal snel want het ene broertje moest weer ergens heen na het eten, pa kwam net uit het werk etc. Nu ik al enkele jaren op mezelf woon ben ik pas écht gaan genieten van eten, al zie ik het koken 8 op de 10 keer nog steeds als verplichting en zeker niet als feestje, het oppeuzelen ... Dat is een ander verhaal. :9~

Ik ben begonnen met koken vanuit de kookboeken van m'n oma en overgrootoma, heerlijk ouderwets met getekenden gerechten.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:55:03 #96
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_127820077
Vrij jong begonnen met koken. Als pa&ma er weer eens niet waren zelf naar de lokale 'supermarkt' en dan witte macaroni, gehaktballetjes (in blik), en pastasaus halen. Heel makkelijk en 1000x beter dan die macrobiotische vegetarische dingen die m'n ouders altijd maakten. :P We waren 8 en 11 denk ik.

Nu kook ik bijna al m'n voedsel. Ik gebruik geen kookboeken of maten, maar doe het op ervaring en smaak.

Jammer dat veel mensen bijna alles kant-en-klaar of bij de afhaal halen. Duur en ongezond.
reset
pi_127820569
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:55 schreef Individual het volgende:
Vrij jong begonnen met koken. Als pa&ma er weer eens niet waren zelf naar de lokale 'supermarkt' en dan witte macaroni, gehaktballetjes (in blik), en pastasaus halen. Heel makkelijk en 1000x beter dan die macrobiotische vegetarische dingen die m'n ouders altijd maakten. :P We waren 8 en 11 denk ik.

Nu kook ik bijna al m'n voedsel. Ik gebruik geen kookboeken of maten, maar doe het op ervaring en smaak.

Jammer dat veel mensen bijna alles kant-en-klaar of bij de afhaal halen. Duur en ongezond.
Dat laatste snap ik sowieso niet. Smakeloze zoute brei dat het is.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 11:23:15 #98
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_127820597
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben geen fan van Nigella, maar soms zegt ze best goeie dingen. Tijd voor een kwoot:

“I very, very much dislike this contemporary attitude that cooking makes you a better person. People who feel they’re superior because they can cook. It doesn’t at all. Anyone can cook for their own sustainance.”
Een beetje tegen dovemansoren in dit zelffelicitatietopic.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 11:28:38 #99
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_127820733
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben geen fan van Nigella, maar soms zegt ze best goeie dingen. Tijd voor een kwoot:

“I very, very much dislike this contemporary attitude that cooking makes you a better person. People who feel they’re superior because they can cook. It doesn’t at all. Anyone can cook for their own sustainance.”
Als je kan koken heb je zeker wel een streepje voor op mensen die niet kunnen koken. Er is zeker een verschil tussen mensen die een simpele maaltijd kunnen maken tegen mensen die elke dag naar de patatzaak gaan.

Niet superieur, maar normaal. Niet kunnen koken is niet normaal. Je hoeft geen topchef te zijn.
reset
  zaterdag 15 juni 2013 @ 11:30:23 #100
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_127820769
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 11:28 schreef Individual het volgende:

[..]

Als je kan koken heb je zeker wel een streepje voor op mensen die niet kunnen koken. Er is zeker een verschil tussen mensen die een simpele maaltijd kunnen maken tegen mensen die elke dag naar de patatzaak gaan.

Niet superieur, maar normaal. Niet kunnen koken is niet normaal. Je hoeft geen topchef te zijn.
Maar zo te lezen reken je jezelf wel tot een elite!
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 11:36:04 #101
37769 erodome
Zweefteef
pi_127820875
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:45 schreef Nelvalhil het volgende:

[..]

12? Is dat niet een beetje jong?
Nee, waarom is dat te jong? We hebben het over koken, dat is best wel leuk om te doen, daar kan je al heel vroeg mee beginnen.
Die van mij is nu 13 en hij kan een heel aantal dingen zelfstandig maken, ook helpt hij regematig met koken(alhoewel hij een voorkeur heeft voor koekjes bakken, taarten maken e.d.).
Hij hoeft echt niet een paar keer per week te koken, maar aangezien hij het best leuk vindt en gezellig vind om dan even samen in de keuken te staan gebeurd het regelmatig genoeg zodat als hij straks op zichzelf gaat dat hij geen pizza hoeft te bestellen, maar die gewoon zelf kan maken.

Bijna alle kleintjes vinden koken leuk, het enige wat je als ouder hoeft te doen is daar gebruik van te maken en ze het te laten doen. In het begin is dat wat groente snijden, de koekjes op de plaat leggen en dat wordt steeds meer. Dat gaat gewoon op en speelse manier, compleet vrijwillig.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 11:36:06 #102
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_127820876
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 11:30 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Maar zo te lezen reken je jezelf wel tot een elite!
Als je elite bent als je kan koken dan zal ik wel elite zijn. 'Kan koken' = voedsel voor mezelf maken.
reset
  zaterdag 15 juni 2013 @ 11:40:03 #103
37769 erodome
Zweefteef
pi_127820955
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:02 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Mijn ex-schoonmoeder kon absoluut niet koken en die was toch ook rond de 50. Ik noemde het eten opwarmen, want ze kocht allemaal kant en klare zakjes bij de AH (of potjes), deed die in een pan en zette dan het vuur aan. Zelfde voor vlees: alleen dingetjes die je even moet opbakken en klaar.

Kerstmenu? Zo'n Knorr wereldgerechten pak; dat was voor haar al heel erg culinair bezig zijn :7

(schat van een vrouw overigens, maar niet in de wieg gelegd voor in de keuken)
Dan had je geluk, ik kom uit een nest van kapotgekookte groente, aardappelen en stevig doorgebakken vlees ;)
Mijn moeder is in veel erg goed en superlief, maar koken kan ze echt niet.

Ik ben dus wel begonnen met recepten e.d., daar leer je dan weer van wat je later los kan toepassen.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 11:42:13 #104
37769 erodome
Zweefteef
pi_127820984
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:11 schreef LXIV het volgende:
En ook zoals ze spaghetti kookt. Extreem lang in dat kokende water houden, totdat er een spierwitte meelpap ontstaat die bijna uiteen valt. En dan weer "afgieten" en op tafel. Fles ketchup erbij en een droge gehaktbal. Eten we Italiaans... :')
Ohhhh macaronie vroeger!!!! Idd die pappige pasta, met dan een blik ham erdoorheen gesneden, wat ui en prei en dan als we geluk hadden kaas. De ketchup was dan ook hard nodig ;)
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_127821105
Ik denk dat het belangrijkste is wat ouders kunnen is hun kinderen leren eten. En dus ook leren dat een thuis gekookte maaltijd lekker is en gezamenlijk genoten wordt. Als dat je criteria zijn dan is het een hele grote stap naar aardappelen met een blik erwtensoep mengen.

Dat wordt dan niet de norm. Maar ouders moeten hun eigen rol ook niet overschatten, de omgeving van leeftijdsgenoten is vaak een veel grotere directe invloed. Bovendien, als je op kamers gaat dan is ook eten onderdeel van zelfstandig worden en van je ontdekkingstocht. Dan zijn het vaak eigenwijsheid, elkaar willen aftroeven, geldingsdrang, stoer doen, studentikozer doen, meisjes het bed in kunnen koken etc de bepalende factoren. Niet kennis en kunde.

Maar ik denk dat als je van ouders hebt leren eten dat allemaal uiteindelijk wel goed komt. Mensen moeten zich ook daarin zelf ontwikkelen, dat moet je ze gunnen en niet voor ze willen doen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 11:50:55 #106
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_127821126
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 11:36 schreef Individual het volgende:

[..]

Als je elite bent als je kan koken dan zal ik wel elite zijn. 'Kan koken' = voedsel voor mezelf maken.
Dat lijkt jouw stelling, dat je tot een minderheid behoort. Je aanname dat 'heel veel mensen'. Alleen kant-en-klare meuk of afhaal eten.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 12:53:42 #107
403520 Sway-
La vie est belle
pi_127822645
Ik moest vanaf mijn 16e ook 1 keer per week koken, en dan wel de gerechten afwisselen. Mijn moeder hielp me ook als dat nodig was, maar ze vond het belangrijk dat wij zelf een normale maaltijd konden maken. Toen vond ik dat vervelend en saai, nu ben ik blij dat ze dat heeft gedaan.
pi_127822790
Ik vind het ook belangrijk dat je als ouders je kinderen daarbij betrekt. Dat je kinderen ook voor zichzelf kunnen zorgen als ze nog thuis wonen, en de ouders zelf een avondje weg zijn ofzo.
Wij moesten trouwens op brugklaskamp ook een paar dagen zelf koken. Daar had niemand toen echt veel ervaring mee, kan me herinneren dat het niet allemaal succesvolle gerechten werden.
But while the earth sinks to its grave
You sail to the sky on the crest of a wave
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 15 juni 2013 @ 13:04:15 #109
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_127822906
Ik heb gewoon geleerd te koken. Nu is het ook al zo dat ik er altijd best interesse in heb. Heb in mijn jeugd op diverse kookclubjes van het buurthuis gezeten :P.

Nu zet ik minimaal twee keer i.d. week iets op tafel. Van AGV's tot een curry, van pasta bolognese :9 tot het bakken van een lekker biefstukje/entrecote.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  zaterdag 15 juni 2013 @ 13:43:53 #110
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_127823807
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Tijdje terug at ik bij een vriend van mij, zijn (inmiddels ex)vrouw kookte
Zoon luste het niet, en ik dacht, gelijk heb je, het is ook niet te vreten.
:D
pi_127823940
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 12:59 schreef Njosnavelin het volgende:
Ik vind het ook belangrijk dat je als ouders je kinderen daarbij betrekt. Dat je kinderen ook voor zichzelf kunnen zorgen als ze nog thuis wonen, en de ouders zelf een avondje weg zijn ofzo.
Toen ik 15 was gingen mijn ouders 2 weken op vakantie, "jullie redden je wel" en trokken de deur achter zich dicht. Als je dan hebt leren eten leer je vanzelf wel koken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_127828508
Koken leer je het beste door het gewoon vaak te doen. Het is prima iets wat je zelf kan leren, je hoeft dat echt niet van je ouders te leren. Tegenwoordig is het met internet nog makkelijker, je kan van alles opzoeken.
Op vrijdag 15 januari 2016 23:58 schreef Ajacied422 het volgende:
Feitelijk heeft Shreyas gewoon gelijk.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 16:46:56 #113
318361 Bienelientjee
Dutchie, living in the UK
pi_127828980
Ik heb het mezelf ook moeten aanleren. Dat kwam mede omdat ik het een beetje zat werd dat mijn moeder vaak dezelfde, eentonige AVG op tafel zette. Weinig fantasie gebruiken, nooit eens wat nieuws uitproberen en alles altijd op dezelfde manier klaarmaken. Dus de wil om te gaan koken, kwam uit mijzelf. Ik werd er zelden bij betrokken door mijn moeder.

Nu ben ik nog altijd geen super kok :D , maar we ervaren tegenwoordig nu wel vaker nieuwe smaken en gerechten.
pi_127829439
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 16:46 schreef Bienelientjee het volgende:
Ik heb het mezelf ook moeten aanleren. Dat kwam mede omdat ik het een beetje zat werd dat mijn moeder vaak dezelfde, eentonige AVG op tafel zette.
Ik kan me voorstellen dat je dat een beetje zat was, persoonlijk ik heb liever Avira of Avast :P
Op vrijdag 15 januari 2016 23:58 schreef Ajacied422 het volgende:
Feitelijk heeft Shreyas gewoon gelijk.
pi_127829712
Mijn ouders betalen nog steeds mijn verzekering :@

Maar ik ging op mijn 18e op begeleid wonen, heb hier koken enzo geleerd :)
Twiddel
  † In Memoriam † zaterdag 15 juni 2013 @ 19:29:20 #116
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127833278
mijn kind mag/kan een ei bakken. dat vind ik voorlopig wel ruig genoeg.
ik ben al blij als hij het gas niet vergeet uit te doen. (hij mag ook alleen aan de gang als ik thuis ben zodat ik dat in de gaten kan houden)
  zaterdag 15 juni 2013 @ 20:01:14 #117
63722 z80
I fink you freaky
pi_127834296
ik mocht thuis "helpen" met koken als ik dit wou. echter ma kan wel een pot eten op tafel zetten zonder zakjes maar echt leuke dingen maken niet. en pa houd van koken en proberen maar zonder iemand er bij in de keuken.
toen ik op mezelf ging wonen in het begin nog wel wat zakjes gebruikt omdat ik nog niet wist wat er bij elkaar kon/smaakte. maar al een paar jaar geen zakjes poeder meer in huis. kant en klaar potten heb ik nooit gehad.

op de bbc was er een mooi programma over/met koken.
can't cook won't cook
prachtig om te zien hoe simpele dingen fout gaan.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 20:04:35 #118
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127834406
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 19:29 schreef lady-wrb het volgende:
mijn kind mag/kan een ei bakken. dat vind ik voorlopig wel ruig genoeg.
ik ben al blij als hij het gas niet vergeet uit te doen. (hij mag ook alleen aan de gang als ik thuis ben zodat ik dat in de gaten kan houden)
En hoe oud is dat kind? Zes?
pi_127835064
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 19:29 schreef lady-wrb het volgende:
mijn kind mag/kan een ei bakken. dat vind ik voorlopig wel ruig genoeg.
ik ben al blij als hij het gas niet vergeet uit te doen. (hij mag ook alleen aan de gang als ik thuis ben zodat ik dat in de gaten kan houden)
Als die een ei kan bakken, dan kun je hem toch ook vlees laten bakken. Dat vlees kan je hem dan ook eerst laten marineren. Wat aardappeltjes in een ovenschaal met kruiden in de oven zetten is ook niet gevaarlijk.

Bedoel, geen idee hoe oud je kind is hoor. Maar het argument dat het gevaarlijk is, vind ik een beetje onzin.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 20:35:22 #120
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127835796
Bij ons aan boord is in principe een kok maar voor piepers jassen worden wel altijd de hulptroepen ingeschakeld. Als er dan nieuwe mensen aan boord zijn is het eerder regelmaat dan uitzondering dat ze nog nooit een aardappel geschild hebben ;(
  zaterdag 15 juni 2013 @ 20:53:14 #121
63722 z80
I fink you freaky
pi_127836618
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 20:35 schreef Erasmo het volgende:
Bij ons aan boord is in principe een kok maar voor piepers jassen worden wel altijd de hulptroepen ingeschakeld. Als er dan nieuwe mensen aan boord zijn is het eerder regelmaat dan uitzondering dat ze nog nooit een aardappel geschild hebben ;(
piepers jassen deden we thuis met de hele fam. als er reibekuchen gemaakt werd.
ook verse tuinbonen doppen was een fam. aangelegenheid. wie was het snelste hierin.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 20:54:39 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127836688
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 20:35 schreef Erasmo het volgende:
Bij ons aan boord is in principe een kok maar voor piepers jassen worden wel altijd de hulptroepen ingeschakeld. Als er dan nieuwe mensen aan boord zijn is het eerder regelmaat dan uitzondering dat ze nog nooit een aardappel geschild hebben ;(
Jij vaart? Wissiknie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 20:55:05 #123
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_127836706
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jij vaart? Wissiknie
Marine :7
  zaterdag 15 juni 2013 @ 21:36:36 #124
174211 RadioSlut
Magistrale zeikstraal
pi_127838744
Mijn vriend was 27 toen hij voor het eerst voor een kookplaat stond. :{ Kon niet eens aardappels schillen. :') En omdat hij niet gewend is aan wat avontuurlijker koken moet ik elke dag groente uit pot maken met ongezouten aardappels en het liefst gehakt. :r

Zelf heb ik altijd al van koken gehouden, het zit ook wel in de familie met smaak en gevoel. Okee, het zijn geen superieure gerechten, maar mijn moeder en oma hebben een goede smaak wat betreft kruiden, dus zelfs aardappels, groente en vlees smaken voortreffelijk bij hen. Heb ook -bijna- altijd in de keuken gezeten, echt van jongs af aan, tijdens het avondeten. Al was het alleen maar om te kijken.

Ik kan alleen geen gebakken ei en pannenkoeken bakken. Dat gaat geheid verkeerd. Zo heb ik mijn moeder een keertje keihard laten flippen omdat een gebakken ei mislukt was. Mocht ik 3 jaar niet meer in de keuken komen. :')

Jammer dat geld de hoofdreden was waarom ze flipte. :{ Die eieren waren te duur, en die mocht je niet verspillen blabla, en daardoor is ze mede overgestapt op die cheap ingeblikte rommel en poedersauzen. Want het is goedkoop. :r
Kaleidoscopiklimax
  † In Memoriam † zaterdag 15 juni 2013 @ 21:54:41 #125
91830 MaximusTG
pi_127839637
Bij ons thuis ook veel kennis van mn moeder meegekregen. Die kan ook lekker en goed koken. Tis ook geen topchef, maar altijd creatieve maaltijden. Mn vader heeft er dan weer niks mee. Mn moeder heeft het dan misschien zelf juist ontwikkeld uit frustratie tov de kookkunsten van haar moeder. Dat was vooral veel kapotgekookte groenten. Nu maakt ze zelf bv een heerlijke gestoofde rode kool, gemarineerd in rodedruivensap. Met kruidnagel, appeltjes. Lekker bite houdt ie dan ook. Ik ben zelf natuurlijk wel echt pas veel gaan koken toen ik op mn zelf ging. Maar tis niet alsof ik nog niks wist.
Tegenwoordig is koken en bakken echt een hobby van me. Vind het leuk om altijd nieuwe dingen en technieken te proberen. Vaak neem ik bv een bepaald iets en probeer er dan alles over te leren en het zo onder de knie te krijgen dat ik het helemaal zelf kan maken. Bv brood, pizza, kroketten, vlaai, curries, woksausjes etc. Maak ik vaak zelf notities over en die gaan dan in de receptenmap.
Mn vriendin heeft echt niks van huis uit geleerd. Dr moeder is niet bepaald een keukenprinses. Dr vader wil alles stukgekookt. Aardappels die niet tot pulp vallen als je er naar kijkt vindt ie "niet gaar"..
Vaak genoeg dat ik daar in de keuken kom, staat er zelfs niemand bij de pannen, staan ze keihard te koken met groenten en aardappelen erin.
Ik ga zeker mijn toekomstige kinderen heel veel leren over koken!
pi_127839964
Volgens mij kunnen de ouders van veel kinderen ook niet echt koken (anders dan de verpakking van knorr wereldgerechten volgen). Maar het valt ook wel op dat kinderen het allemaal niet 'hoeven'. Ze hebben het ook teringdruk ie kinders... sport, muziekles, bijles, weetikhet wat voor onzin.

Wij hadden dat vroeger neit echt, we speelden buiten en als we honger hadden kwamen we naar binnen... om iet te snaaien... kregen we wortels ofzo... En we mochten als we lief waren wel eens helpen met koken. Ik vond dat leuk, voor mijn vader frites snijden... later mocht ik ze ook bakken in een pan op het gas...

Maargoed; ik ga het mijn kinderen zeker leren. Mijn dochter vindt het wle interessant, dus ik laat haar af en toe helpen.. Pizza bakken is favoriet natuurlijk... dingen met scherpe messen en aan het vuur kan echt nog niet... te jong...

Maar los van eht koken zlf zouden kinderen ook een beetje moeten leren wat het is wat ze eten. Hoe kaas wordt gemaakt, of worst. Nu denken er hel wat dat melk uit de fabriek komt.. en anders uit de supermarkt.
Whatever...
  † In Memoriam † zaterdag 15 juni 2013 @ 22:04:19 #127
37843 lady-wrb
kortaf
pi_127840160
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 20:04 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En hoe oud is dat kind? Zes?
hij is nu net 14 geworden. maar heeft pdd-nos, (autistisch)
heeft daardoor behoorlijk sturing nodig en vergeet dus soms het gas uit te doen.
hij mag dus echt niet alleen in huis een ei bakken. (en zelfs dat vergeet hij wel eens :P )
pi_127841007
Ik heb thuis ook nooit echt leren koken. Ik wist wel ongeveer hoe het ging maar mijn moeder kookt redelijk simpel. Aardappels/groente/vlees, pasta met saus en gehakt, rijstgerechten, soms ook uit een pakje. Wel bijna altijd verse groenten en goed vlees. Toen ik op mezelf ging wonen kookte ik dus ook vrij simpel. Na een tijdje ging dat wel een beetje vervelen en probeerde ik meer te variëren en te experimenteren met kruiden. Ik heb ook periodes dat ik probeer om echt zoveel mogelijk smaak toe te voegen zeg maar. Wat wel een nadeel is als student is dat je vaak alleen of met andere studenten kookt en dan koop je meestal niet heel veel verschillende kruiden en andere ingrediënten omdat je weet dat je die waarschijnlijk niet opmaakt. Zeker als ik het wat drukker heb kook ik wat eentoniger omdat ik anders veel 'speciale' ingrediënten moet weggooien die ik te weinig gebruik. Herkennen jullie dat niet?
Ik heb ooit een Italiaanse huisgenoot had die echt fantastisch kon koken. Die stond rustig twee uur in de keuken en wist precies welke kruiden je moest toevoegen om zelfs een simpele pasta heerlijk te laten smaken. Dat zou ik ook wel willen kunnen. Misschien komt dat als ik student af ben en m'n eigen appartementje heb of eventueel samenwoon ofzo.
"I can accept failure. I can not accept not trying."
pi_127842077
Mijn moeder heeft me ook nooit leren koken. Maar ze was er wel altijd mee bezig en zette veel verschillende smaken op tafel. Ik weet zeker daat ik hierdoor nu ook vrijwel alles lust, en heb nu ook veel interesse in koken.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_127842468
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 22:17 schreef Schadenfreude het volgende:
Ik heb thuis ook nooit echt leren koken. Ik wist wel ongeveer hoe het ging maar mijn moeder kookt redelijk simpel. Aardappels/groente/vlees, pasta met saus en gehakt, rijstgerechten, soms ook uit een pakje. Wel bijna altijd verse groenten en goed vlees. Toen ik op mezelf ging wonen kookte ik dus ook vrij simpel. Na een tijdje ging dat wel een beetje vervelen en probeerde ik meer te variëren en te experimenteren met kruiden. Ik heb ook periodes dat ik probeer om echt zoveel mogelijk smaak toe te voegen zeg maar. Wat wel een nadeel is als student is dat je vaak alleen of met andere studenten kookt en dan koop je meestal niet heel veel verschillende kruiden en andere ingrediënten omdat je weet dat je die waarschijnlijk niet opmaakt. Zeker als ik het wat drukker heb kook ik wat eentoniger omdat ik anders veel 'speciale' ingrediënten moet weggooien die ik te weinig gebruik. Herkennen jullie dat niet?
Ik heb ooit een Italiaanse huisgenoot had die echt fantastisch kon koken. Die stond rustig twee uur in de keuken en wist precies welke kruiden je moest toevoegen om zelfs een simpele pasta heerlijk te laten smaken. Dat zou ik ook wel willen kunnen. Misschien komt dat als ik student af ben en m'n eigen appartementje heb of eventueel samenwoon ofzo.
Lekker koken is echt een kunst en vergt kennis, kunde en creativiteit. Je leert het alleen goed door vaak te doen, oefenen en leren van anderen indien die het goed kunnen.
Whatever...
pi_127844433
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 22:37 schreef habitue het volgende:
Mijn moeder heeft me ook nooit leren koken. Maar ze was er wel altijd mee bezig en zette veel verschillende smaken op tafel. Ik weet zeker daat ik hierdoor nu ook vrijwel alles lust, en heb nu ook veel interesse in koken.
Proeven is wel de eerste stap van koken ja. Van die mensen die nooit iets lusten, of eigenlijk gewoon nog nooit hebben gegeten. :')
pi_127844502
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 23:29 schreef Myraela het volgende:
Van die mensen die nooit iets lusten, of eigenlijk gewoon nog nooit hebben gegeten.
Verschrikkelijk

"Dat lust ik nieeeetttt, en dat ook nieeeetttttt"

:')
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 23:48:01 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127845091
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 22:37 schreef habitue het volgende:
Mijn moeder heeft me ook nooit leren koken. Maar ze was er wel altijd mee bezig en zette veel verschillende smaken op tafel.
Chocolade taart met marmite? Cokosmacronen met Anjovisboter?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127845385
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 23:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Chocolade taart met marmite? Cokosmacronen met Anjovisboter?
Niet in die combinaties nee. }:| Maar wat is je punt?
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 23:55:40 #135
255392 De_Taartjesfee
Hoardin' like a hoarder
pi_127845399
Bij mij helpen ze alledrie behoorlijk vaak mee in de keuken. Ze vinden het ook leuk om te doen en hebben elk hun eigen dingetjes te doen. Oudste (12) is van het taarten en cakejes bakken, middelste(10) is geweldig met een mes (appels schillem, groentes snijden enz. ) en jongste (5) vindt kneden en roeren geweldig.
Oudste is inmiddels wel in staat eenvoudige gerechten zelf te maken. En eenvoudig bedoel ik maximaal 2 pannen om in de gaten te houden anders is hij het overzicht kwijt :) voor een hartige taart of een stoofschotel draait hij zn hand niet om :)
I`m not weird. I`m limited edition.
  zondag 16 juni 2013 @ 00:00:02 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127845563
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 23:55 schreef habitue het volgende:

[..]

Niet in die combinaties nee. }:| Maar wat is je punt?
Ik maak een grapje en een culturele referentie naar the vicar of dibley

In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127845565
Ik was een jaartje of 13 toen m'n ouders een dagje weggingen en het was "er ligt eten in de koelkast, zoek het maar uit" :) Het was een simpel schnitzeltje, aardappels en groenten, maar echt lekker was het niet geloof ik :') Schnitzel te lang, aardappels te kort, zoiets was het geloof ik.

Daarvoor had ik ook wel eens geholpen, een keer een ei bakken, stukje vlees op het vuur onder toeziend oog van moeders, maar niet echt uitgebreid. Daarna jaren niet echt gekookt, alleen als het "moest". Nu al tijden gewoon voor m'n plezier, niks met die zakjes ofzo, alles gewoon lekker zelf maken. Ik kook nu beter dan m'n moeder, en m'n moeder is zelf ook beter gaan koken. Voor iedereen een voordeel ;)

Soms ben ik wel eens lui/geen zin/geen tijd en dan gooi ik gewoon wat aardappels in de pan en een simpel stukje vlees. Potje groenten erbij, deksels op de pannen en dan op de bank liggen en tv kijken, nog wat werk doen of douchen ofzo. Hooguit 5 minuutjes effectief werk en altijd nog een stuk lekkerder dan een magnetronmaaltijd.
pi_127845719
quote:
1s.gif Op zondag 16 juni 2013 00:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik maak een grapje en een culturele referentie naar the vicar of dibley

[ afbeelding ]
Ah vandaar! Marmite heb ik als half Brit trouwens altijd verschrikkelijk gevonden, in welke combi dan ook.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_127847982
Ik ben blij dat ik mijn interesse voor koken niet van mijn ouders heb. Ik heb hun geleerd wat verse ingredienten zijn en dat die honig mixen niet te vreten zijn. Ik vind kwaliteit en vernieuwing (innovatie belangrijk). Ontdek graag nieuwe dingen, maar er moet wel aandacht aan zijn besteed. Een simpele hamburger kan zelfs speciaal zijn.
  zondag 16 juni 2013 @ 04:44:54 #140
174211 RadioSlut
Magistrale zeikstraal
pi_127852318
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 23:29 schreef Myraela het volgende:

[..]

Proeven is wel de eerste stap van koken ja. Van die mensen die nooit iets lusten, of eigenlijk gewoon nog nooit hebben gegeten. :')
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 23:31 schreef habitue het volgende:

[..]

Verschrikkelijk

"Dat lust ik nieeeetttt, en dat ook nieeeetttttt"

:')
Dat is echt verschrikkelijk. :')
Kaleidoscopiklimax
  zondag 16 juni 2013 @ 11:08:43 #141
228086 DappereDodo77
Always ahead
pi_127854831
Vanwaar al die :') ? Het is niet zo dat je er echt iets aan kunt doen, smaken verschillen.

Het niet willen proberen, ok, das :')
pi_127855438
In mijn geval: omdat we in een houten huis woonden. Zowel mijn vader als mijn moeder hebben vroeger een huisbrand meegemaakt. En dan heb ik het over platgebrande huizen. Kortom: mijn ouders gingen panisch met vuur om. Ik mocht niet in de keuken komen en heb tot mijn 18e geen lucifer aangeraakt.

Nu kook ik op inductie *) Ik heb eigenlijk nooit iets laten mislukken.
  zondag 16 juni 2013 @ 11:40:40 #143
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_127855466
M'n vriendin is ook net een boer, zolang het allemaal ingrediënten zijn die ze kent is het prima maar zodra ik eens voor wat andere groente, fruit, kruiden, gebak etc. ga waarvan ze het niet kan thuisbrengen mot ze het ook niet. _O-

Dat gezicht alleen al als ik vraag of ze zoiets wil, alsof ik d'r maden, wormen en zeewier wil voeren. :')
  zondag 16 juni 2013 @ 12:01:28 #144
313458 Zonnetje1981
always look on the bright side
pi_127855981
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:11 schreef LXIV het volgende:
En ook zoals ze spaghetti kookt. Extreem lang in dat kokende water houden, totdat er een spierwitte meelpap ontstaat die bijna uiteen valt. En dan weer "afgieten" en op tafel. Fles ketchup erbij en een droge gehaktbal. Eten we Italiaans... :')
_O- :o
pi_127856905
Ik heb thuis gewoon leren koken hoor :Y En m'n broers ook. Dat begon met het moeten schillen van de aardappels, en het snijden en wassen van de groentes. Eitje bakken heb ik van m'n vader geleerd, een keertje voordoen en daarna zelf doen.

Weer wat later stond ik er bij als m'n moeder aan het koken was, en dan begon ik met het 'beheren' van 1 pan. M'n moeder deed de rest en gaf af en toe wat aanwijzingen. Later werd dat weer een pan erbij en daarna kun je vrij snel gewoon een maaltijd koken :Y

Nu vind ik het erg leuk om te koken en ik probeer zoveel mogelijk verschillende dingen :Y Ik kan niet alles doen wat ik wil want ik heb maar een beperkt budget, beperkte ruimte in de keuken en het kookspul heeft niet een hele goede kwaliteit (studentenhuis) maar ik kan ondertussen echt wel lekker koken :9
"Ik dit niet meer, Ik dit nooit meer
Ik niet meer kan, Niet meer ik
Dit niet meer, Ik niet meer" - Strani
pi_127863734
Toen ik 5 was, was mijn hobby appelflappen bakken. Dat deed ik zelf, op gevoel qua smaak en mocht ook alles doen behalve ze in de oven zetten en ze er weer uithalen. Aan het begin deed ik het samen met mn moeder, later alleen maar bleef ze er wel bijstaan. Ik heb ze samen met mn broer nog aan de deur verkocht in de buurt. :P Eitjes bakken deed ik ook eigenlijk van kleins af aan wel, maar verder koken niet, ik stond meestal alleen te kijken en te praten. Mijn vader kookte vooral, al kan mijn moeder het ook best wel en van haar vind ik de stamppotten lekkerder dan die van mijn vader. Hij maakt elke zaterdag zelf pizza. Mijn vader kookte niet met groente uit potjes enzo, dus het idee dat het normaal is zelf dingen te bereiden is er onbewust denk ik wel ingegaan. Ik werd op mn 15e vegetariër en de rest van de familie niet, wat het voor hem weer lastiger maakte voor mij iets creatiefs op tafel te zetten. Nu kook ik alles zonder pakjes of potjes, maar ik kan mezelf geen briljant kok noemen, al smaakt het meestal best. Ik zou alleen veel meer verschillende dingen willen leren koken. Mijn vriend is Spaans en heeft zo'n typische moeder die elke lunch 3 gangen kookt en hem niet eens in de keuken laat. Hij heeft pas een beetje leren koken toen hij uit huis ging, op zn 27e _O- Zijn beste gerecht is dan ook, hoe kan het ook anders, tortilla. Overigens vindt hij mijn eten wel altijd lekker en hij is gewoon een vleeseter, dus tot nu toe doe ik het niet slecht.
For most of history, Anonymous was a woman.
  zondag 16 juni 2013 @ 18:03:26 #147
63722 z80
I fink you freaky
pi_127867807
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 23:29 schreef Myraela het volgende:

[..]

Proeven is wel de eerste stap van koken ja. Van die mensen die nooit iets lusten, of eigenlijk gewoon nog nooit hebben gegeten. :')
dat is mijn "probleem" ik ruik zo goed als niets en daardoor proef ik ook weinig. altijd weer een ramp als ik iets maak voor anderen. smaakt het wel? niet te veel kruiden?
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_127868039
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 18:03 schreef z80 het volgende:

[..]

dat is mijn "probleem" ik ruik zo goed als niets en daardoor proef ik ook weinig. altijd weer een ramp als ik iets maak voor anderen. smaakt het wel? niet te veel kruiden?
Wel makkelijk als anderen wat voor jou maken. "Mmm, voedzaam hoor."
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_127868704
quote:
0s.gif Op zondag 16 juni 2013 18:10 schreef Weltschmerz het volgende:

Wel makkelijk als anderen wat voor jou maken. "Mmm, voedzaam hoor."
:D De kookvariant van 'Wat een lief kind!'
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 16 juni 2013 @ 18:37:28 #150
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_127868835
Ik liep vroeger als 10 jarige de keuken in om m'n moeder te helpen. Begon met sla snijden, toen het vlees en/of de groente voor het gebakken werd.
Op 12 jarige leeftijd kookte ik 1 dag per week, als m'n moeder later thuis was. Ik geef toe, vaak nog met pakje.

Op 17 jarige leeftijd huis uit gegaan, op 18 jarige leeftijd kookte ik dagelijks voor mezelf, zelden nog met pakjes.

Ouders hebben dit nooit hoeven vragen/stimuleren. Dat deed ik gewoon.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  zondag 16 juni 2013 @ 18:40:53 #151
244933 trovey
Nachtoele
pi_127868944
Ik heb niet echt leren koken maar uiteraard ben je niet blind als kind dus ik wist prima hoe het moest toen ik het huis uitging, zo moeilijk is het nou ook weer niet voor de dagelijkse kost. :P
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')