12? Is dat niet een beetje jong?quote:Op vrijdag 14 juni 2013 23:44 schreef LXIV het volgende:
Het hoort bij de opvoeding. Ik doe dat wel. Nu is het helpen, als ze 12 zijn moeten ze het helemaal zelf kunnen.
Nee toch? Ik zal ze dan geen frietpan geven. Maar gewoon koken kan dan toch wel? Als ze drie zijn mogen ze al boontjes snijden en zo. Alleen vind ik het nu nog te gevaarlijk met heet water en vet.quote:
Vind ik ook een beetje jong ja, laat ze nog zo lang mogelijk kind blijven.quote:
Ik werk veel met mensen tussen de 20 en de 30 en de meeste zijn keurige jonge mensen.quote:Op vrijdag 14 juni 2013 23:41 schreef HSG-BOMBER het volgende:
Denk je dat dit het enige is wat ouders hun kinderen niet leren? Wat leren ze tegenwoordig nog wél? In positieve zin.
Ik denk zelf dat als ze 14/15 zijn ze wel wat moeten kunnen koken, iets van spaghetti spampot oid, wat niet echt moeilijk te bereiden is. Zelf vind ik 12 toch wel te jong ze zijn nog kinderenquote:Op vrijdag 14 juni 2013 23:46 schreef LXIV het volgende:
[..]
Nee toch? Ik zal ze dan geen frietpan geven. Maar gewoon koken kan dan toch wel? Als ze drie zijn mogen ze al boontjes snijden en zo. Alleen vind ik het nu nog te gevaarlijk met heet water en vet.
Je leest hier vast niet vaak mee hèquote:Op vrijdag 14 juni 2013 23:49 schreef kirsten. het volgende:
Ik heb niet echt koken van mijn moeder geleerd. Bakken had ik altijd wel erg veel interesse in maar dat deed ik vrijwel altijd zelf. Heb me eigelijk alles zelf aangeleerd en nu kookt (goddank want ik heb geen tijd) vriendlief.
Maar laten we wel wezen, met een recept kan iedereen toch koken? Wie niet voor het culinaire (no offense Piet) gaat kan prima af met een recept en eventueel wat gegoogle wat geblancheerd en au bain marie betekend. Het zal heus niet altijd 3-sterren zijn maar ach, bij ons zijn de aardappeltjes ook vaak aangebrand en ik leef ook nog
Ik doe niet voor niets al dik 10 jaar mijn best op fok om mensen te helpen hoe ze beter kunnen kokenquote:Op vrijdag 14 juni 2013 23:48 schreef Isabeau het volgende:
Geen idee, Piet! Onvoorstelbaar als ze idd nog geen ei kunnen bakken. Mijn moeder heeft me altijd betrokken bij het koken en toen ik naar de middelbare school ging moest ik elke vrijdag koken. Lekker zelf bepalen wat we gingen eten en dan heerlijk de keuken in
edit: vanaf de brugklas dus al en dan ben je toch ongeveer 12?
Ik zie wel hoe het gaat. Ze zijn best handig (meisjes). Als 12 te jong blijkt wacht ik nog even.quote:Op vrijdag 14 juni 2013 23:49 schreef Nelvalhil het volgende:
[..]
Ik denk zelf dat als ze 14/15 zijn ze wel wat moeten kunnen koken, iets van spaghetti spampot oid, wat niet echt moeilijk te bereiden is. Zelf vind ik 12 toch wel te jong ze zijn nog kinderen
Een keer een verhaal gehoord van vlam in de pan bij soep maken...quote:Op vrijdag 14 juni 2013 23:50 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je leest hier vast niet vaak mee hèHet zal je nog verbazen hoe iemand een simpel recht-toe-recht-aan recept weet te verprutsen
Haha nee dat klopt! Maar ik lees wel altijd in Piet zijn hulp-topic meequote:Op vrijdag 14 juni 2013 23:50 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Je leest hier vast niet vaak mee hèHet zal je nog verbazen hoe iemand een simpel recht-toe-recht-aan recept weet te verprutsen
Wat mijn observatie is dat veel mensen van mijn generatie maar al te vaak niet of nauwelijks konden koken, en ik ben al opaquote:Op vrijdag 14 juni 2013 23:50 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik zie wel hoe het gaat. Ze zijn best handig (meisjes). Als 12 te jong blijkt wacht ik nog even.
Ik heb veel recepten moeten verpesten en aan laten bakken voordat ik kon koken hoor. Het is niet zo simpel als hoe jij het zegt. Als je eenmaal (lekker) kan koken heb je niet eens een kookwekker meer nodig. Alles gaat op gevoel. En ik ben blij dat ik fouten heb moeten maken met koken, want mijn eten is heerlijkquote:Op vrijdag 14 juni 2013 23:49 schreef kirsten. het volgende:
Ik heb niet echt koken van mijn moeder geleerd, hoefde zelf ook nooit te koken eigenlijk. Bakken had ik altijd wel erg veel interesse in maar dat deed ik vrijwel altijd zelf. Heb me eigenlijk alles zelf aangeleerd en nu kookt (goddank want ik heb geen tijd) vriendlief. Ik kan het wel maar wil het vaak niet, brood is wat mij betreft ook prima.
Maar laten we wel wezen, met een recept kan iedereen toch koken? Wie niet voor het culinaire (no offense Piet) gaat kan prima af met een recept en eventueel wat gegoogle wat geblancheerd en au bain marie betekend. Het zal heus niet altijd 3-sterren zijn maar ach, bij ons zijn de aardappeltjes ook vaak aangebrand en ik leef ook nog
Meisjes en handig?quote:Op vrijdag 14 juni 2013 23:50 schreef LXIV het volgende:
[..]
Ik zie wel hoe het gaat. Ze zijn best handig (meisjes). Als 12 te jong blijkt wacht ik nog even.
Tuurlijk zit er een verschil tussen 'goed' koken en koken om in leven te blijven. Ik reken mezelf vooral tot het laatste. Ik kan lekker bakken en redelijk koken, maar (als ik ze dan eens maak) mijn aardappeltjes zijn meestal wel enigszins aangebrand en vlees idem dito. Maar ik ben ook niet bang om iets nieuws te proberen ook al faalt het hard. Ik zal nooit een 3-sterren kok worden en dat vind ik prima.quote:Op vrijdag 14 juni 2013 23:53 schreef DynastyL het volgende:
[..]
Ik heb veel recepten moeten verpesten en aan laten bakken voordat ik kon koken hoor. Het is niet zo simpel als hoe jij het zegt. Als je eenmaal (lekker) kan koken heb je niet eens een kookwekker meer nodig. Alles gaat op gevoel. En ik ben blij dat ik fouten heb moeten maken met koken, want mijn eten is heerlijk![]()
Ik zou ook niet 3 dagen lang eten kunnen bestellen, daar wordt ik energieloos en moe van.
Ieder mens verschilt natuurlijk. Ik hou echt van eten, lekker maar ook gezond. Lekker hasjee maken of goed vlees heerlijk.quote:Op vrijdag 14 juni 2013 23:55 schreef kirsten. het volgende:
[..]
Tuurlijk zit er een verschil tussen 'goed' koken en koken om in leven te blijven. Ik reken mezelf vooral tot het laatste. Ik kan lekker bakken en redelijk koken, maar (als ik ze dan eens maak) mijn aardappeltjes zijn meestal wel enigszins aangebrand en vlees idem dito. Maar ik ben ook niet bang om iets nieuws te proberen ook al faalt het hard. Ik zal nooit een 3-sterren kok worden en dat vind ik prima.
Mijn moeder was een echte fanatieke koker... Die stond op zondag ook met liefde de hele dag in de keuken om een maaltijd voor 10 man te maken (Mexicaans, chinees, etc altijd met een thema). Ik heb dat niet en meestal ook geen zin om heel lang in de keuken te staan, maar er is genoeg te vinden wat <30 minuten prima klaar te maken is.
Ja, en uiteindelijk gaat het allemaal wel goed. Ligt er natuurlijk ook aan of je het leuk vindt om te doen. Mijn kast staat vol met verschillende kruiden en sausen noem maar op. Maar soms heb ik ook weleens een dag dat ik er geen zin in heb hoor.quote:Op vrijdag 14 juni 2013 23:59 schreef LXIV het volgende:
Ik heb echt nooit een kookboek of een wekker of zoiets gebruikt. Altijd op gevoel en proeven. Niet altijd goed, zeker niet in het begin. Maar je krijgt zo wel meer gevoel.
Ik kijk gewoon wat er is en weet wat ik wanneer moet koken en bijeen moet brengen voor een goede smaak.
Mijn ex-schoonmoeder kon absoluut niet koken en die was toch ook rond de 50. Ik noemde het eten opwarmen, want ze kocht allemaal kant en klare zakjes bij de AH (of potjes), deed die in een pan en zette dan het vuur aan. Zelfde voor vlees: alleen dingetjes die je even moet opbakken en klaar.quote:Op vrijdag 14 juni 2013 23:55 schreef kirsten. het volgende:
Tuurlijk zit er een verschil tussen 'goed' koken en koken om in leven te blijven.
Tjaquote:Op vrijdag 14 juni 2013 23:58 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb een vriendin leren koken die ook niet kon koken toen ze het huis uit ging. Ze was toen 20. Ik herinner me nog dat ze echt niets kon! Simpele dingen wist ze gewoon niet. Er staat bijv nergens dat als je aardappels van te voren schilt, je ze in water moet bewaren.
Ik google altijd even als ik iets niet weet.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja
Maar ook vrijwel niemand wil een goed kookboek waar die dingen instaan, maar een leuk en mooi kookboek van jamie oliver of zo iemand.
Die pakjes zijn echt pure Aids. Grotendeels zout en tarwemeel. En daar betaal je dan 2 euro voor. Wereldgerechten idem. Maak gewoon iets zelf.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:02 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn ex-schoonmoeder kon absoluut niet koken en die was toch ook rond de 50. Ik noemde het eten opwarmen, want ze kocht allemaal kant en klare zakjes bij de AH (of potjes), deed die in een pan en zette dan het vuur aan. Zelfde voor vlees: alleen dingetjes die je even moet opbakken en klaar.
Kerstmenu? Zo'n Knorr wereldgerechten pak; dat was voor haar al heel erg culinair bezig zijn
(schat van een vrouw overigens, maar niet in de wieg gelegd voor in de keuken)
Iets zelf maken was echt een aantal bruggen te ver voor haarquote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:06 schreef LXIV het volgende:
Die pakjes zijn echt pure Aids. Grotendeels zout en tarwemeel. En daar betaal je dan 2 euro voor. Wereldgerechten idem. Maak gewoon iets zelf.
En gezonderquote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:07 schreef Myraela het volgende:
Aan de andere kant, als student merk ik ook dat er een hoop studenten zijn die veel beter koken dan hun ouders dat konden.
Wacht even, doet ze koud water over friet en gebakken vlees?quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:10 schreef LXIV het volgende:
Mijn schoonmoeder kan ook totaal niet koken. Die denkt dat ze alles moet "afgieten". Dat is meteen nadat het uit de pan komt in een vergiet en een plens koud water er over. Zelfs bij de friet en de karbonades. Heeft geen zin om haar iets uit te leggen.
Alles wat uit de pan komt moet afgegoten worden.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:11 schreef Isabeau het volgende:
ts uit te leggen.
Wacht even, doet ze koud water over friet en
Geweldigquote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:11 schreef LXIV het volgende:
En ook zoals ze spaghetti kookt. Extreem lang in dat kokende water houden, totdat er een spierwitte meelpap ontstaat die bijna uiteen valt. En dan weer "afgieten" en op tafel. Fles ketchup erbij en een droge gehaktbal. Eten we Italiaans...
"Dat heb ik zo van mijn moeder mogen leren"quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:11 schreef LXIV het volgende:
[..]
Alles wat uit de pan komt moet afgegoten worden.
Herinneringen aan mijn kindertijd komen naar boven.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:11 schreef LXIV het volgende:
En ook zoals ze spaghetti kookt. Extreem lang in dat kokende water houden, totdat er een spierwitte meelpap ontstaat die bijna uiteen valt. En dan weer "afgieten" en op tafel. Fles ketchup erbij en een droge gehaktbal. Eten we Italiaans...
Smac?quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Herinneringen aan mijn kindertijd komen naar boven.
Macaroni met wat stukjes gekookte ham en wat ui.
Nee, zo erg was het ook weer niet.quote:
Mijn oma maakte toen ik langskwam een keer macaroni met knakworstjes. De saus was denk ik alleen zo'n zakje poeder met water.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Herinneringen aan mijn kindertijd komen naar boven.
Macaroni met wat stukjes gekookte ham en wat ui.
Saus? Jullie hadden Saus?quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:22 schreef Myraela het volgende:
[..]
Mijn oma maakte toen ik langskwam een keer macaroni met knakworstjes. De saus was denk ik alleen zo'n zakje poeder met water.
quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:22 schreef Myraela het volgende:
[..]
Mijn oma maakte toen ik langskwam een keer macaroni met knakworstjes. De saus was denk ik alleen zo'n zakje poeder met water.
Zou het Nederlands zijn? Als ik naar mijn schoonfamilie kijk, en de traditionele keukens in andere eu landen.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:25 schreef Isabeau het volgende:
Als we bij mijn oma rijst aten dan was dat alleen rijst en dan stond er kaneel en boter en suiker op tafelEigenlijk geen avondeten, maar snoep dus
Misschien is niet kunnen koken wel van elke generatie.
Mijn moeder had nog kookboekjes van de huishoudschool, jaren 60 dus. Je barst spontaan in huilen uit als je die recepten leest, Pietquote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:32 schreef Pietverdriet het volgende:
Zou het Nederlands zijn? Als ik naar mijn schoonfamilie kijk, en de traditionele keukens in andere eu landen.
Mijn oudste kookboek is uit 17nogwat de volmaakte hollandsche keukenmeid, geweldige recepten, waarom is dat verloren gegaan?
Het moest vooral goedkoop?quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:35 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Mijn moeder had nog kookboekjes van de huishoudschool, jaren 60 dus. Je barst spontaan in huilen uit als je die recepten leest, Piet
Veel uit blik en soep uit zakjes en dat dus in een kookboekje. Maar ook allemaal zo smakeloos en fantasieloos! Dus ik denk dat het idd ook zo goedkoop mogelijk moest.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Het moest vooral goedkoop?
Of jaren 60, gemakkelijk, toveren met blik?
Macaroni met ketchup en spam uit blikquote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Veel uit blik en soep uit zakjes en dat dus in een kookboekje. Maar ook allemaal zo smakeloos en fantasieloos! Dus ik denk dat het idd ook zo goedkoop mogelijk moest.
Als die generatie al niet meer kon koken, wat is dan de hoop voor de opvolgende generaties. Je moet het wel een beetje van huis uit mee krijgen, of zelf gewoon echt van lekker eten houden en willen koken.
Er staat me vaag nog iets van een 'recept' bij waarbij je zout over cornflakes moest doen en dat dan op tafel zetten voor de gasten. Dan liever een plakje boterhamworst met een augurkjequote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:43 schreef Mirjam het volgende:
Macaroni met ketchup en spam uit blik(
)
iewwwwquote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:45 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Er staat me vaag nog iets van een 'recept' bij waarbij je zout over cornflakes moest doen en dat dan op tafel zetten voor de gasten. Dan liever een plakje boterhamworst met een augurkje
In de jaren 80 waren de voorspellingen dat zelf koken in een generatie zoiets zou zijn als zelf kleren maken, een hobby.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:41 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Veel uit blik en soep uit zakjes en dat dus in een kookboekje. Maar ook allemaal zo smakeloos en fantasieloos! Dus ik denk dat het idd ook zo goedkoop mogelijk moest.
Als die generatie al niet meer kon koken, wat is dan de hoop voor de opvolgende generaties. Je moet het wel een beetje van huis uit mee krijgen, of zelf gewoon echt van lekker eten houden en willen koken.
Kan dit in een spoiler?quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:26 schreef MarMar het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Spaghetti met knakworst... spaghetti in de knakworst prikken voor het koken "leuk voor de kinderen".
Ik moet altijd een beetje huilen als mensen dit soort dingen posten en het dan ook nog serieus menen.
En daar trapte jij in? Pffff, reden waarom er nog steeds zoveel mannen nooit koken : omdat er een sukkel is hun directe omgeving zich daarbij neerlegt. Niet kunnen koken is bullshit. Het is gewoon niet willen koken. En voor iets wat dagelijks gedaan moet worden vind ik dat onacceptabel. Wat als iemand (met handen aan zijn lijf) beweert zijn kont niet af te kunnen vegen, ga je dat dan ook voor hem doen?quote:Op zaterdag 15 juni 2013 05:57 schreef -_Guitarist_- het volgende:
Huisgenoten van me konden allebei niet koken, dus was ik elke avond de sjaak.
Nu zijn dat twee verschillende dingen, maar je hebt wel een punt.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 09:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En daar trapte jij in? Pffff, reden waarom er nog steeds zoveel mannen nooit koken : omdat er een sukkel is hun directe omgeving zich daarbij neerlegt. Niet kunnen koken is bullshit. Het is gewoon niet willen koken. En voor iets wat dagelijks gedaan moet worden vind ik dat onacceptabel. Wat als iemand (met handen aan zijn lijf) beweert zijn kont niet af te kunnen vegen, ga je dat dan ook voor hem doen?
quote:Op zaterdag 15 juni 2013 00:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou het Nederlands zijn? Als ik naar mijn schoonfamilie kijk, en de traditionele keukens in andere eu landen.
Mijn oudste kookboek is uit 17nogwat de volmaakte hollandsche keukenmeid, geweldige recepten, waarom is dat verloren gegaan?
Recept
Limoenade
Neemt zo veel citroenen tot gy daar van een pint nat hebt, na dat men die eerst geschild en uitgeperst heeft: Laat dit nat door een neteldoekse doek loopen: Neemt dan een pond van de beste brootsuiker aan stukkent geslagen, en dan het nat van de citroenen met de suiker in een aarde pot, daar geen suiker in geweest is, gedaan; en zet die pot in een keetel met kookent water, dat op het vuur aan de kook blyft, tot dat de suiker gesmolten is; schuimt het dan schoon af, en neemt het uit het water, en laat het zo koud worden: Doet het dan in kleine flesjes, en een kurk met een blaas daar over, om goed te blyven, en als men het drinken wil, zo neemt men een glas koud water, of wat garste water, en men doet hiervan een lepel of twee daar in, en het water dan eens geroerd, is een goede verkoelende limoenade.
Volledig mee eens. Als ik op het werk vertel, dat ik in het weekend kook, omdat ik dat leuk, en ontspannend vind kijken ze me aan, met een gezicht als Andre van Duin die zijn keutel niet kwijt kanquote:Op zaterdag 15 juni 2013 09:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En daar trapte jij in? Pffff, reden waarom er nog steeds zoveel mannen nooit koken : omdat er een sukkel is hun directe omgeving zich daarbij neerlegt. Niet kunnen koken is bullshit. Het is gewoon niet willen koken. En voor iets wat dagelijks gedaan moet worden vind ik dat onacceptabel. Wat als iemand (met handen aan zijn lijf) beweert zijn kont niet af te kunnen vegen, ga je dat dan ook voor hem doen?
Mij ook, is gewoon citroensiroop makenquote:Op zaterdag 15 juni 2013 09:59 schreef fotostarter het volgende:
[..]! dit lijkt me serieus nog erg lekker ook
Ik zie me al zitten op het terras, met een kan van die zelfgemaakte siroop vol met ijsklontenquote:Op zaterdag 15 juni 2013 10:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Mij ook, is gewoon citroensiroop maken
Als thuis een pakje wereldmenu het kerstdiner hoogtepunt is, en uit eten de maxiwok is, zullen die mensen nooit leren wat goed eten is. Vinden het dan ook niet zo belangrijk dat ze daar moeite voor willen doen.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 10:01 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Volledig mee eens. Als ik op het werk vertel, dat ik in het weekend kook, omdat ik dat leuk, en ontspannend vind kijken ze me aan, met een gezicht als Andre van Duin die zijn keutel niet kwijt kan
Zo ongeveer, daar een siroop van koken en dan daar twee lepels van in een glas koel water.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 10:05 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Ik zie me al zitten op het terras, met een kan van die zelfgemaakte siroop vol met ijsklonten
Maar als ik het goed begrijp, is het een glas vol citroensap, en een pond suiker?
Kerst is voor mij pure ontspanning. Op de een of andere manier ben ik geen visitemens.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 10:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als thuis een pakje wereldmenu het kerstdiner hoogtepunt is, en uit eten de maxiwok is, zullen die mensen nooit leren wat goed eten is. Vinden het dan ook niet zo belangrijk dat ze daar moeite voor willen doen.
Ok, en na het koken? ik heb wel een beugelfles zeg maar, dat lijkt me vrij lang houdbaar als ik dit koel en donker bewaar. Of heb ik het mis? Zou zonde zijn, om 300 ml siroop te maken, en na 3 dagen alles weg te moeten gooien.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 10:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zo ongeveer, daar een siroop van koken en dan daar twee lepels van in een glas koel water.
Als je siroop maakt die veel suiker bevat (65%) en je zet deze in de koelkast, is deze erg lang houdbaar.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 10:11 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Ok, en na het koken? ik heb wel een beugelfles zeg maar, dat lijkt me vrij lang houdbaar als ik dit koel en donker bewaar. Of heb ik het mis? Zou zonde zijn, om 300 ml siroop te maken, en na 3 dagen alles weg te moeten gooien.
Nee, dat doen ze niet, maar ze zijn niet beter gewend.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 10:09 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Kerst is voor mij pure ontspanning. Op de een of andere manier ben ik geen visitemens.
Als we dan gasten krijgen, kan ik mooi de hele dag in de keuken staan, en hoef ik me zelf niet tussen de visite te mengen
Wat pakjes betreft, die komen hier niet binnen. Veels te zout al die rommel.
Als ik dan in de winkel kijk, zie ik bijvoorbeeld een pak spaghetti , blikje tomatenpuree, gehakt, mix voor spaghetti/macaroni bij mensen in de kar liggen.
Ik vraag me dan echt af, of ze dan lekker eten
Dit is niet voor iedereen zo. Ik ben al jaren de keuken niet uit te rammen, ik denk de hele godganse dag aan eten en koken en ik overweeg nota bete een foodblog te beginnen (quote:Op vrijdag 14 juni 2013 23:53 schreef DynastyL het volgende:
Als je eenmaal (lekker) kan koken heb je niet eens een kookwekker meer nodig. Alles gaat op gevoel.
quote:Op zaterdag 15 juni 2013 10:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Als je siroop maakt die veel suiker bevat (65%) en je zet deze in de koelkast, is deze erg lang houdbaar.
Thanksquote:Op zaterdag 15 juni 2013 10:17 schreef RobinOok het volgende:
Niet altijd hoor. Mijn oma's rabarbersiroop niet.
Maar invriezen kan ook altijd nog. Het wordt dan niet hard, maar blijft wel gegarandeerd goed.
Dat doet me denken aan de opvallende populariteit van het programma in Servië:quote:Op zaterdag 15 juni 2013 09:45 schreef DappereDodo77 het volgende:
Ik kon ook absoluut niet koken, maar alles wat ik er nu van weet komt van 24Kitchen, en dan met name de Makkelijke Maaltijd. Prachtig programma met heel veel simpele tips (die jullie natuurlijk allemaal allang kennen, jaja, i know).
Me too! (zelfs als het mijn eigen recept isquote:Op zaterdag 15 juni 2013 10:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit is niet voor iedereen zo. Ik ben al jaren de keuken niet uit te rammen, ik denk de hele godganse dag aan eten en koken en ik overweeg nota bete een foodblog te beginnen () maar bij mij gaat er nog steeds geen zak op gevoel.
Ja, als je het combineren van een pak pasta, kruidenroomkaas en zamsnippers koken noemt dan kan ik zonder nadenken ook heus wel iets maken dat in principe te eten is en waar je niet dood aan gaat, maar zodra er geroosterd moeten worden of, gepoft, gebraden, gebakken of gemarineerd dan gebruik ik én een recept én 1 of meer kookwekkers. Ik heb er best zelf wat inzicht in, maar als het gaat om exacte tijden en hoeveelheden dan vertrouw ik toch liever op een goede bron dan op mijn eigen 'gevoel'.
Dat.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 10:24 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Me too! (zelfs als het mijn eigen recept is)
Je hebt de prijs voor domste vergelijking van het jaar gewonnen. En het is pas juniquote:Op zaterdag 15 juni 2013 09:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En daar trapte jij in? Pffff, reden waarom er nog steeds zoveel mannen nooit koken : omdat er een sukkel is hun directe omgeving zich daarbij neerlegt. Niet kunnen koken is bullshit. Het is gewoon niet willen koken. En voor iets wat dagelijks gedaan moet worden vind ik dat onacceptabel. Wat als iemand (met handen aan zijn lijf) beweert zijn kont niet af te kunnen vegen, ga je dat dan ook voor hem doen?
En oja, belachelijk dat jij geen foodblog hebt! Hup, aan de slag!quote:
Denk dat het gevoel ook meer op gaat voor smaken combineren en zelf recepten verzinnen.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 10:17 schreef minilot het volgende:
[..]
Dit is niet voor iedereen zo. Ik ben al jaren de keuken niet uit te rammen, ik denk de hele godganse dag aan eten en koken en ik overweeg nota bete een foodblog te beginnen () maar bij mij gaat er nog steeds geen zak op gevoel.
Ja, als je het combineren van een pak pasta, kruidenroomkaas en zamsnippers koken noemt dan kan ik zonder nadenken ook heus wel iets maken dat in principe te eten is en waar je niet dood aan gaat, maar zodra er geroosterd moeten worden of, gepoft, gebraden, gebakken of gemarineerd dan gebruik ik én een recept én 1 of meer kookwekkers. Ik heb er best zelf wat inzicht in, maar als het gaat om exacte tijden en hoeveelheden dan vertrouw ik tijdens het koken toch liever op een goede bron dan op mijn eigen 'gevoel'.
Dat laatste snap ik sowieso niet. Smakeloze zoute brei dat het is.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 10:55 schreef Individual het volgende:
Vrij jong begonnen met koken. Als pa&ma er weer eens niet waren zelf naar de lokale 'supermarkt' en dan witte macaroni, gehaktballetjes (in blik), en pastasaus halen. Heel makkelijk en 1000x beter dan die macrobiotische vegetarische dingen die m'n ouders altijd maakten.We waren 8 en 11 denk ik.
Nu kook ik bijna al m'n voedsel. Ik gebruik geen kookboeken of maten, maar doe het op ervaring en smaak.
Jammer dat veel mensen bijna alles kant-en-klaar of bij de afhaal halen. Duur en ongezond.
Een beetje tegen dovemansoren in dit zelffelicitatietopic.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 10:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben geen fan van Nigella, maar soms zegt ze best goeie dingen. Tijd voor een kwoot:
“I very, very much dislike this contemporary attitude that cooking makes you a better person. People who feel they’re superior because they can cook. It doesn’t at all. Anyone can cook for their own sustainance.”
Als je kan koken heb je zeker wel een streepje voor op mensen die niet kunnen koken. Er is zeker een verschil tussen mensen die een simpele maaltijd kunnen maken tegen mensen die elke dag naar de patatzaak gaan.quote:Op zaterdag 15 juni 2013 10:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben geen fan van Nigella, maar soms zegt ze best goeie dingen. Tijd voor een kwoot:
“I very, very much dislike this contemporary attitude that cooking makes you a better person. People who feel they’re superior because they can cook. It doesn’t at all. Anyone can cook for their own sustainance.”
Maar zo te lezen reken je jezelf wel tot een elite!quote:Op zaterdag 15 juni 2013 11:28 schreef Individual het volgende:
[..]
Als je kan koken heb je zeker wel een streepje voor op mensen die niet kunnen koken. Er is zeker een verschil tussen mensen die een simpele maaltijd kunnen maken tegen mensen die elke dag naar de patatzaak gaan.
Niet superieur, maar normaal. Niet kunnen koken is niet normaal. Je hoeft geen topchef te zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |