abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:41:06 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127812900
Ik zie met enige regelmaat dit soort topics langskomen
JNG / Koken als student
Kids die de wereld ingegooid worden die niet kunnen koken.
Wat is er nu belangrijker dan dat je je kinderen leert hoe ze zich gezond en budgetair verantwoord voeden?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127812933
Denk je dat dit het enige is wat ouders hun kinderen niet leren? Wat leren ze tegenwoordig nog wél? In positieve zin.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:42:30 #3
97111 ukga
Siewosie baas
pi_127812956
Je mag tegenwoordig al blij zijn als ze enigzins hun kind opvoeden...
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:44:12 #4
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_127813017
Het hoort bij de opvoeding. Ik doe dat wel. Nu is het helpen, als ze 12 zijn moeten ze het helemaal zelf kunnen.
The End Times are wild
pi_127813093
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:44 schreef LXIV het volgende:
Het hoort bij de opvoeding. Ik doe dat wel. Nu is het helpen, als ze 12 zijn moeten ze het helemaal zelf kunnen.
12? Is dat niet een beetje jong?
1 op de 6 mensen heeft 5 anderen om zich heen
-Harry Jekkers
  † In Memoriam † vrijdag 14 juni 2013 @ 23:45:54 #6
231686 budvar
budvar
pi_127813108
Ik heb het ook niet geleerd van mijn ouders, al had dat wel gekund als ik er om had gevraagd. Maar ik moest wel vanwege mijn werk, gelukkig vind ik het wel leuk.
[b]Op maandag 26 januari 2015 11:42 schreef Bapple het volgende:[/b]
Hier hebben we budvar. De grootste atheist van FOK!, en die zou het natuurlijk weer anders hebben gedaan.
Kan ook niet anders. :(
JE WEET ALTIJD ALLES BETER
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:46:23 #7
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_127813140
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:45 schreef Nelvalhil het volgende:

[..]

12? Is dat niet een beetje jong?
Nee toch? Ik zal ze dan geen frietpan geven. Maar gewoon koken kan dan toch wel? Als ze drie zijn mogen ze al boontjes snijden en zo. Alleen vind ik het nu nog te gevaarlijk met heet water en vet.
The End Times are wild
pi_127813178
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:45 schreef Nelvalhil het volgende:

[..]

12? Is dat niet een beetje jong?
Vind ik ook een beetje jong ja, laat ze nog zo lang mogelijk kind blijven.
Op die leeftijd is het nog je eigen kamer opruimen..
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:46:57 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127813180
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:41 schreef HSG-BOMBER het volgende:
Denk je dat dit het enige is wat ouders hun kinderen niet leren? Wat leren ze tegenwoordig nog wél? In positieve zin.
Ik werk veel met mensen tussen de 20 en de 30 en de meeste zijn keurige jonge mensen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127813245
Geen idee, Piet! Onvoorstelbaar als ze idd nog geen ei kunnen bakken. Mijn moeder heeft me altijd betrokken bij het koken en toen ik naar de middelbare school ging moest ik elke vrijdag koken. Lekker zelf bepalen wat we gingen eten en dan heerlijk de keuken in O+

edit: vanaf de brugklas dus al en dan ben je toch ongeveer 12?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_127813318
Ik heb niet echt koken van mijn moeder geleerd, hoefde zelf ook nooit te koken eigenlijk. Bakken had ik altijd wel erg veel interesse in maar dat deed ik vrijwel altijd zelf. Heb me eigenlijk alles zelf aangeleerd en nu kookt (goddank want ik heb geen tijd) vriendlief. Ik kan het wel maar wil het vaak niet, brood is wat mij betreft ook prima.

Maar laten we wel wezen, met een recept kan iedereen toch koken? Wie niet voor het culinaire (no offense Piet) gaat kan prima af met een recept en eventueel wat gegoogle wat geblancheerd en au bain marie betekend. Het zal heus niet altijd 3-sterren zijn maar ach, bij ons zijn de aardappeltjes ook vaak aangebrand en ik leef ook nog ;)
pi_127813358
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:46 schreef LXIV het volgende:

[..]

Nee toch? Ik zal ze dan geen frietpan geven. Maar gewoon koken kan dan toch wel? Als ze drie zijn mogen ze al boontjes snijden en zo. Alleen vind ik het nu nog te gevaarlijk met heet water en vet.
Ik denk zelf dat als ze 14/15 zijn ze wel wat moeten kunnen koken, iets van spaghetti spampot oid, wat niet echt moeilijk te bereiden is. Zelf vind ik 12 toch wel te jong ze zijn nog kinderen
1 op de 6 mensen heeft 5 anderen om zich heen
-Harry Jekkers
pi_127813365
quote:
6s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:49 schreef kirsten. het volgende:
Ik heb niet echt koken van mijn moeder geleerd. Bakken had ik altijd wel erg veel interesse in maar dat deed ik vrijwel altijd zelf. Heb me eigelijk alles zelf aangeleerd en nu kookt (goddank want ik heb geen tijd) vriendlief.

Maar laten we wel wezen, met een recept kan iedereen toch koken? Wie niet voor het culinaire (no offense Piet) gaat kan prima af met een recept en eventueel wat gegoogle wat geblancheerd en au bain marie betekend. Het zal heus niet altijd 3-sterren zijn maar ach, bij ons zijn de aardappeltjes ook vaak aangebrand en ik leef ook nog ;)
Je leest hier vast niet vaak mee hè 8-) Het zal je nog verbazen hoe iemand een simpel recht-toe-recht-aan recept weet te verprutsen :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:50:25 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127813382
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:48 schreef Isabeau het volgende:
Geen idee, Piet! Onvoorstelbaar als ze idd nog geen ei kunnen bakken. Mijn moeder heeft me altijd betrokken bij het koken en toen ik naar de middelbare school ging moest ik elke vrijdag koken. Lekker zelf bepalen wat we gingen eten en dan heerlijk de keuken in O+

edit: vanaf de brugklas dus al en dan ben je toch ongeveer 12?
Ik doe niet voor niets al dik 10 jaar mijn best op fok om mensen te helpen hoe ze beter kunnen koken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:50:47 #15
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_127813398
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:49 schreef Nelvalhil het volgende:

[..]

Ik denk zelf dat als ze 14/15 zijn ze wel wat moeten kunnen koken, iets van spaghetti spampot oid, wat niet echt moeilijk te bereiden is. Zelf vind ik 12 toch wel te jong ze zijn nog kinderen
Ik zie wel hoe het gaat. Ze zijn best handig (meisjes). Als 12 te jong blijkt wacht ik nog even.
The End Times are wild
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:51:15 #16
7744 DJ_Scuff
D.I.L.L.I.G.A.F.
pi_127813420
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:50 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je leest hier vast niet vaak mee hè 8-) Het zal je nog verbazen hoe iemand een simpel recht-toe-recht-aan recept weet te verprutsen :D
Een keer een verhaal gehoord van vlam in de pan bij soep maken...
ik vouw m'n handen samen en doe m'n ogen dicht,
en bid dat na het amen m'n gehaktbal er nog ligt...
pi_127813475
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:50 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Je leest hier vast niet vaak mee hè 8-) Het zal je nog verbazen hoe iemand een simpel recht-toe-recht-aan recept weet te verprutsen :D
Haha nee dat klopt! Maar ik lees wel altijd in Piet zijn hulp-topic mee :D

Moet wel eerlijk bekennen dat ik zelden aardappels kook en dat ik ook heus wel eens stoofpeertjes op het gasfornuis ben vergeten (pan weggegooid want die was niet meer te redden). Maar ik red mezelf prima, zonder van iemand echt koken te hebben geleerd.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:52:56 #18
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127813506
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:50 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ik zie wel hoe het gaat. Ze zijn best handig (meisjes). Als 12 te jong blijkt wacht ik nog even.
Wat mijn observatie is dat veel mensen van mijn generatie maar al te vaak niet of nauwelijks konden koken, en ik ben al opa
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127813528
-

[ Bericht 99% gewijzigd door kirsten. op 14-06-2013 23:53:40 ]
pi_127813542
quote:
6s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:49 schreef kirsten. het volgende:
Ik heb niet echt koken van mijn moeder geleerd, hoefde zelf ook nooit te koken eigenlijk. Bakken had ik altijd wel erg veel interesse in maar dat deed ik vrijwel altijd zelf. Heb me eigenlijk alles zelf aangeleerd en nu kookt (goddank want ik heb geen tijd) vriendlief. Ik kan het wel maar wil het vaak niet, brood is wat mij betreft ook prima.

Maar laten we wel wezen, met een recept kan iedereen toch koken? Wie niet voor het culinaire (no offense Piet) gaat kan prima af met een recept en eventueel wat gegoogle wat geblancheerd en au bain marie betekend. Het zal heus niet altijd 3-sterren zijn maar ach, bij ons zijn de aardappeltjes ook vaak aangebrand en ik leef ook nog ;)

Ik heb veel recepten moeten verpesten en aan laten bakken voordat ik kon koken hoor. Het is niet zo simpel als hoe jij het zegt. Als je eenmaal (lekker) kan koken heb je niet eens een kookwekker meer nodig. Alles gaat op gevoel. En ik ben blij dat ik fouten heb moeten maken met koken, want mijn eten is heerlijk O-)
Ik zou ook niet 3 dagen lang eten kunnen bestellen, daar wordt ik energieloos en moe van.
pi_127813585
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:50 schreef LXIV het volgende:

[..]

Ik zie wel hoe het gaat. Ze zijn best handig (meisjes). Als 12 te jong blijkt wacht ik nog even.
Meisjes en handig? _O-

Maar ik denk dat dat wel het beste zou zijn ja. Verschilt ook per kind de één kan op 2 jarige leeftijd nog geen blok op het andere zetten en de andere spreekt al hele zinnen
1 op de 6 mensen heeft 5 anderen om zich heen
-Harry Jekkers
pi_127813599
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:53 schreef DynastyL het volgende:

[..]

Ik heb veel recepten moeten verpesten en aan laten bakken voordat ik kon koken hoor. Het is niet zo simpel als hoe jij het zegt. Als je eenmaal (lekker) kan koken heb je niet eens een kookwekker meer nodig. Alles gaat op gevoel. En ik ben blij dat ik fouten heb moeten maken met koken, want mijn eten is heerlijk O-)
Ik zou ook niet 3 dagen lang eten kunnen bestellen, daar wordt ik energieloos en moe van.
Tuurlijk zit er een verschil tussen 'goed' koken en koken om in leven te blijven. Ik reken mezelf vooral tot het laatste. Ik kan lekker bakken en redelijk koken, maar (als ik ze dan eens maak) mijn aardappeltjes zijn meestal wel enigszins aangebrand en vlees idem dito. Maar ik ben ook niet bang om iets nieuws te proberen ook al faalt het hard. Ik zal nooit een 3-sterren kok worden en dat vind ik prima.

Mijn moeder was een echte fanatieke koker... Die stond op zondag ook met liefde de hele dag in de keuken om een maaltijd voor 10 man te maken (Mexicaans, chinees, etc altijd met een thema). Ik heb dat niet en meestal ook geen zin om heel lang in de keuken te staan, maar er is genoeg te vinden wat <30 minuten prima klaar te maken is.
pi_127813744
Wat trouwens wel heel leuk was, van alle neefjes en nichtjes die altijd bij ons over de vloer kwamen was er altijd eentje (van zeven) die erg veel interesse had in koken. Pannekoeken bakken, uitjes snijden, noem het maar op. Thuis mocht ze het nooit en bij ons altijd. Die zie ik later ook inderdaad nog wel een koksopleiding doen. Ik denk dat je gewoon moet stimuleren als het erin zit, en als het er niet inzit vooral niets forceren zodat ze er een hekel aan krijgen. Bij uit huis gaan een blueband kookboek meegeven en dat komt heus wel goed :)
pi_127813752
Ik heb een vriendin leren koken die ook niet kon koken toen ze het huis uit ging. Ze was toen 20. Ik herinner me nog dat ze echt niets kon! Simpele dingen wist ze gewoon niet. Er staat bijv nergens dat als je aardappels van te voren schilt, je ze in water moet bewaren.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_127813791
quote:
6s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:55 schreef kirsten. het volgende:

[..]

Tuurlijk zit er een verschil tussen 'goed' koken en koken om in leven te blijven. Ik reken mezelf vooral tot het laatste. Ik kan lekker bakken en redelijk koken, maar (als ik ze dan eens maak) mijn aardappeltjes zijn meestal wel enigszins aangebrand en vlees idem dito. Maar ik ben ook niet bang om iets nieuws te proberen ook al faalt het hard. Ik zal nooit een 3-sterren kok worden en dat vind ik prima.

Mijn moeder was een echte fanatieke koker... Die stond op zondag ook met liefde de hele dag in de keuken om een maaltijd voor 10 man te maken (Mexicaans, chinees, etc altijd met een thema). Ik heb dat niet en meestal ook geen zin om heel lang in de keuken te staan, maar er is genoeg te vinden wat <30 minuten prima klaar te maken is.
Ieder mens verschilt natuurlijk. Ik hou echt van eten, lekker maar ook gezond. Lekker hasjee maken of goed vlees heerlijk.
  vrijdag 14 juni 2013 @ 23:59:53 #26
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_127813825
Ik heb echt nooit een kookboek of een wekker of zoiets gebruikt. Altijd op gevoel en proeven. Niet altijd goed, zeker niet in het begin. Maar je krijgt zo wel meer gevoel.
Ik kijk gewoon wat er is en weet wat ik wanneer moet koken en bijeen moet brengen voor een goede smaak.
The End Times are wild
pi_127813936
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:59 schreef LXIV het volgende:
Ik heb echt nooit een kookboek of een wekker of zoiets gebruikt. Altijd op gevoel en proeven. Niet altijd goed, zeker niet in het begin. Maar je krijgt zo wel meer gevoel.
Ik kijk gewoon wat er is en weet wat ik wanneer moet koken en bijeen moet brengen voor een goede smaak.
Ja, en uiteindelijk gaat het allemaal wel goed. Ligt er natuurlijk ook aan of je het leuk vindt om te doen. Mijn kast staat vol met verschillende kruiden en sausen noem maar op. Maar soms heb ik ook weleens een dag dat ik er geen zin in heb hoor.
pi_127813938
quote:
6s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:55 schreef kirsten. het volgende:

Tuurlijk zit er een verschil tussen 'goed' koken en koken om in leven te blijven.
Mijn ex-schoonmoeder kon absoluut niet koken en die was toch ook rond de 50. Ik noemde het eten opwarmen, want ze kocht allemaal kant en klare zakjes bij de AH (of potjes), deed die in een pan en zette dan het vuur aan. Zelfde voor vlees: alleen dingetjes die je even moet opbakken en klaar.

Kerstmenu? Zo'n Knorr wereldgerechten pak; dat was voor haar al heel erg culinair bezig zijn :7

(schat van een vrouw overigens, maar niet in de wieg gelegd voor in de keuken)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:02:41 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127813960
quote:
0s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:58 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb een vriendin leren koken die ook niet kon koken toen ze het huis uit ging. Ze was toen 20. Ik herinner me nog dat ze echt niets kon! Simpele dingen wist ze gewoon niet. Er staat bijv nergens dat als je aardappels van te voren schilt, je ze in water moet bewaren.
Tja
Maar ook vrijwel niemand wil een goed kookboek waar die dingen instaan, maar een leuk en mooi kookboek van jamie oliver of zo iemand.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127813998
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tja
Maar ook vrijwel niemand wil een goed kookboek waar die dingen instaan, maar een leuk en mooi kookboek van jamie oliver of zo iemand.
Ik google altijd even als ik iets niet weet.
pi_127814036
Het belangrijkste principe heb ik van mijn vader geleerd: Erbij blijven.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:06:01 #32
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_127814104
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:02 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Mijn ex-schoonmoeder kon absoluut niet koken en die was toch ook rond de 50. Ik noemde het eten opwarmen, want ze kocht allemaal kant en klare zakjes bij de AH (of potjes), deed die in een pan en zette dan het vuur aan. Zelfde voor vlees: alleen dingetjes die je even moet opbakken en klaar.

Kerstmenu? Zo'n Knorr wereldgerechten pak; dat was voor haar al heel erg culinair bezig zijn :7

(schat van een vrouw overigens, maar niet in de wieg gelegd voor in de keuken)
Die pakjes zijn echt pure Aids. Grotendeels zout en tarwemeel. En daar betaal je dan 2 euro voor. Wereldgerechten idem. Maak gewoon iets zelf.
The End Times are wild
pi_127814169
Aan de andere kant, als student merk ik ook dat er een hoop studenten zijn die veel beter koken dan hun ouders dat konden.
pi_127814180
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:06 schreef LXIV het volgende:
Die pakjes zijn echt pure Aids. Grotendeels zout en tarwemeel. En daar betaal je dan 2 euro voor. Wereldgerechten idem. Maak gewoon iets zelf.
Iets zelf maken was echt een aantal bruggen te ver voor haar :D

Ik kan me domweg niet herinneren dat ik voor het laatst iets uit een pakje of zakje heb gemaakt. Misschien een boemboe gekocht als laatste; maar ook dat maak ik doorgaans gewoon zelf.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_127814195
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:07 schreef Myraela het volgende:
Aan de andere kant, als student merk ik ook dat er een hoop studenten zijn die veel beter koken dan hun ouders dat konden.
En gezonder :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_127814228
Mijn moeder die kookte het spul overgaar en dat samen met zeemleren karbonades was geen feest. -O-
Ik heb geleerd hoe het niet moet. *O*
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:10:34 #37
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_127814260
Mijn schoonmoeder kan ook totaal niet koken. Die denkt dat ze alles moet "afgieten". Dat is meteen nadat het uit de pan komt in een vergiet en een plens koud water er over. Zelfs bij de friet en de karbonades. Heeft geen zin om haar iets uit te leggen.
The End Times are wild
pi_127814301
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:10 schreef LXIV het volgende:
Mijn schoonmoeder kan ook totaal niet koken. Die denkt dat ze alles moet "afgieten". Dat is meteen nadat het uit de pan komt in een vergiet en een plens koud water er over. Zelfs bij de friet en de karbonades. Heeft geen zin om haar iets uit te leggen.
Wacht even, doet ze koud water over friet en gebakken vlees? :o
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:11:42 #39
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_127814310
En ook zoals ze spaghetti kookt. Extreem lang in dat kokende water houden, totdat er een spierwitte meelpap ontstaat die bijna uiteen valt. En dan weer "afgieten" en op tafel. Fles ketchup erbij en een droge gehaktbal. Eten we Italiaans... :')
The End Times are wild
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:11:59 #40
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_127814322
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:11 schreef Isabeau het volgende:
ts uit te leggen.
Wacht even, doet ze koud water over friet en
Alles wat uit de pan komt moet afgegoten worden.
The End Times are wild
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:13:05 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127814370
Tijdje terug at ik bij een vriend van mij, zijn (inmiddels ex)vrouw kookte
Zoon luste het niet, en ik dacht, gelijk heb je, het is ook niet te vreten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127814395
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:11 schreef LXIV het volgende:
En ook zoals ze spaghetti kookt. Extreem lang in dat kokende water houden, totdat er een spierwitte meelpap ontstaat die bijna uiteen valt. En dan weer "afgieten" en op tafel. Fles ketchup erbij en een droge gehaktbal. Eten we Italiaans... :')
Geweldig :D Meer van dit soort voorbeelden! _O_
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_127814429
Mijn oma maakte echt overal een maizenapapje bij en kookte alle groente helemaal dood :D Godzijdank heeft mijn moeder dat niet over genomen.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:14:33 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127814444
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:11 schreef LXIV het volgende:

[..]

Alles wat uit de pan komt moet afgegoten worden.
"Dat heb ik zo van mijn moeder mogen leren"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127814510
Hier zijn de rollen goed verdeeld, mijn vrouw schilt en snijdt de spullen, ik kook, bak en frituur. :)
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:15:57 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127814513
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:11 schreef LXIV het volgende:
En ook zoals ze spaghetti kookt. Extreem lang in dat kokende water houden, totdat er een spierwitte meelpap ontstaat die bijna uiteen valt. En dan weer "afgieten" en op tafel. Fles ketchup erbij en een droge gehaktbal. Eten we Italiaans... :')
Herinneringen aan mijn kindertijd komen naar boven.
Macaroni met wat stukjes gekookte ham en wat ui.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127814548
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:15 schreef Pietverdriet het volgende:

Herinneringen aan mijn kindertijd komen naar boven.
Macaroni met wat stukjes gekookte ham en wat ui.
Smac? :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:19:37 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127814689
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:16 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Smac? :D
Nee, zo erg was het ook weer niet.
Ze kon er ook niet veel aan doen, altijd een "kokkie" gehad in Indie, Tempo Doeloe
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127814787
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Herinneringen aan mijn kindertijd komen naar boven.
Macaroni met wat stukjes gekookte ham en wat ui.
Mijn oma maakte toen ik langskwam een keer macaroni met knakworstjes. De saus was denk ik alleen zo'n zakje poeder met water.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:23:45 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127814835
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:22 schreef Myraela het volgende:

[..]

Mijn oma maakte toen ik langskwam een keer macaroni met knakworstjes. De saus was denk ik alleen zo'n zakje poeder met water.
Saus? Jullie hadden Saus?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127814878
Kind van 12 mag toch op zijn minst al een eitje kunnen bakken..
Oudste van 13 kan inmiddels wel een simpele maaltijd voor elkaar krijgen en wat simpele dingen bakken.
Ik denk overigens ook dat veel ouders van tegenwoordig zelf maar idioot weinig gezonds doen in die keuken.. kijk gewoon eens om je heen in de winkelwagentjes watvoor bagger mensen halen.
pi_127814901
Als we bij mijn oma rijst aten dan was dat alleen rijst en dan stond er kaneel en boter en suiker op tafel :7 Eigenlijk geen avondeten, maar snoep dus 8-) Misschien is niet kunnen koken wel van elke generatie.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_127814937
quote:
14s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:22 schreef Myraela het volgende:

[..]

Mijn oma maakte toen ik langskwam een keer macaroni met knakworstjes. De saus was denk ik alleen zo'n zakje poeder met water.

Spaghetti met knakworst... spaghetti in de knakworst prikken voor het koken "leuk voor de kinderen".
Ik moet altijd een beetje huilen als mensen dit soort dingen posten en het dan ook nog serieus menen.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:32:57 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127815126
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:25 schreef Isabeau het volgende:
Als we bij mijn oma rijst aten dan was dat alleen rijst en dan stond er kaneel en boter en suiker op tafel :7 Eigenlijk geen avondeten, maar snoep dus 8-) Misschien is niet kunnen koken wel van elke generatie.
Zou het Nederlands zijn? Als ik naar mijn schoonfamilie kijk, en de traditionele keukens in andere eu landen.
Mijn oudste kookboek is uit 17nogwat de volmaakte hollandsche keukenmeid, geweldige recepten, waarom is dat verloren gegaan?
Recept
Limoenade
Neemt zo veel citroenen tot gy daar van een pint nat hebt, na dat men die eerst geschild en uitgeperst heeft: Laat dit nat door een neteldoekse doek loopen: Neemt dan een pond van de beste brootsuiker aan stukkent geslagen, en dan het nat van de citroenen met de suiker in een aarde pot, daar geen suiker in geweest is, gedaan; en zet die pot in een keetel met kookent water, dat op het vuur aan de kook blyft, tot dat de suiker gesmolten is; schuimt het dan schoon af, en neemt het uit het water, en laat het zo koud worden: Doet het dan in kleine flesjes, en een kurk met een blaas daar over, om goed te blyven, en als men het drinken wil, zo neemt men een glas koud water, of wat garste water, en men doet hiervan een lepel of twee daar in, en het water dan eens geroerd, is een goede verkoelende limoenade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127815196
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:32 schreef Pietverdriet het volgende:

Zou het Nederlands zijn? Als ik naar mijn schoonfamilie kijk, en de traditionele keukens in andere eu landen.
Mijn oudste kookboek is uit 17nogwat de volmaakte hollandsche keukenmeid, geweldige recepten, waarom is dat verloren gegaan?
Mijn moeder had nog kookboekjes van de huishoudschool, jaren 60 dus. Je barst spontaan in huilen uit als je die recepten leest, Piet -O-
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:37:08 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127815260
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:35 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Mijn moeder had nog kookboekjes van de huishoudschool, jaren 60 dus. Je barst spontaan in huilen uit als je die recepten leest, Piet -O-
Het moest vooral goedkoop?
Of jaren 60, gemakkelijk, toveren met blik?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127815388
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:37 schreef Pietverdriet het volgende:

Het moest vooral goedkoop?
Of jaren 60, gemakkelijk, toveren met blik?
Veel uit blik en soep uit zakjes en dat dus in een kookboekje. Maar ook allemaal zo smakeloos en fantasieloos! Dus ik denk dat het idd ook zo goedkoop mogelijk moest.

Als die generatie al niet meer kon koken, wat is dan de hoop voor de opvolgende generaties. Je moet het wel een beetje van huis uit mee krijgen, of zelf gewoon echt van lekker eten houden en willen koken.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_127815432
Ik werd bij het koken betrokken, al vanaf jonge leeftijd. Ik stond dus overal met m'n neus bovenop, en ging al vroeg zelf aan de slag.
handig aangepakt van m'n moeder :Y
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_127815449
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:41 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Veel uit blik en soep uit zakjes en dat dus in een kookboekje. Maar ook allemaal zo smakeloos en fantasieloos! Dus ik denk dat het idd ook zo goedkoop mogelijk moest.

Als die generatie al niet meer kon koken, wat is dan de hoop voor de opvolgende generaties. Je moet het wel een beetje van huis uit mee krijgen, of zelf gewoon echt van lekker eten houden en willen koken.
Macaroni met ketchup en spam uit blik _O_ ( :r )
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_127815503
quote:
10s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:43 schreef Mirjam het volgende:

Macaroni met ketchup en spam uit blik _O_ ( :r )
Er staat me vaag nog iets van een 'recept' bij waarbij je zout over cornflakes moest doen en dat dan op tafel zetten voor de gasten. Dan liever een plakje boterhamworst met een augurkje :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_127815527
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:45 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Er staat me vaag nog iets van een 'recept' bij waarbij je zout over cornflakes moest doen en dat dan op tafel zetten voor de gasten. Dan liever een plakje boterhamworst met een augurkje :D
iewwww :D
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 15 juni 2013 @ 00:47:11 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127815552
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:41 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Veel uit blik en soep uit zakjes en dat dus in een kookboekje. Maar ook allemaal zo smakeloos en fantasieloos! Dus ik denk dat het idd ook zo goedkoop mogelijk moest.

Als die generatie al niet meer kon koken, wat is dan de hoop voor de opvolgende generaties. Je moet het wel een beetje van huis uit mee krijgen, of zelf gewoon echt van lekker eten houden en willen koken.
In de jaren 80 waren de voorspellingen dat zelf koken in een generatie zoiets zou zijn als zelf kleren maken, een hobby.
Gelukkig is het niet zo erg geworden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127815843
Mijn ouders kunnen ook niet koken :') . Aardappels, met karbonade en jus, met een papperige bloemkool. Prakken maar en naar binnen schuiven :r .

Zelf kan ik het beter. Gewoon wat filmpjes kijken op youtube hoe aziaten staan te wokken en je kan het zo :) . Snel, lekker, goedkoop en gezond.
pi_127815867
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:26 schreef MarMar het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Spaghetti met knakworst... spaghetti in de knakworst prikken voor het koken "leuk voor de kinderen".
Ik moet altijd een beetje huilen als mensen dit soort dingen posten en het dan ook nog serieus menen.
Kan dit in een spoiler? :r
pi_127818173
Mijn huisgenoot vertelt vaak het verhaal van scholieren van een 5e klas gymnasium die het voor elkaar kregen om in een groepje van 5 niet fatsoenlijk pasta te koken. Ze kookten de pasta namelijk zonder water. Blijkbaar had niemand van het groepje ooit gezien hoe dat moest.

Ik kom nog steeds regelmatig mensen tegen die totaal verloren zijn als er geen recept is (of geen bekend gerecht). Ik verdenk ze ervan te sterven als ze mee zouden doen met Expeditie Robinson.
pi_127818195
Mijn ouders hielden erg van eten, en mijn moeder hield erg van koken. Ik ben van jongs af aan meegenomen naar restaurants, en ik weet niet beter dan dat mijn moeder alles zelf maakte. Ze maakte ook haar eigen gebak, in ons huis werd alleen brood bij de bakker gekocht. Ik heb dan ook héél veel herinneringen aan mijn moeder die aan het koken is, en zo heb ik als kind al veel opgestoken. Ik kon zelfs mijn oma tot in detail vertellen hoe mijn moeder pepersaus maakte waardoor oma het ook kon maken.

Gek genoeg is het wel bij observatie gebleven tot ik uit huis ging, want mijn moeder vond koken zo leuk dat ze mij geen dag wilde geven om zelf te koken. Toen ik op mezelf ging wonen moest ik dus wel leren om te koken, maar omdat ik het mijn moeder zoveel had zien doen en omdat ik al jaren zelf kookboeken verzamelde was dat geen enkel probleem. Ik kook nog steeds elke dag met liefde en plezier en schrijf er nu zelfs een blog over :)
pi_127818199
Als jongetje heb ik leren koken, denk dat ik ongeveer 10-12 jaar was. Ben met 18 uit huis gegaan en ben zo ontzettend blij dat ik kan koken :s) Huisgenoten van me konden allebei niet koken, dus was ik elke avond de sjaak. Huisgenoot probeerde eens een ei te koken, tot er een knalletje uit de keuken kwam gevolgd door zwarte rook... Ei droog laten koken, enorm verbrand :')
Brutal. Fucking. Metal.
pi_127819078
Ik kon ook absoluut niet koken, maar alles wat ik er nu van weet komt van 24Kitchen, en dan met name de Makkelijke Maaltijd. Prachtig programma met heel veel simpele tips (die jullie natuurlijk allemaal allang kennen, jaja, i know).
Wat dat betreft is er toch hoop :)
  zaterdag 15 juni 2013 @ 09:53:10 #69
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127819146
quote:
19s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 05:57 schreef -_Guitarist_- het volgende:
Huisgenoten van me konden allebei niet koken, dus was ik elke avond de sjaak.
En daar trapte jij in? Pffff, reden waarom er nog steeds zoveel mannen nooit koken : omdat er een sukkel is hun directe omgeving zich daarbij neerlegt. Niet kunnen koken is bullshit. Het is gewoon niet willen koken. En voor iets wat dagelijks gedaan moet worden vind ik dat onacceptabel. Wat als iemand (met handen aan zijn lijf) beweert zijn kont niet af te kunnen vegen, ga je dat dan ook voor hem doen?
  zaterdag 15 juni 2013 @ 09:55:02 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127819169
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 09:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En daar trapte jij in? Pffff, reden waarom er nog steeds zoveel mannen nooit koken : omdat er een sukkel is hun directe omgeving zich daarbij neerlegt. Niet kunnen koken is bullshit. Het is gewoon niet willen koken. En voor iets wat dagelijks gedaan moet worden vind ik dat onacceptabel. Wat als iemand (met handen aan zijn lijf) beweert zijn kont niet af te kunnen vegen, ga je dat dan ook voor hem doen?
Nu zijn dat twee verschillende dingen, maar je hebt wel een punt.
Kannie ligt op kerkhof
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127819192
Mij is dat ook nooit geleerd. Ben toen ik 13 was, wel naar de basis koksschool gegaan. Met mijn 17de ook naar de koksopleiding. Daar heb ik het meeste geleerd.
Van thuis uit ook niets mee gekregen, terwijl mijn moeder best wel kan koken :)
pi_127819209
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 00:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou het Nederlands zijn? Als ik naar mijn schoonfamilie kijk, en de traditionele keukens in andere eu landen.
Mijn oudste kookboek is uit 17nogwat de volmaakte hollandsche keukenmeid, geweldige recepten, waarom is dat verloren gegaan?
Recept
Limoenade
Neemt zo veel citroenen tot gy daar van een pint nat hebt, na dat men die eerst geschild en uitgeperst heeft: Laat dit nat door een neteldoekse doek loopen: Neemt dan een pond van de beste brootsuiker aan stukkent geslagen, en dan het nat van de citroenen met de suiker in een aarde pot, daar geen suiker in geweest is, gedaan; en zet die pot in een keetel met kookent water, dat op het vuur aan de kook blyft, tot dat de suiker gesmolten is; schuimt het dan schoon af, en neemt het uit het water, en laat het zo koud worden: Doet het dan in kleine flesjes, en een kurk met een blaas daar over, om goed te blyven, en als men het drinken wil, zo neemt men een glas koud water, of wat garste water, en men doet hiervan een lepel of twee daar in, en het water dan eens geroerd, is een goede verkoelende limoenade.
:D! dit lijkt me serieus nog erg lekker ook
pi_127819227
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 09:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En daar trapte jij in? Pffff, reden waarom er nog steeds zoveel mannen nooit koken : omdat er een sukkel is hun directe omgeving zich daarbij neerlegt. Niet kunnen koken is bullshit. Het is gewoon niet willen koken. En voor iets wat dagelijks gedaan moet worden vind ik dat onacceptabel. Wat als iemand (met handen aan zijn lijf) beweert zijn kont niet af te kunnen vegen, ga je dat dan ook voor hem doen?
Volledig mee eens. Als ik op het werk vertel, dat ik in het weekend kook, omdat ik dat leuk, en ontspannend vind kijken ze me aan, met een gezicht als Andre van Duin die zijn keutel niet kwijt kan :P
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:04:19 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127819257
quote:
4s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 09:59 schreef fotostarter het volgende:

[..]

:D! dit lijkt me serieus nog erg lekker ook
Mij ook, is gewoon citroensiroop maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127819275
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mij ook, is gewoon citroensiroop maken
Ik zie me al zitten op het terras, met een kan van die zelfgemaakte siroop vol met ijsklonten :)
Maar als ik het goed begrijp, is het een glas vol citroensap, en een pond suiker?
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:07:09 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127819286
quote:
4s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:01 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Volledig mee eens. Als ik op het werk vertel, dat ik in het weekend kook, omdat ik dat leuk, en ontspannend vind kijken ze me aan, met een gezicht als Andre van Duin die zijn keutel niet kwijt kan :P
Als thuis een pakje wereldmenu het kerstdiner hoogtepunt is, en uit eten de maxiwok is, zullen die mensen nooit leren wat goed eten is. Vinden het dan ook niet zo belangrijk dat ze daar moeite voor willen doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:08:35 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127819302
quote:
4s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:05 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Ik zie me al zitten op het terras, met een kan van die zelfgemaakte siroop vol met ijsklonten :)
Maar als ik het goed begrijp, is het een glas vol citroensap, en een pond suiker?
Zo ongeveer, daar een siroop van koken en dan daar twee lepels van in een glas koel water.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127819327
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als thuis een pakje wereldmenu het kerstdiner hoogtepunt is, en uit eten de maxiwok is, zullen die mensen nooit leren wat goed eten is. Vinden het dan ook niet zo belangrijk dat ze daar moeite voor willen doen.
Kerst is voor mij pure ontspanning. Op de een of andere manier ben ik geen visitemens.
Als we dan gasten krijgen, kan ik mooi de hele dag in de keuken staan, en hoef ik me zelf niet tussen de visite te mengen :D
Wat pakjes betreft, die komen hier niet binnen. Veels te zout al die rommel.
Als ik dan in de winkel kijk, zie ik bijvoorbeeld een pak spaghetti , blikje tomatenpuree, gehakt, mix voor spaghetti/macaroni bij mensen in de kar liggen.
Ik vraag me dan echt af, of ze dan lekker eten :')
pi_127819341
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zo ongeveer, daar een siroop van koken en dan daar twee lepels van in een glas koel water.
Ok, en na het koken? ik heb wel een beugelfles zeg maar, dat lijkt me vrij lang houdbaar als ik dit koel en donker bewaar. Of heb ik het mis? Zou zonde zijn, om 300 ml siroop te maken, en na 3 dagen alles weg te moeten gooien.
pi_127819375
Mijn kinderen koken ieder eens in de twee weken. Ik help ze meestal, maar soms koken ze ook echt helemaal zelf. Ze zijn 11 en 12, en ze maken eigenlijk t meeste wel. Quiche vindt de oudste erg leuk om te maken, de jongste wíl het liefst moeilijkere dingen maken, maar is te bang dat dat fout gaat, dus die help ik meestal mee met gerechters uit kookboeken enzo. Ze doen dat nu een jaar of 2,5/3. En meestal vinden ze het nog wel leuk ook. :)

Kan dus best al op jonge leeftijd, 'laat ze kind zijn' vind ik in dit verband een beetje een rare opmerking trouwens..
compact en kleverig.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:16:13 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127819438
quote:
4s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:11 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Ok, en na het koken? ik heb wel een beugelfles zeg maar, dat lijkt me vrij lang houdbaar als ik dit koel en donker bewaar. Of heb ik het mis? Zou zonde zijn, om 300 ml siroop te maken, en na 3 dagen alles weg te moeten gooien.
Als je siroop maakt die veel suiker bevat (65%) en je zet deze in de koelkast, is deze erg lang houdbaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:17:08 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127819450
quote:
4s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:09 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Kerst is voor mij pure ontspanning. Op de een of andere manier ben ik geen visitemens.
Als we dan gasten krijgen, kan ik mooi de hele dag in de keuken staan, en hoef ik me zelf niet tussen de visite te mengen :D
Wat pakjes betreft, die komen hier niet binnen. Veels te zout al die rommel.
Als ik dan in de winkel kijk, zie ik bijvoorbeeld een pak spaghetti , blikje tomatenpuree, gehakt, mix voor spaghetti/macaroni bij mensen in de kar liggen.
Ik vraag me dan echt af, of ze dan lekker eten :')
Nee, dat doen ze niet, maar ze zijn niet beter gewend.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127819461
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 juni 2013 23:53 schreef DynastyL het volgende:
Als je eenmaal (lekker) kan koken heb je niet eens een kookwekker meer nodig. Alles gaat op gevoel.
Dit is niet voor iedereen zo. Ik ben al jaren de keuken niet uit te rammen, ik denk de hele godganse dag aan eten en koken en ik overweeg nota bete een foodblog te beginnen ( :') ) maar bij mij gaat er nog steeds geen zak op gevoel.

Ja, als je het combineren van een pak pasta, kruidenroomkaas en zamsnippers koken noemt dan kan ik zonder nadenken ook heus wel iets maken dat in principe te eten is en waar je niet dood aan gaat, maar zodra er geroosterd moeten worden of, gepoft, gebraden, gebakken of gemarineerd dan gebruik ik én een recept én 1 of meer kookwekkers. Ik heb er best zelf wat inzicht in, maar als het gaat om exacte tijden en hoeveelheden dan vertrouw ik tijdens het koken toch liever op een goede bron dan op mijn eigen 'gevoel'.

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 15-06-2013 10:30:57 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:17:49 #84
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127819466
Niet altijd hoor. Mijn oma's rabarbersiroop niet.
Maar invriezen kan ook altijd nog. Het wordt dan niet hard, maar blijft wel gegarandeerd goed.

[ Bericht 14% gewijzigd door RobinOok op 15-06-2013 10:52:45 ]
pi_127819552
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je siroop maakt die veel suiker bevat (65%) en je zet deze in de koelkast, is deze erg lang houdbaar.
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:17 schreef RobinOok het volgende:
Niet altijd hoor. Mijn oma's rabarbersiroop niet.
Maar invriezen kan ook altijd nog. Het wordt dan niet hard, maar blijft wel gegarandeerd goed.
Thanks :) a.s. Donderdag op markt eens een zak citroenen scoren :)
pi_127819571
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 09:45 schreef DappereDodo77 het volgende:
Ik kon ook absoluut niet koken, maar alles wat ik er nu van weet komt van 24Kitchen, en dan met name de Makkelijke Maaltijd. Prachtig programma met heel veel simpele tips (die jullie natuurlijk allemaal allang kennen, jaja, i know).
Dat doet me denken aan de opvallende populariteit van het programma in Servië:
Servië smult van Rudolph

Ik heb zelf weliwaar nog nooit iets voorbij zien komen bij de Makkelijke Maaltijd waarvan ik dacht: goh, dat ga ik ook eens maken. Maar dat neemt niet weg dat er ontzettend veel mensen zijn (en niet in Nederland!) die via 24Kitchen leren om voor het eerst te koken met verse producten, zonder pakjes en zakjes, en met een beetje variatie. Als ouders blijkbaar het niet doen, dan de teevee maar! *)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:24:08 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127819575
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:17 schreef minilot het volgende:

[..]

Dit is niet voor iedereen zo. Ik ben al jaren de keuken niet uit te rammen, ik denk de hele godganse dag aan eten en koken en ik overweeg nota bete een foodblog te beginnen ( :') ) maar bij mij gaat er nog steeds geen zak op gevoel.

Ja, als je het combineren van een pak pasta, kruidenroomkaas en zamsnippers koken noemt dan kan ik zonder nadenken ook heus wel iets maken dat in principe te eten is en waar je niet dood aan gaat, maar zodra er geroosterd moeten worden of, gepoft, gebraden, gebakken of gemarineerd dan gebruik ik én een recept én 1 of meer kookwekkers. Ik heb er best zelf wat inzicht in, maar als het gaat om exacte tijden en hoeveelheden dan vertrouw ik toch liever op een goede bron dan op mijn eigen 'gevoel'.
Me too! (zelfs als het mijn eigen recept is ;) )
pi_127819600
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:24 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Me too! (zelfs als het mijn eigen recept is ;) )
Dat. :Y
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:27:24 #89
168804 Buitendam
Commissaris.
pi_127819646
quote:
1s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 09:53 schreef RobinOok het volgende:

[..]

En daar trapte jij in? Pffff, reden waarom er nog steeds zoveel mannen nooit koken : omdat er een sukkel is hun directe omgeving zich daarbij neerlegt. Niet kunnen koken is bullshit. Het is gewoon niet willen koken. En voor iets wat dagelijks gedaan moet worden vind ik dat onacceptabel. Wat als iemand (met handen aan zijn lijf) beweert zijn kont niet af te kunnen vegen, ga je dat dan ook voor hem doen?
Je hebt de prijs voor domste vergelijking van het jaar gewonnen. En het is pas juni *O*
Dit, dus.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:27:50 #90
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127819655
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:25 schreef minilot het volgende:

[..]

Dat. :Y
En oja, belachelijk dat jij geen foodblog hebt! Hup, aan de slag!
  Moderator zaterdag 15 juni 2013 @ 10:29:31 #91
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_127819688
Ik heb dit jaar in mijn achtertuin een biologische moestuin aangelegd. Nu kan ik niet alleen zelf koken, maar zelf koken wat ik zelf heb gekweekt _O_
Bij ons thuis was het wisselend, soms kookte mijn vader, soms mijn moeder. Ik kan me eigenlijk geen pakjeseten herinneren, maar wel alles plain.
Groenten en aardappels altijd zonder saus en zonder zout. Jus werd wel zelf gemaakt, nu ik het me bedenk ging dat in de Wajang :r Als ik jus maak gaat er gewoon een pak boter in.
Maar geen pakjessauzen, geen croma, gewoon simpel.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:36:25 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127819816
Je kan natuurlijk ook siroop maken en dat in ijsblokjeszakjes invriezen, heb je siroop ijsklontjes, eentje in een glas, water erbij en even laten smelten, je water is dan koud en smakelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127819838
Herinner me trouwens dat ik een keer een FOK!ker in een slowchat zag posten wat hij als avondeten had gemaakt.

Een blik erwtensoep, maar dat zou niet genoeg vullen. Dus had die er een pak voorgekookte aardappels doorheen gedaan. Dat was overigens meestal zijn avond eten, soep met rijst/macaroni/aardappels er in.

quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:17 schreef minilot het volgende:

[..]

Dit is niet voor iedereen zo. Ik ben al jaren de keuken niet uit te rammen, ik denk de hele godganse dag aan eten en koken en ik overweeg nota bete een foodblog te beginnen ( :') ) maar bij mij gaat er nog steeds geen zak op gevoel.

Ja, als je het combineren van een pak pasta, kruidenroomkaas en zamsnippers koken noemt dan kan ik zonder nadenken ook heus wel iets maken dat in principe te eten is en waar je niet dood aan gaat, maar zodra er geroosterd moeten worden of, gepoft, gebraden, gebakken of gemarineerd dan gebruik ik én een recept én 1 of meer kookwekkers. Ik heb er best zelf wat inzicht in, maar als het gaat om exacte tijden en hoeveelheden dan vertrouw ik tijdens het koken toch liever op een goede bron dan op mijn eigen 'gevoel'.
Denk dat het gevoel ook meer op gaat voor smaken combineren en zelf recepten verzinnen.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:40:08 #94
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127819860
Ik ben geen fan van Nigella, maar soms zegt ze best goeie dingen. Tijd voor een kwoot:

“I very, very much dislike this contemporary attitude that cooking makes you a better person. People who feel they’re superior because they can cook. It doesn’t at all. Anyone can cook for their own sustainance.”
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:47:12 #95
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_127819946
Ik kreeg van huis uit eigenlijk altijd de vrij simpele dingen. AGV-combi's met de standaard groente uit blik, pasta's met ingrediënten uit een zakje en wat gehakt etc. En de frituurpan had een prominente plek in huis. :')

Sporadisch eens wat witvis, heel af en toe lasagne, hartige taart (geen idee of het echt zo heet haha) of iets in die richting, maar ik wist eigenlijk iedere week wel wat er gehaald werd voor de weekboodschappen.

Ben nooit betrokken geweest bij het koken, want het moest allemaal snel want het ene broertje moest weer ergens heen na het eten, pa kwam net uit het werk etc. Nu ik al enkele jaren op mezelf woon ben ik pas écht gaan genieten van eten, al zie ik het koken 8 op de 10 keer nog steeds als verplichting en zeker niet als feestje, het oppeuzelen ... Dat is een ander verhaal. :9~

Ik ben begonnen met koken vanuit de kookboeken van m'n oma en overgrootoma, heerlijk ouderwets met getekenden gerechten.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 10:55:03 #96
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_127820077
Vrij jong begonnen met koken. Als pa&ma er weer eens niet waren zelf naar de lokale 'supermarkt' en dan witte macaroni, gehaktballetjes (in blik), en pastasaus halen. Heel makkelijk en 1000x beter dan die macrobiotische vegetarische dingen die m'n ouders altijd maakten. :P We waren 8 en 11 denk ik.

Nu kook ik bijna al m'n voedsel. Ik gebruik geen kookboeken of maten, maar doe het op ervaring en smaak.

Jammer dat veel mensen bijna alles kant-en-klaar of bij de afhaal halen. Duur en ongezond.
reset
pi_127820569
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:55 schreef Individual het volgende:
Vrij jong begonnen met koken. Als pa&ma er weer eens niet waren zelf naar de lokale 'supermarkt' en dan witte macaroni, gehaktballetjes (in blik), en pastasaus halen. Heel makkelijk en 1000x beter dan die macrobiotische vegetarische dingen die m'n ouders altijd maakten. :P We waren 8 en 11 denk ik.

Nu kook ik bijna al m'n voedsel. Ik gebruik geen kookboeken of maten, maar doe het op ervaring en smaak.

Jammer dat veel mensen bijna alles kant-en-klaar of bij de afhaal halen. Duur en ongezond.
Dat laatste snap ik sowieso niet. Smakeloze zoute brei dat het is.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 11:23:15 #98
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_127820597
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben geen fan van Nigella, maar soms zegt ze best goeie dingen. Tijd voor een kwoot:

“I very, very much dislike this contemporary attitude that cooking makes you a better person. People who feel they’re superior because they can cook. It doesn’t at all. Anyone can cook for their own sustainance.”
Een beetje tegen dovemansoren in dit zelffelicitatietopic.
The love you take is equal to the love you make.
  zaterdag 15 juni 2013 @ 11:28:38 #99
49641 Individual
Meet John Doe...
pi_127820733
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 10:40 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben geen fan van Nigella, maar soms zegt ze best goeie dingen. Tijd voor een kwoot:

“I very, very much dislike this contemporary attitude that cooking makes you a better person. People who feel they’re superior because they can cook. It doesn’t at all. Anyone can cook for their own sustainance.”
Als je kan koken heb je zeker wel een streepje voor op mensen die niet kunnen koken. Er is zeker een verschil tussen mensen die een simpele maaltijd kunnen maken tegen mensen die elke dag naar de patatzaak gaan.

Niet superieur, maar normaal. Niet kunnen koken is niet normaal. Je hoeft geen topchef te zijn.
reset
  zaterdag 15 juni 2013 @ 11:30:23 #100
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_127820769
quote:
0s.gif Op zaterdag 15 juni 2013 11:28 schreef Individual het volgende:

[..]

Als je kan koken heb je zeker wel een streepje voor op mensen die niet kunnen koken. Er is zeker een verschil tussen mensen die een simpele maaltijd kunnen maken tegen mensen die elke dag naar de patatzaak gaan.

Niet superieur, maar normaal. Niet kunnen koken is niet normaal. Je hoeft geen topchef te zijn.
Maar zo te lezen reken je jezelf wel tot een elite!
The love you take is equal to the love you make.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')