Jaquote:Op vrijdag 19 april 2013 23:42 schreef Seagal het volgende:
Ik kijk niet vaak naar 24 kitchen, maar bijna altijd als ik het kijk komt weer de tip voorbij om je verse kruiden in een vochtig stukje keukenpapier te rollen zodat het langer goed blijft. Iemand hier die kan bevestigen of dit ook echt werkt?
quote:Servië smult van Rudolph
Bij de zussen Jasna (l) en Jelena Vasilev thuis staat de televisie standaard afgestemd op het Nederlandse kookkanaal 24Kitchen.
„Komt hij echt naar Belgrado”, vraagt Jasna Vasilev (21) met grote ogen, alsof haar popidool zojuist een uniek concert heeft aangekondigd. „Je maakt een grap!”
In een flatgebouw in een verre buitenwijk van Belgrado waar Jesna samenwoont met haar zus Jelena (25), staat de televisie standaard op 24Kitchen. De zussen kijken iedere dag naar de Nederlandse tv-kok Rudolph van Veen. „Als er een andere kok op komt, zet ik ’m uit”, zegt Jelena resoluut. „Ik wil alleen Rudolph zien.”
Jasna schrijft driftig alle ingrediënten op die Rudolph gebruikt om een chocoladetaart te bakken. Jelena kookt niet, maar is bijna geobsedeerd door de klanken van de Nederlandse taal en het excentrieke uiterlijk van de kok. „Ik hou van zijn blonde haren, en van zijn brilmonturen. Hij is een echte hipster”, roept ze uit. „En heel knap”, voegt Jasna blozend toe.
Om de uitspraak te vergemakkelijken wordt Rudolph van Veen in Servië ‘Rudolf van Vin’ genoemd. FOX Servië haalde 24Kitchen eind 2011 binnen, niet wetend of het wel zou aanslaan. Maar Rudolph werd in korte tijd een televisiepersoonlijkheid met de status van een levende legende. „Op de Balkan hebben we inderdaad het meeste succes”, reageert Van Veen via de telefoon. „Da’s zo gek, hè. Dan heb je opeens fans in Servië. Ik heb echt geen idee hoe dat komt.”
Toen Van Veen vorig jaar voor het eerst op uitnodiging van FOX in Belgrado was, werd hij al op het vliegveld opgewacht door fans die met hem op de foto wilden. „Ik dacht: hoe wéten ze dit?” Zijn bezoek werd een nationale happening met Rudolph-look-a-likes, gillende fans en de voltallige Servische pers die ervoor uitrukte. „Ik kwam in mijn hotel aan en zelfs in de lobby stond de tv op 24Kitchen. Da’s toch best vreemd hoor”, aldus Van Veen die zijn roem in Servië nog niet helemaal lijkt te bevatten. Inmiddels zijn er maar weinig Serviërs die Rudolph niet kennen. Als er geen voetbal is, staat zelfs in cafés de televisie op 24Kitchen.
„Wij Serviërs houden van lekker eten”, zegt tandarts en Rudolph-fan Veljko Drecun (38) grijnzend. „Maar traditionele Servische gerechten zijn zwaar, vet en hebben een lange bereidingstijd.” Drecun kijkt iedere dag naar zijn favoriete programma ‘De makkelijke maaltijd’ waarin Rudolph binnen een half uur een gerecht op tafel tovert. „Ik denk dat de nieuwe generatie geen zin meer heeft om dagenlang in de keuken te staan, ook in Servië.”
Het enthousiasme voor een Nederlander is opvallend. Het imago van Nederland kan in Servië wel een boost gebruiken. Veel Serviërs denken bij Nederland aan het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag, in de ogen van velen een anti-Servisch instituut. „Dat is voor veel mensen de eerste associatie”, zegt ook Drecun. „Maar nu zien we ook eens een andere kant van Nederland. Iets wat eens niks te maken heeft met politiek of oorlogsmisdadigers.”
Menig Serviër spreekt inmiddels een klein woordje ‘Rudolph-Nederlands’. „Knooflauk”, roept Drecun. „Dat woord ken ik. Rudolph gebruikt vaak knoflook in zijn gerechten. ‘Hiel maakelik’ zegt hij dan.” Drecun wil binnenkort een andijviestampot proberen. „Ik ben benieuwd, een heel vreemde combinatie.”
De bekende Servische actrice en tv-kok Gorica Popovic (60) presenteert zondag samen met Van Veen een taartenbakwedstrijd in winkelcentrum U¨ce. „Ik ben niet jaloers op zijn populariteit hoor”, lacht ze hartelijk. „Ik ben zelf groot fan, we kijken met de hele familie.” Popovic kan de populariteit van de blonde kok wel verklaren: „Zijn stijl is totaal nieuw voor ons, het is hier nog heel modern.” Na de oorlog in de jaren negentig begint Servië langzaamaan uit een isolement te kruipen, legt de actrice uit. „We willen die slechte jaren graag achter ons laten en vooruit kijken. We willen weten wat er in de rest van Europa gebeurt. Het klinkt misschien gek, maar daar hoort Rudolph bij.”
De zussen Jelena en Jasna zitten ondertussen op de bank naar YouTube-filmpjes van Rudolphs vorige bezoek aan Belgrado te kijken. „Kijk nou, hij is toch knap”, gilt Jasna. „Zie je dat dan echt niet?”
Bron: NRC Next
Giovanni?quote:Op woensdag 1 mei 2013 09:49 schreef Adnap het volgende:
Heerlijke tv, maar de herhalingen komen mijn neus uit...
De Italiaan vind ik ronduit onhygiënisch koken : groente en vlees lekker op dezelfde plank, niets schoonmaken tussendoor. Uit de pan proeven met de lepel en er vervolgens weer mee roeren, nee niet mijn mannetje
Wat zoutgebruik vind ik juist dat er bakken zout gebruikt worden. Een snufje is daar al snel een halve zoutpot *blegh*
Maar ik blijf lekker kijken, heerlijk als je zelf even niet kunt eten
Straks vertelt Rudolph erover in DWDD.quote:Op vrijdag 26 april 2013 09:20 schreef Steven184 het volgende:
Leuk stuk vandaag over 24Kitchen en Rudolph over het succes van de zender in Servië.
[..]
Al geweest? Anders ga het even terugkijken vanavond.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 19:22 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Straks vertelt Rudolph erover in DWDD.
Nee, moet nog komen.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 19:52 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Al geweest? Anders ga het even terugkijken vanavond.
bedankt, nu zit ik te luisteren naar het sexleven van Paayquote:Op vrijdag 3 mei 2013 19:22 schreef Tourniquet het volgende:
[..]
Straks vertelt Rudolph erover in DWDD.
Ja sorry, ik was ook niet gewaarschuwd.quote:Op vrijdag 3 mei 2013 19:57 schreef Piles het volgende:
[..]
bedankt, nu zit ik te luisteren naar het sexleven van Paay
Tijdens het koken moet hij vanwege hygiene redenen zijn haarband in doen. Wanneer hij klaar is en kan gaan eten kan hij hem weer af doen.quote:Op woensdag 3 juli 2013 00:22 schreef icloud het volgende:
kan iemand mij vertellen waarom fransman john elke aflevering afsluit met de woorden: johnys haarband gaat uit bonne appetie?
Ik mis de clou.
quote:Vanaf 5 september is er een nieuw talent op 24kitchen te zien. Estée Strooker neemt vanaf dan elke donderdag om 18.30 uur samen met Rudolph de presentatie van het programma ‘De Makkelijke Maaltijd’ op zich. Met haar 22-jarige leeftijd is ze de jongste chef van 24Kitchen.
Estée vertrok na haar vwo-opleiding naar Parijs voor een koksopleiding en daar liep ze stage bij verschillende gerenommeerde restaurants. Toen de kans zich voordeed, schreef ze zich in voor het Nederlandse programma MasterChef, een talentenjacht voor koks. Ze behaalde de eerste plaats en mocht op 20-jarige leeftijd als eerste Nederlander de titel MasterChef op haar naam schrijven.
24Kitchen is ontzettend blij dat Estée het team komt versterken. In de Makkelijke Maaltijd kan het jonge talent aan iedereen laten zien dat het helemaal niet eng is om vanaf nul een maaltijd te maken. “Iets wat helemaal zelf gemaakt is, smaakt toch altijd het best!”
ja dat werkt inderdaad.quote:Op vrijdag 19 april 2013 23:42 schreef Seagal het volgende:
Ik kijk niet vaak naar 24 kitchen, maar bijna altijd als ik het kijk komt weer de tip voorbij om je verse kruiden in een vochtig stukje keukenpapier te rollen zodat het langer goed blijft. Iemand hier die kan bevestigen of dit ook echt werkt?
Ik heb dat seizoen gevolgd, maar het is op zich wel iemand die kan koken, en doorzet. Beetje tuttig, dat wel. Maar hey, ze is 22.quote:Op maandag 5 augustus 2013 13:41 schreef Mystikvm het volgende:
Wat is dat voor een kleuter dan
Hier wordt veel 24Kitchen gekeken. Lekker kneuterig ergeren aan de standaard uitspraken van Rudolph:
- "Lekker om te eten/zien/proeven"
- "Ik bewaar mijn vanillestokjes om vanillesuiker mee te maken" (GVD, elke keer als hij vanille gebruikt)
- "Vanille, de kaviaar van de patisserie!"
- "Goh, het is weer een mooie dag buiten!" (In de neppe studio van Rudolph's Bakery)
Dingen zijn ook vaak feestelijk of gezellig. Dan nog de tenenkrommendheid van "wat-gaat-Johnny-maken-vandaag?", de huiselijkheid van voetbalvader Evert die ALTIJD zijn ingedriënten grof snijdt (want fijn is nergens voor nodig), Roberta die standaard in de camera lacht bij het maken van een dressing, die twee mutsen die overal met hun vingers in zitten en praten over eten alsof het hun eerste basisschoolvriendje is, de moeder van Danny Jansen en de rest van zijn Brabofamilie en de monologen van Giovanni.
Fantastisch om naar te kijken, ook al wordt er veel herhaaldDe Makkelijke Maaltijd zorgt er toch altijd weer voor dat ik iets op tafel heb staan 's avonds.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |