Klinkt primaquote:Op donderdag 23 mei 2013 12:47 schreef rhubarb het volgende:
Het wordt een groene aspergesoep (recept uit de zilveren lepel). Garnering met groene aspergekopje en wat room. Weet jij nog iets kleurrijks dat erbij kan als garnering? Kleine stukjes gedroogde ham o.i.d.?
Gazpacho? Nee het is niet karig en ja er zit veel smaak aan. Vergeet alleen niet dat gazpacho broedsoep is, die ook met tomaat bereid kan worden. Dat maakt het een behoorlijk vullende soep. Gewoon tomaat uit blik door de blender, ja, de een is lekkerder dan de ander maar sinds de Italiaanse winkel hier geen Italiaanse blikken meer heeft doet de Palazzo van de Aldi het ook best aardig.quote:Op donderdag 23 mei 2013 17:46 schreef icloud het volgende:
Hallo
Ik moet zaterdag een koude soep maken voor de vereniging en zoals altijd mag het 3 kwartjes en bonnetje kosten oftewel niks.
Nu dacht ik eraan om tomaten te pureren en aan te lengen met water, eventueel met wat ham en een takje vrolijkheid, dat kan net binnen het budget
Nu vraag ik me af of dit niet te karig is en of het veel smaak zal bevatten?
Wat een sukkels.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Komijn doet men in spanje zelden in de gazpacho
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:06 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Wat een sukkels.Ik vind het ook lekker, ik doe er trouwens citroensap in ipv azijn.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Ik ook, maar het moest goedkoop geloof ik en het gewoon alleen maar zure van azijn is wel doelmatig. Ben zelf ook niet dol op die chiquere azijnen, ik vind het meestal maar een raar bijsmaakje.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind het ook lekker, ik doe er trouwens citroensap in ipv azijn.
Ik gebruik gewoon wat er aanwezig is, doen spanjaarden ook. Net als bij de Paella is er niet "het" recept maar zijn er duizenden.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:22 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik ook, maar het moest goedkoop geloof ik en het gewoon alleen maar zure van azijn is wel doelmatig. Ben zelf ook niet dol op die chiquere azijnen, ik vind het meestal maar een raar bijsmaakje.
En bleekselderij dan? Dat vind ik wel echt iets dat het afmaakt, hoewel ik er verder geen fan van ben. Geen bleekselderij aanwezig, dan moet de gazpacho maar even wachten.
Uiteraard, maar dat vind ik de norm niet als ik iets ga maken. Het irriteert me dan als het suboptimaal is dus maak ik het dan wel een andere keer.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik gebruik gewoon wat er aanwezig is, doen spanjaarden ook. Net als bij de Paella is er niet "het" recept maar zijn er duizenden.
De spaanse wiki heeft er een uitstekend artikel over
http://es.wikipedia.org/wiki/Gazpacho
Lol suboptimaal. Die heb ik nog nooit gehoord. Klinkt als iets wat men in studentenverenigingen zou gebruiken.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:44 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Uiteraard, maar dat vind ik de norm niet als ik iets ga maken. Het irriteert me dan als het suboptimaal is dus maak ik het dan wel een andere keer.
Weltschmerz studeert rechten in groningenquote:Op vrijdag 24 mei 2013 07:47 schreef habitue het volgende:
[..]
Lol suboptimaal. Die heb ik nog nooit gehoord. Klinkt als iets wat men in studentenverenigingen zou gebruiken.
Gast, dit is echt zooo suboptimaal!
quote:Op vrijdag 24 mei 2013 08:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Weltschmerz studeert rechten in groningen
De soep ziet eruit alsof hij al redelijk glad is, dus dan zou ik 'm pureren zodat ie echt mooi wordt.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 14:26 schreef icloud het volgende:
Als dit maar goed gaat [ afbeelding ]
Is het verstandig om de soep te pureren? Om een gladde soep te krijgen
Kontjes eraf breken, schillen en samen met de asperges koken, wellicht in een mooie bouillon waar Piet vast nog wel tips voor heeft.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 14:56 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik heb net voor het eerst witte asperges gehaald.
Hoe kan ik deze het beste bereiden?
De rest van de maaltijd bestaat uit gebakken drumsticks en krieltjes.
quote:Hmmz, ik zoek inspiratie.
In mijn kast ligt o.a.:
- lactosevrije fetakaas.
- kip
- eieren
- wokgroentemix (wortel, courgette, broccoli enz.)
- twee courgettes
- grote zoete aardappel
- +- 200 gr. rosevalaardappeltjes
- gekruide aardappelpartjes
- verse tagliatella
- zalm
- gehakt
- couscous
- rijst
- bladerdeeg
- lactosevrije roomkaas
Iemand suggesties voor een gezond avondmaaltje?
Ik heb er gepelde tomaat, uien en aardappelen inzitten.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 15:00 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Kontjes eraf breken, schillen en samen met de asperges koken, wellicht in een mooie bouillon waar Piet vast nog wel tips voor heeft.
Klassiek: Serveren met gekookt ei en ham en een hollandaise sausje.
PS: de kontjes en schillen serveer je natuurlijk niet maar van het kookwater kun je dan nog mooie soep maken.
Oh joh, ik vind net ook nog Cannelloni in de kast. Eens even googelen of ik daar iets mee kanquote:Op vrijdag 24 mei 2013 15:03 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb inspiratie nodig en dus plaats ik even een ordinaire dieetclub-crosspost:
[..]
Courgette uithollen, dit bakken met ui, gehakt, knoflook, kruiden. Hiermee de uitgeholde courgette vullen. even in de oven bakken zodat de courgette zacht word. serveren met couscousquote:Op vrijdag 24 mei 2013 15:03 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb inspiratie nodig en dus plaats ik even een ordinaire dieetclub-crosspost:
[..]
Klinkt niet verkeerd, maar ik heb geen uien en wat voor kruiden zouden er dan in kunnen?quote:Op vrijdag 24 mei 2013 15:16 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Courgette uithollen, dit bakken met ui, gehakt, knoflook, kruiden. Hiermee de uitgeholde courgette vullen. even in de oven bakken zodat de courgette zacht word. serveren met couscous
O jammer, ik heb altijd uien liggen en gooi ze ook bijna overal doorheen Kan ook wel zonder.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 15:17 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Klinkt niet verkeerd, maar ik heb geen uien en wat voor kruiden zouden er dan in kunnen?
Hmmz, ook geen ras el hanout in huis dus. Wel wat standaardkruiden als peterselie, basilicum, tijm, rozemarijn, enz...quote:Op vrijdag 24 mei 2013 15:21 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
O jammer, ik heb altijd uien liggen en gooi ze ook bijna overal doorheen Kan ook wel zonder.
Als kruiden gebruik ik graag ras el hanout, voor de oosterse/marrokaanse smaak bij de couscous. Anders gewoon peper en zout.
En ik dacht nog aan: tagliatelle koken, zalm bakken, roomkaas verwarmen, peper en zout erdoor. Tagliatelle op een bord, roomkaas saus erover en zalm erbij.
Klinkt ook lekkerquote:Op vrijdag 24 mei 2013 15:24 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Hmmz, ook geen ras el hanout in huis dus. Wel wat standaardkruiden als peterselie, basilicum, tijm, rozemarijn, enz...
Ik dacht er zelf nog over om er een quiche van te maken. Courgette en zalm-quiche zou moeten kunnen, toch?
Wat is er? Te dik geworden? Beetje water erbij. En ik zou 'm pureren.quote:
Daar kun je gaten mee in de muren dichtenquote:
Ja, koud of warm maakt denk ik geen verschil.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 15:54 schreef icloud het volgende:
[ afbeelding ]
Ik ga een liter watertoevoegen hopelijk effect
Smaakt hij goed?quote:Op vrijdag 24 mei 2013 16:19 schreef icloud het volgende:
[ afbeelding ]
Voor vandaag goed morgen minder water
blijft lastig om een cam rechtop te houden.quote:
Er zit vla op mijn toetsenbordquote:Op vrijdag 24 mei 2013 20:31 schreef z80 het volgende:
[..]
blijft lastig om een cam rechtop te houden.
Denk dat je ze al op hebt, maar ik schil en kont ze, kook de schillen en de kontjes in weinig water, haal dat door een zeef en kook daarna de asperges in dat water. Dit zelfde water vries ik daarna in en gebruik ik de volgende keer weer. Heb zo na een aantal maal asperges koken een ongelofelijk goede basis voor een soep.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 14:56 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik heb net voor het eerst witte asperges gehaald.
Hoe kan ik deze het beste bereiden?
De rest van de maaltijd bestaat uit gebakken drumsticks en krieltjes.
Volgens recept van hierboven, tomatenpuree, gepelde tomaten, slagroom, aardappelen en uien en met flink wat kruiden en goed gekoeld is het best goed te eten.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:18 schreef Pietverdriet het volgende:
@ iCloud, wat zat er in die tomatensoep behalve tomaten?
Okay, de fout zit hem in de aardappels, die binden als een gek.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:29 schreef icloud het volgende:
[..]
Volgens recept van hierboven, tomatenpuree, gepelde tomaten, slagroom, aardappelen en uien en met flink wat kruiden en goed gekoeld is het best goed te eten.
het is voor de vereniging en mag niks kosten dus verbeteringen zijn niet mogelijk, toch bedankt.
Jij zegt weglaten?quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Okay, de fout zit hem in de aardappels, die binden als een gek.
Ja, tomatensoep maak je met tomaten.quote:
voetbal is pommes mit currywurst oder bratwurst.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 10:19 schreef minilot het volgende:
Piet, ich brauche deine Hilfe!
Het blijkt zo te zijn dat er vanavond thuis naar de finale van de Champions Leaugue gekeken gaat worden, en aangezien het Bayern München tegen Borussia Dortmund wordt en ik een sucker ben voor thema-eten wil ik graag iets super-Duits op tafel zetten.
Het gaat om avondeten + toetje, wordt voor de tv geserveerd op een gedekte salontafel (in kleermakerzit op de grond ) en het moet een beetje los en leuk zijn, het moet voor mij in maximaal drie uur klaar te maken zijn (zit voorlopig nog op kantoor) én ik moet de ingrediënten kunnen halen bij AH/Lidl/dorpsslager, want heb geen tijd om de stad in te gaan.
Jij, als halve Duitser, hebt vast wel een leuk idee. Ik lust alles.
Flamkuchen, mettbrötchen, saure gurken, bretzen, obatzda, krautsalat, kaltes rindfleisch mit frankfurter grune sauce,quote:Op zaterdag 25 mei 2013 18:48 schreef z80 het volgende:
[..]
voetbal is pommes mit currywurst oder bratwurst.
Een tomatensoep beginnen door gesnipperde ui en knoflook aan te zetten is toch heel normaal? En als je een creme soep wilt maken is room ook niet gek.. Of zeg ik nu vreemde dingen..quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, tomatensoep maak je met tomaten.
Uien, room, puree en aardappels hebben in de soep niets te zoeken.
Je garneert het hooguit met wat room of zure room.
Is dat niet meer voor sauzen?quote:Op zaterdag 25 mei 2013 23:02 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Een tomatensoep beginnen door gesnipperde ui en knoflook aan te zetten is toch heel normaal? En als je een creme soep wilt maken is room ook niet gek.. Of zeg ik nu vreemde dingen..
Ja. Basisrecept voor soep is bij mij:quote:Op zaterdag 25 mei 2013 23:19 schreef Vanyel het volgende:
Ik doe het ook vaak met tomatensoep. Dan wel in een heel andere verhouding dan met saus.
Maak jij tomatensoep enkel met bouillon, tomaten en kruiden?quote:Op zaterdag 25 mei 2013 23:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Mensen doen de gekste dingen met tomatensoep, van mij mag je, maar ik zeg hoe ik de wereld zie.
En zoutquote:Op zaterdag 25 mei 2013 23:22 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Maak jij tomatensoep enkel met bouillon, tomaten en kruiden?
Neequote:Op zondag 26 mei 2013 14:43 schreef EnemyRock het volgende:
Hey Piet, heb je toevallig een lekker recept voor Börek?
Okay!quote:
Die worden niet vergeten, dat zijn geen standaard ingredienten.quote:Op donderdag 23 mei 2013 19:54 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Gazpacho? Nee het is niet karig en ja er zit veel smaak aan. Vergeet alleen niet dat gazpacho broedsoep is, die ook met tomaat bereid kan worden. Dat maakt het een behoorlijk vullende soep. Gewoon tomaat uit blik door de blender, ja, de een is lekkerder dan de ander maar sinds de Italiaanse winkel hier geen Italiaanse blikken meer heeft doet de Palazzo van de Aldi het ook best aardig.
Verder:
Ui
Komkommer
Paprika
Bleekselderij
Knoflook
Komijn
Azijn
Olijfolie
Op smaak brengen met zout, tabasco of rooie peper en evt paprikapoeder of pimenton.
De truc om het lekker te krijgen is A. de bleekselderij en komijn die vaak vergeten worden, B. ruim voor het serveren maken zodat de smaken intrekken, C. de ingredienten in het juiste formaat snijden, wat bij de blender dus op de volgorde aan komt, en D. het brood een paar dagen oud laten worden in de koelkast in een dichte zak zodat het een mooie structuur krijgt.
Niet als het steeds vergeten wordt nee, dat klopt.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 16:55 schreef Bramito het volgende:
[..]
Die worden niet vergeten, dat zijn geen standaard ingredienten.
Gebruik capucijners ipv bonen, niet authentiek maar veel lekkerder, en laat de kaneel weg en gebruik wat cacaoquote:Op vrijdag 31 mei 2013 17:28 schreef Tinuviel het volgende:
Hier nog tips voor een onvergetelijke chili con carne? Heb recept a la Jaimie Oliver gevonden, met kaneel, chili en een kruid wat ik niet lekker vind, dat laat ik denk ik weg.
Ja komijn staat in het recept. Ze doen er verse ui, knoflook, chili peper (die heb ik alleen niet, dus ik doe gedroogde chili erin). Daarnaast dus de komijnsoort en een kaneelstang. Ik denk dat ik het dan met een klein beetje kaneelkruiden ga maken en een beetje chili.quote:Op vrijdag 31 mei 2013 17:31 schreef MaximusTG het volgende:
Welk(e) specerij/kruid vind je niet lekker dan? Komijn, koriander?
Waarom eigenlijk?quote:Op vrijdag 31 mei 2013 18:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh, en als je bonen of beter imho capucijners gebruikt, goed spoelen die krengen
Smaken ze veel beter doorquote:
Hmm ok. Ik eet eigenlijk nooit bruine bonen of capucijners. Wel vaak (groene) kidney, reuzen, borlotti, zwarte, etc. Binnenkort eens black eyed peas proberen. Ik heb trouwens een recept waar specifiek bij staat dat het vocht uit het blikje kdneybonen erbij moet.quote:
Uberhaupt "authentieke" chili con carnequote:Op vrijdag 31 mei 2013 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gebruik capucijners ipv bonen, niet authentiek maar veel lekkerder, en laat de kaneel weg en gebruik wat cacao
Kun je beter wassen, een extra schuit water toevoegen en een paar kidneybonen zelf even platstampenquote:Op vrijdag 31 mei 2013 21:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hmm ok. Ik eet eigenlijk nooit bruine bonen of capucijners. Wel vaak (groene) kidney, reuzen, borlotti, zwarte, etc. Binnenkort eens black eyed peas proberen. Ik heb trouwens een recept waar specifiek bij staat dat het vocht uit het blikje kdneybonen erbij moet.
Tja, ik heb hier een recept waarin staat dat je een zakje droge kippensoep moet zeven en het poeder gebruiken om je indonesische kip te makenquote:Op vrijdag 31 mei 2013 21:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Hmm ok. Ik eet eigenlijk nooit bruine bonen of capucijners. Wel vaak (groene) kidney, reuzen, borlotti, zwarte, etc. Binnenkort eens black eyed peas proberen. Ik heb trouwens een recept waar specifiek bij staat dat het vocht uit het blikje kdneybonen erbij moet.
Ga ik doen, bedankt voor de tip.quote:Op zaterdag 1 juni 2013 00:26 schreef Tanin het volgende:
[..]
Uberhaupt "authentieke" chili con carne
Maar kan me best voorstellen dat het lekkerder is met kapucijners ja
[..]
Kun je beter wassen, een extra schuit water toevoegen en een paar kidneybonen zelf even platstampen
Hihi, ik had een Duits recept en vroeg hier in het Nederlands om advies en toen werd mijn vraag een kruising .quote:Op zaterdag 1 juni 2013 00:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik leer hier elke dag weer. Vandaag: kaneelstangen. *grin*
ik twijfel of ik deze (zoek)term moet toevoegen aan mijn blog.
Maar zonder dollen, Tinuviel, als je geen kaneelstangen in huis hebt zou ik ze weglaten en zeker niet vervangen met kaneelpoeder.
Je hebt wat tegen bouillon in een soep?quote:Op zondag 2 juni 2013 21:26 schreef icloud het volgende:
Piet hoe zou jij een goede avocadosoep maken?
Bij bijna alle recepten lees ik dat ik bouillon moet gebruiken, maar dat doe ik niet graag, een soep moet puur zijn.
Oke, ook een leuk idee! Nog tips voor kruiden, of alleen peper en zout in de tortilla? Bieslook misschien?quote:Op maandag 3 juni 2013 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom maak je er geen tortilla van? Aardappels aan plakjes met spek bakken in een antiaanbakpan, intussen 5-6 eieren losslaan, ls de aardappels bruin zijn het ei erbij.
Even omschudden en bakken tot het ei boven begint te stollen.
Bord erbovenop leggen, draaien en weer in de pan, bovenkant is nu onderkant en die ook bruinbakken
Van de bloemkool, met wat bouillon en room een soepje maken en die met een staafmixer pureren
Ja, en knoflook wellicht? Verse rozemarijn? Wat jij lekker vindquote:Op maandag 3 juni 2013 15:59 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Oke, ook een leuk idee! Nog tips voor kruiden, of alleen peper en zout in de tortilla? Bieslook misschien?
quote:Op maandag 3 juni 2013 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, en knoflook wellicht? Verse rozemarijn? Wat jij lekker vind
Bouillon hoeft niet eens. Beetje olie, handje rozemarijn daarin fruiten, gesneden tomaten er op, laten pruttelen. Als je een gladde soep wilt, even de staafmixer er doorheen halen. Zout naar smaak toevoegen.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 23:22 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Maak jij tomatensoep enkel met bouillon, tomaten en kruiden?
Door een zeef halen om de vellen en de zaden te verwijderenquote:Op maandag 3 juni 2013 16:05 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Bouillon hoeft niet eens. Beetje olie, handje rozemarijn daarin fruiten, gesneden tomaten er op, laten pruttelen. Als je een gladde soep wilt, even de staafmixer er doorheen halen. Zout naar smaak toevoegen.
Improviseer er daar eentje?quote:Op maandag 3 juni 2013 16:51 schreef Ferdii het volgende:
Komende zomer gaan we naar Italië op vakantie, nu zijn we van plan om daar veel te gaan BBqen, alleen ivm ruimte gebrek kan d'r maar een kleine bbq mee. (Ong 30 cm diameter)
Nu ben ik op zoek naar verschillende soorten vlees marinades recepteb etc om daar te maken (en evt mee te nemen daar naartoe)
Iemand nog verrassende ideeën?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |