abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 22 mei 2013 @ 20:59:59 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126875780
Hier verder dus, deel 34 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004

De reden waarom ik deze reeks opende en blijf bedrijven is niet alleen de meerdere eer en glorie, of streling van mijn enorme ego, maar vooral wil ik er voor zorgen dat er beter gegeten en gekookt wordt.
Koken is meer dan pakjes aanmaken, het is wat moois maken van plantjes en beestjes, eten moet gelukkig maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126899174
Het wordt een groene aspergesoep (recept uit de zilveren lepel). Garnering met groene aspergekopje en wat room. Weet jij nog iets kleurrijks dat erbij kan als garnering? Kleine stukjes gedroogde ham o.i.d.?
  donderdag 23 mei 2013 @ 13:38:01 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126901038
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 12:47 schreef rhubarb het volgende:
Het wordt een groene aspergesoep (recept uit de zilveren lepel). Garnering met groene aspergekopje en wat room. Weet jij nog iets kleurrijks dat erbij kan als garnering? Kleine stukjes gedroogde ham o.i.d.?
Klinkt prima
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126912129
Hallo

Ik moet zaterdag een koude soep maken voor de vereniging en zoals altijd mag het 3 kwartjes en bonnetje kosten oftewel niks.

Nu dacht ik eraan om tomaten te pureren en aan te lengen met water, eventueel met wat ham en een takje vrolijkheid, dat kan net binnen het budget

Nu vraag ik me af of dit niet te karig is en of het veel smaak zal bevatten?
pi_126912885
Als je dan toch op het budget moet letten, volg dan onderstaand recept uit de zilveren lepen en vervang de pruimtomaten door gezeefde tomaten uit blik. Kost ¤0,28 per 500 ml van de euroshopper.
Voeg per liter gezeefde tomaten 2 aardappelen, 1 ui en 100 ml slagroom toe. Uur laten pruttelen.
Bak ondertussen wat blokjes brood in olie om croutons te maken en strooi er wat parmezaanse kaas (grote rode bus van 250 gram van Grazette).
pi_126912979
probeer iets te doen met bonen, aardappels of iets dergelijks. dat vult behoorlijk en kost geen drol. ^O^ en verse tomaten kosten hier nu minder dan blik, dus ik zou voor vers gaan (op tijd kopen of heel rijp kopen :P)
pi_126912986
Dat ga ik morgen eens proberen rhubarb, als ik 2liter pak voor 3 personen pak, is wel voldoende toch?
pi_126913014
Bovenstaand recept (dat uitgaat van 1 liter gezeefde tomaten) is bedoeld voor 4 personen. Om er een maaltijdsoep van te maken zou je nog wat pasta of bonen toe kunnen voegen.
pi_126913096
Oke het is een voorgerecht, en we hebben 5 gangen met 20 personen

Ik maak denk ik een liter of 5
  donderdag 23 mei 2013 @ 19:25:02 #11
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126916021
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126917464
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 17:46 schreef icloud het volgende:
Hallo

Ik moet zaterdag een koude soep maken voor de vereniging en zoals altijd mag het 3 kwartjes en bonnetje kosten oftewel niks.

Nu dacht ik eraan om tomaten te pureren en aan te lengen met water, eventueel met wat ham en een takje vrolijkheid, dat kan net binnen het budget

Nu vraag ik me af of dit niet te karig is en of het veel smaak zal bevatten?
Gazpacho? Nee het is niet karig en ja er zit veel smaak aan. Vergeet alleen niet dat gazpacho broedsoep is, die ook met tomaat bereid kan worden. Dat maakt het een behoorlijk vullende soep. Gewoon tomaat uit blik door de blender, ja, de een is lekkerder dan de ander maar sinds de Italiaanse winkel hier geen Italiaanse blikken meer heeft doet de Palazzo van de Aldi het ook best aardig.

Verder:
Ui
Komkommer
Paprika
Bleekselderij
Knoflook
Komijn
Azijn
Olijfolie
Op smaak brengen met zout, tabasco of rooie peper en evt paprikapoeder of pimenton.

De truc om het lekker te krijgen is A. de bleekselderij en komijn die vaak vergeten worden, B. ruim voor het serveren maken zodat de smaken intrekken, C. de ingredienten in het juiste formaat snijden, wat bij de blender dus op de volgorde aan komt, en D. het brood een paar dagen oud laten worden in de koelkast in een dichte zak zodat het een mooie structuur krijgt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 23 mei 2013 @ 20:03:44 #13
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126917946
Komijn doet men in spanje zelden in de gazpacho
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126918089
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Komijn doet men in spanje zelden in de gazpacho
Wat een sukkels.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 23 mei 2013 @ 20:08:42 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126918243
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 20:06 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Wat een sukkels.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik vind het ook lekker, ik doe er trouwens citroensap in ipv azijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126919047
quote:
1s.gif Op donderdag 23 mei 2013 20:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik vind het ook lekker, ik doe er trouwens citroensap in ipv azijn.
Ik ook, maar het moest goedkoop geloof ik en het gewoon alleen maar zure van azijn is wel doelmatig. Ben zelf ook niet dol op die chiquere azijnen, ik vind het meestal maar een raar bijsmaakje.

En bleekselderij dan? Dat vind ik wel echt iets dat het afmaakt, hoewel ik er verder geen fan van ben. Geen bleekselderij aanwezig, dan moet de gazpacho maar even wachten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  donderdag 23 mei 2013 @ 20:25:08 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126919216
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 20:22 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik ook, maar het moest goedkoop geloof ik en het gewoon alleen maar zure van azijn is wel doelmatig. Ben zelf ook niet dol op die chiquere azijnen, ik vind het meestal maar een raar bijsmaakje.

En bleekselderij dan? Dat vind ik wel echt iets dat het afmaakt, hoewel ik er verder geen fan van ben. Geen bleekselderij aanwezig, dan moet de gazpacho maar even wachten.
Ik gebruik gewoon wat er aanwezig is, doen spanjaarden ook. Net als bij de Paella is er niet "het" recept maar zijn er duizenden.
De spaanse wiki heeft er een uitstekend artikel over
http://es.wikipedia.org/wiki/Gazpacho
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126920190
quote:
1s.gif Op donderdag 23 mei 2013 20:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik gebruik gewoon wat er aanwezig is, doen spanjaarden ook. Net als bij de Paella is er niet "het" recept maar zijn er duizenden.
De spaanse wiki heeft er een uitstekend artikel over
http://es.wikipedia.org/wiki/Gazpacho
Uiteraard, maar dat vind ik de norm niet als ik iets ga maken. Het irriteert me dan als het suboptimaal is dus maak ik het dan wel een andere keer.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_126936747
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 20:44 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Uiteraard, maar dat vind ik de norm niet als ik iets ga maken. Het irriteert me dan als het suboptimaal is dus maak ik het dan wel een andere keer.
Lol suboptimaal. Die heb ik nog nooit gehoord. Klinkt als iets wat men in studentenverenigingen zou gebruiken.

Gast, dit is echt zooo suboptimaal!
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  vrijdag 24 mei 2013 @ 08:08:33 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126936917
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 07:47 schreef habitue het volgende:

[..]

Lol suboptimaal. Die heb ik nog nooit gehoord. Klinkt als iets wat men in studentenverenigingen zou gebruiken.

Gast, dit is echt zooo suboptimaal!
Weltschmerz studeert rechten in groningen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126938255
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 08:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Weltschmerz studeert rechten in groningen
_O-
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_126946951
Als dit maar goed gaat


Is het verstandig om de soep te pureren? Om een gladde soep te krijgen

[ Bericht 28% gewijzigd door icloud op 24-05-2013 14:55:26 ]
pi_126947985
Ik heb net voor het eerst witte asperges gehaald.
Hoe kan ik deze het beste bereiden?
De rest van de maaltijd bestaat uit gebakken drumsticks en krieltjes.
pi_126948072
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 14:26 schreef icloud het volgende:
Als dit maar goed gaat [ afbeelding ]

Is het verstandig om de soep te pureren? Om een gladde soep te krijgen
De soep ziet eruit alsof hij al redelijk glad is, dus dan zou ik 'm pureren zodat ie echt mooi wordt.
Als je er lekkere stukken tomaat, bonen of zoiets in hebt zou ik 'm niet pureren.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_126948142
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 14:56 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik heb net voor het eerst witte asperges gehaald.
Hoe kan ik deze het beste bereiden?
De rest van de maaltijd bestaat uit gebakken drumsticks en krieltjes.
Kontjes eraf breken, schillen en samen met de asperges koken, wellicht in een mooie bouillon waar Piet vast nog wel tips voor heeft.
Klassiek: Serveren met gekookt ei en ham en een hollandaise sausje. :)

PS: de kontjes en schillen serveer je natuurlijk niet maar van het kookwater kun je dan nog mooie soep maken.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  vrijdag 24 mei 2013 @ 15:03:54 #26
319308 Tink89
To live is to dance
pi_126948298
Ik heb inspiratie nodig en dus plaats ik even een ordinaire dieetclub-crosspost:

quote:
Hmmz, ik zoek inspiratie.

In mijn kast ligt o.a.:

- lactosevrije fetakaas.
- kip
- eieren
- wokgroentemix (wortel, courgette, broccoli enz.)
- twee courgettes
- grote zoete aardappel
- +- 200 gr. rosevalaardappeltjes
- gekruide aardappelpartjes
- verse tagliatella
- zalm
- gehakt
- couscous
- rijst
- bladerdeeg
- lactosevrije roomkaas

Iemand suggesties voor een gezond avondmaaltje?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_126948323
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 15:00 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Kontjes eraf breken, schillen en samen met de asperges koken, wellicht in een mooie bouillon waar Piet vast nog wel tips voor heeft.
Klassiek: Serveren met gekookt ei en ham en een hollandaise sausje. :)

PS: de kontjes en schillen serveer je natuurlijk niet maar van het kookwater kun je dan nog mooie soep maken.
Ik heb er gepelde tomaat, uien en aardappelen inzitten.
  vrijdag 24 mei 2013 @ 15:09:14 #28
319308 Tink89
To live is to dance
pi_126948530
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 15:03 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb inspiratie nodig en dus plaats ik even een ordinaire dieetclub-crosspost:

[..]

Oh joh, ik vind net ook nog Cannelloni in de kast. Eens even googelen of ik daar iets mee kan :)
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_126948843
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 15:03 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb inspiratie nodig en dus plaats ik even een ordinaire dieetclub-crosspost:

[..]

Courgette uithollen, dit bakken met ui, gehakt, knoflook, kruiden. Hiermee de uitgeholde courgette vullen. even in de oven bakken zodat de courgette zacht word. serveren met couscous :9
  vrijdag 24 mei 2013 @ 15:17:20 #30
319308 Tink89
To live is to dance
pi_126948869
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 15:16 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Courgette uithollen, dit bakken met ui, gehakt, knoflook, kruiden. Hiermee de uitgeholde courgette vullen. even in de oven bakken zodat de courgette zacht word. serveren met couscous :9
Klinkt niet verkeerd, maar ik heb geen uien en wat voor kruiden zouden er dan in kunnen?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_126949034
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 15:17 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Klinkt niet verkeerd, maar ik heb geen uien en wat voor kruiden zouden er dan in kunnen?
O jammer, ik heb altijd uien liggen en gooi ze ook bijna overal doorheen :P Kan ook wel zonder.
Als kruiden gebruik ik graag ras el hanout, voor de oosterse/marrokaanse smaak bij de couscous. Anders gewoon peper en zout.

En ik dacht nog aan: tagliatelle koken, zalm bakken, roomkaas verwarmen, peper en zout erdoor. Tagliatelle op een bord, roomkaas saus erover en zalm erbij.
  vrijdag 24 mei 2013 @ 15:24:16 #32
319308 Tink89
To live is to dance
pi_126949138
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 15:21 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

O jammer, ik heb altijd uien liggen en gooi ze ook bijna overal doorheen :P Kan ook wel zonder.
Als kruiden gebruik ik graag ras el hanout, voor de oosterse/marrokaanse smaak bij de couscous. Anders gewoon peper en zout.

En ik dacht nog aan: tagliatelle koken, zalm bakken, roomkaas verwarmen, peper en zout erdoor. Tagliatelle op een bord, roomkaas saus erover en zalm erbij.
Hmmz, ook geen ras el hanout in huis dus. Wel wat standaardkruiden als peterselie, basilicum, tijm, rozemarijn, enz...

Ik dacht er zelf nog over om er een quiche van te maken. Courgette en zalm-quiche zou moeten kunnen, toch?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_126949373
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 15:24 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Hmmz, ook geen ras el hanout in huis dus. Wel wat standaardkruiden als peterselie, basilicum, tijm, rozemarijn, enz...

Ik dacht er zelf nog over om er een quiche van te maken. Courgette en zalm-quiche zou moeten kunnen, toch?
Klinkt ook lekker :Y
pi_126949804
Help
pi_126950272
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 15:39 schreef icloud het volgende:
Help [ afbeelding ]
Wat is er? Te dik geworden? Beetje water erbij. En ik zou 'm pureren.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  vrijdag 24 mei 2013 @ 15:51:26 #36
374500 Domme_Gans
Dom, gans is dom.
pi_126950361
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 15:39 schreef icloud het volgende:
Help [ afbeelding ]
Daar kun je gaten mee in de muren dichten _O-
-weg-
pi_126950393
Ik heb hem idd geprureert maar hij is tomatenpuree dik.

Gewoon koud water toevoegn terwijl de pan van het vuur is?
pi_126950526


Ik ga een liter watertoevoegen hopelijk effect
pi_126951376
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 15:54 schreef icloud het volgende:
[ afbeelding ]

Ik ga een liter watertoevoegen hopelijk effect
Ja, koud of warm maakt denk ik geen verschil.
Je hebt hem teveel laten inkoken = water verdampt.
Dus water erbij en je probleem zou opgelost moeten zijn.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_126951594


Voor vandaag goed morgen minder water
  vrijdag 24 mei 2013 @ 16:20:00 #41
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_126951638
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 16:19 schreef icloud het volgende:
[ afbeelding ]

Voor vandaag goed morgen minder water
Smaakt hij goed?
Spoilers!
pi_126951837
Valt mee erge puree smaak en voor de rest weinig smaak maar wat wil je met zo klein budget
pi_126954552
Deel twee van de missie

pi_126955522
Wij hebben gehakt, paprika, courgette, aubergine in tomaatsaus met couscous erbij. Welke kruiden passen daarbij: iets van italiaans, zuid europees?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_126956617
Tadaaa eten
  vrijdag 24 mei 2013 @ 20:31:15 #46
63722 z80
I fink you freaky
pi_126962001
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 18:24 schreef icloud het volgende:
Tadaaa eten [ afbeelding ]
blijft lastig om een cam rechtop te houden.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_126962151
quote:
13s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 20:31 schreef z80 het volgende:

[..]

blijft lastig om een cam rechtop te houden.
Er zit vla op mijn toetsenbord :(
NMNS: Taart Soury is geen probleem, die leg ik wel ergens vast in een keuken met wat rookgerei.
Muizen? Kleine harige opdonders met een kaas fixatie., en Lucie Ball die gillend op een tafel staat in een oudbollige tv serie. En een vaste PI is KUT !!!! NIET doen
pi_126972500
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 20:34 schreef Soury het volgende:

[..]

Er zit vla op mijn toetsenbord :(
Ik zal het je morgen laten zien, hij zit bij mij echt goed om hoor.
pi_126978267
Piet, ich brauche deine Hilfe!

Het blijkt zo te zijn dat er vanavond thuis naar de finale van de Champions Leaugue gekeken gaat worden, en aangezien het Bayern München tegen Borussia Dortmund wordt en ik een sucker ben voor thema-eten wil ik graag iets super-Duits op tafel zetten.

Het gaat om avondeten + toetje, wordt voor de tv geserveerd op een gedekte salontafel (in kleermakerzit op de grond :) ) en het moet een beetje los en leuk zijn, het moet voor mij in maximaal drie uur klaar te maken zijn (zit voorlopig nog op kantoor) én ik moet de ingrediënten kunnen halen bij AH/Lidl/dorpsslager, want heb geen tijd om de stad in te gaan.

Jij, als halve Duitser, hebt vast wel een leuk idee. Ik lust alles. :Y)
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 25 mei 2013 @ 10:48:24 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126978822
Heel duitse hapjes:
Mettbroodjes, neem mager varkensvlees en maak daar tartaar van, gekruid met wat zout, peper en een beetje nootmuskaat, serveren op harde witte broodjes en rauw gehakt uitje.
Heeeel duits
Natuurlijk zoute stengels, pindaflips
Obatzda,
Neem rijpe Camembert (of als je het pittiger wil, Limburger of romadur) die je klein snijdt, roer boter romig, meng dit met de zachte kaas, heel fijn gehakte ui, zout, peper, zoet paprikapoeder en kummel en een beetje weizenbier en roer dit tot een creme.
Heerlijk met een bretzel (weet niet of Lidl NL die standaard in de vriezer heeft) maar ook met broodjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 mei 2013 @ 10:49:29 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126978848
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126978933
Klinkt goed & ik ga de topics doorpluizen. ^O^
En zelf pretzelbroodjesbakken lukt wel in drie uur, gok ik. Met de simpele dopen-in-een-sodabadje-methode.
Dank!
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 25 mei 2013 @ 11:16:21 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126979390
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 mei 2013 14:56 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik heb net voor het eerst witte asperges gehaald.
Hoe kan ik deze het beste bereiden?
De rest van de maaltijd bestaat uit gebakken drumsticks en krieltjes.
Denk dat je ze al op hebt, maar ik schil en kont ze, kook de schillen en de kontjes in weinig water, haal dat door een zeef en kook daarna de asperges in dat water. Dit zelfde water vries ik daarna in en gebruik ik de volgende keer weer. Heb zo na een aantal maal asperges koken een ongelofelijk goede basis voor een soep.
Saus maak ik een hollandaise
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 mei 2013 @ 11:18:03 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126979425
@ iCloud, wat zat er in die tomatensoep behalve tomaten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126979681
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 11:18 schreef Pietverdriet het volgende:
@ iCloud, wat zat er in die tomatensoep behalve tomaten?
Volgens recept van hierboven, tomatenpuree, gepelde tomaten, slagroom, aardappelen en uien en met flink wat kruiden en goed gekoeld is het best goed te eten.

het is voor de vereniging en mag niks kosten dus verbeteringen zijn niet mogelijk, toch bedankt.
  zaterdag 25 mei 2013 @ 11:40:23 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126979978
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 11:29 schreef icloud het volgende:

[..]

Volgens recept van hierboven, tomatenpuree, gepelde tomaten, slagroom, aardappelen en uien en met flink wat kruiden en goed gekoeld is het best goed te eten.

het is voor de vereniging en mag niks kosten dus verbeteringen zijn niet mogelijk, toch bedankt.
Okay, de fout zit hem in de aardappels, die binden als een gek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_126980019
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Okay, de fout zit hem in de aardappels, die binden als een gek.
Jij zegt weglaten?
  zaterdag 25 mei 2013 @ 11:45:57 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126980125
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 11:42 schreef icloud het volgende:

[..]

Jij zegt weglaten?
Ja, tomatensoep maak je met tomaten.
Uien, room, puree en aardappels hebben in de soep niets te zoeken.
Je garneert het hooguit met wat room of zure room.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 25 mei 2013 @ 18:48:30 #59
63722 z80
I fink you freaky
pi_126993662
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 10:19 schreef minilot het volgende:
Piet, ich brauche deine Hilfe!

Het blijkt zo te zijn dat er vanavond thuis naar de finale van de Champions Leaugue gekeken gaat worden, en aangezien het Bayern München tegen Borussia Dortmund wordt en ik een sucker ben voor thema-eten wil ik graag iets super-Duits op tafel zetten.

Het gaat om avondeten + toetje, wordt voor de tv geserveerd op een gedekte salontafel (in kleermakerzit op de grond :) ) en het moet een beetje los en leuk zijn, het moet voor mij in maximaal drie uur klaar te maken zijn (zit voorlopig nog op kantoor) én ik moet de ingrediënten kunnen halen bij AH/Lidl/dorpsslager, want heb geen tijd om de stad in te gaan.

Jij, als halve Duitser, hebt vast wel een leuk idee. Ik lust alles. :Y)
voetbal is pommes mit currywurst oder bratwurst.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  zaterdag 25 mei 2013 @ 18:51:49 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_126993754
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 18:48 schreef z80 het volgende:

[..]

voetbal is pommes mit currywurst oder bratwurst.
Flamkuchen, mettbrötchen, saure gurken, bretzen, obatzda, krautsalat, kaltes rindfleisch mit frankfurter grune sauce,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127005949
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 11:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, tomatensoep maak je met tomaten.
Uien, room, puree en aardappels hebben in de soep niets te zoeken.
Je garneert het hooguit met wat room of zure room.


Een tomatensoep beginnen door gesnipperde ui en knoflook aan te zetten is toch heel normaal? En als je een creme soep wilt maken is room ook niet gek.. Of zeg ik nu vreemde dingen..


Edit: Oh we zijn het eens over de room

[ Bericht 5% gewijzigd door PluisigNijntje op 25-05-2013 23:19:28 ]
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  zaterdag 25 mei 2013 @ 23:16:32 #62
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_127006569
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 23:02 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Een tomatensoep beginnen door gesnipperde ui en knoflook aan te zetten is toch heel normaal? En als je een creme soep wilt maken is room ook niet gek.. Of zeg ik nu vreemde dingen..
Is dat niet meer voor sauzen?
in soepen trek je groenten vaak mee maar je bakt ze niet vantevoren.
pi_127006694
Ik doe het ook vaak met tomatensoep. Dan wel in een heel andere verhouding dan met saus.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
  zaterdag 25 mei 2013 @ 23:21:07 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127006773
Mensen doen de gekste dingen met tomatensoep, van mij mag je, maar ik zeg hoe ik de wereld zie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127006790
quote:
1s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 23:19 schreef Vanyel het volgende:
Ik doe het ook vaak met tomatensoep. Dan wel in een heel andere verhouding dan met saus.
Ja. Basisrecept voor soep is bij mij:
Ui en knof aanzetten met beetje olie. Beetje tomatenpuree mee fruiten. Heel veel tomaten erop, bouillon erbij. Peper, zout, basilicum toevoegen. Evt. room, klaar.
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_127006830
quote:
0s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 23:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Mensen doen de gekste dingen met tomatensoep, van mij mag je, maar ik zeg hoe ik de wereld zie.
Maak jij tomatensoep enkel met bouillon, tomaten en kruiden?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  zondag 26 mei 2013 @ 14:43:57 #67
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127023171
Hey Piet, heb je toevallig een lekker recept voor Börek?
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  zondag 26 mei 2013 @ 15:01:22 #68
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127023885
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 23:22 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Maak jij tomatensoep enkel met bouillon, tomaten en kruiden?
En zout
Hele rijpe tomaten, liefst uit eigen tuin
Geen balletjes, geen vermicelli, geen uien
Less is more
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 mei 2013 @ 15:03:14 #69
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127023944
quote:
0s.gif Op zondag 26 mei 2013 14:43 schreef EnemyRock het volgende:
Hey Piet, heb je toevallig een lekker recept voor Börek?
Nee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 mei 2013 @ 15:14:11 #70
285244 EnemyRock
No scratch, no snatch.
pi_127024442
quote:
1s.gif Op zondag 26 mei 2013 15:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee
Okay! :)
''Before you talk to the chief, you must party with the chief.''
  dinsdag 28 mei 2013 @ 16:55:16 #71
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_127113204
quote:
0s.gif Op donderdag 23 mei 2013 19:54 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Gazpacho? Nee het is niet karig en ja er zit veel smaak aan. Vergeet alleen niet dat gazpacho broedsoep is, die ook met tomaat bereid kan worden. Dat maakt het een behoorlijk vullende soep. Gewoon tomaat uit blik door de blender, ja, de een is lekkerder dan de ander maar sinds de Italiaanse winkel hier geen Italiaanse blikken meer heeft doet de Palazzo van de Aldi het ook best aardig.

Verder:
Ui
Komkommer
Paprika
Bleekselderij
Knoflook
Komijn
Azijn
Olijfolie
Op smaak brengen met zout, tabasco of rooie peper en evt paprikapoeder of pimenton.

De truc om het lekker te krijgen is A. de bleekselderij en komijn die vaak vergeten worden, B. ruim voor het serveren maken zodat de smaken intrekken, C. de ingredienten in het juiste formaat snijden, wat bij de blender dus op de volgorde aan komt, en D. het brood een paar dagen oud laten worden in de koelkast in een dichte zak zodat het een mooie structuur krijgt.
Die worden niet vergeten, dat zijn geen standaard ingredienten.
Siesta & Fiesta!
pi_127114506
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 16:55 schreef Bramito het volgende:

[..]

Die worden niet vergeten, dat zijn geen standaard ingredienten.
Niet als het steeds vergeten wordt nee, dat klopt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  woensdag 29 mei 2013 @ 08:06:26 #73
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_127139211
:)
Siesta & Fiesta!
pi_127255652
Hier nog tips voor een onvergetelijke chili con carne? Heb recept a la Jaimie Oliver gevonden, met kaneel, chili en een kruid wat ik niet lekker vind, dat laat ik denk ik weg.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  † In Memoriam † vrijdag 31 mei 2013 @ 17:31:47 #75
91830 MaximusTG
pi_127255780
Welk(e) specerij/kruid vind je niet lekker dan? Komijn, koriander?
  vrijdag 31 mei 2013 @ 17:41:44 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127256123
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 17:28 schreef Tinuviel het volgende:
Hier nog tips voor een onvergetelijke chili con carne? Heb recept a la Jaimie Oliver gevonden, met kaneel, chili en een kruid wat ik niet lekker vind, dat laat ik denk ik weg.

Gebruik capucijners ipv bonen, niet authentiek maar veel lekkerder, en laat de kaneel weg en gebruik wat cacao
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127256228
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 17:31 schreef MaximusTG het volgende:
Welk(e) specerij/kruid vind je niet lekker dan? Komijn, koriander?
Ja komijn staat in het recept. Ze doen er verse ui, knoflook, chili peper (die heb ik alleen niet, dus ik doe gedroogde chili erin). Daarnaast dus de komijnsoort en een kaneelstang. Ik denk dat ik het dan met een klein beetje kaneelkruiden ga maken en een beetje chili.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 31 mei 2013 @ 17:56:19 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127256637
Ipv chilipeper kan je ook sambal gebruiken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 31 mei 2013 @ 17:57:57 #79
91830 MaximusTG
pi_127256693
Komijn is toch lekker...

Ik maak altijd dit tegenwoordig:



Lekker met pure chocola erdoor. Laatst een keer gemaakt en heb ik het vlees grof gehakt met een mes, keer daarvoor echt gemalen met de gehaktmolen. Vind dat eerste toch lekkerder.

Edit: dit is dus zonder bonen, maar die kan je er natuurlijk wel doorheen doen, of gewoon los erbij.
  vrijdag 31 mei 2013 @ 18:00:30 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127256780
Oh, en als je bonen of beter imho capucijners gebruikt, goed spoelen die krengen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127256856
Erg authentiek wordt het toch niet, manlief heeft geen chili bonen gekocht. Ik heb bruine bonen gepakt.

Ja ik las ook iets over pure chocolade, hoeveel gebruik je daarvan? Ik meen me te herinneren dat er bij ons thuis weleens Tabasco in ging.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 31 mei 2013 @ 21:26:41 #82
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_127265183
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 18:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Oh, en als je bonen of beter imho capucijners gebruikt, goed spoelen die krengen
Waarom eigenlijk?
Spoilers!
  vrijdag 31 mei 2013 @ 21:27:21 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127265210
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 21:26 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Waarom eigenlijk?
Smaken ze veel beter door
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 31 mei 2013 @ 21:35:20 #84
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_127265600
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 21:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Smaken ze veel beter door
Hmm ok. Ik eet eigenlijk nooit bruine bonen of capucijners. Wel vaak (groene) kidney, reuzen, borlotti, zwarte, etc. Binnenkort eens black eyed peas proberen. Ik heb trouwens een recept waar specifiek bij staat dat het vocht uit het blikje kdneybonen erbij moet.
Spoilers!
  zaterdag 1 juni 2013 @ 00:23:56 #85
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_127273996
Ik leer hier elke dag weer. Vandaag: kaneelstangen. *grin*
ik twijfel of ik deze (zoek)term moet toevoegen aan mijn blog. :)

Maar zonder dollen, Tinuviel, als je geen kaneelstangen in huis hebt zou ik ze weglaten en zeker niet vervangen met kaneelpoeder.
  zaterdag 1 juni 2013 @ 00:26:37 #86
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_127274100
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gebruik capucijners ipv bonen, niet authentiek maar veel lekkerder, en laat de kaneel weg en gebruik wat cacao
Uberhaupt "authentieke" chili con carne _O-

Maar kan me best voorstellen dat het lekkerder is met kapucijners ja

quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 21:35 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Hmm ok. Ik eet eigenlijk nooit bruine bonen of capucijners. Wel vaak (groene) kidney, reuzen, borlotti, zwarte, etc. Binnenkort eens black eyed peas proberen. Ik heb trouwens een recept waar specifiek bij staat dat het vocht uit het blikje kdneybonen erbij moet.
Kun je beter wassen, een extra schuit water toevoegen en een paar kidneybonen zelf even platstampen
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  zaterdag 1 juni 2013 @ 08:39:38 #87
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127279411
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 21:35 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Hmm ok. Ik eet eigenlijk nooit bruine bonen of capucijners. Wel vaak (groene) kidney, reuzen, borlotti, zwarte, etc. Binnenkort eens black eyed peas proberen. Ik heb trouwens een recept waar specifiek bij staat dat het vocht uit het blikje kdneybonen erbij moet.
Tja, ik heb hier een recept waarin staat dat je een zakje droge kippensoep moet zeven en het poeder gebruiken om je indonesische kip te maken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 juni 2013 @ 12:03:34 #88
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_127282555
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 00:26 schreef Tanin het volgende:

[..]

Uberhaupt "authentieke" chili con carne _O-

Maar kan me best voorstellen dat het lekkerder is met kapucijners ja

[..]

Kun je beter wassen, een extra schuit water toevoegen en een paar kidneybonen zelf even platstampen
Ga ik doen, bedankt voor de tip.
Spoilers!
pi_127335321
Piet hoe zou jij een goede avocadosoep maken?

Bij bijna alle recepten lees ik dat ik bouillon moet gebruiken, maar dat doe ik niet graag, een soep moet puur zijn.
pi_127336688
quote:
1s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 00:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik leer hier elke dag weer. Vandaag: kaneelstangen. *grin*
ik twijfel of ik deze (zoek)term moet toevoegen aan mijn blog. :)

Maar zonder dollen, Tinuviel, als je geen kaneelstangen in huis hebt zou ik ze weglaten en zeker niet vervangen met kaneelpoeder.
Hihi, ik had een Duits recept en vroeg hier in het Nederlands om advies en toen werd mijn vraag een kruising :).

Maar zonder dollen, ik heb kaneelpoeder gebruikt en ook wat chocola- dank voor de tip en het was superlekker.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  zondag 2 juni 2013 @ 22:23:58 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127338599
quote:
0s.gif Op zondag 2 juni 2013 21:26 schreef icloud het volgende:
Piet hoe zou jij een goede avocadosoep maken?

Bij bijna alle recepten lees ik dat ik bouillon moet gebruiken, maar dat doe ik niet graag, een soep moet puur zijn.
Je hebt wat tegen bouillon in een soep?
Bij advocado heb ik trouwens nog nooit aan soep gedacht geloof ik, lijkt me erg machtig ook. Zou hem alleen daarom zeker met een groenten of kippenbouillon maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127359709
Piet, ik wil vanavond met wat restjes graag een ovenschotel in elkaar flansen.
Ik heb gekookte krieltjes en gekookte bloemkool over. Voor de rest heb ik spekjes, melk, eieren en kaas in huis.
Ik zat eraan te denken om de aardappels in plakjes te snijden, spekje uit te bakken en dan met een beslag van ei, melk en kaas samen in de oven te doen.
Heb je een tip voor hoe ik zorg dat het een mooie stevige schotel wordt? Hoeveel eieren/melk/kaas, of misschien wel heel anders?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 3 juni 2013 @ 15:56:21 #93
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127362634
Waarom maak je er geen tortilla van? Aardappels aan plakjes met spek bakken in een antiaanbakpan, intussen 5-6 eieren losslaan, ls de aardappels bruin zijn het ei erbij.
Even omschudden en bakken tot het ei boven begint te stollen.
Bord erbovenop leggen, draaien en weer in de pan, bovenkant is nu onderkant en die ook bruinbakken

Van de bloemkool, met wat bouillon en room een soepje maken en die met een staafmixer pureren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127362754
quote:
1s.gif Op maandag 3 juni 2013 15:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom maak je er geen tortilla van? Aardappels aan plakjes met spek bakken in een antiaanbakpan, intussen 5-6 eieren losslaan, ls de aardappels bruin zijn het ei erbij.
Even omschudden en bakken tot het ei boven begint te stollen.
Bord erbovenop leggen, draaien en weer in de pan, bovenkant is nu onderkant en die ook bruinbakken

Van de bloemkool, met wat bouillon en room een soepje maken en die met een staafmixer pureren
Oke, ook een leuk idee! Nog tips voor kruiden, of alleen peper en zout in de tortilla? Bieslook misschien?
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
  maandag 3 juni 2013 @ 16:00:47 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127362822
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 15:59 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Oke, ook een leuk idee! Nog tips voor kruiden, of alleen peper en zout in de tortilla? Bieslook misschien?
Ja, en knoflook wellicht? Verse rozemarijn? Wat jij lekker vind
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127363018
quote:
1s.gif Op maandag 3 juni 2013 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, en knoflook wellicht? Verse rozemarijn? Wat jij lekker vind
^O^
Nomnomnomnomnomnomnomnomnomnom
pi_127363030
quote:
7s.gif Op zaterdag 25 mei 2013 23:22 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]

Maak jij tomatensoep enkel met bouillon, tomaten en kruiden?
Bouillon hoeft niet eens. Beetje olie, handje rozemarijn daarin fruiten, gesneden tomaten er op, laten pruttelen. Als je een gladde soep wilt, even de staafmixer er doorheen halen. Zout naar smaak toevoegen.
  maandag 3 juni 2013 @ 16:08:27 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127363151
quote:
2s.gif Op maandag 3 juni 2013 16:05 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Bouillon hoeft niet eens. Beetje olie, handje rozemarijn daarin fruiten, gesneden tomaten er op, laten pruttelen. Als je een gladde soep wilt, even de staafmixer er doorheen halen. Zout naar smaak toevoegen.
Door een zeef halen om de vellen en de zaden te verwijderen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_127365136
Komende zomer gaan we naar Italië op vakantie, nu zijn we van plan om daar veel te gaan BBqen, alleen ivm ruimte gebrek kan d'r maar een kleine bbq mee. (Ong 30 cm diameter)

Nu ben ik op zoek naar verschillende soorten vlees marinades recepteb etc om daar te maken (en evt mee te nemen daar naartoe)

Iemand nog verrassende ideeën? :)
hardcoholic
  maandag 3 juni 2013 @ 16:55:38 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_127365337
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 16:51 schreef Ferdii het volgende:
Komende zomer gaan we naar Italië op vakantie, nu zijn we van plan om daar veel te gaan BBqen, alleen ivm ruimte gebrek kan d'r maar een kleine bbq mee. (Ong 30 cm diameter)

Nu ben ik op zoek naar verschillende soorten vlees marinades recepteb etc om daar te maken (en evt mee te nemen daar naartoe)

Iemand nog verrassende ideeën? :)
Improviseer er daar eentje?
En marinades zijn niet zo moeilijk, olijfolie, citroensap, knoflook, rozemarijn
Asiatische producten worden in Italie lastig, dus soy, vissaus, sambal meenemen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')