Klinkt primaquote:Op donderdag 23 mei 2013 12:47 schreef rhubarb het volgende:
Het wordt een groene aspergesoep (recept uit de zilveren lepel). Garnering met groene aspergekopje en wat room. Weet jij nog iets kleurrijks dat erbij kan als garnering? Kleine stukjes gedroogde ham o.i.d.?
Gazpacho? Nee het is niet karig en ja er zit veel smaak aan. Vergeet alleen niet dat gazpacho broedsoep is, die ook met tomaat bereid kan worden. Dat maakt het een behoorlijk vullende soep. Gewoon tomaat uit blik door de blender, ja, de een is lekkerder dan de ander maar sinds de Italiaanse winkel hier geen Italiaanse blikken meer heeft doet de Palazzo van de Aldi het ook best aardig.quote:Op donderdag 23 mei 2013 17:46 schreef icloud het volgende:
Hallo
Ik moet zaterdag een koude soep maken voor de vereniging en zoals altijd mag het 3 kwartjes en bonnetje kosten oftewel niks.
Nu dacht ik eraan om tomaten te pureren en aan te lengen met water, eventueel met wat ham en een takje vrolijkheid, dat kan net binnen het budget
Nu vraag ik me af of dit niet te karig is en of het veel smaak zal bevatten?
Wat een sukkels.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Komijn doet men in spanje zelden in de gazpacho
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:06 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Wat een sukkels.Ik vind het ook lekker, ik doe er trouwens citroensap in ipv azijn.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
Ik ook, maar het moest goedkoop geloof ik en het gewoon alleen maar zure van azijn is wel doelmatig. Ben zelf ook niet dol op die chiquere azijnen, ik vind het meestal maar een raar bijsmaakje.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik vind het ook lekker, ik doe er trouwens citroensap in ipv azijn.
Ik gebruik gewoon wat er aanwezig is, doen spanjaarden ook. Net als bij de Paella is er niet "het" recept maar zijn er duizenden.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:22 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik ook, maar het moest goedkoop geloof ik en het gewoon alleen maar zure van azijn is wel doelmatig. Ben zelf ook niet dol op die chiquere azijnen, ik vind het meestal maar een raar bijsmaakje.
En bleekselderij dan? Dat vind ik wel echt iets dat het afmaakt, hoewel ik er verder geen fan van ben. Geen bleekselderij aanwezig, dan moet de gazpacho maar even wachten.
Uiteraard, maar dat vind ik de norm niet als ik iets ga maken. Het irriteert me dan als het suboptimaal is dus maak ik het dan wel een andere keer.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik gebruik gewoon wat er aanwezig is, doen spanjaarden ook. Net als bij de Paella is er niet "het" recept maar zijn er duizenden.
De spaanse wiki heeft er een uitstekend artikel over
http://es.wikipedia.org/wiki/Gazpacho
Lol suboptimaal. Die heb ik nog nooit gehoord. Klinkt als iets wat men in studentenverenigingen zou gebruiken.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:44 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Uiteraard, maar dat vind ik de norm niet als ik iets ga maken. Het irriteert me dan als het suboptimaal is dus maak ik het dan wel een andere keer.
Weltschmerz studeert rechten in groningenquote:Op vrijdag 24 mei 2013 07:47 schreef habitue het volgende:
[..]
Lol suboptimaal. Die heb ik nog nooit gehoord. Klinkt als iets wat men in studentenverenigingen zou gebruiken.
Gast, dit is echt zooo suboptimaal!
quote:Op vrijdag 24 mei 2013 08:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Weltschmerz studeert rechten in groningen
De soep ziet eruit alsof hij al redelijk glad is, dus dan zou ik 'm pureren zodat ie echt mooi wordt.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 14:26 schreef icloud het volgende:
Als dit maar goed gaat [ afbeelding ]
Is het verstandig om de soep te pureren? Om een gladde soep te krijgen
Kontjes eraf breken, schillen en samen met de asperges koken, wellicht in een mooie bouillon waar Piet vast nog wel tips voor heeft.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 14:56 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik heb net voor het eerst witte asperges gehaald.
Hoe kan ik deze het beste bereiden?
De rest van de maaltijd bestaat uit gebakken drumsticks en krieltjes.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |