Denk dat je ze al op hebt, maar ik schil en kont ze, kook de schillen en de kontjes in weinig water, haal dat door een zeef en kook daarna de asperges in dat water. Dit zelfde water vries ik daarna in en gebruik ik de volgende keer weer. Heb zo na een aantal maal asperges koken een ongelofelijk goede basis voor een soep.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 14:56 schreef utrecht1970 het volgende:
Ik heb net voor het eerst witte asperges gehaald.
Hoe kan ik deze het beste bereiden?
De rest van de maaltijd bestaat uit gebakken drumsticks en krieltjes.
Volgens recept van hierboven, tomatenpuree, gepelde tomaten, slagroom, aardappelen en uien en met flink wat kruiden en goed gekoeld is het best goed te eten.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:18 schreef Pietverdriet het volgende:
@ iCloud, wat zat er in die tomatensoep behalve tomaten?
Okay, de fout zit hem in de aardappels, die binden als een gek.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:29 schreef icloud het volgende:
[..]
Volgens recept van hierboven, tomatenpuree, gepelde tomaten, slagroom, aardappelen en uien en met flink wat kruiden en goed gekoeld is het best goed te eten.
het is voor de vereniging en mag niks kosten dus verbeteringen zijn niet mogelijk, toch bedankt.
Jij zegt weglaten?quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Okay, de fout zit hem in de aardappels, die binden als een gek.
Ja, tomatensoep maak je met tomaten.quote:
voetbal is pommes mit currywurst oder bratwurst.quote:Op zaterdag 25 mei 2013 10:19 schreef minilot het volgende:
Piet, ich brauche deine Hilfe!
Het blijkt zo te zijn dat er vanavond thuis naar de finale van de Champions Leaugue gekeken gaat worden, en aangezien het Bayern München tegen Borussia Dortmund wordt en ik een sucker ben voor thema-eten wil ik graag iets super-Duits op tafel zetten.
Het gaat om avondeten + toetje, wordt voor de tv geserveerd op een gedekte salontafel (in kleermakerzit op de grond ) en het moet een beetje los en leuk zijn, het moet voor mij in maximaal drie uur klaar te maken zijn (zit voorlopig nog op kantoor) én ik moet de ingrediënten kunnen halen bij AH/Lidl/dorpsslager, want heb geen tijd om de stad in te gaan.
Jij, als halve Duitser, hebt vast wel een leuk idee. Ik lust alles.
Flamkuchen, mettbrötchen, saure gurken, bretzen, obatzda, krautsalat, kaltes rindfleisch mit frankfurter grune sauce,quote:Op zaterdag 25 mei 2013 18:48 schreef z80 het volgende:
[..]
voetbal is pommes mit currywurst oder bratwurst.
Een tomatensoep beginnen door gesnipperde ui en knoflook aan te zetten is toch heel normaal? En als je een creme soep wilt maken is room ook niet gek.. Of zeg ik nu vreemde dingen..quote:Op zaterdag 25 mei 2013 11:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, tomatensoep maak je met tomaten.
Uien, room, puree en aardappels hebben in de soep niets te zoeken.
Je garneert het hooguit met wat room of zure room.
Is dat niet meer voor sauzen?quote:Op zaterdag 25 mei 2013 23:02 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Een tomatensoep beginnen door gesnipperde ui en knoflook aan te zetten is toch heel normaal? En als je een creme soep wilt maken is room ook niet gek.. Of zeg ik nu vreemde dingen..
Ja. Basisrecept voor soep is bij mij:quote:Op zaterdag 25 mei 2013 23:19 schreef Vanyel het volgende:
Ik doe het ook vaak met tomatensoep. Dan wel in een heel andere verhouding dan met saus.
Maak jij tomatensoep enkel met bouillon, tomaten en kruiden?quote:Op zaterdag 25 mei 2013 23:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Mensen doen de gekste dingen met tomatensoep, van mij mag je, maar ik zeg hoe ik de wereld zie.
En zoutquote:Op zaterdag 25 mei 2013 23:22 schreef PluisigNijntje het volgende:
[..]
Maak jij tomatensoep enkel met bouillon, tomaten en kruiden?
Neequote:Op zondag 26 mei 2013 14:43 schreef EnemyRock het volgende:
Hey Piet, heb je toevallig een lekker recept voor Börek?
Okay!quote:
Die worden niet vergeten, dat zijn geen standaard ingredienten.quote:Op donderdag 23 mei 2013 19:54 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Gazpacho? Nee het is niet karig en ja er zit veel smaak aan. Vergeet alleen niet dat gazpacho broedsoep is, die ook met tomaat bereid kan worden. Dat maakt het een behoorlijk vullende soep. Gewoon tomaat uit blik door de blender, ja, de een is lekkerder dan de ander maar sinds de Italiaanse winkel hier geen Italiaanse blikken meer heeft doet de Palazzo van de Aldi het ook best aardig.
Verder:
Ui
Komkommer
Paprika
Bleekselderij
Knoflook
Komijn
Azijn
Olijfolie
Op smaak brengen met zout, tabasco of rooie peper en evt paprikapoeder of pimenton.
De truc om het lekker te krijgen is A. de bleekselderij en komijn die vaak vergeten worden, B. ruim voor het serveren maken zodat de smaken intrekken, C. de ingredienten in het juiste formaat snijden, wat bij de blender dus op de volgorde aan komt, en D. het brood een paar dagen oud laten worden in de koelkast in een dichte zak zodat het een mooie structuur krijgt.
Niet als het steeds vergeten wordt nee, dat klopt.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 16:55 schreef Bramito het volgende:
[..]
Die worden niet vergeten, dat zijn geen standaard ingredienten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |