quote:
enquote:Op dinsdag 21 mei 2013 14:12 schreef -jos- het volgende:
Omdat er bij crowdfunding geen tussenkomst is van een financiele instelling zijn de kosten lager en de rendementen over de investering over het algemeen hoger.
quote:Op dinsdag 21 mei 2013 08:29 schreef SeLang het volgende:
[..]
Er is kennelijk veel belangstelling voor hier op Fok! maar dit is echt geen spaaronderwerp maar een type belegging
Aangezien jij er daadwerkelijk mee bezig bent, misschien kun jij even de aftrap geven en hier een apart topic over maken? Ik vind het zelf ook wel leuk om te volgen maar heb geen plannen om hieraan mee te doen anders opende ik hem zelf wel even...
Omdat crowdfunding het booming isquote:
Bij Kickstarter moet je een inwoner van Groot-Brittannië, USA of Canada zijn (of kennen natuurlijk)quote:Op dinsdag 21 mei 2013 14:27 schreef Blik het volgende:
Iemand al onderzocht of je ook als buitenlander via lendingclub mee kunt doen?
Nee hoor, geldvoorelkaar.nl is de zoveelste site die dit aanbiedt. Er zijn al verschillende sites opgeheven vanwege de grote puinhoop aan wanbetalers.quote:
Dat TS wel meer spamachtige topics opent.quote:
Geen idee, maar hier is een aardige review van Lendingclub:quote:Op dinsdag 21 mei 2013 14:37 schreef RemcoDelft het volgende:
Waar ik vooral benieuwd naar ben bij lendingclub, is wat ze doen als mensen niet terugbetalen. Er is een "Late Payment Fee", maar wat gebeurt er als de lener dat ook negeert?
Een topic uit 2011 opvissenquote:Op dinsdag 21 mei 2013 14:44 schreef MarkyMarkx het volgende:
[..]
Dat TS wel meer spamachtige topics opent.
DIG / Hi:2000MB internet+onbeperkt SMS+Spotify Premium=10e/maand
FHF / Goedkope OV-Chipkaart
Wat ik jammer vind, is dat je 1 bedrag op 1 lening inlegt. Met een kleiner bedrag (ik bedoel kleiner dan een paar duizend euro) is het lastig om te spreiden.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 14:46 schreef Dennis_enzo het volgende:
De totstandkoming van een lening is wat traag, elke lening waar ik aan mee deed duurde minstens twee maanden om helemaal up and running te zijn. Maar tot nu toe heb ik elke betaling ontvangen.
Nou ja, het minimum bedrag wat je kan inleggen is 100 euro, zoveel is dat nou ook weer niet. Als je maar heel weinig wil inleggen is het inderdaad niet echt de moeite waard.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 14:51 schreef Hallmark het volgende:
[..]
Wat ik jammer vind, is dat je 1 bedrag op 1 lening inlegt. Met een kleiner bedrag (ik bedoel kleiner dan een paar duizend euro) is het lastig om te spreiden.
Bedankt. Ben benieuwd! Volgens mij heb je 2 type accounts. Lender en Borrower. Gaat dan dus om een lender account.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 15:02 schreef Blik het volgende:
Ik heb lendingclub een mail gestuurd met de vraag of het mogelijk is een account te openen buiten de US
Bij inschrijven kom ik overigens ook de volgende zin tegen:quote:Op dinsdag 21 mei 2013 15:04 schreef -jos- het volgende:
[..]
Bedankt. Ben benieuwd! Volgens mij heb je 2 type accounts. Lender en Borrower. Gaat dan dus om een lender account.
Dat komt denk ik omdat in Amerika de wet voor beleggen/crowdfunding per staat anders kan zijn.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 15:07 schreef Blik het volgende:
[..]
Bij inschrijven kom ik overigens ook de volgende zin tegen:
At this time, investors from Kansas, Maryland, Ohio, Oregon, Vermont or Washington, DC cannot invest in Lending Club Notes
De kans dat Nederland dan wel kan is erg klein
Link dan naar http://uinvest.com.ua/ i.p.v. naar je eigen site.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 15:08 schreef Stevensan het volgende:
Ik inversteer in bedrijven bij Uinvest. Ik heb $3300 geïnversteerd. Ik verdien $500 per maand.
<spam>
Ik zou willen dat dit in Nederland voor NHG-hypotheken mogelijk wordt! Gedekt door de Staat je geld 100% veilig tegen 4% uitlenen i.p.v. dat er een schatrijke bankier aan het Staatsinfuus tussen zit.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 15:05 schreef Weltschmerz het volgende:
Het lijkt mij iets dat als het eenmaal zo groot is dat je risico echt zo kunt spreiden dat het wordt afgedekt, het een grote vlucht zou kunnen nemen.
^^ Dat. Of erger nog: het is een bekende manier van scammers om hebberige slachtoffers te lokken.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 15:17 schreef -jos- het volgende:
En misschien kan je een link naar het project geven waarin je hebt geïnvesteerd want zo'n rendement is behoorlijk ongeloofwaardig.
Ik wilde alleen mijn ervaringen delen.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 15:17 schreef -jos- het volgende:
[..]
Link dan naar http://uinvest.com.ua/ i.p.v. naar je eigen site.
En misschien kan je een link naar het project geven waarin je hebt geïnvesteerd want zo'n rendement is behoorlijk ongeloofwaardig.
Misschien, maar je wilde ook referrals. Dat is niet cool.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 15:23 schreef Stevensan het volgende:
[..]
Ik wilde alleen mijn ervaringen delen.
Sorry ik zal het niet meer doen. Volgende keer plaats ik alleen links naar de officiële websites.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 15:24 schreef Hallmark het volgende:
[..]
Misschien, maar je wilde ook referrals. Dat is niet cool.
Dit hoorde ik vandaag ook al maar er hebben toch genoeg Nederlandse bedrijven aan kickstarter mee gedaan? Verder heeft een kennis van mij 35K binnen gehaald bij geldvoorelkaar.nl Ging erg snel met minimale informatie, wel apart naar mijn mening dat mensen het geld zo snel in iemand investeren.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 14:27 schreef ace_eleven het volgende:
[..]
Bij Kickstarter moet je een inwoner van Groot-Brittannië, USA of Canada zijn (of kennen natuurlijk)
Ik heb zelf al $2300 verdiend. Je kon mijn uitbetalingsbewijzen op mijn website zien, maar je mag niet een link naar je eigen website plaatsen.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 15:30 schreef Blik het volgende:
Dat uinvest vind ik maar een beetje schimmig. Allemaal vage projecten in Rusland, Ukraine, Panama, etc.
Dit is trouwens niet waar. Als je een goed crowdfund platform hebt wordt er ook gekeken naar de kredietrating van de lener. En mensen lenen geld bij crowdfund platformen omdat de rente lager is dan bij banken.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 14:38 schreef BenGepeept het volgende:
Geld uitlenen aan figuren die bij de bank geen krediet kunnen krijgen. Lijkt me een goede investering
Helpen met een hoge rentequote:Op dinsdag 21 mei 2013 14:49 schreef Tha_Duck het volgende:
Ik heb ook veel interesse, ten eerste omdat ik het de banken niet gun en ten tweede omdat je elkaar moet helpen in deze wereld.
Ben benieuwdquote:Op dinsdag 21 mei 2013 15:02 schreef Blik het volgende:
Ik heb lendingclub een mail gestuurd met de vraag of het mogelijk is een account te openen buiten de US
Je moet niet in de E klasse investeren. Veel te riskant.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 17:56 schreef µ het volgende:
Hmmz, op geldvoorelkaar.nl staat alleen maar klasse 'E'-troep open...
Wat ik zei: troep dusquote:Op dinsdag 21 mei 2013 18:00 schreef Stevensan het volgende:
[..]
Je moet niet in de E klasse investeren. Veel te riskant.
Moet jij zeggen met je rendementenquote:Op dinsdag 21 mei 2013 18:00 schreef Stevensan het volgende:
[..]
Je moet niet in de E klasse investeren. Veel te riskant.
Tot nu toe vind vind ik Uinvest de beste crowd funding platform. Uinvest beschermt mensen tegen risico's. Bij Uinvest investeer je in bedrijven die al langer bestaan.quote:
Voor zover ik op de website lees zitten er voor de lender geen kosten aan.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 17:53 schreef µ het volgende:
Zitten hier mensen bij geldvoorelkaar? Ervaringen?
En is het rendabel om er ¤1k in te knallen? Of zitten er veel fees aan vast?
Waarom vind je dat? Hoe beschermen ze? Werk je er? En hoeveel geld heb je erin zitten? Over hoeveel projecten en hoe veel tijd?quote:Op dinsdag 21 mei 2013 18:13 schreef Stevensan het volgende:
[..]
Tot nu toe vind vind ik Uinvest de beste crowd funding platform. Uinvest beschermt mensen tegen risico's. Bij Uinvest investeer je in bedrijven die al langer bestaan.
http://en.wikipedia.org/wiki/Uinvest
0.9% fee lees ik.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 18:16 schreef Kirov het volgende:
[..]
Voor zover ik op de website lees zitten er voor de lender geen kosten aan.
Jawel, als je investeert betaal je geldvoorelkaar eenmalig 0,9% van je investering. Dus voor elke 100 euro die je investeert betaal je 90 cent aan hen. Aangezien de meeste investeringen een rente van 7-10% hebben haal je dit er makkelijk uit. Aan geld lenen zitten wel hogere kosten, maar dat doe ik nietquote:Op dinsdag 21 mei 2013 18:16 schreef Kirov het volgende:
[..]
Voor zover ik op de website lees zitten er voor de lender geen kosten aan.
Zo te zien heb ik het antwoord al gevonden.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 15:02 schreef Blik het volgende:
Ik heb lendingclub een mail gestuurd met de vraag of het mogelijk is een account te openen buiten de US
https://www.mint.com/blog(...)e-into-lending-club/quote:Lending Club is not for everyone on the investing side, either. Investors are required to affirm that they have a net worth of $70,000 and gross income of $70,000, or a net worth of $250,000not counting home equity. (These qualifications are waived if you want to invest less than $2,500.)
Wat was de looptijd en rendement per project?quote:Op dinsdag 21 mei 2013 20:16 schreef AQuila360 het volgende:
Bedankt TS voor het openen van dit topic!
Ik heb zelf op het moment 3 dingen lopen via Geldvoorelkaar.nl. Van het 1e project heb ik afgelopen weekend de eerste aflossing + rente ontvangen. Het 2de project is ook rond en komt denk ik volgende week. En het derde project moet ik nog het geld overmaken maar dat duurt nu al wel even. Net mailtje dat die ook rond is en ik het moet overmaken.
Opzich ben ik wel tevreden over hoe het daar werkt want je wordt goed op de hoogte gehouden en op je eigen inloggedeelte kun je allemaal overzichten terug vinden.
Het risico is natuurlijk wel hoger maar als je gewoon kleine bedragen per project doet (wat ook eigenlijk het idee achter crowdfunding is) dan is het wel te overzien.
1: 24 maanden, 7,1%quote:Op dinsdag 21 mei 2013 20:27 schreef -jos- het volgende:
[..]
Zo te zien heb ik het antwoord al gevonden.
http://www.my4hrworkweek.(...)-club/#comment-75417
Maar ik hoor het natuurlijk graag officieel.
Ik zie nu ook dat er zelfs nog extra voorwaarden voor lenders zijn (bij meer dan $2500):
[..]
https://www.mint.com/blog(...)e-into-lending-club/
[..]
Wat was de looptijd en rendement per project?
Dat gaat hem niet worden dusquote:Thank you for your email and your interest in Lending Club. We do have an option for investing in the platform internationally for investors considering a larger amount. The minimum amount to open an international account is $100,000.
Toch niet?quote:Op woensdag 22 mei 2013 14:08 schreef Blik het volgende:
Reactie van Lendingclub:
[..]
Dat gaat hem niet worden dus
interessantquote:Op woensdag 22 mei 2013 14:08 schreef Blik het volgende:
Reactie van Lendingclub:
[..]
Dat gaat hem niet worden dus
Bedankt voor de info. Zijn dat jaarlijkse rendementen?quote:Op dinsdag 21 mei 2013 20:39 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
1: 24 maanden, 7,1%
2: 24 maanden 7,6%
3: 60 maanden 9,1%
Heb er nu dus 3 en daar laat ik het ook even bij denk ik om te kijken hoe het gaat lopen of er moet een A/B klasse project komen met korte looptijd.
Maar mij spreekt crowdfunding gewoon sowieso erg aan en nu zie je ook dat er leuke extra's bij komen. zo heb ik ook geld gestort in een hotel en bij de opening/verbouwing mogen de investeerders dan ook komen, en je kunt een keer overnachten met 50% korting o.i.d. ( ga ik niet doen want is te me ver weg maar het is wel een leuk dingetje vind ik. Of bij sommige winkels krijg je dan 5% korting op een bestelling en dat soort zaken.
Maar ik snap wel dat er nog altijd een zeker wantrouwen bij dit soort sites komt kijken maar ik denk dat de tijd er nu meer rijp voor is dan voorheen zeker nu met de crisis en de banken die niet meer zo scheutig zijn en ook dankzij kickstarter denk ik dat wat meer mensen er iets mee gaan doen.
Shit. Zo veel heb ik nog nietquote:Op woensdag 22 mei 2013 14:08 schreef Blik het volgende:
Reactie van Lendingclub:
[..]
Dat gaat hem niet worden dus
Yep.quote:Op woensdag 22 mei 2013 18:23 schreef -jos- het volgende:
[..]
Bedankt voor de info. Zijn dat jaarlijkse rendementen?
Ja ik denk dat ik idd maar met een paar lage bedragen ga beginnen. Mijn voorkeur ging eigenlijk uit naar Lending Club maar dat is dus geen optie.quote:Op woensdag 22 mei 2013 18:45 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Yep.
Als het je aanspreekt kun je gewoon het beste even kijken waneer er iets is wat je wat lijkt en daar een klein bedrag in stoppen en dan een tijdje aankijken of de betalingen enzo goed lopen en dan kun je altijd nog wat meer gaan doen.
Of pak de helft van je vakantiegeld en doe dat er in dat merk je dan minder
Wat sprak je daar meer in aan dan? Een stuk groter en dat het langer bestaat?quote:Op woensdag 22 mei 2013 18:57 schreef -jos- het volgende:
[..]
Ja ik denk dat ik idd maar met een paar lage bedragen ga beginnen. Mijn voorkeur ging eigenlijk uit naar Lending Club maar dat is dus geen optie.
Misschien dat er nog een soort Europese versie van bestaat, maar anders zal het idd geldvoorelkaar worden.
Ja. Ik las ook dat Google in het bedrijf geïnvesteerd heeft. Ik denk dat het faillissementsrisico een stuk kleiner is dan bij de kleinere crowdfund platformen. En sowieso is het automatisch diversificeren heel erg handig.quote:Op woensdag 22 mei 2013 19:06 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Wat sprak je daar meer in aan dan? Een stuk groter en dat het langer bestaat?
Wel even gekeken toen dit topic werd geopend maar die hebben nog helemaal niet veel opgehaald zie ik. Bij Geldvoorelkaar zijn ze in elk geval hard op weg naar het bedrag waarmee die site gewoon goed kan draaien (dat is dan al weer een zorg minder)quote:Op donderdag 23 mei 2013 18:29 schreef Hallmark het volgende:
Heeft iemand iets met crowdaboutnow gedaan?
Een Fok-leen-club oprichten dus? Allemaal aandeelhouder voor x procent, en x procent van 100k inleggen.quote:Op woensdag 22 mei 2013 14:08 schreef Blik het volgende:
Reactie van Lendingclub:
[..]
Dat gaat hem niet worden dus
Dit is inderdaad belangrijk. Ik denk dat het grootste risico bij geldvoorelkaar zelf ligt. Als een lener niet terugbetaalt ben je in het ergste geval je inzet voor die lener kwijt. Als geldvoorelkaar failliet gaat ben al je inleg kwijt. Daarom sowieso nooit al je spaargeld bij 1 bedrijf onderbrengen, wat je er ook mee doet.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:36 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Wel even gekeken toen dit topic werd geopend maar die hebben nog helemaal niet veel opgehaald zie ik. Bij Geldvoorelkaar zijn ze in elk geval hard op weg naar het bedrag waarmee die site gewoon goed kan draaien (dat is dan al weer een zorg minder)
Maar moeten nu weer wat meer projecten bijkomen en ook graag met wat korte looptijden.
Die site is in principe wel alleen de tussenpersoon of bemiddelaar of hoe je het wil noemen. Ik heb nu gewoon wel een contract met diegene die het geld heeft geleend dus of je je inzet kwijt bent weet ik niet maar het is wel zo dat die betalingen en de administratie daarvan via geldvoorelkaar loopt dus het zal sowieso wel een probleem zijn in dat geval.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:46 schreef Dennis_enzo het volgende:
[..]
Dit is inderdaad belangrijk. Ik denk dat het grootste risico bij geldvoorelkaar zelf ligt. Als een lener niet terugbetaalt ben je in het ergste geval je inzet voor die lener kwijt. Als geldvoorelkaar failliet gaat ben al je inleg kwijt. Daarom sowieso nooit al je spaargeld bij 1 bedrijf onderbrengen, wat je er ook mee doet.
Ik was laatst ook van plan om wat geld uit te lenen (1000e) op geldvoorelkaar.nl maar toen zag ik de eenmalige kosten van 95euro ofzo? Dan is gelijk je winst verdampt of niet?quote:Op dinsdag 21 mei 2013 14:46 schreef Dennis_enzo het volgende:
Ik heb een aantal maanden geleden wat geld in geldvoorelkaar gestopt bij wijze van experiment (800 euro). De totstandkoming van een lening is wat traag, elke lening waar ik aan mee deed duurde minstens twee maanden om helemaal up and running te zijn. Maar tot nu toe heb ik elke betaling ontvangen.
Het is ook niet zomaar 'mensen die geld nodig hebben en niet bij de bank mogen lenen'. Het merendeel van de aanvragen zijn van kleine bedrijven die kapitaal zoeken om iets nieuws op te starten of uit te breiden. Uiteraard zit er altijd een risico aan, maar tot nu toe is er nog nooit een lener bij geldvoorelkaar geweerst die niet uiteindelijk alles heeft terugbetaald.
De reden dat mensen lenen bij geldvoorelkaar loopt uiteen, van particulieren die een zonnepaneel willen aanschaffen tot mensen die een nieuw bedrijf willen starten tot middelgrote bedrijven die bijvoorbeeld hun wagenpark willen vernieuwen. Elk project wordt gescreend en krijgt een risicorating (A tot en met E). Het lijkt verder allemaal vrij transparant en ik heb er wel vertrouwen in dat mijn geld terugkomt
Dat valt mee. Geldvoorelkaar vraagt 0,9% van al het geld wat je inlegt. De meeste leningen geven 7 tot 10% rente. Minus wat inflatie heb je nog steeds een ruime winstmarge, in ieder geval een stuk meer dan welke spaarrekening dan ook. Daar staat tegenover dat je je geld niet sneller terug kan krijgen natuurlijk.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:51 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Ik was laatst ook van plan om wat geld uit te lenen (1000e) op geldvoorelkaar.nl maar toen zag ik de eenmalige kosten van 95euro ofzo? Dan is gelijk je winst verdampt of niet?
Maar er waren toch promotiekosten of heb ik het verkeerd gelezen?quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:56 schreef Dennis_enzo het volgende:
[..]
Dat valt mee. Geldvoorelkaar vraagt 0,9% van al het geld wat je inlegt. De meeste leningen geven 7 tot 10% rente. Minus wat inflatie heb je nog steeds een ruime winstmarge, in ieder geval een stuk meer dan welke spaarrekening dan ook. Daar staat tegenover dat je je geld niet sneller terug kan krijgen natuurlijk.
Bij duizend euro uitlenen betaal je dus 9 euro aan geldvoorelkaar.
Buiten de 0,9% zijn er voor zover ik weet geen extra kosten. Ik heb ook geen rare afschrijvingen gezienquote:Op donderdag 23 mei 2013 20:58 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Maar er waren toch promotiekosten of heb ik het verkeerd gelezen?
Je moet ook niet vergeten dat er gelijk afgelost wordt, dus je krijgt nooit de volledige 7 of 8 % over het bedrag wat je inlegt. Je komt vaak uit op plus minus 4%.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:56 schreef Dennis_enzo het volgende:
[..]
Dat valt mee. Geldvoorelkaar vraagt 0,9% van al het geld wat je inlegt. De meeste leningen geven 7 tot 10% rente. Minus wat inflatie heb je nog steeds een ruime winstmarge, in ieder geval een stuk meer dan welke spaarrekening dan ook. Daar staat tegenover dat je je geld niet sneller terug kan krijgen natuurlijk.
Bij duizend euro uitlenen betaal je dus 9 euro aan geldvoorelkaar.
Zou kunnen, maar als een iemand zo'n bedrag beheert moet er wel een soort officieel contract gemaakt worden lijkt me. Misschien iets voor later.quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:36 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Een Fok-leen-club oprichten dus? Allemaal aandeelhouder voor x procent, en x procent van 100k inleggen.
Dat klopt niet!quote:Op donderdag 23 mei 2013 20:59 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Je moet ook niet vergeten dat er gelijk afgelost wordt, dus je krijgt nooit de volledige 7 of 8 % over het bedrag wat je inlegt. Je komt vaak uit op plus minus 4%.
Klopt. Je kan het makkelijk uitrekenen, het is een annuïtaire aflossing. Ergens op de site staat een link hierheen: http://www.berekenhet.nl/wonen-en-hypotheek/annuiteit.htmlquote:Op donderdag 23 mei 2013 20:59 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Je moet ook niet vergeten dat er gelijk afgelost wordt, dus je krijgt nooit de volledige 7 of 8 % over het bedrag wat je inlegt. Je komt vaak uit op plus minus 4%.
Als je 1000 euro in een project investeert waarbij je 8,5% krijgt met een looptijd van 60 maanden verdien je in die tijd 221,93 euro. Dat is 22,2% in 5 jaar, dus 4,4% rente per jaar. Of zie ik het verkeerd?quote:
Ja, dat zie je verkeerd. Gedurende die vijf jaar krijg je je inleg ook geleidelijk weer terug. Je krijgt over die 5 jaar dus geen 221,93 euro, maar veel minder. Daarbij moet je die rente ook niet delen door 1000 euro, maar over het bedrag wat je gemiddeld in die periode hebt uitgeleend.quote:Op donderdag 23 mei 2013 21:07 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Als je 1000 euro in een project investeert waarbij je 8,5% krijgt met een looptijd van 60 maanden verdien je in die tijd 221,93 euro. Dat is 22,2% in 5 jaar, dus 4,4% rente per jaar. Of zie ik het verkeerd?
Die 221,93 euro heb ik net op de site berekend, dat is het rendement. Dat percentage klopt idd niet, want je leent steeds minder uit omdat er afgelost wordt.quote:Op donderdag 23 mei 2013 21:12 schreef DappereDodo77 het volgende:
[..]
Ja, dat zie je verkeerd. Gedurende die vijf jaar krijg je je inleg ook geleidelijk weer terug. Je krijgt over die 5 jaar dus geen 221,93 euro, maar veel minder. Daarbij moet je die rente ook niet delen door 1000 euro, maar over het bedrag wat je gemiddeld in die periode hebt uitgeleend.
Totaal te ontvangen ¤ 1.212,93quote:Op donderdag 23 mei 2013 21:16 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Die 221,93 euro heb ik net op de site berekend, dat is het rendement. Dat percentage klopt idd niet, want je leent steeds minder uit omdat er afgelost wordt.
Je kan zelf een alarm maken, bijv. m.b.v. de SiteDelta plugin voor Firefox.quote:Op donderdag 23 mei 2013 23:00 schreef Tha_Duck het volgende:
Jammer dat er alleen E projecten zijn en er geen mogelijkheid lijkt te zijn om een alarm in te stellen als er een nieuwe lening bijkomt.
Ik zou graag starten met 100 of 200 euro op A of B projecten met max 24 maanden looptijd bijvoorbeeld. Niet te groot beginnen
Nee, maar het lijkt me geen goed start puntquote:Op vrijdag 24 mei 2013 07:21 schreef AQuila360 het volgende:
Een E klasse risico wil trouwens ook niet alles zeggen hè.
Een omweg, weet niet of je daar gelukkig van moet worden. Vind het een native feature die ze aan zouden moeten bieden eerlijk gezegd.quote:Op donderdag 23 mei 2013 23:52 schreef -jos- het volgende:
[..]
Je kan zelf een alarm maken, bijv. m.b.v. de SiteDelta plugin voor Firefox.
Zal even kijken als ik het niet vergeetquote:Op vrijdag 24 mei 2013 10:36 schreef Dennis_enzo het volgende:
Voor geïnteresseerden: Geldvoorelkaar.nl
Vanmiddag om 13:20 uur zijn we te zien bij RTL, de Kijker aan Zet, en waarschijnlijk vanavond om 19:30 uur in het avond journaal van RTL. Aandacht voor crowdfunding!
Thank you, maar idd niet echt boeiendquote:Op vrijdag 24 mei 2013 14:54 schreef AnneX het volgende:
Het linkje: http://www.rtl.nl/compone(...)op-crowd-funding.xml
en
http://www.rtl.nl/system/(...)75-9fa5-dce01f2958f6
Zie het ja, als iemand intresse heeft moet die er wel snel bij zijn want dit soort ''kleine'' projecten loopt mega snel vol.quote:
52% in minder als een dagquote:Op vrijdag 24 mei 2013 19:52 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Zie het ja, als iemand intresse heeft moet die er wel snel bij zijn want dit soort ''kleine'' projecten loopt mega snel vol.
Die zit vandaag of morgen wel vol![]()
Dan gaan de rentes naar misschien 3%, schiet niet op.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 21:48 schreef NeeOfTochJA het volgende:
jammer dat de looptijd zo lang is. liever wat korter.
nee hoor, er staan oude projecten op met een looptijd van 18 maanden met 10%.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 21:59 schreef Kirov het volgende:
[..]
Dan gaan de rentes naar misschien 3%, schiet niet op.
Dan loop je een gigantisch risico om je geld kwijt te raken.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 22:04 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
nee hoor, er staan oude projecten op met een looptijd van 18 maanden met 10%.
Dat weet ik niet in het begin was het nog niet helemaal duidelijk hoe en wat je die rente's in moest schalen heb ik het idee. maar stel je dat 500 euro doet en je raakt het kwijt dan is er geen man overboord dat is het beetje het voordeel van dit vind ik.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 22:06 schreef Kirov het volgende:
[..]
Dan loop je een gigantisch risico om je geld kwijt te raken.
Heb je al in veel projecten geinvesteerd?quote:Op vrijdag 24 mei 2013 22:08 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Dat weet ik niet in het begin was het nog niet helemaal duidelijk hoe en wat je die rente's in moest schalen heb ik het idee. maar stel je dat 500 euro doet en je raakt het kwijt dan is er geen man overboord dat is het beetje het voordeel van dit vind ik.
Kleine bedragen op veel projecten zodat je totaal een een redelijk bedrag komt met spreiding.
In 4 nu.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 22:20 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Heb je al in veel projecten geinvesteerd?
Denk per stuk en volgens mij ook op verschillende data maar heb er nu pas van 1 project vorige week de betaling gehad en volgende maand van 3 als het goed is.quote:Op vrijdag 24 mei 2013 22:21 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Komen die bedragen in 1x binnen of in 4x?
Speciaal geregistreerd om hier spam te komen plaatsen joh?quote:
Die van 24 maanden eventueel wel ja (ook bedrijf wat er achter zit lijkt oke) maar dan moet je weer snel zijn want die lopen vol als de paus op zondag.quote:Op maandag 27 mei 2013 17:20 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Met dit keer een kortere looptijd, misschien wel interessant.
Dan praat je al over looptijden van 5 tot 10 jaar. Dan moet er echt een pareltje tussen zitten.quote:Op maandag 27 mei 2013 21:46 schreef AQuila360 het volgende:
Je hebt trouwens ook nog http://www.symbid.nl/
Maar dat is ook weer meer echt investeren ipv lenen.
Daar heb ik geïnvesteerd in Train Fever, het vooralsnog enige project dat met het platform gefinancierd is. Duurt nog wel even voordat het spel klaar is en er dus wat terug gaat komen.quote:Op woensdag 22 mei 2013 19:05 schreef AQuila360 het volgende:
http://gambitious.com/
Dit is ook wel interessant maar op het moment zijn ze bezig met een restart dus er is nu even niets te doen. Op die site kun je investeren in games maar ligt je eventueel winst niet vast dus dit is wel echt investeren niet lenen.
Maar ook wel crowdfunding dus.
Die wou ik ook doen toen maar ff gewacht tot die bijna vol zat en toen was ik te laatquote:Op dinsdag 28 mei 2013 00:57 schreef Crazy Harry het volgende:
[..]
Daar heb ik geïnvesteerd in Train Fever, het vooralsnog enige project dat met het platform gefinancierd is. Duurt nog wel even voordat het spel klaar is en er dus wat terug gaat komen.
Hoezo zou je omvallen?quote:Op dinsdag 28 mei 2013 01:23 schreef 123dudeguys het volgende:
is dit niet risicovol? je wordt dan immers een bank, bij een volgende financiele crisis waar banken omvallen val jij ook om.
I.t.t. tot een bank doe je dit met eigen vermogen, als je slim bent tenminste. Een bank doet het met vreemd vermogen. En het is natuurlijk risicovol, dat kun je aan de rentepercentages wel zien.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 01:23 schreef 123dudeguys het volgende:
is dit niet risicovol? je wordt dan immers een bank, bij een volgende financiele crisis waar banken omvallen val jij ook om.
Zolang je geen geld leent om dit vervolgens in dit soort projecten te steken is er niets aan de hand.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 01:23 schreef 123dudeguys het volgende:
is dit niet risicovol? je wordt dan immers een bank, bij een volgende financiele crisis waar banken omvallen val jij ook om.
Beter nog: geld lenen via crowdfunding en vervolgens weer beleggen in crowdfunding in een ander land! Zeg maar een Fok-pooltje om de lendingclub binnen te tredenquote:Op dinsdag 28 mei 2013 09:28 schreef Crazy Harry het volgende:
Zolang je geen geld leent om dit vervolgens in dit soort projecten te steken is er niets aan de hand.
Wat is een microverzekering? Een verzekering voor kleine kosten o.i.d.?quote:Op dinsdag 28 mei 2013 10:22 schreef NeeOfTochJA het volgende:
Heb 1000 euro in Micro verzekeringen Egypte gestopt.
Ja bedoelt voor mensen met weinig geld. Net iets als micro krediet neem ik aan.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 10:32 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Beter nog: geld lenen via crowdfunding en vervolgens weer beleggen in crowdfunding in een ander land! Zeg maar een Fok-pooltje om de lendingclub binnen te treden
[..]
Wat is een microverzekering? Een verzekering voor kleine kosten o.i.d.?
Ik bedoel meer: als zo'n arme sloeber z'n auto tegen een boom rijdt, is jouw geld dan weg?quote:Op dinsdag 28 mei 2013 10:43 schreef NeeOfTochJA het volgende:
Ja bedoelt voor mensen met weinig geld. Net iets als micro krediet neem ik aan.
Ik neem aan dat het niet voor zulke grote bedragen bedoelt is.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 10:52 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Ik bedoel meer: als zo'n arme sloeber z'n auto tegen een boom rijdt, is jouw geld dan weg?
En dat gevoel heb ik ook en zie het dan ook met vertrouwen tegemoet.quote:Op dinsdag 21 mei 2013 14:46 schreef Dennis_enzo het volgende:
Ik heb een aantal maanden geleden wat geld in geldvoorelkaar gestopt bij wijze van experiment (800 euro). De totstandkoming van een lening is wat traag, elke lening waar ik aan mee deed duurde minstens twee maanden om helemaal up and running te zijn. Maar tot nu toe heb ik elke betaling ontvangen.
Het is ook niet zomaar 'mensen die geld nodig hebben en niet bij de bank mogen lenen'. Het merendeel van de aanvragen zijn van kleine bedrijven die kapitaal zoeken om iets nieuws op te starten of uit te breiden. Uiteraard zit er altijd een risico aan, maar tot nu toe is er nog nooit een lener bij geldvoorelkaar geweerst die niet uiteindelijk alles heeft terugbetaald.
De reden dat mensen lenen bij geldvoorelkaar loopt uiteen, van particulieren die een zonnepaneel willen aanschaffen tot mensen die een nieuw bedrijf willen starten tot middelgrote bedrijven die bijvoorbeeld hun wagenpark willen vernieuwen. Elk project wordt gescreend en krijgt een risicorating (A tot en met E). Het lijkt verder allemaal vrij transparant en ik heb er wel vertrouwen in dat mijn geld terugkomt
Banken lenen sowieso niet onder de ~250k aan bedrijven. Daar springen zulke bedrijfjes mooi op in.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 12:25 schreef Iwanius het volgende:
[..]
En dat gevoel heb ik ook en zie het dan ook met vertrouwen tegemoet.
Het mooiste van dit al is, dat Banken zo buiten spel worden gezet en mensen onderling zaken gaan regelen waar het voornaamste, vertrouwen en eerlijkheid, wederom centraal staat.
Als dit zich verder uitbreidt en wereldwijde navolging heeft en Banken op den duur dus inkomsten mislopen omdat de gemiddelde consument hun diensten links laat liggen,dan zou het best weleens kunnen dat Banken plotseling weer teruggaan naar de oude waarden waar zij ooit voor stonden te weten: Geldbeheer ten dienste van de clientèle.
Oh, dat wist ik niet. Heb je hier een bron voor? Dan zet ik het in de OP.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 11:15 schreef troepjepdat het volgende:
Wb de discussies over het failliet gaan van geldvoorelkaar.nl: je gaat de contracten aan met de mensen waar je geldt aan leent. Die contracten blijven dus gewoon overeind, ook wanneer geldvoorelkaar.nl failliet gaat of besluit ermee te stoppen.
Ik heb voor mijn project een schuldbekentenis van de ondernemer gekregen, waarin expliciet staat dat hij mij (obv deelnemernummer) geld + rente verschuldigd is. Per project wordt een informele vereniging opgericht welke de schuldeiser is. Geldvoorelkaar.nl is enkel voor de administratieve afwikkeling.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 16:29 schreef -jos- het volgende:
[..]
Oh, dat wist ik niet. Heb je hier een bron voor? Dan zet ik het in de OP.
Ik dacht dat de contracten altijd via het crowdfundplatform zelf gaan omdat ze dan hun commissie kunnen verdienen. Hoe verdient geldvoorelkaar.nl dan?
Oke. Staat die info ook op geldvoorelkaar.nl? Dan zet ik het in de OP.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 17:00 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Ik heb voor mijn project een schuldbekentenis van de ondernemer gekregen, waarin expliciet staat dat hij mij (obv deelnemernummer) geld + rente verschuldigd is. Per project wordt een informele vereniging opgericht welke de schuldeiser is. Geldvoorelkaar.nl is enkel voor de administratieve afwikkeling.
Vertrouwen trekt natuurlijk misbruik aan...quote:Op dinsdag 28 mei 2013 12:25 schreef Iwanius het volgende:
Het mooiste van dit al is, dat Banken zo buiten spel worden gezet en mensen onderling zaken gaan regelen waar het voornaamste, vertrouwen en eerlijkheid, wederom centraal staat.
http://www.geldvoorelkaar(...)ene-voorwaarden.aspxquote:Op dinsdag 28 mei 2013 17:08 schreef -jos- het volgende:
[..]
Oke. Staat die info ook op geldvoorelkaar.nl? Dan zet ik het in de OP.
Waar haal je dat vandaan? Volgens mij is dat gewoon niet waar.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 12:30 schreef Kirov het volgende:
[..]
Banken lenen sowieso niet onder de ~250k aan bedrijven.
Bedankt. Ik zie nu echter dat ik de OP niet meer kan aanpassen, zal er aan denken bij het volgende deel.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 17:18 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
http://www.geldvoorelkaar(...)ene-voorwaarden.aspx
1.1; 1.2; 1.3
Ik heb er 500 ingestopt want wou het eigenlijk even afwachten..quote:Op dinsdag 28 mei 2013 10:22 schreef NeeOfTochJA het volgende:
Heb 1000 euro in Micro verzekeringen Egypte gestopt.
Ik vond dit dermate terechte opmerking dat ik de heren even heb gemaild. Netjes binnen 10 minuten reactie gekregen. Op dit moment zijn ze bezig met een app, alternatief tot dat moment is dat alle nieuwe projecten ook op Twitter worden gezet, dat valt natuurlijk prima bij te houdenquote:Op donderdag 23 mei 2013 23:00 schreef Tha_Duck het volgende:
Jammer dat er alleen E projecten zijn en er geen mogelijkheid lijkt te zijn om een alarm in te stellen als er een nieuwe lening bijkomt.
Ik zou graag starten met 100 of 200 euro op A of B projecten met max 24 maanden looptijd bijvoorbeeld. Niet te groot beginnen
Ik vond het te risicovol, geen "feeling" bij het business-model.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 18:40 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Ik heb er 500 ingestopt want wou het eigenlijk even afwachten..
Dat vind ik weer wat minder van belang bij dit soort dingenquote:Op dinsdag 28 mei 2013 19:52 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Ik vond het te risicovol, geen "feeling" bij het business-model.
Snap het hele verhaal amper, terwijl ik financial ben. Die kerel heeft een woning van EUR 800k en kan geen 50k rondkrijgen? Rekenen dat je 4,5x jaarsalaris lenen, zou meneer een salaris hebben van 150k, jaarlijks. Na alle omschreven ervaring (34jaar in finance!) zou je dan echt wel 50k hebben moeten liggen me dunkt :-)quote:Op dinsdag 28 mei 2013 19:53 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Dat vind ik weer wat minder van belang bij dit soort dingen
En naar aanleiding hiervan volg ik ze nu op Twitter en zag ik het project van de verhuurder van particuliere woningen die niet gekocht worden. Voelt goed en ik denk dat de markt ook goed is daarin dus om te proberen daar 100e in gestopt. Benieuwd wat er nu allemaal gaat volgen, kreeg al contracten en meer dus morgen even printen en scannen op het werkquote:Op dinsdag 28 mei 2013 19:51 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Ik vond dit dermate terechte opmerking dat ik de heren even heb gemaild. Netjes binnen 10 minuten reactie gekregen. Op dit moment zijn ze bezig met een app, alternatief tot dat moment is dat alle nieuwe projecten ook op Twitter worden gezet, dat valt natuurlijk prima bij te houden
Nee ik bedoel meer van je hebt 2 vormen van crowdfunding sites die ik volg zeg maar. Bij de een kun je echt investeren in iets en deel je mee in de winst of het verlies daarvan dan is het wel echt zaak om goed te kijken hoe en wat en of het idee je uberhaupt aanspreekt.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 20:20 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Snap het hele verhaal amper, terwijl ik financial ben. Die kerel heeft een woning van EUR 800k en kan geen 50k rondkrijgen? Rekenen dat je 4,5x jaarsalaris lenen, zou meneer een salaris hebben van 150k, jaarlijks. Na alle omschreven ervaring (34jaar in finance!) zou je dan echt wel 50k hebben moeten liggen me dunkt :-)
Dat contract + kopie ID is ook alleen voor je 1e project dus mocht je er later nog 1 doen dan hoeft dat niet meer dat is ook wel fijn.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 20:27 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
En naar aanleiding hiervan volg ik ze nu op Twitter en zag ik het project van de verhuurder van particuliere woningen die niet gekocht worden. Voelt goed en ik denk dat de markt ook goed is daarin dus om te proberen daar 100e in gestopt. Benieuwd wat er nu allemaal gaat volgen, kreeg al contracten en meer dus morgen even printen en scannen op het werk
quote:Daarnaast worden projecten bemiddeld waarbij de regie wordt gevoerd over nieuwbouwprojecten voor starters. Een project van 58 driekamer starters appartementen van 100.000 euro in het centrum van Almere wordt in 2013/ 2014 gerealiseerd.
Van 168k kan je niet 4 man aan het werk houden, de bank rente betalen over 23k en rente betalen over de 45k aan leningen. Daarnaast de 3,5% fee voor geldvoorelkaar erbij, wordt lastig jaar zo!quote:In 2013 zal de omzet groeien naar 168.000 euro om in 2014 fors te stijgen naar 284.000 euro.
Ga morgen de kopieen op de post doen. Hoe kunnen ze eigenlijk garanderen dat mensen echt betalen en niet later afhaken? Duurt ff voordat je echt moet betalen.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 20:42 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Dat contract + kopie ID is ook alleen voor je 1e project dus mocht je er later nog 1 doen dan hoeft dat niet meer dat is ook wel fijn.
Maar is die 100,- echt om te kijken hoe het gaat lopen en of je eventueel dan later wat meer gaat doen?
Heb je hier trouwens ervaring mee?quote:Op maandag 27 mei 2013 21:46 schreef AQuila360 het volgende:
Je hebt trouwens ook nog http://www.symbid.nl/
Maar dat is ook weer meer echt investeren ipv lenen.
Yep, wil het eerst zien lopen. En je moet klein beginnen zeg ik altijd maarquote:Op dinsdag 28 mei 2013 20:42 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Dat contract + kopie ID is ook alleen voor je 1e project dus mocht je er later nog 1 doen dan hoeft dat niet meer dat is ook wel fijn.
Maar is die 100,- echt om te kijken hoe het gaat lopen en of je eventueel dan later wat meer gaat doen?
Nee volg het wel al een hele tijd maar nog nooit wat mee gedaan. Die andere games gerichte ook niet maar die spreekt me wel meer aan maar die krijgt deze zomer een re-launch.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 21:51 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Heb je hier trouwens ervaring mee?
Goeie keus ook idd!quote:Op dinsdag 28 mei 2013 21:56 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Yep, wil het eerst zien lopen. En je moet klein beginnen zeg ik altijd maar
Er zijn ook geen 4 man aan het werk. 2 man en 2 op uren basis.quote:Op dinsdag 28 mei 2013 21:23 schreef Underdoggy het volgende:
wel weer typisch een "E" project
Eerst beginnen over particulieren die hun huis niet kwijt kunnen en daarna
[..]
[..]
Van 168k kan je niet 4 man aan het werk houden, de bank rente betalen over 23k en rente betalen over de 45k aan leningen. Daarnaast de 3,5% fee voor geldvoorelkaar erbij, wordt lastig jaar zo!
Lijkt me niet, dat is niet volgens afspraak. Anders ff de voorschriften lezen.quote:Op woensdag 29 mei 2013 10:21 schreef Blik het volgende:
Nu 2 x 200 euro geïnvesteerd. Eentje zit bijna op het eindtotaal, ben benieuwd hoe het gaat lopen.
Vroeg me nog af, mag een lener de lening ook eerder afbetalen? Dus bij een looptijd van 5 jaar dat de lening na 1 jaar is afgelost? Zo ja, moet de lener dan een extra boete betalen voor vervroegd aflossen?
Nee, mag niet, enkel bij overlijdenquote:Op woensdag 29 mei 2013 10:21 schreef Blik het volgende:
Nu 2 x 200 euro geïnvesteerd. Eentje zit bijna op het eindtotaal, ben benieuwd hoe het gaat lopen.
Vroeg me nog af, mag een lener de lening ook eerder afbetalen? Dus bij een looptijd van 5 jaar dat de lening na 1 jaar is afgelost? Zo ja, moet de lener dan een extra boete betalen voor vervroegd aflossen?
Ok staat ook inderdaad in de voorwaarden bij artikel 9quote:Op woensdag 29 mei 2013 11:01 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Nee, mag niet, enkel bij overlijden
quote:Artikel 9. Vervroegde aflossing / opeisbaarheid
Gedurende de looptijd van de Overeenkomst is het kredietnemer niet toegestaan vervroegd geheel dan wel gedeeltelijk af te lossen. Tevens is het de schuldeiser niet toegestaan de nog openstaande vorderingen vervroegd op te eisen. Indien er sprake is van een mogelijke niet nakoming van uit de Overeenkomst voortvloeiende verplichtingen en de vordering uit handen gegeven wordt aan een gerechtsdeurwaarder, zullen tussen betrokken partijen mogelijkerwijs nieuwe betaalafspraken worden gemaakt, die in plaats gesteld worden van de eerder in de Overeenkomst opgestelde voorwaarden.
Uitzonderingen op artikel 9 zijn:
9.1 Overlijden van kredietnemer
In geval van overlijden van de kredietnemer is het voor de erven mogelijk om tegen betaling van de nog openstaande rente -en aflossingsverplichting over te gaan tot algehele vervroegde aflossing. Ook in dit geval is gedeeltelijke aflossing niet toegestaan.
9.2 Conservatoir of executoriaal beslag
Voor het geval er conservatoir of executoriaal beslag gelegd wordt op alle of een belangrijk gedeelte van de goederen van de kredietnemer, dan wel alle of een belangrijk gedeelte van zijn goederen worden vervreemd, bezwaard, onteigend of zijn tenietgegaan, houdt schuldeiser zich het recht voor de gehele vordering, inclusief rente ter genoegdoening van de investeerders vervroegd op te eisen.
Duurt altijd wel ff voor het helemaal rond is en dan maand later krijg je je 1e aflossing + rente deeltje binnen.quote:Op woensdag 29 mei 2013 10:21 schreef Blik het volgende:
Nu 2 x 200 euro geïnvesteerd. Eentje zit bijna op het eindtotaal, ben benieuwd hoe het gaat lopen.
Hij is vandaag volgerraakt, dus ff afwachten wanneer het daadwerkelijk van start gaatquote:Op woensdag 29 mei 2013 18:08 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Duurt altijd wel ff voor het helemaal rond is en dan maand later krijg je je 1e aflossing + rente deeltje binnen.
Had vandaag ook 2 mailtje dat ik binnenkort het geld weer over moet maken.quote:Op woensdag 29 mei 2013 19:40 schreef Blik het volgende:
[..]
Hij is vandaag volgerraakt, dus ff afwachten wanneer het daadwerkelijk van start gaat
Die vult snel, in een paar uur al bijna 8000 euroquote:Op woensdag 29 mei 2013 19:46 schreef KoningPils het volgende:
Er staat weer een C'tje op de website.
Die ABC'tjes zijn snel vol ja, alleen jammer dat die looptijd weer zo lang is.quote:Op woensdag 29 mei 2013 19:56 schreef Blik het volgende:
[..]
Die vult snel, in een paar uur al bijna 8000 euro
Dit is wel een goeie hopelijk komen er dus nog meer projecten bij en mensen die er in investeren.quote:We hopen met deze bijdrages het draagvlak voor crowdfunding in Nederland weer een stukje groter te hebben gemaakt.
Thanks voor de post, aan deze doe ik mee!quote:Op donderdag 30 mei 2013 14:18 schreef Blik het volgende:
Er is weer een A-project, looptijd 36 maanden
http://www.geldvoorelkaar(...)project.aspx?id=4009
Thanks. Daar wat geld in gestopt. Ben benieuwd of/hoe het werkt.quote:Op donderdag 30 mei 2013 14:18 schreef Blik het volgende:
Er is weer een A-project, looptijd 36 maanden
http://www.geldvoorelkaar(...)project.aspx?id=4009
De laatste drie samen is al ¤10.000quote:Op donderdag 30 mei 2013 16:29 schreef µ het volgende:
Elke paar minuten komt er op dat 'A'-project wel een paar honderd euro bij. Gaat echt rap.
Had hier ook wel gekund. Dat crowdfunding in box 3 valt kan ook in de volgende OP gezet worden.quote:Op donderdag 30 mei 2013 16:54 schreef µ het volgende:
Even apart topic gemaakt.
WGR / Crowdfunden en de belastingdienst
Of dit topicquote:Op donderdag 30 mei 2013 19:00 schreef Kirov het volgende:
Voor mijn gevoel gaat alles daar nu een stuk sneller, zou het komen door dat stukje op RTLZ?
Jezus wat snel volquote:Op donderdag 30 mei 2013 14:18 schreef Blik het volgende:
Er is weer een A-project, looptijd 36 maanden
http://www.geldvoorelkaar(...)project.aspx?id=4009
Denk dat het wel iets helpt ja maar sowieso gingen die A projecten altijd mega snel zolang ik het al volg.quote:Op donderdag 30 mei 2013 19:00 schreef Kirov het volgende:
Voor mijn gevoel gaat alles daar nu een stuk sneller, zou het komen door dat stukje op RTLZ?
Die site vind ik vrij druk vind dat cleane van geldvoorelkaar wel tof maar om te spreiden is het wel handig om daar ook eens naar te kijken ja.quote:Op donderdag 30 mei 2013 14:55 schreef Blik het volgende:
Overigens is de website uit de OP van crowdaboutnow ook helemaal niet slecht. Qua vormgeving beter dan geldvoorelkaar, en de ambitie en bedrijfscultuur van het bedrijf dat om de lening vraagt komt veel beter naar voren.
Die ga ik dus ook zeker volgen voor de toekomst.
Van anderen begreep ik dat er nog makkelijk een maand overheen kan gaan voordat de lening pas echt loopt. Maar ik ben ook benieuwd. Heb nu 3 volle projecten die nog alle drie moeten startenquote:Op vrijdag 31 mei 2013 13:03 schreef Tha_Duck het volgende:
Het project waar ik inzit is volgeschreven, spannend wat er nu gaat gebeuren
Duidelijk. Ik vond het systeem van crowdaboutnow niet zo fijn, daar moet je namelijk al geld inleggen voordat het project is volgeschreven. Maar er valt zo te zien wel iets voor te zeggen als ik dit proces zo bekijkquote:Op vrijdag 31 mei 2013 14:17 schreef Dennis_enzo het volgende:
Het proces is zo:
1. Het project word geopend voor inschrijvingen.
2. Het project word volgeschreven.
3. De lener moet een (nieuwe) schuldbekentenis ondertekenen.
4. De investeerders krijgen een bericht dat ze moeten betalen.
5. Als er na drie dagen investeerders nog niet betaald hebben, worden ze uit de lening gegooid en gaat het proces terug naar stap 1.
6. De lening gaat lopen.
Als je als investeerder betaalt en de lening gaat weer open hoef je verder niks extra's meer te doen, je krijgt alleen weer een nieuwe schuldbekentenis. Ik heb leningen gehad die in 1x goed gingen en leningen die tot drie keer toe weer open gingen omdat er iemand niet betaalde. Vooral dat zorgt voor de grote vertragingen soms.
Ja het lijkt me, dat de afhandeling een stuk sneller is bij crowdaboutnow, als een project eenmaal is volgeschreven. Daar staat tegenover dat je bij langzame projecten misschien langer je geld kwijt bent voor de eerste terugbetaling komt.quote:Op vrijdag 31 mei 2013 14:31 schreef Blik het volgende:
[..]
Duidelijk. Ik vond het systeem van crowdaboutnow niet zo fijn, daar moet je namelijk al geld inleggen voordat het project is volgeschreven. Maar er valt zo te zien wel iets voor te zeggen als ik dit proces zo bekijk
En van die eerste betaling gaat nog de 0.9% fee af, dus pas een maand daarna krijg je wat je de rest van de looptijd kunt verwachten.quote:Op vrijdag 31 mei 2013 17:09 schreef AQuila360 het volgende:
Het lijkt vooral ook lang omdat als het helemaal rond is je de eerste betaling de maand erop pas ontvangt.
Klopt ja maar dat scheelt opzich niet veel. Maargoed heb nu 1 betaling gehad en hopelijk in Juni 3 stuks.quote:Op vrijdag 31 mei 2013 20:38 schreef troepjepdat het volgende:
[..]
En van die eerste betaling gaat nog de 0.9% fee af, dus pas een maand daarna krijg je wat je de rest van de looptijd kunt verwachten.
Best lekker als je elke maand een paar honderd euro gestort krijgt.quote:Op vrijdag 31 mei 2013 21:02 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Klopt ja maar dat scheelt opzich niet veel. Maargoed heb nu 1 betaling gehad en hopelijk in Juni 3 stuks.
Ben wel benieuwd hoe het gaat lopen in de toekomst.
Ja, dat zat ik ook te denkenquote:Op vrijdag 31 mei 2013 22:01 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Best lekker als je elke maand een paar honderd euro gestort krijgt.
Klopt ja, en heb ook nog wat kortere er bij dus daar krijg je dan per maand meer terug natuurlijk.quote:Op vrijdag 31 mei 2013 22:07 schreef Dennis_enzo het volgende:
[..]
Ja, dat zat ik ook te denkenIk rekende uit dat je bij 5000 euro op projecten van 60 maanden ongeveer 100 euro per maand krijgt, bij een gemiddeld percentage van 7,5%. Op zich vrij snel aan te komen als je elke maand wat opzij zet.
Ja, maar vergeet niet dat je dat geld anders direct beschikbaar had gehad. Het is niet als met salaris dat je met wat uren maken geld krijgtquote:Op vrijdag 31 mei 2013 22:01 schreef NeeOfTochJA het volgende:
[..]
Best lekker als je elke maand een paar honderd euro gestort krijgt.
Klopt. En natuurlijk hopen dat ze betalen anders krijg je helemaal nix.quote:Op zaterdag 1 juni 2013 14:10 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Ja, maar vergeet niet dat je dat geld anders direct beschikbaar had gehad. Het is niet als met salaris dat je met wat uren maken geld krijgt
Gewoon een Rabobank dus.quote:Op zondag 2 juni 2013 10:51 schreef Greenfolk het volgende:
Zijn jullie al bekend met http://www.kredietunienederland.nl? De paraplu-organisatie waaronder sectorale en regionale kredietunies vallen.
Op dit moment in oprichting, 2 sectorale en 2 regionale kredietunies:
-Kredietunie Bakkerij Ondernemers
-Kredietunie Mobiliteits Ondernemers
-Kredietunie Zeeland
-Kredietunie Midden Nederland
Ze hebben de ambitie te groeien naar 50(!) kredietunies.
Ik vind het erg interessant! Ondernemers in een branche of regio die in elkaar investeren. Om de continuïteit in een sector en regio te stimuleren.
Wat vinden jullie van dit concept?
Opzich tof maar wij kunnen er niets mee toch?quote:Op zondag 2 juni 2013 10:51 schreef Greenfolk het volgende:
Zijn jullie al bekend met http://www.kredietunienederland.nl? De paraplu-organisatie waaronder sectorale en regionale kredietunies vallen.
Op dit moment in oprichting, 2 sectorale en 2 regionale kredietunies:
-Kredietunie Bakkerij Ondernemers
-Kredietunie Mobiliteits Ondernemers
-Kredietunie Zeeland
-Kredietunie Midden Nederland
Ze hebben de ambitie te groeien naar 50(!) kredietunies.
Ik vind het erg interessant! Ondernemers in een branche of regio die in elkaar investeren. Om de continuïteit in een sector en regio te stimuleren.
Wat vinden jullie van dit concept?
Jawel, lid en klant worden van de Rabobank bijvoorbeeld.quote:Op zondag 2 juni 2013 14:25 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Opzich tof maar wij kunnen er niets mee toch?
Die zul je hier in dit topic niet vinden denk ikquote:Op zondag 2 juni 2013 15:23 schreef Greenfolk het volgende:
Misschien niet direct relevant als je consument bent. Maar Nederland is best veel ondernemers rijk, dus ik ben benieuwd naar de meningen erover. En je weet niet hoe zo'n concept groeit, wie weet staan de kredietunies straks ook open voor particuliere investeerders.
Naar mijn mening heeft het concept van regionale en sectorale Kredietunies de potentie om ontzettend sterk te worden! En juist niet te groot, om niet zo te eindigen als de Coöperatieve Rabobank.. die hun doel volledig voorbij gegaan zijn.
Als er ondernemers (of betrokken consumenten) zijn die van gedachten willen wisselen over het concept dan hoor ik het graag!
Wellicht voer voor een ander topicquote:Op zondag 2 juni 2013 21:05 schreef Greenfolk het volgende:
Oke jammer. Want Kredietunies is natuurlijk een en al crowdfunding. Alleen idd, in het begin stadium gericht op het MKB.
Lijkt mij dat het niet als eigen vermogen op de balans staat, maar als vreemd vermogenquote:Op maandag 3 juni 2013 13:37 schreef flyguy het volgende:
Hoe zit het belastingtechnisch eigenlijk met geld ophalen via crowdfunding?
Voorbeeld: Persoon X haalt 30.000 euro op (geen lening of verkoop van aandelen) en dit wordt op de privérekening van Persoon X gestort, met dit bedrag wordt vervolgens Bedrijf Y (B.V.) opgericht en die 30.000 - onkosten voor opstart worden vervolgens als eigen vermogen stort bij Bedrijf Y.
Is die 30.000 euro voor Persoon X dan inkomen, gift of wat?
Lijkt mij nogal vrij relevant voor iemand die financiering zoekt op deze manier.
Hoezo er zitten geen voorwaarden aan de financiering. Het hoeft niet terugbetaald te worden en er hoeft geen rente overbetaald te worden. Daarnaast heeft er geen transactie van aandelen plaats gevonden.quote:Op maandag 3 juni 2013 13:58 schreef Blik het volgende:
[..]
Lijkt mij dat het niet als eigen vermogen op de balans staat, maar als vreemd vermogen
Het moet in het geval van geldvoorelkaar.nl en crowdaboutnow wel degelijk terugbetaald worden. Er zit zelfs een schuldbekentenis aan vast.quote:Op maandag 3 juni 2013 15:13 schreef flyguy het volgende:
[..]
Hoezo er zitten geen voorwaarden aan de financiering. Het hoeft niet terugbetaald te worden en er hoeft geen rente overbetaald te worden. Daarnaast heeft er geen transactie van aandelen plaats gevonden.
Ja dat klopt, maar er zijn ook crowdfunding-platformen waar dat niet het geval is. En over die heb ik het in mijn voorbeeld. Anders is het inderdaad gewoon een lening en dus vreemd vermogen.quote:Op maandag 3 juni 2013 15:16 schreef Blik het volgende:
[..]
Het moet in het geval van geldvoorelkaar.nl en crowdaboutnow wel degelijk terugbetaald worden. Er zit zelfs een schuldbekentenis aan vast.
Daarin was je niet duidelijkquote:Op maandag 3 juni 2013 15:17 schreef flyguy het volgende:
[..]
Ja dat klopt, maar er zijn ook crowdfunding-platformen waar dat niet het geval is. En over die heb ik het in mijn voorbeeld. Anders is het inderdaad gewoon een lening en dus vreemd vermogen.
Had het in mijn voorbeeld al over het feit dat het opgehaalde vermogen geen lening of verkoop van aandelen wasquote:Op maandag 3 juni 2013 15:18 schreef Blik het volgende:
[..]
Daarin was je niet duidelijk
In de andere gevallen heb je gelijk. In het geval van kickstarter hoef je het geld niet terug te betalen en lijkt het mij eigen vermogen. Hoe de belastingregels vervolgens zijn bij ondernemingen is mij niet bekend.
Jezus wat gaat dat hardquote:Op dinsdag 4 juni 2013 16:50 schreef Blik het volgende:
Er is weer een A-tje, 48 maanden, 8%
http://www.geldvoorelkaar(...)project.aspx?id=3645
Iemand stopt ¤1000 in een particulier project... Gewaagd...quote:Op dinsdag 4 juni 2013 17:02 schreef Kirov het volgende:
Er staat ook een B-tje voor een particulier trouwens.
Dat vraag ik me altijd af. Het merendeel van de 'gewone mensen' die een lening neemt betaalt deze toch ook gewoon weer af? Ik vind startups gewaagder om aan uit te lenen dan particulieren. En zonnepanelen zijn een vrij veilige investering.quote:Op dinsdag 4 juni 2013 17:12 schreef µ het volgende:
[..]
Iemand stopt ¤1000 in een particulier project... Gewaagd...
Als je een paar ton hebt en je zet het zo weg dan valt het wel mee.quote:Op dinsdag 4 juni 2013 17:12 schreef µ het volgende:
[..]
Iemand stopt ¤1000 in een particulier project... Gewaagd...
Niet leuk meer ook steeds als ik terug kom van werk is alles weg.. Die gameshop was ook vol zag ik dat was wel een sympathiek ding.quote:
Meestal binnen 2 tot 4 weken rond en dan 1 maand later krijg je je eerste termijn binnen. Verschilt ook wel per project want mijn 3de project heeft m'n 2de ingehaald.quote:Op dinsdag 4 juni 2013 18:53 schreef NeeOfTochJA het volgende:
Heb net melding gekregen dat ik geld moet overmaken. Daarna kan het nog een paar maanden duren voordat er uitbetaald wordt?
Dat is die 'A' van een paar dagen terug?quote:Op dinsdag 4 juni 2013 18:53 schreef NeeOfTochJA het volgende:
Heb net melding gekregen dat ik geld moet overmaken. Daarna kan het nog een paar maanden duren voordat er uitbetaald wordt?
Nee een C'tje. 24 maanden.quote:Op dinsdag 4 juni 2013 19:53 schreef µ het volgende:
[..]
Dat is die 'A' van een paar dagen terug?
Ik heb nog steeds geen bevestiging dat mijn getekende overeenkomst binnen is... Heb gemaild...
Die heb ik ook, net het geld overgemaakt. Onee die is 48 maanden.quote:
My god, op basis hiervan stoppen mensen geld in een project? De winst voor 1 jaar staat vermeld, zouden we ook even de afgelopen jaren erbij willen vermelden? Dan staat er een leuk verkoopverhaal over vloeren in de gezondheidszorg, maar wie heeft die vloeren ontwikkeld? Heeft Royal Campen een exclusieve licentie om die vloeren in Europa te verkopen? Kopen ze deze in voor eigen rekening of pas wanneer ze al een definitieve order van een klant hebben? Wat zijn de betalingstermijnen qua inkoop en verkoop.quote:Op dinsdag 4 juni 2013 16:50 schreef Blik het volgende:
Er is weer een A-tje, 48 maanden, 8%
http://www.geldvoorelkaar(...)project.aspx?id=3645
De bedragen die je in een zo'n project stopt zijn natuurlijk wel dermate klein dat ik die beschrijvingen maar half half ff lees. En als men niet betaald gaat Geldvoorelkaar wel achter dat geld aan maar het kan ooit gebeuren dat daar ook niets uitkomt en je je verlies moet nemen. maar dan ben je misschien alwel op 2/3 van de termijn ofzo.quote:Op dinsdag 4 juni 2013 20:47 schreef DappereDodo77 het volgende:
[..]
My god, op basis hiervan stoppen mensen geld in een project? De winst voor 1 jaar staat vermeld, zouden we ook even de afgelopen jaren erbij willen vermelden? Dan staat er een leuk verkoopverhaal over vloeren in de gezondheidszorg, maar wie heeft die vloeren ontwikkeld? Heeft Royal Campen een exclusieve licentie om die vloeren in Europa te verkopen? Kopen ze deze in voor eigen rekening of pas wanneer ze al een definitieve order van een klant hebben? Wat zijn de betalingstermijnen qua inkoop en verkoop.
Het zal allemaal vast wel kloppen, maar de gegeven informatie is wel heel erg beknopt. Goed, het is een VOF, dus als ze niet kunnen betalen dan verkopen ze de boot maar. Het is een A-project, en ik moet dus kennelijk op de kennis en ervaring van Geldvoorelkaar vertrouwen dat dat klopt. Weet iemand wat de (objectieve) criteria voor die ratings zijn?
Ik sta overigens helemaal niet negatief tegenover crowdfunding, maar ik heb er wel enige kanttekeningen bij. Daarnaast is het leuk dat iedereen tot nu toe netjes z'n lening afbetaald heeft, maar ik ben veel geinteresseerder wat Geldvoorelkaar doet wanneer iemand niet betaald of wanneer het geld gewoon echt op is. Dat gaat natuurlijk een keer gebeuren, en tot die tijd is het maar de vraag hoe dat loopt.
Tuurlijk zijn het kleine bedragen en ik verwacht ook geen prospectus van 60 pagina's, maar dit is wel erg summier. Ook de tekst "Netto winst (dus na aftrek van alle kosten)" doet m'n tenen krommenquote:Op dinsdag 4 juni 2013 20:56 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
De bedragen die je in een zo'n project stopt zijn natuurlijk wel dermate klein dat ik die beschrijvingen maar half half ff lees. En als men niet betaald gaat Geldvoorelkaar wel achter dat geld aan maar het kan ooit gebeuren dat daar ook niets uitkomt en je je verlies moet nemen. maar dan ben je misschien allwel op 2/3 van de termijn ofzo.
De criteria hangen af van de terugbetaal capaciteit en bij een nieuw bedrijf is het sowieso E.
quote:Op dinsdag 4 juni 2013 20:47 schreef DappereDodo77 het volgende:
[..]
My god, op basis hiervan stoppen mensen geld in een project? De winst voor 1 jaar staat vermeld, zouden we ook even de afgelopen jaren erbij willen vermelden? Dan staat er een leuk verkoopverhaal over vloeren in de gezondheidszorg, maar wie heeft die vloeren ontwikkeld? Heeft Royal Campen een exclusieve licentie om die vloeren in Europa te verkopen? Kopen ze deze in voor eigen rekening of pas wanneer ze al een definitieve order van een klant hebben? Wat zijn de betalingstermijnen qua inkoop en verkoop.
Het zal allemaal vast wel kloppen, maar de gegeven informatie is wel heel erg beknopt. Goed, het is een VOF, dus als ze niet kunnen betalen dan verkopen ze de boot maar. Het is een A-project, en ik moet dus kennelijk op de kennis en ervaring van Geldvoorelkaar vertrouwen dat dat klopt. Weet iemand wat de (objectieve) criteria voor die ratings zijn?
Ik sta overigens helemaal niet negatief tegenover crowdfunding, maar ik heb er wel enige kanttekeningen bij. Daarnaast is het leuk dat iedereen tot nu toe netjes z'n lening afbetaald heeft, maar ik ben veel geinteresseerder wat Geldvoorelkaar doet wanneer iemand niet betaald of wanneer het geld gewoon echt op is. Dat gaat natuurlijk een keer gebeuren, en tot die tijd is het maar de vraag hoe dat loopt.
Dat dus. Sommige bedrijven zeggen er bij dat je extra informatie bij hen kan opvragen, maar voor de leek is het inderdaad vertrouwen op geldvoorelkaar dat de ratings kloppen. Maar ik neem aan dat zij ook gewoon willen dat alles afbetaald is (anders dondert het hele concept in elkaar) dus in deze vertrouw ik ze wel, ze hebben hoe dan ook meer kennis van zaken dan ik. En investeren is uiteraard nooit zonder risico's, daarom zijn de rendementen zo hoogquote:Geldvoorelkaar.nl verplicht zich ertoe alles te doen wat in haar vermogen ligt om openstaande vorderingen van leners na te laten komen.
Mocht onverhoopt een vordering door geldvoorelkaar.nl oninbaar blijken te zijn dan zal de vordering overgedragen worden aan een gerechtsdeurwaarder. De kosten hiervan zijn voor rekening van lener indien verhaalbaar. Als de lener niet aan deze kosten kan voldoen zijn de gemaakte kosten voor rekening van de investeerders. Vanaf de oprichtingsdatum van geldvoorelkaar.nl wijst de praktijk uit dat alle verplichtingen van de leners voor 100% zijn nagekomen.
Geldvoorelkaar.nl kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor het niet nakomen van verplichtingen van leners, er wordt geen garantie op de investering gegeven.
Uw investering is ongeacht risicoclassificatie altijd volledig op eigen risico en derhalve niet gegarandeerd.
Maar hoelang bestaan ze al?quote:Op dinsdag 4 juni 2013 21:04 schreef AQuila360 het volgende:
Die 0% uitval is wel heilig voor geldvoorelkaar natuurlijk.
Je sluit een direct contract, maakt dus niet uit als geldvoormekaar klapt. Staat hier ergens in dit topic, moet nog in de OP gezet worden. Bij de meeste crowdfundplatformen is dit volgens mij niet zo.quote:Op dinsdag 4 juni 2013 21:25 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Maar hoelang bestaan ze al?
Wat trouwens als geld voormekaar klapt?
Ik vind 48 maanden lang om het via een internetbedrijf te doen, de meesten halen de 2 jaar amper.
Was idd niet normaal, denk dat de site een aardige bekendheid heeft nu en dat er veel mensen zijn die wat geld willen spenderen via crowdfunding nu de spaarrente zo laag staat.quote:Op woensdag 5 juni 2013 10:27 schreef Underdoggy het volgende:
Zo, dat ging hard gister dat A-projectje van 50k!
je vergeet natuurlijk wel even mee te nemen dat je maandelijks krijgt uitbetaalt en dat je dat weer opnieuw kan investeren (of alsnog op een spaarrekening kan zetten.quote:Op woensdag 5 juni 2013 11:13 schreef Coelho het volgende:
Ik heb zitten tellen met het voorbeeld op de site van geldvoorelkaar. Bij ¤1000,- aan 8% voor 48 maanden houd je ¤1156,44 over na 4 jaar. Da's ongeveer gelijk aan ¤1000,- wegzetten op een spaarrekening waar je (hypothetisch) 3.7% rente op krijgt. Het voordeel bij de bank is echter dat je je geld vrij kunt opnemen en dat is hier natuurlijk niet het geval, plus dat je een groter risico loopt.
Ik herinner me de tijd nog dat mensen twijfelden om te gaan beleggen met prospectussen van 6-8%. Investeren we nu al zo makkelijk ons zuur verdiende kapitaal dat we met de helft genoegen nemen?
Alleen om dat bedrag met een spaarrekening te halen moet je wel vier jaar van je spaargeld en de verkregen rente afblijven.Met de investering heb je na een jaar alweer 290 euro terug, die je vervolgens kan herinvesteren of ergens anders voor gebruiken, en dat heeft verder geen invloed op de rente van de overgebleven investering.quote:Op woensdag 5 juni 2013 11:13 schreef Coelho het volgende:
Ik heb zitten tellen met het voorbeeld op de site van geldvoorelkaar. Bij ¤1000,- aan 8% voor 48 maanden houd je ¤1156,44 over na 4 jaar. Da's ongeveer gelijk aan ¤1000,- wegzetten op een spaarrekening waar je (hypothetisch) 3.7% rente op krijgt. Het voordeel bij de bank is echter dat je je geld vrij kunt opnemen en dat is hier natuurlijk niet het geval, plus dat je een groter risico loopt.
Ik herinner me de tijd nog dat mensen twijfelden om te gaan beleggen met prospectussen van 6-8%. Investeren we nu al zo makkelijk ons zuur verdiende kapitaal dat we met de helft genoegen nemen?
Zou niet mogen uitmaken. Je krijgt vrij snel nadat het project vol is, een e-mail waarin staat dat het project volgeschreven is en je binnenkort een schuldbekentenis kunt verwachten + het verzoek om het geld over te maken. Enige tijd later krijg je een mailtje met een PDF er aan vast met een scan van de schuldbekentenis + het verzoek om het geld over te maken naar het GVE-rekeningnummer en een persoonlijke identificatiecode die je bij het overmaken moet vermelden. Heb je na een paar dagen het geld nog niet overgemaakt krijg je nog eens een herinneringsmailtje.quote:Op woensdag 5 juni 2013 11:36 schreef Underdoggy het volgende:
Die mario-tent lijkt ook eindelijk rond te komen. hopelijk weten de eerste investeerders nog dat dit project ook loopt
Zo hard gaat die anders niet, als je vergelijkt hoe snel die andere projecten vol zittenquote:Op woensdag 5 juni 2013 11:36 schreef Underdoggy het volgende:
Die mario-tent lijkt ook eindelijk rond te komen. hopelijk weten de eerste investeerders nog dat dit project ook loopt
Heb ik ook ja, weet niet wat de normale wachttijd is tussen het volkrijgen van een project en de schuldbekentenis.quote:Op donderdag 6 juni 2013 10:47 schreef Tha_Duck het volgende:
Mijn project is al dagen vol, maar er komt geen schuldbekentenis zoals beloofd en dus ook geen verzoek om geld te storten.
Denk dat het project al dood is voor het gestart is
En opeens vol na 7000 euro binnen te krijgen in 1 dagquote:Op woensdag 5 juni 2013 11:36 schreef Underdoggy het volgende:
Die mario-tent lijkt ook eindelijk rond te komen. hopelijk weten de eerste investeerders nog dat dit project ook loopt
Looptijd is mij te lang. Overigens wel weer hele matige aanvraag. Pas in alinea 6 lees ik wat het bedrijf doet en sommige vragen worden gewoon niet goed gelezen.quote:Op donderdag 6 juni 2013 13:13 schreef Blik het volgende:
er is weer een A-tje (ik laat deze aan me voorbij gaan)
http://www.geldvoorelkaar(...)project.aspx?id=3714
Ik kan op de website alleen de volgende opmerking vinden:quote:Op dinsdag 4 juni 2013 20:47 schreef DappereDodo77 het volgende:
Het is een A-project, en ik moet dus kennelijk op de kennis en ervaring van Geldvoorelkaar vertrouwen dat dat klopt. Weet iemand wat de (objectieve) criteria voor die ratings zijn?
Ik denk dat Geldvoorelkaar de 'afloscapaciteit' vaststelt op basis van de door de lener verstrekte gegevens over de eigen financiele situatie. Als Geldvoorelkaar een kontrole (accountant, bank) daarop zou uitvoeren, dan zou dit immers wel vermeld staan in de investeringsprofielen. Zo'n extra kontrole is trouwens naar mijn mening wel degelijk nodig. De zelfevaluatie door de lener plus de classificatie van Geldvoorelkaar is echt te mager.quote:Wat houden de verschillende classificaties in?
Aanvragers van leningen worden beoordeeld op hun afloscapaciteit. Hoe beter de afloscapaciteit, hoe lager uw risico.
Bij mij stond die in de junkmailquote:Op donderdag 6 juni 2013 13:49 schreef Tha_Duck het volgende:
Ik laat die A ook schieten, mij te vaag en te lange looptijd.
U/micro: Je melder doet het niet
Een goede dosis verstand is dan ook van belang. Dat heb ik hier ook al eerder aangegeven. Juist bij een geldvoorelkaar is het van belang enigszins sceptisch een businessmodel door te nemen. Heb jij een idee hoe geldvoorelkaar dit anders kan regelen zonder vele duizenden euro's aan kosten te maken voor accountants?quote:Op donderdag 6 juni 2013 14:40 schreef jaco het volgende:
[..]
Ik kan op de website alleen de volgende opmerking vinden:
[..]
Ik denk dat Geldvoorelkaar de 'afloscapaciteit' vaststelt op basis van de door de lener verstrekte gegevens over de eigen financiele situatie. Als Geldvoorelkaar een kontrole (accountant, bank) daarop zou uitvoeren, dan zou dit immers wel vermeld staan in de investeringsprofielen. Zo'n extra kontrole is trouwens naar mijn mening wel degelijk nodig. De zelfevaluatie door de lener plus de classificatie van Geldvoorelkaar is echt te mager.
Ik heb zelf het plan van Haguru doorgelezen en vond dat (voor zover het compleet is) een zeer slecht business plan. Ik wil daarom nog een risico aankaarten:
De lener staat persoonlijk garant voor de lening, ook al betreft het plan een onderneming. De vraag is echter wat de waarde van zo'n garantie is. Ten eerste kan de lener nog meer persoonlijke garanties voor andere leningen afgeven. Je komt dan als Geldvoorelkaar zijnde uiteindelijk in de rij te staan samen met alle andere schuldeisers.
In de tweede plaats kan het falen van de onderneming, de ondernemer meesleuren in de financiele malaise. Mogelijk heeft hij een extra hypotheek op z'n huis genomen voor het bedrijf, het is mogelijk dat hij hoofdelijk aansprakelijk is als hij zijn onderneming onbehoorlijk heeft bestuurd, etc, etc. Een faillisement van een onderneming heeft vaak grote financiele consequenties voor de ondernemer. Ook hier kun je dus als uitlener in de rij komen te staan met nog andere schuldeisers bij een failliet verklaarde lener.
Ik vind het idee van crowdfunding interessant, maar in het geval van Geldvoorelkaar is de uitvoering zeer riskant georganiseerd.
Ik denk dat dat wel meevalt. Hoe je het ook construeert, als de lener uiteindelijk geen geld meer hebt ben je je investering kwijt. Van een kale kip kan je niet plukken. Niemand claimt dat het risicovrij is, daarom is de rente ook hoger dan bij een spaarrekening.quote:Op donderdag 6 juni 2013 14:40 schreef jaco het volgende:
[..]
Ik kan op de website alleen de volgende opmerking vinden:
[..]
Ik denk dat Geldvoorelkaar de 'afloscapaciteit' vaststelt op basis van de door de lener verstrekte gegevens over de eigen financiele situatie. Als Geldvoorelkaar een kontrole (accountant, bank) daarop zou uitvoeren, dan zou dit immers wel vermeld staan in de investeringsprofielen. Zo'n extra kontrole is trouwens naar mijn mening wel degelijk nodig. De zelfevaluatie door de lener plus de classificatie van Geldvoorelkaar is echt te mager.
Ik heb zelf het plan van Haguru doorgelezen en vond dat (voor zover het compleet is) een zeer slecht business plan. Ik wil daarom nog een risico aankaarten:
De lener staat persoonlijk garant voor de lening, ook al betreft het plan een onderneming. De vraag is echter wat de waarde van zo'n garantie is. Ten eerste kan de lener nog meer persoonlijke garanties voor andere leningen afgeven. Je komt dan als Geldvoorelkaar zijnde uiteindelijk in de rij te staan samen met alle andere schuldeisers.
In de tweede plaats kan het falen van de onderneming, de ondernemer meesleuren in de financiele malaise. Mogelijk heeft hij een extra hypotheek op z'n huis genomen voor het bedrijf, het is mogelijk dat hij hoofdelijk aansprakelijk is als hij zijn onderneming onbehoorlijk heeft bestuurd, etc, etc. Een faillisement van een onderneming heeft vaak grote financiele consequenties voor de ondernemer. Ook hier kun je dus als uitlener in de rij komen te staan met nog andere schuldeisers bij een failliet verklaarde lener.
Ik vind het idee van crowdfunding interessant, maar in het geval van Geldvoorelkaar is de uitvoering zeer riskant georganiseerd.
Je hebt al de nodige creatieve ideeen. Ik denk dat de meeste donateurs de robot uiteindelijk live willen zien en aanraken. Ik zou dus een tournee organiseren als deze klaar is, binnen redelijke reisafstand van alle grotere donateurs.quote:Op maandag 3 juni 2013 06:11 schreef Tyr80 het volgende:
Het zou geweldig zijn als er hier mensen zaten met creatieve voorstellen voor verdere rewards, dus mocht je iets te binnen schieten dan laat het weten! Als er vragen zijn hoor ik het wel!
Bij mij stond hij inderdaad ook in de junkquote:Op donderdag 6 juni 2013 16:04 schreef µ het volgende:
Ik kreeg netjes het mailtje dat er een nieuw project was.
Misschien bij jullie bij junk terecht gekomen inderdaad?
"Mark as not spam" ofzoquote:Op donderdag 6 juni 2013 16:12 schreef Dennis_enzo het volgende:
[..]
Bij mij stond hij inderdaad ook in de junk
Zal het onthouden, als ik klaar ben met studeren na de zomer ga ik beginnen.quote:Op donderdag 6 juni 2013 16:13 schreef µ het volgende:
[..]
"Mark as not spam" ofzo.
Nog meer mensen die een mailtje willen als er een nieuw project op geldvoorelkaar staat? DM even. En hou je spambox in de gaten
.
Ja, en ik heb hem nu ook gevondenquote:Op donderdag 6 juni 2013 16:04 schreef µ het volgende:
Ik kreeg netjes het mailtje dat er een nieuw project was.
Misschien bij jullie bij junk terecht gekomen inderdaad?
Handigquote:Op donderdag 6 juni 2013 16:18 schreef Tha_Duck het volgende:
[..]
Ja, en ik heb hem nu ook gevonden
Het mailadres is een doorstuur naar mijn echte adres. Zit dus in de spam van het eerste adres
Ja iddquote:Op donderdag 6 juni 2013 16:18 schreef µ het volgende:
[..]
Handig.
Filtertje en "never send to spam".
Jammer, te laat! Was wel mooie (simpel business model, goede rente, acceptabele prima looptijd)quote:
Als je wil moet je mij even een DM sturen, dan zet ik je op de maillijst. Krijg je binnen een half uur een mailtje als er een nieuw project op staat.quote:Op zaterdag 8 juni 2013 11:42 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Jammer, te laat! Was wel mooie (simpel business model, goede rente, acceptabele prima looptijd)
Moest je niet in de VS wonen daarvoor?quote:Op maandag 10 juni 2013 15:50 schreef -jos- het volgende:
Mijn pa heeft nu een groot deel van zijn geld in aandelen zitten. Heb hem al verteld over crowfunding, ga binnenkort eens lendingclub.com laten zien en vragen of hij dat niet wilt doen samen met mij
Buitenlanders kunnen investeren vanaf $100k.quote:
Ah, ik zie het staan. Las er eerst overheenquote:Op maandag 10 juni 2013 16:12 schreef -jos- het volgende:
[..]
Buitenlanders kunnen investeren vanaf $100k.
Wat voor fonds?quote:Op maandag 10 juni 2013 16:16 schreef Kirov het volgende:
[..]
Ah, ik zie het staan. Las er eerst overheenIs een fonds dan niet aantrekkelijker?
Hmm, waarom is dat aantrekkelijker dan?quote:
Hoger rendement. En PE fondsen doen ook aan diversificatie. Verschillende bedrijven, verschillende soorten vermogensverschaffing e.d.quote:Op maandag 10 juni 2013 16:57 schreef -jos- het volgende:
[..]
Hmm, waarom is dat aantrekkelijker dan?
Ik heb wel eens naar Ohpen gekeken, maar nooit wat mee gedaan. Maar volgens mij heb je daar een stuk meer risico dan bij lendingclub als je daar diversificatie toepast.
Als ik bij Ohpen als startbedrag 100k invul, looptijd 3 jaar. Is het verwachte netto rendement 5,37% maar bij slecht scenario staat dat je dan nog maar 68k over houdt. Dus volgens mij is dan je rendement lager en je risico veel groter?quote:Op maandag 10 juni 2013 17:25 schreef Kirov het volgende:
[..]
Hoger rendement. En PE fondsen doen ook aan diversificatie. Verschillende bedrijven, verschillende soorten vermogensverschaffing e.d.
Ohpen is een beleggingsfonds, die bedoel ik niet.quote:Op maandag 10 juni 2013 17:33 schreef -jos- het volgende:
[..]
Als ik bij Ohpen als startbedrag 100k invul, looptijd 3 jaar. Is het verwachte netto rendement 5,37% maar bij slecht scenario staat dat je dan nog maar 68k over houdt. Dus volgens mij is dan je rendement lager en je risico veel groter?
Geef eens een voorbeeld dan?quote:Op maandag 10 juni 2013 17:36 schreef Kirov het volgende:
[..]
Ohpen is een beleggingsfonds, die bedoel ik niet.
20% rendement klinkt een stuk bekenderquote:Op maandag 10 juni 2013 17:39 schreef -jos- het volgende:
[..]
Geef eens een voorbeeld dan?
Ohpen Private Equity Indexfonds bestaat wel hoor, alleen bij de planner kan je dan het verwachte rendement niet zien.
Hier staat wel een grafiekje van de koers:
http://www.ohpen.nl/secur(...)ctId=15&detail=koers
Oke, het verwachte rendement is dan misschien +-20% maar de jaarlijkse standaarddeviatie is meer dan 10%, dus je loopt een stuk meer risico's.
Zo'n bevestigin krijg je ook niet, en het kan best even duren voordat het helemaal rond is ik wacht nu bij een project al iets van 4 weken ofzo. Maar komt wel goed gewoon af en toe even inloggen en kijken of het betaalschema al bekend is.quote:Op vrijdag 7 juni 2013 18:41 schreef µ het volgende:
Ik zit nog te wachten op 5009. Ook nog geen bevestiging dat overboeking binnen is...
Yes, kreeg 'm vanmiddag in de mail jaquote:Op maandag 10 juni 2013 20:01 schreef AQuila360 het volgende:
Iemand al naar deze gekeken?
http://www.geldvoorelkaar(...)project.aspx?id=3536
Zag er wel tof uit.
"Er is nog geen betaalschema bekend."quote:Op maandag 10 juni 2013 20:02 schreef AQuila360 het volgende:
[..]
Zo'n bevestigin krijg je ook niet, en het kan best even duren voordat het helemaal rond is ik wacht nu bij een project al iets van 4 weken ofzo. Maar komt wel goed gewoon af en toe even inloggen en kijken of het betaalschema al bekend is.
Soms duurt het echt heel lang ja, ik heb er ook gehad die snel rond waren en de ander duurt al een hele tijd. Ligt er denk ik ook aan of ze snel al het geld krijgen van iedereen. Maar er is verder dus niets aan de handquote:Op maandag 10 juni 2013 20:06 schreef µ het volgende:
[..]
"Er is nog geen betaalschema bekend."
Sturen ze wel alvast:
"Binnenkort investering in project 004009 overmaken - Geldvoorelkaar.nl"
Hoe dan?quote:Op maandag 10 juni 2013 20:15 schreef AQuila360 het volgende:
Die relaunch van Gamebitious is ook weer bijna als het goed is. Dat ga ik dan ook eens even bekijken al is dat echt investeren en niet lenen zoals bij geldvoorelkaar.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |