abonnement Unibet Coolblue
  maandag 15 april 2013 @ 09:31:56 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125301013
Hier verder dus, deel 32 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen

Innovatief en vernieuwend sinds 2004
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 april 2013 @ 09:39:34 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125301200
quote:
0s.gif Op zondag 14 april 2013 22:27 schreef rhubarb het volgende:
Piet, wat is het verschil tussen de verse rode tonijn (¤35) en de verse bruinkleurige tonijn (¤27,50) van de visboer?
Behalve dat de rode dus behandeld is met koolmonoxide, ze zijn beide niet "vers" maar diepgevroren en ontdooit.
Je kan net zo goed diepgevroren kopen, of eigenlijk beter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 april 2013 @ 10:17:58 #3
283159 pl4kkie
Het is FOK!
pi_125302096
Hallo :W.

Mijn vriendin is a.s zondag jarig en ik wil voor haar een appel(kruimel)taart bakken. Maar dan niet gewoon een standaard taart. Maar met wat extra's. B.v noten erbij doen enzo. Alleen ik ben een complete leek op dat gebied :@.

Hebben jullie tips/ideeën hoe ik dit het beste kan aanpakken ?

Alvast bedankt.

[ Bericht 9% gewijzigd door pl4kkie op 15-04-2013 10:29:23 ]
Hearing voices from afar, Join the madness when the curtain falls.
We are the ones, To ignite the darkened skies.
  † In Memoriam † maandag 15 april 2013 @ 10:25:34 #4
91830 MaximusTG
pi_125302242
Je zou gewoon een standaard appeltaart kunnen maken (persoonlijk vind ik niet-kruimel, met een ruitjespatroon bovenop mooier) en dan de vulling maken van appels met suiker en kaneel en grof gehakte pecannoten?
Zou het jezelf niet te moeilijk maken als je dit soort dingen niet zo vaak doet.
  maandag 15 april 2013 @ 10:55:54 #5
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_125302931
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 09:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Behalve dat de rode dus behandeld is met koolmonoxide, ze zijn beide niet "vers" maar diepgevroren en ontdooit.
Je kan net zo goed diepgevroren kopen, of eigenlijk beter.
Bedoelt hij niet yellowfin/bluefin t.o.v. skipjack/albacore? Dan is het verschil dat de eerste twee met uitsterven bedreigd worden en de laatste niet. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 15 april 2013 @ 10:57:37 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125302975
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 10:55 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Bedoelt hij niet yellowfin/bluefin t.o.v. skipjack/albacore? Dan is het verschil dat de eerste twee met uitsterven bedreigd worden en de laatste niet. :P
Nee, het ging om de behandelde rode tonijn versus de onbehandelde bruine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125305283
quote:
1s.gif Op maandag 15 april 2013 10:17 schreef pl4kkie het volgende:
Hallo :W.

Mijn vriendin is a.s zondag jarig en ik wil voor haar een appel(kruimel)taart bakken. Maar dan niet gewoon een standaard taart. Maar met wat extra's. B.v noten erbij doen enzo. Alleen ik ben een complete leek op dat gebied :@.

Hebben jullie tips/ideeën hoe ik dit het beste kan aanpakken ?

Alvast bedankt.
Van taarten bakken heb ik geen verstand, maar ik zou zeggen begin eens met het loslaten van de gedachte dat je iets moet toevoegen om het beter te maken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 15 april 2013 @ 12:10:54 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125305345
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 12:09 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Van taarten bakken heb ik geen verstand, maar ik zou zeggen begin eens met het loslaten van de gedachte dat je iets moet toevoegen om het beter te maken.
Less is more.
Een appeltaart met gewoon appels, zonder noten of rozijnen is gewoon erg lekker.
KISS, Keep It Simple, Stupid
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125310373
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 09:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Behalve dat de rode dus behandeld is met koolmonoxide, ze zijn beide niet "vers" maar diepgevroren en ontdooit.
Je kan net zo goed diepgevroren kopen, of eigenlijk beter.
Thanks, zo leer je nog eens wat. Zou een leuk item zijn voor de keuringsdienst van waren.
Visboer had een mooi stuk donkerbruine tonijn van ongeveer 250 gram, diepgevroren voor ¤1,80 die de hete grillpan in is gegaan..
  maandag 15 april 2013 @ 14:37:00 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125310499
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 14:33 schreef rhubarb het volgende:

[..]

Thanks, zo leer je nog eens wat. Zou een leuk item zijn voor de keuringsdienst van waren.
Visboer had een mooi stuk donkerbruine tonijn van ongeveer 250 gram, diepgevroren voor ¤1,80 die de hete grillpan in is gegaan..
Keuringsdienst van waarden.
Maar idd, ik koop dus ook gewoon diepvriesvis, tenzij het dagvangst is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 april 2013 @ 14:43:55 #11
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_125310759
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 10:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, het ging om de behandelde rode tonijn versus de onbehandelde bruine
Dat vraag ik me af, de rode was ¤35 en de bruine ¤27
Alleen het kleurtje zou het prijsverschil niet moeten uitmaken, als dat wel het geval zou zijn dan kan de visboer beter wat minder tonijn bestellen want ¤8,- korting omdat het wat langer ligt is niet slim.
  maandag 15 april 2013 @ 14:46:03 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125310831
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 14:43 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Dat vraag ik me af, de rode was ¤35 en de bruine ¤27
Alleen het kleurtje zou het prijsverschil niet moeten uitmaken, als dat wel het geval zou zijn dan kan de visboer beter wat minder tonijn bestellen want ¤8,- korting omdat het wat langer ligt is niet slim.
Volg je niet helemaal. Hij koopt het behandeld in, dat doet ie niet zelf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 15 april 2013 @ 14:48:16 #13
91830 MaximusTG
pi_125310906
En die behandeling is verder niet slecht voor die vis, je kunt als consument alleen niet meer er vanuit gaan dat ie echt vers is aan de hand van de kleur. Maar die rode vis kan alsnog van betere kwaliteit zijn dan die bruine natuurlijk. De vraag is een beetje hoe goed je je visboer vertrouwt.
  maandag 15 april 2013 @ 14:50:13 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125310980
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 14:48 schreef MaximusTG het volgende:
En die behandeling is verder niet slecht voor die vis, je kunt als consument alleen niet meer er vanuit gaan dat ie echt vers is aan de hand van de kleur. Maar die rode vis kan alsnog van betere kwaliteit zijn dan die bruine natuurlijk. De vraag is een beetje hoe goed je je visboer vertrouwt.
Echt verse tonijn? Die zal je zelf moeten gaan vangen in de Middellandse zee. En gezien de parasieten eet ik die liever als hij diepgevroren is geweest.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 april 2013 @ 14:51:58 #15
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_125311037
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 14:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Volg je niet helemaal. Hij koopt het behandeld in, dat doet ie niet zelf
Maar dan hadden beide stukken rood moeten blijven.

Ik denk dat het om verschillende delen van de tonijn gaat (vettere stukken die het erg goed als sahsimi doen en minder vette stukken waar je mooie steaks van kan bakken) óf dat het inderdaad om verschillende soorten zijn (skipjack of blue-/yelowfin tonijn)

Ik heb overigens begrepen dat je kan zien of de tonijn vers is doordat er een soort regenbooglaagje over het vlees zit.
Alleen verse tonijn heeft dat (relatief vers dan.. diepgevroren tonijn dat nog niet zo lang ontdooit is heeft het ook)
  † In Memoriam † maandag 15 april 2013 @ 14:53:29 #16
91830 MaximusTG
pi_125311113
Hij kan toch meerdere leveranciers hebben?
  maandag 15 april 2013 @ 14:54:53 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125311173
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 14:51 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Maar dan hadden beide stukken rood moeten blijven.

Ik denk dat het om verschillende delen van de tonijn gaat (vettere stukken die het erg goed als sahsimi doen en minder vette stukken waar je mooie steaks van kan bakken) óf dat het inderdaad om verschillende soorten zijn (skipjack of blue-/yelowfin tonijn)

Ik heb overigens begrepen dat je kan zien of de tonijn vers is doordat er een soort regenbooglaagje over het vlees zit.
Alleen verse tonijn heeft dat (relatief vers dan.. diepgevroren tonijn dat nog niet zo lang ontdooit is heeft het ook)
Nee, niet alle tonijn die je inkoopt is behandeld. Ik koop bij de groothandel onbehandelde (bruine) stukken in, geportioneerd ingevroren.
Ook de vette stukken van de tonijn worden binnen enkele uren na het doden van de tonijn bruin.
En geloof me, je kan in Nederland geen verse tonijn kopen, het is allemaal diepgevroren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 april 2013 @ 15:08:50 #18
267651 Klaploper
Wetenschappelijk onderzoeker
pi_125311617
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 14:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Keuringsdienst van waarde.
Ik vecht met zwervers voor mijn plezier. Binnenkort ook op YouTube!
  maandag 15 april 2013 @ 15:18:26 #19
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_125311902
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 14:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, niet alle tonijn die je inkoopt is behandeld. Ik koop bij de groothandel onbehandelde (bruine) stukken in, geportioneerd ingevroren.
Ook de vette stukken van de tonijn worden binnen enkele uren na het doden van de tonijn bruin.
En geloof me, je kan in Nederland geen verse tonijn kopen, het is allemaal diepgevroren.
Dat laatste geloof ik zeker, ik vraag me af of je überhaupt nog niet-ingevroren vis kan krijgen.
Sowieso wordt vis op de boot al op ijs gelegd/ingevroren, pas als de consument het krijgt ligt het niet meer op ijs.
  maandag 15 april 2013 @ 15:28:12 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125312268
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 15:18 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Dat laatste geloof ik zeker, ik vraag me af of je überhaupt nog niet-ingevroren vis kan krijgen.
Sowieso wordt vis op de boot al op ijs gelegd/ingevroren, pas als de consument het krijgt ligt het niet meer op ijs.
Heb nergens zo goede vis gegeten als in (Trogir in) Kroatië. Vissers die met kleine bootjes snachts de zee op gaan en die met een handkar naar de markt brachten. Staan ze achter drie vier kistjes meer of minder gesorteerde vis. De een heeft octopus, de ander pijlstaart, een derde een zonnevis en wat horsmakrelen. Zie je in al die Kroatische kustplaatsen. Heel kleinschalig
De lijkstijfheid zat er nog geeneens in, dat kwam pas later op de dag.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125312624
Vraagje.

Ik heb een tijdje geleden een pot honing gekocht, beetje goedkopie merk. Het was eerst vloeibaar, maar lijkt nu meer creme geworden te zijn. Hoe komt dat? En is het dan nog wel goed?
  maandag 15 april 2013 @ 15:42:21 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125312683
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 15:40 schreef Young_David het volgende:
Vraagje.

Ik heb een tijdje geleden een pot honing gekocht, beetje goedkopie merk. Het was eerst vloeibaar, maar lijkt nu meer creme geworden te zijn. Hoe komt dat? En is het dan nog wel goed?
Suikers kristalliseren, volkomen normaal. Je kan het weer vloeibaar maken door de pot in een pan heet water te zetten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125314918
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 15:18 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Dat laatste geloof ik zeker, ik vraag me af of je überhaupt nog niet-ingevroren vis kan krijgen.
Jawel hoor, bij dagvissers is het jammer om die in te vriezen.

quote:
Sowieso wordt vis op de boot al op ijs gelegd/ingevroren, pas als de consument het krijgt ligt het niet meer op ijs.
Op ijs leggen is niks mis mee, dat is echt wat anders dan invriezen.

quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 15:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Suikers kristalliseren, volkomen normaal. Je kan het weer vloeibaar maken door de pot in een pan heet water te zetten.
Acaciahoning kristalliseert niet, die is het handigst voor mensen die meerdere jaren met een pot doen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_125315859
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 12:09 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Van taarten bakken heb ik geen verstand, maar ik zou zeggen begin eens met het loslaten van de gedachte dat je iets moet toevoegen om het beter te maken.
volledig mee eens. Eerst de basis snappen. Dan experimenteren. Net wat piet zegt, lekker simpel houden. ;)
pi_125317048
Ik moet voor een recept double cream gebruiken. Ik las ergens dat dit niet in NL te verkrijgen is. Kan ik dit door iets vervangen? Is het ook geen idee om gewoon slagroom in te koken om zo een hoger vetpercentage te krijgen? Of werkt dat zo niet.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  maandag 15 april 2013 @ 19:34:27 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_125321700
Volgens mij kun je in de meeste recepten meestal gerust gewone room gebruiken, maar dat moet Piet maar even bevestigen of tegenspreken. Ik zou in ieder geval nooit room gaan inkoken.
  maandag 15 april 2013 @ 19:36:57 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125321828
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 17:40 schreef habitue het volgende:
Ik moet voor een recept double cream gebruiken. Ik las ergens dat dit niet in NL te verkrijgen is. Kan ik dit door iets vervangen? Is het ook geen idee om gewoon slagroom in te koken om zo een hoger vetpercentage te krijgen? Of werkt dat zo niet.
Mascarpone komt het dichtst in de buurt, eventueel wat verdunt met room, en is eenvoudiger dan room inkoken, hoewel je zowel clotted cream kan maken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 15 april 2013 @ 19:48:10 #28
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_125322332
Bij engelse "toko's"is het soms nog weleens te krijgen zoals http://www.jacbostelaar.nl/ in Utrecht.
Die hebben alleen niet altijd double cream, wel clotted...
  maandag 15 april 2013 @ 19:53:29 #29
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_125322595
Jumbo heeft het, in het verse-kaas-vak! :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_125324585
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 19:53 schreef Isegrim het volgende:
Jumbo heeft het, in het verse-kaas-vak! :)
Dat is makkelijk! Thanks!
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  maandag 15 april 2013 @ 20:54:11 #31
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_125325999
Weet natuurlijk niet of alle Jumbo's het hebben, maar de mijne in elk geval wel. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 15 april 2013 @ 20:56:40 #32
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_125326148
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 19:53 schreef Isegrim het volgende:
Jumbo heeft het, in het verse-kaas-vak! :)
Double cream of clotted cream?
The love you take is equal to the love you make.
  maandag 15 april 2013 @ 20:59:59 #33
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_125326393
quote:
1s.gif Op maandag 15 april 2013 20:56 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Double cream of clotted cream?
Dat weet ik dus niet 100% zeker meer. :D Volgens mij double cream. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_125332379
Als je die potjes met groen label en goudkleurig deksel bedoelt bij Jumbo, dat is clotted cream. Makro verkopt het ook, goed spul.
Spoilers!
  donderdag 18 april 2013 @ 22:29:15 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_125460300
Voor Piet


(vast al wel bekend, maar toch)
  vrijdag 19 april 2013 @ 08:12:11 #36
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125468430
quote:
0s.gif Op donderdag 18 april 2013 22:29 schreef RobinOok het volgende:
Voor Piet


(vast al wel bekend, maar toch)
is bekend, maar toch lief, mooie versie van Nouvelle Vague
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125591969
Piet, ik heb vanavond vis op het menu, en ben aan het kijken wat het gaat worden. Ik vind de smaak van sardientjes heerlijk alleen die gruwelijke graatjes erin... :X

Al googelend kwam ik deze quote tegen:

quote:
1s.gif Op woensdag 20 oktober 2004 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Whahahaha
Zie de visboer al kijken,
kun je ze fileren
Waahahahahaaha
_O_ _O_ _O_ _O_
Maar Schmidt lijkt gefileerde sardines te hebben: http://www.schmidtzeevis.nl/webwinkel/index.php?hoofdcat=1 (Even tot halverwege scrollen of CTRL-F sardines). Het lijkt mij ook een hels karwei, maar als zij het voor 25 cent per sardine doen dan vind ik dat prima :D

Wat zou ik daar het beste mee kunnen doen? Bbq? Gril? Met veel olie en knoflook bakken in een hete pan?
pi_125592988
quote:
2s.gif Op maandag 22 april 2013 11:33 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Piet, ik heb vanavond vis op het menu, en ben aan het kijken wat het gaat worden. Ik vind de smaak van sardientjes heerlijk alleen die gruwelijke graatjes erin... :X

Al googelend kwam ik deze quote tegen:

[..]

Maar Schmidt lijkt gefileerde sardines te hebben: http://www.schmidtzeevis.nl/webwinkel/index.php?hoofdcat=1 (Even tot halverwege scrollen of CTRL-F sardines). Het lijkt mij ook een hels karwei, maar als zij het voor 25 cent per sardine doen dan vind ik dat prima :D

Wat zou ik daar het beste mee kunnen doen? Bbq? Gril? Met veel olie en knoflook bakken in een hete pan?
Bij mijn visboer ook gefileerd! Niet in 2 losse filets, maar als een vlinder, zeg maar. Ik weet dan alleen niet of je wel helemaal van de graatjes af bent, laatst ook bij mijn makreelfilets nog wat graten eruit moeten plukken. Sardientjes van de bbq :9
Come here boy, set your mind at rest and let your dreams run free
  maandag 22 april 2013 @ 12:00:31 #39
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_125592993
Die zijn juist leuk om je knife skills mee te oefenen man!
pi_125593177
quote:
0s.gif Op maandag 22 april 2013 12:00 schreef RobinOok het volgende:
Die zijn juist leuk om je knife skills mee te oefenen man!
:D Nou, feest :D Maar als je wilt oefenen dan ben je welkom hoor, dan koop ik ze heel :P
pi_125598569
Sardines waren er niet ivm recente kou. Gevraagd om forel, wat hij stond te fileren leek meer op zalmforel (maar goed, dat is toch hetzelfde dus ik vergeef het ze dat de verkeerde vis uit het bakje met ijs gepakt is), en op de sticker staat 'Roodbaarsfilet'. Roodbaars is volgens mij niet rood-rose van binnen, maar wit met roze-rode lijnen. Erg benieuwd wat ik nou gekocht heb :P
  maandag 22 april 2013 @ 17:44:07 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125605793
Sardientjes vind ik het lekkerste van de grill
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125610029
Als je sardines gaat fileren zou ik ze persoonlijk komen uitzoeken bij de visboer. Of regelen dat ze speciaal een hoeveelheid voor jou bestellen die je diezelfde dag meeneemt. Ze worden namelijk met de dag kutter om te fileren, op een gegeven moment druk je ze gewoon tot moes (vooral de buikwandjes die dan slap zijn geworden).
pi_125636102
Hoi Piet!

Ik heb net een appeltaart gebakken en ik vind hem iets te zoet uitgevallen, ondanks het feit dat ik de suiker in het recept al een stuk heb verminderd.. Het is niet compleet oneetbaar, maar ik zou graag willen weten hoe ik het iets minder zoet kan maken. Ik had al bedacht om er ongesuikerde room bij te serveren, maar heb jij nog andere ideeën?
pi_125637060
Ik heb een doosje venkelzaadjes gekocht. Weet jij leuke dingen om het in te gebruiken?

Vanavond wil ik een moussaka maken, zou het daar goed bij passen?
  dinsdag 23 april 2013 @ 13:46:49 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125637417
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 13:08 schreef Lyriella het volgende:
Hoi Piet!

Ik heb net een appeltaart gebakken en ik vind hem iets te zoet uitgevallen, ondanks het feit dat ik de suiker in het recept al een stuk heb verminderd.. Het is niet compleet oneetbaar, maar ik zou graag willen weten hoe ik het iets minder zoet kan maken. Ik had al bedacht om er ongesuikerde room bij te serveren, maar heb jij nog andere ideeën?
Serveer een zoet drankje vooraf, de taart zal minder zoet smaken.
:P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 april 2013 @ 13:51:09 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125637566
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 13:35 schreef rhubarb het volgende:
Ik heb een doosje venkelzaadjes gekocht. Weet jij leuke dingen om het in te gebruiken?

Vanavond wil ik een moussaka maken, zou het daar goed bij passen?
Ik ken het vooral uit wildzwijnworst uit Italië. Of op bv bladerdeeg stengels, brood, maar ook gebraden vlees, vijfkruidenpoeder. Of het in Moussaka smaakt, geen idee. Ook lekker in een kruidenthee trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125637745
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 13:35 schreef rhubarb het volgende:
Ik heb een doosje venkelzaadjes gekocht. Weet jij leuke dingen om het in te gebruiken?

Vanavond wil ik een moussaka maken, zou het daar goed bij passen?
http://www.jamieoliver.co(...)st-voor-echte-kerels
pi_125643985
Piet! Kan je me nog eens vertellen: hoe bak ik het best een entrecote? Geen rare praktijken met sousvide aub. Ik heb een grillpan een koekepan en een oven.
  dinsdag 23 april 2013 @ 16:43:30 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125644353
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 16:34 schreef Perruche het volgende:
Piet! Kan je me nog eens vertellen: hoe bak ik het best een entrecote? Geen rare praktijken met sousvide aub. Ik heb een grillpan een koekepan en een oven.
uur of twee drie voor het bakken uit de koelkast halen, grillpan goed heet laten worden en gaan grillen. na een minuut omdraaien. Duw er regelmatig met een vinger op. Als hij zo aanvoelt als je wang, is hij rood, als je bovenlip medium rood, als je kinpuntje, medium, als puntje van je neus, wel done. Als je voorhoofd, volledig doorbakken en verpest
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125644591
Thanks! Niet niet nagaren in de oven!
pi_125645140
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 16:43 schreef Pietverdriet het volgende:

Als hij zo aanvoelt als je wang, is hij rood, als je bovenlip medium rood, als je kinpuntje, medium, als puntje van je neus, wel done. Als je voorhoofd, volledig doorbakken en verpest
:D
  dinsdag 23 april 2013 @ 18:04:24 #53
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_125647113
Die zin kan wel in de openingspost, niet de eerste keer dat Piet 'm zegt...
  dinsdag 23 april 2013 @ 18:33:58 #54
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_125647833
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 16:34 schreef Perruche het volgende:
Piet! Kan je me nog eens vertellen: hoe bak ik het best een entrecote? Geen rare praktijken met sousvide aub. Ik heb een grillpan een koekepan en een oven.
Voor sousvide heb je noch een vacumeerapparaat, noch een sousvide-apparaat nodig. Met goeie ziplockzakjes, een thermometer en een pan water kom je al een heel eind. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_125655946
Isegrim, wat ontbreekt is een thermometer :P

Maar hij was echt superlekker!!!
pi_125656021
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 18:04 schreef SiGNe het volgende:
Die zin kan wel in de openingspost, niet de eerste keer dat Piet 'm zegt...
ja was mobiel en kon even niet zoeken, maar dat lijkt me een goed idee!
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:22:15 #57
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_125656305
Vraagje. Wanneer gebruik je sjalotten ipv 'gewone' uien?
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:27:20 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125656684
quote:
5s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:22 schreef Lienekien het volgende:
Vraagje. Wanneer gebruik je sjalotten ipv 'gewone' uien?
Als je ze rauw verwerkt en een milder, maar intensiever aroma wilt hebben. Of gekookt, in sauzen waar het niet moet overheersen bv.
Gebruind worden ze snel bitter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125656708
quote:
5s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:22 schreef Lienekien het volgende:
Vraagje. Wanneer gebruik je sjalotten ipv 'gewone' uien?
Geen idee. Ik ben alleen en ik vind sjalotten vooral een handig formaat voor 1 persoon hebben.
Oke, ik vind sjalotten heel lekker, ik vind ze iets lekkerder dan gewone uien. Maar vooral als je ze rauw gebruikt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_125656869
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je ze rauw verwerkt en een milder, maar intensiever aroma wilt hebben. Of gekookt, in sauzen waar het niet moet overheersen bv.
Gebruind worden ze snel bitter
_O-
Ik durf wel te zeggen: GMTA! LOL!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:31:08 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125656948
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:29 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

_O-
Ik durf wel te zeggen: GMTA! LOL!
:Y
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125657097
Ik gebruik ook bij voorkeur sjalotjes in mijn tartaarsaus.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:34:12 #63
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_125657174
Piet en Krakke: dank voor de tips! Daar kan ik zeker wat mee. :)
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:35:44 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125657282
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:33 schreef krakkemieke het volgende:
Ik gebruik ook bij voorkeur sjalotjes in mijn tartaarsaus.
Ik voor bearnaise en mij variatie op Hollandaise met saffraan en witte wijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125657399
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik voor bearnaise en mij variatie op Hollandaise met saffraan en witte wijn.
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik voor bearnaise en mij variatie op Hollandaise met saffraan en witte wijn.
Ik ben de naam kwijt, er gaan iig sjalotjes in en zure augurken en dragon!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:37:50 #66
256666 leeell
I know you're lonely
pi_125657403
Rauwe tartaar op een zacht bolletje met rauw gesnipperd sjalotje en peper en zout
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:42:46 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125657768
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:37 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

[..]

Ik ben de naam kwijt, er gaan iig sjalotjes in en zure augurken en dragon!
Een echte remoulade?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Remoulade
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125657942
quote:
Op mijn manier.... Geen mosterd of ansjovis, daar houd ik niet van.
Maar wel zure augurken, platte peterselie en hardgekookt ei.
Met meer ei maak ik soms zo ook eiersalade.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_125658080
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:46 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Op mijn manier.... Geen mosterd of ansjovis, daar houd ik niet van.
Maar wel zure augurken, platte peterselie en hardgekookt ei.
Met meer ei maak ik soms zo ook eiersalade.
Oh en dus ook 2 eetlepels zelfgemaakte dragonazijn. Dat geeft echt iets extra's.
Een beetje dragon azijn maakt een vinaigrette ook veel eh, franser. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_125658594
Piet, heb vandaag voor het eerst verse pesto gemaakt (wat een genot in vergelijking met potjes pesto) nu heb ik de pijnboompitten niet geroosterd, maakt het wel roosteren iets uit voor de smaak?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:56:48 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125658703
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:55 schreef roos85 het volgende:
Piet, heb vandaag voor het eerst verse pesto gemaakt (wat een genot in vergelijking met potjes pesto)
Pas maar op, je wilt nooit meer potjes

quote:
nu heb ik de pijnboompitten niet geroosterd, maakt het wel roosteren iets uit voor de smaak?
Ja, zeker. De aroma's komen vrij, de smaak wordt wel anders, voller, notiger, probeer ze eerst eens licht te roosteren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125658748
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pas maar op, je wilt nooit meer potjes
Dat weet ik nu wel zeker :)
quote:
[..]

Ja, zeker. De aroma's komen vrij, de smaak wordt wel anders, voller, notiger, probeer ze eerst eens licht te roosteren.
Oh dat klinkt goed! Ga ik zeker een keer proberen.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_125658884
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, zeker. De aroma's komen vrij, de smaak wordt wel anders, voller, notiger, probeer ze eerst eens licht te roosteren.
Ja. Dat geldt voor noten en ook voor specerijen.
Ik houdt niet van rauwe nootmuskaat, maar ik vind het lekker als ik het fruit, met de ui.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 23 april 2013 @ 22:03:50 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125659133
Ik gebruik nooit nootmuskaat, maar banda foelie, de schilletjes van de noot. Persoonlijk vind ik dat een veel fijner mooier aroma
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125659310
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 22:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik nooit nootmuskaat, maar banda foelie, de schilletjes van de noot. Persoonlijk vind ik dat een veel fijner mooier aroma
Ik heb nog een hoop te leren.
En ik vraag me af. Ligt het aan mij? Ik rook. Ik zou niet zoveel kunnen proeven.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 23 april 2013 @ 22:10:32 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125659548
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 22:06 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik heb nog een hoop te leren.
En ik vraag me af. Ligt het aan mij? Ik rook. Ik zou niet zoveel kunnen proeven.
Als je stopt met roken is het qua smaak na een week of 4-6 alsof je de watten uit de oren vallen. Doffe muziek klinkt ineens helder, zuiver, je hoort de individuele violisten in een orkest. Maar dan qua smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125659954
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2013 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je stopt met roken is het qua smaak na een week of 4-6 alsof je de watten uit de oren vallen. Doffe muziek klinkt ineens helder, zuiver, je hoort de individuele violisten in een orkest. Maar dan qua smaak.
Ja, dat denk ik wel. Maar toen mijn pa stopte met roken, proefde hij veel minder.
En gek genoeg is het wel zo dat ik een gerecht proef en dat ik het dan na 7 jaar gewoon kan namaken. Zonder recept.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_125660255
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 22:15 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ja, dat denk ik wel. Maar toen mijn pa stopte met roken, proefde hij veel minder.
En gek genoeg is het wel zo dat ik een gerecht proef en dat ik het dan na 7 jaar gewoon kan namaken. Zonder recept.
Je hebt dat vast al opgeslagen, de garnalen in pernod.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_125660340
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_125660648
quote:
Dit heb ik ooit gespeeld.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_125767228
We hebben zo'n 200 gram gerookte zalm gekregen. Nou eten wij eigenlijk nooit zalm.
Wat is nou dé manier om hier een lekker gerecht van te maken?
  vrijdag 26 april 2013 @ 17:16:09 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125767498
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 17:06 schreef Iemand91 het volgende:
We hebben zo'n 200 gram gerookte zalm gekregen. Nou eten wij eigenlijk nooit zalm.
Wat is nou dé manier om hier een lekker gerecht van te maken?
Je kan het zo eten op wat brood, erg lekker
Of deze
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem een pak koolvis, een pakje gerookte zalm, pakje room, wat geraspte kaas en zout, peper en knoflook.
Laat de koolvis ontdooien (of neem kabeljauw, maar das duurder en voor dit recept niet echt nodig) en meng de stukken met de gerookte zalm. Doe dit in een beboterde ovenschaal. Meng de room met de geplette en gehakte knoflook, zout peper en giet dit over de vis. Top dit af met parmasaanse of andere smaakvolle kaasrasp.
Zet in de oven op 175 graden tot goudbruin.
serveer met saffraanrijst en doperwten en een salade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125767842
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 april 2013 17:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het zo eten op wat brood, erg lekker
Of deze

[..]

Zo, dat klinkt wel goed. :9

Beide uitproberen wordt wat lastig (dan hou je voor beide zo weinig over) dus maar 'ns voorleggen wat ze het lekkerst lijkt. Bedankt!
pi_125781961
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 15:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb nergens zo goede vis gegeten als in (Trogir in) Kroatië. Vissers die met kleine bootjes snachts de zee op gaan en die met een handkar naar de markt brachten. Staan ze achter drie vier kistjes meer of minder gesorteerde vis. De een heeft octopus, de ander pijlstaart, een derde een zonnevis en wat horsmakrelen. Zie je in al die Kroatische kustplaatsen. Heel kleinschalig
De lijkstijfheid zat er nog geeneens in, dat kwam pas later op de dag.
wow wat leuk!! daar kom ik elke zomer, och heerlijk eten!! :9
Mijn moeder komt er vandaan

waar heb je gegeten? misschien ken ik het ook :)
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
  vrijdag 26 april 2013 @ 23:23:09 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125783301
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 22:48 schreef new_moon het volgende:

[..]

wow wat leuk!! daar kom ik elke zomer, och heerlijk eten!! :9
Mijn moeder komt er vandaan

waar heb je gegeten? misschien ken ik het ook :)
Eigenlijk iedere dag vis van de markt op de grill.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125790936
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 april 2013 23:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eigenlijk iedere dag vis van de markt op de grill.
oh heerlijk! ja er gaat niks boven een vers gegrild visje O+
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_125791021
Kroatie O+

Heerlijk eten daar. Erg ondergewaardeerde keuken.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_125791135
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 11:29 schreef habitue het volgende:
Kroatie O+

Heerlijk eten daar. Erg ondergewaardeerde keuken.
mee eens.
Soms droom ik van zwarte inktvisrisotto (mits goed gemaakt..) ;)
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_125792126
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 11:35 schreef new_moon het volgende:

[..]

mee eens.
Soms droom ik van zwarte inktvisrisotto (mits goed gemaakt..) ;)

Kijktip :)
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 27 april 2013 @ 12:35:24 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125792394
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125792407
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 april 2013 12:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Absoluut!
al gezien!
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_125796133
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem een pak koolvis, een pakje gerookte zalm, pakje room, wat geraspte kaas en zout, peper en knoflook.
Laat de koolvis ontdooien (of neem kabeljauw, maar das duurder en voor dit recept niet echt nodig) en meng de stukken met de gerookte zalm. Doe dit in een beboterde ovenschaal. Meng de room met de geplette en gehakte knoflook, zout peper en giet dit over de vis. Top dit af met parmasaanse of andere smaakvolle kaasrasp.
Zet in de oven op 175 graden tot goudbruin.
serveer met saffraanrijst en doperwten en een salade.
Wat is er nou weer mis met koolvis? Ik geef eerlijk toe dat ik geen kabeljauwliefhebber ben, maar los daarvan is koolvis echt een hele lekkere vis. Het is niet erg bekend of 'in' en kennelijk zwemt er nogal veel van, maar het enige nadeel daarvan is dat je ervoor moet bukken in de supermarkt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_125797103
Iemand tips hoe ik kruidenplantjes uit de supermarkt beetje levend kan houden?
Mijn koriander is na ongeveer een week ter ziele :')
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_125797128
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 16:01 schreef roos85 het volgende:
Iemand tips hoe ik kruidenplantjes uit de supermarkt beetje levend kan houden?
Mijn koriander is na ongeveer een week ter ziele :')
In een grotere pot zetten op een zonnige plaats.
Spoilers!
pi_125797177
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 16:03 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

In een grotere pot zetten op een zonnige plaats.
Staat in een vrij grote pot, had ze alleen in de keuken gezet.. Zal hem volgende keer op het balkon zetten :)
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_125797821
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 16:01 schreef roos85 het volgende:
Iemand tips hoe ik kruidenplantjes uit de supermarkt beetje levend kan houden?
Mijn koriander is na ongeveer een week ter ziele :')
Koop bieslook.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_125797830
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 16:28 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Koop bieslook.
waarom? :D
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_125797944
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 16:28 schreef roos85 het volgende:

[..]

waarom? :D
Dat is een lekker dwaasbestendige plant, doet het bij mij al een half jaar met incidenteel water geven.

Verder heb ik zelf ook niet zoveel zin om er al teveel aandacht aan te besteden, dus voor de overige kruiden accepteer ik dat ik meer aan stervensbegeleiding doe dan aan kweken. Rekken tot een maandje of zo en dan koop ik wel weer een keer nieuwe.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 27 april 2013 @ 16:44:38 #99
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_125798233
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 16:01 schreef roos85 het volgende:
Iemand tips hoe ik kruidenplantjes uit de supermarkt beetje levend kan houden?
Mijn koriander is na ongeveer een week ter ziele :')
Warme zonnige plek uitzoeken (maar neit te warm) en niet al teveel water geven
  zondag 28 april 2013 @ 09:03:38 #100
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_125821688
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 16:04 schreef roos85 het volgende:

[..]

Staat in een vrij grote pot, had ze alleen in de keuken gezet.. Zal hem volgende keer op het balkon zetten :)
Bedoel overpotten in de aarde trouwens voor het geval je dat kleine potje alleen in een grote pot had gezet ;)
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')