abonnement Unibet Coolblue
pi_125644591
Thanks! Niet niet nagaren in de oven!
pi_125645140
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 16:43 schreef Pietverdriet het volgende:

Als hij zo aanvoelt als je wang, is hij rood, als je bovenlip medium rood, als je kinpuntje, medium, als puntje van je neus, wel done. Als je voorhoofd, volledig doorbakken en verpest
:D
  dinsdag 23 april 2013 @ 18:04:24 #53
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_125647113
Die zin kan wel in de openingspost, niet de eerste keer dat Piet 'm zegt...
  dinsdag 23 april 2013 @ 18:33:58 #54
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_125647833
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 16:34 schreef Perruche het volgende:
Piet! Kan je me nog eens vertellen: hoe bak ik het best een entrecote? Geen rare praktijken met sousvide aub. Ik heb een grillpan een koekepan en een oven.
Voor sousvide heb je noch een vacumeerapparaat, noch een sousvide-apparaat nodig. Met goeie ziplockzakjes, een thermometer en een pan water kom je al een heel eind. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_125655946
Isegrim, wat ontbreekt is een thermometer :P

Maar hij was echt superlekker!!!
pi_125656021
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 18:04 schreef SiGNe het volgende:
Die zin kan wel in de openingspost, niet de eerste keer dat Piet 'm zegt...
ja was mobiel en kon even niet zoeken, maar dat lijkt me een goed idee!
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:22:15 #57
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_125656305
Vraagje. Wanneer gebruik je sjalotten ipv 'gewone' uien?
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:27:20 #58
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125656684
quote:
5s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:22 schreef Lienekien het volgende:
Vraagje. Wanneer gebruik je sjalotten ipv 'gewone' uien?
Als je ze rauw verwerkt en een milder, maar intensiever aroma wilt hebben. Of gekookt, in sauzen waar het niet moet overheersen bv.
Gebruind worden ze snel bitter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125656708
quote:
5s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:22 schreef Lienekien het volgende:
Vraagje. Wanneer gebruik je sjalotten ipv 'gewone' uien?
Geen idee. Ik ben alleen en ik vind sjalotten vooral een handig formaat voor 1 persoon hebben.
Oke, ik vind sjalotten heel lekker, ik vind ze iets lekkerder dan gewone uien. Maar vooral als je ze rauw gebruikt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_125656869
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je ze rauw verwerkt en een milder, maar intensiever aroma wilt hebben. Of gekookt, in sauzen waar het niet moet overheersen bv.
Gebruind worden ze snel bitter
_O-
Ik durf wel te zeggen: GMTA! LOL!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:31:08 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125656948
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:29 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

_O-
Ik durf wel te zeggen: GMTA! LOL!
:Y
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125657097
Ik gebruik ook bij voorkeur sjalotjes in mijn tartaarsaus.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:34:12 #63
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_125657174
Piet en Krakke: dank voor de tips! Daar kan ik zeker wat mee. :)
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:35:44 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125657282
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:33 schreef krakkemieke het volgende:
Ik gebruik ook bij voorkeur sjalotjes in mijn tartaarsaus.
Ik voor bearnaise en mij variatie op Hollandaise met saffraan en witte wijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125657399
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik voor bearnaise en mij variatie op Hollandaise met saffraan en witte wijn.
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik voor bearnaise en mij variatie op Hollandaise met saffraan en witte wijn.
Ik ben de naam kwijt, er gaan iig sjalotjes in en zure augurken en dragon!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:37:50 #66
256666 leeell
I know you're lonely
pi_125657403
Rauwe tartaar op een zacht bolletje met rauw gesnipperd sjalotje en peper en zout
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:42:46 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125657768
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:37 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

[..]

Ik ben de naam kwijt, er gaan iig sjalotjes in en zure augurken en dragon!
Een echte remoulade?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Remoulade
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125657942
quote:
Op mijn manier.... Geen mosterd of ansjovis, daar houd ik niet van.
Maar wel zure augurken, platte peterselie en hardgekookt ei.
Met meer ei maak ik soms zo ook eiersalade.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_125658080
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:46 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Op mijn manier.... Geen mosterd of ansjovis, daar houd ik niet van.
Maar wel zure augurken, platte peterselie en hardgekookt ei.
Met meer ei maak ik soms zo ook eiersalade.
Oh en dus ook 2 eetlepels zelfgemaakte dragonazijn. Dat geeft echt iets extra's.
Een beetje dragon azijn maakt een vinaigrette ook veel eh, franser. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_125658594
Piet, heb vandaag voor het eerst verse pesto gemaakt (wat een genot in vergelijking met potjes pesto) nu heb ik de pijnboompitten niet geroosterd, maakt het wel roosteren iets uit voor de smaak?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  dinsdag 23 april 2013 @ 21:56:48 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125658703
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:55 schreef roos85 het volgende:
Piet, heb vandaag voor het eerst verse pesto gemaakt (wat een genot in vergelijking met potjes pesto)
Pas maar op, je wilt nooit meer potjes

quote:
nu heb ik de pijnboompitten niet geroosterd, maakt het wel roosteren iets uit voor de smaak?
Ja, zeker. De aroma's komen vrij, de smaak wordt wel anders, voller, notiger, probeer ze eerst eens licht te roosteren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125658748
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pas maar op, je wilt nooit meer potjes
Dat weet ik nu wel zeker :)
quote:
[..]

Ja, zeker. De aroma's komen vrij, de smaak wordt wel anders, voller, notiger, probeer ze eerst eens licht te roosteren.
Oh dat klinkt goed! Ga ik zeker een keer proberen.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_125658884
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 21:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, zeker. De aroma's komen vrij, de smaak wordt wel anders, voller, notiger, probeer ze eerst eens licht te roosteren.
Ja. Dat geldt voor noten en ook voor specerijen.
Ik houdt niet van rauwe nootmuskaat, maar ik vind het lekker als ik het fruit, met de ui.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 23 april 2013 @ 22:03:50 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125659133
Ik gebruik nooit nootmuskaat, maar banda foelie, de schilletjes van de noot. Persoonlijk vind ik dat een veel fijner mooier aroma
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125659310
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 22:03 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik gebruik nooit nootmuskaat, maar banda foelie, de schilletjes van de noot. Persoonlijk vind ik dat een veel fijner mooier aroma
Ik heb nog een hoop te leren.
En ik vraag me af. Ligt het aan mij? Ik rook. Ik zou niet zoveel kunnen proeven.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  dinsdag 23 april 2013 @ 22:10:32 #76
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125659548
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 22:06 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ik heb nog een hoop te leren.
En ik vraag me af. Ligt het aan mij? Ik rook. Ik zou niet zoveel kunnen proeven.
Als je stopt met roken is het qua smaak na een week of 4-6 alsof je de watten uit de oren vallen. Doffe muziek klinkt ineens helder, zuiver, je hoort de individuele violisten in een orkest. Maar dan qua smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125659954
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 april 2013 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als je stopt met roken is het qua smaak na een week of 4-6 alsof je de watten uit de oren vallen. Doffe muziek klinkt ineens helder, zuiver, je hoort de individuele violisten in een orkest. Maar dan qua smaak.
Ja, dat denk ik wel. Maar toen mijn pa stopte met roken, proefde hij veel minder.
En gek genoeg is het wel zo dat ik een gerecht proef en dat ik het dan na 7 jaar gewoon kan namaken. Zonder recept.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_125660255
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 april 2013 22:15 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ja, dat denk ik wel. Maar toen mijn pa stopte met roken, proefde hij veel minder.
En gek genoeg is het wel zo dat ik een gerecht proef en dat ik het dan na 7 jaar gewoon kan namaken. Zonder recept.
Je hebt dat vast al opgeslagen, de garnalen in pernod.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_125660340
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_125660648
quote:
Dit heb ik ooit gespeeld.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_125767228
We hebben zo'n 200 gram gerookte zalm gekregen. Nou eten wij eigenlijk nooit zalm.
Wat is nou dé manier om hier een lekker gerecht van te maken?
  vrijdag 26 april 2013 @ 17:16:09 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125767498
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 17:06 schreef Iemand91 het volgende:
We hebben zo'n 200 gram gerookte zalm gekregen. Nou eten wij eigenlijk nooit zalm.
Wat is nou dé manier om hier een lekker gerecht van te maken?
Je kan het zo eten op wat brood, erg lekker
Of deze
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem een pak koolvis, een pakje gerookte zalm, pakje room, wat geraspte kaas en zout, peper en knoflook.
Laat de koolvis ontdooien (of neem kabeljauw, maar das duurder en voor dit recept niet echt nodig) en meng de stukken met de gerookte zalm. Doe dit in een beboterde ovenschaal. Meng de room met de geplette en gehakte knoflook, zout peper en giet dit over de vis. Top dit af met parmasaanse of andere smaakvolle kaasrasp.
Zet in de oven op 175 graden tot goudbruin.
serveer met saffraanrijst en doperwten en een salade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125767842
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 april 2013 17:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het zo eten op wat brood, erg lekker
Of deze

[..]

Zo, dat klinkt wel goed. :9

Beide uitproberen wordt wat lastig (dan hou je voor beide zo weinig over) dus maar 'ns voorleggen wat ze het lekkerst lijkt. Bedankt!
pi_125781961
quote:
0s.gif Op maandag 15 april 2013 15:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb nergens zo goede vis gegeten als in (Trogir in) Kroatië. Vissers die met kleine bootjes snachts de zee op gaan en die met een handkar naar de markt brachten. Staan ze achter drie vier kistjes meer of minder gesorteerde vis. De een heeft octopus, de ander pijlstaart, een derde een zonnevis en wat horsmakrelen. Zie je in al die Kroatische kustplaatsen. Heel kleinschalig
De lijkstijfheid zat er nog geeneens in, dat kwam pas later op de dag.
wow wat leuk!! daar kom ik elke zomer, och heerlijk eten!! :9
Mijn moeder komt er vandaan

waar heb je gegeten? misschien ken ik het ook :)
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
  vrijdag 26 april 2013 @ 23:23:09 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125783301
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 april 2013 22:48 schreef new_moon het volgende:

[..]

wow wat leuk!! daar kom ik elke zomer, och heerlijk eten!! :9
Mijn moeder komt er vandaan

waar heb je gegeten? misschien ken ik het ook :)
Eigenlijk iedere dag vis van de markt op de grill.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125790936
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 april 2013 23:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eigenlijk iedere dag vis van de markt op de grill.
oh heerlijk! ja er gaat niks boven een vers gegrild visje O+
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_125791021
Kroatie O+

Heerlijk eten daar. Erg ondergewaardeerde keuken.
A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_125791135
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 11:29 schreef habitue het volgende:
Kroatie O+

Heerlijk eten daar. Erg ondergewaardeerde keuken.
mee eens.
Soms droom ik van zwarte inktvisrisotto (mits goed gemaakt..) ;)
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_125792126
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 11:35 schreef new_moon het volgende:

[..]

mee eens.
Soms droom ik van zwarte inktvisrisotto (mits goed gemaakt..) ;)

Kijktip :)
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  zaterdag 27 april 2013 @ 12:35:24 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_125792394
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_125792407
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 april 2013 12:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Absoluut!
al gezien!
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_125796133
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Neem een pak koolvis, een pakje gerookte zalm, pakje room, wat geraspte kaas en zout, peper en knoflook.
Laat de koolvis ontdooien (of neem kabeljauw, maar das duurder en voor dit recept niet echt nodig) en meng de stukken met de gerookte zalm. Doe dit in een beboterde ovenschaal. Meng de room met de geplette en gehakte knoflook, zout peper en giet dit over de vis. Top dit af met parmasaanse of andere smaakvolle kaasrasp.
Zet in de oven op 175 graden tot goudbruin.
serveer met saffraanrijst en doperwten en een salade.
Wat is er nou weer mis met koolvis? Ik geef eerlijk toe dat ik geen kabeljauwliefhebber ben, maar los daarvan is koolvis echt een hele lekkere vis. Het is niet erg bekend of 'in' en kennelijk zwemt er nogal veel van, maar het enige nadeel daarvan is dat je ervoor moet bukken in de supermarkt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_125797103
Iemand tips hoe ik kruidenplantjes uit de supermarkt beetje levend kan houden?
Mijn koriander is na ongeveer een week ter ziele :')
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_125797128
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 16:01 schreef roos85 het volgende:
Iemand tips hoe ik kruidenplantjes uit de supermarkt beetje levend kan houden?
Mijn koriander is na ongeveer een week ter ziele :')
In een grotere pot zetten op een zonnige plaats.
Spoilers!
pi_125797177
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 16:03 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

In een grotere pot zetten op een zonnige plaats.
Staat in een vrij grote pot, had ze alleen in de keuken gezet.. Zal hem volgende keer op het balkon zetten :)
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_125797821
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 16:01 schreef roos85 het volgende:
Iemand tips hoe ik kruidenplantjes uit de supermarkt beetje levend kan houden?
Mijn koriander is na ongeveer een week ter ziele :')
Koop bieslook.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_125797830
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 16:28 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Koop bieslook.
waarom? :D
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_125797944
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 16:28 schreef roos85 het volgende:

[..]

waarom? :D
Dat is een lekker dwaasbestendige plant, doet het bij mij al een half jaar met incidenteel water geven.

Verder heb ik zelf ook niet zoveel zin om er al teveel aandacht aan te besteden, dus voor de overige kruiden accepteer ik dat ik meer aan stervensbegeleiding doe dan aan kweken. Rekken tot een maandje of zo en dan koop ik wel weer een keer nieuwe.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 27 april 2013 @ 16:44:38 #99
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_125798233
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 16:01 schreef roos85 het volgende:
Iemand tips hoe ik kruidenplantjes uit de supermarkt beetje levend kan houden?
Mijn koriander is na ongeveer een week ter ziele :')
Warme zonnige plek uitzoeken (maar neit te warm) en niet al teveel water geven
  zondag 28 april 2013 @ 09:03:38 #100
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_125821688
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 april 2013 16:04 schreef roos85 het volgende:

[..]

Staat in een vrij grote pot, had ze alleen in de keuken gezet.. Zal hem volgende keer op het balkon zetten :)
Bedoel overpotten in de aarde trouwens voor het geval je dat kleine potje alleen in een grote pot had gezet ;)
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')