abonnement Unibet Coolblue
pi_123929278

Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.


Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 50 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 50 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Hoe start ik met bitcoin?
Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client.

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk.

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Bitcoins kopen en verkopen.
Vraag in het topic naar hoe je bitcoins momenteel het beste kan kopen/verkopen *G*.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar. De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slashdoteffect. Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie bitcoincharts.

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum.

Bitcoin in meer detail
Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki. Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie: http://reddit.com/r/bitcoin

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel: http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

[ Bericht 7% gewijzigd door µ op 11-03-2013 21:10:48 ]
జ్ఞ‌ా
  maandag 11 maart 2013 @ 20:55:36 #2
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_123930114
quote:
2s.gif Op maandag 11 maart 2013 20:43 schreef µ het volgende:

[..]

Zal niet hard gaan. Je zou iets kunnen verkopen voor bitcoins. Of een bitcoin kopen :s).
Hoeft ook niet hard te gaan :) Maar ik vind het idee van "mijn computer maakt geld" zo leuk, hoe klein het ook is :@
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
pi_123930261
quote:
10s.gif Op maandag 11 maart 2013 20:55 schreef Faux. het volgende:

[..]

Hoeft ook niet hard te gaan :) Maar ik vind het idee van "mijn computer maakt geld" zo leuk, hoe klein het ook is :@
Het leek me ook wel weer grappig om te doen, vooral met de huidige waarde dacht ik dat er nog wel wat geld te verdienen was, maar dat valt tegen. Mijn quad-core processsor doet 3 Mhash, mijn videokaart 40 Mhash, 22 dollar per maand :(
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  maandag 11 maart 2013 @ 21:05:32 #4
292596 Faux.
Fan van zichzelf
pi_123930911
quote:
0s.gif Op maandag 11 maart 2013 20:57 schreef mike-amersfoort het volgende:

[..]

Het leek me ook wel weer grappig om te doen, vooral met de huidige waarde dacht ik dat er nog wel wat geld te verdienen was, maar dat valt tegen. Mijn quad-core processsor doet 3 Mhash, mijn videokaart 40 Mhash, 22 dollar per maand :(
Dat is toch harstikke veel :o

Maar weet iemand of het volgende mogelijk is?
- vier/vijf uur per dag minen in de tijd dat ik mijn computer aan heb staan voor alledaagse bezigheden (hij moet dus niet zo zwaar zijn dat ik niet meer normaal kan internetten etc)
- hij moet gewoon rustig aan doen, dus hoeft niet alle resources te gebruiken waardoor mijn moeder straks met een veels te hoge energierekening zit en ik weer wat uit te leggen heb

:)
Hier schreef tong80 het volgende:
Faux is een FOK!held, zoals dat vroeger Gellarboy en Brechtje waren. Users die je koestert.
  dinsdag 12 maart 2013 @ 03:10:05 #5
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_123945134
Oei! Ramp 2.0

http://www.thebitcointrad(...)hain-has-forked.html

Wil je net instappen (om donaties te kunnen ontvangen, niet om slapend rijk te worden) krijg je dit! :)
pi_123945311
klein probleempje ;)
జ్ఞ‌ా
pi_123945369
A block was mined that was too big for 0.7 to process. 0.8 could process it and created a fork. The game plan is to shut down 0.8 nodes and continue on the 0.7 fork. Do not trust new transactions at present.
జ్ఞ‌ా
pi_123947689
Op zulke momenten moet je juist kopen omdat de koers omlaag gaat :)
pi_123949804
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 09:50 schreef EugeneKrabs het volgende:
Op zulke momenten moet je juist kopen omdat de koers omlaag gaat :)
Hoe kan je kopen als de transacties niet (goed) verwerkt worden?
  dinsdag 12 maart 2013 @ 11:56:51 #11
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_123951748
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 09:50 schreef EugeneKrabs het volgende:
Op zulke momenten moet je juist kopen omdat de koers omlaag gaat :)
Nee, nu is het juist tijd voor een gecoordineerde hackers aanval! *) :+
pi_123955030
Toch maar even het grootste deel van mijn bitcoins naar mtgox overgezet..
  dinsdag 12 maart 2013 @ 13:33:45 #13
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_123955721
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 13:16 schreef Ravarian het volgende:
Toch maar even het grootste deel van mijn bitcoins naar mtgox overgezet..
Kon ik dat nu maar. Ben op mijn werk. Wordt helemaal gek hier 8)7
  dinsdag 12 maart 2013 @ 13:38:12 #14
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_123955897
En dan bedoel ik om te verkopen
pi_123955930
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 11:56 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Nee, nu is het juist tijd voor een gecoordineerde hackers aanval! *) :+
http://webwereld.nl/analy(...)kke-beveiliging.html

There you go!
pi_123955963
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 13:38 schreef Mender het volgende:
En dan bedoel ik om te verkopen
Verkopen doe ik nog even niet, maar ik houd wel het nieuws zo goed mogelijk in de gaten. En als ik al verkoop is dat alleen om voor hetzelfde bedrag goedkopere bitcoins te kopen.
  dinsdag 12 maart 2013 @ 13:44:41 #17
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_123956138
Ligt er een beetje aan wat de prijs gaat doen. Maar ik wil iig verkopen voor een bedrag wat ik er in totaal in had gestoken. Zodat ik iig mijn investering terug heb.
pi_123956173
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 13:44 schreef Mender het volgende:
Ligt er een beetje aan wat de prijs gaat doen. Maar ik wil iig verkopen voor een bedrag wat ik er in totaal in had gestoken. Zodat ik iig mijn investering terug heb.
Voor welke koers heb je gekocht?
pi_123956227
Probleem is touwens al opgelost.
  dinsdag 12 maart 2013 @ 14:21:41 #20
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_123957600
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 13:45 schreef Ravarian het volgende:

[..]

Voor welke koers heb je gekocht?
Ik heb niet op één moment gekocht. Maar vanaf Juni 2011 tot nu regelmatig wat bitcoins gekocht. Ik heb even uitgerekend dat de prijs tot 11 euro (14 dollar) mag zakken voordat ik verlies maak. Ik maak me gelukkig steeds minder zorgen want de koers blijft redelijk stabiel. Maar vervelend blijft dit wel :P
pi_123957932
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 14:21 schreef Mender het volgende:

[..]

Ik heb niet op één moment gekocht. Maar vanaf Juni 2011 tot nu regelmatig wat bitcoins gekocht. Ik heb even uitgerekend dat de prijs tot 11 euro (14 dollar) mag zakken voordat ik verlies maak. Ik maak me gelukkig steeds minder zorgen want de koers blijft redelijk stabiel. Maar vervelend blijft dit wel :P
Oh dan heb je niets te vrezen. Er is nu zoveel vertrouwen in de markt dat bij elke grotere koersdaling massaal ingekocht word zoals vannacht, of een week geleden.
pi_123957950
oeps, dubbelpost
pi_123958134
Een vraagje. Der komt een tijd dat er geen nieuwe bitcoins bij komen, hoe behouden die dingen hun waarden nu en dan? Met aandelen snap ik nog dat iets een prijs waard is maar hiermee niet.
  dinsdag 12 maart 2013 @ 14:56:14 #24
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_123959305
Ook maar eens begonnen voor de grap. Denk dat ik er een ga minen en een ga kopen :P.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  dinsdag 12 maart 2013 @ 14:56:59 #25
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_123959355
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 14:33 schreef vault_tec het volgende:
Een vraagje. Der komt een tijd dat er geen nieuwe bitcoins bij komen, hoe behouden die dingen hun waarden nu en dan? Met aandelen snap ik nog dat iets een prijs waard is maar hiermee niet.
Waarde is wat men ervoor geeft. Als de consensus is dat het niets meer waard is, dan is het niets meer waard.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_123959363
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 10:56 schreef FastFox91 het volgende:

[..]

Hoe kan je kopen als de transacties niet (goed) verwerkt worden?
Alleen transacties met geminede bitcoins die straks niet meer bestaan gaan verkeerd ja :P

[ Bericht 0% gewijzigd door EugeneKrabs op 12-03-2013 18:28:32 ]
pi_123968735
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 09:50 schreef EugeneKrabs het volgende:
Op zulke momenten moet je juist kopen omdat de koers omlaag gaat :)
Had ik maar geld op de exchanges staan :{
జ్ఞ‌ా
pi_123968758
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 10:56 schreef FastFox91 het volgende:

[..]

Hoe kan je kopen als de transacties niet (goed) verwerkt worden?
Geldtransacties van en naar mtgox zijn gestopt. (of waren gestopt). Bitcoins kon je gewoon kopen :s).
జ్ఞ‌ా
pi_123968769
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 13:47 schreef Ravarian het volgende:
Probleem is touwens al opgelost.
:Y
జ్ఞ‌ా
pi_123968778
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 14:56 schreef Bart het volgende:
Ook maar eens begonnen voor de grap. Denk dat ik er een ga minen en een ga kopen :P.
Heb je dikke hardware staan ervoor?
జ్ఞ‌ా
pi_123968786
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 14:33 schreef vault_tec het volgende:
Een vraagje. Der komt een tijd dat er geen nieuwe bitcoins bij komen, hoe behouden die dingen hun waarden nu en dan? Met aandelen snap ik nog dat iets een prijs waard is maar hiermee niet.
Marktwerking *G*.
జ్ఞ‌ా
pi_123972522
quote:
14s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 18:28 schreef µ het volgende:

[..]

:Y
Koers ook weer rond de $45.5.

Moet wel zeggen dat ik nu veel meer vertrouwen heb in Bitcoin als een dag geleden. Als er iets mis gaat met het netwerk is het binnen een paar uurtjes alweer opgelost en na een crash van toch wel 20% is'hèt snel weer op het oude niveau.
pi_123972814
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 19:47 schreef Ravarian het volgende:
[..]
Koers ook weer rond de $45.5.

Moet wel zeggen dat ik nu veel meer vertrouwen heb in Bitcoin als een dag geleden. Als er iets mis gaat met het netwerk is het binnen een paar uurtjes alweer opgelost en na een crash van toch wel 20% is'hèt snel weer op het oude niveau.
:Y.

We wisten allemaal dat we tegen dit soort hikjes op gingen lopen. En dan is het alleen maar goed om te zien hoe het wordt opgelost.
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 12 maart 2013 @ 20:00:07 #34
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_123973235
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 19:47 schreef Ravarian het volgende:

[..]

Koers ook weer rond de $45.5.

Moet wel zeggen dat ik nu veel meer vertrouwen heb in Bitcoin als een dag geleden. Als er iets mis gaat met het netwerk is het binnen een paar uurtjes alweer opgelost en na een crash van toch wel 20% is'hèt snel weer op het oude niveau.
Idd viel me enorm mee! Ik ging van het ergste uit (totale crash van de waarde zou niet de eeste keer zijn). Maar viel alles mee gelukkig.
  dinsdag 12 maart 2013 @ 23:07:06 #35
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_123986173
quote:
3s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 18:29 schreef µ het volgende:

[..]

Heb je dikke hardware staan ervoor?
GTX670
Zit rond de 100Mhash/s. Geen idee of dat veel is.

[ Bericht 5% gewijzigd door Bart op 12-03-2013 23:12:15 ]
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_123986562
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 14:56 schreef Bart het volgende:
Ook maar eens begonnen voor de grap. Denk dat ik er een ga minen en een ga kopen :P.
Heb hier inmiddels ook weer even een "PC" aangeslingerd :P

3x HD5870 @ 800 MHz / 1,0 Volt.
Draaien op 350Mhash/s per stuk, dus 1050Mhash/s.

Kan ze gemakkelijk rond de 400Mhash/s krijgen maar dan is het stroomverbruik ook gelijk hoger.

Na al het ondervolten en onderklokken van zowel GPU als CPU zit ik nu op 400Watt verbruik :)

Ik gebruik CGMINER als miner, aangezien die ook de fans, voltages en temperaturen regelt en weergeeft. Mooie totaaloplossing, de beste.
  dinsdag 12 maart 2013 @ 23:14:24 #37
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_123986622
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 23:13 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Heb hier inmiddels ook weer even een "PC" aangeslingerd :P

3x HD5870 @ 800 MHz / 1,0 Volt.
Draaien op 350Mhash/s per stuk, dus 1050Mhash/s.

Kan ze gemakkelijk rond de 400Mhash/s krijgen maar dan is het stroomverbruik ook gelijk hoger.

Na al het ondervolten en onderklokken van zowel GPU als CPU zit ik nu op 400Watt verbruik :)
Is die 100Mhash die ik haal wel normaal dan? Mijn videokaart is toch wel een stuk sneller dan een HD5870 :o.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_123986651
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 23:14 schreef Bart het volgende:

[..]

Is die 100Mhash die ik haal wel normaal dan? Mijn videokaart is toch wel een stuk sneller dan een HD5870 :o.
Welke miner gebruik je en welke settings?
  dinsdag 12 maart 2013 @ 23:15:20 #39
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_123986684
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 23:14 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Welke miner gebruik je en welke settings?
GUIMiner v2011-07-01
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  dinsdag 12 maart 2013 @ 23:15:28 #40
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_123986692
Standaard settings
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_123987207
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 23:15 schreef Bart het volgende:
Standaard settings
Zou ik toch maar overstappen op CGMiner.
Downloaden, in "C:\cgminer" gooien, tekstdocumentje op bureaublad opslaan als batch (minen.bat).
In die batch de volgende opdrachtregel:

1start /D "C:\cgminer" cgminer.exe -o naamvanpool:poortnummer -u Bart -p wachtwoord -I 10 -d 0 --gpu-memclock 300 --gpu-engine 800 --gpu-fan 65 --gpu-vddc 1.0

--gpu-memclock op 300 laten, dat is het snelst
--gpu-engine op de gewenste snelheid, anders kan je het ook weglaten
--gpu-fan 65 is 65% fanspeed
--gpu-vddc 1.0 is voltage van videokaart, kan je weglaten als het standaard moet staan of aanpassen naar jouw gewenste waarde
  dinsdag 12 maart 2013 @ 23:25:57 #42
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_123987425
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 23:22 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Zou ik toch maar overstappen op CGMiner.
Downloaden, in "C:\cgminer" gooien, tekstdocumentje op bureaublad opslaan als batch (minen.bat).
In die batch de volgende opdrachtregel:
[ code verwijderd ]

--gpu-memclock op 300 laten, dat is het snelst
--gpu-engine op de gewenste snelheid, anders kan je het ook weglaten
--gpu-fan 65 is 65% fanspeed
--gpu-vddc 1.0 is voltage van videokaart, kan je weglaten als het standaard moet staan of aanpassen naar jouw gewenste waarde
Tnx! Ga ik morgen ff mee rommelen :).
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_123987722


^O^
  dinsdag 12 maart 2013 @ 23:35:25 #44
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_123987955
Schiet wel op, ik heb al 0.00483930 bitcoin :').
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_123988190
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 23:35 schreef Bart het volgende:
Schiet wel op, ik heb al 0.00483930 bitcoin :').
Is toch alweer 21 Dollarcent.
pi_123988634
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 23:07 schreef Bart het volgende:

[..]

GTX670
Zit rond de 100Mhash/s. Geen idee of dat veel is.
Kut, ik zie nu pas dat je een nVidia videokaart hebt, die zijn niet zo goed in minen.
Je score is prima.

https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison
  woensdag 13 maart 2013 @ 00:08:37 #47
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_123989350
nu nog meer een gpu'tje gaan minen.
Kun je beter solo gaan toch.
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
  woensdag 13 maart 2013 @ 07:30:31 #48
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_123992846
quote:
0s.gif Op dinsdag 12 maart 2013 23:50 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Kut, ik zie nu pas dat je een nVidia videokaart hebt, die zijn niet zo goed in minen.
Je score is prima.

https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison
Oh tnx :).
Tja, heb mijn videokaart voor gamen gekocht, niet voor minen :P.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  woensdag 13 maart 2013 @ 07:58:27 #49
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_123993087
Gisteren 25 Bitcoins gecashed. :) Zodat ik het geld wat ik er de afgelopen 2 jaar in heb gestopt weer terug heb. En heb 52 Bitcoins over. *O*

[ Bericht 0% gewijzigd door Mender op 13-03-2013 14:01:53 (2 jaar i.p.v. 3) ]
pi_124013000
Is er hier iemand aan het traden? Hoog verkopen/laag weer inkopen?

Ik ben van plan dat zelf te gaan doen. Heeft er iemand nog tips?
  woensdag 13 maart 2013 @ 18:13:20 #51
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_124014356
Wat je noemt is niet handelen. Handelen is iets produceren waar jij goed in bent, en het ruilen met iets waar een ander goed in is.

Wat jij doet is misbruik maken van een systeem.

No hard feelings. :o
pi_124020563
Mwah, Ik vind dat wel meevallen, het is juist goed. Als mensen dit niet zouden doen was de koers gisteren veel harder onderuit gegaan.
pi_124035163
Had nog 114.600 IXCoins in een oude wallet die ik al als "waardeloos" had beschouwd, ooit in een paar dagen gemined toen iedereen ze verlaten had...

Zijn ze ineens weer met een nieuwe client gekomen en ze worden weer gemined en verhandeld.

0.00006 tot 0.00020 BTC per IXCoin is toch altijd nog 6,9 tot 22 BTC :D

Wacht nog ff wat ze gaan doen :o

Ben nu LTC aan het minen, brengt 2,7x zoveel per dag op als BTC en daar koop ik weer BTC voor :D
Is zo'n 0,35 BTC per dag :P
pi_124042443
quote:
16s.gif Op woensdag 13 maart 2013 18:13 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Wat je noemt is niet handelen. Handelen is iets produceren waar jij goed in bent, en het ruilen met iets waar een ander goed in is.

Wat jij doet is misbruik maken van een systeem.
Onzin, handelen is kopen en verkopen, iemand die zelf produceert is juist geen handelaar.
  donderdag 14 maart 2013 @ 15:37:01 #55
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_124051085
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 20:10 schreef Ravarian het volgende:
Mwah, Ik vind dat wel meevallen, het is juist goed. Als mensen dit niet zouden doen was de koers gisteren veel harder onderuit gegaan.
Jullie verkopen als hij hoog staat en verkopen weer als hij laag staat. En opnieuw, en opnieuw. Dan krijg je per saldo toch geen resultaat? Het enige wat je bereikt is dat de koers de hele tijd op en neer gaat. Dat lijkt me juist nadelig.

Toen gister de storing duidelijk werd waren er vast een heleboel mensen die snel verkochten, om later tegen een lagere prijs weer terug te kopen. Die zorgden dus dat de koers juist sterker viel.

Dankzij een minieme bug ging de koers eerst 10% onderuit en meteen daarna 10% omhoog. In die korte tijd is er blijkbaar enorm veel geld verdiend. Resultaat: een enorme fluctuatie die zonder deze 'handel' niet plaats had gevonden.

[ Bericht 58% gewijzigd door Wouter_Drucker op 14-03-2013 16:10:02 (paar ninja edit aanvullingen) ]
pi_124052297
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 15:37 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Jullie verkopen als hij hoog staat en verkopen weer als hij laag staat. En opnieuw, en opnieuw. Dan krijg je per saldo toch geen resultaat? Het enige wat je bereikt is dat de koers de hele tijd op en neer gaat. Dat lijkt me juist nadelig.

Toen gister de storing duidelijk werd waren er vast een heleboel mensen die snel verkochten, om later tegen een lagere prijs weer terug te kopen. Die zorgden dus dat de koers juist sterker viel.
En weer sterker steeg. Als de koers van 48 naar 37 gaat en binnen een half uur weer op 45 en binnen 24h weer op 48 staat is er toch niks slecht aan de hand? Als mensen dit niet zouden doen zou iedereen massaal verkopen en niks terugkopen..

De koers is nu trouwens veel te stabiel om dit te doen, er moet minstens 60 dollarcent tussen verkopen en kopen zitten om winst te maken.
  donderdag 14 maart 2013 @ 16:11:34 #57
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_124052378
Je maakt een denk foutje. Jij kijkt alleen maar naar het kopen op het lage punt en niet naar het verkopen op het hoge punt.

De traders knappen de rotzooi op die ze zelf gemaakt hebben.

De traders waren er de oorzaak van dat de koers zo sterk zakte.

Of denk je de koersdaling het gevolg was van mensen die ineens geen heil meer zagen in bitcoin? Zouden wel erge noobs zijn geweest dan. :Y
pi_124057532
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 16:11 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Je maakt een denk foutje. Jij kijkt alleen maar naar het kopen op het lage punt en niet naar het verkopen op het hoge punt.

De traders knappen de rotzooi op die ze zelf gemaakt hebben.

De traders waren er de oorzaak van dat de koers zo sterk zakte.

Of denk je de koersdaling het gevolg was van mensen die ineens geen heil meer zagen in bitcoin? Zouden wel erge noobs zijn geweest dan. :Y
Die daling kwam echt niet alleen door traders. Als er slecht nieuws zou komen wat in theorie het bitcoin netwerk plat kan leggen en de grootste exchange accepteerd voor een tijd geen bitcoin deposits meer ontstaat er onrust en gaan mensen verkopen.
pi_124058786
జ్ఞ‌ా
pi_124058836
Er staat een aankooporder op mtgox:
http://bitcoincharts.com/markets/bcEUR_depth.html

100.000 bitcoins @ $40 .

Damn.
జ్ఞ‌ా
pi_124059355
Eigenlijk verschillen die grafiekjes niet heel veel.. Maar onder 40$ gaan we dus voorlopig niet :)
pi_124070536
quote:
0s.gif Op woensdag 13 maart 2013 23:58 schreef MaGNeT het volgende:
Had nog 114.600 IXCoins in een oude wallet die ik al als "waardeloos" had beschouwd, ooit in een paar dagen gemined toen iedereen ze verlaten had...

Zijn ze ineens weer met een nieuwe client gekomen en ze worden weer gemined en verhandeld.

0.00006 tot 0.00020 BTC per IXCoin is toch altijd nog 6,9 tot 22 BTC :D

Wacht nog ff wat ze gaan doen :o

Ben nu LTC aan het minen, brengt 2,7x zoveel per dag op als BTC en daar koop ik weer BTC voor :D
Is zo'n 0,35 BTC per dag :P
En waar mine je deze mee? ik krijg reaper niet aan de praat ;( ;(
:+
pi_124136743


Muurpapier.
జ్ఞ‌ా
  zaterdag 16 maart 2013 @ 18:52:49 #64
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_124137092

Iemand 27:00 decentrale exchange begrepen?

Ik hoor veel mensen zeggen dat Bitcoin 5-10% van de markt kan gaan veroveren. Iemand anders het met me eens dat dat een onderschatting is? Vooral ook na het zien van de mogelijkheden.
pi_124137619
quote:
0s.gif Op donderdag 14 maart 2013 22:51 schreef Methamorphosis het volgende:

[..]

En waar mine je deze mee? ik krijg reaper niet aan de praat ;( ;(
:+
Cgminer
pi_124137705
quote:
14s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 18:52 schreef Wouter_Drucker het volgende:

Iemand 27:00 decentrale exchange begrepen?

Ik hoor veel mensen zeggen dat Bitcoin 5-10% van de markt kan gaan veroveren. Iemand anders het met me eens dat dat een onderschatting is? Vooral ook na het zien van de mogelijkheden.
Interessant filmpje ja.
జ్ఞ‌ా
pi_124140367
Bitcoinclient ingesteld op mBTC ^O^. Hebben jullie dat ook?
జ్ఞ‌ా
pi_124149288
Het zal ongetwijfeld een VFAQ zijn maar in de OP staat dat ik het hier moet vragen... dus bij deze. Hoe koop ik het beste bitcoins?
  zondag 17 maart 2013 @ 10:23:24 #69
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_124155914
quote:
5s.gif Op zaterdag 16 maart 2013 23:57 schreef Farenji het volgende:
Het zal ongetwijfeld een VFAQ zijn maar in de OP staat dat ik het hier moet vragen... dus bij deze. Hoe koop ik het beste bitcoins?
Via bijvoorbeeld https://www.bitonic.nl/ of https://mtgox.com/

Bij MtGox moet je account geverfieerd worden voordat je er geld naar kan overmaken.

Bij bitonic gaat het veel makkelijker, je kan gewoon met ideal betalen. Maar het is wel een stuk duurder.

Andere exchange sites heb ik geen ervaring mee.

Of gewoon iemand zien te vinden die rechtstreeks aan jou wil verkopen.
  User die je het meest gemist hebt 2022 zondag 17 maart 2013 @ 13:41:21 #71
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124160697
Hebben jullie ook ergens een grafiek hoeveel MHash je nodig hebt per Bitcoin en hoe zich dat heeft ontwikkeld in de tijd?
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_124162922
quote:
10s.gif Op zondag 17 maart 2013 13:41 schreef SeLang het volgende:
Hebben jullie ook ergens een grafiek hoeveel MHash je nodig hebt per Bitcoin en hoe zich dat heeft ontwikkeld in de tijd?
http://www.alloscomp.com/bitcoin/calculator

Hier kun je berekenen hoeveel bitcoins je binnenhaalt met het aantal Mhash.
Aan een grafiekje kan ik je niet helpen :P
  User die je het meest gemist hebt 2022 zondag 17 maart 2013 @ 14:50:00 #73
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124163141
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 14:44 schreef Methamorphosis het volgende:

[..]

http://www.alloscomp.com/bitcoin/calculator

Hier kun je berekenen hoeveel bitcoins je binnenhaalt met het aantal Mhash.
Aan een grafiekje kan ik je niet helpen :P
Hier heb je weinig aan want het gaat er natuurlijk om hoe snel die "difficulty factor" toeneemt...

Maar jullie hebben daar toch wel een grafiek van? Een aantal mensen hier geeft honderden (zoniet duizenden) euros uit aan bitminers met een leveringstermijn van enkele maanden. Die businesscase hangt of staat helemaal met de toekomstige ontwikkeling van die 'difficulty factor' dus daar hebben jullie toch wel een analyse van gedaan mag ik hopen?
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_124163929
Je moet ook niet minen in NL, de stroom is veel te duur.
pi_124175410
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 14:50 schreef SeLang het volgende:
[..]
Hier heb je weinig aan want het gaat er natuurlijk om hoe snel die "difficulty factor" toeneemt...

Maar jullie hebben daar toch wel een grafiek van? Een aantal mensen hier geeft honderden (zoniet duizenden) euros uit aan bitminers met een leveringstermijn van enkele maanden. Die businesscase hangt of staat helemaal met de toekomstige ontwikkeling van die 'difficulty factor' dus daar hebben jullie toch wel een analyse van gedaan mag ik hopen?
Misschien weet MaGNeT dat. Ik mine zelf niet, alleen een beetje handelen :P.
జ్ఞ‌ా
pi_124175419
quote:
Fun fact: did you know that it was only just over a month and a half ago that a new all-time high record was set for the value of bids on MtGox's order book? That record was $3 million USD.

Well, it's over $8 million now.
Da's een aardig orderbook :s).
జ్ఞ‌ా
pi_124185793
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 15:04 schreef Sparqq het volgende:
Je moet ook niet minen in NL, de stroom is veel te duur.
Er valt nog wel wat te minen momenteel, je kan nog een beetje winst maken.
Ik doe aan "merged minen" via http://mmpool.bitparking.com en dat scheelt ook nog een beetje.

Bij merged minen je Bitcoins, Devcoins, Ixcoins en Namecoins tegelijk en bij elkaar opgeteld is dat weer een beetje meer.
De Devcoins, Ixcoins en Namecoins verkoop ik weer voor Bitcions op een exchange als http://www.vircurex.com

Daarnaast heb ik vorige week, tot de difficulty bijna verdubbelde, nog Litecoins gemined en dat leverde 2,7x meer op dan Bitcoins minen.

Voordeel is wel dat ik de geschikte hardware er nog voor heb liggen (3x HD5870).

Als je gelooft dat Bitcoins een goede investering zijn en minen is goedkoper dan kopen, dan is minen verstandig. Anders kan je idd beter Bitcoins kopen.
Maar dat is een rekensom die per week anders uit kan vallen, zeker op dit moment.
pi_124186012
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 14:50 schreef SeLang het volgende:

[..]

Hier heb je weinig aan want het gaat er natuurlijk om hoe snel die "difficulty factor" toeneemt...

Maar jullie hebben daar toch wel een grafiek van? Een aantal mensen hier geeft honderden (zoniet duizenden) euros uit aan bitminers met een leveringstermijn van enkele maanden. Die businesscase hangt of staat helemaal met de toekomstige ontwikkeling van die 'difficulty factor' dus daar hebben jullie toch wel een analyse van gedaan mag ik hopen?
Dat is "ondernemersrisico", nothing ventured, nothing gained ;)

De difficulty zal nog wel (belachelijk) flink hoger worden, aan de andere kant neemt zo'n ASIC bij 60.000Mhash/s maar 70Watt en voor dat geld (140 Euro per jaar) mag zo'n ding rustig door blijven minen.

Zodra de nieuwe generatie ASIC's worden aangekondigd bestel ik gelijk een pre-order, zodat ik niet weer achteraan mag aansluiten bij de bestellingen.
Minen kan nog tot 2140 dus zolang ik leef kan er gemined worden, zolang je maar mee kan blijven doen in de "ratrace".

Ik ga uit van een netwerkgroei van 50TH/s naar 1200TH/s en een difficulty groter dan 100.000.000
over 9 maanden (20.000 ASIC's met een sterkte van 60.000 Mhash/s)

Dan kan je nog steeds 0,3 BTC per dag minen (10 Euro per dag) tegen 39 cent stroomkosten.
  zondag 17 maart 2013 @ 23:02:33 #79
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_124187709
Zijn er eigenlijk ook low-budget miners die wel gewoon goed rendement leveren?
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
  maandag 18 maart 2013 @ 00:23:04 #80
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_124191083
Ik ga met pen en papier minen. :s)
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 18 maart 2013 @ 08:18:12 #81
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124194906
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 22:32 schreef MaGNeT het volgende:

Ik ga uit van een netwerkgroei van 50TH/s naar 1200TH/s en een difficulty groter dan 100.000.000
over 9 maanden (20.000 ASIC's met een sterkte van 60.000 Mhash/s)

Waar is dat op gebaseerd? Laat eens een grafiekje zien hoe die dingen zich ontwikkelen in de tijd? Zoals je weet groeit dit exponentieel dus je zult vast wel een analyse hebben gedaan wat de grootte van die exponent is geweest in de afgelopen tijd en een schatting hebben gemaakt wat dat wordt in het komende jaar? Hoe bereken je anders of je je investering kunt terugverdienen?
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  maandag 18 maart 2013 @ 08:35:00 #82
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_124195052
quote:
5s.gif Op maandag 18 maart 2013 08:18 schreef SeLang het volgende:

[..]

Waar is dat op gebaseerd? Laat eens een grafiekje zien hoe die dingen zich ontwikkelen in de tijd? Zoals je weet groeit dit exponentieel dus je zult vast wel een analyse hebben gedaan wat de grootte van die exponent is geweest in de afgelopen tijd en een schatting hebben gemaakt wat dat wordt in het komende jaar? Hoe bereken je anders of je je investering kunt terugverdienen?
De difficulty wordt elk tijdvak dynamisch bepaald aan de hand van hoe veel er gemined wordt, dus hier zit zo'n grote menselijke/populariteitscomponent in dat ik niet weet of regressie gaat werken... Maar intuïtief zou je zeggen met zo'n leger miners die mine-capaciteit aan/afschakelen dat het zich altijd equalizet rond een punt waar er net geen free lunch meer is.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  User die je het meest gemist hebt 2022 maandag 18 maart 2013 @ 09:18:23 #83
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124195739
quote:
1s.gif Op maandag 18 maart 2013 08:35 schreef eleusis het volgende:

[..]

De difficulty wordt elk tijdvak dynamisch bepaald aan de hand van hoe veel er gemined wordt, dus hier zit zo'n grote menselijke/populariteitscomponent in dat ik niet weet of regressie gaat werken... Maar intuïtief zou je zeggen met zo'n leger miners die mine-capaciteit aan/afschakelen dat het zich altijd equalizet rond een punt waar er net geen free lunch meer is.
100% mee eens, er zit een enorme onzekerheid in. Maar iemand die geld investeert in dataminers met ook nog eens een lange levertijd (zoals sommigen hier in dit topic) heeft een "best guess" gedaan. Daarom ben ik wel benieuwd hoe ze die exponent hebben bepaald.

Het eerste wat iemand dan doet is (neem ik aan) een logaritmische plot maken van hoe het tot nu toe is verlopen. Dan zie je wat de exponent tot nu toe is geweest en of dat enigszins constant was. Als je dat dan projecteert naar de toekomst dan heb je in elk geval een redelijke schatting binnen een (wijde) range hoeveel weken economische levensduur dat apparaat heeft en of dat de aanschafprijs rechtvaardigt. Na een aantal weken is het stroomverbruik immers hoger dan de waarde van de mined coins en is het apparaat waardeloos geworden. Binnen die tijdsduur moet je het apparaat met een redelijke zekerheid hebben terugverdiend.

De hele businesscase hangt dus op die schatting van decay in mined coins per dag (en natuurlijk op de prijsontwikkeling van de coins zelf - maar om daarop te speculeren is het logischer om het geld in de coins zelf te stoppen ipv in een rig die in waarde deprecieert).
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_124201958
quote:
5s.gif Op maandag 18 maart 2013 08:18 schreef SeLang het volgende:

[..]

Waar is dat op gebaseerd? Laat eens een grafiekje zien hoe die dingen zich ontwikkelen in de tijd? Zoals je weet groeit dit exponentieel dus je zult vast wel een analyse hebben gedaan wat de grootte van die exponent is geweest in de afgelopen tijd en een schatting hebben gemaakt wat dat wordt in het komende jaar? Hoe bereken je anders of je je investering kunt terugverdienen?
Boeit me niet zoveel, het is hobby en verdien er genoeg aan. Heb nog 70 BTC, 90.000 IXC en 490 LTC.
Miner gekocht van winst.

Verder een educated guess op basis van geschat aantal bestelde ASIC's (20.000) tot nu toe vs difficulty.
  maandag 18 maart 2013 @ 12:56:45 #85
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_124202298
Is de bitcoinkoers eigenlijk ten opzicht van de dollar of van de euro? Dus als de euro goedkoper wordt in dollars, moet ik dan bitcoins kopen of verkopen?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_124211449
quote:
5s.gif Op maandag 18 maart 2013 12:56 schreef Bart het volgende:
Is de bitcoinkoers eigenlijk ten opzicht van de dollar of van de euro? Dus als de euro goedkoper wordt in dollars, moet ik dan bitcoins kopen of verkopen?
Dollar - Euro koers vind ik amper interessant, zijn maar kleine schommelingen.

Als de Bitcoinkoers daalt / stijgt is dit in Euro's of Dollars percentueel redelijk gelijk.
pi_124232980
$49.70!!! All time high!
pi_124233414
Ik ben een paar dagen geleden ook op de Bitcoin-trein gestapt. Inmiddels een GTX260 om kunnen ruilen voor een HD4850 dus van 40 naar 70 mh/s gegaan. Kleine stap, leuk effect. Nu nog kijken of ik zo budget mogelijk nog meer videokaarten aan kan komen.

En mijn stroom zit in de huurprijs ;).
pi_124234588
quote:
14s.gif Op maandag 18 maart 2013 23:25 schreef r8v2 het volgende:
Ik ben een paar dagen geleden ook op de Bitcoin-trein gestapt. Inmiddels een GTX260 om kunnen ruilen voor een HD4850 dus van 40 naar 70 mh/s gegaan. Kleine stap, leuk effect. Nu nog kijken of ik zo budget mogelijk nog meer videokaarten aan kan komen.

En mijn stroom zit in de huurprijs ;).
Zoek HD5870 reference kaarten, haal je 400Mh/s stabiel.
pi_124235475
Student, studerend in ander land, geen werk, etc. Ergo: geld om even andere kaart(en) aan te schaffen hebben we niet.
pi_124236143
En we zitten op $50.00!! :D
pi_124236635
Ja, incredible. Ben benieuwd of er nog een grote dip komt.
pi_124237007
quote:
4s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 00:38 schreef r8v2 het volgende:
Ja, incredible. Ben benieuwd of er nog een grote dip komt.
$52.50 al. Ja idd, maar ik blijf nog even wakker, weet nog niet helemaal zeker of ik straks ga verkopen als de koers iets zakt..
pi_124239225
Dit had ik niet verwacht.
జ్ఞ‌ా
pi_124239232
$4 000 000 verhandeld in de afgelopen 24u. Alleen op mtgox al..
జ్ఞ‌ా
pi_124240089
De eerste stap naar regulering c.q. een verbod op bitcoin-gebruik lijkt nu in de VS gezet.. :N

http://irdial.com/blogdial/?p=3488
pi_124241302
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 08:36 schreef dvr het volgende:
De eerste stap naar regulering c.q. een verbod op bitcoin-gebruik lijkt nu in de VS gezet.. :N

http://irdial.com/blogdial/?p=3488
Het toont juist ook een beetje de onmacht van de overheid.
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 19 maart 2013 @ 09:50:45 #98
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124241445
Volgens mij vluchten de Cyprioten massaal in bitcoins!
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_124241505
Is het voordeliger om zelf te minen of in een pool en of het überhaupt voordelig is. Ik krijg binnenkort een HD7950 en i5-3570 binnen, verbruikt ongeveer 350 W load.
pi_124241523
Ik had ooit 30 BTC tegen 7$ ;(
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 19 maart 2013 @ 10:03:54 #101
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124241733
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 09:54 schreef DrNick het volgende:
Ik had ooit 30 BTC tegen 7$ ;(
Ik had ooit 100 oz goud tegen $328 ;(
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  dinsdag 19 maart 2013 @ 10:20:04 #102
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_124242057
Ik had onderandere 20 BTC tegen $5,82 en heb ze nog steeds :D
pi_124246269
$54.00.. Tot hoe ver zou het gaan?
pi_124254366
$62 alweer aangetikt *O*
  dinsdag 19 maart 2013 @ 16:15:33 #105
218617 YazooW
bel de wouten!
pi_124254394
  dinsdag 19 maart 2013 @ 16:18:42 #106
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_124254517
Behoorlijk wat dynamiek qua prijsniveau weer :o
  dinsdag 19 maart 2013 @ 16:38:06 #107
371032 GoedeVraag
Het begint met een vraag.
pi_124255186
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 10:03 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik had ooit 100 oz goud tegen $328 ;(
Was het toen in een bubble?
  dinsdag 19 maart 2013 @ 18:18:37 #108
347415 r8v2
Relbie.
pi_124258797
Zojuist mijn eerste 0.01 BitCoin gemined :+.
pi_124258941
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 18:18 schreef r8v2 het volgende:
Zojuist mijn eerste 0.01 BitCoin gemined :+.
SELL SELL SELL!
🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️₿🕰️ TikTok next Block
pi_124259376
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 18:22 schreef raptorix het volgende:

[..]

SELL SELL SELL!
:P ik hou het nog steeds vast
pi_124259639
quote:
10s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 09:50 schreef SeLang het volgende:
Volgens mij vluchten de Cyprioten massaal in bitcoins!
En bitcoins zijn legaal verklaard als ik het goed begrijp.
జ్ఞ‌ా
pi_124259659
Vanmiddag de hele klim naar de $62 live meegemaakt. Wist niet wat ik zag.

Iemand die in één order 4000 bitcoins koopt. Bam.
జ్ఞ‌ా
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 19 maart 2013 @ 18:47:32 #113
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124259850
Ik vind dit echt de leukste bubble van deze eeuw *O*
Het doet me een beetje denken aan de South Sea Bubble (1719-1720)
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_124259884
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 18:47 schreef SeLang het volgende:
Ik vind dit echt de leukste bubble van deze eeuw *O*
Het doet me een beetje denken aan de South Sea Bubble (1719-1720)
Kan je dat niet pas achteraf zeggen? :+.
జ్ఞ‌ా
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 19 maart 2013 @ 18:52:56 #115
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124260059
quote:
3s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 18:48 schreef µ het volgende:

[..]

Kan je dat niet pas achteraf zeggen? :+.
Misschien. Ik zal m'n ongelijk direct toegeven als dat later zo blijkt, zo sportief ben ik dan ook wel weer :)

Ik geniet er van en blijf dit volgen :D _O-
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_124260188
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 18:52 schreef SeLang het volgende:
[..]
Misschien. Ik zal m'n ongelijk direct toegeven als dat later zo blijkt, zo sportief ben ik dan ook wel weer :)
Quoted :+.

Heb je niet ergens het gevoel dat het wél wat groots kan worden? :s)
quote:
Ik geniet er van en blijf dit volgen :D _O-
Interessant is het sowieso :+.
జ్ఞ‌ా
pi_124260399
Bitcoin rises
Although there is still the possibility of a volatile market, the Bitcoin ecosystem looks more promising than ever.

@Al Jazeera
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 19 maart 2013 @ 19:06:35 #118
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_124260625
quote:
Heb je niet ergens het gevoel dat het wél wat groots kan worden? :s)

De waarde van een bitcoin afgezet tegen de dollar zegt niet zoveel, bitcoin rijdt nog steeds mee op de rug van de gevestide currencies.

Wat ik laatst bedacht, er is een video op youtube van Daniel Noriega waarin hij zonnepanelen + waterstof opslag bespreekt (opslag onder je huis, auto's tanken bij je huis). + Er is ook een video van Jeremy Rifkin die distributed energy vergelijkt met peer to peer netwerken.

Wat als je in de nabije toekomst peer to peer energie distributie aan bitcoin koppelt. Dus ik wil een eitje koken maar ik heb al te veel energie verbruikt, dus is maak even 0,1 bitcoin over aan anonuser11 op bitmarketplus en voila!

Dan wordt bitcoin ineens leuk!
pi_124262011
quote:
3s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 19:01 schreef µ het volgende:
Bitcoin rises
Although there is still the possibility of a volatile market, the Bitcoin ecosystem looks more promising than ever.

@Al Jazeera
Top artikel!

Heb ook de hele klim meegemaakt, dacht steeds, oke nu stijgt het niet meer verder, maar ik zat telkens fout.

Nu denk ik dat trouwens weer, hoop dat ik weer fout zit ;)
pi_124262105
4000 * $59 = $236,000

In 1 order. Ben er nog steeds versteld van :+.
జ్ఞ‌ా
pi_124262179
Totale handel op MtGox afgelopen 24 uur:
145943 * $53.05 = $7,742,276.15

Whoop.
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 19 maart 2013 @ 19:35:50 #122
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_124262274
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 19:33 schreef µ het volgende:
4000 * $59 = $236,000

In 1 order. Ben er nog steeds versteld van :+.
Er zijn 16,000 bitcoins uitgegeven las ik ergens anders. Aardige order dan ja. 8-)

Edit: http://blockexplorer.com/q/totalbc

Foutje!

[ Bericht 11% gewijzigd door Wouter_Drucker op 19-03-2013 19:46:07 ]
pi_124262282
Here I am after waking up to check the Bitcoin price.

జ్ఞ‌ా
pi_124262464


Vanmiddag. Bitcoinity _O_.
జ్ఞ‌ా
pi_124262582
జ్ఞ‌ా
pi_124262609
quote:
3s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 19:35 schreef µ het volgende:
Here I am after waking up to check the Bitcoin price.

[ afbeelding ]
Hahaha.

Same here. :9~
pi_124263084
quote:
3s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 19:40 schreef µ het volgende:
[ afbeelding ]
Zie nu pas dat er bitcoin op staat. Hoe kom je hieraan? Hebbon!
pi_124263544
quote:
14s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 18:47 schreef SeLang het volgende:
Ik vind dit echt de leukste bubble van deze eeuw *O*
Het doet me een beetje denken aan de South Sea Bubble (1719-1720)
Totaal mee eens. Zeer geestig fenomeen! De totale waarde van alle uitstaande bitcoins is nu al ruim boven de USD 600 miljoen. Tulpenmanie 2.0. Je zult maar iets in bitcoins moeten betalen. Als je een het een paar dagen vergeet, ben je ineens het dubbele kwijt...
Abre los ojos
  dinsdag 19 maart 2013 @ 19:59:14 #129
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_124263743
https://en.bitcoin.it/wiki/Scalability

Misschien leuk om even te lezen. :)

Het is duidelijk waarom bitcoin in 2009 het licht zag en niet 5 jaar eerder bijvoorbeeld.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 19:59:53 #130
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_124263789
5 euro winst met die ene bitcoin die ik een paar dagen geleden gekocht had :D. Absoluut niet veel natuurlijk, maar ik had er meer moeten kopen :P. Best grappig dit!
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_124264305
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 19:49 schreef Ravarian het volgende:

[..]

Zie nu pas dat er bitcoin op staat. Hoe kom je hieraan? Hebbon!
Gevonden op reddit. Waarschijnlijk geprint bij de Heineken Experience in Amsterdam.
జ్ఞ‌ా
pi_124264362
Paul Graham of YCombinator: "[Bitcoin] has all the signs [of a] paradigm shift"

https://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Graham_(computer_programmer)

Paul Graham :o _O_.
జ్ఞ‌ా
pi_124264514
Prachtige (psychologische) fenomenen zijn dit, geniet er maar van zolang het duurt.
pi_124264658
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 20:10 schreef piepeloi55 het volgende:
Prachtige (psychologische) fenomenen zijn dit, geniet er maar van zolang het duurt.
Als je het hebt over het laatste dat ik post; Paul Graham is iemand om in de gaten te houden. Co-founder van y-combinator, schrijft goeie essays. Erg slimme man, het is zijn werk om nieuwe technieken te ontdekken (funden van tech-startups).
జ్ఞ‌ా
pi_124265348
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 19 maart 2013 @ 20:23:47 #136
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_124265359
High Bitcoin valuation means an empowered class of Bitcoin entrepreneurs. People who own Bitcoin in large numbers are increasingly in possession of no-strings-attached capital. They can, and they do, use this capital to implement further functionality for Bitcoin. In this way, many Bitcoin holders can increasingly afford to hire web services, programmers, designers and (crucially) top legal advice. All these activities add value to Bitcoin as a whole, resulting in yet greater empowerment for Bitcoin entrepreneurs. This virtuous spiral has actually been taking place since Bitcoin's beginnings, and the effect is an order of magnitude more powerful at today's Bitcoin price of about $40 rather than last year's $4.

http://www.aljazeera.com/(...)013391325331795.html

Inderdaad erg goed.
pi_124265630
quote:
3s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 20:23 schreef µ het volgende:
[ afbeelding ]
Hoeveel bitcoins heb je nu ongeveer? Als je het niet wilt zeggen mag je ook je ruwe schatting geven hoor ;)
pi_124265649
quote:
3s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 20:12 schreef µ het volgende:

[..]

Als je het hebt over het laatste dat ik post; Paul Graham is iemand om in de gaten te houden. Co-founder van y-combinator, schrijft goeie essays. Erg slimme man, het is zijn werk om nieuwe technieken te ontdekken (funden van tech-startups).
Maar bitcoin pretendeert een munteenheid te zijn. Waarom ziet iedereen het dan als een investering? Als het uiteindelijk geen werkende munteenheid is (zeer waarschijnlijk lijkt mij) dan is de waarde uiteindelijk 0, als het wel een werkende munteenheid wordt dan zou de waarde stabiel moeten gaan bewegen tov andere munteenheden. Dit laatste is theoretisch gezien vrij lastig, aangezien een munteenheid ter grootte van USD 600 miljoen te klein is en dus geen stabiele munteenheid is. Dus de waarde van bitcoins zou nog zeer significant moeten stijgen. Echter zo'n stijging an sich maakt het weer een nutteloze munteenheid (want geen prijsstabiliteit). Dus catch-22, dus waardeloos.
Abre los ojos
pi_124265839
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 20:29 schreef MrUnchained het volgende:
[..]
Maar bitcoin pretendeert een munteenheid te zijn. Waarom ziet iedereen het dan als een investering? Als het uiteindelijk geen werkende munteenheid is (zeer waarschijnlijk lijkt mij) dan is de waarde uiteindelijk 0, als het wel een werkende munteenheid wordt dan zou de waarde stabiel moeten gaan bewegen tov andere munteenheden. Dit laatste is theoretisch gezien vrij lastig, aangezien een munteenheid ter grootte van USD 600 miljoen te klein is en dus geen stabiele munteenheid is. Dus de waarde van bitcoins zou nog zeer significant moeten stijgen. Echter zo'n stijging an sich maakt het weer een nutteloze munteenheid (want geen prijsstabiliteit). Dus catch-22, dus waardeloos.
Bitcoin pretendeert helemaal niets. Dat doen de gebruikers :P.

De gebruikers betalen ermee. En het werkt. Heb er net ook mee betaald (aan een site).

En ja, de prijs zal wel omhoog gaan ja. En dat zal inderdaad moeilijkheden opleveren vanwege de stijgende prijs. Daarom: livekoersen aanhouden bij het accepteren van betalingen.
జ్ఞ‌ా
  User die je het meest gemist hebt 2022 dinsdag 19 maart 2013 @ 20:33:02 #140
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124265861
Mensen met bitcoins zijn ook helemaal niet in geïnteresseerd om er hun pizza mee af te rekenen. Iedereen koopt die dingen in de hoop ze voor meer aan iemand anders te verkopen. Zoiets heet een bubble.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_124265866
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 20:28 schreef Ravarian het volgende:

[..]

Hoeveel bitcoins heb je nu ongeveer? Als je het niet wilt zeggen mag je ook je ruwe schatting geven hoor ;)
DM
జ్ఞ‌ా
pi_124265907
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 20:33 schreef SeLang het volgende:
Mensen met bitcoins zijn ook helemaal niet in geïnteresseerd om er hun pizza mee af te rekenen. Iedereen koopt die dingen in de hoop ze voor meer aan iemand anders te verkopen. Zoiets heet een bubble.
Ik betaal ermee.

Niet veel, toegegeven. Maar als het kan gebruik ik het in plaats van paypal.
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 19 maart 2013 @ 20:35:39 #143
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_124266003
We hebben een grote kansen grote risico's situatie volgens mij. Grote kans dat je je geld verliest met bitcoin (of erger), hele kleine kans dat je de MEGA *O* jackpot hebt.
pi_124266615
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 20:35 schreef Wouter_Drucker het volgende:
We hebben een grote kansen grote risico's situatie volgens mij. Grote kans dat je je geld verliest met bitcoin (of erger), hele kleine kans dat je de MEGA *O* jackpot hebt.
Updates zetten via bitcoinreminder.com dan mis je koerswijzigingen niet. Ik heb mn bitcoins ook op MtGox staan zodat ik er snel vanaf kan als de koers heel snel naar beneden gaat. (Heb er wel heel veel beveiliging op staan hoor) Oh en MtGox geeft gratis Yubikeys ter waarde van $29 weg als je jezelf aanmeld.

Ik ga ervan uit dat de koers een keer behoorlijk gaat zakken, maar dat is niet omdat ik denk dat bitcoin faalt, maar omdat ik denk dat er vast wel iets beters voor in de plaats komt. Tot dat gebeurd blijf ik er lekker in.
pi_124266814
Heb ook zo'n yubikey ja.
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 19 maart 2013 @ 20:53:17 #146
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_124266986
quote:
Ik ga ervan uit dat de koers een keer behoorlijk gaat zakken, maar dat is niet omdat ik denk dat bitcoin faalt, maar omdat ik denk dat er vast wel iets beters voor in de plaats komt. Tot dat gebeurd blijf ik er lekker in.
Er klopt iets niet aan die redenering ;) 8)7
pi_124267533
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 20:53 schreef Wouter_Drucker het volgende:

[..]

Er klopt iets niet aan die redenering ;) 8)7
Tot de koers gaat zakken heb ik bitcoins bedoel ik, als er wat beters voor in de plaats komt stap ik gewoon over.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 21:17:45 #148
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_124268342
Frustrerend: importeren van blokken uit database via de Bitcoin Client levert hier de ene na de andere error op. Is nu zelfs zover dat de client simpelweg niet meer op te starten is :')
pi_124268603
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 21:17 schreef MissionPhailed het volgende:
Frustrerend: importeren van blokken uit database via de Bitcoin Client levert hier de ene na de andere error op. Is nu zelfs zover dat de client simpelweg niet meer op te starten is :')
Importeren van blokken gaat mis? Syncen bedoel je? vorige week heb ik mijn lokale blockchain weggegooid en opnieuw downloaden ging prima.
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 19 maart 2013 @ 21:26:08 #150
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_124268775
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 21:22 schreef µ het volgende:

[..]

Importeren van blokken gaat mis? Syncen bedoel je? vorige week heb ik mijn lokale blockchain weggegooid en opnieuw downloaden ging prima.
Bedoel ik, ja :P Vorige blokchain ook weggemieterd maar synchronisatie liep nu weer spaak. Kijken of een 3e keer lukt.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 21:27:54 #151
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_124268859
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 15:04 schreef Sparqq het volgende:
Je moet ook niet minen in NL, de stroom is veel te duur.
Ik heb nog een overschot van stroom, (heb teveel zonnepanelen voor mijn verbruik). Stroom is hier dus gratis. Ik zie wel een toekomst in Bitcoins.

Eens in verdiepen........

[ Bericht 2% gewijzigd door Revolution-NL op 19-03-2013 22:02:31 ]
pi_124269024
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 21:26 schreef MissionPhailed het volgende:

[..]

Bedoel ik, ja :P Vorige blokchain ook weggemieterd maar synchronisatie liep nu weer spaak. Kijken of een 3e keer lukt.
Welke versie?
జ్ఞ‌ా
pi_124269051
En welke errors krijg je?
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 19 maart 2013 @ 21:32:46 #154
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_124269124
Versie 0.8.0 met de error - System Error: Database Corrupt
pi_124269831
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 21:32 schreef MissionPhailed het volgende:
Versie 0.8.0 met de error - System Error: Database Corrupt
HDD stuk?
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 19 maart 2013 @ 21:50:05 #156
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_124270182
quote:
1s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 21:44 schreef µ het volgende:

[..]

HDD stuk?
Neen, lijkt normaal te functioneren. Misschien idee om huidige client te verwijderen en opnieuw te installeren?
pi_124270339
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 21:50 schreef MissionPhailed het volgende:

[..]

Neen, lijkt normaal te functioneren. Misschien idee om huidige client te verwijderen en opnieuw te installeren?
Kan prima. Alleen je wallet even backuppen.
జ్ఞ‌ా
  dinsdag 19 maart 2013 @ 22:03:16 #158
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_124270958
Hah, Bitcoin client is niet te verwijderen: toegang geweigerd B-)
pi_124279066
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 22:03 schreef MissionPhailed het volgende:
Hah, Bitcoin client is niet te verwijderen: toegang geweigerd B-)
Is wel handig om de client eerst af te sluiten voor je 'm verwijdert.
Druk "ctrl + alt + del" en dan "taakbeheer" -> "processen" om een overzicht van de actieve programma's te krijgen en af te sluiten.

Desnoods opnieuw opstarten in "veilige modus" als het dan nog niet lukt.
pi_124279227
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 20:33 schreef SeLang het volgende:
Mensen met bitcoins zijn ook helemaal niet in geïnteresseerd om er hun pizza mee af te rekenen. Iedereen koopt die dingen in de hoop ze voor meer aan iemand anders te verkopen. Zoiets heet een bubble.
Klopt.

Aan de andere kant is er een leuke, interessante zekerheid:

Er zijn nu bijna 11 miljoen BTC, er komen er maximaal 21 miljoen in het jaar 2140.

Als iedereen 100 BTC wil hebben, is dat maar voor 210.000 mensen mogelijk dus dat gaat 'm niet worden.

Het is onmogelijk om iedereen op de wereld 1 BTC te laten bezitten, ja zal dus achter de komma moeten gaan werken als het aantal BTC bezitters hoger is dan het aantal beschikbare BTC. Bitcoin en de client zijn hier al klaar voor.

Misschien koop je over 5 jaar een tijdschrift voor 0,005 BTC, een "bezorg pizza" voor 0,01 BTC en een laptop voor 0,3 BTC.
Wie zal het zeggen?

Ik hou m'n 70 stuks en heb nog een order staan voor 1200 Euro aan BTC.
Het doel was 5000 BTC verzamelen over enkele jaren maar tegen de huidige koers moet ik dat wat bijstellen :P
pi_124280812
Hallo,

Ben me net gaan inlezen over bitcoins. Ik heb het programma Bitcoin-QT en heb een account op Mt.Gox. Wat me dus blijkbaar twee adressen heeft opgeleverd.

Anyway, ik wil dus wat coins hebben om mee te spelen, maar waar ik nog niet achter kom is hoe ik simpelweg ~46eu kan overmaken om daarvoor 1 bitcoin te krijgen.

Wat is een handige manier om dit voor elkaar te krijgen of om uberhaupt wat btc's op mijn account te krijgen?

Grgr :P
pi_124281520
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 05:13 schreef Faazz het volgende:
Hallo,

Ben me net gaan inlezen over bitcoins. Ik heb het programma Bitcoin-QT en heb een account op Mt.Gox. Wat me dus blijkbaar twee adressen heeft opgeleverd.

Anyway, ik wil dus wat coins hebben om mee te spelen, maar waar ik nog niet achter kom is hoe ik simpelweg ~46eu kan overmaken om daarvoor 1 bitcoin te krijgen.

Wat is een handige manier om dit voor elkaar te krijgen of om uberhaupt wat btc's op mijn account te krijgen?

Grgr :P
Bij MtGox moet je account "Verified" zijn om er geld via een SEPA betaling naar over te maken, zover ik weet.
Een procedure die vanwege de drukte van vele aanmeldingen erg lang duurt (ruim een week).
Overigens gaat het betalen naar MtGox tegenwoordig wel erg snel.
Heb er gisteren 1200 Euro naar overgemaakt (via hun locatie in Polen) en dat stond zojuist al op m'n account bij MtGox.

Heb je haast, kijk dan eens bij https://nl.bitstamp.net
Volgens mij kan je daar zo terecht zonder gedoe.

Verder kan je een vrijwel oneindig aantal Bitcoin adressen aanmaken op de client op je computer.
Dat is goed voor de anonimiteit en is onderdeel van het concept, opraken doen ze niet (alleen in theorie maar dan is de zon al weg).

Ik zet m'n orders overigens altijd wat lager dan de huidige prijs.
Als je naar de grafiek kijkt, is er iedere week wel een dip en dan loont het om geduld te hebben.
pi_124282656
Hmhm.. Het klinkt op zich wel duidelijk.

Dus ik boek ¤ 50,- over naar een of ander Sloveens bedrijf en die zet dat om naar USD en zet dat op mijn account. Daar kan ik dan, over drie dagen, ~1 BTC van kopen dat ik stuur naar mijn uniek adres.

En dan voor de grap afwachten of de waarde stijgt of daalt..

Dat klinkt wel tof, maar als ik het goed begrijp vis ik net achter het net omdat eergisteren de waarde nog op ong. 35eu lag en nu ong 45eu.

Als we puur optimistisch blijven stijgt de waarde van een BTC over enkele jaren naar het tienvoud? Of wat is de gedachte? Want ik kan er natuurlijk ook gewoon blij mee gaan winkelen en zulks.
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 20 maart 2013 @ 09:35:33 #164
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124282905
Het gerucht gaat dat Cyprus de eurozone verlaat en overstapt op Bitcoins!
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  woensdag 20 maart 2013 @ 11:37:47 #165
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_124286355
Serieus ... ? :o
  woensdag 20 maart 2013 @ 11:38:37 #166
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_124286380
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 00:44 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Is wel handig om de client eerst af te sluiten voor je 'm verwijdert.
Druk "ctrl + alt + del" en dan "taakbeheer" -> "processen" om een overzicht van de actieve programma's te krijgen en af te sluiten.

Desnoods opnieuw opstarten in "veilige modus" als het dan nog niet lukt.
Dankje. ;) Synchronisatie is weer vlotgetrokken.
pi_124289198
quote:
11s.gif Op woensdag 20 maart 2013 09:35 schreef SeLang het volgende:
Het gerucht gaat dat Cyprus de eurozone verlaat en overstapt op Bitcoins!
Ik moest lachen :D
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 20 maart 2013 @ 13:06:48 #168
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124289391
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 13:00 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Ik moest lachen :D
Ik draag mijn steentje bij om de bubble verder op te blazen :7
Ik kan niet wachten tot Bitcoin groter is dan het GDP van Cyprus _O-
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  woensdag 20 maart 2013 @ 14:47:15 #169
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_124293024
Ik overweeg om weer te gaan minen.
Iemand enig idee wat ik zo bij elkaar mine met een Radeon 6850?
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 20 maart 2013 @ 15:40:57 #171
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124295242
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 21:27 schreef Revolution-NL het volgende:

[..]

Ik heb nog een overschot van stroom, (heb teveel zonnepanelen voor mijn verbruik). Stroom is hier dus gratis. Ik zie wel een toekomst in Bitcoins.

Dit _O-

Vanwege een tekort aan echte real world resources subsidieert de overheid zonnepanelen. Vervolgens gaat men deze gesubsidieerde stroom dan verkwisten door iets puur virtueels te creëren. Dit is echt wel een (bijna karikatuur!) textboek voorbeeld hoe bubbles tot misallocatie van middelen leiden!

Dit is echt op grote afstand de leukste bubble die ik heb meegemaakt in mijn leven! :D _O-

[ Bericht 17% gewijzigd door SeLang op 20-03-2013 16:01:17 ]
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_124300570
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 11:37 schreef MissionPhailed het volgende:
Serieus ... ? :o
:')
జ్ఞ‌ా
pi_124300625
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 09:24 schreef Faazz het volgende:
Hmhm.. Het klinkt op zich wel duidelijk.

Dus ik boek ¤ 50,- over naar een of ander Sloveens bedrijf en die zet dat om naar USD en zet dat op mijn account. Daar kan ik dan, over drie dagen, ~1 BTC van kopen dat ik stuur naar mijn uniek adres.

En dan voor de grap afwachten of de waarde stijgt of daalt..

Dat klinkt wel tof, maar als ik het goed begrijp vis ik net achter het net omdat eergisteren de waarde nog op ong. 35eu lag en nu ong 45eu.

Als we puur optimistisch blijven stijgt de waarde van een BTC over enkele jaren naar het tienvoud? Of wat is de gedachte? Want ik kan er natuurlijk ook gewoon blij mee gaan winkelen en zulks.
Sloveens?
జ్ఞ‌ా
  woensdag 20 maart 2013 @ 17:53:25 #174
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_124300904
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2013 17:45 schreef µ het volgende:

[..]

:')
Inderdaad ja, zat nog half te slapen :+
pi_124302295
Houd iemand nu prijs nog in de gaten? High: $64.99 *O* , nu ongeveer rond de $63. _O_
pi_124302665
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 14:47 schreef Quotidien het volgende:
Ik overweeg om weer te gaan minen.
Iemand enig idee wat ik zo bij elkaar mine met een Radeon 6850?
https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison

250Mhash/s lijkt me realistisch.
pi_124302686
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 18:31 schreef Ravarian het volgende:
Houd iemand nu prijs nog in de gaten? High: $64.99 *O* , nu ongeveer rond de $63. _O_
Lastig, heb er 70 dus wil dat ze duurder worden.
Wil er bijkopen dus wil dat ze goedkoper worden.

:P
pi_124303245
laatst voor 35 euro per stuk bitcoins gekocht, dat was toen de top.
nu zie je dat ze weer een stuk duurder zijn geworden
pi_124305802
జ్ఞ‌ా
pi_124307734
Wow, ik heb gisteren even wat door mijn worker settings lopen graven en de difficulty afgesteld op mijn Mhash/s. Heb ik vandaag ineens 3x zoveel gemined als in de hele week ervoor :').
pi_124308398
quote:
14s.gif Op woensdag 20 maart 2013 20:23 schreef r8v2 het volgende:
Wow, ik heb gisteren even wat door mijn worker settings lopen graven en de difficulty afgesteld op mijn Mhash/s. Heb ik vandaag ineens 3x zoveel gemined als in de hele week ervoor :').
Het heeft inderdaad wat effect.
Zo heb ik voor 3x 400Mhash/s de poolsetting op "d=2" staan (mmpool.bitparking.com).

Maar 3x zoveel? Hoeveel Mhash/s, welke kaart, welke pool en welke difficulty setting?

quote:
Q: What exact difficulty should I choose?
A: We recommended to use the following table meanings

Worker's speed

Difficulty

<500 Mhash/s
1

500-1000 Mhash/s
2

1000-2000 Mhash/s
4

2000-4000 Mhash/s
8

4000-10000 Mhash/s
16

10000-40000 Mhash/s
32

>40000 Mhash/s
64


[ Bericht 8% gewijzigd door TheFreshPrince op 20-03-2013 20:44:18 ]
pi_124308702
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 20:37 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Het heeft inderdaad wat effect.
Zo heb ik voor 3x 400Mhash/s de poolsetting op "d=1" staan (mmpool.bitparking.com).

Maar 3x zoveel? Hoeveel Mhash/s, welke kaart, welke pool en welke difficulty setting?
~70mhash/s, radeon 4850 en slushpool, difficulty 32. Ik zie nu echter dat ik me vergist heb in mhash en ghash. Enniehoe, voor mij had het effect, geen idee of het bij jou zou helpen.
pi_124308823
Overigens staat mijn miner nu al 2 uur niets te doen, maar schijnbaar zijn de aandelen die ik in de blokken krijg nu meer waard ofzo. Geen idee.
pi_124308839
quote:
4s.gif Op woensdag 20 maart 2013 20:43 schreef r8v2 het volgende:

[..]

~70mhash/s, radeon 4850 en slushpool, difficulty 32. Ik zie nu echter dat ik me vergist heb in mhash en ghash. Enniehoe, voor mij had het effect, geen idee of het bij jou zou helpen.
Ik denk dat je de mazzel had om een paar keer een share in te leveren op die difficulty en dan krijg je daar ook naar betaald :P

quote:
4s.gif Op woensdag 20 maart 2013 20:45 schreef r8v2 het volgende:
Overigens staat mijn miner nu al 2 uur niets te doen, maar schijnbaar zijn de aandelen die ik in de blokken krijg nu meer waard ofzo. Geen idee.
Ehm, ja, dat :P

Ik stel het ook eens 2 uurtjes in op 64, kijken wat het doet in de statistieken.
pi_124308876
Mooi toch. Laat maar rammelen :P.
pi_124309022
quote:
10s.gif Op woensdag 20 maart 2013 15:40 schreef SeLang het volgende:

[..]

Dit _O-

Vanwege een tekort aan echte real world resources subsidieert de overheid zonnepanelen. Vervolgens gaat men deze gesubsidieerde stroom dan verkwisten door iets puur virtueels te creëren. Dit is echt wel een (bijna karikatuur!) textboek voorbeeld hoe bubbles tot misallocatie van middelen leiden!

Dit is echt op grote afstand de leukste bubble die ik heb meegemaakt in mijn leven! :D _O-
niet zeuren straks dat je eerder bitcoins had moeten kopen :+
pi_124315357
quote:
14s.gif Op woensdag 20 maart 2013 20:46 schreef r8v2 het volgende:
Mooi toch. Laat maar rammelen :P.
Na een tijdje meten kom ik tot de vaststelling dat je geluk hebt gehad dat je een share op het juiste moment indiende en dat je daar ook pech mee kan hebben, wat het weer gelijktrekt.

Ik zou voor difficulty=1 gaan met jouw GPU.
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 20 maart 2013 @ 22:34:04 #189
862 Arcee
Look closer
pi_124315838
Ik snap er nog steeds geen reet van. :+
pi_124318770
Maar wat kun je er nu eigenlijk mee? Behalve dan voor steeds hogere bedragen aan elkaar doorverkopen?
pi_124319817
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 23:25 schreef tjoptjop het volgende:
Maar wat kun je er nu eigenlijk mee? Behalve dan voor steeds hogere bedragen aan elkaar doorverkopen?


Nee maar even serieus, er zijn steeds meer sites waar je met bitcoins kan betalen.
Zie bijvoorbeeld http://bitcoinmagazine.com/where-to-spend-your-bitcoins/ (beetje verouderd inmiddels)
En https://www.spendbitcoins.com/places/

[ Bericht 5% gewijzigd door EugeneKrabs op 21-03-2013 00:02:27 ]
pi_124320129
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 23:25 schreef tjoptjop het volgende:
Maar wat kun je er nu eigenlijk mee? Behalve dan voor steeds hogere bedragen aan elkaar doorverkopen?
Helemaal niets, net als die goud- en zilververzamelaars. Ze zijn nog onvolwassen en bevreesd voor de toekomst.
pi_124320373
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 23:57 schreef rsfxrs020 het volgende:

[..]

Helemaal niets, net als die goud- en zilververzamelaars. Ze zijn nog onvolwassen en bevreesd voor de toekomst.
:')
pi_124321954
Leuk om nu het begin van deze reeks te lezen.



Heb je die 0.25 coins van µ nog, TeringHenkie? Nu toch mooi ¤12,50 waard! :D _O-

En wat te denken van Laszlo, die kocht in 2010 2 pizza's voor 10.000 bitcoins: http://www.bitcoinmoney.com/post/3109720916/laszlos-pizza :o

[ Bericht 24% gewijzigd door Tourniquet op 21-03-2013 01:06:27 ]
  donderdag 21 maart 2013 @ 08:35:03 #195
176194 44pje
want AApje was al bezet
pi_124324321
Als experiment ben ik het ook aan het proberen te minen. Ik ben nu 2 dagen continue aan het minen op 140Mhash/s bij BTCMine en heb al...

0 BTC.

Mijn estimated bounty hangt sinds die tijd rond de 0.06 BTC, maar er verandert niets. Moet ik wachten tot er een block gevonden is voordat er betaald wordt?

Heeft iemand tips zodat ik (meer) BTC kan minen?
If you can't beat them, join them.
pi_124330698
Andere pool proberen? Difficulty verkeerd ingesteld?

[ Bericht 42% gewijzigd door r8v2 op 21-03-2013 13:03:56 ]
pi_124331263
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 08:35 schreef 44pje het volgende:
Als experiment ben ik het ook aan het proberen te minen. Ik ben nu 2 dagen continue aan het minen op 140Mhash/s bij BTCMine en heb al...

0 BTC.

Mijn estimated bounty hangt sinds die tijd rond de 0.06 BTC, maar er verandert niets. Moet ik wachten tot er een block gevonden is voordat er betaald wordt?

Heeft iemand tips zodat ik (meer) BTC kan minen?
Is normaal.
Pas zodra er 120 blokken gevonden zijn, wordt een blok goedgekeurd.
Er zijn ook pools die sneller uitbetalen maar op zich maakt het voor het totaalbedrag weinig uit.

Daarnaast betaalt BTCMine alleen uit als er een blok gevonden wordt en deze is goedgekeurd, dus het hangt wat van het "pool luck" af of je veel of weinig hebt per 24 uur.

Veel andere pools doen PPS "pay per share" (of variant daarop) en dan krijg je een vast bedrag per ingediende share, minder spannend maar wel stabieler.

Over een maand gezien maakt het weinig uit.

Ik mine via http://mmpool.bitparking.com omdat je daar ook nog 3 andere coins tegelijk mined.
Een hele simpele pool, betaalt direct uit vanaf 0,1 BTC.

Als je bij http://vircurex.com een account aanmaakt, kan je daar adressen aanmaken om die 3 andere coins direct te verkopen voor BTC of houden met het idee dat ze mss ook meer waard worden.
pi_124331348
quote:
5s.gif Op donderdag 21 maart 2013 12:51 schreef r8v2 het volgende:
Andere pool proberen? Difficulty verkeerd ingesteld?
Bij mmpool.bitparking.com kan je de difficulty simpel aanpassen idd.

Bij het password van je worker geef je de difficulty aan.
Een wachtwoord is namelijk niet nodig voor een worker (men kan hooguit voor jou gaan minen als ze het weten) en daarom gebruiken ze dat veld maar om de diff in te stellen.

Dus wil je tegen diff=1 minen (lijkt me bij lage hashrates verstandig) dan geef je als worker wachtwoord d=1
pi_124336448
In Spain, The Bitcoin Run Has Started

Submitted by Tyler Durden on 03/20/2013 20:25 -0400

Something extreme is happening in Europe. Since Sunday, Bloomberg Businessweek reports a trio of Bitcoin apps have soared up Spain's download charts, coinciding with news that cash-strapped Cyprus was planning to raid domestic savings accounts to pay off a $13 billion bailout tab. “This is an entirely predictable and rational outcome for what’s happening in Cyprus,” says ConvergEx's Nick Colas. "If you want to get a good sense of the stress European savers are feeling, just watch Bitcoin prices."

The value of the virtual currency has soared almost 30 percent in the last two days. "One hundred percent of that is due to Cyprus," says Colas. "It means the Europeans are getting involved." As German economist Peter Bofinger warned in an interview with Spiegel Online: "European citizens must now fear for their money."

The same apps download data, however, showed that Italians aren’t ready to abandon commercial banking, remarkable as many Italians still recall that black day in 1992 when they woke up to a levy on their savings accounts to prop up the nation’s teetering finances.



The EUR price for a Bitcoin has jumped from around EUR37 to over EUR50 in the last two days as reality hits... and look at the volume...





Nassim Taleb (On Reddit) - via Mike Krieger (@LibertyBlitz):

"Bitcoin is the beginning of something great: a currency without government, something necessary and imperative."
Chart: Bitcoincharts
It's gonna take more bullets than you could ever fire to win this game... but one bullet... and I can give you a thousand lives.
pi_124338163
Weet iemand waar je kan zien hoeveel 1 gigahash oplevert per pool?

Vriend van me vraagt zich dat af. Ik heb nog nooit gemined.
జ్ఞ‌ా
pi_124338643
quote:
14s.gif Op donderdag 21 maart 2013 16:09 schreef µ het volgende:
Weet iemand waar je kan zien hoeveel 1 gigahash oplevert per pool?

Vriend van me vraagt zich dat af. Ik heb nog nooit gemined.
http://www.alloscomp.com/bitcoin/calculator
pi_124342489
$72.
జ్ఞ‌ా
pi_124342525
Nu nog wel :P.
pi_124342727
$73.
జ్ఞ‌ా
pi_124342749
$74.
జ్ఞ‌ా
pi_124342768
Lol.
pi_124342801
$74.90
జ్ఞ‌ా
pi_124342889
జ్ఞ‌ా
pi_124343036
Bet Amount: 0.03000000
Outcome: WIN
Payment: 1920.00000000

HOLYSHITQTFBBQ³

$2.25 inzetten, $144 000 winnen.
జ్ఞ‌ా
pi_124343580
quote:
99s.gif Op donderdag 21 maart 2013 18:08 schreef µ het volgende:
$74.90
Gekocht op $23, uitgestapt op 46$, gekocht op $43, uitgestapt op $46. Nu balen...
Weer 1 bitcoin gekocht op $72... WINST :)

nouja, die ene hou ik, stel dat dit een mainstream betaalmiddel voor een land gaat worden, dan ben je gewoon binnen.
Hi, I'm a signature virus, put me in your signature to help me spread :)
  donderdag 21 maart 2013 @ 18:39:49 #212
188734 Revolution-NL
VOC Mentaliteit
pi_124343852
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 18:31 schreef mike-amersfoort het volgende:

[..]

Gekocht op $23, uitgestapt op 46$, gekocht op $43, uitgestapt op $46. Nu balen...
Weer 1 bitcoin gekocht op $72... WINST :)

nouja, die ene hou ik, stel dat dit een mainstream betaalmiddel voor een land gaat worden, dan ben je gewoon binnen.
Dan heb je wel iets meer nodig dan 1 bitcoin.

Ik denk dat ik gewoon wat bitcoins per maand ga sparen. Wordt het wat dan kan ik een graantje meepikken en dan zou het best hard kunnen gaan. Daalt de waarde kwestie van jammer dan :)

De waarde van een BTC zal voornamelijk samenhangen met de onrust op de financiële markten.
Hoe groter de ellende hoe hoger de BTC koers.
  User die je het meest gemist hebt 2022 donderdag 21 maart 2013 @ 18:52:46 #213
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124344267
Totale waarde Bitcoins is hard op weg naar de $1 miljard _O-
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 21 maart 2013 @ 19:09:56 #214
862 Arcee
Look closer
pi_124344830
Is er ook ergens een mooi bazengrafiekje van de koers in dollars zonder die vage candleshit?
pi_124344836
Tot nu toe heb ik alleen nog maar coins ontvangen op mijn bitcoin-qt client op mijn pc. Dat ging vrijwel direct maar heb nu voor het eerst wat coins overgemaakt van de bitcoin-client naar mijn mtgox-wallet (zonder betalen transactiekosten). De transactie is nu een uurtje oud maar nog steeds 0 bevestigingen. Hoe lang duurt dit gemiddeld?
pi_124344957
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 18:31 schreef mike-amersfoort het volgende:
[..]
Gekocht op $23, uitgestapt op 46$, gekocht op $43, uitgestapt op $46. Nu balen...
Weer 1 bitcoin gekocht op $72... WINST :)

nouja, die ene hou ik, stel dat dit een mainstream betaalmiddel voor een land gaat worden, dan ben je gewoon binnen.
In Zuid-Afrika kan je er nu op 4 miljoen plekken stroom mee kopen.
జ్ఞ‌ా
pi_124344966
Momenteel mine ik 0,124 BTC per dag met 1200 Mhash/s :P

Klinkt weinig maar maakt toch een leuk bedrag per week :)
pi_124344995
quote:
10s.gif Op donderdag 21 maart 2013 18:52 schreef SeLang het volgende:
Totale waarde Bitcoins is hard op weg naar de $1 miljard _O-
*G*
జ్ఞ‌ా
pi_124344999
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:09 schreef Arcee het volgende:
Is er ook ergens een mooi bazengrafiekje van de koers in dollars zonder die vage candleshit?
http://bitcoincharts.com/charts/mtgoxUSD#rg180ztgMzm1g10zm2g25zv
జ్ఞ‌ా
pi_124345066
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:12 schreef MaGNeT het volgende:
Momenteel mine ik 0,124 BTC per dag met 1200 Mhash/s :P

Klinkt weinig maar maakt toch een leuk bedrag per week :)
$64/week.
జ్ఞ‌ా
pi_124345085
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:10 schreef Tourniquet het volgende:
Tot nu toe heb ik alleen nog maar coins ontvangen op mijn bitcoin-qt client op mijn pc. Dat ging vrijwel direct maar heb nu voor het eerst wat coins overgemaakt van de bitcoin-client naar mijn mtgox-wallet (zonder betalen transactiekosten). De transactie is nu een uurtje oud maar nog steeds 0 bevestigingen. Hoe lang duurt dit gemiddeld?
Heb je een fee betaald?
జ్ఞ‌ా
pi_124345114
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:10 schreef Tourniquet het volgende:
Tot nu toe heb ik alleen nog maar coins ontvangen op mijn bitcoin-qt client op mijn pc. Dat ging vrijwel direct maar heb nu voor het eerst wat coins overgemaakt van de bitcoin-client naar mijn mtgox-wallet (zonder betalen transactiekosten). De transactie is nu een uurtje oud maar nog steeds 0 bevestigingen. Hoe lang duurt dit gemiddeld?
Check http://bitcoinstats.org/ ;).
జ్ఞ‌ా
pi_124345117
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:09 schreef Arcee het volgende:
Is er ook ergens een mooi bazengrafiekje van de koers in dollars zonder die vage candleshit?
https://bitcoinity.org/ma(...)y=EUR&exchange=mtgox
pi_124345263
quote:
2s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:15 schreef µ het volgende:

[..]

Heb je een fee betaald?
nee, dat schreef ik erbij (zonder betalen transactiekosten) :P

Een uur is dus al erg lang als ik http://bitcoinstats.org (thanks voor de link) mag geloven. :{
pi_124345863
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:18 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

nee, dat schreef ik erbij (zonder betalen transactiekosten) :P

Een uur is dus al erg lang als ik http://bitcoinstats.org (thanks voor de link) mag geloven. :{
Zonder fee (of eigenlijk een bieding op een transactie) kan het rustig 12-24 uur duren.
pi_124347556
Vind de volumes nog wel zwak eigenlijk. Als ik nou op bitstamp kijk zijn er maar 8700 bitcoins verhandeld terwijl er bijna 11 miljoen zijn. Ook gaat de prijs bij bijvoorbeeld 10 bitcoins al 3$ omhoog.

Is dit niet een grote bubble die door een grote verkoper al gepopt kan worden?
pi_124348073
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:06 schreef Taciho het volgende:
Vind de volumes nog wel zwak eigenlijk. Als ik nou op bitstamp kijk zijn er maar 8700 bitcoins verhandeld terwijl er bijna 11 miljoen zijn. Ook gaat de prijs bij bijvoorbeeld 10 bitcoins al 3$ omhoog.

Is dit niet een grote bubble die door een grote verkoper al gepopt kan worden?
Voor volumes kan je beter op MtGox / Bitcoincharts kijken.
Gaat om wat grotere hoeveelheden ;)
pi_124348270
Waarde mede Volvo-rijder, het gaat weer sneller als ik de difficulty omhoog gooi. Schijnbaar loont het dus voor trage miners om de beloning van blokken zwaarder op te laten wegen dan de frequentie. Met 1,2gigah/s is het idd beter om continue te minen.
pi_124348512
quote:
14s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:18 schreef r8v2 het volgende:
Waarde mede Volvo-rijder, het gaat weer sneller als ik de difficulty omhoog gooi. Schijnbaar loont het dus voor trage miners om de beloning van blokken zwaarder op te laten wegen dan de frequentie. Met 1,2gigah/s is het idd beter om continue te minen.
Zou toch echt niet uit mogen maken.
Anders zou ik 10 miners at 120Mhash/s kunnen starten :P

edit: ik ga het nog proberen ook :')
  donderdag 21 maart 2013 @ 20:22:49 #230
342493 MissionPhailed
EU = Mission Phailed?
pi_124348544
Nog 10550 blokken synchroniseren :+
pi_124348561
Ik bedoelde eigenlijk HELE trage miners :P.
pi_124348591
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:22 schreef MaGNeT het volgende:

edit: ik ga het nog proberen ook :')
Whehe :').
pi_124349097
quote:
14s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:23 schreef r8v2 het volgende:

[..]

Whehe :').
M'n computer liep vast met 10 miners, probeer nu 8 :')

edit: bij 8 lopen er 2 vast, dan maar met 6...
pi_124350029
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:31 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Zonder fee (of eigenlijk een bieding op een transactie) kan het rustig 12-24 uur duren.
Transactie is nu bevestigd, na ruim 2,5 uur. :)
pi_124350381
Verdomme ik zie die prijs met de minuut stijgen en ik heb nog geen mogelijkheid gehad om wat coins te kopen. :')

Ik weet niet wat de prognose is, ik ben er totaal niet bekend mee, maar zoals het lijkt zal het alleen nog maar verder stijgen, vooral omdat het steeds populairder wordt. Naja dat is mijn idee dan.

Ff kijken of ik voor het eind van deze week er nog eff 100eu in kan pompen, maar ik hoop niet dat het dan al "te laat" is.
pi_124350532
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:58 schreef Faazz het volgende:
Verdomme ik zie die prijs met de minuut stijgen en ik heb nog geen mogelijkheid gehad om wat coins te kopen.

Ik weet niet wat de prognose is, ik ben er totaal niet bekend mee, maar zoals het lijkt zal het alleen nog maar verder stijgen, vooral omdat het steeds populairder wordt. Naja dat is mijn idee dan.

Ff kijken of ik voor het eind van deze week er nog eff 100eu in kan pompen, maar ik hoop niet dat het dan al "te laat" is.
Wat vind jij "te laat"?

Als je ze dit jaar wil verkopen kan 100$ te laat zijn.
Als je ze over 10 jaar wil verkopen kan het nog erg vroeg zijn.

Of ze gaan weer naar 0,10 $ :P
pi_124350774
Wellicht dat het na een tijd stabiel blijft en de prijs voor een coin niet verder oploopt naar 75eu bijvoorbeeld. Zoals het er nu naar uitziet blijft het stijgen, maar ergens een keer zal dat ophouden en blijft het schommelen tussen een bepaald bedrag. Right?

Het is nog relatief jong en volgens mij vind er nu echt een rush op die dingen plaats. Maar dat zal een keer ophouden en dan keldert het weer en blijft het stabiel.

Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat lopen. Ik zit er echt net in, heb er geen verstand van, maar vermoedens heb ik wel. Het lijkt iig nu nog de kans te hebben er leuk aan te verdienen, ik weet niet hoe dit over vijf jaar is, bijv.
pi_124351540
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 19:18 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

nee, dat schreef ik erbij (zonder betalen transactiekosten) :P

Een uur is dus al erg lang als ik http://bitcoinstats.org (thanks voor de link) mag geloven. :{
Oh sorry :+.
జ్ఞ‌ా
pi_124351551
pi_124351574
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:06 schreef Taciho het volgende:
Vind de volumes nog wel zwak eigenlijk. Als ik nou op bitstamp kijk zijn er maar 8700 bitcoins verhandeld terwijl er bijna 11 miljoen zijn. Ook gaat de prijs bij bijvoorbeeld 10 bitcoins al 3$ omhoog.

Is dit niet een grote bubble die door een grote verkoper al gepopt kan worden?
Bij MtGox zitten ze de afgelopen 24 uur aan de $6,986,231
జ్ఞ‌ా
pi_124351598
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:21 schreef MaGNeT het volgende:
[ afbeelding ]
Dafuq?
జ్ఞ‌ా
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 21 maart 2013 @ 21:23:02 #242
862 Arcee
Look closer
pi_124351629
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 20:06 schreef Taciho het volgende:
Is dit niet een grote bubble die door een grote verkoper al gepopt kan worden?
Het geluid dat je hoort is van SeLang die zich naar dit topic snelt.
pi_124351721
http://bitcoin.org/en/

Nieuwe bitcoin.org.
జ్ఞ‌ా
pi_124351792
Niemand die dit bizar vindt?
జ్ఞ‌ా
pi_124351852
quote:
14s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:25 schreef µ het volgende:
Niemand die dit bizar vindt?
Er zijn dagen dat ik het niet win :P
Maar ik gok dan ook niet :P
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 21 maart 2013 @ 21:28:45 #246
862 Arcee
Look closer
pi_124351922
quote:
14s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:25 schreef µ het volgende:
Niemand die dit bizar vindt?
Nee, want ik snap het niet. :@
pi_124351966
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:21 schreef MaGNeT het volgende:
[ afbeelding ]
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 11% gewijzigd door µ op 21-03-2013 21:41:36 ]
జ్ఞ‌ా
pi_124351976
Kopen en verkopen jullie al iets van (digitale) middelen met bitcoin? Ik twijfel bijv. om webhostingpakketjes te verkopen voor (tegen de huidige koers) 1 btc per jaar (inclusief een .nl domeinnaam).
pi_124352003
quote:
10s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:28 schreef Arcee het volgende:

[..]

Nee, want ik snap het niet. :@
Satoshidice is een site waar je kan gokken. Iemand gokt $2.25 en wint $144 000.
Dat dus :+.
జ్ఞ‌ా
pi_124352017
quote:
3s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:29 schreef µ het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Nice :)
pi_124352054
quote:
2s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:30 schreef µ het volgende:

[..]

Satoshidice is een site waar je kan gokken. Iemand gokt $2.25 en wint $144 000.
Dat dus :+.
Er is inmiddels ook al een "Martingale" bot die je los kan laten op de Roulette :P
pi_124352087
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:29 schreef vincm het volgende:
Kopen en verkopen jullie al iets van (digitale) middelen met bitcoin? Ik twijfel bijv. om webhostingpakketjes te verkopen voor (tegen de huidige koers) 1 btc per jaar (inclusief een .nl domeinnaam).
Ik heb voorlopig voornamelijk donaties gedaan ermee (piratenpartij enzo). Dingen kopen doe ik soms ja.

Hosting is er een mooie markt voor :s).
జ్ఞ‌ా
pi_124352103
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:31 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Er is inmiddels ook al een "Martingale" bot die je los kan laten op de Roulette :P
:Y.
Lekker snel geld verliezen.
జ్ఞ‌ా
pi_124353025
Even een n00b-vraagje.... sorry :P

Ik probeer het spelen met de koers een beetje uit met 1 coin. Kan dit op deze manier? Ik heb nu 0 coins maar wel euro's in mijn mtgox-wallet.



Ik koop nu dus automatisch 1 coin voor ¤ 55,50 als de koers hier onder komt en verkoop 'm weer automatisch als hij boven de ¤ 60 komt?

En dit kost me dan aan fees totaal ¤ 0,693?
(55,50 x 0,006 = 0,333 en 60 x 0,006 = 0,36)
dus heb ik (als deze transacties natuurlijk kunnen worden uitgevoerd) ¤ 4,50 - ¤ 0,693 = ¤ 3,807 winst gemaakt? :P

[ Bericht 10% gewijzigd door Tourniquet op 21-03-2013 21:56:10 ]
pi_124372918
quote:
0s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:21 schreef MaGNeT het volgende:
[ afbeelding ]
What the fuck je hebt gewoon 7 miljoen dollar als je dat allemaal zou verkopen pffff.

quote:
3s.gif Op donderdag 21 maart 2013 21:29 schreef µ het volgende:

[..]

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
en jij ook 7 miljoen dollar als dit waar zou zijn :o :o :o

[ Bericht 25% gewijzigd door Taciho op 23-03-2013 09:55:06 (niet kunnen rekenen) ]
pi_124375282
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 14:04 schreef Taciho het volgende:

[..]

What the fuck je hebt gewoon 7 miljoen dollar als je dat allemaal zou verkopen pffff.

[..]

en jij zelfs 70 miljoen dollar als dit waar zou zijn :o :o :o
:')
జ్ఞ‌ా
  vrijdag 22 maart 2013 @ 18:56:33 #258
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_124382655
Ik was weer begonnen met minen. Maar nu krijg ik af en toe "Warning: job finished". Aanzetten en weglopen is er dus niet meer bij nu, want op een gegeven moment stop hij. Wat kan dit zijn?

pi_124382822
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 18:56 schreef Mender het volgende:
Ik was weer begonnen met minen. Maar nu krijg ik af en toe "Warning: job finished". Aanzetten en weglopen is er dus niet meer bij nu, want op een gegeven moment stop hij. Wat kan dit zijn?

[ afbeelding ]
CGminer gebruiken.
Heb eerder al opdrachtregel gepost.
  vrijdag 22 maart 2013 @ 19:05:06 #260
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_124382961
Thanks. Zal even kijken
pi_124383084
Beste mijnwerkers,

Kan de discussie over bitcoin-mining s.v.p. naar het daarvoor bestemde topic in DIG?
Namelijk: DIG / Bitcoin mining rigs

De bitcoin-discussie hier in AEX zou alleen over de financieel-economische en maatschappelijke aspecten van bitcoin gaan, niet over computertechnisch gedoe.
  vrijdag 22 maart 2013 @ 19:10:22 #262
155021 Mender
Gekke Henkie
pi_124383135
sorry :P
  vrijdag 22 maart 2013 @ 20:03:44 #263
347415 r8v2
Relbie.
pi_124385206
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 19:08 schreef dvr het volgende:
Beste mijnwerkers,

Kan de discussie over bitcoin-mining s.v.p. naar het daarvoor bestemde topic in DIG?
Namelijk: DIG / Bitcoin mining rigs

De bitcoin-discussie hier in AEX zou alleen over de financieel-economische en maatschappelijke aspecten van bitcoin gaan, niet over computertechnisch gedoe.
- Je bent niet blauw :').
- In dat andere topic is al een jaar niet gepost..
pi_124388847
quote:
3s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 20:03 schreef r8v2 het volgende:

- Je bent niet blauw :')
Dat hoeft ook helemaal niet als je zoveel gezag uitstraalt als ik :7

Maar voor de duidelijkheid, de moderators hebben destijds deze opmerking in de OP gezet:

quote:
Een verzoek, probeer enigszins binnen de geest van AEX te blijven, dus gericht op economische/financiële aspecten. Zuiver technische vraagstukken kunnen beter in DIG behandeld worden, enerzijds omdat daar meer deskundigheid aanwezig is, anderzijds omdat het qua onderwerp ook beter in DIG past.
Die opmerking is bij deel 11 illegaal uit de OP gesloopt door Whuzz, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat het verzoek niet meer geldt. Ik stel voor dat we het hierbij laten, want het verzoek lijkt me alleszins redelijk maar het is verder natuurlijk zelf ook off-topic.
  FOK!-Schrikkelbaas vrijdag 22 maart 2013 @ 22:24:17 #265
862 Arcee
Look closer
pi_124392141
In een uurtje van $72 naar $66 gezakt.
  vrijdag 22 maart 2013 @ 22:27:16 #266
347415 r8v2
Relbie.
pi_124392296
Dat was natuurlijk te verwachten. Maar stabilisatie is natuurlijk goed :).
pi_124392325
quote:
11s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 22:24 schreef Arcee het volgende:
In een uurtje van $72 naar $66 gezakt.
mag nog wel even verder zakken
pi_124392383
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 22:27 schreef EugeneKrabs het volgende:

[..]

mag nog wel even verder zakken
Servers van mtgox roken.. ''sockets are down''
pi_124392516
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 22:28 schreef Ravarian het volgende:

[..]

Servers van mtgox roken.. ''sockets are down''
bitcoin.de reageert ook niet :{
pi_124392543
quote:
11s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 22:24 schreef Arcee het volgende:
In een uurtje van $72 naar $66 gezakt.
Gewoon een stuk of 15.000 BTC die van eigenaar zijn gewisseld :)
  zaterdag 23 maart 2013 @ 00:38:16 #272
155021 Mender
Gekke Henkie
  zaterdag 23 maart 2013 @ 00:45:19 #273
383099 Wouter_Drucker
Lid piratenpartij
pi_124397616
Zo klinkt gedecentralizeerde propaganda dus! Big brother is prachtig bij stem, en zingt de waarheid.

(maakt niet uit als je het niet begrijpt, ik knal gewoon mijn gevoel even neer)
  zaterdag 23 maart 2013 @ 01:55:14 #274
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_124398965
Ok, na een tijdje helemaal niks met bitcoins gedaan te hebben keek ik vandaag eens naar de koers, wtf is er gebeurt in de tussentijd, volgens mij heb ik voor mijn laatste coins 10 dollar betaald :o

Ik neem aan dat minen met mijn 7850 wel weer de moeite waard zal zijn, maar waar kan ik een heldere berekening vinden? Ben al die bookmarks kwijtgeraakt in de tussentijd..
Morgen maar eerst eens die kaart een nieuwe OC geven.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_124401353
Zo, ff 20% koersval in een nacht.
pi_124401519
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 10:07 schreef Tourniquet het volgende:
Zo, ff 20% koersval in een nacht.
Zo de koers had weer een steun bereikt bij $50 nu schiet de koers gelijk weer terug naar $58.
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 23 maart 2013 @ 10:19:52 #277
862 Arcee
Look closer
pi_124401549
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 10:07 schreef Tourniquet het volgende:
Zo, ff 20% koersval in een nacht.
De laatste 2 uur eigenlijk.
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 23 maart 2013 @ 10:20:40 #278
862 Arcee
Look closer
pi_124401563
quote:
11s.gif Op vrijdag 22 maart 2013 22:24 schreef Arcee het volgende:
In een uurtje van $72 naar $66 gezakt.
Net in 2 uur van $67 naar $52.
  FOK!-Schrikkelbaas zaterdag 23 maart 2013 @ 10:22:01 #279
862 Arcee
Look closer
pi_124401583
Ook al weer terug naar $62. Pfff, volatiel, hoor. :P
pi_124401597
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 10:20 schreef Arcee het volgende:

[..]

Net in 2 uur van $67 naar $52.

In tien minuten van $52 naar $62
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 23 maart 2013 @ 10:25:26 #281
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124401628
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_124402171
Had een kooporder voor 14,5 stuks staan @ 45 Euro, die is iig vervuld.
Nu weer op verkopen gezet :P
pi_124402217
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 10:22 schreef Arcee het volgende:
Ook al weer terug naar $62. Pfff, volatiel, hoor. :P
Je ziet het vaker gebeuren. Ging nu om zo'n 35.000 BTC die verkocht werden.
Eerder werden er al 15.000 verkocht, prijs zakte, iemand dacht "verrek, straks zakken ze verder en ik wilde nog wel ff cashen nu ze hoog staan" dus gooit in paniek ook zijn BTC op de markt.

Tenminste, zoiets denk ik dan :P
pi_124402218
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 10:53 schreef MaGNeT het volgende:
Had een kooporder voor 14,5 stuks staan @ 45 Euro, die is iig vervuld.
Nu weer op verkopen gezet :P
op hoeveel verkoop je weer dan?
pi_124402390
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 10:56 schreef Tourniquet het volgende:

[..]

op hoeveel verkoop je weer dan?
56 Euro / 75 Dollar
Of ik hou ze als ze laag blijven
  zaterdag 23 maart 2013 @ 11:49:20 #286
377024 Quotidien
fetchez la vache
pi_124403402
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 18:41 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

https://en.bitcoin.it/wiki/Mining_hardware_comparison

250Mhash/s lijkt me realistisch.
Ben weer aan het minen geslagen maar zit nu op ~140MHash/s, doe ik iets verkeerd, ligt het aan de pool (slush), of iets anders?
En met hoeveel BTC komt dat dan overeen na een tijdje?

Eens kijken hoe ik ervoor kan zorgen dat ik m'n wallet dit keer niet kwijtraak. :+
Ik ben nie hier voor de pingpong te schpelen
pi_124403458
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 11:49 schreef Quotidien het volgende:

[..]

Ben weer aan het minen geslagen maar zit nu op ~140MHash/s, doe ik iets verkeerd, ligt het aan de pool (slush), of iets anders?
En met hoeveel BTC komt dat dan overeen na een tijdje?

Eens kijken hoe ik ervoor kan zorgen dat ik m'n wallet dit keer niet kwijtraak. :+
Welke software gebruik je? Welke settings? Je kaart zou met CGMiner en de juiste settings zo'n 250Mhash/s moeten doen.

Aan de pool ligt het niet.
140Mhash/s is momenteel 0,015 BTC per dag.

Optimale settings voor jouw kaart (ruwweg):

1start /D "C:\cgminer" cgminer.exe -o stratum.bitcoin.cz:3333 -u workernaam -p wachtwoord -I 14 -d 0 --gpu-memclock 300 --gpu-engine 900 --gpu-fan 65 --gpu-vddc 1.150

Gooi CGMiner in de map C:\cgminer (controleer of je het niet in een map daaronder hebt uitgepakt, de cgminer.exe (en rest van bestanden) moet in C:\cgminer staan.

Maak een miner.bat bestandje aan op je bureaublad en plak daar bovenstaande opdrachtregel in.
Verander je gebruikersnaam (worker) en wachtwoord (van worker) nog in en je kan los.

[ Bericht 3% gewijzigd door TheFreshPrince op 23-03-2013 12:01:03 ]
  zaterdag 23 maart 2013 @ 12:17:56 #288
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_124404071
hmm, net nog eens zitten doorrekenen, Ik zou met de huidige koers 5 cent per dag verdienen.
Dat lijkt me de moeite niet.. Of reken ik ergens iets verkeerd?
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_124404085
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 12:17 schreef Maxbet het volgende:
hmm, net nog eens zitten doorrekenen, Ik zou met de huidige koers 5 cent per dag verdienen.
Dat lijkt me de moeite niet.. Of reken ik ergens iets verkeerd?
Hoeveel Mhash/s doet je computer? Met wat voor kaart mine je?
  zaterdag 23 maart 2013 @ 12:19:10 #290
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_124404103
130 op stock, dus zonder OC.

Heb een 7850 er in zitten, met OC zou ik nog wat meer kunnen pakken, maar dat zou ik moeten testen
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_124404160
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 12:19 schreef Maxbet het volgende:
130 op stock, dus zonder OC.

Heb een 7850 er in zitten, met OC zou ik nog wat meer kunnen pakken, maar dat zou ik moeten testen
Ligt niet aan de OC maar aan de overige settings en/of mining software
Geheugen naar beneden klokken op 300MHz, intensity naar 10-14 zetten.

250-300Mhash/s moet dan mogelijk zijn.
  zaterdag 23 maart 2013 @ 12:24:29 #292
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_124404223
Oeps, achterlijk verkeerd lopen rekenen, 130Watt is de TDP.

Bij 300Mhash/s (welke op stock te halen zou moeten zijn) zou bij deze koers de profit per day tegen de 1 euro aanliggen.

Ik ga er straks eens mee aan de slag.
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_124404358
Zuur, ik had in augustus vorig jaar voor de fun eens 10 bitcoins gekocht om eens te kijken wat het was voor 80 euro...

Was het na een tijdje beu omdat ik er niets zinnigs mee kon en heb ze ergens in oktober weer verkocht voor 90 euro..

Had ik nu even gewacht en het vandaag gedaan had ik er dik 500 euro voor kunnen vangen
pi_124404414
quote:
9s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 12:30 schreef bravilor01 het volgende:
Zuur, ik had in augustus vorig jaar voor de fun eens 10 bitcoins gekocht om eens te kijken wat het was voor 80 euro...

Was het na een tijdje beu omdat ik er niets zinnigs mee kon en heb ze ergens in oktober weer verkocht voor 90 euro..

Had ik nu even gewacht en het vandaag gedaan had ik er dik 500 euro voor kunnen vangen
Speltip 1: don't sell your BTC
pi_124404449
quote:
9s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 12:30 schreef bravilor01 het volgende:
Zuur, ik had in augustus vorig jaar voor de fun eens 10 bitcoins gekocht om eens te kijken wat het was voor 80 euro...

Was het na een tijdje beu omdat ik er niets zinnigs mee kon en heb ze ergens in oktober weer verkocht voor 90 euro..

Had ik nu even gewacht en het vandaag gedaan had ik er dik 500 euro voor kunnen vangen
Klopt, en over 10 jaar misschien wel 10.000 euro, of 0. :P
pi_124404500
Een wijze les.... maar opnieuw inkopen lijkt me nu ook geen goed moment en minen begin ik niet aan.

Koersexplosie van laatste dagen schijnt wellicht hiermee te maken te hebben:

http://freedombytes.info/2013/?p=1268
pi_124404568
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 12:34 schreef bravilor01 het volgende:
Een wijze les.... maar opnieuw inkopen lijkt me nu ook geen goed moment en minen begin ik niet aan.

Koersexplosie van laatste dagen schijnt wellicht hiermee te maken te hebben:

http://freedombytes.info/2013/?p=1268
Je kan altijd 1 of 2 BTC kopen en je wallet daarna ergens "begraven". Niet meer naar de koersen kijken.
Over 5 jaar weer "opgraven" en verpatsen (of uithuilen).

Het is dat minen voor mij nu goedkoper is dan kopen, anders zou ik er gerust nog 5-10 per maand bijkopen.
Ben ook wat aan het handelen op MtGox maar dat is altijd een risico.

Het veiligst staan ze in je wallet (mits je een back-up hebt).
  User die je het meest gemist hebt 2022 zaterdag 23 maart 2013 @ 12:41:00 #298
78918 SeLang
Black swans matter
pi_124404652
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 12:24 schreef Maxbet het volgende:
Oeps, achterlijk verkeerd lopen rekenen, 130Watt is de TDP.

Bij 300Mhash/s (welke op stock te halen zou moeten zijn) zou bij deze koers de profit per day tegen de 1 euro aanliggen.

Ik ga er straks eens mee aan de slag.
Earth Hour is bij voorbaat mislukt met dank aan Bitcoin _O- :'( :D

P.s. een PC die op volle kracht aan het rekenen is verbruikt wel wat meer dan de TDP van de CPU/ GPU...
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
  zaterdag 23 maart 2013 @ 12:43:40 #299
320603 Maxbet
Liberté toujours
pi_124404720
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 12:41 schreef SeLang het volgende:

[..]

Earth Hour is bij voorbaat mislukt met dank aan Bitcoin _O- :'( :D

P.s. een PC die op volle kracht aan het rekenen is verbruikt wel wat meer dan de TDP van de CPU/ GPU...
Klopt, maar de PC zou anders toch aanstaan, dus als extra verbruik heb ik alleen de TDP van de graka, en zelfs die niet helemaal..
Op zaterdag 18 januari 2014 20:19 schreef ikwiltrolletje het volgende:
#teammaxbet
pi_124404763
quote:
0s.gif Op zaterdag 23 maart 2013 12:41 schreef SeLang het volgende:

[..]

Earth Hour is bij voorbaat mislukt met dank aan Bitcoin _O- :'( :D

P.s. een PC die op volle kracht aan het rekenen is verbruikt wel wat meer dan de TDP van de CPU/ GPU...
Ik plant een boom voor iedere dag dat ik mine.
Heb net 3 weilanden opgekocht van een failliete boer.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')