Onzin, handelen is kopen en verkopen, iemand die zelf produceert is juist geen handelaar.quote:Op woensdag 13 maart 2013 18:13 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Wat je noemt is niet handelen. Handelen is iets produceren waar jij goed in bent, en het ruilen met iets waar een ander goed in is.
Wat jij doet is misbruik maken van een systeem.
Jullie verkopen als hij hoog staat en verkopen weer als hij laag staat. En opnieuw, en opnieuw. Dan krijg je per saldo toch geen resultaat? Het enige wat je bereikt is dat de koers de hele tijd op en neer gaat. Dat lijkt me juist nadelig.quote:Op woensdag 13 maart 2013 20:10 schreef Ravarian het volgende:
Mwah, Ik vind dat wel meevallen, het is juist goed. Als mensen dit niet zouden doen was de koers gisteren veel harder onderuit gegaan.
En weer sterker steeg. Als de koers van 48 naar 37 gaat en binnen een half uur weer op 45 en binnen 24h weer op 48 staat is er toch niks slecht aan de hand? Als mensen dit niet zouden doen zou iedereen massaal verkopen en niks terugkopen..quote:Op donderdag 14 maart 2013 15:37 schreef Wouter_Drucker het volgende:
[..]
Jullie verkopen als hij hoog staat en verkopen weer als hij laag staat. En opnieuw, en opnieuw. Dan krijg je per saldo toch geen resultaat? Het enige wat je bereikt is dat de koers de hele tijd op en neer gaat. Dat lijkt me juist nadelig.
Toen gister de storing duidelijk werd waren er vast een heleboel mensen die snel verkochten, om later tegen een lagere prijs weer terug te kopen. Die zorgden dus dat de koers juist sterker viel.
Die daling kwam echt niet alleen door traders. Als er slecht nieuws zou komen wat in theorie het bitcoin netwerk plat kan leggen en de grootste exchange accepteerd voor een tijd geen bitcoin deposits meer ontstaat er onrust en gaan mensen verkopen.quote:Op donderdag 14 maart 2013 16:11 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Je maakt een denk foutje. Jij kijkt alleen maar naar het kopen op het lage punt en niet naar het verkopen op het hoge punt.
De traders knappen de rotzooi op die ze zelf gemaakt hebben.
De traders waren er de oorzaak van dat de koers zo sterk zakte.
Of denk je de koersdaling het gevolg was van mensen die ineens geen heil meer zagen in bitcoin? Zouden wel erge noobs zijn geweest dan.![]()
En waar mine je deze mee? ik krijg reaper niet aan de praatquote:Op woensdag 13 maart 2013 23:58 schreef MaGNeT het volgende:
Had nog 114.600 IXCoins in een oude wallet die ik al als "waardeloos" had beschouwd, ooit in een paar dagen gemined toen iedereen ze verlaten had...
Zijn ze ineens weer met een nieuwe client gekomen en ze worden weer gemined en verhandeld.
0.00006 tot 0.00020 BTC per IXCoin is toch altijd nog 6,9 tot 22 BTC
Wacht nog ff wat ze gaan doen
Ben nu LTC aan het minen, brengt 2,7x zoveel per dag op als BTC en daar koop ik weer BTC voor
Is zo'n 0,35 BTC per dag
Cgminerquote:Op donderdag 14 maart 2013 22:51 schreef Methamorphosis het volgende:
[..]
En waar mine je deze mee? ik krijg reaper niet aan de praat![]()
![]()
Interessant filmpje ja.quote:Op zaterdag 16 maart 2013 18:52 schreef Wouter_Drucker het volgende:
Iemand 27:00 decentrale exchange begrepen?
Ik hoor veel mensen zeggen dat Bitcoin 5-10% van de markt kan gaan veroveren. Iemand anders het met me eens dat dat een onderschatting is? Vooral ook na het zien van de mogelijkheden.
Via bijvoorbeeld https://www.bitonic.nl/ of https://mtgox.com/quote:Op zaterdag 16 maart 2013 23:57 schreef Farenji het volgende:
Het zal ongetwijfeld een VFAQ zijn maar in de OP staat dat ik het hier moet vragen... dus bij deze. Hoe koop ik het beste bitcoins?
http://www.alloscomp.com/bitcoin/calculatorquote:Op zondag 17 maart 2013 13:41 schreef SeLang het volgende:
Hebben jullie ook ergens een grafiek hoeveel MHash je nodig hebt per Bitcoin en hoe zich dat heeft ontwikkeld in de tijd?
Hier heb je weinig aan want het gaat er natuurlijk om hoe snel die "difficulty factor" toeneemt...quote:Op zondag 17 maart 2013 14:44 schreef Methamorphosis het volgende:
[..]
http://www.alloscomp.com/bitcoin/calculator
Hier kun je berekenen hoeveel bitcoins je binnenhaalt met het aantal Mhash.
Aan een grafiekje kan ik je niet helpen
Misschien weet MaGNeT dat. Ik mine zelf niet, alleen een beetje handelenquote:Op zondag 17 maart 2013 14:50 schreef SeLang het volgende:
[..]
Hier heb je weinig aan want het gaat er natuurlijk om hoe snel die "difficulty factor" toeneemt...
Maar jullie hebben daar toch wel een grafiek van? Een aantal mensen hier geeft honderden (zoniet duizenden) euros uit aan bitminers met een leveringstermijn van enkele maanden. Die businesscase hangt of staat helemaal met de toekomstige ontwikkeling van die 'difficulty factor' dus daar hebben jullie toch wel een analyse van gedaan mag ik hopen?
Da's een aardig orderbookquote:Fun fact: did you know that it was only just over a month and a half ago that a new all-time high record was set for the value of bids on MtGox's order book? That record was $3 million USD.
Well, it's over $8 million now.
Er valt nog wel wat te minen momenteel, je kan nog een beetje winst maken.quote:Op zondag 17 maart 2013 15:04 schreef Sparqq het volgende:
Je moet ook niet minen in NL, de stroom is veel te duur.
Dat is "ondernemersrisico", nothing ventured, nothing gainedquote:Op zondag 17 maart 2013 14:50 schreef SeLang het volgende:
[..]
Hier heb je weinig aan want het gaat er natuurlijk om hoe snel die "difficulty factor" toeneemt...
Maar jullie hebben daar toch wel een grafiek van? Een aantal mensen hier geeft honderden (zoniet duizenden) euros uit aan bitminers met een leveringstermijn van enkele maanden. Die businesscase hangt of staat helemaal met de toekomstige ontwikkeling van die 'difficulty factor' dus daar hebben jullie toch wel een analyse van gedaan mag ik hopen?
Waar is dat op gebaseerd? Laat eens een grafiekje zien hoe die dingen zich ontwikkelen in de tijd? Zoals je weet groeit dit exponentieel dus je zult vast wel een analyse hebben gedaan wat de grootte van die exponent is geweest in de afgelopen tijd en een schatting hebben gemaakt wat dat wordt in het komende jaar? Hoe bereken je anders of je je investering kunt terugverdienen?quote:Op zondag 17 maart 2013 22:32 schreef MaGNeT het volgende:
Ik ga uit van een netwerkgroei van 50TH/s naar 1200TH/s en een difficulty groter dan 100.000.000
over 9 maanden (20.000 ASIC's met een sterkte van 60.000 Mhash/s)
De difficulty wordt elk tijdvak dynamisch bepaald aan de hand van hoe veel er gemined wordt, dus hier zit zo'n grote menselijke/populariteitscomponent in dat ik niet weet of regressie gaat werken... Maar intuïtief zou je zeggen met zo'n leger miners die mine-capaciteit aan/afschakelen dat het zich altijd equalizet rond een punt waar er net geen free lunch meer is.quote:Op maandag 18 maart 2013 08:18 schreef SeLang het volgende:
[..]
Waar is dat op gebaseerd? Laat eens een grafiekje zien hoe die dingen zich ontwikkelen in de tijd? Zoals je weet groeit dit exponentieel dus je zult vast wel een analyse hebben gedaan wat de grootte van die exponent is geweest in de afgelopen tijd en een schatting hebben gemaakt wat dat wordt in het komende jaar? Hoe bereken je anders of je je investering kunt terugverdienen?
100% mee eens, er zit een enorme onzekerheid in. Maar iemand die geld investeert in dataminers met ook nog eens een lange levertijd (zoals sommigen hier in dit topic) heeft een "best guess" gedaan. Daarom ben ik wel benieuwd hoe ze die exponent hebben bepaald.quote:Op maandag 18 maart 2013 08:35 schreef eleusis het volgende:
[..]
De difficulty wordt elk tijdvak dynamisch bepaald aan de hand van hoe veel er gemined wordt, dus hier zit zo'n grote menselijke/populariteitscomponent in dat ik niet weet of regressie gaat werken... Maar intuïtief zou je zeggen met zo'n leger miners die mine-capaciteit aan/afschakelen dat het zich altijd equalizet rond een punt waar er net geen free lunch meer is.
Boeit me niet zoveel, het is hobby en verdien er genoeg aan. Heb nog 70 BTC, 90.000 IXC en 490 LTC.quote:Op maandag 18 maart 2013 08:18 schreef SeLang het volgende:
[..]
Waar is dat op gebaseerd? Laat eens een grafiekje zien hoe die dingen zich ontwikkelen in de tijd? Zoals je weet groeit dit exponentieel dus je zult vast wel een analyse hebben gedaan wat de grootte van die exponent is geweest in de afgelopen tijd en een schatting hebben gemaakt wat dat wordt in het komende jaar? Hoe bereken je anders of je je investering kunt terugverdienen?
Dollar - Euro koers vind ik amper interessant, zijn maar kleine schommelingen.quote:Op maandag 18 maart 2013 12:56 schreef Bart het volgende:
Is de bitcoinkoers eigenlijk ten opzicht van de dollar of van de euro? Dus als de euro goedkoper wordt in dollars, moet ik dan bitcoins kopen of verkopen?
Zoek HD5870 reference kaarten, haal je 400Mh/s stabiel.quote:Op maandag 18 maart 2013 23:25 schreef r8v2 het volgende:
Ik ben een paar dagen geleden ook op de Bitcoin-trein gestapt. Inmiddels een GTX260 om kunnen ruilen voor een HD4850 dus van 40 naar 70 mh/s gegaan. Kleine stap, leuk effect. Nu nog kijken of ik zo budget mogelijk nog meer videokaarten aan kan komen.
En mijn stroom zit in de huurprijs.
$52.50 al. Ja idd, maar ik blijf nog even wakker, weet nog niet helemaal zeker of ik straks ga verkopen als de koers iets zakt..quote:Op dinsdag 19 maart 2013 00:38 schreef r8v2 het volgende:
Ja, incredible. Ben benieuwd of er nog een grote dip komt.
Het toont juist ook een beetje de onmacht van de overheid.quote:Op dinsdag 19 maart 2013 08:36 schreef dvr het volgende:
De eerste stap naar regulering c.q. een verbod op bitcoin-gebruik lijkt nu in de VS gezet..![]()
http://irdial.com/blogdial/?p=3488
Ik had ooit 100 oz goud tegen $328quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |