abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_129054794
Ziet er goed uit! Hopen dat de mijne ook zo goed eruit komt te zien.

Ik voel me best dom trouwens, want in plaats van kneden zat ik constant te rollen. Nu ik net even goed heb gekneed is het veel meer een eenheid geworden zonder rare deukjes of open kanten.

Ben echt benieuwd hoe die gaat worden. :p
pi_129058037
Zie nu pas dat de pic niet scherp is... beetje jammer. Pizza was lekker! Alleen de bodem was te slap en te dun. Misschien ook te kort in de oven gehad. Het was in ieder geval een goed experiment. :p

  woensdag 17 juli 2013 @ 22:25:23 #258
130803 Gripper
Get a grip
pi_129063633
quote:
2s.gif Op woensdag 17 juli 2013 18:23 schreef sararaats het volgende:
maken jullie pizza's met deze hitte? ik ga als het frisser is weer een pizza Kwak maken ;)
Is dat hetzelfde als een broodje sjor? Lekker zeg :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_129063641
hmmm. pizza maken.
lekker en leuk.

zelf maak ik het deeg gewoon van brooddeeg mix van soezy (witbrood).
die bereid ik in een broodbak machine.

voor het deeg gebruik ik 300 gr mix, met 200 ml water.
de machine op 'deeg', en die doet de rest.
na het rijzen, kneed ik nog even met de hand.

het deeg rol ik uit op een vel bakpapier, tot de gewenste dikte.

de saus maak ik van een groot blikje dubbel geconcentreerde tomaten puree, water, zout, zwarte peper en wat gedroogde peterselie.
die doe ik op de bodem, met een ruime hoeveelheid versgeraspte 40+ belegen goudse.

daarna gaat de bodem een op 280 gr voorverwarmde oven in, totdat de kaas gesmolten is.

ondertussen maak ik de topping.
deze bestaat uit;

150 gr rundergehakt,
halve ui, gesnipperd,
halve, rode paprika, gesnipperd,
2 tomaten, in blokjes,
3 tenen knoflook, zeer fijn gehakt.

het gehakt rul ik in een wok.
daarna gaan de groenten erbij.

als kruiden gebruik ik;

een eetlepel gedroogde peterselie,
een theelepel oregano,
en een halve theelepel italiaanse kruiden.
en wat peper en zout.

ondertussen is de kaas gesmolten, en verdeel ik de topping over de bodem.
daarna nog 15 min in de oven, en smullen maar.

deze foto is genomen, voordat ik de pizza voor de tweede keer in de oven zette.

pi_129116139
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 11:44 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, vormen blijft natuurlijk een kwestie van oefenen, maar een rond bakje helpt natuurlijk wel ;).
De meeste digitale weegschalen hebben een nauwkeurigheid van +-1 gram, dus dat is toch niet zo handig als je 1,5 gram wil afwegen..Dat kan dus ook maar 0,5 gram zijn. Gebruik een maatschepje!
Bij het 1-dagdeeg maakt het niet zoveel uit, daar gaat uiteraard meer gist in.
Los daarvan, tarwebloem van de Lidl heb ik toevallig tijd terug ook gebruikt bij mijn ouders thuis, omdat er niks anders was.. Niet aan te raden
Deze zeker?

Je ziet dat er type 45 op staat? Dat geeft aan dat het bloem is die vooral voor cake geschikt is.
Dit is de bloem idd die ik gebruikt heb :)

Type 45 dus vermijden in de toekomst :) Bedankt! Volgende week weer een poging wagen :)
pi_129116219
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juli 2013 22:25 schreef Gripper het volgende:

[..]

Is dat hetzelfde als een broodje sjor? Lekker zeg :9
ken ik niet maar op mijn pizza wordt alles zomaar erop gekwakt ;)
Werewolf
Papa 15/11/1950 - 29/08/2025
  zaterdag 20 juli 2013 @ 12:14:19 #264
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_129149995
Ik wil voor vanavond pizzas maken.. om mee te nemen en bij vrienden af te bakken.. Wat is het handigst, kan ik de deeg alvast klaarmaken, heel kort afbakken (zodat het niet doorrijst)... afkoelen en dan alles erop.. meenemen en daar alles afbakken?

het is geen optie om daar deeg te vormen etc.. te kleine keuken en teveel mensen.. en we eten het ook niet meteen op anders had ik het thuis afgebakken

Ik gebruik het recept uit de op voor de deeg
  zaterdag 20 juli 2013 @ 12:31:02 #265
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129150347
Voorbakken met tomatensaus en daar bekleden en afbakken.
  zaterdag 20 juli 2013 @ 12:44:51 #266
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_129150691
Ik kan ze dan ook voorbakken met tomatensaus, en dan afkoelen, hier bekleden en meenemen (net als de verse pizzas in de winkels dus (denk nu even aan laplace pizzas). zelfs bekleden is daar bijna niet te doen ;(

oja en voor hoelang voorbakken (alleen het deeg) en ook max aantal graden?

(20 man, keuken van 3/4 meter) waarvan er zeker 5/6 bezig in de keuken zijn

[ Bericht 9% gewijzigd door Sandous op 20-07-2013 13:28:52 ]
pi_129754429
Vanavond weer :9

nuttige tip: koop nooit AH griesmeel, veel te grof om onder je pizza te strooien, en dus ook niet lekker, al die korreltjes }:| De fijne semolina van de cecco is de beste.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_129781317
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 15:02 schreef Gripper het volgende:
Vanavond weer :9
En het waren lekkere pizza's! Had veel deeg gemaakt, dus van een deel ervan focaccia gemaakt: ging ook goed. T is eigenlijk een vraag voor het brood topic, maar bakken jullie die in een bakblik, of zo op de steen?

Nog 2 bollen deeg over, dus vanavond weer!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 7 augustus 2013 @ 19:53:57 #269
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_129802732
Wegens uitblinkende expertise van forumgebruikers verwijderd.

[ Bericht 86% gewijzigd door fietsie op 07-08-2013 20:57:31 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_129802959
Da's net een taart.
  woensdag 7 augustus 2013 @ 20:14:10 #271
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_129803668
Wegens uitblinkende expertise van forumgebruikers verwijderd.

[ Bericht 87% gewijzigd door fietsie op 07-08-2013 20:58:00 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_129803709
Misschien probeerde je een cheesecake te maken?
  woensdag 7 augustus 2013 @ 20:16:13 #273
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_129803750
Wegens uitblinkende expertise van forumgebruikers verwijderd.

[ Bericht 89% gewijzigd door fietsie op 07-08-2013 20:58:27 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_129803802
Maar zo is het toch niet te eten joh. :') Zo kun je niet eens een puntje vasthouden.
  woensdag 7 augustus 2013 @ 20:20:00 #275
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_129803923
Wegens uitblinkende expertise van forumgebruikers verwijderd.

[ Bericht 92% gewijzigd door fietsie op 07-08-2013 20:59:29 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_129804229
Vind ik persoonlijk veel te veel
pi_129805428
quote:
2s.gif Op woensdag 7 augustus 2013 20:26 schreef emmyemmy het volgende:
Vind ik persoonlijk veel te veel
Klopt. Zo krijg je een vette zompige bodem. Bah!
pi_129805469
quote:
0s.gif Op woensdag 7 augustus 2013 19:53 schreef fietsie het volgende:
Ik kom mezelf maar eens in dit topic melden... Afgelopen weken een pizzaoven gerealiseerd en nu begonnen aan de culinaire ontdekkingstocht....


[ afbeelding ]
Dat is gaaf! Helemaal zelf gebouwd?
  woensdag 7 augustus 2013 @ 20:54:00 #279
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_129805567
Wegens uitblinkende expertise van forumgebruikers verwijderd.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_129805654
Ik zeg gewoon dat ik het er ranzing uit vind zien.
  woensdag 7 augustus 2013 @ 20:55:45 #281
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_129805655
quote:
1s.gif Op woensdag 7 augustus 2013 20:52 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Dat is gaaf! Helemaal zelf gebouwd?
Heb de stookruimte gekocht, moest al flinke bouwklus doen om er plek voor te maken en wilde minimaal risico op falen van dit deel.
Met name rookgasafvoer was een uitdaging.
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
  woensdag 7 augustus 2013 @ 20:56:29 #282
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_129805696
quote:
10s.gif Op woensdag 7 augustus 2013 20:55 schreef emmyemmy het volgende:
Ik zeg gewoon dat ik het er ranzing uit vind zien.
Het is me wel duidelijk..... Dag!
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_129816615
Jammer dat er zo negatief op hem reageert wordt. Ik had graag de foto's gezien. wat uiteindelijk iemand op zijn pizza doet is zijn ding maar om het zo af te kraken...nee.
pi_129820565
quote:
1s.gif Op woensdag 7 augustus 2013 20:54 schreef fietsie het volgende:
Wegens uitblinkende expertise van forumgebruikers verwijderd.
Mijn expertise is inderdaad dat de pizza op deze manier niet lekker is. Jammer dat je zo reageert op kritiek. Ik hoop dat je in het dagelijks leven anders omgaat met kritiek.
pi_129820705
Gewoon de fout die iedere beginner wel eens maakt, Teveel beleg. Lekker boeiend. Was het wel lekker?
pi_129821696
Iemand afkraken of constructief kritiek geven zijn twee verschillende dingen. @fietsie, laat je niet zo op de last jagen door 1 persoon, laat haar maar zelf wat foto's posten met haar pizza creaties.. :)
pi_129823271
quote:
0s.gif Op donderdag 8 augustus 2013 00:17 schreef Terpentin07 het volgende:
Ik had graag de foto's gezien.
http://www.mijnalbum.nl/Foto1k0-8SXAP3FB.jpg :)
Somebody that I used to know
pi_129829214
Wat ligt daar allemaal op? Lijkt op zuurkool?
Was 'ie lekker?
pi_129829669
quote:
1s.gif Op woensdag 7 augustus 2013 20:14 schreef fietsie het volgende:
Wegens uitblinkende expertise van forumgebruikers verwijderd.
laat jezelf niet zo kennen, je hoeft echt niet meteen na 1 negatieve reacties al je posts te legern..
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_129829773
Ik moet ook niet aan zoveel kaas denken, gets. Maar ieder z'n ding toch?
Ja doei.
pi_129830173
Mijn 1e pizza werd ook afgekraakt omdat er te veel op lag....ach je leert van zelf
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_129833596
quote:
0s.gif Op donderdag 8 augustus 2013 13:52 schreef Aal321 het volgende:
Wat ligt daar allemaal op? Lijkt op zuurkool?
Was 'ie lekker?
_O-

Kilootje kaas
pi_129837908
Ik hou waanzinnig veel van kaas! En het moet nog smelten dus het wordt minder :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_129845210
quote:
0s.gif Op donderdag 8 augustus 2013 18:09 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik hou waanzinnig veel van kaas! En het moet nog smelten dus het wordt minder :P
Dát dus. In principe blijft van een dik belegde pizza weinig over. Als je de vleeswaren en kaas een beetje luchtig stapelt, wordt hij gauw 5 à 10 centimeter hoog. Zakt helemaal in elkaar tijdens bereiding. Zoals onderstaande exemplaren, waar dan weer teveel basilicum op zit. Maar het plantje moest op.
(Wél extreem dikke pizza-oven overigens. Komt vast goed)





En verder fietsie, commentaren van mensen die doorgaans alleen maar afhaalpizza eten van Noord-Afrikaanse makelij moet je helemaal niet serieus nemen.

[ Bericht 6% gewijzigd door Yvesss op 08-08-2013 22:18:22 ]
pi_129854315
Geweldig topic zeer informatief, eerste poging bij mijn vriendin thuis geslaagd, alleen viel de tomatensaus en de kaas wat tegen. Bij deze dus de vraag; welke tomatensaus (liefst egaal zonder stukjes) en soort kaas kan ik het beste gebruiken?

Poging 2 vandaag. Helaas is mijn eigen oven niet al te best, dus ben ik op zoek naar een alternatief. Is de pizza oven van de Princess (goedkope) aan te raden of kan ik toch beter voor de ietwat duurdere Bestron steenoven gaan? Of misschien zelfs met een steen op de BBQ?
pi_129855263
Tomatensaus is bij mij ook heel erg hit-and-miss geweest. Ben nu op zoek naar de saus die eerder in dit topic (mutti geloof ik?) genoemd werd. Kaas: Mozzerella!
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_129861982
quote:
0s.gif Op donderdag 8 augustus 2013 09:18 schreef MonkNL het volgende:
Iemand afkraken of constructief kritiek geven zijn twee verschillende dingen. @fietsie, laat je niet zo op de last jagen door 1 persoon, laat haar maar zelf wat foto's posten met haar pizza creaties.. :)
Heb ik al eens gepost
pi_129862196
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 augustus 2013 06:18 schreef Alvitros het volgende:
Geweldig topic zeer informatief, eerste poging bij mijn vriendin thuis geslaagd, alleen viel de tomatensaus en de kaas wat tegen. Bij deze dus de vraag; welke tomatensaus (liefst egaal zonder stukjes) en soort kaas kan ik het beste gebruiken?

Poging 2 vandaag. Helaas is mijn eigen oven niet al te best, dus ben ik op zoek naar een alternatief. Is de pizza oven van de Princess (goedkope) aan te raden of kan ik toch beter voor de ietwat duurdere Bestron steenoven gaan? Of misschien zelfs met een steen op de BBQ?
De Princess lijkt mij niks, want geen steen. De Bestron wordt zonder mod niet heet genoeg. De Ferarri G3 heb ik wel goede ervaringen mee. Ik zelf bak ze tegenwoordig in een gemodificeerde Weber bbq met pizzaring. Houtgestookt en voorzien van stenen vloer.
pi_129862321
quote:
0s.gif Op donderdag 8 augustus 2013 21:48 schreef Yvesss het volgende:

[..]

En verder fietsie, commentaren van mensen die doorgaans alleen maar afhaalpizza eten van Noord-Afrikaanse makelij moet je helemaal niet serieus nemen.
Die vind je hier dan ook niet volgens mij. De meeste mensen hier zijn pizza-liefhebbers die veel ervaring hebben met het bakken van pizza's. Als er dan een opmerking komt dat iemand zijn pizza te dik belegt en dat hij/zij betere resultaten zal boeken met een wat dunner belegde pizza, dan is dat als opbouwende kritiek bedoeld.
pi_129862909
quote:
0s.gif Op donderdag 8 augustus 2013 21:48 schreef Yvesss het volgende:

[..]

afhaalpizza eten van Noord-Afrikaanse makelij
So true :D Vooral hier in Amsterdam... :P
pi_129866869
Vraag! Ik ga vanavond pizzadeeg maken voor 10 personen, normaal gebruik ik voor 2 personen:

350 gr bloem
215 gr water
1 tl zout
1 tl suiker
7 gr gist
olijfolie

Kan ik nu gewoon alles x 5 doen?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')