hmmm. pizza maken.
lekker en leuk.
zelf maak ik het deeg gewoon van brooddeeg mix van soezy (witbrood).
die bereid ik in een broodbak machine.
voor het deeg gebruik ik 300 gr mix, met 200 ml water.
de machine op 'deeg', en die doet de rest.
na het rijzen, kneed ik nog even met de hand.
het deeg rol ik uit op een vel bakpapier, tot de gewenste dikte.
de saus maak ik van een groot blikje dubbel geconcentreerde tomaten puree, water, zout, zwarte peper en wat gedroogde peterselie.
die doe ik op de bodem, met een ruime hoeveelheid versgeraspte 40+ belegen goudse.
daarna gaat de bodem een op 280 gr voorverwarmde oven in, totdat de kaas gesmolten is.
ondertussen maak ik de topping.
deze bestaat uit;
150 gr rundergehakt,
halve ui, gesnipperd,
halve, rode paprika, gesnipperd,
2 tomaten, in blokjes,
3 tenen knoflook, zeer fijn gehakt.
het gehakt rul ik in een wok.
daarna gaan de groenten erbij.
als kruiden gebruik ik;
een eetlepel gedroogde peterselie,
een theelepel oregano,
en een halve theelepel italiaanse kruiden.
en wat peper en zout.
ondertussen is de kaas gesmolten, en verdeel ik de topping over de bodem.
daarna nog 15 min in de oven, en smullen maar.
deze foto is genomen, voordat ik de pizza voor de tweede keer in de oven zette.
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.