abonnement Unibet Coolblue
pi_129053464
Help! ;)

Ik ben bezig om mijn eerste pizza te maken. Op dit moment is vooral het deeg een lastig gedoe. Volgens een instructievideo moet ik dat 1 uur laten rijzen totdat het dubbel z'n volume is. Vervolgens kun je met een vinger erin kijken of het deeg goed is. Nu ik dit probeer, is het deeg nog behoorlijk plakkerig en de omvang van m'n vinger blijft niet zitten in het deeg.

Iemand enig idee wat ik nu kan doen zo last-minute? Of puur langer laten rijzen?

Degene met de goede tip krijgt een foto van m'n pizza. ;)
  woensdag 17 juli 2013 @ 18:23:18 #252
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_129053580
maken jullie pizza's met deze hitte? ik ga als het frisser is weer een pizza Kwak maken ;)
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
  † In Memoriam † woensdag 17 juli 2013 @ 18:24:38 #253
91830 MaximusTG
pi_129053617
En het deeg is al verdeeld in losse pizza's? Zo ja, dan op bebloemd werkblad storten en wat bloem erop strooien. En zo uitrekken tot je pizza. Zo nee, dan eerst ff verdelen, opbollen, zou ze dan nog even afgedekt laten rijzen.
Welk recept volg je precies? En het deeg is wel idd verdubbeld in volume?
pi_129053671
Nee, het deeg zit nog onder een vochtige theedoek te rijzen (het volume is wel duidelijk toegenomen).

Ik volg dit recept voor het deeg:


En ik wil uiteindelijk zo'n soort pizza maken (California Pizza Kitchen's BBQ Chicken):


Ik denk dat ik hem dan zo meteen eruit haal, verdeel in stukken om het vervolgens nog even te laten rijzen.
pi_129054389
quote:
0s.gif Op woensdag 17 juli 2013 12:04 schreef Aal321 het volgende:
Gisteravond voor het eerst zelf deeg gemaakt. 2.5 uur op warme plek laten rijzen en vervolgens gekneed en in 2 deegballen verdeeld. Deze staan nu in de koelkast tot vanmiddag. Vanmiddag proberen tomatensaus te maken en de pizza's te bakken. Nu al honger!
En gelukt! Bedankt Fok! voor dit topic!

Mijn eerste twee pizza's:



pi_129054794
Ziet er goed uit! Hopen dat de mijne ook zo goed eruit komt te zien.

Ik voel me best dom trouwens, want in plaats van kneden zat ik constant te rollen. Nu ik net even goed heb gekneed is het veel meer een eenheid geworden zonder rare deukjes of open kanten.

Ben echt benieuwd hoe die gaat worden. :p
pi_129058037
Zie nu pas dat de pic niet scherp is... beetje jammer. Pizza was lekker! Alleen de bodem was te slap en te dun. Misschien ook te kort in de oven gehad. Het was in ieder geval een goed experiment. :p

  woensdag 17 juli 2013 @ 22:25:23 #258
130803 Gripper
Get a grip
pi_129063633
quote:
2s.gif Op woensdag 17 juli 2013 18:23 schreef sararaats het volgende:
maken jullie pizza's met deze hitte? ik ga als het frisser is weer een pizza Kwak maken ;)
Is dat hetzelfde als een broodje sjor? Lekker zeg :9
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_129063641
hmmm. pizza maken.
lekker en leuk.

zelf maak ik het deeg gewoon van brooddeeg mix van soezy (witbrood).
die bereid ik in een broodbak machine.

voor het deeg gebruik ik 300 gr mix, met 200 ml water.
de machine op 'deeg', en die doet de rest.
na het rijzen, kneed ik nog even met de hand.

het deeg rol ik uit op een vel bakpapier, tot de gewenste dikte.

de saus maak ik van een groot blikje dubbel geconcentreerde tomaten puree, water, zout, zwarte peper en wat gedroogde peterselie.
die doe ik op de bodem, met een ruime hoeveelheid versgeraspte 40+ belegen goudse.

daarna gaat de bodem een op 280 gr voorverwarmde oven in, totdat de kaas gesmolten is.

ondertussen maak ik de topping.
deze bestaat uit;

150 gr rundergehakt,
halve ui, gesnipperd,
halve, rode paprika, gesnipperd,
2 tomaten, in blokjes,
3 tenen knoflook, zeer fijn gehakt.

het gehakt rul ik in een wok.
daarna gaan de groenten erbij.

als kruiden gebruik ik;

een eetlepel gedroogde peterselie,
een theelepel oregano,
en een halve theelepel italiaanse kruiden.
en wat peper en zout.

ondertussen is de kaas gesmolten, en verdeel ik de topping over de bodem.
daarna nog 15 min in de oven, en smullen maar.

deze foto is genomen, voordat ik de pizza voor de tweede keer in de oven zette.

In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
pi_129116139
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 juli 2013 11:44 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, vormen blijft natuurlijk een kwestie van oefenen, maar een rond bakje helpt natuurlijk wel ;).
De meeste digitale weegschalen hebben een nauwkeurigheid van +-1 gram, dus dat is toch niet zo handig als je 1,5 gram wil afwegen..Dat kan dus ook maar 0,5 gram zijn. Gebruik een maatschepje!
Bij het 1-dagdeeg maakt het niet zoveel uit, daar gaat uiteraard meer gist in.
Los daarvan, tarwebloem van de Lidl heb ik toevallig tijd terug ook gebruikt bij mijn ouders thuis, omdat er niks anders was.. Niet aan te raden
Deze zeker?

Je ziet dat er type 45 op staat? Dat geeft aan dat het bloem is die vooral voor cake geschikt is.
Dit is de bloem idd die ik gebruikt heb :)

Type 45 dus vermijden in de toekomst :) Bedankt! Volgende week weer een poging wagen :)
  vrijdag 19 juli 2013 @ 11:49:14 #262
118453 Pinnenmutske
Tante Sara maal 7
pi_129116219
quote:
1s.gif Op woensdag 17 juli 2013 22:25 schreef Gripper het volgende:

[..]

Is dat hetzelfde als een broodje sjor? Lekker zeg :9
ken ik niet maar op mijn pizza wordt alles zomaar erop gekwakt ;)
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
pi_129130331
quote:
nou heb ik honger :Y) en ben ik ehm ...heb ik honger ;) .
In de hemel is geen bier. Daarom brouwen we het hier
Het beste bier brouw je zelf.
Bier is bitter. Bier is best. Bier is beter dan de rest.
Ik heb alleen een drankprobleem als het op is.
  zaterdag 20 juli 2013 @ 12:14:19 #264
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_129149995
Ik wil voor vanavond pizzas maken.. om mee te nemen en bij vrienden af te bakken.. Wat is het handigst, kan ik de deeg alvast klaarmaken, heel kort afbakken (zodat het niet doorrijst)... afkoelen en dan alles erop.. meenemen en daar alles afbakken?

het is geen optie om daar deeg te vormen etc.. te kleine keuken en teveel mensen.. en we eten het ook niet meteen op anders had ik het thuis afgebakken

Ik gebruik het recept uit de op voor de deeg
  zaterdag 20 juli 2013 @ 12:31:02 #265
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_129150347
Voorbakken met tomatensaus en daar bekleden en afbakken.
  zaterdag 20 juli 2013 @ 12:44:51 #266
260253 Sandous
*+*+*+*+*+
pi_129150691
Ik kan ze dan ook voorbakken met tomatensaus, en dan afkoelen, hier bekleden en meenemen (net als de verse pizzas in de winkels dus (denk nu even aan laplace pizzas). zelfs bekleden is daar bijna niet te doen ;(

oja en voor hoelang voorbakken (alleen het deeg) en ook max aantal graden?

(20 man, keuken van 3/4 meter) waarvan er zeker 5/6 bezig in de keuken zijn

[ Bericht 9% gewijzigd door Sandous op 20-07-2013 13:28:52 ]
pi_129754429
Vanavond weer :9

nuttige tip: koop nooit AH griesmeel, veel te grof om onder je pizza te strooien, en dus ook niet lekker, al die korreltjes }:| De fijne semolina van de cecco is de beste.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_129781317
quote:
0s.gif Op dinsdag 6 augustus 2013 15:02 schreef Gripper het volgende:
Vanavond weer :9
En het waren lekkere pizza's! Had veel deeg gemaakt, dus van een deel ervan focaccia gemaakt: ging ook goed. T is eigenlijk een vraag voor het brood topic, maar bakken jullie die in een bakblik, of zo op de steen?

Nog 2 bollen deeg over, dus vanavond weer!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  woensdag 7 augustus 2013 @ 19:53:57 #269
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_129802732
Wegens uitblinkende expertise van forumgebruikers verwijderd.

[ Bericht 86% gewijzigd door fietsie op 07-08-2013 20:57:31 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_129802959
Da's net een taart.
  woensdag 7 augustus 2013 @ 20:14:10 #271
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_129803668
Wegens uitblinkende expertise van forumgebruikers verwijderd.

[ Bericht 87% gewijzigd door fietsie op 07-08-2013 20:58:00 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_129803709
Misschien probeerde je een cheesecake te maken?
  woensdag 7 augustus 2013 @ 20:16:13 #273
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_129803750
Wegens uitblinkende expertise van forumgebruikers verwijderd.

[ Bericht 89% gewijzigd door fietsie op 07-08-2013 20:58:27 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
pi_129803802
Maar zo is het toch niet te eten joh. :') Zo kun je niet eens een puntje vasthouden.
  woensdag 7 augustus 2013 @ 20:20:00 #275
84152 fietsie
Don't Panic.
pi_129803923
Wegens uitblinkende expertise van forumgebruikers verwijderd.

[ Bericht 92% gewijzigd door fietsie op 07-08-2013 20:59:29 ]
Probably the last sound heard before the Universe folded up like a paper hat would be someone saying What happens if I do this?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')