En al langs de smaakpapillen laten vloeien?quote:
Denk dat je deze vraag beter in het AA topic kan stellen, ik kom in ieder geval niet verder dan een paar glazen per week, los van tastings en festivals...quote:Op zaterdag 30 maart 2013 01:15 schreef Ringo het volgende:
Hoeveel drinken jullie eigenlijk? Dagelijks een half flesje, houdt dat je gezond? Of heeft de gemiddelde man meer nodig?
Hoe gaat opstaan 's ochtends?quote:Op zaterdag 30 maart 2013 01:15 schreef Ringo het volgende:
Hoeveel drinken jullie eigenlijk? Dagelijks een half flesje, houdt dat je gezond? Of heeft de gemiddelde man meer nodig?
Zelden meer dan een liter per dag.quote:Op zaterdag 30 maart 2013 01:15 schreef Ringo het volgende:
Hoeveel drinken jullie eigenlijk? Dagelijks een half flesje, houdt dat je gezond? Of heeft de gemiddelde man meer nodig?
Als ik een halve fles per dag zou drinken dan was ik binnen een paar maanden falliet... Whisky drinken we voor de lekker als ik dronken wil worden zuip ik wel bier, zoals gister au m'n hoofdquote:Op zaterdag 30 maart 2013 01:15 schreef Ringo het volgende:
Hoeveel drinken jullie eigenlijk? Dagelijks een half flesje, houdt dat je gezond? Of heeft de gemiddelde man meer nodig?
Het blijkt hertog kan te zijn. Nog beter!quote:Op zaterdag 30 maart 2013 22:56 schreef Atmosphere82 het volgende:
Jupiler:. Maar goed, da's mijn mening!
![]()
Zeg dan wel!quote:Op zaterdag 30 maart 2013 23:26 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Het blijkt hertog kan te zijn. Nog beter!
Ja, is dat lekker?quote:
Even proeven, verder nog niet. Ik vind ze prima, moet er nog iets meer van proeven om beter te oordelen.quote:Op zaterdag 30 maart 2013 08:18 schreef N.I.M.B.Y. het volgende:
[..]
En al langs de smaakpapillen laten vloeien?
Wij waren dit weekend op familiebezoek en ik was mijn eigen whisky vergeten. Ook maar even snel een flesje Black Bottle gehaald onderweg. Altijd goed.quote:Op zaterdag 30 maart 2013 12:46 schreef habitue het volgende:
Als ik zin heb om lekker gruwelijk dronken te worden, pak ik mijn cameraad black bottle.
Prima blend.
Aha ok ik wacht tot een mooi moment om ze te proevenquote:Op zondag 31 maart 2013 21:40 schreef Cynix ® het volgende:
[..]
Even proeven, verder nog niet. Ik vind ze prima, moet er nog iets meer van proeven om beter te oordelen.
Radieuse is niet hetzelfde als ruby..de ruby vind ik niet te drinkenquote:Op zondag 31 maart 2013 19:32 schreef Atmosphere82 het volgende:
[..]
Zeg dan wel!
[..]
Ja, is dat lekker?Ik zag het laatst staan bij onze plaatselijke Plus. Daar stond ook Leffe Ruby.
Is dat nieuw ofzo? Wie heeft er ervaring mee?
Tijd om naar de huisarts te gaan...quote:Op zaterdag 30 maart 2013 01:15 schreef Ringo het volgende:
Hoeveel drinken jullie eigenlijk? Dagelijks een half flesje, houdt dat je gezond? Of heeft de gemiddelde man meer nodig?
Doe mij maar Leffe Blond.quote:Op maandag 1 april 2013 06:53 schreef mrPanerai het volgende:
[..]
Radieuse is niet hetzelfde als ruby..de ruby vind ik niet te drinken
Vorige week even een krat ingeslagen, was in de bonusquote:Op maandag 1 april 2013 11:46 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Dat is inderdaad een mieters biertje.
Leffe is mijn inziens juist één vd mindere Belgische bieren. Weinig bijzonder of onderscheidend. Mijn voorkeur gaat meer uit naar bieren als Orval, Rochefort, bieren van Het Anker, De Dolle Brouwers en nog vele anderen...quote:Op maandag 1 april 2013 11:46 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Dat is inderdaad een mieters biertje.
Tjah, smaken verschillen hequote:Op maandag 1 april 2013 12:15 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Leffe is mijn inziens juist één vd mindere Belgische bieren. Weinig bijzonder of onderscheidend. Mijn voorkeur gaat meer uit naar bieren als Orval, Rochefort, bieren van Het Anker, De Dolle Brouwers en nog vele anderen...
Goede grap...quote:Op maandag 1 april 2013 12:36 schreef Karstman het volgende:
Genoeg over bier, er is nieuwe whisky aangekondigd voor vandaag, een islay gericht op vrouwen gok ik zo.
[ afbeelding ]
Ik zou hem kopen.quote:Op maandag 1 april 2013 12:36 schreef Karstman het volgende:
Genoeg over bier, er is nieuwe whisky aangekondigd voor vandaag, een islay gericht op vrouwen gok ik zo.
[ afbeelding ]
ik zie de mensen van big peat er ook nog wel voor aan dat dit zomaar geen 1 april grap kan zijnquote:Op maandag 1 april 2013 12:36 schreef Karstman het volgende:
Genoeg over bier, er is nieuwe whisky aangekondigd voor vandaag, een islay gericht op vrouwen gok ik zo.
[ afbeelding ]
Oké, bedankt voor de tip!quote:Op maandag 1 april 2013 06:53 schreef mrPanerai het volgende:
[..]
Radieuse is niet hetzelfde als ruby..de ruby vind ik niet te drinken
Ik merk het zelf niet zo, maar vooral als de fles meer dan half leeg is schijnt het zeker wat uit te kunnen maken, vanwege het effect van zuurstof op de drank. Dan zou ik hem niet te lang meer laten staan.quote:Op maandag 1 april 2013 22:30 schreef Orbeatle het volgende:
Net weer eens eens single malt ingeschonken. Een Glen Elgin 12yo, want die fles is bijna leeg en dan mag ik weer een nieuwe, andere, whisky kopen.
Fijne whisky, mooie combinatie van zoetige smaken met een licht rokerig tintje.
Maar; ik heb het idee dat 'ie wat anders smaakt. De fles staat al enige tijd open. Hoe snel kan dat invloed geven op de smaakt?
maar je laat de stop er wel op he?quote:Op maandag 1 april 2013 22:30 schreef Orbeatle het volgende:
Net weer eens eens single malt ingeschonken. Een Glen Elgin 12yo, want die fles is bijna leeg en dan mag ik weer een nieuwe, andere, whisky kopen.
Fijne whisky, mooie combinatie van zoetige smaken met een licht rokerig tintje.
Maar; ik heb het idee dat 'ie wat anders smaakt. De fles staat al enige tijd open. Hoe snel kan dat invloed geven op de smaakt?
Het hangt ook erg af van de whisky. Sommigen hebben er meer last van dan anderen. Ik heb wel eens een geturfde whisky gehad die _ontzettend_ veranderd was na 3 maanden met 1/3 in de fles. (Ik kon goed vergelijken, want had toen hij nieuw was een 20cl flesje gevuld uit die fles).quote:Op maandag 1 april 2013 22:38 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Ik merk het zelf niet zo, maar vooral als de fles meer dan half leeg is schijnt het zeker wat uit te kunnen maken, vanwege het effect van zuurstof op de drank. Dan zou ik hem niet te lang meer laten staan.
Dank! Fijn als mijn harde werk geapprecieerd wordtquote:Op dinsdag 2 april 2013 10:02 schreef JeMoeder het volgende:
Drankvinder heeft trouwens een make-over gehad. Ziet er veel beter uit! Mooi gedaan Matthijs!
Yes, die laat ik er wel op zitten.quote:Op dinsdag 2 april 2013 10:28 schreef mrPanerai het volgende:
[..]
maar je laat de stop er wel op he?
Normaal kan ie dan wel ff mee...
Ik heb flessen die veel langer open staan en nog prima zijn.quote:Op dinsdag 2 april 2013 15:02 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Yes, die laat ik er wel op zitten.
Maar die fles staat wel al bijna een jaar open...
Hmm. Nou, het zal wel aan mij gelegen hebbenquote:Op dinsdag 2 april 2013 15:04 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ik heb flessen die veel langer open staan en nog prima zijn.
Licht ook aan zaken als licht, warmte e.d.
Nee, het hoeft niet aan jou te liggen, maar mogelijk wel aan de omstandigheden...quote:Op dinsdag 2 april 2013 15:28 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Hmm. Nou, het zal wel aan mij gelegen hebben.
Zit nu nog maar 1 glaasje in de fles dus die nog effe wegtikken en dan ga ik een flesje Caol Ila halen.
quote:Op dinsdag 2 april 2013 15:28 schreef Orbeatle het volgende:
[..]
Hmm. Nou, het zal wel aan mij gelegen hebben.
Zit nu nog maar 1 glaasje in de fles dus die nog effe wegtikken en dan ga ik een flesje Caol Ila halen.
Inderdaad. Ik heb het nu ik er over nadenk toch meegemaakt met een fles Macallan 12yo Sherry gehad die nog voor ongeveer een vijfde vol zat. Heerlijke sherry'd whisky, maar na een paar maanden in mijn kast smaakte hij meer naar een slappe new make spirit. Erg jammer.quote:Op dinsdag 2 april 2013 15:29 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Nee, het hoeft niet aan jou te liggen, maar mogelijk wel aan de omstandigheden...
daarom ook altijd terug in de koker en in een ruimte die wel afgesloten is maar niet verwarmt.quote:Op dinsdag 2 april 2013 15:29 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Nee, het hoeft niet aan jou te liggen, maar mogelijk wel aan de omstandigheden...
Tastings en festivals etc. kenbaar maken in dit topic zie ik niet als spam, daar is dit topic nou juist voorquote:Op dinsdag 2 april 2013 16:37 schreef mrPanerai het volgende:
[..]
daarom ook altijd terug in de koker en in een ruimte die wel afgesloten is maar niet verwarmt.
Misschien iets voor liefhebbers voor wie Antwerpen niet te ver is.
Op 24 mei wordt er (omdat de eerste zo snel volzat red. 3mei) een tasting "Kaas en Whisky" samen met mijn slijter en Michel van Tricht (Beste kaasmeester van Europa 2011, of zoiets) georganiseerd.
Om niet te spammen enkel via pm.
Ah, dat doe ik dus niet.quote:Op dinsdag 2 april 2013 16:09 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Ik bewaar mijn flessen trouwens in het donker op kamertemperatuur, dacht dat dat ok was?
Ik heb in mijn kast gekeken en ik heb er 1 gevonden http://www.whiskybase.com/whiskies.php?merkid=145&whiskyid=27910 Ledaig 6 jaar oud volledig op sherry. Staat open in de kast hier.quote:Op dinsdag 2 april 2013 19:59 schreef JeMoeder het volgende:
Nog even een vraag, ik ben op zoek naar een Bowmore, Caol Ila of Lagavullin die gematured zijn in een sherry cask. Dus niet enkel de finish. En dan wel dry sherry zoals manzanillo, fino, oloroso of amontadillo.
Het kan aan mij liggen, maar zijn deze moeilijk te vinden? De whisky hoeft niet super oud te zijn btw, vanaf 10 jaar will do. Ik ben erg benieuwd naar een droge, rokerige, sherry whisky.
Onzin. Er zijn zeer goede bottelingen van Glen Scotia voorhanden, net zoals er slechte Port Ellen's en Ardbeg's zijn. Het heeft alleen de naam niet en dat betekent vaak 'onbekend maakt onbemind'...quote:Op dinsdag 2 april 2013 20:46 schreef Karstman het volgende:
Zit ik een beetje op whiskybase te neuzen kom ik het volgende tegen:
[ afbeelding ]
Dit doet mij tot de conclusie komen dat Glen Scotia evilis
666quote:Op dinsdag 2 april 2013 20:55 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Onzin. Er zijn zeer goede bottelingen van Glen Scotia voorhanden, net zoals er slechte Port Ellen's en Ardbeg's zijn. Het heeft alleen de naam niet en dat betekent vaak 'onbekend maakt onbemind'...
Bedankt voor de pointer! Iemand anders nog tips?quote:Op dinsdag 2 april 2013 20:22 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik heb in mijn kast gekeken en ik heb er 1 gevonden http://www.whiskybase.com/whiskies.php?merkid=145&whiskyid=27910 Ledaig 6 jaar oud volledig op sherry. Staat open in de kast hier.
Er is natuurlijk altijd Bunnahabhain. Die doet erg veel met sherry en er zijn ook enkele geturfde varianten (o.a. bij The Ultimate). Dat was je vraag niet, weet ik welquote:Op dinsdag 2 april 2013 21:37 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Bedankt voor de pointer! Iemand anders nog tips?
Geturfde Bunnahabhain is heerlijkquote:Op dinsdag 2 april 2013 22:22 schreef XmattX het volgende:
[..]
Er is natuurlijk altijd Bunnahabhain. Die doet erg veel met sherry en er zijn ook enkele geturfde varianten (o.a. bij The Ultimate). Dat was je vraag niet, weet ik wel
Lagavulin 21.... maar dan moet je nog wel even doorsparenquote:Op dinsdag 2 april 2013 19:59 schreef JeMoeder het volgende:
Nog even een vraag, ik ben op zoek naar een Bowmore, Caol Ila of Lagavullin die gematured zijn in een sherry cask. Dus niet enkel de finish. En dan wel dry sherry zoals manzanillo, fino, oloroso of amontadillo.
Het kan aan mij liggen, maar zijn deze moeilijk te vinden? De whisky hoeft niet super oud te zijn btw, vanaf 10 jaar will do. Ik ben erg benieuwd naar een droge, rokerige, sherry whisky.
"Het natte hooi wordt vergezeld van al even natte hond."quote:Op dinsdag 2 april 2013 22:57 schreef pavv het volgende:
Kom nog een leuke Sherried Laffie tegen:
Laphroaig 12y 2000/2013, 57.8%, Malts of Scotland, sherry hogshead #MoS13010, 243 bottles
net uit, circa 90 euro
zie: http://onversneden.com
Jock Shaw geeft leuke tastings. Sympathieke kerel, en hij schenkt ruim inquote:Op woensdag 3 april 2013 07:53 schreef gianni61 het volgende:
weet niet of hier nog limburgers bij zijn.
maar 25 april is er in het diepe zuiden nog een masterclass "whisky & folk" van Jock Shaw
ik heb er al zin in
al hoeft dat niet tijdens een tasting, als ik zes glaasjes van 2 cl krijg is dat zatquote:Op woensdag 3 april 2013 08:44 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Jock Shaw geeft leuke tastings. Sympathieke kerel, en hij schenkt ruim in
Dat is het voor mij ook hoor, maar ik moet zeggen dat zijn stijl en schenkhoek mij wel bevielquote:Op woensdag 3 april 2013 11:26 schreef mrPanerai het volgende:
[..]
al hoeft dat niet tijdens een tasting, als ik zes glaasjes van 2 cl krijg is dat zat
bij de vorige proeverij die we hadden door Ronald Anneveldt had de whisky wel wat meer mogen zijn. het merendeel van de bezoekers zat na de proeverij vrolijk aan de trappisten.quote:Op woensdag 3 april 2013 08:44 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Jock Shaw geeft leuke tastings. Sympathieke kerel, en hij schenkt ruim in
quote:Op dinsdag 2 april 2013 22:46 schreef pavv het volgende:
[..]
Lagavulin 21.... maar dan moet je nog wel even doorsparen(>500 euro)
Meer betaalbaar zijn sommige onafhankelijke bottelingen van Caol Ila die op een sherryvat zijn gerijpt. Ook van Bowmore zijn er wel via die weg exemplaren te vinden.
Kijk hiervoor eens naar flessen van Malts of Scotland, Maltbarn, The Whisky Agency, Signatory, etc.
Let op: sherry bottelingen zijn schaarser en gewilder, en daardoor vaak significant duurder dan gelijksoortige bourbonvat bottelingen.
Je posts helemaal gemist, excuus daarvoor. Ik zal eens kijken bij MoS en Maltbarn, die ranges ken ik niet zo goed.quote:Op dinsdag 2 april 2013 22:57 schreef pavv het volgende:
Kom nog een leuke Sherried Laffie tegen:
Laphroaig 12y 2000/2013, 57.8%, Malts of Scotland, sherry hogshead #MoS13010, 243 bottles
net uit, circa 90 euro
zie: http://onversneden.com
Ik zou over twee weken eens rustig een rondje maken langs WiN, Van Wees en de rest van de onafhankelijken die er staan kijken wat ze hebben en ook wat er bij hun in de pijplijn zit.quote:Op vrijdag 5 april 2013 14:31 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
[..]
Je posts helemaal gemist, excuus daarvoor. Ik zal eens kijken bij MoS en Maltbarn, die ranges ken ik niet zo goed.
Signatory had een mooie gesherryde 15yo Caol Ila, maar die was meteen uitverkocht (ik dacht zo'n jaar terug).
Dat ga ik zeker doenquote:Op vrijdag 5 april 2013 15:59 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik zou over twee weken eens rustig een rondje maken langs WiN, Van Wees en de rest van de onafhankelijken die er staan kijken wat ze hebben en ook wat er bij hun in de pijplijn zit.
Yup!quote:Op vrijdag 5 april 2013 15:59 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Dat ga ik zeker doenBen jij ook bij de avondsessie?
Hoe diep is het diepe zuidenquote:Op woensdag 3 april 2013 07:53 schreef gianni61 het volgende:
weet niet of hier nog limburgers bij zijn.
maar 25 april is er in het diepe zuiden nog een masterclass "whisky & folk" van Jock Shaw
ik heb er al zin in
zelfs voor jou nog erg diep denk ik.quote:
Meh, das indd niet echt doable op een doordeweekse donderdagquote:Op vrijdag 5 april 2013 16:37 schreef gianni61 het volgende:
[..]
zelfs voor jou nog erg diep denk ik.
Schimmert (in de buurt van Valkenburg)
De Enigma...? Bijna gratis en goed drinkbaar!quote:Op dinsdag 2 april 2013 20:22 schreef Karstman het volgende:
[..]
Ik heb in mijn kast gekeken en ik heb er 1 gevonden http://www.whiskybase.com/whiskies.php?merkid=145&whiskyid=27910 Ledaig 6 jaar oud volledig op sherry. Staat open in de kast hier.
Ahjoh. Karstman gaat gewoon heel hard de hele avond JeMoeder roepen.quote:Op vrijdag 5 april 2013 20:36 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Nice, we lopen elkaar vast tegen het lijf, heb alleen geen idee wie je bent
Haha dat lijkt me een goeiequote:Op zaterdag 6 april 2013 22:06 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Ahjoh. Karstman gaat gewoon heel hard de hele avond JeMoeder roepen.
Macleod's is een onafhankelijk label van, verrassendquote:Op zaterdag 6 april 2013 22:08 schreef Cynix ® het volgende:
Ik zit hier nu aan de Macleod's.
Volgens mij geen al te bekende single malt 8yo Scotch Whisky, maar hij bevalt me prima.
Ah ok, thnx voor de info.quote:Op zondag 7 april 2013 12:00 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Macleod's is een onafhankelijk label van, verrassend, Ian Macleod, ook bekend van o.a. Chieftains en Dunn Beaghan en eigenaar van de distilleerderijen Glengoyne en Tamdhu.
http://www.ianmacleod.com
Klinkt goed! Heb je als Speysider trouwens wel eens AnCnoc 12 of zelfs 16 gehad? Die is echt verrassend voor een Speysider (zegt een Islay-adept).quote:Op maandag 8 april 2013 00:27 schreef MPG het volgende:
Whisky & Spirits event was zeer geslaagd. Veel lekkers geproefd, vooral ook ff buiten het 'bekendere' werk. Als 'Speysider' toch eens wat Islays in laten schenken, om erachter te komen dat een beetje turf nog helemaal zo gek nog niet is, wat Japans geproefd, twee Millstones, en ook premium blends blijken niet per definitie onder te doen voor single malts...
Helaas was het t.o.v. de vorige editie waar ik bij was (2011) beduidend meer op verkopen dan op het aanbieden van een tasting gericht. Oftewel meer 'midddenklassers' en minder 'topsegment' op de proeftafel, en vertegenwoordigers die naar mijn mening iets te nadrukkelijk naar het bestelformulier hintten. Desalniettemin een gezellige en boeiende middag geweest.
An Cnoc is inderdaad erg lekker! Vooral na het eten.quote:Op maandag 8 april 2013 11:39 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Klinkt goed! Heb je als Speysider trouwens wel eens AnCnoc 12 of zelfs 16 gehad? Die is echt verrassend voor een Speysider (zegt een Islay-adept).
Hier is de mijne: http://whiskybase.com/collection.php?userviewid=6793 - de Laggie 16 mist nogquote:Op maandag 8 april 2013 11:54 schreef Pizzahut het volgende:
[..]
An Cnoc is inderdaad erg lekker! Vooral na het eten.
Even mijn collectie op die whiskybase.com gezet. Leuke en handige site: http://whiskybase.com/collection.php?userviewid=14691
Dat is een beste collectie!quote:Op maandag 8 april 2013 11:56 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Hier is de mijne: http://whiskybase.com/collection.php?userviewid=6793 - de Laggie 16 mist nog
Ik bedoel dat het eens tijd wordt dat ik hem aanschafquote:Op maandag 8 april 2013 12:08 schreef Pizzahut het volgende:
[..]
Dat is een beste collectie!
Bij mist de Black Label en Glen Deveron nog.
Hey, je hebt de Johnnie Walker Green Label erbij staan!quote:Op maandag 8 april 2013 11:56 schreef JeMoeder het volgende:
[..]
Hier is de mijne: http://whiskybase.com/collection.php?userviewid=6793 - de Laggie 16 mist nog
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |