Erasmo vind waarschijnlijk dat we kool moeten eten in de winter. Ik eet trouwens liever kool dan paprika.quote:Op zondag 3 maart 2013 17:42 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Die komen net als tomaten toch het hele jaar uit de kas?
			
			
			
			Ik zou er zo mijn moeder zien winkelen.. en dan geschokt te zijn dat het niet zo goed is al ze vertellenquote:Op vrijdag 22 februari 2013 10:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben er nog niet geweest, ik hou niet van biologisch.
Ik kom alleen in zulke winkels als ze dingen hebben die reguliere winkels niet hebben.
Maar bij Marqt nog niet binnen geweest. EKO plaza op de nieuwe binnenweg wel.
Ik word altijd een beetje agressief van de prijzen in zulke winkels. Die denken echt dat je gek bent.
Ik denk dus dat het voornamelijk neuroten zijn die er hun boodschappen doen. Mensen die voor alles en nog wat bang zijn en denken dat ze met dure, biologische spullen de dingen kunnen bezweren.
			
			
			
			quote:Op zondag 3 maart 2013 17:42 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Die komen net als tomaten toch het hele jaar uit de kas?
			
			
			
			Tja, ik verbaas mij dus echt dat mensen ecobioantroposofische margarine kopen voor de prijs waar je boter voor kan kopen.quote:Op zondag 3 maart 2013 18:13 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
Ik zou er zo mijn moeder zien winkelen.. en dan geschokt te zijn dat het niet zo goed is al ze vertellen
			
			
			
			Mag ook wel meer dan kool zijnquote:Op zondag 3 maart 2013 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Erasmo vind waarschijnlijk dat we kool moeten eten in de winter. Ik eet trouwens liever kool dan paprika.
Eerlijk antwoorden, heeft ze ook een bakfiets?quote:Op zondag 3 maart 2013 18:25 schreef Life2.0 het volgende:
oh godver, kijk ik op die site.. mijn moeder doet daar al boodschappen
			
			
			
			Kool, in alle soorten en maten.quote:Op zondag 3 maart 2013 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Erasmo vind waarschijnlijk dat we kool moeten eten in de winter. Ik eet trouwens liever kool dan paprika.
			
			
			
			Nee, het is toch mijn moeder, die heeft geen kinderen van 4...quote:Op zondag 3 maart 2013 18:38 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Mag ook wel meer dan kool zijnZolang het maar van het seizoen is
Met kassen heb ik totaal geen probleem, goede manier om het seizoen op te rekken. Pas als de lampjes aan gaan en de schoorsteen gaat roken vind ik het een probleem.
[..]
Eerlijk antwoorden, heeft ze ook een bakfiets?
			
			
			
			Koolsla, koolroulades, zelfgemaakte zuurkool, rode kool met appels, boerenkoolstampot, spruitjes met citroenboter, bloemkoolsoep, brocoliesoep, wilde kool, jum jum jum.quote:Op zondag 3 maart 2013 18:52 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Kool, in alle soorten en maten.
Tot ik ontdekte dat je het ook anders kan verwerken dan moeders 't deed.
			
			
			
			Zo gaan Nederlandse tomaten naar Spanje en Spaanse tomaten naar Nederland. Er zal vast wel ergens een soort logica inzitten, maar ik zie het niet.quote:Op zondag 3 maart 2013 16:10 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik verbaas mij er met regelmaat over dat wij, als een van de grootste uien-exporteurs ter wereld, hoofdzakelijk uien uit Afrika en Zuid-Amerika in de schappen hebben liggen. Ik koop mijn uien meestal bij de boer die ze oogst; mijn paard staat bij een ui en aardappelbedrijf. De uien leggen welgeteld 0 kilometer af, die ik anders toch niet zou reizen.
			
			
			
			Of de allergoedkoopste aardappels, die op de vrachtwagen van hier naar Italie gaan, om daar gewassen te worden. En vervolgens terug hier heen komen. Want dat is goedkoper dan hier de aardappels wassen.quote:Op dinsdag 5 maart 2013 11:15 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Zo gaan Nederlandse tomaten naar Spanje en Spaanse tomaten naar Nederland. Er zal vast wel ergens een soort logica inzitten, maar ik zie het niet.
			
			
			
			Meen je dat?quote:Op dinsdag 5 maart 2013 11:33 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Of de allergoedkoopste aardappels, die op de vrachtwagen van hier naar Italie gaan, om daar gewassen te worden. En vervolgens terug hier heen komen. Want dat is goedkoper dan hier de aardappels wassen.
			
			
			
			quote:Op zaterdag 23 februari 2013 14:03 schreef tjoptjop het volgende:
Het parkeerterrein is de hele ochtend al aardig gevuld
[ afbeelding ]
			
			
			
			Zo zijn er wel meer dingen hoor. Het pellen van de Hollandse garnaal wordt in Marokko gedaan. Dan komt het weer terug met de vrachtauto naar Nederland.quote:
			
			
			
			Ja. Hier zou je (terecht) allemaal heffingen moeten betalen. In Italië loopt het modderwater waarschijnlijk gewoon de lokale sloot in, en is er geen heffing. Daarnaast zijn Italiaanse aardappelwassers ook nog een stuk goedkoper dan Nederlandse.quote:
			
			
			
			Precies, maar dat is nog wel te verklaren door het enorme verschil in arbeidsloon. Ga er vanuit dat die aardappels door machines gewassen worden, maar het zal wel met belastingen en heffingen te maken hebben zoals LeeHarveyOswald zegt. The world can be a crazy placequote:Op dinsdag 5 maart 2013 15:19 schreef Mylene het volgende:
[..]
Zo zijn er wel meer dingen hoor. Het pellen van de Hollandse garnaal wordt in Marokko gedaan. Dan komt het weer terug met de vrachtauto naar Nederland.
			
			
			
			
			
			
			
			Steeds minder, wat ik begrijp wordt de helft machinaal gepeld inmiddels, maar je kan je afvragen wat meer CO2 of vervuiling produceert per kilo garnalen, er gaan 40 ton in een vrachtautoquote:Op dinsdag 5 maart 2013 15:19 schreef Mylene het volgende:
[..]
Zo zijn er wel meer dingen hoor. Het pellen van de Hollandse garnaal wordt in Marokko gedaan. Dan komt het weer terug met de vrachtauto naar Nederland.
			
			
			
			- Veel texels lamsvlees gaat naar italie, in dezelfde vrachtwagens gaat italiaans lamsvlees terug naar NL.quote:Op dinsdag 5 maart 2013 11:15 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Zo gaan Nederlandse tomaten naar Spanje en Spaanse tomaten naar Nederland. Er zal vast wel ergens een soort logica inzitten, maar ik zie het niet.
			
			
			
			ach als je de winkelier maar op zijn blauwe ogen gelooft..quote:Op dinsdag 5 maart 2013 16:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Deze week in de aanbieding: Duurzame roodbaars (aldus de folder). In het schap te vinden naast de duurzame pandasteaks?
			
			
			
			Onze oude melkkoeien worden voor topprijs in Zuid-Europa verkocht, hier geloven we dat een oude melkkoe taai is en dat we daarom maar mager rundvlees uit Ierland en Argentinië halen.quote:Op dinsdag 5 maart 2013 16:42 schreef Red_85 het volgende:
[..]
- Veel texels lamsvlees gaat naar italie, in dezelfde vrachtwagens gaat italiaans lamsvlees terug naar NL.
- NL staat wereldwijd bekend als een erg goede landbouw producent. Tonnen aan de beste groente en fruit gaan dagelijks via Schiphol en London Heathrow naar de VS. De beste restaurants worden gevuld met NL'se groenten. In NL blijven we zitten met de smakeloze troep en klagen we dat in het buitenland alles zoveel lekkerder is.
- De beste kokkels worden in de waddenzee gevangen. Dagelijks gaan volle trucks de landsgrens over naar z- europa.
- Een stroom aan verse vis uit NL gaat met het vliegtuig naar Moskou om daar ook de beste restaurants te vullen.
Waarom? Omdat er in het buitenland een hogere prijs betaald wordt voor goed eten en de NL'er een gier eerste klas is. Geen 2 dubbeltjes meer willen betalen voor een KG tomaten die 10x lekkerder is. Het niet kunnen waarderen van lekker eten, maar wat je in je mond stopt zien als enkel voedsel dat geen reet mag kosten.
Dat is de logica Redcoon.
			
			
			
			So true, wasserbombes mit kilo's tegelijk wegvreten. Al moet ik zeggen dat ik de laatste keer bij een Rewe verdacht weinig NL tomaten zag liggen...quote:Op dinsdag 5 maart 2013 16:50 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Onze oude melkkoeien worden voor topprijs in Zuid-Europa verkocht, hier geloven we dat een oude melkkoe taai is en dat we daarom maar mager rundvlees uit Ierland en Argentinië halen.
Overigens exporteren we ook genoeg meuk naar Duitsland hoor. Die zijn bijna net zo erg als wij. Klagen over die smaakloze goedkope Nederlandse tomaten, maar er tonnen van weg eten.
			
			
			
			Gelul, kletsika en nekgekletsquote:Op dinsdag 5 maart 2013 16:50 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Overigens exporteren we ook genoeg meuk naar Duitsland hoor. Die zijn bijna net zo erg als wij. Klagen over die smaakloze goedkope Nederlandse tomaten, maar er tonnen van weg eten.
			
			
			
			duitsland krijgt andere tomaten dan dat je hier bij de ah voor weinig koopt. die goedkope ah tomaten zijn precies die wasserbommen waar hij het over heeftquote:Op dinsdag 5 maart 2013 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gelul, kletsika en nekgeklets
Nederlandse tomaten zijn niet smakeloos.
Ik koop altijd Nederlandse tomaten hier in Duitsland omdat die niet tot nauwelijks bespoten zijn, en hooguit nog niet helemaal rijp. Leg ze een weekje op de vensterbank en ze zijn heerlijk.
			
			
			
			Dacht dat hij naar marqt ging...quote:Op dinsdag 5 maart 2013 18:23 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
duitsland krijgt andere tomaten dan dat je hier bij de ah voor weinig koopt. die goedkope ah tomaten zijn precies die wasserbommen waar hij het over heeft
			
			
			
			Ik doe ze ook in de koelkast, en eerste omdat ze lekker koud zijn, ten tweede omdat ze geen direct zonlicht nodig hebben om te rijpenquote:Op dinsdag 5 maart 2013 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dacht dat hij naar marqt ging...
Ik heb op de canarische eilanden ook verschrikkelijk slechte tomaten gezien, lokale, niet rijp, dito mallorca. Leg ze een dag of wat in het zonnetje en ze zijn prima.
Tomaten zijn een van het weinige fruit dat prima narijpt. Maar wat doet de libelle huisvrouw, legt ze in de koelkast en klaagt dat ze geen smaak hebben.
			
			
			
			quote:Tomaten zijn onderhevig aan een fenomeen dat de wetenschappers omschrijven als “lage-temperatuurbederf”. Bij temperaturen lager dan 12°C boeten ze aan kwaliteit in. Ze worden slap en hun kelk kan los komen. Ook komkommers en aubergines kennen dit fenomeen.
			
			
			
			
			
			
			
			Die typisch Hollandse tomaat die perfect rond, 4cm diameter is zal nooit echt lekker worden.quote:Op dinsdag 5 maart 2013 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dacht dat hij naar marqt ging...
Ik heb op de canarische eilanden ook verschrikkelijk slechte tomaten gezien, lokale, niet rijp, dito mallorca. Leg ze een dag of wat in het zonnetje en ze zijn prima.
Tomaten zijn een van het weinige fruit dat prima narijpt. Maar wat doet de libelle huisvrouw, legt ze in de koelkast en klaagt dat ze geen smaak hebben.
			
			
			
			Kletsika, echt domme vooroordelen en onzinquote:Op woensdag 6 maart 2013 09:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Die typisch Hollandse tomaat die perfect rond, 4cm diameter is zal nooit echt lekker worden.
			
			
			
			Ze zijn gekweekt en geselecteerd op vorm en shelf life, niet op smaak.quote:Op woensdag 6 maart 2013 10:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kletsika, echt domme vooroordelen en onzin
			
			
			
			Op de Albert Cuyp staat een hele aardige vent die een kleine biologische tuin heeft en o.a. tomaten kweekt. Zelden zulke lekkere tomaten gegeten, inderdaad in alle vormen die je je kunt bedenken. Ik geloof zeker wel dat smaak niet de hoogste prioriteit heeft, je hebt nota bene EU-wetgeving over de maximale kromming van een komkommer.quote:Op woensdag 6 maart 2013 10:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ze zijn gekweekt en geselecteerd op vorm en shelf life, niet op smaak.
			
			
			
			Kromming van kommkommers en bananen is een broodje aap. Wel over de lengte van komkommers en bananen. Wat ook debiel is, in Sri Lanka heerlijke bananen op van pakweg 10 cm lang.quote:Op woensdag 6 maart 2013 15:10 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Op de Albert Cuyp staat een hele aardige vent die een kleine biologische tuin heeft en o.a. tomaten kweekt. Zelden zulke lekkere tomaten gegeten, inderdaad in alle vormen die je je kunt bedenken. Ik geloof zeker wel dat smaak niet de hoogste prioriteit heeft, je hebt nota bene EU-wetgeving over de maximale kromming van een komkommer.
			
			
			
			Ik lees nu inderdaad dat die richtlijnen sinds een paar jaar zijn geschrapt. Maar ze bestonden wel degelijk. Hoe dan ook, de komkommers zijn nog steeds absurd recht. Als je komkommers koopt in het oosten van europa krijg je een soort krullende groene dingen die tenminste echt ergens naar smaken. Maar die passen natuurlijk niet recht naast elkaar in een kratje, en de Nederlander vindt zo'n krom ding maar raar en onsmakelijk. Doorgefokt voor de vorm.quote:Op woensdag 6 maart 2013 15:49 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Kromming van kommkommers en bananen is een broodje aap. Wel over de lengte van komkommers en bananen. Wat ook debiel is, in Sri Lanka heerlijke bananen op van pakweg 10 cm lang.
			
			
			
			bronquote:Marqt wil af van elitaire imago
De alternatieve supermarktketen Marqt wil af van het elitaire imago van de winkels. De onderneming baalt extra van dit imago, omdat het bedrijf dit zelf heeft veroorzaakt.
Marqt wil af van elitaire imago
'Ons imago komt voort uit de manier waarop we onze winkels maken en de producten aanbieden. We hebben architecten gevraagd een omgeving te maken die de schoonheid van eten ondersteunt. De architecten wilden met natuurlijke materialen werken, met zo min mogelijk meubilair, de plafonds open laten. Volstrekt logisch, maar het beeld dat je krijgt is: luxe', zegt ceo Meike Beeren in een interview met het Parool.
Goedkoopste producten
Beeren: 'Later leerde ik dat dat werkt voor kledingmerken als Zara en H&M, waar ze de goedkoopste producten in een chique omgeving leggen. Bij ons heeft dat juist een tegengesteld effect. Het is nog steeds moeilijk. We hebben dat inzicht, maar de laatste winkel die we geopend hebben, staat nog steeds ver af van wat wij precies willen zijn.' Ze stelt dan ook dat het imago moet worden afgeschud. 'We moeten in gesprek met de klant: wat houdt je tegen om een goedgemaakt product te kopen?'
Missie in de eetcultuur
Zelf heeft ze het gevoel bezig te zijn met een missie om de eetcultuur in Nederland te veranderen. 'Wij zijn in Nederland opgevoed om te hamsteren. Kasten volstoppen met producten die over vijftien jaar nog steeds bacteriologisch dood zijn. Duurzame en verse spullen zijn minder lang houdbaar, je moet dus over naar een ander boodschappengedrag: wat vaker in de week een kleiner boodschapje doen.'
			
			
			
			
			
			
			
			Mwoah, beetje maar!quote:Op dinsdag 18 november 2014 17:50 schreef littledrummergirl het volgende:
Zou dat niet ook gewoon een beetje aan de prijs van de producten liggen?
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Noueeeh.... de prijs?quote:'We moeten in gesprek met de klant: wat houdt je tegen om een goedgemaakt product te kopen?'
			
			
			
			
			
			
			
			Niet mee eens. Volgens mij is het juist typisch Nederlands om 2 of meer keer per week boodschappen te doen. In Amerika rijden ze 1 x per maand naar de Walmart om vervolgens met een volgeladen SUV huiswaarts te keren.quote:'Wij zijn in Nederland opgevoed om te hamsteren. Kasten volstoppen met producten die over vijftien jaar nog steeds bacteriologisch dood zijn.
			
			
			
			Klinkt me totaal niet elitair in de ogen.quote:'Ons imago komt voort uit de manier waarop we onze winkels maken en de producten aanbieden. We hebben architecten gevraagd een omgeving te maken die de schoonheid van eten ondersteunt.
			
			
			
			
			
			
			
			bronquote:Supermarktketen Marqt wil van dure imago af
Duurzame supermarktketen Marqt wil van zijn dure imago af. Het bedrijf verschuift de aandacht in de winkels van exclusieve producten naar dagelijkse boodschappen. Op het Gelderlandplein opent 1 oktober de eerste vernieuwde Marqt.
'We horen dat klanten ons als duur ervaren,' zegt directeur Meike Beeren. Ze denkt dat dat mede het gevolg is van de aandacht die Marqt geeft aan de kleinschalig geproduceerde en kostbare producten, zoals 'mooie truffelsauzen', 'speciale kazen' en 'bijzondere vis'.
Dat gaat veranderen in de nieuwe winkel aan het Gelderlandplein. Marqt heeft daar genoeg winkeloppervlakte om een experiment uit te voeren. Het bedrijf gaat grotere hoeveelheden dagelijkse boodschappen zoals brood, kaas en eieren verkopen. Het aanbod van de meer exclusieve producten blijft gelijk, maar wordt minder uitgebreid gepresenteerd in de winkel. Exacte verhoudingen kan Beeren nog niet noemen, doordat het bedrijf nu sleutelt aan de precieze plannen met partners zoals koffieboeren en melkveehouders.
Niet goedkoper
Dat betekent niet dat het bestaande assortiment goedkoper wordt. Beeren benadrukt dat Marqt producten verkoopt tegen de kostprijs en dat het bedrijf alleen kan zakken als die daalt. 'We kijken dagelijks of we efficiënter kunnen werken.' Beeren doelt bijvoorbeeld op lagere transportkosten.
Zo goedkoop als een gemiddelde supermarktketen zal Marqt nooit worden, geeft ze aan. 'Winst maken is nodig voor een duurzame groei. Maar winst zal nooit gemaakt worden ten koste van anderen en is geen doel op zichzelf. Kwaliteit en prijs gaan hand in hand.'
Idioot goed
De directeur vindt niet dat Marqts missie mensen gezonder te laten eten niet geslaagd is nu dagelijkse producten meer aandacht krijgen. Het doel is mensen écht te leren eten. 'Dat gaat makkelijker via gewone producten, die zonder uitzondering idioot goed gemaakt zijn.'
De theorie is dat als Marqt meer aandacht geeft aan dagelijkse producten, klanten die ook sneller en makkelijker kiezen. 'We hebben de afgelopen jaren te weinig aandacht besteed aan wie onze klant zou kunnen zijn en hoe we die kunnen bereiken.'
Somber
Met de formulewijziging klinken kritische geluiden over de toekomst van het bedrijf, dat nu acht winkels in Amsterdam heeft. Retaildeskundige Gerard Rutte ziet het somber in. De strategiewijziging zegt volgens hem genoeg: met dit bedrijf kun je geen geld verdienen. 'Er komen te weinig mensen, de supermarkten zijn gevestigd op dure plekken, die logistiek moeilijk te bereiken zijn. Het gevolg is dat er te weinig omzet wordt gedraaid.'
Een ander probleem is volgens Rutte dat Marqt een belangrijk voordeel is verloren: dat het niet meer de enige aanbieder is van biologische voedsel. Naast natuurwinkels zoals Ekoplaza besteden ook reguliere supermarkten veel aandacht aan biologische varianten.
Bijna winstgevend
Oprichter en voormalig directeur Quirijn Bolle zegt dat Rutte er sinds het begin naast zat en noemt geruchten dat het bedrijf niet winstgevend is 'irritant'.
Beeren zegt dat het geld dat Marqt verdient, geïnvesteerd wordt in nieuwe vestigingen, dat de winkels stuk voor stuk bijdragen aan een positief bedrijfsresultaat en dat het geheel 'bijna winstgevend' is.
Een andere retaildeskundige, Huib Lubbers, is positief en noemt de wijziging een verstandige zet. Hij trekt de vergelijking met Rituals, dat ook hogere prijzen had dan de drogisterijwereld. 'Het ligt gevoelig, maar Nederlanders betalen voor iets bijzonders uiteindelijk wel meer.'
			
			
			
			
			
			
			
			Je hebt niets gemist, op de Kruiskade zitten hele goede toko's. Ga ook eens bij 1 of beide Aziatische supermarkten binnen, daar heb je echt geweldige producten. En als je in de buurt van de Marqt in Rotterdam bent, dan kan je nog beter naar de nieuwe Markthal lopen. Daar heb je werkelijk alles op (biologisch) voedsel gebied en is de kwaliteit meestal beter terwijl de prijs bijna altijd lager is dan de Marqt.quote:Op maandag 22 juni 2015 16:55 schreef minilot het volgende:
Jemig! Ik was gewoon echt weer helemaal vergeten dat Marqt er uberhaupt is! Ik woon zelf niet in een stad dus kom de winkels niet vanzelf tegen en bij mijn maandelijkse rondje toko's op de West-Kruiskade/Gimsel/Sligro in Rotterdam loop ik er ook niet tegenaan. Ben er toen er net een Marqt kwam in Rotterdam wel een aantal keer geweest maar de winkel is vervolgens verdwenen uit mijn parate kennis qua boodschappen doen.Denk er nu pas weer eens aan!
			
			
			
			Ik schaar de Wah Nam Hong en de Amazing Oriëntal waar ik altijd naartoe ga gewoon onder 'toko', maar bedankt!quote:Op maandag 22 juni 2015 17:50 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Je hebt niets gemist, op de Kruiskade zitten hele goede toko's. Ga ook eens bij 1 of beide Aziatische supermarkten binnen, daar heb je echt geweldige producten. En als je in de buurt van de Marqt in Rotterdam bent, dan kan je nog beter naar de nieuwe Markthal lopen. Daar heb je werkelijk alles op (biologisch) voedsel gebied en is de kwaliteit meestal beter terwijl de prijs bijna altijd lager is dan de Marqt.
			
			
			
			Hehe, je kent al een hoop mooie plekje. Ik ga elke maand flink inslaan bij Amazing Oriëntal omdat die net wat meer aanbod hebben en enkele van mijn favorieten producten (sesamkoekjes van Silang en garnalenkroketjes van Fishermans Choicequote:Op maandag 22 juni 2015 17:52 schreef minilot het volgende:
Komt iemand hier in CUL zelf nog wel eens bij Marqt eigenlijk? Ik hoor er nooit iemand over!
[..]
Ik schaar de Wah Nam Hong en de Amazing Oriëntal waar ik altijd naartoe ga gewoon onder 'toko', maar bedankt!![]()
Bij de Markthal haal ik bijzondere/bizarre groenten bij de kraam van Rungis. Ook erg duur, maar daar koop ik dan ook alleen dingen die ik niet bij de Marqt en niet bij de groentenboer kan vinden.
			
			
			
			
			
			
			
			Ik heb sindskort een Marqt op 50 m afstand, maar ik kom er eerlijk gezegd nooit. Waarom zou ik ook, als ik op de terugweg van mijn werk langs de Turkse groenteboer, een geweldig gesorteerde Nederlands/Franse groenteboer, en twee uitstekende slagerijen fiets? Kwalitatief minimaal net zo goed als de Marqt, aanzienlijk goedkoper en ik hou de lokale middenstand aan het werk.quote:Op maandag 22 juni 2015 17:52 schreef minilot het volgende:
Komt iemand hier in CUL zelf nog wel eens bij Marqt eigenlijk? Ik hoor er nooit iemand over!
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			
			Wat een flauw, slecht geschreven artikel met overeenkomstige voorbeeldenquote:Op zaterdag 11 juli 2015 11:14 schreef borisz het volgende:
Teun vd Keuken in de Volkskrant over de Marqt. Spijker en kop
http://t.co/3SfAeblxur
			
			
			
			
			
			
			
			Tegengas van de oprichter van die tent:quote:Op zaterdag 11 juli 2015 11:14 schreef borisz het volgende:
Teun vd Keuken in de Volkskrant over de Marqt. Spijker en kop
http://t.co/3SfAeblxur
			
			
			
			
			
			
			
			Over welke natuurwinkel gaat dit en in welke regio? De grote "natuurwinkels" (inmiddels grotendeels opgegaan in Udea) lukt dat namelijk niet.quote:Op woensdag 15 juli 2015 12:47 schreef quirina het volgende:
De natuurwinkel hier in de buurt is zelfs goedkoper dan Marqt.
Die verkoopt dan geen ontdooide garnalen.. Maar heeft wel een goed assortiment aan kaas en vleesvervangers en biologische vleeswaren.
Waarom kan de natuurwinkel wel goedkoper dezelfde "eerlijke echte biologische" producten verkopen?
kijk en vergelijk zelf maar eens.
| 
 | 
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |