- Veel texels lamsvlees gaat naar italie, in dezelfde vrachtwagens gaat italiaans lamsvlees terug naar NL.quote:Op dinsdag 5 maart 2013 11:15 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Zo gaan Nederlandse tomaten naar Spanje en Spaanse tomaten naar Nederland. Er zal vast wel ergens een soort logica inzitten, maar ik zie het niet.
ach als je de winkelier maar op zijn blauwe ogen gelooft..quote:Op dinsdag 5 maart 2013 16:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Deze week in de aanbieding: Duurzame roodbaars (aldus de folder). In het schap te vinden naast de duurzame pandasteaks?
Onze oude melkkoeien worden voor topprijs in Zuid-Europa verkocht, hier geloven we dat een oude melkkoe taai is en dat we daarom maar mager rundvlees uit Ierland en Argentinië halen.quote:Op dinsdag 5 maart 2013 16:42 schreef Red_85 het volgende:
[..]
- Veel texels lamsvlees gaat naar italie, in dezelfde vrachtwagens gaat italiaans lamsvlees terug naar NL.
- NL staat wereldwijd bekend als een erg goede landbouw producent. Tonnen aan de beste groente en fruit gaan dagelijks via Schiphol en London Heathrow naar de VS. De beste restaurants worden gevuld met NL'se groenten. In NL blijven we zitten met de smakeloze troep en klagen we dat in het buitenland alles zoveel lekkerder is.
- De beste kokkels worden in de waddenzee gevangen. Dagelijks gaan volle trucks de landsgrens over naar z- europa.
- Een stroom aan verse vis uit NL gaat met het vliegtuig naar Moskou om daar ook de beste restaurants te vullen.
Waarom? Omdat er in het buitenland een hogere prijs betaald wordt voor goed eten en de NL'er een gier eerste klas is. Geen 2 dubbeltjes meer willen betalen voor een KG tomaten die 10x lekkerder is. Het niet kunnen waarderen van lekker eten, maar wat je in je mond stopt zien als enkel voedsel dat geen reet mag kosten.
Dat is de logica Redcoon.
So true, wasserbombes mit kilo's tegelijk wegvreten. Al moet ik zeggen dat ik de laatste keer bij een Rewe verdacht weinig NL tomaten zag liggen...quote:Op dinsdag 5 maart 2013 16:50 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Onze oude melkkoeien worden voor topprijs in Zuid-Europa verkocht, hier geloven we dat een oude melkkoe taai is en dat we daarom maar mager rundvlees uit Ierland en Argentinië halen.
Overigens exporteren we ook genoeg meuk naar Duitsland hoor. Die zijn bijna net zo erg als wij. Klagen over die smaakloze goedkope Nederlandse tomaten, maar er tonnen van weg eten.
Gelul, kletsika en nekgekletsquote:Op dinsdag 5 maart 2013 16:50 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Overigens exporteren we ook genoeg meuk naar Duitsland hoor. Die zijn bijna net zo erg als wij. Klagen over die smaakloze goedkope Nederlandse tomaten, maar er tonnen van weg eten.
duitsland krijgt andere tomaten dan dat je hier bij de ah voor weinig koopt. die goedkope ah tomaten zijn precies die wasserbommen waar hij het over heeftquote:Op dinsdag 5 maart 2013 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gelul, kletsika en nekgeklets
Nederlandse tomaten zijn niet smakeloos.
Ik koop altijd Nederlandse tomaten hier in Duitsland omdat die niet tot nauwelijks bespoten zijn, en hooguit nog niet helemaal rijp. Leg ze een weekje op de vensterbank en ze zijn heerlijk.
Dacht dat hij naar marqt ging...quote:Op dinsdag 5 maart 2013 18:23 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
duitsland krijgt andere tomaten dan dat je hier bij de ah voor weinig koopt. die goedkope ah tomaten zijn precies die wasserbommen waar hij het over heeft
Ik doe ze ook in de koelkast, en eerste omdat ze lekker koud zijn, ten tweede omdat ze geen direct zonlicht nodig hebben om te rijpenquote:Op dinsdag 5 maart 2013 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dacht dat hij naar marqt ging...
Ik heb op de canarische eilanden ook verschrikkelijk slechte tomaten gezien, lokale, niet rijp, dito mallorca. Leg ze een dag of wat in het zonnetje en ze zijn prima.
Tomaten zijn een van het weinige fruit dat prima narijpt. Maar wat doet de libelle huisvrouw, legt ze in de koelkast en klaagt dat ze geen smaak hebben.
quote:Tomaten zijn onderhevig aan een fenomeen dat de wetenschappers omschrijven als “lage-temperatuurbederf”. Bij temperaturen lager dan 12°C boeten ze aan kwaliteit in. Ze worden slap en hun kelk kan los komen. Ook komkommers en aubergines kennen dit fenomeen.
Die typisch Hollandse tomaat die perfect rond, 4cm diameter is zal nooit echt lekker worden.quote:Op dinsdag 5 maart 2013 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dacht dat hij naar marqt ging...
Ik heb op de canarische eilanden ook verschrikkelijk slechte tomaten gezien, lokale, niet rijp, dito mallorca. Leg ze een dag of wat in het zonnetje en ze zijn prima.
Tomaten zijn een van het weinige fruit dat prima narijpt. Maar wat doet de libelle huisvrouw, legt ze in de koelkast en klaagt dat ze geen smaak hebben.
Kletsika, echt domme vooroordelen en onzinquote:Op woensdag 6 maart 2013 09:24 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Die typisch Hollandse tomaat die perfect rond, 4cm diameter is zal nooit echt lekker worden.
Ze zijn gekweekt en geselecteerd op vorm en shelf life, niet op smaak.quote:Op woensdag 6 maart 2013 10:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kletsika, echt domme vooroordelen en onzin
Op de Albert Cuyp staat een hele aardige vent die een kleine biologische tuin heeft en o.a. tomaten kweekt. Zelden zulke lekkere tomaten gegeten, inderdaad in alle vormen die je je kunt bedenken. Ik geloof zeker wel dat smaak niet de hoogste prioriteit heeft, je hebt nota bene EU-wetgeving over de maximale kromming van een komkommer.quote:Op woensdag 6 maart 2013 10:48 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ze zijn gekweekt en geselecteerd op vorm en shelf life, niet op smaak.
Kromming van kommkommers en bananen is een broodje aap. Wel over de lengte van komkommers en bananen. Wat ook debiel is, in Sri Lanka heerlijke bananen op van pakweg 10 cm lang.quote:Op woensdag 6 maart 2013 15:10 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Op de Albert Cuyp staat een hele aardige vent die een kleine biologische tuin heeft en o.a. tomaten kweekt. Zelden zulke lekkere tomaten gegeten, inderdaad in alle vormen die je je kunt bedenken. Ik geloof zeker wel dat smaak niet de hoogste prioriteit heeft, je hebt nota bene EU-wetgeving over de maximale kromming van een komkommer.
Ik lees nu inderdaad dat die richtlijnen sinds een paar jaar zijn geschrapt. Maar ze bestonden wel degelijk. Hoe dan ook, de komkommers zijn nog steeds absurd recht. Als je komkommers koopt in het oosten van europa krijg je een soort krullende groene dingen die tenminste echt ergens naar smaken. Maar die passen natuurlijk niet recht naast elkaar in een kratje, en de Nederlander vindt zo'n krom ding maar raar en onsmakelijk. Doorgefokt voor de vorm.quote:Op woensdag 6 maart 2013 15:49 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Kromming van kommkommers en bananen is een broodje aap. Wel over de lengte van komkommers en bananen. Wat ook debiel is, in Sri Lanka heerlijke bananen op van pakweg 10 cm lang.
bronquote:Marqt wil af van elitaire imago
De alternatieve supermarktketen Marqt wil af van het elitaire imago van de winkels. De onderneming baalt extra van dit imago, omdat het bedrijf dit zelf heeft veroorzaakt.
Marqt wil af van elitaire imago
'Ons imago komt voort uit de manier waarop we onze winkels maken en de producten aanbieden. We hebben architecten gevraagd een omgeving te maken die de schoonheid van eten ondersteunt. De architecten wilden met natuurlijke materialen werken, met zo min mogelijk meubilair, de plafonds open laten. Volstrekt logisch, maar het beeld dat je krijgt is: luxe', zegt ceo Meike Beeren in een interview met het Parool.
Goedkoopste producten
Beeren: 'Later leerde ik dat dat werkt voor kledingmerken als Zara en H&M, waar ze de goedkoopste producten in een chique omgeving leggen. Bij ons heeft dat juist een tegengesteld effect. Het is nog steeds moeilijk. We hebben dat inzicht, maar de laatste winkel die we geopend hebben, staat nog steeds ver af van wat wij precies willen zijn.' Ze stelt dan ook dat het imago moet worden afgeschud. 'We moeten in gesprek met de klant: wat houdt je tegen om een goedgemaakt product te kopen?'
Missie in de eetcultuur
Zelf heeft ze het gevoel bezig te zijn met een missie om de eetcultuur in Nederland te veranderen. 'Wij zijn in Nederland opgevoed om te hamsteren. Kasten volstoppen met producten die over vijftien jaar nog steeds bacteriologisch dood zijn. Duurzame en verse spullen zijn minder lang houdbaar, je moet dus over naar een ander boodschappengedrag: wat vaker in de week een kleiner boodschapje doen.'
Mwoah, beetje maar!quote:Op dinsdag 18 november 2014 17:50 schreef littledrummergirl het volgende:
Zou dat niet ook gewoon een beetje aan de prijs van de producten liggen?
Noueeeh.... de prijs?quote:'We moeten in gesprek met de klant: wat houdt je tegen om een goedgemaakt product te kopen?'
Niet mee eens. Volgens mij is het juist typisch Nederlands om 2 of meer keer per week boodschappen te doen. In Amerika rijden ze 1 x per maand naar de Walmart om vervolgens met een volgeladen SUV huiswaarts te keren.quote:'Wij zijn in Nederland opgevoed om te hamsteren. Kasten volstoppen met producten die over vijftien jaar nog steeds bacteriologisch dood zijn.
Klinkt me totaal niet elitair in de ogen.quote:'Ons imago komt voort uit de manier waarop we onze winkels maken en de producten aanbieden. We hebben architecten gevraagd een omgeving te maken die de schoonheid van eten ondersteunt.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |