ah is ook totaal overpriced. vroeger had je nog keuze uit veel merken, nu ligt de nadruk op hun huismerk producten. de voorverpakte geitenkaas die ah voorheen had was prima te doen, de enige die ze er nu hebben liggen is van huismerk en smerig zoetigquote:Op zaterdag 2 maart 2013 12:48 schreef WammesWaggel het volgende:
Wel een mooie winkel en heerlijke chocolade, prijzen zeker 20 procent boven de AH.
Kom je ook weleens bij Landmarkt?
Volgens mij zijn nu juist de bakfietsmoeders de doelgroep van dit concept.quote:Op zaterdag 2 maart 2013 16:06 schreef Erasmo het volgende:
Jammer dat een zwerm bakfietsmoeders het concept heeft verkracht.
Volgens mij is dat gewoon wettelijk geregeld wat er op mag en moet staan.quote:Op zaterdag 2 maart 2013 17:16 schreef Novem het volgende:
Ze verkopen er chocola van Chocolatemakers, heerlijke melk en pure chocola, hier in Nederland gemaakt. Het percentage cacao wat zij aangeven is ook echt het percentage cacao, en niet cacaomassa (dus incl. cacaoboter), dus hun 60% smaakt veel puurder dan bijv. een 70% van AH.
Bedrog puur en simpelquote:Wel jammer dat er stiekem varken in de runderburgers zit zeg
Klopt.quote:Op zaterdag 2 maart 2013 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Volgens mij is dat gewoon wettelijk geregeld wat er op mag en moet staan.
Meestal koop ik koemelk feta bij de Turkse winkel, verpakt in een groot blik.quote:Op zaterdag 2 maart 2013 15:00 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
ah is ook totaal overpriced. vroeger had je nog keuze uit veel merken, nu ligt de nadruk op hun huismerk producten. de voorverpakte geitenkaas die ah voorheen had was prima te doen, de enige die ze er nu hebben liggen is van huismerk en smerig zoetigen zo nog meer. ah
quote:Op zaterdag 2 maart 2013 17:16 schreef Novem het volgende:
Ze verkopen er chocola van Chocolatemakers, heerlijke melk en pure chocola, hier in Nederland gemaakt. Het percentage cacao wat zij aangeven is ook echt het percentage cacao, en niet cacaomassa (dus incl. cacaoboter), dus hun 60% smaakt veel puurder dan bijv. een 70% van AH.
Er zijn vele kwaliteiten cacao, zuur en bitter speelt daar in mee. Cacao moet ontzuurt worden, anders is het vreselijk zuur. Methode van Houten, meneer van Houten vond dat uit (jawel, die van de chocoladerepen) net als het scheiden van cacao en cacaoboter, ook meneer van houtenquote:Op zaterdag 2 maart 2013 18:13 schreef Novem het volgende:
[..]
Klopt.
Heb ik ook maar gehoord van een van die chocolademakers toen ik wat kocht in z'n kraam op een markt, dus wie weet zit er wat meer nuance in. Hoewel hun 60/65% echt wel vele malen bitterder/zuurder is en veel minder zoet dan andere 70% repen.
Niet anders dan paard in je runderlasagne.quote:Op zaterdag 2 maart 2013 17:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij is dat gewoon wettelijk geregeld wat er op mag en moet staan.
[..]
Bedrog puur en simpel
Je betaald niet graag 1,20 voor een paprika, of 3 euro voor een kilo aardappels?quote:Op zondag 3 maart 2013 13:48 schreef Deliah het volgende:
Ik ben er een keer geweest, rotgeschrokken van de prijzen.
Bij de Lidl kost een biologische rode paprika deze week zelfs ¤1,39quote:Op zondag 3 maart 2013 13:50 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Je betaald niet graag 1,20 voor een paprika, of 3 euro voor een kilo aardappels?
Ik ben bereid geld uit te geven voor levensmiddelen, zelfs veel geld, maar dan moet het een juiste prijs kwaliteitsverhouding hebben.quote:Op zondag 3 maart 2013 13:50 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Je betaald niet graag 1,20 voor een paprika, of 3 euro voor een kilo aardappels?
En het erge is, aan het begin van de keten krijgt de boer er misschien een duppie meer voor per kilo...quote:Op zondag 3 maart 2013 13:50 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Je betaald niet graag 1,20 voor een paprika, of 3 euro voor een kilo aardappels?
(Biologische) paprika's in de winter is sowieso waanzin.quote:Op zondag 3 maart 2013 14:18 schreef Doedezemaar het volgende:
[..]
Bij de Lidl kost een biologische rode paprika deze week zelfs ¤1,39
Ik verbaas mij er met regelmaat over dat wij, als een van de grootste uien-exporteurs ter wereld, hoofdzakelijk uien uit Afrika en Zuid-Amerika in de schappen hebben liggen. Ik koop mijn uien meestal bij de boer die ze oogst; mijn paard staat bij een ui en aardappelbedrijf. De uien leggen welgeteld 0 kilometer af, die ik anders toch niet zou reizen.quote:Op zondag 3 maart 2013 14:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik ben bereid geld uit te geven voor levensmiddelen, zelfs veel geld, maar dan moet het een juiste prijs kwaliteitsverhouding hebben.
De Aldi verkoopt heerlijke aardappels (maritiem). En volgens mij is het milieuvriendelijker regionale of nederlandse gewone groenten te kopen (ook al komen ze uit de kas) dan uit Israel of Kenia ingevlogen biologische.
Erasmo vind waarschijnlijk dat we kool moeten eten in de winter. Ik eet trouwens liever kool dan paprika.quote:Op zondag 3 maart 2013 17:42 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Die komen net als tomaten toch het hele jaar uit de kas?
Ik zou er zo mijn moeder zien winkelen.. en dan geschokt te zijn dat het niet zo goed is al ze vertellenquote:Op vrijdag 22 februari 2013 10:23 schreef RobinOok het volgende:
Ik ben er nog niet geweest, ik hou niet van biologisch.
Ik kom alleen in zulke winkels als ze dingen hebben die reguliere winkels niet hebben.
Maar bij Marqt nog niet binnen geweest. EKO plaza op de nieuwe binnenweg wel.
Ik word altijd een beetje agressief van de prijzen in zulke winkels. Die denken echt dat je gek bent.
Ik denk dus dat het voornamelijk neuroten zijn die er hun boodschappen doen. Mensen die voor alles en nog wat bang zijn en denken dat ze met dure, biologische spullen de dingen kunnen bezweren.
quote:Op zondag 3 maart 2013 17:42 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Die komen net als tomaten toch het hele jaar uit de kas?
Tja, ik verbaas mij dus echt dat mensen ecobioantroposofische margarine kopen voor de prijs waar je boter voor kan kopen.quote:Op zondag 3 maart 2013 18:13 schreef Life2.0 het volgende:
[..]
Ik zou er zo mijn moeder zien winkelen.. en dan geschokt te zijn dat het niet zo goed is al ze vertellen
Mag ook wel meer dan kool zijnquote:Op zondag 3 maart 2013 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Erasmo vind waarschijnlijk dat we kool moeten eten in de winter. Ik eet trouwens liever kool dan paprika.
Eerlijk antwoorden, heeft ze ook een bakfiets?quote:Op zondag 3 maart 2013 18:25 schreef Life2.0 het volgende:
oh godver, kijk ik op die site.. mijn moeder doet daar al boodschappen
Kool, in alle soorten en maten.quote:Op zondag 3 maart 2013 18:09 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Erasmo vind waarschijnlijk dat we kool moeten eten in de winter. Ik eet trouwens liever kool dan paprika.
Nee, het is toch mijn moeder, die heeft geen kinderen van 4...quote:Op zondag 3 maart 2013 18:38 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Mag ook wel meer dan kool zijnZolang het maar van het seizoen is
Met kassen heb ik totaal geen probleem, goede manier om het seizoen op te rekken. Pas als de lampjes aan gaan en de schoorsteen gaat roken vind ik het een probleem.
[..]
Eerlijk antwoorden, heeft ze ook een bakfiets?
Koolsla, koolroulades, zelfgemaakte zuurkool, rode kool met appels, boerenkoolstampot, spruitjes met citroenboter, bloemkoolsoep, brocoliesoep, wilde kool, jum jum jum.quote:Op zondag 3 maart 2013 18:52 schreef Klaploper het volgende:
[..]
Kool, in alle soorten en maten.
Tot ik ontdekte dat je het ook anders kan verwerken dan moeders 't deed.
Zo gaan Nederlandse tomaten naar Spanje en Spaanse tomaten naar Nederland. Er zal vast wel ergens een soort logica inzitten, maar ik zie het niet.quote:Op zondag 3 maart 2013 16:10 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik verbaas mij er met regelmaat over dat wij, als een van de grootste uien-exporteurs ter wereld, hoofdzakelijk uien uit Afrika en Zuid-Amerika in de schappen hebben liggen. Ik koop mijn uien meestal bij de boer die ze oogst; mijn paard staat bij een ui en aardappelbedrijf. De uien leggen welgeteld 0 kilometer af, die ik anders toch niet zou reizen.
Of de allergoedkoopste aardappels, die op de vrachtwagen van hier naar Italie gaan, om daar gewassen te worden. En vervolgens terug hier heen komen. Want dat is goedkoper dan hier de aardappels wassen.quote:Op dinsdag 5 maart 2013 11:15 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Zo gaan Nederlandse tomaten naar Spanje en Spaanse tomaten naar Nederland. Er zal vast wel ergens een soort logica inzitten, maar ik zie het niet.
Meen je dat?quote:Op dinsdag 5 maart 2013 11:33 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Of de allergoedkoopste aardappels, die op de vrachtwagen van hier naar Italie gaan, om daar gewassen te worden. En vervolgens terug hier heen komen. Want dat is goedkoper dan hier de aardappels wassen.
quote:Op zaterdag 23 februari 2013 14:03 schreef tjoptjop het volgende:
Het parkeerterrein is de hele ochtend al aardig gevuld
[ afbeelding ]
Zo zijn er wel meer dingen hoor. Het pellen van de Hollandse garnaal wordt in Marokko gedaan. Dan komt het weer terug met de vrachtauto naar Nederland.quote:
Ja. Hier zou je (terecht) allemaal heffingen moeten betalen. In Italië loopt het modderwater waarschijnlijk gewoon de lokale sloot in, en is er geen heffing. Daarnaast zijn Italiaanse aardappelwassers ook nog een stuk goedkoper dan Nederlandse.quote:
Precies, maar dat is nog wel te verklaren door het enorme verschil in arbeidsloon. Ga er vanuit dat die aardappels door machines gewassen worden, maar het zal wel met belastingen en heffingen te maken hebben zoals LeeHarveyOswald zegt. The world can be a crazy placequote:Op dinsdag 5 maart 2013 15:19 schreef Mylene het volgende:
[..]
Zo zijn er wel meer dingen hoor. Het pellen van de Hollandse garnaal wordt in Marokko gedaan. Dan komt het weer terug met de vrachtauto naar Nederland.
Steeds minder, wat ik begrijp wordt de helft machinaal gepeld inmiddels, maar je kan je afvragen wat meer CO2 of vervuiling produceert per kilo garnalen, er gaan 40 ton in een vrachtautoquote:Op dinsdag 5 maart 2013 15:19 schreef Mylene het volgende:
[..]
Zo zijn er wel meer dingen hoor. Het pellen van de Hollandse garnaal wordt in Marokko gedaan. Dan komt het weer terug met de vrachtauto naar Nederland.
- Veel texels lamsvlees gaat naar italie, in dezelfde vrachtwagens gaat italiaans lamsvlees terug naar NL.quote:Op dinsdag 5 maart 2013 11:15 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Zo gaan Nederlandse tomaten naar Spanje en Spaanse tomaten naar Nederland. Er zal vast wel ergens een soort logica inzitten, maar ik zie het niet.
ach als je de winkelier maar op zijn blauwe ogen gelooft..quote:Op dinsdag 5 maart 2013 16:15 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Deze week in de aanbieding: Duurzame roodbaars (aldus de folder). In het schap te vinden naast de duurzame pandasteaks?
Onze oude melkkoeien worden voor topprijs in Zuid-Europa verkocht, hier geloven we dat een oude melkkoe taai is en dat we daarom maar mager rundvlees uit Ierland en Argentinië halen.quote:Op dinsdag 5 maart 2013 16:42 schreef Red_85 het volgende:
[..]
- Veel texels lamsvlees gaat naar italie, in dezelfde vrachtwagens gaat italiaans lamsvlees terug naar NL.
- NL staat wereldwijd bekend als een erg goede landbouw producent. Tonnen aan de beste groente en fruit gaan dagelijks via Schiphol en London Heathrow naar de VS. De beste restaurants worden gevuld met NL'se groenten. In NL blijven we zitten met de smakeloze troep en klagen we dat in het buitenland alles zoveel lekkerder is.
- De beste kokkels worden in de waddenzee gevangen. Dagelijks gaan volle trucks de landsgrens over naar z- europa.
- Een stroom aan verse vis uit NL gaat met het vliegtuig naar Moskou om daar ook de beste restaurants te vullen.
Waarom? Omdat er in het buitenland een hogere prijs betaald wordt voor goed eten en de NL'er een gier eerste klas is. Geen 2 dubbeltjes meer willen betalen voor een KG tomaten die 10x lekkerder is. Het niet kunnen waarderen van lekker eten, maar wat je in je mond stopt zien als enkel voedsel dat geen reet mag kosten.
Dat is de logica Redcoon.
So true, wasserbombes mit kilo's tegelijk wegvreten. Al moet ik zeggen dat ik de laatste keer bij een Rewe verdacht weinig NL tomaten zag liggen...quote:Op dinsdag 5 maart 2013 16:50 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Onze oude melkkoeien worden voor topprijs in Zuid-Europa verkocht, hier geloven we dat een oude melkkoe taai is en dat we daarom maar mager rundvlees uit Ierland en Argentinië halen.
Overigens exporteren we ook genoeg meuk naar Duitsland hoor. Die zijn bijna net zo erg als wij. Klagen over die smaakloze goedkope Nederlandse tomaten, maar er tonnen van weg eten.
Gelul, kletsika en nekgekletsquote:Op dinsdag 5 maart 2013 16:50 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
Overigens exporteren we ook genoeg meuk naar Duitsland hoor. Die zijn bijna net zo erg als wij. Klagen over die smaakloze goedkope Nederlandse tomaten, maar er tonnen van weg eten.
duitsland krijgt andere tomaten dan dat je hier bij de ah voor weinig koopt. die goedkope ah tomaten zijn precies die wasserbommen waar hij het over heeftquote:Op dinsdag 5 maart 2013 18:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gelul, kletsika en nekgeklets
Nederlandse tomaten zijn niet smakeloos.
Ik koop altijd Nederlandse tomaten hier in Duitsland omdat die niet tot nauwelijks bespoten zijn, en hooguit nog niet helemaal rijp. Leg ze een weekje op de vensterbank en ze zijn heerlijk.
Dacht dat hij naar marqt ging...quote:Op dinsdag 5 maart 2013 18:23 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
duitsland krijgt andere tomaten dan dat je hier bij de ah voor weinig koopt. die goedkope ah tomaten zijn precies die wasserbommen waar hij het over heeft
Ik doe ze ook in de koelkast, en eerste omdat ze lekker koud zijn, ten tweede omdat ze geen direct zonlicht nodig hebben om te rijpenquote:Op dinsdag 5 maart 2013 19:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dacht dat hij naar marqt ging...
Ik heb op de canarische eilanden ook verschrikkelijk slechte tomaten gezien, lokale, niet rijp, dito mallorca. Leg ze een dag of wat in het zonnetje en ze zijn prima.
Tomaten zijn een van het weinige fruit dat prima narijpt. Maar wat doet de libelle huisvrouw, legt ze in de koelkast en klaagt dat ze geen smaak hebben.
quote:Tomaten zijn onderhevig aan een fenomeen dat de wetenschappers omschrijven als “lage-temperatuurbederf”. Bij temperaturen lager dan 12°C boeten ze aan kwaliteit in. Ze worden slap en hun kelk kan los komen. Ook komkommers en aubergines kennen dit fenomeen.
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |