Ja, behandeld. Maar dan ben je er nog niet hequote:Op donderdag 17 januari 2013 23:44 schreef ArnosL het volgende:
Waarom niet een petitie opstarten met als onderwerp het overnemen van de HSL-Zuid concessie door een commerciële partij. Eerst nog NS Hispeed door laten rijden, tot de andere partij een vloot treinen klaar heeft en die partij het dan over laten nemen?
Met 40.000 unieke ondertekeningen van de petitie is het mogelijk om deze in de tweede kamer te laten komen en te laten behandelen.
Of is dit geen goed idee?
Het moet eerst ook nog geaccepteerd worden. Burgerinitiatieven over onderwerpen die de afgelopen twee jaar al in de Tweede Kamer zijn besproken, komen niet in aanmerking voor behandeling.quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:46 schreef Yreal het volgende:
[..]
Ja, behandeld. Maar dan ben je er nog niet he
Klopt, maar als je die lui in de Tweede Kamer zelf na laat denken komt het ook niet goed en gaat het alsnog weer naar de NS. Op deze manier is er een kansje dat het voorkomen wordt.quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:46 schreef Yreal het volgende:
[..]
Ja, behandeld. Maar dan ben je er nog niet he
Het was maar een voorbeeld. Er zijn wel meer potentiële treindiensten te realiseren. Zie ook de ideeën die NS eind jaren '90 zelf al had opgeworpen :p.quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:45 schreef James1988 het volgende:
Oh, je bedoelt het zo. "Recht van overpad" zou gegeven kunnen worden voor bepaalde verbindingen.
Als daar tenminste behoefte aan is - door de IC Den Haag - Venlo over de HSL te sturen wordt weliswaar een kleine tijdwinst gerealiseerd, maar een intercityverbinding tussen Dordrecht en Brabant verdwijnt dan. Of dat wenselijk is weet ik niet.
Waarom zitten die gaten er uberhaupt? Als je een snelle trein wilt dan moet je toch voor earodynamica zorgen en die koppeling of niet of achter deuren doen..?quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:37 schreef Rostkreuz het volgende:
Hebben die grote gaten aan de voorkant er iets mee te doen? Kan daar de sneeuw in blijven hangen, ijsklompen gaan vormen? Als deze klompen bij hoge snelheid, herstel tijdens het rijden, loslaten. Zou dat de schade veroorzaken?
Thalys heeft geen gat en geen schade.
niet veel beter dan nu, al moet wel aangetekend worden dat er toen wel iets minder treinen reden dan nuquote:Op donderdag 17 januari 2013 23:46 schreef Flodder450 het volgende:
Misschien een beetje een rare vraag, maar hoe stond de NS te boek bij iedereen vóór de "verzelfstandiging" en hoe ging het tijdens de winter, entzo?
Ik ben sowieso van mening dat NS een veel te grote vinger in de OV-pap heeft. NS zit vuistdiep in de OV-chipkaart, reisinformatie, stationsexploitatie, enzovoorts. Alle andere vervoerders zijn flink in het nadeel tegenover NS.quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:44 schreef Peterselieman het volgende:
[..]
ik kan het wel bedenken, maar dan zal er wel iets aan de positie van de NS moeten veranderen. Wat ik gisteren al schetste is dat de NS als semi-overheidsbedrijf zich in een positie bevindt die voor alle partijen behalve de NS schadelijk is.
Commercieel tegenover alle partijen, maar als er iets misgaat dan gedraagt het zich plots als een overheidsbedrijf uit het Oostblok en toont het te weinig ambitie om de problemen op te lossen.
Als je de duimschroeven flink aandraait dan is er echt plots veel meer mogelijk en kan de NS opeens wel net zo goed presteren als een andere marktpartij zou doen, maar dan moet je het bedrijf wel blijven prikkelen.
Als een log overheidsbedrijf.quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:46 schreef Flodder450 het volgende:
Misschien een beetje een rare vraag, maar hoe stond de NS te boek bij iedereen vóór de "verzelfstandiging" en hoe ging het tijdens de winter, entzo?
Nou ja, het is wel wat ik bedoelde. Dacht dat er vroeger wildere plannen waren met de HSL (en dan spreek ik over de jaren '90), maar goedquote:Binnenlandse klanten kunnen bovendien in de toekomst tussen Den Haag – Eindhoven en Rotterdam – Almere sneller reizen door deels over de HSL te rijden.
En bedenk dat de informatievoorziening vele malen minder was. Geen internet, geen twitter, je had geen idee hoe de situatie een stad verderop was.quote:
Dus eigenlijk is het same old stuff?quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:48 schreef Peterselieman het volgende:
[..]
niet veel beter dan nu, al moet wel aangetekend worden dat er toen wel iets minder treinen reden dan nu
De punctualiteit lag lager volgens mij hoor, of bedoel je het imago?quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:48 schreef Peterselieman het volgende:
[..]
niet veel beter dan nu, al moet wel aangetekend worden dat er toen wel iets minder treinen reden dan nu
juist daarom zou de NS de duimschroeven aangedraaid moeten worden, want ze willen wel de lusten, maar niet de lasten dragen.quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:49 schreef James1988 het volgende:
[..]
Ik ben sowieso van mening dat NS een veel te grote vinger in de OV-pap heeft. NS zit vuistdiep in de OV-chipkaart, reisinformatie, stationsexploitatie, enzovoorts. Alle andere vervoerders zijn flink in het nadeel tegenover NS.
De verantwoordelijkheid voor de OV-chipkaart zou voor mijn gevoel bij de overheid moeten liggen (zoals de OV-studentenkaart), de stationsexploitatie zou naar Spaans model bij ProRail moeten horen en reisinformatie zou ofwel door iedere vervoerder apart gedaan moeten worden, of door ProRail. Niet door een marktpartij.
Het oude plan:quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:50 schreef KnightSolaire het volgende:
[..]
Nou ja, het is wel wat ik bedoelde. Dacht dat er vroeger wildere plannen waren met de HSL (en dan spreek ik over de jaren '90), maar goed.
Klopt. De technologie heeft veel verbeteringen mogelijk gemaakt.quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:51 schreef Bitlord het volgende:
[..]
En bedenk dat de informatievoorziening vele malen minder was. Geen internet, geen twitter, je had geen idee hoe de situatie een stad verderop was.
gevolg van de OV chipkaart ?? Dat leverde 15% minder reizigers op bij de bussen.quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:52 schreef Peterselieman het volgende:
[..]
juist daarom zou de NS de duimschroeven aangedraaid moeten worden, want ze willen wel de lusten, maar niet de lasten dragen.
Verder is het opvallend dat het sowieso iets rustiger geworden is in de treinen. Bepaalde treinen puilden vroeger uit, maar nu kunnen deze juist ingekort worden. Toch vreemd, maar voor de NS wel voordelig, omdat spitscapaciteit veel geld kost en relatief weinig oplevert
Het blijft een absurd hoge vergoeding. Het hele hoofdrailnet kost 800 miljoen, de HSL-Zuid 1,4 miljard?!quote:In totaal committeert NS zich voor ¤ 2,2 miljard (¤ 2,4 miljard lopend prijspeil), waarvan ¤ 1,4 miljard aan concessievergoeding voor de oorspronkelijke HSA concessie.
Als dat veranderd is, is dat zeker niet de verdienste van NS.quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:51 schreef Bitlord het volgende:
[..]
En bedenk dat de informatievoorziening vele malen minder was. Geen internet, geen twitter, je had geen idee hoe de situatie een stad verderop was.
het zeuren op alles en iedereen is van alle tijden.quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:52 schreef KnightSolaire het volgende:
[..]
De punctualiteit lag lager volgens mij hoor, of bedoel je het imago?
Ik vraag me af waar die bedragen op gebaseerd zijn. En ook waar NS in hemelsnaam dat geld vandaan wilt halen.quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:54 schreef KnightSolaire het volgende:
[..]
Het blijft een absurd hoge vergoeding. Het hele hoofdrailnet kost 800 miljoen, de HSL-Zuid 1,4 miljard?!
Oud nieuws, weet ik, maar ik was dat persberichtje weer even aan het nalezen...
Ja het gezeur is van alle tijden. En omdat de informatievoorziening via allerlei kanalen wel beter geworden is, is er meer om op te zeiken als het absolute prestatiepeil gelijk blijft.quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:56 schreef Peterselieman het volgende:
[..]
het zeuren op alles en iedereen is van alle tijden.
De punctualiteit kan lager gelegen hebben, maar je kwam er wel. In deze tijd wordt je bij stremmingen soms over de meest onmogelijke routes gestuurd en worden reizigers nog te veel aan hun lot overgelaten. De tijden zijn veranderd en bedrijven moeten hierin meeveranderen, want vertragingen en dergelijke worden meer en meer als hinderlijk ondervonden.
het is én én. De chipkaart, de stand van de economie, het aanpassen van de verbindingen, het leggen van meer asfalt, het bewust te krap plannen van een aantal treinen.quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:54 schreef macca728 het volgende:
[..]
gevolg van de OV chipkaart ?? Dat leverde 15% minder reizigers op bij de bussen.
Dat lukt ook bijna altijd wel goed, op dit soort dagen na - maar dat zijn er op jaarbasis niet zoveel.quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:58 schreef Dr_Flash het volgende:
Hoewel, niet stijgt... tegenwoordig PROBEERT men weleens elk kwartier een trein te laten rijden, dat gebeurde vroegah niet.
Wel, de vergoeding voor het hoofdrailnet schijnt wat aan de lage kant te zijn. Je kan stellen dat dat hiermee in één keer wordt rechtgetrokkenquote:Op donderdag 17 januari 2013 23:57 schreef James1988 het volgende:
[..]
Ik vraag me af waar die bedragen op gebaseerd zijn. En ook waar NS in hemelsnaam dat geld vandaan wilt halen.
Volgens mij was dit de aflevering van Zembla waar ze het uitleggen. Ik twijfel nog even dus zoek nog evne een andere op.quote:Op donderdag 17 januari 2013 23:57 schreef James1988 het volgende:
[..]
Ik vraag me af waar die bedragen op gebaseerd zijn. En ook waar NS in hemelsnaam dat geld vandaan wilt halen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |