Neig ik ook toe; heb sterk de voorkeur voor journals. Probeer het nu wel andersom te doen though: van het journal-artikel kleine future-work items of details in proceedings zetten. Wordt dan ook een soort PR voor het `echte' artikel. Hoop ik dan, heb de strategie nog niet getestquote:Op woensdag 20 februari 2013 14:16 schreef Lyrebird het volgende:
Ik schrijf nooit papers voor een conferentie (of conferentie proceedings), want die zijn niet peer-reviewed en tellen dus niet mee. En met een beetje pech word je nog beticht van plagiaat/double dipping als je later een peer-reviewed artikel over hetzelfde werk probeert te publiceren. Als ze blijven zeuren om papier, dan stuur ik het abstract in.
In het wereldje van mijn echtgenote werkt het schijnbaar ook zo. Is ze dagen bezig met zo'n paper. Ik doe dat in twee minuten. Copy van het abstract en hup paste. Send.quote:Op woensdag 20 februari 2013 14:21 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
Wij worden geacht een paper te schrijven, geen paper presenteren zou m'n reputatie niet goed doen. Maar goed, ik kan rustig dezelfde paper (of een bewerkte versie ervan) insturen ter publicatie. papers voor conferenties hoeven dan ook niet klaar te zijn, het mag rustig een eerste draft zijn.
Hiermee etaleer jij jouw gebrek aan kennis.quote:Op woensdag 20 februari 2013 08:31 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Hier reageer ik niet eens op...... je hebt geen flauw idee waar je het over hebt.....
Fundamenteel bètaonderzoek beschouw ik per definitie als nuttig, precies om de reden die jij aanhaalt.quote:Op woensdag 20 februari 2013 13:24 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Vaak komt het nut pas achteraf op totaal onvoorspelbare manieren.
Wat is nuttiger, het Higgs-deeltje proberen op te sporen, of een geneesmiddel tegen borstkanker onderzoeken?quote:Op woensdag 20 februari 2013 15:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Fundamenteel bètaonderzoek beschouw ik per definitie als nuttig, precies om de reden die jij aanhaalt.
In dit specifieke geval neig ik ernaar om te antwoorden dat het laatste nuttiger is maar als het om een natuurkundige ontdekking zou gaan die mogelijk een revolutie kan veroorzaken (het higgsdeeltje was al bekend, ze moesten het enkel nog even bewijzen) zoals bij twee van de drie fameuze publikaties van Einstein het geval was dan zou mijn antwoord zijn dat je het onmogelijk kan voorspellen. Het leuke van fundamentele wetenschap is dat je dat vaak niet van tevoren ziet aankomen. Ik redeneer daarom als volgt: x% van dat onderzoek leidt tot revoluties dus laat al dat onderzoek maar plaatsvinden zolang deskundigen van mening zijn dat het onderzoek kwalitatief goed is.quote:Op woensdag 20 februari 2013 15:42 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Wat is nuttiger, het Higgs-deeltje proberen op te sporen, of een geneesmiddel tegen borstkanker onderzoeken?
Het higgsdeeltje niet vinden zou een revolutie betekenen.quote:Op woensdag 20 februari 2013 15:45 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
In dit specifieke geval neig ik ernaar om te antwoorden dat het laatste nuttiger is maar als het om een natuurkundige ontdekking zou gaan die mogelijk een revolutie kan veroorzaken (het higgsdeeltje was al bekend, ze moesten het enkel nog even bewijzen) zoals bij twee van de drie fameuze publikaties van Einstein het geval was dan zou mijn antwoord zijn dat je het onmogelijk kan voorspellen. Het leuke van fundamentele wetenschap is dat je dat vaak niet van tevoren ziet aankomen. Ik redeneer daarom als volgt: x% van dat onderzoek leidt tot revoluties dus laat al dat onderzoek maar plaatsvinden zolang deskundigen van mening zijn dat het onderzoek kwalitatief goed is.
Dat is waar.quote:Op woensdag 20 februari 2013 15:48 schreef oompaloompa het volgende:
[..]
Het higgsdeeltje niet vinden zou een revolutie betekenen.
Emancipatie, vrijetijdskunde, communicatiekunde vs. biomedisch, biologisch, natuurkundig, wiskundig, ...quote:Mijn punt is dat het abstract heel erg mooi is om te zeggen dat nut subsidie zou moeten bepalen, maar dat:
1. nut moeilijk te vorspelen is
en
2. nut een subjectief begrip is
Zolang je niet kunt definieren wat uberhaupt nut is, of zolang mensen daar niet gezamelijk het over eens zijn, kun je dat onmogelijk als criterium gebruiken.
Ja maar tegelijkertijd zijn er enorm veel vrouwen en minorities die enorm veel vooruitgang hebben geboekt in hun leven door policies die geimplementeerd zijn als gevolg van emancipatie en racisme onderzoek.quote:Op woensdag 20 februari 2013 15:52 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Dat is waar.
[..]
Emancipatie, vrijetijdskunde, communicatiekunde vs. biomedisch, biologisch, natuurkundig, wiskundig, ...
Het lijkt me verstandig om in de tweede categorie meer te investeren. Simpelweg omdat de resultaten hard zijn en het ons veel welvaart kan bezorgen (korte en lange termijn) terwijl bij de eerste categorie de ruimte voor speculatie best wel hoog is. Dat had ik in gedachte bij het typen van die zin, niet de strijd tussen fundamenteel en toegepast onderzoek. Geen haar op mijn hoofd die er aan denkt om te stellen dat fundamenteel onderzoek minder belangrijk is. Ik ben een pleitbezorger van fundamenteel onderzoek, ook op dit forum heb ik eens een pleidooi gehouden voor fundamenteel onderzoek.
Je initiele probleem was dat geld voor de student niet bij de student zou aankomen. Nu heb je het over iets anders, en bovendien zie ik geen causaliteit tussen een zak geld en een 1:10 verhouding van beta vs non-beta, en bovendien zie ik niet in waarom zo'n verhouding erg is wetenschappelijk gezien, aannemende dat de vraag vanuit studenten diezelfde proporties heeft.quote:Op woensdag 20 februari 2013 15:52 schreef Bram_van_Loon het volgende:
...
Ik ben het met je eens dat het een lastig criterium is maar ik vrees voor de gevolgen wanneer elke universiteit 1 zak geld krijgt. Daar sta je dan met 500 bètastudenten vs. 5000 niet-bètastudenten.
Wat is de verhouding onderzoek/schrijven nou bij zo'n paper? In hoeverre is dat te vergelijken met een (kwalitatieve) paper van 10-15 kantjes die je schrijft voor een master?quote:Op woensdag 20 februari 2013 14:11 schreef trancethrust het volgende:
[..]
Succes! Hier ong. hetzelfde gehad, paper in 1,5 week geschreven. Resultaten lagen er grotendeels al wel, scheelt behoorlijk
Wat doen ze daar dan met die paper? Ik bedoel: je moet toch 'alleen' een presentatie houden met sheets?quote:Op woensdag 20 februari 2013 14:21 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
Wij worden geacht een paper te schrijven, geen paper presenteren zou m'n reputatie niet goed doen. Maar goed, ik kan rustig dezelfde paper (of een bewerkte versie ervan) insturen ter publicatie. papers voor conferenties hoeven dan ook niet klaar te zijn, het mag rustig een eerste draft zijn.
Ik ben slecht in schrijven en denk ik relatief goed in onderzoek bedenken en doen. Ik spendeer veeeeeeeeeeeeeeeeeeel meer tijd aan schrijven dan aan onderzoek, maar denk dat ik niet representatief ben. Dat gezegd hebbende denk ik dat over het algemeen binnen sociale wetenschappen schrijven en alles dat daarbij hoort over het algemeen meer tijd kost dan onderzoek.quote:Op woensdag 20 februari 2013 17:36 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Wat is de verhouding onderzoek/schrijven nou bij zo'n paper? In hoeverre is dat te vergelijken met een (kwalitatieve) paper van 10-15 kantjes die je schrijft voor een master?
(vakgebied maakt me niet zoveel uit, maar sociale wetenschappen is makkelijker)
Ik geeft dat juist helemaal niet aan.quote:Op dinsdag 19 februari 2013 22:20 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Zoals jij zelf aangeeft, voor veel vakken zou het geen probleem zijn, dit geldt m.i. voor bijna alle bachelorvakken en een deel van de mastervakken. Voor andere vakken moet je kennis up to date zijn, de vraag is of dat jij zelf onderzoeker moet zijn om een goede up to date kennis te hebben en dit goed te kunnen uitleggen. Hier durf ik geen stelling over in te nemen.
Dit is denk ik het grootste probleem met studenten van nu. Ze moeten alles zo makkelijk mogelijk aangeboden krijgen, elke zin die overbodig is, wordt slecht bevonden. Juist een onderdeel van studeren is dat je zelf de kennis tot je neemt. Door colleges van docenten en onderzoekers worden de hoofdlijnen wat duidelijker en is er ruimte voor vragen over onduidelijkheden of moeilijke begrippen/methodes. Maar verder moet je zelf aan de slag. Een dictaat is dan eerder een teken van luiheid dan van academische interesse.quote:Op woensdag 20 februari 2013 00:25 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Omdat je met behulp van dictaten het meest efficiënt kan leren.
- fatsoenlijke uitleg met normale teksten in plaats van een samenvatting in telegramstijl
- geen overbodige uitleg en belachelijk langdradige uitleg (handboek)
- uitleg die is aangepast aan het niveau en de kennis van de studenten
Zeker voor de UM zou dat erg handig zijn aangezien de studenten daar sterk afhankelijk zijn van zelfstudie.
die paper lezen ze,en geven ze commentaar op. Tevens worden ze upgeload, en is het dus ook een manier om een onderwerp al een beetje te claimen...quote:Op woensdag 20 februari 2013 17:37 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Wat doen ze daar dan met die paper? Ik bedoel: je moet toch 'alleen' een presentatie houden met sheets?
Maar wat is verder dan het doel van die paper? Als intro op de seminar/congres/conference? Voor de bezoekers om thuis nog eens de stof dieper na te lezen? Mijn beeld van zo'n conferentie is dat een spreker een verhaal vertelt en that's it, maar daar heb je helemaal geen paper voor nodig toch? Oftewel: wat mis ik hier?quote:Op woensdag 20 februari 2013 19:37 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
die paper lezen ze,en geven ze commentaar op. Tevens worden ze upgeload, en is het dus ook een manier om een onderwerp al een beetje te claimen...
De conferentie is er om je werk te presenteren. Je werk, dat is je paper. Dus, je schrijft een paper, presenteert hem, krijgt feedback, herschrijft de paper en stuurt hem op ter publicatie. Ik lees graag interessante papers na de conferentie grondig, als ik bij een interessant panel was. Elk panel heeft ook een discussiant, die feedback op alle papers geeft...quote:Op woensdag 20 februari 2013 19:51 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Maar wat is verder dan het doel van die paper? Als intro op de seminar/congres/conference? Voor de bezoekers om thuis nog eens de stof dieper na te lezen? Mijn beeld van zo'n conferentie is dat een spreker een verhaal vertelt en that's it, maar daar heb je helemaal geen paper voor nodig toch? Oftewel: wat mis ik hier?
Maar dit verschilt ook per discipline; ik ga het liefst naar conferenties waar geen proceedings zijn, at all. Mensen sturen abstracts op en op die basis worden sprekers geselecteerd. Resultaat hoeft er nog (lang) niet te zijn, of mag allang gepubliceerd zijn. Doel is dan puur informatie delen, ideeen opdoen, kruisbestuivingen. Voorkomt ook refereeen van papers die eigenlijk gewoon niet af zijn.quote:Op woensdag 20 februari 2013 19:56 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
De conferentie is er om je werk te presenteren. Je werk, dat is je paper. Dus, je schrijft een paper, presenteert hem, krijgt feedback, herschrijft de paper en stuurt hem op ter publicatie. Ik lees graag interessante papers na de conferentie grondig, als ik bij een interessant panel was. Elk panel heeft ook een discussiant, die feedback op alle papers geeft...
Ok, ik snap hemquote:Op woensdag 20 februari 2013 19:56 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
De conferentie is er om je werk te presenteren. Je werk, dat is je paper. Dus, je schrijft een paper, presenteert hem, krijgt feedback, herschrijft de paper en stuurt hem op ter publicatie. Ik lees graag interessante papers na de conferentie grondig, als ik bij een interessant panel was. Elk panel heeft ook een discussiant, die feedback op alle papers geeft...
Dat was mijn beeld idd., maar kennelijk verschilt dat dus per vakgebiedquote:Op woensdag 20 februari 2013 20:11 schreef trancethrust het volgende:
[..]
Maar dit verschilt ook per discipline; ik ga het liefst naar conferenties waar geen proceedings zijn, at all. Mensen sturen abstracts op en op die basis worden sprekers geselecteerd. Resultaat hoeft er nog (lang) niet te zijn, of mag allang gepubliceerd zijn. Doel is dan puur informatie delen, ideeen opdoen, kruisbestuivingen. Voorkomt refereeen van papers die eigenlijk gewoon niet af zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |