abonnement Unibet Coolblue
pi_120735321
+1
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2012 21:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, want de burger moet zijn auto niet kwijt kunnen en fors betalen voor het parkeren als dat wel lukt.
Echt, de waanzin.
pi_120735349
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 20:53 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Ik kom wel eens in de Makro en als ik zo'n inschatting maak qua karinhoud denk ik dat het overgrote merendeel daar prive shopt.
Die indruk heb ik ook hoewel ik er dus nooit kom. Voor mij is het niet zo aanlokkelijk, alleen voor de dingen die moeilijk te krijgen zijn omdat de meeste mensen niet weten hoe lekker het is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 24 december 2012 @ 21:02:45 #205
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120735370
Onze Sligro heeft ook een flink aantal levende kreeften altijd. Vleesafdeling is aardig, maar niet om van achterover te slaan. Hanos zit helaas niet in de buurt. :'(
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_120735409
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 21:02 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Die indruk heb ik ook hoewel ik er dus nooit kom. Voor mij is het niet zo aanlokkelijk, alleen voor de dingen die moeilijk te krijgen zijn omdat de meeste mensen niet weten hoe lekker het is.
Zo boeiend is de Makro niet qua assortiment, kun je beter naar de Hanos (of in iets mindere mate Sligro) gaan. Die hebben een véél breder assortiment (food that is)
  maandag 24 december 2012 @ 21:04:29 #207
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120735465
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 21:02 schreef Isegrim het volgende:
Onze Sligro heeft ook een flink aantal levende kreeften altijd. Vleesafdeling is aardig, maar niet om van achterover te slaan. Hanos zit helaas niet in de buurt. :'(
Oeh welke is dat? Ken alleen de Sligro Apeldoorn en dat is meer frituurhoreca geloof ik.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 21:06:17 #208
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120735550
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2012 21:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oeh welke is dat? Ken alleen de Sligro Apeldoorn en dat is meer frituurhoreca geloof ik.
Rotterdam, Stadionweg. Die in Spaansepolder zijn we nog niet geweest.

Ze hebben bij Sligro wel ontzéttend veel producten voor luie koks, zeg. Waarom zou je een restaurant beginnen als je je soepen, desserts etc. kant-en-klaar bij de Sligro koopt? Gordon zou erom vloeken. :+
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 24 december 2012 @ 21:06:48 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120735579
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 21:03 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Zo boeiend is de Makro niet qua assortiment, kun je beter naar de Hanos (of in iets mindere mate Sligro) gaan. Die hebben een véél breder assortiment (food that is)
Hanos is echter niet goedkoop, ze hebben erg goede spullen maar daar betaal je ook voor.
Sligro is goedkoper.
Maar ik ga naar deze groothandels voor zaken die ik elders niet krijg, zoals mooi varkensvlees of rundvlees.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120736173
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2012 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hanos is echter niet goedkoop, ze hebben erg goede spullen maar daar betaal je ook voor.
Sligro is goedkoper.
Maar ik ga naar deze groothandels voor zaken die ik elders niet krijg, zoals mooi varkensvlees of rundvlees.
Alle waar naar z'n geld. En in vergelijking met slagers valt de prijs van vlees wel mee. Die willen je vaak een poot uitdraaien als je om wat beter vlees vraagt, of een gehele entrecote bijv "Ja, mooi stukkie vlees meneer"
  maandag 24 december 2012 @ 21:18:18 #211
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_120736270
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 21:06 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Rotterdam, Stadionweg. Die in Spaansepolder zijn we nog niet geweest.

Ze hebben bij Sligro wel ontzéttend veel producten voor luie koks, zeg. Waarom zou je een restaurant beginnen als je je soepen, desserts etc. kant-en-klaar bij de Sligro koopt? Gordon zou erom vloeken. :+
Dat is het probleem met de meeste horeca in Nederland, het overgrote deel werkt met halffabricaten of convenience producten zoals ze dat in het jargon noemen :r
  maandag 24 december 2012 @ 21:34:24 #212
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120737405
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 21:06 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Rotterdam, Stadionweg. Die in Spaansepolder zijn we nog niet geweest.

Ze hebben bij Sligro wel ontzéttend veel producten voor luie koks, zeg. Waarom zou je een restaurant beginnen als je je soepen, desserts etc. kant-en-klaar bij de Sligro koopt? Gordon zou erom vloeken. :+
Omdat de mensen dat graag eten.
Mijn man vond het vreemd als ik foeterde in restaurants en luisterde met een half oor naar mijn commentaar tot hij de prof prefab afdelingen zag en allerlei zaken herkende.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 21:35:11 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120737474
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 21:18 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Dat is het probleem met de meeste horeca in Nederland, het overgrote deel werkt met halffabricaten of convenience producten zoals ze dat in het jargon noemen :r
En goedkoop, ongeschoold personeel in keuken en bediening
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 21:38:49 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120737726
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 21:16 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Alle waar naar z'n geld. En in vergelijking met slagers valt de prijs van vlees wel mee. Die willen je vaak een poot uitdraaien als je om wat beter vlees vraagt, of een gehele entrecote bijv "Ja, mooi stukkie vlees meneer"
Ik klaag ook niet. Ik ben allang blij dat ik goed vlees kan kopen.
Wij besteden veel geld aan eten, maar daarvoor eten wij erg goed. Andersom, als ik al mijn boodschappen bij AH zou doen zou ik meer geld kwijt zijn aan mindere producten.
God wat is het vlees daar belabberd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120740062
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 21:03 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Zo boeiend is de Makro niet qua assortiment, kun je beter naar de Hanos (of in iets mindere mate Sligro) gaan. Die hebben een véél breder assortiment (food that is)
Ik heb de markt om de hoek, leuke Souk, Italiaan, uitmuntende kaasboer en Toko ook in de buurt, altijd gezellig daar ook, de slager is afgebrand maar was iets verder lopen, ongeveer 5 minuten, en dat allemaal in het oog van een beroemd verkeerscirculatieplan. Dan lonkt een groothandel sowieso niet zo heel erg.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  maandag 24 december 2012 @ 22:47:49 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120741120
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 22:23 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik heb de markt om de hoek, leuke Souk, Italiaan, uitmuntende kaasboer en Toko ook in de buurt, altijd gezellig daar ook, de slager is afgebrand maar was iets verder lopen, ongeveer 5 minuten, en dat allemaal in het oog van een beroemd verkeerscirculatieplan. Dan lonkt een groothandel sowieso niet zo heel erg.
Ben je er wel eens geweest?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120743908
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2012 23:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Andere vrienden uitnodigen, ipv ganzenlever kan je ook eendenlever nemen.
Andere ouders zoeken wordt hem helaas niet :( dus ik ga die eendenborstfilet in sinaasappelsaus die je in eerdere topics wel eens noemde proberen te maken. Deze dus: CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #22

paar vraagjes nog hierover:
quote:
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje
Welke groene kruiden zijn hier geschikt voor?

quote:
De eendenborst filets,
De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt.
Op de huid braden op laag vuur tot de huid knapperig is, en de filet rosé.
Eend uit de pan nemen, plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen.
de eendenborst zelf helemaal niet kruiden dan? of wel peper/zout?

en tot slot: moet je het vet er nog afsnijden voor het serveren? (weet wel vet=smaak en zo, maar misschien na het bakken een beetje, omdat het zo'n dikke laag is?)
pi_120744309
Ik ben best gek op de Makro eigenljk. Die bij ons heeft een grote visafdeling met heel goed personeel, ook levende kreeften enzo. Ook de groentenafdeling is goed, erg uitgebreid met veel 'vreemde' producten die ze bij mijn Turkse supermarkt niet hebben. En ze hebben Reeses Pieces :D

Ik reken meestal in twee delen af. Een deel voor de zaak en een deel voor ons zelf. Is echt nooit een probleem, gewoon een van de weinige perks van het ondernemerschap. Zolang je geen prive spullen op je bedrijf boekt is er niemand die moeilijk zal doen.
Spoilers!
  dinsdag 25 december 2012 @ 00:23:07 #219
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_120745268
Hallo Piet,

Ik heb gezocht naar een aantal pindasaus recepten, en een site zei dat melk door de pindasaus gooien het zelfde is als vloeken in de kerk. Slaat dit ergens op, en zo ja waarom dan?
Heb jij een recept voor pindasaus? Die zou ik graag proberen :)

Prettige feestdagen!

Edit: Weltschmerz, woon jij in Groningen stad? Zo ja: welke slager gebruik je nu? Ik was zeer blij met die op de Steeltil straat, maar sinds die weg is weet ik niet meer waar ik heen wil. Ik ben een keer bij de GildeSlager geweest, maar dat lijkt me z'n kiloknaller zaak. Ik heb liever scharrelvlees. De Groene Weg vind ik weer overdreven duur.

[ Bericht 30% gewijzigd door AcidFay op 25-12-2012 00:28:36 ]
pi_120749603
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2012 18:08 schreef RobinOok het volgende:

[..]

- 10 minuten consult huisarts = 9 euro
- Consult langer dan 20 minuten = 18 euro
- Visite van 10 minuten (huisbezoek van de arts) = 13,50 euro
Dat is misschien wat jij betaalt :D Je huisarts krijgt een stuk meer, hoor. Gemiddelde minimale uurprijs ligt rond de 70/80 euro.
pi_120750252
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 02:57 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Dat is misschien wat jij betaalt :D Je huisarts krijgt een stuk meer, hoor. Gemiddelde minimale uurprijs ligt rond de 70/80 euro.
ik heb het net nagelezen maar huisarts zit standaard in je basisverzekering. een huisarts krijgt een vast bedrag per patiënt per jaar, ongeacht of die persoon langs komt. gouden handel, huisartsenhandel.
pi_120750280
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 04:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

ik heb het net nagelezen maar huisarts zit standaard in je basisverzekering. een huisarts krijgt een vast bedrag per patiënt per jaar, ongeacht of die persoon langs komt. gouden handel, huisartsenhandel.
Vandaar dat de mijne maar 3 dagen per week werkt :{w hij krijgt zijn geld blijkbaar toch wel :{
  dinsdag 25 december 2012 @ 06:07:35 #223
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_120750316
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 10:43 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Erop laten, kruislings insnijden:

[ afbeelding ]

Krijg je een lekker knapperige zwoerd van en de ham droogt niet uit.
Dank je! En jij ook, Piet :) Ik loop alleen 6 tijdzones voor, en de ham was al ruimschoots voorbereid, inmiddels. Zónder zwoerd, omdat ik bang was dat ik 'm niet knapperig kon krijgen, maar wel met een heerlijke laag knapperig spek. Prachtige ham was (/is; de helft is over *O* ) het.
pi_120751088
quote:
Edit: Weltschmerz, woon jij in Groningen stad? Zo ja: welke slager gebruik je nu? Ik was zeer blij met die op de Steeltil straat, maar sinds die weg is weet ik niet meer waar ik heen wil. Ik ben een keer bij de GildeSlager geweest, maar dat lijkt me z'n kiloknaller zaak. Ik heb liever scharrelvlees. De Groene Weg vind ik weer overdreven duur.
Ik kook wat meer met vis en kaas de laatste tijd.... Ik kwam er ook weer niet zo heel vaak en vooral voor het varkensvlees en dan met name het spek. Ik haal wel eens pancetta bij Ariola en verwonder ook wel eens over hoeveel vocht ze in supermarktspek weten te krijgen. Er is ook een relatief nieuwe kraam op de markt, zal die eens proberen. De Groene Weg vind ik ook niet zo onaardig trouwens, ook qua voorkruiding niet. Van Dijk was me daarin vaak iets te Gronings, veel kruidnagel enzo.

Van Dijk komt waarschijnlijk ook niet terug, ik had zijn overbuurman laatst even uitgehoord, die wist er meer van en die had er ook een hard hoofd in. En hij wist ook niet waar zijn varkens nu heen gingen.

quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2012 22:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ben je er wel eens geweest?
Lang geleden wel eens, maar de uitnodigingen om een pas aan te vragen belanden al jaren bij het oud papier. Het is net in dit soort weken dat ik geen mesheften en inktvissen kan vinden dat ik denk ik had toch eens zo'n pasje moeten aanvragen.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 25 december 2012 @ 10:17:54 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120751278
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 23:50 schreef Fokpop het volgende:

[..]

Andere ouders zoeken wordt hem helaas niet :( dus ik ga die eendenborstfilet in sinaasappelsaus die je in eerdere topics wel eens noemde proberen te maken. Deze dus: CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #22

paar vraagjes nog hierover:

[..]

Welke groene kruiden zijn hier geschikt voor?

[..]

de eendenborst zelf helemaal niet kruiden dan? of wel peper/zout?

en tot slot: moet je het vet er nog afsnijden voor het serveren? (weet wel vet=smaak en zo, maar misschien na het bakken een beetje, omdat het zo'n dikke laag is?)
Rozemarijn, thijm

Eendeborst kan je aan de vleeskant peperen en zouten

Nee, het vet bakt uit en wordt krokant, het is het lekkerste van de eendeborst. Net als een krokant velletje van gegrillde kip.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 december 2012 @ 10:21:47 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120751320
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 06:07 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Dank je! En jij ook, Piet :) Ik loop alleen 6 tijdzones voor, en de ham was al ruimschoots voorbereid, inmiddels. Zónder zwoerd, omdat ik bang was dat ik 'm niet knapperig kon krijgen, maar wel met een heerlijke laag knapperig spek. Prachtige ham was (/is; de helft is over *O* ) het.
Fijn dat te horen, jammer dat je de zwoert niet aandurfde, je hebt echt wat gemist.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 december 2012 @ 12:59:41 #227
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_120754631
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 21:06 schreef Isegrim het volgende:

[..]
Ze hebben bij Sligro wel ontzéttend veel producten voor luie koks, zeg. Waarom zou je een restaurant beginnen als je je soepen, desserts etc. kant-en-klaar bij de Sligro koopt? Gordon zou erom vloeken. :+
Werk tijdsbesparend..
Waarom urenlang een pan opzetten voor een demi-glace als je die ook snel met een poedertje kan maken?
En voor de eigenaar scheelt het ook geld want de koks kunnen een paar uur later beginnen met de mise en place.
  dinsdag 25 december 2012 @ 13:02:52 #228
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120754725
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 12:59 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Werk tijdsbesparend..
Waarom urenlang een pan opzetten voor een demi-glace als je die ook snel met een poedertje kan maken?
En voor de eigenaar scheelt het ook geld want de koks kunnen een paar uur later beginnen met de mise en place.
Dat zal, maar ik heb weinig respect voor een kok die met allerlei halffabrikaten werkt. Dat doe ik zelf ook niet in de keuken en dat wil ik dus zeker niet als ik er flink voor betaal.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_120754857
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 13:02 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat zal, maar ik heb weinig respect voor een kok die met allerlei halffabrikaten werkt. Dat doe ik zelf ook niet in de keuken en dat wil ik dus zeker niet als ik er flink voor betaal.
Zelf maar ik onderscheid tussen even ergens wat eten en echt "uit" eten. In het eerste geval wil ik een prima bord eten. In het tweede geval betaal ik graag wat meer en wil ik ook verrast worden door smaken, en beter eten dan dat ik thuis uberhaupt kan maken. Dat is ook de tweesplitsing in de horeca. 80% van de consumenten houdt het bij de eerste categorie en wil het beetje extra niet opbrengen voor het "echt" lekkere diner.
  dinsdag 25 december 2012 @ 13:08:51 #230
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_120754879
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 13:02 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat zal, maar ik heb weinig respect voor een kok die met allerlei halffabrikaten werkt. Dat doe ik zelf ook niet in de keuken en dat wil ik dus zeker niet als ik er flink voor betaal.
Ik zou opzich willen dat die half-fabrikaten in de supermarkt te krijgen zouden zijn, scheelt de thuiskok ook een hoop werk.
Maar in een restaurant hoort het eigenlijk niet thuis nee.
  dinsdag 25 december 2012 @ 13:09:12 #231
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120754893
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 13:07 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Zelf maar ik onderscheid tussen even ergens wat eten en echt "uit" eten. In het eerste geval wil ik een prima bord eten. In het tweede geval betaal ik graag wat meer en wil ik ook verrast worden door smaken, en beter eten dan dat ik thuis uberhaupt kan maken. Dat is ook de tweesplitsing in de horeca. 80% van de consumenten houdt het bij de eerste categorie en wil het beetje extra niet opbrengen voor het "echt" lekkere diner.
Dat is mijn criterium ook een beetje; het moet een meerwaarde hebben boven wat ik thuis kan. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 25 december 2012 @ 13:54:45 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120756404
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 12:59 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Werk tijdsbesparend..
Waarom urenlang een pan opzetten voor een demi-glace als je die ook snel met een poedertje kan maken?
En voor de eigenaar scheelt het ook geld want de koks kunnen een paar uur later beginnen met de mise en place.
Een demi glace moet wel uren trekken, maar de hoeveelheid werk die er in zit is heel weinig.
Het bespaart zeker, maar het smaakt daar ook naar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 december 2012 @ 14:00:20 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120756616
Maar goed, de hoeveelheid half fabrikaten en prefab zijn enorm. Ik ben ook blij dat ik zonder heb leren werken, zeker, de echte goed prefab is niet slecht maar ik vind het ook gewoon leuk mijn eigen pate, soep, saus, kroketten, demiglace, mousse, ijs, etc etc etc te maken.
Vanavond bij het kerstdiner is alles home made.
Van de dressings tot de saus, van de pate tot het dessert.
Zelfs het brood bak ik zelf. Enige wat ik niet gemaakt heb is de kaas en de bonbons. Kaas is te lastig, en meneer Janson uit zutphen kan dat beter dan ik dat kan, hij maakt het wel zelf.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120756793
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 14:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar goed, de hoeveelheid half fabrikaten en prefab zijn enorm. Ik ben ook blij dat ik zonder heb leren werken, zeker, de echte goed prefab is niet slecht maar ik vind het ook gewoon leuk mijn eigen pate, soep, saus, kroketten, demiglace, mousse, ijs, etc etc etc te maken.
Vanavond bij het kerstdiner is alles home made.
Van de dressings tot de saus, van de pate tot het dessert.
Zelfs het brood bak ik zelf. Enige wat ik niet gemaakt heb is de kaas en de bonbons. Kaas is te lastig, en meneer Janson uit zutphen kan dat beter dan ik dat kan, hij maakt het wel zelf.
Kan je daar geen ondersteunend beeldmateriaal bij regelen stiekempjes, als het zo ver is? :@
  dinsdag 25 december 2012 @ 14:07:48 #235
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120756871
Bonbons zijn ook leuk om zelf te maken; mijn zusje doet dat tegenwoordig vaak. Lekker!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 25 december 2012 @ 15:28:25 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120758901
Andere kant van het verhaal is natuurlijk, kijk eens hoeveel werk je hebt aan je kerstdiner met 6,7 gasten. Stel je dat voor met 40 mensen, die drie, vier gangen eten a la carte.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 december 2012 @ 15:29:08 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120758925
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 14:07 schreef Isegrim het volgende:
Bonbons zijn ook leuk om zelf te maken; mijn zusje doet dat tegenwoordig vaak. Lekker!
Oh zeker, maar dat was nog een dag werk geweest.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 december 2012 @ 16:01:34 #238
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120759678
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 15:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Andere kant van het verhaal is natuurlijk, kijk eens hoeveel werk je hebt aan je kerstdiner met 6,7 gasten. Stel je dat voor met 40 mensen, die drie, vier gangen eten a la carte.
Er zijn best veel dingen die je vooraf kunt voorbereiden. :Y En je hebt sous-chefs en hulpjes. :P Maar, ik zou het niet willen, niet mijn ding als werk. Veel te zwaar.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_120759886
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2012 16:01 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Er zijn best veel dingen die je vooraf kunt voorbereiden. :Y
Dat vind ik bij kersdiners ook wel erg prettig. Ik vind het knap als je én nog uren geconcentreerd kan zijn terwijl je het niet gewend bent voor zovelen te koken en je temidden van gezelschap bent, én tegelijkertijd gezellig kunt blijven.

Een pro hoeft dat laatste niet. Ik kan best even een kwartiertje iets vakkundig bakken, maar als ik voortdurend van alles in de gaten moet houden e.d. dan gaat dat ten koste van de gezelligheid.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 25 december 2012 @ 21:48:04 #240
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_120766443
Hoi! Vraagje....Ik heb net een berg tomaten gekregen, en die wil ik invriezen....Hoe en wat moet ik doen?
pi_120767257
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 21:48 schreef PureEvil het volgende:
Hoi! Vraagje....Ik heb net een berg tomaten gekregen, en die wil ik invriezen....Hoe en wat moet ik doen?
Saus er van maken?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  dinsdag 25 december 2012 @ 22:28:15 #242
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_120767708
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2012 22:13 schreef roos85 het volgende:

[..]

Saus er van maken?
ja, maar hoe?
pi_120768226
eerst ontvellen, 30sec in kokend water (vooraf eerst kruisje in de kontjes snijden) en dan vel eraf peuteren. Kroontje eruit snijden.

Mik ze in een pan, met wat kruiden, zout, klein laagje water onderin om aanbakken te voorkomen. Uren laten sudderen op laag pitje. Voila, je eigen sugo casa :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 25 december 2012 @ 23:55:18 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120770746
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2012 16:01 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Er zijn best veel dingen die je vooraf kunt voorbereiden. :Y En je hebt sous-chefs en hulpjes. :P Maar, ik zou het niet willen, niet mijn ding als werk. Veel te zwaar.
Natuurlijk, maar dat voorbereiden zijn vele uren werk die betaald moeten worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 december 2012 @ 23:57:26 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120770843
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 21:48 schreef PureEvil het volgende:
Hoi! Vraagje....Ik heb net een berg tomaten gekregen, en die wil ik invriezen....Hoe en wat moet ik doen?
In een plastic zak, eventueel vacumeren en dan invriezen. Maar wat wil je er later mee doen? Voor de sla kan je ze niet meer gebruiken.
Soep? Beter soep maken en die invriezen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 26 december 2012 @ 00:48:48 #246
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120772990
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2012 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ben dit aan het voorbereiden voor morgen
Amuses, mousse van gerookte wilde zalm, noordzeegarnalen in mayonaise,
Romige bloemkoolcreme soep met jacobsschelpen
Salade
Pate de foie grass
Wilde eend gevuld met een farce van Hert en reebiefstuk met een rodewijnsaus met eekhoorntjesbrood garnituur: aardappelgratin, rode kool, spruitjes, stoofpeertjes
Kazen
Tiramisu

Koffie met pralines, digestives

Daarbij passende wijnen, water, schorles
Had ook nog mangosorbet gemaakt en Herrencreme, mijn versie van een regionaal geliefd nagerecht. Een dikker creme anglaise met geslagen room erdoor, rum en geraspte bittere chocolade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120777307
Iemand een recept voor stoofpeertjes?
  woensdag 26 december 2012 @ 10:13:54 #248
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_120777422
The love you take is equal to the love you make.
pi_120777441
quote:
1s.gif Op woensdag 26 december 2012 00:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Had ook nog mangosorbet gemaakt en Herrencreme, mijn versie van een regionaal geliefd nagerecht. Een dikker creme anglaise met geslagen room erdoor, rum en geraspte bittere chocolade.
mmm ijskoude mangosorbet O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_120777649
Mango met likeur 43 is ook heerlijk O+
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  woensdag 26 december 2012 @ 10:54:33 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120777903
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 10:02 schreef VaderVanJezus het volgende:
Iemand een recept voor stoofpeertjes?
Twee kilo giese wildeman peertjes, schillen maar steel er aan laten en peren heel houden. Fles wijn erbij, pijp kaneel, kopje suiker.
Deksel op de pan en aan de kook brengen, koken tot ze zacht zijn, duurt een uurtje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120778657
Dank, ze staan op.
pi_120778845
Iemand een receptje voor eenvoudige gerookte kipsalade? Is bedoeld om op een schijfje komkommer te doen.
Ik dacht zelf gerookte kip in kleine blokjes snijden en mengen met mayo, zout en kerrie, maar misschien heeft iemand nog een veel beter idee?
  woensdag 26 december 2012 @ 11:53:35 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120778921
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 11:50 schreef lionessa het volgende:
Iemand een receptje voor eenvoudige gerookte kipsalade? Is bedoeld om op een schijfje komkommer te doen.
Ik dacht zelf gerookte kip in kleine blokjes snijden en mengen met mayo, zout en kerrie, maar misschien heeft iemand nog een veel beter idee?
Zou geen kerrie nemen, dan proef je het gerookte niet meer. Ik zou er dunne plakjes van snijden en een dressing maken van frambozenazijn en walnotenolie, verhouding azijn olie 1-5 of 1-8
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120779106
quote:
1s.gif Op woensdag 26 december 2012 11:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou geen kerrie nemen, dan proef je het gerookte niet meer. Ik zou er dunne plakjes van snijden en een dressing maken van frambozenazijn en walnotenolie, verhouding azijn olie 1-5 of 1-8
Uhmm, dat heb ik niet standaard in huis :-( , maar was een goed idee geweest.
pi_120779154
Piet, ik heb van een kreeft die we eerder deze week aten nog de schalen bewaard (gaat om één kreeft). Wat kan ik er het beste van maken? Zelf dacht ik aan een bisque of een kreeftensaus (voor een voorgerechtje voor 2 kleine eters). Heb jij nog suggesties, of tips voor de bereiding van een bisque/saus?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  woensdag 26 december 2012 @ 12:14:16 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120779461
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 12:03 schreef cinnamon_M het volgende:
Piet, ik heb van een kreeft die we eerder deze week aten nog de schalen bewaard (gaat om één kreeft). Wat kan ik er het beste van maken? Zelf dacht ik aan een bisque of een kreeftensaus (voor een voorgerechtje voor 2 kleine eters). Heb jij nog suggesties, of tips voor de bereiding van een bisque/saus?
Goed idee!
Hak ze klein, heel klein, niet spoelen!
Snij wat wortel, ui en selder klein
Tomaatje
Wat witte wijn, scheutje cognac
Knoflookteentje
Dragon
Laurier
Cayennepeper
Water
Half uurtje laten trekken.
Daarna kan je er soep van maken, of saus, het invriezen voor later.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120779534
quote:
1s.gif Op woensdag 26 december 2012 12:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Goed idee!
Hak ze klein, heel klein, niet spoelen!
Snij wat wortel, ui en selder klein
Tomaatje
Wat witte wijn, scheutje cognac
Knoflookteentje
Dragon
Laurier
Cayennepeper
Water
Half uurtje laten trekken.
Daarna kan je er soep van maken, of saus, het invriezen voor later.
Top, thanks! Gaan we doen. Heb alleen toevallig geen tomaat in huis, maar dat vervang ik dan wel voor een klein lepeltje tomatenpuree.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  woensdag 26 december 2012 @ 13:54:52 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120782666
Als je er een soep van maakt, binden met aardappel (of kikkerwertenmeel) want bloem drukt smaak weg, en wat room of boter gebruiken bij het afmonteren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120783076
Piet, hoe zorg ik ervoor dat de kippensoep niet troebel wordt?
Heb je een tip?
  woensdag 26 december 2012 @ 14:15:00 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120783299
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 14:07 schreef Lavenderr het volgende:
Piet, hoe zorg ik ervoor dat de kippensoep niet troebel wordt?
Heb je een tip?
Bouillon niet laten koken en goed afschuimen.
Zeven.
Je hebt dan twee manieren van klaren
1. Je ontvet de bouillon goed. Laat hem afkoelen en slaat er een eiwit door. Je verhit hem langzaam, het eiwit zal alle onreinheden er uit halen en aan de oppervlakte een schuim vormen die je kan afschuimen
2. Je vriest hem in en je laat hem ontdooien in een kaasdoek in de koelkast. De gelatineeiwitten binden nu de vervuiling en je hebt ook een heldere bouillon.

De eerste methode werkt sneller, maak volgens sommigen gaat het ten koste van de smaak. Dit kan je oplossen door hem te concentreren
De tweede methode werk langzamer, en bv Robinook zweert erbij.

Beide zorgen voor een kraakheldere bouillon, als water zo doorzichtig.
Je kan met de tweede methode zelfs een heldere tomatensoep krijgen, Peter Gast van Schulten Hues doet dat.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120783422
quote:
1s.gif Op woensdag 26 december 2012 14:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bouillon niet laten koken en goed afschuimen.
Zeven.
Je hebt dan twee manieren van klaren
1. Je ontvet de bouillon goed. Laat hem afkoelen en slaat er een eiwit door. Je verhit hem langzaam, het eiwit zal alle onreinheden er uit halen en aan de oppervlakte een schuim vormen die je kan afschuimen
2. Je vriest hem in en je laat hem ontdooien in een kaasdoek in de koelkast. De gelatineeiwitten binden nu de vervuiling en je hebt ook een heldere bouillon.

De eerste methode werkt sneller, maak volgens sommigen gaat het ten koste van de smaak. Dit kan je oplossen door hem te concentreren
De tweede methode werk langzamer, en bv Robinook zweert erbij.

Beide zorgen voor een kraakheldere bouillon, als water zo doorzichtig.
Je kan met de tweede methode zelfs een heldere tomatensoep krijgen, Peter Gast van Schulten Hues doet dat.
Dankjewel! Ga de eerste methode proberen.
En heldere tomatensoep, daar kan ik me eigenlijk geen voorstelling van maken :N
Tenzij oneindig verdund ;)
  woensdag 26 december 2012 @ 14:21:12 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120783466
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 14:19 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Dankjewel! Ga de eerste methode proberen.
En heldere tomatensoep, daar kan ik me eigenlijk geen voorstelling van maken :N
Tenzij oneindig verdund ;)
Veel mensen willen dat niet, net zo min als dat ze heldere cola willen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120783719
quote:
1s.gif Op woensdag 26 december 2012 14:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Veel mensen willen dat niet, net zo min als dat ze heldere cola willen.
Misschien omdat men het er dan te waterig uit vindt zien en denkt dat het dan ook waterig smaakt?
  woensdag 26 december 2012 @ 14:39:08 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120783986
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 14:30 schreef Lavenderr het volgende:

[..]

Misschien omdat men het er dan te waterig uit vindt zien en denkt dat het dan ook waterig smaakt?
Jep, verwachting icm wat je ziet.
Zo vallen mensen door de mand die champagne geweldig vinden als ze blind gaan proeven. Heb al vaak schuiimwijnproeverijen gedaan, zeer chique dure champagnes eindigen dan altijd laag als zuur bocht.
Mensen vinden het wel lekker als ze de dure fles zien.

Zo smaakt trouwens foie gras van eend bijna net zo als die van gans, kost alleen de helft.
De eend smaakt iets uitgesprokener, de gans wat zachter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 26 december 2012 @ 15:15:40 #266
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_120785120
Het was gelukt met de komkommersalade, Piet!
De smaak kwam niet 100% overeen, ik heb rode uien gebruikt, mijn oma ws witte, en de room was toch anders. Maar het was evengoed een daverend succes, ik heb jij hebt iemand heel blij gemaakt! :Y
... ♥ ik mis je ♥
  woensdag 26 december 2012 @ 15:17:22 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120785164
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 15:15 schreef phluphy het volgende:
Het was gelukt met de komkommersalade, Piet!
De smaak kwam niet 100% overeen, ik heb rode uien gebruikt, mijn oma ws witte, en de room was toch anders. Maar het was evengoed een daverend succes, ik heb jij hebt iemand heel blij gemaakt! :Y
Doe recept eens? Zure room gebruikt? Of creme fraiche?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 26 december 2012 @ 16:35:46 #268
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_120787337
Komkommer geschild, dun geschaafd, zout en suiker erbij, half uur laten staan, uitgeknepen.
Dressing: zure room, olijfolie, witte wijn-azijn, peper/zout, halve rode ui, zeer fijn gesnipperd.

Noot: ik had de vloeibare zure room willen hebben. Deze room was vrij dik, zoals kwark, maar was wel 'zure room'. In Nederlandse winkel gekocht, overigens.
... ♥ ik mis je ♥
  woensdag 26 december 2012 @ 16:38:21 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120787413
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 16:35 schreef phluphy het volgende:
Komkommer geschild, dun geschaafd, zout en suiker erbij, half uur laten staan, uitgeknepen.
Dressing: zure room, olijfolie, witte wijn-azijn, peper/zout, halve rode ui, zeer fijn gesnipperd.

Noot: ik had de vloeibare zure room willen hebben. Deze room was vrij dik, zoals kwark, maar was wel 'zure room'. In Nederlandse winkel gekocht, overigens.
Creme fraiche is vetter (lekkerder) maar zie verder niets mis met het recept. Doe er meer dressing door en wat gesneden gekookte aardappels en je hebt een heerlijke aardappelsalade.
Eventueel nog Dille toevoegen, erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 26 december 2012 @ 16:41:29 #270
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_120787506
quote:
1s.gif Op woensdag 26 december 2012 16:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Creme fraiche is vetter (lekkerder) maar zie verder niets mis met het recept. Doe er meer dressing door en wat gesneden gekookte aardappels en je hebt een heerlijke aardappelsalade.
Eventueel nog Dille toevoegen, erg lekker.
Goeie tip. Heb ik vandaag al gezegd hoe geweldig ik je vind? O+
... ♥ ik mis je ♥
pi_120787597
Hallo, ik heb een entrecoterollade van 700 gram en deze wil ik bereiden in de braadpan. Hoelang zou ik deze moeten braden voordat deze gaar is?
Edensnator over 'n out
pi_120790740
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 16:44 schreef Edensnator het volgende:
Hallo, ik heb een entrecoterollade van 700 gram en deze wil ik bereiden in de braadpan. Hoelang zou ik deze moeten braden voordat deze gaar is?
Op hoog vuur aanbraden en dan 15-20 minuten op laag vuur, afhankelijk van hoe rood je hem wil hebben van binnen. Als je een kerntemperatuurmeter hebt steek je die in het midden en hou je 50-56 graden aan (mediumrare/rose)
pi_120790744
Oh wacht, het is al 7 uur..
pi_120792237
quote:
10s.gif Op woensdag 26 december 2012 18:56 schreef Hagelkaas het volgende:
Oh wacht, het is al 7 uur..
Dank, hij gaat nu pas de pan in en we nemen je raad ten harte. :)
Edensnator over 'n out
  woensdag 26 december 2012 @ 22:05:48 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120795777
Is het gelukt?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120796857
Piet, morgen heb ik met mijn huisgenoten derde kerstdagdiner. Op het menu staat nu confit de canard met zoete aardappel, pastinaak en knolselderijpuree. Als na dacht ik aan stoofperen. Heb je nog een idee voor een lekker, bijpassend voorgerecht? Liefst een koude bereiding die van te voren gemaakt akn worden of een warme die goed voor te bereiden is :)
  woensdag 26 december 2012 @ 22:54:52 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120797665
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 22:32 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet, morgen heb ik met mijn huisgenoten derde kerstdagdiner. Op het menu staat nu confit de canard met zoete aardappel, pastinaak en knolselderijpuree. Als na dacht ik aan stoofperen. Heb je nog een idee voor een lekker, bijpassend voorgerecht? Liefst een koude bereiding die van te voren gemaakt akn worden of een warme die goed voor te bereiden is :)
Ontsteen en wel dadels in port, omwikkel ze met pancetta, of coppa, of een droge ham en bak ze even kort zodat ze knapperig worden.
De combi van de 5 smaken en de aromas en alcohol maken het een heerlijk voorgerechtje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120798370
Piet, heb je ooit overwogen een kookboek te maken? ik zou het direct kopen :Y
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_120798996
quote:
1s.gif Op woensdag 26 december 2012 22:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ontsteen en wel dadels in port, omwikkel ze met pancetta, of coppa, of een droge ham en bak ze even kort zodat ze knapperig worden.
De combi van de 5 smaken en de aromas en alcohol maken het een heerlijk voorgerechtje.
Klinkt heel goed! Ik kook nauwelijks met port, terwijl het zo lekker is. Kan ik daar dan nog iets bij serveren zodat je niet enkel twee dadelrolletjes op je bord hebt?
  donderdag 27 december 2012 @ 07:32:52 #280
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_120808120
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 23:11 schreef komrad het volgende:
Piet, heb je ooit overwogen een kookboek te maken? ik zou het direct kopen :Y
Ik ook! :Y
... ♥ ik mis je ♥
pi_120808145
Piet (of iemand anders), nog tips voor restjes kalkoen?
  donderdag 27 december 2012 @ 08:06:49 #282
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120808212
quote:
0s.gif Op woensdag 26 december 2012 23:25 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Klinkt heel goed! Ik kook nauwelijks met port, terwijl het zo lekker is. Kan ik daar dan nog iets bij serveren zodat je niet enkel twee dadelrolletjes op je bord hebt?
Wat rucola of andere salade?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 december 2012 @ 08:27:59 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120808297
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 07:45 schreef Bleie het volgende:
Piet (of iemand anders), nog tips voor restjes kalkoen?
Dun snijden op brood met wat mayonaise?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120808455
Hmm, het is nogal van het karkas afgeplukt, maar met wat mayo en kruiden verwerken tot salade is misschien wel een idee.
  donderdag 27 december 2012 @ 09:03:57 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120808593
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 08:51 schreef Bleie het volgende:
Hmm, het is nogal van het karkas afgeplukt, maar met wat mayo en kruiden verwerken tot salade is misschien wel een idee.
Karkas kleinhakken en er een bouillon van trekken en dan met een vlees een soepje van maken?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120809090
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2012 09:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Karkas kleinhakken en er een bouillon van trekken en dan met een vlees een soepje van maken?
Heb ik overwogen gisteravond, maar had geen zin om soep te trekken, dus karkas is al weggegooid. Volgens jaar misschien. Maar als ik google op 'leftover turkey' komen er erg lekkere sandwichideetjes voorbij, dus we gaan een fijne lunch tegemoet :9~ .
  donderdag 27 december 2012 @ 10:19:02 #287
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120809541
Je had het ook in de vriezer kunnen mikken en er later soep van trekken.
  donderdag 27 december 2012 @ 17:53:43 #288
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_120826358
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 09:59 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik kook wat meer met vis en kaas de laatste tijd.... Ik kwam er ook weer niet zo heel vaak en vooral voor het varkensvlees en dan met name het spek. Ik haal wel eens pancetta bij Ariola en verwonder ook wel eens over hoeveel vocht ze in supermarktspek weten te krijgen. Er is ook een relatief nieuwe kraam op de markt, zal die eens proberen. De Groene Weg vind ik ook niet zo onaardig trouwens, ook qua voorkruiding niet. Van Dijk was me daarin vaak iets te Gronings, veel kruidnagel enzo.

Van Dijk komt waarschijnlijk ook niet terug, ik had zijn overbuurman laatst even uitgehoord, die wist er meer van en die had er ook een hard hoofd in. En hij wist ook niet waar zijn varkens nu heen gingen.
Ik zal in januari eens op de markt kijken. Heb daar nog nooit vlees gekocht. Volgens mij koop ik nooit iets dat voorgekruid is dus niks van gemerkt.
  donderdag 27 december 2012 @ 17:55:31 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120826439
quote:
0s.gif Op donderdag 27 december 2012 10:19 schreef RobinOok het volgende:
Je had het ook in de vriezer kunnen mikken en er later soep van trekken.
Doe ik ook altijd met botten en afsnijdsels.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120898419
Piet! De dadels waren super!

Sowieso een geslaagd diner, uiteindelijk ook nog confit de canard met uiencompote, pastinaakpuree, zoete aardappel en gewone aardappel gemaakt. Verbazingwekkend snel klaar allemaal en overheerlijk.
  zaterdag 29 december 2012 @ 11:15:14 #291
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120903522
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 01:56 schreef Hagelkaas het volgende:
Piet! De dadels waren super!

Sowieso een geslaagd diner, uiteindelijk ook nog confit de canard met uiencompote, pastinaakpuree, zoete aardappel en gewone aardappel gemaakt. Verbazingwekkend snel klaar allemaal en overheerlijk.
Goed te horen dat mensen enthousiast worden over koken en lekker eten! Dat is de hele reden van dit topic, zorgen dat Nederland een klein beetje beter eet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 december 2012 @ 11:35:13 #292
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_120904043
hmz, ik had van de week tomatensaus geprobeerd te maken...maar het smaakt verschrikkelijk zuur! bah. Tips iemand?
Ik heb ze ontveld in kokend water, daarna ff door de keukenmachine gegooit zodat ze fijn waren...en toen in een pannetje met een beetje water en kruiden gedaan...
Dus..of de tomaten zijn gewoon vies/zuur, of ik doe iets fout
pi_120904107
quote:
1s.gif Op donderdag 27 december 2012 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Doe ik ook altijd met botten en afsnijdsels.
Ik wist niet eens dat dat kon! Weer wat geleerd, ga ik volgende keer zeker doen (ik neem aan dat dat dan ook wel kan met het karkas van een kip? Dat maak ik net iets vaker dan kalkoen :) ).

Oh, en ik had met Kerst trouwens ook tomatensoep op tafel gezet volgens een recept dat hier van Piet voorbijkwam, en die viel ook enorm in de smaak. Zowel bij kinderen als bij volwassenen!
  zaterdag 29 december 2012 @ 11:37:42 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120904123
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 11:35 schreef PureEvil het volgende:
hmz, ik had van de week tomatensaus geprobeerd te maken...maar het smaakt verschrikkelijk zuur! bah. Tips iemand?
Ik heb ze ontveld in kokend water, daarna ff door de keukenmachine gegooit zodat ze fijn waren...en toen in een pannetje met een beetje water en kruiden gedaan...
Dus..of de tomaten zijn gewoon vies/zuur, of ik doe iets fout
Je kan ze minder zuur maken door een tijdje ze zachtjes te laten pruttelen zonder deksel op de pan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 december 2012 @ 11:42:21 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120904251
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 11:37 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ik wist niet eens dat dat kon! Weer wat geleerd, ga ik volgende keer zeker doen (ik neem aan dat dat dan ook wel kan met het karkas van een kip? Dat maak ik net iets vaker dan kalkoen :) ).
Uiteraard kan je een kipkarkas ook voor het trekken van een bouillon gebruiken, maaaar, als je alleen maar ene karkas gebruikt wordt het geen geweldige.
Wat bedoeld wordt is dat ik botten, afsnijdsels, grote zenen bewaar als ik vlees schoonmaak en daar dan een fond mee trek.
quote:
Oh, en ik had met Kerst trouwens ook tomatensoep op tafel gezet volgens een recept dat hier van Piet voorbijkwam, en die viel ook enorm in de smaak. Zowel bij kinderen als bij volwassenen!
Fijn te horen!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 december 2012 @ 18:44:53 #296
377549 student_2.0
Optimist tot in de kist
pi_120920023
Ik hoop dat iemand hier verstand heeft van wijnen.
Vandaag heb ik niet goed opgelet en heb ik een cava seco gekocht terwijl ik eigenlijk altijd brut drink. Hoe zoet is sec(o) en is deze wel weg te krijgen? Ik heb namelijk een hekel aan zoete wijn.
  zaterdag 29 december 2012 @ 18:54:47 #297
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  zaterdag 29 december 2012 @ 19:08:05 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120920991
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 18:44 schreef student_2.0 het volgende:
Ik hoop dat iemand hier verstand heeft van wijnen.
Vandaag heb ik niet goed opgelet en heb ik een cava seco gekocht terwijl ik eigenlijk altijd brut drink. Hoe zoet is sec(o) en is deze wel weg te krijgen? Ik heb namelijk een hekel aan zoete wijn.
Die is zoet, kapstertjes cava a la freixenet gold.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 december 2012 @ 19:08:23 #299
63722 z80
I fink you freaky
pi_120921011
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 december 2012 11:35 schreef PureEvil het volgende:
hmz, ik had van de week tomatensaus geprobeerd te maken...maar het smaakt verschrikkelijk zuur! bah. Tips iemand?
Ik heb ze ontveld in kokend water, daarna ff door de keukenmachine gegooit zodat ze fijn waren...en toen in een pannetje met een beetje water en kruiden gedaan...
Dus..of de tomaten zijn gewoon vies/zuur, of ik doe iets fout
hoe langer je tomaten suddert hoe zoeter deze worden. verse tomaten zijn standaard wat zuur. sommige houden er van andere weer niet.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_120945404
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 december 2012 19:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Die is zoet, kapstertjes cava a la freixenet gold.
_O-
  zondag 30 december 2012 @ 15:17:47 #301
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120957643
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 05:51 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

_O-
De kapsters in de salon van mijn zwager zijn er gek op
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')