abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 25 december 2012 @ 10:21:47 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120751320
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 06:07 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

Dank je! En jij ook, Piet :) Ik loop alleen 6 tijdzones voor, en de ham was al ruimschoots voorbereid, inmiddels. Zónder zwoerd, omdat ik bang was dat ik 'm niet knapperig kon krijgen, maar wel met een heerlijke laag knapperig spek. Prachtige ham was (/is; de helft is over *O* ) het.
Fijn dat te horen, jammer dat je de zwoert niet aandurfde, je hebt echt wat gemist.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 december 2012 @ 12:59:41 #227
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_120754631
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 21:06 schreef Isegrim het volgende:

[..]
Ze hebben bij Sligro wel ontzéttend veel producten voor luie koks, zeg. Waarom zou je een restaurant beginnen als je je soepen, desserts etc. kant-en-klaar bij de Sligro koopt? Gordon zou erom vloeken. :+
Werk tijdsbesparend..
Waarom urenlang een pan opzetten voor een demi-glace als je die ook snel met een poedertje kan maken?
En voor de eigenaar scheelt het ook geld want de koks kunnen een paar uur later beginnen met de mise en place.
  dinsdag 25 december 2012 @ 13:02:52 #228
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120754725
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 12:59 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Werk tijdsbesparend..
Waarom urenlang een pan opzetten voor een demi-glace als je die ook snel met een poedertje kan maken?
En voor de eigenaar scheelt het ook geld want de koks kunnen een paar uur later beginnen met de mise en place.
Dat zal, maar ik heb weinig respect voor een kok die met allerlei halffabrikaten werkt. Dat doe ik zelf ook niet in de keuken en dat wil ik dus zeker niet als ik er flink voor betaal.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_120754857
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 13:02 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat zal, maar ik heb weinig respect voor een kok die met allerlei halffabrikaten werkt. Dat doe ik zelf ook niet in de keuken en dat wil ik dus zeker niet als ik er flink voor betaal.
Zelf maar ik onderscheid tussen even ergens wat eten en echt "uit" eten. In het eerste geval wil ik een prima bord eten. In het tweede geval betaal ik graag wat meer en wil ik ook verrast worden door smaken, en beter eten dan dat ik thuis uberhaupt kan maken. Dat is ook de tweesplitsing in de horeca. 80% van de consumenten houdt het bij de eerste categorie en wil het beetje extra niet opbrengen voor het "echt" lekkere diner.
  dinsdag 25 december 2012 @ 13:08:51 #230
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_120754879
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 13:02 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat zal, maar ik heb weinig respect voor een kok die met allerlei halffabrikaten werkt. Dat doe ik zelf ook niet in de keuken en dat wil ik dus zeker niet als ik er flink voor betaal.
Ik zou opzich willen dat die half-fabrikaten in de supermarkt te krijgen zouden zijn, scheelt de thuiskok ook een hoop werk.
Maar in een restaurant hoort het eigenlijk niet thuis nee.
  dinsdag 25 december 2012 @ 13:09:12 #231
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120754893
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 13:07 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Zelf maar ik onderscheid tussen even ergens wat eten en echt "uit" eten. In het eerste geval wil ik een prima bord eten. In het tweede geval betaal ik graag wat meer en wil ik ook verrast worden door smaken, en beter eten dan dat ik thuis uberhaupt kan maken. Dat is ook de tweesplitsing in de horeca. 80% van de consumenten houdt het bij de eerste categorie en wil het beetje extra niet opbrengen voor het "echt" lekkere diner.
Dat is mijn criterium ook een beetje; het moet een meerwaarde hebben boven wat ik thuis kan. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 25 december 2012 @ 13:54:45 #232
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120756404
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 12:59 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Werk tijdsbesparend..
Waarom urenlang een pan opzetten voor een demi-glace als je die ook snel met een poedertje kan maken?
En voor de eigenaar scheelt het ook geld want de koks kunnen een paar uur later beginnen met de mise en place.
Een demi glace moet wel uren trekken, maar de hoeveelheid werk die er in zit is heel weinig.
Het bespaart zeker, maar het smaakt daar ook naar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 december 2012 @ 14:00:20 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120756616
Maar goed, de hoeveelheid half fabrikaten en prefab zijn enorm. Ik ben ook blij dat ik zonder heb leren werken, zeker, de echte goed prefab is niet slecht maar ik vind het ook gewoon leuk mijn eigen pate, soep, saus, kroketten, demiglace, mousse, ijs, etc etc etc te maken.
Vanavond bij het kerstdiner is alles home made.
Van de dressings tot de saus, van de pate tot het dessert.
Zelfs het brood bak ik zelf. Enige wat ik niet gemaakt heb is de kaas en de bonbons. Kaas is te lastig, en meneer Janson uit zutphen kan dat beter dan ik dat kan, hij maakt het wel zelf.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120756793
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 14:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Maar goed, de hoeveelheid half fabrikaten en prefab zijn enorm. Ik ben ook blij dat ik zonder heb leren werken, zeker, de echte goed prefab is niet slecht maar ik vind het ook gewoon leuk mijn eigen pate, soep, saus, kroketten, demiglace, mousse, ijs, etc etc etc te maken.
Vanavond bij het kerstdiner is alles home made.
Van de dressings tot de saus, van de pate tot het dessert.
Zelfs het brood bak ik zelf. Enige wat ik niet gemaakt heb is de kaas en de bonbons. Kaas is te lastig, en meneer Janson uit zutphen kan dat beter dan ik dat kan, hij maakt het wel zelf.
Kan je daar geen ondersteunend beeldmateriaal bij regelen stiekempjes, als het zo ver is? :@
  dinsdag 25 december 2012 @ 14:07:48 #235
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120756871
Bonbons zijn ook leuk om zelf te maken; mijn zusje doet dat tegenwoordig vaak. Lekker!
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  dinsdag 25 december 2012 @ 15:28:25 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120758901
Andere kant van het verhaal is natuurlijk, kijk eens hoeveel werk je hebt aan je kerstdiner met 6,7 gasten. Stel je dat voor met 40 mensen, die drie, vier gangen eten a la carte.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 december 2012 @ 15:29:08 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120758925
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 14:07 schreef Isegrim het volgende:
Bonbons zijn ook leuk om zelf te maken; mijn zusje doet dat tegenwoordig vaak. Lekker!
Oh zeker, maar dat was nog een dag werk geweest.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 december 2012 @ 16:01:34 #238
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120759678
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 15:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Andere kant van het verhaal is natuurlijk, kijk eens hoeveel werk je hebt aan je kerstdiner met 6,7 gasten. Stel je dat voor met 40 mensen, die drie, vier gangen eten a la carte.
Er zijn best veel dingen die je vooraf kunt voorbereiden. :Y En je hebt sous-chefs en hulpjes. :P Maar, ik zou het niet willen, niet mijn ding als werk. Veel te zwaar.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_120759886
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2012 16:01 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Er zijn best veel dingen die je vooraf kunt voorbereiden. :Y
Dat vind ik bij kersdiners ook wel erg prettig. Ik vind het knap als je én nog uren geconcentreerd kan zijn terwijl je het niet gewend bent voor zovelen te koken en je temidden van gezelschap bent, én tegelijkertijd gezellig kunt blijven.

Een pro hoeft dat laatste niet. Ik kan best even een kwartiertje iets vakkundig bakken, maar als ik voortdurend van alles in de gaten moet houden e.d. dan gaat dat ten koste van de gezelligheid.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  dinsdag 25 december 2012 @ 21:48:04 #240
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_120766443
Hoi! Vraagje....Ik heb net een berg tomaten gekregen, en die wil ik invriezen....Hoe en wat moet ik doen?
pi_120767257
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 21:48 schreef PureEvil het volgende:
Hoi! Vraagje....Ik heb net een berg tomaten gekregen, en die wil ik invriezen....Hoe en wat moet ik doen?
Saus er van maken?
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  dinsdag 25 december 2012 @ 22:28:15 #242
159615 PureEvil
Everybody Lies.
pi_120767708
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2012 22:13 schreef roos85 het volgende:

[..]

Saus er van maken?
ja, maar hoe?
pi_120768226
eerst ontvellen, 30sec in kokend water (vooraf eerst kruisje in de kontjes snijden) en dan vel eraf peuteren. Kroontje eruit snijden.

Mik ze in een pan, met wat kruiden, zout, klein laagje water onderin om aanbakken te voorkomen. Uren laten sudderen op laag pitje. Voila, je eigen sugo casa :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 25 december 2012 @ 23:55:18 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120770746
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 december 2012 16:01 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Er zijn best veel dingen die je vooraf kunt voorbereiden. :Y En je hebt sous-chefs en hulpjes. :P Maar, ik zou het niet willen, niet mijn ding als werk. Veel te zwaar.
Natuurlijk, maar dat voorbereiden zijn vele uren werk die betaald moeten worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 25 december 2012 @ 23:57:26 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120770843
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 december 2012 21:48 schreef PureEvil het volgende:
Hoi! Vraagje....Ik heb net een berg tomaten gekregen, en die wil ik invriezen....Hoe en wat moet ik doen?
In een plastic zak, eventueel vacumeren en dan invriezen. Maar wat wil je er later mee doen? Voor de sla kan je ze niet meer gebruiken.
Soep? Beter soep maken en die invriezen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 26 december 2012 @ 00:48:48 #246
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120772990
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2012 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ben dit aan het voorbereiden voor morgen
Amuses, mousse van gerookte wilde zalm, noordzeegarnalen in mayonaise,
Romige bloemkoolcreme soep met jacobsschelpen
Salade
Pate de foie grass
Wilde eend gevuld met een farce van Hert en reebiefstuk met een rodewijnsaus met eekhoorntjesbrood garnituur: aardappelgratin, rode kool, spruitjes, stoofpeertjes
Kazen
Tiramisu

Koffie met pralines, digestives

Daarbij passende wijnen, water, schorles
Had ook nog mangosorbet gemaakt en Herrencreme, mijn versie van een regionaal geliefd nagerecht. Een dikker creme anglaise met geslagen room erdoor, rum en geraspte bittere chocolade.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120777307
Iemand een recept voor stoofpeertjes?
  woensdag 26 december 2012 @ 10:13:54 #248
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_120777422
The love you take is equal to the love you make.
pi_120777441
quote:
1s.gif Op woensdag 26 december 2012 00:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Had ook nog mangosorbet gemaakt en Herrencreme, mijn versie van een regionaal geliefd nagerecht. Een dikker creme anglaise met geslagen room erdoor, rum en geraspte bittere chocolade.
mmm ijskoude mangosorbet O+
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_120777649
Mango met likeur 43 is ook heerlijk O+
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')