Bron: http://www.nrc.nl/nieuws/(...)lijk-terug-bij-pvda/quote:Ad Melkert is tijdelijk terug bij PvdA
Hij vertrok via de achterdeur, maar nu is hij terug – althans, voor eventjes. Ad Melkert (56), onder wiens leiding de PvdA in 2002 een historische verkiezingsnederlaag leed, gaat na tien jaar weer een klus doen voor zijn partij. Zo schrijft NRC Handelsblad vanmiddag.
Commissie voor ingrijpende aanpassingen in economie
Hij wordt voorzitter van een commissie die ‘linkse oplossingen’ voor de internationale economische crisis moet bedenken. De commissie-Melkert, die gisteravond haar eerste bijeenkomst had, denkt op verzoek van partijvoorzitter Hans Spekman na over ingrijpende aanpassingen van de Nederlandse economie. Dit najaar wordt een rapport verwacht. Het moet volgens Spekman voorstellen bevatten voor “een economie waar de mensen meer achter staan, weg van het Angelsaksische model”.
Andere leden van de commissie zijn onder anderen Tweede Kamerlid Ed Groot, senator Esther-Mirjam Sent en internationaal secretaris Kirsten Meijer. Spekman is zich bewust van Melkerts omstreden status binnen de PvdA. Hij heeft zich daar naar eigen zeggen “niet zoveel van aangetrokken”.
“Wat je ook van Ad mag vinden, hij is een redelijk briljante man. Een gedreven, ideologisch scherpe sociaal-democraat die goed thuis is in de internationale politiek. Dat is noodzakelijk in een commissie die oplossingen gaat bedenken voor een internationale crisis.”
Melkert werd symbool van de ‘oude’ politieke orde
Bij de Tweede Kamerverkiezingen van mei 2002 leed de PvdA onder leiding van Melkert de zwaarste nederlaag ooit uit haar geschiedenis: de partij ging van 45 naar 23 zetels. Door de enorme populariteit van Pim Fortuyn werd Melkert het symbool van de ‘oude’ politieke orde: Haags, technocratisch, blind voor de problemen van de multiculturele samenleving. Zijn ongelukkige optreden tijdens een televisiedebat op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart 2002 bezegelde zijn lot.
Na de moord op Pim Fortuyn werd Melkert ernstig bedreigd en kwam zijn familie onder permanente politiebewaking. Enkele maanden later verliet hij de Nederlandse politiek. De afgelopen tien jaar maakte Melkert internationaal carrière, bij de Wereldbank en de Verenigde Naties. Hij werkte als speciale vertegenwoordiger van de VN in Irak. Sinds zijn terugkeer uit Irak, afgelopen najaar, is hij in between jobs. Melkert woont in Washington.
Meer waarschijnlijk is dat hij, terecht, de LPF als een grote bedreiging voor het aantal stemmers op de PvdA zag, omdat LPF de twijfels over de multiculturele samenleving uitsprak, waar de PvdA in toenemende mate de werkende Nederlander van zich vervreemdde door een doorgeschoten liefde voor allochtonen.quote:Op dinsdag 27 november 2012 14:21 schreef Boldface het volgende:
Ja, waarschijnlijk walgde hij oprecht van de standpunten die Fortuyn naar voren bracht.
Zijn afkeer van de LPF en het uitspreken daarvan niet. De manier waarop hij dit deed maakte Melkert wel degelijk verantwoordelijk voor het ophitsen tot deze moord.quote:Maar dat maakt Melkert nog niet mede-verantwoordelijk voor de moord op Fortuyn. ...
Nee. De manier waarop hij de hetze tegen de LPF voerde hoort niet in de Nederlandse politiek thuis.quote:Kortom: Wordt het niet eens tijd voor onvoorwaardelijk eerherstel voor Ad Melkert?
Bullshit. Hij heeft nooit gezegd ''schiet die man maar dood''. Het politieke debat wordt nu eenmaal op het scherpst van de schede gevoerd. Als Wilders zegt ''Het kabinet Rutte is pet en kan maar beter verdwijnen'' en iemand schiet met een raket een vliegtuig met de voltallige ploeg uit de lucht, dan is Wilders ook niet medeverantwoordelijk.quote:Op dinsdag 27 november 2012 14:42 schreef mvdejong het volgende:
[..]
Zijn afkeer van de LPF en het uitspreken daarvan niet. De manier waarop hij dit deed maakte Melkert wel degelijk verantwoordelijk voor het ophitsen tot deze moord.
Maar als iemand constant staat te roepen dat Pim Fortuyn een gevaar voor Nederland en de democratie is, dan wel.quote:Op dinsdag 27 november 2012 14:44 schreef Vader_Aardbei het volgende:
[..]
Bullshit. Hij heeft nooit gezegd ''schiet die man maar dood''. Het politieke debat wordt nu eenmaal op het scherpst van de schede gevoerd. Als Wilders zegt ''Het kabinet Rutte is pet en kan maar beter verdwijnen'' en iemand schiet met een raket een vliegtuig met de voltallige ploeg uit de lucht, dan is Wilders ook niet medeverantwoordelijk.
Heeft hij dat zo vaak gedaan dan? Ik kan me Melkert vooral herinneren als een zure regent die heel slecht tegen zijn verlies kon.quote:Op dinsdag 27 november 2012 14:45 schreef mvdejong het volgende:
[..]
Maar als iemand constant staat te roepen dat Pim Fortuyn een gevaar voor Nederland en de democratie is, dan wel.
Je walging uitspreken over iemands standpunten is toch niet hetzelfde als ophitsen tot een moord? Ik zie Wilders anno 2012 niks anders doen dan zijn walging uitspuwen over allerlei politici.quote:Op dinsdag 27 november 2012 14:42 schreef mvdejong het volgende:
Zijn afkeer van de LPF en het uitspreken daarvan niet. De manier waarop hij dit deed maakte Melkert wel degelijk verantwoordelijk voor het ophitsen tot deze moord.
De man heeft nauwelijks met de LPF te maken gehad. Hij heeft slechts zelden met Fortuyn aan tafel gezeten, in een debat.quote:Op dinsdag 27 november 2012 14:42 schreef mvdejong het volgende:
Nee. De manier waarop hij de hetze tegen de LPF voerde hoort niet in de Nederlandse politiek thuis.
Geert Wilders heeft het zelfde gezegd over Job Cohen, EN ERGER. ''Links'' levert immers Nederland uit aan de gehate moslims? Links is dus een ''gevaar voor Nederland''.quote:Op dinsdag 27 november 2012 14:45 schreef mvdejong het volgende:
[..]
Maar als iemand constant staat te roepen dat Pim Fortuyn een gevaar voor Nederland en de democratie is, dan wel.
En als dan zo'n Anders Breivik openlijke sympathieën voor Wilders en diens gedachtegoed blijkt te hebben, schreeuwt Wilders moord en brand als ook maar iemand de link durft te leggen tussen hem en de daden van Breivik.quote:Op dinsdag 27 november 2012 14:49 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Heeft hij dat zo vaak gedaan dan? Ik kan me Melkert vooral herinneren als een zure regent die heel slecht tegen zijn verlies kon.
Daarnaast doet Geert Wilders niets anders dan de hele dag roepen hoe gevaarlijk de PvdA wel niet is. Heb ook nog geen aanslagen op PvdA'ers gezien.
Ach ja, het "nieuwe rechts" heeft de mentaliteit van Italiaanse verdedigers. Snoeihard uitdelen, maar bij het kleinste tikje zelf op de grond gaan liggen jammeren en roepen om de scheids.quote:Op dinsdag 27 november 2012 14:58 schreef Hexagon het volgende:
Precies, al die stumpers die over demoniseren janken en vervolgend wel gaan roepen
"Duh PvDA wiL de sHaRIa InVoeRuHH!!."
Als we het zo breed trekken kun je die link idd ook wel leggen ja.quote:Op dinsdag 27 november 2012 14:59 schreef Boldface het volgende:
[..]
En als dan zo'n Anders Breivik openlijke sympathieën voor Wilders en diens gedachtegoed blijkt te hebben, schreeuwt Wilders moord en brand als ook maar iemand de link durft te leggen tussen hem en de daden van Breivik.
Melkert heeft zijn slechte reputatie aan wel meer te danken. Zo verbood hij het fractieleden met de SP samen te werken, wilde hij Rob van Gijzel muilkorven (wat tot zijn vertrek leidde) en was de wijze waarop hun fractieleden manipuleerde en fractiediscipline afdwong berucht. Ook heeft hij er aan proberen mee te werken om de PvdA-partijtop tot een soort oligarchie om te vormen.quote:Was Melkert werkelijk zo'n zure regent? Of was het gewoon een minister van sociale zaken die in de paarse kabinetten prima functioneerde, maar weinig charisma had. Ik heb weleens het idee dat dat ene tv-optreden (dat beruchte verkiezingsdebat) meer dan al het andere aan Melkert is blijven kleven.
Denk aan Melkert en je ziet een chagrijnige, onderuitgezakte man, met tegenover zich een glunderende Pim Fortuyn. Het is alsof Melkerts bijdrage aan de Nederlandse politiek - zijn staat van dienst - beperkt is gebleven tot dat ene avondje.
Evenals Thom de Graaf die nog wel dommere uitspraken deed maar aan wie het ook minder is blijven kleven. Maar ik denk gewoon dat het komt doordat mensen Melkert gewoon een weinig sympathiek figuur vinden. Daarnaast gaat ook de PvdA er erg verkrampt mee om heb ik het idee.quote:Hans Dijkstal wordt herinnerd als de vrolijke, saxofoon spelende minister. Maar die zat er ongeveer net zo chagrijnig als Melkert bij, in dat verkiezingsdebat...
Is iets meer onderbouwing ook nog een optie?quote:Op dinsdag 27 november 2012 15:09 schreef ComplexConjugate het volgende:
Bah... Ad Melkert![]()
Laat ze hem a.u.b. in Washington houden, die man deugd gewoon niet.
Die man heeft helemaal geen talent, net als de rest van die uitgerangeerde salonsocialisten moet er een baantje voor deze 'topper' gevonden worden. Kan die man dan niet zichzelf verkopen? Deze man heeft geen talent waar de publieke sector op zit te wachten, tijd dat deze topper zijn eigen boontjes leert doppen.quote:Op dinsdag 27 november 2012 15:20 schreef Boldface het volgende:
[..]
Is iets meer onderbouwing ook nog een optie?
Het talent om het domste deel van het volk voor zich in te nemen heeft hij in ieder geval niet.quote:Op dinsdag 27 november 2012 15:23 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Die man heeft helemaal geen talent, net als de rest van die uitgerangeerde salonsocialisten moet er een baantje voor deze 'topper' gevonden worden. Kan die man dan niet zichzelf verkopen? Deze man heeft geen talent waar de publieke sector op zit te wachten, tijd dat deze topper zijn eigen boontjes leert doppen.
Check zijn CV maar eens. Dat getuigt toch van meer talent dan de gemiddelde mens.quote:Op dinsdag 27 november 2012 15:23 schreef ComplexConjugate het volgende:
Die man heeft helemaal geen talent, net als de rest van die uitgerangeerde salonsocialisten moet er een baantje voor deze 'topper' gevonden worden. Kan die man dan niet zichzelf verkopen? Deze man heeft geen talent waar de publieke sector op zit te wachten, tijd dat deze topper zijn eigen boontjes leert doppen.
Als hij bij mij zou solliciteren wordt hij afgewezen. Reden: eenzijdigheid in gedragquote:Op dinsdag 27 november 2012 18:11 schreef IkeDubaku99 het volgende:
[..]
Check zijn CV maar eens. Dat getuigt toch van meer talent dan de gemiddelde mens.
Ik denk niet dat Ad zin heeft om voor jou te werken.quote:Op dinsdag 27 november 2012 18:29 schreef cempexo het volgende:
[..]
Als hij bij mij zou solliciteren wordt hij afgewezen. Reden: eenzijdigheid in gedrag
Ik denk dat Ad staat te springen om gemeenteplantsoenen te schoffelen.quote:Op dinsdag 27 november 2012 18:33 schreef TweeGrolsch het volgende:
[..]
Ik denk niet dat Ad zin heeft om voor jou te werken.
DIt.quote:Op dinsdag 27 november 2012 14:42 schreef mvdejong het volgende:
[..]
Meer waarschijnlijk is dat hij, terecht, de LPF als een grote bedreiging voor het aantal stemmers op de PvdA zag, omdat LPF de twijfels over de multiculturele samenleving uitsprak, waar de PvdA in toenemende mate de werkende Nederlander van zich vervreemdde door een doorgeschoten liefde voor allochtonen.
[..]
Zijn afkeer van de LPF en het uitspreken daarvan niet. De manier waarop hij dit deed maakte Melkert wel degelijk verantwoordelijk voor het ophitsen tot deze moord.
[..]
Nee. De manier waarop hij de hetze tegen de LPF voerde hoort niet in de Nederlandse politiek thuis.
Lijkt me ook niet dat jij functies in de aanbieding hebt die ook maar in de buurt van zijn niveau komen.quote:Op dinsdag 27 november 2012 18:29 schreef cempexo het volgende:
[..]
Als hij bij mij zou solliciteren wordt hij afgewezen. Reden: eenzijdigheid in gedrag
De manier waarop men het in de tijd van Fortuyn deed was wel een heel beetje anders. Melkert heeft wat mij betreft bloed aan zijn handen. Na Wim kok de meest walgelijke exponent van de PvdA.quote:Op dinsdag 27 november 2012 14:44 schreef Vader_Aardbei het volgende:
[..]
Bullshit. Hij heeft nooit gezegd ''schiet die man maar dood''. Het politieke debat wordt nu eenmaal op het scherpst van de schede gevoerd. Als Wilders zegt ''Het kabinet Rutte is pet en kan maar beter verdwijnen'' en iemand schiet met een raket een vliegtuig met de voltallige ploeg uit de lucht, dan is Wilders ook niet medeverantwoordelijk.
Alsof dat relevant is.quote:Op dinsdag 27 november 2012 18:29 schreef cempexo het volgende:
Als hij bij mij zou solliciteren wordt hij afgewezen. Reden: eenzijdigheid in gedrag
Dat is juist beredeneerd door je...quote:Op dinsdag 27 november 2012 18:40 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Lijkt me ook niet dat jij functies in de aanbieding hebt die ook maar in de buurt van zijn niveau komen.
Leek me inderdaad stug dat jij voor je 'bedrijfje' in denemarken vacatures hebt voor goed geschoolde bestuurders met internationale ervaring en een groot netwerk.quote:Op dinsdag 27 november 2012 22:25 schreef cempexo het volgende:
[..]
Dat is juist beredeneerd door je...
..." in de buurt van zijn niveau "...quote:Op dinsdag 27 november 2012 22:57 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Leek me inderdaad stug dat jij voor je 'bedrijfje' in denemarken vacatures hebt voor goed geschoolde bestuurders met internationale ervaring en een groot netwerk.
We weten allemaal welk niveau dat is....quote:Op woensdag 28 november 2012 08:37 schreef cempexo het volgende:
[..]
..." in de buurt van zijn niveau "...
Namelijk op deze manier...quote:Op dinsdag 27 november 2012 18:54 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
De manier waarop men het in de tijd van Fortuyn deed was wel een heel beetje anders.
Dit is ook altijd grappig, van die mensen die zichzelf op de borst kloppen omdat ze een eigen bedrijfje hebben met een handjevol mensen in dienst. Schattig. Je stelt nog steeds geen drol voor.quote:Op dinsdag 27 november 2012 18:29 schreef cempexo het volgende:
[..]
Als hij bij mij zou solliciteren wordt hij afgewezen. Reden: eenzijdigheid in gedrag
ik ken het boek niet, maar laat me raden: het is niet de schuld van Melkert en andere rode -mee-lopers. Maar van de rest van Nederland.quote:Op woensdag 28 november 2012 10:50 schreef Hexagon het volgende:
Degenen die willen weten waar de afgang van Melkert vandaan kwam raad ik aan dit boek eens te lezen
[ afbeelding ]
quote:Op woensdag 28 november 2012 11:04 schreef cempexo het volgende:
[..]
ik ken het boek niet, maar laat me raden: het is niet de schuld van Melkert en andere rode -mee-lopers. Maar van de rest van Nederland.
Dat is in principe hetzelfde gedrag want daar praten we toch over. Alleen het item/onderwerp is een andere.quote:Op woensdag 28 november 2012 11:09 schreef Hexagon het volgende:
[..]![]()
Maar ik kan je gerust stellen. Het gaat puur over de verziekte partijcultuur en arrogant bestuursgedrag waarmee Melkert en de PvdA zich in de periode voor de onafwendbare afstraffing bezig hielden.
Lees eerst dat boek anders voor je er allerlei uitspraken over gaat doen.quote:Op woensdag 28 november 2012 11:14 schreef cempexo het volgende:
[..]
Dat is in principe hetzelfde gedrag want daar praten we toch over. Alleen het item/onderwerp is een andere.
Iets van: wij/ik (Melkert) weten het beter en hebben daarmee het recht om alles zelf te bepalen. De rest van Nederland snapt ons toch niet...
Voer voor psychologen !!
hoe dik zou een "achterkamerboek" zijn over de CDA (en de VVD trouwens)quote:Op woensdag 28 november 2012 10:50 schreef Hexagon het volgende:
Degenen die willen weten waar de afgang van Melkert vandaan kwam raad ik aan dit boek eens te lezen
[ afbeelding ]
Daar zeg je zo eens wat.quote:Op woensdag 28 november 2012 11:39 schreef attila_de_hun het volgende:
[..]
hoe dik zou een "achterkamerboek" zijn over de CDA (en de VVD trouwens)
Dat is inderdaad veel te hoog gegrepen voor je.quote:Op woensdag 28 november 2012 08:37 schreef cempexo het volgende:
[..]
..." in de buurt van zijn niveau "...
als bestuurder en beleidsmaker is er volgens mij nooit iemand geweest die op Melkert's prestaties inhoudelijke kritiek had.quote:Op dinsdag 27 november 2012 14:21 schreef Boldface het volgende:
Kortom: Wordt het niet eens tijd voor onvoorwaardelijk eerherstel voor Ad Melkert?
In een politieke partij zoals de PvdA is het groepsgedrag de basis. Er is iemand die iets bedenkt dat door de anderen overgenomen dient of moet worden. Doe je dat niet dan val je buiten hun definitie van saamhorigheid.quote:Op woensdag 28 november 2012 11:20 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Lees eerst dat boek anders voor je er allerlei uitspraken over gaat doen.
Het is een reconstructie van de PvdA gedurende Paars II. Daarin wordt nergens partij voor Melkert gekozen.
Er zijn nu politici die knopen durven door te hakken. Of misschien moet ik zeggen die geen andere keuze hebben dan de tering naar de nering te zetten. We zullen nooit weten of een Melkert of een Dijkstal daartoe in staat zouden zijn geweest. Zij kenden economische groei en konden nog volop op de pof leven.quote:Op woensdag 28 november 2012 10:49 schreef Vader_Aardbei het volgende:
[..]
Namelijk op deze manier...
Dat is altijd het leuke aan jou, je licht nooit iets toe.Ik heb al verschillende voorbeelden gegeven waaruit blijkt dat de huidige politici juist een stuk harder zijn dan mensen als Ad Melkert en Hans Dijkstal...
Die Melkert was toch wel een tandje erger dan Verhagen als je het mij vraagt.quote:Op woensdag 28 november 2012 11:44 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Daar zeg je zo eens wat.
Een topic als deze is dezelfde als wanneer iemand over 10 jaar een topic zou openen voor eerherstel voor Maxime Verhagen.
ehm, hier doe je bv juist de rol tekort die Melkert speelde bij het ontwikkelen van opde toekomst gerichtte nota's en beleidsplannen: "Werken aan zekerheid" (1996/97) en bv "Flexibiliteit en zekerheid" die uitgewerkt werd in de Flexwet waren juist gericht op het ontlasten van de druk op de sociale zekerheid en gingn uit van privatisering, meer eigen verantwoordelijk bij werknemers en meer ruimte voor werkgevers bij flexibele arbeidscontracten.quote:Op woensdag 28 november 2012 13:18 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Zij kenden economische groei en konden nog volop op de pof leven.
je hebt hier gewoon gelijk, alleen dat zal men je nooit willen geven vanwege het feit dat hij van de PvdA is en de hele geschiedenis rondom Fortuyn, hoe onterecht ook.quote:Op woensdag 28 november 2012 14:19 schreef RM-rf het volgende:
Nederland heeft helaas 10 jaren 'verloren' hierdoor, maar dàt kun je Melkert niet aanekenen en op dat punt moet je hem ook het krediet geven dat hij op het punt van sociale zekerheid een 'ziener' was die al 15 jaar terug werkte naar weinig populair beleid, dat echter onafwendbaar is en vroeger of later gedaan moet worden, het terugbouwen van de sociale voorzieningen, juist om ze betaalbaar te houden, end e nederlandse economie concurrerend.
@RM-rfquote:het is hooguit wél zo dat na 1999 (en helemaal na de verkiezingen van 2002) dit terein voor hervormingen grotendeels stil is komen te vallen juist door de opkomst van het populisme dat zich als belangrijkste populaire basis juist een achterban wist te winnen van mensen die doodsbang zijn dat de sociale zekerheid wel eens zal moeten veranderen.
omdat je daar geen stemmen mee wint... de Henken en Ingrids zijn helemaal niet blij met een politicus die bv de sociale zekerheid aanpakt, en 'linkse principes verkoopt voor een neoliberale doctrine'....quote:Op woensdag 28 november 2012 16:06 schreef cempexo het volgende:
[..]
@RM-rf
Waarom hebben zijn opvolgers die hervormingen en jouw geconstateerde populisme dan niet weer opgepakt en verder uitgewerkt in die 12 jaar ?
ik vind dit een persoonlijke mening, ergo een vage meningquote:Op woensdag 28 november 2012 16:11 schreef RM-rf het volgende:
[..]
omdat je daar geen stemmen mee wint... de Henken en Ingrids zijn helemaal niet blij met een politicus die bv de sociale zekerheid aanpakt, en 'linkse principes verkoopt voor een neoliberale doctrine'....
dat het onafwendbaar zal zijn, merken die pas als het veels te laat is en nederland in een diepe recessie raakt waarbij bv buurlanden die wél tijdig hun sociale stelsel hervormd hebben beter uitkomen (ben benieuwd wannaer dat zal gebeuren)
quote:Op woensdag 28 november 2012 16:14 schreef cempexo het volgende:
[..]
ik vind dit een persoonlijke mening, ergo een vage mening
geef eens de feiten weer svp
Mensen met intelligentie zijn allang uit Nederland vertrokken of doen dat nu nog steeds. Jouw vraag moet zijn: wat blijft over en wat komt binnen en wat kun je er mee ? Nou...jouw voorbeeld dus.quote:Op woensdag 28 november 2012 16:28 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik ben blij dat Ad Melkert weer actief is voor de PvdA. Goede beslissing van de partij! Nu Frederik van der Ploeg nog.
Dit zijn intellectuelen die een visie uiteen kunnen zetten voor de linkse politiek, het schort aan intellectuelen binnen de Nederlandse politiek, bij alle partijen (ook de VVD en D66 bijvoorbeeld).
Onderstaande tekst is van jou en je beweert dat er link is tussen het weggaan van Melkert en het feit dat zijn opvolgers er verder maar niets mee doen...quote:Op woensdag 28 november 2012 16:17 schreef RM-rf het volgende:
[..]
natuurlijk is het een mening kerel, daarom post ik het hier, een discusieforum als POL staat vol van meningen
enkel is er niks 'vaags' aan maar gewoon een heel duidelijk iets, als jij bv het er niet mee eens ben, leg mij dan eens uit dat melkert rond 1996-1997 in zn nota's en beleidsplannen gericht op het hervormen van de sociale zekerheid iets anders beweerde dan ik uitleg?
of als jij van mening bent dat nu hervormen en de bestaande, sociale zekerheden aanpakken (zoals Melkert idd in 1997 al voorspelde) niet nodig is, ben ik eerder benieuwd waar jij dat van wil betalen.. meer schulden?
Het is voor jou toch ook geen nieuws dat vanaf 2002 het populisme een veel belangrijker rol kreeg in de Nederlandse politiek?quote:Op woensdag 28 november 2012 17:40 schreef cempexo het volgende:
[..]
Onderstaande tekst is van jou en je beweert dat er link is tussen het weggaan van Melkert en het feit dat zijn opvolgers er verder maar niets mee doen...
Ik noem zo'n uitleg Efteling strategie
''omdat je daar geen stemmen mee wint... de Henken en Ingrids zijn helemaal niet blij met een politicus die bv de sociale zekerheid aanpakt, en 'linkse principes verkoopt voor een neoliberale doctrine'....''
ik kan niets met die term. Als dat zoal daadwerkelijk bestaat dan is dat een gevoel. Wie heeft die term dan bedacht ?quote:Op woensdag 28 november 2012 18:27 schreef 99.999 het volgende:
[..]
Het is voor jou toch ook geen nieuws dat vanaf 2002 het populisme een veel belangrijker rol kreeg in de Nederlandse politiek?
hartstikke leuk voor je..quote:Op woensdag 28 november 2012 17:40 schreef cempexo het volgende:
[..]
Onderstaande tekst is van jou en je beweert dat er link is tussen het weggaan van Melkert en het feit dat zijn opvolgers er verder maar niets mee doen...
Ik noem zo'n uitleg Efteling strategie
''omdat je daar geen stemmen mee wint... de Henken en Ingrids zijn helemaal niet blij met een politicus die bv de sociale zekerheid aanpakt, en 'linkse principes verkoopt voor een neoliberale doctrine'....''
Ik ken Melkert vooral van de naar hem genoemde banen. Waar hij er nu zelf een van heeft. De Flexwet is een gedrocht van later datum.quote:Op woensdag 28 november 2012 14:19 schreef RM-rf het volgende:
[..]
ehm, hier doe je bv juist de rol tekort die Melkert speelde bij het ontwikkelen van opde toekomst gerichtte nota's en beleidsplannen: "Werken aan zekerheid" (1996/97) en bv "Flexibiliteit en zekerheid" die uitgewerkt werd in de Flexwet waren juist gericht op het ontlasten van de druk op de sociale zekerheid en gingn uit van privatisering, meer eigen verantwoordelijk bij werknemers en meer ruimte voor werkgevers bij flexibele arbeidscontracten.
Onder Melkert werd al een ontwikkeling uitgewerkt die gericht was op het hervormen van het sociale verzekeringsstelsel om dit geschikt te maken voor minder 'ruime' tijden..
mensen met uitkeringen aan het werk te krijgen, arbeidsplaatsen te scheppen en het sociale stelsel betaalbaar te houden.
het is hooguit wél zo dat na 1999 (en helemaal na de verkiezingen van 2002) dit terein voor hervormingen grotendeels stil is komen te vallen juist door de opkomst van het populisme dat zich als belangrijkste populaire basis juist een achterban wist te winnen van mensen die doodsbang zijn dat de sociale zekerheid wel eens zal moeten veranderen.
Nederland heeft helaas 10 jaren 'verloren' hierdoor, maar dàt kun je Melkert niet aanekenen en op dat punt moet je hem ook het krediet geven dat hij op het punt van sociale zekerheid een 'ziener' was die al 15 jaar terug werkte naar weinig populair beleid, dat echter onafwendbaar is en vroeger of later gedaan moet worden, het terugbouwen van de sociale voorzieningen, juist om ze betaalbaar te houden, end e nederlandse economie concurrerend.
Kijk dat is een analyse die er al meer op lijkt.quote:Op woensdag 28 november 2012 12:53 schreef cempexo het volgende:
[..]
In een politieke partij zoals de PvdA is het groepsgedrag de basis. Er is iemand die iets bedenkt dat door de anderen overgenomen dient of moet worden. Doe je dat niet dan val je buiten hun definitie van saamhorigheid.
Zo noemen ze dat, maar de werkelijkheid is dat je daarmee een gegeven opbouwt dat voor de buitenwereld niet meer toegankelijk is. Het is een intern proces geworden dat zich als maar uitbreidt en groter wordt. Een revolverende effect wordt gebruikt.
Een cultuur wordt daarmee bereikt dat niet meer toetsbaar wordt aan de werkelijkheid, waarom zouden ze.
Totdat er een moment komt dat die werkelijkheid getoetst moet worden. Je moet er uiteindelijk toch de wereld mee in. In dit geval de verkiezingen van destijds.
Op dat moment worden mogelijkheden gegeven om anderen erin te betrekken. Sabotage of verminking gaan de hoofdrol spelen. En de interne leden worden afgerekend. Maar die geest blijft nog lang ondergronds doorgaan.
Het heeft dus met mensen van die groep te maken die de werkelijkheid niet zien !!
Zonder te willen trollen rijst bij mij de vraag: Geldt dat niet voor alle politieke partijen?quote:Op woensdag 28 november 2012 19:20 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Kijk dat is een analyse die er al meer op lijkt.
Jazeker, wanneer men zich teveel afsluit voor invoeden van buiten.quote:Op woensdag 28 november 2012 19:23 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Zonder te willen trollen rijst bij mij de vraag: Geldt dat niet voor alle politieke partijen?
Ik denk dat beide heren niet al te veel voor elkaar onder doenquote:Op woensdag 28 november 2012 14:12 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Die Melkert was toch wel een tandje erger dan Verhagen als je het mij vraagt.
Nee dat geldt niet voor alle partijen. Daar waar de leden als groep dat moeten doen om als groep te blijven wel. Men neemt elkaars houding-gedrag-ideologie over. Het moet !!quote:Op woensdag 28 november 2012 19:23 schreef Paper_Tiger het volgende:
[..]
Zonder te willen trollen rijst bij mij de vraag: Geldt dat niet voor alle politieke partijen?
Ik vat samen dat wat je schrijft en herhaal dat dit geen verband is ic kan hebben.quote:Op woensdag 28 november 2012 19:03 schreef RM-rf het volgende:
[..]
hartstikke leuk voor je..
enkel vind ik het verder niet zo heel interssant hoe je dingen noemt (of wie dingen zo noemt) of welke problemen jij met mijn mening en de onderbouwing daarvan hebt.
sterker nog, ik vind het moeilijk je te volgen, en snap niet wàt je precies wilt zeggen.
Ik bedoel alle Nederlandse politieke partijen.quote:Op woensdag 28 november 2012 21:08 schreef cempexo het volgende:
[..]
Nee dat geldt niet voor alle partijen. Daar waar de leden als groep dat moeten doen om als groep te blijven wel. Men neemt elkaars houding-gedrag-ideologie over. Het moet !!
Leden die individueel een andere houding-gedrag-ideologie willen hebben dus niet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |