Ik kwam alleen bronnen als The Telegraph en The Huffington Post tegenquote:Op donderdag 29 november 2012 08:15 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
29-11-2012
Amerikanen wilden maan opblazen
[ afbeelding ]
© reuters.
Om hun superioriteit te demonstreren tegenover de Sovjet-Unie tijdens de Koude Oorlog wilden de Amerikanen een heuse atoombom op de maan gooien. Van het geheime project werd gewag gemaakt in een document van de Amerikaanse luchtmacht dat na 45 jaar aan de oppervlakte gekomen is.
In de race naar de ruimte lagen de Verenigde Staten merkelijk achter nadat de Russen succesvol de eerste Spoetnik hadden gelanceerd. De Amerikaanse luchtmacht wilde op hun beurt de aartsvijand imponeren door een paddelstoelvormige wolk op de maan te creëren die te zien zou zijn vanop aarde. De atoombom moest daarvoor op de rand van de maan tot ontploffing gebracht worden zodat de paddenstoelvormige wolk werd opgelicht door de zon.
De missie zou in 1959 uitgevoerd worden maar de piste werd uiteindelijk verlaten door de militaire opperbevelhebbers omdat de ontploffing te veel risico's inhield voor de mensen op aarde. Bovendien hadden wetenschappers angst dat de maan op die manier besmet geraakte met radioactief materiaal.
Leonard Reiffel schreef het document waarin de geheime operatie uit de doeken gedaan werd. Hij moest voor de luchtmacht de effecten van de ontploffing onderzoeken. De natuurkundige sprak in 2000 al eens over deze eigenaardige missie maar pas nu is het ontegensprekelijke bewijs teruggevonden.
(HLN)
quote:Hubble Catches the Moment the Lights Went Out
by Staff Writers
Baltimore MD (SPX) Feb 06, 2013
klikbaar
The further away you look, the further back in time you see. Astronomers use this fact to study the evolution of the Universe by looking at nearby and more distant galaxies and comparing their features.
Hubble is particularly well suited for this type of work because of its extremely high resolution and its position above the blurring effects of the earth's atmosphere. This has allowed it to detect many of the most distant galaxies known, as well as making detailed images of faraway objects.
Comparing galaxies in the distant past with those around us today, astronomers have noticed that the nearby galaxies are far quieter and calmer than their distant brethren, seen earlier in their lives.
Nearby galaxies (although not the Milky Way) are often large, elliptical galaxies with little or no ongoing star formation, and their stars tend to be elderly and red in color. These galaxies, in astronomers' language, are "red and dead."
This is not so for galaxies further away, which typically show more vigorous star birth.
The reason for this appears to be that as the Universe has aged, galaxies have often collided and merged together, and these events disrupt gas clouds within them.
A merger will usually be a trigger for such intense star formation that the supply of gas is used up, and no more star formation occurs afterwards. The merged elliptical galaxy then creeps into old age, getting redder as its stars get older. This is expected to happen to the Milky Way when it merges with the nearby Andromeda Galaxy, some four billion years from now.
The galaxy in this image, catalogued as 2MASX J09442693+0429569, marks a transitional phase in this process as young, star-forming galaxies settle to become massive, red and dead galaxies.
The galaxy has tail-like features extending from it, typical of a galaxy that has recently undergone a merger. Studying the properties of the light from this galaxy, astronomers see no sign of ongoing star formation; in other words, the merger triggered an event which has used up all the gas.
However, the observations suggest that star formation was strong until the very recent past, and has ceased only within the last billion years. This image therefore shows a snapshot of the moment star formation stopped forever in a galaxy.
A version of this image was entered into the Hidden Treasures image processing competition by contestant Nick Rose.
quote:http://earthsky.org/space(...)fall-on-suns-surface
NASA’s NASA Solar Dynamics Observatory (Little SDO) posted this on Facebook yesterday (February 20, 2013). It’s a beautiful video showing the dazzling magnetic display known as coronal rain on the sun.
Als het zwart gat zou kunnen praten...quote:Op zaterdag 23 februari 2013 20:03 schreef Parafernalia het volgende:
Wat zou er gebeuren als de alllergrootste ster recht op een klein zwart gaat zo botsen?
Die moest ik echt quotenquote:Op zaterdag 23 februari 2013 20:51 schreef -CRASH- het volgende:
[..]
Als het zwart gat zou kunnen praten...
Poehpoeh....burp.... en weer volop verder
quote:Mercurius zoals u de planeet nog nooit zag
De korte video werd door wetenschappers van NASA samengesteld met beelden die het ruimtevaartuig Messenger heeft gemaakt. Voor het menselijk oog zou Mercurius er niet zo kleurrijk uitzien, want de kleuren zijn feller gemaakt om de verscheidenheid van het oppervlak te benadrukken.
Messenger heeft bijna twee jaar rond Mercurius gedraaid en heeft al meer dan 168.000 foto's van de planeet gemaakt. Met die beelden heeft NASA 99 procent van Mercurius in beeld kunnen brengen.
twitter:elonmusk twitterde op vrijdag 01-03-2013 om 22:04:13Thruster pods one through four are now operating nominally. Preparing to raise orbit. All systems green. reageer retweet
twitter:elonmusk twitterde op vrijdag 01-03-2013 om 23:16:48Orbit raising burn successful. Dragon back on track. reageer retweet
Is al gepost (vorige pagina) maar blijft een mooi filmpje.quote:
Ah, die heb ik gemist. Thx ^^quote:Op zondag 3 maart 2013 10:10 schreef Misty_eyes het volgende:
[..]
Is al gepost (vorige pagina) maar blijft een mooi filmpje.
Jammer...quote:Op woensdag 6 maart 2013 08:23 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
05-03-2013
Einde van de Herschel-telescoop is in zicht
Dat zou mooi zijn als ze daar niks gaan doen.quote:Op woensdag 6 maart 2013 08:29 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
04-03-2013
Water uit Europa-oceaan komt soms aan oppervlak
Astrobiologen speculeren dat er in de Europa-oceaan mogelijk micro-organismen voorkomen. Om de samenstelling van het oceaanwater te bestuderen is het blijkbaar niet nodig om door het ijs te boren.
Leuk bedacht maar micro-organismen zullen zo niet te zien zijn. Ik vrees dat er tóch iets in die oceaan moet om polshoogte te nemen...quote:eigenlijk moeten ze er een satelliet heensturen met hele goede
camera's en daarmee de watervulkaan in de gaten houden.
Misschien komt er wel dieren de lucht in geslingert bij zo'n water eruptie.
Ik heb het natuurlijk niet over micro organismen.quote:Op woensdag 6 maart 2013 20:01 schreef Misty_eyes het volgende:
[..]
Leuk bedacht maar micro-organismen zullen zo niet te zien zijn. Ik vrees dat er tóch iets in die oceaan moet om polshoogte te nemen...
quote:Op donderdag 7 maart 2013 18:07 schreef Misty_eyes het volgende:
07-03-2013
Google betaalt voor maanlanding
[ afbeelding ]
Google looft een beloning van twintig miljoen dollar uit voor het eerste bedrijf dat een robot op de maan zet en het oppervlak verkent.
De zoekgigant stelt wel enkele voorwaarden: het moet een privaat bedrijf zijn en de robot moet minstens vijfhonderd meter afleggen op het oppervlak van de maan. Vervolgens moet er een HD-filmpje teruggestuurd worden naar de aarde, schrijft de BBC.
Er is tevens een troostprijs van vijf miljoen dollar voor de nummer twee. Ook worden er bonusprijzen uitgedeeld als de robot meer dan vijf kilometer aflegt, water vindt en sporen van mensen op de maan vindt.
(powned)
Ah, een oud bericht dus. Excuses.quote:Op donderdag 7 maart 2013 18:10 schreef -CRASH- het volgende:
[..]
Maar dat hadden ze vorig jaar al bekend gemaakt
NASA releases moon landing guidelines for Google Lunar X Prize
Staat er geen datum bij het bericht.quote:Op donderdag 7 maart 2013 18:18 schreef Misty_eyes het volgende:
[..]
Ah, een oud bericht dus. Excuses.
Staat nét op hun site als nieuws:quote:Op donderdag 7 maart 2013 18:21 schreef -CRASH- het volgende:
[..]
Staat er geen datum bij het bericht.
wowquote:Op vrijdag 8 maart 2013 23:34 schreef Misty_eyes het volgende:
08-03-2013
Bijzondere ster lijkt ouder te zijn dan het heelal zelf
[ afbeelding ]
Hubble heeft wetenschappers een handje geholpen bij het dateren van een zeer oude ster. En dat leidt tot een verrassende conclusie: de ster zou zo’n 14,5 miljard jaar oud zijn: net ietsje ouder dan het 13,8 miljard jaar oude heelal, dus!
De ster is niet nieuw voor de wetenschap. In het jaar 2000 dateerden astronomen de ster ook al. Toen kwamen ze uit op een leeftijd van zestien miljard jaar (met een onzekerheidsmarge van twee miljard jaar). Het zette de wetenschap op zijn kop. “Misschien zit de kosmologie fout, of de stellaire fysica of klopt de afstand tot de ster niet,” stelt onderzoeker Howard Bond.
Kleinere marge
Een goede reden om de ster nog eens goed te bestuderen en opnieuw te dateren. En dat is wat onderzoekers – met een beetje hulp van Hubble – nu hebben gedaan. De nieuwe meting is een stuk accurater, want de onderzoekers hebben de onzekerheidsmarge aanzienlijk verkleind. De onderzoekers schatten de ster op 14,5 miljard jaar oud of 0,8 miljard jaar ouder of jonger. De ster zou dus ook 13,7 miljard jaar oud kunnen zijn en daarmee binnen de leeftijd van het heelal vallen.
Het onderzoek
De onderzoekers baseren hun conclusie op een uitgebreid onderzoek. Zo bestudeerden ze de helderheid van de ster, maar keken ze ook naar de chemische stoffen in de ster. En hoe beter de onderzoekers de ster onder de loep namen, hoe sterker het bewijs dat deze ster bijzonder oud is, maar niet zo oud als gedacht, zich opstapelde. Zo suggereert het onderzoek dat de ster brandstof sneller verbruikt: een eigenschap die de geschatte leeftijd van de ster (16 miljard jaar) verlaagt. Ook bleek de verhouding zuurstof en ijzer ietsje anders te zijn dan verwacht: eveneens bewijs dat deze ietsje jonger is dan gedacht (later kwam er in het heelal meer zuurstof voor). “Stop al die ingrediënten bij elkaar en je komt uit op een leeftijd van 14,5 miljard jaar, met een onzekerheidsmarge dat de leeftijd van de ster laat overlappen met de leeftijd van het heelal.”
Meer onderzoek
Bond verwacht de leeftijd van de ster in de toekomst nog nauwkeuriger vast te kunnen stellen. En zodra uit een volgend onderzoek blijkt dat de ster nog jonger is dan 14,5 miljard jaar en de onzekerheidsmarge verder verkleind wordt, kan zomaar blijken dat de ster toch ietsje jonger is dan het universum. Maar zelfs als de ster ietsje jonger is dan het heelal, dan blijft deze nog steeds heel bijzonder.
De ster in kwestie – HD 140283, bijgenaamd Methusalem – beweegt zich snel door de ruimte en is om die reden al meer dan een eeuw bekend. De hoge snelheid waarmee de ster reist, wijst erop dat de ster slechts een bezoeker aan ons sterrenstelsel is en eigenlijk afkomstig is uit de galactische halo. Een onderzoek in de jaren vijftig onderschrijft dat. Hieruit bleek dat de ster in vergelijking met andere sterren in onze omgeving weinig zware elementen bevat. Sterren in de galactische halo zijn de eerste ‘bewoners’ van ons sterrenstelsel. Ze ontstonden nog voordat het universum ‘vervuild’ was geraakt met zwaardere elementen. De ster is waarschijnlijk in een klein sterrenstelsel ontstaan. Dit sterrenstelsel zou meer dan twaalf miljard jaar geleden door de groeiende Melkweg zijn opgeslokt.
(scientias.nl)
Da's een mooie voor:quote:Op woensdag 13 maart 2013 14:42 schreef Kper_Norci het volgende:
How big is the universe van minutephysics, op het eind kan je doorklikken naar andere filmpjes m.b.t. het universum. Wel tof uitgelegd zo
Thanks! Heb het filmpje daar inmiddels ook gepost!quote:Op woensdag 13 maart 2013 14:46 schreef Perrin het volgende:
[..]
Da's een mooie voor:
W&T / Inspirerende wetenschappelijke video's
http://www.volkskrant.nl/(...)m-radiostelsel.dhtmlquote:Astronomen van de supertelescoop Lofar in Dwingeloo (Drenthe) hebben een tot dusverre onbekend en gigantisch radiostelsel ontdekt. Het is zo'n 6,5 miljoen lichtjaren in doorsnede. Als dit nieuwe stelsel (750 miljoen lichtjaar van de aarde verwijderd) met het blote oog te zien was, zou het groter zijn dan de volle maan, meldde Lofar dinsdag.
De ontdekking kwam ook voor de astronomen als een verrassing. 'We maken met heel lage frequenties een algemene scan van de noordelijke sterrenhemel om die pas later meer gedetailleerd in kaart te brengen. Het is bijzonder dat we dit nu al hebben ontdekt', zegt een woordvoerster. Het stelsel moet tientallen miljoenen tot honderden miljoenen jaren geleden zijn ontstaan.
Radiostelsels, in de astronomie Giant Radio Galaxies genoemd, komen niet vaak voor. Tot dusverre zijn er slechts honderd ontdekt. 'Dat is niet veel als je bedenkt hoe groot het heelal is.'
Het centrum van het ontdekte sterrenstelsel is onderdeel van één sterrenstelsel - UGC 09555 - een sterrenstelsel dat uit drie verschillende sterrenstelsels staat.
Lofar is een internationaal project dat bestaat uit vele duizenden antennes in Noord-Nederland, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk en Zweden die via een netwerk van glasvezel zijn aangesloten op een supercomputer in Dwingeloo
quote:Op dinsdag 19 maart 2013 16:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Supertelescoop Lofar ontdekt enorm radiostelsel
[..]
Lofar heeft een oplossend vermogen van 0,2 boogseconden. Als dat een camera zou zijn betekend dat een (vierkante) foto van de maan een 9000 pixels bij 9000 pixels zou zijn, 81 Megapixels.
Dat is een zeer hoog oplossend vermogen.
quote:Most detailed map of Big Bang radiation unveiled
AFP - The European Space Agency (ESA) on Thursday unveiled the most detailed map yet of relic radiation from the Big Bang, revealing new data it hopes will shed light on the creation and expansion of our Universe.
The 50-million pixel, all-sky image of the oldest light adds an edge of precision to some existing cosmological theories, defining more precisely the composition of the Universe and its age -- about 80 million years older than previously thought.
"This is a giant leap in the understanding of the origins of the universe," the agency's director general Jean-Jacques Dordain told a press conference in Paris.
"This image is the closest one yet of the Big Bang. You are looking 13.8 billion years ago."
The map is composed of data gathered by ESA's Planck satellite, launched in May 2009 to study Cosmic Microwave Background -- the remains of ancient radiation emitted as the Universe started cooling after the Big Bang.
"What we are seeing is a picture of the microwave sky, a picture of the Universe as it was 380,000 after the Big Bang," George Efstathiou, director of the Kavli Institute for Cosmology at the University of Cambridge, told journalists.
Bon Voyagequote:Op donderdag 21 maart 2013 08:08 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
20-03-2013
"Ruimtesonde Voyager 1 heeft zonnestelsel verlaten"
[ afbeelding ]
Voyager 1. © epa.
Voor het eerst in de geschiedenis heeft een ruimtesonde ons zonnestelsel verlaten. De Voyager 1 blijkt in augustus vorig jaar, 35 jaar na zijn lancering, de eindeloze ruimte tussen de sterren te zijn binnengevlogen. Dat heeft de Amerikaanse Geofysische Unie (AGU) bekendgemaakt. NASA spreekt dat echter tegen.
De Voyager 1 vliegt op ongeveer 18 miljard kilometer van de aarde en meet daar constant de deeltjes die er zijn. Die gegevens worden teruggestuurd naar de aarde. Afgelopen augustus blijkt de hoeveelheid deeltjes van onze zon in een paar dagen tijd ongeveer 100 keer zo klein te zijn geworden. Straling die van buiten het zonnestelsel komt, is juist enorm gestegen. Dat wijst erop dat de Voyager voorbij de grens van ons zonnestelsel is, in een gebied waar onze zon geen invloed meer heeft.
NASA
De Amerikaanse sonde Voyager-1 heeft ons zonnestelsel nog niet verlaten, zo heeft de NASA vadaag gezegd.
"Volgens een consensus binnen de wetenschappelijke gemeenschap, is Voyager-1 ons zonnestelsel nog niet buitengegaan of in de interstellaire ruimte", staat in een communiqué van Edward Stone, wetenschappelijk verantwoordelijk voor de missie.
In december 2012 heeft de leiding van de missie gezegd dat de sonde zich nu in een nieuw gebied in de uiterste regio's van ons zonnestelsel bevindt, met name de "magnetische autoweg". Daar ondergaan hoog energetische deeltjes radicale wijzigingen, aldus Stone. "Een wijziging van de richting van het magnetisch veld is de laatste sleutelindicator om te bevestigen dat de sonde de interstellaire ruimte heeft bereikt. Deze richtingsverandering is nog niet waargenomen."
(HLN)
quote:The US space agency on Wednesday denied a claim made in a scientific study that its Voyager 1 spacecraft had left the solar system, describing the report as "premature."
Scientists are eagerly awaiting signs that the craft, which was launched in 1977 on a mission to study planets, has become the first man-made object to leave the boundaries of our solar system.
A scientific paper that purported to describe this departure appeared on the American Geophysical Union's web site.
It said Voyager 1 "appears to have traveled beyond the influence of the Sun and exited the heliosphere," or the magnetic bubble of charged particles that surround the solar system.
Researcher Bill Webber, one of the article's authors, acknowledged that the actual location of the spacecraft -- whether in interstellar space or just an unknown region beyond the solar system -- remained a matter of debate.
"It's outside the normal heliosphere, I would say that," said Webber, professor emeritus of astronomy at New Mexico State University in Las Cruces, according to the AGU's web site.
"We're in a new region. And everything we're measuring is different and exciting."
Shortly after the study appeared, NASA spokesman Dwayne Brown told AFP the report was "premature and incorrect."
The Voyager science team reported in December 2012 the craft was in a new region called the "magnetic highway," but changes in the magnetic field to show a departure from the solar system have not yet been observed, NASA said.
"The Voyager team is aware of reports today that NASA's Voyager 1 has left the solar system," said Edward Stone, Voyager project scientist based at the California Institute of Technology, Pasadena, California.
"It is the consensus of the Voyager science team that Voyager 1 has not yet left the solar system or reached interstellar space," he said.
"A change in the direction of the magnetic field is the last critical indicator of reaching interstellar space and that change of direction has not yet been observed."
Voyager 1 and its companion Voyager 2 set off in 1977 on a mission to study planets. They have both kept going, and both are on track to leave the solar system, NASA has said.
For months, experts have been closely watching for hints that Voyager 1 has left the solar system and most have estimated that this will happen in the next year or two.
NASA has described Voyager 1 -- now 11 billion miles (18 billion kilometers) away from the Sun -- and its companion Voyager 2 as "the two most distant active representatives of humanity and its desire to explore."
The Voyager craft are both carrying gold-plated phonograph records and cartridges on which to play them.
They contain 115 images of Earth life, sounds made by whales, thunder and surf, spoken greetings in various languages and printed messages from former US president Jimmy Carter and former UN chief Kurt Waldheim.
Super cool. Stel je toch eens voor: je naam voor duizenden jaren zwevend door het universum. Ik ga zeker mijn naam achterlaten op die planetoïde.quote:Op dinsdag 2 april 2013 08:58 schreef ExperimentalFrentalMental het volgende:
01-04-2013
Schrijf je naam op een planetoïde!
[ afbeelding ]
Illustratie van de Japanse planetoïdeverkenner Hayabusa-2. (Akihiro Ikeshita)
De Japanse ruimtevaartorganisatie JAXA nodigt iedereen uit om zijn of haar naam achter te laten op een kleine planetoïde. De actie start op 10 april en duurt tot half juli.
In juli 2014 moet de Japanse ruimtesonde Hayabusa-2 gelanceerd worden. In 2018 zal die aankomen bij de kleine Apollo-planetoïde (162173) 1999 JU3. Net als zijn voorganger (Hayabusa-1) dat deed bij de planetoïde Itokawa, zal Hayabusa-2 stofmonsters van het oppervlak van 1999 JU3 verzamelen die in 2020 teruggebracht zullen worden naar de aarde.
De 'landingsplaats' op de planetoïde zal permanent gemarkeerd worden door een klein bolvormig voorwerp, waarop microchips zijn bevestigd met ca. één miljoen namen van aardbewoners. Ook op de capsule die de bodemmonsters terugbrengt naar de aarde kunnen belangstellenden namen en boodschappen achterlaten. De webpagina's waarop namen kunnen worden ingestuurd zullen overigens pas op 10 april beschikbaar zijn. (GS)
(allesoversterrenkunde)
nicequote:Op woensdag 3 april 2013 21:37 schreef Parafernalia het volgende:
http://www.nu.nl/wetensch(...)materie-ontdekt.html
http://www.bbc.co.uk/news/science-environment-22016504quote:A $2bn experiment on the space station has made observations that could prove to be the first signs of dark matter, a mysterious component of the Universe. The Alpha Magnetic Spectrometer (AMS) surveys the sky for high-energy particles, or cosmic rays. It has seen evidence of what may prove to be dark matter colliding with itself in what is known as "annihilation".
But scientists stress a precise description of this mysterious cosmic component is still some way off.
"It could take a few more years," AMS deputy spokesman Roberto Battiston, a professor of physics at the University of Perugia, told BBC News.
Dark matter accounts for most of the mass in the Universe. It cannot be seen directly with telescopes, but astronomers know it to be out there because of the gravitational effects it has on the matter we can see. Galaxies, for example, could not rotate the way they do and hold their shape without the presence of dark matter.
The AMS - a particle physics machine nicknamed the "Space LHC" in reference to the Large Hadron Collider here on Earth - has been hunting for some indirect measures of dark matter's properties. It counts the numbers of electrons and their anti-matter counterparts - known as positrons - falling on an array of detectors. Theory suggests that showers of these particles should be produced when dark-matter particles collide somewhere in space and destroy each other.
In a paper in the journal Physical Review Letters, the AMS team reports the observation of a slight excess of positrons in the positron-electron count - an outcome expected of these dark matter annihilations. The group also says the positrons fall on the AMS from all directions in the sky with no particular variation over time. This is important because specific locations or timing variations in the signal could indicate a more conventional source for the particles, such as a pulsar (a type of neutron star) rather than dark matter.
The AMS was placed on the International Space Station in 2011. The longer it operates, the better its statistics will be and the more definitive scientists can be in their statements. But lead spokesman, Prof Sam Ting, said the AMS Collaboration would proceed slowly. "It took us 18 years to do this experiment and we want to do it very carefully," he told a seminar at the European Laboratory for Particle Physics (Cern) in Geneva. "We will publish things when we are absolutely sure."
The Physical Review Letters paper reports the positron-electron count in the energy range of 0.5 to 350 gigaelectronvolts (GeV). The behaviour of the positron excess across this energy spectrum fits with the researchers' expectations. However, the "smoking gun" signature would be to see a rise in this ratio and then a dramatic fall. This has yet to be observed. "At the moment, all we can say is that the (dark matter) particles could have a mass of several hundred gigaelectronvolts, but there is much uncertainty," said Prof Battiston. (By way of comparison, a proton, the particle in the nucleus of every atom, has a mass of about 1 GeV).
Modern mysteries
The AMS is just one of several techniques being used by researchers to try to uncover the nature of dark matter. There are laboratories on Earth that are attempting to make more direct detections as the elusive particles pass though containers of the elements xenon or argon, held deep underground. The Large Hadron Collider, too, is involved in the hunt. It hopes to produce dark matter particles in its accelerator.
A precise description of this mysterious component is now an urgent objective for modern physics. Normal matter, the material we can see with telescopes (all the stars and galaxies), contributes just 4.9% of the mass/energy density of the Universe. Dark matter is a far bigger constituent, making up 26.8%. This figure was recently raised following studies of the cosmos by the European Space Agency's Planck telescope.
The value is now nearly a fifth up on previous estimates. Dark energy is the component that contributes most to the mass/energy density of the Universe at 68.3%. Dark energy is the name given to the force thought to be accelerating the expansion of the Universe. Its character is even more obscure to science than dark matter.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |