Dankje, het recept was die uit de pdf van maximustg, het is een recept voor 2 pizza's maar ik maak er altijd 3 van het deeg. Dus ietsje kleiner dan gewend.quote:Op woensdag 5 december 2012 10:19 schreef Brentmeister het volgende:
[..]
Mag ik vragen welk deegrecept je hier gebruikt hebt? Ziet er zeer goed uit
Beetje in de koelkast, rest in de vriezer.quote:Op zaterdag 8 december 2012 18:40 schreef NutKees het volgende:
Vanmiddag nog eens een pizza'tje gemaakt, maar het deeg ging niet zo heel lekker omhoog. Ik denk dat mijn instant gist is overleden, zo'n bulk verpakking van Bruggeman is alles behalve ideaal. Dus.... terug naar de 7 grams zakjes van Dr Oetker.
Die van pizzastein is even groot als een standaard oven; vierkant en past exact op het rek.quote:Op zondag 9 december 2012 13:14 schreef Weltschmerz het volgende:
Is zo'n pizzasteen eigenlijk wel pizzeriapizzaformaat? Of moet ik moeilijk gaan doen bij de bouwmarkt?
Maar hoe verhoudt zich dat tot het formaat pizzeria? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik een pizza maak als maaltijd voor mezelf en ik dan alsnog iets in de magnetron moet schuiven om gevuld te raken.quote:Op zondag 9 december 2012 13:47 schreef LoggedIn het volgende:
[..]
Die van pizzastein is even groot als een standaard oven; vierkant en past exact op het rek.
+/- hetzelfde. Je kan tegen de 30cm rond, van de pizzaboer is 28-32cm. Groter kan in een normale oven niet echt, maar op aanvraag maken ze ook grotere stenen.quote:Op zondag 9 december 2012 13:54 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Maar hoe verhoudt zich dat tot het formaat pizzeria? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik een pizza maak als maaltijd voor mezelf en ik dan alsnog iets in de magnetron moet schuiven om gevuld te raken.
Ik heb even gezocht, en een standaard pizzadoos lijkt 33 cm te zijn.quote:Op zondag 9 december 2012 15:24 schreef Gripper het volgende:
De diameter van mijn pizzaschep is eerder beperkend dan mn steen. Die is 40x40, en de schep is 32. maar een goeie pizzeria pizza zit ook vaak tussen de 30-35 cm toch?
stel dat je zon steen een oventje omheen metselt?quote:Op maandag 26 november 2012 15:02 schreef sirhc1 het volgende:
Ik ben al een tijd opzoek naar een betaalbare pizzasteen. Nu kwam ik het volgende tegen http://www.gietijzerenkac(...)f_chamotte_plaat.php
Weet iemand of zoiets geschikt is? Aangezien de prijs nogal erg laag is ivm andere webshops
En, is er al resultaat bekend? Heeft het zin om hiermee ook aan de slag te gaan?quote:Op dinsdag 27 november 2012 14:04 schreef MaximusTG het volgende:
Ultieme Bestron Alfredo mod:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Oetker pizzasteen 3 cm rand eraf geslepen. Heeel veel stof:p. Maar toen brak ie in tweeen toen ik het middelste gaaje wou boren... Maar achteraf niet zo erg, stukken passen mooi in elkaar en in zn geheel had ik em nooit gemonteerd gekregen.
Ben benieuwd hoe ie nu bakt..
Hoe zou het zijn als je de steen voor het element hangt? Of is er dan te weinig ruimte voor de pizza? Kan ik natuurlijk ook zelf nameten! Ik blijf het grappig vinden dat je met die oventjes zulke lekkere pizza's kunt bakken. Of zou m'n familie me voor de gek houden:-)quote:Op maandag 17 december 2012 18:17 schreef MaximusTG het volgende:
Ha! Nog niet veel tijd gehad om mee te bakken, maar eerste was idd beter dan zonder, al moet ik de grootte van de steen nog iets verkleinen, want hij drukt nu het element net iets te laag. Maar het gaf zo'n bende vorige keer dat ik nog even afhou met het slijpen.
Owh my, owh my! Werkelijk waarom?! waarom?! heb ik nooit eerder dat deeg recept gebruikt!? Absoluut een wereld van verschil, pfff zoveel lekkerder! mooie luchtige rand, veel smaak, mooi krokant, gaart snel in m'n Bestron, kwam mooi los van de spatels en van de steen, geweldigquote:Op maandag 17 december 2012 18:31 schreef MaximusTG het volgende:
Eet smakelijk! Lekker combi lijkt me dat! Fotootje voor het topic?
Welk deegrecept??quote:Op maandag 17 december 2012 19:55 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Owh my, owh my! Werkelijk waarom?! waarom?! heb ik nooit eerder dat deeg recept gebruikt!? Absoluut een wereld van verschil, pfff zoveel lekkerder! mooie luchtige rand, veel smaak, mooi krokant, gaart snel in m'n Bestron, kwam mooi los van de spatels en van de steen, geweldig
De combi van beleg was ook echt heel lekker, zeker aanrader, maarrr...
Geen foto's! Mijn lief is hier de fotograaf en hij had zo'n trek dat ik het niet voor elkaar kreeg hem eerst een foto te laten makenDoen we vandeweek want er ziiten nu twee bolletjes in de diepvries.
Ik moest wel wennen aan hoe slap het deeg was, en wat plakkerig nog, maar het was wel erg makkelijk te vormen met de hand, absoluut niet nodig de deegroller te gebruiken het veerde ook niet steeds terug zoals het deeg waar ik aan gewend was.
Mooi... proberen we dat dit jaar nog hopelijkquote:Op maandag 17 december 2012 20:15 schreef Zo-is-dat het volgende:
[..]
Uit de OP, de 'snelle' versie van maximus (recept 2 uit recept 2)
daar zat ik ook naar te kijken. maar ik vind het zo'n vreemde constructie met die aluminiumplaat met antiaanbaklaag.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 12:16 schreef Terpentin07 het volgende:
Bij de lidl is vanaf 7 januari een pizzasteen te koop voor 15 euro. Hij is te koop in twee maten, rond of rechthoekig. Ik denk best een goede koop.
Handig, kun je de aluplaat met pizaa op de steen leggen...quote:Op vrijdag 4 januari 2013 17:09 schreef loecje het volgende:
[..]
daar zat ik ook naar te kijken. maar ik vind het zo'n vreemde constructie met die aluminiumplaat met antiaanbaklaag.
Mmm, was dat zo lekker als het eruit ziet?quote:Op vrijdag 11 januari 2013 15:37 schreef minilot het volgende:
Niks mis met zwarte vlekken op de steen. Dat geeft karakter!![]()
Heb een tijdje geleden voor het eerst het rcept voor deeg van MaximusTG aangehouden: bevoel zeer goed! Het deed was reuze elastisch; het vormen van de bodem is nog nooit zo makkelijk geweest. Heb helaas geen foto's van het eindresultaat (middernachtelijke pizza's, dus te donker in de keuken) maar ik maakte de volgende ochtend van het overgebleven deeg wél een stromboli met vlechtwerk:
[ afbeelding ]
Was weer eens wat anders dan een calzone! Calzones ontploffen altijd in mijn Bestron.![]()
(Vandaar die zwarte plekken)
En, hoe was ie geworden? Een keer een ruststap missen is geen ramp hoor, je deeg is wat minder rekbaar, maar dat merk je eigenlijk alleen als je het niet in de koelkast zou zetten. Die nacht in de koelkast doet em ook goedquote:Op vrijdag 11 januari 2013 15:27 schreef mime_negert het volgende:
Ben ook weer deeg aan het maken voor morgenavond volgens hey recept van MaximusTG. Ben helaas vergeten om het deeg de eerste keer twintig minuten te laten rusten. Het staat nu voor de "tweede" keer twintig minuten te rusten. Is mijn deeg nog te redden?
Ziet er goed uit zeg!quote:Op vrijdag 11 januari 2013 15:37 schreef minilot het volgende:
Niks mis met zwarte vlekken op de steen. Dat geeft karakter!![]()
Heb een tijdje geleden voor het eerst het rcept voor deeg van MaximusTG aangehouden: bevoel zeer goed! Het deed was reuze elastisch; het vormen van de bodem is nog nooit zo makkelijk geweest. Heb helaas geen foto's van het eindresultaat (middernachtelijke pizza's, dus te donker in de keuken) maar ik maakte de volgende ochtend van het overgebleven deeg wél een stromboli met vlechtwerk:
[ afbeelding ]
Was weer eens wat anders dan een calzone! Calzones ontploffen altijd in mijn Bestron.![]()
(Vandaar die zwarte plekken)
Hmm, nou, iig al een aantal jaarquote:Op zaterdag 12 januari 2013 00:57 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Sinds wanneer verkopen ze bij de Welkoop bloem dan?
het vormen van de pizza ging iig primaquote:Op donderdag 17 januari 2013 19:17 schreef MaximusTG het volgende:
Dat kan nog wel hoor. Of het nog een beetje handelbaar is.. Dat is een andere vraag.
was prima geluktquote:Op donderdag 17 januari 2013 20:39 schreef LoggedIn het volgende:
[..]
het vormen van de pizza ging iig primazo kijken of t lekker is
Mooiquote:
tov deeg dat 2 dagen gerezen heeft merkte ik niet heel veel verschil, maar smaakte wel erg goedquote:Op vrijdag 18 januari 2013 09:18 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
MooiOok lekker? Smaakvoller dan korter gerezen deeg, of niet?
Haha, heb ik nu ook. Paar weken geleden begonnen. Standaard in mijn vriezer een paar bolletjes deeg, saus in m'n koelkast en wat verschillende toppings. Veelgehoorde reactie van mijn huisgenoten: "Alweer pizza?"quote:Op zaterdag 26 januari 2013 19:41 schreef LoggedIn het volgende:
Het begint wel een verslaving te worden ondertussenInmiddels zit ik bijna standaard aan 2 homemade pizza's per week
Wel eens van het fenomeen "Google" of uberhaupt een zoekmachine gehoord? Dat kan je zo vinden..quote:Op maandag 28 januari 2013 14:08 schreef tim2308 het volgende:
Hier wordt 450°C aangehouden als temperatuur maar in (Noord)-Italie lijken de ovens op ca 350°C te staan als ik de cijfertjes mag geloven;
Misschien nog een idee om in de OP een onderscheid te maken tussen de verschillende pizza's? Die van Rome, Napoli en Sicilie schijnen anders van "opzet" te zijn maar na al die jaren ben ik nog niet achter de verschillen gekomen.
Ja hoor. Maar het leek me wel een leuke aanvulling van de OP.quote:Op maandag 28 januari 2013 14:34 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Wel eens van het fenomeen "Google" of uberhaupt een zoekmachine gehoord? Dat kan je zo vinden..
Ah ja, lezen is ook een vak.quote:Op woensdag 30 januari 2013 15:34 schreef MaximusTG het volgende:
Lees eens een stukje verder in diezelfde spoiler als waar het recept in staat..
"- Als het deeg is gerezen, druk dan de lucht eruit, en kneed het nog een paar keer luchtig door. Verdeel het deeg in twee bolletjes (voor twee grote pizza's) of drie bolletjes (voor drie kleine pizza's)."
Nou, een uurtje is wel erg kort hoor, dan zou je haast nóg meer gist dan in dat recept staat moeten gebruiken. Wordt het niet veel lekkerder van.quote:Op woensdag 30 januari 2013 16:27 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Ah ja, lezen is ook een vak.
Als ik het een uurtje laat rijzen, dan komt het ook wel goed toch? Aangezien 2 uur wordt aangeraden.
Getverrrr, dat eet ik niet.quote:
Als je dat overweegt kun je net zo goed een rochel op die pizza dumpen.quote:
Pizza met hummus als saus, belegd met gecarameliseerde ui en olijven en groene kruidenquote:Op woensdag 6 februari 2013 21:15 schreef minilot het volgende:
Ola Roeler!Ilona hier.
![]()
Heb je de Bosrijk-pizza's al eens op? (Er is gewoon géén pizza in de Efteling zelf te krijgen.. Maf eigenlijk!)
Ontopic: ik bezin mij momenteel (wegens het meedoen aan de Vegan Challenge op een goede plantaardige pizza, die niet saai is.. Iemand een puike suggestie?
Mijn Bestron staat stof te verzamelen - heb al veel te lang geen pizza gemaakt!Wel een vriezer vol deegbolletjes, ik vraag me alleen af hoe lang je die na het invriezen eigenlijk nog zou kunnen gebruiken..
Oh dat klink heel lekker !quote:Op donderdag 7 februari 2013 06:56 schreef Selestha het volgende:
[..]
Pizza met hummus als saus, belegd met gecarameliseerde ui en olijven en groene kruiden
Nee, ik heb daar nog nooit gegeten moet ik bekennen.quote:Op woensdag 6 februari 2013 21:15 schreef minilot het volgende:
Ola Roeler!Ilona hier.
![]()
Heb je de Bosrijk-pizza's al eens op? (Er is gewoon géén pizza in de Efteling zelf te krijgen.. Maf eigenlijk!)
Gebruik de pasta bloem die in de openings post staat vermeld farina tipo 0'00 kan niet mis gaan.quote:Op zondag 10 februari 2013 13:40 schreef Anna001 het volgende:
wat is eigenlijk beter bloem voor pizzadeeg? tarwebloem of patent bloem??
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |