abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 30 januari 2013 @ 15:31:47 #169
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_122256717
Ik ga vanavond even een pizzatje maken met vrienden

Dit recept staat al lange tijd in dit topic en is door veel Fok!kers gebruikt:
Ingredienten:
- 350 gram bloem *
- 2,5 deciliter lauw water**
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 7g instant gist (extra lekker met biergist!)

dit is voor 1 pizza neem ik aan? Als je met 4 goede eters bent, dan moet dit gewoon * 4?
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  † In Memoriam † woensdag 30 januari 2013 @ 15:34:45 #170
91830 MaximusTG
pi_122256827
Lees eens een stukje verder in diezelfde spoiler als waar het recept in staat..

"- Als het deeg is gerezen, druk dan de lucht eruit, en kneed het nog een paar keer luchtig door. Verdeel het deeg in twee bolletjes (voor twee grote pizza's) of drie bolletjes (voor drie kleine pizza's)."
  woensdag 30 januari 2013 @ 16:27:11 #171
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_122258901
quote:
0s.gif Op woensdag 30 januari 2013 15:34 schreef MaximusTG het volgende:
Lees eens een stukje verder in diezelfde spoiler als waar het recept in staat..

"- Als het deeg is gerezen, druk dan de lucht eruit, en kneed het nog een paar keer luchtig door. Verdeel het deeg in twee bolletjes (voor twee grote pizza's) of drie bolletjes (voor drie kleine pizza's)."
Ah ja, lezen is ook een vak.

Als ik het een uurtje laat rijzen, dan komt het ook wel goed toch? Aangezien 2 uur wordt aangeraden.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  † In Memoriam † woensdag 30 januari 2013 @ 17:27:49 #172
91830 MaximusTG
pi_122261384
quote:
11s.gif Op woensdag 30 januari 2013 16:27 schreef Catch22- het volgende:

[..]

Ah ja, lezen is ook een vak.

Als ik het een uurtje laat rijzen, dan komt het ook wel goed toch? Aangezien 2 uur wordt aangeraden.
Nou, een uurtje is wel erg kort hoor, dan zou je haast nóg meer gist dan in dat recept staat moeten gebruiken. Wordt het niet veel lekkerder van.
Dan kan je beter de bulkrijs en daarna verdelen veranderen in meteen in bolletjes verdelen naar het kneden. Wel mooie strakke bolletjes van maken. In bakjes (geolied) of op een bebloemd aanrecht afgedekt met plastic folie.
pi_122296309
@Kloink. Dank je. Ik heb die andere modificaties ook gezien en het lijkt mij vrij overdreven om een extra element in de deksel te plaatsen en dan de hitte daarvan af te ketsen naar buiten. Die Ferrari heeft echt wel vermogen genoeg.

Ik heb de modificatie met de ringen nog maar net gemaakt en er nog maar 1 keer mee gebakken. Het blijft nog wat experimenteren met de timing maar het is zeker een verbetering. Ik zit nu in een fase waarin ik pizza's niet maak omdat ik trek in pizza heb maar om te kijken hoe het beter kan.

De schakelaar kortsluiten heeft een heel hoog Tim the Toolman Taylor gehalte. Als je de oven dan aan laat staan op 2 1/2 verdampt alles wat er eventueel op de steen zit. Blijft niets van over. Geen eens stof. En je steen wordt weer helemaal wit! Dat heeft ook wel wat.
  dinsdag 5 februari 2013 @ 08:54:49 #174
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_122497045
Al sinds de zomer heb ik een pizza steen van Weber voor de BBQ. Omdat het sindsdien geen fatsoenlijk weer meer is geweest voor de BBQ maar wel graag pizza wilde maken heb ik de steen afgelopen weekend voor het eerst maar thuis in de hete lucht oven gebruikt. Met dank aan de tips in dit topic kwam er voor een eerste keer een geslaagd eindproduct uit



De bodem is gemaakt met patentbloem van de Lidl, omdat ik die nog in huis had. Heeft ruim een uur staan rijzen onder een warme radiator. De volgende keer moet ik alleen leren om minder groentes te halen als beleg, want hij is daardoor best wel vol geworden. :)

En ik moet een manier zien te vinden om de boel halverwege om te draaien. Het deeg bij de deur wordt minder mooi dan het deeg achterin de oven. Iemand tips daarvoor? Toen ik de tweede pizza halverwege probeerde te draaien werd het een kliederzooi :P
»» Democracy is so overrated »»
  † In Memoriam † dinsdag 5 februari 2013 @ 09:24:17 #175
91830 MaximusTG
pi_122497608
@RoelerMF; Als ik mn pizza op de steen in de oven schuif, dan is ie al heel snel zo gebakken aan de onderkant dat ik em alle kanten op kan draaien. Zat ie bij jou dan aan de steen vastgeplakt of zo?
  dinsdag 5 februari 2013 @ 09:31:04 #176
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_122497750
Nee, zeker niet. Ik heb er nog een bakpapiertje tussen zitten voor de zekerheid. Het probleem was juist dat het vocht van de groentes begon te lopen omdat het rooster met de steen wat naar beneden zakte bij het naar voren halen. Ik had de pizza op de hoogste positie in de oven zitten, dus ik kon hem niet draaien vanuit die positie. Moest hem dus wel iets naar voren halen.

Ik heb de pizza op een bakpapiertje gemaakt en heb vervolgens een stuk karton gebruikt als schuif om hem op de steen te leggen :) De steen heeft al die tijd in de oven gelegen :)
»» Democracy is so overrated »»
  † In Memoriam † dinsdag 5 februari 2013 @ 09:49:56 #177
91830 MaximusTG
pi_122498201
Nou, idd minder (dikke) toppings erop doen scheelt al met dat vocht, en als je er dus juist geen bakpapier tussen doet dan neemt de steen ook vocht uit de bodem op. Maar dan moet je wel een pizzaschieter hebben. Zie bv mijn signature voor een tekening hoe je er een zou kunnen maken uit multiplex.
pi_122511602
hallo iedereen!

heeft iemand misschien ervaring met de site: pizzastein.com ??
ik wou hier namelijk mijn pizzasteen bestellen...

alvast bedankt.
  † In Memoriam † dinsdag 5 februari 2013 @ 16:08:25 #179
91830 MaximusTG
pi_122511692
Hij staat niet voor niets in de openingspost..
Mn eigen steen komt ook daarvandaan. Prima betrouwbaar. Toen tenminste wel.
pi_122512646
oke! maar ik twijfelde een beetje omdat je niet echt een bestelformulier hebt ofzo. (dus ik weet ook niet hoe ik dan moet betalen etc.)
  † In Memoriam † dinsdag 5 februari 2013 @ 16:29:06 #181
91830 MaximusTG
pi_122512712
Staat op de site he, dat vinden ze onpersoonlijk. Dus je moet ze mailen of bellen. En dan geven ze een rekeningnr om het geld naar over te maken.
  dinsdag 5 februari 2013 @ 16:35:09 #182
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_122513009
Goede tip van die pizzaschep. Ik gebruikte nu een stuk dik karton om hem op de steen te schuiven :)
»» Democracy is so overrated »»
pi_122570041
Ola Roeler! :W Ilona hier. *)
Heb je de Bosrijk-pizza's al eens op? (Er is gewoon géén pizza in de Efteling zelf te krijgen.. Maf eigenlijk!)

Ontopic: ik bezin mij momenteel (wegens het meedoen aan de Vegan Challenge op een goede plantaardige pizza, die niet saai is.. Iemand een puike suggestie?

Mijn Bestron staat stof te verzamelen - heb al veel te lang geen pizza gemaakt! }:| Wel een vriezer vol deegbolletjes, ik vraag me alleen af hoe lang je die na het invriezen eigenlijk nog zou kunnen gebruiken..
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 6 februari 2013 @ 21:20:03 #184
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_122570395
Een pizza zonder kaas? :o
pi_122570567
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2013 21:20 schreef Erasmo het volgende:
Een pizza zonder kaas? :o
Sojakaas.
  † In Memoriam † woensdag 6 februari 2013 @ 21:24:11 #186
91830 MaximusTG
pi_122570673
Als je hier kijkt http://www.seriouseats.co(...)e=Pizza&search=vegan

De pizza sectie van seriouseats.com en zoekt op vegan, krijg je best veel hits. Niet direct recepten per se, maar vaak ook stukjes over vegan restaurants waar ze pizza serveren, en er staat vaak wel bij wat voor soort pizza.
Misschien heb je er wat aan :).
pi_122570788
quote:
11s.gif Op woensdag 6 februari 2013 21:22 schreef Poepoog het volgende:

[..]

Sojakaas.
Getverrrr, dat eet ik niet. :)

En dank voor de tip, Maximus! Ik was SeriousEats vergeten en ik vond het vegan pizza-aanbod op Foodgawker.com een beetje slapjes.
Ik ga eens loeren..
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † woensdag 6 februari 2013 @ 21:30:38 #188
91830 MaximusTG
pi_122571102
Succes! Lijkt me erg moeilijk. Probeerde van alles te bedenken, maar de smaakmaker die ik er dan in mn hoofd aan toevoeg is altijd toch van dierlijke oorsprong. Vegetarisch, maar niet veganistisch...

Dit vond ik wel interessant:
http://slice.seriouseats.(...)ello.html?ref=search
Cashew cream als kaasvervanger.
  woensdag 6 februari 2013 @ 21:52:17 #189
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_122573068
quote:
11s.gif Op woensdag 6 februari 2013 21:22 schreef Poepoog het volgende:

[..]

Sojakaas.
Als je dat overweegt kun je net zo goed een rochel op die pizza dumpen.

En wat te denken over die gistkolonie die je nu levend verbrand in de oven?
pi_122584867
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2013 21:15 schreef minilot het volgende:
Ola Roeler! :W Ilona hier. *)
Heb je de Bosrijk-pizza's al eens op? (Er is gewoon géén pizza in de Efteling zelf te krijgen.. Maf eigenlijk!)

Ontopic: ik bezin mij momenteel (wegens het meedoen aan de Vegan Challenge op een goede plantaardige pizza, die niet saai is.. Iemand een puike suggestie?

Mijn Bestron staat stof te verzamelen - heb al veel te lang geen pizza gemaakt! }:| Wel een vriezer vol deegbolletjes, ik vraag me alleen af hoe lang je die na het invriezen eigenlijk nog zou kunnen gebruiken..
Pizza met hummus als saus, belegd met gecarameliseerde ui en olijven en groene kruiden :9
  donderdag 7 februari 2013 @ 08:40:03 #191
119606 habanero
577000 Scoville
pi_122585530
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 06:56 schreef Selestha het volgende:

[..]

Pizza met hummus als saus, belegd met gecarameliseerde ui en olijven en groene kruiden :9
Oh dat klink heel lekker !
  donderdag 7 februari 2013 @ 13:41:26 #192
23969 RoelerMF
Amelie C'est Magnifique
pi_122593826
quote:
0s.gif Op woensdag 6 februari 2013 21:15 schreef minilot het volgende:
Ola Roeler! :W Ilona hier. *)
Heb je de Bosrijk-pizza's al eens op? (Er is gewoon géén pizza in de Efteling zelf te krijgen.. Maf eigenlijk!)
Nee, ik heb daar nog nooit gegeten moet ik bekennen.

Gisteren trouwens de restjes van de topping nog opgemaakt voor ik ze kon weggooien. Weer pizza maken vond ik overdreven. Maar alle groente topping met kaas, mozzarella en een eitje als ovenschotel voldeed ook prima :)
»» Democracy is so overrated »»
pi_122709594
wat is eigenlijk beter bloem voor pizzadeeg? tarwebloem of patent bloem??
  † In Memoriam † zondag 10 februari 2013 @ 14:04:27 #194
91830 MaximusTG
pi_122710572
Dat is niet echt te zeggen. Daarnaast is het zo dat patentbloem = tarwebloem, maar tarwebloem is niet altijd patentbloem. Patentbloem is alleen nog fijner gemalen dan gewone tarwebloem.
Maar dan kan je eigenlijk nog niet beoordelen of de een beter is dan de andere, dat is net afhankelijk van hoeveel gluten (eiwitten) er in die bloem zitten. En er is in Nederland ook niet echt een goede manier om te beoordelen of dat zo is, want er staat 0,0 nuttige informatie op de pakken in de supermarkt. Het kan dus best zijn dat er een of andere (huis)merk, bv ook bij Aldi of Lidl, AH etc. geweldig blijkt te zijn om pizza te bakken. Moet je zelf uitvinden.
Maar over het algemeen is iig de patentbloem in de NLse supermarkten vooral geschikt voor cake en gebak, en minder voor brood en pizza.

Oh, mocht pizza maken nog steeds niet lukken, hier een handig filmpje :'):



[ Bericht 26% gewijzigd door MaximusTG op 10-02-2013 14:29:20 ]
  zondag 10 februari 2013 @ 18:54:57 #195
119606 habanero
577000 Scoville
pi_122722815
Lol meaw bestel maar een vette plak zoutbrood met smakeloze ingredienten :)
  zondag 10 februari 2013 @ 18:56:14 #196
119606 habanero
577000 Scoville
pi_122722856
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 13:40 schreef Anna001 het volgende:
wat is eigenlijk beter bloem voor pizzadeeg? tarwebloem of patent bloem??
Gebruik de pasta bloem die in de openings post staat vermeld farina tipo 0'00 kan niet mis gaan.
  † In Memoriam † zondag 10 februari 2013 @ 19:00:44 #197
91830 MaximusTG
pi_122723004
Ja, zijn idd altijd erg zout die pizza's. En vet.

Toevallig vanavond weer eens pizza gebakken. Was gisteravond laat thuis, en nog tot 2/3 uur snachts iets afgemaakt. Toen bedacht ik dat ik wel pizza wou vandaag. Maar om dan het deeg te maken dat na kneden meteen de koelkast in gaat; dat is op zo'n moment te veel werk en eigenlijk ook te korte tijd.
Maar het recept dat ik op 1 dag doe duurt dan eigenlijk te lang als ik een beetje uit wil slapen.
Dus die maar beetje gecombineerd voor een keer.
Bloem en gist gemengd; al het water in andere kom. Evenveel van bloemgistmengsel daarbij. Roeren. In koelkast. Slapen. Volgende dag, uit koelkast gehaald. Na paar uur gekneed met rest bloem en zout. rijzen. Verdelen in bollen. Rijzen. Bakken.



Maar eindelijk weer eens (iig de bovenste 4 foto's) met semi-daglicht foto kunnen maken
pi_122723308
Ziet er goed uit, krijg er honger van.
  † In Memoriam † zondag 10 februari 2013 @ 19:25:10 #199
91830 MaximusTG
pi_122723920
Thanks; deze zijn met ham en salami, champignon, paprika en mozzarella. En tomatensaus natuurlijk.
  zondag 10 februari 2013 @ 20:41:13 #200
119606 habanero
577000 Scoville
pi_122727521
erg mooie pizza's krijg ze niet zo mooi hoog
  † In Memoriam † zondag 10 februari 2013 @ 23:04:39 #201
91830 MaximusTG
pi_122735792
Heb hier nog geen foto's van jouw pizza's gezien dacht ik?
Welke werkwijze hou je nu aan dan?
  zondag 10 februari 2013 @ 23:10:02 #202
119606 habanero
577000 Scoville
pi_122736088


je eerste recept zeg maar
bloem
droge gist
zout
water
dan twee dagen in de koelkast
en dan pizza in een beston oventje
vind het grootste nadeel dat die beston 1 pizza aardig maakt en de tweede een stuk minder omhoog komt etc ..

foto is van een tweede

en zwarte randje aan de boven kant is van het verwarmings element :)

[ Bericht 17% gewijzigd door habanero op 10-02-2013 23:11:01 (uitleg van het zwarte randje ! ) ]
  † In Memoriam † zondag 10 februari 2013 @ 23:26:02 #203
91830 MaximusTG
pi_122736786
Toch lijkt het deeg best goed gerezen; het verschil met het belegde deel is alleen niet zo groot.
Zie je wel dat het volume van je deeg wel verdubbeld is tov toen het de koelkast inging op het moment dat je een bolletje gaat vormen? Misschien wat eerder van te voren er uit halen dan.

Wat betreft je Bestron; dan moet je meer tijd tussen pizza 1 en 2 doen, dat is gewoon een temperatuursprobleem.
Ik denk dat jij misschien het deeg teveel "beschadigt" tijdens het vormen? Waardoor de gevormde luchtbellen minder worden en het niet meer zo goed omhoog komt tijdens het bakken.
  maandag 11 februari 2013 @ 08:11:10 #204
119606 habanero
577000 Scoville
pi_122741160
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 23:26 schreef MaximusTG het volgende:
Toch lijkt het deeg best goed gerezen; het verschil met het belegde deel is alleen niet zo groot.
Zie je wel dat het volume van je deeg wel verdubbeld is tov toen het de koelkast inging op het moment dat je een bolletje gaat vormen? Misschien wat eerder van te voren er uit halen dan.

Wat betreft je Bestron; dan moet je meer tijd tussen pizza 1 en 2 doen, dat is gewoon een temperatuursprobleem.
Ik denk dat jij misschien het deeg teveel "beschadigt" tijdens het vormen? Waardoor de gevormde luchtbellen minder worden en het niet meer zo goed omhoog komt tijdens het bakken.
Dus meer beleg :)
En niet te ruig vormen.
Gisteren deeg gemaakt morgen proberen.
  maandag 11 februari 2013 @ 12:02:04 #205
264620 Just-Maurice
Online Eten Bestellen
pi_122745493
Just Eat heeft ook een filmpje gemaakt voor zelf pizza maken... laat het een wijze les zijn (: http://www.justeat.nl/blog/zelf-pizza-maken/
pi_122745564
:{
Ja doei.
  † In Memoriam † maandag 11 februari 2013 @ 15:46:32 #207
91830 MaximusTG
pi_122753198
Je filmpje staat ook al op de vorige pagina hoor.. weliswaar met een :') smiley.
Moest er wel een beetje om lachen hoor.
Maar zelfgemaakte pizza is lekkerder!
pi_122761289
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 20:41 schreef habanero het volgende:
erg mooie pizza's krijg ze niet zo mooi hoog
Ja, dat was ook steeds mijn probleem. Het was meer à la Flammkuchen, maar wel prima smaak. Totdat ik ontdekte dat ik ze nog een keer moest opbollen nadat ze uit de koelkast kwamen. Een wereld van verschil kwa. Behoorlijk elastisch deeg nu en het worden nu meer van die "fluffy" pizza's. Heb wel het idee dat de smaaksensatie iets minder is dan voorheen. Nog iets over de temperaturen van m'n Ferrari (met geglazuurde steen). De thermostaat slaat m.i. nergens op,
dus ik time. Na 12 minuten opwarmen is de steen ca. 360 graden en gaat de eerste pizza (ca. 22 cm.) erin met de superpeel (zelf gemaakt). Na 2 min. de pizza een kwartslag draaien. Na ca. 4 min. is ie klaar. De steen is dan ca. 260 graden. Deksel dicht en 2,5 min wachten. De steen is dan weer 360 graden voor de volgende pizza. Het thermostaatlampje moet wel steeds blijven branden. De Bestron moet ik nog meten.
  maandag 11 februari 2013 @ 21:20:01 #209
119606 habanero
577000 Scoville
pi_122768080
ok ga ik dat proberen, vind de smaak idd erg goed al :)
pi_122768458
Als ik ze opbol zakken ze in elkaar, (dan zien ze er uit als een soort pitabroodje).

Zijn ze dan te nat? Of niet goed gekneed? Of hoort het zo?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')