abonnement Unibet Coolblue
  † In Memoriam † donderdag 22 november 2012 @ 00:06:09 #76
341203 3-voud
50 shades of fuck you todo
pi_119490717
quote:
0s.gif Op woensdag 21 november 2012 23:30 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ja, jij moet dus ook, met Bio Tarwe, een mooie pizza kunnen maken.
Overigens zie ik net dat ik wel de suggestie in mn PDF bij receptformule 1, die een nacht de koelkast gaat, om er wat extra gist bij te doen en dan niet de koelkast in te doen weg heb gehaald in de meest recente versie. Dan kan je beter receptformule 2 gebruiken. Al zit daar ook wel flink wat wachttijd in. Je kan alsnog wel receptformule 1 doen zonder koelkastrijs, maar dan dus zeker wel wat meer gist, en gewoon goed het volume van het deeg in de gaten houden. Als er geen lucht in het deeg zit wordt kan ie ook niet goed rijzen in de oven.
Ik pak gewoon je recept met 1 nacht rijzen. Even goed aanpakken. Is voor de smaak ook wel bevorderlijk.
Op vrijdag 6 januari 2012 23:32 schreef remlof het volgende:
7 mei ga ik op Pim Fortuyn z'n graf pissen *G*
pi_119545357
Vandaag weer eens pizza gemaakt en nu was ik best tevreden over het deeg. Het bloem was trouwens van euroshopper, deze heeft ook 11% gluten.





pi_119546134
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2012 17:55 schreef Terpentin07 het volgende:
Vandaag weer eens pizza gemaakt en nu was ik best tevreden over het deeg. Het bloem was trouwens van euroshopper, deze heeft ook 11% gluten.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Super mooi! Wij moeten ook echt weer pizza volgende week. Heb nog een heel lekker geroosterd paprika sausje, eens even denken wat er nog meer op komt dan.
pi_119546746
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 13:55 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, daar is soezie frans krokant of surprima plus inderdaad veel beter voor :).
de welkoop heeft hier geen soezie frans krokant, surprima plus... best lastig nog om aan goed bloem te komen.
koopmans bio heeft de supermarkt hier ook niet...

welkoop kan wel soezie frans krokant bestellen. maar alleen per 4 en dan moet ik alle 4 de pakken afnemen... dat is me toch nog net iets teveel in 1x.
nog mensen in groningen die opzoek zijn naar goede bloem?

[ Bericht 13% gewijzigd door loecje op 24-11-2012 13:28:35 ]
  vrijdag 23 november 2012 @ 20:16:45 #80
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_119550626
Wat maken jullie toch mooie pizza's.. Wil ook wel weer maar ik faal steeds :')

Bestel bij pizzaria sowieso altijd zonder kaas, ben niet van de gesmolten spul, al het andere erop is veel lekkerder, kaas maskeert de smaak meer dan dat het versterkt. Vind ik dan in dit geval
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  † In Memoriam † zaterdag 24 november 2012 @ 18:41:48 #81
91830 MaximusTG
pi_119578209
Joh, dat kan jij toch heus wel. Ik raad aan om, als je nog wat moeite ermee hebt om receptformule 2 van mijn PDF te maken. Doe je lekker morgen op zondag. Duurt 8 uur, maar je kan eventueel nog wel een uurtje van die eerste 5, en een half uurtje van de eerste van de twee keer 1,5 uur snoepen. Omdat je dat niet opgebold in de koelkast zet blijft het deeg wat "steviger" en makkelijker handelbaar.
Geeft echt mooi vormbaar deeg.
Let wel op, ik heb pas die hoeveelheden wat verminderd, was iets teveel voor 28 cm. Maar dr staat nog in de tekst (405 gram). Dat klopt dus niet. Je mengt alle bloem met alle gist, en haalt daar vervolgens net zoveel gram als het totale water vanaf om met het water te mengen. Dat staat 5 uur, en dan de rest van de bloem, het zout en de honing (hoeft niet per se, maar geeft mooie bruining en is wat voedsel voor de gist). Je kan ook na 3 uur rijzen snachts in de koelkast zetten en dan verder met de 2x 1,5 uur.
  zondag 25 november 2012 @ 21:54:21 #82
296595 foodlover
live and learn
pi_119619045
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2012 17:55 schreef Terpentin07 het volgende:
Vandaag weer eens pizza gemaakt en nu was ik best tevreden over het deeg. Het bloem was trouwens van euroshopper, deze heeft ook 11% gluten.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Kijk, superpizza gewoon van goedkope bloem, zien er super uit!
pi_119628001
quote:
1s.gif Op zondag 25 november 2012 21:54 schreef foodlover het volgende:

[..]

Kijk, superpizza gewoon van goedkope bloem, zien er super uit!
Bedankt :) Ik ben idd erg tevreden. Tot nu toe het beste resultaat met het goedkoopste bloem.
pi_119637456
Vandaag weer een lunchpizza. Het deeg was na twee dagen rijzen in de koelkast wel moeilijker om te vormen maar qua smaak was er een echte verbetering.

  † In Memoriam † maandag 26 november 2012 @ 14:25:59 #85
91830 MaximusTG
pi_119637822
Lekker hoor :). Ja, is echt een verschil he, zo langer fermenteren? Ik denk dat je de vormbaarheid wel kan verbeteren als je opnieuw balt na de koelkast, maar dat moet je dan wel niet na te lange tijd doen, anders zit er denk ik geen genoeg voedsel in het deeg om de gist nog een keer het deeg te laten rijzen. Bv 1-2 dagen bulk rijs in koelkast en dan verdelen, 2 uur wachten en bakken.

edit: opkomend pizzaproject van mij; Ik heb zo'n extra pizzasteen gekocht van oetker bij de blokker. Maar 12 euro, 33 cm rond, 1 cm dik, handvat zit los. Geprobeerd om die boven mn dikke pizzasteen te leggen op een rooster, en dan de pizza ertussen te bakken. Dat was niet zo'n succes. Maar ga em nu misschien kleiner slijpen en boven het element in de Bestron oven monteren.
Nog ff een nieuw slijpschijfje halen.

[ Bericht 30% gewijzigd door MaximusTG op 26-11-2012 14:31:14 ]
pi_119638985
Ik ben al een tijd opzoek naar een betaalbare pizzasteen. Nu kwam ik het volgende tegen http://www.gietijzerenkac(...)f_chamotte_plaat.php

Weet iemand of zoiets geschikt is? Aangezien de prijs nogal erg laag is ivm andere webshops
  † In Memoriam † maandag 26 november 2012 @ 15:04:00 #87
91830 MaximusTG
pi_119639042
Ja, dat is perfect, dat is precies zo'n steen die ik ook heb. Erg goedkoop idd!

Maar ze zeggen het zelf toch ook al?

"We gebruiken deze plaat als bodemplaat in een met hout gestookte bakoven.
Deze vuurvaste plaat kan vanwege de hoge kwaliteit in iedere bakoven toegepast worden.
De steen is gekeurd op voedselveiligheid."
pi_119639071
Misschien heeft iemand een oplossing voor het volgende probleem: ik zet mijn deeg ook een dag van te voren in de koelkast. Maar krijg het niet goed (of op tijd) op kamer-temperatuur als ik thuis kom van m'n werk. En eerlijk gezegd heb ik geen zin om 2 uur te wachten als ik thuis kom, dus meestal eet ik alleen pizza in het weekend.

Is er een manier om gekoeld deeg sneller op kamertemperatuur te brengen zonder kwaliteit in te leveren?
  † In Memoriam † maandag 26 november 2012 @ 15:08:44 #89
91830 MaximusTG
pi_119639233
Je kan het natuurlijk op een warmere plek zetten. Bv bij een verwarming. Maar niet te warm..
Wat ik anders zou bedenken is om je deeg de dag ervoor te maken, in de koelkast te doen en het dan 's ochtends met een koelelement in een koeltas oid doen. Dat warmt ie heel geleidelijk op. Maar dat moet je dus een beetje uitproberen hoeveel koelelementen je nodig hebt.
Of een elektrische koelbox op een tijdschakelaar?
pi_119639372
Dat met die koeltas en koelelement is wel een erg goed idee. Daar ga ik denk ik eens wat experimentjes mee doen. Bedankt voor de tip!
pi_119645903
De laatste (en enige) keer dat ik het een nacht in de koelkast heb gestopt was het amper (eigenlijk niet) gerezen en viel de pizza nogal zwaar op de maag (kwam mij daarna iets te boven dat koude rijzen misschien kan remmen). Heb het daarna gewoon een nacht op het aanrecht laten staan met een droge theedoek over de beslagkom (de thermostaat natuurlijk niet op 25 staan ofzo). Toen was het wel goed :). Ook geen geklooi met op kamertemperatuur brengen :).
  † In Memoriam † maandag 26 november 2012 @ 18:32:24 #92
91830 MaximusTG
pi_119646183
Nee, natuurlijk was het niet gerezen in de koelkast. Dat is nu net het punt. Dat het deeg wel fermenteert (ander proces dan de gist), en heel langzaam rijst. Daarna haal je het er dus uit en laat je het rijzen. Hoe lang dat duurt na het uit de koelkast halen is afhankelijk van
-hoe lang het erin stond
-hoeveel gist er oorspronkelijk in zat
-de temperatuur van het deeg voor het erin ging (vooral dus temp water)
-de temperatuur van de koelkast
-de omgevingstemperatuur

Heel veel variabelen dus. Maar in de praktijk zul je dus gewoon moeten kijken of je deeg al ver genoeg gerezen is om te vormen en bakken.

Een hele nacht rijzen kan wel hoor, maar dan moet je dus ook niet teveel gist gebruiken, want dan rijst het veel te snel.
pi_119647266
Voor het eerst in dit topic, want ik wil binnenkort een lekkere zelfgebakken pizza proberen te maken... Dus misschien een stomme vraag, maar hoop dat jullie me kunnen helpen.

Omdat dit voor een feestje is, doe ik dit op een vierkante bakplaat van 36*36 cm, en wil daar dan ook vierkante pizza op maken. Zodat ik de pizza in kleine stukjes kan verdelen en iedereen een klein stukje kan pakken. Kunnen jullie me helpen hoeveel ik dan nodig heb uitgaande van onderstaand recept: Dit recept staat al lange tijd in dit topic en is door veel Fok!kers gebruikt:
Ingredienten:
- 350 gram bloem *
- 2,5 deciliter lauw water**
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 7g instant gist (extra lekker met biergist!)

Dit is wat in de openingspost stond...
  † In Memoriam † maandag 26 november 2012 @ 19:34:06 #94
91830 MaximusTG
pi_119648564
Persoonlijk vind ik dat niet echt een goed 'recept', het is niet meer dan een opsomming van de benodigde ingrediënten en hoeveel je er ongeveer van nodig hebt.

Jij hebt een bakplaat van 36*36=1296 vierkante centimeter.
De pizza's in mijn pdf zijn 28 cm in diameter. Dat is ongeveer 3,14*14*14=615 vierkante centimeter. Met deeg voor twee van die pizza's zou je dus een bakplaat kunnen bedekken ongeveer.
Neem dus recept 2, de pdf, en dan receptformule 2 op pagina 7. Daarmee maak je twee plaatpizzas. Hoeveel je er daarvan wil maken moet je zelf inschatten.
Het kan handig zijn de pizza's even voor te bakken met alleen saus en dan pas te beleggen. Eventueel doe je dat van te voren, heb je minder werk op het feest zelf.
  maandag 26 november 2012 @ 20:59:00 #95
296595 foodlover
live and learn
pi_119652874
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 14:13 schreef Terpentin07 het volgende:
Vandaag weer een lunchpizza. Het deeg was na twee dagen rijzen in de koelkast wel moeilijker om te vormen maar qua smaak was er een echte verbetering.

[ afbeelding ]
Nice *O*
  † In Memoriam † dinsdag 27 november 2012 @ 14:04:49 #96
91830 MaximusTG
pi_119672415
Ultieme Bestron Alfredo mod:



Oetker pizzasteen 3 cm rand eraf geslepen. Heeel veel stof:p. Maar toen brak ie in tweeen toen ik het middelste gaaje wou boren... Maar achteraf niet zo erg, stukken passen mooi in elkaar en in zn geheel had ik em nooit gemonteerd gekregen.
Ben benieuwd hoe ie nu bakt..
  zondag 2 december 2012 @ 21:04:24 #97
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_119855117
Gister import Italiaans tipo 00-meel gehaald bij de Sligro. Nooit meer anders!!! Wat een heerlijk deeg. O+ Veel beter nog dan het pizzameel van de plaatselijke molen. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_119936413
Ik volg deze reeks al een tijdje. Ik ben een grote pizzaliefhebber en maak bijna wekelijks zelf pizza. Nu wilde ik komende zomer een cheap-ass pizzaoventje voor in de tuin kopen. Ik kwam deze tegen: http://www.mijnpizzaoven.nl/home/ Iemand die ervaring hiermee heeft?
  † In Memoriam † woensdag 5 december 2012 @ 08:45:15 #99
91830 MaximusTG
pi_119946050
Geen ervaring mee, maar dat is inderdaad geen duur oventje. Bedenk alleen wel dat bij de traditionele houtovens voor pizza, het vuur in dezelfde ruimte is als de pizza. Dat is toch weer net wat anders dan bij diegene die je linkt. En ik zie dat ie flink verkleurt na de eerste keer verhitten, en dat ie roest. Je moet er ook nog los een steen bij kopen.
Dus op zich een leuke en relatief goedkope manier om een keer te experimenteren met pizza bakken in een op hout gestookte oven. Maar voor iets meer dan het dubbele heb je al zo'n oven:


Dus misschien is het geld nog in je zak houden verstandiger?
Verder kan je natuurlijk als je een beetje handig bent en kan lassen zo'n oventje zelf maken.
Of anders kan je ook nog een kogelbbq modden!
pi_119947926
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 november 2012 17:55 schreef Terpentin07 het volgende:
Vandaag weer eens pizza gemaakt en nu was ik best tevreden over het deeg. Het bloem was trouwens van euroshopper, deze heeft ook 11% gluten.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Mag ik vragen welk deegrecept je hier gebruikt hebt? Ziet er zeer goed uit ^O^
Oh, and that's a bad miss!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')