abonnement Unibet Coolblue
pi_119963495
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2012 10:19 schreef Brentmeister het volgende:

[..]

Mag ik vragen welk deegrecept je hier gebruikt hebt? Ziet er zeer goed uit ^O^
Dankje, het recept was die uit de pdf van maximustg, het is een recept voor 2 pizza's maar ik maak er altijd 3 van het deeg. Dus ietsje kleiner dan gewend.

Vandaag maak ik weer deeg voor zaterdag. Ik had trouwens de geraspte mozzarella gekocht van galbani en voor mij is het de perfekte pizzakaas. helaas alleen bij de c1000 te koop.

Deze is trouwens van een aantal dagen geleden, knoflook/paprika/ui :9~

  zaterdag 8 december 2012 @ 18:28:34 #102
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_120080530
Oven is aan het voorverwarmen, tweedagen deeg lekt uit de rijsbakjes op het aanrecht.
Daar gaan we weer :P
pi_120080926
Vanmiddag nog eens een pizza'tje gemaakt, maar het deeg ging niet zo heel lekker omhoog. Ik denk dat mijn instant gist is overleden, zo'n bulk verpakking van Bruggeman is alles behalve ideaal. Dus.... terug naar de 7 grams zakjes van Dr Oetker.
  † In Memoriam † zaterdag 8 december 2012 @ 19:42:29 #104
91830 MaximusTG
pi_120082909
Maar ja, die zakjes zijn veel duurder, dus dan ben je toch alsnog goedkoper uit als je niet alles opmaakt?
Ik heb laatst weer een nieuwe gekocht, de oude was helemaal op..
Ik doe altijd een deel in een hersluitbaar bakje en dan werk ik daaruit. de blauwe verpakking gaat dus niet zo vaak open.
  zaterdag 8 december 2012 @ 23:05:52 #105
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120091343
quote:
0s.gif Op zaterdag 8 december 2012 18:40 schreef NutKees het volgende:
Vanmiddag nog eens een pizza'tje gemaakt, maar het deeg ging niet zo heel lekker omhoog. Ik denk dat mijn instant gist is overleden, zo'n bulk verpakking van Bruggeman is alles behalve ideaal. Dus.... terug naar de 7 grams zakjes van Dr Oetker.
Beetje in de koelkast, rest in de vriezer. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zondag 9 december 2012 @ 12:01:42 #106
130803 Gripper
Get a grip
pi_120102199
Het deeg voor vanavond staat alweer te rijzen bij de kachel :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_120104314
Is zo'n pizzasteen eigenlijk wel pizzeriapizzaformaat? Of moet ik moeilijk gaan doen bij de bouwmarkt?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_120105359
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 13:14 schreef Weltschmerz het volgende:
Is zo'n pizzasteen eigenlijk wel pizzeriapizzaformaat? Of moet ik moeilijk gaan doen bij de bouwmarkt?
Die van pizzastein is even groot als een standaard oven; vierkant en past exact op het rek.
pi_120105594
quote:
1s.gif Op zondag 9 december 2012 13:47 schreef LoggedIn het volgende:

[..]

Die van pizzastein is even groot als een standaard oven; vierkant en past exact op het rek.
Maar hoe verhoudt zich dat tot het formaat pizzeria? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik een pizza maak als maaltijd voor mezelf en ik dan alsnog iets in de magnetron moet schuiven om gevuld te raken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  † In Memoriam † zondag 9 december 2012 @ 13:57:40 #110
91830 MaximusTG
pi_120105720
Wat is het formaat pizzeria dan? Ik maak pizza's van 28 cm doorsnee. Afhankelijk van hoeveel ik erop doe en vooral hoeveel kaas en vlees heb ik aan 1 - 1,5 pizza genoeg.
Ik zou ze ook groter kunnen maken, maar dan zou je er eerder een vierkant van maken. Omdat ik nu met 28 cm toch wel tegen de rand van de pizzaschieter aan zit.
pi_120105984
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 13:54 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Maar hoe verhoudt zich dat tot het formaat pizzeria? Het is natuurlijk niet de bedoeling dat ik een pizza maak als maaltijd voor mezelf en ik dan alsnog iets in de magnetron moet schuiven om gevuld te raken.
+/- hetzelfde. Je kan tegen de 30cm rond, van de pizzaboer is 28-32cm. Groter kan in een normale oven niet echt, maar op aanvraag maken ze ook grotere stenen.
pi_120106777
Dank je. Dat is wel van belang, want dan is het een maaltijdpizza, en vierkant vind ik niet zo handig. Maar een beetje krapjes is het misschien wel, ik zal even kijken hoeveel ruimte ik over heb.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 9 december 2012 @ 15:24:16 #113
130803 Gripper
Get a grip
pi_120108786
De diameter van mijn pizzaschep is eerder beperkend dan mn steen. Die is 40x40, en de schep is 32. maar een goeie pizzeria pizza zit ook vaak tussen de 30-35 cm toch?
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_120113974
Gisteren eindelijk 00 meel gevonden. Binnenkort maar eens uitproberen, ben best benieuwd naar het verschil.
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_120114969
quote:
0s.gif Op zondag 9 december 2012 15:24 schreef Gripper het volgende:
De diameter van mijn pizzaschep is eerder beperkend dan mn steen. Die is 40x40, en de schep is 32. maar een goeie pizzeria pizza zit ook vaak tussen de 30-35 cm toch?
Ik heb even gezocht, en een standaard pizzadoos lijkt 33 cm te zijn.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_120115013
Net even een snel deeg in elkaar geklust. Ik blijf gewoon vergeten soakers en biga's te maken de dag vooraf ;( Nu ja. O+ als we er maar van genieten!
Ja doei.
pi_120154764
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 15:02 schreef sirhc1 het volgende:
Ik ben al een tijd opzoek naar een betaalbare pizzasteen. Nu kwam ik het volgende tegen http://www.gietijzerenkac(...)f_chamotte_plaat.php

Weet iemand of zoiets geschikt is? Aangezien de prijs nogal erg laag is ivm andere webshops
stel dat je zon steen een oventje omheen metselt?
buiten in de tuin? zou t dan warm genoeg worden met een houtvuur eronder?
aandeel Fok! hier te krijgen , pm voor vraagprijs
  † In Memoriam † maandag 10 december 2012 @ 17:04:06 #118
91830 MaximusTG
pi_120154969
Bij een houtoven voor brood of pizza stook je het vuur in de oven. Maar ja, dat is precies waar dat soort stenen voor zijn.
Voor pizza is het veel makkelijker om een oventje te bouwen. Je hebt dus vuurvaste stenen nodig, vuurvaste mortel. Maar het verschil tussen brood en pizza is dat je pizza bakt met het vuur nog (naar een kant geschoven) in de oven, terwijl je brood dan bakt met restwarmte in de wanden van de oven. Als je dus een houtoven wil maken waar je brood in kan bakken moet je de oven lang heetstoken en moet de oven voldoende warmtecapaciteit hebben.
Maar voor pizza kan je af met een veel minder dikke/goed geisoleerde wand.
pi_120425293
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 14:04 schreef MaximusTG het volgende:
Ultieme Bestron Alfredo mod:

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Oetker pizzasteen 3 cm rand eraf geslepen. Heeel veel stof:p. Maar toen brak ie in tweeen toen ik het middelste gaaje wou boren... Maar achteraf niet zo erg, stukken passen mooi in elkaar en in zn geheel had ik em nooit gemonteerd gekregen.
Ben benieuwd hoe ie nu bakt..
En, is er al resultaat bekend? Heeft het zin om hiermee ook aan de slag te gaan?
  † In Memoriam † maandag 17 december 2012 @ 18:17:22 #120
91830 MaximusTG
pi_120425339
Ha! Nog niet veel tijd gehad om mee te bakken, maar eerste was idd beter dan zonder, al moet ik de grootte van de steen nog iets verkleinen, want hij drukt nu het element net iets te laag. Maar het gaf zo'n bende vorige keer dat ik nog even afhou met het slijpen :P.
pi_120425636
Ik heb laatst ook weer mijn bestron uit de kast gehaald omdat ik het lange opwarmen van de normale oven irritant en ook zonde vind. Ik moet zeggen dat ik erg te spreken was over het resultaat. Het deeg was erg luchtig en snel klaar. Wat ik wel nog een erg groot minpunt vind van de bestron is dat de ene helft sneller klaar is dan andere. Dus je wordt gedwongen de pizza halverwege te draaien wil je geen volledig zwarte korst.

Het recept uit de pdf van maximus is trouwens perfect. Een tip die ik anderen kan geven. Mijn deeg wordt altijd beter als ik het deeg na bvb twee dagen rijzen nog een keer ga doorkneden voordat ik het ga vormen. Dus niet direct uit het bakje halen en vormen.





Sinds ik het nieuwe recept, saus en kaas gebruik ben ik eindelijk tevreden. Ik zou zo weer deeg willen maken haha. :9~

[ Bericht 50% gewijzigd door Terpentin07 op 17-12-2012 18:58:54 ]
pi_120425792
Zo dadelijk een pizza met gorgonzola, verse vijg, tijm, rucola en rauwe ham met het deeg van recept 2 van maximus :9
  † In Memoriam † maandag 17 december 2012 @ 18:31:52 #123
91830 MaximusTG
pi_120425826
Eet smakelijk! Lekker combi lijkt me dat! Fotootje voor het topic ;) ?
pi_120428646
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 18:17 schreef MaximusTG het volgende:
Ha! Nog niet veel tijd gehad om mee te bakken, maar eerste was idd beter dan zonder, al moet ik de grootte van de steen nog iets verkleinen, want hij drukt nu het element net iets te laag. Maar het gaf zo'n bende vorige keer dat ik nog even afhou met het slijpen :P.
Hoe zou het zijn als je de steen voor het element hangt? Of is er dan te weinig ruimte voor de pizza? Kan ik natuurlijk ook zelf nameten! Ik blijf het grappig vinden dat je met die oventjes zulke lekkere pizza's kunt bakken. Of zou m'n familie me voor de gek houden:-)
pi_120429804
quote:
0s.gif Op maandag 17 december 2012 18:31 schreef MaximusTG het volgende:
Eet smakelijk! Lekker combi lijkt me dat! Fotootje voor het topic ;) ?
Owh my, owh my! Werkelijk waarom?! waarom?! heb ik nooit eerder dat deeg recept gebruikt!? Absoluut een wereld van verschil, pfff zoveel lekkerder! mooie luchtige rand, veel smaak, mooi krokant, gaart snel in m'n Bestron, kwam mooi los van de spatels en van de steen, geweldig :D

De combi van beleg was ook echt heel lekker, zeker aanrader, maarrr...

Geen foto's! Mijn lief is hier de fotograaf en hij had zo'n trek dat ik het niet voor elkaar kreeg hem eerst een foto te laten maken ;) Doen we vandeweek want er ziiten nu twee bolletjes in de diepvries.
Ik moest wel wennen aan hoe slap het deeg was, en wat plakkerig nog, maar het was wel erg makkelijk te vormen met de hand, absoluut niet nodig de deegroller te gebruiken het veerde ook niet steeds terug zoals het deeg waar ik aan gewend was.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')