gelukkig wegen mn vriend en ik samen 20 ton, dus dat kan net. Al is 7 centimeter echt niet veel speling!quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 23:26 schreef Tikbalang het volgende:
Je moet idd met extra hoge werken hou je idd 7 cm over voor isolatie/vloeren lijkt mij geen probleem.
Was trouwens beetje aan het overdrijven er mag max maar 27 ton in maar goed. Paar van die dingen op een rij 3 hoog en je hebt een kast van een woning dat wel.
Stel 2 breed, en 3 hoog, dus 6 stuks. Dan heb je iets meer dan een normaal oppervlak van een rijtjeshuis. (Zonder alle aanpassingen nog voor isolatie, ramen, deuren, leidingwerk enz.)quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 23:26 schreef Tikbalang het volgende:
Paar van die dingen op een rij 3 hoog en je hebt een kast van een woning dat wel.
Dat ligt eraan hoe dat zit met roesten e.d. Ik heb al geïnformeerd, maar nog geen antwoord.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 23:35 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Stel 2 breed, en 3 hoog, dus 6 stuks. Dan heb je iets meer dan een normaal oppervlak van een rijtjeshuis. (Zonder alle aanpassingen nog voor isolatie, ramen, deuren, leidingwerk enz.)
Wat kost 1 kale container? (Of is het de bedoeling 2e hands containers te gaan gebruiken?)
Nou, ik heb vroegah wel eens een 20 voet container 2e hands gekocht (Ik had wat extra opslagruimte nodig achter het bedrijfspand), die kostte niet veel (althans, werd toch zakelijk betaald) en daar was ik 1200,- gulden voor kwijt incl. brengen. (in 1997 ofzo)quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 23:41 schreef Saisai het volgende:
Dat ligt eraan hoe dat zit met roesten e.d. Ik heb al geïnformeerd, maar nog geen antwoord.
Bij voorkeur natuurlijk tweedehands, maar ik weet niet of dat kan. het blijft staal.. ga je dat helemaal insmeren met epoxy of loodverf of is er ook een natuurvriendelijke optie?
Nou ja, ik hoor het dus nog van de expertsquote:Op dinsdag 16 oktober 2012 23:49 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Nou, ik heb vroegah wel eens een 20 voet container 2e hands gekocht (Ik had wat extra opslagruimte nodig achter het bedrijfspand), die kostte niet veel (althans, werd toch zakelijk betaald) en daar was ik 1200,- gulden voor kwijt incl. brengen. (in 1997 ofzo)
Kreeg ik wel een container met de nodige deuken/beschadigingen/roestplekjes voor. En lastig te sluiten deuren, maar dat boeide niet echt, ik hoefde er toch maar 1 maal per 1 a 2 maanden in te zijn.
Ik kan je wel vertellen dat hij 12 jaar later (zonder ook maar enige vorm van onderhoud, dat wel) total-loss was. Echt dat hele ding donderde uit elkaar. De inmiddels nieuwe eigenaar heeft hem op last van de gemeente moeten laten weghalen. Ging nergens meer over.
Hout rot sneller weg dan steen/beton/glas etc.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 19:25 schreef Junglebeast het volgende:
Waarom wordt er eigenlijk niet veel meer met (duurzaam) hout gebouwd? Je kan hele bouwpakketten kopen uit zweden of amerika. En die zijn meestal snel neer gezet.
En het is dan eerste instantie wel goedkoper, zo'n 'houten bouwpakket' maar tel daar eens je periodieke schilderbeurten bij op... Dan loop je helemaal leeg.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 00:02 schreef 2cv het volgende:
Hout rot sneller weg dan steen/beton/glas etc.
Als eerste laag een epoxy zink primer. Daaroverheen kun je gewoon verven maar 2 componentenverf is het beste.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 23:41 schreef Saisai het volgende:
[..]
.. ga je dat helemaal insmeren met epoxy of loodverf zinkverf of is er ook een natuurvriendelijke optie?
Dat heet tegenwoordig een omgevingsvergunning, een bouwvergunning bestaat niet meer.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 13:29 schreef FredvZ het volgende:
Aanvraag voor een bouwvergunning indienen bij de gemeente
Om eerlijk te zijn, nee daar heb ik nog niet over nagedacht.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 12:30 schreef ueberduitser het volgende:
Probleem van staal is natuurlijk wel dat je één grote koudebrug hebt. Iemand daar al eens aangedacht?
Een huis bouwen met een spouwmuur.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 18:43 schreef Saisai het volgende:
Om eerlijk te zijn, nee daar heb ik nog niet over nagedacht.Daar heb je wel een punt. Wat zou je daar tegen kunnen doen?
Voor zover ik het begrijp is het de bedoeling om de containers eigenlijk alleen te gebruiken als draagconstructie, en deze zowel aan de binnen- als buitenkant te bekleden. Daar past vast wel ergens een stukje isolatie bij.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 12:30 schreef ueberduitser het volgende:
Probleem van staal is natuurlijk wel dat je één grote koudebrug hebt. Iemand daar al eens aangedacht?
Ergens? Alvast niet echt aan de binnenkant, dat is al krap genoeg zonder 20cm isolatie aan alle kanten.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 21:17 schreef GrumpyFish het volgende:
Voor zover ik het begrijp is het de bedoeling om de containers eigenlijk alleen te gebruiken als draagconstructie, en deze zowel aan de binnen- als buitenkant te bekleden. Daar past vast wel ergens een stukje isolatie bij.
Het model bestaat uit 6 containers van 40ft. dat past wel hoor.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 22:28 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Ergens? Alvast niet echt aan de binnenkant, dat is al krap genoeg zonder 20cm isolatie aan alle kanten.
Dan begrijp je het begrip koudebrug waarschijnlijk niet. Je zult alle metalen delen (zowel de wanden, als de plafonds EN de vloeren) zeer goed moeten isoleren om het uberhaupt warm te kunnen stoken.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 22:31 schreef Saisai het volgende:
Het model bestaat uit 6 containers van 40ft. dat past wel hoor.
In principe bevindt het metaal zit alleen in de plafonds, vloeren en buitenmuren. Gek dat jij er niet meteen mee kwam ondanks dat je er zoveel van weet.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 22:33 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Dan begrijp je het begrip koudebrug waarschijnlijk niet. Je zult alle metalen delen (zowel de wanden, als de plafonds EN de vloeren) zeer goed moeten isoleren om het uberhaupt warm te kunnen stoken.
Klopt. Waar zullen we het dan doen?quote:Op woensdag 17 oktober 2012 22:28 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Ergens? Alvast niet echt aan de binnenkant, dat is al krap genoeg zonder 20cm isolatie aan alle kanten.
geen idee, vertel vertel!quote:Op woensdag 17 oktober 2012 22:39 schreef GrumpyFish het volgende:
[..]
Klopt. Waar zullen we het dan doen?
Geen idee. Tenzij je een compleet geïsoleerd gebouw eromheen aanbrengt.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 22:39 schreef GrumpyFish het volgende:
Klopt. Waar zullen we het dan doen?
Je vroeg naar het ombouwen van een container in een woonruimte, (als in stacaravan ofzo), niet naar het bouwen van een leefbaar paleis met 6 stacaravans.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 22:39 schreef Saisai het volgende:
In principe bevindt het metaal zit alleen in de plafonds, vloeren en buitenmuren. Gek dat jij er niet meteen mee kwam ondanks dat je er zoveel van weet.
Huh?, bij een container IS het staal aan de buitenkant, het staal aan de binnenkant.quote:Ondanks dat denk ik, omdat het metaal zich aan de buitenkanten van de woning bevindt, het wel meevalt. Maar wel goed om erover na te denken. isolatie is sowieso een must omdat mn huis anders wegroest.
Stel je maar voor dat de meeste containers naast elkaar gekoppeld worden, dus als een soort van kooi van faraday. daarnaast is er 1 verdieping van ook weer gekoppelde containers. Het trapgat, ramen en deuren moeten inderdaad heel goed vastgezet worden en geïsoleerd, dat ben ik met je eens. Maar dat is niet anders dan bij een reguliere woning. (op het trapgat na)quote:Op woensdag 17 oktober 2012 22:47 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Je vroeg naar het ombouwen van een container in een woonruimte, (als in stacaravan ofzo), niet naar het bouwen van een leefbaar paleis met 6 stacaravans.
[..]
Huh?, bij een container IS het staal aan de buitenkant, het staal aan de binnenkant.
Ow, dan is het goed hoor...quote:Op woensdag 17 oktober 2012 22:39 schreef Saisai het volgende:
[..]
Ondanks dat denk ik, omdat het metaal zich aan de buitenkanten van de woning bevindt, het wel meevalt.
Dat vind ik juist het leuke ervanquote:Op woensdag 17 oktober 2012 23:20 schreef ueberduitser het volgende:
Het concept is wel goed hoor, alleen technisch is het wat lastig. Een uitdaging zeg maar.
Faraday maalt niet om koudebruggen. Als je aan een willekeurige kant van de kooi de temp verlaagt met 20 graden, gaat de rest van de kooi, zowel de binnenkant als de buitenkant, gewoon gestaag mee omlaag.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 22:53 schreef Saisai het volgende:
Stel je maar voor dat de meeste containers naast elkaar gekoppeld worden, dus als een soort van kooi van faraday.
Ben ik het niet mee eens. Probeer jij maar eens een stalen plafond of vloer die gelijk zijn warmte afvoert naar 4 wanden warm te stoken.quote:daarnaast is er 1 verdieping van ook weer gekoppelde containers. Het trapgat, ramen en deuren moeten inderdaad heel goed vastgezet worden en geïsoleerd, dat ben ik met je eens. Maar dat is niet anders dan bij een reguliere woning. (op het trapgat na)
Yup, ik zou het aan de buitenkant doen.quote:Op woensdag 17 oktober 2012 22:43 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Geen idee. Tenzij je een compleet geïsoleerd gebouw eromheen aanbrengt.
Maar goed, dat is slechts mijn mening. Jij zegt dat het klopt, dus zul je zelf ook een oplossing weten. Toch?
Nee, je kunt niet anders. Dat was al duidelijk en is een heel verschil. Nu nog even met een werkbare en betaalbare oplossing komen graag.quote:Op donderdag 18 oktober 2012 00:05 schreef GrumpyFish het volgende:
Yup, ik zou het aan de buitenkant doen.![]()
Nu gelijk?quote:Op donderdag 18 oktober 2012 00:07 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Nee, je kunt niet anders. Dat was al duidelijk en is een heel verschil. Nu nog even met een werkbare en betaalbare oplossing komen graag.
Nee hoor, mag volgende week ook. Let er wel gelijk even op dat het vocht zich niet kan ophopen achter de isolatie door condensvorming enzo, is niet echt best voor het staal.quote:
quote:Op donderdag 18 oktober 2012 00:05 schreef GrumpyFish het volgende:
[..]
Dus, voordat we die container helemaal detailleren, eerst dit maar eens uitzoeken
Laat je daardoor vooral niet weerhouden om je eigen oplossing als in 'de buitenkant isoleren natuurlijk' even wat verder uit te werken.quote:Op donderdag 18 oktober 2012 00:15 schreef GrumpyFish het volgende:
Eerst maar even afwachten of TS hier mee doorgaat na mijn raad. En zoals ik me al tot jullie richtte:
Ik heb er naar gekeken, maar het betreft een Frans bedrijf, ik kan eerlijk gezegd geen Nederlands bedrijf vinden die het doet. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat die er niet is, maar het was wel leuk geweestquote:Op donderdag 18 oktober 2012 00:05 schreef GrumpyFish het volgende:
[..]
Misschien zijn er andere standaardsystemen op de markt die goedkoper zijn (ik dacht direct aan een aantal huizen van Lacaton & Vassal die met kasframes gebouwd zijn). Als het esthetisch aspect van
Ik vind het eigenlijk wel fijn als je je als partypooper gedraagt, beter nu achter de negatieve gevolgen komen dan wanneer het te laat is.quote:Op donderdag 18 oktober 2012 00:20 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Laat je daardoor vooral niet weerhouden om je eigen oplossing als in 'de buitenkant isoleren natuurlijk' even wat verder uit te werken.
Het is een Frans architectenbureau die voor een aantal woningen een zelfde soort uitgangspunt hebben gebruikt als jij: een goedkope manier zoeken om een woning te bouwen. Zij zijn toen uitgekomen op het gebruik van bestaande kasframes. Je zou dus op zoek kunnen gaan naar bedrijven die kassen bouwen om te informeren wat die frames kosten.quote:Op donderdag 18 oktober 2012 12:28 schreef Saisai het volgende:
[..]
Ik heb er naar gekeken, maar het betreft een Frans bedrijf, ik kan eerlijk gezegd geen Nederlands bedrijf vinden die het doet. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat die er niet is, maar het was wel leuk geweest
Interessant inderdaad om te onderzoekenquote:Op donderdag 18 oktober 2012 12:52 schreef GrumpyFish het volgende:
[..]
Het is een Frans architectenbureau die voor een aantal woningen een zelfde soort uitgangspunt hebben gebruikt als jij: een goedkope manier zoeken om een woning te bouwen. Zij zijn toen uitgekomen op het gebruik van bestaande kasframes. Je zou dus op zoek kunnen gaan naar bedrijven die kassen bouwen om te informeren wat die frames kosten.
Maar misschien dat er ook andere systemen te vinden zijn die net zo goedkoop zijn, of goedkoper.
De locatie ligt nog niet helemaal vast, daar zijn we aardig flexibel in en dit zal ook voor een groot gedeelte te maken hebben met de welwillendheid van gemeentes om mee te werken.quote:Op donderdag 18 oktober 2012 12:40 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
Maar heb je al een locatie op het oog? Verkennend contact gelegd met een ambtenaar van bouw- en woningtoezicht?
Dus afgezien van de technische aspecten, wat is je plan van aanpak?
Mooi bedacht die cargoshellquote:Op vrijdag 19 oktober 2012 17:01 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
Geen idee wat ze kosten, maar lijken me al meer geschikt:
http://www.nuzakelijk.nl/(...)ainer-bijna-zee.html
en wat uitgebreider:
http://www.cargoshell.com/concept.php
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |