duurzaam heeft niks te maken met wat je gebruikt, maar alles met hoe dit gefrabiceerd, gebruikt en afgebroken wordt.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 19:55 schreef RetepV het volgende:
[..]
Maar hout is toch niet duurzaam? Als je een boom kapt, kun je natuurlijk een jonge boom planten. Ooit zal die weer even groot zijn als de gekapte boom. Maar dat duurt een paar jaar.
Goed, in plaats van stelen van de natuur leen je van de natuur. Je 'betaalt' het dus wel terug. Alleen doe je daar X jaar over (de dat zo'n boom er over doet om weer zo groot te worden als de gekapte boom). Het is dus niet zo dat je meteen neutraal bent. Je bent over 20 jaar neutraal. En als de boom vroegtijdig dood gaat, dan duurt het nog langer voordat hij vervangen is.
Waarom moet het hout zijn? Waarom niet iets dat recyclebaar is omdat het niet wegrot? Waarom niet steentjes er tegenaan plakken?
Een boom duurt dus 20 jaar ofzo om te recyclen. Beton kun je veel makkelijker en snelle recyclen.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 19:53 schreef Junglebeast het volgende:
[..]
Beton kost ook flink wat energie om te maken. Als je het goed aanpakt kun je goed duurzaam bouwen met hout. En tja ook oude zeecontainers die je dan gebruikt als frame.
Uiteindelijk is dat zeker het streven. Ik heb al wat gekeken naar windturbines. Die maken ze tegenwoordig ook voor particulieren en geven leuke rendementen.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 20:02 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
[..]
Ga je volledig voor zelfvoorzienend?
het recyclen van bouwmaterialen zoals steen, beton, legeringen en gemixt plastic is zo energieverslindend als maar kan en mag je eerder downcyclen noemenquote:Op dinsdag 16 oktober 2012 20:00 schreef RetepV het volgende:
[..]
Een boom duurt dus 20 jaar ofzo om te recyclen. Beton kun je veel makkelijker en snelle recyclen.
En energie. Een boom heeft dus 20 jaar dagelijks een hoeveelheid energie nodig om te kunnen groeien. Als je dat optelt en afzet tegen de energie om beton te recyclen, denk ik dat beton nog wel eens heel wat goedkoper kan uitvallen.
En als je accepteert dat een boom 20 jaar kost om te recyclen, dan kun je ook accepteren dat je de energie voor het maken en recyclen van beton van de zon betrekt. Misschien duurt het dan een jaar om het beton voor één heel huis te recyclen, maar dat betekent NOG dat het efficienter, en dus duurzamer, is om beton te gebruiken en te recyclen.
Als je heel goed isoleert kun je ook met een mooie aardwarmtepomp werkenquote:Op dinsdag 16 oktober 2012 20:04 schreef Saisai het volgende:
[..]
Uiteindelijk is dat zeker het streven. Ik heb al wat gekeken naar windturbines. Die maken ze tegenwoordig ook voor particulieren en geven leuke rendementen.
Ja, over die aardwarmtepomp heb ik ook gelezen, maar de kosten ervoor schijnen niet op te wegen tegen het (lage) rendement.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 20:11 schreef erikkll het volgende:
[..]
Als je heel goed isoleert kun je ook met een mooie aardwarmtepomp werkenIn de winter verwarming, in de zomer airco. ICM zonnepanelen en jouw windturbine ben je dan al een heel eind
O cool dat zo'n man dat online zet. Maarr.. zover is het nog niet, ik moet eerst dat huis eens zien te plaatsen ergensquote:
Als je zo'n kleine windmolen bedoelt met een rotordiameter van zeg 2 a 3 meter, daar bestaan geen exemplaren van met een 'leuk' rendement.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 20:04 schreef Saisai het volgende:
Ik heb al wat gekeken naar windturbines. Die maken ze tegenwoordig ook voor particulieren en geven leuke rendementen.
De DonQi lijkt het goed te doen. Maar nogmaals, zover is het nog lang niet.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 21:10 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Als je zo'n kleine windmolen bedoelt met een rotordiameter van zeg 2 a 3 meter, daar bestaan geen exemplaren van met een 'leuk' rendement.
Ik heb zelf al één ontworpenquote:Op dinsdag 16 oktober 2012 21:16 schreef jpajs het volgende:
In sketchup zijn in 3D warehouse diverse leuke container woningen te vinden. Mischien met wat aan passingen dat je woning er al kant en klaar tussen zit. Ander een machtig mooi plek om details te bestuderen.
[ afbeelding ][ afbeelding ][ afbeelding ]
Ik weet niet wat die kost, maar die levert per jaar in Zeeland (!) een kleine 400kWh op. Dat is nog geen ¤ 100,- aan stroom. ( Bron )quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 21:13 schreef Saisai het volgende:
De DonQi lijkt het goed te doen. Maar nogmaals, zover is het nog lang niet.
Ok, maar vooralsnog ben ik daar ook nog niet mee bezig. En dat heb ik al.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 21:22 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Ik weet niet wat die kost, maar die levert per jaar in Zeeland (!) een kleine 400kWh op. Dat is nog geen ¤ 100,- aan stroom. ( Bron)
Dat kan met minder dan 4m2 aan zonnepanelen ook, beter hou je in je ontwerp dan rekening met een plek voor zonnepanelen richting het zuiden.
Zie mijn edit, je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 21:27 schreef Saisai het volgende:
Ok, maar vooralsnog ben ik daar ook nog niet mee bezig.
Ben wel benieuwd. Kun je er iets van laten zien?quote:
je hebt een dmquote:Op dinsdag 16 oktober 2012 22:19 schreef GrumpyFish het volgende:
[..]
Ben wel benieuwd. Kun je er iets van laten zien?
Vind zelf dit containergebouw (wel tijdelijk) wel cool. Pumacity:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Niet echt nodig als je stapelt. Kan 40 ton in een 40 ft. Al stapel je 8 op elkaar is er niks aan de hand. Hele boten varen zo de wereld rond.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 19:36 schreef Dr.Hilfiger het volgende:
[..]
Wellicht wat berekeningen wanneer je een en ander aan elkaar gaat verbinden/lassen? Stapelen?
Indd. ik kom trouwens wel tegen dat er in bouwbesluiten staat dat een plafond 2,60 moet zijn. De containers (tall) zijn 2,67 cm, en dat is zonder vloeren en plafonds. Vraag me af of dat een probleem gaat opleveren.quote:Op dinsdag 16 oktober 2012 23:04 schreef Tikbalang het volgende:
[..]
Niet echt nodig als je stapelt. Kan 40 ton in een 40 ft. Al stapel je 8 op elkaar is er niks aan de hand. Hele boten varen zo de wereld rond.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |