Lees je geen kranten dan? Het is wekelijks in het nieuws. Zaterdagbijlage, pagina 4, rechtsbovenaan.quote:Op zaterdag 29 september 2012 21:53 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Ik wist het niet; enlighten me please
In de verpakking zit gelukkig geen salmonella maar die smaakt wel wat droog.quote:Op zaterdag 29 september 2012 17:34 schreef Ludd het volgende:
Ik zit nu in dubio. Ik heb ongeveer drie kwart van de verpakking opgegeten.
Ow, vandaar. Ik lees altijd alleen de oneven pagina'squote:Op zaterdag 29 september 2012 23:04 schreef r_one het volgende:
[..]
Lees je geen kranten dan? Het is wekelijks in het nieuws. Zaterdagbijlage, pagina 4, rechtsbovenaan.
Dan draai je de krant even om, is het pagina 3, linksonderaanquote:Op zaterdag 29 september 2012 23:22 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Ow, vandaar. Ik lees altijd alleen de oneven pagina's
Damn jij bent slimquote:Op zaterdag 29 september 2012 23:24 schreef r_one het volgende:
[..]
Dan draai je de krant even om, is het pagina 3, linksonderaan
Neu, kinderen van Fok!kers hebben niks van mij te vrezenquote:Op zaterdag 29 september 2012 23:16 schreef k_man het volgende:
En wat heb jij gegeten? Bijdehandjes?
Met de zondagskrant?quote:Op zaterdag 29 september 2012 23:27 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Damn jij bent slim
Thnx; ga het morgen proberen
Als je de zaterdagbijlage wilt lezen welquote:Op zaterdag 29 september 2012 23:31 schreef ElisaB het volgende:
[..]
Ik neem die van zaterdag. Zou dat uitmaken
quote:
Aaaah, ga maar uithuilen bij je mammie.quote:Op zaterdag 29 september 2012 16:21 schreef Life2.0 het volgende:
Ik ga toch geen algemene kennis voor je bewijzen
quote:Op zondag 30 september 2012 12:52 schreef ikbenschipper het volgende:
Het aantal recall's op deze schaal is op 1 hand te tellen dit jaar (de eerste voor mij dit jaar waar er echt klanten terug kwamen (begrijpelijk overigens)). Dus dat er iedere week zoiets in ik lees graag de bronnen.
quote:Op zaterdag 29 september 2012 23:04 schreef r_one het volgende:
Lees je geen kranten dan? Het is wekelijks in het nieuws. Zaterdagbijlage, pagina 4, rechtsbovenaan.
En dat zijn alleen recall's voor de AH?, of in het algemeen, zit namelijk nogal een verschil in.quote:
Alleen voor de AH, volgens Life2.0quote:Op zondag 30 september 2012 13:31 schreef klipper het volgende:
En dat zijn alleen recall's voor de AH?, of in het algemeen, zit namelijk nogal een verschil in.
Met bacteriën kan het soms wel uitmaken of je veel of weinig binnenkrijgt omdat je maag door het zuur een groot deel doden kan. Maar of dat bij salmonella ook geldt? Ik ben een leek, maar ik kan me zo voorstellen dat op 100 graad salmonella doodgaat. Koken en door de pasta?quote:Op zaterdag 29 september 2012 17:34 schreef Ludd het volgende:
[..]
Gelukkig niet.
Ik zit nu in dubio. Ik heb ongeveer drie kwart van de verpakking opgegeten. Vind het zonde om de rest weg te gooien. Als ik ik er ziek van zou worden, is het kwaad toch al geschied toch? Of is het theoretisch mogelijk dat alleen de de onderste plakjes besmet zijn?
quote:Bij de productie van melkpoeder blijkt het vochtgehalte een significante invloed te hebben op de hitteresistentie van Salmonella. Bij een vochtgehalte van 25% volstond 30 minuten verwarmen bij 85°C voor een voldoende inactivatie van Salmonella. Bij een vochtgehalte van 4% of 7% was zelfs 2 uur verhitten bij 85°C onvoldoende.
Veel recalls betreffen producten van A-merk leveranciers dat betekend dat ieder bedrijf hier last van heeft. Dit is een eigen merk product deze keer alsnog geproduceerd door een derde partij, iedereen kan goed toezien op de voedselveiligheid en toch kan het mis gaan... Erg vervelend uiteraardquote:Op zondag 30 september 2012 13:36 schreef spijkerbroek het volgende:
[..]
Alleen voor de AH, volgens Life2.0
Procentpunt.quote:Op maandag 1 oktober 2012 01:26 schreef Kees22 het volgende:
Was AH niet dat bedrijf dat zijn leveranciers voor 2 % ging afknijpen?
Tja, als je niet wilt betalen voor goede waar, krijg je rotzooi.
Ah, jij bedoelt dat AH zijn leveranciers niet meer 30 % van de verkoopprijs gaat betalen, maar slechts 28 %. Wat een vermindering is van bijna 7 % van de inkoopprijs. (Even uitgaande van een normale detailhandel.)quote:
Zo stond het niet in de media die ik gezien heb. Is dat valsheid in geschrifte?quote:
De media is dan ook geen betrouwbare bron meer. Echter was het wel zo aangegeven in de Telegraaf. Daarnaast verwart de media die twee vaker.quote:Op maandag 1 oktober 2012 01:57 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Zo stond het niet in de media die ik gezien heb. Is dat valsheid in geschrifte?
Ook in de media die ik gezien heb, stond 2 %. Dus waar jij je 2 procentpunt vandaan haalt, is nog niet duidelijk.quote:Op maandag 1 oktober 2012 02:09 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
De media is dan ook geen betrouwbare bron meer. Echter was het wel zo aangegeven in de Telegraaf. Daarnaast verwart de media die twee vaker.
Het nieuws rondom dat spektakel is in een les marketing behandeld. Ik zal het vanmiddag nog eens nachecken.quote:Op maandag 1 oktober 2012 02:20 schreef Kees22 het volgende:
[..]
Ook in de media die ik gezien heb, stond 2 %. Dus waar jij je 2 procentpunt vandaan haalt, is nog niet duidelijk.
Media is meervoud.
Van medium = middel tot overdragen van informatie.
Media: middelen tot overdragen van nieuws uit deze wereld: kranten, radio, tv, internet.
Mediums: mensen die boodschappen doorgeven van een andere wereld.
En wie de Telegrof als betrouwbaar medium ziet, moet zich eens laten nakijken.
Nee hoor, AH neemt al deze zalm terug, ook als ze bijvoorbeeld half opgegeten zijn.quote:Op zaterdag 29 september 2012 17:50 schreef Ludd het volgende:
[..]
Ik heb hem inmiddels op.![]()
Geld terug zal wel alleen gelden voor onaangebroken verpakkingen neem ik aan.
http://www.telegraaf.nl/b(...)ken_door_zalm__.htmlquote:Al 200 zieken door salmonella-zalm
AMSTERDAM - Van tot nu toe 200 mensen is bekend dat zij ziek zijn geworden door de met salmonella besmette gerookte zalm van visfabrikant Foppen uit Harderwijk. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) maandagavond. Het werkelijke aantal besmettingen ligt volgens het RIVM vermoedelijk hoger. In de gerookte zalm is dezelfde soort salmonella gevonden als bij zieke patiënten, Salmonella Thompson.
De besmetting werd afgelopen vrijdag ontdekt. De salmonella-zalm was toen al verkocht bij Albert Heijn, Aldi en supermarkten die inkopen via organisatie SuperUnie. De vis is mogelijk besmet geraakt door een fout in de productie, zo liet een woordvoerder van Foppen maandag weten, „Ons onderzoek richt zich nu op een specifieke productielijn in een van onze twee productievestigingen.”
De zalm is vrijdag direct uit de schappen gehaald. Behalve naar winkels binnen Nederland, waren de producten toen ook naar de VS gedistribueerd. Voor zover nu bekend zijn daar honderd mensen ziek geworden.
Een infectie met Salmonella Thompson kan leiden tot koorts, diaree, misselijkheid, braken, buikkrampen en hoofdpijn. De eerste ziekteverschijnselen beginnen gemiddeld 24 tot 48 uur na het eten van besmet voedsel, aldus het RIVM. Bij de meeste mensen houden de verschijnselen 3 tot 7 dagen aan
En bij Hema, Makro, Coop, Plus, en veel meerquote:Op maandag 1 oktober 2012 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
http://www.telegraaf.nl/b(...)ken_door_zalm__.html
Oplettende lezertjes zien dat dezelfde zalm bij AH, Aldi en Super de boer Unie verkocht wordt...
Hier staat de Aldi ook gewoon bij dus...quote:Al 200 zieken door salmonella-zalm
Van tot nu toe 200 mensen is bekend dat zij ziek zijn geworden door de met salmonella besmette gerookte zalm van visfabrikant Foppen uit Harderwijk. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) maandagavond. Het werkelijke aantal besmettingen ligt volgens het RIVM vermoedelijk hoger. In de gerookte zalm is dezelfde soort salmonella gevonden als bij zieke patiënten, Salmonella Thompson.
De besmetting werd afgelopen vrijdag ontdekt. De salmonella-zalm was toen al verkocht bij Albert Heijn, Aldi en supermarkten die inkopen via organisatie SuperUnie. De vis is mogelijk besmet geraakt door een fout in de productie, zo liet een woordvoerder van Foppen maandag weten, „Ons onderzoek richt zich nu op een specifieke productielijn in een van onze twee productievestigingen.”
De zalm is vrijdag direct uit de schappen gehaald. Behalve naar winkels binnen Nederland, waren de producten toen ook naar de VS gedistribueerd. Voor zover nu bekend zijn daar honderd mensen ziek geworden.
Een infectie met Salmonella Thompson kan leiden tot koorts, diaree, misselijkheid, braken, buikkrampen en hoofdpijn. De eerste ziekteverschijnselen beginnen gemiddeld 24 tot 48 uur na het eten van besmet voedsel, aldus het RIVM. Bij de meeste mensen houden de verschijnselen 3 tot 7 dagen aan.
Ben jij een advocaat dan dat je het zo jammer vindt?quote:Op zaterdag 29 september 2012 16:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Schadeclaim indienen bij het bedrijf. Jammer dat het in NL niet toegestaan is no cure no pay advocatuur te bedrijven.
Over welke media heb je het nou?quote:Op maandag 1 oktober 2012 21:37 schreef DJSmiley het volgende:
[..]
En bij Hema, Makro, Coop, Plus, en veel meer
http://www.foppenpalingenzalm.nl/recall/
Alleen paktken de media AH als specifieke (grootste?) eruit.
Nee, en dat weet jij staal.quote:Op maandag 1 oktober 2012 22:28 schreef Staal het volgende:
[..]
Ben jij een advocaat dan dat je het zo jammer vindt?
Alleen is het niet de super de boer unie, Super unie is een cooperatiëf inkoop unie voor bedrijven zoals PLUS, COOP en SPAR en andere kleinere winkel ketens.Die als ze zelf zouden inkopen veel meer betalen dan als ze dat samen zouden doen omdat ze dan kortingen kunnen krijgen omdat ze meer afnemen met z"n alle.quote:Op maandag 1 oktober 2012 21:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
http://www.telegraaf.nl/b(...)ken_door_zalm__.html
Oplettende lezertjes zien dat dezelfde zalm bij AH, Aldi en Super de boer Unie verkocht wordt...
Nee, ik heb er gelukkig niets aan overgehouden.quote:Op dinsdag 2 oktober 2012 04:31 schreef Kings het volgende:
Zeg, al een tijdje niets van ludd gehoord. Zou 'ie ziek zijn?
Bij de discounters zijn veel producten verrassend goed. Haal ze uit het bakje en niemand merkt het verschil. Het nadeel is dat het irritatie-gehalte van het shoppen bij een discounter hoger ligt.quote:Op vrijdag 5 oktober 2012 09:56 schreef Pietverdriet het volgende:
De Salmonella is over de grens gegaan
http://www.n-tv.de/panora(...)-article7392906.html
Grappig is wel dat je er zo achter komt dat de slaatjes van de Aldi dus door Johma gemaakt worden.
Ik moet zeggen dat de 120-kilo kassakalveren bij de Aldi mij een stuk minder irriteren dan een AH vol met puberende marrokaantjes die voor elk product dat je moet hebben een vakkenvul-kar neerplempen.quote:Op vrijdag 5 oktober 2012 20:20 schreef Sessy het volgende:
[..]
Bij de discounters zijn veel producten verrassend goed. Haal ze uit het bakje en niemand merkt het verschil. Het nadeel is dat het irritatie-gehalte van het shoppen bij een discounter hoger ligt.
Ben je mensenschuw? Je kan gerust vragen of de vakkenvuller het even weghaalt, als er niet gevuld wordt kan jij je boodschapjes niet doen.quote:Op vrijdag 5 oktober 2012 21:43 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]
Ik moet zeggen dat de 120-kilo kassakalveren bij de Aldi mij een stuk minder irriteren dan een AH vol met puberende marrokaantjes die voor elk product dat je moet hebben een vakkenvul-kar neerplempen.
Voor de Duitse ja, maar ook voor de Nederlandse?quote:Op vrijdag 5 oktober 2012 09:56 schreef Pietverdriet het volgende:
De Salmonella is over de grens gegaan
http://www.n-tv.de/panora(...)-article7392906.html
Grappig is wel dat je er zo achter komt dat de slaatjes van de Aldi dus door Johma gemaakt worden.
Bij mij niet hoor, ik erger me meer bij bep AH filialen.quote:Op vrijdag 5 oktober 2012 20:20 schreef Sessy het volgende:
[..]
Bij de discounters zijn veel producten verrassend goed. Haal ze uit het bakje en niemand merkt het verschil. Het nadeel is dat het irritatie-gehalte van het shoppen bij een discounter hoger ligt.
Moet je het fabrikantnummer controleren wat in dat ovaaltje staatquote:Op vrijdag 5 oktober 2012 23:17 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Voor de Duitse ja, maar ook voor de Nederlandse?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |