SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 0% gewijzigd door Lucky_Strike op 27-08-2012 12:39:55 ]Spoilers!
haha tnxquote:Op maandag 27 augustus 2012 12:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
Yay voor Rhubarb dus want die is een maat geslonken en dat is een hele grote yay waard
Wat zij zegt!quote:Op maandag 27 augustus 2012 12:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
Yay voor Rhubarb dus want die is een maat geslonken en dat is een hele grote yay waard
Nou ik heb er nooit echt zin in ! Maar de afgelopen week best wel weer netjes gegeten enzo dus ik kan haast niet enorm zijn aangekomen danwel er moet wat af zijn gegaan, en zoniet als ik rond de 75kg blijf hangen vind ik het prima.quote:Op maandag 27 augustus 2012 12:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
Heb je er deze week wel zin in Joene?
quote:Op maandag 27 augustus 2012 12:08 schreef Lucky_Strike het volgende:
Yay voor Rhubarb dus want die is een maat geslonken en dat is een hele grote yay waard
8 cm op je taille!quote:Op maandag 27 augustus 2012 12:16 schreef laiveneertiekje het volgende:
[..]yay
Ik praat er eigenlijk ook niet veel met mensen over, weet je dat. Het sporten wel, en daar krijg ik ook wel complimentjes over... Maar dat mijn gewicht nog niet zo meegaat, en hoe ik daar soms mee kan zitten weten niet veel mensen.
Ik heb laatst ook mijn taille gemeten, en ik had nog een kaartje met maten liggen van de naailes.. Het scheelde 8 cm.... Dus de rok die ik ga maken maak ik maar in een maat kleiner heb ik besloten, hij zakte nu toch wel af..
eyy susie.. volgens mij ben je even lang als ikquote:Op maandag 27 augustus 2012 12:32 schreef Susie het volgende:
[ afbeelding ]
Ah, deze dus. Mag ik in de OP erbij?
ja doen we al hoor , maar had nu nog mn werk in noord-holland en per 1 sept in zuid-holland.quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
quote:Op maandag 27 augustus 2012 12:51 schreef Susie het volgende:
Thanks Lucky!
Ben 1.73 Barreltje en heb eigenlijk niet echt gesteld van dan en dan wil ik het behaald hebben. Tuurlijk, het liefst morgen al, maar we moeten wel realistisch blijvenIk denk dat voor mijn verjaardag in februari een goed doel is. Dan heb ik 5 maanden om 16 kilo af te vallen? Is dat realistisch?
Als ik trouwens 78 haal ben ik ook al superblij, dat was ik ook voor mijn zwangerschap!
Dat is wel lastig zeg! Succes daarmee.quote:Op maandag 27 augustus 2012 12:54 schreef Barreltje het volgende:
alleen vind ik het lastig omdat de komende 2-3 maanden 75 % van het eten dat ik eet door iemand anders is klaar gemaakt en ik dus niet heel veel keus heb.. maar we gaan gewoon veel vlees met groenten eten
Ik wil niet negatief doen en weightwatchers afkraken maar het is niet het beste dieet wat je kan volgen met dingen erin waarvan ze zeggen dit kan je onbeperkt eten etc.quote:Op maandag 27 augustus 2012 17:52 schreef Susie het volgende:
Ben dus met weight watchers begonnen, maar moet nog even aan dat puntengebeuren wennen! Maar op zich redelijk gedaan vandaag vind ik zelf![]()
En lekker trainen Barreltje! Ik mag volgende week weer starten... mag = moet dus!
de moeder van een oudklasgenootje van mijn dochter doet al een hele tijd WW en die valt dus echt geen ene flikker af.. ja soms 100 gram, soms 200 gram en die sport 4/5x per week intensief!quote:Op maandag 27 augustus 2012 17:52 schreef Susie het volgende:
Ben dus met weight watchers begonnen, maar moet nog even aan dat puntengebeuren wennen! Maar op zich redelijk gedaan vandaag vind ik zelf![]()
En lekker trainen Barreltje! Ik mag volgende week weer starten... mag = moet dus!
ik ook, gezellig!quote:Op maandag 27 augustus 2012 17:52 schreef Susie het volgende:
Ben dus met weight watchers begonnen, maar moet nog even aan dat puntengebeuren wennen! Maar op zich redelijk gedaan vandaag vind ik zelf![]()
Uhh... Zweten bij inspanning is toch niets mis mee? Ik ben nu ook bezweet (heb net hardgelopen). Het hoort er gewoon bij, zeker in de zomer. Niets mis met vers zweet.quote:Op maandag 27 augustus 2012 18:56 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb een dikke vette faal gehad vanmiddag. Ik had mezelf eindelijk, eindelijk de deur uit geschopt om een uurtje te gaan wandelen maar na 5 minuten had ik al zo'n grote zweetaanval dat ik weer naar huis ben gegaan
Dat doen we dus niet meer overdag, veel te warm.
Oke, bedankt voor de tip.quote:Op maandag 27 augustus 2012 19:56 schreef rhubarbje het volgende:
Volgens mij komt dat door bepaalde organen als je hart
kan dat die al 'beschadigd' zijn of nog ongezond zijn
ga eens langs de dokter zou ik zeggen
kan nooit kwaad
Ja tuurlijk. Maar als het zweet letterlijk van je hoofd drupt als je even naar de brievenbus wandelt is er iets niet helemaal goed. En dat kan kloppen want mijn hormonen zijn in onbalans. Ik ben nu nog steeds aan het zweten van dat geintje van vanmiddag en dat was letterlijk 5 minuten wandelen. Gewoon verkeerd getimed, te veel adrenaline door stress en mijn tussendoortje een half uur te laat genomen. Stom, ik had het kunnen weten. Morgen beterquote:Op maandag 27 augustus 2012 22:34 schreef helicopter het volgende:
[..]
Uhh... Zweten bij inspanning is toch niets mis mee? Ik ben nu ook bezweet (heb net hardgelopen). Het hoort er gewoon bij, zeker in de zomer. Niets mis met vers zweet.
Dit dusquote:Op dinsdag 28 augustus 2012 10:02 schreef laiveneertiekje het volgende:
Ik zat mij vanmorgen te bedenken dat ik niet eens weet wanneer ik weer last van PMS moet hebben... Lang leve het spiraaltje.
Als ik had geweten dat een pols breken en elleboog ontwrichten dé afvalmethode is, dan was ik veel eerder van die trap geflikkerdquote:
Buh nee dank je.quote:Op dinsdag 28 augustus 2012 12:27 schreef Domme_Gans het volgende:
[..]
Als ik had geweten dat een pols breken en elleboog ontwrichten dé afvalmethode is, dan was ik veel eerder van die trap geflikkerd
wat is een grondwerker?quote:Op woensdag 29 augustus 2012 11:07 schreef Stormqueen het volgende:
Zacht fruit
Hier de komende weken weinig updates, ben momenteel fulltime als grondwerker bezig, dus is er al een week niet gekookt en de weegschaal is vergetentot over een week of drie en succes aan allen!!
Ik krijg 's ochtends meestal geen twee sneeën brood op, omdat ik heel vroeg ontbijt (rond half zeven). Ik neem dan een extra boterham mee naar m'n werk en eet die rond negen uur. Die ontbijtkoek 's ochtends is vooral omdat ik vind dat ik anders niet fatsoenlijk ontbeten heb... maar misschien moet ik dat loslaten.quote:Op woensdag 29 augustus 2012 09:42 schreef Susie het volgende:
Ik sluit mij aan bij Fuente Tink89, want waarom tussendoor (die eerste dan) nog 2 volkoren?
Goed, ben ook totaal geen expert hoor, maar waarom niet 's morgens ontbijt 2 volkoren ipv die ontbijtkoek en dan als tussendoor dan een plakje ontbijtkoek?
Salade die al 6 uur in een bakje zit buiten de koelkast? Hoe doe je dat dan zonder dat alles helemaal slap en zompig wordt? En niemand is hier echt een expert, we doen allemaal wat ons goed lijkt, op basis van wat we lezen, gezond verstand en ervaring. Gaat primaquote:Op woensdag 29 augustus 2012 09:35 schreef Fuente het volgende:
Ik zou inderdaad ook zeggen dat je wat meer eiwitten kan eten. En misschien in je lunch een salade omdat je tussendoor ook nog 2 boterhammen eet? Je eet best veel brood (vind ik, maar ik ben geen expert).
's Ochtends fruit zou inderdaad wel kunnen. Zit niet zo in m'n ritme, had er niet eens aan gedacht. Komt ook wel door die boterham om 9 uur. En eerlijk gezegd vind ik het echt heel vies om lauwwarm gesneden fruit te eten... maar da's mijn ding hoor. Ik vind fruit sowieso niet echt lekker en als het dan ook nog eens niet lekker koud uit de koelkast komt of een beetje mushi isquote:Op woensdag 29 augustus 2012 11:02 schreef rhubarbje het volgende:
trouwens: je kunt het fruit toch ook 's ochtends nemen? en dan ontbijtkoek in de middag?
dat red je perzikje wel hoor
ik had gisteren ook een perzik thuis al gesneden en mee genomen in een bakje en pas na 9 uur (na het snijden bedoel ik) op
was prima
maar mijn fruit was ook niet zompig?quote:Op woensdag 29 augustus 2012 11:30 schreef Tink89 het volgende:
Txs voor de tips! Vooral die appelsnijder vind ik echt een heel goed idee. Als ik morgen langs de Ikea kom, zal ik er eentje meenemen. Stuk voordeliger dan van die zakjes voorgesneden fruit.
[..]
Ik krijg 's ochtends meestal geen twee sneeën brood op, omdat ik heel vroeg ontbijt (rond half zeven). Ik neem dan een extra boterham mee naar m'n werk en eet die rond negen uur. Die ontbijtkoek 's ochtends is vooral omdat ik vind dat ik anders niet fatsoenlijk ontbeten heb... maar misschien moet ik dat loslaten.
[..]
Salade die al 6 uur in een bakje zit buiten de koelkast? Hoe doe je dat dan zonder dat alles helemaal slap en zompig wordt? En niemand is hier echt een expert, we doen allemaal wat ons goed lijkt, op basis van wat we lezen, gezond verstand en ervaring. Gaat prima
[..]
's Ochtends fruit zou inderdaad wel kunnen. Zit niet zo in m'n ritme, had er niet eens aan gedacht. Komt ook wel door die boterham om 9 uur. En eerlijk gezegd vind ik het echt heel vies om lauwwarm gesneden fruit te eten... maar da's mijn ding hoor. Ik vind fruit sowieso niet echt lekker en als het dan ook nog eens niet lekker koud uit de koelkast komt of een beetje mushi is![]()
To do-list is hoe dan een appelsnijder en een koelelement kopen
Nu snel verder werken, in m'n tweede week al veelvuldig Fok'en zal m'n baas me niet in dank afnemen...
Xx
iemand die grond (zand) verplaatst. Zijn nu bezig met egaliseren waar de bestrating komt...50m2 20 cm afgraven, is toch stiekem 10 kuub die je moet verplaatsenquote:
quote:Op woensdag 29 augustus 2012 11:59 schreef Stormqueen het volgende:
Maar omdat ik slapper ben dan mijn vriend mag ik de graafmachine besturen
quote:Op woensdag 29 augustus 2012 12:12 schreef Stormqueen het volgende:
En wie ging er net door een waterleiding met z'n spaai?
als het er pas een dag in ligt is het nog zuurder. Gelukkig overtrof hij zichzelf zojuist door dwars door de kraaknieuwe riolering te gravenquote:Op woensdag 29 augustus 2012 13:05 schreef helicopter het volgende:
[..]Geeft altijd zo'n rotzooi!
![]()
Mr helicopter heeft dat in huis al een paar keer voor elkaar gekregen.
met de hand zo'n 800 per uur, dat hou je niet lang volquote:Op woensdag 29 augustus 2012 13:46 schreef Susie het volgende:
Oh ohWel gaaf, zo'n graafmachine besturen! Als je het met de hand zou doen verbrand je nog wat callorien
![]()
Ik heb vanmorgen zo doorgestapt (net een uurtje weer thuis), dat ik totaal geen zin meer heb om het huis te doen (moet nodig dweilen eigenlijk). Misschien krijg ik straks nog energie? Eerst nog ff lekker in het zonnetje
quote:Op woensdag 29 augustus 2012 14:44 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
als het er pas een dag in ligt is het nog zuurder. Gelukkig overtrof hij zichzelf zojuist door dwars door de kraaknieuwe riolering te graven
En nu is de tuin een groot modderbad?quote:Op woensdag 29 augustus 2012 14:52 schreef Stormqueen het volgende:
Nou, riool zit weer dicht, Thank god voor manchetmoffen.
Je moet er wat voor over hebben he?quote:Op woensdag 29 augustus 2012 14:45 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
met de hand zo'n 800 per uur, dat hou je niet lang vol
Kun jij 180 m2 woestenij sneller uitgraven, ingraven, bestraten, aanleggen?quote:Op woensdag 29 augustus 2012 15:05 schreef Barreltje het volgende:
lijstje werd even anders..
L: bruin pistoletje met filet americain & bruin pistoletje met rosbief![]()
t: een eierkoek![]()
en waterleidingen perforeren
had je eigenlijk anderhalve week geleden moeten doen
succes met de tuin nog! ( en gaat dat echt 3 weken duren?)
we hadden wel de geest om nog niks aan te sluiten gelukkigquote:Op woensdag 29 augustus 2012 14:56 schreef helicopter het volgende:
[..]
En nu is de tuin een groot modderbad?
geen ideequote:Op woensdag 29 augustus 2012 15:27 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
Kun jij 180 m2 woestenij sneller uitgraven, ingraven, bestraten, aanleggen?
Alle bomen rooien en bekabeling leggen, aansluiten en plantenbakken metselen?
Zo ja, dan ben je aangenomen
Ik vind 3 weken nog best snel.quote:Op woensdag 29 augustus 2012 15:27 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
Kun jij 180 m2 woestenij sneller uitgraven, ingraven, bestraten, aanleggen?
Alle bomen rooien en bekabeling leggen, aansluiten en plantenbakken metselen?
Zo ja, dan ben je aangenomen
ik gokte al dat je balkonbezitter wasquote:Op woensdag 29 augustus 2012 15:30 schreef Barreltje het volgende:
[..]
geen ideeik ga van het weekend een tuin aanleggen op mijn 25 m2 balkonnetje
quote:Op woensdag 29 augustus 2012 16:02 schreef Stormqueen het volgende:
[..]
ik gokte al dat je balkonbezitter was
Ach, jouw balkon is ongeveer 2 x zo groot als de tuin van ons grote mensen huis. Inclusief schuur. Ik zou heel wat over hebben voor 25 vierkante meter zonder toegang voor padden en kikkersquote:Op woensdag 29 augustus 2012 16:06 schreef Barreltje het volgende:
[..]![]()
later.. als ik groot slank en ouder ben.. dan heb ik ook een tuin hoor![]()
Ach, je hebt nu al een balkon dat groter is dan mijn kamer, dus in dat opzicht doe je toch iets goedquote:Op woensdag 29 augustus 2012 16:06 schreef Barreltje het volgende:
[..]![]()
later.. als ik groot slank en ouder ben.. dan heb ik ook een tuin hoor![]()
Grote kans dat je alles er weer aan eet als je je normale eetpatroon weer oppaktquote:Op dinsdag 28 augustus 2012 12:27 schreef Domme_Gans het volgende:
[..]
Als ik had geweten dat een pols breken en elleboog ontwrichten dé afvalmethode is, dan was ik veel eerder van die trap geflikkerd
Niet perse waar.quote:Op woensdag 29 augustus 2012 23:14 schreef BananaPancake het volgende:
[..]
Grote kans dat je alles er weer aan eet als je je normale eetpatroon weer oppakt
oh allergie? ik heb dat met ananasquote:Op donderdag 30 augustus 2012 09:33 schreef Silmarwen het volgende:
Nee tis maar 1 schepje havermout. Dus eetlepel, niet meer.
Een appel pof je door hem even 1 a 2 minuten in de magnetron te doen. Ik kan enkel verwarmde appels eten.
Enzymen. Krijg ik een allergische reactie. Verwarming breekt de enzymen af.quote:Op donderdag 30 augustus 2012 09:34 schreef Barreltje het volgende:
hoe komt dat? wat is er "mis " met een onverwarmde appel?
Mij ook niet.quote:Op donderdag 30 augustus 2012 09:35 schreef rhubarbje het volgende:
[..]
oh allergie? ik heb dat met ananas![]()
en meloen en kiwi hoewel ik nooit heb geprobeerd om die te verwarmenleek me niet echt wat
ahhquote:Op donderdag 30 augustus 2012 09:36 schreef Silmarwen het volgende:
[..]
Enzymen. Krijg ik een allergische reactie. Verwarming breekt de enzymen af.
en wat is momentsoepquote:Op donderdag 30 augustus 2012 11:59 schreef bigfoot1972 het volgende:
Ik zal ook eens posten wat ik gisteren gegeten heb:
O1 (8 uur): halve gallia meloen, glas grapefruit sap, halve doos aardbeien - SUIKER!!
O2 (10 uur): 2 dunne sneedjes desem/noten/rozijnenbrood met fruitstroop - SUIKER!!
L (12 uur): salade met walnoten + broodje filet american van de kantine
T (15 uur): aardbeien en radijsjes - SUIKER!!
D (18 uur): momentsoep + maaltijdsalade (zelfgemaakt) met sla, 3 gekookte eieren, mager uitgebakken spekjes, half blik mais, vinaigrette dressing- SUIKER!!
S (19-20.30uur): fitnessclub: 40 min cardio, 20 min gewichten, 15 min buikspieroefeningen en relaxen (20.30-22 uur): 10 min zonnebank, 3 sauna rondjes
T (22 uur) momentsoep en 2 wortels
maar een hele doos per dag?quote:Op donderdag 30 augustus 2012 12:52 schreef Vicky het volgende:
Aardbeien zijn prima tussendoortjes als je aan het afvallen bent.. (heb ik geleerd in aardbeienland)
500 gram heeft 84 kcal volgens mij.. Niet veel iig.quote:
oh wow!quote:Op donderdag 30 augustus 2012 12:57 schreef Vicky het volgende:
[..]
500 gram heeft 84 kcal volgens mij.. Niet veel iig.
Wat ik zelf begrepen heb van de theorie uit de voedingsleer is dat het goed is om voor je ontbijt met veel fruit te beginnen. Dat verhoogt je bloedsuikerspiegel en dat zorgt ervoor dat de spijsvertering snel op gang gebracht wordt.quote:O1 (8 uur): halve gallia meloen, glas grapefruit sap, halve doos aardbeien - SUIKER!!
O2 (10 uur): 2 dunne sneedjes desem/noten/rozijnenbrood met fruitstroop - SUIKER!!
o sorry, het heet opkikker. Vroeger heette dat momentsoep, is een ander merk geloof ik. Anyway, dat is een soort cupasoup maar dan bouillon met nagenoeg geen calorieen.quote:en wat is momentsoep
Het werkt idd wel, maar wat ben je van plan als je je streefgewicht hebt bereikt?quote:Op donderdag 30 augustus 2012 13:00 schreef bigfoot1972 het volgende:
[..]
Wat ik zelf begrepen heb van de theorie uit de voedingsleer is dat het goed is om voor je ontbijt met veel fruit te beginnen. Dat verhoogt je bloedsuikerspiegel en dat zorgt ervoor dat de spijsvertering snel op gang gebracht wordt.
In de avond neem ik vooral een combinatie van groenten en eiwitten, fruit is dan uit den boze.
[..]
o sorry, het heet opkikker. Vroeger heette dat momentsoep, is een ander merk geloof ik. Anyway, dat is een soort cupasoup maar dan bouillon met nagenoeg geen calorieen.
Sinds ik terug ben van vakantie volg ik een soortgelijk eetpatroon 6 dagen per week (op zaterdag ga ik uit en drink ik wel bier enzo), en val daarmee 2 kilo per week af. Dus het werkt wel.
Het is beter om de dag te beginnen met alleen fruit, evt aangevuld met wat magere yoghurt. Vooral niet combineren met brood of vetquote:[ik snap niet] zo goed ... waarom je 2 keer ontbijt?
waarom niet omdraaien? een normaal ontbijtje met een tussendoortje om 10 uur?
heb begrepen dat dat beter is voor je spijsvertering
het is goed vol te houden voor mij doordat ik veel eieren in de maaltijdsalade 's avond neem. Ook kun je beter je calorieen in de ochtend eten dan in de avond.quote:maar ik moet zeggen dat ik de combi lunch en diner erg licht vind
geen probleem hoor, discussie is altijd leuk en leerzaam!quote:verder was het niet mijn bedoeling om meteen je lijstje aan te vallen zeg maar
maar ik dacht als barreltje begint ga ik ook
quote:Op donderdag 30 augustus 2012 13:03 schreef rhubarbje het volgende:
maar ik dacht als barreltje begint ga ik ook
Ik ga ongeveer 2 a 3 keer per week naar de sauna en zweet dan ook veel mineralen / zout uit. Verder heb ik ook geen hoge bloeddruk en heb geen problemen met een teveel aan zout. Overigens zijn 1 of 2 kopjes bouillon geen probleem lijkt me. Voordat ik met dieet begon at ik bijna elke dag wel een zak zoutjes leeg, dus ben wel wat gewend.quote:oh en in die cuppasoepdingen zit weinig voedingswaarden en veel zout
waarom niet zelf soep maken en in kleine porties invriezen?
Dat is inderdaad iets wat ik in de gaten moet gaan houden. Ik heb overigens niet het idee dat ik mijn metabolisme om zeep help, juist omdat ik behoorlijk veel fruit en groente eet.quote:Het werkt idd wel, maar wat ben je van plan als je je streefgewicht hebt bereikt?
2kg per week is heel veel, dat betekent dat je dus behoorlijk veel minder kcals tot je neemt dan je verbrand. Het betekent ook dat je lijft hier aan kan wennen en dat je dus je metabolisme om zeep helpt en zo de kans dat je gaat jojo-en enorm vergroot.
Dan gaat het me te lang duren, ik zit nu in een goede modus om er mee door te gaan. Ik denk dat als ik dit aan ga passen ik op mijn huidige gewicht zal blijven.quote:Is het niet handiger om, nu je een soort kick-start hebt gehad van 10 kilo, proberen een eetpatroon te ontwikkelen dat mss het afvallen wat minder rap laat gaan, maar dat op de lange termijn beter vol te houden is?
ik weet niet hoor... je zegt precies het tegenovergestelde als elke professional die ik ooit heb geraadpleegdquote:Op donderdag 30 augustus 2012 13:09 schreef bigfoot1972 het volgende:
[..]
Het is beter om de dag te beginnen met alleen fruit, evt aangevuld met wat magere yoghurt. Vooral niet combineren met brood of vet
Lees bijv ook dit:
http://www.dieetvandaag.n(...)n-de-dag-fruit-eten/
[..]
het is goed vol te houden voor mij doordat ik veel eieren in de maaltijdsalade 's avond neem. Ook kun je beter je calorieen in de ochtend eten dan in de avond.
[..]
geen probleem hoor, discussie is altijd leuk en leerzaam!
afgezien van naar de printer , de koffie machine en de toilet lopen doe ik overdag niet zo veel.. want om nou te zeggen dat je met typen veel kcal verbruiktquote:Zodoende kan de voeding gedurende de hele dag worden verwerkt door het lichaam omdat men overdag over het algemeen meer in beweging is dan in de avond.
dat wil toch nog niet zeggen dat dit goed isquote:Op donderdag 30 augustus 2012 13:16 schreef bigfoot1972 het volgende:
[..]
Ik ga ongeveer 2 a 3 keer per week naar de sauna en zweet dan ook veel mineralen / zout uit. Verder heb ik ook geen hoge bloeddruk en heb geen problemen met een teveel aan zout. Overigens zijn 1 of 2 kopjes bouillon geen probleem lijkt me. Voordat ik met dieet begon at ik bijna elke dag wel een zak zoutjes leeg, dus ben wel wat gewend.
afvallen is iets wat lang duurt en alleen de lange weg is een duurzame wegquote:[..]
Dat is inderdaad iets wat ik in de gaten moet gaan houden. Ik heb overigens niet het idee dat ik mijn metabolisme om zeep help, juist omdat ik behoorlijk veel fruit en groente eet.
Daarnaast ben ik van plan om niet zo heel veel aan mijn dieet te veranderen wanneer ik mijn streefgewicht heb bereikt. Als het kan zal ik wat vaker 's avonds weer 'normaal'eten ipv de maaltijdsalades van nu maar ik zie dit meer als een nieuwe levensstijl dan als een tijdelijk dieet.
[..]
Dan gaat het me te lang duren, ik zit nu in een goede modus om er mee door te gaan. Ik denk dat als ik dit aan ga passen ik op mijn huidige gewicht zal blijven.
hoe kom je erbij dat ik nu teveel zout inneem? Omdat ik gem. een kopje bouillon per dag drink? of twee als ik naar de sauna geweest ben (45 min zweten in totaal)? Verder eet ik nauwelijks zout per dag.quote:Op donderdag 30 augustus 2012 13:18 schreef rhubarbje het volgende:
[..]
dat wil toch nog niet zeggen dat dit goed is![]()
ik snap niet zo goed waarom je wel je eetpatroon zou willen verbeteren maar dit dan zou laten liggen vooral aangezien erg duidelijk is wat te veel zout met je doet vooral als je overgewicht hebt
genoeg onderzoeken die aantonen dat ook al heb je nog nergens last van de combinatie overgewicht en te veel zout inname een erg slechte is en de kans op 'vroeg' overlijden enorm vergrootquote:Op donderdag 30 augustus 2012 13:58 schreef helicopter het volgende:
Ik vind dat gedoe over zout altijd een beetje onzin. Natuulijk moet je geen bakken zout eten, maar als je geen hoge bloeddruk hebt, geen oedeem, geen problemen met je nieren of andere serieuze problemen hebt kan een bouillonnetje per dag toch geen kwaad?
Ze gaan er altijd vanuit dat iedereen half dood is.
je hart nieren en bloedvaten zijn door het overgewicht alleen al kwetsbaarderquote:Op donderdag 30 augustus 2012 14:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
Hmz, ik ben nog niet helemaal overtuigd. Wel van dat veel zout slecht voor je is maar niet van dat dat slechter zou zijn voor mensen met overgewicht.
ja maar hoeveel mensen hebben zo'n grondig onderzoek laten doen?quote:Op donderdag 30 augustus 2012 14:21 schreef helicopter het volgende:
Ja, maar dan is dat toch wel aan iets te zien?
Ik hou ook vocht vast, maar mijn hart is beresterk en mijn bloeddruk redelijk laag (110-60 een paar weken geleden). Ik ben verder in een redelijk goede conditie, kan immers ongeveer 5km hardlopen.![]()
Mijn lever en nieren zijn recent gecontroleerd en in prima conditie. Ik denk dat ik wel wat zout kan hebben zonder direct in de problemen te komen.
Nu hou ik niet zo van zout en mijd ik het automatisch al redelijk, maar het gaat om het idee.
whahaha ik ken zoiets wel met bierquote:Op donderdag 30 augustus 2012 14:27 schreef Fuente het volgende:
http://foodzy.com/ en een recensie op http://www.recensiekoning.nl/2011/09/48833/foodzy
Je voert in wat je eet. Elke foodzy staat voor 20 calorieën geloof ik. Je kan 'batches' winnen voor dingen die je gehaald hebt (bijvoorbeeld genoeg groenten eten, genoeg fruit eten etc). Je kan ook vrienden toevoegen en dan kun je dus zien wat zij gegeten hebben.
Ik vind het heel erg leuk. Ik probeer rond de 80 foodzies (gheghe) per dag te eten, rond de 1600 calorieën dus.
een beetje volhoudingsvermogen is goed voor een mensquote:Op donderdag 30 augustus 2012 14:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik hoop niet dat we Bigfoot weggejaagd hebben
nou kijk dat is dus het dingquote:Op donderdag 30 augustus 2012 15:09 schreef bigfoot1972 het volgende:
Ik ben er nog hoor, maar moet ook nog werken
(en ga straks mijn - volgens mij - ZOUTLOZE radijsjes eten)
nee maar goed mensen denken als ik geen zout (als in korreltjes uit een busje) eet dan zit het wel goedquote:Op donderdag 30 augustus 2012 15:30 schreef helicopter het volgende:
http://www.voedingswaardetabel.nl/voedingswaarde/voedingsmiddel/?id=790
Volgens deze site heeft 100gr radijsjes 20mg natrium (x 2,5 = 50 milgram zout), miligram dus. Op de 6 gram (6000mg) die je op een dag mag hebben is het dus niet echt een probleem.
Hehe, eindelijk een medemanquote:Op donderdag 30 augustus 2012 11:33 schreef bigfoot1972 het volgende:
Ik doe ook mee hier!
Ben sinds een begin juli op dieet (gezond eten, meer bewegen) en inmiddels al 10 kilo kwijt in 8 weken. Gaat dus mooi volgens schema!
[ afbeelding ]
Ik heb niet echt een hard doel qua eindgewicht, maar ik wil in ieder geval mijn buik kwijt zijn. Volgens de BMI calculator zit ik met 95 kg niet meer in de categorie 'overgewicht' dus dat hou ik voorlopig maar aan als doel.
Dan let je toch niet goed op, er zitten hier wel meer mannen!quote:
Terugrekenend denk ik 1m95.quote:Wat doe je qua lengte?
Sorry hoorquote:Op donderdag 30 augustus 2012 19:42 schreef Sometimes het volgende:
[..]
Dan let je toch niet goed op, er zitten hier wel meer mannen!
[..]
Terugrekenend denk ik 1m95.
Hoe veel/weinig mag je eten met je punten?quote:Op donderdag 30 augustus 2012 20:21 schreef Susie het volgende:
Mijn kerel hier had trek in hotdogs vanavondDus ben iets over mijn punten heen gegaan.... jammer, maar verder ga ik wel onwijs goed eigenlijk. Overigens wil ik ook niet dat hij de dupe wordt van min dieet zeg maar. Dus overdag gewoon streng voor mezelf en flink water drinken en avond eten, wat de pot schaft, maar met mate.
Er zijn trouwens toch nog wel meer mannen hier?
Euh ja, nog een probleempje van mij (al vanaf pak hem beet dat ik 4 jaar ben), ik lust haast geen groentequote:Op donderdag 30 augustus 2012 20:51 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mijn god zeg, ik zou op 4 crackers en twee appels de dag echt niet doorkomen.
Besef je trouwens dat je geen grammetje groente op hebt vandaag?
Dat is wel heel heel weinig......quote:Op donderdag 30 augustus 2012 20:38 schreef Susie het volgende:
Ik vind het nog best te doen eigenlijk. Wat ik vandaag heb gegeten:
O: 2 LU cracottes Vital, 1 met plak 30+ kaas, de ander met Philadelphia paprika/kruiden light
T: Appel
L: 2 LU cracottes Vital, 1 met smeerkaas 20+ en komkommer, andere wederom met Philadelphia (kan het niet helpen vind dat nou eenmaal lekker)
T: Appel (wij hadden geen banaan in huis, AH to go ook niet en ik had geen trek in mijn kiwi)
D: 3 witte puntje + 3 knakworst.
Maarrrrrrrr..... ik heb een vreselijke verslaving die 3 punten per keer kosten: Red Bull. Ben al aan het afkicken, maar met weinig slaap enzo, heb ik het echt (gelul natuurlijk, is psychisch) nodig....
Fruit kan je dus eindeloos tussendoor eten, maar zoals alles moet het gewoon met mate. Wanneer ik die Red Bull echt laat staan, dan kan je prima een bruine boterham nemen ipv de cracottes (alhoewel ik die echt niet erg vind).
Maar goed, ben verder ook echt nog aan het onderzoeken wat hoeveel punten is enzo, maar heb ook een redelijk gezond verstand (behalve dan wat betreft Red Bull) dat snoep, chips, nootjes en dergelijk niet goed is voor een dieet. En eigenlijk is dat bij mij altijd al het probleem geweest: snaaien!
Ik probeer sommige dingen ook wel, maar wat ik zeg, het blokkeert gewoon. Alsof er een klepje dicht gaat ofzoquote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:15 schreef Vicky het volgende:
Ik lustte vroeger ook geen groente, ben er nog steeds niet gek op, maar ik eet het wel..
Sla telt niet helaas.quote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:18 schreef Susie het volgende:
[..]
Ik probeer sommige dingen ook wel, maar wat ik zeg, het blokkeert gewoon. Alsof er een klepje dicht gaat ofzo![]()
Gisteren overigens wel spinazie gegeten. Maar er zijn meer dagen dat ik het niet eet dan wel.
Maar als sla onder groentes valt, die eet ik wel meerAlleen vandaag dus niet.
Voeding waar nuttige voedingsstoffen in zitten vervangen door troepquote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:20 schreef Susie het volgende:
Is ook weinig, maar drink veel water 2 liter en dan die Red Bull dus nog, die vult mij ook. Als ik die niet dronk, dan at ik wel meer.
Je lichaam heeft ook voedingsstoffen nodig dus dat water telt niet (verder wel goed dat je veel water drinkt)quote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:20 schreef Susie het volgende:
Is ook weinig, maar drink veel water 2 liter en dan die Red Bull dus nog, die vult mij ook. Als ik die niet dronk, dan at ik wel meer.
Je hoeft natuurlijk niets zo op te eten als je het echt niet lekker vindt. Door eten heen doen (verstoppen) is prima hoorquote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:22 schreef Susie het volgende:
Oh damn, sla niet....
Tja, wat zal ik op paprika zeggen. Als die ergens doorheen zit, ok, maar om nou zo op te eten? Ben echt een kneus daarin hoor! En dan baal ik weer van mijzelf dat ik zo'n lastige eter ben...
Je kan het gelukkig nog leren etenquote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:22 schreef Susie het volgende:
Oh damn, sla niet....
Tja, wat zal ik op paprika zeggen. Als die ergens doorheen zit, ok, maar om nou zo op te eten? Ben echt een kneus daarin hoor! En dan baal ik weer van mijzelf dat ik zo'n lastige eter ben...
Rauw zijn die dingen inderdaad een stuk lekkerderquote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:24 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik lust geen bietjes en spruitjes. Ik probeer beide een paar keer per jaar odat ik het niet uit kan staan als ik iets niet lust.
Wel zijn er dingen die ik veel liever rauw dan bewerkt eet. Andijvie, rode kool, wortels oder andere. Ik ben blij dat ik gek op groente ben!
Ook een prima oplossing!quote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:27 schreef Vicky het volgende:
Mijn dochters houden ook helemaal niet van groente. Als we pasta eten gooien we de roerbakgroente en pastasaus door de blender..
Slimquote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:27 schreef Vicky het volgende:
Mijn dochters houden ook helemaal niet van groente. Als we pasta eten gooien we de roerbakgroente en pastasaus door de blender..
Toen mijn vriend en ik net een maand ofzo samen waren was ik ziek en wilde ik stamppot andijvie. Ik weet niet beter dan dat je dat maakt met rauwe andijvie. Ik kon wel janken toen hij heel trots met een bord gekookte andijvie aankwam... Nu vindt ie rauw gelukkig ook lekkerder.quote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:26 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Rauw zijn die dingen inderdaad een stuk lekkerder
Ik geloof best dat ik wel weet wat gezond eten is, alleen doe ik het dus niet. En daarom is het ook niet verrassend dat ik 91 kilo blijf wegen als je alleen maar slechte dingen eet en snaait.quote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:24 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Je kan het gelukkig nog leren eten
Maar ze te horen/lezen weet je niet heel veel van gezond eten.
Is een dietist niet een optie? Iets meer persoonlijke aandacht dan met de WW.
Dus je weet dat hoe je op dit moment eet ook niet gezond is?quote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:31 schreef Susie het volgende:
[..]
Ik geloof best dat ik wel weet wat gezond eten is, alleen doe ik het dus niet. En daarom is het ook niet verrassend dat ik 91 kilo blijf wegen als je alleen maar slechte dingen eet en snaait.
Buiten dat maakt het er ook niet makkelijker op als je weinig lust en dus weinig variatie hebt.
Dat is ook een zegen en wou echt dat ik dat ook had. Hier dus ontzettend vaak hetzelfde en dat komt soms zeker je strot uit.quote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Poeh, hoe langer ik hier over nadenk, hoe blijer ik ben dat ik bijna alles wel lust. Wij eten hooguit twee keer per maand hetzelfde, we zijn gek op variatie.
Omdat leven op 4 cracottes overdag te weinig isquote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:39 schreef Susie het volgende:
Joh, waar valt sla wel onder dan?? Dat weet ik gewoon echt niet, is dat dan zo erg?
Dat ik 4 cracottes eet, met beleg, 2 appels en 3 hotdogs, daaruit maak je nu op dat ik op dit moment niet goed eet?
Iemand vroeg iets over de punten van WW, alleen is vandaag dus geen repre dag, ook niet vanwege de Red Bull en nee, dat is inderdaad niet gezond en moet ik ook vanaf.
Zou kunnen, maar ik heb er geen problemen mee. Ik heb nauwelijks een honger gevoel gehad vandaag. Trek om 16 uurquote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:41 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Omdat leven op 4 cracottes overdag te weinig iszoals al meerdere mensen aangaven.
Gewoon groente maar je hebt er verder niets aan.quote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:46 schreef Susie het volgende:
[..]
Zou kunnen, maar ik heb er geen problemen mee. Ik heb nauwelijks een honger gevoel gehad vandaag. Trek om 16 uurEn nogmaals, dit was vandaag he?
En waar valt sla nou onder?? Ben toch echt nieuwsgierig hoor!
Wat ik net al zei, dit was vandaag.quote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Sla is wel groente maar bestaat voornamelijk uit water, qua vitaminen en vezels zet dat net zo weinig zoden aan de dijk als komkommer.
Het zal de meesten van ons niet om je waardeloze avondeten en Red Bull gaan. Wat je overdag heb geheten is gewoon een crash dieet hoeveelheid en daar zijn we hier niet zo van.
6? Dat at ik normaal gesproken al niet... Mja, dat kwam ook door al het andere!quote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:49 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Gewoon groente maar je hebt er verder niets aan.
En crashen is slecht voor je, ook al heb je geen honger.
Je krijgt te weinig voedingsstoffen binnen (wat je lichaam dus nodig heeft) en grote kans op het jojo-effect wat nog ongezonder is dan een stabiel oveergewicht.
Maar het is alleen vandaag dus morgen eet je gewoon 6 boterhammen?
Je wilt je etenspatroon toch ook verbeteren en afvallen?quote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:52 schreef Susie het volgende:
[..]
6? Dat at ik normaal gesproken al niet...
quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 08:02 schreef helicopter het volgende:
Ik ben er best trots op, want ik was na mijn bruiloft 17kg aangekomen. Een jaar geleden had ik die jurk echt met geen mogelijkheid gepast.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbierbarbaren
K&W / Barrels Buitenlandse Boerderijtje
De mijne is ook erg smerig, viel me gisteren op.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 08:58 schreef Barreltje het volgende:
[..]![]()
![]()
ik durf het nog niet geloof ik en mijn trouwjurk moet nog steeds naar de stomerij![]()
![]()
Foto!quote:Op donderdag 30 augustus 2012 22:17 schreef helicopter het volgende:
Ik pas mijn trouwjurk weer
![]()
We zijn onze nieuwe kast aan het inladen en heb de hele tijd kleren staan passen en toen dook ook mijn trouwjurk op en kon ik het niet laten die ook te passen.
wat goed en wat leuk!quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 08:02 schreef helicopter het volgende:
Ik ben er best trots op, want ik was na mijn bruiloft 17kg aangekomen. Een jaar geleden had ik die jurk echt met geen mogelijkheid gepast.
Ik plaats geen fotos van mezelf online.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 09:38 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Foto!
Dag begonnen met hardlopenzometeen nog Jillian doen.
Doet hier verder ook iemand Jillian?
Jammer, bruidjurken zijn mooi.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 10:13 schreef helicopter het volgende:
[..]
Ik plaats geen fotos van mezelf online.
quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 13:57 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb ooit een lijstje gemaakt met 'gezond eten'. Het idee was destijds dat ik alleen maar eten van mijn lijst mocht hebben. En idd, staat bomvol gezonde dingen waarvan iedereen wel weet dat het gezond is, maar....er staat ook 'blauwe m&m's' op. Was dat een grapje van mezelf? Was dat serieus? Huh?!
quote:The hidden health benefits of ... blue M&Ms?
Scientists have discovered that a chemical similar to the dye used in blue M&Ms may be able to treat paralysis.
Researchers injected a dye compound, dubbed Brilliant Blue G, into recently paralyzed rats and found that they could regain the ability to walk, albeit with a limp. Other rats recovered, too, but not as quickly. Understandably, the news has sparked a lot of surprised reaction on Twitter.
A couple caveats: An increase in M&M consumption will probably just make you fat, a co-author of the study said. And human trials will be needed before docs dose patients with this stuff, especially since it turned the rats a bit blue.
But still, who knew? U.S. News and World Report took off on the theme and identified a few other foods that can help your health in unexpected ways.
Die van mij ook.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 08:58 schreef Barreltje het volgende:
ik durf het nog niet geloof ik en mijn trouwjurk moet nog steeds naar de stomerij![]()
![]()
quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 13:57 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb ooit een lijstje gemaakt met 'gezond eten'. Het idee was destijds dat ik alleen maar eten van mijn lijst mocht hebben. En idd, staat bomvol gezonde dingen waarvan iedereen wel weet dat het gezond is, maar....er staat ook 'blauwe m&m's' op. Was dat een grapje van mezelf? Was dat serieus? Huh?!
quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 14:32 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb een bakje honingmeloen gescoord bij de C1000 net *en honderd andere dingen... wordt omgebouwd en dus was alles -echt alles- voor de helft van de prijs*
Xx
maar dan hoef je natuurlijk niet meteen allemaal snaai te halenquote:Op vrijdag 31 augustus 2012 14:32 schreef Tink89 het volgende:
Ik heb een bakje honingmeloen gescoord bij de C1000 net *en honderd andere dingen... wordt omgebouwd en dus was alles -echt alles- voor de helft van de prijs*
Xx
Hoe kun je het beste leren eten? Ik ben dus ook een onwijs moeilijke eter. Paprika is inderdaad een van de groenten die ik zo niet op kan, maar door bijvoorbeeld sommige gerechten is het wel te pruimen. Ook al eet ik het vaker dan ga ik bij de 20e keer nog steeds over mijn nek.quote:Op donderdag 30 augustus 2012 21:24 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Je kan het gelukkig nog leren eten
Maar ze te horen/lezen weet je niet heel veel van gezond eten.
Is een dietist niet een optie? Iets meer persoonlijke aandacht dan met de WW.
hoezo eet je groente wel met appelmoes er bij?quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 16:09 schreef joyvke het volgende:
[..]
Hoe kun je het beste leren eten? Ik ben dus ook een onwijs moeilijke eter. Paprika is inderdaad een van de groenten die ik zo niet op kan, maar door bijvoorbeeld sommige gerechten is het wel te pruimen. Ook al eet ik het vaker dan ga ik bij de 20e keer nog steeds over mijn nek.
Vroeger kregen wij bij alles appelmoes (bij groenten en aardappelen dus), en dit heb ik zelf erg lang doorgevoerd (slecht ik weet het). Zonder appelmoes luste ik 90% van de groenten die ik normaal at dus totaal niet. Ik vind dit erg rot, hoe graag ik er ook overheen stop, kokhalzend eten bij anderen is ook niet echt charmant ;p.
Zoiets was het van vroeger uit inderdaad en ik heb het geprobeerd af te leren. De groentes die ik zonder appelmoes wel weg krijg zijn dus erg beperkt :/.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 16:12 schreef Barreltje het volgende:
[..]
hoezo eet je groente wel met appelmoes er bij?
of stop je de groenten in de appelmoes zodat je eigenlijk alleen de appelmoes proeft
Dat is eigenlijk wel heel erg zielig.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 16:15 schreef Sometimes het volgende:
Er zijn best veel mensen die overal appelmoes overheen gieten. Als kind wilden ze anders niet eten en als volwassene komen ze er niet meer vanaf.
Ik ken iemand die gaat nergens heen zonder een tray appelmoespotjes in de kofferbak.
Goh, iemand waarin ik mijzelf herken.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 16:09 schreef joyvke het volgende:
[..]
Hoe kun je het beste leren eten? Ik ben dus ook een onwijs moeilijke eter. Paprika is inderdaad een van de groenten die ik zo niet op kan, maar door bijvoorbeeld sommige gerechten is het wel te pruimen. Ook al eet ik het vaker dan ga ik bij de 20e keer nog steeds over mijn nek.
Vroeger kregen wij bij alles appelmoes (bij groenten en aardappelen dus), en dit heb ik zelf erg lang doorgevoerd (slecht ik weet het). Zonder appelmoes luste ik 90% van de groenten die ik normaal at dus totaal niet. Ik vind dit erg rot, hoe graag ik er ook overheen stop, kokhalzend eten bij anderen is ook niet echt charmant ;p.
Maar het is natuurlijk ook wel erg makkelijk om aan toe te geven.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 21:49 schreef Susie het volgende:
Yupp, ik beken, ben geen keukenprinses inderdaad. En daarom pasta's en rijst met diverse groentes en dergelijks dat gaat wel op zich, maar ook dan blijf ik wel vaak hangen op dezelfde recepten...
@Uniekhoorn; niet aanstellen is gewoon een kut-opmerking (sorry voor het woord gebruik, maar kan er even niets anders op verzinnen). Als je even terug leest en de post van joyvke wat beter leest, dan kan je er wellicht uit opmaken dat dit echt geen aanstellerij is en dat dit voor ons lastig is en echt geen keuze of iets dergelijks.
Sorry, moest het even kwijt.
Jup, maar dat is eigenlijk meer omdat ik ze zelf verkoop...quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 23:18 schreef Ierse_Strijder het volgende:
Gebruiken jullie eigenlijk nog vitamine pillen naast jullie dieet?
Oké welke grebruik je zelf? Ik gebruik centrum en bapa.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 23:21 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Jup, maar dat is eigenlijk meer omdat ik ze zelf verkoop...
Nee, daar geloof ik niet zo in.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 23:18 schreef Ierse_Strijder het volgende:
Gebruiken jullie eigenlijk nog vitamine pillen naast jullie dieet?
Puritan's Pride Ultra Women en Source Naturals Chocolift... Bedoel jij niet Paba?quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 23:28 schreef Ierse_Strijder het volgende:
[..]
Oké welke grebruik je zelf? Ik gebruik centrum en bapa.
Die ja.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 23:34 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Puritan's Pride Ultra Women en Source Naturals Chocolift... Bedoel jij niet Paba?
Dat dusquote:Op vrijdag 31 augustus 2012 23:22 schreef rhubarbje het volgende:
Ik bedoel niet te zeggen dat je je aanstelt maar dingen wel of niet lussen is wel een psychis h en geen fysiek ding en dus te verhelpen
Niet aanstellen is erg makkelijk gezegd. Mijn smaakpapillen zijn jaren gewend om zoet te eten. Dit maakt het echt heel moeilijk om daar over heen te komen. Ik maak ook wel eens dingen met Italiaanse kruiden en het ene gerecht is wel lekker en het andere gerecht krijg ik niet weg. Ook al probeer ik het 10x dan zit ik bij sommige gerechten nog vaak te kokhalzen dat ik het niet weg krijg, ook al wil ik het echt heel graag. Ik baal daar dan enorm van, want het is niet dat het er vies uitziet. Hierdoor durf je automatisch al wat minder te pakken, want "wat als ik het niet lust" blijft door je achterhoofd spoken. Zoals Susie zegt, dit is echt geen keuze, want ik wil echt graag anders eten dan alleen brood en de groentes die ik wel lust.quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 20:51 schreef uniekhoorn het volgende:
Niet aanstellen en gewoon leren eten. Met.warme tomaat en italiaanse kruiden of w en komijn. Weet ik veel, je kan je groene gewoon lekkermaken. Zonder moeite gaat het niet lukken, mooier wordt het niet. Succes
Ik ook niet. Ik eet voldoende groente, fruit, eiwitten, vette vis en vezels dus ik zou niet weten waarom ik iets uit een potje moet nemen. En ik slik al 7 pillen iedere ochtend, erg veel meer past er niet in mijn pillendoosquote:
Dat bedoel ik, ik ben ook eigenlijk nooit ziek.quote:Op zaterdag 1 september 2012 09:09 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Ik ook niet. Ik eet voldoende groente, fruit, eiwitten en vezels dus ik zou niet weten waarom ik iets uit een potje moet nemen. En ik slik al 7 pillen iedere ochtend, erg veel meer past er niet in mijn pillendoos
Het meeste is niet zo dramatisch hoor, het klinkt extremer dan het is. De pil, tabletten om mijn nekspieren soepel te houden, anti-histamine, 3 stuks schildklierhormoon en een maagbeschermer omdat ik sinds het hormoonverhaal anders een paar keer per dag mijn eten teruggeworpen krijg.quote:Op zaterdag 1 september 2012 09:11 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Dat bedoel ik, ik ben ook eigenlijk nooit ziek.
7? waarvoor is dat als ik vragen mag?
ik snap echt wel dat het lastig is maar het is toch allemaal ecjt psychisch e dus te verhelpenquote:Op zaterdag 1 september 2012 00:25 schreef joyvke het volgende:
[..]
Niet aanstellen is erg makkelijk gezegd. Mijn smaakpapillen zijn jaren gewend om zoet te eten. Dit maakt het echt heel moeilijk om daar over heen te komen. Ik maak ook wel eens dingen met Italiaanse kruiden en het ene gerecht is wel lekker en het andere gerecht krijg ik niet weg. Ook al probeer ik het 10x dan zit ik bij sommige gerechten nog vaak te kokhalzen dat ik het niet weg krijg, ook al wil ik het echt heel graag. Ik baal daar dan enorm van, want het is niet dat het er vies uitziet. Hierdoor durf je automatisch al wat minder te pakken, want "wat als ik het niet lust" blijft door je achterhoofd spoken. Zoals Susie zegt, dit is echt geen keuze, want ik wil echt graag anders eten dan alleen brood en de groentes die ik wel lust.
Lucky, ik kan in principe prima koken. Anderen lusten het dan vaker dan dat ik het zelf lekker vind ;p. Ik blijf ook vaak op dezelfde recepten hangen...
http://www.nytimes.com/books/first/s/steingarten-everything.htmlquote:"My first impulse was to fall upon the cook," wrote Edmondo de Amicis, a nineteenth-century traveler to Morocco. "In an instant I understood perfectly how a race who ate such food must necessarily believe in another God and hold essentially different views of human life from our own. . . . There was a suggestion of soap, wax, pomatum, of unguents, dyes, cosmetics; of everything, in short, most unsuited to enter a human mouth."
This is precisely how I felt about a whole range of foods, particularly desserts in Indian restaurants, until 1989, the year that I, then a lawyer, was appointed food critic of Vogue magazine. As I considered the awesome responsibilities of my new post, I grew morose. For I, like everybody I knew, suffered from a set of powerful, arbitrary, and debilitating attractions and aversions at mealtime. I feared that I could be no more objective than an art critic who detests the color yellow or suffers from red-green color blindness. At the time I was friendly with a respected and powerful editor of cookbooks who grew so nauseated by the flavor of cilantro that she brought a pair of tweezers to Mexican and Indian restaurants and pinched out every last scrap of it before she would take a bite. Imagine the dozens of potential Julia Childs and M. F. K. Fishers whose books she peevishly rejected, whose careers she snuffed in their infancy! I vowed not to follow in her footsteps.
Suddenly, intense food preferences, whether phobias or cravings, struck me as the most serious of all personal limitations. That very day I sketched out a Six-Step Program to liberate my palate and my soul. No smells or tastes are innately repulsive, I assured myself, and what's learned can be forgot.
Step one was to compose an annotated list.
My Food Phobias
1. Foods I wouldn't touch even if I were starving on a desert island:
None, except maybe insects. Many cultures find insects highly nutritious and love their crunchy texture. The pre-Hispanic Aztecs roasted worms in a variety of ways and made pressed caviar from mosquito eggs. This proves that no innate human programming keeps me from eating them, too. Objectively, I must look as foolish as those Kalahari Bushmen who face famine every few years because they refuse to eat three-quarters of the 223 animal species around them. I will deal with this phobia when I have polished off the easy ones.
2. Foods I wouldn't touch even if I were starving on a desert island until absolutely everything else runs out:
Kimchi, the national pickle of Korea. Cabbage, ginger, garlic, and red peppers--I love them all, but not when they are fermented together for many months to become kimchi. Nearly forty-one million South Koreans eat kimchi three times a day. They say "kimchi" instead of "cheese" when someone is taking their picture. I say, "Hold the kimchi."
Anything featuring dill. What could be more benign than dill?
Swordfish. This is a favorite among the feed-to-succeed set, who like it grilled to the consistency of running shoes and believe it is good for them. A friend of mine eats swordfish five times a week and denies that he has any food phobias. Who's kidding whom? Returning obsessively to a few foods is the same as being phobic toward all the rest. This may explain the Comfort Food Craze. But the goal of the arts, culinary or otherwise, is not to increase our comfort. That is the goal of an easy chair.
During my own praline period, which lasted for three years, I would order any dessert on the menu containing caramelized hazelnuts and ignore the rest. I grew so obsessive that I almost missed out on the crème brûlée craze then sweeping the country. After my praline period had ebbed, I slid into a crème brûlée fixation, from which I forcibly wrenched myself only six months ago.
Anchovies. I met my first anchovy on a pizza in 1962, and it was seven years before I mustered the courage to go near another. I am known to cross the street whenever I see an anchovy coming. Why would anybody consciously choose to eat a tiny, oil-soaked, leathery maroon strip of rank and briny flesh?
Lard. The very word causes my throat to constrict and beads of sweat to appear on my forehead.
Desserts in Indian restaurants. The taste and texture of face creams belong in the boudoir, not on the plate. See above.
Also: miso, mocha, chutney, raw sea urchins, and falafel (those hard, dry, fried little balls of ground chickpeas unaccountably enjoyed in Middle Eastern countries).
3. Foods I might eat if I were starving on a desert island but only if the refrigerator were filled with nothing but chutney, sea urchins, and falafel:
Greek food. I have always considered "Greek cuisine" an oxymoron. Nations are like people. Some are good at cooking while others have a talent for music or baseball or manufacturing memory chips. The Greeks are really good at both pre-Socratic philosophy and white statues. They have not been good cooks since the fifth century b.c., when Siracusa on Sicily was the gastronomic capital of the world. Typical of modern-day Greek cuisine are feta cheese and retsina wine. Any country that pickles its national cheese in brine and adulterates its national wine with pine pitch should order dinner at the local Chinese place and save its energies for other things. The British go to Greece just for the food, which says volumes to me. You would probably think twice before buying an Algerian or Russian television set. I thought for ten years before buying my last Greek meal.
Clams. I feel a mild horror about what goes on in the wet darkness between the shells of all bivalves, but clams are the only ones I dislike. Is it their rubbery consistency or their rank subterranean taste, or is the horror deeper than I know?
Blue food (not counting plums and berries). This may be a rational aversion, because I am fairly sure that God meant the color blue mainly for food that has gone bad.
Also: cranberries, kidneys, okra, millet, coffee ice cream, refried beans, and many forms of yogurt.
This had to stop.
Step two was to immerse myself in the scientific literature on human food selection.
By design and by destiny, humans are omnivores. Our teeth and digestive systems are all-purpose and ready for anything. Our genes do not dictate what foods we should find tasty or repulsive. We come into the world with a yen for sweets (newborns can even distinguish among glucose, fructose, lactose, and sucrose) and a weak aversion to bitterness, and after four months develop a fondness for salt. Some people are born particularly sensitive to one taste or odor; others have trouble digesting milk sugar or wheat gluten. A tiny fraction of adults, between 1 and 2 percent, have true (and truly dangerous) food allergies. All human cultures consider fur, paper, and hair inappropriate as food.
And that's about it. Everything else is learned. Newborns are not repelled even by the sight and smell of putrefied meat crawling with maggots.
The nifty thing about being omnivores is that we can take nourishment from an endless variety of flora and fauna and easily adapt to a changing world--crop failures, droughts, herd migrations, restaurant closings, and the like. Lions and tigers will starve in a salad bar, as will cows in a steak house, but not us. Unlike cows, who remain well nourished eating only grass, humans need a great diversity of foods to stay healthy.
Yet by the age of twelve, we all suffer from a haphazard collection of food aversions ranging from revulsion to indifference. The tricky part about being omnivores is that we are always in danger of poisoning ourselves. Catfish have taste buds on their whiskers, but we are not so lucky. Instead, we are born with a cautious ambivalence toward novel foods, a precarious balance between neophilia and neophobia. Just one bad stomach ache or attack of nausea after dinner is enough to form a potent aversion--even if the food we ate did not actually cause the problem and even if we know it didn't. Hives or rashes may lead us rationally to avoid the food that caused them, but only an upset stomach and nausea will result in a lasting, irrational, lifelong sense of disgust. Otherwise, psychologists know very little about the host of powerful likes and dislikes--let us lump them all under the term "food phobias"--that children carry into adulthood.
By closing ourselves off from the bounties of nature, we become failed omnivores. We let down the omnivore team. God tells us in the Book of Genesis, right after Noah's flood, to eat everything under the sun. Those who ignore his instructions are no better than godless heathens.
The more I contemplated food phobias, the more I became convinced that people who habitually avoid certifiably delicious foods are at least as troubled as people who avoid sex, or take no pleasure from it, except that the latter will probably seek psychiatric help, while food phobics rationalize their problem in the name of genetic inheritance, allergy, vegetarianism, matters of taste, nutrition, food safety, obesity, or a sensitive nature. The varieties of neurotic food avoidance would fill several volumes, but milk is a good place to start.
Overnight, everybody you meet has become lactose intolerant. It is the chic food fear of the moment. But the truth is that very, very few of us are so seriously afflicted that we cannot drink even a whole glass of milk a day without ill effects. I know several people who have given up cheese to avoid lactose. But fermented cheeses contain no lactose! Lactose is the sugar found in milk; 98 percent of it is drained off with the whey (cheese is made from the curds), and the other 2 percent is quickly consumed by lactic-acid bacteria in the act of fermentation.
Three more examples: People rid their diet of salt (and their food of flavor) to avoid high blood pressure and countless imagined ills. But no more than 8 percent of the population is sensitive to salt. Only saturated fat, mainly from animals, has ever been shown to cause heart disease or cancer, yet nutrition writers and Nabisco get rich pandering to the fear of eating any fat at all. The hyperactivity syndrome supposedly caused by white sugar has never, ever, been verified--and not for lack of trying. In the famous New Haven study, it was the presence of the parents, not the presence of white sugar, that was causing the problem; most of the kids calmed down when their parents left the room.*
I cannot figure out why, but the atmosphere in America today rewards this sort of self-deception. Fear and suspicion of food have become the norm. Convivial dinners have nearly disappeared and with them the sense of festivity and exchange, of community and sacrament. People should be deeply ashamed of the irrational food phobias that keep them from sharing food with each other. Instead, they have become proud and isolated, arrogant and aggressively misinformed.
But not me.
Step Three was to choose my weapon. Food phobias can be extinguished in five ways. Which one would work best for me?
Brain surgery. Bilateral lesions made in the basolateral region of the amygdala seem to do the trick in rats and, I think, monkeys--eliminating old aversions, preventing the formation of new ones, and increasing the animals' acceptance of novel foods. But the literature does not report whether having a brain operation also diminishes their ability to, say, follow a recipe. If these experimental animals could talk, would they still be able to? Any volunteers?
Starvation. As Aristotle claimed and modern science has confirmed, any food tastes better the hungrier you are. But as I recently confessed to my doctor, who warned me to take some pill only on an empty stomach, the last time I had an empty stomach was in 1978. He scribbled "hyperphagia" on my chart, your doctor's name for making a spectacle of yourself at the table. He is a jogger.
Bonbons. Why not reward myself with a delectable little chocolate every time I successfully polish off an anchovy, a dish of kimchi, or a bowl of miso soup? Parents have used rewards ever since spinach was discovered. Offering children more playtime for eating dark leafy greens may temporarily work. But offering children an extra Milky Way bar in return for eating more spinach has perverse results: the spinach grows more repellent and the Milky Way more desired.
Drug dependence. Finicky laboratory animals find new foods more palatable after a dose of chlordiazepoxide. According to an old Physicians' Desk Reference, this is nothing but Librium, the once-popular tranquilizer, also bottled as Reposans and Sereen. The label warns you about nausea, depression, and operating heavy machinery. I just said no.
Exposure, plain and simple. Scientists tell us that aversions fade away when we eat moderate doses of the hated foods at moderate intervals, especially if the food is complex and new to us. (Don't try this with allergies, but don't cheat either: few of us have genuine food allergies.) Exposure works by overcoming our innate neophobia, the omnivore's fear of new foods that balances the biological urge to explore for them. Did you know that babies who are breast-fed will later have less trouble with novel foods than those who are given formula? The variety of flavors that make their way into breast milk from the mother's diet prepares the infant for the culinary surprises that lie ahead. Most parents give up trying novel foods on their weanlings after two or three attempts and then complain to the pediatrician; this may be the most common cause of fussy eaters and finicky adults--of omnivores manqués. Most babies will accept nearly anything after eight or ten tries.
Clearly, mere exposure was the only hope for me.
Step Four was to make eight or ten reservations at Korean restaurants, purchase eight or ten anchovies, search the Zagat guide for eight or ten places with the names Parthenon or Olympia (which I believe are required by statute for Greek restaurants), and bring a pot of water to the boil for cooking eight or ten chickpeas. My plan was simplicity itself: every day for the next six months I would eat at least one food that I detested.
Here are some of the results:
Kimchi. After repeatedly sampling ten of the sixty varieties of kimchi, the national pickle of Korea, kimchi has become my national pickle, too.
Anchovies. I began relating to anchovies a few months ago in northern Italy, where I ordered bagna caôda every day--a sauce of garlic, butter, olive oil, and minced anchovies served piping hot over sweet red and yellow peppers as an antipasto in Piemonte. My phobia crumpled when I understood that the anchovies living in American pizza parlors bear no relation to the sweet, tender anchovies of Spain and Italy, cured in dry sea salt and a bit of pepper. Soon I could tell a good bagna caôda from a terrific one. On my next trip to Italy I will seek out those fresh charcoal-grilled anchovies of the Adriatic you always hear about.
Clams. My first assault on clams was at a diner called Lunch near the end of Long Island, where I consumed an order of fried bellies and an order of fried strips. My aversion increased sharply.
Eight clams and a few weeks later it was capellini in white clam sauce at an excellent southern Italian restaurant around the corner from my house. As I would do so often in the future, even at the expense of my popularity, I urged my companions to cast off their food phobias by ordering at least one dish they expected to detest. If they would go along with my experiment, I would agree to order nothing I liked.
All but one agreed, a slim and lovely dancer who protested that her body tells her precisely what to eat and that I am the last person in the universe fit to interfere with those sacred messages. I replied that the innate wisdom of the body is a complete fiction when it comes to omnivores. Soon I had certain proof that my friend was a major closet food phobic when she spent five minutes painstakingly separating her appetizer into two piles. The pile composed of grilled peppers, fennel, and eggplant sat lonely on the plate until her mortified husband and I polished it off. She was so disoriented by either the meal or my unsparing advice that she ate a large handful of potpourri as we waited for our coats.
As for me, the evening was an unqualified success. The white clam sauce was fresh with herbs and lemon and fresh salt air, and my clam phobia was banished in the twinkling of an eye. There is a lot of banal pasta with clam sauce going around these days. If you have a clam phobia, here are two surefire solutions: Order eight to ten white clam pizzas at Frank Pepe's in New Haven, Connecticut, perhaps the single best pizza in the United States and certainly the best thing of any kind in New Haven, Connecticut. Or try the wonderful recipe for linguine with clams and gremolata in the Chez Panisse Pasta, Pizza & Calzone Cookbook (Random House) once a week for eight consecutive weeks. It is guaranteed to work miracles.
Greek food. My wife, who considers herself Greek-food-deprived, was on cloud nine when I invited her to our neighborhood Greek restaurant, widely reviewed as the best in the city. As we walked along the street, she hugged me tight like those women in the TV commercials who have just been given a large diamond "for just being you" and launched into a recitation of the only classical Greek she knows, something about the wrath of Achilles. My own mood brightened when I saw that only one retsina befouled the wine list: the other wines were made from aboriginal Greek grapes in Attica or Macedonia or Samos but fermented in the manner of France or California. The dreaded egg-and-lemon soup was nowhere to be seen, and feta was kept mainly in the closet.
We ordered a multitude of appetizers and three main courses. Only the gluey squid, a tough grape leaf that lodged between my teeth, and the Liquid Smoke with which somebody had drenched the roasted eggplant threatened to arouse my slumbering phobia. The rest, most of it simply grilled with lemon and olive oil, was delicious, and as an added bonus I was launched on what still feels like an endless journey toward the acceptance of okra.
Later that evening, my lovely wife was kept up by an upset stomach, and I was kept up by my wife. She swore never to eat Greek food again.
Lard. Paula Wolfert's magnificent The Cooking of South-West France (Dial Press) beguiled me into loving lard with her recipe for confit de porc--half-pound chunks of fresh pork shoulder flavored with thyme, garlic, cloves, and pepper, poached for three hours in a half gallon of barely simmering lard, and mellowed in crocks of congealed lard for up to four months. When you bring the pork back to life and brown it gently in its own fat, the result is completely delicious, savory and aromatic. I had never made the dish myself because, following Wolfert's advice, I had always avoided using commercial lard, those one-pound blocks of slightly rank, preservative-filled fat in your butcher's freezer.
Then, one snowy afternoon, I found myself alone in a room with four pounds of pork, an equal amount of pure white pig's fat, and a few hours to spare. Following Wolfert's simple instructions for rendering lard, I chopped up the fat, put it in a deep pot with a little water and some cloves and cinnamon sticks, popped it into a 225-degree oven, and woke up three hours later. After straining out the solids and spices, I was left with a rich, clear golden elixir that perfumed my kitchen, as it will henceforth perfume my life.
Desserts in Indian restaurants. Eight Indian dinners taught me that not every Indian dessert has the texture and taste of face cream. Far from it. Some have the texture and taste of tennis balls. These are named gulab jamun, which the menu described as a "light pastry made with dry milk and honey." Rasmalai have the texture of day-old bubble gum and refuse to yield to the action of the teeth. On the brighter side, I often finished my kulfi, the traditional Indian ice cream, and would love to revisit carrot halva, all caramelized and spicy. But I may already have traveled down this road as far as justice requires.
Step Five, final exam and graduation ceremony.
In just six months, I succeeded in purging myself of nearly all repulsions and preferences, in becoming a more perfect omnivore. This became apparent one day in Paris, France--a city to which my arduous professional duties frequently take me. I was trying a nice new restaurant, and when the waiter brought the menu, I found myself in a state unlike any I had ever attained--call it Zen-like if you wish. Everything on the menu, every appetizer, hot and cold, every salad, every fish and bird and piece of meat, was terrifically alluring, but none more than the others. I had absolutely no way of choosing. Though blissful at the prospect of eating, I was unable to order dinner. I was reminded of the medieval church parable of the ass equidistant between two bales of hay, who, because animals lack free will, starves to death. A man, supposedly, would not.
The Catholic Church was dead wrong. I would have starved--if my companion had not saved the day by ordering for both of us. I believe I ate a composed salad with slivers of foie gras, a perfect sole meunière, and sweetbreads. Everything was delicious.
Step Six, relearning humility. Just because you have become a perfect omnivore does not mean that you must flaunt it. Intoxicated with my own accomplishment, I began to misbehave, especially at dinner parties. When seated next to an especially finicky eater, I would often amuse myself by going straight for the jugular. Sometimes I began slyly by staring slightly too long at the food remaining on her plate and then inquiring whether she would like to borrow my fork. Sometimes I launched a direct assault by asking how long she had had her terror of bread. Sometimes I tricked her by striking up an abstract conversation about allergies. And then I would sit back and complacently listen to her neurotic jumble of excuses and explanations: advice from a personal trainer, intolerance to wheat gluten, a pathetic faith in Dean Ornish, the exquisite--even painful--sensitivity of her taste buds, hints of childhood abuse. And then I would tell her the truth.
I believe that it is the height of compassion and generosity to practice this brand of tough love on dinner-party neighbors who are less omnivorous than oneself. But the perfect omnivore must always keep in mind that, for one to remain omnivorous, it is an absolute necessity to get invited back.
Zo dat is nogal wat.quote:Op zaterdag 1 september 2012 09:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Het meeste is niet zo dramatisch hoor, het klinkt extremer dan het is. De pil, tabletten om mijn nekspieren soepel te houden, anti-histamine, 3 stuks schildklierhormoon en een maagbeschermer omdat ik sinds het hormoonverhaal anders een paar keer per dag mijn eten teruggeworpen krijg.
Ik ben trouwens niet vaak ziek in de zin van griep en verkoudheid. Maar als ik iets mankeer dan doe ik het gelijk goed![]()
Tip: uniek had het al over warme tomaten enzo: maak je pastasaus met groenten, kruiden EN kaneel. Dat is super lekker en je hersenen worden getruct omdat ze denken dat ze zoet eten. Daarnaast heeft het een gunstig effect op glucose/ insuline gehaltes en krijg je minder trek in zoet. Nog een truc om groenten te leren eten: soomthies met groenten en fruit maken. Zoet heeft altijd de boventoon en zo leren je smaakpapillen toch meer groenten proeven.quote:Op zaterdag 1 september 2012 00:25 schreef joyvke het volgende:
[..]
Niet aanstellen is erg makkelijk gezegd. Mijn smaakpapillen zijn jaren gewend om zoet te eten. Dit maakt het echt heel moeilijk om daar over heen te komen. Ik maak ook wel eens dingen met Italiaanse kruiden en het ene gerecht is wel lekker en het andere gerecht krijg ik niet weg. Ook al probeer ik het 10x dan zit ik bij sommige gerechten nog vaak te kokhalzen dat ik het niet weg krijg, ook al wil ik het echt heel graag. Ik baal daar dan enorm van, want het is niet dat het er vies uitziet. Hierdoor durf je automatisch al wat minder te pakken, want "wat als ik het niet lust" blijft door je achterhoofd spoken. Zoals Susie zegt, dit is echt geen keuze, want ik wil echt graag anders eten dan alleen brood en de groentes die ik wel lust.
Lucky, ik kan in principe prima koken. Anderen lusten het dan vaker dan dat ik het zelf lekker vind ;p. Ik blijf ook vaak op dezelfde recepten hangen...
Ik ben nu inderdaad bezig met groente en fruit sapjes. Ook voor gewichtsverlies, maar ook reinigen van mijn lichaam en hopelijk dat ik straks meer dingen lustquote:Op zaterdag 1 september 2012 15:29 schreef An24 het volgende:
[..]
Tip: uniek had het al over warme tomaten enzo: maak je pastasaus met groenten, kruiden EN kaneel. Dat is super lekker en je hersenen worden getruct omdat ze denken dat ze zoet eten. Daarnaast heeft het een gunstig effect op glucose/ insuline gehaltes en krijg je minder trek in zoet. Nog een truc om groenten te leren eten: soomthies met groenten en fruit maken. Zoet heeft altijd de boventoon en zo leren je smaakpapillen toch meer groenten proeven.
*weer terug gaat in lurkstand*
Dat is een BMI onder de 35 toch?quote:Op zaterdag 1 september 2012 17:13 schreef joyvke het volgende:
[..]
Ik ben nu inderdaad bezig met groente en fruit sapjes. Ook voor gewichtsverlies, maar ook reinigen van mijn lichaam en hopelijk dat ik straks meer dingen lust. Bedankt voor de tip. Hoewel pastasaus misschien niet de beste optie is om dingen lekker te maken toch
! Heehee.
Leuk stukje inderdaad Isa!
Zelf hoef ik nog maar 1 kilo en dan zit ik op ernstige obesitas en niet meer morbide obesitas!
Onder de 40. Tussen de 35 en 40 is ernstige obesitas. 30-35 obesitas. 25-30 overgewicht en daaronder dus gezond gewicht. Ik heb nog een lange weg te gaan helaas. Al ben ik erg blij met mijn 1e mijlpaal (hopelijk morgen of overmorgen)quote:Op zaterdag 1 september 2012 17:17 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Dat is een BMI onder de 35 toch?
Mooie mijlpaal!
Jij gaat ook lekker!quote:Op zaterdag 1 september 2012 13:48 schreef junkiexp het volgende:
Weegdag vandaag, hoppa:
[ afbeelding ]
Edit:
Ik heb mijn streefgewicht iets aangepast zodat ik eind van het jaar op/onder bmi van 30 uitkom en dan
heb ik alleen nog maar overgewicht en geen obesitas, dat is wel een mijlpaal![]()
Dan moet ik 0.9 kilo per week afvallen, dat lijkt me wel haalbaar:
[ afbeelding ]
pffff pasta van courgette....nix aan de handquote:Op zaterdag 1 september 2012 17:13 schreef joyvke het volgende:
[..]
Ik ben nu inderdaad bezig met groente en fruit sapjes. Ook voor gewichtsverlies, maar ook reinigen van mijn lichaam en hopelijk dat ik straks meer dingen lust. Bedankt voor de tip. Hoewel pastasaus misschien niet de beste optie is om dingen lekker te maken toch
! Heehee.
Leuk stukje inderdaad Isa!
Zelf hoef ik nog maar 1 kilo en dan zit ik op ernstige obesitas en niet meer morbide obesitas!
Aha oke.quote:Op zaterdag 1 september 2012 17:21 schreef joyvke het volgende:
[..]
Onder de 40. Tussen de 35 en 40 is ernstige obesitas. 30-35 obesitas. 25-30 overgewicht en daaronder dus gezond gewicht. Ik heb nog een lange weg te gaan helaas. Al ben ik erg blij met mijn 1e mijlpaal (hopelijk morgen of overmorgen). Ga dan ook beginnen om te sporten!
I know, maar het is wel haalbaar om iedere week 800-900 gram af te vallen.quote:Op zaterdag 1 september 2012 17:23 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Jij gaat ook lekker!
Alleen weet niet hoe realistisch het is om te verwachten dat je nog een paar maanden lang 1 kilo per week blijft afvallen.
Hou daar een beetje rekening mee zodat het je niet demotiveerd
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vrouwen weten dondersgoed wanneer mannen buitenspel staan...
A kiss is a lovely trick, designed by nature, to stop words when speech becomes superfluous
Looks good!quote:Op zaterdag 1 september 2012 18:43 schreef Vicky het volgende:
[ afbeelding ]
Wat kan gezond eten toch heeerlijk zijn ..
Dat ook!!quote:Op zaterdag 1 september 2012 18:45 schreef Sarabi het volgende:
[..]
Looks good!
Gezond eten heeft ook vaak mooie kleurtjes
Met dank aan je tip van ah.nl, wordt er op dit moment een pasta gemaakt met broccoli en kip!quote:Op vrijdag 31 augustus 2012 21:59 schreef Lucky_Strike het volgende:
Poeh, lastig. Typ eens een groente die je lust in op ah.nl, selecteer pasta of rijst en daar moet dan toch iets leuks en makkelijks uit komen? Weinig lusten hoeft echt geen belemmering te zijn om niet gevarieerd te eten. Dan wordt koken wellicht ook wat leuker.
Dan is het jammer maar heb ik er iig naar gestreefdquote:
quote:Op zaterdag 1 september 2012 18:34 schreef DancingPhoebe het volgende:
JE BLIJFT ALTIJD DIK JUNKIE IKS PEE
JE ZULT FALEN
HET LUKT JE LEKKER TOCH NIET
Probeer in elk geval niet door te slaan en ten koste van alles die streefgetallen per week te halen... want dan kun je nog wel eens (flink) te weinig gaan eten. En da's waar Sarabi je voor wilde behoeden. Kijk aan naar wat jouw lichaam laat weten en ga niet teveel uit van jouw planquote:Op zaterdag 1 september 2012 19:20 schreef junkiexp het volgende:
[..]
Dan is het jammer maar heb ik er iig naar gestreefd
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |