Je ziet ze vliegen.quote:Op zaterdag 14 juli 2012 20:08 schreef Gia het volgende:
[..]
Iemand met een beetje leuke woning kan dat best realiseren.
Kinderen genoeg die een eigen badkamer hebben. Een keukentje en aparte ingang zijn zo gemaakt.
Leg eens uit wat de familiale relatie met een verhuurder te maken heeft met het recht hebben op huurtoeslag?quote:Maar goed, ik mag hopen dat deze constructie niet mogelijk is en daarom ook het voorbeeld van TS niet.
Het kind woont in het huis van de ouders. Die kunnen hem/haar er ook gratis laten wonen, zoals dat ook het geval is als je nog bij je ouders woont.quote:Op zaterdag 14 juli 2012 20:11 schreef Wokkel het volgende:
[..]
Je ziet ze vliegen.
[..]
Leg eens uit wat de familiale relatie met een verhuurder te maken heeft met het recht hebben op huurtoeslag?
Ik ken geen één woning waar een gezin 2 verdiepingen bewoont en de student de bovenste verdieping huurt, inclusief eigen voordeur en opgang.quote:Op zaterdag 14 juli 2012 20:16 schreef Gia het volgende:
[..]
Het kind woont in het huis van de ouders. Die kunnen hem/haar er ook gratis laten wonen, zoals dat ook het geval is als je nog bij je ouders woont.
Ik ken overigens genoeg woningen met twee voordeuren, waarbij een gezin twee verdiepingen bewoont en een student een grote bovenste etage huurt.
quote:Maar goed, ik mag hopen dat deze constructie niet mogelijk is en daarom ook het voorbeeld van TS niet.
Je stelt dus maar een paar globale voorwaarden en hoopt dat S daar in valt,...quote:Op zaterdag 14 juli 2012 18:44 schreef MevrouwPuff het volgende:
[..]
ja. Max 600 euro indien >23 en max 350 indien <23 jaar.
Anders krijg je sws geen huurtoeslag.
Dit dus.quote:Op zaterdag 14 juli 2012 21:25 schreef Schuifpui het volgende:
Ik snap die verontwaardiging hier niet zo. Als de student in een zelfstandige woning gaat wonen die niet van de ouders is, kan hij/zij ook huurtoeslag krijgen en kunnen de ouders ook nog steeds de belastingvrije schenking doen. Niet anders dan wanneer de studio van de ouders is.
Dan krijgt TS de huur niet net zo hard terug.quote:Op zaterdag 14 juli 2012 19:35 schreef Wokkel het volgende:
[..]
Niets mis met de constructie van TS.
TS betaalt huur.
TS heeft recht op huurtoeslag.
TS krijgt een schenking van zijn ouders.
Wat maakt de situatie anders als zijn ouders niet de verhuurders waren?
TS krijgt inderdaad de huur niet net zo hard terug, maar wel nog steeds de belastingvrije schenking van ouders.quote:Op zaterdag 14 juli 2012 23:53 schreef Kentekenplaat het volgende:
[..]
Dan krijgt TS de huur niet net zo hard terug.
Als hij een schenking van z'n ouders krijgt die gelijk of hoger is dan de bruto huur wel, ongeacht wie de verhuurder is.quote:Op zaterdag 14 juli 2012 23:53 schreef Kentekenplaat het volgende:
[..]
Dan krijgt TS de huur niet net zo hard terug.
Je kan ook normaal reageren.quote:
Dit dus, slim bedacht TS, hoop dit op een dag ook voor mijn kinderen te kunnen doen.quote:Op zondag 15 juli 2012 00:28 schreef Scorpie het volgende:
TS heeft gewoon groot gelijk om de overheid op deze manier geld afhandig te maken. Ik kan niets anders dan trots zijn op deze man.
Je post in WGR, dat is niet de plek om complete nonsens te posten onder "volgens mij" als je duidelijk geen kennis van de materie hebt.quote:Op zondag 15 juli 2012 00:47 schreef Spezza19 het volgende:
[..]
Je kan ook normaal reageren.ik zei al "volgens mij" en kan er niks over terug vinden.
Dus misschien kan het, maar wel een sneu idee van TS
Nogmaals: op welke manier is dit anders dan wanneer de student van een andere eigenaar huurt, ook huurtoeslag krijgt en een gift van de ouders om de huur te betalen?quote:Op zondag 15 juli 2012 02:07 schreef Janneke141 het volgende:
Het blijft oplichterij, of het nu legaal is of niet.
Hey dat wil ik ook, iemand die een tweede huis voor mij betaaldquote:Op zondag 15 juli 2012 09:12 schreef Schuifpui het volgende:
[..]
Nogmaals: op welke manier is dit anders dan wanneer de student van een andere eigenaar huurt, ook huurtoeslag krijgt en een gift van de ouders om de huur te betalen?
Volgens mij valt iedereen er over dat het geld weer terug gaat naar de ouders, maar wordt er vergeten dat het kopen van een studio ook geld kost. Die huur die de ouders ontvangen is gewoon om de kosten van de koop te denken.
Dat wordt helemaal niet vergeten. De ouders geven het geld aan het kind en het kind betaald van dat geld de huur. Ze ontvangen dus gewoon weer hun eigen geld dus dit heeft niks te maken met het dekken van kosten. Dit is gewoon geld een aantal keren verplaatsen om er fiscaal een voordeel mee te doen.quote:Op zondag 15 juli 2012 09:12 schreef Schuifpui het volgende:
[..]
Nogmaals: op welke manier is dit anders dan wanneer de student van een andere eigenaar huurt, ook huurtoeslag krijgt en een gift van de ouders om de huur te betalen?
Volgens mij valt iedereen er over dat het geld weer terug gaat naar de ouders, maar wordt er vergeten dat het kopen van een studio ook geld kost. Die huur die de ouders ontvangen is gewoon om de kosten van de koop te denken.
Dit dus. Mensen die wat geld van hun ouders krijgen, hebben in gelijke situatie net zo veel recht op huurtoeslag als mensen met een bijbaantje of die pokeren voor hun geld. En uiteraard maakt het ook niet uit wie de verhuurder is.quote:Op zondag 15 juli 2012 09:49 schreef Amaranth het volgende:
Het kan gewoon. Het is legaal. Wie de verhuurder is maakt niet uit. In een sociale huurwoning betaal ook niet de huur die het eigenlijk kost en krijg je huurtoeslag op de koop toe bij weinig inkomen en mogen je ouders je belastingvrij geld schenken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |