abonnement bol.com Unibet Coolblue
  vrijdag 22 juni 2012 @ 22:07:31 #1
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113255021
Link naar het vorige topic: Deel 32

Nuttige cavialinks:

Informatie:
- http://www.knoevel.net
- http://www.degrotecavia.nl
- http://www.caviarassen.nl

Caviafora, voor raad, advies en cavia's vinden
- http://www.caviagids.nl
- http://www.knoevel.nl/forum
- http://www.eccforum.nl
- http://www.nhdp.nl/caviaforum3

Caviashops:
- http://www.knoevelshop.nl (tip!)
- http://www.cafepress.com/cavycomic
- http://www.fretten.nl (let op, niet alles hier is geschikt voor cavia's, maar bv wel kooien en huisjes)

Caviaopvang:
- www.kuufke.com
- www.knoevel.net
- www.stichtingcavia.nl

Korte caviatips:

Huisvesting

- 1 cavia heeft een kooi van min 80x50 nodig. Twee cavia’s 100x50. Per cavia kun je ongeveer 20 cm in totaal erbij meten. Altijd geldt: hoe meer ruimte, hoe beter.
- Op de bodem moet een laag bodembedekking. Niet geschikt zijn kattengrind, stro en kranten. Wel geschikt zijn o.a. zaagsel, aubiose, beukensnippers, houtkorrels en hemparade.
- Het hok moet op een tochtvrije plaats in huis staan. Niet direct tegen een verwaming aan. Liefst op een verhoging, omdat anders álles wat beweegt direct boven de diertjes gebeurt. Omdat de grootste vijand van wilde cavia’s van boven komt (de roofvogel), worden cavia’s erg schrikachtig hierdoor.
- De meest geschikte en meest voorkomende kooien zijn dunabakken (met doorzichtige plastic bovenkap) en traliekooien (onder plastic, boven tralies). De ondergrond van het hok mag niet uit tralies bestaan, maar uit egaal materiaal (zoals kunststof of hout), omdat tralies de pootjes kunnen beschadigen.

Inrichting

- In het hok kan een nachthuisje staan. Het ligt helemaal aan het baasje of de cavia hier schuw van blijft. Als je ze er regelmatig uithaalt wennen ze vanzelf. Omdat cavia’s prooidieren zijn voelen ze zich veilig in een huisje.
- Een cavia heeft een zwaar etensbakje nodig wat niet om kan klappen.
- Een drinkflesje, liefst met een inhoud van 300 ml of groter.
- Hooi is een primaire levensbehoefte en moet altijd in het hok aanwezig zijn. Dit kan los op de bodem of bv in een hooibal.
- een knaagsteen hoort NIET in een caviakooi thuis. Deze levert verhoogde risico’s op blaasproblemen op. Om aan te knagen bieden takken van wilgenbomen of fruitbomen een uitkomst.
- Speelgoed is niet nodig. Cavia’s spelen niet graag, ze verwonden zich makkelijk aan klein speelgoed.

Eten en drinken

- Het hardvoer bestaat uit voer verrijkt met vitamine C. Bekende merken voor caviakorrel zijn Kasper Faunafoods, Garvo, Teurlings en Hope Farms (deze laatste is het meest verkrijgbaar in dierenwinkels en zeer geschikt). Gemengd voer is bijvoorbeeld van XtraVital, Gerty guinea pig of Evert.
- Aanvullend op het hardvoer heeft een cavia altijd hooi nodig: nooit mag dit ontbreken in de kooi. Vrijwel ieder verkrijgbaar hooi is geschikt. Er bestaat ook kruidenhooi dat gegeven kan worden. Let wel op dat als je terug wilt stappen op normaal (goedkoper) hooi, sommige cavia’s te verwend zijn en er minder van eten.
- Een cavia is gek op groenvoer en dient hier iedere dag wat van te krijgen. Vitamine C rijke groentes als witlof en paprika zijn geschikt. Andere groentes (slechts een greep uit de mogelijkheden) zijn andijvie, komkommer, winterpeen, bospeen (mét loof), spinazie, tomaat, suikermais en peterselie. Goedkoper (maar minder vitamine C rijk) zijn gras en paardenbloembladeren. Koolsoorten mogen wel, maar met mate, omdat hier snel gasvorming door ontstaat.
- Snoepjes (yoghurtdrops, knaagstengels…) zijn overbodig, maar moge met mate gegeven worden.
- Cavia’s drinken na hun eerste 4 weken moedermelk niets anders meer dan schoon water. Gooi hier geen vitamine C druppels in: de vitamine C vervliegt razendnsel en je houdt vies drinkwater over. Geef liever iedere dag een vitamine C tabletje, zoals Roter met citroensmaak en Kruidvat met sinaasappelsmaak (gewoon voor mensen).

Cavia’s

- Mannetjes heten beren, vrouwtjes heten zeugen.
- Een cavia kan tussen de 4 (gemiddeld) en 8 (hoogbejaard) jaar oud worden
- Een normaal gewicht voor een pasgeboren cavia licht tussen de 60 en de 130 gram. Een volwassen zeug weegt gemiddeld tussen de 900 en 1500 gram, een beer tussen de 1000 en 1600 gram. Dit varieert echt enorm per cavia: het gewicht moet gewoon bij het dier passen.
- Cavia’s zijn vanaf 4 weken vruchtbaar (zowel beren als zeugen). Zij zijn dan echter nog véél te jong om al in verwachting te raken. Zeugjes mogen pas gedekt worden rond de 5 maanden met een minimaal gewicht van ca. 700 gram. Ook moeten zij voor hun eerste jaar een nestje gehad hebben, in verband met het verharden van het bekken.
- Cavia’s leven graag in een groep. Wie cavia’s gaat aanschaffen, wordt dan ook geadviseerd altijd minimaal twéé dieren aan te schaffen.
- Een goede combinatie is twee zeugen, twee beren (óf allebei jong, óf één oud en één jong, maar zelden tot nooit twee oude beren die niet eerder samenzaten) of een gecastreerde beer bij een zeug. Meer beren bij 1 of meer zeugen gaat vrijwel altijd fout.

Geslachten

Een duidelijke site met veel voorbeeldfoto’s is http://cavyspirit.com/sexing.htm . Kijk daar als je twijfelt over het geslacht van je cavia.

Gedrag

- Cavia’s staan bekend om hun vrolijke geluid, dat ookwel whiepen genoemd wordt. Een duidelijke engelstalige site waar alle geluiden en betekenissen opstaan is http://www.treenspigs.com/fun/media.html .
- Cavia’s die net gekoppeld zijn vertonen vaak dominantiegedrag. Dit lijkt op het gedrag dat een beer naar een zeug vertoond wanneer hij haar wil berijden. Dit gedrag bestaat voornamelijk uit lange, lage ‘prrrrrrrrts’ laten horen, wiebelen met het achterwerk en het berijden van de andere cavia(‘s). Dit gedrag kan, als uiting van dominantie, óók bij zeugjes voorkomen.
- Zeker beertjes willen soms wel eens ruzie maken en mopperen op elkaar, vooral in het begin of als ze sterk zeugjes ruiken. Beren kun je altijd samen laten zitten totdat er bloed vloeit. Ze kunnen aardig wat verdragen, en een beetje happen is ook niet verkeerd als ze elkaar nog moeten leren kennen, maar als er wondjes ontstaan is het het teken dat dit duo niet samengaat.
- Cavia’s hebben vaak ‘de gekke vijf minuten’, wat ook wel popcornen wordt genoemd. Hierbij rennen ze door het dolle heel rondjes door het hok, waarbij het zaagsel alle kanten op vliegt. Dit is geen gek gedrag, dit is alleen maar een teken dat ze het naar hun zin hebben.
- Cavia’s eten hun eigen keutels. Dit is normaal: in de keutels blijven nuttige voedinsstoffen achter die pas bij een tweede keer opgenomen worden door het lichaam.

Wanneer naar de dierenarts?

Cavia’s zijn kampioen in pijn verbergen. Vaak merk je pas dat ze ziek zijn als ze écht al behoorlijk ziek zijn. Hou afwijkend gedrag nauwlettend in de gaten! Een zieke cavia kan de volgende symptonen hebben:

- Stil in een hoekje zitten, weinig geluid maken, slecht reageren op omgeving.
- De vacht staat omhoog
- Troebele oogjes, vieze neus (verkoudheid)
- Eén oogje vochtig met een blauw waasje (ontsteking, makkelijk te verhelpen met een zalfje)
- De cavia valt af. Altijd belangrijk om in de gaten te houden: afvallen gebeurt NOOIT zonder reden. Tot 20 gram is het niet zorgwekkend, gaat het harder en niet meer omhoog is er vaak een diepliggender probleem.
- De cavia eet niet meer of minder.
- De cavia heeft diarree, stinkende keutels of juist helemaal geen ontlasting meer.
- De cavia piept of kreunt bij het plassen, en/of heeft een rood gekleurd plasje (blaas of nierproblemen)
- De cavia heeft vreemde bultjes of bobbels.
- De huid is droog, schilferig en/of vertoond wondjes (schurft/schimmel)
- Er zitten witte of zwarte stippen in de vacht (luis)

Bij ieder gedrag dat je niet herkent van je cavia is contact met de DA voor ten minste telefonisch overleg geen overbodige luxe.
  vrijdag 22 juni 2012 @ 22:08:27 #2
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113255080
En weer verder, foots van mn rare cavia staan in het vorige.
pi_113255235
Eerlijk gezegd lijkt me dat gewoon een cavia?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  vrijdag 22 juni 2012 @ 22:14:02 #4
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113255406
Ik weet niet, t is ook maar een foto van de zijkant.. meer heb ik niet :')
Zowel dierenarts als dierenwinkel vinden het geen cavia. Of iig geen 'echte'.
Maar we komen er maar niet achter wat het wel is dan.

en waarom klautert ze zo? ik vind dat gewoon eng :') heb dat nog nooit gezien.
Ziet er bizar uit, ook die poten van huge formaat erbij :D
  Moderator vrijdag 22 juni 2012 @ 22:15:23 #5
155227 crew  Guppy
dus
pi_113255486
Zou het niet kunnen dat het wel een cavia is, maar dat dit nou een gevalletje inteelt is? Ze ziet er op het eerste gezicht wel als een cavia uit, maar die poten zijn wel een beetje uit proportie
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 22 juni 2012 @ 22:16:54 #6
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113255553
Geen idee, alles is mogelijk! de dierenarts maakte een verwijzing naar chinchilla maar ze heeft geen pluim. Dus ik weet niet. Haar gedrag is gewoon apart en heeft dat dan ook wel met inteelt te maken?
pi_113255839
Spitse neuzen kunnen volgens mij op inteelt ofzo wijzen. En hoe klimt ze dan? Schaap (de EKavia) klautert ook overal op. Is ook een vuil kreng in de kooi en lijkt ook niet op een normale cavia :P

Het is in ieder geval absoluut geen chinchilla.
Tap tap tap
  vrijdag 22 juni 2012 @ 22:28:52 #8
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113256234
Nou gewoon recht tegen de kooi op. :')

En stel het is inteelt hoe zit dat dan? is ze daarom ook zo qua karakter? zo fel?
En mogen we haar terugbrengen, wat is het beste? toch houden? + ze is op dit moment ook nog eens ziek.

koop iig nooooooooit meer daar een diertje Pets Palace.
De andere 2 doen het goed.
pi_113257530
Eh, dat is gewoon een cavia hoor. Als je dierenarts dat niet kan bevestigen, zou ik snel een andere dierenarts zoeken.

En karakter is karakter. Inteelt geeft niet per se een slecht karakter (kan ook juist lief zijn). Bij inteelt moet je erbij stilstaan dat niet alleen goede maar ook slechte eigenschappen in de genen vastgelegd worden. Dus dat kan bv zijn een prachtig intense kleur of een mooie beharing, maar ook een aanleg voor bepaalde ziektes of gewoon een fel, onvriendelijk karakter.
Of je haar wilt houden of niet, moet je zelf beslissen, maar besef dat je dit er mogelijk nooit helemaal uitkrijgt. Sterkte met je keuze!
I had a signature once. It was awful.
  vrijdag 22 juni 2012 @ 23:01:00 #10
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113258162
Je hebt 6 maanden garantie maar ik ga haar iig niet terugbrengen naar de inteeltwinkel :')

lastig is wel dat ik haar niet alleen kan/wil zetten dat is zielig maar voor de andere caafs is het soms ook zielig als ze zo onaardig doet. Ze bijt gelukkig niet, meer kinnen tegen elkaar aan en miepen. En dat snel ziek worden vind ik maar eng voor de 'goede' cavia's. Maarja wat is wijsheid.

heb nog niet eerder een onaardige cavia meegemaakt.
pi_113259277
Schaap trekt de plukken haar eruit bij Knofje, maar ik vind het toch zielig om er eentje apart te zetten :')
Tap tap tap
  zondag 24 juni 2012 @ 17:31:53 #12
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113320905
Nee zo erg is het hier gelukkig niet.. eigenlijk lijkt de rust weer terug te zijn en gaat het goed :D yay!

wij zijn nog steeds aan het kijken voor een nieuw hok, ik wil graag een dubbel kooi <3 ben alleen aan het twijfelen over de grote :D dacht aan 1meter boven en 1 meter beneden. Dat zal toch wel groot genoeg zijn bij elkaar?

Heb al wel aantal mooie gezien op internet maar die deurtjes zien er zo gammel uit?



die we nu hebben komt van de intratuin, daar is alles 234234x zo duur :')
pi_113331189
Zooplus is goedkoper :)
Tap tap tap
  zondag 24 juni 2012 @ 21:47:46 #14
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113334262
ns kijken.. ik wil niet meer als 100,- uitgeven voor een kooi excl. spulletjes want dat heb ik zelf wel.
Dat moet toch wel lukken :D

heb trouwens een nieuwe drinkfles besteld bij de dierenwinkel.. ik vind plastic maar niets, deze is van glas.
  zondag 24 juni 2012 @ 21:49:43 #15
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113334434
ik vind die rolletjes maar niets onder die dubbele :D
pi_113339376
Mijn kooi van 1.40 was 100 euro :P wel bij een andere shop, weet alleen niet meer welke.
Tap tap tap
  zondag 24 juni 2012 @ 22:55:07 #17
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113339794
ook met zulke 'klem' deurtjes?
pi_113341139
Nee, daarbij kun je bijna de hele voorkant openklappen.
http://www.zooplus.nl/sho(...)dertveertig_cm/49464
Die, maar dan de nieuwere versie.
Tap tap tap
  zondag 24 juni 2012 @ 23:55:38 #19
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113344851
Ja dat heb ik nu ook alleen dan kleiner dan 1.40. Maar zelfde merk en ook nieuwer, de klemmers zijn grover ofz. Ik moet alleen oppassen dat ze er niet allemaal tegelijk uitspringen :') ze zijn zo nieuwsgierig. :D
pi_113344894
Die van mij springen er echt niet uit, die springen er juist in als ze loslopen :') Stelletje schijtlijsters, niet normaal.
Tap tap tap
  maandag 25 juni 2012 @ 00:03:48 #21
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113345324
haha!

bij ons is dat wel grappig :') die dikke rode gaat rustig eruit om te kijken of er iets te snacken valt.
of als ik het hok moet schoonmaken :') ik zet ze meestal even op een groot badlaken met de bovenkant van de kooi op de grond (gaan ze helemaal prr-ren want ze weten dat ze dan iets lekkers krijgen van mn dochtertje) en zodra ik ze wil pakken nemen ze een sprintje naar mijn handen met zn 3 tegelijk :') als ik ze met pijn en moeite allemaal veilig weet over te brengen gaan ze een survival houden in het verse zagels en hooi. :D geen gezicht.
  maandag 2 juli 2012 @ 17:09:44 #22
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113678536
kleine caafs worden groot :D

pi_113678584
Zo, die is gegroeid :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  maandag 2 juli 2012 @ 17:14:14 #24
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113678699
en ze wordt steeds mooier O+
pi_113678899
Mooi gladhaartje O+ Zo eentje wil ik stiekem ook nog wel. Of een skinny. Iets wat niet geknipt hoeft te worden.
Ik had mijn monsters afgelopen weekend gesnoeid, had ik ineens 6 cavia's. Schaap is nu weer een pantoffeldiertje, ik heb alleen haar kop en bakkebaarden niet geknipt en nu heeft ze een heel groot warrig hoofd en hele korte krulletjes. En Beer ook, die heeft nu een kort kippenkontje. Bij Knofje hoefde er weinig af, alleen wat vieze haartjes bij d'r kont.

Schaap is echt hartstikke schizofreen, ik zit eraan te denken om haar apart te zetten, want ze loopt Knofje alleen maar te terroriseren, ik kom overal plukken haar tegen en hoor vaak hard gepiep en dan zit Knofje in een hoekje te piepen. Gisteren wilde ik Schaap even oppakken en toen zette ze me toch een keel op :o Geen idee wat die mankeert. Apart beestje is het wel. Maar liever zet ik haar niet apart. Er vloeit geen bloed, dus dan laat ik het zo, maar ik heb een reservekooi voor het geval dat.
Tap tap tap
  maandag 2 juli 2012 @ 17:33:27 #26
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113679516
ik wil meer foto's zien hier! :P

Skinny wou ik in eerste instantie heel graag maar dat zag m'n vriend niet zo zitten.. niet dat hij dit durft te pakken hoor :')
Ik vind het echt ideaal gladhaartjes en de glans is gewoon zo mooi!

Ik ben van de week verliefd geworden op 3 zusjes.. 3 uit 1 nestje en ze waren allemaal precies dezelfde kleur maar met hun eigen kenmerk :D 1 had een hangoortje en de ander precies een vlekje onder haar oogje. Maar ik mag er nog maar 1 :'(

En ik vind het dan weer zielig om er 1 te kopen en de rest niet. :')
pi_113769971
Beer in vol ornaat O+



En een Knofje, aka Tofje.


Tap tap tap
  donderdag 5 juli 2012 @ 16:46:49 #28
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113812065
Die onderste doet me denken aan John Travolta in Grease xD!

ik ga vnavond m'n 4de en allerlaatste cavia halen.
wel een beetje inspiratieloos geworden qua namen :')
pi_113812591
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juli 2012 16:46 schreef SacreCoeur het volgende:
Die onderste doet me denken aan John Travolta in Grease xD!

ik ga vnavond m'n 4de en allerlaatste cavia halen.
wel een beetje inspiratieloos geworden qua namen :')
Ik weet namen zat, maar het moet wel bij het beestje passen. Voor Schaap en Beer had ik allemaal namen, maar niks 'paste' bij ze. Alleen Schaap en Beer :') Ik moet Knofje dan eigenlijk Kikker noemen.
Tap tap tap
  donderdag 5 juli 2012 @ 17:15:26 #30
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113813275
haha ik ben eigenlijk meer van 'gewoon' hoe je je kind ook zou noemen ofzo.
Ik heb nu Julia, Saar, Rosie :P
pi_113813332
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juli 2012 17:15 schreef SacreCoeur het volgende:
haha ik ben eigenlijk meer van 'gewoon' hoe je je kind ook zou noemen ofzo.
Ik heb nu Julia, Saar, Rosie :P
Saartje had ik ook voor Schaap :P En voor Beer had ik Bram of Abel. M'n hamsters hebben ook altijd normale namen.
Tap tap tap
  donderdag 5 juli 2012 @ 17:23:25 #32
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113813601
Grappig :P

maar ik heb idd ook alle namen bedacht toen ik de beestjes al had.
stond k niet eens bij stil :')

ik ga nu een zilvervosje halen, zoooooo mooi! pronkstuk :P
pi_113813658
Beer heette in de opvang Antonio. En nog zie ik hem als een soort flirterige Italiaan, al doet ie me meer denken aan The Dude.
Tap tap tap
  donderdag 5 juli 2012 @ 17:53:32 #34
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113814880
Antonio, omg xD

ik zie sowieso rare namen voorbij komen in die opvang gevallen.
Die weten van gekkigheid niet meer welke naam ze moeten kiezen :P
pi_113826501
Even een re-post, want ik heb geen nieuwe foto's gemaakt :


Neuf en Noir toen ze nog klein waren (ze zijn allebei van vorig jaar augustus en oktober).


Neuf, windkracht 9 :P


Moeder van Neuf


Vader van Neuf, heel apart dat er uit zulke ouderdieren dan een compleet ander beestje uitkomt :D


Gekke cavia's (links wijlen Kookai en rechts Oryx), een beetje Neuf pletten.


Wijlen Avici, helaas na 2 maanden al verlamd en in laten slapen.


En Oryx.. Deze foto heb ik op linnen uit laten printen en hangt in de wc :D

Ik heb op het moment nog Neuf (Tessel x Peruvian) Noir (borstel x Peruvian) en Oryx (borstel)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_113860683

En een filmpje van Noir
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 7 juli 2012 @ 20:17:56 #37
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113902112
Die laatste foto! te leuk :D Noir heeft een mooie glans!

wassen jullie de cavia's vaak?
de mijnes vinden het echt heeeerlijk! ik doe ze 1x in de maand met babyshamp en verder eigenlijk elke week even met lauw water masseren :D gaan ze helemaal plat liggen en pootjes gestrekt. Doet me denken aan een schnitzel :')

ik heb nog steeds geen naam voor de nieuwe baby :+
pi_113902451
Ik heb ze nog nooit gewassen, begin ik ook liever niet aan bij die ontplofte Gremlins van me. Alleen wil ik Beer z'n mannelijkheid wel een keertje schoon maken eigenlijk. Misschien dat ik dan alleen z'n achterwerk was.
Tap tap tap
  Moderator zaterdag 7 juli 2012 @ 20:27:32 #39
155227 crew  Guppy
dus
pi_113902502
Ik heb ze hier nog nooit gewassen. Maar ik heb wel knaagdiershampoo in huis, voor het geval dat.
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 7 juli 2012 @ 20:30:03 #40
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_113902592
Ja ik had geen knaagdiershampoo en las dat babyshampoo nog milder en beter is dus dat gebruik ik dan maar :P
Dat zilvervosje wat ik nu erbij heb lijkt net een egel als ik m heb gewassen :')
pi_113913751
Vroeger waste ik ze vrij vaak, omdat ik een cavia had met chronische diarree (alle behandelingen met ab, yakult en vele dierenartsconsulten ten spijt). Als ik haar niet waste stonk ze een uur in de wind en trok vliegen aan.

Nu heb ik echt al jaren geen cavia meer gewassen en dat terwijl ik twee langharen heb gehad (waarvan 1 nog in bezit).

Vroeger waste ik ze met babyshampoo of knoevelshampoo en achteraf droogföhnen :D
Dat wassen zag er dan zo uit:


Wijlen Yanou


Wijlen Kookai


Hoppa ! :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 8 juli 2012 @ 19:14:45 #42
379446 sirPiteye
watkanjewel.com
pi_113937161
Dit zijn "wilde" cavia's, foto heb ik gemaakt in antwerpen zoo, ze zijn best wat kleiner als de gedomesticeerde cavia's



En gewoon omdat het kan, mijn cavia Muffin (ook wel vetklep genoemd) die tracht mijn bank op te eten...

Bezoek ook mijn webcomic:
www.watkanjewel.com
Of ga naar mijn facebook:
www.facebook.com/Watkanjewel
  Moderator zondag 8 juli 2012 @ 19:21:51 #43
155227 crew  Guppy
dus
pi_113937555
quote:
0s.gif Op zondag 8 juli 2012 19:14 schreef sirPiteye het volgende:
Dit zijn "wilde" cavia's, foto heb ik gemaakt in antwerpen zoo, ze zijn best wat kleiner als de gedomesticeerde cavia's

[ afbeelding ]

En gewoon omdat het kan, mijn cavia Muffin (ook wel vetklep genoemd) die tracht mijn bank op te eten...

[ afbeelding ]
In Rotterdam hebben ze ook cavia's. Ze hebben daar twee verblijven, links de wilde, en rechts de tamme caafs. Leuk om dat verschil te zien
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_113938103
Lol @ vetklep :')
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_113947427
Paar plaatjes van mijn caafjes (inmiddels al weer veeeel groter, moet eens nieuwe foto's maken!):

Kruumel - 'Kruimel' in het Nederlands (goudagouti rex cavia):




Muuske - 'Muisje' in het Nederlands (zilveragouti/wit CH-teddy cavia):




En samen:



Het zijn dikke vriendinnen, maar dat was niet altijd zo. In het begin hebben ze nog flink wat strijd gehad over wie de baas is. Vooralsnog lijkt Muuske nu de leiding te hebben...

Muuske is iets van 6 weken ouder, maar inmiddels is Kruumel dikker/groter geworden. Die houdt meer van eten denk ik :D

Favoriete bezigheid van Muuske is overal gekriebeld of gekamd te worden, vooral onder de kin, dan blijft ze gewoon zitten met d'r kopje omhoog en ogen half dicht. Ze houdt ervan lekker bij je te komen liggen kroelen en knuffelen.

Kruumel is wat onrustiger en likt heel de tijd je vingers af, ik denk vanwege het zout op de handen, ze draait rondjes en haar favoriete plekje is op je schouder. Dan zit ze daar als een papegaai rond te kijken!

Verder houden ze er allebei van in de ren op het tapijt keihard rond te rennen en te 'popcornen' van blijdschap. Ze gaan harder rennen als je zegt: Jaaa, rennen! Ren! Ren! Zjoeffff!

Het woord 'lekkers' is ingeburgerd als zijnde groente (andijvie, peterselie, komkommer zijn favoriet) en ik hoef dat maar te zeggen of ze komen direct luid piepend op hun eerste verdieping zitten wachten.

Favoriete schuilplaats van beiden is de 'tent' (mini-tent voor fretten) en ze hebben een groot T-stuk van een rioolbuis in de kooi, waar ze in slapen en doorheen rennen. Echt toffe beestjes!

Ik zal binnenkort eens nieuwe foto's maken hoe ze er nu uit zien!
pi_113948341
Leuk al die nieuwe caafjes ^O^
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_113954096
Muuske O+ Half-ontploft O+
Tap tap tap
  maandag 9 juli 2012 @ 00:42:46 #48
379446 sirPiteye
watkanjewel.com
pi_113954236
mooie kleuren
Bezoek ook mijn webcomic:
www.watkanjewel.com
Of ga naar mijn facebook:
www.facebook.com/Watkanjewel
  dinsdag 10 juli 2012 @ 15:41:40 #49
379446 sirPiteye
watkanjewel.com
pi_114016167


Cavia die ik heb getekend,
Bezoek ook mijn webcomic:
www.watkanjewel.com
Of ga naar mijn facebook:
www.facebook.com/Watkanjewel
pi_114021643
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 15:41 schreef sirPiteye het volgende:
[ afbeelding ]

Cavia die ik heb getekend,
Ooooh dat vind ik gaaaaaaaaaaaaaaaaaaaf.......wou dat ik het ook kan....
  Moderator dinsdag 10 juli 2012 @ 17:41:56 #51
155227 crew  Guppy
dus
pi_114021747
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 juli 2012 15:41 schreef sirPiteye het volgende:
[ afbeelding ]

Cavia die ik heb getekend,
Gave stijl!!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  dinsdag 10 juli 2012 @ 18:36:28 #53
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_114023926
ik vind Kruumel en Muuske echt heel schattig!
Ben al maanden cavia loos en ik mis ze ontzettend... maar kan geen nieuwe nemen...
Het officiële liefje van @Monitor O+
Woont samen met de man van haar dromen: Robbie de robotstofzuiger
They think she is fragile like a flower, but she is fragile like a bomb
  dinsdag 10 juli 2012 @ 19:54:52 #54
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114028065
waarom niet?
  dinsdag 10 juli 2012 @ 20:11:31 #55
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_114029013
omdat ik op dit moment aan het eind van mijn studie zit en mijn toekomst onzeker is. Als in ik weet nog niet waar (als in welk land) aan het werk kom. Ik heb nl een internationaal gerichte studie gedaan.
Het officiële liefje van @Monitor O+
Woont samen met de man van haar dromen: Robbie de robotstofzuiger
They think she is fragile like a flower, but she is fragile like a bomb
  dinsdag 10 juli 2012 @ 20:13:43 #56
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114029159
neem je je cavia mee joh :D
  dinsdag 10 juli 2012 @ 20:14:48 #57
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_114029228
naar Afrika?
Het officiële liefje van @Monitor O+
Woont samen met de man van haar dromen: Robbie de robotstofzuiger
They think she is fragile like a flower, but she is fragile like a bomb
  dinsdag 10 juli 2012 @ 20:33:41 #58
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114030306
ja, waarom niet? :D
  dinsdag 10 juli 2012 @ 21:44:43 #59
379446 sirPiteye
watkanjewel.com
pi_114034288
Cavia's kunnen toch beter tegen hitte dan als kou?
Bezoek ook mijn webcomic:
www.watkanjewel.com
Of ga naar mijn facebook:
www.facebook.com/Watkanjewel
  dinsdag 10 juli 2012 @ 21:47:24 #60
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114034489
Tegen beide, maar ze vinden warmte lekkerderderder :P
  dinsdag 10 juli 2012 @ 22:24:27 #61
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114036671
We hebben sinds vandaag 1 haarbal (van voren bruin, van achteren wit!) en 1 gladharige (driekleur) in huis! De afgelopen 24 uur bleef mijn dochter volhardend, ze gingen Perry (driekleur) en Punky (borstel, alhoewel dit meer een stoffer is) heten. En nu twijfelt ze :') De namen passen niet bij ze :') Mijn "Nick & Simon" werden afgekeurd }:|

:')


Haarbal


Driekleur


Hij ging gewoon op zijn zij liggen slapen op haar schoot!


Haarbal is een zenuwlijer, die springt van je schoot af en duikt vervolgens achter je rug weg
(en hij heeft me al bezeken :( )
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
pi_114039674
Ik vind Nick en Simon wel echt geniale namen!

Ik heb nog wel wat suggesties:
Sisi en Fanta
Mario en Luigi
Lilo en Stitch
Timon en Pumbaa
Elvis en Madonna
Simon en Garfunkel
Garfield en Odie
Kermit en (Miss) Piggy
Pikachu en Charmander
Sherlock en Watson
Knabbel en Babbel
Winnie en Knorretje

Naja zo kan ik nog wel even doorgaan...
Kijk zelf maar welke cavia welke naam krijgt :D
  woensdag 11 juli 2012 @ 01:29:29 #63
379446 sirPiteye
watkanjewel.com
pi_114045999
Je kunt haarbal ook gewoon haarbal noemen, best schattig =)
Ze zijn leuk trouwens. haarbal vooral, maar ook de driekleur heeft best mooie kop met die streep.

Mijn cavia's heten Whiep!, Muffin en Epic, Ik heb ze genoemd naar karakter trekjes.

Whiep! was een huiler, Muffin een vetklep en kleine Epic heeft het daadwerkelijk overleeft tussen Whiep! de psychopaat en Muffin die acht maal groter was als haar.
Bezoek ook mijn webcomic:
www.watkanjewel.com
Of ga naar mijn facebook:
www.facebook.com/Watkanjewel
  woensdag 11 juli 2012 @ 09:55:08 #64
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114050382
En ze heten Timon(driekleur) en Pumba(haarbal!) :D

Iemand hier tips hoe een hond (zwabber op pootjes) te laten wennen aan cavia's? Tot nu toe staat ie elke keer als een idioot volgespannen bij het hok van de cavia's te piepen. We hebben hem al laten snuffelen aan ze, hij mag er ook gewoon bij, maar als ie begint te piepen (of erger, blaffen!) waarschuwen we hem en sturen we hem weg. Die cavia's schrikken zich ook elke keer het wezenloos. Iemand hier die de ervaring van hond en cavia's heeft en tips of ervaring heeft?
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  woensdag 11 juli 2012 @ 11:55:30 #65
313769 ieniminimuis
Zo gek als een muis
pi_114054340
onze honden gingen er redelijk normaal mee om. Ze waren meer geïnteresseerd in wat er uit de cavia kwam dan de cavia zelf. Voor de rest lieten we honden altijd snuffelen en dat ging soms best hardhandig, maar als het onze borsteltje niet aan stond dan liet hij het wel merken!
Mss is het een idee om de caafjes in een rennetje te doen zodat de hond er niet bij kan, maar toch kan wennen aan de geur en de geluiden? En voor de rest bestraffen als het blaft enzo. En mss belonen met de heerlijke drolletjes? Voor de rest is het denk ik gewoon gewenning.
Het officiële liefje van @Monitor O+
Woont samen met de man van haar dromen: Robbie de robotstofzuiger
They think she is fragile like a flower, but she is fragile like a bomb
pi_114054508
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2012 09:55 schreef Ireth het volgende:
En ze heten Timon(driekleur) en Pumba(haarbal!) :D

Iemand hier tips hoe een hond (zwabber op pootjes) te laten wennen aan cavia's? Tot nu toe staat ie elke keer als een idioot volgespannen bij het hok van de cavia's te piepen. We hebben hem al laten snuffelen aan ze, hij mag er ook gewoon bij, maar als ie begint te piepen (of erger, blaffen!) waarschuwen we hem en sturen we hem weg. Die cavia's schrikken zich ook elke keer het wezenloos. Iemand hier die de ervaring van hond en cavia's heeft en tips of ervaring heeft?
/ontlurkt :P

Hier 6 cavia's en 3 honden, en geen problemen onderling. Onze 'zwabber' hond vindt de caafs wel leuk, ze mag er ook graag even een beetje achteraan rennen (de cavia's leven buiten in een weilandje) maar ze doet er niets mee. De andere twee honden willen graag even aan de cavia's snuffelen, maar laten ze verder met rust. Volgens mij vindt de 'zwabber' het vooral leuk om achter de caafs aan te rennen omdat het de enige dieren hier in huis zijn die kleiner zijn dan haar :') er zit gelukkig geen greintje jachtinstinct in dus de cavia's lopen geen gevaar.

Wat betreft het laten wennen, ik denk dat wat je nu doet gewoon goed is. De hond laten snuffelen (onder toezicht uiteraard, eventueel aan de riem zodat de cavia's geen risico lopen) en gewoon laten kijken bij de kooi, maar zodra hij te opgewonden wordt (piepen/janken, blaffen) de hond direct wegsturen en pas weer er bij laten als hij rustig is.

Wat betreft de cavia's zou ik me niet te druk maken. Dat ze schrikken als de hond blaft is normaal, maar daar wennen ze vanzelf aan. Cavia's worden over het algemeen niet gehinderd door een overmaat aan intelligentie, ze weten niet dat ze eventueel gevaar lopen bij een hond. Die van mij zijn ook totaal niet bang als de katten bij ze in de wei lopen, of de honden. Ze wennen heel snel aan dingen en zolang ze niets overkomt gaan ze vanzelf vrolijk door met eten. Zodra een cavia geen angstig gedrag meer vertoont raakt een hond (of kat) er ook minder opgewonden van en zullen ze minder achter de cavia's aanzitten. Kortom: ze wennen vanzelf aan elkaar ;)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_114054518
Onze hond was ook meer geïnteresseerd in de dropjes, die liep als een stofzuiger achter de cavia's aan en als er een caaf in haar mand kroop, zat ze er zielig naar te kijken :D . 'Haal 'es weg!' zag je haar dan denken. Maar we hadden dan ook eerst de cavia's en daarna kwam de hond, dus ze wist niet beter.
Tap tap tap
  Moderator woensdag 11 juli 2012 @ 12:49:12 #68
155227 crew  Guppy
dus
pi_114056480
Ik zou proberen de kooi niet direct op de grond te zetten, maar iets hoger. Zodat de hond niet op ze neerkijkt
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 11 juli 2012 @ 16:38:07 #69
379446 sirPiteye
watkanjewel.com
pi_114067944
zoiezo is het een goed idee om de kooi niet op de grond te plaatsen, voor temperatuur en tocht in huis.
Bezoek ook mijn webcomic:
www.watkanjewel.com
Of ga naar mijn facebook:
www.facebook.com/Watkanjewel
  Eindredactie Games woensdag 11 juli 2012 @ 18:58:08 #70
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_114074559
Hoi allemaal,

we hebben al tijden twee cavia's, waarvan 1ntje een blaasontsteking heeft. Daarvoor krijgt hij nu al 10 dagen Baytril en Metacam. Maar nu begint de zieke caaf de keutels van de gezonde caaf op te eten :) Waar kan dit op duiden? Dat hij zijn eigen keutels niet vertrouwt?
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  Eindredactie Games woensdag 11 juli 2012 @ 19:04:17 #71
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_114074859
quote:
4s.gif Op woensdag 11 juli 2012 18:58 schreef donald_dick het volgende:
Hoi allemaal,

we hebben al tijden twee cavia's, waarvan 1ntje een blaasontsteking heeft. Daarvoor krijgt hij nu al 10 dagen Baytril en Metacam. Maar nu begint de zieke caaf de keutels van de gezonde caaf op te eten :) Waar kan dit op duiden? Dat hij zijn eigen keutels niet vertrouwt?
Ow, ik lees net op een jaren 0 website dat zijn voedingspatroon uit balans is door de antibiotica en daardoor hij keutels van andere eet.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_114075008
quote:
4s.gif Op woensdag 11 juli 2012 19:04 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Ow, ik lees net op een jaren 0 website dat zijn voedingspatroon uit balans is door de antibiotica en daardoor hij keutels van andere eet.
Ja dat zou inderdaad kunnen ik had een caaf die dat ook deed.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games woensdag 11 juli 2012 @ 19:23:18 #73
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_114075691
quote:
10s.gif Op woensdag 11 juli 2012 19:07 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja dat zou inderdaad kunnen ik had een caaf die dat ook deed.
ik heb al 20 jaar caafs en ik blijf het gek vinden hoe die beesten hun eigen keutels opeten (vooral om te voeren als ze op schoot zitten :') ) maar om nou 1 caaf met zijn kont omhoog te zien en de ander probeert ze op te vangen, nee, dat blijft een vies gezicht.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_114075756
quote:
4s.gif Op woensdag 11 juli 2012 19:23 schreef donald_dick het volgende:

[..]

ik heb al 20 jaar caafs en ik blijf het gek vinden hoe die beesten hun eigen keutels opeten (vooral om te voeren als ze op schoot zitten :') ) maar om nou 1 caaf met zijn kont omhoog te zien en de ander probeert ze op te vangen, nee, dat blijft een vies gezicht.
Ja, maar zeg nou eerlijk.. je eigen poep opeten :D

Ik zat te bedenken hoelang ik al cavia's heb en dat is al bijna 23 jaar :D
Best lang eigenlijk, want volgens mij ben ik nooit lang cavia-loos geweest.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games woensdag 11 juli 2012 @ 19:27:45 #75
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_114075863
quote:
10s.gif Op woensdag 11 juli 2012 19:24 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ja, maar zeg nou eerlijk.. je eigen poep opeten :D

Ik zat te bedenken hoelang ik al cavia's heb en dat is al bijna 23 jaar :D
Best lang eigenlijk, want volgens mij ben ik nooit lang cavia-loos geweest.
ik alleen toen ik ging studeren. daarna ben ik samen gaan wonen en toen paste ik tijdelijk op op de de doorgeefcaaf en mijn vriendin werd door haar zo verknocht aan caafs dat we haar maar hebben gehouden (de doorgeefcaaf, niet mijn vriendin ;) ) en ze nu niet meer zonder kan :)
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_114075917
Lol @ doorgeefcaaf
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games woensdag 11 juli 2012 @ 19:31:11 #77
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_114076028
quote:
10s.gif Op woensdag 11 juli 2012 19:28 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Lol @ doorgeefcaaf
Ja, die ging van mijn moeder naar mijn zus, naar haar vriendin, toen weer naar mijn moeder, zus en uiteindelijk bij mij. Die is toch nog 7 jaar geworden.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_114076116
quote:
4s.gif Op woensdag 11 juli 2012 19:31 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Ja, die ging van mijn moeder naar mijn zus, naar haar vriendin, toen weer naar mijn moeder, zus en uiteindelijk bij mij. Die is toch nog 7 jaar geworden.
Zo dat is oud :D

Ik heb twee caafjes gehad die 6,5 werden, gemiddeld worden ze bij mij zo rond de 5.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games woensdag 11 juli 2012 @ 19:38:20 #79
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_114076316
quote:
10s.gif Op woensdag 11 juli 2012 19:33 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Zo dat is oud :D

Ik heb twee caafjes gehad die 6,5 werden, gemiddeld worden ze bij mij zo rond de 5.
5 is ook een gemiddelde bij mij, behalve eentje, die werd maar 2. Helaas had die nierprobleempjes en in combinatie van letterlijk alles opeten was dat geen goeie combinatie.
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_114076481
quote:
4s.gif Op woensdag 11 juli 2012 19:38 schreef donald_dick het volgende:

[..]

5 is ook een gemiddelde bij mij, behalve eentje, die werd maar 2. Helaas had die nierprobleempjes en in combinatie van letterlijk alles opeten was dat geen goeie combinatie.
Ach ja, triest is dat altijd.
Ik kon op een gegeven moment ook wel een tien-rittenkaart gebruiken bij de DA.

Had twee keer 300 euro gespendeerd aan 2 cavia's.
Eentje had gebitsproblemen en continu op en neer van Den Haag naar Utrecht, trieste zaak, want het caafje wilde nog wel, maar die tanden groeiden door..

Tweede cavia had een blaassteentje uitgeplast wat vast bleef zitten, onder het mes.
De narcose was niet goed uitgevallen en hierdoor was mevrouw langzaam minder gaan eten, dat te laat gehad en hulp mocht niet meer baten.

Op dit moment heb ik 2 caafjes van 2011 en 1 van 2006
Daar heb ik niet al te veel problemen mee, behalve dat die van 2006 wel cystes op de baarmoeder heeft en af en toe een injectie moet van 12 euro. Dat valt nog te overzien :D

Oh en laatst nog een ontstoken oogje, maar dat mag geen naam hebben :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games woensdag 11 juli 2012 @ 19:55:59 #81
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_114077029
quote:
10s.gif Op woensdag 11 juli 2012 19:43 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Ach ja, triest is dat altijd.
Ik kon op een gegeven moment ook wel een tien-rittenkaart gebruiken bij de DA.

Ik heb altijd gezegd dat ik geen 100 euro aan een caafje ga uitgeven, maar de vorige had longontsteking en ging steeds minder eten. Zijn we toch een paar keer naar de dierenarts gweest en je bent zo 150 euro lichter...

Het zieke mannetje van nu daarvan dachten we dat hij bloed plaste en steentjes had, maar 2 foto's wezen uit dat het iig geen stenen was, maar een blaasontsteking. Dan ben je ook weer 150 euro kwijt voor een stel rontgenfoto's en dan komen de medicijnen er nog bij. Maar dan heb je ook wat:

0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
pi_114077114
Mja, mijn oma zei altijd voor dat bedrag had je wel 10 cavia's kunnen kopen.
Maar goed.. niet tien dezelfde :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Eindredactie Games woensdag 11 juli 2012 @ 20:16:32 #83
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_114077971
quote:
10s.gif Op woensdag 11 juli 2012 19:57 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
Mja, mijn oma zei altijd voor dat bedrag had je wel 10 cavia's kunnen kopen.
Maar goed.. niet tien dezelfde :D
Tsja, je raakt toch verknocht aan zo'n beestje. Ik zou ook een slechte boer zijn :)
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  woensdag 11 juli 2012 @ 22:12:57 #84
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114084254
quote:
4s.gif Op woensdag 11 juli 2012 19:55 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Ik heb altijd gezegd dat ik geen 100 euro aan een caafje ga uitgeven, maar de vorige had longontsteking en ging steeds minder eten. Zijn we toch een paar keer naar de dierenarts gweest en je bent zo 150 euro lichter...

Het zieke mannetje van nu daarvan dachten we dat hij bloed plaste en steentjes had, maar 2 foto's wezen uit dat het iig geen stenen was, maar een blaasontsteking. Dan ben je ook weer 150 euro kwijt voor een stel rontgenfoto's en dan komen de medicijnen er nog bij. Maar dan heb je ook wat:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Het is wel iets unieks voor boven de eethoek om op te hangen :')

Hier lijkt Joep (hond) al minder gestressed. Hij ligt de halve dag nog steeds naast het hok te kijken naar ze, maar dat nerveuze "ik wil spelen!!!" gejank is er niet meer...
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  Moderator woensdag 11 juli 2012 @ 22:13:51 #85
155227 crew  Guppy
dus
pi_114084307
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2012 22:12 schreef Ireth het volgende:

[..]

Het is wel iets unieks voor boven de eethoek om op te hangen :')

Hier lijkt Joep (hond) al minder gestressed. Hij ligt de halve dag nog steeds naast het hok te kijken naar ze, maar dat nerveuze "ik wil spelen!!!" gejank is er niet meer...
Goed zo :) het is voor hem ook allemaal nieuw natuurlijk!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 11 juli 2012 @ 22:17:15 #86
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114084507
tering zeg die prijzen.. ben ik even blij met de dierenarts hier.. gratis nagels doen & laatst had er 1 last van schurft en dat werd ook helemaal gratis behandeld. En nu is 't over.
  Moderator woensdag 11 juli 2012 @ 22:19:32 #87
155227 crew  Guppy
dus
pi_114084641
Ik ben nog nooit met m'n huidige caaf naar de DA geweest :@ en m'n vorige is van ouderdom doodgegaan en heeft nog nooit een DA gezien *afklopt
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 11 juli 2012 @ 22:24:04 #88
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114084873
ik was ook nog nooit eerder bij een DA geweest. :D
  woensdag 11 juli 2012 @ 22:26:19 #89
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114084976
Oke rare vraag :D Pumba (de haarbal) heeft op 1 oorschelp aan de buitenkant een plekje zitten wat lijkt op "berg" bij baby's (link met info). Ik kan het er zo afkrabbelen... iemand enig idee wat dit kan zijn? Gewoon last van een droge huid of toch even (nu al :') ) een bezoekje aan de DA nodig?
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  Moderator woensdag 11 juli 2012 @ 22:27:40 #90
155227 crew  Guppy
dus
pi_114085038
Geen paniek, heeft mijn cavia ook wel eens. Soms. Maar zolang ie geen jeuk heeft, denk ik dat er niks aan de hand is :+
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 11 juli 2012 @ 22:39:56 #91
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114085645
oh ik denk dat gelijk aan schurft eigenlijk als je dat zo zegt.. even kijken of het ook in zn oor zit.

ik heb nu spul van de dierenwinkel gekregen (dat wordt niet verkocht, maar ik ken die eigenaar dus hij geeft me af en toe een beetje mee) en daar behandel ik het nu zelf mee ipv DA want dat kan heel erg oplopen en het is prima zelf te behandelen.. maar het gaat snel over van caaf naar caaf. En ik was altijd mn handen goed met dettol al ik zoiets zie, waarom weet ik niet want het is niet besmettelijk voor mensen :P gewoon t idee.
  woensdag 11 juli 2012 @ 22:41:15 #92
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114085722
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2012 22:39 schreef SacreCoeur het volgende:
oh ik denk dat gelijk aan schurft eigenlijk als je dat zo zegt.. even kijken of het ook in zn oor zit.
Nee daar heb ik dus al gekeken, het zit echt alleen op de buitenkant. Binnenkant van beide oortjes zijn helemaal mooi schoon.
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  woensdag 11 juli 2012 @ 22:42:35 #93
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114085810
heb je geen foto van? kan ik vergelijken met de mijne :P
  Eindredactie Games woensdag 11 juli 2012 @ 22:42:36 #94
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_114085813
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2012 22:17 schreef SacreCoeur het volgende:
tering zeg die prijzen.. ben ik even blij met de dierenarts hier.. gratis nagels doen & laatst had er 1 last van schurft en dat werd ook helemaal gratis behandeld. En nu is 't over.
Ja oke, maar die man moet ergens geld aan verdienen. Een voordeel, zijn officiele bezoekuur is tot 8 uur s' avonds, maar hij gaat gerust tot 10 uur door als het moet :)
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  woensdag 11 juli 2012 @ 22:47:23 #95
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114086146
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2012 22:42 schreef SacreCoeur het volgende:
heb je geen foto van? kan ik vergelijken met de mijne :P
Al geprobeerd, maar die angsthaas blijft niet stil zitten. Zodra hij de kans krijgt rent ie de hoek van mijn bank in met zijn hoofd... als ie niks ziet, zien wij hem niet of zo 8)7
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  Moderator woensdag 11 juli 2012 @ 22:48:11 #96
155227 crew  Guppy
dus
pi_114086201
quote:
4s.gif Op woensdag 11 juli 2012 22:42 schreef donald_dick het volgende:

[..]

Ja oke, maar die man moet ergens geld aan verdienen. Een voordeel, zijn officiele bezoekuur is tot 8 uur s' avonds, maar hij gaat gerust tot 10 uur door als het moet :)
Liefde voor het vak O+
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 11 juli 2012 @ 22:49:09 #97
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114086253
quote:
0s.gif Op woensdag 11 juli 2012 22:47 schreef Ireth het volgende:

[..]

Al geprobeerd, maar die angsthaas blijft niet stil zitten. Zodra hij de kans krijgt rent ie de hoek van mijn bank in met zijn hoofd... als ie niks ziet, zien wij hem niet of zo 8)7
In de houtgreep :P

of is het houd? :')
  woensdag 11 juli 2012 @ 23:34:35 #98
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114088785
Ik krijg het niet voor elkaar in mijn eentje, beest blijft niet stilzitten :D Op deze foto is het enigzins te zien, maar dies weer niet scherp :D Het is dus dat wazige grijzige plekje op het oor, tegen de haargrens aan zeg maar..

❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
pi_114097238
Kruumel had dat ook, leek ook niet op schurft, maar is toen toch erger geworden. Muuske ging er ook aan knabbelen/likken/proeven, met als gevolg mini scheurtje in de rand van het oor :(
Nu na behandeling is het gelukkig helemaal weg. Soms meen ik nog een plekje te zien, maar daar doe ik dan een beetje anti-schurft op en dan is het weg.

Ik heb het oortje met anti-schurft behandeld (kun je gewoon een flesje van bij de DA kopen). Hoeft niet altijd te jeuken, Kruumel krabde er ook niet aan. Ik deed een beetje schurftspray op een wattip (of een vinger) en dan snel erover strijken, dat is al genoeg. Kruumel had er echt een hekel aan, dus als Pumba gaat friemelen, dan uitkijken voor het oogje (mag niet in het oog komen).
Succes!
  donderdag 12 juli 2012 @ 09:33:55 #100
379446 sirPiteye
watkanjewel.com
pi_114097786
Twee van onze drie cavias hadden het zelfde probleem met krabben en geïrriteerde huid, Het gaat over een kleine mijt-achtige parasitair beestje. Er waren zo'n drie behandelingen nodig over een geruime tijd om er af te komen, elke keer trok het geheel weg tot het weer terug kwam naar een paar maanden. maar nu is het weg.

De flesjes zijn niet heel duur dus zie het als goede en makkelijke investering.
Bezoek ook mijn webcomic:
www.watkanjewel.com
Of ga naar mijn facebook:
www.facebook.com/Watkanjewel
  donderdag 12 juli 2012 @ 11:48:18 #101
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114101539
die antischurft spray werkte hier helemaal niet.. toen heb je de DA gebeld en is het gratis behandeld. Vervolgens kocht ik toen cavia 3 en na een week was het weer terug wss had cavia 3 ook dus schurft. En toen ben ik terug naar de winkel gegaan en hij vertelde me dat ze daar spul gebruiken wat officieel niet verkocht mag worden behalve aan dierenwinkels.. moet 1/50 met water worden gemengd etc.. maar hij gaf het me mee en om de dag behandeld en het was zo weg.

Nu mag ik elke keer als ik iets verdachts zie komen voor een beetje spul, ze mengen het gelijk voor me enzo.

En ik gebruik nu op aanraden van de dierenarts ook geen zaagsel meer en ander soort hooi (boederijhooi) maar of dat echt het verschil maakt, geen idee.

ben wel onwijs blij met de goede service van de dierenwinkel want de caafs die ik niet daar heb gekocht worden ook gratis behandeld.
  Moderator donderdag 12 juli 2012 @ 11:49:22 #102
121347 crew  senesta
Risicovol
pi_114101571
Vroeger hadden we in de winkel Bodip, dat werkte erg goed. Is dat dat spul toevallig? Was van Beaphar Bogena geloof ik. Zie het nu nergens meer.
JoOlz: "So much good shit in senesta's head, I call it Ideahhrea."
  donderdag 12 juli 2012 @ 11:51:37 #103
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114101653
geen idee, zit geen etiket op :P 't gaat gewoon in mn plantenspuit en ik neem het mee.
Het is wit en als je het een tijdje laat staan heel goed schudden want het spul zakt naar onder.
pi_114102185
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juli 2012 11:51 schreef SacreCoeur het volgende:
geen idee, zit geen etiket op :P 't gaat gewoon in mn plantenspuit en ik neem het mee.
Het is wit en als je het een tijdje laat staan heel goed schudden want het spul zakt naar onder.
Is het misschien imaverol?


Dat is een dikke stroperige vloeistof die als het verdund is wit wordt. Je moet het 3 tot 4 keer gebruiken met elke keer 3 dagen tussen twee behandelingen geloof ik. Ik krijg het altijd van de DA als mijn caafjes een schimmelplekje hebben. Paar maanden geleden had er één een schimmelig oortje, paar keer nat maken met Imaverol-oplossing en het was weer over :)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  donderdag 12 juli 2012 @ 12:28:49 #105
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114102940
Kan het is wel dikkig. Alleen moet ik het om de dag op het plekje gebruiken en 1x in de week heel de cavia. En het was geen schimmel maar schurft. Ik ben als de dood voor schimmel :P
pi_114103737
Dan weet ik het ook niet :P Die 1 op 50 verdunning geldt ook voor imaverol, en het is ook een wittige oplossing, vandaar mijn gedachte dat het dat misschien was.

Mijn caafs hebben twee keer schurft gehad (met een paar jaar er tussen gelukkig) en werden daarvoor behandelt met twee injecties door de DA. Het wassen of nat maken van stukken cavia doe ik alleen bij schimmel/ringworm, met een imaverol oplossing :)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  donderdag 12 juli 2012 @ 23:04:44 #107
379446 sirPiteye
watkanjewel.com
pi_114132657
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juli 2012 11:48 schreef SacreCoeur het volgende:

En ik gebruik nu op aanraden van de dierenarts ook geen zaagsel meer en ander soort hooi (boederijhooi) maar of dat echt het verschil maakt, geen idee.
Zelf gebruik ik hennep vezels, niet heel erg duur en net wat beter voor de luchtwegen.
Bezoek ook mijn webcomic:
www.watkanjewel.com
Of ga naar mijn facebook:
www.facebook.com/Watkanjewel
  donderdag 12 juli 2012 @ 23:49:37 #108
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114135044
Oortje van Pumba!

❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
pi_114144766
quote:
0s.gif Op donderdag 12 juli 2012 23:49 schreef Ireth het volgende:
Oortje van Pumba!

[ afbeelding ]
Weet je wel zeker dat het geen schimmel/ringworm is? Daar doet het mij wel aan denken, het lijkt op het oortje dat mijn cavia (Jo) had. In dat geval zou imaverol moeten helpen.
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  vrijdag 13 juli 2012 @ 11:18:17 #110
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114145593
dit lijkt eerder op schimmel dan schurft.
het lijkt in dit geval niet op het oortje van mijn cavia, schurft is echt meer korsterig.

Je moet even oppassen of het zich van binnen weer hersteld zodat er een ring ontstaat. Toch kun je altijd beter schurft als schimmel hebben maar ik weet nu al dat de DA kweekjes zal gaan afnemen en je echt heel duur uit gaat zijn. Dus als je hem bij een dierenwinkel gekocht hebt dan zou ik om spul vragen. En anders zelf proberen te behandelen.

Ik zou het iig niet met blote handen aanraken. Voor de zekerheid.
pi_114146333
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2012 11:18 schreef SacreCoeur het volgende:
dit lijkt eerder op schimmel dan schurft.
het lijkt in dit geval niet op het oortje van mijn cavia, schurft is echt meer korsterig.

Je moet even oppassen of het zich van binnen weer hersteld zodat er een ring ontstaat. Toch kun je altijd beter schurft als schimmel hebben maar ik weet nu al dat de DA kweekjes zal gaan afnemen en je echt heel duur uit gaat zijn. Dus als je hem bij een dierenwinkel gekocht hebt dan zou ik om spul vragen. En anders zelf proberen te behandelen.

Ik zou het iig niet met blote handen aanraken. Voor de zekerheid.
Inderdaad, ringworm (schimmel dus) is ook besmettelijk voor mensen dus niet het oortje aanraken en steeds heel goed je handen wassen als je aan de caaf hebt gezeten. En niet bij je gezicht houden en zo. Het is ook besmettelijk voor de andere cavia, dus je kan ze het beste allebei behandelen met imaverol.

Je hoeft trouwens niet per sé duur uit te zijn, mijn DA neemt voor dit soort dingen eigenlijk nooit kweekjes af maar stelt de waarschijnlijkheidsdiagnose 'schimmel' en geeft dan gewoon imaverol mee. Voor iets van ¤20 euro (consult + imaverol) was ik de vorige keer klaar. Imaverol kun je trouwens ook zelf online bestellen volgens mij.

Toen mijn cavia's schurft hadden was ik voor 2 consulten met 4 cavia's en 2x4 injecties in totaal maar ¤12 kwijt, onze DA is wat dat betreft heel schappelijk geprijsd :Y
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  vrijdag 13 juli 2012 @ 11:50:45 #112
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114146962
oh dat is zeker fijn qua prijs!

ik had hier geinformeerd voor schimmel (omdat ik nog niet wist hoe ik schurft en schimmel uit elkaar kon houden) en dat was 60.50 voor de eerste 20 minuten en daarna kwam er weer 60.50 bij (dus als je meer dan 2 cavia's hebt ben je de sjaak) en dan ook nog eens 15,- per cavia per kweekje. Gelukkig was het schurft. Maar ook schurft heb ik behandeld met handschoentjes aan (van die weggooi dingen) en ik pak ze ook niet met blote handen, gewoon het idee :P en het hok extra goed schoonmaken met Dettol spray, dat doe ik al 2x in de week maar toen met afwasborstel schrobben en Dettol.

Ik gebruik trouwens geen hennepvezel en ook niet altijd hetzelfde. Soms houtsnippers of iets voor cavia's :D maar soms ook kattengrind. Dat heeft de dierenarts aangeraden (geen grove maar 't kleinste wat je kan vinden) en met het weer van de laatste tijd (toen het zo warm was) is dat eigenlijk wel heel handig dan kan je elke dag het hok beetje op oorde maken vers hooi erin en klaar. Maar nu is het weer op en slecht weer dus ga ik over op hout.

En ik heb nog steeds geen nieuw hok gekocht, kan gewoon niets leuks vinden. Ze zitten nu wel goed maar ik vind het gewoon lelijk in mn woonkamer :') dus ik denk dat ik voor een buitenhok ga en het gewoon binnen zet. Die zijn zoveel mooier en ik zie niet in waarom het niet kan :P
  vrijdag 13 juli 2012 @ 21:13:14 #113
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114171455
Maandag om 1 uur moeten we even met beide caafjes bij de DA komen :Y Ze wil ze even een checkup geven, kennismaken met ze en ze gelijk in de computer zetten als nieuwe patienten en ook kijken naar het oortje van Pumba. Checkup = gratis, eventueel zalfje voor het oortje moet wel betaald worden dan, maar dat horen we maandag :)
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  Moderator vrijdag 13 juli 2012 @ 21:13:46 #114
155227 crew  Guppy
dus
pi_114171478
Netjes :) kan nooit kwaad natuurlijk
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 13 juli 2012 @ 21:17:51 #115
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114171667
Dat is fijn! weet je iig zeker wat het is.

hebben jullie nog leuke (online)adresje om te kijken naar kooien of hokken?
pi_114171728
Zooplus :)
Tap tap tap
  vrijdag 13 juli 2012 @ 21:57:57 #117
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114173651
Weet iemand wat dit geluid betekent bij een cavia?

Bij de ene site is het dat de cavia bang en angstig is, maar exact hetzelfde bestand is op een andere website weer een teken dat hij zich goed voelt en blij is. De bestandsnaam is ook happy.wav :D

Enniewee, de haarbal maakt dit geluid dus continue als je hem op schoot hebt en aait.
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  Moderator vrijdag 13 juli 2012 @ 21:58:31 #118
155227 crew  Guppy
dus
pi_114173676
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2012 21:57 schreef Ireth het volgende:
Weet iemand wat dit geluid betekent bij een cavia?

Bij de ene site is het dat de cavia bang en angstig is, maar exact hetzelfde bestand is op een andere website weer een teken dat hij zich goed voelt en blij is. De bestandsnaam is ook happy.wav :D

Enniewee, de haarbal maakt dit geluid dus continue als je hem op schoot hebt en aait.
Ik interpreteer dat ook als happy :D
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 13 juli 2012 @ 22:15:51 #119
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114174513
Blij.. want als ze bang zijn klinkt het meer als klapper tanden.
Dit doen mijn cavia's heel veel.

Vooral als ik ze op hun kont aai :')
  vrijdag 13 juli 2012 @ 22:17:16 #120
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114174572
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2012 22:15 schreef SacreCoeur het volgende:
Blij.. want als ze bang zijn klinkt het meer als klapper tanden.
Dit doen mijn cavia's heel veel.

Vooral als ik ze op hun kont aai :')
Nou je het zegt, het is idd als ik over zijn rug aai en beneden bij zijn achterwerk kom dat ie dit geluid maakt :D
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
pi_114174582
Zo blij klinken die van mij nooit ;(
Tap tap tap
  vrijdag 13 juli 2012 @ 22:25:00 #122
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114174948
probeer eens met 2 vingers aan de zijkanten van je cavia rondjes te masseren dan gaan ze plat liggen :P
doen ze alle 4 bij mij dus vast bij jullie ook :D
  Moderator vrijdag 13 juli 2012 @ 22:26:53 #123
155227 crew  Guppy
dus
pi_114175051
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2012 22:25 schreef SacreCoeur het volgende:
probeer eens met 2 vingers aan de zijkanten van je cavia rondjes te masseren dan gaan ze plat liggen :P
doen ze alle 4 bij mij dus vast bij jullie ook :D
Bij mij gaat ie dan springen :D dat kietelt!!
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 13 juli 2012 @ 22:27:56 #124
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_114175107
Een van mijn mannen maakt inderdaad ook dat geluid. Wel eerst wegrennen, maar de aanhouder wint :D. Rest van de mannen maakt niet heel veel geluid, maar door hun gedrag merk ik dat ze 't wel of niet waarderen.
De dames hebben echt een 'help, ik wil het eerste de snoeperij' maar als het erop aankomt, whieppen ze dat het een lieve lust is als ik een aai geef :')
  vrijdag 13 juli 2012 @ 22:31:07 #125
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114175284
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2012 22:25 schreef SacreCoeur het volgende:
probeer eens met 2 vingers aan de zijkanten van je cavia rondjes te masseren dan gaan ze plat liggen :P
doen ze alle 4 bij mij dus vast bij jullie ook :D
Hier gaat Timon zodra die op schoot ligt direct op zijn zij liggen en gaat liggen maffen :?
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
pi_114175377
Schaap gaat spartelen. Maar die houdt er niet van om aangeraakt te worden.
Tap tap tap
  vrijdag 13 juli 2012 @ 22:39:23 #127
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114175754
quote:
14s.gif Op vrijdag 13 juli 2012 22:27 schreef Sjowhan het volgende:
Een van mijn mannen maakt inderdaad ook dat geluid. Wel eerst wegrennen, maar de aanhouder wint :D. Rest van de mannen maakt niet heel veel geluid, maar door hun gedrag merk ik dat ze 't wel of niet waarderen.
De dames hebben echt een 'help, ik wil het eerste de snoeperij' maar als het erop aankomt, whieppen ze dat het een lieve lust is als ik een aai geef :')
haha ja ik heb 4 vrouwtjes dus het is een heel gewiep.
ook veel tijdens het spelen en eten.

ze zijn nu in de miepdehelebuurtbijelkaar fase als ze plastic oid horen.
  vrijdag 13 juli 2012 @ 22:42:14 #128
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_114175908
Nouja, het is zelfs zo dat een van de dames (Lotte) aan de kooi gaat 'knagen' om maar aan te geven dat ze ook graag de lekkernij willen. Echt zo geweldig :').
Als ik hun op pak, is het vaak een heel zielig gewiep, maar het aaien waarderen ze wel als ze relaxed zitten.
In de kooi willen ze 't eigenlijk niet (meer heel hard en hoog pieppen) maar daar laat ik of vriendin ons niet gek door maken. Stelletje aandachtvragers :')
  vrijdag 13 juli 2012 @ 22:48:28 #129
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114176212
hier zijn ze al heel wat gewend geloof ik :P heb een dochtertje en die is nogal speels met de beestjes, vinden ze leuk. En ik ook wel want ze zijn zo onwijs tam. In de kooi en ook buiten de kooi. Ze lopen direct naar je hand toe en dan beginnen ze met likken? :P vreemd gevoel is dat, likkende cavia.
pi_114176719
Ik ben te voorzichtig met ze en ze zijn nog heel angstig :') vooral Schaap. Voor eten komen ze wel naar het luikje.
Tap tap tap
  vrijdag 13 juli 2012 @ 23:05:19 #131
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114176989
dat was hier in het begin ook wel :P toen heb ik het hokje weggehaald en vervangen voor zo'n halfrond nep?hout geval. Lijkt alsof ze dan ook minder bang worden. Het is niet helemaal gesloten dus zien ze altijd mensen.
pi_114177208
Ik heb er nu 1 wilgenbrug in staan. Meestal zit Schaap eronder. Als ik de brug weghaal, gaat ze graven en net zo lang kloten tot ze half onder een prop hooi en zaagsel ligt. En het is een lunk, dus die krijg je dan alleen schoon met de mattenklopper.
Tap tap tap
  vrijdag 13 juli 2012 @ 23:11:00 #133
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114177252
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2012 23:09 schreef CherryLips het volgende:
Ik heb er nu 1 wilgenbrug in staan. Meestal zit Schaap eronder. Als ik de brug weghaal, gaat ze graven en net zo lang kloten tot ze half onder een prop hooi en zaagsel ligt. En het is een lunk, dus die krijg je dan alleen schoon met de mattenklopper.
:o _O-
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  vrijdag 13 juli 2012 @ 23:13:07 #134
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114177348
ah gos :D :P

die rode zit er altijd op ipv onder.. kijkt graag tv geloof ik :P
pi_114177429
Schaap klimt er ook altijd half op ja. Soms steek ik groente door de wilgen en die pakt zij gelijk. Dus ook als ik er niets tussen steek, gaat ze met dr voorpootjes op de brug wachten :')
Tap tap tap
  vrijdag 13 juli 2012 @ 23:18:50 #136
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114177634
hoeveel heb je er nou precies? ik raak steeds in de war :')
de ene heeft er 6 andere 2 en die weer 1.
pi_114177659
Ik heb er drie :)
Tap tap tap
  vrijdag 13 juli 2012 @ 23:20:48 #138
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114177741
niet nog 1tje erbij? :P
  vrijdag 13 juli 2012 @ 23:21:30 #139
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114177774
Wij hebben er 2 O+
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
pi_114177824
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juli 2012 23:20 schreef SacreCoeur het volgende:
niet nog 1tje erbij? :P
Ik wil nog een gladhaartje :@ chocokleur :@ maar ik weet niet of dat te krap wordt als ze bijvoorbeeld hun gekke uurtje hebben.
Tap tap tap
  vrijdag 13 juli 2012 @ 23:24:03 #141
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114177887
je hebt toch een 1.40? denk dat t nét aan is.
Anders ga je ook voor zo'n dubbele :P

Wij hebben er nu 4 maar ik weet niet.. ik wil niet meer maar toch ook wel :D
  vrijdag 13 juli 2012 @ 23:25:16 #142
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114177937
Ik ben ook nog op zoek naar een grotere kooi. Dat waar ze nu in zitten past nu nog wel, maar dies voor tijdelijk. Hoop binnen 2 maanden toch wat groters te hebben gevonden :)
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  vrijdag 13 juli 2012 @ 23:27:52 #143
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114178072
Ja ik wil gewoon iets leukers dan dit. Wat meer ruimte voor speeltjes, merk dat ze dat graag doen.
Met z'n alle achter zo'n belletjesbalding aanzitten enzo. Ik heb ook een wipwap in de winkel gezien, die wil ik nog :D

heb vandaag die Ferplast dubbel 2x 1.20 gezien en mn zin staat eigenlijk op dat ding. Maar hijs is wel tegen de 200,-. Dus ik kijk nog verder :D maar aan de andere kant je koopt niet iedere maand een kooi fzo.
pi_114178261
Als ik verhuisd ben ga ik m'n vader lief aankijken voor een mooie caviabak :) maar hij moet nog wel goed schoon te maken zijn, dat is het probleem.
Tap tap tap
  vrijdag 13 juli 2012 @ 23:33:43 #145
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114178357
en dan komt nr 4 er wel :P
  vrijdag 13 juli 2012 @ 23:47:29 #146
52753 Sjowhan
ex-mod DIG. Watskebeurt?
pi_114178993
Ik heb er 6 :').
2 mannen bij elkaar (die verdragen elkaar), 2 zusjes bij elkaar en 2 mannetjes apart.
Allemaal schatten van beesten O+

En dat ze allemaal bijna onder het hooi (heb een bulk, van de boer) heen doorrennen als ik 't neerleg in de kooien, en heerlijk knagen, dan zie ik allemaal tevreden beestjes, en dat doet me goed :)
pi_114179209
Ik zou het ook wel van een boer kunnen kopen, maar ik heb geen idee waar ik het moet laten en volgens mij kan ik het ook niet tillen :D Ik loop met die balen aubiose al te klooien.
Tap tap tap
  zaterdag 14 juli 2012 @ 00:02:17 #148
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114179697
ik kan het hier bij de kinderboederij kopen en ik heb wel ruimte.. maar ik vind het altijd zo hard? en als ze het persen zit alles zo stijf en krijg ik het niet los van elkaar om te verdelen. Daarom koop ik dat hooi was losjes in een tas zit bij de dierenwinkel, ben gewoon lui denk ik :P andere kost te veel moeite xD
pi_114194169
Hier ook zes cavia's, 1 ex-beer en 5 dames, allemaal bij elkaar. Ze krijgen hier hooi (of eigenlijk kuilgras, uit zo'n grote ronde plastic baal) van de boer, net als de konijnen, schapen en geiten. Manlief heeft net foto's gemaakt van ons zestal en ik wil graag even spammen :@

Dit is het hok waar ze het grootste deel van de dag zitten, net weer schoon gemaakt en met vers hooi. Storm kwam net binnen door het luikje:


Vers voer in de voerbakjes, en drie caafs op een rij aan het eten alsof ze nooit wat krijgen. Boven is Jenny (ong. 5 à 6 jr), midden Pepper (3 jr) en onder Storm (ong. 2 jr):


Hier zijn v.l.n.r. Peru (5 jr), Jo en Hanna (beide 7 maand) in het weitje aan het grazen:


Overzicht van een deel van het weitje, op de achtergrond crost Jo net naar het hok toe:


En nog eentje van Peru en Hanna (en de kont van Jo) bij de parasolvoet, waar als het heel warm is een parasol in gaat voor de schaduw op het hok (niet dat we die deze zomer al nodig hebben gehad...):


Ik vind het zo leuk om te zien hoe ze in zo'n gemengde groep samen leven en het lekker naar hun zin hebben. Peru komt van de plaatselijke kinderboerderij, Jenny en Storm komen uit het asiel, Jo en Hanna kreeg ik in januari van een kennis en Pepper was van mijn nichtje en woont sinds een paar maand hier nadat haar vriendinnetje was overleden. Ondanks de verschillende leeftijden en herkomsten gaan ze allemaal probleemloos samen, ze maken geen ruzie en ze wandelen altijd heel gezellig in een groepje door het weilandje. 'S ochtends als het nog stil is buiten hoor ik ze regelmatig 'kletsen' met elkaar (mijn slaapkamerraam is vlak bij hun hok) en als het buiten droog is grazen ze in een klein kuddetje in hun weitje. Het zijn echt hele gezellige diertjes vind ik O+
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_114194456
Wij hadden er een stuk of 40.
Nu nog zo'n 20-30.

Mijn vrouw fokte US-Teddy's in Z/R/W

Moet nog wel wat foto's hebben.
  Moderator zaterdag 14 juli 2012 @ 14:50:50 #151
155227 crew  Guppy
dus
pi_114194541
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 14:35 schreef Miss_Isis het volgende:
Hier ook zes cavia's, 1 ex-beer en 5 dames, allemaal bij elkaar. Ze krijgen hier hooi (of eigenlijk kuilgras, uit zo'n grote ronde plastic baal) van de boer, net als de konijnen, schapen en geiten. Manlief heeft net foto's gemaakt van ons zestal en ik wil graag even spammen :@

Dit is het hok waar ze het grootste deel van de dag zitten, net weer schoon gemaakt en met vers hooi. Storm kwam net binnen door het luikje:
[ afbeelding ]

Vers voer in de voerbakjes, en drie caafs op een rij aan het eten alsof ze nooit wat krijgen. Boven is Jenny (ong. 5 à 6 jr), midden Pepper (3 jr) en onder Storm (ong. 2 jr):
[ afbeelding ]

Hier zijn v.l.n.r. Peru (5 jr), Jo en Hanna (beide 7 maand) in het weitje aan het grazen:
[ afbeelding ]

Overzicht van een deel van het weitje, op de achtergrond crost Jo net naar het hok toe:
[ afbeelding ]

En nog eentje van Peru en Hanna (en de kont van Jo) bij de parasolvoet, waar als het heel warm is een parasol in gaat voor de schaduw op het hok (niet dat we die deze zomer al nodig hebben gehad...):
[ afbeelding ]

Ik vind het zo leuk om te zien hoe ze in zo'n gemengde groep samen leven en het lekker naar hun zin hebben. Peru komt van de plaatselijke kinderboerderij, Jenny en Storm komen uit het asiel, Jo en Hanna kreeg ik in januari van een kennis en Pepper was van mijn nichtje en woont sinds een paar maand hier nadat haar vriendinnetje was overleden. Ondanks de verschillende leeftijden en herkomsten gaan ze allemaal probleemloos samen, ze maken geen ruzie en ze wandelen altijd heel gezellig in een groepje door het weilandje. 'S ochtends als het nog stil is buiten hoor ik ze regelmatig 'kletsen' met elkaar (mijn slaapkamerraam is vlak bij hun hok) en als het buiten droog is grazen ze in een klein kuddetje in hun weitje. Het zijn echt hele gezellige diertjes vind ik O+
Wat een bazenverblijf hebben jouw cavia's O+
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_114194740
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 14:47 schreef Pap89 het volgende:
Wij hadden er een stuk of 40.
Nu nog zo'n 20-30.

Mijn vrouw fokte US-Teddy's in Z/R/W

Moet nog wel wat foto's hebben.
Wauw.. ga je nog wel op vakantie als je 40 cavia's hebt? :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_114196788
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 14:50 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Wat een bazenverblijf hebben jouw cavia's O+
:D bedankt, ik doe m'n best.

Mijn doel is een beetje om al onze dieren op een zo natuurlijk mogelijke manier te houden met gezelschap en lekker veel ruimte. Met de caafs lukt dat wel aardig geloof ik; een mooi vreedzaam groepje met 1 man en 5 vrouwen, en voldoende ruimte voor ze om hun natuurlijke gedrag te vertonen :)
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
  Moderator zaterdag 14 juli 2012 @ 16:05:37 #154
155227 crew  Guppy
dus
pi_114196847
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 16:03 schreef Miss_Isis het volgende:

[..]

:D bedankt, ik doe m'n best.

Mijn doel is een beetje om al onze dieren op een zo natuurlijk mogelijke manier te houden met gezelschap en lekker veel ruimte. Met de caafs lukt dat wel aardig geloof ik; een mooi vreedzaam groepje met 1 man en 5 vrouwen, en voldoende ruimte voor ze om hun natuurlijke gedrag te vertonen :)
Het ziet er perfect uit ^O^ als ik ooit een tuin krijg, dan wil ik ook zoiets
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_114201610
Tof verblijf :o

Ik ben nu net mijn kooi aan het uitsoppen, het azijn moet nog intrekken. Ik krijg de hoekjes niet meer schoon. De monsters zitten nu in de keuken op een groot stuk vloerbedekking maar ze hebben nog geen stap verzet.
Tap tap tap
  zaterdag 14 juli 2012 @ 19:22:19 #156
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114203344
azijn vind ik zo stinken, ga ik echt over mn nek van :P
Ik gebruik alleen Dettol spray en krijg eigenlijk alles wel goed schoon.

Maar ik doe het 2x in de week minimaal. Misschien is dat 't.
Ik verschoon best wel heel erg veel vaak. :P
pi_114203387
Ik 1 keer in de week :@ ben twee uur bezig geweest.
Tap tap tap
pi_114203632
Ik verschoon 1x per week, gebruik aubiose en als het hok leeg is haal ik er een vochtig dettoldoekje overheen. Dat is ongeveer 15 minuten werk.

Als het hok erg smerig is doe ik een sopje met azijn en gekookt water. Met een krabber waar je behang mee afkrabt haal ik de hardnekkige resten weg.
Eigenlijk ben ik daar maar een half uurtje mee bezig.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_114203987
1x in de week en ook houtvezel/aubiose.

quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 14:57 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Wauw.. ga je nog wel op vakantie als je 40 cavia's hebt? :D
Zijn er nu al "wat minder", gewoon door natuurlijk verloop.
Fokken niks bij. Met een kleine kost dat te veel tijd :P

Meeste zijn nu zeker de 3~ gepasseerd.
Ze wonen nog in hun eigen schuur bij m'n ouders, alle vrouwen bij elkaar + castraat, (met een trap naar boven) en alle beren in 1m x 0,60 verblijven per 2.
pi_114204029
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 19:40 schreef Pap89 het volgende:
1x in de week en ook houtvezel/aubiose.

[..]

Zijn er nu al "wat minder", gewoon door natuurlijk verloop.
Fokken niks bij. Met een kleine kost dat te veel tijd :P

Meeste zijn nu zeker de 3~ gepasseerd.
Ze wonen nog in hun eigen schuur bij m'n ouders, alle vrouwen bij elkaar + castraat, (met een trap naar boven) en alle beren in 1m x 0,60 verblijven per 2.
Dat lijkt me zo tof !

Ruimtegebrek alleen hier.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zaterdag 14 juli 2012 @ 19:47:57 #161
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114204209
ik vind het hok er altijd mooier uitzien als ik het gedaan heb :')
En ik moet er toch tegenaan kijken :P daarom zo vaak

waar ik mijn laatste cavia gehaald heb hadden ze ook al zoveel cavia's :D
En dat was gewoon in een woonkamer van een klein huisje :P
pi_114204299
Cavia's zijn ook blijer met een schoon hok, helemaal popcornen hierzo :D

Mijn 2011-jes komen allebei uit iemand z'n slaapkamer, omgetoverd tot caviaverblijf.
Helaas heb ik die luxe niet.
En mijn 2006 komt uit een volière, die is ook merkbaar gereserveerder en schrikachtiger dan de andere twee.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_114205363
Waarom doe ik er twee uur over :'(
Tap tap tap
pi_114205432
Ik heb alles op 1 verdieping en binnen handbereik, misschien ligt het daar aan?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_114205850
Ja, misschien :D
1) cavia's vangen en bepalen waar ik ze ga laten. Vorige week heb ik ze in de tuin gezet (huuu, vogels) maar nu heb ik de tralies op een oud stuk vloerbedekking gezet.
2) bak leegscheppen. Alle restjes eruit schrapen en met de stofzuiger eroverheen.
3) vuilniszakken weggooien beneden.
4) azijn aanlengen met water en vieze plekken sprayen. In laten trekken.
5) foto's maken van de cavia's.
6) pis ruimen want ze piesen net op dat stukje naast de vloerbedekking.
7) in de garage een curverbak leeghalen.
8) nieuwe zak aubiose deels openknippen en aubiose in curverbak scheppen. Zak dichtplakken en terug op z'n plek zetten. Vloer vegen want ik heb geknoeid.
9) onderbak beetje uitsoppen met schuurspons en heet water.
10) onderbak schoonmaken met handdoek.
11) handdoek uitkloppen en te drogen handen.
12) aubiose in bak doen.
13) losse zooi weer in curverbak stoppen.
14) bak met hooi pakken en in kooi doen. 15) alles terug op z'n plek leggen.
16) nagels knippen van monsters.
17) pis dweilen, keutels opruimen.
18) mormels terugzetten.
19) vloerbedekking oprollen en in de garage laten opdrogen :')
20) stofzuigen.
Dan ben ik klaar denk ik. Geen idee waarom ik zo lang bezig ben. Vorige week was ik drie kwartier ofzo bezig.
Tap tap tap
pi_114206789
Foto's maken dus :P

Tap tap tap
  zaterdag 14 juli 2012 @ 21:03:56 #167
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114206942
:D zoveel stappen heb ik niet eens.

1. ik zet er 1 (naar keuze :') ) bij kind op bed en de rest stop ik in hun vervoersbakje
2. hok leeg maken met kattenbakschepje en vuilniszak
3. bakken naar de douche en kokend water erop tegelijk sprayen met dettol
4. afdrogen en handdoek gewoon in de machine stoppen
5. cavia's terug erin want te lang in het bakje vind ik zielig

en terwijl ze in de kooi zitten maak ik het gelijk op met bodem, hooi en voedsel.
en dan even stofzuigen.

Halfuurtje werk denk ik.
pi_114208501
Ja zo deed ik het ook met de meterkooi. Het is niet tof om een bak van 1.40 naar boven te sjouwen.
Tap tap tap
pi_114208634
Haha, ik doe het nog simpeler. Ik haal mijn cavia's er niet uit als ik ga verschonen. Ik schep de eerste helft leeg, en gooi er schone bodembedekking in, en schep dan de tweede helft leeg en vul hem weer. Even alles gelijkmatig verdelen en klaar :) Ik heb 1 bak nu van 1m80x60 voor 6 cavia's overigens :)
I had a signature once. It was awful.
pi_114208737
Heb je geen piesvlekken dan? :0 ik heb allemaal van die witgelige dikke vlekken :')
Tap tap tap
  Moderator zaterdag 14 juli 2012 @ 22:02:40 #171
155227 crew  Guppy
dus
pi_114208796
Ik wel. Eens in de zoveel tijd zet ik de kooi in de week met azijn. Helemaal eraf gaat het niet, maar het ruikt ook niet vies en caaf is happy :) dus so be it. Met Hemparade eroverheen zie je het toch niet meer
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 14 juli 2012 @ 22:06:50 #172
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114208961
maar ik snap niet.. ik heb helemaal geen plekken in 't hok zitten en deze heb ik nu al een tijd.
  Moderator zaterdag 14 juli 2012 @ 22:08:53 #173
155227 crew  Guppy
dus
pi_114209034
Misschien hebben jouw caafs geen agressieve pis?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_114209043
Heb ik dan zulke smeerpijpen?
Beer had trouwens ook een vieze kont. De ballen zelf en de haartjes eromheen. De haartjes had ik twee weken geleden al zo ver mogelijk weggeknipt maar hij moet toch eens in bad met z'n bips denk ik. Hij heeft geen diarree en er zit ook niks verstopt (dat weet ik nog van vroeger ;( ). Hij rook wel bijzonder.
Tap tap tap
  Moderator zaterdag 14 juli 2012 @ 22:11:05 #175
155227 crew  Guppy
dus
pi_114209118
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 22:09 schreef CherryLips het volgende:
Heb ik dan zulke smeerpijpen?
Beer had trouwens ook een vieze kont. De ballen zelf en de haartjes eromheen. De haartjes had ik twee weken geleden al zo ver mogelijk weggeknipt maar hij moet toch eens in bad met z'n bips denk ik. Hij heeft geen diarree en er zit ook niks verstopt (dat weet ik nog van vroeger ;( ). Hij rook wel bijzonder.
Berengeur? Beren hebben daar ook een speciale klier zitten he, die maakt het soms ook wat viezer. Heeft de mijne hier ook, zo'n heel vettig plekje is dat
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 14 juli 2012 @ 22:11:20 #176
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114209127
Ja dat weet ik niet :P agressieve pis xD

ik weet niet.. ik dacht eerst verschil in mannetjes en vrouwtjes maar dat kan niet want Henry mijn inmiddels nogal dooie cavia had het ook niet :P
  zaterdag 14 juli 2012 @ 22:11:31 #177
316232 Lutte
duimelut
pi_114209137
Hier ook een half uurtje werk eens per week, normale bak.

Fabian gaat in het oude reismandje van de kat, bak naar buiten, leeggooien in de vuilnisbak, sop erin en de vlekken met azijn en een oude afwasborstel, ondertussen bakjes schoonmaken, alles afdrogen, vulling erin stro erin en klaar *O*

Voor de rest een tot twee keer per dag poep en plas uit de kooi halen, voer uitblazen en water verversen.
Trots shetlandmens
When in doubt, just add glitter
Happy little sushi roll
pi_114209241
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 22:11 schreef Guppyfriend het volgende:

[..]

Berengeur? Beren hebben daar ook een speciale klier zitten he, die maakt het soms ook wat viezer. Heeft de mijne hier ook, zo'n heel vettig plekje is dat
Volgens mij is het aangekoekte kak. Waar zit die klier dan precies? Er zat van de week ook een interessante bruine plakvlek in de voerbak. En de binnenkant van de wilgenbruggen is wit ;( ranzige beer.
Tap tap tap
  Moderator zaterdag 14 juli 2012 @ 22:19:15 #179
155227 crew  Guppy
dus
pi_114209456
http://www.degrotecavia.nl/berengedrag.html

Zie de foto bij Wat is een territorium :)
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_114209888
O god de oppascaaf had dat, wat een lucht. Er kwam nog net geen slijmspoor af. Maar daar heb ik Beer nog niet op betrapt.
Tap tap tap
  zaterdag 14 juli 2012 @ 22:59:41 #181
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114211436
Als ik dit zo allemaal lees dan begin ik lichtelijk spijt te krijgen van mijn 2 mannetjes }:|
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  Moderator zaterdag 14 juli 2012 @ 23:01:36 #182
155227 crew  Guppy
dus
pi_114211531
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 22:59 schreef Ireth het volgende:
Als ik dit zo allemaal lees dan begin ik lichtelijk spijt te krijgen van mijn 2 mannetjes }:|
Welnee, lang niet elk mannetje ruikt zo sterk :) De mijne ruik je ook niet meer als een vrouwtje, vind ik. En hij is liev O+
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 14 juli 2012 @ 23:19:41 #183
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114212418
Nee klopt mannetje wat ik ooit heb gehad stonk ook niet zo erg, is vast erg verschillend.
Toch ben ik nu niet meer voor een mannetje gegaan.. gewoon omdat ik verkocht was van die rode en dat is een vrouwtje :P

en een cavia laten helpen vind ik zelf onzin (ook heel persoonlijk natuurlijk) is toch een heel gebeuren voor zo'n klein beestje. (lijkt me)
pi_114212742
Beer heeft nu wel twee vriendinnetjes O+
Tap tap tap
  Moderator zaterdag 14 juli 2012 @ 23:26:18 #185
155227 crew  Guppy
dus
pi_114212760
Voor mannetjes valt het reuze mee :) de narcose is het riskantst
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 14 juli 2012 @ 23:28:38 #186
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114212873
ja weet ik en dat risico zou ik niet willen nemen.
En ik vind het gewoon zielig :P
pi_114213913
Beertjes zijn geloof ik wel wat knuffeliger.
Tap tap tap
  Moderator zondag 15 juli 2012 @ 15:23:55 #188
155227 crew  Guppy
dus
pi_114230050
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 juli 2012 23:28 schreef SacreCoeur het volgende:
ja weet ik en dat risico zou ik niet willen nemen.
En ik vind het gewoon zielig :P
Onze beer is te oud om te casteren, onze DA raadde het af... Toch jammer, ik zou graag meerdere zeugjes bij mijn beer kunnen zetten.

Kijk nou wat ik in m'n brievenbus had vandaag O+
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_114231223
Ahhw wat een lieve kaart.
Van je postcrossing activiteiten?
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Moderator zondag 15 juli 2012 @ 16:09:32 #190
155227 crew  Guppy
dus
pi_114231711
Jup :) het is niet vaak dat er een cavia kaart tussenzit, maar deze is weer erg cute O+
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zondag 15 juli 2012 @ 19:39:55 #191
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114240174
awh wat lief! vooral die linkse.
bij ons op de kinderboederij hebben ze 2 reuze cavia's :D:D:D die zijn grooooooooot!

iemand hier ervaring met knaagdierenwinkel.nl?

Ik wil iets bestellen maar het is aardig aan de prijs :P
Lees wel goede reviews en ze hebben zo'n keurmerk maar of dat nou alles zegt :D
pi_114240279
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2012 19:39 schreef SacreCoeur het volgende:
iemand hier ervaring met knaagdierenwinkel.nl?

Da's een tuinsetshop?
I had a signature once. It was awful.
  zondag 15 juli 2012 @ 19:46:06 #193
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114240403
Oh er moest nog drd voor dus drdknaagdierenwinkel.nl :+
  zondag 15 juli 2012 @ 21:35:41 #194
379446 sirPiteye
watkanjewel.com
pi_114245861
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2012 19:39 schreef SacreCoeur het volgende:
awh wat lief! vooral die linkse.
bij ons op de kinderboederij hebben ze 2 reuze cavia's :D:D:D die zijn grooooooooot!
Waren het van die cuy cavia's?
Bezoek ook mijn webcomic:
www.watkanjewel.com
Of ga naar mijn facebook:
www.facebook.com/Watkanjewel
  zondag 15 juli 2012 @ 22:30:04 #195
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114249072
Mag een cavia nou wel of niet een blaadje sla?? Ik dacht dus gelezen te hebben dat ze het af en toe wel mochten, heb ze dus vanmiddag een klein blaadje gegeven, maar begin nu te twijfelen...
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  zondag 15 juli 2012 @ 22:36:09 #196
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114249366
Ja hoor mag!

http://www.degrotecavia.nl/groenvoer.html#groenvoer

deze site vind ik zelf wel handig als ik iets nieuws wil proberen.
2 van de 4 zijn hier helemaal verzot op venkel
  maandag 16 juli 2012 @ 23:55:57 #197
379446 sirPiteye
watkanjewel.com
pi_114298815
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2012 22:30 schreef Ireth het volgende:
Mag een cavia nou wel of niet een blaadje sla?? Ik dacht dus gelezen te hebben dat ze het af en toe wel mochten, heb ze dus vanmiddag een klein blaadje gegeven, maar begin nu te twijfelen...
Volgens mij gaat het vooral in welke maten, je moet vooral oppassen dat ze niet teveel vocht binnen krijgen. Dus een beetje kan altijd.

Dat is tenminste wat ik dacht, ik kan het fout hebben ben geen bioloog =)
Bezoek ook mijn webcomic:
www.watkanjewel.com
Of ga naar mijn facebook:
www.facebook.com/Watkanjewel
pi_114299755
quote:
0s.gif Op zondag 15 juli 2012 22:30 schreef Ireth het volgende:
Mag een cavia nou wel of niet een blaadje sla?? Ik dacht dus gelezen te hebben dat ze het af en toe wel mochten, heb ze dus vanmiddag een klein blaadje gegeven, maar begin nu te twijfelen...
Ja ze mogen het wel.
Als je het opbouwt kun je best veel geven.
Hier nooit diarree gehad :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 18 juli 2012 @ 17:45:29 #199
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114373146
yay! de kooi komt morgen of overmorgen binnen.
ultra snelle levering.
  donderdag 19 juli 2012 @ 20:42:09 #200
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114431319


en ze 'lopen' (meer schuiven :D ) inderdaad van boven naar beneden
  maandag 30 juli 2012 @ 23:54:24 #201
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114877072
So dat was even zoeken naar dit topic :D

Update van hier: beide mannen hebben een schimmel }:| Beide al flink onder behandeling en de schimmel wordt minder! *O*

Ik ga samen met mijn broertje een mooi buitenhok maken, met een doorgang de schuur in waar ze dus een binnenhok/nahcthok gaan krijgen, maar mijn vraag is eigenlijk, tot wanneer uiterlijk kan ik ze nu nog naar buiten doen? We kruipen nu zo onderhand augustus binnen en ik kan me voorstellen dat ze ook aan de buitentemperatuur moeten wennen. Dus wanneer zouden jullie 2 cavia's niet meer voor het eerst naar buiten laten? Het is dan de bedoeling dat ze dus permanent buiten verblijven (buitenren van 2 meter bij ongeveer 85 cm en een binnenhok van 85 bij 50 ongeveer) maar weet niet wanneer het termperatuurtechnisch afgeraden wordt. Wie kan mij hier meer over vertellen?
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
pi_114885895
quote:
0s.gif Op maandag 30 juli 2012 23:54 schreef Ireth het volgende:
So dat was even zoeken naar dit topic :D

Update van hier: beide mannen hebben een schimmel }:| Beide al flink onder behandeling en de schimmel wordt minder! *O*

Ik ga samen met mijn broertje een mooi buitenhok maken, met een doorgang de schuur in waar ze dus een binnenhok/nahcthok gaan krijgen, maar mijn vraag is eigenlijk, tot wanneer uiterlijk kan ik ze nu nog naar buiten doen? We kruipen nu zo onderhand augustus binnen en ik kan me voorstellen dat ze ook aan de buitentemperatuur moeten wennen. Dus wanneer zouden jullie 2 cavia's niet meer voor het eerst naar buiten laten? Het is dan de bedoeling dat ze dus permanent buiten verblijven (buitenren van 2 meter bij ongeveer 85 cm en een binnenhok van 85 bij 50 ongeveer) maar weet niet wanneer het termperatuurtechnisch afgeraden wordt. Wie kan mij hier meer over vertellen?
Als je ze voor het eerst naar buiten doet, moet de nachttemperatuur nog boven de 10-15 graden zijn geloof ik. Dat is althans de regel die wij aangehouden hebben bij het naar buiten verhuizen van de caafjes. Het belangrijkste is echter dat het nachthok goed geïsoleerd is en vooral vocht- en tochtvrij. Zolang ze daar droog en (relatief) warm kunnen slapen gaat het ook als de temp al ietsje lager is waarschijnlijk wel goed. Het is trouwens ook wel belangrijk dat het de ren en het hok niet te warm wordt, cavia's kunnen in de regel nog slechter tegen hitte (>30o) dan tegen de kou. En let ook op dat de ren niet te modderig wordt als het regent, natte buikjes in combinatie met iets killer en herfstiger weer is ook niet zo'n goed voor ze.
"If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
pi_114885973
Knofje zat laatst het oor van Beer helemaal leeg te likken :r Hij vond het nog lekker ook. Viespeuken.
Tap tap tap
  woensdag 1 augustus 2012 @ 00:28:38 #204
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114926928
awh schimmel ;( dat is minder! gelukkig hebben jullie zelf niets.
Schimmel is altijd zo hardnekkig (schijnt :D want ik heb er zelf geen ervaring mee)

onze baby Bella, nu ongeveer 7 weekjes.



en Gigi

pi_114927199
quote:
0s.gif Op dinsdag 31 juli 2012 10:04 schreef CherryLips het volgende:
Knofje zat laatst het oor van Beer helemaal leeg te likken :r Hij vond het nog lekker ook. Viespeuken.
_O-

Als hier een van de dames dat bij een ander probeert te doen, wordt ze allang weg gebeten of zelfs getrapt.
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 1 augustus 2012 @ 22:20:14 #206
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114969714
Timon


Pumba


Beide mannen worden al ruim 2 weken behandeld voor een schimmeltje en het geeft eindelijk resultaat! We zien verbetering! Alleen had Timon ook een klein plekje in zijn zij en daar kan meneer dus bij met zijn tanden! :X

De schimmel is dus aan het overgaan, alleen bijt hij zichzelf dus helemaal kapot nu! Hoe kan ik nu voorkomen dat ie nu zelf steeds aan die wond zit? Het zit dus nét boven zijn voorpoot!


(plekje ziet er vochtig uit op de foto, maar hij was net ingesmeerd!)
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  woensdag 1 augustus 2012 @ 22:25:35 #207
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114970023
Ik denk dat je dat niet kan voorkomen
wat heb je ter behandeling?

ik vind het er nog steeds niet schimmelachtig uitzien :D dat verbeterd toch van binnen en werkt zich naar buiten toe? dus gaat in een rondje en wordt groter ipv uitbreiden op verschillende plaatsen?
  woensdag 1 augustus 2012 @ 22:31:57 #208
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_114970419
quote:
0s.gif Op woensdag 1 augustus 2012 22:25 schreef SacreCoeur het volgende:
Ik denk dat je dat niet kan voorkomen
wat heb je ter behandeling?

ik vind het er nog steeds niet schimmelachtig uitzien :D dat verbeterd toch van binnen en werkt zich naar buiten toe? dus gaat in een rondje en wordt groter ipv uitbreiden op verschillende plaatsen?
Die is zich niet aan het uitbreiden op verschillende plaatsen. Timon had daar een plekje, Pumba op zijn oor :D Beide dus 1 plek. Beiden waren mooi aan het helen, tot Timon begon te knagen... :{
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  woensdag 1 augustus 2012 @ 22:38:04 #209
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114970832
ah oke dan begreep ik je verkeerd.

vervelend joh! zou niet weten wat je verder kan doen.
xtra vitamine C geven misschien? en verder goed opletten denk ik.

Hebben ze geen schilfertjes meer? dat is altijd een goed teken.
  woensdag 1 augustus 2012 @ 22:40:19 #210
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_114970964
en berkenteershampoo? dat gebruiken ze bij honden die jeuk hebben. Zou misschien bij een cavia ook kunnen? :D
  donderdag 2 augustus 2012 @ 01:32:14 #211
4711 dolfina-chica
"klein dolfijntje"
pi_114979740
vitamine c kan inderdaad het gebrek zijn ireth

maar wat zijn ze gegroeid!!!!!
O+
zondag 19 augustus 2007 00:00 schreef Renda het volgende: Je lijkt wel te slim voor je eigen gevoel. :D
Fokbijbel!
[b]Op zondag 28 oktober 2012 12:59 schreef kwiebuske het volgende:[/b] [me=kwiebuske]zegt 'je hebt gelijk dolfie'[/me]
pi_115088119
Mijn cavia's springen terug de kooi in. Liet net Beer en Knofje loslopen, Schaap kreeg ik niet te pakken (Beer was al een heisa) en hup, Knofje rent op de kooi af en springt, blijft met de achterpoten achter de rand hangen en valt met dr giegel zo de voerbak in. En toen kwam Beer, maar die is twee keer zo lomp dis die wist ik net tegen te houden, zet hem in de kooi, springt ie alsnog (??) zo tegen de achterste rand aan. Ja, daarom wilde ik niet dat je sprong, bolle.
Knofje eruit gehaald, even bekeken, springt ze van m'n schoot de kooi in, als een kikker.

M'n cavia's haten me ;(
Tap tap tap
  Moderator zaterdag 4 augustus 2012 @ 12:12:30 #213
155227 crew  Guppy
dus
pi_115090124
Bij ons staat het hok altijd open, want meneer snapt niet dat ie er zelf in en uit zou kunnen springen. En het scheelt tijd met voeren en aaien, hoeft die klep niet steeds open. En verder zit ie altijd keurig met z'n pootjes op de rand te fluiten tot ie iets lekkers krijgt.

Mijn cavia is dom :')
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_115105560
Bij mij staat de kooi ook open, vooral nu die op de grond staat. Ik moet hem blijkbaar dicht doen als ze loslopen :') niet dat ze dat zien, dan knallen ze tegen de tralies aan :')
Tap tap tap
  zondag 5 augustus 2012 @ 22:42:32 #215
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_115161456
Timon zijn ego is ernstig gekrenkt :')



Hij heeft ruim 24 uur met dit "jasje" aangelopen voor ie zich er uit had weten te wurmen. Tot op heden blijft ie nu van de wond af en geneest het naar mijn idee eindelijk goed! :Y
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  zondag 5 augustus 2012 @ 23:01:33 #216
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_115162793
dat betekend iig dat de behandeling aanslaat en de jeuk (bijna) weg is.
Gelukkig!

Mijn grijze is nog een beetje kaal, ze had last van schilfers. Echt 't begin stadium van schurft. Dus ik heb haar en de rest (die niets hadden maar voor de zekerheid) behandeld en nu heeft ze een kaal plekje, maar geheel zonder schilfers of ander wit gedoe en ze krabt/bijt niet dus dat lijkt me ook een goed teken.

Gebruiken jullie eigenlijk vitamine C tabletten? van de dierenarts moeten ze er allemaal 1 per dag. Krijg ze er alleen met geen mogelijkheid naar binnen :') Mengen met yoghurt helpt ook al niet. Het schijnt sinasappelsmaak te zijn, vinden ze vast smerig dan :D

Ik geef ze nu wel vitamine C druppels in het droogvoer en water maar het vervliegt zo snel. En witlof kun je ook niet met kilo's tegelijk geven.
  zondag 5 augustus 2012 @ 23:06:16 #217
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_115163091
quote:
0s.gif Op zondag 5 augustus 2012 23:01 schreef SacreCoeur het volgende:
dat betekend iig dat de behandeling aanslaat en de jeuk (bijna) weg is.
Gelukkig!

Mijn grijze is nog een beetje kaal, ze had last van schilfers. Echt 't begin stadium van schurft. Dus ik heb haar en de rest (die niets hadden maar voor de zekerheid) behandeld en nu heeft ze een kaal plekje, maar geheel zonder schilfers of ander wit gedoe en ze krabt/bijt niet dus dat lijkt me ook een goed teken.

Gebruiken jullie eigenlijk vitamine C tabletten? van de dierenarts moeten ze er allemaal 1 per dag. Krijg ze er alleen met geen mogelijkheid naar binnen :') Mengen met yoghurt helpt ook al niet. Het schijnt sinasappelsmaak te zijn, vinden ze vast smerig dan :D

Ik geef ze nu wel vitamine C druppels in het droogvoer en water maar het vervliegt zo snel. En witlof kun je ook niet met kilo's tegelijk geven.
Ik heb nu vitamine C druppels met wortelsmaak, 1 theelepeltje op 125 ml water ofzo. Gewoon elke dag in het waterflesje. Witlof zijn ze hier overigens gek op! Zodra ze merken dat ik een witlofblaadje in mijn handen heb trekken ze het er nog net niet uit :D
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
pi_115164170
Ik lees echt allemaal van die tegenstrijdige verhalen over die pilletjes. De ene persoon zegt dat het niet hoeft want het zit ook in het voer en in witlof en paprika, de ander zegt dat het wel weer heel hard nodig is... In het begin wilden die van mij er ook niks van weten, maar nu komen Beer en zelfs Schaap op me af als ik ze geef :') Zelfs Schaap ja, de asperger. Knofje wil er niks van weten en om dat ding nou elke dag in d'r bek te frotten vind ik ook weer zo wat... Ze krijgen elke dag een stronkje witlof en negen van de tien keer paprika en ik heb Kasper Fauna Food waar ook best veel in schijnt te zitten, dus jut en jul krijgen regelmatig een half pilletje als snoepje en Knofje dus niet.
Tap tap tap
  zondag 5 augustus 2012 @ 23:37:04 #219
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_115165121
Mja ik heb er nu 5 en geef ze liever toch wel xtra veel vitamine C. Volgens de dierenarts kunnen ze er nooit te veel van krijgen. En het bouwt toch weerstand op.

die druppeltjes schijnen snel te vervliegen en vooral in flesjes door het kogeltje wat erin zit.
Ik wissel het droogvoer meestal wel af.. ligt er maar net aan waar ik de boodschappen haal maar meestal van de Faunaland eigen merk. Witlof krijgen ze veel en paprika niet.

Welke pilletjes gebruik jij dan? die van Roter? citroensmaak? Want ik heb nu Kruidvat (ik dacht sinasappel is zachter van smaak dan citroen) maar die motten ze dus niet. En anders ga ik Roter proberen.
pi_115165389
Ik heb Roter, citroensmaak geloof ik. 70 mg vitamine c en ze krijgen dan een half pilletje. En de andere helft eet ik zelf op :') maar als ik even geen witlof heb krijgt Knofje ook een pil in d'r mik, dan heeft ze niks te willen.
Net probeerde ze trouwens over m'n (blote) been weer de kooi in te klimmen, maar dan naast het luikje dus kon ze er nog niet in. Verliest ze dr grip op m'n blote been. Au. Ondertussen was ik bezig een soort trappetje voor ze te maken zodat ze hun nek niet breken bij het springen, spurt Beer eronder en gaat ie even lekker zitten zeiken :'(
Tap tap tap
  zondag 5 augustus 2012 @ 23:44:37 #221
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_115165516
Maar hoe prop je dat in 'r mond dan? Ik heb het geprobeerd maar ze spugen het gewoon uit.
Of ze koppen mn hand weg als een geit :')

Ze mogen geloof ik zelfs zo'n hele 70mg hebben per dag + witlof enzo.
pi_115168331
Beetje de kop vasthouden met één hand en met de ander het pilletje tussen de tandjes duwen. Als het goed is hebben ze op een gegeven moment de smaak te pakken en pakken ze hem zo aan, dan moet je op je vingers letten.
Ik had ook weer gelezen dat bij een overdosis vit. C de nieren harder moeten werken, wat weer tot nierproblemen kan leiden.
Ik weet het ook niet meer :')
Tap tap tap
pi_115168378
Gewoon het bekje openhouden en het pilletje naar de kiesjes duwen.
Dan kunnen ze het niet meer uitspugen.
Het is even doorbijten en niet leuk, maar voor hun eigen bestwil :)
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_115168723
Gelukkig zijn ze niet zo slim om gewoon achteruit weg te lopen.
Tap tap tap
pi_115241306
Dit topic O+

Ik wil er ook weer een, maar kan niet zo lang ik thuiswoon :(
pi_115242086
quote:
0s.gif Op maandag 6 augustus 2012 00:47 schreef CherryLips het volgende:
Gelukkig zijn ze niet zo slim om gewoon achteruit weg te lopen.
Dat heb ik wel eens meegemaakt :') kan je achter een cavia aan :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 7 augustus 2012 @ 22:29:28 #227
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_115263806
En nu zie ik pas dat ze flink gegroeid zijn in de bijna 4 weken dat we ze nu hebben!



Maar goed dat er binnenkort een grotere kooi komt :D

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
pi_115271145
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 augustus 2012 15:58 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Dat heb ik wel eens meegemaakt :') kan je achter een cavia aan :D
Ik was Beer vorige week aan het kammen en knippen in de tuin, gewoon op de grond. Heb nog nooit een cavia zo'n sprint zien maken :') Dat had ik niet verwacht van die bolle.

Trouwens, mijn cavia's piepen bijna nooit om eten, maar volgens mij heb ik het door. De groenten liggen in de kelder, en ze reageren niet op geritsel, maar op de kelderdeur. Dus als ik nu de tussendeur openhou, piepen ze even. Het is een begin.
Tap tap tap
pi_115272240
quote:
1s.gif Op woensdag 8 augustus 2012 00:14 schreef CherryLips het volgende:

[..]

Ik was Beer vorige week aan het kammen en knippen in de tuin, gewoon op de grond. Heb nog nooit een cavia zo'n sprint zien maken :') Dat had ik niet verwacht van die bolle.

Trouwens, mijn cavia's piepen bijna nooit om eten, maar volgens mij heb ik het door. De groenten liggen in de kelder, en ze reageren niet op geritsel, maar op de kelderdeur. Dus als ik nu de tussendeur openhou, piepen ze even. Het is een begin.
:') :D haha bolle

Mja, de vorige langhaar die ik had, bleef redelijk stil zitten.
Deze gaat ook om haar as draaien, dus moet ik extra goed uitkijken dat ik haar geen oogje uit prik of iets dergelijks :P

Hier piept er eentje zelfs als je de wc doortrekt. :|W
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 8 augustus 2012 @ 03:57:42 #230
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_115276760
:@ Hier ben ik een tijd niet geweest, Ik zou jullie bijna vergeten.

Kennen jullie de gebroeders Rock en Roll nog?


Ze zijn een beetje gegroeid. :)



Rock is bijna de te dik voor z'n mandje. :')


Als het hok schoon is weet hij dat er wat lekkers aan komt, als het aan hem ligt ren je naar de keuken om hem te voorzien wat alles wat hij maar lekker vind.


Op Roll kan je vertrouwen op de dagelijkse dosis humor. Nog steeds heeft hij een neuzen-tic... hij moet en zou je neus aflikken!


Maar hij kan ook gewoon schattig zijn. O+

Dit zijn zonder twijfel de luidruchtigste caafjes die ik ooit heb gehad. :') Maar met al hun rare trekjes zijn ze wel liev. O+
pi_115277628
Wat zijn die van jou tam :o hoe doe je dat :o die van mij zitten nog steeds verstijfd van angst op schoot :')
Tap tap tap
  woensdag 8 augustus 2012 @ 11:10:18 #232
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_115281328
Al mijn caafjes waren zo tam. :)
Bijna vanaf het moment dat ze hier binnenwaren met ze lopen tutten. Verschillende keren per dag oppakken, lekkere dingetjes uit m'n hand laten eten, gewoon voor de kooi gaan zitten tot ze daaraan gewend zijn, later met het favorietje snackje mn hand de kooi in (en ondertussen hele verhalen tegen ze vertellen natuurlijk :') ), zodra ze dat gewoon zijn zonder snackje.

Het kost een beetje tijd,maar het resultaat is zo leuk dat het het allemaal waard is.

Al hoeft schootje zitten niet zo van Rock, die houd niet zo van gepruts aan zn lijf. Als hem je wilt oppakken gromt hij meestal eventjes :'). Pak je hem toch op blijft ie je aanstaren " }:| Moet dit nou?"
Maar bang is hij absoluut niet.

Roll zit dan weer reuze graag op schoot. Schoot is DE plek om even lekker te tukken (nadat je neus eerst grondig is afgelikt natuurlijk).

Al zijn dit wel de brutaalste caafs die ik ooit heb gehad. Ze lopen hier wel los op de grond, Mn moeder was hier en de heren besloten dat haar voeten een prima zitplaatsje waren. :')
pi_115281399
Hey, leuk dat je er weer bent!
Wat zijn ze groot geworden :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 8 augustus 2012 @ 12:02:37 #234
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_115283163
Ach nog wat foto's dan, gewoon omdat ik er zoveel heb. :+


Toch leuk zo een, net-niet-lange-vacht. :')




Wil je een foto van Rock maken... Roll wurmt zich er wel tussen waardoor hij net niet lukt.

Ja ja, meneertje heeft kapsones.



"ik ben niet relaxed :z "
pi_115283206
Sproeien die van jou ook? :D
Tap tap tap
  woensdag 8 augustus 2012 @ 12:12:00 #236
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_115283481
Als de boel er niet vies uitziet zijn ze niet tevreden natuurlijk. }:|
En ik elke week maar weer soppen.
pi_115344591
Leuk caafje in de dierenwinkel O+ en hij schoot niet eens door het hok toen ik in de buurt kwam :o
Tap tap tap
pi_115346851
Knofje in het zonnetje O+

Tap tap tap
pi_115346927
O+ Knofje
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
pi_115349119
Nomnomnom



[ Bericht 31% gewijzigd door CherryLips op 09-08-2012 20:20:22 ]
Tap tap tap
  vrijdag 10 augustus 2012 @ 00:11:23 #241
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_115364423
O+ Wat een hoog knuffegehalte.
  vrijdag 10 augustus 2012 @ 01:01:33 #242
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_115366071
Ow wat zijn ze leuk Cherry!! O+
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  maandag 13 augustus 2012 @ 10:50:00 #243
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_115504613
Even verse caviaplaatjes geschoten. De buurvrouw wilt ze graag schilderen en vroeg om een goede foto van de koppies samen.
Ik pakte de camera, de caafjes en zag ze denken "heb je dr weer hoor" :')
Maar het resultaat is wel leuk!

Zo begon het:

Leuk... maar net niet!


Poging 2...bijna!


:( Roll werk eens mee!


Hier was Roll m gesmeerd :')

Roll weer terugzetten en...

Jaaaaa *O*

Ze zitten er nu leuk voor dus *klik klik*




Het mocht niet lang duren. de rest van de foto's laat goed zien hoe dik hun kont eigenlijk is. :')
pi_115522281
Dit duurde ook even :')

Tap tap tap
  maandag 13 augustus 2012 @ 19:00:48 #245
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_115522327
_O-
  dinsdag 14 augustus 2012 @ 16:36:43 #246
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_115561525
_O- Arm beest.
pi_115563625
Beer vond die muts niet zo'n probleem, maar die kijkt niet in de lens, dat is gewoon een zwarte vlek met een muts op :')
Tap tap tap
  vrijdag 17 augustus 2012 @ 16:08:03 #248
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_115685151
Ze hebben een groter onderkomen gekregen :Y

Van:


Naar:
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  Moderator vrijdag 17 augustus 2012 @ 18:21:54 #249
155227 crew  Guppy
dus
pi_115689132
Je caafs zijn gekrompen :o
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  vrijdag 17 augustus 2012 @ 22:54:06 #250
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_115698781
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2012 18:21 schreef Guppyfriend het volgende:
Je caafs zijn gekrompen :o
_O-

Alleen Joep (hond) moet weer helemaal opnieuw wennen, staat weer elke keer als een idioot bij die kooi te piepen }:|
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
pi_115700057

Alle drie op een rijtje..


One happy caaf, want gras


Lekker dicht op elkaar, met deze temperatuur
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  Moderator zaterdag 18 augustus 2012 @ 08:27:00 #252
155227 crew  Guppy
dus
pi_115707545
quote:
0s.gif Op vrijdag 17 augustus 2012 22:54 schreef Ireth het volgende:

[..]

_O-

Alleen Joep (hond) moet weer helemaal opnieuw wennen, staat weer elke keer als een idioot bij die kooi te piepen }:|
Wat een sufferd! Nou ja, weer opnieuw leren dan maar
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  zaterdag 18 augustus 2012 @ 20:28:17 #253
151344 Queen_Minny
Life sucks, but I suck harder.
pi_115723815
quote:
10s.gif Op vrijdag 17 augustus 2012 23:20 schreef 4EverBlackEyed het volgende:
[ afbeelding ]
Alle drie op een rijtje..

[ afbeelding ]
One happy caaf, want gras

[ afbeelding ]
Lekker dicht op elkaar, met deze temperatuur
O+

Rock en Roll zitten ook lekker dicht tegen elkaar aan. Lekker warm :')
pi_115821791
Hoi, ik ga twee van m'n monsters zo even met de kont en poten in het water zetten, want ze hebben vieze billen. Knip ik daar de boel ook even bij. Ik heb alleen geen caviashampoo in huis, alleen meuk van Lush maar dat is niet op dieren getest dus dan weet je niet of ze ertegen kunnen :') gewoon lauwwarm water ook oké? Gewoon om even uit te spoelen en Beer z'n ballen even schoon te maken.
Tap tap tap
  Moderator dinsdag 21 augustus 2012 @ 14:07:29 #255
155227 crew  Guppy
dus
pi_115822004
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 augustus 2012 14:00 schreef CherryLips het volgende:
Hoi, ik ga twee van m'n monsters zo even met de kont en poten in het water zetten, want ze hebben vieze billen. Knip ik daar de boel ook even bij. Ik heb alleen geen caviashampoo in huis, alleen meuk van Lush maar dat is niet op dieren getest dus dan weet je niet of ze ertegen kunnen :') gewoon lauwwarm water ook oké? Gewoon om even uit te spoelen en Beer z'n ballen even schoon te maken.
Probeer het in eerste instantie met water alleen, voor de zekerheid. Een beetje losweken werkt misschien al wel?
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
  woensdag 22 augustus 2012 @ 11:37:43 #256
242120 Danielle83
Don&#8217;t dream it, be i
pi_115859801


Meet Diego :)

Ik had nooit eerder een cavia gehad, maar wat een leuke beesten zijn het. Piepen als de koelkast open gaat, keihard rennen in de woonkamer, kleine geluidjes maken als je ze tegen ze praat. Ik ben echt om :D Diego is nu bijna een half jaar, maar hij groeit echt hard. Wat geven jullie trouwens als groente voor erbij? Is dat best veel of een klein beetje?
pi_115861258
Wat een leukerdje O+
Heb je trouwens één caafje? Het zijn groepsdiertjes dus met een vriendje zijn ze helemaal in hun element.
Ik geef ze twee keer per dag groente: meestal witlof, andijvie en paprika, maar ook wortelloof, winterpeen, komkommer, gras, noem maar op. Op http://www.degrotecavia.nl/ staat wat ze allemaal lekker vinden.
Tap tap tap
  woensdag 22 augustus 2012 @ 12:42:32 #258
242120 Danielle83
Don&#8217;t dream it, be i
pi_115861925
quote:
0s.gif Op woensdag 22 augustus 2012 12:22 schreef CherryLips het volgende:
Wat een leukerdje O+
Heb je trouwens één caafje? Het zijn groepsdiertjes dus met een vriendje zijn ze helemaal in hun element.
Ik geef ze twee keer per dag groente: meestal witlof, andijvie en paprika, maar ook wortelloof, winterpeen, komkommer, gras, noem maar op. Op http://www.degrotecavia.nl/ staat wat ze allemaal lekker vinden.
Ik heb er eentje idd. Zou je nu nog een andere erbij kunnen zetten dan? Hij is nu al een half jaar. Naar mijn gevoel doet die het alleen ook goed. Sowieso mag die er elke dag uit en hij is nu ook echt tam en komt ook naar je toe. Thanks voor de site :)
pi_115875588
Het is echt de moeite waard om ze een soortgenootje te geven, dan zijn ze zoveel leuker :D
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  woensdag 22 augustus 2012 @ 18:49:32 #260
298315 SacreCoeur
circle pits and gig violence
pi_115875753
Pff ik wil mijn cavia's eigenlijk buiten houden en lees nu dus allerlei rare dingen over muizen enzo.

Ik wil die beesten niet binnen :{w (die muizen dan he :P)
pi_115958391
Ik heb Beer net even gewassen. Gewoon met de billen in het water in een emmer. Z'n ballen schoongemaakt, z'n haar uitgespoeld en later uitgekamd en bijgeknipt. Hij wast zich volgens mij nooit. Maar ik wist niet hoe ik hem goed kon drogen en wilde hem ook niet vochtig in de kooi zetten. Zet ik hem even in de keuken op de grond, kom ik terug met een nieuwe handdoek... Heeft meneer ALLES onder zitten piesen, inclusief zichzelf. Hij is dus zeiknat van de zeik, en de vloer ook. Moet ik hem nu weer wassen? :') Hij was nog niet helemaal droog en wil niet dat ie verkouden wordt. Raar beest. Ik heb hem in de handdoek gewikkeld en hij zit nu de bank onder te kakken.
O en hij heeft ook weer gepiest. Groot succes dit.
Tap tap tap
  vrijdag 24 augustus 2012 @ 17:19:01 #262
242120 Danielle83
Don&#8217;t dream it, be i
pi_115958509
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 17:15 schreef CherryLips het volgende:
Ik heb Beer net even gewassen. Gewoon met de billen in het water in een emmer. Z'n ballen schoongemaakt, z'n haar uitgespoeld en later uitgekamd en bijgeknipt. Hij wast zich volgens mij nooit. Maar ik wist niet hoe ik hem goed kon drogen en wilde hem ook niet vochtig in de kooi zetten. Zet ik hem even in de keuken op de grond, kom ik terug met een nieuwe handdoek... Heeft meneer ALLES onder zitten zitten, inclusief zichzelf. Hij is dus zeiknat van de zeik, en de vloer ook. Moet ik hem nu weer wassen? :') Hij was nog niet helemaal droog en wil niet dat in verkouden wordt. Raar beest. Ik heb hem in de handdoek gewikkeld en hij zit nu de bank onder te kakken.
O en hij heeft ook weer gepiest. Groot succes dit.
Haha ik moest lachen sorry. Dit is zo herkenbaar! Maar mijn cavia vindt het ook grappig om mij onder te piesen terwijl jij denkt aahh wat lief hij blijft zitten :') Ik zou hem even snel wassen en dan heeel snel in zn kooi zetten.
pi_115959075
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 17:15 schreef CherryLips het volgende:
Ik heb Beer net even gewassen. Gewoon met de billen in het water in een emmer. Z'n ballen schoongemaakt, z'n haar uitgespoeld en later uitgekamd en bijgeknipt. Hij wast zich volgens mij nooit. Maar ik wist niet hoe ik hem goed kon drogen en wilde hem ook niet vochtig in de kooi zetten. Zet ik hem even in de keuken op de grond, kom ik terug met een nieuwe handdoek... Heeft meneer ALLES onder zitten piesen, inclusief zichzelf. Hij is dus zeiknat van de zeik, en de vloer ook. Moet ik hem nu weer wassen? :') Hij was nog niet helemaal droog en wil niet dat ie verkouden wordt. Raar beest. Ik heb hem in de handdoek gewikkeld en hij zit nu de bank onder te kakken.
O en hij heeft ook weer gepiest. Groot succes dit.
Ik fohn de caafjes altijd een beetje, niet op warmste stand, beetje zachte temperatuur.. dan zijn ze relatief droog voor ik ze terug zet.
  Moderator vrijdag 24 augustus 2012 @ 17:52:38 #264
155227 crew  Guppy
dus
pi_115959726
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 17:33 schreef Lyssa het volgende:

[..]

Ik fohn de caafjes altijd een beetje, niet op warmste stand, beetje zachte temperatuur.. dan zijn ze relatief droog voor ik ze terug zet.
Dat inderdaad, toen ik nog shelties had. M'n huidige caaf is opvallend schoon :o nog nooit gewassen, alleen geknipt
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_115959860
Ik heb hem schoon gewreven en in de kooi gezet. Hij was helemaal van slag. Ik ook :') morgen pak ik wel een curverbak en doe ik daar een laagje water in en zet iker de fohn op. Poging twee. Z'n urine stinkt wel behoorlijk trouwens.
Tap tap tap
pi_115959939
Ik voelde me trouwens wel een beetje een smeerlap toen ik z'n zaakje aan het schoonmaken was :') hij heeft een slurfje, kan dat kwaad? Ik was laatst bij een vriendin en haar beren hebben gewoon... Ballen. Die van Beer lijkt wel binnenstebuiten te zitten.
Tap tap tap
  Moderator vrijdag 24 augustus 2012 @ 18:01:32 #267
155227 crew  Guppy
dus
pi_115960026
Lolwut :D doe eens een foto anders
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_115960661
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 17:59 schreef CherryLips het volgende:
Ik voelde me trouwens wel een beetje een smeerlap toen ik z'n zaakje aan het schoonmaken was :') hij heeft een slurfje, kan dat kwaad? Ik was laatst bij een vriendin en haar beren hebben gewoon... Ballen. Die van Beer lijkt wel binnenstebuiten te zitten.
Cavia's hebben ook piemeltjes hoor.. :P die van mij hadden ook slurfjes ;)
  Moderator vrijdag 24 augustus 2012 @ 18:31:35 #269
155227 crew  Guppy
dus
pi_115961199
De mijne trouwens ook :Y
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_115961486
Mijn cavia's hadden vroeger geen slurfjes en die van m'n vriendin hebben het ook niet, vandaar :P
Tap tap tap
  Eindredactie Games vrijdag 24 augustus 2012 @ 18:47:03 #271
19054 crew  Oscar.
ElitePauper
pi_115961946
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 augustus 2012 18:17 schreef Lyssa het volgende:

[..]

Cavia's hebben ook piemeltjes hoor.. :P die van mij hadden ook slurfjes ;)
ach, 1 van onze caaf's heeft zo'n grote balzak dat ze naar achteren hangen en flink zichtbaar zijn
0% vet, Geen suiker toegevoegd
Twitter: @BuikschuiverNL
Xbox Live: Buikschuiver
Oscar, jij mag mijn landgoed als ik kom te overlijden. - Monkyyy
  zaterdag 25 augustus 2012 @ 15:31:54 #272
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_115991296
O+

❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  Moderator zaterdag 25 augustus 2012 @ 15:36:25 #273
155227 crew  Guppy
dus
pi_115991410
Wortelfeestje *O*
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_115995232
O+
Werken voor je voer!
Bij mij vreten ze alleen het groen op. Wat moet ik met al die wortels :')
Tap tap tap
pi_116067871
Appelshampoo besteld bij Knoevel :P Ben benieuwd.
Tap tap tap
pi_116068393
Lol que? :')
Dat ligt toch niet lekker onder zo'n mandje?



Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  dinsdag 28 augustus 2012 @ 19:59:53 #277
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_116119440
Dit is toch ziek:

http://www.ad.nl/ad/nl/10(...)s-in-Millingen.dhtml

In het Gelderse dorpje Millingen aan de Rijn, nabij Nijmegen, is dinsdag een zak met 18 dode cavia's gevonden. Vermoedelijk zijn de beesten doodgeslagen.

Een medewerker van de gemeente deed de lugubere vondst vlakbij een papiercontainer op het Ons Genoegenpad in het dorpje vlakbij de Duitse grens. De cavia's, zowel jonge als volwassen diertjes, lagen er waarschijnlijk pas enkele uren.

De politie heeft een foto van de cavia's verspreid via twitter en vraagt getuigen om zich te melden

de foto staat in het bericht. hoe ziek kunnen mensen zijn, klootzakken :S
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  dinsdag 28 augustus 2012 @ 20:04:41 #278
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_116119673
:'( + :(
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  dinsdag 28 augustus 2012 @ 20:07:51 #279
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_116119805
heb er gewoon tranen van in mijn ogen, dat je zo iets kan doen :(
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_116122751
Walgelijk :r :'(
Trots shetlandmens
When in doubt, just add glitter
Happy little sushi roll
  woensdag 29 augustus 2012 @ 11:28:03 #281
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_116141654
Ehhmm.. herkent iemand dit gedrag van zijn/haar cavia's?? Is dit normaal dat ze zo tegen elkaar doen? Ze zijn nu ongeveer een week of 15 a 16 oud...




Ik heb af en toe het idee dat ze elkaar helemaal niet aardig vinden :o Maar misschien hoort dit er wel bij qua puberteit?

(dat vliegtuig wat je op de achtergrond hoort opstijgen is mijn wasmachine die staat te centrufigeren :D )
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
pi_116145783
Caviatopic _O_ waarom ben ik dit niet eerder tegen gekomen. Ik zal straks even zoeken tussen mijn foto's.
  woensdag 29 augustus 2012 @ 15:15:21 #283
242120 Danielle83
Don&#8217;t dream it, be i
pi_116150175
quote:
0s.gif Op woensdag 29 augustus 2012 11:28 schreef Ireth het volgende:
Ehhmm.. herkent iemand dit gedrag van zijn/haar cavia's?? Is dit normaal dat ze zo tegen elkaar doen? Ze zijn nu ongeveer een week of 15 a 16 oud...




Ik heb af en toe het idee dat ze elkaar helemaal niet aardig vinden :o Maar misschien hoort dit er wel bij qua puberteit?

(dat vliegtuig wat je op de achtergrond hoort opstijgen is mijn wasmachine die staat te centrufigeren :D )
Bitchfight wie er in het huisje mag, lijkt wel :D
Maar ik heb zelf geen 2 cavia's dus ik kan je niet helpen. Toch lijkt het me dat ze elkaar aan het uitdagen zijn. Zitten ze al lang samen in een kooi?
pi_116150535
Volgens mij zitten ze elkaar ook een beetje te testen en te jennen :)
Tap tap tap
pi_116150619
Ik had bij mij net het zaagsel een beetje door elkaar gehusseld om te voorkomen dat je van die fijne plakplekken krijgt. Ze waren helemaal over de zeik, schoten zo hard door het hok dat het zaagsel me om de oren vloog. Monsters uit de kooi, zaagsel even omscheppen en vieze hoekjes verversen, caafs terug, lopen ze me toch te etteren ineens. Elkaar lastigvallen, naar elkaar uithalen, veel gepiep. Rare beesten.
Tap tap tap
pi_116237920
Net bij de dierenwinkel hier om de hoek. Zaten twee zeugjes, eentje was een mooie driekleur sheltie, maar één oogje zat helemaal dicht ;( En het andere oogje had ook een beetje korstjes. De mensen van de dierenwinkel doen er niets aan, heb er al vaker naar gevraagd als er iets was (hamsters die elkaar opeten enzo). Ik mag hem niet halen ik mag hem niet halen ik mag hem niet halen (en dan moet ik ze allebei nemen anders kwijnt die ander weg). Als ie alleen zat had ik hem meegenomen denk ik :')
Tap tap tap
  Moderator vrijdag 31 augustus 2012 @ 18:29:40 #287
155227 crew  Guppy
dus
pi_116242289
En dan zit er morgen weer een nieuwe... Helaas is daar geen geld aan uitgeven de beste optie. Anders stimuleer je het alleen maar
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_116244798
Als ie er volgende week erger aan toe is ga ik kijken hoe graag ze ervan af willen, gratis ofzo :@
Tap tap tap
  Moderator vrijdag 31 augustus 2012 @ 20:16:48 #289
155227 crew  Guppy
dus
pi_116246209
Dat zou natuurlijk wel een optie zijn. Als je maar wel zeker weet dat het niet besmettelijks is. Ivm. je eigen caafs
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_116262329
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 augustus 2012 16:28 schreef CherryLips het volgende:
Net bij de dierenwinkel hier om de hoek. Zaten twee zeugjes, eentje was een mooie driekleur sheltie, maar één oogje zat helemaal dicht ;( En het andere oogje had ook een beetje korstjes. De mensen van de dierenwinkel doen er niets aan, heb er al vaker naar gevraagd als er iets was (hamsters die elkaar opeten enzo). Ik mag hem niet halen ik mag hem niet halen ik mag hem niet halen (en dan moet ik ze allebei nemen anders kwijnt die ander weg). Als ie alleen zat had ik hem meegenomen denk ik :')
Zou je daar niet iets mee kunnen qua melden bij een of andere instantie of zo? :@
Blood runs through your veins, that's where our similarity ends.
  zondag 2 september 2012 @ 17:32:11 #291
242120 Danielle83
Don&#8217;t dream it, be i
pi_116311656
Heeft er iemand van jullie de nageltjes vd cavia geknipt?
pi_116313988
Ja, doe ik ongeveer om de twee weken. Succes, het is hier geen hobby :') Bij Beer heb ik zelfs hulp van iemand nodig want ik kom een hand te kort.
Tap tap tap
pi_116314045
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 september 2012 06:56 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Zou je daar niet iets mee kunnen qua melden bij een of andere instantie of zo? :@
Geen idee, volgens mij is 144 daar niet voor, dan moet het eerst erger worden en duidelijk zijn dat ze er niet mee naar de dierenarts zijn geweest denk ik. Hij heeft verder voer en water (geen hooi...).
Tap tap tap
  maandag 3 september 2012 @ 09:28:58 #294
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_116337326
Ik heb de Jos Brink onder de Cavia's getroffen :{

Pumba (haarbal, man) wil steeds bovenop Timon (driekleur, man) om een stevig potje te eehh... bridgen. Timon is daar niet van gediend en het is dus elke keer half knokken incl de bijbehorende oerkreten. Ik schrik me elke keer het lazerus! }:|

Is dit nu ook een hormonaal "we zijn bronstig oid" gedoe wat met een dag of wat over is, of heb ik nu gewoon een homofiele cavia die het beste langs de da kan voor een 'knipje'? :?
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
pi_116337391
Volgens mij maakt een knipje niet uit qua hormonen :P
Ik heb een zeugje dat dat gedrag vertoont en mijn ex-beer steeds verkracht ;( Ik had verwacht dat het andersom zou zijn.
Tap tap tap
  maandag 3 september 2012 @ 09:40:23 #296
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_116337485
Zeugje op ex-beer lijkt me minder dramatisch dan hier 2 beertjes. Timon moet elke keer zijn poeperd beschermen :D
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
pi_116518692
Kunnen cavia's iemand missen? :@
Trots shetlandmens
When in doubt, just add glitter
Happy little sushi roll
  woensdag 12 september 2012 @ 20:51:48 #298
124373 Ireth
Sjongejongejonge....
pi_116704665
"Kom niet dichterbij!!!"


"GA WEG!!! :( "


Haarbal :')


Met Hawaiaans rokje :')
❤️ #TeamTom ❤️ #TeamGlenn ❤️ #TeamJimmy ❤️ #TeamPannekoek ❤️
🥳"Als de kijker alles ziet, dan komt dat helemaal goed"🥳
  Moderator woensdag 12 september 2012 @ 21:06:15 #299
155227 crew  Guppy
dus
pi_116705910
Wat een stoere, met die poes :D
[b]Op zaterdag 31 december 2011 16:16 schreef Socios het volgende:[/b] Kusje voor jou. :) :@ :*
pi_117000112
Volgens mij heeft een van de caafs diarree. Ik weet alleen niet welke. Ik heb sinds zondag BedXCel in de kooi en ik zie platte keutels tussen de kartonnetjes die ook nogal stinken. Ze hebben allemaal schone konten en schone poten en buikjes (daar had ik BedXCel juist voor gekocht :') ) en ze eten allemaal nog gewoon. Zal ik vanavond de groentebeurt overslaan? Aan de plek en de grootte van de keutels te zien zou ik denken dat het Beer is, maar Knofje lijkt vanavond ook wel stiller dan anders, maar dat kan ook komen doordat ik er nu veel op let :')
Maar sinds ze dus op dat nieuwe spul zitten, zit het hooi in een ruifje en ik heb Knofje daar nog amper van zien eten. Ik heb de hele pluk nu weer zo in de kooi gelegd en ze doken er alle drie weer op.
Ik hoop maar dat het meevalt, want ik ben morgen de hele dag weg -O- en de kloteweegschaal is kapot dus ik heb ze ook al even niet gewogen, dat ding had steeds een afwijking van 30 gram alle kanten op.
Tap tap tap
pi_118214032
Topic vol dus ik open even een nieuwe en reageer daar in :)
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')