hahahah watquote:
Na gewoon als reserve voedsel. Je pinpas Kan kapot gaan. Je portemonnee gerold. De supermarkten zijn wel eens onverwacht dicht (een of andere christelijke feestdag bijvoorbeeld). De maand is wel eens wat langer dan loonstrook. Onverwachte roadtrips. Onverwachte festivals. Terug komen van uitgaan, en een bord nasi is goedkoper en gezonder dan shoarma. Enz, enz,quote:Op woensdag 20 juni 2012 00:47 schreef Compoantje het volgende:
Ik vind het wel lekker. Maar dat is ook een kwestie van smaak.
En tja.. Het is niet de duurste , dus je moet geen superlekker spul verwachten.
Maar over welke hardere tijden waarin je geen cash hebt om bami te kopen heb je het?
ja heb ik meestal ook wel maar dat blijft toch een soort soep. Dit leek me meer voor de stevige trek.quote:Op woensdag 20 juni 2012 00:57 schreef RobinOok het volgende:
Nah, koop dan wat pakjes gedroogde bamisoep/noodles. Die smaken al een stuk beter.
Het ander topic zitten best wat positieve reacties. Ook TS is er tevreden over. Morgen toch maar eens een blik kopen om te testen. Ik stel erg lage eisen aan mijn voedsel.quote:Op woensdag 20 juni 2012 00:55 schreef MaximusTG het volgende:
Heb het nog nooit op, volgens mij is er ook al een ander topic over geweest ooit.
Maar goed.. Gezond is het natuurlijk niet, zit amper iets in behalve rijst. Dus in feite is het rijst of noedels met kruiden en een beetje prut dat ooit groenten is geweest. Zit er eigenlijk nog 'vlees' in?
Oh, hier is het andere topic:
Bami goreng in blik
Ja daarom, ook al staat er een datum op. Dit kun je nog zeker 20 jaar bewaren.quote:Op woensdag 20 juni 2012 01:00 schreef El-a-Menthol het volgende:
Ik hebben vrienden en famillie in het leger en me een tijd met survival bezig gehouden.
De dingen die ik je hebt aangeraden zijn ook heel makkelijk in een maaltijd te veranderen
(wat droge pasta erbij hebben, en voor na het uitgaan droge worst , gehaktballetjes met jus in blik), en heel lang houdbaar,
en blik is in principe vaak verser als van de vers afdeling (structuur wel wat zachter vaak),
want na het inblikken "staat de tijd stil" binnen het blik.
Moet je wel water op je lijstje hebben staan. (Lijkt me sowieso het belangrijkste om in huis te hebben)quote:Op woensdag 20 juni 2012 01:00 schreef El-a-Menthol het volgende:
Ik hebben vrienden en famillie in het leger en me een tijd met survival bezig gehouden.
De dingen die ik je hebt aangeraden zijn ook heel makkelijk in een maaltijd te veranderen
(wat droge pasta erbij hebben, en voor na het uitgaan droge worst , gehaktballetjes met jus in blik), en heel lang houdbaar,
en blik is in principe vaak verser als van de vers afdeling (structuur wel wat zachter vaak),
want na het inblikken "staat de tijd stil" binnen het blik.
Ja idd al stuk beter dan "bami" in blik.quote:Op woensdag 20 juni 2012 00:57 schreef RobinOok het volgende:
Nah, koop dan wat pakjes gedroogde bamisoep/noodles. Die smaken al een stuk beter.
Ja als het puur om het overleven gaat wel.quote:Op woensdag 20 juni 2012 01:11 schreef zatoichi het volgende:
[..]
Moet je wel water op je lijstje hebben staan. (Lijkt me sowieso het belangrijkste om in huis te hebben)
Dat is minsten 5 euro. En die is 's nachts niet open.quote:Op woensdag 20 juni 2012 01:11 schreef SiGNe het volgende:
Voor ¤3,90 heb je verse bami van de lokale Chinees (prijzen varieren), 't is nog meer dan in zo'n blik zit ook
Gewoon een pak mie-nestjes halen kan ook nog, dat is ook houdbar tot het einde der dagen, kan je dan evt nog blikgroente of diepvriesgroente aan toevoegen.
droog je niet uit van cola? Net als bij koffie.quote:Op woensdag 20 juni 2012 01:14 schreef El-a-Menthol het volgende:
[..]
Ja als het puur om het overleven gaat wel.
En een draagbaar waterfilter, voor als je uit pure wanhoop uit een kanaal moet drinken.
Cola is trouwens beter dan water omdat het heel lang houdbaar is.
Maar vocht ja, cruciaal.
Nee niet genoeg cafeïne, koffie is veel sterker.quote:Op woensdag 20 juni 2012 01:16 schreef borbit het volgende:
[..]
droog je niet uit van cola? Net als bij koffie.
Dure Chinees heb je dan, had net de lokale prijs speciaal opgezocht... en over speciaal gesproken, dat is die bami niet , Bami Goreng Speciaal is ¤7,50 maar dan krijg je er wel een kwart kip en saté bij.quote:Op woensdag 20 juni 2012 01:15 schreef borbit het volgende:
[..]
Dat is minsten 5 euro. En die is 's nachts niet open.
at ik tot een half jaar terug, maar toch niet echt lekker. Ik word vaak ergens anders wakker en ben ook niet heel vaak thuis.quote:Op woensdag 20 juni 2012 01:33 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe kan je 2 weken met een half brood doen??
Roggebrood zou je ook nog kunnen proberen.
ik heb een gasflesquote:Op woensdag 20 juni 2012 01:56 schreef Compoantje het volgende:
Maar ff iets anders: kun je niet beter iets kopen wat je niet op hoeft te warmen?
Want als de Apocalypse nadert, heb je ook geen gasfornuizen en stroom meer.
van dat Duitse zuurdesembrood misschien?quote:Op woensdag 20 juni 2012 01:29 schreef borbit het volgende:
Weet er iemand ook een goed te bewaren brood variant? Ik gebruik nu Knäckebröd. Maar iets wat meer op brood lijkt zou chiller zijn. Ik doe zo'n 2 weken met een half brood. En ik bewaar het liever niet in de vriezer omdat het nog weleens "verdwijnt". (studentenhuis)
Oja, dan zou het kunnen. Dan zou je die rare apocalypse motorbendes ook nog in de fik kunnen steken als ze je willen neerschieten.quote:
zuurdesembrood is echt heel vies.quote:Op woensdag 20 juni 2012 02:06 schreef Ole het volgende:
[..]
van dat Duitse zuurdesembrood misschien?
ik vind soep geen eten, meer een soort drinken.quote:Op woensdag 20 juni 2012 02:12 schreef Compoantje het volgende:
[..]
Oja, dan zou het kunnen. Dan zou je die rare apocalypse motorbendes ook nog in de fik kunnen steken als ze je willen neerschieten.
Maar ff weer ontopic:
Je zou ook nog stevige soep kunnen kopen.
Dat is ook altijd lekker.
je moet er van houdenquote:
oke ik vind het vies. Iemand nog ideeën voor het houdbare brood?quote:
Je kunt het water afgieten.quote:Op woensdag 20 juni 2012 01:00 schreef borbit het volgende:
[..]
ja heb ik meestal ook wel maar dat blijft toch een soort soep. Dit leek me meer voor de stevige trek.
Dit, precies die kun je beter gelijk in de pot flikkeren.quote:Op woensdag 20 juni 2012 00:42 schreef Nozem. het volgende:
Nee, dat merk is echt te smerig voor woorden.
O ik eet best vaak kant en klaar, maak dingen wel te nassen met kruiden en sausjes en het is me ook al snel goed, sommige zijn tegenwoordig trouwens ook prima te doen. Maar die bami uit blik is echt, echt niet te vreten.quote:Op woensdag 20 juni 2012 01:21 schreef Xetran het volgende:
zoveel slechter kan dat toch niet zijn als die kant en klare bami dingen? ik ga het eens kopen
Met genoeg chilisaus smaakt alles prima.quote:Op woensdag 20 juni 2012 01:17 schreef Adames het volgende:
Is dat Kung-Fu bami? Dat spul is geniaal als je geen smaakpapillen meer over hebt
Ken jij Cracotte? Zit in een grote pak van Lu..Kun je in de keukenkast bewaren is erg lekker. ik doe meestal kaas op..Lekker knapperig is cracotte.quote:Op woensdag 20 juni 2012 02:23 schreef borbit het volgende:
oke ik vind het vies. Iemand nog ideeën voor het houdbare brood?
die troep vult toch nietquote:Op woensdag 20 juni 2012 20:17 schreef Haaibaaike het volgende:
[..]
Ken jij Cracotte? Zit in een grote pak van Lu..Kun je in de keukenkast bewaren is erg lekker. ik doe meestal kaas op..Lekker knapperig is cracotte.
+ dat TS juist geen crackers meer wil en Cracottes dat wel zijnquote:
ach dat is nog hardcore, ik kreeg alleen maar komkommersquote:Op dinsdag 26 juni 2012 12:10 schreef lipper het volgende:
Mijn vader gaf me rustig een half blik mee naar school, dat at ik gewoon koud op.
Ik ben dan ook begonnen met het jeugdtrauma topic over eten uit je jeugd.
Van je vader?quote:Op dinsdag 26 juni 2012 12:32 schreef Xetran het volgende:
[..]
ach dat is nog hardcore, ik kreeg alleen maar komkommers
Klopt, daar is een apart topic over.quote:Op woensdag 20 juni 2012 20:27 schreef CafeRoker het volgende:
Ik vind die bami gewoon zo nep en smerig dat hij op z'n eigen manier weer lekker wordt. Bij goedkope kaasknabbels heb je datzelfde vreemde fenomeen.
Ik heb geen toegang tot het keldertjequote:Op dinsdag 26 juni 2012 14:28 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Klopt, daar is een apart topic over.
Als die mensen in Indonesië gaan eten worden ze ze ziek omdat hun maag en darmen niks gewend zijn, ook zullen ze alles veel te pittig vinden.quote:Op dinsdag 10 juli 2012 20:15 schreef Xenorium het volgende:
Iedereen die de rommel uit blik wel te nassen vindt moet eens in zijn leven naar een echt Indonesisch restaurant gaan, in NL of in Indonesië zelf. Gewoon om te weten wat je eigenlijk mist.
Zou je denken?quote:Op dinsdag 10 juli 2012 20:15 schreef Xenorium het volgende:
Best triest dat mensen straks gaan denken dat authentieke nasi goreng en bami goreng smaken zoals die rotzooi uit blik.
Die kan zijn charme hebben ja.quote:Dan heb je hier nog een paar piepo's die zeggen dat het best te nassen is met vieze kipsate uit de diepvries.
Tja, als je iets vies in blik stopt komt het er ook vies uit, als je iets lekkers in blik stopt kan het er onder omstandigheden ook weer lekker uitkomen. Ik kan me best voorstellen dat er ooit iemand fatsoenlijke nasi in blik gaat stoppenquote:Lekker zo de Indonesische keuken verkracht. Iedereen die de rommel uit blik wel te nassen vindt moet eens in zijn leven naar een echt Indonesisch restaurant gaan, in NL of in Indonesië zelf. Gewoon om te weten wat je eigenlijk mist.
Gewoon een must. Als je daarna weer aan zo een blik begint, weet ik zeker dat je de eerste hap uitspuugt en dan het blik zo in de kliko kiepert.
.Guilty pleasuresquote:Op dinsdag 26 juni 2012 14:56 schreef CafeRoker het volgende:
[..]
Ik heb geen toegang tot het keldertje
In ieder geval oneindig veel beter dan die kung fu meuk.quote:Op vrijdag 13 juli 2012 22:57 schreef Specularium het volgende:
Ik vond die hachee van Struik wel ok.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |