Kijken, ruiken, en een vingertop proeven. Je zal er vast niet aan bezwijkenquote:Op vrijdag 25 mei 2012 18:36 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb nog een pot Noskos sweet&Smokey BBQ saus staan, vorig jaar 2 sept gemaakt, gewekt afgesloten enin een keukenkastje donker bewaard... zou die nog te consumeren zijn?
Ik gok zelf van wel aangezien er bij ook azijn in gaat maar klopt die aanname?
Het feit dat er azijn inzit zegt niet zoveelquote:Op vrijdag 25 mei 2012 18:36 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb nog een pot Noskos sweet&Smokey BBQ saus staan, vorig jaar 2 sept gemaakt, gewekt afgesloten enin een keukenkastje donker bewaard... zou die nog te consumeren zijn?
Ik gok zelf van wel aangezien er bij ook azijn in gaat maar klopt die aanname?
Nicequote:Op vrijdag 25 mei 2012 19:47 schreef Tumble het volgende:
ik heb zo'n zelfde pot staan maar dan in de koelkast proeft en ruikt nog prima dus ik ga het er morgen op wagen
Heb mijzelf verblijd met een WSM (weber smokey mountain) dus dat word een leuke testcase
Deze week voor het eerst gebruikt. Erg handigquote:Op zondag 27 mei 2012 19:27 schreef Catch22- het volgende:
wie gebruiken er nog meer een starter? ik vind het echt superhandig
Starters FTW twee proppen kranten eronder en 30 minuten later aan de bak.quote:Op zondag 27 mei 2012 19:27 schreef Catch22- het volgende:
wie gebruiken er nog meer een starter? ik vind het echt superhandig
Ideaal, en zeker met die eco-kokosbriketten die wij gebruiken. Mooi grijsgloeiend heet laten worden voordat we echt aan de bak gaan.quote:Op zondag 27 mei 2012 19:27 schreef Catch22- het volgende:
wie gebruiken er nog meer een starter? ik vind het echt superhandig
Waar haal je die dingen eigenlijk?quote:Op zondag 27 mei 2012 20:03 schreef golfer het volgende:
[..]
Ideaal, en zeker met die eco-kokosbriketten die wij gebruiken. Mooi grijsgloeiend heet laten worden voordat we echt aan de bak gaan.
Bestel ik HIER online en worden keurig thuis afgeleverd per 10 kilo.quote:
Het is gewoon wel handig. Ik gebruik het vaak terwijl ik niet BBQ en om nou de BBQ aan te steken voor een rooksmaakje aan een sausje?quote:Op zondag 27 mei 2012 22:18 schreef macferret het volgende:
Liquid smoke? das toch niet nodig, saus in een pannetje en tijdens het roken van vlees oid gewoon mee op de bbq, zo heb je echte rooksmaak te pakken, ipv uit een flesje
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Die saus was nog prima gelukkigquote:Op vrijdag 25 mei 2012 18:36 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb nog een pot Noskos sweet&Smokey BBQ saus staan, vorig jaar 2 sept gemaakt, gewekt afgesloten enin een keukenkastje donker bewaard... zou die nog te consumeren zijn?
Ik gok zelf van wel aangezien er bij ook azijn in gaat maar klopt die aanname?
Het is meer dat je met de BBQ langer doet omdat die goedkope dingen vaak wegroesten en dat er handige features op zitten.quote:Op maandag 28 mei 2012 19:32 schreef Broertie het volgende:
Mensen die denken dat op een Weber-BBQ het vlees lekkerder wordt dan op een huis-tuin-en-keukendingetje.....
Het gaat er inderdaad meer om hoe je de BBQ gebruikt. Die deksel is er niet alleen om de BBQ schoon/droog te houden, met deksel fungeert je BBQ als een oven, dus je vlees gaart hierdoor beter.quote:Op maandag 28 mei 2012 19:32 schreef Broertie het volgende:
Mensen die denken dat op een Weber-BBQ het vlees lekkerder wordt dan op een huis-tuin-en-keukendingetje.....
Die van ons staat altijd droog maar roest wel weg.quote:Op maandag 28 mei 2012 19:59 schreef Broertie het volgende:
Het wegroesten heeft alleen maar te maken met hoe je de bbq onderhoudt, geloof me, een weber kan ik ook in 3 maanden laten wegroesten! Heb al 12 jaar een bbq van de blokker en geloof me, ik gebruik hem minimaal 20 keer per jaar, leeg gooien als je klaar bent en droog weg zetten! De originele lak zit er nog op! Die Weber hype is schromelijk overdreven!
Jazeker op een Weber wordt het vlees beter dan op (het overgrote deel van) de huis-tuin-en-keuken BBQs.quote:Op maandag 28 mei 2012 19:32 schreef Broertie het volgende:
Mensen die denken dat op een Weber-BBQ het vlees lekkerder wordt dan op een huis-tuin-en-keukendingetje.....
Op een Weber gaat het indirect bbqen veel beter. Verder zijn het prima dingen en is de prijs/kwaliteit perfect. Deze week weer is de BBQ aan doen.quote:Op maandag 28 mei 2012 19:59 schreef Broertie het volgende:
Het wegroesten heeft alleen maar te maken met hoe je de bbq onderhoudt, geloof me, een weber kan ik ook in 3 maanden laten wegroesten! Heb al 12 jaar een bbq van de blokker en geloof me, ik gebruik hem minimaal 20 keer per jaar, leeg gooien als je klaar bent en droog weg zetten! De originele lak zit er nog op! Die Weber hype is schromelijk overdreven!
ik doe er 2-3 weberaanmaakblokjes onder en dan gaat het ook goed. Krant vind ik wat viezigquote:Op zondag 27 mei 2012 20:01 schreef Tumble het volgende:
[..]
Starters FTW twee proppen kranten eronder en 30 minuten later aan de bak.
(of net als ik de starter 5 minuten op de brander van de weber performer)
lekbak op de kolen? (Ken je vat niet).quote:Op maandag 28 mei 2012 13:10 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Die saus was nog prima gelukkig
En de MOINK balls gingen er ook weer in als koek.
Alleen door het vet uit het ontbijtspek gingen m'n (weber) briketten steeds uit,aan de ene kant goed omdat ze toch op een lage temperatuur klaar gemaakt moeten worden maar op het eind had ik nog amper temperatuur in m'n BBQvat en heb ik de ballen op een imitatie weber gelegd zodat ze van binnen ook goed gaar waren.
Uiteindelijk waren de ballen in elk geval perfect en moet ik nog wat verzinnen zodat er meer zuurstof m'n vat in kan komen.
Hier worden de MOINK balls door vrienden inmiddels monkey balls genoemd
BBQvat van Herman den Blijker.. lekbak is een idee ja.quote:Op woensdag 30 mei 2012 15:05 schreef The_stranger het volgende:
[..]
lekbak op de kolen? (Ken je vat niet).
quote:Op woensdag 30 mei 2012 23:11 schreef macferret het volgende:
Laat ik die spiffburgers nou kennenje kan het jezelf makelijker maken door er een ei in te doen, ik vind het zelf niet nodig, ik snipper de ui redelijk fijn en druk de hamburger goed aan, hamburgerpers werkt prima, ook zeker geen mager rundergehakt nemen.
een uurtje of 2 op laten stijven, en bbq goed heet laten worden, hamburger erop en deksel erop, ong 4 tot 5 min wachten, er kan best wat rook uitkomen, geen probleem, dan 1x omdraaien (voorzichtig met een spatel) en dan nog eens 4 a 5 minuten en klaar.
Maar nogmaals ik denk dat de bedenker er geen bezwaar tegen heeft als je het recept naar eigen goeddunken aanpast, ei, panneermeel etc wat je maar wilt.
Ikzelf wil brood onder en boven mijn vlees, en niet door mijn vlees.
Voor grotere hamburgers, gebruik ik deze methode
http://www.bbq-nl.com/2010/02/redneck-hamburgerpers.html
Tnx. Tips van de echte kenner zijn altijd welkomquote:Op woensdag 30 mei 2012 23:11 schreef macferret het volgende:
Laat ik die spiffburgers nou kennenje kan het jezelf makelijker maken door er een ei in te doen, ik vind het zelf niet nodig, ik snipper de ui redelijk fijn en druk de hamburger goed aan, hamburgerpers werkt prima, ook zeker geen mager rundergehakt nemen.
een uurtje of 2 op laten stijven, en bbq goed heet laten worden, hamburger erop en deksel erop, ong 4 tot 5 min wachten, er kan best wat rook uitkomen, geen probleem, dan 1x omdraaien (voorzichtig met een spatel) en dan nog eens 4 a 5 minuten en klaar.
Maar nogmaals ik denk dat de bedenker er geen bezwaar tegen heeft als je het recept naar eigen goeddunken aanpast, ei, panneermeel etc wat je maar wilt.
Ikzelf wil brood onder en boven mijn vlees, en niet door mijn vlees.
Voor grotere hamburgers, gebruik ik deze methode
http://www.bbq-nl.com/2010/02/redneck-hamburgerpers.html
Maar Spiffs, karbonades (en ook steak etc.) van de supermarkt hoeft over het algemeen toch niet veel langer dan 2 minuten? Het lijkt wel of er hier een verbod op zit om lappen te snijden die dikker dan een centimeter zijn...quote:Op donderdag 31 mei 2012 23:05 schreef macferret het volgende:
ligt aan de saus, zit er veel suiker in, dan pas op het eind, anders verbrand de suiker.
Ik heb eigenlijk nooit problemen met dovende kolen door insmeren, mischien iets minder saus erop?
Dikke karbo's, dan kan je ze ook bv indirect doen, 2 zones in je bbq, dus de kolen niet over de hele bodem uitgesmeerd, maar bv alleen kolen op de helft van de bodem, zo heb je een zone waar geen kolen onder liggen (indirect) dan kan je er voor kiezen om het vlees boven de kolen mooi dicht te schroeien en verder te garen boven de indirecte zone.
Maar met de standaard dikte van de karbo's in de supermarkt, kan je ze gewoon boven de kolen dichtschroeien en doorgaren, laatste eh zeg maar 2 minuten een dun laagje saus erop moet geen probleem zijn.
Met Cow Licking Steak Rub van Dizzy Pig. Heerlijk!quote:Op vrijdag 1 juni 2012 09:26 schreef GeorgeMichael het volgende:
Man, ik krijg er honger van. Maar eens langs de slager voor wat steaks. Hoe brengen jullie een steak op smaak?
Die ga ik nu proberen op een kipfilet.. weliswaar niet op de BBQ maar in de pan maar 't leek me een lekkere marinade.quote:Op vrijdag 1 juni 2012 16:19 schreef macferret het volgende:
Er zijn zoveel manieren idd, deze karbonade had in een marinade gelegen
meestal gewoon peper en zout, maar er zijn tegenwoordig een aantal erg goede rubs te krijgen in Nederland, rechtstreeks uit amerika geimporteerd, en nee, niet door mij.
Wat op een ribeye erg lekker is, als je iets meer dan alleen P&Z wil, probeer deze maar eens:
komt uit een weberboek:Mike"s award winning just add garlic rub.
2 theelepels grof zeezout (heb je fijn zout, gebruik dan iets minder, dit gaat niet op gewicht, maar volume inhoud)
1 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder (mag ook verse zijn)
favoriet hier.
Erg lekkerquote:Op vrijdag 1 juni 2012 20:15 schreef macferret het volgende:
bieflapjes kort om en om idd, maar zorg wel dat je rooster goed op temperatuur is voordat vlees erop gaat, rooster nog te koud, dan blijft het vlees vast zitten. Ik smeer nooit mijn rooster in met olie oid, geeft alleen maar vlammen. Rooster goed heet, lapje erop, deksel dicht en even wachten, afhankelijk van de dikte van het vlees en de gaarheid.
Beetje rook uit de deksel, geen probleem, zolang de deksel dichtblijft, is het alleen rook en geen vlammen, en die rook geeft nou juist de bbq smaak.
@SigNe, laat maar weten wat het op kip doet, ben benieuwd.
Voor wat mooie kant en klare rubs, kan je eens kijken bij www.true2bbq.nl vooral de simply marvelous zijn echt te gek vind ik.
ligt eraan wat je wil... als je iets langzaam wil garen doe je ze dicht.quote:Op vrijdag 1 juni 2012 21:22 schreef DancePlaza het volgende:
ik heb zo'n weber bbq, maar wanneer moeten die gaatjes open of dicht.
We hebben het dan over de onderste gaatjes de luchttoevoer in de deksel mag nooit helemaal dicht dan verstik je je vleesquote:Op vrijdag 1 juni 2012 22:32 schreef Catch22- het volgende:
[..]
ligt eraan wat je wil... als je iets langzaam wil garen doe je ze dicht.
hoe meer lucht hoe meer je kolen gloeien hoe meer hitte je hebt
quote:Op woensdag 6 juni 2012 23:12 schreef Daywalk3r het volgende:
Bbq'ers. Ik wil graag eens moinkballs proberen te maken. Maar heb geen smoker. En eerlijk gezegd weet ik nog niet eens welke barbecue ik tot beschikking heb. Maar hoe kan ik het het beste doen?
veel duidelijker dan dit wordt het nietquote:
Het kan ook gewoon in een kogelbarbecue.quote:Op woensdag 6 juni 2012 23:12 schreef Daywalk3r het volgende:
Bbq'ers. Ik wil graag eens moinkballs proberen te maken. Maar heb geen smoker. En eerlijk gezegd weet ik nog niet eens welke barbecue ik tot beschikking heb. Maar hoe kan ik het het beste doen?
Ballen draaien en op de BBQ. Leg ze niet direct boven het vuur, maar laat ze langzaam aan garen. Misschien handig om eerst te weten welke BBQ je hebt..quote:Op woensdag 6 juni 2012 23:12 schreef Daywalk3r het volgende:
Bbq'ers. Ik wil graag eens moinkballs proberen te maken. Maar heb geen smoker. En eerlijk gezegd weet ik nog niet eens welke barbecue ik tot beschikking heb. Maar hoe kan ik het het beste doen?
zo doe ik het ook, hou het sausje echter bij een lekkere honing bbq saus (stonewall of zelf gemaakt).quote:Op vrijdag 8 juni 2012 00:49 schreef macferret het volgende:
ok MOINKS
Leuk filmpje, maar italiaanse balletjes zijn hier lastig te krijgen
Ik gebruik de Noskos rule:
750 gram rundergehakt
zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)
1 losgeklopt ei
60 gram gekruid paneermeel
2 eetlepels fijngehakte knoflook
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
118 ml melk
1 theelepel gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde peterselie
bron:http://www.bbq-nl.com
Daar rol ik ballen van (ong 35 gr)
die rol ik door een bbq rub
Plakje bacon eromheen
Indirect 110C ong drie kwartier
Ondertussen maak ik een sausje
250 ml frambozen jam
60 ml balsamico azijn
3 teentjes knoflook (of knoflookpoeder)
Chipotles of wat cayennepeper
Na drie kwartier, doop ik de ballen 1 voor in in het sausje en dan gaan ze nog ongeveer een half uurtje terug op de bbq.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
I knowquote:Op vrijdag 8 juni 2012 09:12 schreef macferret het volgende:
tsja dat mag, maar dan zijn het geen echte MOINKS![]()
![]()
nee hoor, lekker maken zoals je ze zelf het liefst hebt!
Ziet er super uit zeg! Ga de saus straks ook maken. Ik maak de ballen, rol de door de rub en dan de saus en hierna de spek erom heen?quote:Op vrijdag 8 juni 2012 00:49 schreef macferret het volgende:
ok MOINKS
Leuk filmpje, maar italiaanse balletjes zijn hier lastig te krijgen
Ik gebruik de Noskos rule:
750 gram rundergehakt
zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)
1 losgeklopt ei
60 gram gekruid paneermeel
2 eetlepels fijngehakte knoflook
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
118 ml melk
1 theelepel gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde peterselie
bron:http://www.bbq-nl.com
Daar rol ik ballen van (ong 35 gr)
die rol ik door een bbq rub
Plakje bacon eromheen
Indirect 110C ong drie kwartier
Ondertussen maak ik een sausje
250 ml frambozen jam
60 ml balsamico azijn
3 teentjes knoflook (of knoflookpoeder)
Chipotles of wat cayennepeper
Na drie kwartier, doop ik de ballen 1 voor in in het sausje en dan gaan ze nog ongeveer een half uurtje terug op de bbq.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Ik vind zelf alleen een houtskool gestookte bak een BBQ, briketten sta ik nog net toe maar geven ook al minder houtsmaak af.quote:Op vrijdag 8 juni 2012 15:48 schreef Catch22- het volgende:
gas is geen echte bbq imo, tenzij je 1 hebt die stenen verhit
ik las hier laatst dat het blind getest was en niemand merkte het verschil (tussen gas briketten en houtskool). verschil tussen houtskool en briketten heb ik nooit gemerktquote:Op vrijdag 8 juni 2012 17:35 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Ik vind zelf alleen een houtskool gestookte bak een BBQ, briketten sta ik nog net toe maar geven ook al minder houtsmaak af.
Gas met lavastenen krijg je geen rooksmaak bij, vind ik een vorm van skottelbraai.
En alleen gas dan kan je net zo goed een grillpan op je gasfornuis zetten.
met rookhout kun je veel meer kanten op. Hout van whiskyvaten geeft een heel andere smaak/aroma dan bijvoorbeeld hout van fruitbomen. En beide is niet te emuleren met houtskool.quote:Op maandag 11 juni 2012 08:25 schreef Bramito het volgende:
[..]
Of door fatsoenlijke houtskool te gebruiken.
Je bent bij deze uitgenodigd.quote:Op dinsdag 12 juni 2012 15:20 schreef RobinOok het volgende:
Ja, doei. Dat kun je dus pas echt proeven als je de 3 methoden naast elkaar zet/gebruikt.
Dit wil ik echt al jaren maken, maar steeds komt het er niet vanquote:Op vrijdag 8 juni 2012 00:49 schreef macferret het volgende:
ok MOINKS
Leuk filmpje, maar italiaanse balletjes zijn hier lastig te krijgen
Ik gebruik de Noskos rule:
750 gram rundergehakt
zakje geraspte Parmezaanse kaas (40 gram)
1 losgeklopt ei
60 gram gekruid paneermeel
2 eetlepels fijngehakte knoflook
1 theelepel zeezout
1 theelepel versgemalen zwarte peper
118 ml melk
1 theelepel gedroogde oregano
2 theelepels gedroogde peterselie
bron:http://www.bbq-nl.com
Daar rol ik ballen van (ong 35 gr)
die rol ik door een bbq rub
Plakje bacon eromheen
Indirect 110C ong drie kwartier
Ondertussen maak ik een sausje
250 ml frambozen jam
60 ml balsamico azijn
3 teentjes knoflook (of knoflookpoeder)
Chipotles of wat cayennepeper
Na drie kwartier, doop ik de ballen 1 voor in in het sausje en dan gaan ze nog ongeveer een half uurtje terug op de bbq.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Waar moeten we zijn?quote:Op woensdag 13 juni 2012 08:22 schreef Bramito het volgende:
[..]
Je bent bij deze uitgenodigd.
Met Gas heb ik geen ervaring maar mijn vader heeft een elektrische BBQ, en als familie zijn we het erover eens dat het van mijn BBQ toch altijd net iets meer naar BBQ smaakt. Als ik vlees dat over is na het BBQen in een doos bewaar, dan komt de dag erna de BBQ lucht je tegemoet als je de doos weer open maakt. Dit kunnen natuurlijk ook mijn hersenspinsels zijn.
Als we toch aan het vergelijken zijn, probeer dan ook eens briketten, goede houtskool van hardhout en supermarkt houtskool van 2¤ naast elkaar en kijk of je daar het verschil proeft. Of maak eens een vuurtje van eik, wacht tot het witte kooltjes zijn, en grill daar je vlees op.
Dit ontken ik ook niet hoor, ben het er zelfs mee eens.quote:Op woensdag 13 juni 2012 19:28 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Echter ook blijf ik erbij dat je met rookhout wel degelijk meer flexibiliteit hebt. Met het eerder genoemde whiskyhout krijg je toch echt een andere smaak dan "gewoon" eiken, wat weer merkbaar anders smaakt dan kers of maple.
Gamma?quote:Op zaterdag 30 juni 2012 17:28 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Wat zijn goede winkels om houtsnippers te scoren?
Dank jequote:Op zaterdag 30 juni 2012 17:49 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Gamma?
Misshcien Betsies kookwinkel in Utrecht..
Bij Cook&co hebben ze ook wel wat, Jack Daniels snippers en de standaard eiken en appel hebben ze in elk geval, en oude wijnvaten dacht ik ook
Blokker heeft trouwens ook nog apple en oak.. misschien inmiddels ook al wat meer smaken.quote:Op zaterdag 30 juni 2012 19:13 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Dank je. Ik zag bij de Albert Heijn zakken Weber hickory staan, maar geen andere smaakjes. Heeft het nog zin om op zoek te gaan naar een webwinkel die het heeft, of is dat een slecht idee vanwege hoge verzendkosten?
Hoe duur is dat bij de Blokker?quote:Op zaterdag 30 juni 2012 20:28 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Blokker heeft trouwens ook nog apple en oak.. misschien inmiddels ook al wat meer smaken.
En verzendkosten zijn altijd een nadeel tenzij je meer spullen bestelt, dan valt het relatief weer mee
¤5,50 http://www.blokker.nl/web(...)Barbecue-accessoiresquote:Op zaterdag 30 juni 2012 20:31 schreef Phaelanx_NL het volgende:
[..]
Hoe duur is dat bij de Blokker?
Die van Weber zijn zo idioot duur.
Weber was bij Albert Heijn geloof ik 6,95, maar ik weet niet hoeveel daar in zat. Eerlijk vergelijken kan ik dus nog even nietquote:Op zaterdag 30 juni 2012 20:34 schreef SiGNe het volgende:
[..]
¤5,50 http://www.blokker.nl/web(...)Barbecue-accessoires
Lonny speelt wel vaker vals, hij heeft namelijk ook geen restaurant (meer)quote:Op zondag 1 juli 2012 12:25 schreef RobinOok het volgende:
Of je moet geitenhaas gebruiken. Lonny doet dat wel in zijn restaurant, vast hartstikke lekker en supermals, maar ja, zo kan ik het ook. ;-)
Hij kookt wel erg lekker maar vraagt er ook wel meteen flinke prijzen voor.quote:Op zondag 1 juli 2012 14:31 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar dat vond ik te ingewikkeld om op te schrijven. Ik dacht "het zal wel". ;-)
Die heb ik alle 2 natuurlijk al bekekenquote:Op woensdag 4 juli 2012 22:40 schreef macferret het volgende:
Ik heb heel veel geleerd van http://www.bbq-nl.com/ en dit is ondertussen een goede vriend geworden.
Ikzelf heb ook wat recepten online staan, maar dat moet hoognodig bijgewerkt worden, druk druk
www.spiffsbbq.nl
Zwarte is vele malen mooier en degelijker, dat is met name de keuze.quote:Op woensdag 4 juli 2012 22:49 schreef Mercure het volgende:
Nu het bbq seizoen al een tijdje los is gebarsten en ik mijn Weber niet continue binnen wil zetten. Denk ik over een hoes. Nu heeft Weber twee smaken, goedkoop grijs en duur zwart. Iemand bekend met deze hoezen en is de zwarte de meerprijs echt waard?
Ik ben heel benieuwd naar het recept van de twee bovenste foto'squote:Op zondag 15 juli 2012 08:59 schreef macferret het volgende:
is hier ook wat minder geweest, althans, veel geoefend op het zelfde, voorbereidingen voor het NK bbq, maar die zijn nu achter de rug, dus we gaan weer los.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Geen bbq, wel dutch oven
dry aged cote de boeuf
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
recept staat hier: http://www.spiffsbbq.nl/2012/07/spiffs-cobbler-en-crumble.htmlquote:Ik ben heel benieuwd naar het recept van de twee bovenste foto's
?quote:Op zondag 15 juli 2012 18:19 schreef RobinOok het volgende:
Oh, dat arme kind krijgt slecht een worstje?
Kan iemand misschien de misleidende titel van dit topic veranderenquote:BBQ Topic 2012 #5 Het belooft een mooie zomer te worden
Dat ziet er goed uit !quote:Op zondag 15 juli 2012 21:24 schreef macferret het volgende:
@circle, ik weet dat een hoop mensen dit bordenrek van ikea gebruiken, maar of die op een cobb past...
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/70154800/
Lekkerquote:Op zondag 15 juli 2012 08:59 schreef macferret het volgende:
is hier ook wat minder geweest, althans, veel geoefend op het zelfde, voorbereidingen voor het NK bbq, maar die zijn nu achter de rug, dus we gaan weer los.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Geen bbq, wel dutch oven
dry aged cote de boeuf
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Zou ikzelf eerder deze nemen.quote:Op maandag 16 juli 2012 04:34 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
[..]
Lekker
tvp
Ik koop woensdag deze BBQ
Ik heb 'm in huis ziet er goed uit !quote:Op zondag 15 juli 2012 21:24 schreef macferret het volgende:
@circle, ik weet dat een hoop mensen dit bordenrek van ikea gebruiken, maar of die op een cobb past...
http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/70154800/
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op woensdag 25 juli 2012 09:46 schreef Trusten het volgende:
Misschien een wat rare vraag maar ik stel hem toch....denken jullie dat een Big Green Egg er tegen kan om een aantal jaar ongebruikt in de schuur te staan?
Nee dat is niks, dan gaat hij zwaar achteruit!SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als oplossing kan je hem bij mij stallen en zal ik hem af en toe gebruiken.
Maar tja in de doos kan er volgens mij weinig mis mee gaan.
Gratz btw!
Hij zit niet meer in de doos (heb hem gemonteerd geleverd gekregen) maar hij heeft wel een mooie all weather jas.....en thanksquote:Op woensdag 25 juli 2012 10:11 schreef DrukVout het volgende:
Maar tja in de doos kan er volgens mij weinig mis mee gaan.
Gratz btw!
quote:Op woensdag 25 juli 2012 09:46 schreef Trusten het volgende:
Misschien een wat rare vraag maar ik stel hem toch....denken jullie dat een Big Green Egg er tegen kan om een aantal jaar ongebruikt in de schuur te staan?
Wow, wat een mooie prijs.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Wil je hem niet liever verkopen, aangezien het een aantal jaar duurt voordat je hem gaat gebruiken ?
Ik heb wel getwijfeld (lees: twijfel nog steeds een beetje) maar ik ben gek op koken, experimenteren, zelf pizza's maken etc en ik weet gewoon dat als ik hem nu verkoop, de kans heel klein is dat ik ooit nog zoveel geld zal uitgeven aan zoiets. Ik heb nu een mooie set met zijtafels, hoes etc.quote:Op woensdag 25 juli 2012 11:41 schreef Xlarge het volgende:
Wil je hem niet liever verkopen, aangezien het een aantal jaar duurt voordat je hem gaat gebruiken ?
1000 euro voor een tweedehandse medium? Daar koop je een large voor. Of het moet zijn dat je veel accessoires en tafel of nest erbij hebt.quote:Op woensdag 25 juli 2012 11:50 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik heb wel getwijfeld (lees: twijfel nog steeds een beetje) maar ik ben gek op koken, experimenteren, zelf pizza's maken etc en ik weet gewoon dat als ik hem nu verkoop, de kans heel klein is dat ik ooit nog zoveel geld zal uitgeven aan zoiets. Ik heb nu een mooie set met zijtafels, hoes etc.
Als je kijkt naar de adviesprijs en dan de prijzen waarvoor ze op internet verkocht worden dan denk ik dat ik er max 1000 voor zal krijgen en hoewel dat een heleboel geld is maak je toch meteen een hoop verlies doordat het 'tweedehands' is. Dan heb ik er liever over een paar jaar zelf een hoop plezier van..
Dat bedoel ik dusquote:Op woensdag 25 juli 2012 12:32 schreef Coelho het volgende:
1000 euro voor een tweedehandse medium? Daar koop je een large voor. Of het moet zijn dat je veel accessoires en tafel of nest erbij hebt.
En ik las er overheen. Sorryquote:Op woensdag 25 juli 2012 12:34 schreef Trusten het volgende:
[..]
Dat bedoel ik dus(ik noemde maar een bedrag) wel een nest en mates idd...geen tafel
Goed argument,quote:Op woensdag 25 juli 2012 11:50 schreef Trusten het volgende:
[..]
Ik heb wel getwijfeld (lees: twijfel nog steeds een beetje) maar ik ben gek op koken, experimenteren, zelf pizza's maken etc en ik weet gewoon dat als ik hem nu verkoop, de kans heel klein is dat ik ooit nog zoveel geld zal uitgeven aan zoiets. Ik heb nu een mooie set met zijtafels, hoes etc.
Als je kijkt naar de adviesprijs en dan de prijzen waarvoor ze op internet verkocht worden dan denk ik dat ik er max 1000 voor zal krijgen en hoewel dat een heleboel geld is maak je toch meteen een hoop verlies doordat het 'tweedehands' is. Dan heb ik er liever over een paar jaar zelf een hoop plezier van..
quote:Op woensdag 25 juli 2012 09:46 schreef Trusten het volgende:
Misschien een wat rare vraag maar ik stel hem toch....denken jullie dat een Big Green Egg er tegen kan om een aantal jaar ongebruikt in de schuur te staan?
Toevallig bij de Vrijdag Freaknacht gewonnen?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ik wilde ook nog bellen toen ze zeiden dat er nog geen winnaar voor was maar was net te laat helaas.
Maar ik weet niet of je een balkon hebt bij je appartement maar daar kan je ook prima op BBQ'en.
Of als je bij je appartement een grasveldje hebt kan je daar ook BBQ'en (evt. campingtafeltje + stoelen erbij kopen)
Nopequote:Op woensdag 25 juli 2012 18:18 schreef SiGNe het volgende:
Toevallig bij de Vrijdag Freaknacht gewonnen?
Ik wilde ook nog bellen toen ze zeiden dat er nog geen winnaar voor was maar was net te laat helaas.
Gefeliciteerdquote:
Haha nou heb het letterlijke recept niet meer maar het was niet zo boeiend hoor...gepaneerde ananas (eerst door eimengsel, dan door suiker en kaneel) van de BBQ met homemade vanille-ijsquote:
Da's nog veel beter, bij 3FM hoefde je alleen te zeggen hoelang het duurt voor de Egg warm genoeg is om te kunnen starten met BBQ'en. (15-20 minuten)quote:
TenCate Tecashield™quote:Op donderdag 26 juli 2012 22:23 schreef macferret het volgende:
high heat gasked, speciaal geschikt voor hoge temperaturen.
quote:Op vrijdag 27 juli 2012 07:40 schreef macferret het volgende:
nee, nomex (zit volgens mij ook in brandpakken)
[ afbeelding ]
Vanavond even 1e bbqen!quote:Op zaterdag 28 juli 2012 15:47 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
BBQ: half kilo geitenvlees en 2,5 pond varkensvlees(1,5 pond spareribs en 1 pond schouderkarbonade) en marinade gehaald.
Iemand BBQ tips voor een beginner als ik?quote:Op zaterdag 28 juli 2012 16:00 schreef The_stranger het volgende:
Er ligt nu 2 kilo buikspek in de koelkast te marineren. 1 kilo wordt walchers gilde spek en 1 kilo maple cured bacon... Over drie dagen gaat de eerste op de WSM, over een dag of 7/8 de laatste...
Ben geen expert, maar wat wil je weten?quote:Op zaterdag 28 juli 2012 18:10 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
[..]
Iemand BBQ tips voor een beginner als ik?
Houtskool,vuur aanmaken+warm houden en zo!!quote:Op zaterdag 28 juli 2012 19:00 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ben geen expert, maar wat wil je weten?
Haha, dat is vrij breed, maar naast het feit dat je wel wat zoekwerk mag doen, kan ik je wel wat vertellen:quote:Op zaterdag 28 juli 2012 19:02 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
[..]
Houtskool,vuur aanmaken+warm houden en zo!!
Aha OKquote:Op zaterdag 28 juli 2012 19:18 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Haha, dat is vrij breed, maar naast het feit dat je wel wat zoekwerk mag doen, kan ik je wel wat vertellen:
Houtskool, je hebt globaal twee soorten, houtskool en briketten. Briketten zijn geperste deeltjes houtskool met toevoegingen, zoals lijm om alles bij elkaar te houden. Dat kan briketten een nare geur doen afgeven, maar briketten hebben weer het voordeel dat ze langer en heter branden, dus je hebt er minder nodig. Houtskool geeft over het algemeen, bij langere bereidingstijden, een lekker rooksmaakje aan je gerechten. Je hebt onder de briketten ook verschillen, kokos(noot) briketten branden nog langer, heter en zijn beter voor het milieu. Zeker mijn keuze, blijf echter weg van weber (long lasting) briketten, die stinken.
Qua aansteken kan ik je een starter aanbevelen. Je hebt ze van weber, maar de aldi heeft ze in de zomer zo nu en dan ook. Het is een metalen koker met een rooster op de bodem. Je vult 'm met houtskool/briketten, platst het gevaarte op een aangesdtoken aanmaakblokje en door het schoorsteen effect trekt het de hitte door alle kolen en binnen 20 minuten zijn ze aangestoken. Je kiepert het hele zooitje in de bbq en gaan met die banaan.
Qua bbq'en heb je ook een aantal mogelijkheden. Wat 99% doet elke zomer is grillen. Vlees op kleine afstand van hete kolen op hoge temperatuur verwarmen. Een andere methode is door minder kooltjes te gebruiken en die af te schermen van het vlees, indirect te bbq'en. Eigenlijk verander je je bbq in een oven met als extraatje de rook smaak. Grote stukken vlees die je normaal ook in de oven zou doen, denk San rollade, braadstukken kunnen op die manier bereid worden.
Een specialisatie van het indirect bbq'en is bbq'en op de weber smokey mountain. Met deze bbq kun je op een relatief makkelijke manier op lage temperatuur (100-125 graden of zelfs nog lager) voor langere tijd (24uur) bbq'en. Is ook zeker mogelijk op een "normale" weber, maar is gewoon makkelijker.
Voor meer info, zoek op indirect bbq'en, of ga naar http://www.bbqforum.nl/forum/forum.php
En meer is er niet vanquote:
Nou, die BBQ van afgelopen zaterdag heeft wel indruk gemaakt hè...quote:Op dinsdag 14 augustus 2012 11:54 schreef Blik het volgende:
Komend weekend voor de 1ste keer bbq-en dit jaar
Zelf bbq-en uiteraardquote:Op dinsdag 14 augustus 2012 11:56 schreef Gripper het volgende:
[..]
Nou, die BBQ van afgelopen zaterdag heeft wel indruk gemaakt hè...
Dezelfde bij de action voor 5 euro ....quote:Op maandag 16 juli 2012 04:34 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
[..]
Lekker
tvp
Ik koop woensdag deze BBQ
Heb ik alquote:Op woensdag 15 augustus 2012 12:33 schreef Spartagek het volgende:
[..]
Dezelfde bij de action voor 5 euro ....
Leuk voor een keer, maar is héél snel afgekoeld, en niet geschikt voor +2 personen
Als je hiermee bedoelt dat ze uit elkaar vallen, zeg dat dan gewoon ipv die moeilijke taal te gebruiken..quote:Op donderdag 16 augustus 2012 00:56 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Vraagje: ik heb vandaag hamburgers gemaakt met Pimp ya burger-dust, uiteraard aangevuld met de vereiste ketchup en worcestershiresaus. Wat mij opviel is dat de burgers redelijk makkelijk een soort split krijgen bij de onbalans. Is dat normaal of heb ik iets fout gedaan?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 17:12 schreef chufi het volgende:
Dit model bestaat volgens mij al meer dan 30 jaar.... Lijkt geen steek steak veranderd
Ik bedoelde inderdaad dat ze uit elkaar vielen, maar niet helemaal. Volgende keer zal ik ze langer laten opstijven (nu net een uurtje) en extra voorzichtig zijn met de sauzenquote:Op donderdag 16 augustus 2012 09:40 schreef Gripper het volgende:
[..]
Als je hiermee bedoelt dat ze uit elkaar vallen, zeg dat dan gewoon ipv die moeilijke taal te gebruiken..
Ze moeten overigens opstijven in de koelkast, en niet te nat maken met saus en ketchup.
quote:Op donderdag 16 augustus 2012 11:47 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Ik bedoelde inderdaad dat ze uit elkaar vielen, maar niet helemaal. Volgende keer zal ik ze langer laten opstijven (nu net een uurtje) en extra voorzichtig zijn met de sauzen
BBQ snobsquote:Op donderdag 16 augustus 2012 00:56 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Vraagje: ik heb vandaag hamburgers gemaakt met Pimp ya burger-dust, uiteraard aangevuld met de vereiste ketchup en worcestershiresaus. Wat mij opviel is dat de burgers redelijk makkelijk een soort split krijgen bij de onbalans. Is dat normaal of heb ik iets fout gedaan?
Ik vond m wel creatiefquote:Op donderdag 16 augustus 2012 13:00 schreef MaximusTG het volgende:
"Een split krijgen bij de onbalans"![]()
Die mag genomineerd worden voor meest vage omschrijving ooit.
Ook een goeie tip ja.quote:Ik doe trouwens altijd laagjes bakpapier tussen de hamburgers, dat plakt niet zo, zoals huishoudfolie.
[ link | afbeelding ]
Door de constante druk die erop ligt is de kip eerder klaar.quote:Op dinsdag 28 augustus 2012 10:19 schreef Catch22- het volgende:
hoezo een baksteen?
Heb de laatste week veel gebbq'ed en mocht veel lof oogsten, het ging ook lekker, heb nu goed door hoe je de Weber temt.
Ja hoor, een vrij standaard type smoker. Geweldig voor het indirect barbecuen.quote:Op donderdag 27 september 2012 20:11 schreef piepkuiken21 het volgende:
wohw ik vond me toch een bbq, zal het wat zijn?
http://www.outletplanet.n(...)barbecue-p-9493.html
Ik zou zeggen klein beetje briketten in een snelstarter. Die erop gooien als die wit zijn dan beginnen die er al in liggen na een tidje ook wel te branden.quote:Op vrijdag 28 september 2012 21:53 schreef DrukVout het volgende:
Zondag gaat de Sokey Joe weer aan voor de spareribs voor een lange tijd.
De vorige keer had ik na een paar uur weer wat briketten erop gegooid, maar die zijn niet aan gegaan. Hoe kan ik die nu wel brandend krijgen?
Alle schuiven staan vol open.
Ik gebruik eco brasa briketten.
Bedankt!quote:Op zaterdag 29 september 2012 10:26 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Ik zou zeggen klein beetje briketten in een snelstarter. Die erop gooien als die wit zijn dan beginnen die er al in liggen na een tidje ook wel te branden.
Owww ik neem ook altijd alles wat er in de BBQ zit, dat gooi ik meer in de starter met daarboven nieuwe briketten.quote:Op maandag 1 oktober 2012 12:59 schreef Stansfield het volgende:
Je hoeft je snelstarter niet helemaal vol te gooien. Afgelopen zomer heb ik 3x op rij bij mijn ouders gebbq-ed. Daar hadden ze alles klaar gezet incl volle snelstarter. De eerste keer bleef er al wat over in de bbq. Dus de tweede keer lag daar nog meer. De derde keer heb ik zelf alles klaargezet en maar een klein beetje kolen in de snelstarter gedaan. Met alles wat er nog in de bbq lag weer een uur of 4 kunnen bbq-en.
Ik doe dat juist andersom, omdat de "oude" briketten meestal geen/weinig brandstof meer hebben.quote:Op maandag 1 oktober 2012 13:47 schreef DrukVout het volgende:
[..]
Owww ik neem ook altijd alles wat er in de BBQ zit, dat gooi ik meer in de starter met daarboven nieuwe briketten.
Ik zou ook wel houtskool willen gebruiken. Maar heb juist voor ecobrasa gekozen omdat er geen rook vanaf komt.quote:Op maandag 1 oktober 2012 15:51 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Ik doe dat juist andersom, omdat de "oude" briketten meestal geen/weinig brandstof meer hebben.
Gooi de starter zeker ook niet vol. Als alles aan is, dan verdeel ik het over de BBQ en dan gooi ik er nog wat briketten over. Het moosite is eigenlijk om houtskool in de starter te doen en er dan briketten overheen te gooien.
Ik gebruik 2 aanmaakblokjes onder mijn starter.quote:Op maandag 1 oktober 2012 16:11 schreef Catch22- het volgende:
Ah oke. Briketten zijn ook prima hoor. 15 minuten is wel kort trouwens, volgens mij ben ik altijd wel iets langer bezig.
Ik vind dat hij klaar is, als de bovenste briketten branden.
Dat is ook wel handig ja. Wanneer je de nieuwe erbovenop doet in de starter krijgen ze natuurlijk minder hitte dan onderop. Wanneer je ze in de bbq laat liggen heb je een beetje de mignon methode in het klein.quote:Op woensdag 3 oktober 2012 18:24 schreef macferret het volgende:
klopt stansfield, oude briketten zijn al gedeeltelijk opgebrand en dus kleiner in volume en branden dus eerder op. Ik doe eerst nieuwe briketten in de starter en dan de oude erboven op, de nieuwe hebben langer nodig om goed te branden, dus onderop.
Waarschijnlijk jouw eigen spiffs cobbler en crumblequote:Op vrijdag 2 november 2012 15:43 schreef macferret het volgende:
Klinkt goed Drukvout
welk dessert ga je in de do maken?
Echt wel! Zeker als je er gewoon goed de tijd (4-5-6 uren op een dichte BBQ, bij mij meestal ruim 5 uur) voor neemt en de boel niet gaat voorkoken in een pan water (!quote:Op woensdag 31 oktober 2012 16:32 schreef Bramito het volgende:
Iberico Spareribs???? Zet dat zoden aan de dijk?
Ja, mits...quote:Op zondag 4 november 2012 11:56 schreef Bramito het volgende:
Ik bedoel dan het verschil tussen een wit varken en Iberico varken. Merk je dat bij Spareribs?
De buikribben zijn eigenlijk de echte spareribs. Die hebben iets meer bite en als je ze niet trimt knars. Ik vind ze zelf erg lekker, maar je moet wel van knagen houden.quote:Op maandag 5 november 2012 09:11 schreef DrukVout het volgende:
Ik zit te twijfelen tussen
http://www.beefensteak.nl/nl/beef-steak-buik-spareribs.html
http://www.beefensteak.nl/nl/spareribs.html
Iemand die me een van de twee kan aanraden?
Ik weet niet of dit een beetje te krijgen is in NL, maar probeer eens een (half) biggetje. die zijn 4,5 to 6,5 kg en heerlijk uit de oven of van de BBQ.quote:Op vrijdag 7 december 2012 23:26 schreef Fendy het volgende:
Op zoek naar een episch gerecht voor oud en nieuw, dan bbq-en we altijd met een lading vrienden en vriendinnen...
2 jaar terug een dikke bacon explosion gemaakt en vorig jaar een beercan-chicken van bijna 2 kilo. Het hoeft niet al te vullend te zijn, maar meer als entree voordat de echte hompen vlees erop gaan zeg maar, weet iemand hier iets lekkers en aparts? Heb al verschillende receptenboeken en sites bekeken, maar heb nog geen eureka moment gehad.
Enige vereiste is dat er het geen varkensvlees mag zijn (dus ook geen bacon)
Hoe heerlijk me dat ook lijkt...quote:Op maandag 10 december 2012 16:00 schreef Bramito het volgende:
[..]
Ik weet niet of dit een beetje te krijgen is in NL, maar probeer eens een (half) biggetje. die zijn 4,5 to 6,5 kg en heerlijk uit de oven of van de BBQ.
[ afbeelding ]
Holy fuck. Wat is het.quote:Op maandag 10 december 2012 16:00 schreef Bramito het volgende:
OH KUT, het mocht geen varkenvlees zijn.... sorry
Dit dan: [ afbeelding ]
Magoed, een heel rund inclusief huid is misschien wat lastig te verkrijgen zo rond de feestdagen. Misschien ook wat veel als taster voor een man of 9.quote:Op maandag 10 december 2012 16:22 schreef Bramito het volgende:
Asado al cuero. In Argentinië doen ze dat. Een rund op het vuur met de losse huid erop zodat het de warmte mooi binnen houdt. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd helaas...
Heb je Lomo al Trapo al eens gedaan? Hierbij wikkel je een stuk ossenhaas/beef tenderloin in een katoenen doek met daarop zout en kruiden naar keuze. Vervolgens gooi je het rechtstreeks in de vlammen, waardoor de doek vlam vat. Het schouwspel is geweldig! Daarna de restanten van het doek eraf halen en de zoutkorst openhakken en een overheerlijk stuk ossenhaas komt te voorschijn. Daarna trancheren en je hebt een heerlijk stukje vlees uit het vuistje!quote:Op vrijdag 7 december 2012 23:26 schreef Fendy het volgende:
Op zoek naar een episch gerecht voor oud en nieuw, dan bbq-en we altijd met een lading vrienden en vriendinnen...
2 jaar terug een dikke bacon explosion gemaakt en vorig jaar een beercan-chicken van bijna 2 kilo. Het hoeft niet al te vullend te zijn, maar meer als entree voordat de echte hompen vlees erop gaan zeg maar, weet iemand hier iets lekkers en aparts? Heb al verschillende receptenboeken en sites bekeken, maar heb nog geen eureka moment gehad.
Enige vereiste is dat er het geen varkensvlees mag zijn (dus ook geen bacon)
Geen moeite. Het is wat over de top als bereiding van een stukje vlees, maar als je zelf het woord Episch gebruikt dan schat ik in dat het aardig aan je wensen voldoet ;-)quote:Op maandag 10 december 2012 20:05 schreef Fendy het volgende:
Dat zou hem best eens kunnen worden, thx voor de tip
>>> To do listquote:Op maandag 10 december 2012 16:55 schreef Coelho het volgende:
[..]
Heb je Lomo al Trapo al eens gedaan? Hierbij wikkel je een stuk ossenhaas/beef tenderloin in een katoenen doek met daarop zout en kruiden naar keuze. Vervolgens gooi je het rechtstreeks in de vlammen, waardoor de doek vlam vat. Het schouwspel is geweldig! Daarna de restanten van het doek eraf halen en de zoutkorst openhakken en een overheerlijk stuk ossenhaas komt te voorschijn. Daarna trancheren en je hebt een heerlijk stukje vlees uit het vuistje!
Hier wat voorbeelden:
http://www.bbqforum.nl/fo(...)&highlight=zoutkorst
http://www.nibblemethis.com/2010/08/lomo-al-trapo.html
Winter BBQ'en heeft ook zijn charmesquote:Op maandag 14 januari 2013 21:26 schreef Schranseman het volgende:
En het leuke is... Het weer wordt ook top.Bbqen in de sneeuw. Kan niet betr
Ga je 'm pekelen en dan roken zodat je je eigen gerookte bacon krijgt? Erg lekker! Denk overigens wel aan het gebruik van de juiste hoeveelheid nitraatzout vanwege de kans op DODELIJKE bacteriegroei wanneer je het over langere tijd gaat pekelen.quote:Op maandag 15 april 2013 18:59 schreef Broertie het volgende:
Heb nog een stuk buikspek in de vriezer liggen die erom smeekt op de bbq gelegd te worden......Zal binnenkort maar eens over mijn hart strijken......
Die gietijzeren potjes zijn super om heel snel te grillen want ze worden loeiend heet.quote:Op dinsdag 30 april 2013 21:23 schreef marzman het volgende:
Vandaag een kolenstarter meegenomen van de Lidl. Vorige keer vond ik het aansteken toch wel wat gedoe (al is het wel gelukt met veel wapperen).
De BBQ is een simpel ding van de Action. Op een site over BBQ's (http://selwerd.nl/~jeroen/bbq.html) zag ik er met grote letters bij staan "NIET KOPEN". Ik vraag me af waarom, heb er nu drie keer mee gebarbequed en zo slecht is hij niet. Ok, de verf bladdert af, maar dat lijkt me normaal als je er gloeiende kolen in mikt.
Volgende BBQ wordt denk ik zo'n gietijzeren potkacheltje, vind die er ook wel grappig uitzien en niet te groot (BBQ moet op een balkon, woon wel bovenin en alle andere balkons zijn aan de andere kant van het gebouw).
Dus ik kan er ook een normale BBQ mee doen? geen verkeerde koop toch?quote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:40 schreef Nikos1986 het volgende:
@Den_Haag: Die Brinkmann die je laat zien kan als grill en/of smoker gebruikt worden.
Maar ook spareribs (kun je ook goed roken natuurlijk)quote:Op dinsdag 14 mei 2013 10:59 schreef Nikos1986 het volgende:
Speklapjes, sate, kipfilet etc...? Ja hoor dat kan uitstekend.
Vraag me elke keer af waar dat vak links voor isquote:Op dinsdag 14 mei 2013 12:00 schreef Sorella het volgende:
http://www.bbqstonecitysmokers.nl/barbecuesthuisgebruik.html, dit is een bbq smoker
Die hebben geluk, de enige dag in de afgelopen en komende week dat het mooi weer is.quote:Op zondag 19 mei 2013 07:49 schreef macferret het volgende:
Voor iedereen die zich verveelt vandaag, er is een kcbs (amerikaanse stijl) bbq wedstrijd dit weekend in hoofddorp. Vandaag is de echte wedstrijddag, er staan teams uit Nederland, Amerika, Engeland, Duitsland, Zweden en div aanbieders van bbq's en rubs.
Toegang is gratis.
http://www.tonystonecompetition.nl/
Als je een bbq zoekt, de Weber 57cm. De rest is geen optie wat mij betreft.quote:Op donderdag 23 mei 2013 16:22 schreef MarkHerder het volgende:
Mensen help! Ben relatief nieuw (was veel aanwezig maar mijn account is niet meer actief en heb een nieuwe aangemaakt). even korte intro:
Mark Herder, 30 jaar, getrouwd twee kinderen en woonachtig in Delfzijl (Grn)
accountmanager ICT van beroep en als hobby Sport Feest Muziek en Whisky.
Ik heb een dilemma, ik heb momenteel een stenen niet te verrijden BBQ. Ik wil een nieuwe.
Kolen of gas is het dilemma. Ik twijfel heel erg tussen een Weber van 57cm of een campingaz buitenkeuken met 3 branders en een zijbranden. Kolen is goedkoper maar denk dat ik de gas bbq vaker zal gebruiken. wie kan me helpen aan de goede argumenten. Argument smaak is voor mij geen argument want met verschillende opties kun je een rokerige smaak aan vless geven ongeacht op welke wijze je het klaar maakt.
wie o wie?
Vind die BGE een prachtig ding, maar ik denk niet dat je kunt zeggen dat ie in dezelfde prijscategorie zit als die gasbbq...quote:Op donderdag 23 mei 2013 17:19 schreef Coelho het volgende:
BBQ = kolen wat mij betreft. Het controleren en beheersen van het vuur en de vrijheid om tussen de 60 graden en 400 graden (of meer!) te werken zijn voor mij argumenten. En ondanks dat jij het geen argument vindt, ben ik van mening dat je wel degelijk verschil proeft. Sterker nog, je kunt al verschil proeven tussen twee verschillende merken van houtskool.
Heb je ook een keramiek BBQ overwogen zoals de Big Green Egg? Wel duurder dan de Weber, wellicht in dezelfde prijscategorie als de buitenkeuken, maar erg all round. Je kunt er low en slow mee werken, roken, direct grillen, maar ook brood en/of pizza op maken. Het vuur is gemakkelijk aan te steken (binnen 20 minuten op temperatuur) en uren aan een stuk stabiel te houden.
Veel succes met je keuze. Tip: kijk ook eens op www.bbqforum.nl en www.bbqgenootschap.nl
Ik lees nu pas dat het om een Campinggaz gaat. Die van Weber zijn rond de ¤1.000,- en daar koop je ongeveer ook een BGE large voor.quote:Op donderdag 23 mei 2013 17:21 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Vind die BGE een prachtig ding, maar ik denk niet dat je kunt zeggen dat ie in dezelfde prijscategorie zit als die gasbbq...
Wat is je budget?quote:Op vrijdag 24 mei 2013 09:41 schreef MarkHerder het volgende:
tja, ben der nog steeds niet overuit. Meningen zijn erg vedeeld. Schijnt dat chefs ook heel veel met gas werken en daar een "rookbox" inplaatsen. iemadn daar ervaring mee?
Je zegt al zo'n betonnen geval te hebben... die kan je natuurlijk prima in de hoek laten staan om af en toe nog eens een satehtje op te verkolenquote:Op vrijdag 24 mei 2013 12:10 schreef MarkHerder het volgende:
ik ga voor max 500 euro, dus daar kan je ook geen hoogstandjes voor verwachten uiteraard.
ik ben maar een simpele Groninger, sate hamburgers en af en toe een lekker visje of een steak en dan ben ik tevreden.
Nu volgende week woensdag bij de Aldi, ook 4,99 euro.quote:Op woensdag 10 april 2013 00:29 schreef MaximusTG het volgende:
Een tip voor de BBQers; vanaf a.s. donderdag weer een kolenstarter te koop bij de Lidl voor 4,99!
Heb alarm gezet!quote:Op donderdag 6 juni 2013 14:28 schreef emil23 het volgende:
Tv tip. Vanavond gaat keuringsdienst van waarde over rookhout en versnipperde whiskeyvaten.
sjaak danielsquote:Op donderdag 6 juni 2013 14:28 schreef emil23 het volgende:
Tv tip. Vanavond gaat keuringsdienst van waarde over rookhout en versnipperde whiskeyvaten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |