Kijken, ruiken, en een vingertop proeven. Je zal er vast niet aan bezwijkenquote:Op vrijdag 25 mei 2012 18:36 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb nog een pot Noskos sweet&Smokey BBQ saus staan, vorig jaar 2 sept gemaakt, gewekt afgesloten enin een keukenkastje donker bewaard... zou die nog te consumeren zijn?
Ik gok zelf van wel aangezien er bij ook azijn in gaat maar klopt die aanname?
Het feit dat er azijn inzit zegt niet zoveelquote:Op vrijdag 25 mei 2012 18:36 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb nog een pot Noskos sweet&Smokey BBQ saus staan, vorig jaar 2 sept gemaakt, gewekt afgesloten enin een keukenkastje donker bewaard... zou die nog te consumeren zijn?
Ik gok zelf van wel aangezien er bij ook azijn in gaat maar klopt die aanname?
Nicequote:Op vrijdag 25 mei 2012 19:47 schreef Tumble het volgende:
ik heb zo'n zelfde pot staan maar dan in de koelkast proeft en ruikt nog prima dus ik ga het er morgen op wagen
Heb mijzelf verblijd met een WSM (weber smokey mountain) dus dat word een leuke testcase
Deze week voor het eerst gebruikt. Erg handigquote:Op zondag 27 mei 2012 19:27 schreef Catch22- het volgende:
wie gebruiken er nog meer een starter? ik vind het echt superhandig
Starters FTW twee proppen kranten eronder en 30 minuten later aan de bak.quote:Op zondag 27 mei 2012 19:27 schreef Catch22- het volgende:
wie gebruiken er nog meer een starter? ik vind het echt superhandig
Ideaal, en zeker met die eco-kokosbriketten die wij gebruiken. Mooi grijsgloeiend heet laten worden voordat we echt aan de bak gaan.quote:Op zondag 27 mei 2012 19:27 schreef Catch22- het volgende:
wie gebruiken er nog meer een starter? ik vind het echt superhandig
Waar haal je die dingen eigenlijk?quote:Op zondag 27 mei 2012 20:03 schreef golfer het volgende:
[..]
Ideaal, en zeker met die eco-kokosbriketten die wij gebruiken. Mooi grijsgloeiend heet laten worden voordat we echt aan de bak gaan.
Bestel ik HIER online en worden keurig thuis afgeleverd per 10 kilo.quote:
Het is gewoon wel handig. Ik gebruik het vaak terwijl ik niet BBQ en om nou de BBQ aan te steken voor een rooksmaakje aan een sausje?quote:Op zondag 27 mei 2012 22:18 schreef macferret het volgende:
Liquid smoke? das toch niet nodig, saus in een pannetje en tijdens het roken van vlees oid gewoon mee op de bbq, zo heb je echte rooksmaak te pakken, ipv uit een flesje
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Die saus was nog prima gelukkigquote:Op vrijdag 25 mei 2012 18:36 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb nog een pot Noskos sweet&Smokey BBQ saus staan, vorig jaar 2 sept gemaakt, gewekt afgesloten enin een keukenkastje donker bewaard... zou die nog te consumeren zijn?
Ik gok zelf van wel aangezien er bij ook azijn in gaat maar klopt die aanname?
Het is meer dat je met de BBQ langer doet omdat die goedkope dingen vaak wegroesten en dat er handige features op zitten.quote:Op maandag 28 mei 2012 19:32 schreef Broertie het volgende:
Mensen die denken dat op een Weber-BBQ het vlees lekkerder wordt dan op een huis-tuin-en-keukendingetje.....
Het gaat er inderdaad meer om hoe je de BBQ gebruikt. Die deksel is er niet alleen om de BBQ schoon/droog te houden, met deksel fungeert je BBQ als een oven, dus je vlees gaart hierdoor beter.quote:Op maandag 28 mei 2012 19:32 schreef Broertie het volgende:
Mensen die denken dat op een Weber-BBQ het vlees lekkerder wordt dan op een huis-tuin-en-keukendingetje.....
Die van ons staat altijd droog maar roest wel weg.quote:Op maandag 28 mei 2012 19:59 schreef Broertie het volgende:
Het wegroesten heeft alleen maar te maken met hoe je de bbq onderhoudt, geloof me, een weber kan ik ook in 3 maanden laten wegroesten! Heb al 12 jaar een bbq van de blokker en geloof me, ik gebruik hem minimaal 20 keer per jaar, leeg gooien als je klaar bent en droog weg zetten! De originele lak zit er nog op! Die Weber hype is schromelijk overdreven!
Jazeker op een Weber wordt het vlees beter dan op (het overgrote deel van) de huis-tuin-en-keuken BBQs.quote:Op maandag 28 mei 2012 19:32 schreef Broertie het volgende:
Mensen die denken dat op een Weber-BBQ het vlees lekkerder wordt dan op een huis-tuin-en-keukendingetje.....
Op een Weber gaat het indirect bbqen veel beter. Verder zijn het prima dingen en is de prijs/kwaliteit perfect. Deze week weer is de BBQ aan doen.quote:Op maandag 28 mei 2012 19:59 schreef Broertie het volgende:
Het wegroesten heeft alleen maar te maken met hoe je de bbq onderhoudt, geloof me, een weber kan ik ook in 3 maanden laten wegroesten! Heb al 12 jaar een bbq van de blokker en geloof me, ik gebruik hem minimaal 20 keer per jaar, leeg gooien als je klaar bent en droog weg zetten! De originele lak zit er nog op! Die Weber hype is schromelijk overdreven!
ik doe er 2-3 weberaanmaakblokjes onder en dan gaat het ook goed. Krant vind ik wat viezigquote:Op zondag 27 mei 2012 20:01 schreef Tumble het volgende:
[..]
Starters FTW twee proppen kranten eronder en 30 minuten later aan de bak.
(of net als ik de starter 5 minuten op de brander van de weber performer)
lekbak op de kolen? (Ken je vat niet).quote:Op maandag 28 mei 2012 13:10 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Die saus was nog prima gelukkig
En de MOINK balls gingen er ook weer in als koek.
Alleen door het vet uit het ontbijtspek gingen m'n (weber) briketten steeds uit,aan de ene kant goed omdat ze toch op een lage temperatuur klaar gemaakt moeten worden maar op het eind had ik nog amper temperatuur in m'n BBQvat en heb ik de ballen op een imitatie weber gelegd zodat ze van binnen ook goed gaar waren.
Uiteindelijk waren de ballen in elk geval perfect en moet ik nog wat verzinnen zodat er meer zuurstof m'n vat in kan komen.
Hier worden de MOINK balls door vrienden inmiddels monkey balls genoemd
BBQvat van Herman den Blijker.. lekbak is een idee ja.quote:Op woensdag 30 mei 2012 15:05 schreef The_stranger het volgende:
[..]
lekbak op de kolen? (Ken je vat niet).
quote:Op woensdag 30 mei 2012 23:11 schreef macferret het volgende:
Laat ik die spiffburgers nou kennen je kan het jezelf makelijker maken door er een ei in te doen, ik vind het zelf niet nodig, ik snipper de ui redelijk fijn en druk de hamburger goed aan, hamburgerpers werkt prima, ook zeker geen mager rundergehakt nemen.
een uurtje of 2 op laten stijven, en bbq goed heet laten worden, hamburger erop en deksel erop, ong 4 tot 5 min wachten, er kan best wat rook uitkomen, geen probleem, dan 1x omdraaien (voorzichtig met een spatel) en dan nog eens 4 a 5 minuten en klaar.
Maar nogmaals ik denk dat de bedenker er geen bezwaar tegen heeft als je het recept naar eigen goeddunken aanpast, ei, panneermeel etc wat je maar wilt.
Ikzelf wil brood onder en boven mijn vlees, en niet door mijn vlees.
Voor grotere hamburgers, gebruik ik deze methode
http://www.bbq-nl.com/2010/02/redneck-hamburgerpers.html
Tnx. Tips van de echte kenner zijn altijd welkomquote:Op woensdag 30 mei 2012 23:11 schreef macferret het volgende:
Laat ik die spiffburgers nou kennen je kan het jezelf makelijker maken door er een ei in te doen, ik vind het zelf niet nodig, ik snipper de ui redelijk fijn en druk de hamburger goed aan, hamburgerpers werkt prima, ook zeker geen mager rundergehakt nemen.
een uurtje of 2 op laten stijven, en bbq goed heet laten worden, hamburger erop en deksel erop, ong 4 tot 5 min wachten, er kan best wat rook uitkomen, geen probleem, dan 1x omdraaien (voorzichtig met een spatel) en dan nog eens 4 a 5 minuten en klaar.
Maar nogmaals ik denk dat de bedenker er geen bezwaar tegen heeft als je het recept naar eigen goeddunken aanpast, ei, panneermeel etc wat je maar wilt.
Ikzelf wil brood onder en boven mijn vlees, en niet door mijn vlees.
Voor grotere hamburgers, gebruik ik deze methode
http://www.bbq-nl.com/2010/02/redneck-hamburgerpers.html
Maar Spiffs, karbonades (en ook steak etc.) van de supermarkt hoeft over het algemeen toch niet veel langer dan 2 minuten? Het lijkt wel of er hier een verbod op zit om lappen te snijden die dikker dan een centimeter zijn...quote:Op donderdag 31 mei 2012 23:05 schreef macferret het volgende:
ligt aan de saus, zit er veel suiker in, dan pas op het eind, anders verbrand de suiker.
Ik heb eigenlijk nooit problemen met dovende kolen door insmeren, mischien iets minder saus erop?
Dikke karbo's, dan kan je ze ook bv indirect doen, 2 zones in je bbq, dus de kolen niet over de hele bodem uitgesmeerd, maar bv alleen kolen op de helft van de bodem, zo heb je een zone waar geen kolen onder liggen (indirect) dan kan je er voor kiezen om het vlees boven de kolen mooi dicht te schroeien en verder te garen boven de indirecte zone.
Maar met de standaard dikte van de karbo's in de supermarkt, kan je ze gewoon boven de kolen dichtschroeien en doorgaren, laatste eh zeg maar 2 minuten een dun laagje saus erop moet geen probleem zijn.
Met Cow Licking Steak Rub van Dizzy Pig. Heerlijk!quote:Op vrijdag 1 juni 2012 09:26 schreef GeorgeMichael het volgende:
Man, ik krijg er honger van. Maar eens langs de slager voor wat steaks. Hoe brengen jullie een steak op smaak?
Die ga ik nu proberen op een kipfilet.. weliswaar niet op de BBQ maar in de pan maar 't leek me een lekkere marinade.quote:Op vrijdag 1 juni 2012 16:19 schreef macferret het volgende:
Er zijn zoveel manieren idd, deze karbonade had in een marinade gelegen
meestal gewoon peper en zout, maar er zijn tegenwoordig een aantal erg goede rubs te krijgen in Nederland, rechtstreeks uit amerika geimporteerd, en nee, niet door mij.
Wat op een ribeye erg lekker is, als je iets meer dan alleen P&Z wil, probeer deze maar eens:
komt uit een weberboek:Mike"s award winning just add garlic rub.
2 theelepels grof zeezout (heb je fijn zout, gebruik dan iets minder, dit gaat niet op gewicht, maar volume inhoud)
1 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder (mag ook verse zijn)
favoriet hier.
Erg lekkerquote:Op vrijdag 1 juni 2012 20:15 schreef macferret het volgende:
bieflapjes kort om en om idd, maar zorg wel dat je rooster goed op temperatuur is voordat vlees erop gaat, rooster nog te koud, dan blijft het vlees vast zitten. Ik smeer nooit mijn rooster in met olie oid, geeft alleen maar vlammen. Rooster goed heet, lapje erop, deksel dicht en even wachten, afhankelijk van de dikte van het vlees en de gaarheid.
Beetje rook uit de deksel, geen probleem, zolang de deksel dichtblijft, is het alleen rook en geen vlammen, en die rook geeft nou juist de bbq smaak.
@SigNe, laat maar weten wat het op kip doet, ben benieuwd.
Voor wat mooie kant en klare rubs, kan je eens kijken bij www.true2bbq.nl vooral de simply marvelous zijn echt te gek vind ik.
ligt eraan wat je wil... als je iets langzaam wil garen doe je ze dicht.quote:Op vrijdag 1 juni 2012 21:22 schreef DancePlaza het volgende:
ik heb zo'n weber bbq, maar wanneer moeten die gaatjes open of dicht.
We hebben het dan over de onderste gaatjes de luchttoevoer in de deksel mag nooit helemaal dicht dan verstik je je vleesquote:Op vrijdag 1 juni 2012 22:32 schreef Catch22- het volgende:
[..]
ligt eraan wat je wil... als je iets langzaam wil garen doe je ze dicht.
hoe meer lucht hoe meer je kolen gloeien hoe meer hitte je hebt
quote:Op woensdag 6 juni 2012 23:12 schreef Daywalk3r het volgende:
Bbq'ers. Ik wil graag eens moinkballs proberen te maken. Maar heb geen smoker. En eerlijk gezegd weet ik nog niet eens welke barbecue ik tot beschikking heb. Maar hoe kan ik het het beste doen?
veel duidelijker dan dit wordt het nietquote:
Het kan ook gewoon in een kogelbarbecue.quote:Op woensdag 6 juni 2012 23:12 schreef Daywalk3r het volgende:
Bbq'ers. Ik wil graag eens moinkballs proberen te maken. Maar heb geen smoker. En eerlijk gezegd weet ik nog niet eens welke barbecue ik tot beschikking heb. Maar hoe kan ik het het beste doen?
Ballen draaien en op de BBQ. Leg ze niet direct boven het vuur, maar laat ze langzaam aan garen. Misschien handig om eerst te weten welke BBQ je hebt..quote:Op woensdag 6 juni 2012 23:12 schreef Daywalk3r het volgende:
Bbq'ers. Ik wil graag eens moinkballs proberen te maken. Maar heb geen smoker. En eerlijk gezegd weet ik nog niet eens welke barbecue ik tot beschikking heb. Maar hoe kan ik het het beste doen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |