abonnement Unibet Coolblue
pi_112009336
Hier een nieuw topic voor de aankomende tijd.
Hier de laatste foto's van BenD






Hier de sparerib tutorial , voor de liefhebbers. :)

BBQ Topic 2010/2011 #4 It doesn't hurt if you get sauce on your shirt
  vrijdag 25 mei 2012 @ 10:42:22 #2
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112009408
Morgen!
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_112017931
Straks! Wie weet er een lekkere marinade te maken voor de karbonade?
Kindness
  vrijdag 25 mei 2012 @ 14:49:08 #4
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112018480
[Spare Ribs]Hoe te marineren / Welke saus er bij?

dat is een beetje zoals ik de spareribs maakte en dan worden ze ook erg lekker.

Wel zelf even kijken wat je lekker vindt om er bij te doen, of wat je er uit wil halen, maar als leidraad is het wel goed.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  vrijdag 25 mei 2012 @ 18:36:22 #5
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112026396
Ik heb nog een pot Noskos sweet&Smokey BBQ saus staan, vorig jaar 2 sept gemaakt, gewekt afgesloten enin een keukenkastje donker bewaard... zou die nog te consumeren zijn?
Ik gok zelf van wel aangezien er bij ook azijn in gaat maar klopt die aanname?

[ Bericht 4% gewijzigd door SiGNe op 25-05-2012 19:06:14 ]
  vrijdag 25 mei 2012 @ 18:37:26 #6
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_112026436
Dit weekend maar weer eens de Weber aanslingeren. *O*
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 25 mei 2012 @ 19:09:57 #7
130803 Gripper
Get a grip
pi_112027573
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 18:36 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb nog een pot Noskos sweet&Smokey BBQ saus staan, vorig jaar 2 sept gemaakt, gewekt afgesloten enin een keukenkastje donker bewaard... zou die nog te consumeren zijn?
Ik gok zelf van wel aangezien er bij ook azijn in gaat maar klopt die aanname?
Kijken, ruiken, en een vingertop proeven. Je zal er vast niet aan bezwijken ;)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 25 mei 2012 @ 19:45:01 #8
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_112029072
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 18:36 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb nog een pot Noskos sweet&Smokey BBQ saus staan, vorig jaar 2 sept gemaakt, gewekt afgesloten enin een keukenkastje donker bewaard... zou die nog te consumeren zijn?
Ik gok zelf van wel aangezien er bij ook azijn in gaat maar klopt die aanname?
Het feit dat er azijn inzit zegt niet zoveel :)

En wat hierboven staat. Proeven.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  vrijdag 25 mei 2012 @ 19:47:55 #9
126005 Tumble
Ik val en sta weer op
pi_112029175
ik heb zo'n zelfde pot staan maar dan in de koelkast proeft en ruikt nog prima dus ik ga het er morgen op wagen
Heb mijzelf verblijd met een WSM (weber smokey mountain) dus dat word een leuke testcase
Life never gets darker then midnight
pi_112085359
Zo 2 dagen op rij geBBQed voor +- 10 man.

Klopt mijn observatie dat ik met long-lasting Weber briketten meer briketten nog heb voor dezelfde temperatuur te behalen ivm huis-tuin-en-keuken-briketten?
  zondag 27 mei 2012 @ 13:22:16 #11
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_112086020
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 19:47 schreef Tumble het volgende:
ik heb zo'n zelfde pot staan maar dan in de koelkast proeft en ruikt nog prima dus ik ga het er morgen op wagen
Heb mijzelf verblijd met een WSM (weber smokey mountain) dus dat word een leuke testcase
Nice :D

Ik heb gisteren trouwens zo'n pot saus meegenomen naar ene BBQ en het was een succes. Helaas had ik nog maar een halve eetlepel liquid smoke ipv 2 dus hij mag van mij smokier :P
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_112088477
Ik ben er klaar voor. Gisteren de weber 57 gekocht. De spiffburgers liggen in de koelkast, de spare ribs in de marinade net als de kip. Dus dat moet helemaal goedkomen straks.
  zondag 27 mei 2012 @ 19:27:58 #13
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112097149
wie gebruiken er nog meer een starter? ik vind het echt superhandig
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  zondag 27 mei 2012 @ 19:34:36 #14
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_112097379
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2012 19:27 schreef Catch22- het volgende:
wie gebruiken er nog meer een starter? ik vind het echt superhandig
Deze week voor het eerst gebruikt. Erg handig :Y
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 27 mei 2012 @ 20:01:46 #15
126005 Tumble
Ik val en sta weer op
pi_112098344
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2012 19:27 schreef Catch22- het volgende:
wie gebruiken er nog meer een starter? ik vind het echt superhandig
Starters FTW twee proppen kranten eronder en 30 minuten later aan de bak.
(of net als ik de starter 5 minuten op de brander van de weber performer)
Life never gets darker then midnight
  zondag 27 mei 2012 @ 20:03:49 #16
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_112098410
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2012 19:27 schreef Catch22- het volgende:
wie gebruiken er nog meer een starter? ik vind het echt superhandig
Ideaal, en zeker met die eco-kokosbriketten die wij gebruiken. Mooi grijsgloeiend heet laten worden voordat we echt aan de bak gaan.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 27 mei 2012 @ 20:07:06 #17
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_112098564
quote:
14s.gif Op zondag 27 mei 2012 20:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Ideaal, en zeker met die eco-kokosbriketten die wij gebruiken. Mooi grijsgloeiend heet laten worden voordat we echt aan de bak gaan.
Waar haal je die dingen eigenlijk?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 27 mei 2012 @ 20:18:55 #18
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_112099133
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2012 20:07 schreef Nembrionic het volgende:

Waar haal je die dingen eigenlijk?
Bestel ik HIER online en worden keurig thuis afgeleverd per 10 kilo.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 27 mei 2012 @ 22:18:53 #19
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112104602
Liquid smoke? das toch niet nodig, saus in een pannetje en tijdens het roken van vlees oid gewoon mee op de bbq, zo heb je echte rooksmaak te pakken, ipv uit een flesje

  zondag 27 mei 2012 @ 22:21:17 #20
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_112104707
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2012 22:18 schreef macferret het volgende:
Liquid smoke? das toch niet nodig, saus in een pannetje en tijdens het roken van vlees oid gewoon mee op de bbq, zo heb je echte rooksmaak te pakken, ipv uit een flesje

[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Het is gewoon wel handig. Ik gebruik het vaak terwijl ik niet BBQ en om nou de BBQ aan te steken voor een rooksmaakje aan een sausje? :')


En om te zeggen dat het nep is, is ook onzin.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_112104814
O+ vanmiddag besloten toch maar te barbecueën :9
Heel simpel want we hadden niet veel in huis, maar toch nog wat saté, een hamburger en een kipdrumstick de man tevoorschijn weten te toveren en te marineren en met wat left over groente en volkorenpasta een salade in elkaar getoverd! Oh, en zelfgemaakte pindasaus hadden we ook nog in de vriezer! :9 En een paar kleine stukjes roggebrood :P

Ja doei.
  zondag 27 mei 2012 @ 22:57:24 #22
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112106679
ach, om het nou idd nep te noemen, het zit in meer dan je denkt idd.
Shirt is ook als grap bedoeld.

Iedereen moet lekker doen wat hij/zij zelf prettig vind.
pi_112113725
Damn de foto's! Heel erg lekker. Helaas heb ik mijn geleende weber moeten terug geven en heb nu allene nog zo'n kleine van 30cm. Echt fucking kut :( Snel verhuizen zodat ik een 57cm kan kopen.
  maandag 28 mei 2012 @ 13:10:39 #24
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112122392
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 18:36 schreef SiGNe het volgende:
Ik heb nog een pot Noskos sweet&Smokey BBQ saus staan, vorig jaar 2 sept gemaakt, gewekt afgesloten enin een keukenkastje donker bewaard... zou die nog te consumeren zijn?
Ik gok zelf van wel aangezien er bij ook azijn in gaat maar klopt die aanname?
Die saus was nog prima gelukkig :)
En de MOINK balls gingen er ook weer in als koek.
Alleen door het vet uit het ontbijtspek gingen m'n (weber) briketten steeds uit,aan de ene kant goed omdat ze toch op een lage temperatuur klaar gemaakt moeten worden maar op het eind had ik nog amper temperatuur in m'n BBQvat en heb ik de ballen op een imitatie weber gelegd zodat ze van binnen ook goed gaar waren.
Uiteindelijk waren de ballen in elk geval perfect en moet ik nog wat verzinnen zodat er meer zuurstof m'n vat in kan komen.

Hier worden de MOINK balls door vrienden inmiddels monkey balls genoemd :P

[ Bericht 6% gewijzigd door SiGNe op 28-05-2012 18:49:22 ]
pi_112136417
Mensen die denken dat op een Weber-BBQ het vlees lekkerder wordt dan op een huis-tuin-en-keukendingetje..... }:|
  maandag 28 mei 2012 @ 19:36:54 #26
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112136627
quote:
16s.gif Op maandag 28 mei 2012 19:32 schreef Broertie het volgende:
Mensen die denken dat op een Weber-BBQ het vlees lekkerder wordt dan op een huis-tuin-en-keukendingetje..... }:|
Het is meer dat je met de BBQ langer doet omdat die goedkope dingen vaak wegroesten en dat er handige features op zitten.
Hoe lekker het eten smaakt ligt aan degene die aan het koken is
pi_112137812
Het wegroesten heeft alleen maar te maken met hoe je de bbq onderhoudt, geloof me, een weber kan ik ook in 3 maanden laten wegroesten! Heb al 12 jaar een bbq van de blokker en geloof me, ik gebruik hem minimaal 20 keer per jaar, leeg gooien als je klaar bent en droog weg zetten! De originele lak zit er nog op! Die Weber hype is schromelijk overdreven!
  maandag 28 mei 2012 @ 20:01:24 #28
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_112137905
quote:
16s.gif Op maandag 28 mei 2012 19:32 schreef Broertie het volgende:
Mensen die denken dat op een Weber-BBQ het vlees lekkerder wordt dan op een huis-tuin-en-keukendingetje..... }:|
Het gaat er inderdaad meer om hoe je de BBQ gebruikt. Die deksel is er niet alleen om de BBQ schoon/droog te houden, met deksel fungeert je BBQ als een oven, dus je vlees gaart hierdoor beter.

Daarentegen is een Weber wel oerdegelijk en heeft negen van de tien keer meer ruimte en hittecontrole. Die goedkope BBQ's wiebelen mij te veel.
  maandag 28 mei 2012 @ 20:01:27 #29
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_112137906
quote:
16s.gif Op maandag 28 mei 2012 19:59 schreef Broertie het volgende:
Het wegroesten heeft alleen maar te maken met hoe je de bbq onderhoudt, geloof me, een weber kan ik ook in 3 maanden laten wegroesten! Heb al 12 jaar een bbq van de blokker en geloof me, ik gebruik hem minimaal 20 keer per jaar, leeg gooien als je klaar bent en droog weg zetten! De originele lak zit er nog op! Die Weber hype is schromelijk overdreven!
Die van ons staat altijd droog maar roest wel weg.
Ik heb het zelfs voor elkaar gekregen om de lak de verbranden tijdens het aanmaken van de kolen. :')
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_112144258
quote:
16s.gif Op maandag 28 mei 2012 19:32 schreef Broertie het volgende:
Mensen die denken dat op een Weber-BBQ het vlees lekkerder wordt dan op een huis-tuin-en-keukendingetje..... }:|
Jazeker op een Weber wordt het vlees beter dan op (het overgrote deel van) de huis-tuin-en-keuken BBQs.
pi_112153075
quote:
16s.gif Op maandag 28 mei 2012 19:59 schreef Broertie het volgende:
Het wegroesten heeft alleen maar te maken met hoe je de bbq onderhoudt, geloof me, een weber kan ik ook in 3 maanden laten wegroesten! Heb al 12 jaar een bbq van de blokker en geloof me, ik gebruik hem minimaal 20 keer per jaar, leeg gooien als je klaar bent en droog weg zetten! De originele lak zit er nog op! Die Weber hype is schromelijk overdreven!
Op een Weber gaat het indirect bbqen veel beter. Verder zijn het prima dingen en is de prijs/kwaliteit perfect. Deze week weer is de BBQ aan doen.
  woensdag 30 mei 2012 @ 10:31:33 #32
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112205770
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2012 20:01 schreef Tumble het volgende:

[..]

Starters FTW twee proppen kranten eronder en 30 minuten later aan de bak.
(of net als ik de starter 5 minuten op de brander van de weber performer)
ik doe er 2-3 weberaanmaakblokjes onder en dan gaat het ook goed. Krant vind ik wat viezig
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 30 mei 2012 @ 14:06:49 #33
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_112214213
Vanochtend weer een mooi pakketje vlees besteld bij Beef en Steak, met oa spareribs, Tbones, Angus burgers, RibEye en een pork roast. Laat dat EK maar beginnen *O* w/ :Y)
pi_112215271
Ik heb afgelopen weekend geprobeerd spiffburgers te maken. Gewoon volgens het recept en daarna in een burgervorm van de xenos. Maar ze waren niet heel stevig en vielen een beetje uit elkaar op de bbq. Ik heb ze een hele middag op laten stijven inde koelkast. Volgende keer toch wat meer paneermail erdoor? Of doe ik iets anders fout?
  woensdag 30 mei 2012 @ 14:31:11 #35
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112215316
paneermeel kan helpen. Wel ei erin gedaan?

en was de bbq goed heet?
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_112215381
500 gr rundergehakt
1 theelepel zout
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel peper
2 theelepels paprikapoeder
1 eetlepel worchestershire saus
1 eetlepel ketchup (als variant kan je het vervangen door bv hela curry)
1 gesnipperde rode ui

Zoals je ziet, geen ei of paneermeel. Er zit al genoeg "no meat" in de burger
Dit recept. En dan de hoeveelheden x2 voor 10 hamburgers. De bbq was rond de 180-200 graden. Misschien moet ik het vooraf iets meer kneden kan het daar aan liggen?
  woensdag 30 mei 2012 @ 14:39:10 #37
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112215711
paneermeel en ei zijn wel essentieel als je een gehaktbal maakt, dat is voor een hamburger niet anders denk ik.

en 100 gram vlees per hamburger is wel wat karig he :P ik haal zelf altijd beefburgers hier op de markt (Groningen) en die zijn echt goddelijk
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_112215773
Het superfijn snipperen van de rode ui doet wonderen
pi_112216919
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2012 13:10 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Die saus was nog prima gelukkig :)
En de MOINK balls gingen er ook weer in als koek.
Alleen door het vet uit het ontbijtspek gingen m'n (weber) briketten steeds uit,aan de ene kant goed omdat ze toch op een lage temperatuur klaar gemaakt moeten worden maar op het eind had ik nog amper temperatuur in m'n BBQvat en heb ik de ballen op een imitatie weber gelegd zodat ze van binnen ook goed gaar waren.
Uiteindelijk waren de ballen in elk geval perfect en moet ik nog wat verzinnen zodat er meer zuurstof m'n vat in kan komen.

Hier worden de MOINK balls door vrienden inmiddels monkey balls genoemd :P
lekbak op de kolen? (Ken je vat niet).
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  woensdag 30 mei 2012 @ 19:54:13 #40
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112231399
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2012 15:05 schreef The_stranger het volgende:

[..]

lekbak op de kolen? (Ken je vat niet).
BBQvat van Herman den Blijker.. lekbak is een idee ja.
't is dat het een vrij klein oppervlak heeft en met 30 MOINK Balls ligt het rek ook helemaal vol.
Aan de zijkant naast het rooster(tje) ligt een ge-emailleerd metalen plaatje, daaronder liggen de meeste kolen.
Ik denk alleen dat er van de onderkan te weinig lucht in kan, moet extra gaten frezen en de bak waar de kolen in liggen moet ook meer open (nu een metalen bak met wat gaatjes er in)

Overigens is het met eindelijk gelukt om in Utrecht vloeibare rook te vinden, op de Steenweg bij een Engels winketje.
Etalage ziet er vaag uit, kende het winkeltje al wel maar was er nog nooit binnen geweest ondanks dat ik al zo'n 30 jaar in utrecht shop.
  woensdag 30 mei 2012 @ 23:11:26 #41
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112244470
Laat ik die spiffburgers nou kennen :) je kan het jezelf makelijker maken door er een ei in te doen, ik vind het zelf niet nodig, ik snipper de ui redelijk fijn en druk de hamburger goed aan, hamburgerpers werkt prima, ook zeker geen mager rundergehakt nemen.
een uurtje of 2 op laten stijven, en bbq goed heet laten worden, hamburger erop en deksel erop, ong 4 tot 5 min wachten, er kan best wat rook uitkomen, geen probleem, dan 1x omdraaien (voorzichtig met een spatel) en dan nog eens 4 a 5 minuten en klaar.

Maar nogmaals ik denk dat de bedenker er geen bezwaar tegen heeft als je het recept naar eigen goeddunken aanpast, ei, panneermeel etc wat je maar wilt.

Ikzelf wil brood onder en boven mijn vlees, en niet door mijn vlees.

Voor grotere hamburgers, gebruik ik deze methode
http://www.bbq-nl.com/2010/02/redneck-hamburgerpers.html

[ Bericht 10% gewijzigd door macferret op 30-05-2012 23:18:29 ]
  donderdag 31 mei 2012 @ 00:06:10 #42
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_112247025
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2012 23:11 schreef macferret het volgende:
Laat ik die spiffburgers nou kennen :) je kan het jezelf makelijker maken door er een ei in te doen, ik vind het zelf niet nodig, ik snipper de ui redelijk fijn en druk de hamburger goed aan, hamburgerpers werkt prima, ook zeker geen mager rundergehakt nemen.
een uurtje of 2 op laten stijven, en bbq goed heet laten worden, hamburger erop en deksel erop, ong 4 tot 5 min wachten, er kan best wat rook uitkomen, geen probleem, dan 1x omdraaien (voorzichtig met een spatel) en dan nog eens 4 a 5 minuten en klaar.

Maar nogmaals ik denk dat de bedenker er geen bezwaar tegen heeft als je het recept naar eigen goeddunken aanpast, ei, panneermeel etc wat je maar wilt.

Ikzelf wil brood onder en boven mijn vlees, en niet door mijn vlees.

Voor grotere hamburgers, gebruik ik deze methode
http://www.bbq-nl.com/2010/02/redneck-hamburgerpers.html
_O-
pi_112252744
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2012 23:11 schreef macferret het volgende:
Laat ik die spiffburgers nou kennen :) je kan het jezelf makelijker maken door er een ei in te doen, ik vind het zelf niet nodig, ik snipper de ui redelijk fijn en druk de hamburger goed aan, hamburgerpers werkt prima, ook zeker geen mager rundergehakt nemen.
een uurtje of 2 op laten stijven, en bbq goed heet laten worden, hamburger erop en deksel erop, ong 4 tot 5 min wachten, er kan best wat rook uitkomen, geen probleem, dan 1x omdraaien (voorzichtig met een spatel) en dan nog eens 4 a 5 minuten en klaar.

Maar nogmaals ik denk dat de bedenker er geen bezwaar tegen heeft als je het recept naar eigen goeddunken aanpast, ei, panneermeel etc wat je maar wilt.

Ikzelf wil brood onder en boven mijn vlees, en niet door mijn vlees.

Voor grotere hamburgers, gebruik ik deze methode
http://www.bbq-nl.com/2010/02/redneck-hamburgerpers.html
Tnx. Tips van de echte kenner zijn altijd welkom ;)
  donderdag 31 mei 2012 @ 14:05:04 #44
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_112262919
Jodenkoekdeksel is echt een mega oplossing.
  donderdag 31 mei 2012 @ 14:11:30 #45
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112263220
die ik op de markt haal zijn zo lekker dat ik geen zin heb om zelf te gaan klooien :9
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  donderdag 31 mei 2012 @ 14:20:25 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112263599

Sate Kambing!

In een grillpan gegrilld, wegens geen mogelijkheid tot buiten bbq-en. :-(
Maar evengoed errug lekker! *O*
  donderdag 31 mei 2012 @ 22:36:51 #47
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112287567
Lekker Robin, en foto voor in het boekje, mooi!
pi_112288860
Gisteren even wat karbo's op het rooster gegooid, kon het niet laten. Ik had nog een grill saus die ik erop smeerde, maar die lekte waardoor de kooltjes doofde. Ik had voor m'n gevoel niet eens zoveel erop gesmeerd.

Te vroeg begonnen met insmeren? Begon al toen ze nog rauw waren. Of langer wachten met omdraaien?
Kindness
  donderdag 31 mei 2012 @ 23:05:11 #49
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112289426
ligt aan de saus, zit er veel suiker in, dan pas op het eind, anders verbrand de suiker.
Ik heb eigenlijk nooit problemen met dovende kolen door insmeren, mischien iets minder saus erop?

Dikke karbo's, dan kan je ze ook bv indirect doen, 2 zones in je bbq, dus de kolen niet over de hele bodem uitgesmeerd, maar bv alleen kolen op de helft van de bodem, zo heb je een zone waar geen kolen onder liggen (indirect) dan kan je er voor kiezen om het vlees boven de kolen mooi dicht te schroeien en verder te garen boven de indirecte zone.

Maar met de standaard dikte van de karbo's in de supermarkt, kan je ze gewoon boven de kolen dichtschroeien en doorgaren, laatste eh zeg maar 2 minuten een dun laagje saus erop moet geen probleem zijn.
  donderdag 31 mei 2012 @ 23:05:53 #50
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_112289467
Teveel saus in één keer? Saus licht erop smeren, grillen, minuutje of twee wachten, weer insmeren en herhalen tot gaar?
  donderdag 31 mei 2012 @ 23:38:14 #51
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_112291228
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 23:05 schreef macferret het volgende:
ligt aan de saus, zit er veel suiker in, dan pas op het eind, anders verbrand de suiker.
Ik heb eigenlijk nooit problemen met dovende kolen door insmeren, mischien iets minder saus erop?

Dikke karbo's, dan kan je ze ook bv indirect doen, 2 zones in je bbq, dus de kolen niet over de hele bodem uitgesmeerd, maar bv alleen kolen op de helft van de bodem, zo heb je een zone waar geen kolen onder liggen (indirect) dan kan je er voor kiezen om het vlees boven de kolen mooi dicht te schroeien en verder te garen boven de indirecte zone.

Maar met de standaard dikte van de karbo's in de supermarkt, kan je ze gewoon boven de kolen dichtschroeien en doorgaren, laatste eh zeg maar 2 minuten een dun laagje saus erop moet geen probleem zijn.
Maar Spiffs, karbonades (en ook steak etc.) van de supermarkt hoeft over het algemeen toch niet veel langer dan 2 minuten? Het lijkt wel of er hier een verbod op zit om lappen te snijden die dikker dan een centimeter zijn...

Ik vroeg laatst aan de keurslager of hij voor mij steaks wilde afsnijden van zo'n 2.5-3cm dikte. Zelfs daar werd ik bijna voor gek verklaard...
  vrijdag 1 juni 2012 @ 06:47:19 #52
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112295739
Klopt hoor, de supermarktsteaks zijn dun, de a la minute lapjes (speciaal voor de bbq staat er dan op.... :? ) die hoeven zeker niet indirect, maar moeten lekker kort.
Gelukkig heb ik nog een slager die het wel snapt.
pi_112297242
Man, ik krijg er honger van. Maar eens langs de slager voor wat steaks. Hoe brengen jullie een steak op smaak?
Kindness
  vrijdag 1 juni 2012 @ 09:40:28 #54
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112297634
beetje peper, beetje zout he
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_112297927
Ik doe er zelf van tevoren nog een beetje knoflookpoeder op. Naast de peper en zout.
Kindness
  vrijdag 1 juni 2012 @ 10:09:20 #56
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_112298460
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 09:26 schreef GeorgeMichael het volgende:
Man, ik krijg er honger van. Maar eens langs de slager voor wat steaks. Hoe brengen jullie een steak op smaak?
Met Cow Licking Steak Rub van Dizzy Pig. Heerlijk!
  vrijdag 1 juni 2012 @ 16:19:57 #57
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112311694
Er zijn zoveel manieren idd, deze karbonade had in een marinade gelegen
meestal gewoon peper en zout, maar er zijn tegenwoordig een aantal erg goede rubs te krijgen in Nederland, rechtstreeks uit amerika geimporteerd, en nee, niet door mij.

Wat op een ribeye erg lekker is, als je iets meer dan alleen P&Z wil, probeer deze maar eens:
komt uit een weberboek:Mike"s award winning just add garlic rub.

2 theelepels grof zeezout (heb je fijn zout, gebruik dan iets minder, dit gaat niet op gewicht, maar volume inhoud)
1 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder (mag ook verse zijn)

favoriet hier.
pi_112316202
Klinkt goed. Straks even wat bieflapjes op de barbecue. Gewoon even kort om en om is het beste?
Kindness
  vrijdag 1 juni 2012 @ 19:31:32 #59
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112318831
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 16:19 schreef macferret het volgende:
Er zijn zoveel manieren idd, deze karbonade had in een marinade gelegen
meestal gewoon peper en zout, maar er zijn tegenwoordig een aantal erg goede rubs te krijgen in Nederland, rechtstreeks uit amerika geimporteerd, en nee, niet door mij.

Wat op een ribeye erg lekker is, als je iets meer dan alleen P&Z wil, probeer deze maar eens:
komt uit een weberboek:Mike"s award winning just add garlic rub.

2 theelepels grof zeezout (heb je fijn zout, gebruik dan iets minder, dit gaat niet op gewicht, maar volume inhoud)
1 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
1/2 theelepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel knoflookpoeder (mag ook verse zijn)

favoriet hier.
Die ga ik nu proberen op een kipfilet.. weliswaar niet op de BBQ maar in de pan maar 't leek me een lekkere marinade.
Ik heb de ingredienten in een beetje olie gedaan en daarna op de kip gekwast, ruikt erg goed in elk geval, zo maar eens bakken en proeven :Y)
  vrijdag 1 juni 2012 @ 20:15:23 #60
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112320827
bieflapjes kort om en om idd, maar zorg wel dat je rooster goed op temperatuur is voordat vlees erop gaat, rooster nog te koud, dan blijft het vlees vast zitten. Ik smeer nooit mijn rooster in met olie oid, geeft alleen maar vlammen. Rooster goed heet, lapje erop, deksel dicht en even wachten, afhankelijk van de dikte van het vlees en de gaarheid.
Beetje rook uit de deksel, geen probleem, zolang de deksel dichtblijft, is het alleen rook en geen vlammen, en die rook geeft nou juist de bbq smaak.

@SigNe, laat maar weten wat het op kip doet, ben benieuwd.

Voor wat mooie kant en klare rubs, kan je eens kijken bij www.true2bbq.nl vooral de simply marvelous zijn echt te gek vind ik.
pi_112321041
Bedankt voor de tips.
:7

Ik dacht trouwens dat het vastkleven van het vlees te maken had met het nog niet stollen van eiwitten?

[ Bericht 31% gewijzigd door GeorgeMichael op 01-06-2012 20:24:46 ]
Kindness
  vrijdag 1 juni 2012 @ 20:47:13 #62
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112322393
klopt, maar als je rooster niet mooi warm is schiet het ook niet op, wat ik bedoel is dat insmeren van je rooster absoluut niet nodig is, is iets voor mensen die geen geduld hebben. vlees laat inderdaad vanzelf los als eiwitten mooi gestold zijn.

Meeste mensen steken bbq aan, hup vlees erop en alsmaar kijken of het al gaar is, of 100x omdraaien etc, niet nodig.

Als ik mijn starter leeg gooi in mijn bbq, dan gaat het grillrooster erop, deksel erop en dan wacht ik nog ff 5 tot 10 min voordat ik pas begin met vlees oid. erop te doen.

en ach ik pruts ook maar wat aan, bevalt me prima :)
pi_112322784
Oke ik ga het gewoon op jouw manier doen. 8-)
Kindness
pi_112324006
ik heb zo'n weber bbq, maar wanneer moeten die gaatjes open of dicht. :)
  vrijdag 1 juni 2012 @ 22:04:52 #65
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112326019
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 20:15 schreef macferret het volgende:
bieflapjes kort om en om idd, maar zorg wel dat je rooster goed op temperatuur is voordat vlees erop gaat, rooster nog te koud, dan blijft het vlees vast zitten. Ik smeer nooit mijn rooster in met olie oid, geeft alleen maar vlammen. Rooster goed heet, lapje erop, deksel dicht en even wachten, afhankelijk van de dikte van het vlees en de gaarheid.
Beetje rook uit de deksel, geen probleem, zolang de deksel dichtblijft, is het alleen rook en geen vlammen, en die rook geeft nou juist de bbq smaak.

@SigNe, laat maar weten wat het op kip doet, ben benieuwd.

Voor wat mooie kant en klare rubs, kan je eens kijken bij www.true2bbq.nl vooral de simply marvelous zijn echt te gek vind ik.
Erg lekker :Y)
De tijm en Oregano passen sowieso altijd erg goed bij kip.
Ik had zelf alleen pikante paprikapoeder in huis maar dat was ook niet erg, smaakte prima.
Ik had er tevens wat basilicum bij gedaan, beetje mediterraans kippetje met een licht pittige smaak dus.
Ik ga deze in elk geval vaker maken ^O^
  vrijdag 1 juni 2012 @ 22:32:34 #66
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112327313
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 21:22 schreef DancePlaza het volgende:
ik heb zo'n weber bbq, maar wanneer moeten die gaatjes open of dicht. :)
ligt eraan wat je wil... als je iets langzaam wil garen doe je ze dicht.

hoe meer lucht hoe meer je kolen gloeien hoe meer hitte je hebt
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  zaterdag 2 juni 2012 @ 13:26:37 #67
126005 Tumble
Ik val en sta weer op
pi_112342760
quote:
1s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 22:32 schreef Catch22- het volgende:

[..]

ligt eraan wat je wil... als je iets langzaam wil garen doe je ze dicht.

hoe meer lucht hoe meer je kolen gloeien hoe meer hitte je hebt
We hebben het dan over de onderste gaatjes de luchttoevoer in de deksel mag nooit helemaal dicht dan verstik je je vlees
Life never gets darker then midnight
pi_112351784
Net wat BBQ-pakketjes gehaald voor straks op de barbecue. Heb het niet zo op die pakketjes :P. De helft is volgens mij al gegaard.
Kindness
  woensdag 6 juni 2012 @ 23:12:02 #69
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_112547708
Bbq'ers. Ik wil graag eens moinkballs proberen te maken. Maar heb geen smoker. En eerlijk gezegd weet ik nog niet eens welke barbecue ik tot beschikking heb. Maar hoe kan ik het het beste doen?
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
  donderdag 7 juni 2012 @ 08:40:51 #70
79966 dekilo
Stam is ok
pi_112556110
Het recept volgen
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
pi_112556387
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 23:12 schreef Daywalk3r het volgende:
Bbq'ers. Ik wil graag eens moinkballs proberen te maken. Maar heb geen smoker. En eerlijk gezegd weet ik nog niet eens welke barbecue ik tot beschikking heb. Maar hoe kan ik het het beste doen?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  donderdag 7 juni 2012 @ 09:13:29 #72
129011 -Bubseltje-
absofuckinglutely!!
pi_112556707
Gewoon indirect, dus niet boven de kooltjes leggen :Y
  donderdag 7 juni 2012 @ 09:27:18 #73
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112556992
quote:
veel duidelijker dan dit wordt het niet
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  donderdag 7 juni 2012 @ 16:00:20 #74
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_112570650
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 23:12 schreef Daywalk3r het volgende:
Bbq'ers. Ik wil graag eens moinkballs proberen te maken. Maar heb geen smoker. En eerlijk gezegd weet ik nog niet eens welke barbecue ik tot beschikking heb. Maar hoe kan ik het het beste doen?
Het kan ook gewoon in een kogelbarbecue. :)
  donderdag 7 juni 2012 @ 16:42:20 #75
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_112572440
quote:
0s.gif Op woensdag 6 juni 2012 23:12 schreef Daywalk3r het volgende:
Bbq'ers. Ik wil graag eens moinkballs proberen te maken. Maar heb geen smoker. En eerlijk gezegd weet ik nog niet eens welke barbecue ik tot beschikking heb. Maar hoe kan ik het het beste doen?
Ballen draaien en op de BBQ. Leg ze niet direct boven het vuur, maar laat ze langzaam aan garen. Misschien handig om eerst te weten welke BBQ je hebt..
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')