Het is meer dat je met de BBQ langer doet omdat die goedkope dingen vaak wegroesten en dat er handige features op zitten.quote:Op maandag 28 mei 2012 19:32 schreef Broertie het volgende:
Mensen die denken dat op een Weber-BBQ het vlees lekkerder wordt dan op een huis-tuin-en-keukendingetje.....
Het gaat er inderdaad meer om hoe je de BBQ gebruikt. Die deksel is er niet alleen om de BBQ schoon/droog te houden, met deksel fungeert je BBQ als een oven, dus je vlees gaart hierdoor beter.quote:Op maandag 28 mei 2012 19:32 schreef Broertie het volgende:
Mensen die denken dat op een Weber-BBQ het vlees lekkerder wordt dan op een huis-tuin-en-keukendingetje.....
Die van ons staat altijd droog maar roest wel weg.quote:Op maandag 28 mei 2012 19:59 schreef Broertie het volgende:
Het wegroesten heeft alleen maar te maken met hoe je de bbq onderhoudt, geloof me, een weber kan ik ook in 3 maanden laten wegroesten! Heb al 12 jaar een bbq van de blokker en geloof me, ik gebruik hem minimaal 20 keer per jaar, leeg gooien als je klaar bent en droog weg zetten! De originele lak zit er nog op! Die Weber hype is schromelijk overdreven!
Jazeker op een Weber wordt het vlees beter dan op (het overgrote deel van) de huis-tuin-en-keuken BBQs.quote:Op maandag 28 mei 2012 19:32 schreef Broertie het volgende:
Mensen die denken dat op een Weber-BBQ het vlees lekkerder wordt dan op een huis-tuin-en-keukendingetje.....
Op een Weber gaat het indirect bbqen veel beter. Verder zijn het prima dingen en is de prijs/kwaliteit perfect. Deze week weer is de BBQ aan doen.quote:Op maandag 28 mei 2012 19:59 schreef Broertie het volgende:
Het wegroesten heeft alleen maar te maken met hoe je de bbq onderhoudt, geloof me, een weber kan ik ook in 3 maanden laten wegroesten! Heb al 12 jaar een bbq van de blokker en geloof me, ik gebruik hem minimaal 20 keer per jaar, leeg gooien als je klaar bent en droog weg zetten! De originele lak zit er nog op! Die Weber hype is schromelijk overdreven!
ik doe er 2-3 weberaanmaakblokjes onder en dan gaat het ook goed. Krant vind ik wat viezigquote:Op zondag 27 mei 2012 20:01 schreef Tumble het volgende:
[..]
Starters FTW twee proppen kranten eronder en 30 minuten later aan de bak.
(of net als ik de starter 5 minuten op de brander van de weber performer)
lekbak op de kolen? (Ken je vat niet).quote:Op maandag 28 mei 2012 13:10 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Die saus was nog prima gelukkig
En de MOINK balls gingen er ook weer in als koek.
Alleen door het vet uit het ontbijtspek gingen m'n (weber) briketten steeds uit,aan de ene kant goed omdat ze toch op een lage temperatuur klaar gemaakt moeten worden maar op het eind had ik nog amper temperatuur in m'n BBQvat en heb ik de ballen op een imitatie weber gelegd zodat ze van binnen ook goed gaar waren.
Uiteindelijk waren de ballen in elk geval perfect en moet ik nog wat verzinnen zodat er meer zuurstof m'n vat in kan komen.
Hier worden de MOINK balls door vrienden inmiddels monkey balls genoemd
BBQvat van Herman den Blijker.. lekbak is een idee ja.quote:Op woensdag 30 mei 2012 15:05 schreef The_stranger het volgende:
[..]
lekbak op de kolen? (Ken je vat niet).
quote:Op woensdag 30 mei 2012 23:11 schreef macferret het volgende:
Laat ik die spiffburgers nou kennen je kan het jezelf makelijker maken door er een ei in te doen, ik vind het zelf niet nodig, ik snipper de ui redelijk fijn en druk de hamburger goed aan, hamburgerpers werkt prima, ook zeker geen mager rundergehakt nemen.
een uurtje of 2 op laten stijven, en bbq goed heet laten worden, hamburger erop en deksel erop, ong 4 tot 5 min wachten, er kan best wat rook uitkomen, geen probleem, dan 1x omdraaien (voorzichtig met een spatel) en dan nog eens 4 a 5 minuten en klaar.
Maar nogmaals ik denk dat de bedenker er geen bezwaar tegen heeft als je het recept naar eigen goeddunken aanpast, ei, panneermeel etc wat je maar wilt.
Ikzelf wil brood onder en boven mijn vlees, en niet door mijn vlees.
Voor grotere hamburgers, gebruik ik deze methode
http://www.bbq-nl.com/2010/02/redneck-hamburgerpers.html
Tnx. Tips van de echte kenner zijn altijd welkomquote:Op woensdag 30 mei 2012 23:11 schreef macferret het volgende:
Laat ik die spiffburgers nou kennen je kan het jezelf makelijker maken door er een ei in te doen, ik vind het zelf niet nodig, ik snipper de ui redelijk fijn en druk de hamburger goed aan, hamburgerpers werkt prima, ook zeker geen mager rundergehakt nemen.
een uurtje of 2 op laten stijven, en bbq goed heet laten worden, hamburger erop en deksel erop, ong 4 tot 5 min wachten, er kan best wat rook uitkomen, geen probleem, dan 1x omdraaien (voorzichtig met een spatel) en dan nog eens 4 a 5 minuten en klaar.
Maar nogmaals ik denk dat de bedenker er geen bezwaar tegen heeft als je het recept naar eigen goeddunken aanpast, ei, panneermeel etc wat je maar wilt.
Ikzelf wil brood onder en boven mijn vlees, en niet door mijn vlees.
Voor grotere hamburgers, gebruik ik deze methode
http://www.bbq-nl.com/2010/02/redneck-hamburgerpers.html
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |