abonnement Unibet Coolblue
  maandag 28 mei 2012 @ 19:36:54 #26
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112136627
quote:
16s.gif Op maandag 28 mei 2012 19:32 schreef Broertie het volgende:
Mensen die denken dat op een Weber-BBQ het vlees lekkerder wordt dan op een huis-tuin-en-keukendingetje..... }:|
Het is meer dat je met de BBQ langer doet omdat die goedkope dingen vaak wegroesten en dat er handige features op zitten.
Hoe lekker het eten smaakt ligt aan degene die aan het koken is
pi_112137812
Het wegroesten heeft alleen maar te maken met hoe je de bbq onderhoudt, geloof me, een weber kan ik ook in 3 maanden laten wegroesten! Heb al 12 jaar een bbq van de blokker en geloof me, ik gebruik hem minimaal 20 keer per jaar, leeg gooien als je klaar bent en droog weg zetten! De originele lak zit er nog op! Die Weber hype is schromelijk overdreven!
  maandag 28 mei 2012 @ 20:01:24 #28
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_112137905
quote:
16s.gif Op maandag 28 mei 2012 19:32 schreef Broertie het volgende:
Mensen die denken dat op een Weber-BBQ het vlees lekkerder wordt dan op een huis-tuin-en-keukendingetje..... }:|
Het gaat er inderdaad meer om hoe je de BBQ gebruikt. Die deksel is er niet alleen om de BBQ schoon/droog te houden, met deksel fungeert je BBQ als een oven, dus je vlees gaart hierdoor beter.

Daarentegen is een Weber wel oerdegelijk en heeft negen van de tien keer meer ruimte en hittecontrole. Die goedkope BBQ's wiebelen mij te veel.
  maandag 28 mei 2012 @ 20:01:27 #29
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_112137906
quote:
16s.gif Op maandag 28 mei 2012 19:59 schreef Broertie het volgende:
Het wegroesten heeft alleen maar te maken met hoe je de bbq onderhoudt, geloof me, een weber kan ik ook in 3 maanden laten wegroesten! Heb al 12 jaar een bbq van de blokker en geloof me, ik gebruik hem minimaal 20 keer per jaar, leeg gooien als je klaar bent en droog weg zetten! De originele lak zit er nog op! Die Weber hype is schromelijk overdreven!
Die van ons staat altijd droog maar roest wel weg.
Ik heb het zelfs voor elkaar gekregen om de lak de verbranden tijdens het aanmaken van de kolen. :')
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_112144258
quote:
16s.gif Op maandag 28 mei 2012 19:32 schreef Broertie het volgende:
Mensen die denken dat op een Weber-BBQ het vlees lekkerder wordt dan op een huis-tuin-en-keukendingetje..... }:|
Jazeker op een Weber wordt het vlees beter dan op (het overgrote deel van) de huis-tuin-en-keuken BBQs.
pi_112153075
quote:
16s.gif Op maandag 28 mei 2012 19:59 schreef Broertie het volgende:
Het wegroesten heeft alleen maar te maken met hoe je de bbq onderhoudt, geloof me, een weber kan ik ook in 3 maanden laten wegroesten! Heb al 12 jaar een bbq van de blokker en geloof me, ik gebruik hem minimaal 20 keer per jaar, leeg gooien als je klaar bent en droog weg zetten! De originele lak zit er nog op! Die Weber hype is schromelijk overdreven!
Op een Weber gaat het indirect bbqen veel beter. Verder zijn het prima dingen en is de prijs/kwaliteit perfect. Deze week weer is de BBQ aan doen.
  woensdag 30 mei 2012 @ 10:31:33 #32
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112205770
quote:
0s.gif Op zondag 27 mei 2012 20:01 schreef Tumble het volgende:

[..]

Starters FTW twee proppen kranten eronder en 30 minuten later aan de bak.
(of net als ik de starter 5 minuten op de brander van de weber performer)
ik doe er 2-3 weberaanmaakblokjes onder en dan gaat het ook goed. Krant vind ik wat viezig
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  woensdag 30 mei 2012 @ 14:06:49 #33
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_112214213
Vanochtend weer een mooi pakketje vlees besteld bij Beef en Steak, met oa spareribs, Tbones, Angus burgers, RibEye en een pork roast. Laat dat EK maar beginnen *O* w/ :Y)
pi_112215271
Ik heb afgelopen weekend geprobeerd spiffburgers te maken. Gewoon volgens het recept en daarna in een burgervorm van de xenos. Maar ze waren niet heel stevig en vielen een beetje uit elkaar op de bbq. Ik heb ze een hele middag op laten stijven inde koelkast. Volgende keer toch wat meer paneermail erdoor? Of doe ik iets anders fout?
  woensdag 30 mei 2012 @ 14:31:11 #35
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112215316
paneermeel kan helpen. Wel ei erin gedaan?

en was de bbq goed heet?
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_112215381
500 gr rundergehakt
1 theelepel zout
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel peper
2 theelepels paprikapoeder
1 eetlepel worchestershire saus
1 eetlepel ketchup (als variant kan je het vervangen door bv hela curry)
1 gesnipperde rode ui

Zoals je ziet, geen ei of paneermeel. Er zit al genoeg "no meat" in de burger
Dit recept. En dan de hoeveelheden x2 voor 10 hamburgers. De bbq was rond de 180-200 graden. Misschien moet ik het vooraf iets meer kneden kan het daar aan liggen?
  woensdag 30 mei 2012 @ 14:39:10 #37
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112215711
paneermeel en ei zijn wel essentieel als je een gehaktbal maakt, dat is voor een hamburger niet anders denk ik.

en 100 gram vlees per hamburger is wel wat karig he :P ik haal zelf altijd beefburgers hier op de markt (Groningen) en die zijn echt goddelijk
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_112215773
Het superfijn snipperen van de rode ui doet wonderen
pi_112216919
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2012 13:10 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Die saus was nog prima gelukkig :)
En de MOINK balls gingen er ook weer in als koek.
Alleen door het vet uit het ontbijtspek gingen m'n (weber) briketten steeds uit,aan de ene kant goed omdat ze toch op een lage temperatuur klaar gemaakt moeten worden maar op het eind had ik nog amper temperatuur in m'n BBQvat en heb ik de ballen op een imitatie weber gelegd zodat ze van binnen ook goed gaar waren.
Uiteindelijk waren de ballen in elk geval perfect en moet ik nog wat verzinnen zodat er meer zuurstof m'n vat in kan komen.

Hier worden de MOINK balls door vrienden inmiddels monkey balls genoemd :P
lekbak op de kolen? (Ken je vat niet).
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  woensdag 30 mei 2012 @ 19:54:13 #40
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_112231399
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2012 15:05 schreef The_stranger het volgende:

[..]

lekbak op de kolen? (Ken je vat niet).
BBQvat van Herman den Blijker.. lekbak is een idee ja.
't is dat het een vrij klein oppervlak heeft en met 30 MOINK Balls ligt het rek ook helemaal vol.
Aan de zijkant naast het rooster(tje) ligt een ge-emailleerd metalen plaatje, daaronder liggen de meeste kolen.
Ik denk alleen dat er van de onderkan te weinig lucht in kan, moet extra gaten frezen en de bak waar de kolen in liggen moet ook meer open (nu een metalen bak met wat gaatjes er in)

Overigens is het met eindelijk gelukt om in Utrecht vloeibare rook te vinden, op de Steenweg bij een Engels winketje.
Etalage ziet er vaag uit, kende het winkeltje al wel maar was er nog nooit binnen geweest ondanks dat ik al zo'n 30 jaar in utrecht shop.
  woensdag 30 mei 2012 @ 23:11:26 #41
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112244470
Laat ik die spiffburgers nou kennen :) je kan het jezelf makelijker maken door er een ei in te doen, ik vind het zelf niet nodig, ik snipper de ui redelijk fijn en druk de hamburger goed aan, hamburgerpers werkt prima, ook zeker geen mager rundergehakt nemen.
een uurtje of 2 op laten stijven, en bbq goed heet laten worden, hamburger erop en deksel erop, ong 4 tot 5 min wachten, er kan best wat rook uitkomen, geen probleem, dan 1x omdraaien (voorzichtig met een spatel) en dan nog eens 4 a 5 minuten en klaar.

Maar nogmaals ik denk dat de bedenker er geen bezwaar tegen heeft als je het recept naar eigen goeddunken aanpast, ei, panneermeel etc wat je maar wilt.

Ikzelf wil brood onder en boven mijn vlees, en niet door mijn vlees.

Voor grotere hamburgers, gebruik ik deze methode
http://www.bbq-nl.com/2010/02/redneck-hamburgerpers.html

[ Bericht 10% gewijzigd door macferret op 30-05-2012 23:18:29 ]
  donderdag 31 mei 2012 @ 00:06:10 #42
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_112247025
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2012 23:11 schreef macferret het volgende:
Laat ik die spiffburgers nou kennen :) je kan het jezelf makelijker maken door er een ei in te doen, ik vind het zelf niet nodig, ik snipper de ui redelijk fijn en druk de hamburger goed aan, hamburgerpers werkt prima, ook zeker geen mager rundergehakt nemen.
een uurtje of 2 op laten stijven, en bbq goed heet laten worden, hamburger erop en deksel erop, ong 4 tot 5 min wachten, er kan best wat rook uitkomen, geen probleem, dan 1x omdraaien (voorzichtig met een spatel) en dan nog eens 4 a 5 minuten en klaar.

Maar nogmaals ik denk dat de bedenker er geen bezwaar tegen heeft als je het recept naar eigen goeddunken aanpast, ei, panneermeel etc wat je maar wilt.

Ikzelf wil brood onder en boven mijn vlees, en niet door mijn vlees.

Voor grotere hamburgers, gebruik ik deze methode
http://www.bbq-nl.com/2010/02/redneck-hamburgerpers.html
_O-
pi_112252744
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2012 23:11 schreef macferret het volgende:
Laat ik die spiffburgers nou kennen :) je kan het jezelf makelijker maken door er een ei in te doen, ik vind het zelf niet nodig, ik snipper de ui redelijk fijn en druk de hamburger goed aan, hamburgerpers werkt prima, ook zeker geen mager rundergehakt nemen.
een uurtje of 2 op laten stijven, en bbq goed heet laten worden, hamburger erop en deksel erop, ong 4 tot 5 min wachten, er kan best wat rook uitkomen, geen probleem, dan 1x omdraaien (voorzichtig met een spatel) en dan nog eens 4 a 5 minuten en klaar.

Maar nogmaals ik denk dat de bedenker er geen bezwaar tegen heeft als je het recept naar eigen goeddunken aanpast, ei, panneermeel etc wat je maar wilt.

Ikzelf wil brood onder en boven mijn vlees, en niet door mijn vlees.

Voor grotere hamburgers, gebruik ik deze methode
http://www.bbq-nl.com/2010/02/redneck-hamburgerpers.html
Tnx. Tips van de echte kenner zijn altijd welkom ;)
  donderdag 31 mei 2012 @ 14:05:04 #44
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_112262919
Jodenkoekdeksel is echt een mega oplossing.
  donderdag 31 mei 2012 @ 14:11:30 #45
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_112263220
die ik op de markt haal zijn zo lekker dat ik geen zin heb om zelf te gaan klooien :9
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
  donderdag 31 mei 2012 @ 14:20:25 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_112263599

Sate Kambing!

In een grillpan gegrilld, wegens geen mogelijkheid tot buiten bbq-en. :-(
Maar evengoed errug lekker! *O*
  donderdag 31 mei 2012 @ 22:36:51 #47
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112287567
Lekker Robin, en foto voor in het boekje, mooi!
pi_112288860
Gisteren even wat karbo's op het rooster gegooid, kon het niet laten. Ik had nog een grill saus die ik erop smeerde, maar die lekte waardoor de kooltjes doofde. Ik had voor m'n gevoel niet eens zoveel erop gesmeerd.

Te vroeg begonnen met insmeren? Begon al toen ze nog rauw waren. Of langer wachten met omdraaien?
Kindness
  donderdag 31 mei 2012 @ 23:05:11 #49
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_112289426
ligt aan de saus, zit er veel suiker in, dan pas op het eind, anders verbrand de suiker.
Ik heb eigenlijk nooit problemen met dovende kolen door insmeren, mischien iets minder saus erop?

Dikke karbo's, dan kan je ze ook bv indirect doen, 2 zones in je bbq, dus de kolen niet over de hele bodem uitgesmeerd, maar bv alleen kolen op de helft van de bodem, zo heb je een zone waar geen kolen onder liggen (indirect) dan kan je er voor kiezen om het vlees boven de kolen mooi dicht te schroeien en verder te garen boven de indirecte zone.

Maar met de standaard dikte van de karbo's in de supermarkt, kan je ze gewoon boven de kolen dichtschroeien en doorgaren, laatste eh zeg maar 2 minuten een dun laagje saus erop moet geen probleem zijn.
  donderdag 31 mei 2012 @ 23:05:53 #50
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_112289467
Teveel saus in één keer? Saus licht erop smeren, grillen, minuutje of twee wachten, weer insmeren en herhalen tot gaar?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')