abonnement Unibet Coolblue
pi_114774234
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 19:18 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Haha, dat is vrij breed, maar naast het feit dat je wel wat zoekwerk mag doen, kan ik je wel wat vertellen:
Houtskool, je hebt globaal twee soorten, houtskool en briketten. Briketten zijn geperste deeltjes houtskool met toevoegingen, zoals lijm om alles bij elkaar te houden. Dat kan briketten een nare geur doen afgeven, maar briketten hebben weer het voordeel dat ze langer en heter branden, dus je hebt er minder nodig. Houtskool geeft over het algemeen, bij langere bereidingstijden, een lekker rooksmaakje aan je gerechten. Je hebt onder de briketten ook verschillen, kokos(noot) briketten branden nog langer, heter en zijn beter voor het milieu. Zeker mijn keuze, blijf echter weg van weber (long lasting) briketten, die stinken.
Qua aansteken kan ik je een starter aanbevelen. Je hebt ze van weber, maar de aldi heeft ze in de zomer zo nu en dan ook. Het is een metalen koker met een rooster op de bodem. Je vult 'm met houtskool/briketten, platst het gevaarte op een aangesdtoken aanmaakblokje en door het schoorsteen effect trekt het de hitte door alle kolen en binnen 20 minuten zijn ze aangestoken. Je kiepert het hele zooitje in de bbq en gaan met die banaan.
Qua bbq'en heb je ook een aantal mogelijkheden. Wat 99% doet elke zomer is grillen. Vlees op kleine afstand van hete kolen op hoge temperatuur verwarmen. Een andere methode is door minder kooltjes te gebruiken en die af te schermen van het vlees, indirect te bbq'en. Eigenlijk verander je je bbq in een oven met als extraatje de rook smaak. Grote stukken vlees die je normaal ook in de oven zou doen, denk San rollade, braadstukken kunnen op die manier bereid worden.
Een specialisatie van het indirect bbq'en is bbq'en op de weber smokey mountain. Met deze bbq kun je op een relatief makkelijke manier op lage temperatuur (100-125 graden of zelfs nog lager) voor langere tijd (24uur) bbq'en. Is ook zeker mogelijk op een "normale" weber, maar is gewoon makkelijker.

Voor meer info, zoek op indirect bbq'en, of ga naar http://www.bbqforum.nl/forum/forum.php
Aha OK :+
  zaterdag 28 juli 2012 @ 19:24:10 #177
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_114774390
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 juli 2012 19:20 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

Aha OK :+
En meer is er niet van :) succes.
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
  zaterdag 28 juli 2012 @ 23:16:36 #178
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_114783644
Geen aanmaakblokjes voor morgen, heb uiteindelijk zelf maar wat gemaakt van waxinelichtjes en koffiedik :P Ruikt eigenlijk best goed als je het aansteekt :P
  dinsdag 14 augustus 2012 @ 11:54:01 #179
62913 Blik
The one and Only!
pi_115550262
Komend weekend voor de 1ste keer bbq-en dit jaar :)
pi_115550341
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2012 11:54 schreef Blik het volgende:
Komend weekend voor de 1ste keer bbq-en dit jaar :)
Nou, die BBQ van afgelopen zaterdag heeft wel indruk gemaakt hè... :'(
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 14 augustus 2012 @ 11:59:58 #181
62913 Blik
The one and Only!
pi_115550445
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 augustus 2012 11:56 schreef Gripper het volgende:

[..]

Nou, die BBQ van afgelopen zaterdag heeft wel indruk gemaakt hè... :'(
Zelf bbq-en uiteraard ;)

Heb al meerdere keren bij mensen ge-barbecued dit jaar, met afgelopen zaterdag als absoluut hoogtepunt :)
  woensdag 15 augustus 2012 @ 12:33:28 #182
238882 Spartagek
meestal gewoon gek
pi_115592536
quote:
0s.gif Op maandag 16 juli 2012 04:34 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

Lekker :9

tvp

Ik koop woensdag deze BBQ
Dezelfde bij de action voor 5 euro ....
Leuk voor een keer, maar is héél snel afgekoeld, en niet geschikt voor +2 personen
pi_115592579
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 12:33 schreef Spartagek het volgende:

[..]

Dezelfde bij de action voor 5 euro ....
Leuk voor een keer, maar is héél snel afgekoeld, en niet geschikt voor +2 personen
Heb ik al :+
  woensdag 15 augustus 2012 @ 17:12:06 #184
181124 chufi
Hace frio o no?
pi_115603978
Dit model bestaat volgens mij al meer dan 30 jaar.... Lijkt geen steek veranderd
Cuando haya sol, hay Chufi
Musica Español
Come On
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 16 augustus 2012 @ 00:56:13 #185
39237 crew  H_T
2733
pi_115628128
Vraagje: ik heb vandaag hamburgers gemaakt met Pimp ya burger-dust, uiteraard aangevuld met de vereiste ketchup en worcestershiresaus. Wat mij opviel is dat de burgers redelijk makkelijk een soort split krijgen bij de onbalans. Is dat normaal of heb ik iets fout gedaan?
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_115632761
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 00:56 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Vraagje: ik heb vandaag hamburgers gemaakt met Pimp ya burger-dust, uiteraard aangevuld met de vereiste ketchup en worcestershiresaus. Wat mij opviel is dat de burgers redelijk makkelijk een soort split krijgen bij de onbalans. Is dat normaal of heb ik iets fout gedaan?
Als je hiermee bedoelt dat ze uit elkaar vallen, zeg dat dan gewoon ipv die moeilijke taal te gebruiken..

Ze moeten overigens opstijven in de koelkast, en niet te nat maken met saus en ketchup.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 16 augustus 2012 @ 10:02:02 #187
108582 Daywalk3r
Eigenlijk Dayrunner.
pi_115633239
quote:
0s.gif Op woensdag 15 augustus 2012 17:12 schreef chufi het volgende:
Dit model bestaat volgens mij al meer dan 30 jaar.... Lijkt geen steek steak veranderd
Just remember, you can't climb the ladder of success with your hands in your pockets. ~Arnold Swarzenegger
  Moderator / KerstCrewQuizWinner donderdag 16 augustus 2012 @ 11:47:27 #188
39237 crew  H_T
2733
pi_115636342
quote:
5s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 09:40 schreef Gripper het volgende:

[..]

Als je hiermee bedoelt dat ze uit elkaar vallen, zeg dat dan gewoon ipv die moeilijke taal te gebruiken..

Ze moeten overigens opstijven in de koelkast, en niet te nat maken met saus en ketchup.
Ik bedoelde inderdaad dat ze uit elkaar vielen, maar niet helemaal. Volgende keer zal ik ze langer laten opstijven (nu net een uurtje) en extra voorzichtig zijn met de sauzen :)
Ik ben de kleur MAGENTA
Je bent openminded, tenzij iets niet in je straatje past. Je houdt van discussiëren, maar hebt natuurlijk altijd gelijk. Als echte dierenliefhebber voer je graag kleine eendjes aan grote honden.
pi_115637872
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 11:47 schreef Hawaii_Tim het volgende:

[..]

Ik bedoelde inderdaad dat ze uit elkaar vielen, maar niet helemaal. Volgende keer zal ik ze langer laten opstijven (nu net een uurtje) en extra voorzichtig zijn met de sauzen :)
:)
Evt. kun je ze na het vormen nog strak in huishoudfolie wikkelen, maar opstijven op zich zou al voldoende moeten zijn. Mag best een halve dag duren. Als ze in een schaal liggen, wel ff folie tussen de burgers ivm aan elkaar plakken.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † donderdag 16 augustus 2012 @ 13:00:12 #190
91830 MaximusTG
pi_115638660
"Een split krijgen bij de onbalans" _O- _O- Die mag genomineerd worden voor meest vage omschrijving ooit.

Ik doe trouwens altijd laagjes bakpapier tussen de hamburgers, dat plakt niet zo, zoals huishoudfolie.

pi_115639136
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 00:56 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Vraagje: ik heb vandaag hamburgers gemaakt met Pimp ya burger-dust, uiteraard aangevuld met de vereiste ketchup en worcestershiresaus. Wat mij opviel is dat de burgers redelijk makkelijk een soort split krijgen bij de onbalans. Is dat normaal of heb ik iets fout gedaan?
BBQ snobs _O_

:P
Hoi, ik ben robuust89 en ik ben nieuw!
pi_115639585
quote:
0s.gif Op donderdag 16 augustus 2012 13:00 schreef MaximusTG het volgende:
"Een split krijgen bij de onbalans" _O- _O- Die mag genomineerd worden voor meest vage omschrijving ooit.
Ik vond m wel creatief :)

Als ik mijn kip te lang in de satémarinade laat zwemmen wordt de structuur trouwens zo ongedefinieerd dat er weinig adhesie meer is tussen het vlees en de bamboehouten pinnen. Dit wordt verergerd bij kleinere dwarsdoorsnedes van het gespiesde oppervlak
(te kleine stukjes mals gemarineerde kip flikkeren van het stokje)

quote:
Ik doe trouwens altijd laagjes bakpapier tussen de hamburgers, dat plakt niet zo, zoals huishoudfolie.
[ link | afbeelding ]
Ook een goeie tip ja.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_116098095
Pas geleden een pulled pork gemaakt, van 3 kilo procureur, het was een leuke klus.
Hij was best nog redelijk snel klaar, om 8 uur in de ochtend ging de smoker aan, en om 21:30 was hij klaar.



Helaas geen foto gemaakt van het eindresultaat, alhoewel er nog genoeg in de vriezer ligt, het was ook wel een fijne dag om hem te maken, een lekkere temperatuur.

En gisteren heb ik iets voor het eerst gemaakt, gekozen uit het boek van Steven Raichlen, het is kip onder een baksteen.

Door kipfiltes direcht te grillen, met een baksteen erop, zijn ze redelijk snel klaar, en krijgen ze mooie grillmarks.
Maar ik had ze eerst even gemarineerd in rozemarijn, peper, zout, en citroen (samen met olie), en dat vonden we wel het allerlekkerst, helaas geen foto van gemaakt, maar ik heb er 1 van het internet afgeplukt :)

  dinsdag 28 augustus 2012 @ 10:19:34 #194
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_116098504
hoezo een baksteen?

Heb de laatste week veel gebbq'ed en mocht veel lof oogsten, het ging ook lekker, heb nu goed door hoe je de Weber temt.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_116098870
quote:
11s.gif Op dinsdag 28 augustus 2012 10:19 schreef Catch22- het volgende:
hoezo een baksteen?

Heb de laatste week veel gebbq'ed en mocht veel lof oogsten, het ging ook lekker, heb nu goed door hoe je de Weber temt.
Door de constante druk die erop ligt is de kip eerder klaar.
Want zo direct boven de hittebron kan hij er niet zolang op liggen, anders verbrand heel je buitenkant.
En de binnenkant droogt dan uit.
Plus dat er mooie grillmarks onstaan :)

Het komt in ieder geval uit Italie, waar twee steden zeggen deze techniek te hebben ontwikkeld, kijk hier maar eens :)

http://www.finecooking.co(...)ken-under-brick.aspx
  dinsdag 28 augustus 2012 @ 10:56:50 #196
56176 Catch22-
Ben je Blind?!
pi_116099227
Mja, ik krijg dat stuk filet op mijn weber ook wel mooi klaar zonder baksteen hoor. Gewoon de kap erop en rustig doorstoken.

Duurt wel iets langer, maar als je haast hebt, moet je niet gaan barbeque'en.
Heel veel groetjes, Catch22
En zoals mijn opa zei: "Al is het meisje nog zo mooi, haar poep stinkt ook". Rust Zacht opa..
Met GHB nooit meer nee
Storneren een optie?
pi_117325809
wohw ik vond me toch een bbq, zal het wat zijn?

http://www.outletplanet.n(...)barbecue-p-9493.html
pi_117329987
quote:
5s.gif Op donderdag 27 september 2012 20:11 schreef piepkuiken21 het volgende:
wohw ik vond me toch een bbq, zal het wat zijn?

http://www.outletplanet.n(...)barbecue-p-9493.html
Ja hoor, een vrij standaard type smoker. Geweldig voor het indirect barbecuen.
pi_117371041
Zondag gaat de Sokey Joe weer aan voor de spareribs voor een lange tijd.

De vorige keer had ik na een paar uur weer wat briketten erop gegooid, maar die zijn niet aan gegaan. Hoe kan ik die nu wel brandend krijgen?
Alle schuiven staan vol open.
Ik gebruik eco brasa briketten.
pi_117382483
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 september 2012 21:53 schreef DrukVout het volgende:
Zondag gaat de Sokey Joe weer aan voor de spareribs voor een lange tijd.

De vorige keer had ik na een paar uur weer wat briketten erop gegooid, maar die zijn niet aan gegaan. Hoe kan ik die nu wel brandend krijgen?
Alle schuiven staan vol open.
Ik gebruik eco brasa briketten.
Ik zou zeggen klein beetje briketten in een snelstarter. Die erop gooien als die wit zijn dan beginnen die er al in liggen na een tidje ook wel te branden.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')