Aha OKquote:Op zaterdag 28 juli 2012 19:18 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Haha, dat is vrij breed, maar naast het feit dat je wel wat zoekwerk mag doen, kan ik je wel wat vertellen:
Houtskool, je hebt globaal twee soorten, houtskool en briketten. Briketten zijn geperste deeltjes houtskool met toevoegingen, zoals lijm om alles bij elkaar te houden. Dat kan briketten een nare geur doen afgeven, maar briketten hebben weer het voordeel dat ze langer en heter branden, dus je hebt er minder nodig. Houtskool geeft over het algemeen, bij langere bereidingstijden, een lekker rooksmaakje aan je gerechten. Je hebt onder de briketten ook verschillen, kokos(noot) briketten branden nog langer, heter en zijn beter voor het milieu. Zeker mijn keuze, blijf echter weg van weber (long lasting) briketten, die stinken.
Qua aansteken kan ik je een starter aanbevelen. Je hebt ze van weber, maar de aldi heeft ze in de zomer zo nu en dan ook. Het is een metalen koker met een rooster op de bodem. Je vult 'm met houtskool/briketten, platst het gevaarte op een aangesdtoken aanmaakblokje en door het schoorsteen effect trekt het de hitte door alle kolen en binnen 20 minuten zijn ze aangestoken. Je kiepert het hele zooitje in de bbq en gaan met die banaan.
Qua bbq'en heb je ook een aantal mogelijkheden. Wat 99% doet elke zomer is grillen. Vlees op kleine afstand van hete kolen op hoge temperatuur verwarmen. Een andere methode is door minder kooltjes te gebruiken en die af te schermen van het vlees, indirect te bbq'en. Eigenlijk verander je je bbq in een oven met als extraatje de rook smaak. Grote stukken vlees die je normaal ook in de oven zou doen, denk San rollade, braadstukken kunnen op die manier bereid worden.
Een specialisatie van het indirect bbq'en is bbq'en op de weber smokey mountain. Met deze bbq kun je op een relatief makkelijke manier op lage temperatuur (100-125 graden of zelfs nog lager) voor langere tijd (24uur) bbq'en. Is ook zeker mogelijk op een "normale" weber, maar is gewoon makkelijker.
Voor meer info, zoek op indirect bbq'en, of ga naar http://www.bbqforum.nl/forum/forum.php
En meer is er niet van succes.quote:
Nou, die BBQ van afgelopen zaterdag heeft wel indruk gemaakt hè...quote:Op dinsdag 14 augustus 2012 11:54 schreef Blik het volgende:
Komend weekend voor de 1ste keer bbq-en dit jaar
Zelf bbq-en uiteraardquote:Op dinsdag 14 augustus 2012 11:56 schreef Gripper het volgende:
[..]
Nou, die BBQ van afgelopen zaterdag heeft wel indruk gemaakt hè...
Dezelfde bij de action voor 5 euro ....quote:Op maandag 16 juli 2012 04:34 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
[..]
Lekker
tvp
Ik koop woensdag deze BBQ
Heb ik alquote:Op woensdag 15 augustus 2012 12:33 schreef Spartagek het volgende:
[..]
Dezelfde bij de action voor 5 euro ....
Leuk voor een keer, maar is héél snel afgekoeld, en niet geschikt voor +2 personen
Als je hiermee bedoelt dat ze uit elkaar vallen, zeg dat dan gewoon ipv die moeilijke taal te gebruiken..quote:Op donderdag 16 augustus 2012 00:56 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Vraagje: ik heb vandaag hamburgers gemaakt met Pimp ya burger-dust, uiteraard aangevuld met de vereiste ketchup en worcestershiresaus. Wat mij opviel is dat de burgers redelijk makkelijk een soort split krijgen bij de onbalans. Is dat normaal of heb ik iets fout gedaan?
quote:Op woensdag 15 augustus 2012 17:12 schreef chufi het volgende:
Dit model bestaat volgens mij al meer dan 30 jaar.... Lijkt geen steek steak veranderd
Ik bedoelde inderdaad dat ze uit elkaar vielen, maar niet helemaal. Volgende keer zal ik ze langer laten opstijven (nu net een uurtje) en extra voorzichtig zijn met de sauzenquote:Op donderdag 16 augustus 2012 09:40 schreef Gripper het volgende:
[..]
Als je hiermee bedoelt dat ze uit elkaar vallen, zeg dat dan gewoon ipv die moeilijke taal te gebruiken..
Ze moeten overigens opstijven in de koelkast, en niet te nat maken met saus en ketchup.
quote:Op donderdag 16 augustus 2012 11:47 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Ik bedoelde inderdaad dat ze uit elkaar vielen, maar niet helemaal. Volgende keer zal ik ze langer laten opstijven (nu net een uurtje) en extra voorzichtig zijn met de sauzen
BBQ snobsquote:Op donderdag 16 augustus 2012 00:56 schreef Hawaii_Tim het volgende:
Vraagje: ik heb vandaag hamburgers gemaakt met Pimp ya burger-dust, uiteraard aangevuld met de vereiste ketchup en worcestershiresaus. Wat mij opviel is dat de burgers redelijk makkelijk een soort split krijgen bij de onbalans. Is dat normaal of heb ik iets fout gedaan?
Ik vond m wel creatiefquote:Op donderdag 16 augustus 2012 13:00 schreef MaximusTG het volgende:
"Een split krijgen bij de onbalans" Die mag genomineerd worden voor meest vage omschrijving ooit.
Ook een goeie tip ja.quote:Ik doe trouwens altijd laagjes bakpapier tussen de hamburgers, dat plakt niet zo, zoals huishoudfolie.
[ link | afbeelding ]
Door de constante druk die erop ligt is de kip eerder klaar.quote:Op dinsdag 28 augustus 2012 10:19 schreef Catch22- het volgende:
hoezo een baksteen?
Heb de laatste week veel gebbq'ed en mocht veel lof oogsten, het ging ook lekker, heb nu goed door hoe je de Weber temt.
Ja hoor, een vrij standaard type smoker. Geweldig voor het indirect barbecuen.quote:Op donderdag 27 september 2012 20:11 schreef piepkuiken21 het volgende:
wohw ik vond me toch een bbq, zal het wat zijn?
http://www.outletplanet.n(...)barbecue-p-9493.html
Ik zou zeggen klein beetje briketten in een snelstarter. Die erop gooien als die wit zijn dan beginnen die er al in liggen na een tidje ook wel te branden.quote:Op vrijdag 28 september 2012 21:53 schreef DrukVout het volgende:
Zondag gaat de Sokey Joe weer aan voor de spareribs voor een lange tijd.
De vorige keer had ik na een paar uur weer wat briketten erop gegooid, maar die zijn niet aan gegaan. Hoe kan ik die nu wel brandend krijgen?
Alle schuiven staan vol open.
Ik gebruik eco brasa briketten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |