FOK!forum / Televisie / Keuringsdienst van waarde #13 Met een verstrooide professor
ddxdonderdag 3 mei 2012 @ 20:53
59869-250-247.png

keuringsdienst.png

Ambachtelijk consumentenprogramma. Simpele vragen, hilarische antwoorden, wonderlijke televisie. De verslaggevers van de Keuringsdienst vragen zich af wat fabrikanten ze wijs willen maken. Op doodgewone vragen krijgen ze de meest bizarre antwoorden.

http://keuringsdienstvanwaarde.kro.nl/

[ Bericht 5% gewijzigd door ddx op 03-05-2012 21:01:23 ]
Paul-89donderdag 3 mei 2012 @ 20:53
Prima uitzending.
Klonkdonderdag 3 mei 2012 @ 20:53
ze is zwanger :D en hoe :D
Sideshowbobbiedonderdag 3 mei 2012 @ 20:54
Originele TT ;(
ddxdonderdag 3 mei 2012 @ 20:56
Oops sorry vergeten aan te passen.
chufidonderdag 3 mei 2012 @ 21:00
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 20:53 schreef Klonk het volgende:
ze is zwanger :D en hoe :D
Mooie foto :)
chufidonderdag 3 mei 2012 @ 21:01
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 20:56 schreef ddx het volgende:
Oops sorry vergeten aan te passen.
Daar zijn modjes voor
Walter81donderdag 3 mei 2012 @ 21:01
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 20:53 schreef Klonk het volgende:
ze is zwanger :D en hoe :D
Nou, zó!

GroteFoto-JJLN6LKY.jpg
GroteFoto-BFARIEIB.jpg
GroteFoto-L73EKLA8.jpg
GroteFoto-XHMSBKHS.jpg

:9~ O+
ddxdonderdag 3 mei 2012 @ 21:01
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 21:01 schreef chufi het volgende:

[..]

Daar zijn modjes voor
Heb ik al berichtje gestuurd ;)
Felagunddonderdag 3 mei 2012 @ 21:08
De uitzending leuk genoeg om terug te kijken?
Walter81donderdag 3 mei 2012 @ 21:10
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 21:08 schreef Felagund het volgende:
De uitzending Marijn leuk genoeg om terug te kijken?!
rubbereenddonderdag 3 mei 2012 @ 21:36
Leuke uitzending, Therme is toch best prijzig spul?
golferdonderdag 3 mei 2012 @ 22:17
Wat ik al vermoedde: er wordt veel rommel verkocht onder het mom dat het Dode Zeezout bevat terwijl dat er niet of nauwelijks in zit.

Die professor was ook grappig. Willekeurige witte jas aandoen, want verplicht in het lab (???) en dan eerst een te kleine jas van ene Pauline pakken en tenslotte dus maar een jas van volgens mij een Charlottte aantrekken. _O-

Mooi beelden op het laatst van het dobberende zwangere buikje O+ van Marijn in de Dode Zee.
Kidney_bean01vrijdag 4 mei 2012 @ 01:25
Haha ja en ze droegen een witte jas.... maar die jassen stonden zo ver open dat het eigenlijk weinig uitmaakte dat ze die jas aan hadden :D

Hoeveel maanden was die Marijn wel niet daar? Mocht ze wel vliegen??
Bosbeetlevrijdag 4 mei 2012 @ 08:44
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 22:17 schreef golfer het volgende:

Die professor was ook grappig. Willekeurige witte jas aandoen, want verplicht in het lab (???) en dan eerst een te kleine jas van ene Pauline pakken en tenslotte dus maar een jas van volgens mij een Charlottte aantrekken. _O-

:@ herkenbaar, ik heb ook eigenlijk nooit mijn eigen jas, als ik hem al aan heb :D
HenkieVdVvrijdag 4 mei 2012 @ 18:44
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 22:17 schreef golfer het volgende:

Die professor was ook grappig. Willekeurige witte jas aandoen, want verplicht in het lab (???) en dan eerst een te kleine jas van ene Pauline pakken en tenslotte dus maar een jas van volgens mij een Charlottte aantrekken. _O- .
Dat was lachen inderdaad. :D
alorsvrijdag 4 mei 2012 @ 22:34
Ajouad met die professor _O-
Marijn drijvend in de Dode Zee met haar buik :D

Leuke uitzending.
Klaploperzaterdag 5 mei 2012 @ 04:50
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 22:17 schreef golfer het volgende:
Wat ik al vermoedde: er wordt veel rommel verkocht onder het mom dat het Dode Zeezout bevat terwijl dat er niet of nauwelijks in zit.

Die professor was ook grappig. Willekeurige witte jas aandoen, want verplicht in het lab (???) en dan eerst een te kleine jas van ene Pauline pakken en tenslotte dus maar een jas van volgens mij een Charlottte aantrekken. _O-

Mooi beelden op het laatst van het dobberende zwangere buikje O+ van Marijn in de Dode Zee.
Haha kon je dat echt lezen? Die professor was mooi trouwens!
Godtjezaterdag 5 mei 2012 @ 09:54
quote:
0s.gif Op donderdag 3 mei 2012 20:53 schreef Klonk het volgende:
ze is zwanger :D en hoe :D
Nee, ze is al bevallen.
Ze was zwanger
Impryzaterdag 5 mei 2012 @ 12:39
Prachtige gast die professor, alles lekker rustig aan en relaxed.
golferdonderdag 10 mei 2012 @ 13:01
Vanavond over Eieren.

De Keuringsdienst van Waarde gaat op pad om de ‘nieuwe’ situatie in de wondere wereld van eieren te onderzoeken. Sinds 1 januari jl. is er namelijk een Europees verbod op eieren uit legbatterijen. Dus eten we tegenwoordig alleen nog scharreleieren. Maar is dit ook zo? Want eieren krijgen we niet alleen als uitsmijter binnen, het zit zelfs in onze tandpasta. Ei wordt gebruikt als ingrediënt in vele supermarktproducten: pasta, koekjes, cake, sauzen (als mayonaise), brood, snoepgoed, tandpasta, etc.

Nederlandse boeren hebben ondertussen bijna allemaal hun legbatterijen omgebouwd tot scharrelschuren. Alle ‘consumptie eieren’ in Nederland zijn de beloofde scharreleieren. Maar niet alle Europese landen zich zo braaf houden aan de nieuwe Europese regels. Met name in Italië, Spanje en Polen zijn legbatterijen eerder de norm dan de uitzondering.

Onze verslaggever Maarten Remmers reisde af naar Italië, daar ging hij op onderzoek bij meerdere kippenboeren. Hij werd snel van het erf gejaagd. Maar wist uiteindelijk het verhaal boven water te krijgen. Zo kreeg hij zonder problemen een rondleiding van een Italiaanse boer door zijn legbatterij. Over zijn kippen had de boer het volgende te melden: “De kippen zijn gelukkig, ze krijgen te eten en te drinken….en ze hoeven niet rond te lopen!” Volgens hem zijn 70 á 80% van de Italiaanse eieren nog afkomstig uit legbatterijen.

De Keuringsdienst van Waarde gooit in deze uitzending de knuppel in het hoenderhok en kiest geen eieren voor zijn geld.
NoCigardonderdag 10 mei 2012 @ 13:11
Die Rijdende Rechter-achtige belegen woordspelingen kunnen ze beter bij de Rijdende Rechter laten.
HenkieVdVdonderdag 10 mei 2012 @ 14:04
Leuk onderwerp lijkt me. :)
quote:
13s.gif Op donderdag 10 mei 2012 13:11 schreef NoCigar het volgende:
Die Rijdende Rechter-achtige belegen woordspelingen kunnen ze beter bij de Rijdende Rechter laten.
Hebben ze altijd al gedaan. :')
Erasmodonderdag 10 mei 2012 @ 18:17
Dat was toch algemeen bekend dat die landen er schijt aan hebben?
HenkieVdVdonderdag 10 mei 2012 @ 20:42
Zo te zien werkt die EU wetgeving weer goed. :')
Pietverdrietdonderdag 10 mei 2012 @ 20:42
quote:
10s.gif Op donderdag 10 mei 2012 20:42 schreef HenkieVdV het volgende:
Zo te zien werkt die EU wetgeving weer goed. :')
Jep,
chufidonderdag 10 mei 2012 @ 20:48
Vroeger ooit ook nog eens een ochtend gewerkt in zo'n batterij... 5 per kooi maar kleinere kooien dat wel
Pietverdrietdonderdag 10 mei 2012 @ 20:51
Als iedereen die er tegen is nu gewoon biologische eieren koopt..
#ANONIEMdonderdag 10 mei 2012 @ 20:52
Dat doe ik al.

Maar dat helpt niks tegen illegale legbatterijeieren in de pasta of koekjes.
chufidonderdag 10 mei 2012 @ 20:52
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 20:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Als iedereen die er tegen is nu gewoon biologische eieren koopt..
En wat is een Biologisch ei?
merinodonderdag 10 mei 2012 @ 20:53
Naja die boer gaf duidelijk aan dat ze al aan het controleren zijn. Over poosje is als het goed is ook in Italie alles aangepast.

Blijft dan nog steeds jammer dat ze geen vrije uitloop/biologische eieren gebruiken voor de pasta en koekjes.
HenkieVdVdonderdag 10 mei 2012 @ 20:54
Die Nederlandse boer doet het wel goed vind ik. :) Ook mooi dat die Italiaanse boer zo eerlijk is.
Pietverdrietdonderdag 10 mei 2012 @ 20:56
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 20:52 schreef chufi het volgende:

[..]

En wat is een Biologisch ei?
Biologisch ei


Binnen 6 hennen per vierkante meter, buiten één hen per vier vierkante meter.
Een biologisch ei is gelegd door een kip die volgens de regels van de biologische landbouw gehouden wordt. Deze kippen krijgen biologisch voer, hebben méér ruimte en daglicht in de stal en moeten overdag naar buiten kunnen.
In Nederland hebben deze eieren het EKO-keurmerk en de eicode '0'. Hennen die biologische eieren leggen hebben buiten een uitloop van minimaal 4 m² per hen en binnen zitten er maximaal 6 hennen op een vierkante meter. Tevens moeten de hennen minstens 8 uur per dag toegang hebben op de uitloop. Ook moeten ze een ononderbroken nachtrust van minimaal 8 uur hebben. Per 8 leghennen moet er een legnest zijn. De snavels mogen niet gekapt of geslepen worden.
merinodonderdag 10 mei 2012 @ 21:01
kawotskidonderdag 10 mei 2012 @ 21:40
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 20:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Als iedereen die er tegen is nu gewoon biologische eieren koopt..
Ik koop altijd eieren bij het plaatselijke supermarktje, krijgt ze rechtstreeks van een boer uit de omgeving en nog goedkoper ook dan de grote supermarkten
golferdonderdag 10 mei 2012 @ 22:10
Als iedereen nou alvast eens zou beginnen met alleen nog maar vrije uitloopeieren te kopen is dat alvast een stap in de goede richting.
golferdonderdag 10 mei 2012 @ 22:10
Maar dan nog kunnen er altijd producenten in bepaalde landen die regels blijkbaar aan de laars lappen.
fespovrijdag 11 mei 2012 @ 00:55
nederland is gewoon een regel land.
in zuid europe kun je toch veel meer dingen en er goed mee weg komen.
Pietverdrietvrijdag 11 mei 2012 @ 08:28
quote:
1s.gif Op donderdag 10 mei 2012 21:40 schreef kawotski het volgende:

[..]

Ik koop altijd eieren bij het plaatselijke supermarktje, krijgt ze rechtstreeks van een boer uit de omgeving en nog goedkoper ook dan de grote supermarkten
En dan hebben die kippen het fijn?
HenkieVdVvrijdag 11 mei 2012 @ 12:24
quote:
1s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 08:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En dan hebben die kippen het fijn?
Als ze volgens Nederlandse wetgeving gehouden worden hebben die kippen het niet slecht. :)
MaximusTGvrijdag 11 mei 2012 @ 12:27
Lijkt me dat de economische crisis in Italië ook wel een belangrijke rol speelt. Als daar zoveel bedrijven zitten, dan zal de overheid zn inspecteurs gewoon wat langer waarschuwingen blijven geven. Kan me ergens wel voorstellen dat het op een moment als dit financieel niet te dragen is voor de boeren om de boel om te bouwen (zoals die ene boer die wél zn batterij liet zien, hij kwam er iig eerlijk voor uit).
#ANONIEMvrijdag 11 mei 2012 @ 12:29
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 12:24 schreef HenkieVdV het volgende:

[..]

Als ze volgens Nederlandse wetgeving gehouden worden hebben die kippen het niet slecht. :)
En daaraan voldoen alle eieren die in de Nederlandse supermarkten te koop liggen. Dat zijn altijd minstens code-2-eieren en de herkomst is ook bijna altijd Nederland met af en toe wat Duitse eieren ertussen. Een "goedkoper" ei "rechtstreeks van een boer uit de omgeving" voegt qua dierenwelzijn dus niks toe.
Pietverdrietvrijdag 11 mei 2012 @ 13:42
quote:
14s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 12:24 schreef HenkieVdV het volgende:

[..]

Als ze volgens Nederlandse wetgeving gehouden worden hebben die kippen het niet slecht. :)
Niet zo fijn als Biologische kipjes.
Die kunnen lekker buiten lopen en mogen hun snavel houden.
Guus Muisarmvrijdag 11 mei 2012 @ 17:30
op 14"15' daait ie wat met dat ei. Ik zie geen code. Ik zie wel een gat ik de markt, koop die eieren en een stempel.
Beter nog, ben een boer met kippen en heb al een stempel en koop er die dingen bij voor doorverkoop.
Pietverdrietvrijdag 11 mei 2012 @ 17:31
quote:
10s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 17:30 schreef Guus Muisarm het volgende:
op 14"15' daait ie wat met dat ei. Ik zie geen code. Ik zie wel een gat ik de markt, koop die eieren en een stempel.
Beter nog, ben een boer met kippen en heb al een stempel en koop er die dingen bij voor doorverkoop.
Daar was eerder dit jaar een schandaal over.
Erasmovrijdag 11 mei 2012 @ 18:24
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 13:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niet zo fijn als Biologische kipjes.
Die kunnen lekker buiten lopen en mogen hun snavel houden.
Gelukkig maar, anders werd het zo'n gekakel :P
fotostartervrijdag 11 mei 2012 @ 18:31
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 20:51 schreef Pietverdriet het volgende:
Als iedereen die er tegen is nu gewoon biologische eieren koopt..
Ik eet de eieren van onze eigen kippen. Telt dat ook Piet? :P
#ANONIEMvrijdag 11 mei 2012 @ 19:21
quote:
3s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 18:31 schreef fotostarter het volgende:

[..]

Ik eet de eieren van onze eigen kippen. Telt dat ook Piet? :P
Wat voor voedsel geef je ze? :P
fotostartervrijdag 11 mei 2012 @ 19:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 19:21 schreef Tem het volgende:

[..]

Wat voor voedsel geef je ze? :P
Legkorrels, en granenmix.
Verder eten ze gras, en wat afsnijdsels van groentes die we zelf eten.
ßdinsdag 15 mei 2012 @ 21:42
Bintjes, Dorés en Eigenheimers: vroeger was de keuze simpel. Maar tegenwoordig worden we overspoeld door aardappelsoorten met steeds weer nieuwe namen, van heel goedkoop in grote zakken tot duur in kleine zakjes met een kilootje exclusiviteit. Maar volgens de marktkoopman is het simpel, je hebt vastkokend, kruimig en iets er tussenin. Punt uit. De C1000 maakt het nog simpeler en komt met de Alleskunner. Kan dat, de aardappel die alles kan? En hij is ook nog eens de goedkoopste in het schap? De Keuringsdienst gaat op onderzoek in de wereld van de oer-Hollandse aardappel.
Erasmodinsdag 15 mei 2012 @ 21:52
Potentieel interessant onderwerp, het Nederlandse aardappellandschap is de laatste jaren wel een beetje uitgebreid geraakt om het maar zachtjes uit te drukken.
Pietverdrietwoensdag 16 mei 2012 @ 05:29
Ik vind het aanbod van aardappels in NL geweldig, zelfs de Aldi heeft lekkere aardappels. Aanbod in Duitsland is kut vergeleken daarmee.
kawotskidonderdag 17 mei 2012 @ 20:28
Ik ga er eens even voor zitten
alorsdonderdag 17 mei 2012 @ 20:31
Aardappels :9
Paul-89donderdag 17 mei 2012 @ 20:34
Is dat een ras ? :D
chufidonderdag 17 mei 2012 @ 20:36
Agria Malta Aviko whatever :)
flipsendonderdag 17 mei 2012 @ 20:37
Waarom staan de uitzendingen niet bij uitzending gemist? Wel op de website van de KvW, maar ik wist dus niet dat er al nieuwe afleveringen waren :{
boriszdonderdag 17 mei 2012 @ 20:37
Aardappelen koop ik altijd bij de kraam op de markt :+. Heeft veel soorten :Y.
alorsdonderdag 17 mei 2012 @ 20:43
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 20:37 schreef flipsen het volgende:
Waarom staan de uitzendingen niet bij uitzending gemist? Wel op de website van de KvW, maar ik wist dus niet dat er al nieuwe afleveringen waren :{
http://www.uitzendinggemi(...)ngsdienst-van-waarde

hier staan ze
Paul-89donderdag 17 mei 2012 @ 20:44
Prettig werk. :{
snellejelledonderdag 17 mei 2012 @ 20:44
Interne snackbar, dat wil ik thuis ook!
Paul-89donderdag 17 mei 2012 @ 20:48
Die gast kan gewoon niet frituren.
#ANONIEMdonderdag 17 mei 2012 @ 20:49
Ze (van KvW) waren toen ook een keer in een stamppotfabriek, en daar gebruikten ze juist vastkokende aardappels. Gewoon wat langer doorkoken, zei de meneer van de fabriek toen.
snellejelledonderdag 17 mei 2012 @ 20:52
dna analyse op een aardappel??? 8)7 :D
kawotskidonderdag 17 mei 2012 @ 20:52
Tromgeroffel.... Ben benieuwd
Maver24donderdag 17 mei 2012 @ 20:53
Volva ras.

Deense aardappel
snellejelledonderdag 17 mei 2012 @ 20:54
Folva, daar zal Danny van opkijken!
Pietverdrietdonderdag 17 mei 2012 @ 20:54
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 20:48 schreef Paul-89 het volgende:
Die gast kan gewoon niet frituren.
Suuuure
#ANONIEMdonderdag 17 mei 2012 @ 20:54
Ze verkopen 'm gewoon voor twee prijzen in twee verschillende zakken :D
Felagunddonderdag 17 mei 2012 @ 20:54
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 20:54 schreef Igen het volgende:
Ze verkopen 'm gewoon voor twee prijzen in twee verschillende zakken :D
En de alleskunner is goedkoper. _O-
kawotskidonderdag 17 mei 2012 @ 20:54
Geweldig, stelletje oplichters bij C1000
snellejelledonderdag 17 mei 2012 @ 20:54
Danny woont nog thuis :D :') :D
Maver24donderdag 17 mei 2012 @ 20:55
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 20:54 schreef Igen het volgende:
Ze verkopen 'm gewoon voor twee prijzen in twee verschillende zakken :D
Haha idd
Pietverdrietdonderdag 17 mei 2012 @ 20:55
quote:
7s.gif Op donderdag 17 mei 2012 20:52 schreef snellejelle het volgende:
dna analyse op een aardappel??? 8)7 :D
Wat is daar gek aan?
#ANONIEMdonderdag 17 mei 2012 @ 20:55
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 20:54 schreef Felagund het volgende:

[..]

En de alleskunner is goedkoper. _O-
Logisch, is C1000 "basis" hè.
Maver24donderdag 17 mei 2012 @ 20:56
Kan je nagaan hoe je wordt opgelicht
Paul-89donderdag 17 mei 2012 @ 20:56
Leuk einde.
Pietverdrietdonderdag 17 mei 2012 @ 20:56
Irenes en opperdoes ronde zijn mijn lievelings aardappels
Paul-89donderdag 17 mei 2012 @ 20:58
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2012 20:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Suuuure
Ik was mijn PI vergeten. ;)
Pilesdonderdag 17 mei 2012 @ 20:58
Lees op internet dat Folva wel geschikt is voor frites, apart...

[ Bericht 1% gewijzigd door Piles op 17-05-2012 21:12:58 ]
Pietverdrietdonderdag 17 mei 2012 @ 20:59
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2012 20:58 schreef Paul-89 het volgende:

[..]

Ik was mijn PI vergeten. ;)
PI?
Pietverdrietdonderdag 17 mei 2012 @ 20:59
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 20:58 schreef Piles het volgende:
Lees op internet dat Fulva wel geschikt is voor frites, apart...
Volgens mij waren ze erg oud.
Paul-89donderdag 17 mei 2012 @ 21:00
quote:
1s.gif Op donderdag 17 mei 2012 20:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

PI?
Posticon.
Sheepcidusdonderdag 17 mei 2012 @ 21:02
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 20:58 schreef Piles het volgende:
Lees op internet dat Fulva wel geschikt is voor frites, apart...
is dat hetzelfde als Folva? :P
Pilesdonderdag 17 mei 2012 @ 21:13
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 21:02 schreef Sheepcidus het volgende:

[..]

is dat hetzelfde als Folva? :P
_O- :@
golferdonderdag 17 mei 2012 @ 21:49
http://www.aardappelpagin(...)s/ras?frm_variety=49

Dus niet meer kopen, maar gewoon de goedkopere Alleskunner kopen, want dat is hetzelfde. _O-
Bluesdonderdag 17 mei 2012 @ 21:50
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Irenes en opperdoes ronde zijn mijn lievelings aardappels
En wat doe je er mee?Gelezen, Irene is zeer kruimig en OR een vastkokert :)
golferdonderdag 17 mei 2012 @ 21:50
Ook 1 van mijn favorieten:
http://www.opperdoezerronde.nl/
Pietverdrietdonderdag 17 mei 2012 @ 21:57
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 21:50 schreef golfer het volgende:
Ook 1 van mijn favorieten:
http://www.opperdoezerronde.nl/
Jammer dat jij geen boter mag, opperdoes met wat gesmolten boter is goddelijk lekker eten
Bluesdonderdag 17 mei 2012 @ 22:03
Lactase pilletje erin >:)
chufidonderdag 17 mei 2012 @ 22:04
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 22:03 schreef Bluezz het volgende:
Lactase pilletje erin >:)
:D
Erasmodonderdag 17 mei 2012 @ 22:44
Opperdoezers, een van de weinige voordelen die werken in de Kop van Noord-Holland heeft :9

Waarom heeft de KRO trouwens voor een andere telefoonachtergrond gekozen?
Voor de rest wel een goede aflevering :)
Steffiedonderdag 17 mei 2012 @ 23:03
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 21:49 schreef golfer het volgende:
http://www.aardappelpagin(...)s/ras?frm_variety=49

Dus niet meer kopen, maar gewoon de goedkopere Alleskunner kopen, want dat is hetzelfde. _O-
Wat ik me nou afvraag is of er altijd hetzelfde ras aardappelen in die zak met Alleskunners zit. Misschien is dat wel juist een reden waarom ze het ras niet vermelden, omdat deze variabel is. Dus afhankelijk van welk soort, dat in ieder geval geschikt moet zijn om te koken en pureren, het goedkoopste ingekocht kan worden. Dus nu is het de Folva, maar misschien is het over een paar maanden wel een heel ander ras.
Pilesdonderdag 17 mei 2012 @ 23:13
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 23:03 schreef Steffie het volgende:

[..]

Wat ik me nou afvraag is of er altijd hetzelfde ras aardappelen in die zak met Alleskunners zit. Misschien is dat wel juist een reden waarom ze het ras niet vermelden, omdat deze variabel is. Dus afhankelijk van welk soort, dat in ieder geval geschikt moet zijn om te koken en pureren, het goedkoopste ingekocht kan worden. Dus nu is het de Folva, maar misschien is het over een paar maanden wel een heel ander ras.
Dat bedacht ik me ook al ja :)
Erasmodonderdag 17 mei 2012 @ 23:40
Maar dan mag het dus geen alleskunner heten.

Lekker als je patat wilt gaan bakken en je haalt zo'n zak.
#ANONIEMdonderdag 17 mei 2012 @ 23:45
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 23:40 schreef Erasmo het volgende:
Maar dan mag het dus geen alleskunner heten.

Lekker als je patat wilt gaan bakken en je haalt zo'n zak.
Mja maar de gemiddelde consument koopt aardappelen om te koken en dat doen ze.
Erasmodonderdag 17 mei 2012 @ 23:48
Noem ze dan kookaardappels. Ik ga toch ook geen staafmixers verkopen waarvan ik claim dat je er brood mee kan bakken.
#ANONIEMdonderdag 17 mei 2012 @ 23:49
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 23:48 schreef Erasmo het volgende:
Noem ze dan kookaardappels.
Ja, maar dat bekt niet lekker ;)
#ANONIEMdonderdag 17 mei 2012 @ 23:50
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 23:48 schreef Erasmo het volgende:
Noem ze dan kookaardappels. Ik ga toch ook geen staafmixers verkopen waarvan ik claim dat je er brood mee kan bakken.
Er staat op "alleskunners", maar dat woord is natuurlijk beperkt. Je auto kan er bijvoorbeeld alvast niet op rijden. Maar je kan er blijkbaar wel alles mee koken, van gekookte aardappels tot puree. In die zin kunnen ze dus wel degelijk alles. :P
Felagunddonderdag 17 mei 2012 @ 23:53
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 23:50 schreef Igen het volgende:

[..]

Er staat op "alleskunners", maar dat woord is natuurlijk beperkt. Je auto kan er bijvoorbeeld alvast niet op rijden. Maar je kan er blijkbaar wel alles mee koken, van gekookte aardappels tot puree. In die zin kunnen ze dus wel degelijk alles. :P
Maar geen chips en/of friet, dus niet alles wat je van een aardappel kan verwachten.
Erasmodonderdag 17 mei 2012 @ 23:54
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 23:49 schreef TUFKAL het volgende:

[..]

Ja, maar dat bekt niet lekker ;)
Alleskokers voor mijn part. Daar weet de marketingafdeling van C1000 echt wel een leuk woordje voor te verzinnen. Je kan een aardappel gewoon geen alleskunner noemen als je hem niet eens fatsoenlijk kan frituren.
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 23:50 schreef Igen het volgende:

[..]

Er staat op "alleskunners", maar dat woord is natuurlijk beperkt. Je auto kan er bijvoorbeeld alvast niet op rijden. Maar je kan er blijkbaar wel alles mee koken, van gekookte aardappels tot puree. In die zin kunnen ze dus wel degelijk alles. :P
Ja maar dan verwacht je op zijn minst bij alle bereidingswijzes fatsoenlijk resultaat.
Pilesdonderdag 17 mei 2012 @ 23:59
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 23:54 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Alleskokers voor mijn part. Daar weet de marketingafdeling van C1000 echt wel een leuk woordje voor te verzinnen. Je kan een aardappel gewoon geen alleskunner noemen als je hem niet eens fatsoenlijk kan frituren.
Volgens internet zijn ze wél geschikt voor frites, dus ik heb een beetje mn twijfels bij die test eerlijk gezegd.

Kooktype = Redelijk vastkokend tot melig
Geschikt voor = Verse consumptie en frites
http://www.groentenfruit.nl/index_product.asp?pg=6&p=351
AnneXvrijdag 18 mei 2012 @ 08:07
Van de week stond een beter stuk over de aardappels en met name de achtergrond van de productie / oogst in de krant.
De Volkskrant? Twee pagina's en een grote foto.

Kan het alleen niet terugvinden. Iemand?

KvW vond ik een tegenvallende slome aflevering van met name de
onderzoekjournalisten.
Of werkt het zo sloom in werkelijkheid, beetje dommig uitleg vragen.
En stom overigens van C1000 van hun reactie !
Wél een Marketing-afdeling met medewerkers die van niks weten en voorlichters? die adviseren niét te reageren en blijkbaar adviseren om verstoppertje te spelen...
Pietverdrietvrijdag 18 mei 2012 @ 08:15
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 23:59 schreef Piles het volgende:

[..]

Volgens internet zijn ze wél geschikt voor frites, dus ik heb een beetje mn twijfels bij die test eerlijk gezegd.

Kooktype = Redelijk vastkokend tot melig
Geschikt voor = Verse consumptie en frites
http://www.groentenfruit.nl/index_product.asp?pg=6&p=351
Ik betwijfel de test niet, ik denk dat de aardappels heel oud waren, ze hadden een laag zetmeel en een hoog suiker gehalte. De soort zou meer zetmeel moeten hebben. Dit betekend dat het zetmeel is omgezet is in suikers, dus de aardappels oud waren en slecht bewaard. Ze waren ook flink groen (te licht gelegen) en aan het uitlopen ( te warm ) en verschrompeld ( uitgedroogd)
Deze factoren zorgen ervoor dat de aardappel zijn zetmeel omzet in suikers en kiemt, hij wil een plant worden en zet daarom zijn energievoorraad (zetmeel) om in suikers om ze te verbruiken.
AnneXvrijdag 18 mei 2012 @ 08:30
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 mei 2012 08:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik betwijfel de test niet, ik denk dat de aardappels heel oud waren, ze hadden een laag zetmeel en een hoog suiker gehalte. De soort zou meer zetmeel moeten hebben. Dit betekend dat het zetmeel is omgezet is in suikers, dus de aardappels oud waren en slecht bewaard. Ze waren ook flink groen (te licht gelegen) en aan het uitlopen ( te warm ) en verschrompeld ( uitgedroogd)
Deze factoren zorgen ervoor dat de aardappel zijn zetmeel omzet in suikers en kiemt, hij wil een plant worden en zet daarom zijn energievoorraad (zetmeel) om in suikers om ze te verbruiken.
Waarom vertellen ze dan niet, wat jij hier beschrijft.
De kennis maakt toch een kritische consument op smaak en kwaliteit !
Op school en/of thuis leert men dat niet (meer) .... 8)7
Pietverdrietvrijdag 18 mei 2012 @ 08:34
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 mei 2012 08:30 schreef AnneX het volgende:

[..]

Waarom vertellen ze dan niet, wat jij hier beschrijft.
De kennis maakt toch een kritische consument op smaak en kwaliteit !
Op school en/of thuis leert men dat niet (meer) .... 8)7
Het is TV, hap snap
Verder niet relevant, de aardappel was geen alleskunner, of dat nu het ras of slechte kwaliteit is, de aardappels waren kut.
AnneXvrijdag 18 mei 2012 @ 08:35
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 mei 2012 08:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het is TV, hap snap
Verder niet relevant, de aardappel was geen alleskunner, of dat nu het ras of slechte kwaliteit is, de aardappels waren kut.
:(
Pietverdrietvrijdag 18 mei 2012 @ 08:39
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 mei 2012 08:35 schreef AnneX het volgende:

[..]

:(
Waarom ben je nu boos? Denk je dat de Kvw wat geworden was als programma als het serieus was geweest? Welnee, het gaat om de hilarische telefoongesprekken en een beetje trappen. Het was leuke TV, maar de inhoud is al een tijdje steeds minder.
#ANONIEMvrijdag 18 mei 2012 @ 09:17
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 23:54 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Alleskokers voor mijn part. Daar weet de marketingafdeling van C1000 echt wel een leuk woordje voor te verzinnen. Je kan een aardappel gewoon geen alleskunner noemen als je hem niet eens fatsoenlijk kan frituren.

[..]

Nee alleskunner is marketing technisch veel slimmer. De gemiddelde c1000 aardappel koper gaat dat echt niet onderzoeken. Die ziet het en denkt: "he dat is makkelijk"
alorszondag 20 mei 2012 @ 22:00
Leuke aflevering. Ajouad O+
fespomaandag 21 mei 2012 @ 12:43
wat is dat voor onderzoek?
dus omdat de aardappel te donker wordt als je hem net zo lang frituurt als de 'goede' patat aardappel vinden ze deze niet geschikt.

bak hem korter / minder heet en je hebt lekkere patat
Guus Muisarmmaandag 21 mei 2012 @ 12:44
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 12:43 schreef fespo het volgende:
patat
Daar gaat het al fout.

Overigens wel vreemd dat ze goedkoper waren dan die wel hun naam hadden. Las al ergens dat mensen verwachtten dat ze gewoon de goedkoopste van het moment in die zakken doen. Je kan zo maar 2 weken later er een ander ras in hebben, staat namelijk geen ras op de zak.

Verder had die hele uitzending wel in 1,5 minuut gepast. Sloom.
MaximusTGmaandag 21 mei 2012 @ 17:24
quote:
0s.gif Op maandag 21 mei 2012 12:43 schreef fespo het volgende:
wat is dat voor onderzoek?
dus omdat de aardappel te donker wordt als je hem net zo lang frituurt als de 'goede' patat aardappel vinden ze deze niet geschikt.

bak hem korter / minder heet en je hebt lekkere patat
Dat is niet omdat ze hem te lang frituren. Je moet een bepaalde tijd frituren om de patates frites hun stevigheid/krokantheid te geven. Chips idem. Alleen bevatte die alleskunner blijkbaar teveel suiker. Daardoor wordt ie zo bruin. Er ontstaat acrylamide. En dat is niet zo goed voor je.

Grappigste vind ik dat de supermarktmedewerkers die ze bellen altijd maar dom nablaten wat erop staat. Waarom nou niet gewoon eerlijk zeggen aan de lijn dat ze met alleskunner bedoelen dat je em voornamelijk kan koken of pureren. En dat ie dan redelijk stevig blijft.
ßwoensdag 23 mei 2012 @ 23:33
Volgende aflevering:

De Keuringsdienst van Waarde onderzoekt een luchtverfrisser van onze grootgrutter met de naam 'buiten'. Een luchtverfrisser met buitenlucht. De Keuringsdienst wil het weten: welke buitenlucht is zo speciaal dat hij in een bus mag? Kan je niet beter gewoon een raampje openzetten? Waarschijnlijk wel, want op het etiket staat dat je de buitenlucht uit de bus niet in mag ademen. De Keuringsdienst van Waarde heeft een neus voor gebakken lucht en gaat in de uitzending van 24 mei naar buiten. Op zoek naar de plek waar de lucht gevangen is.
#ANONIEMwoensdag 23 mei 2012 @ 23:41
Die beschrijving - buitenlucht die je niet mag inademen _O-
rubbereendwoensdag 23 mei 2012 @ 23:56
:D mooi onderwerp
Pilesdonderdag 24 mei 2012 @ 20:22
Na de STER :)
Klonkdonderdag 24 mei 2012 @ 20:34
Briljant tot nu toe :D
chufidonderdag 24 mei 2012 @ 20:38
Buitenlucht van de AH .... _O_
#ANONIEMdonderdag 24 mei 2012 @ 20:43
Bij "massaspectrometer" dacht ik aan een apparaat dat zo'n grafiekje laat zien, zoals in CSI, niet dat die man alsnog zelf moet gaan ruiken naar alle geurcomponenten. :D
#ANONIEMdonderdag 24 mei 2012 @ 20:46
Wat een apparaat :D
ßdonderdag 24 mei 2012 @ 22:01
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 20:43 schreef Igen het volgende:
Bij "massaspectrometer" dacht ik aan een apparaat dat zo'n grafiekje laat zien, zoals in CSI, niet dat die man alsnog zelf moet gaan ruiken naar alle geurcomponenten. :D
Ik geloof ook niet dat de MS gebruikt is, enkel de gaschromatograaf en de 'sniffer'.
rubbereenddonderdag 24 mei 2012 @ 22:03
leuke uitzending _O-
golferdonderdag 24 mei 2012 @ 22:22
Geweldige uitzending weer. _O_

Die 'neus' van dat Belgische bedrijf Olfascan die al die geurtjes allemaal individueel kon herkennen. Dat is er eentje die bij de parfumindustrie heel rijk zou kunnen worden.
Pietverdrietdonderdag 24 mei 2012 @ 22:24
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 22:22 schreef golfer het volgende:
Geweldige uitzending weer. _O_

Die 'neus' van dat Belgische bedrijf Olfascan die al die geurtjes allemaal individueel kon herkennen. Dat is er eentje die bij de parfumindustrie heel rijk zou kunnen worden.
Hij werd natuurlijk wel geholpen door het apparaat wat de geurtjes uit elkaar haalt.
MaximusTGdonderdag 24 mei 2012 @ 22:27
Wat een droogkloot trouwens, die Kurt. "En wat als je nu een geur mist, omdat je met mij staat te praten?" (hou dan je mond ook eens trouwens). - " Tja, dan hebben we die gemist" :z
golferdonderdag 24 mei 2012 @ 22:28
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2012 22:24 schreef Pietverdriet het volgende:

Hij werd natuurlijk wel geholpen door het apparaat wat de geurtjes uit elkaar haalt.
Dan nog moet je ze allemaal kunnen herkennen en thuisbrengen.
Pietverdrietdonderdag 24 mei 2012 @ 22:33
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 22:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Dan nog moet je ze allemaal kunnen herkennen en thuisbrengen.
Natuurlijk
Felagunddonderdag 24 mei 2012 @ 22:36
Maar even terugkijken zo te lezen.
Pietverdrietdonderdag 24 mei 2012 @ 22:37
Vond het een matige aflevering.
ßdonderdag 24 mei 2012 @ 22:40
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond het een matige aflevering.
Ik vond het wel leuk entertainment, maar ik kon de conclusie al trekken voordat ik ook nog maar een minuut van de uitzending had gezien.
#ANONIEMdonderdag 24 mei 2012 @ 22:41
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Vond het een matige aflevering.
KRO bedankt.
Pietverdrietdonderdag 24 mei 2012 @ 22:44
Tja, de tijd dat ze bv kwamen met onthullingen dat het rundvlees in filet americain jaren oud afrikaans vlees was is voorbij
FkTwkGs2012donderdag 24 mei 2012 @ 22:50
luchtverfrissers :r
Pietverdrietdonderdag 24 mei 2012 @ 22:52
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 22:50 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
luchtverfrissers :r
Dat sowieso, een lucifer afstrijken werkt beter trouwens, het fosfor uit de kop bind het zwavelverbindingen die stinken
Klaplopervrijdag 25 mei 2012 @ 01:30
Terugkijken of niet?
MaximusTGvrijdag 25 mei 2012 @ 08:57
Mwa, niet voor opzienbarende onthullingen nee..
Wat blijkt, in een spuitbus 'Buiten' zit geen buitenlucht, maar een synthetisch mengsel van bloemengeuren. Waar je van gaat hoesten zo ranzig sterk is het. Goh..wie had dat gedacht zeg :Z
MPC60vrijdag 25 mei 2012 @ 08:59
Ben dus niet de enige die de kwaliteit naar beneden ziet kelderen. Het is nog maar een schim van het geniale programma dat het ooit was.
Sideshowbobbievrijdag 25 mei 2012 @ 09:03
Niet echt een verrassende aflevering, het antwoord was vrij duidelijk. Daar had eigenlijk geen aflevering aan te pas hoeven komen.

Het beste moment van de aflevering was wel:

SPOILER
KgqXh.jpg

Dus niet in je mond spuiten? :o
MaximusTGvrijdag 25 mei 2012 @ 09:22
Vond vooral Ersin irritant toen die man aan het ruiken was. Hartstikke lastig werk, moet je concentreren, kan ie zn mond niet even dichthouden.
HenkieVdVvrijdag 25 mei 2012 @ 12:31
Vond de laatste aflevering ook niet zo heel interessant.
Brentmeistervrijdag 25 mei 2012 @ 12:33
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 22:22 schreef golfer het volgende:
Geweldige uitzending weer. _O_

Die 'neus' van dat Belgische bedrijf Olfascan die al die geurtjes allemaal individueel kon herkennen. Dat is er eentje die bij de parfumindustrie heel rijk zou kunnen worden.
Kon zo een sketch zijn, hilarisch _O-
#ANONIEMvrijdag 25 mei 2012 @ 13:11
quote:
1s.gif Op donderdag 24 mei 2012 22:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat sowieso, een lucifer afstrijken werkt beter trouwens, het fosfor uit de kop bind het zwavelverbindingen die stinken
Yep. Lucifers liggen hier al jaren met succes op t toilet.
MaximusTGvrijdag 25 mei 2012 @ 13:18
Alleen bevatten de meeste moderne lucifers geen fosfor meer in de kop ;).
#ANONIEMvrijdag 25 mei 2012 @ 16:43
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 13:18 schreef MaximusTG het volgende:
Alleen bevatten de meeste moderne lucifers geen fosfor meer in de kop ;).
T werkt nog steeds
Pietverdrietvrijdag 25 mei 2012 @ 17:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 13:18 schreef MaximusTG het volgende:
Alleen bevatten de meeste moderne lucifers geen fosfor meer in de kop ;).
Vertel, waar zijn die mee gemaakt?


Moderne, milieuvriendelijke lucifers bevatten geen zwavel meer, maar een ijzer-fosforverbinding die ontleedt tot ijzeroxide en fosfaat.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Lucifer_(voorwerp)
ßwoensdag 30 mei 2012 @ 23:34
Uitzending van morgen:

Het is het minst kostbare stukje vlees dat er is: kip. Koop je kip bevroren, dan heb je haar voor nog geen drie euro en dertig cent. Anderhalve kilo kip zonder kop. Koud gemaakt voor een zacht prijsje. Zo zacht, dat de Keuringsdienst wil weten hoe het kan, voor zo goedkoop een heel dood dier op je bord. Een kip moet toch ook eten? Het geheim, vertelt de boer, zit hem dan ook in het kippenvoer. Een hoogwaardig goed waarmee een kuiken zich binnen enkele weken kan volvreten tot plofkip. En dat voor nog geen paar centen. Wondervoer is het. Zo wonderlijk, dat de Keuringsdienst aan het denken zet. Kunnen we die kip niet net zo goed overslaan? De Keuringsdienst van Waarde krabt zich achter de oren over de kosten van kip en pikt wat op over het wereldvoedselprobleem.
HenkieVdVwoensdag 30 mei 2012 @ 23:35
Kippetjes. O+
FkTwkGs2012woensdag 30 mei 2012 @ 23:35
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2012 23:34 schreef ß het volgende:
Uitzending van morgen:

Het is het minst kostbare stukje vlees dat er is: kip. Koop je kip bevroren, dan heb je haar voor nog geen drie euro en dertig cent. Anderhalve kilo kip zonder kop. Koud gemaakt voor een zacht prijsje. Zo zacht, dat de Keuringsdienst wil weten hoe het kan, voor zo goedkoop een heel dood dier op je bord. Een kip moet toch ook eten? Het geheim, vertelt de boer, zit hem dan ook in het kippenvoer. Een hoogwaardig goed waarmee een kuiken zich binnen enkele weken kan volvreten tot plofkip. En dat voor nog geen paar centen. Wondervoer is het. Zo wonderlijk, dat de Keuringsdienst aan het denken zet. Kunnen we die kip niet net zo goed overslaan? De Keuringsdienst van Waarde krabt zich achter de oren over de kosten van kip en pikt wat op over het wereldvoedselprobleem.
klinkt goed. hopelijk doen ze ook een goede analyse op dat voer :7 ben benieuwd.
Erasmowoensdag 30 mei 2012 @ 23:41
Klinkt als een interessante aflevering.
n0irdonderdag 31 mei 2012 @ 12:53
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2012 23:35 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

klinkt goed. hopelijk doen ze ook een goede analyse op dat voer :7 ben benieuwd.
Als Marijn het maar in haar mond stopt. :9
rubbereenddonderdag 31 mei 2012 @ 12:58
en als dit werkt gaan we ook gras proberen te eten
Felagunddonderdag 31 mei 2012 @ 13:08
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2012 23:41 schreef Erasmo het volgende:
Klinkt als een interessante aflevering.
Pilesdonderdag 31 mei 2012 @ 20:28
Kippenaflevering, altijd goed :)
Sideshowbobbiedonderdag 31 mei 2012 @ 20:29
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 20:28 schreef Piles het volgende:
Kippenaflevering, altijd goed :)
Palomardonderdag 31 mei 2012 @ 20:30
Separatorvlees van plofkippen :9~
#ANONIEMdonderdag 31 mei 2012 @ 20:33
BH bandje van Marijn O+
Sideshowbobbiedonderdag 31 mei 2012 @ 20:36
Plofkipjes :9~
Pilesdonderdag 31 mei 2012 @ 20:43
Wauw, 3,5kg voer voor 2,5kg kip _O_
vuvuzeladonderdag 31 mei 2012 @ 20:48
ik eet voortaan kippenvoer :D 35 cent voor een kilo per dag
Pilesdonderdag 31 mei 2012 @ 20:48
Alain _O_
chufidonderdag 31 mei 2012 @ 20:48
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 20:48 schreef vuvuzela het volgende:
ik eet voortaan kippenvoer :D 35 cent voor een kilo per dag
Krijg je ook nog mooie dikke dijen
Sideshowbobbiedonderdag 31 mei 2012 @ 20:49
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 20:48 schreef vuvuzela het volgende:
ik eet voortaan kippenvoer :D 35 cent voor een kilo per dag
Beetje water erbij, prima ^O^
chufidonderdag 31 mei 2012 @ 20:50
quote:
10s.gif Op donderdag 31 mei 2012 20:48 schreef Piles het volgende:
Alain _O_
_O- _O- _O- TokToktokkkke
Sideshowbobbiedonderdag 31 mei 2012 @ 20:51
750 gram per dag :D
Pilesdonderdag 31 mei 2012 @ 20:51
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2012 20:51 schreef Sideshowbobbie het volgende:
750 gram per dag :D
= 27 cent _O_
Van_Poppeldonderdag 31 mei 2012 @ 20:52
quote:
1s.gif Op donderdag 31 mei 2012 20:51 schreef Sideshowbobbie het volgende:
750 gram per dag :D
Dat lijkt me een behoorlijke opgave om dat naar binnen te werken. :P
chufidonderdag 31 mei 2012 @ 20:52
Alain: Eet je niet alles ?!!
Van_Poppeldonderdag 31 mei 2012 @ 20:56
3,5 kg voer = 5 dagen eten = 1 kip. Maar van 1 kip kun je niet 5 dagen eten.

Had er nog nooit zo naar gekeken. :P
golferdonderdag 31 mei 2012 @ 22:42
Leuke uitzending en grappig dat soepje dat Alain op het laatst maakte. ^O^
chufidonderdag 31 mei 2012 @ 22:58
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 22:42 schreef golfer het volgende:
Leuke uitzending en grappig dat soepje dat Alain op het laatst maakte. ^O^
Ja zo van door eten jij, bord leeg :)
HenkieVdVvrijdag 1 juni 2012 @ 00:01
Was wel weer leuk inderdaad. :) Lief ook al die kuikens. O+
golfervrijdag 1 juni 2012 @ 00:04
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 juni 2012 00:01 schreef HenkieVdV het volgende:
Was wel weer leuk inderdaad. :) Lief ook al die kuikens. O+
Vooral als zo op hun rug liggen weer rustig op de hand lagen. O+

En 6 weken later liggen ze op hun rug in de pan. :9
Felagundvrijdag 1 juni 2012 @ 00:04
Leuke aflevering idd, recept is overigens beschikbaar als je zelf zin hebt om de soep te maken:
http://keuringsdienstvanw(...)_soep_met_kippenvoer
MaximusTGvrijdag 1 juni 2012 @ 01:14
Ja, dit was wel een grappige aflevering, alhoewel dit meer op een 'Wilde Keuken' aflevering leek qua onderwerp en manier van journalistiek.

Heb em net gekeken via de site. Nu nog maar eens de 'Mint'aflevering van vorig jaar. Geweldig, vrouw aan de telefoon die beweert dat 'mint' niet de smaak is, waarop de verslaggever suggereert dat de smaak dan dus 'breeze', 'smash' , 'spear' is. En er ondertussen zo vals bij lacht.. _O- hilarisch.
Erasmovrijdag 1 juni 2012 @ 15:50
Leuke aflevering inderdaad. Het hoeft niet altijd een spectaculair schandaal te zijn maar het is soms ook gewoon leuk en informatief om te zien hoe een bepaald product tot stand komt.
ßdinsdag 5 juni 2012 @ 18:03
Aanstaande donderdag:

Je ziet het tegenwoordig steeds vaker, als je een product koopt, doet de producent van dat product iets voor het goede doel. Is dat allemaal goede bedoelingen? Is het een marketingtechniek van de grote bedrijven? Of allebei? De KVW stort zich op de Pampers. '1 pak = 1 vaccin' staat er op een pak luiers. Een 'levensreddend' vaccin, welteverstaan. Hoe werkt dit? Pampers doneert per verkocht pak luiers 0,05 aan Unicef; de waarde van een tetanusvaccin voor moeders en pasgeborenen in Derde Wereldlanden. Het doel is om tetanus de wereld uit te helpen. Pampers claimt dat ze hiermee al 100 miljoen levens hebben gered. Wat is het verhaal achter deze actie? De Keuringsdienst spreekt met artsen, Pampers, Unicef en belandt zelfs in een vaccinfabriek in Bulgarije. De slogan is helder en simpel maar de waarheid achter de slogan blijkt vaak een stuk ingewikkelder.
#ANONIEMdonderdag 7 juni 2012 @ 20:33
"Dus 'vaccin' is gewoon een moeilijk woord voor 'pak'?"
"Ja, ik denk het wel"
_O-
Andyydonderdag 7 juni 2012 @ 20:33
Een vaccin is een moeilijk woord voor pak? :')
En ze hebben vaccins tegen aids, Pampers? _O-
#ANONIEMdonderdag 7 juni 2012 @ 20:36
JA :D ze zegt eindelijk dat ze zwanger is!!
Van_Poppeldonderdag 7 juni 2012 @ 20:36
Ook mooi te zien dat die arts zijn kennis van wikipedia haalt. :P
Andyydonderdag 7 juni 2012 @ 20:37
Tsja, als het een ziekte is waar hij zelf nog geen ervaring mee heeft, lijkt het me vrij lastig om er veel nuttigs over te zeggen :P
Andyydonderdag 7 juni 2012 @ 20:38
Ze maken verlies op een pak dus :')
Nihaodonderdag 7 juni 2012 @ 20:39
Wat zitten daar bij Pampers voor lui aan de telefoon zeg :')

Marijn ( O+ ) staat op ploffen trouwens
chufidonderdag 7 juni 2012 @ 20:39
quote:
6s.gif Op donderdag 7 juni 2012 20:38 schreef Andyy het volgende:
Ze maken verlies op een pak dus :')
Heerlijk die helpdesk meisjes hahaha ....
Paul-89donderdag 7 juni 2012 @ 20:39
7,50 per pak, sure...
chufidonderdag 7 juni 2012 @ 20:41
Oeps inkopen maar zonder transportregeling :)
Van_Poppeldonderdag 7 juni 2012 @ 20:45
Ik zou daar niet graag rondlopen :X
snellejelledonderdag 7 juni 2012 @ 20:45
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2012 20:36 schreef Van_Poppel het volgende:
Ook mooi te zien dat die arts zijn kennis van wikipedia haalt. :P
Dat was geen wikipedia maar een medische encyclopedie :+
Andyydonderdag 7 juni 2012 @ 20:51
100 miljoen levens, yeah right :')
Van_Poppeldonderdag 7 juni 2012 @ 20:52
Realistische en eerlijke PR-dame
snellejelledonderdag 7 juni 2012 @ 20:52
Ze is iig eerlijk; het is marketing, geen liefdadigheid.
snellejelledonderdag 7 juni 2012 @ 20:53
1,35.... 27 pakken pampers. Da's een half jaartje :P
ddxdonderdag 7 juni 2012 @ 20:55
En wat gaan ze nu in aflevering 2 onderzoeken ?
#ANONIEMdonderdag 7 juni 2012 @ 20:56
Hoe de vaccins op hun bestemming aankomen.

Dat zal wel de invloed van de verschuiving van ntr naar kro zijn?
Kidney_bean01donderdag 7 juni 2012 @ 21:28
quote:
0s.gif Op donderdag 7 juni 2012 20:56 schreef Igen het volgende:
Hoe de vaccins op hun bestemming aankomen.

Dat zal wel de invloed van de verschuiving van ntr naar kro zijn?
wil niet lullig doen, maar kijk daarvoor vooral ook naar Ewan McGregor's Cold Chain Mission, dat op de BBC uitgezonden is. Dat ging over hoe de vaccinaties voor polio op de meest rare locaties worden gebracht :)
MaximusTGdonderdag 7 juni 2012 @ 23:08
quote:
14s.gif Op donderdag 7 juni 2012 20:52 schreef Van_Poppel het volgende:
Realistische en eerlijke PR-dame
Zeker, ben het nu aan het terugkijken, hehe, die heeft de kerel van de Keuringsdienst mooi te pakken. Willen ze het ontmaskeren als puur commercieel.. Geeft ze het zelf toe _O- .
golfervrijdag 8 juni 2012 @ 00:19
quote:
6s.gif Op donderdag 7 juni 2012 20:33 schreef Andyy het volgende:
Een vaccin is een moeilijk woord voor pak? :')
En ze hebben vaccins tegen aids, Pampers? _O-
Ja, die telefonische helpdeskmutsen worden steeds erger en dommer. _O-
golfervrijdag 8 juni 2012 @ 00:20
Maar ze gaan dus in het najaar verder met de speurtocht en kijken of die vaccins daadwerkelijk terecht komen bij de mensen waar ze voor bedoelt zijn. ^O^
Walter81vrijdag 8 juni 2012 @ 10:18
quote:
1s.gif Op donderdag 7 juni 2012 20:45 schreef snellejelle het volgende:

[..]

Dat was geen wikipedia maar een medische encyclopedie :+
Hij liet gewoon deze pagina zien:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tetanus
Erasmovrijdag 8 juni 2012 @ 21:46
Ligt het aan mij of ruik ik wat groters :P

Oh en die fabriek; genoeg tetanus om achterlijk veel mensen te doden en ze stoppen het in een tafelmodelkoelkast met een hangslotje :D
Felagundzaterdag 9 juni 2012 @ 00:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 juni 2012 21:46 schreef Erasmo het volgende:
Ligt het aan mij of ruik ik wat groters :P

Oh en die fabriek; genoeg tetanus om achterlijk veel mensen te doden en ze stoppen het in een tafelmodelkoelkast met een hangslotje :D
Een beetje opvallend, wat ik ook opvallend vond is het verschil in kosten tussen de verschillende vaccinaties. Jammer dat ze daar niet dieper op in gingen. Wat maakt een Tetanusprik zo goedkoop t.o.v. andere vaccinaties.

Ook jammer dat het pas in november weer terug komt.
#ANONIEMzaterdag 9 juni 2012 @ 00:42
quote:
0s.gif Op zaterdag 9 juni 2012 00:33 schreef Felagund het volgende:

[..]

Een beetje opvallend, wat ik ook opvallend vond is het verschil in kosten tussen de verschillende vaccinaties. Jammer dat ze daar niet dieper op in gingen. Wat maakt een Tetanusprik zo goedkoop t.o.v. andere vaccinaties.
Zal wel te maken hebben met patenten. Medicijnen zijn duur om te ontwikkelen, dus een farmaceutisch bedrijf zal er patent op aanvragen en zo lang dat patent geldig is veel geld voor het medicijn vragen om de ontwikkelingskosten terug te kunnen verdienen.

Het tetanus-vaccin is daarentegen al heel oud, in 1930 bestond het al, lees ik. Dan is het patent dus allang verlopen en kan iedereen (bijvoorbeeld zo'n Bulgaars bedrijfje) het tegen een dumpprijs op de markt brengen.
alorswoensdag 20 juni 2012 @ 21:38
Ik kijk nu die over die luiers terug.

'Eén pak is één vaccin, één verpakking dus'

'Ja dan krijgen ze in Afrika een vaccin tegen Aids enzo' Die kop van Ersin ook, :{ :')

godsamme _O- _O-
thetteswoensdag 20 juni 2012 @ 21:40
Uiteindelijk viel dit seizoen met nieuwe gezichten en bij de KRO me alles mee. Maarten blijft een held.
fespodonderdag 21 juni 2012 @ 23:00
herhaling.
die kebap van 100% varkensvlees _O-
Pilesdonderdag 5 juli 2012 @ 20:51
Die met die sperziebonen had ik nog niet gezien, handig, herhaling :P
Sideshowbobbiedonderdag 5 juli 2012 @ 20:53
quote:
0s.gif Op donderdag 5 juli 2012 20:51 schreef Piles het volgende:
Die met die sperziebonen had ik nog niet gezien, handig, herhaling :P
Hier net zo :P
thettesdonderdag 5 juli 2012 @ 22:05
Was dat diedatze naar kenia gaan?
ddxzaterdag 8 september 2012 @ 20:01
Voor de mensen die Channel 4 kunnen ontvangen, daar start maandag het programma Food Unwrapped.
De aankondiging die ik net zag leek erg veel op Keuringsdienst van waarde.

Maandag ga ik iig kijken.

http://www.channel4.com/programmes/food-unwrapped
Pietverdrietzaterdag 8 september 2012 @ 20:36
Agenda zet
fotostarterzaterdag 8 september 2012 @ 22:45
Die zender kan ik niet ontvangen :'(
Pietverdrietzaterdag 8 september 2012 @ 23:07
quote:
3s.gif Op zaterdag 8 september 2012 22:45 schreef fotostarter het volgende:
Die zender kan ik niet ontvangen :'(
Kabel er uit flikkeren en een schotel nemen. Alle britse zenders als ITV BBC chanel 4/5 etc zijn free to air.
fotostarterzaterdag 8 september 2012 @ 23:10
quote:
1s.gif Op zaterdag 8 september 2012 23:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kabel er uit flikkeren en een schotel nemen. Alle britse zenders als ITV BBC chanel 4/5 etc zijn free to air.
Ik dacht, laat ik UPC royaal nemen, heb ik alle zenders... -O-
Pietverdrietmaandag 10 september 2012 @ 21:40
Ik zit er naar te kijken, het is idd een britse versie van de keuringsdienst, precies hetzelfde format met telefoontjes en rapportages
Pietverdrietmaandag 10 september 2012 @ 21:41
Grapefruit partjes maken ze net zo als manderijnpartjes in blik.
MaximusTGmaandag 10 september 2012 @ 21:42
Gaat het om dit http://en.wikipedia.org/wiki/Unwrapped programma?

Eens kijken of die te downloaden is. Altijd leuk om eens te kijken.
Pietverdrietmaandag 10 september 2012 @ 21:44
quote:
0s.gif Op maandag 10 september 2012 21:42 schreef MaximusTG het volgende:
Gaat het om dit http://en.wikipedia.org/wiki/Unwrapped programma?

Eens kijken of die te downloaden is. Altijd leuk om eens te kijken.
Nee, dat is een amerikaans programma van 11 jaar geleden.
Geen idee of dat hetzelfde format is.
Pietverdrietmaandag 10 september 2012 @ 21:52
De originele versie beter, zit totaal geen spanningsopbouw in, waar ze bij de kvw een hele of twee afleveringen over doen, doen ze hier in 5 minuten.
MaximusTGmaandag 10 september 2012 @ 21:56
De Engelse versie bedoel je dan neem ik aan? Ik zie inderdaad dat dat een andere is. Kon em niet zo snel vinden op google, maar niet zo gek als er nog maar twee afleveringen van zijn...
Die Amerikaanse is meer een soort How it's made als ik het goed begrijp.

Jammer dat de NLse KvW ook niet meer is wat het was :(.
Pietverdrietmaandag 10 september 2012 @ 21:58
Ze hadden gewoon eerder moeten stoppen of betere research redactie moeten nemen. De onderwerpen waren wel een beetje op.
Hoewel ijzer in de Cornflakes wel een hoogtepunt was.
ddxdinsdag 2 oktober 2012 @ 22:11
Nu aantal aflevering gezien van Food Unwrapped.
Zijn eigenlijk gewoon 2 afleveringen van 12 minuten met verschillende onderwerpen (en reclame tussendoor)
Idd hoog tempo, maar best leuk om te kijken.
Pietverdrietdinsdag 2 oktober 2012 @ 22:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 2 oktober 2012 22:11 schreef ddx het volgende:
Nu aantal aflevering gezien van Food Unwrapped.
Zijn eigenlijk gewoon 2 afleveringen van 12 minuten met verschillende onderwerpen (en reclame tussendoor)
Idd hoog tempo, maar best leuk om te kijken.
Vind je het niet een heel slap aftreksel van KvW?
ddxwoensdag 3 oktober 2012 @ 00:40
Daarmee vergeleken wel ja, al is dat de laatste tijd ook niet echt bijzonder.
Maar gewoon als programma best leuk om naar te kijken.
ßdonderdag 1 november 2012 @ 18:17
Nieuwe aflevering vanavond 20.25 Ned 3:

De Keuringsdienst eet kogelbiefstuk
Ook in het nieuwe seizoen krijgt de Keuringsdienst van waarde verbazingwekkende antwoorden op simpele vragen. In de eerste aflevering zet de Keuringsdienst zijn tanden in een kogelbiefstuk.

Bij de supermarkt ligt biefstuk en kogelbiefstuk in het schap. Die laatste vleessoort is chiquer, duurder ook. Dat komt door het woordje kogel. Uit een nieuwe aflevering van de Keuringsdienst van waarde blijkt dat iedere koe kogels in zijn kont heeft. Daar kun je kogelbiefstuk van snijden. Maar volgens de slager verkoopt de supermarkt meer kogels dan we uit de billen van koeien kunnen halen. De Keuringsdienst snijdt daarom een gevoelig stukje vlees aan. Is het wel kogelbiefstuk wat we eten?

Ook dit seizoen komen er verrassende feitjes op tafel. Onder meer over de appels in de appelsap en over de krokante snack van het Chinese restaurant om de hoek. Zo ontdek je wat je nog niet wist over kroepoek.
chufidonderdag 1 november 2012 @ 18:19
En ik moet nog eten :)
golferdonderdag 1 november 2012 @ 18:49
Geprogrammeerd. ^O^
alorsdonderdag 1 november 2012 @ 20:22
Na de Ster!
Sideshowbobbiedonderdag 1 november 2012 @ 20:32
Mmm, biefstuk :9~
henkde_jdonderdag 1 november 2012 @ 20:35
Domme klantenservicemedewerkers :r
Sideshowbobbiedonderdag 1 november 2012 @ 20:35
Marijn O+
henkde_jdonderdag 1 november 2012 @ 20:36
Die man ziet er wel uit als een echte slager :D
ddxdonderdag 1 november 2012 @ 20:39
Mooie man ja :)

Biefstuk bij supermarkt :(
2 mini stukjes samen in pakje en dan meestal ook nog flink ingesneden.
#ANONIEMdonderdag 1 november 2012 @ 20:40
Marijn is ook een lekker mals stukje vlees.
#ANONIEMdonderdag 1 november 2012 @ 20:41
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 20:35 schreef henkde_j het volgende:
Domme klantenservicemedewerkers :r
#ANONIEMdonderdag 1 november 2012 @ 20:49
Waarom zou je in godsnaam aan een patholoog vragen of hij biefstuk kan onderscheiden?
ßdonderdag 1 november 2012 @ 20:51
Welke winkel is die zielige?
#ANONIEMdonderdag 1 november 2012 @ 20:51
Aldi
#ANONIEMdonderdag 1 november 2012 @ 20:51
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 20:51 schreef ß het volgende:
Welke winkel is die zielige?
Volgens mij is die van de lidl, althans dat merk verkopen ze daar wel.
#ANONIEMdonderdag 1 november 2012 @ 20:52
Ja bedoel Lidl. Verpakking:

http://superjerijk.nl/aanbieding.php?Duitse+biefstuk,3850,18003,1

en ja dit is niet de biefstuk ;)
Speculariumdonderdag 1 november 2012 @ 20:53
quote:
15s.gif Op donderdag 1 november 2012 20:49 schreef clumsy_clown het volgende:
Waarom zou je in godsnaam aan een patholoog vragen of hij biefstuk kan onderscheiden?
Die herkent de samenstelling van verschillende weefsels.
#ANONIEMdonderdag 1 november 2012 @ 20:54
quote:
1s.gif Op donderdag 1 november 2012 20:51 schreef Arthur_Spooner het volgende:

[..]

Volgens mij is die van de lidl, althans dat merk verkopen ze daar wel.
Dit zegt Google idd. Verbaast me dat de AH de slager zo positief kreeg. Maar goed, ik koop dan ook van m'n levensdagen geen vlees bij de supermarkt.
Speculariumdonderdag 1 november 2012 @ 20:54
Die Turk moet alleen dat PowNews toontje wat minder doen.
#ANONIEMdonderdag 1 november 2012 @ 20:54
quote:
2s.gif Op donderdag 1 november 2012 20:54 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Dit zegt Google idd. Verbaast me dat de AH de slager zo positief kreeg. Maar goed, ik koop dan ook van m'n levensdagen geen vlees bij de supermarkt.
Helaas sterft de slager uit ;(
#ANONIEMdonderdag 1 november 2012 @ 20:55
"Oke" als enige antwoord :')
Speculariumdonderdag 1 november 2012 @ 20:55
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 20:54 schreef TUFKAL het volgende:

[..]

Helaas sterft de slager uit ;(
Valt mee, nu zijn de Turken in opkomst.
#ANONIEMdonderdag 1 november 2012 @ 20:56
quote:
9s.gif Op donderdag 1 november 2012 20:53 schreef Specularium het volgende:

[..]

Die herkent de samenstelling van verschillende weefsels.
In een mens, ja. Granted, de verschillen zijn klein, maar wel een érg vergezochte vraag.
ddxdonderdag 1 november 2012 @ 20:56
Maar kan iemand mij uitleggen waarom ze bij de meeste supermarkten biefstuks in 2 stuks snijden/verpakken en dan ook nog eens flink erop in gaan hakken ? (zoals je net dus in de uitzending zag)
#ANONIEMdonderdag 1 november 2012 @ 20:57
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 20:56 schreef ddx het volgende:
Maar kan iemand mij uitleggen waarom ze bij de meeste supermarkten biefstuks in 2 stuks snijden/verpakken en dan ook nog eens flink erop in gaan hakken ? (zoals je net dus in de uitzending zag)
Omdat de gewone consument dan denkt: zo groot stuk vlees en ook nog twee stuks!!
#ANONIEMdonderdag 1 november 2012 @ 20:57
quote:
2s.gif Op donderdag 1 november 2012 20:54 schreef clumsy_clown het volgende:

[..]

Dit zegt Google idd. Verbaast me dat de AH de slager zo positief kreeg. Maar goed, ik koop dan ook van m'n levensdagen geen vlees bij de supermarkt.
Hoewel ik graag bij de Lidl kom vind ik het vlees daar ronduit slecht. Als je de kipfilets alleen al ziet... Dat zijn enorme hompen, waarschijnlijk vol met water.
#ANONIEMdonderdag 1 november 2012 @ 20:59
quote:
9s.gif Op donderdag 1 november 2012 20:55 schreef Specularium het volgende:

[..]

Valt mee, nu zijn de Turken in opkomst.
Nou, door die opkomst is de kwaliteit van de halalslager juist flink achteruit gegaan vinnik. Een paar jaar geleden was je er veel zekerder van dat je een goed en goedkoop stuk vlees kreeg bij Ali.
Pietverdrietdonderdag 1 november 2012 @ 21:03
Kijk nu de opname
golferdonderdag 1 november 2012 @ 21:14
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 20:36 schreef henkde_j het volgende:
Die man ziet er wel uit als een echte slager :D
Echt wel hè? Prototype.

We worden dus weer belazerd bij het leven en het is voor ons haast niet te zien of iets kogel- of gewone biefstuk is.

Kan op de site niet zo gauw de uitslag van hun mini-testje zien?
Godtjedonderdag 1 november 2012 @ 21:20
Uitslag staat niet op de site. Of in elk geval door niemand nog gevonden. ook op facebook genoeg vragen er over.
Pietverdrietdonderdag 1 november 2012 @ 21:27
Mijn mening
1. Als er kogelbiefstuk op staat moet het kogel zijn
2. Hoe goed een steak is, ligt aan veel meer dan de naam. Een goed afgehangen gemarmerde ribeye is malser en smaakvoller dan het gros van de supermarktbiefstuk. De kwaliteit van supermarktvlees is om te huilen, te gillen van woede.
alorsdonderdag 1 november 2012 @ 21:34
Sowieso hoe biefstuk er in de supermarkt alleen al uitziet, een egaal platgeslagen rood plakje vlees :')
Pietverdrietdonderdag 1 november 2012 @ 21:49
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 21:34 schreef alors het volgende:
Sowieso hoe biefstuk er in de supermarkt alleen al uitziet, een egaal platgeslagen rood plakje vlees :')
Het trieste is, leg echte goede steaks er naast, en er is geen hond die ze koopt.
AnneXdonderdag 1 november 2012 @ 21:49
Een paar jaar terug hadden wij een kleine echte slager ( die toen nog slachtte)!in het dorp.
Op vrijdag was de biefstuk goedkoper, handig want het is toch een stuk
"Luxe" vlees voor de zondag... :Y)

En dan vroeg de slager de week later, hoe het was ?
Een keer stond zijn zoon er, ook slager, en ik vertelde dat de vorige week het
heerlijk was en smolt in de mond! :Y)

Oh, vorige week: " dat was Kees", die liep bij ons op de dijk ! w/
#ANONIEMdonderdag 1 november 2012 @ 22:40
Lijstje staat op de website:
quote:
C1000 Premium Kogelbiefstuk (¤19,90 p/kilo)
“Zeer gekerfd. Misdaad. Absoluut geen kogel”.

Vomar Kogelbiefstuk (¤19,90 p/kilo)
“Erg blank vlees, maar dat zegt niets over de smaak. Hoogstwaarschijnlijk wel kogelbiefstuk”.

Dirk van den Broek Kogelbiefstuk (¤20,50 p/kilo)
“Onzeker. Ik durff geen mening te geven. Zou goed kogelbiefstuk kunnen zijn, maar wel erg geprikt, wat niet nodig zou moeten zijn”.

Lidl - Oldenlander Kogelbiefstuk (¤14,99 p/kilo)
“Dit lijkt meer op een schoenzool. Vol met pezen. Ik schaam me voor dit stuk vlees. Absoluut geen kogelbiefstuk”.

Albert Heijn Kogelbiefstuk (¤19,98 p/kilo)
“Mooi rode kleur. Het zou kogel kunnen zijn, maar ik denk eerder dat het een biefstuk van goede kwaliteit betreft”.

Coop Kogelbiefstuk (¤ 19,99 p/kilo)
“Vrij grof van structuur. Ik twijfel of het kogel is. Maar wel een goede biefstuk. Onbeslist”.


[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 01-11-2012 22:40:33 ]
alorsdonderdag 1 november 2012 @ 22:44
Ik zal het nog even terugkijken :)

Ajouad op de brommer met die koelbox _O-
Die slager is ook echt zo'n typische, mooi figuur :D Toch jammer dat zulk soort oplichting gewoon maar kan. Als je weet aan hoeveel regels veehouders zich moeten houden en de hele papierwinkel die daarbij hoort is het wel treurig dat de volgende schakel gewoon kan rommelen.

Hmm morgen maar weer een origineel stukje ossehaas van eigen koe :9~
ArnieAlbertsdonderdag 1 november 2012 @ 22:54
Nu voor het eerst een Tony Chocolonely-reep aan het verorberen :)
Pietverdrietdonderdag 1 november 2012 @ 22:55
quote:
0s.gif Op donderdag 1 november 2012 22:54 schreef ArnieAlberts het volgende:
Nu voor het eerst een Tony Chocolonely-reep aan het verorberen :)
Heb het ook wel eens gekocht, niet een bijzonder goede of lekkere chocolade
ArnieAlbertsdonderdag 1 november 2012 @ 22:58
quote:
1s.gif Op donderdag 1 november 2012 22:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb het ook wel eens gekocht, niet een bijzonder goede of lekkere chocolade
Mwah, die andere smaken die ze hebben zijn niet slecht :)
Karrel_Laaglawaaivrijdag 2 november 2012 @ 12:32
Die aparte smaken van Tony Chocolonely zijn heerlijk.
Werken ze daar samen met Chocstar?
Erasmovrijdag 2 november 2012 @ 20:36
Goede aflevering, de KRO begint het te leren. Alleen die onthulstukjes aan het begin blijven me irriteren. Bezoek aan het slachthuis was mooi om te zien.
quote:
1s.gif Op donderdag 1 november 2012 22:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb het ook wel eens gekocht, niet een bijzonder goede of lekkere chocolade
Het komt dan ook uit een tijd waarin er amper tot geen fairtraide ed. producten op de markt waren, het was wellicht meer het statement wat belangrijker is bij die repen.

quote:
Nadat in het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde was aangetoond dat geen enkele chocoladefabrikant die het Harkin-Engel Protocol had getekend zich hield aan de afspraken die waren gemaakt in 2001 (namelijk vanaf 2005 slaafvrije chocolade op de markt brengen), besloten de makers onder het motto "if you can't beat them, join them" hun eigen slaafvrije chocolade te produceren en op de markt te brengen. De naam Tony's Chocolonely verwijst naar medewerker Teun van de Keuken, die op 22 maart 2004 aangifte deed van medeplichtigheid aan slavernij omdat hij thuis chocoladerepen had gegeten waarvan redelijkerwijs aanneembaar was dat een gedeelte van de cacao ervan door kindslaven was geproduceerd. Uiteindelijk werd zijn aangifte niet ontvankelijk verklaard, waartegen Van de Keuken in beroep ging.

Op 6 februari 2007 bepaalde de rechter in Amsterdam dat er voldoende was aangetoond dat de Tony's Chocolonely-chocolade slaafvrij wordt geproduceerd. De importeur van Zwitserse chocolade Bellissimo had de programmamakers voor de rechter gedaagd omdat ze volgens Bellissimo niet zouden kunnen garanderen dat de reep volledig slaafvrij wordt geproduceerd, waardoor de eigen Swiss- en Swiss Noir-chocoladerepen onterecht in een kwaad daglicht zou komen te staan.
De afleveringen over de chocolade waren imho de beste van de KVW, ze hebben toen een echt diepe indruk op mij gemaakt.
Adameswoensdag 7 november 2012 @ 01:21
Net 3 afleveringen terug gekeken:
biefstuk, een goede en interessante aflevering. Viel alleen niet heel veel over te vertellen
pesto, standaard gedoe over authentiek en supermarktpot, lijkt me geen verrassing dat die vers bereide pesto in Genova beter smaakt. Wel erg kunnen lachem om die Bertolli gast die zegt dat hij zelf ook aardappels erin gooit, waarna de rest van de medewerkers met een big smile staan en het stukje dat die kerel gaat kijken bij de pijnpoombittenteler. Reist die dat pokke end voor 15 seconden aan tv.
walnoot op kaas, met de meest absurde manieren zijn ze bezig om walnoten open te krijgen, terwijl het vrij gemakkelijk is om een halve walnoot te verkrijgen als je een mesje in de noot zet en dan openwipt. Dan heb je geen kracht op de noot, waardoor hij op zijn hoogst soms in 2 niet gelijke stukken kan worden verdeeld.

Verder, ik hou wel van de onderzoekers dat ze met een knullige onwetendheid de dingen gaan onderzoeken, maar wat zou het fijn zijn als ze zo'n Derk Bolt zouden hebben die 159 talen kan spreken. Al zou 5 ook al genoeg zijn, naast hun redelijke Engels komen ze toch voornamelijk in Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland.

edit: ik zie nu dat de walnootaflevering een herhaling is van 2009, de pesto ook

[ Bericht 5% gewijzigd door Adames op 07-11-2012 01:43:05 ]
ßwoensdag 7 november 2012 @ 11:31
Aflevering voor Morgen:

Bruine appels in appelsap

Welke appels gaan er in de appelsap? De Keuringsdienst van Waarde krijgt het antwoord in een Oost-Europese boomgaard.

Pers je een sinaasappel, dan krijg je jus d’orange. Pers je een appel, dan krijg je… De Keuringsdienst van Waarde zoekt uit wat je dan krijgt. Appels persen, dat doe je namelijk niet. Je koopt gewoon een goudgeel drankje uit het schap.

Op het plaatje op de verpakking staan mooie appels: rood, groen of een beetje van beide. Welke rassen zijn dat? De Keuringsdienst van Waarde gaat op onderzoek uit en komt in een Oost-Europese boomgaard terecht. Er is één bijzondere soort, zo blijkt. Die hebben we nog nooit op de verpakking gezien, maar hij gaat er wel in: de bruine appel.
Adameswoensdag 7 november 2012 @ 17:49
wat gek zeg dat daar niet de beste appels voor worden gebruikt.
MaximusTGwoensdag 7 november 2012 @ 18:25
Nou idd, wat een openbaring :Z
Pietverdrietwoensdag 7 november 2012 @ 18:36
Onthullender is vind ik dat appelsap net zo veel suiker bevat als cola, en net zo zuur is, en dus net zo een ramp voor het kindergebit dan cola.
MaximusTGwoensdag 7 november 2012 @ 18:40
Interessant feitje daarbij is dat niet alleen de zuurgraad daarbij van belang is, maar ook de buffercapaciteit. Kortweg is dat laatste een maat voor hoe snel de pH weer richting de 7 gaat in de mondholte.
Pietverdrietwoensdag 7 november 2012 @ 20:18
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 18:40 schreef MaximusTG het volgende:
Interessant feitje daarbij is dat niet alleen de zuurgraad daarbij van belang is, maar ook de buffercapaciteit. Kortweg is dat laatste een maat voor hoe snel de pH weer richting de 7 gaat in de mondholte.
En hoe ligt deze bij cola en appelsap?
Walter81woensdag 7 november 2012 @ 20:42
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Onthullender is vind ik dat appelsap net zo veel suiker bevat als cola, en net zo zuur is, en dus net zo een ramp voor het kindergebit dan cola.
Niet alleen voor dat van een kind.
Ons glazuur gaat door het zuurin o.a. frisdrank, wijn en vruchtensappen ook helemaal onherstelbaar naar de klote.
En daar hoor je die frisdrankfabrikanten niet over.
Ik heb Coca Cola Nederland eens gemaild over een advertentie waarin ze vertelden dat Cola Light helemaal geen kwaad kan voor de gezondheid. Over het zuur werd geen woord gerept. En in hun antwoord gaven ze ook niet toe aan de schade die die troep veroorzaakt.
Adameswoensdag 7 november 2012 @ 20:44
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Onthullender is vind ik dat appelsap net zo veel suiker bevat als cola, en net zo zuur is, en dus net zo een ramp voor het kindergebit dan cola.
waarschijnlijk wel meer, ik vind cola helemaal niet zo heel veel suiker bevatten vergeleken met de rest van de frisdranken.
Pietverdrietwoensdag 7 november 2012 @ 22:09
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 20:44 schreef Adames het volgende:

[..]

waarschijnlijk wel meer, ik vind cola helemaal niet zo heel veel suiker bevatten vergeleken met de rest van de frisdranken.
Er zijn frisdranken met nog meer suiker? (Ik drink nooit fris)
Adameswoensdag 7 november 2012 @ 22:37
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2012 22:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er zijn frisdranken met nog meer suiker? (Ik drink nooit fris)
ja, cola valt op zich nog wel mee. Van de frisdranken heeft Tonic nog de meeste suiker, daarna Bitter Lemon, Cassis, Fanta en dan Cola. (dan laat ik een paar erbuiten die ik niet weet) Voordat Lipton over ging op dat sevia, bevatte Ice Tea Green ook bijna evenveel suiker als een glas cola. Een glas aangelengde ranja volgens de 1:7 dosering is ook minstens even veel suiker.

Overigens heb ik het dan wel alleen over de Coca Cola merken, maar ik neem aan dat er weinig verschil zit met de schweppes, 7-up, sisi en pepsi
MaximusTGdonderdag 8 november 2012 @ 10:53
quote:
1s.gif Op woensdag 7 november 2012 20:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En hoe ligt deze bij cola en appelsap?
Zie dit onderzoek: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2980607/

Komt er op neer dat de initiele pH van fruitsap hoger ligt dan koolzuurhoudende dranken (dus minder zuur) maar dat de sappen veel meer base nodig hadden om de pH naar neutraal te brengen.
#ANONIEMdonderdag 8 november 2012 @ 12:38
quote:
0s.gif Op woensdag 7 november 2012 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Onthullender is vind ik dat appelsap net zo veel suiker bevat als cola, en net zo zuur is, en dus net zo een ramp voor het kindergebit dan cola.
En dan geven in Duitsland ouders hun kinderen Apfelschorle mee omdat dat dan prikkellimonade maar dan wel gezond zou zijn. |:(
MaximusTGdonderdag 8 november 2012 @ 15:14
Och ja, het komt met voedsel toch altijd gewoon neer op een kwestie van frequentie? Als je zo gaat redeneren kan je beter alleen water drinken en je voedingsstoffen via infuus binnenkrijgen.
Als die kinderen maar niet de hele dag een grote beker met drankje bij zich hebben om er de hele tijd aan te lurken. Dán krijg je dus dat je de pH in je mond voor langere tijd verlaagt.
Pietverdrietdonderdag 8 november 2012 @ 15:38
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2012 12:38 schreef Igen het volgende:

[..]

En dan geven in Duitsland ouders hun kinderen Apfelschorle mee omdat dat dan prikkellimonade maar dan wel gezond zou zijn. |:(
Scheelt toch weer de helft aan suiker
Adamesdonderdag 8 november 2012 @ 20:39
ja achterlijke, als je zelf appelsap maakt dan vermaal je inderdaad geen appels, maar gebruik je bijv stoom.
henkde_jdonderdag 8 november 2012 @ 20:44
Zijn ze het statief vergeten? :')
Beetje shaky beelden allemaal. Niet zo strak gefilmd als normaal
golferdonderdag 8 november 2012 @ 22:02
Gewoon weer een duidelijke uitzending.
Appels sap eruit, water laten verdampen, concentraat en aroma opvangen. Verhandelen en weer laten aanlengen in Nederland.
Dat Riedel zo moeilijk en geheimzinnig deed over het proces sloeg nergens op. Of mochten we niet weten dat er die aroma's (stripsels???) aan toegevoegd worden?
MaximusTGdonderdag 8 november 2012 @ 22:48
Nou inderdaad, het doet met altijd goed als ze gewoon open zijn en alles laten zien, en er trots op zijn (!) zoals die man in Polen. Niks mee toch? Tis toch geen schande dat er beschadigde appels voor sap gebruikt worden?
Daarbij snap ik best waarom ze sap concentreren; dat is natuurlijk puur een besparing op transport en brandstof. Wederom niks mis mee. Maar ze zijn natuurlijk bang dat hun sap zo als 'kunstmatig' wordt neergezet.

[ Bericht 33% gewijzigd door MaximusTG op 08-11-2012 22:55:23 ]
ßwoensdag 14 november 2012 @ 22:47
Morgen:

Het grote kroepoekmysterie

De Keuringsdienst van waarde onderzoekt deze week kroepoek. Iedereen kent het, maar wat is het eigenlijk?

Kroepoek is zo vertrouwd als de Chinees om de hoek. Kloepoek, zeggen de Chinezen. Het zijn lange witte plakken, toegevoegd aan Chinese gerechten en verpakt in een plastic tasje, naast de sambal. Maar wat is kroepoek eigenlijk? De Keuringsdienst van waarde zoekt het antwoord.

Het blijkt een lastige vraag. Een vraag bovendien waar de Chinees geen antwoord op heeft. De Keuringsdienst van Waarde duikt daarom in het mysterie van de kroepoek en belooft een aflevering waar je vette vingers van krijgt.
Magere_Geinwoensdag 14 november 2012 @ 23:03
quote:
0s.gif Op woensdag 14 november 2012 22:47 schreef ß het volgende:
Morgen:

Het grote kroepoekmysterie

De Keuringsdienst .... mysterie van de kroepoek en belooft een aflevering waar je vette vingers van krijgt.
in dit kader, (hoorde het laatst toevallig ergens is blijven hangen) relevant :+
Guus Muisarmdonderdag 15 november 2012 @ 19:25
quote:
14s.gif Op donderdag 8 november 2012 22:02 schreef golfer het volgende:
Gewoon weer een duidelijke uitzending.
bla bla bla
Vind je? Dat gezever van indampen enzo maakt me niet zo uit. De echte vraag waarom de kleur altijd hetzelfde en helder is weet ik nu nog niet na die uitzending.
henkde_jdonderdag 15 november 2012 @ 19:28
quote:
3s.gif Op woensdag 14 november 2012 23:03 schreef Magere_Gein het volgende:

[..]

in dit kader, (hoorde het laatst toevallig ergens is blijven hangen) relevant :+
Evert Baptist :D
Isabeaudonderdag 15 november 2012 @ 19:38
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2012 22:48 schreef MaximusTG het volgende:
Nou inderdaad, het doet met altijd goed als ze gewoon open zijn en alles laten zien, en er trots op zijn (!) zoals die man in Polen. Niks mee toch? Tis toch geen schande dat er beschadigde appels voor sap gebruikt worden?
Daarbij snap ik best waarom ze sap concentreren; dat is natuurlijk puur een besparing op transport en brandstof. Wederom niks mis mee. Maar ze zijn natuurlijk bang dat hun sap zo als 'kunstmatig' wordt neergezet.
Het maakt het in ieder geval niet minder lekker hoor en zo worden die appels tenminste gebruikt ipv weg gegooid. Ik vind het wel positief eigenlijk.
henkde_jdonderdag 15 november 2012 @ 19:41
quote:
0s.gif Op donderdag 8 november 2012 22:48 schreef MaximusTG het volgende:
Nou inderdaad, het doet met altijd goed als ze gewoon open zijn en alles laten zien, en er trots op zijn (!) zoals die man in Polen. Niks mee toch? Tis toch geen schande dat er beschadigde appels voor sap gebruikt worden?
Daarbij snap ik best waarom ze sap concentreren; dat is natuurlijk puur een besparing op transport en brandstof. Wederom niks mis mee. Maar ze zijn natuurlijk bang dat hun sap zo als 'kunstmatig' wordt neergezet.
Was inderdaad echt een aflevering waarbij je achteraf dacht. Ok, wat wilden ze nu laten zien? Niets mis mee toch? Zelfs positief en mooi dat het zo kan. :)
#ANONIEMdonderdag 15 november 2012 @ 19:41
quote:
5s.gif Op donderdag 15 november 2012 19:25 schreef Guus Muisarm het volgende:

[..]

Vind je? Dat gezever van indampen enzo maakt me niet zo uit. De echte vraag waarom de kleur altijd hetzelfde en helder is weet ik nu nog niet na die uitzending.
Omdat het een mix is van tientallen appelsoorten, waaruit alle vezels e.d. gefilterd zijn.

Dat is overigens niet helemaal waar, want tegenwoordig is er ook troebel appelsap te verkrijgen. Flevosap bijvoorbeeld.
#ANONIEMdonderdag 15 november 2012 @ 19:42
quote:
0s.gif Op donderdag 15 november 2012 19:41 schreef henkde_j het volgende:

[..]

Was inderdaad echt een aflevering waarbij je achteraf dacht. Ok, wat wilden ze nu laten zien? Niets mis mee toch? Zelfs positief en mooi dat het zo kan. :)
Ja, mag dat niet? Moet het altijd een 'schandaal' opleveren?
henkde_jdonderdag 15 november 2012 @ 19:43
quote:
5s.gif Op donderdag 15 november 2012 19:42 schreef k_man het volgende:

[..]

Ja, mag dat niet? Moet het altijd een 'schandaal' opleveren?
Daar zijn ze wel vaak op uit bij KVW heb ik het idee. Zeker die Russische dude met z'n agressieve houding altijd :')
FkTwkGs2012donderdag 15 november 2012 @ 19:43
quote:
5s.gif Op donderdag 15 november 2012 19:25 schreef Guus Muisarm het volgende:

[..]

Vind je? Dat gezever van indampen enzo maakt me niet zo uit. De echte vraag waarom de kleur altijd hetzelfde en helder is weet ik nu nog niet na die uitzending.
caramelisatie gok ik door de verhitting. verse appelsap heeft iig nooit die kleur. trust me :7
Speculariumdonderdag 15 november 2012 @ 20:30
Kloepoek, hoe vaak zal die langskomen?
zoemdonderdag 15 november 2012 @ 20:31
Kloepoek, wat is dat? ;(
Adelantedonderdag 15 november 2012 @ 20:35
Nederlanders vinden lekkel :P
NoCigardonderdag 15 november 2012 @ 20:35
Wat een leuke Chinese.
Speculariumdonderdag 15 november 2012 @ 20:35
quote:
0s.gif Op donderdag 15 november 2012 20:35 schreef Adelante het volgende:
Nederlanders vinden lekkel :P
_O-.
zoemdonderdag 15 november 2012 @ 20:35
quote:
7s.gif Op donderdag 15 november 2012 20:35 schreef NoCigar het volgende:
Wat een leuke Chinese.
Beetje camelaschuw :P
Adelantedonderdag 15 november 2012 @ 20:35
Go Tan :9