Rutte als Premier, prima. Qua karakter/persoon.quote:Op donderdag 26 april 2012 16:57 schreef Axel1988 het volgende:
Ach, iedere fractievoorzitter heeft een tijd nodig om goed te functioneren. Ik was een aantal jaren geleden ook niet overtuigd van een Pechtold of een Rutte; daar kijk ik nu toch heel anders tegenaan.
Fixed.quote:Op donderdag 26 april 2012 16:41 schreef KeimpeHart het volgende:
Samsom draait in z'n eerste dagen nog sneller dan Wouter Bos in z'n gloriedagen. Willem Drees zou zich een kwartslag draaien in z'n graf.
Wat een totale mislukking, deze Samsom.quote:De PvdA doet niet mee. Volgens GroenLinks-leider Sap zijn heeft partijleider Samsom dat aan zichzelf te wijten. „Hij zat in de verkiezingscampagne-stand. Dan zoek je naar stilstand en bokken. Hij heeft zichzelf buitenspel gezet en dat vind ik heel erg jammer.”
Samsom reageerde als door een adder gebeten op het akkoord, dat de coalitie met D66, GroenLinks en ChristenUnie sloot. Het is een akkoord waar de pijn niet eerlijk in wordt gedeeld”, aldus de PvdA-fractieleider.
Dat lijkt mee ookquote:Op donderdag 26 april 2012 17:00 schreef FTWO het volgende:
Denk dat eerder de vraag van toepassing zal zijn wie Jolande Sap op gaat volgen...
Wellicht, maar in de huidige politieke verhoudingen (zetelaantallen (niet mei 2012 maar oktober 2010 zou uitgangspunt moeten zijn)) zou je wel gek zijn om toe te geven op principiele zaken alleen maar om een briefje naar Brussel te kunnen sturen. Een briefje waarvan de inhoud over drie maanden misschien wel niks meer waard is... Dan moet daar wel iets tegenover staan. Iets meer dus dan het opruimen van de puinhopen van anderhalf jaar bruin en het goedmaken van de verkeerde keuze van Rutte.quote:Op donderdag 26 april 2012 22:08 schreef Argento het volgende:
Samson heeft de PvdA wel razendsnel buitenspel gezet bij de onderhandelingen over de bezuinigingsmaatregelenbegrotingsmaatregelen voor 2013.
Inderdaad. Beiden hebben zo'n typische PvdA regenten mentaliteit. Een overschatting van hun eigen belangrijkheid, zo van "ze kunnen toch niet zonder ons". En dat valt dan tegen...quote:Op donderdag 26 april 2012 22:08 schreef Argento het volgende:
Samson heeft de PvdA wel razendsnel buitenspel gezet bij de onderhandelingen over de bezuinigingsmaatregelen. Nog sneller dan Cohen de partij buitenspel zette met de formatiebesprekingen van anderhalf jaar geleden.
Ik heb ook niets met de PvDA. Maar ik betwijflel of het nu zo slecht is dat hij buitenspel staat. De euforie is nu groot. Tja er bekruipt mij een gevoel van snel ff iets in elkaar draaien om het volk te plezieren. Het doet me denken aan snel een schuldige aanwijzen voor een moord om snel het volk te plezieren.quote:Op donderdag 26 april 2012 19:30 schreef Tanin het volgende:
Toen Samsom werd aangesteld had ik nog hoop. De draai omtrent verkiezingen vond ik een mooi gebaar (wat ik zelf waarschijnlijk niet had gemaakt). Dat het niet perse 3% moet zijn sta ik ook achter (geen zin om nog extra te bezuinigen als we op 3.1% uitkomen), maar dat hij niet om tafel gaat zitten om bij 3% te komen vind ik ronduit zwak. Wordt dus weer GL of D66, afhankelijk van hun programma.
De partijen moeten nu hun verantwoordelijkheid nemen. Die brief van morgen moest naar Brussel. Ik heb diep respect voor het initiatief en de rol die Pechtold op zich heeft genomen, inclusief zeggen "de SGP hebben we niet nodig en hen uitnodigen maakt dingen alleen maar ingewikkeld", en afgunst voor de rol van Samsom, en het gebrek aan initiatief.quote:Op vrijdag 27 april 2012 00:55 schreef Cherna het volgende:
[..]
Ik heb ook niets met de PvDA. Maar ik betwijflel of het nu zo slecht is dat hij buitenspel staat. De euforie is nu groot. Tja er bekruipt mij een gevoel van snel ff iets in elkaar draaien om het volk te plezieren. Het doet me denken aan snel een schuldige aanwijzen voor een moord om snel het volk te plezieren.
Want Sap liet al merken dat er na de verkiezingen wel aanpassingen kunnen volgen. Ze zegt nu zekerheid te geven aan het volk maar welke dan? Een pakket dat ook niet zeker is?
Mijn stem gaat in ieder geval naar een van de partijen die voor dit verdrag heeft gestemd. Daar het niet naar een christelijke partij gaat, en niet naar de huidige VVD, zal het dus GL of D66 worden.quote:Op vrijdag 27 april 2012 01:19 schreef Ringo het volgende:
Het is een politiek huzarenstukje, maar ik vraag me toch af hoe de "winnende" partijen dit pakket electoraal gaan verzilveren.
Als het alleen daarom gaat dan is het al helemaal erg. Zelfs Frankrijk gaat die norm nooit halen. Maar Rutten heeft zich in de EU belachelijk gemaakt door hier mee te komen. Dus moet alleen NL zich hier aan houden. Ik heb het wel gehad met Brussel hier en Brussel daar en hun normen. Net als die 33.000 euro norm mbt tot sociaal huren. Jeez de staten in de VS hebben meer soevereiniteit dan de lidstaten in de EU en zijn nog liberaler ook.quote:Op vrijdag 27 april 2012 01:14 schreef Tanin het volgende:
[..]
De partijen moeten nu hun verantwoordelijkheid nemen. Die brief van morgen moest naar Brussel. Ik heb diep respect voor het initiatief en de rol die Pechtold op zich heeft genomen, inclusief zeggen "de SGP hebben we niet nodig en hen uitnodigen maakt dingen alleen maar ingewikkeld", en afgunst voor de rol van Samsom, en het gebrek aan initiatief.
Ik begrijp het wel, ze proberen naar links op te schuiven en kiezers te trekken bij de SP, maar ik hol gillend weg zo.
Ik hoop dat GL, D66 en CU er van kunnen profiteren, dat hebben ze wel verdiend. Vooral van Sap waardeer ik het zeer dat ze de moeilijke stap heeft durven zetten. Voor wat betref de VVD, hoewel ze op mijn stem kunnen rekenen, zou ik toch ook graag zien dat ze toch meer in gaan zetten op economisch liberalisme en zich daarin niet tegen laten houden door het gesloten akkoord.quote:Op vrijdag 27 april 2012 01:19 schreef Ringo het volgende:
Het is een politiek huzarenstukje, maar ik vraag me toch af hoe de "winnende" partijen dit pakket electoraal gaan verzilveren.
Daar is het nu een beetje laat voor he.quote:
Europa is gewoon de weg voorwaarts. En we kunnen niet van de knoflooklanden eisen dat ze zich aan de norm houden en dan zelf geld blijven uitgeven aan hobby's - links of rechts.quote:Op vrijdag 27 april 2012 01:31 schreef Cherna het volgende:
[..]
Als het alleen daarom gaat dan is het al helemaal erg. Zelfs Frankrijk gaat die norm nooit halen. Maar Rutten heeft zich in de EU belachelijk gemaakt door hier mee te komen. Dus moet alleen NL zich hier aan houden. Ik heb het wel gehad met Brussel hier en Brussel daar en hun normen. Net als die 33.000 euro norm mbt tot sociaal huren. Jeez de staten in de VS hebben meer soevereiniteit dan de lidstaten in de EU en zijn nog liberaler ook.
Nee als Kroes eerst zegt zonder Griekenland is onmogelijk om een paar maanden later te zeggen dat Griekenland best uit de EU kan hoe geloofwaardig is dat EU gedrocht dan wel niet.
Vind hem niet gemotiveert genoeg.quote:Op donderdag 26 april 2012 16:59 schreef Scuidward het volgende:
[..]
Rutte als Premier, prima. Qua karakter/persoon.
dus blijven we betalenquote:Op vrijdag 27 april 2012 02:29 schreef Tanin het volgende:
. En we kunnen niet van de knoflooklanden eisen dat ze zich aan de norm houden
quote:Kredietwaardigheid Spanje omlaag
Kredietbeoordelaar Standard & Poor's heeft de kredietwaardigheid van Spanje met twee stappen verlaagd. De A-status is veranderd in BBB+.
S&P waarschuwt voor een verdere verlaging, omdat de economische vooruitzichten van Spanje slecht zijn. S&P verwacht dat de Spaanse overheid veel geld zal moeten steken in de wankele banksector.
Hoe lager de kredietwaardigheid, hoe meer rente een land moet betalen om geld te lenen op de kapitaalmarkt.
Niet zo selectief citerenquote:
quote:
quote:Kans dat Spanje failliet gaat was nooit eerder zo groot als vandaag
Plaatje bij Kans dat Spanje failliet gaat was nooit eerder zo groot als vandaag
Nooit eerder was de kans dat Spanje failliet gaat groter dan vandaag. Dat heeft topeconoom Willem Buiter van Citigroup gezegd in een interview met Bloomberg Radio. Ook Griekenland, Ierland en Portugal hebben mogelijk nieuwe noodleningen nodig.
Lees meer: http://www.nujij.nl/econo(...).lynkx#ixzz1tCQXFQ7K
Nee, de oude PvdA was hier waarschijnlijk mee in zee gegaan.quote:Op vrijdag 27 april 2012 09:00 schreef trancethrust het volgende:
Je hebt liever dat een politiek leider zich niet bedenkt als er goede argumenten tegen (een snelle verkiezing) worden gegeven?
Je hebt liever een leider als die van de SP die nergens aan meedoet als iets hen niet zint (tot 3% gaan), dan een leider die een dreigend akkoord probeert af te zwakken in de lijn van de ideologie van zijn partij?
Je noemt goede punten met minachting 'draaien' en tettert zo als een dwaas Balkenende na, en wel een paar jaar na dato. Gefeliciteerd.
Helemaal mee eensquote:Op vrijdag 27 april 2012 01:58 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik hoop dat GL, D66 en CU er van kunnen profiteren, dat hebben ze wel verdiend. Vooral van Sap waardeer ik het zeer dat ze de moeilijke stap heeft durven zetten. Voor wat betref de VVD, hoewel ze op mijn stem kunnen rekenen, zou ik toch ook graag zien dat ze toch meer in gaan zetten op economisch liberalisme en zich daarin niet tegen laten houden door het gesloten akkoord.
+1!quote:Op vrijdag 27 april 2012 01:24 schreef Tanin het volgende:
[..]
Mijn stem gaat in ieder geval naar een van de partijen die voor dit verdrag heeft gestemd. Daar het niet naar een christelijke partij gaat, en niet naar de huidige VVD, zal het dus GL of D66 worden.
Een PVV/SP houding.quote:Op vrijdag 27 april 2012 10:05 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:
Het verbaast me wel dat hij zo buitenspel gezet is. Ik zal het wel gemist hebben, maar wat heeft hij dan zo fout gedaan dat hij er niet bij betrokken is?
Ik heb dat echt gemist dan. Vaag.quote:
In het debat van afgelopen dinsdag, deden D66, CU en -in mijn ogen- in mindere mate GL een handreiking naar de kamer om voor de 30e tot een oplossing te komen. Met name Pechtold pleitte zeer sterk om na de val van Rutte I vooral geen tijd verloren te laten gaan tot aan de verkiezingen, maar om over partijbelangen heen te stappen en voor die 3% te gaan.quote:Op vrijdag 27 april 2012 10:05 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:
Het verbaast me wel dat hij zo buitenspel gezet is. Ik zal het wel gemist hebben, maar wat heeft hij dan zo fout gedaan dat hij er niet bij betrokken is?
Ah ok. Ja dan begrijp ik het ook wel ja.quote:Op vrijdag 27 april 2012 10:33 schreef AgLarrr het volgende:
[..]
In het debat van afgelopen dinsdag, deden D66, CU en -in mijn ogen- in mindere mate GL een handreiking naar de kamer om voor de 30e tot een oplossing te komen. Met name Pechtold pleitte zeer sterk om na de val van Rutte I vooral geen tijd verloren te laten gaan tot aan de verkiezingen, maar om over partijbelangen heen te stappen en voor die 3% te gaan.
Samson heeft in datzelfde debat in zeer sterke bewoordingen gezegd niets te zien in die 3%. Hij wilde snelle verkiezingen, en hij wilde de pijn verspreiden over een aantal jaren, met voor het komende jaar een tekort van 3,6%. Dat vond hij meer dan genoeg, iets anders was onrechtvaardig.
Met die houding heeft hij de handreikingen van de inmiddels Kunduz coalitie vakkundig afgeslagen, en daarom is bij de onderhandelingen die de dag na het debat in kwestie -bijna vanzelfsprekend- op gang kwamen, niet uitgenodigd.
Hij heeft gegokt en verloren.
Sterker nog, de enige begrotingsplannen waarover hij bereid was te praten was het crisisplan van de PvdA. Dikke faal.quote:Op vrijdag 27 april 2012 10:33 schreef AgLarrr het volgende:
[..]
In het debat van afgelopen dinsdag, deden D66, CU en -in mijn ogen- in mindere mate GL een handreiking naar de kamer om voor de 30e tot een oplossing te komen. Met name Pechtold pleitte zeer sterk om na de val van Rutte I vooral geen tijd verloren te laten gaan tot aan de verkiezingen, maar om over partijbelangen heen te stappen en voor die 3% te gaan.
Samson heeft in datzelfde debat in zeer sterke bewoordingen gezegd niets te zien in die 3%. Hij wilde snelle verkiezingen, en hij wilde de pijn verspreiden over een aantal jaren, met voor het komende jaar een tekort van 3,6%. Dat vond hij meer dan genoeg, iets anders was onrechtvaardig.
Met die houding heeft hij de handreikingen van de inmiddels Kunduz coalitie vakkundig afgeslagen, en daarom is bij de onderhandelingen die de dag na het debat in kwestie -bijna vanzelfsprekend- op gang kwamen, niet uitgenodigd.
Hij heeft gegokt en verloren.
Hij stond gewoon verkapt zijn verkiezingsprogramma uit de doeken te doen. Daar werd hij letterlijk op aangesproken. Zowel een tactische als strategische blunder die hem nog wel even tot last gaat zijn denk ik.quote:Op vrijdag 27 april 2012 10:36 schreef nikk het volgende:
[..]
Sterker nog, de enige begrotingsplannen waarover hij bereid was te praten was het crisisplan van de PvdA. Dikke faal.
Kortom, een Cohennetje.quote:Op vrijdag 27 april 2012 10:38 schreef AgLarrr het volgende:
[..]
Hij stond gewoon verkapt zijn verkiezingsprogramma uit de doeken te doen. Daar werd hij letterlijk op aangesproken. Zowel een tactische als strategische blunder die hem nog wel even tot last gaat zijn denk ik.
Ik vind het wel grappig. Na het mislukken van Paars+ en de leuke 1,5 jaar die daar op volgde dacht Pechtold nu ''ik laat mij niet weer buitenspel meeslepen door die domme PvdA'' en heeft hij gewoon om Samsom heen gewerkt.quote:
Maar die fout maakt de PvdA keer op keer. Je zou verwachten dat de jonge hond Samsom vernieuwing in de partij brengt. Niet dus.quote:Op vrijdag 27 april 2012 10:39 schreef Vader_Aardbei het volgende:
[..]
Ik vind het wel grappig. Na het mislukken van Paars+ en de leuke 1,5 jaar die daar op volgde dacht Pechtold nu ''ik laat mij niet weer buitenspel meeslepen door die domme PvdA'' en heeft hij gewoon om Samsom heen gewerkt.
Zwaar terecht. Wie niet horen wil moet maar voelen, en Diederik is in dezelfde valkuil gevallen als Cohen destijds. Flexibel zijn en je open opstellen, dan kun je meepraten. Niet verwachten dat je alles cadeau krijgt en iedereen wel toegeeft omdat je de 2e grootste partij bent. Zo werkt het nu eenmaal niet in Nederland.
Nouwjah, dat doet hij wel. Hij heeft de PvdA haar ideologische veren terug gegeven. Positief bekeken houdt hij -vanuit de nieuwe koers gezien- zijn rug recht. Gezien de urgentie van het vraagstuk was het alleen een heel dom moment om daar juist nu mee te beginnen.quote:Op vrijdag 27 april 2012 11:01 schreef Oldie57 het volgende:
[..]
Maar die fout maakt de PvdA keer op keer. Je zou verwachten dat de jonge hond Samsom vernieuwing in de partij brengt. Niet dus.
Wat een brutaliteit om dit in een serieus topic te vragen. Ik zeg, ban.quote:Op vrijdag 27 april 2012 12:51 schreef bellabo het volgende:
Bijna overal in de wereld mag je stemmen op je 18e. Dit is sinds 1972 ook in Nederland het geval. Voor mijn studie Politieke Wetenschappen doe ik onderzoek naar de opvatting van jongeren (14-25) over stemmen onder de 18 jaar en hierbij heb ik jullie hulp hard nodig! Door deze enquête van 12 vragen in te vullen ben je al binnen 2 minuutjes klaar en heb je mij heel erg veel geholpen! Alvast heel erg bedankt.
Groetjes, Eveline
https://uleidenss.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_8f7VanYQdAb3yp6
Succes met het stemmen op een partij die wel ál haar punten kan behouden tijdens onderhandelingen.quote:Op donderdag 26 april 2012 17:05 schreef Dvm86 het volgende:
De fout om op PvdA te stemmen zal ik nooit meer maken. Wij zijn voor een parlementaire enquête naar de Irak oorlog. 'Oh, sorry, jongens, dat puntje is gesneuveld tijdens de onderhandelingen.'
Die kun je niet serieus nemen.
Gedaan Eveline.quote:Op vrijdag 27 april 2012 12:51 schreef bellabo het volgende:
Bijna overal in de wereld mag je stemmen op je 18e. Dit is sinds 1972 ook in Nederland het geval. Voor mijn studie Politieke Wetenschappen doe ik onderzoek naar de opvatting van jongeren (14-25) over stemmen onder de 18 jaar en hierbij heb ik jullie hulp hard nodig! Door deze enquête van 12 vragen in te vullen ben je al binnen 2 minuutjes klaar en heb je mij heel erg veel geholpen! Alvast heel erg bedankt.
Groetjes, Eveline
https://uleidenss.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_8f7VanYQdAb3yp6
Het ergste vind ik dat ik als 30+er gediscrimineerd word met die enquete.quote:Op vrijdag 27 april 2012 13:33 schreef mlg het volgende:
[..]
Wat een brutaliteit om dit in een serieus topic te vragen. Ik zeg, ban.
Ik viel er ook net buiten.quote:Op vrijdag 27 april 2012 13:38 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:
[..]
Het ergste vind ik dat ik als 30+er gediscrimineerd word met die enquete.
Deze enquete nodigt tot fraude, ik heb hem ingevuld maar ben allang over de houdbaarheidsdatum.quote:Op vrijdag 27 april 2012 12:51 schreef bellabo het volgende:
Bijna overal in de wereld mag je stemmen op je 18e. Dit is sinds 1972 ook in Nederland het geval. Voor mijn studie Politieke Wetenschappen doe ik onderzoek naar de opvatting van jongeren (14-25) over stemmen onder de 18 jaar en hierbij heb ik jullie hulp hard nodig! Door deze enquête van 12 vragen in te vullen ben je al binnen 2 minuutjes klaar en heb je mij heel erg veel geholpen! Alvast heel erg bedankt.
Groetjes, Eveline
https://uleidenss.eu.qualtrics.com/SE/?SID=SV_8f7VanYQdAb3yp6
CDA is er altijd bij omdat ze met iedereen kunnen willen samenwerken.quote:Op vrijdag 27 april 2012 13:41 schreef sorcees het volgende:
Neem een voorbeerld aan het CDA, nog nauwelijks zetels en nog minder kiezers volgens de peiling, maar ze mogen wel altijd meedoen.
Nu zelfs in de persoon van JKdJ als stralend middelpunt waar niemand omheen kan (NIET letterlijk bedoeld).
Politiek is een vak!
Van alle markten thuis of met alle winden mee?quote:Op vrijdag 27 april 2012 13:47 schreef Nielsch het volgende:
[..]
CDA is er altijd bij omdat ze met iedereen kunnen willen samenwerken.
Met alle natte winden. LPF, PVV en dergelijke.quote:Op vrijdag 27 april 2012 13:49 schreef sorcees het volgende:
[..]
Van alle markten thuis of met alle winden mee?
Heb hem ingevuld met onzin. Whiehihi.quote:Op vrijdag 27 april 2012 13:47 schreef sorcees het volgende:
[..]
Deze enquete nodigt tot fraude, ik heb hem ingevuld maar ben allang over de houdbaarheidsdatum.
De gegevens kun je nu niet meer gebruiken, als ware onderzoeker zie je dat nu toch wel in!
Wat je niet begrijpt is dat dit allemaal pure symboliek is totdat de verkiezingen komen. Het signaal naar de buitenwereld is dat de partijen die achter het akkoord staan verantwoordelijkheid hebben genomen. De rest vind dat blijkbaar niet zo belangrijk.quote:Op vrijdag 27 april 2012 13:37 schreef Wespensteek het volgende:
Samsom heeft volgens mij gewoon het erg verstandig gedaan. Als eerste is het gewoon een slecht akkoord en je kunt beter geenakkoord hebben dan een slecht akkoord. Ten tweede is dit een tijdelijk akkoord, deze kamer is in 2013 al ontbonden deze bergoting is van een kamer die over hun graf heen regeert. Ten derde zijn de partijen VVD, CDA, D'66, Groen-links en CU in één klap beperkt in hun verkiezingscampagne, ze moeten dingen verdedigen waar ze niet achterstaan en hun keus rechtvaardigen met nemen van verantwoordelijkheid? Men geeft de kiezers eerst een dictaat en zeggen dan dat dat verantwoordelijkheid nemen is? Ik vind dit een ondemocratische gang van zaken, de AOW leeftijd zo snel verhogen past niet bij een demissionaire status en verkiezingen.
Tot slot, in september hebben we weer nieuwe tegenvallers, dit akkoord lost nog steeds structureel niets op maar veroorzaakt weer problemen, er was maar één oplossing snel verkiezingen. In het kader van de verkiezingen hebben nu vijf politiek leiders het volk proberen wijs te maken dat ze verantwoordelijkheid nemen en daadkracht toonden, volgens mij hebben ze een slap en slechte politiek deal gesloten die met verstandig beleid helemaal niets te maken heeft.
Samsom houdt zich daarverre van en gaat voor goed beleid en heeft de handen vrij om daarvoor te pleiten omdat hij niet is gebonden aan deze afspraak. Nu denk ik dat Samsom op links alleen nog Roemer moet duchten maar Sap staat buitenspel, Rutte is de groen links lijsttrekker, dat is hij ook voor VVD, CDA, D'66. CU is, gelukkig voor hun, christelijk die zullen er geen last van krijgen.
Dit. De ontgoogcheling volgt later wel als de maatregelingen duidelijk worden.quote:Op vrijdag 27 april 2012 13:50 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
Wat je niet begrijpt is dat dit allemaal pure symboliek is totdat de verkiezingen komen. Het signaal naar de buitenwereld is dat de partijen die achter het akkoord staan verantwoordelijkheid hebben genomen. De rest vind dat blijkbaar niet zo belangrijk.
Dat de verkiezingen alles in de soep kan gooien is bijzaak hier. Wat nu nodig is is besluitvaardigheid, en de PvdA heeft daar niet voor gekozen.
Omdat het een centrumpartij is. Ze hebben linkse en rechtse standpunten. Maar veel mensen zoeken liever de extreme kanten van het politieke spectrum op.quote:Op vrijdag 27 april 2012 13:49 schreef sorcees het volgende:
[..]
Van alle markten thuis of met alle winden mee?
Pechthold heeft laten zien dat execute order 66 werkt.quote:Op vrijdag 27 april 2012 14:03 schreef Zandheks het volgende:
De PVDA heeft zichzelf helemaal niet buitenspel geplaatst, het was vanaf het begin al duidelijk dat de VVD en het CDA de voorkeur gaven aan FC Kunduz, hier is immers al eerder succesvol zaken mee gedaan.
Als je een meerderheid hebt waarom zou je dan moeilijk doen en partijen uitnodigen die nog meer tegengas gaan geven aan de idealen van de VVD/CDA.
En vervolgens doen alsof de PVDA niet mee wou doen, dat is partijpolitiek.
De PVDA verdedigd zijn electoraat met meer tegengas en is daarom geen 1e keuze van de Jager.
Sap ruilt haar partijstandpunten in voor 200 miljoen aan appeltjesgroen glooiende natuur en zonnepanelen.
Ik stem PVDA maar, de Jager heeft dit tactisch heel goed aangepakt. Het is jammer dat een groot deel van de kiezers nu de PVDA de schuld geeft van plan-B van de Rutte-kliek.
Jij denkt zeker dat de buitenwereld gek is. Waar het om gaat is dat de problemen worden aangepakt want zolang dat niet gebeurd is onze kredietstatus echt in gevaar. Wientjes zegt net ook al dat de inhoud onbelangrijk is omdat men stabiliteit heeft getoond en het vertrouwen en betrouwbaarheid herstelt. Als men echter slecht beleid voert is dat vertrouwen eerder weg dan dat het 2013 is. Wat ook rampzalig is is als partijen een akkoord presenteren en er in de verkiezingen niet achter gaan staan, men moet dit slechte akkoord dus ook nog eens verdedigen. Spanje heeft net een aanpassing van de kredietstatus gekregen omdat men de economische problemen niet oplost met hun huidige beleid, dat is wat Nederland wacht door dit akkoord. Samsom hoeft alleen maar te zeggen: Zie je nu wel.... Het zijn mooie praatjes voor de erg korte termijn maar op de iets langere termijn telt alleen dat men de problemen oplost, daarvoor is dit akkoord een sta in de weg. De financieel analisten gaan het ook inhoudelijk lezen en denken: dat is helemaal niets en als dat het beste is wat de Nederlandse politiek heeft te bieden dan is mijn vertrouwen weg.quote:Op vrijdag 27 april 2012 13:50 schreef Hans_van_Baalen het volgende:
[..]
Wat je niet begrijpt is dat dit allemaal pure symboliek is totdat de verkiezingen komen. Het signaal naar de buitenwereld is dat de partijen die achter het akkoord staan verantwoordelijkheid hebben genomen. De rest vind dat blijkbaar niet zo belangrijk.
Dat de verkiezingen alles in de soep kan gooien is bijzaak hier. Wat nu nodig is is besluitvaardigheid, en de PvdA heeft daar niet voor gekozen.
Hij hoort gewoon bij de SP, en moet als de sodemieter daar bij de PvdA weg.quote:Op vrijdag 27 april 2012 14:18 schreef Oldie57 het volgende:
Samsong is in de ban geraakt van de SP: leven in een sprookjeswereld waar niks tegenzit en waar de kiezer van alles wordt beloofd.
Arme man, hopelijk komt voor Nederland bij hem het verstand weer snel terug.
Meegegaan? Alleen in ruil voor iets boeiends, en dan bedoel ik niet goedkopere zonnepanelen of een lagere btw op uitvoerende kunsten.quote:Op vrijdag 27 april 2012 09:20 schreef Rivalo het volgende:
[..]
Nee, de oude PvdA was hier waarschijnlijk mee in zee gegaan.
Probleem is dat de SP ver voorloopt in de peiling.
Wat doe je dan?
Dan stel je een linkse activist aan als lijsttrekker en ga je de SP napraten om zieltjes te winnen.
En dat is een flinke draai kan ik je zeggen.
Heb je een bron voor die peiling?quote:Op vrijdag 27 april 2012 17:12 schreef Hexagon het volgende:
Na de nieuwste peiling van de Hond denk ik dat Diederik zich ineens zorgen mag gaan maken
Hee, niet zo met dat de nuanceren.quote:Op vrijdag 27 april 2012 17:16 schreef eriksd het volgende:
Ah kom nou, dat stabiliseert wel weer. Alleen is er een erg makkelijke stok om hem mee te slaan.
Sufmod dat het is.quote:Op vrijdag 27 april 2012 17:17 schreef Boze_Appel het volgende:
[..]
Hee, niet zo met dat de nuanceren.
En dan wat? Ze hebben een schaker nodig, zoals Bos was. Een die meerdere borden tegelijkertijd kan overzien en de stukken in de goede volgorde verschuift.quote:Op vrijdag 27 april 2012 17:22 schreef Nielsch het volgende:
Misschien moet Ronald Plasterk toch overwegen om lijsttrekker te woorden voor de verkiezingen.
Die schoot gister al uit zijn slof op twitter.quote:Op vrijdag 27 april 2012 17:22 schreef Nielsch het volgende:
Misschien moet Ronald Plasterk toch overwegen om lijsttrekker te woorden voor de verkiezingen.
Twitterpolitici. Wat een verschraling.quote:Op vrijdag 27 april 2012 17:26 schreef Cerbie het volgende:
[..]
Die schoot gister al uit zijn slof op twitter.
De moeilijke stap om liever de armen en modalen weer te naaien dan het begrotingstekort meer dan 3% te laten oplopen?quote:Ik hoop dat GL, D66 en CU er van kunnen profiteren, dat hebben ze wel verdiend. Vooral van Sap waardeer ik het zeer dat ze de moeilijke stap heeft durven zetten.
De PvdAer die we nodig hebben had gezegd "Die 3% is voor mij niet heilig, maar ik ga mijn best doen, kom, waar beginnen we?", was aangeschoven en pas weggelopen als duidelijk was geworden dat het niet ging werken.quote:Op vrijdag 27 april 2012 18:13 schreef Heer_van_Bartolhoven het volgende:
Die Samsom is volgens mij niet zo dom als dat hier wordt beweerd. Hij had weer mee kunnen doen en er in de ogen van de andere partijen en jullie: de niet PvdA-kiezers een mooie beurt kunnen maken. Maar nee hij staat een ander akkoord voor die de andere Kunduz partijen en jullie misschien belachelijk vinden - dat mag - maar hij heeft ook het recht net als de SP een linkser beleid voor de staan.
De PvdA is na Kok heel veel kiezers verloren door steeds proberen te likken en te praten, het is van oorsprong een linkse partij die zodanig wil bezuinigen dat de onderkant van de samenleving ook nog kan blijven leven. Kan je belachelijk vinden of wat dan ook, die partijen zijn er nou eenmaal.
Samsom draait juist niet, hij blijft bij zijn standpunt, dat zegt wel wat over de man. Persoonlijk zou ik niet op een linksere PvdA stemmen, maar eerder op D66. Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet begrijp.
Homeopathie moet niet vergoed worden nee, maar welke "andere zaken" heb je het hierover? Veel behandelmethodes die vaak met homeopathie in dezelfde groep geschaard worden werken wel degelijk, hebben veel bewijs en er zijn, in ieder geval in Engeland, berekeningen gedaan dat het toepassen van (een aantal van) deze methoden het ziekteverzuim sterk zou doen dalen en de maatschappij dus geld oplevert.quote:Op vrijdag 27 april 2012 18:21 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
De moeilijke stap om liever de armen en modalen weer te naaien dan het begrotingstekort meer dan 3% te laten oplopen?
Tja, ik zou toch liever zien dat er evenveel wordt bezuinigd maar op een geheel andere manier: evenveel bezuinigen maar verhoudingsgewijs daar wat meer geld te halen waar het het minst pijn doet: rijken, boetes (zijn perfect vermijdbaar dus niemand hoeft te betalen als hij het niet wil) verhogen, HRA aanpakken, ziekenhuizen de opdracht geven om medische specialisten in loondienst te nemen (geleidelijk natuurlijk!), ervoor zorgen dat er geen nieuwe rollators worden gekocht wanneer er goede tweedehandsrollators te koop zijn, dat homeopathie en dat soort zaken niet meer worden vergoed (ok, dit zijn maatregelen die de ziekteverzekeringspremie minder hard doen stijgen maar dat helpt toch wel voor de burger), dat soort maatregelen.
Waarom durft ook deze gelegenheidscoalitie niet die HRA aan te pakken terwijl bijna alle economen met een Nederlandse achtergrond die er toe doen het erover eens zijn dat dit moet gebeuren?
Ik vind het behoorlijk stijlloos en misschien zelfs wel achterbaks dat de VVD nog steeds meent de agenda te moeten bepalen terwijl het nu een demissionaire coalitiepartij is. Het had Rutte gesierd als hij de grootste oppositiepartijen evenveel had laten bepalen welke voorstellen zouden worden ingediend als dat de VVD en het CDA dat bepaalden.
Rutte en de coalitiepartijen horen vooral nederig te zijn aangezien ze nogal gefaald hebben.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |