Met deze reactie bevestig je mijn punt alleen maar. Wij weten immers niet hoe de artiest in kwestie het allemaal bedoeld heeft. Desondanks ben jij druk in de weer met allerhande trucks om het geluid qua akoustiek z.g. te 'verbeteren'. Begrijp me niet verkeerd, ik houd van goed geluid en ik heb dan ook apparatuur die je niet bij het gemiddelde huishouden ziet, maar ik ben bovenal een muziekliefhebber pur sang. Dat audiofiele gebeuren (wat weinig met muziekliefhebberij te maken heeft) kan me zodoende gestolen worden.quote:Op zaterdag 17 maart 2012 22:36 schreef highender het volgende:
Excuus, maar volgens mij begrijp jij het toch niet helemaal. Als album X van artiest Y zo is opgenomen dat het een bepaalde frequentie benadrukt dan wil dat nog steeds niet zeggen dat dat zo in je woonruimte weergegeven wordt. Met zo een ruimte correctie systeem kun je nu juist de invloed van de woonkamer weghalen en krijg je het nu juist zo te horen zoals het bedoeld is bij de opname zoals het in de studio, of waar dan ook, gemaakt is.
Speakers open of dicht draaien, dichter of verder van elkaar zetten, dicht of verder uit de hoek, andere plek in de kamer etc. etc. Genoeg variabelen imho om wat te spelen.quote:Op zaterdag 17 maart 2012 22:58 schreef highender het volgende:
'Fysiek' de problemen aanpakken kent zijn beperkingen, met een kleedje hier en daar weghalen, of juist leggen/hangen, kom je er vaak niet. Ook is niet iedereen er van gediend om de woonkamer aan te passen voor je audio set...
Dat moet toch wel aangezien speakers een aanzienlijke afstand van de muren moeten hebbenquote:Op zaterdag 17 maart 2012 22:58 schreef highender het volgende:
'Fysiek' de problemen aanpakken kent zijn beperkingen, met een kleedje hier en daar weghalen, of juist leggen/hangen, kom je er vaak niet. Ook is niet iedereen er van gediend om de woonkamer aan te passen voor je audio set...
Begrijp me niet verkeerd, het klinkt al prima. Alleen als het volume wat meer open gaat dan wordt de bas minder strak, en verder mis ik detail en dynamiek in het hoog en is het stereobeeld niet zo open en breed. Ik weet dat het aan de akoestiek ligt want in mijn vorige woning klonk hetzelfde setje dus beter op de genoemde punten. Ook had ik eerst het idee dat je omgeven werd door het geluid bij bepaalde opnames, dat is nu nog steeds zo maar wel minder.quote:Op zaterdag 17 maart 2012 23:06 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Speakers open of dicht draaien, dichter of verder van elkaar zetten, dicht of verder uit de hoek, andere plek in de kamer etc. etc. Genoeg variabelen imho om wat te spelen.
Maar waar ligt het hiaat in je geluid?
Precies, dat zou wel moeten, lekker in de open ruimte, helaas kan dat niet. Het zijn gelukkig al gesloten kasten dus kan ze wel redelijk dicht tegen de muur zetten. Maar luidsprekers ver van de muur plaatsen is in veel gevallen wel het beste, wat ook weer iets zegt over de invloed van de akoestiek.quote:Op zaterdag 17 maart 2012 23:07 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
Dat moet toch wel aangezien speakers een aanzienlijke afstand van de muren moeten hebben
Heb ik er nou overheen gelezen over wat je aan audio hebt, of heb je het gewoon nog niet gepost.quote:Op zaterdag 17 maart 2012 23:21 schreef highender het volgende:
[..]
Precies, dat zou wel moeten, lekker in de open ruimte, helaas kan dat niet. Het zijn gelukkig al gesloten kasten dus kan ze wel redelijk dicht tegen de muur zetten. Maar luidsprekers ver van de muur plaatsen is in veel gevallen wel het beste, wat ook weer iets zegt over de invloed van de akoestiek.
Die ken ik inderdaad, en werkt prima in een optimale situatie, alleen hier gaat het o.a. fout:quote:Op zaterdag 17 maart 2012 23:19 schreef Daniel1976 het volgende:
Deze had je gezien he:
http://www.cardas.com/con(...)agestring=Room+Setup
Alleen de eerste reflecties opvangen was dacht ik al voldoende. Zoiezo zie ik het punt niet van het behandelen van een kamer-akoestiek als je hifi speakers gebruikt. Tenzij je extremen ervaartquote:Op zaterdag 17 maart 2012 22:58 schreef highender het volgende:
'Fysiek' de problemen aanpakken kent zijn beperkingen, met een kleedje hier en daar weghalen, of juist leggen/hangen, kom je er vaak niet. Ook is niet iedereen er van gediend om de woonkamer aan te passen voor je audio set...
AVI Brioquote:Op zaterdag 17 maart 2012 23:26 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
Heb ik er nou overheen gelezen over wat je aan audio hebt, of heb je het gewoon nog niet gepost.
Kijk met zo'n gebruikersnaam verwacht ik wat.
Ik zou zeggen van niet.quote:Op zaterdag 17 maart 2012 23:54 schreef Schenkstroop het volgende:
Kan een GSM schade aanrichten als het toestel heel erg dicht in de buurt van je speakers/drivers komt?
Dat is anders ook afhankelijk van de luidspreker...quote:Op zaterdag 17 maart 2012 23:07 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
Dat moet toch wel aangezien speakers een aanzienlijke afstand van de muren moeten hebben
lol, duur? Voor ¤100 heb je tegenwoordig 2tbquote:Op donderdag 22 maart 2012 01:02 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Hoe voorspelbaar.
Wie niet die ietwat betere audio-apparatuur heeft en audio afspeelt met zijn computer? In vergelijking met de data die videomateriaal kost valt het nogal mee, die 100 of paar honderd gigabyte maakt het verschil niet. Al zijn de harde schijven momenteel nog behoorlijk duur.
Dan zijn ze gelukkig weer wat gedaald in prijs, een WD green 2Tb was begin november >200 euro, dankzij die overstromingen in Thailand. En dan heb je nog maar een kale harde schijf, die moet ook nog ergens in natuurlijk.quote:Op donderdag 22 maart 2012 08:38 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
lol, duur? Voor ¤100 heb je tegenwoordig 2tb
Nog steeds spotgoedkoop als je het afzet tegen andere opslagmedia.quote:Op donderdag 22 maart 2012 08:41 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Dan zijn ze gelukkig weer wat gedaald in prijs, een WD green 2Tb was begin november >200 euro, dankzij die overstromingen in Thailand. En dan heb je nog maar een kale harde schijf, die moet ook nog ergens in natuurlijk.
Tsja, een SSD bijvoorbeeld, heeft geen extra nut tov een traditionele harde schijf als het gaat om het opslaan van muziek, die extra snelheid heb je toch niet nodig. Dan is de grotere opslag, en lagere prijs per Mb doorslaggevend in het voordeel van de traditionele harde schijf.quote:Op donderdag 22 maart 2012 08:43 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Nog steeds spotgoedkoop als je het afzet tegen andere opslagmedia.
Zeker als je in ogenschouw neemt dat de audiofiel zonder blikken of blozen een paar honderd Euro aftikt voor wat kabels.
Eens, maar het ging over de opmerking van bram dat harde schijven nog behoorlijk duur zijn.quote:Op donderdag 22 maart 2012 08:49 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Tsja, een SSD bijvoorbeeld, heeft geen extra nut tov een traditionele harde schijf als het gaat om het opslaan van muziek, die extra snelheid heb je toch niet nodig. Dan is de grotere opslag, en lagere prijs per Mb doorslaggevend in het voordeel van de traditionele harde schijf.
Maar goed, de harde schijf bepaalt slechts een deel van de prijs van een muziekserver, als je voor een dedicated audio variant gaat, en niet je muziek op een standaard NAS zet.
Mwah, zelf stream ik ook veel van Spotify. Ik heb dan wel minder goed spul staan dan highender, maar ook zeker niet slecht. Met een premium abonnement heb je dan 320kbps OGG/Vorbis, wat ook prima is.quote:Op donderdag 22 maart 2012 01:02 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Hoe voorspelbaar.
Wie niet die ietwat betere audio-apparatuur heeft en audio afspeelt met zijn computer? In vergelijking met de data die videomateriaal kost valt het nogal mee, die 100 of paar honderd gigabyte maakt het verschil niet. Al zijn de harde schijven momenteel nog behoorlijk duur.
Klopt. De muziek wordt opgenomen met de bedoeling over te komen via huiskamerapparatuur en draagbare spelers. Er is ook niet zoiets als 'natuurgetrouw'. Als je het gevoel krijgt dat het drumstel in je woonkamer staat zit het goed, dat is echter wat anders dan dat het net zo klinkt als een drumstel in je woonkamer.quote:Op zaterdag 17 maart 2012 22:45 schreef Techno het volgende:
[..]
Met deze reactie bevestig je mijn punt alleen maar. Wij weten immers niet hoe de artiest in kwestie het allemaal bedoeld heeft. Desondanks ben jij druk in de weer met allerhande trucks om het geluid qua akoustiek z.g. te 'verbeteren'. Begrijp me niet verkeerd, ik houd van goed geluid en ik heb dan ook apparatuur die je niet bij het gemiddelde huishouden ziet, maar ik ben bovenal een muziekliefhebber pur sang. Dat audiofiele gebeuren (wat weinig met muziekliefhebberij te maken heeft) kan me zodoende gestolen worden.
Dat zijn helaas tegenwoordig al tegenstellingen, in de zin van dat muziek die wordt gemixed om goed te klinken op een iPod doorgaans slecht klinkt op een goede hifiset.quote:Op donderdag 22 maart 2012 09:43 schreef Weltschmerz het volgende:
De muziek wordt opgenomen met de bedoeling over te komen via huiskamerapparatuur en draagbare spelers.
In vergelijking met een jaar geleden en een half jaar later wel ja. Ik wacht nog eventjes met een nieuw schijfje te kopen.quote:Eens, maar het ging over de opmerking van bram dat harde schijven nog behoorlijk duur zijn.
Is nog niets. 500 euro per stand is redelijk normaal voor een goede monitor.quote:Op zaterdag 24 maart 2012 17:43 schreef Schenkstroop het volgende:
Deze speakerstandaards kosten 135,- per paar
[ afbeelding ]
Ik vind ze zelf best mooi. Hebben jullie nog alternatieve suggesties die wellicht nog mooier zijn en mischien goedkoper?
Tsja je bent heel welkom in enschede.quote:Op zaterdag 24 maart 2012 22:32 schreef Schenkstroop het volgende:
Ik ben nogsteeds benieuwd hoe zo'n peperdure installtie klinkt. Iemand suggesties voor zaken rond Amsterdam die wel een kamer met installtie luisterklaar hebben staan?
Bij Hifi-solutions krijg je smoesjes als je geen Mac amp van 10.0000 wil kopen of een cdspeler van 13000,-
Vraag me wel af hoe je zulke bedragen betaalt in de winkel. Zoiets kun je toch niet pinnen?
gaat het niet.. zet ze gewoon op de grond neer.. van dat geld kan ik 4 dagen naar venetië op vakantiequote:Op zaterdag 24 maart 2012 17:43 schreef Schenkstroop het volgende:
Deze speakerstandaards kosten 135,- per paar
[ afbeelding ]
Ik vind ze zelf best mooi. Hebben jullie nog alternatieve suggesties die wellicht nog mooier zijn en mischien goedkoper?
Betonnen pilaartje van het tuincentrum?quote:Op zaterdag 24 maart 2012 17:43 schreef Schenkstroop het volgende:
Deze speakerstandaards kosten 135,- per paar
[ afbeelding ]
Ik vind ze zelf best mooi. Hebben jullie nog alternatieve suggesties die wellicht nog mooier zijn en mischien goedkoper?
Ahh kom op. Bij een beetje leuke vakantie is 135 per dag maar net aan of zelfs nog weinig.quote:Op zondag 25 maart 2012 01:15 schreef andreas612 het volgende:
[..]
gaat het niet.. zet ze gewoon op de grond neer.. van dat geld kan ik 4 dagen naar venetië op vakantie
+ spikes en of rubbers.quote:Op zondag 25 maart 2012 05:37 schreef jeroen25 het volgende:
[..]
Betonnen pilaartje van het tuincentrum?
Volgens wetenschappers kun je je geld beter uitgeven aan herinneringen.quote:Op zondag 25 maart 2012 06:54 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
En verder, na 4 dagen is jouw geld in rook op, terwijl schenkstroop de volgende 7 jaar van zijn stands kan genieten.
Misschien hosselt hij daar wel iedere dag een andere chick terwijl schenk nog steeds forever virgin blijftquote:Op zondag 25 maart 2012 06:54 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
Ahh kom op. Bij een beetje leuke vakantie is 135 per dag maar net aan of zelfs nog weinig.
Sowieso venetie![]()
En verder, na 4 dagen is jouw geld in rook op, terwijl schenkstroop de volgende 7 jaar van zijn stands kan genieten.
joh captain obvious, luisteren en ervarenquote:Op maandag 2 april 2012 23:39 schreef Schenkstroop het volgende:
Luisteren en ervaring denk ik. Hi-Fi naalden zij mij veels te gevoelig. Elk beetje stof op de plaat hoor je en dat doet af aan het luistergenot.
Geen concrete tips, maar ik denk dat je bij Media-Markt en hifi zaken bij de verkeerde winkels zit. Probeer het eens bij een muziekzaak, veel wordt tegenwoordig in een digitale omgeving gedaan en daar zijn goede DAC's wel een vereiste. Veel keuze en mogelijkheden (ook qua prijsquote:Op zondag 10 februari 2013 21:15 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Vraagje aan de audiofielen hier. Hoe krijg ik het beste geluid uit mijn computer voor hoofdtelefoons waarbij de meerprijs nog de moeite waard is voor hoofdtelefoons van 200-500 Euro?
Beperking: het moet via de USB.
Budget: alles onder 500 Euro wil ik overwegen, goedkoop spul van inferieure kwaliteit interesseert me niet, het mag natuurlijk wel goedkoop zijn als de kwaliteit zeer goed is.
Mogelijkheden:
- geluidskaart met versterker
- aparte DAC en versterker
- aparte combi van DAC en versterker
Ik heb iets nieuws nodig aangezien mijn geluidskaart niet meer denderend werkt wegens wat teveel rukken (ik ben inmiddels wat handiger geworden). Het valt niet mee om hier een winkel te vinden wat gespecialiseerd is in dergelijke apparatuur. Zo verkoopt de Mediamarkt praktisch niets van interessante hardware en zijn Hifi-zaken bij mijn weten (hopelijk vergis ik me) niet gespecialiseerd in hardware die voor computers geschikt is.
Het gaat mij om een zo'n goed mogelijke muziekkwaliteit maar uiteraard moet ook het geluid van games goed worden verwerkt, het hoeft daar echter zeker niet in gespecialiseerd te zijn.
Heb zelf een oude Marantz, van de PM serie, geeft prima geluid, genoeg output, kan mijn speakers redelijk laten blazen, en dat is fijn (Niet dat ik het veel doe, ze zijn al 40 jaar oud)quote:Op zondag 10 februari 2013 21:03 schreef ukga het volgende:
Ik kick dit topic leven in omdat ik een leuke versterker zoek die ik op mn pc kan aansluiten die 2 speakers aanstuurt. iemand tips?
Ben er nog nooit geweest, maar in Eindhoven zit een Feedback.quote:Op zondag 10 februari 2013 21:19 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Als iemand een goede winkel kent in Eindhoven, Tilburg of Breda (daar fiets ik wel even naar toe vanuit Eindhoven) dan 'hoor' ik het graag. Ik kan zelf zoeken maar ik heb totaal geen ervaring met deze apparatuur en allicht hebben anderen hier wel voldoende ervaring om een goede zaak aan te raden. Of een goed product wat ik op een betrouwbare manier van een betrouwbaar bedrijf kan bestellen.
Die ken ik maar ik weet niet of dat deze zaak hierin voldoende gespecialiseerd is. Ik hoop dat iemand een zaak kent die zich enkel met audio-apparatuur bezig houdt, die ook kennis heeft van geluidskaarten en die een voldoende groot oppervlak heeft om voldoende spul in huis te hebben (uitproberen) en niet een al te hoge winstmarge te moeten hanteren.quote:Op zondag 10 februari 2013 21:23 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ben er nog nooit geweest, maar in Eindhoven zit een Feedback.
http://www.feedbackmusic.(...)interfaces/100006223
Dat is nogal een flink eisenpakket in deze webshop tijdquote:Op zondag 10 februari 2013 21:26 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Die ken ik maar ik weet niet of dat deze zaak hierin voldoende gespecialiseerd is. Ik hoop dat iemand een zaak kent die zich enkel met audio-apparatuur bezig houdt, die ook kennis heeft van geluidskaarten en die een voldoende groot oppervlak heeft om voldoende spul in huis te hebben (uitproberen) en niet een al te hoge winstmarge te moeten hanteren.
oke. Maar wil graag nieuw kopen. Neem niet aan dat dat model nog verkocht wordt?quote:Op zondag 10 februari 2013 21:23 schreef HandigeJoling het volgende:
[..]
Heb zelf een oude Marantz, van de PM serie, geeft prima geluid, genoeg output, kan mijn speakers redelijk laten blazen, en dat is fijn (Niet dat ik het veel doe, ze zijn al 40 jaar oud)
Nee, die word niet meer nieuw verkocht helaas..(Is een jaar of 20-25 oud schat ik.. kan geen leeftijd vinden) Maar het schijnt een van de beste versterkers te zijn die je 2ehands kan kopen voor weinigquote:Op zondag 10 februari 2013 21:35 schreef ukga het volgende:
[..]
oke. Maar wil graag nieuw kopen. Neem niet aan dat dat model nog verkocht wordt?
oke thanks voor de tip!quote:Op zondag 10 februari 2013 21:50 schreef HandigeJoling het volgende:
[..]
Nee, die word niet meer nieuw verkocht helaas..(Is een jaar of 20-25 oud schat ik.. kan geen leeftijd vinden) Maar het schijnt een van de beste versterkers te zijn die je 2ehands kan kopen voor weinig
Volgens mij kan dat.. ik durf het verder niet te zeggen hoor, ik weet dat ik op die van mij 4 speakers kan aansluiten (of 2 ge Bi-Amped) Maar daar houd het bij op hahaquote:Op zondag 10 februari 2013 22:51 schreef ukga het volgende:
[..]
oke thanks voor de tip!
nog een vraagje btw; hoezo zijn (bijna) alle versterkers 2 of 4 kanaals? kun je meerdere speakers op een kanaal aansluiten?
Voor auto's is me bekend dat er meerdere kanaals (meestal tot 6) versterkers bestaan en dat je ze aan elkaar door kunt schakelen. hoe zit dat met versterkers voor thuis?
4-kanaals? Zelden van gehoord, meestal is het 5+ kanaal ivm surround, of gewoon 2 kanaal stereo. Sommige stereoversterkers hebben wel een speaker A-B schakeling waardoor je in feite 4 speakers aan kunt sluiten. Maar de eindtrap is dan gewoon tweekanaals.quote:Op zondag 10 februari 2013 22:51 schreef ukga het volgende:
[..]
oke thanks voor de tip!
nog een vraagje btw; hoezo zijn (bijna) alle versterkers 2 of 4 kanaals? kun je meerdere speakers op een kanaal aansluiten?
Voor auto's is me bekend dat er meerdere kanaals (meestal tot 6) versterkers bestaan en dat je ze aan elkaar door kunt schakelen. hoe zit dat met versterkers voor thuis?
Word met 4 kanaals niet Quadrafonisch bedoelt?..quote:Op zondag 10 februari 2013 23:40 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
4-kanaals? Zelden van gehoord, meestal is het 5+ kanaal ivm surround, of gewoon 2 kanaal stereo. Sommige stereoversterkers hebben wel een speaker A-B schakeling waardoor je in feite 4 speakers aan kunt sluiten. Maar de eindtrap is dan gewoon tweekanaals.
Wat is je budget ongeveer ? En welke speakers wil je aansturen.quote:Op zondag 10 februari 2013 21:03 schreef ukga het volgende:
Ik kick dit topic leven in omdat ik een leuke versterker zoek die ik op mn pc kan aansluiten die 2 speakers aanstuurt. iemand tips?
Dat wordt volgens mij al héél lang niet meer gebruikt, denk niet dat hij dat bedoelt.quote:Op zondag 10 februari 2013 23:47 schreef HandigeJoling het volgende:
[..]
Word met 4 kanaals niet Quadrafonisch bedoelt?..
Kan wel maar is niet aan te raden. Zeker niet als je harder wilt spelen. Volgens mij als je een versterker hebt voor 8 ohm speakers en je sluit er twee aan, in parallel dan gaat je versterker ze als 4 ohm speakers zien en dan moet je versterker veel vermogen leveren en kan de versterker overbelast raken.quote:Op zondag 10 februari 2013 22:51 schreef ukga het volgende:
[..]
oke thanks voor de tip!
nog een vraagje btw; hoezo zijn (bijna) alle versterkers 2 of 4 kanaals? kun je meerdere speakers op een kanaal aansluiten?
Voor auto's is me bekend dat er meerdere kanaals (meestal tot 6) versterkers bestaan en dat je ze aan elkaar door kunt schakelen. hoe zit dat met versterkers voor thuis?
Je kan allicht eens gaan luisteren bij deze winkel in Nuenen:quote:Op zondag 10 februari 2013 21:19 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Als iemand een goede winkel kent in Eindhoven, Tilburg of Breda (daar fiets ik wel even naar toe vanuit Eindhoven) dan 'hoor' ik het graag. Ik kan zelf zoeken maar ik heb totaal geen ervaring met deze apparatuur en allicht hebben anderen hier wel voldoende ervaring om een goede zaak aan te raden. Of een goed product wat ik op een betrouwbare manier van een betrouwbaar bedrijf kan bestellen.
Ik heb een Marantz PM53. Volgens Marantz Nederland komt dat ding ui 1993quote:Op zondag 10 februari 2013 21:23 schreef HandigeJoling het volgende:
[..]
Heb zelf een oude Marantz, van de PM serie, geeft prima geluid, genoeg output, kan mijn speakers redelijk laten blazen, en dat is fijn (Niet dat ik het veel doe, ze zijn al 40 jaar oud)
Heb helaas niet dezelfde, hier staat een Marantz PM44SE, ik schat dat die iets ouder is 90-91 denk ikquote:Op maandag 11 februari 2013 11:38 schreef vosss het volgende:
[..]
Ik heb een Marantz PM53. Volgens Marantz Nederland komt dat ding ui 1993
Nieuwprijs van het ding zou ergens rond de 1200 gulden gelegen hebben destijds.
Mocht je dezelfde hebben dan kan ik je wel de handleiding opsturen als pdf die ik van Marantz gekregen heb
Het ziet er interessant uit. Begrijp ik het goed dat alle apparatuur die je voor een hifi gebruikt je ook voor een PC kan gebruiken zolang het geluid via een DAC is omgezet naar een analoog signaal? Zo ja, wat bepaalt precies de kwaliteit van een DAC? Tjoptjop gaf hierboven aan dat er een grote variatie aan kwaliteit is. Is zo'n DAC die in een middenklasse USB-geluidskaart zit bijv. goed genoeg?quote:Op maandag 11 februari 2013 00:41 schreef highender het volgende:
[..]
Je kan allicht eens gaan luisteren bij deze winkel in Nuenen:
http://www.audioxperience(...)udio_Stax_Grado.html
max 200 euroquote:Op zondag 10 februari 2013 23:47 schreef Gertje-Plongers het volgende:
[..]
Wat is je budget ongeveer ? En welke speakers wil je aansturen.
Je wilt perse nieuw ? Anders heb ik hier voor 50 euro nog een leuke Cambridge audio A1 versterker staan die ik niet meer gebruik, en heb je 150 euro over om mooie speakers te kopen. Is het trouwens voor hifi luisteren of wil je feestjes bouwenquote:
Dat klopt, en als geluidskwaliteit geen issue zou zijn dan kan je de computer via de hoofdtelefoon uitgang aansluiten op je versterker. Ook zijn er hoogwaardige geluidskaarten verkrijgbaar, meestal in PCIe uitvoering, met analoge uitgangen en dus een DAC. Het aanbod is echter beperkt en de voorkeur gaat meestal uit naar een externe USB DAC oplossing.quote:Op maandag 11 februari 2013 16:16 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Het ziet er interessant uit. Begrijp ik het goed dat alle apparatuur die je voor een hifi gebruikt je ook voor een PC kan gebruiken zolang het geluid via een DAC is omgezet naar een analoog signaal?
Zowel de samenstelling van de onderdelen (DAC chipset, voeding, USB receiver, e.d.) als het ontwerp van de printplaat (interferentie) hebben invloed. De meeste middenklasse DAC's hoef je voor de audio specificaties niet te laten staan, dus ga je al snel naar kijken naar functionaliteit (ondersteuning voor hogere resoluties, volume controle, afstandsbediening, in- en uitgangen, e.d.). Als het functioneel aan de eisen voldoet dan moet je daarna luisteren en wordt het volledig subjectief.quote:Zo ja, wat bepaalt precies de kwaliteit van een DAC? Tjoptjop gaf hierboven aan dat er een grote variatie aan kwaliteit is. Is zo'n DAC die in een middenklasse USB-geluidskaart zit bijv. goed genoeg? Voor de duidelijkheid, ik begrijp wat een DAC doet, ik weet enkel niet wat het verschil in kwaliteit bepaalt en hoe sterk die verschilt.
Ik heb wel eens gelezen dat er in de omzetting van digitaal naar analoog niet zo gek veel fout kan gaan en het niet veel uitmaakt welke je neemt ( al zijn de meningen uiteraad verdeelt, bijvoorbeeld tussen oversampling en non oversampling etc )quote:Op maandag 11 februari 2013 16:16 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Het ziet er interessant uit. Begrijp ik het goed dat alle apparatuur die je voor een hifi gebruikt je ook voor een PC kan gebruiken zolang het geluid via een DAC is omgezet naar een analoog signaal? Zo ja, wat bepaalt precies de kwaliteit van een DAC? Tjoptjop gaf hierboven aan dat er een grote variatie aan kwaliteit is. Is zo'n DAC die in een middenklasse USB-geluidskaart zit bijv. goed genoeg?
Voor de duidelijkheid, ik begrijp wat een DAC doet, ik weet enkel niet wat het verschil in kwaliteit bepaalt en hoe sterk die verschilt.
Ik weet niet of het in de DAC zit, maar als ik een cd-tje in mijn dvd-speler doe dan is het dat toch echt niet. Er gaat wel eens iets fout kennelijk.quote:Op maandag 11 februari 2013 19:30 schreef Gertje-Plongers het volgende:
[..]
Ik heb wel eens gelezen dat er in de omzetting van digitaal naar analoog niet zo gek veel fout kan gaan en het niet veel uitmaakt welke je neemt ( al zijn de meningen uiteraad verdeelt, bijvoorbeeld tussen oversampling en non oversampling etc )
Wat bedoel je nu precies? dat je cd overslaat, of het lasertje zwak wordt.quote:Op maandag 11 februari 2013 19:45 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik weet niet of het in de DAC zit, maar als ik een cd-tje in mijn dvd-speler doe dan is het dat toch echt niet. Er gaat wel eens iets fout kennelijk.
Dat dacht ik dus ook, en ik vond vaak ook de CD-rom speler via de versterker best nog wel aardig klinken. Dus dan denk je hoe moeilijk kan het nog zijn, maar dan koop je een dvd/hd-recorder, en dan klinkt die gewoon voor geen meter.quote:Op maandag 11 februari 2013 19:50 schreef Gertje-Plongers het volgende:
[..]
Wat bedoel je nu precies? dat je cd overslaat, of het lasertje zwak wordt.
In de omzetting zal niet zo gauw iets fout gaan in de zin van kwaliteitsverlies door merk A of B te keizen, ze doen allemaal hetzelfde. Dat bedoelde ik er mee.
Als het goed is ja. Toch was het lang niet goed, als ik me niet vergis zijn juist daar vele jaren de nodige kunstgrepen op los gelaten om het goed te krijgen, en blijkt dat (?) bij cheapass dvd-spelers nog steeds een probleem. Ik vraag me ook weleens af hoe keihard die theorie is.quote:De DAC doet alleen van de gelezen binaire code op de cd een analoog signaal maken wat weer lijkt op het origineel opgenomen signaal. Dus daar gaat weinig fout als het goed is.
Ik hier een keer begrepen van iemand dat ze tegenwoordig eigenlijk allemaal lineair versterken, maar diegene had dan zelf wel een versterker van een paar duizend euro nodig. Maar ja, het was er wel zo eentje die graag opschept over zijn geld als hij een keer bezoek heeft, dus misschien had die wel gelijk.quote:Daarna komt er de versterker aan te pas die het kleine signaal moet vergroten naar een dusdanig groot signaalniveau dat het aan de speakers aangeboden kan worden.
Hoe zuiverder dat gaat, met zo min mogelijk vervorming dus, maakt de kwaliteit van de versterker.
Wel aangesloten via diezelfde versterker ? Je cd rom speler laat het signaal door de dac aan board van je computer omzetten en dan via je versterker versterken.quote:Op maandag 11 februari 2013 19:58 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat dacht ik dus ook, en ik vond vaak ook de CD-rom speler via de versterker best nog wel aardig klinken. Dus dan denk je hoe moeilijk kan het nog zijn, maar dan koop je een dvd/hd-recorder, en dan klinkt die gewoon voor geen meter.
Daarom had ik het ook niet meer verwacht, ik plugde wel eens de computer in op de versterker, en dat vond ik best aardig klinken als ik dan in de computer een CD afspeelde. Verder zitten ze beiden op een aux van de versterker, alleen deed een ouwe CD moeilijk, en toen heb ik hem in de dvd-speler gedaan, en klonk het veel minder, en ik ze ongetwijfeld verwisseld om vast te stellen dat het aan de speler lag. Het is niet een probleem of zo, het viel me alleen op.quote:Op maandag 11 februari 2013 20:03 schreef Gertje-Plongers het volgende:
[..]
Wel aangesloten via diezelfde versterker ? Je cd rom speler laat het signaal door de dac aan board van je computer omzetten en dan via je versterker versterken.
Het is wel een matige dvd/hd-recorder ja. Het ging er mij om dat de ervaring dat er niet zoveel fout kan gaan met het signaal uit een CD-speler deel ik dus niet meer.quote:Dan is misschien de voorversterker binnenin de dvd/hd van zulk slechte kwaliteit dat je het terughoort via de versterker. Misschien hele goedkope/slechte opampjes tot lijnniveau ?
Per cd speler kun je best wel wat verschil hebben, maar dat zit dan het minst in de omzetting van digitaal naar analoog maar meer in de signaalversterking na de omzetting.quote:Het is wel een matige dvd/hd-recorder ja. Het ging er mij om dat de ervaring dat er niet zoveel fout kan gaan met het signaal uit een CD-speler deel ik dus niet meer.
Ik weet er ook het fijne niet van. Alleen was volgens mij de theorie er ook al in de jaren 80, en bleek het in de praktijk toch niet zo goed te klinken als zou moeten. Waardoor fabrikanten zelfs buizenversterkertjes in CD-spelers zijn gaan bouwen om het resultaat te verkrijgen zoals de bedoeling was en als ik me niet vergis werd er toen ook flink aan marketing gedaan met DAC zus en DAC zo. Het was wel een issue ooit, niet iets wat standaar was en standaar goed ging.quote:Op maandag 11 februari 2013 20:26 schreef Gertje-Plongers het volgende:
[..]
Per cd speler kun je best wel wat verschil hebben, maar dat zit dan het minst in de omzetting van digitaal naar analoog maar meer in de signaalversterking na de omzetting.
Althans dat is wat ik er van begrepen heb.
Je bedoeld het signaal door buizen laten versterken ? Om het zo geliefde buizengeluid te krijgen, lekker warm zeg maar.quote:Op maandag 11 februari 2013 20:37 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik weet er ook het fijne niet van. Alleen was volgens mij de theorie er ook al in de jaren 80, en bleek het in de praktijk toch niet zo goed te klinken als zou moeten. Waardoor fabrikanten zelfs buizenversterkertjes in CD-spelers zijn gaan bouwen om het resultaat te verkrijgen zoals de bedoeling was en als ik me niet vergis werd er toen ook flink aan marketing gedaan met DAC zus en DAC zo. Het was wel een issue ooit, niet iets wat standaar was en standaar goed ging.
Vaak kun je het als organischer omschrijven, minder analytisch, maar dat kan ook de beleving zijn, vaak wil je ook iets horen..quote:Op maandag 11 februari 2013 20:39 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Buizenversterkers, een eeuwige discussie. Kwalitatief zou het geluid slechter moeten zijn, veel mensen vinden het mooier klinken.
Naast de eerdergenoemde Audioquest is dit ook een leuke nieuwkomer:quote:Op maandag 11 februari 2013 20:14 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Gertje en Highender, kunnen jullie een goed advies geven welke aankopen (DAC + versterker, geluidskaart (die uiteraard een DAC heeft) + versterker of DAC/versterker combi) ik zou kunnen overwegen?
Zolang ik het via een USB-verbinding kan aansluiten en je de maximale geluidskwaliteit krijgt uit middenklasse (200-500 Euro) hoofdtelefoons vind ik het prima. Vervolgens zal ik wel bekijken wat het beste past bij mij.
Het verschil tussen voorversterker en versterker zit al in de benaming, namelijk een voorversterker bied het signaal aan tot de eindversterker meestal tot zo'n 150 millivolt wat de versterker graag ziet.quote:Op maandag 11 februari 2013 21:56 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik heb net dat aritkel over die USB-stick van Dragonfly gelezen. Als ik het goed begrijp dan zit daar een DAC + voorversterker op en is die voorsterker voldoende om hoofdtelefoons goed aan te drijven.
Een aantal vragen.
Verschil voorversterker en versterker?
Interlink?
Andere goede opties?
Is die Dragonfly niet ergens te beluisteren ? Of anders te bestellen en als het niet bevalt terugsturen. En welke koptelefoon heb je trouwens ?quote:Op maandag 11 februari 2013 22:02 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Als ik een aparte versterker zou kopen dan zou ik graag weten of dat de DAC die in een standaard geluidskaart (prijs van ongeveer 50-70 Euro) zit goed genoeg is. Het leuke van die Dragonfly is dat blijkbaar de DAC en voorversterker in 1 stickje zitten die goedkoper is dan de versterker die jij noemt en dat dit samen goed genoeg zou zijn, volgens dat artikel om alles uit een goede hoofdtelefoon te halen.
Nou nee, om het transistorgeluid van analoge reproductie te krijgen.quote:Op maandag 11 februari 2013 20:46 schreef Gertje-Plongers het volgende:
[..]
Je bedoeld het signaal door buizen laten versterken ? Om het zo geliefde buizengeluid te krijgen, lekker warm zeg maar.
Ik heb er niks mee, maar zij gingen dus het 'analytisch correcte' compenseren met het analytisch weinig correcte en vervormende van buizen. Als die DAC zo probleemloos, waarom dan niet gewoon met een transistorversterkertje? Die waren toen ook al veel beter dan buizen. Dan krijg ik toch wat twijfels bij die 'analyse' van geluid.quote:Dan bedoelen ze dus na de omzetting het signaal versterken via buizen. Dat zie je wel vaker. Ik vind persoonlijk buizen heel mooi, al was het maar omdat je iets ziet, het heeft iets magisch vind ik, buizen.
Geen idee, ik ga eens kijken bij die winkel in Nuenen en ik ga proberen nog wat meer winkels te vinden.quote:Op maandag 11 februari 2013 22:06 schreef Gertje-Plongers het volgende:
[..]
Is die Dragonfly niet ergens te beluisteren ?
Liever niet als het niet hoeft, nogal een gedoe.quote:Of anders te bestellen en als het niet bevalt terugsturen.
Sennheiser HD 598, goed genoeg om een goede DAC en versterker te willen gebruiken maar ik wil nog een betere aanschaffen. Voorlopig zonder gigantisch grote bedragen te besteden. Ik leg de grens op 500 Euro.quote:En welke koptelefoon heb je trouwens ?
Ik denk dat je beter af bent met een veel betere koptelefoon, dat is een beetje een gouden regel, als je een investering doet doe dat dan aan de speakers of in dit geval de hoofdtelefoon. De rest is vaak minmale verbeteringen ten opzichte van de investering. Dat is dan net die laatse finesse er uit willen persen.quote:
Ik zou dan eens voor een Stax gaan kijken, dat is een electrostatische hoofdtelefoon, dat moet je een keer gehoord hebben ! Geweldig als je het kan betalen ! Tweedehands wel eens voor leuke prijzen te vinden ook.quote:Op maandag 11 februari 2013 22:37 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Het is geen tophoofdtelefoon maar slecht is die zeker ook niet, het is een goede middenklasser die zoals ze dat in het Engels zeggen punches above its weight.
Tips voor betere hoofdtelefoons zijn welkom. Mijn voorkeur gaat sterk uit naar een open model, ik luister graag analytisch en ik heb graag dat alle regionen van de geluidsfrequenties in de juiste mate worden weergegeven (niet een kunstmatig versterkte regio).
Ik heb gelezen dat ook voor deze hoofdtelefoon momenteel veel geluidskaarten die niet optimaal tot haar recht laten komen wegens een te hoge impedantie voor de lage tonen en inderdaad, ik vind de lage tonen ietwat zwak klinken.
Ik heb zelf ook graag realistisch geluid. Ik luister niet naar house, techno enz.quote:Op maandag 11 februari 2013 22:41 schreef Gertje-Plongers het volgende:
[..]
Ik zou dan eens voor een Stax gaan kijken, dat is een electrostatische hoofdtelefoon, dat moet je een keer gehoord hebben ! Geweldig als je het kan betalen ! Tweedehands wel eens voor leuke prijzen te vinden ook.
Maar volgens mij niet echt een basspucher, meer realistsich zeg maar. Maar daar hou ik zelf erg van.
Volgens mij zijn het allemaal open systemen, voor zover je daar van kan spreken dan he.quote:Op maandag 11 februari 2013 23:04 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Mijn voorkeur gaat wel sterk uit naar een open model, ik moet dus nog wat extra geluk hebben om die te vinden.
Volledig mee eens, ik heb tot vorig jaar nog een STAX SR-Lambda pro Classic + SRM-Xh in gebruik gehad, erg mooi.quote:Op maandag 11 februari 2013 22:41 schreef Gertje-Plongers het volgende:
[..]
Ik zou dan eens voor een Stax gaan kijken, dat is een electrostatische hoofdtelefoon, dat moet je een keer gehoord hebben ! Geweldig als je het kan betalen ! Tweedehands wel eens voor leuke prijzen te vinden ook.
Maar volgens mij niet echt een basspuncher, meer realistsich zeg maar. Maar daar hou ik zelf erg van.
Dat is toevallig dezelfde als die ik toen beluisterd heb, geweldig mooi. Als ik weer eens de fondsen daarvoor heb dan komt er een Stax binnen te staan !quote:Op maandag 11 februari 2013 23:07 schreef highender het volgende:
[..]
Volledig mee eens, ik heb tot vorig jaar nog een STAX SR-Lambda pro Classic + SRM-Xh in gebruik gehad, erg mooi.
Deze zal vast ook wel ergens bij jou in de buurt te krijgen zijn. Heb jed aar al voor gekeken ?quote:Op dinsdag 12 februari 2013 00:55 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Interessant maar lastig bereikbaar voor mij (OV), het overwegen waard.
Woon je ergens afgelegen dan ? Er is altijd wel ergens op redelijke afstand wat te vinden dacht ik.quote:Op donderdag 14 februari 2013 06:39 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik ken weinig winkels in de buurt die hoofdtelefoons verkopen.
Eindhoven. Er zullen wel winkels zijn maar ik ken ze gewoon niet. Misschien dat ik met googelen of met Google-maps wat winkels kan vinden. De Mediamarkt is niets, enkel assortiment van 200 Euro en lager voor hoofdtelefoons en een flinke winstmarge (10% of meer), ik weet dat de muziekwinkel wat hoofdtelefoons verkoopt maar het assortiment is klein, via Coolblue heb ik een aardige keuze en een redelijke prijs maar zij verkopen niet alle merken (in ieder geval geen Grado).quote:Op donderdag 14 februari 2013 21:39 schreef Gertje-Plongers het volgende:
[..]
Woon je ergens afgelegen dan ? Er is altijd wel ergens op redelijke afstand wat te vinden dacht ik.
Nee je zult echt bij de speciaalzaken moeten wezen voor zulk spul, maar er zitten er een aantal zag ik op google. Dus er moet vast ergens iets moois te vinden zijn, plus dat je gelijk het één en ander kunt uitproberen, en dat heeft toch altijd de voorkeur.quote:Op donderdag 14 februari 2013 21:57 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Eindhoven. Er zullen wel winkels zijn maar ik ken ze gewoon niet. Misschien dat ik met googelen of met Google-maps wat winkels kan vinden. De Mediamarkt is niets, enkel assortiment van 200 Euro en lager voor hoofdtelefoons en een flinke winstmarge (10% of meer), ik weet dat de muziekwinkel wat hoofdtelefoons verkoopt maar het assortiment is klein, via Coolblue heb ik een aardige keuze en een redelijke prijs maar zij verkopen niet alle merken (in ieder geval geen Grado).
Deze kwam ik tegen.quote:Op donderdag 14 februari 2013 22:05 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Dat klinkt als een goed plan.
Ken jij een of meerdere van die speciaalzaken? Kan jij er een of meerdere aanraden om te starten?
Top! Bedankt voor het advies, ga ik binnenkort maar spikes met schoentjes aankopen:)quote:Op donderdag 14 februari 2013 21:34 schreef De_existentialist het volgende:
Ja, die spikes kunnen je laminaatvloer zeker beschadigen. Ik heb zelf onder de spikes nog zgn spike shoes gelegd (zoiets als hier ), en dat werkt eigenlijk perfect.
Ik ben langs geweest bij Remkes, afgaande op de website verkoopt Audiohome geen hoofdtelefoons maar ze hebben momenteel wel hele leuke aanbiedingen van het topsegment van allerlei ander spul (voorverstekers, eindversterkers, luidsprekers, ...), bijv. een surroundset van 11000 voor 3000 Euro. Misschien het bekijken waard?quote:Op donderdag 14 februari 2013 22:12 schreef Gertje-Plongers het volgende:
[..]
Deze kwam ik tegen.
http://www.remkesbeeldengeluid.nl/
En deze.
http://www.audiohome.nl/
Dat zijn in ieder geval echt audio zaken. Die derde heb ik niet geplaatst want ik kon zo snel niet achterhalen of hij er nog is. Laat je weten hoe het is gegeaan als je bent geweest ?
Dat klinkt als een mooi ervaring !quote:Op zaterdag 16 februari 2013 17:41 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
Ik ben langs geweest bij Remkes, afgaande op de website verkoopt Audiohome geen hoofdtelefoons maar ze hebben momenteel wel hele leuke aanbiedingen van het topsegment van allerlei ander spul (voorverstekers, eindversterkers, luidsprekers, ...), bijv. een surroundset van 11000 voor 3000 Euro. Misschien het bekijken waard?
Remkes heeft twee modellen van een open hoofdtelefoon, de DT990 van Beyerdynamics en het topmodel van Sennheiser (winkelprijs rond de 1000 Euro). Ik heb beide hoofdtelefoons uitgeprobeerd met dezelfde muziek, aangesloten op een cd-speler en een voorversterker (4XX Euro). Eerst luisterde ik naar de DT990, daarna naar de Sennheiser, vervolgens nog een keer naar de DT990. De DT990 klinkt zeker niet slecht, alle frequenties die ik heb gehoord worden goed weergegeven. Het verschil met dat model van Sennheiser is echter schrikbaarwekkend groot. Ik zou willen dat ik kon zeggen dat die mensen die zo'n duur model kopen zich aanstellen, dat ze meer geld dan smaak hebben (zal overigens bij sommigen wel het geval zijn) maar ik moet bekennen dat ik teleurgesteld was toen ik daarna nog een keer de DT990 opzette, die overigens volgens mij niet veel beter is dan de Sennheiser HD598 die ik nu heb, rekening houdende met dat ik nu zonder voorversterker luister. Bij de Sennheiser (het topmodel wat ik in de winkel beluisterde) klonk elke toon helder, bij de gitaartonen hoorde ik al de boventonen, de bastonen hadden een stevige impact zonder onnatuurlijk versterkt te klinken. Toen ik vervolgens de DT990 opzette had ik het gevoel naar gedempt geluid te luisteren, alsof het geluid door zo'n papieren toeter heen ging alvorens mijn gehoor te bereiken, ik had direct de neiging om het volume harder te zetten om het beter te horen.
Helaas is het topmodel voor mij nog wat te duur maar het middenklassemodel is voor mij zo ver onder het niveau van dat topmodel dat het weinig verschil lijkt uit te maken of dat ik naar mijn huidige hoofdtelefoon of zo'n DT990 of een vergelijkbaar model luister. Conclusie: ondertussen een voorversterker of een voorversterker en DAC kopen en wachten totdat ik zo'n topmodel tweedehands of in de uitverkoop kan kopen. Als iemand van jullie eens een leuke aanbieding voor het topsegment van een open model ziet liggen laat het dan alsjeblieft even weten.
Ik kreeg trouwens bijna een hartaanval toen ik de folder van aanbiedingen zag van Audiohome. Ik wist dat audio een dure hobby kan zijn maar zo duur...voorlopig mik ik maar op een tophoofdtelefoon en een goede voorversterker, de rest komt later hopelijk ooit nog eens. De kunst is natuurlijk om de topproducten te vinden die weliswaar duur maar niet belachelijk duur zijn, die producten die "punch above their weight". Volgens mij wordt er in dat wereldje ook veel voor een veel te hoge prijs verkocht in verhouding tot de productiekosten, een beetje vergelijkbaar met die HDMI-kabels van honderden Euro's voor een paar meter.![]()
Bij de hoofdtelefoons hoor je echter zeker het verschil tussen het topsegment en een middenklassesegment, of dat de winstmarge nu wel of niet veel te hoog is.
Precies dat bedoel ik ook, koop het voor jou best mogelijke en dan is het goed. Wel proberen zo hoog mogelijk maw liever tweedehands dus de iets in het hogere segment als nieuw middenklasse. Trouwens ook bij versterkers heb je wel degelijk verschillen !quote:Op zaterdag 16 februari 2013 19:18 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ja, maar je moet het wel kunnen betalen. Zolang je budget beperkt is kan je beter genoegen nemen met een topmodel hoofdtelefoon en bijv. zo'n Dragonfly die als ik de reviewers mag geloven in combinatie met een computer niet slechter werk levert dan een goede voorversterker in combinatie met een goede CD-speler dan dat ik veel geld besteed aan een component wat een hele geringe bijdrage levert. Het lijkt me duidelijk dat mijn hoofdtelefoon momenteel de zwakke schakel is, nadat ik die heb geupgrade is de voorversterker/DAC aan de beurt en pas dan, nadat ik enkele jaren afgestudeerd ben, ga ik eens kijken naar een leuke surround set. en bijbehorende hardware. En dan natuurlijk zoveel mogelijk goed tweedehandsspul van audiofielen. Voor mij echter geen onzin, ik ben ervan overtuigd dat je zeker niet het duurste hoeft te kopen om het best te hebben al blijkt dat bij hoofdtelefoons wel aardig het geval te zijn maar dat is een hele andere markt dan die van bijv. verstekers.
Ik spreek nu als vrijgezel, als ik op een gegeven moment met een vriendin zou samenwonen dan zou ik natuurlijk eerder investeren in aanvaardbare speakers en een versterker maar zonder echt hoog in te zetten en het echt goede spul beetje bij beetje opbouwen. Slecht geluid, daar kan ik gewoon niet tegen.
Welk element kostte 1000 Euro?
Dat geloof ik gelijk dat je dat eruit haalt ! Ik heb het ook zo eens gehoord bij een voorversterker, ik meen dat het een Van de Graaf was, man wat een verschil, het gehele muziekstuk barsten open, alles stond ineens op hoogte, diepte, stemmen los van de achtergrond. In één woord waanzinnig ! Jammer dat ik daar niet het geld voor heb ( en ook de discipline niet om er serieus voor te gaan sparen ) Anders ging ik er om !quote:Op zaterdag 16 februari 2013 19:55 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Ik garandeer je dat ik voor die hoofdtelefoons met een dubbelblindtest 10 op 10 keer de juiste er uithaal. Helaas is het voor die hoofdtelefoons om een praktische niet mogelijk om een dubbelblindproef te organiseren (je voelt welke je op je hoofd hebt) maar ik zou het zeker probleemloos kunnen. Als er een goed verschil is dan blijkt dat uit dubbelblindproeven zolang de proefpersoon een voldoende ontwikkeld gehoor heeft. Ik ben dan ook sceptisch of dat er verschil is wanneer het niet blijkt uit dubbelblindproeven. Ik geloof wel dat er verschillen kunnen zijn die niet gemakkelijk te quantificeren zijn. Zie ook deze bijdrage van Riparius: SES / [Bèta overig] Huiswerk- en vragentopic
Hij was mij nog niet eerder opgevallen eigenlijk. Maar altijd mooi om leden te hebben die ergens erg goed in zijn om anderen te helpen beter te worden, daar is het forum een mooie plaats voor !quote:Op zaterdag 16 februari 2013 20:42 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Yep, hij heeft ook enorm veel verstand van wiskunde (genoeg dat je zou geloven dat hij een wiskundige is, hij beantwoordt veel wiskundevragen, ook van wiskundestudenten) en hij beheerst zijn talen. Een aanwinst voor dit forum.
Zelf kom je ook wel uit de voeten lees ik netquote:Op zaterdag 16 februari 2013 20:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Hij reageert vooral in die wiskundedraad.
In vergelijking met hem voel ik me een enorme leek, of dat het nu over wiskunde, techniek of talen gaat en dat zijn slechts de onderwerpen waarvan ik heb vastgesteld dat hij behoorlijk wat kennis heeft. Ach ja, ik heb volgens mij nog flink wat jaren om in te lopen.quote:Op zaterdag 16 februari 2013 21:03 schreef Gertje-Plongers het volgende:
[..]
Zelf kom je ook wel uit de voeten lees ik netJe bent zelf ook niet echt een leek zogezegd !
Ik heb zo het gevoel dat het wel goed zal komen met jou ! Je hebt een goede intelligentie meegkregen dus met een stuk vlijt van jou kant zal dat zeker mogelijk zijn als ik het zo zie.quote:Op zaterdag 16 februari 2013 21:06 schreef Bram_van_Loon het volgende:
[..]
In vergelijking met hem voel ik me een enorme leek, of dat het nu over wiskunde, techniek of talen gaat. Ach ja, ik heb volgens mij nog flink wat jaren om in te lopen.
http://www.audioxperience.com/quote:Op dinsdag 12 februari 2013 00:55 schreef Bram_van_Loon het volgende:
Interessant maar lastig bereikbaar voor mij (OV), het overwegen waard.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |