FOK!forum / Culinesse à gogo / 'Gezondste' vlees?
frame-sawvrijdag 16 maart 2012 @ 11:37
Ik eet zelden vlees, ik kan het eerlijk gezegd niet heel goed bereiden en ik vind het duur (en zielug en slecht voor het milieu). Als ik vlees eet is het meteen shoarma of fastfood.

Nu merk ik dat ik de laatste tijd steeds vaker ziek ben, terwijl ik heel gezond eet. Enige probleem is dat ik noten niet meer lust, ik word misselijk van de geur. Dat is altijd wel een goede aanvulling op een vegetarisch dieet namelijk.

Ik heb besloten daarom vast één keer in de week vlees te eten, en ik vraag me af wat het gezondste vlees is, met het meeste ijzer en dergelijke. Voor vet ben ik niet niet bang trouwens.
TC_Artemisvrijdag 16 maart 2012 @ 11:41
Vis een optie? :P Kip is ook goed.
Insomnia_vrijdag 16 maart 2012 @ 11:43
Kip of Vis denk ik.
ikhouvannoodlesvrijdag 16 maart 2012 @ 11:44
Orgaanvlees
BasEnAadvrijdag 16 maart 2012 @ 11:44
Afwisseling is het best :P
Daniel1976vrijdag 16 maart 2012 @ 11:45
Nou dan moet je opzoek naar een stukje scharrelkip zonder antibiotica e.d.
Succes.

Kalkoen of struisvogel, vooral het laatste eigenlijk.
#ANONIEMvrijdag 16 maart 2012 @ 11:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 11:43 schreef Insomnia_ het volgende:
Kip of Vis denk ik.
Je denkt goed.
Daniel1976vrijdag 16 maart 2012 @ 11:46
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 11:45 schreef o.us het volgende:

[..]

Je denkt goed.
Tsja vis, altijd goed voor de zware metalen huishouding :D
Hyperdudevrijdag 16 maart 2012 @ 11:47
Hert?
Flurryvrijdag 16 maart 2012 @ 11:47
Een varken lijkt genetisch het meest op een mens. Is dat dan ook niet het beste vlees als het doel is om missende stoffen aan te vullen?
#ANONIEMvrijdag 16 maart 2012 @ 11:48
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 11:46 schreef Daniel1976 het volgende:

[..]

Tsja vis, altijd goed voor de zware metalen huishouding :D
Mentale of metalen? :P
De_Kardinaalvrijdag 16 maart 2012 @ 11:48
Vlees van dieren die veel bewegingen. Paardenvlees of een stukje antilope. Veel goede stoffen, weinig vet.
Daniel1976vrijdag 16 maart 2012 @ 11:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 11:47 schreef Flurry het volgende:
Een varken lijkt genetisch het meest op een mens. Is dat dan ook niet het beste vlees als het doel is om missende stoffen aan te vullen?
Nee, dat is nou net niet zo goed.
Dat zou ik als laatste kiezen.
Daniel1976vrijdag 16 maart 2012 @ 11:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 11:48 schreef De_Kardinaal het volgende:
Vlees van dieren die veel bewegingen. Paardenvlees of een stukje antilope. Veel goede stoffen, weinig vet.
Daarom ook struisvogel dat is 0,04% vet ofzo ;)

Maar ik speel hier natuurlijk wel een beetje advocaat van de duivel.
Er zijn zoveel dingen goed en niet helemaal goed voor je.
Leven, je gaat er dood van.
Naj_Geetsrevvrijdag 16 maart 2012 @ 11:52
Ik zou zeggen een lekker stukje biefstuk. Zit tsjok vol met ijzers, en als het biologisch is dan heeft het (waarschijnlijk) ook nog minder antibiotica e.d.
Zihuatanejovrijdag 16 maart 2012 @ 11:53
Ik had gehoord paardenvlees. Maar moet je wel een slager vinden die het verkoopt, want het is niet zo populair vanwege het aaibaarheidsfactor van het dier. Met uitzondering van de frikandellen natuurlijk.
De_Kardinaalvrijdag 16 maart 2012 @ 11:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 11:51 schreef Daniel1976 het volgende:

[..]

Daarom ook struisvogel dat is 0,04% vet ofzo ;)

Maar ik speel hier natuurlijk wel een beetje advocaat van de duivel.
Er zijn zoveel dingen goed en niet helemaal goed voor je.
Leven, je gaat er dood van.
Paardenvlees bevat minder vet dan struisvogelvlees.
Staalvrijdag 16 maart 2012 @ 11:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 11:47 schreef Flurry het volgende:
Een varken lijkt genetisch het meest op een mens. Is dat dan ook niet het beste vlees als het doel is om missende stoffen aan te vullen?
Als je Kuru wilt krijgen...
mstxvrijdag 16 maart 2012 @ 11:57
Frikandellen.
De_Kardinaalvrijdag 16 maart 2012 @ 11:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 11:57 schreef Staal het volgende:

[..]

Als je Kuru wilt krijgen...
Krijg je alleen als je de hersenen van de buurman opeet :)
Staalvrijdag 16 maart 2012 @ 11:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 11:57 schreef De_Kardinaal het volgende:

[..]

Krijg je alleen als je de hersenen van de buurman opeet :)
Het ging me meer om zijn redenatie.
frame-sawvrijdag 16 maart 2012 @ 11:59
Ik moet het wel makkelijk kunnen verkrijgen en het moet niet te duur zijn. Een stukje biologisch vlees bij de AH bijvoorbeeld, maar dan: welke?

Vis eet ik ook wel regelmatig, vooral zalm, maar ik heb het idee dat mij dat niet sterker maakt (wel gezonder, maar niet meer weerstand).
De_Kardinaalvrijdag 16 maart 2012 @ 12:00
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 11:59 schreef frame-saw het volgende:
Ik moet het wel makkelijk kunnen verkrijgen en het moet niet te duur zijn. Een stukje biologisch vlees bij de AH bijvoorbeeld, maar dan: welke?

Vis eet ik ook wel regelmatig, vooral zalm, maar ik heb het idee dat mij dat niet sterker maakt (wel gezonder, maar niet meer weerstand).
Gewoon bij de slager een lapje paardenvlees halen. :P
#ANONIEMvrijdag 16 maart 2012 @ 12:00
quote:
1s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 11:37 schreef frame-saw het volgende:
ik vind het zielug en slecht voor het milieu.....Als ik vlees eet is het meteen shoarma of fastfood.
Niet meer doen dus. Als er iets zielig is en slecht voor het milieu, dan is het wel fastfood vlees. Vlees volgestouwd met hormonen en antibiotica waar je ook nog eens ziek van kan worden.

Ga eens op zoek naar een stukje biologisch of scharrelvlees, met als voorkeur biologisch. Daar zitten niet al die vieze stoffen in en de dieren worden een stuk beter behandeld dan het vlees waar kilo knallers van gemaakt worden.

En vis is goed. Daarvoor is een mooie viswijzer gemaakt welk vertelt wat goede en slechte vis is.

Download de viswijzer hier of voor Android en iOS hier.

Kijk op verpakkingen of vraag de visboer naar de afkomst van de vis en vergelijk deze met de viswijzer.
Daniel1976vrijdag 16 maart 2012 @ 12:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 11:59 schreef frame-saw het volgende:
Ik moet het wel makkelijk kunnen verkrijgen en het moet niet te duur zijn. Een stukje biologisch vlees bij de AH bijvoorbeeld, maar dan: welke?

Vis eet ik ook wel regelmatig, vooral zalm, maar ik heb het idee dat mij dat niet sterker maakt (wel gezonder, maar niet meer weerstand).
Misschien kun je beter naar de halal slager.
Scheelt ieder geval een hoop troep in je vlees, ze verkopen ook kip daar.
Overigens een stukje lam is is ook niet echt verkeerd.
De_Kardinaalvrijdag 16 maart 2012 @ 12:02
Vlees van de AH. Plofkippen, plofkoeien en het gehakt is omgekat. :P
Yi-Longvrijdag 16 maart 2012 @ 12:03
Normaal gesproken zou het meeste vlees en vis wel 'gezond' moeten zijn, maar de laatste jaren zit er zoveel troep overal in (gif in vis, vlees met hormonen, etc etc), dat het volgens mijn niet echt meer gezond is.
Dagonetvrijdag 16 maart 2012 @ 12:06
Wat voor vlees vind je lekker, behalve shoarma en fastfood?
Hoeveel tijd ben je het liefst kwijt aan maaltijden?

Dat geneuzel over welk vlees is het gezondst, je wil het één keer in de week eten, het gaat nou niet meteen met complete varkens tegelijk naar binnen.
Dus tenzij je de grootste hormoonkoe van België koopt en zwartgeblakerd van het vuur haalt...
#ANONIEMvrijdag 16 maart 2012 @ 12:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 11:59 schreef frame-saw het volgende:
Ik moet het wel makkelijk kunnen verkrijgen en het moet niet te duur zijn. Een stukje biologisch vlees bij de AH bijvoorbeeld, maar dan: welke?

Vis eet ik ook wel regelmatig, vooral zalm, maar ik heb het idee dat mij dat niet sterker maakt (wel gezonder, maar niet meer weerstand).
De biologische hamburgers van de Albert Heijn zijn niet onbetaalbaar duur. Probeer deze eens maar bak hem wel goed door en zorg dat het vlees niet rood meer is.

Tevens hebben ze bij de Albert Heijn ook een Halal afdeling. Daar hebben ze kalkoen filet wat zo'n ¤2,- kost. Het is natuurlijk niet goedkoop, maar je helpt zo wel de natuur, de dieren en jezelf.
En deze tip is vandaag gratis; Smeer een boterham met knoflook of kruidenboter en doe daar plakjes van die kalkoen filet op. Dat is echt heerlijk. :9~
GanGStaRvrijdag 16 maart 2012 @ 12:10
voor ijzer zou ik eerder appelstroop aanraden.

Maar ik zou de missende dierlijke eiwitten wel aanvullen..
Flurryvrijdag 16 maart 2012 @ 12:14
Denken dat halal vlees gezonder is :')

Het komt uit dezelfde bio-industrie. De dieren worden alleen anders geslacht.
ikhouvannoodlesvrijdag 16 maart 2012 @ 12:14
Een stuk kalfslever is gewoon een vitamine bom. Vooral vitamine A en B12 link.
controlaltdeletevrijdag 16 maart 2012 @ 12:17
Kun je beter vis eten. Als je gezond vlees op je bord wilt kun je beter je stukje vlees bij de ecologische slager halen dan bij de AH.
Dagonetvrijdag 16 maart 2012 @ 12:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 12:14 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Een stuk kalfslever is gewoon een vitamine bom. Vooral vitamine A en B12 link.
Maar niet lekker en ook niet het makkelijkst te bereiden.
#ANONIEMvrijdag 16 maart 2012 @ 12:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 12:14 schreef Flurry het volgende:
Denken dat halal vlees gezonder is :')

Het komt uit dezelfde bio-industrie. De dieren worden alleen anders geslacht.
Vlees wat Halal is, is puur. Geen hormonen, weinig tot geen bloed, geen water en ook geen andere chemicaliën of rotzooi.
Flurryvrijdag 16 maart 2012 @ 12:40
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 12:28 schreef Dimens het volgende:

[..]

Vlees wat Halal is, is puur. Geen hormonen, weinig tot geen bloed, geen water en ook geen andere chemicaliën of rotzooi.
Dat zou het moeten zijn, maar dat is het meestal niet:
http://vroegevogels.vara.(...)842&cHash=b49d3b0f21
http://www.halalcorrect.com/articles/actualiteiten/43/1/
#ANONIEMvrijdag 16 maart 2012 @ 12:51
quote:
Dat is natuurlijk altijd maar de vraag.
heiden6vrijdag 16 maart 2012 @ 12:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 11:44 schreef BasEnAad het volgende:
Afwisseling is het best :P
Dat dus.
RenRen-vrijdag 16 maart 2012 @ 13:08
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 12:02 schreef Daniel1976 het volgende:

[..]

Misschien kun je beter naar de halal slager.
Scheelt ieder geval een hoop troep in je vlees, ze verkopen ook kip daar.
Overigens een stukje lam is is ook niet echt verkeerd.
Die van ons is heel prettig, veel lekkerder vlees dan bij de supermarkt en veel minder vocht (Mijn kipfilets krimpen minder). En het is spotgoedkoop.
okiokinlvrijdag 16 maart 2012 @ 13:11
k las gister nog dat rood vlees gewoon helemaal niet goed is, ook niet af en toe.
beter kip of vis.
Dagonetvrijdag 16 maart 2012 @ 13:15
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 13:11 schreef okiokinl het volgende:
k las gister nog dat rood vlees gewoon helemaal niet goed is, ook niet af en toe.

Kan je nagaan, en dan worden mensen toch al eeuwen lang decennia oud. Het is wat.
Daniel1976vrijdag 16 maart 2012 @ 13:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 13:08 schreef RenRen- het volgende:

[..]

Die van ons is heel prettig, veel lekkerder vlees dan bij de supermarkt en veel minder vocht (Mijn kipfilets krimpen minder). En het is spotgoedkoop.
Uhh ik kom graag bij halal slager. Niets mis mee.
Rund is beter geen sulfiet er op om het extra rood te maken.

Als ik shoarma wil eten, dan wel graag van lam en niet zoals bij de gemiddelde supermarkt van varkensvlees 8)7 8)7

Lamsvlees an sich is trouwens bijna niet te betalen bij de AH, terwijl je bij de halal slager een kilo hebt tussen de 6 euro en de 10 euro per kilo, hetzelfde geldt voor rund.

Ik ben een groot fan.
#ANONIEMvrijdag 16 maart 2012 @ 13:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 13:11 schreef okiokinl het volgende:
k las gister nog dat rood vlees gewoon helemaal niet goed is, ook niet af en toe.
beter kip of vis.
Dat ligt natuurlijk aan het vlees. Kip of varken moet je gewoon nooit rauw eten, daar is de kans op ziektes gewoon ontzettend groot.
Gemalen rund kun je bijvoorbeeld beter goed doorbakken zodat het niet meer rood is van binnen. Door het malen komen de bacteriën die aan de buitenkant van het vlees zaten in het vlees en deze kun je beter dood bakken. Een biefstukje kan je wel rood van binnen laten en dat zou geen problemen moeten geven.
troveyvrijdag 16 maart 2012 @ 13:50
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 13:17 schreef Daniel1976 het volgende:

[..]

Uhh ik kom graag bij halal slager. Niets mis mee.
Rund is beter geen sulfiet er op om het extra rood te maken.

Als ik shoarma wil eten, dan wel graag van lam en niet zoals bij de gemiddelde supermarkt van varkensvlees 8)7 8)7

Lamsvlees an sich is trouwens bijna niet te betalen bij de AH, terwijl je bij de halal slager een kilo hebt tussen de 6 euro en de 10 euro per kilo, hetzelfde geldt voor rund.

Ik ben een groot fan.
Sulfiet mag al jaren niet meer gebruikt worden. ;) Ik zou zelf voor biologisch vlees gaan, is duurder maar als je het toch maar één keer per week eet....
Dagonetvrijdag 16 maart 2012 @ 13:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 13:50 schreef trovey het volgende:
Ik zou zelf voor biologisch vlees gaan,
Aangezien ze eind dit jaar pas een synthetisch stuk vlees willen testen lijkt mij dat sowieso de enige optie.
okiokinlvrijdag 16 maart 2012 @ 13:52
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 13:15 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Kan je nagaan, en dan worden mensen toch al eeuwen lang decennia oud. Het is wat.
http://edition.cnn.com/20(...)-lifespan/index.html
Dagonetvrijdag 16 maart 2012 @ 13:53
quote:
singling out red meat may be counterproductive. A bigger threat to health is the sugar- and starch-heavy Western diet as a whole
Jarnovrijdag 16 maart 2012 @ 13:54
Als je reden voor weinig vlees in de hoek 'zielig en slecht voor het milieu' ligt zou ik me dus eerst concentreren op vlees wat minder zielig en minder slecht voor het milieu is. Dus, op naar de biologische boerderij om een goed en eerlijk stukje vlees te halen en probeer dan eens gewoon wat?
troveyvrijdag 16 maart 2012 @ 13:56
quote:
6s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 13:52 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Aangezien ze eind dit jaar pas een synthetisch stuk vlees willen testen lijkt mij dat sowieso de enige optie.
Haha ;(
Self-Cateringvrijdag 16 maart 2012 @ 13:57
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 11:57 schreef mstx het volgende:
Frikandellen.
^O^ ^O^
Dagonetvrijdag 16 maart 2012 @ 13:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 13:56 schreef trovey het volgende:

[..]

Haha ;(
Ja, dat zijn wel dingen waar je rekening mee moet gaan houden.
Daniel1976vrijdag 16 maart 2012 @ 14:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 13:56 schreef trovey het volgende:

[..]

Haha ;(
Dat is niet haha, dat is scherp.

http://climategate.nl/201(...)sche-producten-meer/
Daniel1976vrijdag 16 maart 2012 @ 14:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 13:50 schreef trovey het volgende:

[..]

Sulfiet mag al jaren niet meer gebruikt worden. ;) Ik zou zelf voor biologisch vlees gaan, is duurder maar als je het toch maar één keer per week eet....
What so ever, dan een andere stof. Een gemiddelde supermarkt biefstuk is helder rood van buiten en bruin van binnen.
Weltschmerzvrijdag 16 maart 2012 @ 14:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 12:09 schreef Dimens het volgende:

[..]

De biologische hamburgers van de Albert Heijn zijn niet onbetaalbaar duur. Probeer deze eens maar bak hem wel goed door en zorg dat het vlees niet rood meer is.
Pardon? Het is nog steeds rood vlees in de zin van rood vlees is minder gezond dan wit vlees. Rund kun je prima rauw eten.

TS kan het beste iets uitzoeken wat ze lekker vindt en waar veel in zit van wat moeilijk is binnen te krijgen met een vegetarisch dieet.
#ANONIEMvrijdag 16 maart 2012 @ 14:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 14:10 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Pardon? Het is nog steeds rood vlees in de zin van rood vlees is minder gezond dan wit vlees. Rund kun je prima rauw eten.

TS kan het beste iets uitzoeken wat ze lekker vindt en waar veel in zit van wat moeilijk is binnen te krijgen met een vegetarisch dieet.
Waarom zou rauw rund minder gezond voor je zijn dan doorgebakken rund dan?
Dagonetvrijdag 16 maart 2012 @ 14:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 14:01 schreef Daniel1976 het volgende:

[..]

Dat is niet haha, dat is scherp.

http://climategate.nl/201(...)sche-producten-meer/
Nee dat is "flikker op met die term biologisch overal op te plakken als een soort keurmerk".
Het is een marketingtruc en iets dat nog wel lastig kan gaan worden wanneer synthetisch vlees wel op de markt beschikbaar is.
Weltschmerzvrijdag 16 maart 2012 @ 14:20
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 14:13 schreef Dimens het volgende:

[..]

Waarom zou rauw rund minder gezond voor je zijn dan doorgebakken rund dan?
Je bedoelt gezonder neem ik aan? Weet ik niet, dat is mijn stelling immers niet. Ik denk wel dat lekker eten, en alles wat daarmee samenhangt, ook belangrijk is voor je gezondheid, zie de Franse paradox. Gezond eten is meer dan alleen zo snel mogelijk voedingsstoffen naar binnen werken. Daarnaast telt natuurlijk dat TS het moet volhouden, en tegenzin helpt daar ook niet bij. Dus als ze doorbakken hamburgers erg lekker vindt zou ik daarvoor gaan, anders niet.
troveyvrijdag 16 maart 2012 @ 14:28
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 14:01 schreef Daniel1976 het volgende:

[..]

Dat is niet haha, dat is scherp.

http://climategate.nl/201(...)sche-producten-meer/
Dat mag je denken. :*
troveyvrijdag 16 maart 2012 @ 14:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 14:04 schreef Daniel1976 het volgende:

[..]

What so ever, dan een andere stof. Een gemiddelde supermarkt biefstuk is helder rood van buiten en bruin van binnen.
Citroenzuur, dat is een onschuldige stof in tegenstelling tot sulfiet. ;)
frame-sawvrijdag 16 maart 2012 @ 14:51
quote:
7s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 13:54 schreef Jarno het volgende:
Als je reden voor weinig vlees in de hoek 'zielig en slecht voor het milieu' ligt zou ik me dus eerst concentreren op vlees wat minder zielig en minder slecht voor het milieu is. Dus, op naar de biologische boerderij om een goed en eerlijk stukje vlees te halen en probeer dan eens gewoon wat?
Ik zei in mijn tweede post al dat ik daar naar zocht. Sowieso eet ik shoarma altijd biologisch als ik het thuismaak, fastfood eet ik meestal na het uitgaan dus dan kan je niet snel even ergens biologisch vlees vandaan halen.
tech4uvrijdag 16 maart 2012 @ 15:05
Is er ongezond vlees te koop dan?
Spanky78vrijdag 16 maart 2012 @ 15:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 11:59 schreef frame-saw het volgende:
Ik moet het wel makkelijk kunnen verkrijgen en het moet niet te duur zijn. Een stukje biologisch vlees bij de AH bijvoorbeeld, maar dan: welke?

Vis eet ik ook wel regelmatig, vooral zalm, maar ik heb het idee dat mij dat niet sterker maakt (wel gezonder, maar niet meer weerstand).
Zoek een goede slager. AH heeft vreselijk vlees. Kies een limousin slager of een biologische oid. Die hebben duur maar goed en lekker vlees. Ik zou zelf gaan voor een lekker biefstukje, of een goed stukje kipfilet, da's wel saai vlees maar makkelijk.

Wil je wat meer tijd besteden kun je guinness pie maken van poulet, of stoofvlees van riblappen. Zelf vind ik een stuk varkensprocureur (nek) van de bbq errug lekker.

En tsja, gezond? Vet vlees is om die reden niet zo gezond, maar rood vlees heeft ook weer nadelen, ookal is het vaak magerder.

Als je doel is om vodloende eiwit en wat ijzer binnen te krijgen is een goede beifstuk een prima manier.
tech4uvrijdag 16 maart 2012 @ 15:57
Vet vlees is helemaal niet ongezond, mits niet teveel vet. Je lichaam heeft ook verzadigde vetten nodig.
frame-sawvrijdag 16 maart 2012 @ 15:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 15:57 schreef tech4u het volgende:
Vet vlees is helemaal niet ongezond, mits niet teveel vet. Je lichaam heeft ook verzadigde vetten nodig.
Inderdaad. En zoals ik al aangaf ben ik daar niet bang voor, dus als een stukje vlees heel vet is maar ook voldoende voedingsstoffen heeft die ik zelf met mijn verder vegetarische dieet mis, dan is dat beter voor mij dan een mager stukje vlees met minder voedingsstoffen.

Maar bedankt voor de tip, heb wat biologische slagers opgezocht en daar ga ik volgend weekend wel een kijkje nemen. En gewoon een beetje kijken wat ik lekker vind!
robber57vrijdag 16 maart 2012 @ 21:22
Volgens mij is er niet zo veel mis met een goed stuk runderstoofvlees, gestoofd dus alles wat er in zit kun je verteren, hoeveelheid vet valt mee,veel ijzer en eiwit.
#ANONIEMvrijdag 16 maart 2012 @ 21:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 15:57 schreef tech4u het volgende:
Vet vlees is helemaal niet ongezond, mits niet teveel vet. Je lichaam heeft ook verzadigde vetten nodig.
Lekker ongezon hormoon kippen eten met veel transvet erin.
Pietverdrietvrijdag 16 maart 2012 @ 21:37
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 21:35 schreef Dimens het volgende:

[..]

Lekker ongezon hormoon kippen eten met veel transvet erin.
Natuurlijk transvet is niet ongezond
Spanky78vrijdag 16 maart 2012 @ 21:42
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 15:57 schreef tech4u het volgende:
Vet vlees is helemaal niet ongezond, mits niet teveel vet. Je lichaam heeft ook verzadigde vetten nodig.
Klopt individuele voedingsmiddelen zijn niet ongezond of gezond, een eetpatroon is gezond of ongezond.
RobinOokvrijdag 16 maart 2012 @ 21:48
Al het vlees is even gezond. Zeker als je 't maar 1 keer per week eet.
Beste is nog altijd afwisseling. Dat geldt voor alles wat je eet.
JerryLeevrijdag 16 maart 2012 @ 22:18
Haas ,namelijk niet in gevangenschap te houden

Wilde eend is ook een optie ,afhankelijk van zijn woongebied .

http://kassa.vara.nl/file(...)ments/Wildwijzer.pdf
JerryLeevrijdag 16 maart 2012 @ 22:20
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 21:35 schreef Dimens het volgende:

[..]

Lekker ongezon hormoon kippen eten met veel transvet erin.
Kilootje antibiotica voor meneer ,wilt U de orgaantjes erbij ?
RobinOokvrijdag 16 maart 2012 @ 22:36
quote:
10s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 21:35 schreef Dimens het volgende:

[..]

Lekker ongezon hormoon kippen eten met veel transvet erin.
Transvet in kip? Huh?
Volgens mij slaat dat echt nergens op hoor.

Kan iemand met verstand van zaken even uit leggen hoe dat zit?
tech4uvrijdag 16 maart 2012 @ 22:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 22:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Transvet in kip? Huh?
Volgens mij slaat dat echt nergens op hoor.

Kan iemand met verstand van zaken even uit leggen hoe dat zit?
Ik denk dat de beste man zit te trollen.
#ANONIEMvrijdag 16 maart 2012 @ 23:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 22:36 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Transvet in kip? Huh?
Volgens mij slaat dat echt nergens op hoor.

Kan iemand met verstand van zaken even uit leggen hoe dat zit?
Ik had het hier over de KFC kip. Lekker gezond dat.
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 22:38 schreef tech4u het volgende:

[..]

Ik denk dat de beste man zit te trollen.
Even grap tussendoor en "Ja meneer zit te trollen." :')
RobinOokzaterdag 17 maart 2012 @ 00:11
Je lult als een hormoonkip zonder kop.
Pietverdrietzaterdag 17 maart 2012 @ 07:38
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2012 00:11 schreef RobinOok het volgende:
Je lult als een hormoonkip zonder kop.
Concur
#ANONIEMzaterdag 17 maart 2012 @ 08:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2012 00:11 schreef RobinOok het volgende:
Je lult als een hormoonkip zonder kop.
Stel je niet aan.
Pietverdrietzaterdag 17 maart 2012 @ 08:24
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 maart 2012 08:13 schreef Dimens het volgende:

[..]

Stel je niet aan.
En dat zeg jij?
:D
ikhouvannoodleszaterdag 17 maart 2012 @ 11:03
quote:
14s.gif Op vrijdag 16 maart 2012 12:18 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Maar niet lekker en ook niet het makkelijkst te bereiden.
Dat het niet lekker is, is subjectief en afhankelijk van je kookkunsten. En koken kan je leren. Dus ik zal (biologisch) lever zeker overwegen als je voedingswaarde belangrijk vind en niet van plan bent veel vlees te eten.
Sicstuszondag 18 maart 2012 @ 10:18
Het beste kun je gewoon helemaal geen vlees eten. Gewoon een eetpatroon met veel bonen, bruine rijst, groenten en fruit.
Pietverdrietzondag 18 maart 2012 @ 10:24
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2012 10:18 schreef Sicstus het volgende:
Het beste kun je gewoon helemaal geen vlees eten. Gewoon een eetpatroon met veel bonen, bruine rijst, groenten en fruit.
Waarom?
RobinOokzondag 18 maart 2012 @ 11:11
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2012 10:18 schreef Sicstus het volgende:
Het beste kun je gewoon helemaal geen vlees eten. Gewoon een eetpatroon met veel bonen, bruine rijst, groenten en fruit.
Dat is dus echt gewoon een leugen.
LeeHarveyOswaldzondag 18 maart 2012 @ 12:15
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2012 11:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat is dus echt gewoon een leugen.
Hij mist noten nog op zn lijstje. En af en toe vlees.
nz1900zondag 18 maart 2012 @ 12:29
100% gras gevoerd vlees
Dagonetzondag 18 maart 2012 @ 12:31
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2012 12:29 schreef nz1900 het volgende:
100% gras gevoerd vlees
Dus geen krokodil? En een kip?
Pietverdrietzondag 18 maart 2012 @ 12:32
quote:
0s.gif Op zondag 18 maart 2012 12:29 schreef nz1900 het volgende:
100% gras gevoerd vlees
En wat zou dat zijn? Runderen en schapen eten meer dan alleen gras.
GanGStaRmaandag 19 maart 2012 @ 19:51
quote:
Het is een marketingtruc en iets dat nog wel lastig kan gaan worden wanneer synthetisch vlees wel op de markt beschikbaar is.
De eerste 10-20 jaar zul je dat echt nog niet op de markt aan treffen. Geen comercieel bedrijf te vinden die celkweek wil gaan toepassen om een "goed stukje vlees" te maken. Komt nog veel te veel bij kijken. Celkweek is een erg dure hobby.
Pietverdrietmaandag 19 maart 2012 @ 19:54
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2012 19:51 schreef GanGStaR het volgende:

[..]

De eerste 10-20 jaar zul je dat echt nog niet op de markt aan treffen. Geen comercieel bedrijf te vinden die celkweek wil gaan toepassen om een "goed stukje vlees" te maken. Komt nog veel te veel bij kijken. Celkweek is een erg dure hobby.
Geen idee wat het kost, en waarom, maar waarom zou dat door technologische vooruitgang niet goedkoper worden?
Pietverdrietmaandag 19 maart 2012 @ 19:56
Anyway, ik eet liever vlees van een beest dat flink heeft rondgelopen en zijn vreten uit het bos heeft gehaald
GanGStaRmaandag 19 maart 2012 @ 20:13
quote:
1s.gif Op maandag 19 maart 2012 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee wat het kost, en waarom, maar waarom zou dat door technologische vooruitgang niet goedkoper worden?
zal ook wel goedkoper worden. maar celkweek vind al jaren plaats. Echter heb je het dan over een cellen die eigenlijk "losse" cellen zijn. Ze kunnen wel een laagje vormen maar geen spierweefsel of iets dergelijks. ze zijn daar wel mee bezig, maar echt vooruitgang is er nog niet. (vormen van organen bv)

Waar dat synthetische vlees stuk overgaat, gaf de professor aan dat 1 "hamburger" 100.000euro zou kosten. en wat ik zo inschat is dat nog best goedkoop. er gaat vrij veel tijd in het kweken zitten en kans op contaminatie is erg groot, wat ze kunnen ontwijken met antibiotica maar dat brengt weer andere dilemas mee.
(buiten productie problemen om dan. vet en spierweefsel maken met de juiste eigenschappen is niet eenvoidig :p)

Gok dat het simpele en goedkope alternatief niet snel zal verdwijnen en we eerder synthetische organen voor transplantatie zullen kunnen kopen dan een hamburger :p of ze zullen de mislukte organen in frikandelle veranderen. maar hoe dat zit met kanibalisme weet ik niet :p
Sicstusmaandag 19 maart 2012 @ 23:50
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2012 11:11 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Dat is dus echt gewoon een leugen.
Waarom?
RobinOokdinsdag 20 maart 2012 @ 03:39
Omdat (af en toe) vlees eten gezonder is.
OzBunyipdinsdag 20 maart 2012 @ 03:46
Kangaroevlees is gezond en lekker, al weet ik niet of dat makkelijk te krijgen is. Simpel genoeg klaar te maken.
GanGStaRdinsdag 20 maart 2012 @ 06:27
quote:
0s.gif Op maandag 19 maart 2012 23:50 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Waarom?
omdat een mens dierlijke eiwitten nodig heeft omdat anders je lichaam hersenweefsel af gaat breken ter compensatie.
nz1900dinsdag 20 maart 2012 @ 10:23
quote:
1s.gif Op zondag 18 maart 2012 12:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

En wat zou dat zijn? Runderen en schapen eten meer dan alleen gras.
Er is in Overijssel een bedrijf dat vlees verkoopt van runderen die alleen gras eten. Geen stal, krachtvoer of antibiotica. Vlees heeft een hoog omega-3 gehalte en een betere smaak. Je hebt ook vlees van schotse hooglanders die natuurgebieden begrazen.
nz1900dinsdag 20 maart 2012 @ 10:24


[ Bericht 100% gewijzigd door nz1900 op 20-03-2012 10:24:49 ]
Flurrydinsdag 20 maart 2012 @ 11:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 10:23 schreef nz1900 het volgende:

[..]

Er is in Overijssel een bedrijf dat vlees verkoopt van runderen die alleen gras eten. Geen stal, krachtvoer of antibiotica. Vlees heeft een hoog omega-3 gehalte en een betere smaak. Je hebt ook vlees van schotse hooglanders die natuurgebieden begrazen.
Is eenzijdige voeding wel goed voor zo'n beest?
Zihuatanejodinsdag 20 maart 2012 @ 12:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 11:37 schreef Flurry het volgende:

[..]

Is eenzijdige voeding wel goed voor zo'n beest?
Doen ze in het wild toch ook?
Pietverdrietdinsdag 20 maart 2012 @ 22:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 10:23 schreef nz1900 het volgende:

[..]

Er is in Overijssel een bedrijf dat vlees verkoopt van runderen die alleen gras eten. Geen stal, krachtvoer of antibiotica. Vlees heeft een hoog omega-3 gehalte en een betere smaak. Je hebt ook vlees van schotse hooglanders die natuurgebieden begrazen.
Dan eten ze ook allerlei andere planten dan gras alleen.
tech4udinsdag 20 maart 2012 @ 23:06
Wat is er uberhaupt mis met een koe die niet alleen gras eet :')
Rickocumdinsdag 20 maart 2012 @ 23:12
Zoals je leest TS:

Is er geen gezondst vlees. Je zal moeten kijken waar je voor wil gaan. Voor objectieve gemiddelde waardes check je

Www.voedingswaardetabel.nl

Groetjensch!
mytecwoensdag 21 maart 2012 @ 00:03
kijk wat je zelf het lekkerst vindt! genieten is ook heel belangrijk, zeker als je het niet vaak eet.
voetbalmanager2woensdag 21 maart 2012 @ 16:28
Ik haal altijd kalkoenreepjes bij de Aldi. Smakelijk, goedkoop en het bevat bijna geen vet. Je kan er bovendien alles heel makkelijk mee doen. Koud in de salade, in de pan gebakken en dan in een broodje, in de wok of in plaats van gehakt voor bij de pasta.
Weltschmerzwoensdag 21 maart 2012 @ 16:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 23:06 schreef tech4u het volgende:
Wat is er uberhaupt mis met een koe die niet alleen gras eet :')
Van stalvoer wordt de kaas minder lekker.
Staalwoensdag 21 maart 2012 @ 17:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 23:06 schreef tech4u het volgende:
Wat is er uberhaupt mis met een koe die niet alleen gras eet :')
Koop wild konijn en tam konijn. Proeven. Dan begrijp je het principe.
tech4uwoensdag 21 maart 2012 @ 20:22
quote:
0s.gif Op woensdag 21 maart 2012 17:52 schreef Staal het volgende:

[..]

Koop wild konijn en tam konijn. Proeven. Dan begrijp je het principe.
Het gaat hier over gezond, niet over smaak.
Pietverdrietwoensdag 21 maart 2012 @ 21:32
Nogmaals, dierlijk vet is niet ongezond
Staalwoensdag 21 maart 2012 @ 22:00
quote:
0s.gif Op woensdag 21 maart 2012 20:22 schreef tech4u het volgende:

[..]

Het gaat hier over gezond, niet over smaak.
Dat gaat niet samen volgens jou?
Ik probeerde je iets uit te leggen. Jij vroeg je iets af en jouw vraag had met smaak te maken, niet met gezondheid.
frame-sawwoensdag 21 maart 2012 @ 22:53
Ik wil ook wel lekker vlees, het is echt niet dat ik met tegenzin vlees eet.

En ik ben blijkbaar geen goede biefstukkenbakker, maar oefening baart kunst. Hopelijk.
GanGStaRdonderdag 22 maart 2012 @ 08:15
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wagyu
fruityloopdonderdag 22 maart 2012 @ 08:34
De Beefbar keten serveert het beste vlees ter wereld, Black Angus, Wagyu, heerlijke biologische kip, en zo verder. En een deel van hun vlees komt uit Nederland, dus dan moet jij ook vast wel wat lekkers kunnen vinden in de buurt. Een mooi stuk biologisch MRIJ rundvlees is puur Hollandse kwaliteit.

Begin met puur biologisch vlees te kopen, geen scharrel/wakker dier X sterren meuk bij een supermarkt. Kijk anders eens of er een groene weg slager bij je in de buurt zit, en loop daar eens binnen.
Pietverdrietdonderdag 22 maart 2012 @ 08:37
Heb bij de groene weg alleen maar teleurstellingen gehad,Veel te mager.
fruityloopdonderdag 22 maart 2012 @ 08:45
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 08:37 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb bij de groene weg alleen maar teleurstellingen gehad,Veel te mager.
Oh? Het zal vast per slager/seizoen verschillen, ik zag er toch laatst de meest prachtig gemarmerde Entrecôte's liggen. :9~
frame-sawdonderdag 22 maart 2012 @ 09:32
Ha, die had ik al gevonden ja. Ga ik volgende week heen.
Elusivedinsdag 27 maart 2012 @ 15:22
ga gewoon naar een varkens/kippen/koeien boer, die houden vaak zelf een paar beesten die het beste van het beste hebben qua leven en voedsel... en die slachten ze voor hunzelf, familie en de buurman ^O^ en voor een zacht prijsje mag je vast ook een stukje :Y)