frame-saw | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:37 |
Ik eet zelden vlees, ik kan het eerlijk gezegd niet heel goed bereiden en ik vind het duur (en zielug en slecht voor het milieu). Als ik vlees eet is het meteen shoarma of fastfood. Nu merk ik dat ik de laatste tijd steeds vaker ziek ben, terwijl ik heel gezond eet. Enige probleem is dat ik noten niet meer lust, ik word misselijk van de geur. Dat is altijd wel een goede aanvulling op een vegetarisch dieet namelijk. Ik heb besloten daarom vast één keer in de week vlees te eten, en ik vraag me af wat het gezondste vlees is, met het meeste ijzer en dergelijke. Voor vet ben ik niet niet bang trouwens. | |
TC_Artemis | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:41 |
Vis een optie? ![]() | |
Insomnia_ | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:43 |
Kip of Vis denk ik. | |
ikhouvannoodles | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:44 |
Orgaanvlees | |
BasEnAad | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:44 |
Afwisseling is het best ![]() | |
Daniel1976 | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:45 |
Nou dan moet je opzoek naar een stukje scharrelkip zonder antibiotica e.d. Succes. Kalkoen of struisvogel, vooral het laatste eigenlijk. | |
#ANONIEM | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:45 |
Je denkt goed. | |
Daniel1976 | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:46 |
Tsja vis, altijd goed voor de zware metalen huishouding ![]() | |
Hyperdude | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:47 |
Hert? | |
Flurry | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:47 |
Een varken lijkt genetisch het meest op een mens. Is dat dan ook niet het beste vlees als het doel is om missende stoffen aan te vullen? | |
#ANONIEM | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:48 |
Mentale of metalen? ![]() | |
De_Kardinaal | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:48 |
Vlees van dieren die veel bewegingen. Paardenvlees of een stukje antilope. Veel goede stoffen, weinig vet. | |
Daniel1976 | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:49 |
Nee, dat is nou net niet zo goed. Dat zou ik als laatste kiezen. | |
Daniel1976 | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:51 |
Daarom ook struisvogel dat is 0,04% vet ofzo ![]() Maar ik speel hier natuurlijk wel een beetje advocaat van de duivel. Er zijn zoveel dingen goed en niet helemaal goed voor je. Leven, je gaat er dood van. | |
Naj_Geetsrev | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:52 |
Ik zou zeggen een lekker stukje biefstuk. Zit tsjok vol met ijzers, en als het biologisch is dan heeft het (waarschijnlijk) ook nog minder antibiotica e.d. | |
Zihuatanejo | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:53 |
Ik had gehoord paardenvlees. Maar moet je wel een slager vinden die het verkoopt, want het is niet zo populair vanwege het aaibaarheidsfactor van het dier. Met uitzondering van de frikandellen natuurlijk. | |
De_Kardinaal | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:57 |
Paardenvlees bevat minder vet dan struisvogelvlees. | |
Staal | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:57 |
Als je Kuru wilt krijgen... | |
mstx | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:57 |
Frikandellen. | |
De_Kardinaal | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:57 |
Krijg je alleen als je de hersenen van de buurman opeet ![]() | |
Staal | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:59 |
Het ging me meer om zijn redenatie. | |
frame-saw | vrijdag 16 maart 2012 @ 11:59 |
Ik moet het wel makkelijk kunnen verkrijgen en het moet niet te duur zijn. Een stukje biologisch vlees bij de AH bijvoorbeeld, maar dan: welke? Vis eet ik ook wel regelmatig, vooral zalm, maar ik heb het idee dat mij dat niet sterker maakt (wel gezonder, maar niet meer weerstand). | |
De_Kardinaal | vrijdag 16 maart 2012 @ 12:00 |
Gewoon bij de slager een lapje paardenvlees halen. ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 16 maart 2012 @ 12:00 |
Niet meer doen dus. Als er iets zielig is en slecht voor het milieu, dan is het wel fastfood vlees. Vlees volgestouwd met hormonen en antibiotica waar je ook nog eens ziek van kan worden. Ga eens op zoek naar een stukje biologisch of scharrelvlees, met als voorkeur biologisch. Daar zitten niet al die vieze stoffen in en de dieren worden een stuk beter behandeld dan het vlees waar kilo knallers van gemaakt worden. En vis is goed. Daarvoor is een mooie viswijzer gemaakt welk vertelt wat goede en slechte vis is. Download de viswijzer hier of voor Android en iOS hier. Kijk op verpakkingen of vraag de visboer naar de afkomst van de vis en vergelijk deze met de viswijzer. | |
Daniel1976 | vrijdag 16 maart 2012 @ 12:02 |
Misschien kun je beter naar de halal slager. Scheelt ieder geval een hoop troep in je vlees, ze verkopen ook kip daar. Overigens een stukje lam is is ook niet echt verkeerd. | |
De_Kardinaal | vrijdag 16 maart 2012 @ 12:02 |
Vlees van de AH. Plofkippen, plofkoeien en het gehakt is omgekat. ![]() | |
Yi-Long | vrijdag 16 maart 2012 @ 12:03 |
Normaal gesproken zou het meeste vlees en vis wel 'gezond' moeten zijn, maar de laatste jaren zit er zoveel troep overal in (gif in vis, vlees met hormonen, etc etc), dat het volgens mijn niet echt meer gezond is. | |
Dagonet | vrijdag 16 maart 2012 @ 12:06 |
Wat voor vlees vind je lekker, behalve shoarma en fastfood? Hoeveel tijd ben je het liefst kwijt aan maaltijden? Dat geneuzel over welk vlees is het gezondst, je wil het één keer in de week eten, het gaat nou niet meteen met complete varkens tegelijk naar binnen. Dus tenzij je de grootste hormoonkoe van België koopt en zwartgeblakerd van het vuur haalt... | |
#ANONIEM | vrijdag 16 maart 2012 @ 12:09 |
De biologische hamburgers van de Albert Heijn zijn niet onbetaalbaar duur. Probeer deze eens maar bak hem wel goed door en zorg dat het vlees niet rood meer is. Tevens hebben ze bij de Albert Heijn ook een Halal afdeling. Daar hebben ze kalkoen filet wat zo'n ¤2,- kost. Het is natuurlijk niet goedkoop, maar je helpt zo wel de natuur, de dieren en jezelf. En deze tip is vandaag gratis; Smeer een boterham met knoflook of kruidenboter en doe daar plakjes van die kalkoen filet op. Dat is echt heerlijk. ![]() | |
GanGStaR | vrijdag 16 maart 2012 @ 12:10 |
voor ijzer zou ik eerder appelstroop aanraden. Maar ik zou de missende dierlijke eiwitten wel aanvullen.. | |
Flurry | vrijdag 16 maart 2012 @ 12:14 |
Denken dat halal vlees gezonder is ![]() Het komt uit dezelfde bio-industrie. De dieren worden alleen anders geslacht. | |
ikhouvannoodles | vrijdag 16 maart 2012 @ 12:14 |
Een stuk kalfslever is gewoon een vitamine bom. Vooral vitamine A en B12 link. | |
controlaltdelete | vrijdag 16 maart 2012 @ 12:17 |
Kun je beter vis eten. Als je gezond vlees op je bord wilt kun je beter je stukje vlees bij de ecologische slager halen dan bij de AH. | |
Dagonet | vrijdag 16 maart 2012 @ 12:18 |
Maar niet lekker en ook niet het makkelijkst te bereiden. | |
#ANONIEM | vrijdag 16 maart 2012 @ 12:28 |
Vlees wat Halal is, is puur. Geen hormonen, weinig tot geen bloed, geen water en ook geen andere chemicaliën of rotzooi. | |
Flurry | vrijdag 16 maart 2012 @ 12:40 |
Dat zou het moeten zijn, maar dat is het meestal niet: http://vroegevogels.vara.(...)842&cHash=b49d3b0f21 http://www.halalcorrect.com/articles/actualiteiten/43/1/ | |
#ANONIEM | vrijdag 16 maart 2012 @ 12:51 |
Dat is natuurlijk altijd maar de vraag. | |
heiden6 | vrijdag 16 maart 2012 @ 12:56 |
Dat dus. | |
RenRen- | vrijdag 16 maart 2012 @ 13:08 |
Die van ons is heel prettig, veel lekkerder vlees dan bij de supermarkt en veel minder vocht (Mijn kipfilets krimpen minder). En het is spotgoedkoop. | |
okiokinl | vrijdag 16 maart 2012 @ 13:11 |
k las gister nog dat rood vlees gewoon helemaal niet goed is, ook niet af en toe. beter kip of vis. | |
Dagonet | vrijdag 16 maart 2012 @ 13:15 |
Kan je nagaan, en dan worden mensen toch al eeuwen lang decennia oud. Het is wat. | |
Daniel1976 | vrijdag 16 maart 2012 @ 13:17 |
Uhh ik kom graag bij halal slager. Niets mis mee. Rund is beter geen sulfiet er op om het extra rood te maken. Als ik shoarma wil eten, dan wel graag van lam en niet zoals bij de gemiddelde supermarkt van varkensvlees ![]() ![]() Lamsvlees an sich is trouwens bijna niet te betalen bij de AH, terwijl je bij de halal slager een kilo hebt tussen de 6 euro en de 10 euro per kilo, hetzelfde geldt voor rund. Ik ben een groot fan. | |
#ANONIEM | vrijdag 16 maart 2012 @ 13:17 |
Dat ligt natuurlijk aan het vlees. Kip of varken moet je gewoon nooit rauw eten, daar is de kans op ziektes gewoon ontzettend groot. Gemalen rund kun je bijvoorbeeld beter goed doorbakken zodat het niet meer rood is van binnen. Door het malen komen de bacteriën die aan de buitenkant van het vlees zaten in het vlees en deze kun je beter dood bakken. Een biefstukje kan je wel rood van binnen laten en dat zou geen problemen moeten geven. | |
trovey | vrijdag 16 maart 2012 @ 13:50 |
Sulfiet mag al jaren niet meer gebruikt worden. ![]() | |
Dagonet | vrijdag 16 maart 2012 @ 13:52 |
Aangezien ze eind dit jaar pas een synthetisch stuk vlees willen testen lijkt mij dat sowieso de enige optie. | |
okiokinl | vrijdag 16 maart 2012 @ 13:52 |
http://edition.cnn.com/20(...)-lifespan/index.html | |
Dagonet | vrijdag 16 maart 2012 @ 13:53 |
| |
Jarno | vrijdag 16 maart 2012 @ 13:54 |
Als je reden voor weinig vlees in de hoek 'zielig en slecht voor het milieu' ligt zou ik me dus eerst concentreren op vlees wat minder zielig en minder slecht voor het milieu is. Dus, op naar de biologische boerderij om een goed en eerlijk stukje vlees te halen en probeer dan eens gewoon wat? | |
trovey | vrijdag 16 maart 2012 @ 13:56 |
Haha ![]() | |
Self-Catering | vrijdag 16 maart 2012 @ 13:57 |
![]() ![]() | |
Dagonet | vrijdag 16 maart 2012 @ 13:59 |
Ja, dat zijn wel dingen waar je rekening mee moet gaan houden. | |
Daniel1976 | vrijdag 16 maart 2012 @ 14:01 |
Dat is niet haha, dat is scherp. http://climategate.nl/201(...)sche-producten-meer/ | |
Daniel1976 | vrijdag 16 maart 2012 @ 14:04 |
What so ever, dan een andere stof. Een gemiddelde supermarkt biefstuk is helder rood van buiten en bruin van binnen. | |
Weltschmerz | vrijdag 16 maart 2012 @ 14:10 |
Pardon? Het is nog steeds rood vlees in de zin van rood vlees is minder gezond dan wit vlees. Rund kun je prima rauw eten. TS kan het beste iets uitzoeken wat ze lekker vindt en waar veel in zit van wat moeilijk is binnen te krijgen met een vegetarisch dieet. | |
#ANONIEM | vrijdag 16 maart 2012 @ 14:13 |
Waarom zou rauw rund minder gezond voor je zijn dan doorgebakken rund dan? | |
Dagonet | vrijdag 16 maart 2012 @ 14:17 |
Nee dat is "flikker op met die term biologisch overal op te plakken als een soort keurmerk". Het is een marketingtruc en iets dat nog wel lastig kan gaan worden wanneer synthetisch vlees wel op de markt beschikbaar is. | |
Weltschmerz | vrijdag 16 maart 2012 @ 14:20 |
Je bedoelt gezonder neem ik aan? Weet ik niet, dat is mijn stelling immers niet. Ik denk wel dat lekker eten, en alles wat daarmee samenhangt, ook belangrijk is voor je gezondheid, zie de Franse paradox. Gezond eten is meer dan alleen zo snel mogelijk voedingsstoffen naar binnen werken. Daarnaast telt natuurlijk dat TS het moet volhouden, en tegenzin helpt daar ook niet bij. Dus als ze doorbakken hamburgers erg lekker vindt zou ik daarvoor gaan, anders niet. | |
trovey | vrijdag 16 maart 2012 @ 14:28 |
Dat mag je denken. ![]() | |
trovey | vrijdag 16 maart 2012 @ 14:29 |
Citroenzuur, dat is een onschuldige stof in tegenstelling tot sulfiet. ![]() | |
frame-saw | vrijdag 16 maart 2012 @ 14:51 |
Ik zei in mijn tweede post al dat ik daar naar zocht. Sowieso eet ik shoarma altijd biologisch als ik het thuismaak, fastfood eet ik meestal na het uitgaan dus dan kan je niet snel even ergens biologisch vlees vandaan halen. | |
tech4u | vrijdag 16 maart 2012 @ 15:05 |
Is er ongezond vlees te koop dan? | |
Spanky78 | vrijdag 16 maart 2012 @ 15:38 |
Zoek een goede slager. AH heeft vreselijk vlees. Kies een limousin slager of een biologische oid. Die hebben duur maar goed en lekker vlees. Ik zou zelf gaan voor een lekker biefstukje, of een goed stukje kipfilet, da's wel saai vlees maar makkelijk. Wil je wat meer tijd besteden kun je guinness pie maken van poulet, of stoofvlees van riblappen. Zelf vind ik een stuk varkensprocureur (nek) van de bbq errug lekker. En tsja, gezond? Vet vlees is om die reden niet zo gezond, maar rood vlees heeft ook weer nadelen, ookal is het vaak magerder. Als je doel is om vodloende eiwit en wat ijzer binnen te krijgen is een goede beifstuk een prima manier. | |
tech4u | vrijdag 16 maart 2012 @ 15:57 |
Vet vlees is helemaal niet ongezond, mits niet teveel vet. Je lichaam heeft ook verzadigde vetten nodig. | |
frame-saw | vrijdag 16 maart 2012 @ 15:59 |
Inderdaad. En zoals ik al aangaf ben ik daar niet bang voor, dus als een stukje vlees heel vet is maar ook voldoende voedingsstoffen heeft die ik zelf met mijn verder vegetarische dieet mis, dan is dat beter voor mij dan een mager stukje vlees met minder voedingsstoffen. Maar bedankt voor de tip, heb wat biologische slagers opgezocht en daar ga ik volgend weekend wel een kijkje nemen. En gewoon een beetje kijken wat ik lekker vind! | |
robber57 | vrijdag 16 maart 2012 @ 21:22 |
Volgens mij is er niet zo veel mis met een goed stuk runderstoofvlees, gestoofd dus alles wat er in zit kun je verteren, hoeveelheid vet valt mee,veel ijzer en eiwit. | |
#ANONIEM | vrijdag 16 maart 2012 @ 21:35 |
Lekker ongezon hormoon kippen eten met veel transvet erin. | |
Pietverdriet | vrijdag 16 maart 2012 @ 21:37 |
Natuurlijk transvet is niet ongezond | |
Spanky78 | vrijdag 16 maart 2012 @ 21:42 |
Klopt individuele voedingsmiddelen zijn niet ongezond of gezond, een eetpatroon is gezond of ongezond. | |
RobinOok | vrijdag 16 maart 2012 @ 21:48 |
Al het vlees is even gezond. Zeker als je 't maar 1 keer per week eet. Beste is nog altijd afwisseling. Dat geldt voor alles wat je eet. | |
JerryLee | vrijdag 16 maart 2012 @ 22:18 |
Haas ,namelijk niet in gevangenschap te houden Wilde eend is ook een optie ,afhankelijk van zijn woongebied . http://kassa.vara.nl/file(...)ments/Wildwijzer.pdf | |
JerryLee | vrijdag 16 maart 2012 @ 22:20 |
Kilootje antibiotica voor meneer ,wilt U de orgaantjes erbij ? | |
RobinOok | vrijdag 16 maart 2012 @ 22:36 |
Transvet in kip? Huh? Volgens mij slaat dat echt nergens op hoor. Kan iemand met verstand van zaken even uit leggen hoe dat zit? | |
tech4u | vrijdag 16 maart 2012 @ 22:38 |
Ik denk dat de beste man zit te trollen. | |
#ANONIEM | vrijdag 16 maart 2012 @ 23:52 |
Ik had het hier over de KFC kip. Lekker gezond dat. Even grap tussendoor en "Ja meneer zit te trollen." ![]() | |
RobinOok | zaterdag 17 maart 2012 @ 00:11 |
Je lult als een hormoonkip zonder kop. | |
Pietverdriet | zaterdag 17 maart 2012 @ 07:38 |
Concur | |
#ANONIEM | zaterdag 17 maart 2012 @ 08:13 |
Stel je niet aan. | |
Pietverdriet | zaterdag 17 maart 2012 @ 08:24 |
En dat zeg jij? ![]() | |
ikhouvannoodles | zaterdag 17 maart 2012 @ 11:03 |
Dat het niet lekker is, is subjectief en afhankelijk van je kookkunsten. En koken kan je leren. Dus ik zal (biologisch) lever zeker overwegen als je voedingswaarde belangrijk vind en niet van plan bent veel vlees te eten. | |
Sicstus | zondag 18 maart 2012 @ 10:18 |
Het beste kun je gewoon helemaal geen vlees eten. Gewoon een eetpatroon met veel bonen, bruine rijst, groenten en fruit. | |
Pietverdriet | zondag 18 maart 2012 @ 10:24 |
Waarom? | |
RobinOok | zondag 18 maart 2012 @ 11:11 |
Dat is dus echt gewoon een leugen. | |
LeeHarveyOswald | zondag 18 maart 2012 @ 12:15 |
Hij mist noten nog op zn lijstje. En af en toe vlees. | |
nz1900 | zondag 18 maart 2012 @ 12:29 |
100% gras gevoerd vlees | |
Dagonet | zondag 18 maart 2012 @ 12:31 |
Dus geen krokodil? En een kip? | |
Pietverdriet | zondag 18 maart 2012 @ 12:32 |
En wat zou dat zijn? Runderen en schapen eten meer dan alleen gras. | |
GanGStaR | maandag 19 maart 2012 @ 19:51 |
De eerste 10-20 jaar zul je dat echt nog niet op de markt aan treffen. Geen comercieel bedrijf te vinden die celkweek wil gaan toepassen om een "goed stukje vlees" te maken. Komt nog veel te veel bij kijken. Celkweek is een erg dure hobby. | |
Pietverdriet | maandag 19 maart 2012 @ 19:54 |
Geen idee wat het kost, en waarom, maar waarom zou dat door technologische vooruitgang niet goedkoper worden? | |
Pietverdriet | maandag 19 maart 2012 @ 19:56 |
Anyway, ik eet liever vlees van een beest dat flink heeft rondgelopen en zijn vreten uit het bos heeft gehaald | |
GanGStaR | maandag 19 maart 2012 @ 20:13 |
zal ook wel goedkoper worden. maar celkweek vind al jaren plaats. Echter heb je het dan over een cellen die eigenlijk "losse" cellen zijn. Ze kunnen wel een laagje vormen maar geen spierweefsel of iets dergelijks. ze zijn daar wel mee bezig, maar echt vooruitgang is er nog niet. (vormen van organen bv) Waar dat synthetische vlees stuk overgaat, gaf de professor aan dat 1 "hamburger" 100.000euro zou kosten. en wat ik zo inschat is dat nog best goedkoop. er gaat vrij veel tijd in het kweken zitten en kans op contaminatie is erg groot, wat ze kunnen ontwijken met antibiotica maar dat brengt weer andere dilemas mee. (buiten productie problemen om dan. vet en spierweefsel maken met de juiste eigenschappen is niet eenvoidig :p) Gok dat het simpele en goedkope alternatief niet snel zal verdwijnen en we eerder synthetische organen voor transplantatie zullen kunnen kopen dan een hamburger :p of ze zullen de mislukte organen in frikandelle veranderen. maar hoe dat zit met kanibalisme weet ik niet :p | |
Sicstus | maandag 19 maart 2012 @ 23:50 |
Waarom? | |
RobinOok | dinsdag 20 maart 2012 @ 03:39 |
Omdat (af en toe) vlees eten gezonder is. | |
OzBunyip | dinsdag 20 maart 2012 @ 03:46 |
Kangaroevlees is gezond en lekker, al weet ik niet of dat makkelijk te krijgen is. Simpel genoeg klaar te maken. | |
GanGStaR | dinsdag 20 maart 2012 @ 06:27 |
omdat een mens dierlijke eiwitten nodig heeft omdat anders je lichaam hersenweefsel af gaat breken ter compensatie. | |
nz1900 | dinsdag 20 maart 2012 @ 10:23 |
Er is in Overijssel een bedrijf dat vlees verkoopt van runderen die alleen gras eten. Geen stal, krachtvoer of antibiotica. Vlees heeft een hoog omega-3 gehalte en een betere smaak. Je hebt ook vlees van schotse hooglanders die natuurgebieden begrazen. | |
nz1900 | dinsdag 20 maart 2012 @ 10:24 |
[ Bericht 100% gewijzigd door nz1900 op 20-03-2012 10:24:49 ] | |
Flurry | dinsdag 20 maart 2012 @ 11:37 |
Is eenzijdige voeding wel goed voor zo'n beest? | |
Zihuatanejo | dinsdag 20 maart 2012 @ 12:04 |
Doen ze in het wild toch ook? | |
Pietverdriet | dinsdag 20 maart 2012 @ 22:12 |
Dan eten ze ook allerlei andere planten dan gras alleen. | |
tech4u | dinsdag 20 maart 2012 @ 23:06 |
Wat is er uberhaupt mis met een koe die niet alleen gras eet ![]() | |
Rickocum | dinsdag 20 maart 2012 @ 23:12 |
Zoals je leest TS: Is er geen gezondst vlees. Je zal moeten kijken waar je voor wil gaan. Voor objectieve gemiddelde waardes check je Www.voedingswaardetabel.nl Groetjensch! | |
mytec | woensdag 21 maart 2012 @ 00:03 |
kijk wat je zelf het lekkerst vindt! genieten is ook heel belangrijk, zeker als je het niet vaak eet. | |
voetbalmanager2 | woensdag 21 maart 2012 @ 16:28 |
Ik haal altijd kalkoenreepjes bij de Aldi. Smakelijk, goedkoop en het bevat bijna geen vet. Je kan er bovendien alles heel makkelijk mee doen. Koud in de salade, in de pan gebakken en dan in een broodje, in de wok of in plaats van gehakt voor bij de pasta. | |
Weltschmerz | woensdag 21 maart 2012 @ 16:45 |
Van stalvoer wordt de kaas minder lekker. | |
Staal | woensdag 21 maart 2012 @ 17:52 |
Koop wild konijn en tam konijn. Proeven. Dan begrijp je het principe. | |
tech4u | woensdag 21 maart 2012 @ 20:22 |
Het gaat hier over gezond, niet over smaak. | |
Pietverdriet | woensdag 21 maart 2012 @ 21:32 |
Nogmaals, dierlijk vet is niet ongezond | |
Staal | woensdag 21 maart 2012 @ 22:00 |
Dat gaat niet samen volgens jou? Ik probeerde je iets uit te leggen. Jij vroeg je iets af en jouw vraag had met smaak te maken, niet met gezondheid. | |
frame-saw | woensdag 21 maart 2012 @ 22:53 |
Ik wil ook wel lekker vlees, het is echt niet dat ik met tegenzin vlees eet. En ik ben blijkbaar geen goede biefstukkenbakker, maar oefening baart kunst. Hopelijk. | |
GanGStaR | donderdag 22 maart 2012 @ 08:15 |
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wagyu | |
fruityloop | donderdag 22 maart 2012 @ 08:34 |
De Beefbar keten serveert het beste vlees ter wereld, Black Angus, Wagyu, heerlijke biologische kip, en zo verder. En een deel van hun vlees komt uit Nederland, dus dan moet jij ook vast wel wat lekkers kunnen vinden in de buurt. Een mooi stuk biologisch MRIJ rundvlees is puur Hollandse kwaliteit. Begin met puur biologisch vlees te kopen, geen scharrel/wakker dier X sterren meuk bij een supermarkt. Kijk anders eens of er een groene weg slager bij je in de buurt zit, en loop daar eens binnen. | |
Pietverdriet | donderdag 22 maart 2012 @ 08:37 |
Heb bij de groene weg alleen maar teleurstellingen gehad,Veel te mager. | |
fruityloop | donderdag 22 maart 2012 @ 08:45 |
Oh? Het zal vast per slager/seizoen verschillen, ik zag er toch laatst de meest prachtig gemarmerde Entrecôte's liggen. ![]() | |
frame-saw | donderdag 22 maart 2012 @ 09:32 |
Ha, die had ik al gevonden ja. Ga ik volgende week heen. | |
Elusive | dinsdag 27 maart 2012 @ 15:22 |
ga gewoon naar een varkens/kippen/koeien boer, die houden vaak zelf een paar beesten die het beste van het beste hebben qua leven en voedsel... en die slachten ze voor hunzelf, familie en de buurman ![]() ![]() |