Maar niet lekker en ook niet het makkelijkst te bereiden.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 12:14 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Een stuk kalfslever is gewoon een vitamine bom. Vooral vitamine A en B12 link.
Vlees wat Halal is, is puur. Geen hormonen, weinig tot geen bloed, geen water en ook geen andere chemicaliën of rotzooi.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 12:14 schreef Flurry het volgende:
Denken dat halal vlees gezonder is
Het komt uit dezelfde bio-industrie. De dieren worden alleen anders geslacht.
Dat zou het moeten zijn, maar dat is het meestal niet:quote:Op vrijdag 16 maart 2012 12:28 schreef Dimens het volgende:
[..]
Vlees wat Halal is, is puur. Geen hormonen, weinig tot geen bloed, geen water en ook geen andere chemicaliën of rotzooi.
Dat is natuurlijk altijd maar de vraag.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 12:40 schreef Flurry het volgende:
[..]
Dat zou het moeten zijn, maar dat is het meestal niet:
http://vroegevogels.vara.(...)842&cHash=b49d3b0f21
http://www.halalcorrect.com/articles/actualiteiten/43/1/
Dat dus.quote:
Die van ons is heel prettig, veel lekkerder vlees dan bij de supermarkt en veel minder vocht (Mijn kipfilets krimpen minder). En het is spotgoedkoop.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 12:02 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
Misschien kun je beter naar de halal slager.
Scheelt ieder geval een hoop troep in je vlees, ze verkopen ook kip daar.
Overigens een stukje lam is is ook niet echt verkeerd.
Kan je nagaan, en dan worden mensen toch al eeuwen lang decennia oud. Het is wat.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 13:11 schreef okiokinl het volgende:
k las gister nog dat rood vlees gewoon helemaal niet goed is, ook niet af en toe.
Uhh ik kom graag bij halal slager. Niets mis mee.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 13:08 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Die van ons is heel prettig, veel lekkerder vlees dan bij de supermarkt en veel minder vocht (Mijn kipfilets krimpen minder). En het is spotgoedkoop.
Dat ligt natuurlijk aan het vlees. Kip of varken moet je gewoon nooit rauw eten, daar is de kans op ziektes gewoon ontzettend groot.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 13:11 schreef okiokinl het volgende:
k las gister nog dat rood vlees gewoon helemaal niet goed is, ook niet af en toe.
beter kip of vis.
Sulfiet mag al jaren niet meer gebruikt worden.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 13:17 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
Uhh ik kom graag bij halal slager. Niets mis mee.
Rund is beter geen sulfiet er op om het extra rood te maken.
Als ik shoarma wil eten, dan wel graag van lam en niet zoals bij de gemiddelde supermarkt van varkensvlees![]()
![]()
Lamsvlees an sich is trouwens bijna niet te betalen bij de AH, terwijl je bij de halal slager een kilo hebt tussen de 6 euro en de 10 euro per kilo, hetzelfde geldt voor rund.
Ik ben een groot fan.
Aangezien ze eind dit jaar pas een synthetisch stuk vlees willen testen lijkt mij dat sowieso de enige optie.quote:
http://edition.cnn.com/20(...)-lifespan/index.htmlquote:Op vrijdag 16 maart 2012 13:15 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Kan je nagaan, en dan worden mensen toch al eeuwen lang decennia oud. Het is wat.
quote:singling out red meat may be counterproductive. A bigger threat to health is the sugar- and starch-heavy Western diet as a whole
Hahaquote:Op vrijdag 16 maart 2012 13:52 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Aangezien ze eind dit jaar pas een synthetisch stuk vlees willen testen lijkt mij dat sowieso de enige optie.
Ja, dat zijn wel dingen waar je rekening mee moet gaan houden.quote:
What so ever, dan een andere stof. Een gemiddelde supermarkt biefstuk is helder rood van buiten en bruin van binnen.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 13:50 schreef trovey het volgende:
[..]
Sulfiet mag al jaren niet meer gebruikt worden.Ik zou zelf voor biologisch vlees gaan, is duurder maar als je het toch maar één keer per week eet....
Pardon? Het is nog steeds rood vlees in de zin van rood vlees is minder gezond dan wit vlees. Rund kun je prima rauw eten.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 12:09 schreef Dimens het volgende:
[..]
De biologische hamburgers van de Albert Heijn zijn niet onbetaalbaar duur. Probeer deze eens maar bak hem wel goed door en zorg dat het vlees niet rood meer is.
Waarom zou rauw rund minder gezond voor je zijn dan doorgebakken rund dan?quote:Op vrijdag 16 maart 2012 14:10 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Pardon? Het is nog steeds rood vlees in de zin van rood vlees is minder gezond dan wit vlees. Rund kun je prima rauw eten.
TS kan het beste iets uitzoeken wat ze lekker vindt en waar veel in zit van wat moeilijk is binnen te krijgen met een vegetarisch dieet.
Nee dat is "flikker op met die term biologisch overal op te plakken als een soort keurmerk".quote:Op vrijdag 16 maart 2012 14:01 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
Dat is niet haha, dat is scherp.
http://climategate.nl/201(...)sche-producten-meer/
Je bedoelt gezonder neem ik aan? Weet ik niet, dat is mijn stelling immers niet. Ik denk wel dat lekker eten, en alles wat daarmee samenhangt, ook belangrijk is voor je gezondheid, zie de Franse paradox. Gezond eten is meer dan alleen zo snel mogelijk voedingsstoffen naar binnen werken. Daarnaast telt natuurlijk dat TS het moet volhouden, en tegenzin helpt daar ook niet bij. Dus als ze doorbakken hamburgers erg lekker vindt zou ik daarvoor gaan, anders niet.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 14:13 schreef Dimens het volgende:
[..]
Waarom zou rauw rund minder gezond voor je zijn dan doorgebakken rund dan?
Dat mag je denken.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 14:01 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
Dat is niet haha, dat is scherp.
http://climategate.nl/201(...)sche-producten-meer/
Citroenzuur, dat is een onschuldige stof in tegenstelling tot sulfiet.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 14:04 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
What so ever, dan een andere stof. Een gemiddelde supermarkt biefstuk is helder rood van buiten en bruin van binnen.
Ik zei in mijn tweede post al dat ik daar naar zocht. Sowieso eet ik shoarma altijd biologisch als ik het thuismaak, fastfood eet ik meestal na het uitgaan dus dan kan je niet snel even ergens biologisch vlees vandaan halen.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 13:54 schreef Jarno het volgende:
Als je reden voor weinig vlees in de hoek 'zielig en slecht voor het milieu' ligt zou ik me dus eerst concentreren op vlees wat minder zielig en minder slecht voor het milieu is. Dus, op naar de biologische boerderij om een goed en eerlijk stukje vlees te halen en probeer dan eens gewoon wat?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |