Ja, dat zijn wel dingen waar je rekening mee moet gaan houden.quote:
What so ever, dan een andere stof. Een gemiddelde supermarkt biefstuk is helder rood van buiten en bruin van binnen.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 13:50 schreef trovey het volgende:
[..]
Sulfiet mag al jaren niet meer gebruikt worden.Ik zou zelf voor biologisch vlees gaan, is duurder maar als je het toch maar één keer per week eet....
Pardon? Het is nog steeds rood vlees in de zin van rood vlees is minder gezond dan wit vlees. Rund kun je prima rauw eten.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 12:09 schreef Dimens het volgende:
[..]
De biologische hamburgers van de Albert Heijn zijn niet onbetaalbaar duur. Probeer deze eens maar bak hem wel goed door en zorg dat het vlees niet rood meer is.
Waarom zou rauw rund minder gezond voor je zijn dan doorgebakken rund dan?quote:Op vrijdag 16 maart 2012 14:10 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Pardon? Het is nog steeds rood vlees in de zin van rood vlees is minder gezond dan wit vlees. Rund kun je prima rauw eten.
TS kan het beste iets uitzoeken wat ze lekker vindt en waar veel in zit van wat moeilijk is binnen te krijgen met een vegetarisch dieet.
Nee dat is "flikker op met die term biologisch overal op te plakken als een soort keurmerk".quote:Op vrijdag 16 maart 2012 14:01 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
Dat is niet haha, dat is scherp.
http://climategate.nl/201(...)sche-producten-meer/
Je bedoelt gezonder neem ik aan? Weet ik niet, dat is mijn stelling immers niet. Ik denk wel dat lekker eten, en alles wat daarmee samenhangt, ook belangrijk is voor je gezondheid, zie de Franse paradox. Gezond eten is meer dan alleen zo snel mogelijk voedingsstoffen naar binnen werken. Daarnaast telt natuurlijk dat TS het moet volhouden, en tegenzin helpt daar ook niet bij. Dus als ze doorbakken hamburgers erg lekker vindt zou ik daarvoor gaan, anders niet.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 14:13 schreef Dimens het volgende:
[..]
Waarom zou rauw rund minder gezond voor je zijn dan doorgebakken rund dan?
Dat mag je denken.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 14:01 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
Dat is niet haha, dat is scherp.
http://climategate.nl/201(...)sche-producten-meer/
Citroenzuur, dat is een onschuldige stof in tegenstelling tot sulfiet.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 14:04 schreef Daniel1976 het volgende:
[..]
What so ever, dan een andere stof. Een gemiddelde supermarkt biefstuk is helder rood van buiten en bruin van binnen.
Ik zei in mijn tweede post al dat ik daar naar zocht. Sowieso eet ik shoarma altijd biologisch als ik het thuismaak, fastfood eet ik meestal na het uitgaan dus dan kan je niet snel even ergens biologisch vlees vandaan halen.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 13:54 schreef Jarno het volgende:
Als je reden voor weinig vlees in de hoek 'zielig en slecht voor het milieu' ligt zou ik me dus eerst concentreren op vlees wat minder zielig en minder slecht voor het milieu is. Dus, op naar de biologische boerderij om een goed en eerlijk stukje vlees te halen en probeer dan eens gewoon wat?
Zoek een goede slager. AH heeft vreselijk vlees. Kies een limousin slager of een biologische oid. Die hebben duur maar goed en lekker vlees. Ik zou zelf gaan voor een lekker biefstukje, of een goed stukje kipfilet, da's wel saai vlees maar makkelijk.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 11:59 schreef frame-saw het volgende:
Ik moet het wel makkelijk kunnen verkrijgen en het moet niet te duur zijn. Een stukje biologisch vlees bij de AH bijvoorbeeld, maar dan: welke?
Vis eet ik ook wel regelmatig, vooral zalm, maar ik heb het idee dat mij dat niet sterker maakt (wel gezonder, maar niet meer weerstand).
Inderdaad. En zoals ik al aangaf ben ik daar niet bang voor, dus als een stukje vlees heel vet is maar ook voldoende voedingsstoffen heeft die ik zelf met mijn verder vegetarische dieet mis, dan is dat beter voor mij dan een mager stukje vlees met minder voedingsstoffen.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 15:57 schreef tech4u het volgende:
Vet vlees is helemaal niet ongezond, mits niet teveel vet. Je lichaam heeft ook verzadigde vetten nodig.
Lekker ongezon hormoon kippen eten met veel transvet erin.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 15:57 schreef tech4u het volgende:
Vet vlees is helemaal niet ongezond, mits niet teveel vet. Je lichaam heeft ook verzadigde vetten nodig.
Natuurlijk transvet is niet ongezondquote:Op vrijdag 16 maart 2012 21:35 schreef Dimens het volgende:
[..]
Lekker ongezon hormoon kippen eten met veel transvet erin.
Klopt individuele voedingsmiddelen zijn niet ongezond of gezond, een eetpatroon is gezond of ongezond.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 15:57 schreef tech4u het volgende:
Vet vlees is helemaal niet ongezond, mits niet teveel vet. Je lichaam heeft ook verzadigde vetten nodig.
Kilootje antibiotica voor meneer ,wilt U de orgaantjes erbij ?quote:Op vrijdag 16 maart 2012 21:35 schreef Dimens het volgende:
[..]
Lekker ongezon hormoon kippen eten met veel transvet erin.
Transvet in kip? Huh?quote:Op vrijdag 16 maart 2012 21:35 schreef Dimens het volgende:
[..]
Lekker ongezon hormoon kippen eten met veel transvet erin.
Ik denk dat de beste man zit te trollen.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 22:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Transvet in kip? Huh?
Volgens mij slaat dat echt nergens op hoor.
Kan iemand met verstand van zaken even uit leggen hoe dat zit?
Ik had het hier over de KFC kip. Lekker gezond dat.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 22:36 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Transvet in kip? Huh?
Volgens mij slaat dat echt nergens op hoor.
Kan iemand met verstand van zaken even uit leggen hoe dat zit?
Even grap tussendoor en "Ja meneer zit te trollen."quote:Op vrijdag 16 maart 2012 22:38 schreef tech4u het volgende:
[..]
Ik denk dat de beste man zit te trollen.
Concurquote:Op zaterdag 17 maart 2012 00:11 schreef RobinOok het volgende:
Je lult als een hormoonkip zonder kop.
Stel je niet aan.quote:Op zaterdag 17 maart 2012 00:11 schreef RobinOok het volgende:
Je lult als een hormoonkip zonder kop.
Dat het niet lekker is, is subjectief en afhankelijk van je kookkunsten. En koken kan je leren. Dus ik zal (biologisch) lever zeker overwegen als je voedingswaarde belangrijk vind en niet van plan bent veel vlees te eten.quote:Op vrijdag 16 maart 2012 12:18 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Maar niet lekker en ook niet het makkelijkst te bereiden.
Waarom?quote:Op zondag 18 maart 2012 10:18 schreef Sicstus het volgende:
Het beste kun je gewoon helemaal geen vlees eten. Gewoon een eetpatroon met veel bonen, bruine rijst, groenten en fruit.
Dat is dus echt gewoon een leugen.quote:Op zondag 18 maart 2012 10:18 schreef Sicstus het volgende:
Het beste kun je gewoon helemaal geen vlees eten. Gewoon een eetpatroon met veel bonen, bruine rijst, groenten en fruit.
Dus geen krokodil? En een kip?quote:
En wat zou dat zijn? Runderen en schapen eten meer dan alleen gras.quote:
De eerste 10-20 jaar zul je dat echt nog niet op de markt aan treffen. Geen comercieel bedrijf te vinden die celkweek wil gaan toepassen om een "goed stukje vlees" te maken. Komt nog veel te veel bij kijken. Celkweek is een erg dure hobby.quote:Het is een marketingtruc en iets dat nog wel lastig kan gaan worden wanneer synthetisch vlees wel op de markt beschikbaar is.
Geen idee wat het kost, en waarom, maar waarom zou dat door technologische vooruitgang niet goedkoper worden?quote:Op maandag 19 maart 2012 19:51 schreef GanGStaR het volgende:
[..]
De eerste 10-20 jaar zul je dat echt nog niet op de markt aan treffen. Geen comercieel bedrijf te vinden die celkweek wil gaan toepassen om een "goed stukje vlees" te maken. Komt nog veel te veel bij kijken. Celkweek is een erg dure hobby.
zal ook wel goedkoper worden. maar celkweek vind al jaren plaats. Echter heb je het dan over een cellen die eigenlijk "losse" cellen zijn. Ze kunnen wel een laagje vormen maar geen spierweefsel of iets dergelijks. ze zijn daar wel mee bezig, maar echt vooruitgang is er nog niet. (vormen van organen bv)quote:Op maandag 19 maart 2012 19:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Geen idee wat het kost, en waarom, maar waarom zou dat door technologische vooruitgang niet goedkoper worden?
omdat een mens dierlijke eiwitten nodig heeft omdat anders je lichaam hersenweefsel af gaat breken ter compensatie.quote:
Er is in Overijssel een bedrijf dat vlees verkoopt van runderen die alleen gras eten. Geen stal, krachtvoer of antibiotica. Vlees heeft een hoog omega-3 gehalte en een betere smaak. Je hebt ook vlees van schotse hooglanders die natuurgebieden begrazen.quote:Op zondag 18 maart 2012 12:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En wat zou dat zijn? Runderen en schapen eten meer dan alleen gras.
Is eenzijdige voeding wel goed voor zo'n beest?quote:Op dinsdag 20 maart 2012 10:23 schreef nz1900 het volgende:
[..]
Er is in Overijssel een bedrijf dat vlees verkoopt van runderen die alleen gras eten. Geen stal, krachtvoer of antibiotica. Vlees heeft een hoog omega-3 gehalte en een betere smaak. Je hebt ook vlees van schotse hooglanders die natuurgebieden begrazen.
Doen ze in het wild toch ook?quote:Op dinsdag 20 maart 2012 11:37 schreef Flurry het volgende:
[..]
Is eenzijdige voeding wel goed voor zo'n beest?
Dan eten ze ook allerlei andere planten dan gras alleen.quote:Op dinsdag 20 maart 2012 10:23 schreef nz1900 het volgende:
[..]
Er is in Overijssel een bedrijf dat vlees verkoopt van runderen die alleen gras eten. Geen stal, krachtvoer of antibiotica. Vlees heeft een hoog omega-3 gehalte en een betere smaak. Je hebt ook vlees van schotse hooglanders die natuurgebieden begrazen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |