abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 1 april 2016 @ 19:45:07 #201
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_161102397
En de informatie over de luchthavens:

AUA - Aruba
Relatief klein vliegveld met een paar winkeltjes met de bekende taxfree shops en souvenirs winkels. Doordat de vluchten van en naar de USA op een aparte terminal worden afgehandeld is het vaak niet bijzonder druk in de terminal.

CUR - Curaçao
Ook hier vind je de bekende taxfree goederen en souvenirs. Er is een sportsbar met wat versnaperingen. Tegen de tijd dat er meerdere intercontinentale vluchten vertrekken wordt het er wel oncomformtabel druk in de terminal.

CUN - Calcun - Mexico
Modern vliegveld met een goed airco. Door de vorm van de terminal loop je wel lange afstanden. De terminal waar de vakantievluchten aankomen/vertrekken is rond van vorm en bij aankomst loop je buitenom die terminal. In de terminal zijn voldoende shops en tentjes waar je eten kan kopen.
De Mexicanen hebben een simpel maar doeltreffend systeem om steekproefsgewijs koffers te controleren: na het ophalen van je ruimbagage moet je op een knop druk als gezelschap. Wordt de lamp groen, dan mag je doorlopen, wordt de lamp rood: dan mag het hele gezelschap zijn koffer openen voor controle.
Dit kan er soms toe leiden dat je lang in de bus moet wachten na aankomst als je een pakketreis boekt omdat er gewacht moet worden op die ene pechvogel van de groep die een rode lamp kreeg.
Bij de uitgang van het vliegveld staan de Mexicanen al voor je klaar om je koffer te dragen. Het is echter nog geen twee minuten lopen naar de uitgang van de aankomsthal en de bus. Maar die gasten verwachten wel briefgeld als fooi...

VRA - Varadero - Cuba
Zeer eenvoudig en ouderwets vliegveld. Geen airco, weinig voorzieningen en shops, maar je kan er wel drinken kopen met Euro's. Geduld is hier wel een vereiste.

HOG - Holguin - Cuba
Ook een eenvoudig vliegveld, maar al iets moderner dan Varadero en ook hier kan je met Euro's afrekenen. De terminal voor vertrekkende vluchten is erg klein en warm. Als er meer dan 1 intercontinentale vlucht vertrekt dan is het er heel erg druk.

PUJ - Punta Cana - Dominicaanse Republiek
Hier ook het vaste recept van een paar winkeltjes en plaatsjes waar je drinken kan kopen. Het opvallende van dit vliegveld is dat er maar weinig buitenmuren zitten en vanuit de terminal loop je zo naar vliegveld zonder door een deur te gaan.

SID - Espargos - Sal - Kaapverdië
Het is al weer een paar jaar geleden dat ik hier ben geweest en toen was er niet veel. Alleen een heleboel warmte en een paar kleine winkeltjes met tax free spullen.
So we just called him Fred
  User die het meest klaagt 2022 zaterdag 2 april 2016 @ 12:27:04 #202
414785 sirdanilot
pi_161115030
# Maatschappij
TAM Linhas Aéreas en British Airways
# Traject
BEL - GRU - LHR - AMS (Belém - São Paulo - London - Amsterdam)
# Vertraging
Geen vertraging van de vlucht, wel vanwege de bagage... (zie onder)

# Vriendelijk personeel
Ja, vooral bij TAM, British iets minder maar die vlucht duurt ook maar een uur, en in dat uur moeten ze alles doen, in clusief eten en drinken uitdelen, waardoor de bemanning nogal gestresst leek.
# Eten
BEL - GRU Een kleffe sandwich met kaas en ham. Op deze vlucht werd geen alcohol geserveerd !! Hallo we zitten toch niet in Saudi-Arabië.
GRU - LHR de warme maaltijd was kip met polenta. Ik vond deze kip verrassend genoeg erg lekker, echt niks te klagen, behalve dat het gewoon niet genoeg eten was. Misschien had ik op het vliegveld meer moeten eten maar ik had daarna al gauw weer een beetje trek. Het was gewoon nit zo substantieel, zo zonder rijst of braziliaanse farinha wat ik wel gewend was na maanden brazilie en wel verwacht van een braziliaanse maatschappij.
Het ontbijt was een warme sandwich met gesmolten kaas en ham. Prima.
Op deze vlucht wel alcohol gelukkig, anders kan ik niet slapen.

# Entertainment
BEL - GRU: Geen. Het schermpje toonde alleen in flight information. Toch is dit een vlucht van meer dan 3 uur (brazilie is groooooooooot)
GRU - LHR: Volledig in flight entertainment systeem met een redelijke keuze aan films. Niet zo veel keus als Lufthansa, maar niks mis mee en ook redelijk veel Latin American films. Gek genoeg voornamelijk spaanstalige en weinig Braziliaanse films !!
# Algehele indruk
Zowel op BEL - GRU als GRU - LHR werd mij een stoel in een rijtje van 3 gegeven waarbij er niemand op de middelste zat. Top zeker op de intercontinentale vlucht ^O^
Op LHR - AMS zaten we in een klein vliegtuigje, en dat zat wel helemaal propvol. Maar goed die vlucht duurt ook maar een minuut en het personeel moet volledige service verlenen in een korte tijd. Ik zat in de rij achter de business class. Het enige wat de business class extra had t.o.v. ons, was dat de middelste stoel leeg was, er stond een tafeltje op. Nou als mensen daar 3x zo veel voor willen betalen :')
# Eventueel informatie over de luchthavens
BEL - Ondanks dat Belém een extreem armoedige en rommelige stad is, is de luchthaven best modern. Toch een terminal met 2 verdiepingen, roltrappen, airco etc. Er stond geen rij bij de check in en ook niet bij de security. Vloeistof is op deze vluchten nog geen probleem om mee te nemen, en de controle lijkt wat minder streng dn in europa. In de terminal achter de security kun je geen volledige maaltijd krijgen, wel heerlijke locale ijsjes, en de standaard snacks/drinken/duty free. Naar het vliegtuig loop je gewoon in de slurf, niet ouderwets over het tarmac wat je zou verwachten in zo een armoedige stad. Het is dus veel beter geregeld dan zelfs de meeste europese luchthavens !

GRU: Een enorme moderne luchthaven met meerdere terminals. Ik moest met de bus naar een andere terminal, maar de busrit duurde zo kort, dat had ik misschien ook wel kunnen lopen. Genoeg winkels, plekken met eten en drinken etc. Ook plekken met stopcontacten die het DOEN. Gewoon slurven etc., niet lopen op het tarmac.
Helaas is de wifi beperkt op GRU: je krijgt 1 uur gratis per apparaat daarna mag je betalen. Vind dat gratis wifi de standaard zou moeten zijn.

LHR: Is denk ik wel bekend toch, enorme luchthaven, zelfs een busirt tussen terminals duurt echt heel lang, modern, genoeg veel te dure plekken om dingen te kopen. Normaal koop ik zo min mogelijk maar een lekkere Engelse pint kon ik niet laten staan, en ik heb ook boeken gekocht want ze waren in de aanbieding. Maar waarschijnlijk alsnog te duur uit :(

Het probleem op deze vlucht was de baggage. In Belém kreeg ik al gezeik, dat ik op london uit zou moeten stappen, de koffers halen, en opnieuw inchecken. Ja doei ! :') Heb gewoon gepraat en uiteindelijk zijn de koffers rechtstreeks verstuurd.
Bij aankomst in ams bleek echter dat maar 1 van mijn 2 koffers is aangekomen (nog een reden om met TAM te vliegen: je krijgt 2 koffers van 23 kilo *O* ). Belachelijk natuurlijk. Ik krijg nu echter bericht dat deze koffer naar mijn huis wordt bezorgd vanmiddag. Maar dit is een fout van British Airways en ben er alsnog niet bepaald blij mee.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_161228897
Deze vlucht maakte ik op de vroege ochtend van 5 juli 2015, tijdens de snikhete zomerdagen die voor hittegolven over heel Nederland zorgden. Prachtig was dat.

# Maatschappij
KLM
# Traject
Amsterdam Schiphol - Sao Paulo - Buenos Aires
# Vertraging
Nee, we kwamen zelfs 15 minuten te vroeg aan bij onze overstap in Sao Paulo, en we kwamen gewoon op het juiste tijdstip in Buenos Aires aan.
# Vriendelijk personeel
Ja, helemaal top. Zelfs nog even een praatje mee gemaakt tijdens de vlucht van Sao Paulo naar Buenos Aires. De service was bij beide vluchten ook prima.
# Eten
Prima, niks mis mee. Voor zover ik me kan herinneren kregen we een broodje, pasta, een toetje en natuurlijk onbeperkt drinken.
# Entertainment
De schermpjes die we voor ons hadden werkten heel slecht en liepen steeds vast. Gelukkig heb ik geen schermpjes nodig, ik heb genoeg aan m'n Spotify playlist op mijn iPhone, maar toch, voor de mensen die wel films willen kijken was dit wel een slecht puntje.
# Algehele indruk
KLM is een prima maatschappij, comfortabele stoelen, vriendelijk personeel en mooie toestellen.
# Eventueel informatie over de luchthavens
Amsterdam Schiphol: het was hier erg druk toen wij hier waren. Logisch ook natuurlijk, het was begin juli dus volop vakantietijd. Verder een enorm grote luchthaven en behoorlijk sfeervol vind ik ook, veel leuke winkeltjes, restaurantjes etc.
Sao Paulo: We moesten een aardig stuk lopen van het vliegtuig naar de gate van de volgende vlucht, zeker 30 minuten. Maar verder een mooie luchthaven, erg modern en duidelijk aangegeven met elektronische borden waar we naartoe moesten lopen.
Buenos Aires: Mooie luchthaven, wel redelijk oud, maar verder wel duidelijk en genoeg te shoppen op deze luchthaven.

Was een topvakantie trouwens. Wat een toffe stad is Buenos Aires zeg!
*O*
pi_161982797
quote:
1s.gif Op maandag 28 maart 2016 22:28 schreef Mixende_match het volgende:
Hi, heeft er iemand ervaring met xiamen airlines? en we maken een tussenstop op xiamen arlines, iemand daar ook ervaring mee? (Mag je trouwens van het vliegveld af?)

Thx!!
Inmiddels wel :)

maatschappij
Xiamen Air

Traject
Amsterdam - Xiamen - Taipei Songshan
Taipei Songshan - Xiamen - Amsterdam

Prijs
¤ 316 euro bij Supersaver via referral link van skyscanner inclusief boekingskosten

Personeel
Zeer attent. Beter dan Emirates of KLM. Spreken beperkt Engels, maar letten overal op (bijvoorbeeld schermpjes en leeslampjes uit boven lege plekken bij nachtvlucht, drankjes en snacks voor wakkere passagiers, rest laten slapen, kleurplaten voor kinderen etc). Ondanks een volle en drukke vlucht heen konden ze de drukte makkelijk aan.

Vliegtuig
De Boeing 787 van en naar Amsterdam is een toptoestel. Door de grotere ramen, de aangepaste verlichting en klimaatregeling veel minder last van een jetlag en zelf enkele uren kunnen slapen in een economy class stoel. Beenruimte is voldoende en stoelen zijn stevig genoeg om 12 uur op te kunnen zitten.

Entertainment
Touch screen scherm met muziek, films, documentaires en spellen. Alles in verschillende talen, maar nog geen Nederlands. Ook nog geen wifi. Op dit moment films als The Martian, Spectre etc met goede beeld- en geluidskwaliteit

Eten
Veel en voor vliegtuig eten wel ok. Vanuit Amsterdam warme lunch en avondeten. Bij beide keuze uit Chinees of Westers. Beide goed te eten, verschil zit vooral of er aardappels of rijst bij zit. Broodje, salade, fruit en stukje cake zijn hetzelfde. Tussendoor nog snacks (gestoomd broodje, broodje tonijnsalade). Drankjes variërend van verschillende soorten thee tot olijvensap, graandrank, rode wijn en Tsingtao bier.

Algemene indruk
Topmaatschappij, zeker voor de prijzen waarvoor ze nu vliegen. Wel moet je er rekening mee houden dat je vooral met veel Chinezen in de vlucht zit en een handjevol Nederlanders nog op dit moment. En dan vooral Chinezen van toergroepen en die nog niet eerder gevlogen hebben, laat staan een touchscreen entertainment systeem bediend hebben. Ze een beetje helpen kan geen kwaad ;)


luchthavens
De verbouwing op Schiphol is weer grotendeel voorbij. Wel door het begin van de meivakantie op zaterdagochtend 2 uur gedaan over bagage afgeven en de securitycheck.

Xiamen, zie hieronder. Voor de rest een fijn vliegveld met de gebruikelijk souvenirwinkels en eettentjes.

Taipei Songshan: fijne luchthaven in het centrum die niet echt veel gebruikt meer lijk te worden. Voordeel dat je voor nog geen 5 euro met een taxi vrijwel over in de stad komt vanaf deze luchthaven en de metro ook voor de deur stopt.

Overige opmerkingen
Bij de overstap in Xiamen moet je nu nog je bagage ophalen, Dit kan alleen door door de immigration te gaan en dus een gratis 24uuurs of 72 uurs transitvisum ter plekke aan te vragen. Dit spreekt allemaal voor zich (landingkaart invullen, in rij staan en wachten maar). Vergeeet vooral niet, dat je een printje van je ticket bij je moet hebben, waarmee je kan aantonen dat je China ook weer binnen 24 of 72 uur verlaat (opvallend hoeveel NL'ers dat niet bij zich hadden). Het kost echter wel wat tijd, zowel op de heen- als terugreis. Houd daar rekening mee in je overstaptijd.
Verder moet je ook weer door de security, waar ze naast de gebruikelijk vloeistoffen op dit moment streng controleren op powerbanks; deze moeten een CE keuring hebben welke er ook op staat geprint, anders ben je 'm kwijt.

En omdat je toch een gratis visum krijgt, kan je er ook voor kiezen om later op de dag of een dag later verder te vliegen. Xiamen is een best aardige stad. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om met een taxi naar het centrale treinstation te gaan en daar een wandeling te maken over een oude spoorlijn ( Xiamen Railway Park) of naar het eilandje voor de kust te gaan, waar nog wat overblijfselen van handelsposten te vinden zijn.

Mocht je niet de stad in willen, dan heeft Xiamen voor een beperkt aantal passagiers een gratis hotel geregeld. Dat staat niet ergens duidelijk aangegeven, maar als je snel door de immigration bent, dan kun je naar de transferbalie in de hal van het vliegveld. De taxi naar het hotel moet je wel zelf betalen.

[ Bericht 4% gewijzigd door DutchTrain op 07-05-2016 11:03:34 ]
pi_161988810
Je bent ongeveer de eerste die een positieve ervaring heeft met Xiamen Air. Meeste mensen vinden de service aan boord zeer slecht, IFE is altijd stuk en het eten is heel slecht.
pi_161989489
Maatschappij
Qatar Airways

Traject
Bru-Doh-Cmb

Vertraging
Geen

Vriendelijk personeel
Best wel. Inmiddels ben ik ver afgezakt qua status en zat nog eens in economy. De purser was de hele tijd bezig met een mindervalide vrouw achter me, beetje irri, ook omdat ik van haar mijn stoel niet (volledig) naar achteren kon doen.
Op Doh-Cmb sliep ik een tijdje, maar vond het niet bijzonder. Tevens ook een vrouw van wie ik niet helemaal baar achteren mocht.

Eten
Het was vrij goor. Ik had meer verwacht. Bestek was vies op Doh-Cmb (wel van metaal)

Entertainment
Bru-Doh was echt top, alleen had ik net zo'n IFE doos in m'n beenruimte. Doh-Cmb was stukken minder - ik begon met de nieuwe Star Wars op m'n eerste vlucht maar kon m niet afkijken op doh-cmb wat ze hadden m nog niet. Karig, zat ik daar met Chloe Moretz' 5th wave als enige film die ik nog niet had gezien.

Algehele indruk
Qatar is een stuk minder geworden sinds de laatste keer dat ik met ze vloog. Veel minder qua service. Ze zijn nu vergelijkbaar met de Europese flag carriers. Een veiligheidsfilmpje met Barca balschoppers boeit mij weinig.

Eventueel informatie over de luchthavens
Bru werkt alweer en vrij netjes ook met die twee vertrekhallen die ze hebben gemaakt.
Overstap op Doh ging gesmeerd, ik had maar 50 minuten dus direct naar m'n gate gelopen.
Cmb is best oké. Niets bijzonders, maar ook geen grote miserie. Wc's waren oké.
2017: RGN BKK FCO LHR NRT LHR TLL LHR MIA BOG MIA JFK LHR LHR
2018: BCN SOF MLA IST ZAG DBV SPU ZAG SOF BOJ IST CGK JOG LOP DPS LBJ DPS SIN IST KBP BKK LPQ UTH KBP
2019: BCN LCY AGP SBZ KBP LPP SVL DOH JNB CPT DOH TFS
2020: ALC BIO LCY
pi_161989742
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2016 16:16 schreef wielrennerdt het volgende:
Je bent ongeveer de eerste die een positieve ervaring heeft met Xiamen Air. Meeste mensen vinden de service aan boord zeer slecht, IFE is altijd stuk en het eten is heel slecht.
Ik heb tevoren een enkele negatieve review gelezen, maar dat was iemand die blijkbaar anders nooit verder kwam dan een vluchtje binnen Europa. Eten is gewoon goed voor vliegtuigeten, er is keuze en je kon ook nog wisselen als het niet was wat je wilde, want ja, niet iedereen lust traditioneel Chinees. Service aan boord was echt beter dan alle airlines waarmee ik eerder vloog in economy (inclusie Emirates, KLM, AirCanada) ^O^
Ik heb van één persoon gezien dat de hoofdtelefoonaansluiting van het IFE kapot was en die kreeg meteen een andere plek. Voor de rest werkt het snel en makkelijk. Waarschijnlijk hebben ze er wat kinderziektes mee gehad :?
  zaterdag 7 mei 2016 @ 17:51:38 #208
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_161990695
quote:
2s.gif Op zaterdag 7 mei 2016 10:42 schreef DutchTrain het volgende:
Topmaatschappij, zeker voor de prijzen waarvoor ze nu vliegen. Wel moet je er rekening mee houden dat je vooral met veel Chinezen in de vlucht zit en een handjevol Nederlanders nog op dit moment. En dan vooral Chinezen van toergroepen en die nog niet eerder gevlogen hebben
Ik denk dat vooral door de prijs mensen worden overgehaald om te vliegen met Xiamen Airways. De angst van mij is inderdaad dat er veel Chinese toer groepen aanwezig zijn en ik zie regelmatig ook wachtlijsten voorbij komen met passagiers die pas aan de gate te horen krijgen of ze mee kunnen, dus men moet het dus vooral van groep vervoer en lage prijs vervoer hebben...
Maar mogelijk voor mensen met een smalle beurs interessant.

Weet jij of er een USB poort op zit in het entertainmentsysteem? Ik zat laatst in een KLM toestel op een vlucht naar Kuala Lumpur en daar kan je dus niet opladen. Ik ben mijn vrienden van Turkish gewend dus dit was een schok voor mij dat er nog luchtvaartmaatschappijen bestaan waar dit niet kan op verre vluchten. (Overigens door KLM wel goed opgelost door in de galley voorin mijn toestel op te laden want ik heb geen powerbank maar vreemd blijft het wel).
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_161991051
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 mei 2016 17:51 schreef ozzietukker het volgende:
Ik denk dat vooral door de prijs mensen worden overgehaald om te vliegen met Xiamen Airways. De angst van mij is inderdaad dat er veel Chinese toer groepen aanwezig zijn en ik zie regelmatig ook wachtlijsten voorbij komen met passagiers die pas aan de gate te horen krijgen of ze mee kunnen, dus men moet het dus vooral van groep vervoer en lage prijs vervoer hebben...
Maar mogelijk voor mensen met een smalle beurs interessant.
Ja, omdat inchecken via de KLM site gaat vanaf Amsterdam en dus pas 30 uur van tevoren je stoel kan kiezen en inchecken, hoorde ik ook van anderen dat ze pas aan de gate een stoel toegewezen kregen op de heenweg. Op de terugweg is inchecken vooraf sowieso nog niet mogelijk, maar ik neem aan dat dat de komende tijd wel allemaal geregeld wordt.

quote:
Weet jij of er een USB poort op zit in het entertainmentsysteem? Ik zat laatst in een KLM toestel op een vlucht naar Kuala Lumpur en daar kan je dus niet opladen. Ik ben mijn vrienden van Turkish gewend dus dit was een schok voor mij dat er nog luchtvaartmaatschappijen bestaan waar dit niet kan op verre vluchten. (Overigens door KLM wel goed opgelost door in de galley voorin mijn toestel op te laden want ik heb geen powerbank maar vreemd blijft het wel).
Ja, onder de schermpjes in Economy in de 787 zit een USB poort waar je mee kan opladen. Ik heb ze ook wel eens gezien met usb-host functionaliteit, dus dan kon je je eigen films kijken en muziek luisteren, maar dat kon bij deze niet.
pi_161991988
quote:
2s.gif Op zaterdag 7 mei 2016 18:09 schreef DutchTrain het volgende:
Ja, onder de schermpjes in Economy in de 787 zit een USB poort waar je mee kan opladen. Ik heb ze ook wel eens gezien met usb-host functionaliteit, dus dan kon je je eigen films kijken en muziek luisteren, maar dat kon bij deze niet.
ik weet niet hoe het bij KLM staat, maat mijn laaste Air Quatar vlucht, heel veel in de cabine afgebroken. blij dat ik mijn powerbank er bij had.
pi_162292523
# Maatschappij
Iberia Express & Iberia
# Traject
Amsterdam - Madrid - New York (JFK)
New York (JFK) - Madrid - Amsterdam
# Vertraging

1 uur in Amsterdam, reden niet opgegeven. Iedereen zat in het vliegtuig, deuren dicht en security demonstratie uitgevoerd, hierna riep de kapitein om dat we een uur later gingen vertrekken.

30 minuten in Madrid op weg naar New York, na pushback vliegtuig 30 minuten stilgestaan naast de gate. Kapitein riep op een gegeven moment iedereen op te controleren of alle elektronische apparatuur volledig uitstond vanwege een computersysteem dat niet wilde werken. 10 minuten hierna werkte het schijnbaar en konden we vertrekken.

1 uur in New York op weg naar Madrid, crew was een uur te laat op de luchthaven. Naar eigen zeggen door file onderweg.

# Vriendelijk personeel
Ja, niks op aan te merken. Elke vraag werd beantwoordt en crew sprak allen prima Engels en natuurlijk Spaans.
# Eten
Op de vlucht van Amsterdam naar Madrid en v.v. was er enkel de bekende betaalde kar. Op de vlucht naar New York rijst met groente, salade, fruit en broodje als maaltijd. Ben vegetariër, dit bij check-in aangegeven, moest niks meer doen in het vliegtuig zelf. Kreeg vanzelf mijn speciale maaltijd. Ongeveer 1,5 uur voor aankomst kregen we een ontbijtbox. Wat best apart is voor een vlucht die om 19:00 lokale tijd aankomt. Ontbijtbox was overigens niet vegetarisch, die zag ik ze vanuit een ooghoek aan iemand anders geven. :')

Op de terugvlucht van New York naar Madrid pasta met salade en fruit. Tevens weer een ontbijtbox, dit keer wel vegetarisch. Eten was op zich wel ok op beide vluchten, niks speciaals verder.
# Entertainment

IFE met recente films (o.a. The Hateful Eight, The Revenant & The Danish Girl), muziek en reisinformatie. USB poort in scherm om telefoon aan te sluiten en eigen content te bekijken. Op de heenweg liep menig scherm vast op de reisinfo tab, geen idee waarom. Na reset werkte alles weer. IFE was in Spaans en Engels beschikbaar.

# Algehele indruk

Ondanks dat ik menig slechte verhalen over Iberia heb gehoord vond ik deze vluchten wel prima. Mooie nieuwe vliegtuigen (A340), vriendelijk personeel, genoeg eten en drinken. De vluchten tussen Amsterdam en Madrid werden uitgevoerd door Iberia Express, die zowat minder beenruimte hebben dan Ryanair. Geen probleem met mijn lengte, tevens had ik een hele rijd voor mijzelf op de heenweg. Maar kan me voorstellen dat de wat langere mensen hier een probleem van maken.

De vertragingen, en vooral de matige communicatie hierover, zijn wel een hekelpuntje. Het kwam af en toe een beetje over alsof ze er zelf vrij weinig om gaven. 3 van de 4 vluchten vertrokken niet op tijd.

# Eventueel informatie over de luchthavens

AMS: Goede luchthaven, prima voorzieningen maar voor mij toch iets te groot. Mijn voorkeur gaat naar luchthavens als Eindhoven maar dat is niet altijd een optie.
MAD: Zelfde als Amsterdam, groot. Wel cool dat ze een automatische trein hebben tussen T4 en T4S, overstappen duurde van gate naar gate slechts 40 minuten.
JFK: Heel erg groot uiteraard, maar toch oogde het in mijn ogen best klein doordat er zoveel terminals zijn. Was wel fijn, beter dan van te voren gedacht. Snelle paspoortcontrole terwijl het toch best druk was. Moest langer wachten in Amsterdam dan in MAD en JFK.

Op de terugreis is mijn koffer op JFK verkeerd gelabeld, dame aan de check-in had als eindbestemming MAD ingevoerd. Heb het nog extra nagevraagd of ze hem direct naar Amsterdam door zouden sturen. Antwoord was Ja maar in Amsterdam kwam hij niet op de band. 2 dagen later alsnog thuis afgeleverd, was in Madrid op de band gekomen en uiteraard niet opgehaald. :')
pi_162314246
Kort, maar toch, ben enthousiast:

EI (Aer Lingus) vlucht DUB→LHR vlucht, geboekt voor 20:05. Kom op tijd op het vliegveld, stewardess biedt me de vlucht 70 minuten eerder aan. Nooit eerder meegemaakt, zelfs de enkele keer dat ik vroeg of het kon. :D (Toen vonden ze mijn ticket niet flexibel genoeg, al was deze dat volgens mij ook niet.)

Dus mooi op tijd thuis en niet te veel tijd verpild op het vliegveld.
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 19 mei 2016 @ 13:46:13 #213
414785 sirdanilot
pi_162322987
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2016 00:08 schreef LintuxCx het volgende:
Kort, maar toch, ben enthousiast:

EI (Aer Lingus) vlucht DUB→LHR vlucht, geboekt voor 20:05. Kom op tijd op het vliegveld, stewardess biedt me de vlucht 70 minuten eerder aan. Nooit eerder meegemaakt, zelfs de enkele keer dat ik vroeg of het kon. :D (Toen vonden ze mijn ticket niet flexibel genoeg, al was deze dat volgens mij ook niet.)

Dus mooi op tijd thuis en niet te veel tijd verpild op het vliegveld.
Heb wel vaker gehoord dat ze dat doen hoor. Hangt ook van de bezetting van het vliegtuig en de gemoedstoestant van de steward af, en ook of je baggage hebt of niet.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  donderdag 19 mei 2016 @ 20:40:07 #214
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_162333915
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2016 00:08 schreef LintuxCx het volgende:
Kort, maar toch, ben enthousiast:

EI (Aer Lingus) vlucht DUB→LHR vlucht, geboekt voor 20:05. Kom op tijd op het vliegveld, stewardess biedt me de vlucht 70 minuten eerder aan. Nooit eerder meegemaakt, zelfs de enkele keer dat ik vroeg of het kon. :D (Toen vonden ze mijn ticket niet flexibel genoeg, al was deze dat volgens mij ook niet.)

Dus mooi op tijd thuis en niet te veel tijd verpild op het vliegveld.
Het aanbieden kan wel eens in het belang van Aer Lingus zijn geweest, de vlucht van 20.05 kan inderdaad wel eens overboekt geweest zijn en dan kan men op deze ruimte op die vlucht creëren en voorkomen dat men nee verkoopt.
Met Turkish Airlines gebeurd het ook regelmatig, niet als ik een enkele vlucht heb, maar als ik daarna een doorvlucht heb, zie dat er al wat vertraging is dan doet men nooit lastig met overboeken, simpelweg omdat men weet dat zij verantwoordelijk voor een verbinding zijn.

Neemt niet weg dat het mooi meegenomen is natuurlijk.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_162341538
quote:
0s.gif Op donderdag 19 mei 2016 13:46 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Heb wel vaker gehoord dat ze dat doen hoor. Hangt ook van de bezetting van het vliegtuig en de gemoedstoestant van de steward af, en ook of je baggage hebt of niet.
Ze leek in een vriendelijke bui, en ikzelf ook. :) Had incheckbagage en daarvoor was het nog net op tijd zei ze idd.

Maar da's een goeie, overboeking van de originele vlucht had ik nog niet aan gedacht, zou het voor hun gunstiger maken dan ja.

Maar goed, evenzogoed was ik best blij - én op tijd op het vliegveld aankomen, én niet lang hoeven wachten. ^O^
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_162844673
Voor het eerst met united airlines gevlogen, de vlucht zelf was wel prima (gewoon standaard stoelen)

Beetje jammer dat het toestel wel verouderd is, mini 4:3 schermpjes die meer storing gaven dan beeld.

Personeel is vrij zakelijk en het eten was eigenlijk totaal niet te vreten, typische magnetron maaltijden en als ontbijd/lunch 2x een bevroren broodje gekregen.

pluspunt is wel dat er genoeg drankjes aangeboden worden.
  woensdag 8 juni 2016 @ 18:00:06 #217
342301 Boterbartje
kwaliteitsuser
pi_162845530
Heeft iemand wel eens met KLM gevlogen? Goede ervaringen?
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
pi_162845802
quote:
7s.gif Op woensdag 8 juni 2016 18:00 schreef Boterbartje het volgende:
Heeft iemand wel eens met KLM gevlogen? Goede ervaringen?
Nee denk 't niet. Erg obscure onbekende maatchschappij in Nederland.
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
  woensdag 8 juni 2016 @ 20:05:42 #219
342301 Boterbartje
kwaliteitsuser
pi_162849083
quote:
1s.gif Op woensdag 8 juni 2016 18:12 schreef RipCity het volgende:

[..]

Nee denk 't niet. Erg obscure onbekende maatchschappij in Nederland.
Oh ik dacht dat die best wel goed waren aangeschreven en ook wel bekend omdat je er ook wel veel van ziet op schiphol. Is het wel veilig dan?
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
  woensdag 8 juni 2016 @ 20:20:51 #220
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_162849505
quote:
7s.gif Op woensdag 8 juni 2016 20:05 schreef Boterbartje het volgende:

[..]

Oh ik dacht dat die best wel goed waren aangeschreven en ook wel bekend omdat je er ook wel veel van ziet op schiphol. Is het wel veilig dan?
Crash in Tenerife met KLM staat nog steeds op één met aantal slachtoffers...
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
  woensdag 8 juni 2016 @ 23:34:31 #221
342301 Boterbartje
kwaliteitsuser
pi_162856427
quote:
0s.gif Op woensdag 8 juni 2016 20:20 schreef ozzietukker het volgende:

[..]

Crash in Tenerife met KLM staat nog steeds op één met aantal slachtoffers...
Ik vlieg gelukkig niet op Tenerife
Op 8 september 2013 schreef Yreal het volgende: Boterbartje is een kwaliteitsuser
Op 2 april 2015 17:54 schreef Joosie200 het volgende: The Boterbartje experience™, dat is 100% kwaliteit voor een kleine prijs.
  vrijdag 17 juni 2016 @ 19:13:09 #222
294731 Mixende_match
Matchende mix
pi_163093851
quote:
2s.gif Op zaterdag 7 mei 2016 10:42 schreef DutchTrain het volgende:

[..]

Inmiddels wel :)

maatschappij
Xiamen Air

Traject
Amsterdam - Xiamen - Taipei Songshan
Taipei Songshan - Xiamen - Amsterdam

Prijs
¤ 316 euro bij Supersaver via referral link van skyscanner inclusief boekingskosten

Personeel
Zeer attent. Beter dan Emirates of KLM. Spreken beperkt Engels, maar letten overal op (bijvoorbeeld schermpjes en leeslampjes uit boven lege plekken bij nachtvlucht, drankjes en snacks voor wakkere passagiers, rest laten slapen, kleurplaten voor kinderen etc). Ondanks een volle en drukke vlucht heen konden ze de drukte makkelijk aan.

Vliegtuig
De Boeing 787 van en naar Amsterdam is een toptoestel. Door de grotere ramen, de aangepaste verlichting en klimaatregeling veel minder last van een jetlag en zelf enkele uren kunnen slapen in een economy class stoel. Beenruimte is voldoende en stoelen zijn stevig genoeg om 12 uur op te kunnen zitten.

Entertainment
Touch screen scherm met muziek, films, documentaires en spellen. Alles in verschillende talen, maar nog geen Nederlands. Ook nog geen wifi. Op dit moment films als The Martian, Spectre etc met goede beeld- en geluidskwaliteit

Eten
Veel en voor vliegtuig eten wel ok. Vanuit Amsterdam warme lunch en avondeten. Bij beide keuze uit Chinees of Westers. Beide goed te eten, verschil zit vooral of er aardappels of rijst bij zit. Broodje, salade, fruit en stukje cake zijn hetzelfde. Tussendoor nog snacks (gestoomd broodje, broodje tonijnsalade). Drankjes variërend van verschillende soorten thee tot olijvensap, graandrank, rode wijn en Tsingtao bier.

Algemene indruk
Topmaatschappij, zeker voor de prijzen waarvoor ze nu vliegen. Wel moet je er rekening mee houden dat je vooral met veel Chinezen in de vlucht zit en een handjevol Nederlanders nog op dit moment. En dan vooral Chinezen van toergroepen en die nog niet eerder gevlogen hebben, laat staan een touchscreen entertainment systeem bediend hebben. Ze een beetje helpen kan geen kwaad ;)


luchthavens
De verbouwing op Schiphol is weer grotendeel voorbij. Wel door het begin van de meivakantie op zaterdagochtend 2 uur gedaan over bagage afgeven en de securitycheck.

Xiamen, zie hieronder. Voor de rest een fijn vliegveld met de gebruikelijk souvenirwinkels en eettentjes.

Taipei Songshan: fijne luchthaven in het centrum die niet echt veel gebruikt meer lijk te worden. Voordeel dat je voor nog geen 5 euro met een taxi vrijwel over in de stad komt vanaf deze luchthaven en de metro ook voor de deur stopt.

Overige opmerkingen
Bij de overstap in Xiamen moet je nu nog je bagage ophalen, Dit kan alleen door door de immigration te gaan en dus een gratis 24uuurs of 72 uurs transitvisum ter plekke aan te vragen. Dit spreekt allemaal voor zich (landingkaart invullen, in rij staan en wachten maar). Vergeeet vooral niet, dat je een printje van je ticket bij je moet hebben, waarmee je kan aantonen dat je China ook weer binnen 24 of 72 uur verlaat (opvallend hoeveel NL'ers dat niet bij zich hadden). Het kost echter wel wat tijd, zowel op de heen- als terugreis. Houd daar rekening mee in je overstaptijd.
Verder moet je ook weer door de security, waar ze naast de gebruikelijk vloeistoffen op dit moment streng controleren op powerbanks; deze moeten een CE keuring hebben welke er ook op staat geprint, anders ben je 'm kwijt.

En omdat je toch een gratis visum krijgt, kan je er ook voor kiezen om later op de dag of een dag later verder te vliegen. Xiamen is een best aardige stad. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om met een taxi naar het centrale treinstation te gaan en daar een wandeling te maken over een oude spoorlijn ( Xiamen Railway Park) of naar het eilandje voor de kust te gaan, waar nog wat overblijfselen van handelsposten te vinden zijn.

Mocht je niet de stad in willen, dan heeft Xiamen voor een beperkt aantal passagiers een gratis hotel geregeld. Dat staat niet ergens duidelijk aangegeven, maar als je snel door de immigration bent, dan kun je naar de transferbalie in de hal van het vliegveld. De taxi naar het hotel moet je wel zelf betalen.
Thx! Inmiddels ben ik er ook mee gevlogen (a'dam -Xiamen - Bangkok en weer terug) Precies wat jij vertel! echt prima! Het was de goedkoopste vliegmaatschappij naar bangkok (750 voor 2 personen) en echt netjes allemaal. Niks negatiefs mee gekregen. Entertainment ook vrij recente films ed en idd opladen kan gewoon :)
~ Bonito La Risa ~
  woensdag 22 juni 2016 @ 13:30:49 #223
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_163213114
# Maatschappij
Air Transat, Airbus A330-300

# Traject
LGW - YYZ

# Vertraging
Geen

# Vriendelijk personeel
Niet uitermate vriendelijk ofzo, maar gewoon professioneel

# Eten
Ik kreeg 2 maaltijden (rijst met een soort curry-achtig spul ongeveer een uurtje - anderhalf uur in de vlucht en een pizzapunt vlak voor de landing). Allebei vrij smakeloos, maar binnen te houden. Gegeven het feit dat het vliegtuigvoedsel was dus prima te doen.
Non-alcoholische dranken, koffie en thee waren onbeperkt/gratis. De trolley kwam iets van 5 keer langs, maar je kon sowieso om drinken vragen wanneer je wilde. Bij het diner (dat rijstgerecht) kreeg je een glaasje wijn.

# Entertainment
Eigen IFE-systeem. Heb me eerst proberen te vermaken met een of andere comedy uit de jaren '50, maar daar ben ik na een half uur mee gestopt. De rest van de vlucht tot Toronto me kunnen vermaken met The Big Bang Theory

# Algehele indruk
Best prima. Had 500 euro betaald voor een enkele reis London - Toronto en dat was inclusief ruimbagage, onbeperkt drinken en 2 maaltijden. Tevens geen vertraging, de beenruimte was voldoende (al ben ik maar 1.82m) en de stoel was comfortabel genoeg.
Minpuntje is dat er erg weinig aandacht was besteed aan de afwerking van het vliegtuig. Enorme naden tussen het IFE-scherm en het frame waar het in zat, de stoelen hadden veel bloot metaal ipv dat dat netjes weggewerkt was en dat soort dingen.
Maar dat was ook het enige, voor de prijs en service zou ik het niet laten iig.

# Eventueel informatie over de luchthavens
Bij de Air Transat-desk op LGW stond geen rij, dus ik was heel snel door de security heen. Airside was het wel gigantisch druk. Wel veel winkels en restaurants, dus ik heb me wel vermaakt.
Op YYZ heb ik eerst lang in de rij voor de douane gestaan en daarna moest ik ook nog iets van een uur op mijn koffer wachten. Daarnaast deed ik er ook lang over om de juiste bushalte te vinden. Paar dagen later vloog ik vanaf YYZ naar LGA, dat was wel weer prima met de TSA precheck die ze hebben.
pi_163213640
# Maatschappij
China southern

# Traject
AMS - CAN (Guangzhou, China)

# Vertraging
Nee

# Vriendelijk personeel
Prima, op de terugreis was er nog een Nederlandse stewardess mee maar het Engels van haar collega's was ook prima.

# Eten
Chinees eten voornamelijk. Op de heenreis om 14.30 vertrokken, en uiteindelijk was het redelijk krom geregeld, dat we rond 17.00 een maaltijd kregen, en vervolgens 5 uur later weer. Dan was het dus midden in de nacht Chinese tijd en had je niet echt de mogelijkheid te slapen. Eten zelf simpel, rijst met een beef curry iets. Drinken was goed geregeld. Terugreis prima, 00.05 vetrokken, 01.00 maaltijd en 01.30 lichten uit. Daarna 8 uur later ontbijt met omelet en een worstje, broodje etc.

# Entertainment
IFE was goed, best uitgebreid. Wel treurig dat ik mijn telefoon niet mocht gebruiken. Zelfs op vliegtuig stand bleven ze naast je staan tot je je telefoon uit deed. Tablets mochten weer wel...rare situatie dus.

# Algehele indruk
Goed genoeg, beetje jammer van de heenvlucht met de rare tijden voor de maaltijden en dat ze zo moeilijk doen over het gebruik van je telefoon (daar stonden wat foto's op die ik wilde filteren).

# Eventueel informatie over de luchthavens
Neem wat extra tijd op Guangzhou, je hebt drie punten waar je langs moet, douane, immigratie, security. Vooral de laatste twee kunnen op piekuren wat tijd in beslag nemen. Van het moment tot aankomst op de luchthaven tot bij de gate was 2 uur, op een niet piek moment.
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  woensdag 22 juni 2016 @ 17:25:48 #225
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_163217702
quote:
0s.gif Op woensdag 22 juni 2016 13:51 schreef rene90 het volgende:

# Entertainment
IFE was goed, best uitgebreid. Wel treurig dat ik mijn telefoon niet mocht gebruiken. Zelfs op vliegtuig stand bleven ze naast je staan tot je je telefoon uit deed. Tablets mochten weer wel...rare situatie dus.
Dat heb ik wel vaker gehoord bij Chinese maatschappijen, is inderdaad een officiële regel in China.

Achterliggende gedachte is overigens dat de gemiddelde passagier het niet zo nauw neemt in China met de 'vliegtuig stand' en tot aan het opstijgen toe de telefoon met al haar functies blijft gebruiken. Met scherm uit functies van de gemiddelde smartphone is het dan voor cabine personeel niet te controleren in welke stand deze staat dus om het gemakkelijk te maken is de regel dat dan alles uit moet en de telefoon dus ergens wordt weggelegd.
En daar zit dan weer wat in, want dat één telefoon welke niet in vliegtuigstand staat heeft geen invloed op welk systeem dan ook, maar als het 280 passagiers zijn in de A330, tja dan kan er wel degelijk wat storing optreden en kan de vliegveiligheid in gevaar komen, alhoewel met de huidige technologische ontwikkelingen dat risico zeer beperkt is.

Deze maatregel is dan ook eigenlijk niet meer van deze tijd, bij KLM mag je tot het moment van opstijgen de telefoon met alle functies gebruiken, roepen ze het ook actief om, en zo zijn er nog wel meer maatschappijen waarbij sommige zelfs wifi aanbieden, en dan zijn er een aantal welke weer belachelijke beperkingen opleggen die juist bij de passagier, met de wetenschap hoe andere maatschappijen ermee omgaan, veel irritatie en onbegrip opleveren.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
  maandag 27 juni 2016 @ 10:41:01 #226
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_163334712
[1/2]

# Maatschappij
Air Canada, Embraer 175 (al kan het ook een 190 zijn geweest, weet niet meer :@ )

# Traject
YYZ - LGA

# Vertraging

Geen

# Vriendelijk personeel
Ja, prima in orde

# Eten
Ondanks dat het een vlucht van een uurtje was, kreeg ik een blik cola en een zakje pretzels. Prima in orde dus.

# Entertainment
Zoals hievoor gezegd was het een vlucht van slechts een uurtje, maar ik had gewoon mijn persoonlijke IFE-systeem :D 1 aflevering van The Bang Theory gekeken

# Algehele indruk

Uitstekend. Ondanks de korte vlucht een blik drinken, pretzels en een persoonlijk IFE-systeem. Modern, schoon en net afgewerkt vliegtuig. Ook had ik zonder ervoor te betalen een exitrow toegewezen gekregen.
De stewardess kwam nog persoonlijk naar me toe om te vragen of ik er problemen mee had om in geval van een noodsituatie de deur te openen en legde dat persoonlijk uit, ipv dat alleen in de algemene safety-informatie uit te leggen. Al met al een prima ervaring!

Bonuspunten voor de approach naar LGA, waar je een prachtig uitzicht hebt over Manhattan. Maar dat ligt natuurlijk niet aan Air Canada :P

# Eventueel informatie over de luchthavens
In Toronto was er een aparte terminal voor vluchten naar de USA. Was niet druk, dus ik was snel door de security heen. Wel moest ik m'n handbagage uitpakken, omdat ze de oplader van mijn scheerapparaat en mijn powerbank er verdacht uit vonden zien op de scanner, terwijl dat op alle andere vluchten die ik die zomer maakte geen enkel probleem was. Maar ach, better safe than sorry nietwaar? :D
Na de security was er een erg mooie terminal, met meer dan genoeg eten en drinken. Alleen Starbucks blijkt echt smakeloze troep te zijn :P

Er was sprake van de TSA-precheck in Toronto, waardoor ik als binnenlandse vlucht op LGA landde. Geen ellenlange rijen voor de douane dus, maar koffer van de band halen en binnen kwartier buiten staan. Prima!
  maandag 27 juni 2016 @ 10:55:28 #227
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_163334963
[2/2]

# Maatschappij
Norwegian, Boeing 787-8 (JFK - ARN) + Boeing 737-800 (ARN - AMS)

# Traject
JFK - AMS, met overstap op ARN

# Vertraging
Geen

# Vriendelijk personeel

Prima. Op JFK - ARN zelfs nog met een Nederlandse stewardess gevlogen.

# Eten
Norwegian is een LCC, dus je moet betalen voor eten en drinken, ook op transatlantische vluchten. Ikzelf had het op-een-na-goedkoopste ticket. Dat was maar een paar tientjes duurder, maar daarvoor kreeg ik seat selection, 1 maaltijd met drinken en ruimbagage. De maaltijd was iets met rundvlees in tomatensaus. Het was niet vies. Daarbij kreeg ik ook een blikje cola. De rest van de vlucht was dus betalen, wat ik overigens niet gedaan heb. Het was een nachtvlucht, dus heb ik voornamelijk geslapen.

Op ARN-AMS kreeg ik helemaal niks, maar dat is niet erg op zo'n korte vlucht.

# Entertainment
Eigen IFE-systeem op JFK - ARN. Vrij uitgebreid zelfs. Je kan ook eten en drinken via het systeem bestellen, allerlei soorten interactieve kaarten bekijken en een aantal dingen.

Op ARN - AMS was het vliegtuig voorzien van gratis WiFi (niet op JFK - ARN), maar verder niks. Je kon via de wifi overigens wel films bekijken via een soort homepage van Norwegian, maar ik heb vooral geïnternet.

# Algehele indruk

Wel aardig. Zo'n Dreamliner is een prachtig vliegtuig, het personeel was aardig, de vluchten waren op tijd en het was de eerste keer dat ik Wifi had tijdens een vlucht. Aan de andere kant is eten en drinken wel het minste dat ik op een Transatlantische vlucht zou verwachten. Toch zou ik best nog een keer met Norwegian vliegen. Het ticket was spotgoedkoop en als ik dan zelf mijn eten moet betalen, dan moet dat maar. Het blijft nog altijd goedkoper dan een ticket bij een fullservicemaatschappij.


# Eventueel informatie over de luchthavens

Ik als luchtvaartfan (maar niet héél ervaren luchtreiziger) had heel wat verwacht van JFK. Het is echter een lelijk, oud vliegveld waar nauwelijks iets te doen is. Dat viel dus tegen. Check-in en security gingen echter wel heel snel en ook een full body scan gehad :P

Op ARN had ik een wachttijd van 5,5 uur op de volgende vlucht. Op zich wel uit te houden, al waren er niet heel veel gelegenheden om wat te eten en ook niet echt comfortabele stoelen. Gelukkig wel Wifi, maar als ik niet net een nachtvlucht vanuit JFK achter de rug had gehad, had ik Stockholm in gegaan.
AMS lijkt me bekend.
  maandag 27 juni 2016 @ 11:15:34 #228
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_163335371
Wat kost dat, met een LCC over de Atlantische Oceaan?
JFK is overigens heel groot he! Volgens mij zijn er iets van 8 Terminals en de verschillen daartussen kunnen groot zijn.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  maandag 27 juni 2016 @ 11:21:09 #229
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_163335490
quote:
99s.gif Op maandag 27 juni 2016 11:15 schreef XL het volgende:
Wat kost dat, met een LCC over de Atlantische Oceaan?
JFK is overigens heel groot he! Volgens mij zijn er iets van 8 Terminals en de verschillen daartussen kunnen groot zijn.
Is alweer een jaar geleden, maar uit m'n hoofd gezegd betaalde ik ergens tussen de 250 en 300 euro om van JFK naar AMS te vliegen. Kan goedkoper, wat ik had dus een ticket geboekt met eten, seat selection en ruimbagage erbij. Weet alleen niet meer wat dat scheelde :P
Was overigens ook een enkeltje en die zijn altijd relatief duur. Weet alleen niet of Norwegian wel retours verkoopt of net als Ryanair etc alleen aan enkeltjes doet.

En weet ik ja. Maar bijna iedereen die ik inmiddels over JFK gesproken heb vond het maar een ouderwetse bende :D
  maandag 27 juni 2016 @ 11:36:40 #230
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_163335842
quote:
0s.gif Op maandag 27 juni 2016 11:21 schreef Irritatie100 het volgende:

[..]

Is alweer een jaar geleden, maar uit m'n hoofd gezegd betaalde ik ergens tussen de 250 en 300 euro om van JFK naar AMS te vliegen. Kan goedkoper, wat ik had dus een ticket geboekt met eten, seat selection en ruimbagage erbij. Weet alleen niet meer wat dat scheelde :P
Was overigens ook een enkeltje en die zijn altijd relatief duur. Weet alleen niet of Norwegian wel retours verkoopt of net als Ryanair etc alleen aan enkeltjes doet.

En weet ik ja. Maar bijna iedereen die ik inmiddels over JFK gesproken heb vond het maar een ouderwetse bende :D
Alle Amerikaanse vliegvelden zijn een ouderwetse bende. De prijzen voor LCC zijn dus eigenlijk helemaal niet overdreven laag. Ik zie airberlin en aer lingus regelmatig onder de 200 euro duiken en dat zijn wel prijsstunter, maar ze geven je wel eten/bagage enzovoorts incl. Snelle google laat Norwegian zonder vanaf 160 zien.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  maandag 27 juni 2016 @ 11:50:44 #231
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_163336244
quote:
99s.gif Op maandag 27 juni 2016 11:36 schreef XL het volgende:

[..]

Alle Amerikaanse vliegvelden zijn een ouderwetse bende. De prijzen voor LCC zijn dus eigenlijk helemaal niet overdreven laag. Ik zie airberlin en aer lingus regelmatig onder de 200 euro duiken en dat zijn wel prijsstunter, maar ze geven je wel eten/bagage enzovoorts incl. Snelle google laat Norwegian zonder vanaf 160 zien.
Ligt er natuurlijk ook wel een beetje aan wanneer je boekt enzo. Ik boekte redelijk kort van te voren EN ik vloog in het hoogseizoen. Het was iig veruit de goedkoopste vlucht die ik kon krijgen. Wel alleen gezocht op vluchten naar Nederlandse vluchthavens trouwens, niet gekeken of ik goedkoper naar bijvoorbeeld Brussel had gekund.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 09:17:12 #232
456593 Jinkx
It's Monsoon season!
pi_163528991
# Maatschappij - Vueling
# Traject - Amsterdam - Barcelona - Amsterdam
# Vertraging - Op de heenweg geen, op de terugweg bijna vier uur
# Vriendelijk personeel - Ongetwijfeld. Ik heb ze niet echt gesproken.
# Eten - Geen gebruik van gemaakt, je moet er voor betalen en we hadden zelf meegenomen.
# Entertainment - Niet van toepassing.
# Algehele indruk - Tja. Heen geen problemen gehad, buiten dat de medewerkers beroerd Engels spreken. Het praatje van de piloot was al helemaal onverstaanbaar, het is Engels met een dikke saus Spaans erdoor. Op de terugweg was er totaal geen informatie over waarom de vlucht vertraagd was en hoe laat we dan ongeveer wel zouden gaan. Al die tijd kwam er ook geen medewerker even vertellen wat er gaande was.
# Eventueel informatie over de luchthavens - Schiphol is bekend. Ik was nog nooit op het vliegveld vanBarcelona geweest, maar dat zag er goed en verzorgd uit. Qua logistiek kunnen ze overigens nog wel wat van Schiphol leren: bij de incheckbalie voor Vueling stond een rij van drie kwartier helemaal door de incheckhal heen.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 09:21:04 #233
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_163529039
quote:
1s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:17 schreef Jinkx het volgende:
# Maatschappij - Vueling
# Traject - Amsterdam - Barcelona - Amsterdam
# Vertraging - Op de heenweg geen, op de terugweg bijna vier uur
# Vriendelijk personeel - Ongetwijfeld. Ik heb ze niet echt gesproken.
# Eten - Geen gebruik van gemaakt, je moet er voor betalen en we hadden zelf meegenomen.
# Entertainment - Niet van toepassing.
# Algehele indruk - Tja. Heen geen problemen gehad, buiten dat de medewerkers beroerd Engels spreken. Het praatje van de piloot was al helemaal onverstaanbaar, het is Engels met een dikke saus Spaans erdoor. Op de terugweg was er totaal geen informatie over waarom de vlucht vertraagd was en hoe laat we dan ongeveer wel zouden gaan. Al die tijd kwam er ook geen medewerker even vertellen wat er gaande was.
# Eventueel informatie over de luchthavens - Schiphol is bekend. Ik was nog nooit op het vliegveld vanBarcelona geweest, maar dat zag er goed en verzorgd uit. Qua logistiek kunnen ze overigens nog wel wat van Schiphol leren: bij de incheckbalie voor Vueling stond een rij van drie kwartier helemaal door de incheckhal heen.
Die checkin rij is geen beperkte logistiek. Dat is beleid. Daardoor spaar je op personeel en missen meer mensen hun vlucht. Dan heb je kans dat je extra tickets verkoopt voor herboekingen. Ben het met je eens dat ze de hekken voor de rij wat langer zouden kunnen maken.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_163529403
quote:
99s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:21 schreef XL het volgende:

[..]

Die checkin rij is geen beperkte logistiek. Dat is beleid. Daardoor spaar je op personeel en missen meer mensen hun vlucht. Dan heb je kans dat je extra tickets verkoopt voor herboekingen. Ben het met je eens dat ze de hekken voor de rij wat langer zouden kunnen maken.
WTF :D

Ik dacht dat bij vertraging bij inchecken de maatschappij verantwoordelijk was voor omboeken (en/of dat ze mensen die laat zijn voorrang geven om missen te voorkomen), hoewel je daarvoor als passagier ook wel moet aantonen dat je ~2u van tevoren op het vliegveld was zoals "moet"?

Zondagavond BA was weer heerlijk. 5-6 balies open en bijna geen klanten. Heb daar zo goed als nog nooit hoeven wachten. ^O^

Hoe dat financieel gezien uit kan, geen idee.. :)
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  dinsdag 5 juli 2016 @ 11:46:25 #235
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_163531403
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:48 schreef LintuxCx het volgende:

[..]

WTF :D

Ik dacht dat bij vertraging bij inchecken de maatschappij verantwoordelijk was voor omboeken (en/of dat ze mensen die laat zijn voorrang geven om missen te voorkomen), hoewel je daarvoor als passagier ook wel moet aantonen dat je ~2u van tevoren op het vliegveld was zoals "moet"?

Zondagavond BA was weer heerlijk. 5-6 balies open en bijna geen klanten. Heb daar zo goed als nog nooit hoeven wachten. ^O^

Hoe dat financieel gezien uit kan, geen idee.. :)
Nul verantwoordelijkheid. De twee uur (en zo lang zal die rij niet duren) is een richttijd en dit soort maatschappijen geven die niet eens. Vueling zegt bijvoorbeeld niet eens twee uur (maar: with time to spare) en easyjet (with plenty of time).
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 5 juli 2016 @ 15:59:20 #236
414785 sirdanilot
pi_163536576
Als je bagage hebt gewoon op tijd zijn, en anders gewoon altijd online in checken. Lijkt me logisch.

Is een reden waarom ik vaak zonder checked luggage vlieg. (bivendien is dat meestal goedkoper )
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 5 juli 2016 @ 17:27:01 #237
378682 JohnBercow
Division! Clear the lobby!
pi_163538850
# Maatschappij
Transavia (HV739/740)
B737-800

# Traject
Amsterdam - Antalya - Amsterdam

# Vertraging
Iets later dan schematijd vertrokken, maar beide vluchten voor schematijd geland

# Vriendelijk personeel
Niets op aan te merken.

# Eten
De cola en stroopwafels waren lekker. Wel aan de prijzige kant. Alleen te betalen met gepast geld of credit card. Per vlucht deden ze 2 rondjes drank- en etenverkoop.

# Entertainment
Geen.

# Algehele indruk
Prima vlucht. Vind de flight safety instruction wel erg amateuristisch.

# Eventueel informatie over de luchthavens
Amsterdam behoeft geen uitleg. De nieuwe Lounge 2 is erg mooi geworden :)

Antalya. 1 woord: vreselijk. Aankomst was prima, het was rustig bij de paspoortcontrole en de beambtes hadden zowaar een glimlach op hun gezicht. Bij de terugvlucht waren er 2 balies open voor een B737-800. Heb ongeveer een uur in de rij gestaan om een koffer in te checken. Er heerste - ondanks de terreurdreiging - geen angstige sfeer hoewel er wel zichtbaar extra maatregelen waren genomen (er stonden bijvoorbeeld militairen buiten). Eten na de douane duur en slecht.
Order! Ordeeeeeeeeer!
  dinsdag 5 juli 2016 @ 20:38:50 #238
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_163542545
quote:
99s.gif Op dinsdag 5 juli 2016 09:21 schreef XL het volgende:

[..]

Die checkin rij is geen beperkte logistiek. Dat is beleid. Daardoor spaar je op personeel en missen meer mensen hun vlucht. Dan heb je kans dat je extra tickets verkoopt voor herboekingen. Ben het met je eens dat ze de hekken voor de rij wat langer zouden kunnen maken.
Bij Vueling is dit op dit moment niet de reden voor de lange rijen. Vueling heeft een probleem met de inzet van haar vliegtuigen en crew, men heeft meer vluchten verkocht dan het kan waarmaken, en ondanks de inzet van exotische maatschappijen met 747's, A340 en wat al niet meer waardoor ze vluchten kunnen samenvoegen zijn urenlange vertragingen, zeker in het toch al drukke zomerseizoen met relatief al meer passagiers per vliegtuig, op dit moment aan het orde van de dag.
Vueling doet dan ook nog eens aan het verkopen van connecties, waar men dus ook verantwoordelijk voor is, en dus heb je veel mensen in de rij voor de incheck balie die op vervangende vluchten moeten worden gezet.

Vueling heeft het dit jaar echter nog bonter gemaakt dan andere jaren, en dat is een 'archievement' want men dacht dat ze vorig jaar een dieptepunt bereikt hadden. Ze moeten zich overigens nu ook melden bij de verantwoordelijke voor het luchtverkeer in Spanje.
Veel gaat dat niet uithalen, het aantal ingeplande vluchten kan simpelweg niet gehaald worden met eigen middelen, en er is beperkte capaciteit om extra toestellen + bemanning te huren in het zomerseizoen omdat Vueling niet de enige is die deze vraag heeft, dat zijn ook de andere chartermaatschappijen in Europa.

Voor mij persoonlijk geen probleem, ik zal nimmer met Iberia (high cost no service) danwel low cost tak Vueling (still high cost no service) vliegen.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
  woensdag 6 juli 2016 @ 09:49:54 #239
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_163551580
Dat neem ik graag van je aan. Vueling, Easyjet en er zijn er nog een paar zijn echter niet de partijen die actief beleid voeren om een rij op het vliegveld te voorkomen. Vaak plannen ze veel vluchten in in een kleine tijdspanne vanaf 1 vliegveld. Ze doen weinig balies kort open en hebben daardoor minimale personeelskosten (het balie personeel gaat daarna naar de gate).

Zit jij echter op de eerste van vele vluchten en staan er veel mensen van de latere vluchten al in de rij, dan zul je actief moeten voordringen in de rij als je te laat aankomt. Je vlucht is anders weg en dat is je eigen verantwoordelijkheid.

Op de grote vliegvelden waar ze fulltime personeel hebben kiezen ze er ook voor een klein aantal balies open te hebben. Deze medewerkers hebben altijd een rij en zitten niet te niksen, vervolgens hebben ze eigen personeel voor de gate. Het is voor die maatschappijen beter dat jij als klant 45 minuten in de rij staat dan dat er een medewerker is die 5 minuten niemand aan de balie heeft.

Ik ben daar net als Ozzietukker. Zo'n maatschappij sla ik over. Ik maak eigenlijk sowieso heel weinig gebruik van dit soort diensten. Het is echter de mentaliteit van zo'n bedrijf die je in alle lagen van de organisatie tegenkomt. Ik wil gewoon voorkomen dat ik ooit service van zo'n bedrijf nodig heb. Ik vlieg zakelijk en weet dus vaak niet lang van tevoren waar ik naartoe moet. Die maatschappijen zijn ook op korte termijn vaak goedkoper, maar niet meer dan 30 of 40 euro. Ze moeten wel met extreem gunstige tijden en luchthavens op de proppen komen wil ik ze voor zo'n klein prijsverschil boeken.

Als ik nu in mijn telefoon kijk (schatting: 100 boarding passes) zie ik 1x Easyjet en 4x Germanwings. Easyjet was naar Gatwick (perfect verbinding naar London Bridge) en Germanwings kom ik vanaf mijn luchthaven (DUS) niet altijd aan voorbij.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  woensdag 6 juli 2016 @ 20:23:38 #240
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_163565947
quote:
99s.gif Op woensdag 6 juli 2016 09:49 schreef XL het volgende:

Zit jij echter op de eerste van vele vluchten en staan er veel mensen van de latere vluchten al in de rij, dan zul je actief moeten voordringen in de rij als je te laat aankomt. Je vlucht is anders weg en dat is je eigen verantwoordelijkheid.

Op de grote vliegvelden waar ze fulltime personeel hebben kiezen ze er ook voor een klein aantal balies open te hebben. Deze medewerkers hebben altijd een rij en zitten niet te niksen, vervolgens hebben ze eigen personeel voor de gate. Het is voor die maatschappijen beter dat jij als klant 45 minuten in de rij staat dan dat er een medewerker is die 5 minuten niemand aan de balie heeft.

Dit is wel herkenbaar, zo doet Transavia vanaf Barcelona vluchten op bepaalde dagen naar Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam, en al die mensen staan in de rij, echter de vlucht die als eerste weg gaat daar mogen passagiers eerder naar voren komen waardoor je dus relatief lang in de rij staat. (Goed, keuze voor Transavia was noodgedwongen door de late vertrektijd naar Amsterdam die beter was dan de laatste KLM vlucht, maar dit gaan we dus nooit meer doen).

Aan de andere kant, als je met KLM of partners vliegt op zaterdagochtend vanaf Schiphol, de rij bij de normale economy klasse check in voor intercontinentale vluchten rond 08:00 uur, ik loop daar regelmatig voorbij en dan schrik ik toch elke keer dat je daar maar in zou moeten staan. Gelukkig is het bij de Business en Sky Priority balies wel rustig, maar ook bij reguliere maatschappijen kan het ook druk zijn op sommige momenten, al is dat wel wat minder structureel.

Het wordt overigens tijd dat Vueling een hoge boete gaat krijgen, want het wanbeleid dat Vueling voert kan namelijk echt niet. Willens en wetens worden vluchten gepland met minimale omdraaitijden en wordt ook de bemanning maximaal ingepland op deze vluchten, als er in die vluchtuitvoering ook maar 15 minuten vertraging zit dan zal de crew al over maximum hours heengaan en moet er voor de laatste vluchten andere bemanning gevonden worden welke niet voorhanden is.
Naast boetes vanuit overheidswege moet elke passagier gaan claimen als de vertraging langer is dan 3 uur of vluchten welke geannuleerd zijn. Alleen dit zal ervoor zorgen dat men een ander beleid gaat voeren, financiële motivatie werkt altijd het beste.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_163802555
# Maatschappij

Turkish Airlines

# Traject

IST - MLN

# Vertraging

9min

# Vriendelijk personeel

Ja de meeste

# Eten

Super 9/10

# Entertainment

Nieuw vliegtuig +6 maanden oud (777 ER) super touchscreen met live tv

# Algehele indruk

Eerste keer met TK en zeer goed meegevallen.

# Eventueel informatie over de luchthavens

Ataturk op kerstavond; Gewoon één groot dierencircus. Alles zat stamp vol.
  donderdag 21 juli 2016 @ 14:21:06 #242
353177 ArannaeCor
Een heule trotste Fries
pi_163905650
Hoe zijn de ervaringen met China Airlines? Ik maak maandag mijn eerste lange vlucht (Amsterdam - Bangkok) en dat is met die maatschappij.
pi_163905826
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:21 schreef ArannaeCor het volgende:
Hoe zijn de ervaringen met China Airlines? Ik maak maandag mijn eerste lange vlucht (Amsterdam - Bangkok) en dat is met die maatschappij.
Ligt eraan of je in een oud of in een nieuw toestel vliegt.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  donderdag 21 juli 2016 @ 14:32:07 #244
353177 ArannaeCor
Een heule trotste Fries
pi_163905884
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:29 schreef Hallojo het volgende:

[..]

Ligt eraan of je in een oud of in een nieuw toestel vliegt.
Als ik Seatguru moet geloven heb ik een A340-300.
pi_163905975
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 14:32 schreef ArannaeCor het volgende:

[..]

Als ik Seatguru moet geloven heb ik een A340-300.
Lijkt erop dat dat zo'n beetje de oudste toestellen zijn die ze hebben...
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  maandag 25 juli 2016 @ 20:29:44 #246
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_164006376
China Airlines is nooit bijzonder geweest...

Vroeger was het positieve aan de vlucht dat dit een 747 was en derhalve relatief snel vloog. Als deze vloog, want de laatste jaren heeft China Airlines vooraf veel vluchten geannuleerd omdat toestellen niet vol genoeg zaten en dan moest je op een andere vlucht mee...

China Airlines heeft het toestel nu vervangen door de langzame Airbus 340 zodat je vlucht minimaal 1 uur langer duurt.
Voedsel aan boort is vliegtuigvoer, nooit echt goed, KLM doet het beter. Daarnaast is het qua entertainment in de langzame Airbus 340 niet echt goed.

Het is wel een rechtstreekse vlucht, en je overleeft het wel, verwacht er niet teveel van.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_165592959
Afgelopen week weer 2x met klm gevlogen (binnen Europa) blijf het toch altijd een beetje gierig vinden dat je een plakje droge cake krijgt terwijl je toch in verhouding een duur ticket hebt (in dit geval niet mn eigen geld, maar toch)
  dinsdag 27 september 2016 @ 20:33:23 #248
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_165609625
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2016 01:13 schreef 111210 het volgende:
Afgelopen week weer 2x met klm gevlogen (binnen Europa) blijf het toch altijd een beetje gierig vinden dat je een plakje droge cake krijgt terwijl je toch in verhouding een duur ticket hebt (in dit geval niet mn eigen geld, maar toch)
Ik vind de cake juist wel lekker, en afhankelijk van het tijdstip krijg je soms ook een broodje. Wat wel minder is zijn de falafal wraps, zucht, die zijn niet te doen, of op de wat langere vluchten de warme met kaas en spinazie opgewarmde zooi.

Wat een grotere kostenbesparing is voor KLM, is dat vroegâh na de broodjes en drankservice nog een koffieronde volgt, nu volgt die koffieronde nog wel op de vluchten welke een daadwerkelijke vliegtijd van 2 uur of langer hebben, maar op de 1,5 uur vluchten niet meer, daarbij optellende dat men de blikjes gehalveerd heeft is het aanbod inderdaad wat karig. Dat gezegd hebbende, je kreeg vroeger als je het niet aangaf alleen maar een bekertje, ik vroeg standaard het blikje, en nu 2 kleintjes, want mijn dorst op een vlucht is niet opeens minder geworden...
Wat ik wel mooi vind om te zien, ik drink zelf geen koffie, is dat mensen wel wat mondiger zijn geworden en dus koffie apart gaan vragen met de call button, dat zien andere mensen zodat men zich gek loopt om mensen apart te bedienen, het geklaag wat ik daar over hoor bij het cabinepersoneel, daar geniet ik van, want dat is de enige manier dat een dergelijk beleid weer aangepast kan worden.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_165612540
# Maatschappij

Air Namibia

# Traject

Frankfurt - Windhoek

# Vertraging

geen

# Vriendelijk personeel

zeer vriendelijk en attent

# Eten

dinner was goed, ontbijt was matig. maar ook erg vroeg.

# Entertainment

Redelijk standaard

# Algehele indruk

Goed, vriendelijk crew op grond en in het vliegtuig. Degelijk en schoon vliegtuig, weer een vooroordeel kwijt.

# Eventueel informatie over de luchthavens

Frankfurt is een functioneel vliegveld, weinig charme. Windhoek, klein vliegveld, zelden apron boarding zonder bos gehad op een internationale vlucht.
Alle mensen die ik had ontmoet in Namibië waren zo vriendelijk, alleen de immigrations ambtenaren op het vliegveld, tering wat een sacharijnen.
pi_165653788
Passengers flying with Cathay Pacific and Dragonair to Hong Kong will have to pay a fuel surcharge of HK$109 a trip starting from September 15 after a wrong-way bet on oil prices by their parent company, the airlines announced on Monday.

Cathay Pacific Airways said the surcharge was applicable to inbound passengers only. Outbound passengers would not be subject to the policy as the Civil Aviation Department had suspended surcharges for outbound passengers in February on the back of low oil prices.

The move came after the company reported a worse than expected 82 per cent slump in first-half net profit as its passenger business was hurt by cuts in corporate travel and a HK$4.49 billion loss from placing wrong-way bets on fuel prices. The hedging tactic aimed at minimising the unpredictable nature of fuel costs locked the carrier into higher prices.
  donderdag 29 september 2016 @ 21:23:47 #251
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_165656484
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2016 20:04 schreef Troonwoord het volgende:
Passengers flying with Cathay Pacific and Dragonair to Hong Kong will have to pay a fuel surcharge of HK$109 a trip starting from September 15 after a wrong-way bet on oil prices by their parent company, the airlines announced on Monday.

Cathay Pacific Airways said the surcharge was applicable to inbound passengers only. Outbound passengers would not be subject to the policy as the Civil Aviation Department had suspended surcharges for outbound passengers in February on the back of low oil prices.

The move came after the company reported a worse than expected 82 per cent slump in first-half net profit as its passenger business was hurt by cuts in corporate travel and a HK$4.49 billion loss from placing wrong-way bets on fuel prices. The hedging tactic aimed at minimising the unpredictable nature of fuel costs locked the carrier into higher prices.
Dat lijkt nogal wat, maar het is slechts TWAALFEUROVIJFTIG ;)
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_166166468
Manmanmanman..

KLM kreeg het voor elkaar om hun gecancelde vlucht van 10u s ochtends MAD-AMS volledig in die van 8u s ochtends van Iberia (mijn vlucht) te proppen waardoor ik niet mee kon :')
Omgeboekt via London City welke om 17u vertrok, dus moest 9u wachten op Madrid. Eenmaal landende word omgeroepen dat City dicht is vanwege evacuatie, gingen we landen op Southend.
Advies was om zelf naar City te gaan met ov/taxi en daar verder te kijken, inmiddels was m'n City-Amsterdam gecanceld dus ik had geen idee meer wat te doen behalve wachten bij die balie op City. Tijdens treinreis van Southen naar City (uur..) gebeld met BA en gevraagd naar de mogelijkheden. Alle vluchten zaten vol voor zaterdag, meneer kon ook niks met mijn ticket doen omdat het door Iberia geboekt was (Iberia is nb onderdeel van BA). Ikz ag de bui dus al hangen.. (vreemd overigens dat KLM hun passagiers wel bij concurrerende alliantie mag boeken maar als Iberia mij moet omboeken het alleen binnen de alliantie kan).
1,5u in de rij gestaan voor de balie op City, inmiddels was het 23u (ik was sinds 6.45 onderweg vanuit Vigo) en ik had geen idee waar ik aan toe was. Zag alleen maar mensen chagrijnig weglopen dat ze pas zondag weg konden en geen hotel hadden.
Eenmaal aan de beurt wonder boven worden op LHR-AMS gezet voor de volgende dag, hadden ze 777 ingezet. Man wat was ik blij.
Oja, taxi van City-LHR was misschien niet zo verstandig: 160GBP _O-

Ik denk dat ik de komende tijd wel aan m'n pech quotum zit.

[ Bericht 2% gewijzigd door EddyAlbena op 24-10-2016 10:22:59 ]
pi_166166768
quote:
1s.gif Op donderdag 29 september 2016 21:23 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Dat lijkt nogal wat, maar het is slechts TWAALFEUROVIJFTIG ;)
Toch erg veel geld hoor. Kun je 3 hamburgers van kopen.
pi_166167144
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 09:47 schreef EddyAlbena het volgende:
Manmanmanman..

KLM kreeg het voor elkaar om hun gecancelde vlucht van 10u s ochtends MAD-AMS volledig in die van 8u s ochtends van Iberia (mijn vlucht) te proppen waardoor ik niet mee kon :')
Omgeboekt via London City welke om 17u vertrok, dus moest 9u wachten op Madrid. Eenmaal landende word omgeroepen dat City dicht is vanwege evacuatie, gingen we landen op Southend.
Advies was om zelf naar City te gaan met ov/taxi en daar verder te kijken, inmiddels was m'n City-Amsterdam gecanceld dus ik had geen idee meer wat te doen behalve wachten bij die balie op City. Tijdens treinreis van Southen naar City (uur..) gebeld met BA en gevraagd naar de mogelijkheden. Alle vluchten zaten vol voor zaterdag, meneer kon ook niks met mijn ticket doen omdat het door Iberia geboekt was (Iberia is nb onderdeel van BA). Ikz ag de bui dus al hangen.. (vreemd overigens dat KLM hun passagiers wel bij concurrerende alliantie mag boeken maar als Iberia mij moet omboeken het alleen binnen de alliantie kan).
1,5u in de rij gestaan voor de balie op City, inmiddels was het 23u (ik was sinds 6.45 onderweg vanuit Vigo) en ik had geen idee waar ik aan toe was. Zag alleen maar mensen chagrijnig weglopen dat ze pas zondag weg konden en geen hotel hadden.
Eenmaal aan de beurt wonder boven worden op LHR-AMS gezet voor de volgende dag, hadden ze 777 ingezet. Man wat was ik blij.
Oja, taxi van City-LHR was misschien niet zo verstandig: 160GBP _O-

Ik denk dat ik de komende tijd wel aan m'n pech quotum zit.
En dat allemaal na een gelijkmaker in de 82ste minuut. :@
pi_166168136
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 10:41 schreef MCH het volgende:

[..]

En dat allemaal na een gelijkmaker in de 82ste minuut. :@
Tegenvallende resultaten zijn regelmaat, da tis helaas geen pech meer te noemen.
pi_166174622
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 09:47 schreef EddyAlbena het volgende:
Manmanmanman..

KLM kreeg het voor elkaar om hun gecancelde vlucht van 10u s ochtends MAD-AMS volledig in die van 8u s ochtends van Iberia (mijn vlucht) te proppen waardoor ik niet mee kon :')

Maar WTF ,alleen dit al. Jij had al een ticket voor die Iberia vlucht maar bent dankzij *O* overboeking *O* eruit geflikkerd in het voordeel van anderen die dachten dat ze pech hadden?

Ik wist niet dat dat kon. :{
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  maandag 24 oktober 2016 @ 20:40:49 #257
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_166178958
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 17:32 schreef LintuxCx het volgende:

[..]

Maar WTF ,alleen dit al. Jij had al een ticket voor die Iberia vlucht maar bent dankzij *O* overboeking *O* eruit geflikkerd in het voordeel van anderen die dachten dat ze pech hadden?

Ik wist niet dat dat kon. :{
Natuurlijk kan dat, want de overgeboekte personen van in dit geval KLM, levert voor Iberia namelijk een boel geld op omdat die passagiers namelijk niet in de laagste boekingsklasse geboekt zullen worden.
De vraag komt bij Iberia binnen, Iberia bekijkt hoeveel plaatsen ze over hebben, mede rekening houdend met personen die niet op komen dagen. Als jij dan een Iberia ticket hebt welke is gekocht voor een lage prijs (dus lage boekingsklasse) en je hebt geen frequent flyer status, ja dan komt het zomaar voor dat jij niet mee kan omdat nu de vlucht overboekt is.

Het werkt ook omgekeerd, Bij de staking van de luchtverkeersleiding in Portugal werd ik in eerste instantie ook afgewimpeld dat er geen mogelijkheid was om uit Lissabon weg te komen, met mijn indertijd Star Alliance Gold card kon er opeens van alles geregeld worden, de gekste combinaties via 3 tussenstops in Spanje, tot uiteindelijk gewoon via Porto naar Barcelona, met diverse waardebonnen voor Lissabon en voor Porto om wat te eten. (Want de lounges zijn maar wat beperkt hierin).
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
  maandag 24 oktober 2016 @ 21:04:18 #258
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_166179756
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 10:11 schreef 0906 het volgende:

[..]

Toch erg veel geld hoor. Kun je 3 hamburgers van kopen.
Je hebt gelijk, want in jouw eerst volgende vakantie land koop je er op straat toch minstens 10 porties Khao Pad Kai of Moo voor.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_166180761
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 20:40 schreef ozzietukker het volgende:

[..]

Natuurlijk kan dat, want de overgeboekte personen van in dit geval KLM, levert voor Iberia namelijk een boel geld op omdat die passagiers namelijk niet in de laagste boekingsklasse geboekt zullen worden.
De vraag komt bij Iberia binnen, Iberia bekijkt hoeveel plaatsen ze over hebben, mede rekening houdend met personen die niet op komen dagen. Als jij dan een Iberia ticket hebt welke is gekocht voor een lage prijs (dus lage boekingsklasse) en je hebt geen frequent flyer status, ja dan komt het zomaar voor dat jij niet mee kan omdat nu de vlucht overboekt is.

Het werkt ook omgekeerd, Bij de staking van de luchtverkeersleiding in Portugal werd ik in eerste instantie ook afgewimpeld dat er geen mogelijkheid was om uit Lissabon weg te komen, met mijn indertijd Star Alliance Gold card kon er opeens van alles geregeld worden, de gekste combinaties via 3 tussenstops in Spanje, tot uiteindelijk gewoon via Porto naar Barcelona, met diverse waardebonnen voor Lissabon en voor Porto om wat te eten. (Want de lounges zijn maar wat beperkt hierin).
Op zich ook een prima systeem. Overboeken houdt de prijs voro de consument laag. Iberia zal idd een kostenoverweging hebben gemaakt, lijkt mij een vrij simpele rekensom voor hen.
Ik had toch niet heel veel beters te doen en voor mij was de financiële compensatie pure winst.

Alleen zuur dat ik op m'n alternatieve route met nog meer ellende geconfronteerd werd.
Maar goed, de 777 moest ik nog afstrepen dus mij hoor je niet meer klagen. Mits de onkosten vergoed worden.
  maandag 24 oktober 2016 @ 22:34:33 #260
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_166182705
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 21:36 schreef EddyAlbena het volgende:

[..]

Op zich ook een prima systeem. Overboeken houdt de prijs voro de consument laag. Iberia zal idd een kostenoverweging hebben gemaakt, lijkt mij een vrij simpele rekensom voor hen.
Ik had toch niet heel veel beters te doen en voor mij was de financiële compensatie pure winst.

Alleen zuur dat ik op m'n alternatieve route met nog meer ellende geconfronteerd werd.
Maar goed, de 777 moest ik nog afstrepen dus mij hoor je niet meer klagen. Mits de onkosten vergoed worden.
Je hebt in ieder geval recht op vergoeding door vertraging, je bent van jouw vlucht gehaald en op een andere vlucht gezet en daardoor veel later op je bestemming gekomen.
De kosten om naar de andere luchthaven te komen, ik hoop dat je de bonnetjes hebt, moet je ook zeer zeker gaan claimen, naast de kosten voor versnaperingen.
Iberia is echter wat lastig met betalen bij vertraging, hoewel in dit geval het een overboeking betreft en ik aanneem dat ze je al direct compensatie hebben geboden?

Want een rekensom is het voor Iberia zeker en daarom mag jij door de verdere problemen zeker van meeprofiteren.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_166185022
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 22:34 schreef ozzietukker het volgende:

[..]

Je hebt in ieder geval recht op vergoeding door vertraging, je bent van jouw vlucht gehaald en op een andere vlucht gezet en daardoor veel later op je bestemming gekomen.
De kosten om naar de andere luchthaven te komen, ik hoop dat je de bonnetjes hebt, moet je ook zeer zeker gaan claimen, naast de kosten voor versnaperingen.
Iberia is echter wat lastig met betalen bij vertraging, hoewel in dit geval het een overboeking betreft en ik aanneem dat ze je al direct compensatie hebben geboden?

Want een rekensom is het voor Iberia zeker en daarom mag jij door de verdere problemen zeker van meeprofiteren.
Compensatie vanuit Iberia is inderdaad direct geregeld.

BA moet ik op hun woord geloven, maar dat doe ik ook wel. Bonnetjes zijn bewaard. In hoeverre speelt redelijkheid daar nog een rol in?
Ik was zo klaar met alles toen ik eindelijk wist waar ik aan toe was, dat ik geen zin meer had om nog uit te zoeken hoe ik het beste bij het hotel op Heathrow kon komen en dus maar gelijk een taxi ben ingestapt. Die meter ging als een tierelier en kwam dus uiteindelijk op 160GBP uit. Als ik nu een estimate ophaal van internet ligt dat op 100. Wel redelijk wat vertraging gehad door afgesloten rijbanen maar dat zal niet 60GBP zijn geweest..
pi_166185873
Maar waarom neem je een taxi van City naar Heathrow? Moest je er meteen heen? Zelfs dan is het meestal sneller om een trein te pakken.
2017: RGN BKK FCO LHR NRT LHR TLL LHR MIA BOG MIA JFK LHR LHR
2018: BCN SOF MLA IST ZAG DBV SPU ZAG SOF BOJ IST CGK JOG LOP DPS LBJ DPS SIN IST KBP BKK LPQ UTH KBP
2019: BCN LCY AGP SBZ KBP LPP SVL DOH JNB CPT DOH TFS
2020: ALC BIO LCY
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 25 oktober 2016 @ 01:44:17 #263
414785 sirdanilot
pi_166186071
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 09:47 schreef EddyAlbena het volgende:
Manmanmanman..

KLM kreeg het voor elkaar om hun gecancelde vlucht van 10u s ochtends MAD-AMS volledig in die van 8u s ochtends van Iberia (mijn vlucht) te proppen waardoor ik niet mee kon :')
Heb je wel eu 261 compensatie handje contantje gekregen voor Involuntary Denied Boarding?
quote:
Omgeboekt via London City welke om 17u vertrok, dus moest 9u wachten op Madrid. Eenmaal landende word omgeroepen dat City dicht is vanwege evacuatie, gingen we landen op Southend.
Advies was om zelf naar City te gaan met ov/taxi en daar verder te kijken, inmiddels was m'n City-Amsterdam gecanceld dus ik had geen idee meer wat te doen behalve wachten bij die balie op City. Tijdens treinreis van Southen naar City (uur..) gebeld met BA en gevraagd naar de mogelijkheden. Alle vluchten zaten vol voor zaterdag, meneer kon ook niks met mijn ticket doen omdat het door Iberia geboekt was (Iberia is nb onderdeel van BA). Ikz ag de bui dus al hangen.. (vreemd overigens dat KLM hun passagiers wel bij concurrerende alliantie mag boeken maar als Iberia mij moet omboeken het alleen binnen de alliantie kan).
1,5u in de rij gestaan voor de balie op City, inmiddels was het 23u (ik was sinds 6.45 onderweg vanuit Vigo) en ik had geen idee waar ik aan toe was. Zag alleen maar mensen chagrijnig weglopen dat ze pas zondag weg konden en geen hotel hadden.
Eenmaal aan de beurt wonder boven worden op LHR-AMS gezet voor de volgende dag, hadden ze 777 ingezet. Man wat was ik blij.
Oja, taxi van City-LHR was misschien niet zo verstandig: 160GBP _O-

Ik denk dat ik de komende tijd wel aan m'n pech quotum zit.
Ik vind dit hele verhaal niet echt 'pech', ik vind eerder dat je het gewoon totaal niet handig aan hebt gepakt. Die hele dag vertraging verdien je dus gewoon.

- Heb je voor bonnen gevraagd voor gratis maaltijden tijdens je vertragingen? Heb je gewoon recht op.
- Heb je voor compensatie gevraagd voor je geredirecte vlucht?
- Compensatie voor je treinreis naar city?
- Waarom pak je in vredesnaam een TAXI van city naar heathrow :') :') Er zijn gewoon treinen die daarheen rijden, en daar kun je ook compensatie voor krijgen.

Ik denk dat je 400 tot 600 euro compensatie kunt krijgen. Plus hotel overnachting, plus alle reizen tussen luchthavens in london, plus eten en drinken tijdens je vertraging.

Verder zou ik op madrid sowieso nooit een rerouting via London (welke luchthaven dan ook) hebben geacepteerd, maar ge-eist dat ze je op de volgende vlucht mad - ams hadden gezet. Die zijn er namelijk zat.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_166186171
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 23:56 schreef EddyAlbena het volgende:

[..]

Compensatie vanuit Iberia is inderdaad direct geregeld.

BA moet ik op hun woord geloven, maar dat doe ik ook wel. Bonnetjes zijn bewaard. In hoeverre speelt redelijkheid daar nog een rol in?
Ik was zo klaar met alles toen ik eindelijk wist waar ik aan toe was, dat ik geen zin meer had om nog uit te zoeken hoe ik het beste bij het hotel op Heathrow kon komen en dus maar gelijk een taxi ben ingestapt. Die meter ging als een tierelier en kwam dus uiteindelijk op 160GBP uit. Als ik nu een estimate ophaal van internet ligt dat op 100. Wel redelijk wat vertraging gehad door afgesloten rijbanen maar dat zal niet 60GBP zijn geweest..
Uber is maar 60 max. Minicab 40-60. :')
Een oplettende kijker (volgens Mediacourant 15-4-20).
pi_166186526
quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 23:56 schreef EddyAlbena het volgende:
... dus maar gelijk een taxi ben ingestapt. Die meter ging als een tierelier en kwam dus uiteindelijk op 160GBP uit. Als ik nu een estimate ophaal van internet ligt dat op 100. Wel redelijk wat vertraging gehad door afgesloten rijbanen maar dat zal niet 60GBP zijn geweest..
Gaf de taxichauffeur toevallig ook nog de vers gebouwde fietsstroken de schuld van de afgesloten banen/vertraging? :D (Fucking cabbies.)

Is ook wel zo inderdaad, 't is allemaal een rekensom, maar ik dacht dat dat vooral ging om op de lange termijn te veel tickets verkopen en dan op het laatst maar zien hoeveel er verschijnen.

Zo op het laatst opeens hoppekee een zwik extra tickets verkopen terwijl online check-in misschien al open en je ws al een beter beeld hebt op de hoeveelheid no-shows, daar had ik nog niet aan gedacht. Maar idd, die abnormaal goedkope tickets van tegenwoordig moeten ergens van gesubsidieerd worden. :+
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_166186932
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 01:44 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Heb je wel eu 261 compensatie handje contantje gekregen voor Involuntary Denied Boarding?

[..]

Ik vind dit hele verhaal niet echt 'pech', ik vind eerder dat je het gewoon totaal niet handig aan hebt gepakt. Die hele dag vertraging verdien je dus gewoon.

- Heb je voor bonnen gevraagd voor gratis maaltijden tijdens je vertragingen? Heb je gewoon recht op.
- Heb je voor compensatie gevraagd voor je geredirecte vlucht?
- Compensatie voor je treinreis naar city?
- Waarom pak je in vredesnaam een TAXI van city naar heathrow :') :') Er zijn gewoon treinen die daarheen rijden, en daar kun je ook compensatie voor krijgen.

Ik denk dat je 400 tot 600 euro compensatie kunt krijgen. Plus hotel overnachting, plus alle reizen tussen luchthavens in london, plus eten en drinken tijdens je vertraging.

Verder zou ik op madrid sowieso nooit een rerouting via London (welke luchthaven dan ook) hebben geacepteerd, maar ge-eist dat ze je op de volgende vlucht mad - ams hadden gezet. Die zijn er namelijk zat.
Dit heb ik toch allemaal al geaddresseerd?

Alles rond die overboeking is met die financiele compensatie van 250EUR rechtgezet.

En hoe kun je stellen dat een vliegveld waar jij gaat landen net op de moment geevacueerd wordt, geen pech is?

Wie ben ik om te zeggen hoe die medewerkers van Iberia hun werk moeten doen? Ik heb destijds gekeken welke mad-ams vluchten er uberhaupt waren en dat viel nogal tegen (ik zie nu dat er maar drie vluchten na mij gingen waarbij ik eerder thuis zou zijn dan de geboden optie van Iberia). Als zij mij dan alternatieve routes bieden kan ik moeilijk zeggen dat dat onzin is.

Die taxi zeg ik toch. Ik was sinds 6u s ochtends onderweg en louter gestaan, veel wachten, lopen etc. Dan ook nog eens van Southend naar City met de trein/metro. Dan ben ik rond middernacht wel een keer klaar met nadenken en over de meest goedkope moeten nadenken en kees ik voor de meest comfortabele optie.

Compensatie voor vertraging vanuit BA zal ik niet krijgen, overmacht lijkt mij. Ik hoef alleen hotel, taxi, ov, eten vergoed te krijgen, dan ben ik content. Maar ik ga er vanuit dat dat geen probleem gaat worden.
pi_166201939
# Maatschappij

Xiamen Airlines

# Traject

AMS-XMN-KUL v.v.

# Vertraging

AMS-XMN 1,5 uur, nooit gezegd waarom precies... wel gingen KLM stewardessen iedereens boardingpassen checken, maar verder zeiden ze niks..
Andere legs geen vertraging gehad of uiterlijk een kwartiertje.

# Vriendelijk personeel

Was dikke prima. Af en toe wel wat slecht Engels, maar ach.

# Eten

Had veel erger verwacht eigenlijk, maar was allemaal best prima. Ben ook een makkelijke eter, dus dat scheelt :P
Er was steeds een keuze tussen Chinees of Westers eten.
Verder gewoon wijn en Chinees bier aan boord :)

# Entertainment

Prima ook weer, genoeg recente films, muziek en spelletjes.
Documentaires over Chinese steden etc.

# Algehele indruk

Heel erg positief voor de prijs die we betaalden (590 euro in het hoogseizoen en vrij laat geboekt).
De Dreamliner die ze inzetten is natuurlijk ook een prima vliegtuig. Verder aardig personeel, prima eten en genoeg entertainment.

# Eventueel informatie over de luchthavens

XMN is een vrij traditioneel Chinees vliegveld, doet een beetje jaren-90 aan..
Verder prima te doen en ze spreken er een aardig woordje Engels.

KUL is natuurlijk supermodern en goed geregeld allemaal :)
  dinsdag 25 oktober 2016 @ 20:39:51 #268
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_166202345
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2016 01:07 schreef miro86 het volgende:
Maar waarom neem je een taxi van City naar Heathrow? Moest je er meteen heen? Zelfs dan is het meestal sneller om een trein te pakken.
Maar niet op het tijdstip rond middennacht zoals aangegeven, dan zijn er weinig opties over, en voor mij persoonlijk, als ik naar een andere luchthaven moet en naar een hotel, dan gaat de airline daar ook voor zorgen, en zo niet dan een taxi. Ontruiming valt wel onder overmacht, maar je houdt wel recht op verzorging door de luchtvaartmaatschappij.

quote:
0s.gif Op maandag 24 oktober 2016 23:56 schreef EddyAlbena het volgende:
In hoeverre speelt redelijkheid daar nog een rol in?
Er is natuurlijk wel enige redelijkheid van toepassing. Als ik bijvoorbeeld door mist in Eindhoven land op Maastricht Airport om 10:00 uur in de ochtend, dan is het niet redelijk dat ik een taxi pak naar mijn huis in Utrecht, redelijk is dat ik een taxi pak naar een treinstation en dan met de trein (2de klasse) naar Utrecht vertrek als de airline zelf geen vervoer naar Eindhoven Airport regelt.
Echter, land je om 22:00 uur, dan kom je met het openbaar vervoer niet meer thuis en is een taxi naar je huis al wel weer wat redelijker.

Zo is het ook met eten natuurlijk, een maaltijd met wat drankjes in een gangbare eetgelegenheid op een luchthaven is prima, om daar dan de duurste champagne te bestellen, nee dat valt niet in de categorie redelijkheid.

Het hotel was wel door de luchtvaartmaatschappij geregeld? Want dan regelt men eigenlijk vaak ook het vervoer er naar toe of kan de taxi op rekening. (Je bent dan mogelijk wel beperkt in bepaalde aanbieders van taxi's maar dat is begrijpelijk).
Al kan ik mij ook voorstellen dat BA niet die optie gaf van hotel en vervoer, om zich er makkelijk van af te maken.
Maar ik geef het je te doen aan een balie, zonder precies alle opties te weten om je recht op te eisen, want de baliemedewerkers hebben ook de opdracht om niet te makkelijk toe te geven, een beetje stemverheffing, doorzettingsvermogen is vaak wel noodzakelijk. Voor mij geen probleem, niemand komt aan de beurt tot er acceptabele oplossing is, ik blijf gewoon staan.

[ Bericht 9% gewijzigd door ozzietukker op 25-10-2016 20:45:41 ]
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_166398532
Maatschappij: China Eastern (&KLM)

Traject: Amsterdam-Shanghai-Auckland en v.v.

Algehele indruk: Ik had op internet gelezen dat je eigenlijk beter dood kon zijn dan met CE te vliegen op dit soort afstanden maar het viel mij erg mee allemaal. Het personeel was vriendelijk en ik vond de stoelen redelijk, beenruimte had iets ruimer gemogen maar het was niet hinderlijk. Ook het eten was eigenlijk wel prima.
Shanghai-Amsterdam zat ik op een codeshare met de KLM, die boden meer beenruimte en iets lekkerder eten. Wel vond ik dat het wat langer duurde voor men langs kwam om ons afval op te halen, daar waren die chinezen echt razendsnel mee.

Luchthaven: Shanghai, of de terminal waar ik zat, is een karige luchthaven, maar in tegenstelling tot wat er soms op internet over geschreven wordt is het enorm simpel om de goede gate te vinden en labelen ze je bagage gewoon door.

Vertraging: niet op gelet maar overal wel een 15-30 minuten gepakt denk ik.

Entertainment: bij China Eastern vond ik de schermen lekker groot, bij KLM hadden ze dan weer betere headphones. Beiden prima.

Conclusie: als je er, zoals in mijn geval, honderden euro's mee kunt besparen zou ik zeker met China Eastern gaan. Oudere mensen kiezen waarschijnlijk liever voor een luxere maatschappij, maar voor een rugzaktoerist is dit prima. Ze zijn iets minder dan de KLM, maar ik vond ze eigenlijk beter dan British Airways toen ik daarmee naar Rio vloog.
Who's your Stannis?
  maandag 5 december 2016 @ 14:36:20 #270
11091 SEMTEX
Mevr. Hoe-die-nie
pi_167118509
Heen:
# Lufthansa
# Amsterdam - Frankfurt
# Geen vertraging
# Zeer vriendelijk personeel
# Vlucht van een uurtje: nvt
# Onboard informatiesysteem, niet uitgebreid bekeken.
# Positief. Kort vluchtje, dus makkelijk geoordeeld.
# Schiphol kan ik ook geen kwaad woord over vermelden. Ze hebben een fles water die ik had gekocht heel netjes geseald voor de vlucht naar Las Vegas. Beetje hoge prijzen echter.

# Condor
# Frankfurt - Las Vegas McCarran Airport
# Vertraging van ongeveer 1,5 uur bij vertrek. M.i. door trage securitycheck die amateuristisch overkwam. Weinig professionele apparatuur en veel handwerk, lange wachtrijen, weinig plek om goed te zitten, erg oncomfortabel. De piloot zei dat ze onderweg sneller zouden vliegen om de vertraging in te halen, maar we waren toch nog iets later dan de bedoeling was.
# Vriendelijke stewardessen.
# Erg lekker eten! Een goede warme maaltijd met pasta, kip, een superlekker pistachetoetje, een pretzelachtig broodje (typisch duits) en unlimited drinken. Ook nog ontbijt met broodjes en beleg, crackers en tussendoor thee. Wel lekker op een vlucht van 10 uur.
# Beperkt ent.systeem. Geen boardcams. Wel filmaanbod, maar gedateerd. Recente films alleen tegen betaling. Wel mooie filmpjes van landingen op exotische oorden; veel gekeken. En een duidelijk overzicht van de duur, hoogte van de vlucht, lokatie.
# Positief, zeker omdat dit het budgetzusje van Lufthansa is. Ik heb comfortabel gevlogen. Dekentje en kussentje wat ik zelf had meegenomen, waren niet eens nodig geweest.
# Frankfurt is de hel qua luchthaven. Een chaotisch geheel met zeer onduidelijk aangegeven gangen, teveel gates die dezelfde namen hebben en veel te weinig zitplek voor de boardende reizigers. Heeft ook nog niet de faciliteiten voor uitgebreide securitychecks die ze wel nodig hebben voor vluchten naar de VS. Als je dit vliegveld kunt mijden, doe het dan.

Terug:
# Wow! Air.
# Los Angeles - Keflavik Airport
# Geen.
# Norskijkende Ijslandse meiskes en 1 Benny van ABBA-achtige dude. Als je iets in 't Engels aan ze vroeg, herhaalden ze je vraag in 't Ijslands tegen hun collega's. Beheersten naar mijn idee weinig talen.
# Gooooed. Wij hadden ons in moeten lezen op Wow air en hun service. Ze zijn dé budget airliner van Ijsland en op een intercontinentale vlucht krijg je 0 maaltijden te eten. Je kunt ze wel kopen. Uiteraard tegen flinke prijzen. De 'maaltijden' beperken zich echter tot boterhammen, opwarm noodles, opwarm soep en wat chocola. En dat dus op een vlucht van 7 uur! Ineens begreep ik alle mensen die ik van tevoren met zakken eten en zelfs een complete taart had gezien.

Zelfs voor een glaasje water moet je dokken: 3 euro/dollar. Dat vertellen ze echter pas nadat het bekertje voor je staat.
# Geen entertainmentsysteem, alleen de reclameboekjes van Wow Air die je in de stoelen vind. Neem een goed boek mee of huur de iPad van Wow air voor 30 dollar. ALLES KOST GELD :P
# Bagger. Je betaalt niks, dan krijg je ook niks. Mocht je toch voor een habbekrats naar 1 van de Wow air bestemmingen willen vliegen, neem dan flink wat eten en drinken mee en een goed boek of je eigen ipad. Anders wordt het 1 hell of a flight.
Ook de stoelen zijn dun, er zijn geen dekentjes, geen kussentjes. Ik vond het ook koud aan boord. Ook nog een vervelend taxfree verkooprondje, net zoals bij Ryanair.
# Keflavik om 5/6 uur 's morgens is ontzettend doods. Het enige wat open was, was het Kvikk café dat alles behalve quick was. Ze verkochten wederom geen warme maaltijden, alleen broodjes, koffie, sapjes. De rest was nog niet open.

# Wederom Wow air, ditmaal korter (godzijdank)
# Keflavik-Amsterdam
# Geen
# Iets minder kille tantes dit keer. Ze zorgden ook goed voor enkele zieke passagiers aan boord, die ook een andere plek kregen aangewezen.
# Niks. Een bekertje thee à 3 euro :D
# Wat dacht je nou? Wederom niks. Zelfde soort kaalgetrokken toetsel. Ik was blij met mijn boek.
# Ruk, maar je betaalt ook weinig voor je ticket.
# Amsterdam, Schiphol, yay O+

[ Bericht 0% gewijzigd door SEMTEX op 05-12-2016 14:42:37 ]
In school we learn that mistakes are bad, and we are punished for making them. Yet, if you look at the way humans are designed to learn, we learn by making mistakes.If we never fell down, we would never walk. Robert Kiyosaki
  Redactie Frontpage maandag 5 december 2016 @ 20:58:39 #271
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_167128611
# Maatschappij: Swiss Air
# Traject: AMS-Zürich
# Vertraging: -
# Vriendelijk personeel:
Kort vluchtje dus redelijk gehaast personeel, wel gewoon vriendelijk.

# Eten:
Een snack (cakeje) en net voor het landen een chocolaatje.

# Entertainment:
Geen.

# Algehele indruk:
Prima vlucht.

# Eventueel informatie over de luchthavens:
Bij de vertrekhal van Schiphol waren bijna alle deuren afgesloten (zal wel een terrorismeding zijn geweest), inchecken op de computer was zo gedaan evenals het inchecken van de bagage, was in ongeveer een halve minuut geklaard. De beveiliging was wel een beetje vreemd, we moesten naar een achteraf hokje met 1 scanner (volgens mij personeelsscan) en waren we ook snel doorheen.

Zürich was prima, maar wel redelijk ongeorganiseerd voor Zwitsers, bij de knullige rolbalies waar het 'Amerika praatje' werd gehouden kreeg ik al bijna gelijk een stempel op mijn boardingpass voordat ik 1 vraag had beantwoord. Er was gelukkig wel een rookruimte.

# Maatschappij: Swiss Air
# Traject: Zürich-San Francisco
# Vertraging: Een paar rondjes boven SF gevlogen voordat het vliegtuig kon landen vanwege de mist, half uurtje ofzo.
# Vriendelijk personeel:
Erg vriendelijk, ze kwamen ook regelmatig langs met 'restjes' eten en ze kwamen continu afval ophalen. Ook was er een passagier die al voor het opstijgen misselijk werd, die is de hele weg vertroeteld door het personeel en kreeg bij het landen nog een hele voorraad chocolaatjes mee.

# Eten:
Best smakelijk, en zoals net al gezegd ruim voldoende, warm eten, broodjes, ontbijt en daar tussendoor nog regelmatig snacks en chocolade. Achterin het vliegtuig was ook nog een self-service barretje waar je ook eten en drinken kon pakken. En natuurlijk het chocolaatje ;)

# Entertainment:
Eigen schermpje en bijgeleverde koptelefoon, maar wel wat gedateerd. Als de stoel voor je iets naar achter stond werd de inkijkhoek al gauw er lastig. Wel een goed aanbod aan recente films, series en muziek.

# Algehele indruk:
Gewoon goed.

# Eventueel informatie over de luchthavens:
Echt dramatisch wil ik SFO niet noemen, maar de douane duurde wel eindeloos. Twee uur staan wachten en 38 keer van rij gewisseld omdat een beambte weer ergens anders plek had en je daarheen werd gestuurd. Maar in tegenstelling tot de verhalen hadden we een erg vriendelijke dame bij de douane, wel streng maar ook geïnteresseerd waar we allemaal heengingen. Vliegveld zelf zit best prima in elkaar met de monorail die je recht voor de autohuurbalie afzet.

# Maatschappij: Lufthansa (uitgevoerd door United)
# Traject: SFO-Frankfurt
# Vertraging: Geen, zelfs sneller dan verwacht
# Vriendelijk personeel: Mja, enigszins, zelfs na al die weken kon ik niet wennen aan dat neppe vriendelijke Amerikaanse gedrag, personeel had ook net zo goed in elke willekeurige diner kunnen staan.

# Eten:
Niet echt bijzonder en redelijk minimaal.

# Entertainment:
Een paar overhead schermen en dat was het.

# Algehele indruk:
Het is dat ik zo moe was dat ik een hoop heb geslapen tijdens de vlucht, maar die vooroorlogse 747 mogen ze wel eens vervangen, wat een rammelbak was dat :X

# Eventueel informatie over de luchthavens:
Zo lang als het op de heenweg duurde zo snel ging het op de terugweg op SFO, paspoortcontrole loop je met een Europees paspoort zo doorheen. Ook de douane ging snel, werden uit de rij gepikt en mochten door een ouderwetse metaaldetector ipv een scanner. Helaas geen rookruimte meer na de douane ...

Frankfurt sloeg heel de paspootcontrole en douane helemaal nergens op, een paar knulletje die je paspoort scanden en je kon zo doorlopen. Daarna naar het poortje 'nothing to declare', daar stond gewoon helemaal niemand en de deur was dicht, bij het bordje 'declare' stond ook niemand maar was de deur in ieder geval open. Hier was wel weer een rookruimte aanwezig.

# Maatschappij: Lufthansa
# Traject: FRA-AMS
# Vertraging: Uiteindelijk minimaal door een landing op de Buitenveldertbaan (die ene waar je over de Bijlmer vliegt).
# Vriendelijk personeel: Efficiënt en serieus, niks op aan te merken.
# Eten:
Net een uurtje in het vliegtuig gezeten, maar gewoon een snack en drinken gehad, het bier was gewoon Warsteiner in een grote glazen fles. Moest doordrinken omdat het vliegtuig al weer ging landen :P

# Entertainment:
Geen

# Algehele indruk: Goed verzorgd voor zo'n korte vlucht

# Eventueel informatie over de luchthavens:
Op Schiphol kon ik ook zonder dat ik ook maar werd aangekeken door de douane lopen (zie ik er zo betrouwbaar uit :? ). Het is wel een pokke-eind lopen naar de Schiphol Transfer Assistance (balie voor niet Schiphol taxi's).
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  woensdag 7 december 2016 @ 21:41:11 #272
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_167176465
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 20:58 schreef LTVDK het volgende:

# Eventueel informatie over de luchthavens:
Bij de vertrekhal van Schiphol waren bijna alle deuren afgesloten (zal wel een terrorismeding zijn geweest), inchecken op de computer was zo gedaan evenals het inchecken van de bagage, was in ongeveer een halve minuut geklaard. De beveiliging was wel een beetje vreemd, we moesten naar een achteraf hokje met 1 scanner (volgens mij personeelsscan) en waren we ook snel doorheen.

Als je vanaf de Swiss Air balies komt heb je, zeker op drukke tijden, grote kans dat je inderdaad naar de personeelsscanner mag lopen, op deze manier wordt door Schiphol getracht de wachttijden bij de Schengen security wat te beperken, want dat is op bepaalde tijdstippen voor de reguliere passagier niet meer acceptabel te noemen, zeker nu ook de loopbrug is gesloten waardoor alle passagiers door hetzelfde filter moeten.

In principe is de kwaliteit van deze (tijdelijke) alternatieve controle geborgd en zijn de instructies voor het controlerend personeel hetzelfde.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
pi_167177299
quote:
0s.gif Op maandag 5 december 2016 20:58 schreef LTVDK het volgende:
Ook was er een passagier die al voor het opstijgen misselijk werd, die is de hele weg vertroeteld door het personeel en kreeg bij het landen nog een hele voorraad chocolaatjes mee.
Lol, een kotsmisselijke passagier nog eens extra chocola meegeven. _O- })
  Redactie Frontpage woensdag 7 december 2016 @ 22:28:15 #274
407027 crew  LTVDK
Kazaamdavu
pi_167178300
quote:
14s.gif Op woensdag 7 december 2016 21:41 schreef ozzietukker het volgende:

[..]

Als je vanaf de Swiss Air balies komt heb je, zeker op drukke tijden, grote kans dat je inderdaad naar de personeelsscanner mag lopen, op deze manier wordt door Schiphol getracht de wachttijden bij de Schengen security wat te beperken, want dat is op bepaalde tijdstippen voor de reguliere passagier niet meer acceptabel te noemen, zeker nu ook de loopbrug is gesloten waardoor alle passagiers door hetzelfde filter moeten.

In principe is de kwaliteit van deze (tijdelijke) alternatieve controle geborgd en zijn de instructies voor het controlerend personeel hetzelfde.
Ja was ook gewoon een normale scan, alleen ietwat chaotisch omdat er opeens marechaussee personeel werd weggeroepen. Maar was geloof ik niet voor de drukte, vliegveld was uitgestorven (het was 05.00 uur :P).

quote:
0s.gif Op woensdag 7 december 2016 22:03 schreef MCH het volgende:

[..]

Lol, een kotsmisselijke passagier nog eens extra chocola meegeven. _O- })
Ja zo had ik het nog niet bekeken, het was dus gewoon wraak :D
Op maandag 24 augustus 2015 11:34 schreef Yasmin23 het volgende:
Als je maar genoeg moeite doet past alles.
_____
TV / Het post-apocalyptische/dystopische film topic
  Moderator donderdag 29 december 2016 @ 02:54:41 #275
45833 crew  Fogel
pi_167697544
# Maatschappij
SAS – Scandinavian Airlines
# Traject
Kopenhagen-Tokio en vv , in business class
# Vertraging
Niks noemenswaardigs.
# Vriendelijk personeel
Meer dan vriendelijk!
Zie details hier:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
# Eten
Mensen die klagen over vliegtuigvoedsel... ik ben er niet een van, zeker niet nu. Dit deed weinig onder voor restauranteten op zich.
Details met fotos:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
# Entertainment
15.4” HD scherm, goede koptelefoon, OK film, serie en audio selectie. Maar eerlijk is eerlijk, ik kijk zelden TV/film, dus ik heb geen idee of het aanbod actueel is, voor mij was nagenoeg alles nieuw.
# Algehele indruk
Helemaal prima! Zie redenatie hier boven.
En een stoel die dienst doet als bed, waar je de hardheid van de stoel zelf in kan stellen EN die een massagefunctie heeft... dat mag van mij best standaard worden :D
4 stoelen breed ipv de 8 in economy kan ik ook wel aan wennen.
# Eventueel informatie over de luchthavens
Kopenhagen – lekker efficient. Prima lounge.
Narita – daar ging ook alles lekker vlot, maar de (Untited) lounge was bijzonder matig. Ik had maar 10 minuten voordat het boarden begon, en dat was geen gemis zeg maar. Trieste bende.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_167697770
Fogel, ouwe zuipschuit, neem jij bij het eten nu 2 glazen rode, en 1 glas witte wijn tegelijk ?
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_167698259
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 02:54 schreef Fogel het volgende:
# Maatschappij
SAS – Scandinavian Airlines
# Traject
Kopenhagen-Tokio en vv , in business class
# Vertraging
Niks noemenswaardigs.
# Vriendelijk personeel
Meer dan vriendelijk!
Zie details hier:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
# Eten
Mensen die klagen over vliegtuigvoedsel... ik ben er niet een van, zeker niet nu. Dit deed weinig onder voor restauranteten op zich.
Details met fotos:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
# Entertainment
15.4” HD scherm, goede koptelefoon, OK film, serie en audio selectie. Maar eerlijk is eerlijk, ik kijk zelden TV/film, dus ik heb geen idee of het aanbod actueel is, voor mij was nagenoeg alles nieuw.
# Algehele indruk
Helemaal prima! Zie redenatie hier boven.
En een stoel die dienst doet als bed, waar je de hardheid van de stoel zelf in kan stellen EN die een massagefunctie heeft... dat mag van mij best standaard worden :D
4 stoelen breed ipv de 8 in economy kan ik ook wel aan wennen.
# Eventueel informatie over de luchthavens
Kopenhagen – lekker efficient. Prima lounge.
Narita – daar ging ook alles lekker vlot, maar de (Untited) lounge was bijzonder matig. Ik had maar 10 minuten voordat het boarden begon, en dat was geen gemis zeg maar. Trieste bende.
Mag ik vragen wat dat (ongeveer) kost? We vliegen regelmatig naar Tokyo, en ben KLM een beetje zat. We hebben vrienden in Kopenhangen, dus via daar vliegen is zeker een optie voor ons. :)
pi_167698503
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 08:18 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Mag ik vragen wat dat (ongeveer) kost? We vliegen regelmatig naar Tokyo, en ben KLM een beetje zat. We hebben vrienden in Kopenhangen, dus via daar vliegen is zeker een optie voor ons. :)
Retour in de SAS business class komt uit rond de ¤ 3700 p.p.
  Moderator donderdag 29 december 2016 @ 11:08:50 #279
45833 crew  Fogel
pi_167700938
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 05:44 schreef LangeTabbetje het volgende:
Fogel, ouwe zuipschuit, neem jij bij het eten nu 2 glazen rode, en 1 glas witte wijn tegelijk ?
Ik vroeg om raad welke wijn het beste was bij mijn keuze, maar de flight attendant kon geen advies geven en stelde voor gewoon alles te nemen. Het werden dus 2 rode, 2 witte en een dessertwijn gedurende een 3-gangen diner. :+
Ik liep op een gegeven moment achter met mijn wijn drinken, daarom staan er meer glazen dan er bij die gang horen.

quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 08:18 schreef Aurelius het volgende:

[..]

Mag ik vragen wat dat (ongeveer) kost? We vliegen regelmatig naar Tokyo, en ben KLM een beetje zat. We hebben vrienden in Kopenhangen, dus via daar vliegen is zeker een optie voor ons. :)
Van Dusseldorf of Amsterdam vliegt SAS ook naar Kopenhagen. Prima plek om over te stappen, ik kom ook graag in de lounge daar. Zie onder voor prijs.
quote:
0s.gif Op donderdag 29 december 2016 08:48 schreef TGV2 het volgende:

[..]

Retour in de SAS business class komt uit rond de ¤ 3700 p.p.
Ik heb prijzen tussen de 3000 en 5000 gezien, afhankelijk van wanneer je gaat.
Gelukkig betaalde ik zelf maar 80 euro en een hele sloot Eurobonus punten.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
  User die het meest klaagt 2022 donderdag 29 december 2016 @ 11:18:28 #280
414785 sirdanilot
pi_167701198
Ik heb FIRST CLASS gezien bij Emirates voor 5000, dus dan vind ik dat toch wel aan de prijs.

Niet dat ik 1 van de 2 zou kunnen betalen hoor (ben slechts een student) maar zocht er laatst toevallig voor de gein naar.

Als iemand mijn first class ticket naar tokyo wil crowdfunden graag :D
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  vrijdag 30 december 2016 @ 09:25:38 #281
185588 Irritatie100
RATATATATATA!!!!
pi_167732557
[1/2]

# Maatschappij
British Airways, Airbus A320-200 en Airbus A380-800

# Traject
AMS-LHR-LAX (vlucht was afgelopen zomer)

# Vertraging
Geen

# Vriendelijk personeel
Helemaal perfect. Ik had speciale begeleiding aangevraagd vanwege de oogaandoening van mijn vriendin (inmiddels ex trouwens :P ). We werden bij het boarden als eerste naar voren geroepen (zelfs nog voordat de mensen uit first en business mochten boarden), werden meteen begeleid naar onze stoel, kregen hulp met handbagage opbergen en kregen een hele 1-op-1 uitleg over de safety enzo. Daar werd op beide legs uitgebreid de tijd voor genomen en er werd voor gezorgd dat we comfortabel zaten en alles snapten voordat de rest van de passagiers aan boord werd gelaten. Dat duurde ook gewoon ruim een kwartier _O-

Ook tijdens de vlucht kwamen ze vaak langs om te vragen of alles goed ging, of we iets wilden hebben etc. Beviel dus echt prima!

# Eten
Voor vliegtuigvoedsel vrij prima. Op AMS-LHR kregen we een croissant en koffie/thee. Op LHR-LAX kregen we 2 maaltijden. Eentje was de standaard "chicken or beef", maar het was goed te doen. Voor de landing kregen we ook nog een pizza-achtige snack. Die was ook niet vies. Daarnaast was het drinken onbeperkt te vragen, maar ze kwamen redelijk vaak langs met de trolley.

# Entertainment
AMS-LHR had alleen overhead screens met vluchtinfo, maar voor zo'n korte vlucht is dat prima. LHR-LAX hadden we een persoonlijk IFE met meer dan voldoende films, series, muziek en spelletjes. Heb me vooral vermaakt met Big Bang Theory. Daarnaast was het feit dat ik voor het eerst met een A380 vloog ook wel een vorm van vermaak waar ik zeker een half uur van heb zitten genieten voordat ik over ging tot m'n scherm :P

# Algehele indruk
Echt helemaal perfect. Vooral dat we in de A380 boven zaten en dus lekker samen aangezien het daar 2-4-2 is in plaats van de standaard 3-4-3 die je vaak bij longhaul (en ook beneden in de A380 :P ) ziet was genot.

# Eventueel informatie over de luchthavens
AMS is bekend

LHR is vooral heel groot en je moet ook tijdens overstappen opnieuw door een paspoortcheck en security en dergelijke. Door die extra begeleiding die ik geboekt had kregen we overigens een kaart om in de fast lane te gaan staan, dus daar waren we wel zo doorheen gelukkig.
Daarnaast was er geen fuck te beleven in de terminal waar vandaan we naar LAX vertrokken

LAX was wel prima. Wederom kwam de extra begeleiding van pas: we mochten bij een rij die alleen voor crew bestemd was door de douane. Daar stond geen rij van anderhalf uur (maar we waren direct aan de beurt) en de beambte was zowaar vrolijk, iets wat ik nog nooit heb meegemaakt als ik bij een "normale" rij de VS in wilde zonder extra begeleiding.

[2/2]
# Maatschappij
American Airlines, Boeing 777-300 ER

# Traject
LAX-LHR(-AMS, maar dat laatste stukje was weer "gewoon" met BA ipv een codeshare, dus voor dat zie boven :D )

# Vertraging
Anderhalf uur bij landing wegens een technische check in LAX of iets dergelijks. Daardoor bijna de overstap gemist op LHR, maar dat ging gelukkig net goed.

# Vriendelijk personeel
Mwoah. We hebben bij AA niks gemerkt van de extra hulp die we aangevraagd hadden. Daarnaast liepen ze vooral met een chagrijnig gezicht rond in dat vliegtuig en veel verder dan "chicken or pasta" gingen de gesprekken niet. Ook liepen ze tijdens de vlucht nauwelijks rond en als je wat wilde drinken moest je het zelf maar gaan inschenken in de pantry (hoewel daar ook wel weer iets voor te zeggen is, aangezien het een nachtvlucht was en mensen willen slapen).

# Eten
De pasta was redelijk smakeloos, maar daardoor wel binnen te houden. Verder vlak voor het landen een ontbijtje, dat was wel lekker.

# Entertainment
Wederom een eigen IFE met allerlei films en series, dus prima om je mee te vermaken.

# Algehele indruk
Op zich wel aardig, maar op alle vlakken net iets minder dan de ervaring bij BA. De 777 is minder fijn dan de A380, de crew was minder vriendelijk, net iets minder beenruimte, net iets minder comfortabele stoelen en ga zo maar door.

# Eventueel informatie over de luchthavens
Had veel negatieve verhalen gehoord over LAX, maar eigenlijk vond ik het prima te doen. Moderne terminal met veel winkeltjes, restaurants en zitgelegenheid.

LHR wat ik hiervoor al zei. Tevens moeten rennen, maar dat ging gelukkig goed :D

AMS is bekend.
pi_167942730
vorige maand met China Airlines naar Taipei, gratis een upgrade van economy class naar business gekregen door overbooking. :Y
  Moderator zaterdag 7 januari 2017 @ 09:32:35 #283
45833 crew  Fogel
pi_167944005
quote:
0s.gif Op zaterdag 7 januari 2017 04:07 schreef Troonwoord het volgende:
vorige maand met China Airlines naar Taipei, gratis een upgrade van economy class naar business gekregen door overbooking. :Y
Kan je er ook wat over vertellen in de structuur zoals elders in dit topic?
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
  vrijdag 12 mei 2017 @ 22:33:45 #284
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_170892985
Heenweg
# Maatschappij
Air Europa / 737-800

# Traject
AMS-MAD

# Vertraging
Geen

# Vriendelijk personeel
Prima in orde. Air Europa is een Spaanse maatschappij, maar heeft (op zijn minst) 1 Nederlandstalige purser in dienst die op deze vlucht aanwezig was.

# Eten
In economy alleen tegen betaling, geen gebruik van gemaakt.

# Entertainment
Overhead televisies zonder de mogelijkheid om een koptelefoon aan te sluiten. Het beeld toont reclames en in dit geval een dans uit de "Notenkraker", een aflevering van Mr. Bean en de cartoon Pink Panther.

# Algehele indruk
Kwa prijs/kwaliteit helemaal op orde. Ze zijn onderdeel van SkyTeam, maar verwacht geen KLM service.

# Eventueel informatie over de luchthavens
Amsterdam:
Vooraf online ingecheckt, dus kon zo doorlopen naar de security. Het was rustig, maar de check ging desondanks niet bepaald snel. Houding van personeel is de star en passagiers worden individueel naar een band geleid. Dit maakt veel reizigers duidelijk gestresst en onzeker (en daardoor ook traag)

Madrid:
De bewegwijzering kan nog wel flink verbeterd worden. Soms lijken borden tegenstrijdige informatie te geven. De rest van de trip wees uit dat dit in heel Madrid speelt, ook in de metro leken de borden niet helemaal te kloppen.

Terugweg
# Maatschappij
Air Europa / 737-800 (exact hetzelfde toestel als op de heenweg)

# Traject
MAD-AMS

# Vertraging
Bijna 50 minuten bij vertrek, ingelopen tot 15 bij aankomst.
Het weer was wat slechter geworden, waardoor vluchten te laat aankwamen, en dus ook weer te laat vertrokken.

# Vriendelijk personeel
Nog steeds in orde, dit keer alleen een Spaanstalige/Engelstalige crew.
Tevens leek de purser onzeker tijdens het spreken door de intercom. Zeker het Engels kwam er moeilijk uit. Het meeste liet ze dan ook over aan (de aanzienlijk jongere) steward aan de achterzijde van de cabine.

# Eten
In economy alleen tegen betaling, geen gebruik van gemaakt.

# Entertainment
Geheel identiek aan de heenweg.

# Algehele indruk
Geheel identiek aan de heenweg.

# Eventueel informatie over de luchthavens
Madrid:
Was wederom even zoeken. Ik was al online ingecheckt en had de boardingpas op mijn telefoon, maar wilde hem toch ook op papier hebben. Uiteindelijk bleek op de verdieping boven de security check de automaten te staan om een pas uit te printen.
De security check geen aanzienlijk gemoedelijker (en ook sneller) dan in Amsterdam. Personeel kwam vriendelijker over en reisgezelschappen gingen als één geheel door de check en waren daardoor ook sneller.

Amsterdam:
Hier ging het (ondanks de betere bewegwijzering) aanzienlijk langzamer om buiten te komen: de Douane had besloten maar één deur open te zetten bij Aankomst 1, pas toen er een flinke rij ontstond werd ook een tweede deur geopend.
So we just called him Fred
  vrijdag 12 mei 2017 @ 23:19:43 #285
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_170894238
(deze hadden jullie nog te goed van afgelopen november/december)

Heenweg
# Maatschappij
TUI fly / 787-8

# Traject
AMS-POP-PUJ

# Vertraging
45 minuten bij vertrek, onderweg ingelopen.
De vertraging kwam doordat er werd vertrokken vanaf een remote stand en iedereen dus eerst met de bus vervoerd moest worden.

# Vriendelijk personeel
De purser was van mening dat het toilet voor in de cabine niet door passagiers mocht worden gebruikt, vanwege regelgeving volgens hem. Voor de rest was de vriendelijkheid op orde.

# Eten
In Premium en Star Class serveert TUI 2 maaltijden. Veel bijzonders is het niet, een standaard plastic bak met wisselend kip/rund/pasta/rijst. De tweede "maaltijd" (koude tapas) schuif ik meestal bijna onaangeroerd weer terug. De jongeman naast mij ook, veel te exclusief voor een gemiddelde TUI klant. De man achter mij had toch wel trek, dus bestelde (tegen betaling) een broodje kroket. De jongeman naast mij en ik keken elkaar aan: "Das best een goed idee!". Helaas waren de snacks inmiddels al op.

# Entertainment
Personal IFE in de rugleuning voor je. In Premium en Star Class is dit inbegrepen en krijg je een overear headset in bruikleen. In (comfort) economy kan je tegen betaling het scherm laten activeren en krijg je een in ear koptelefoon.
Ik gebruik altijd mijn eigen koptelefoon met een verloop (te koop voor een habbekrats op Ebay). Het aanbod is beperkt (en exact hetzelfde als de vorige TUI vakantie 7 maanden eerder) tot ca. 20 films en nog wat series.

# Algehele indruk
Het is en blijft TUI, je krijgt exact waarvoor je betaalt en geen millimeter meer.
Vooraf online ingecheckt, maar moest toch weer opnieuw gebeuren op de luchthaven. Was voor mij dan ook de laatste keer dat ik online incheck bij deze maatschappij.

# Eventueel informatie over de luchthavens
Amsterdam:
Reizigers worden zo veel mogelijk gemotiveerd om gebruik te maken van de incheck automaten en bagagedrop automaten. Had ik allemaal geen zin in en ben naar de ouderwetse incheckbalie ben gelopen. Waar ze enigszins verbaasd waren dat ik al in wilde checken omdat mijn vlucht vertraagd was.
Vertrek dus vanaf een remote stand. Bijzonder om dat eens op Schiphol mee te maken. Het personeel (en reizigers) zijn duidelijk niet gewend via een remote stand te werken en het kostte dan ook enige moeite om de bussen gevuld te krijgen.
Bijzonder keuze van Schiphol hier is dat gekozen is voor standaard (elektrische) stadsbussen ipv de bekende vlieggeldbussen. Dit leek het in-en-uitstappen enigszins te vertragen.

Puerto Plata (POP):
Hier maakt TUI een tussenstop om vakantiegangers af te zetten en weer mee naar huis te nemen. In het standaard proces blijven de doorgaande passagiers zitten. Echter had de lokale overheid besloten dat iedereen het toestel uit moest om door de security te gaan en weer terug in te stappen. Vermoedelijk om extra inkomsten te generen. Door het afwijken van de standaard (en dat kan TUI niet zo goed) ging het allemaal chaotisch en het plan backfired voor het vliegveld: in plaats van geld uit te geven op het vliegveld liepen de passagiers direct naar de check weer het toestel in.

Punta Cana (PUJ):
Het was de derde keer dat ik hier landde en inmiddels ben ik wel gewend aan het "circus". Bij het uitstappen van het vliegtuig staat er een bus klaar. Die rijdt een rondje om het vliegtuig en dan mag je weer uitstappen. Vervolgend loop je een hal binnen, ga je de rij in, koop je een toeristenkaartje, ga je een rij in, geef je je toeristenkaartje weer af, ga je de rij in, laat je je paspoort stempelen en loop je verder naar de bagageband.
Daarna staan de kruiers al klaar die maar al te graag je koffer voor je meenemen, toch wel zeker 5 stappen naar de bus of taxi.

Terugweg
# Maatschappij
TUI fly / 787-8 (exact hetzelfde toestel als op de heenweg)

# Traject
PUJ-AMS

[b]# Vertraging[/b]
Geen

# Vriendelijk personeel
Dit keer mocht het toilet voor in de cabine wél gebruikt worden (hoezo "regelgeving" op de heenweg :? ). Personeel bleef uitermate vriendelijk toen op 25.000 voet door een klein luchtlek in de afsluiting van een deur een enorm kabaal ontstond.
Helaas maakte de gezagvoerder het besluit om gewoon door te vliegen, terwijl de passagiers bloot bleven gesteld aan een toeterende vrachtwagen. :{
Bij de purser nog aangegeven dat ik geen stijl vond dat er werd doorgevlogen en dat ze ook aan de veiligheid van haar personeel moest denken. Helaas werd ook daar geen gehoor aangegeven.
Pas bij de daling richting Schiphol was de "vrachtwagen" uit getoeterd.

# Eten
Zelfde als de heenweg.
Tweede "maaltijd" was ontbijt, waar dit keer gelukkig ook nog wat fruit en yogurt werd aangeboden naast een stapeltje vleeswaren en kaas.

# Entertainment
Geheel identiek aan de heenweg.

# Algehele indruk
Belabberd, achteraf ook geen enkele vorm van communicatie, excuses, tegemoetkoming of wat dan ook vanuit TUI ontvangen voor de geluidsoverlast onderweg.

# Eventueel informatie over de luchthavens
Punta Cana:
Ze doen daar hun uiterste best om nog je nog even snel een souvenir aan te smeren, de enige weg naar de gates vanaf de paspoortcontrole is ook dóór een winkel heen. Daarna kom je in een altijd warme vertrekhal zonder buitenmuren.
Door het grote aantal vertrekkende vluchten was het erg druk en benauwd in de vertrekhal. Het aantal zitplaatsen leek ook niet helemaal toereikend te zijn.
Vlieg je trouwens via de USA, dan wordt je getrakteerd op een terminal die airco gekoeld is en eenvoudig instappen via een passagiers brug (slurf).

Amsterdam:
Geen idee of het structureel is, maar mijn vlucht werd wederom op een remote stand afgezet en kreeg ook nog eens een 100% controle. Desondanks stond ik twee uur na het openen van de deuren op Schiphol thuis voor de deur in Gouda.
So we just called him Fred
pi_170894679
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 23:19 schreef FredvZ het volgende:
(deze hadden jullie nog te goed van afgelopen november/december)

Heenweg
# Maatschappij
TUI fly / 787-8

# Traject
AMS-POP-PUJ

# Vertraging
45 minuten bij vertrek, onderweg ingelopen.
De vertraging kwam doordat er werd vertrokken vanaf een remote stand en iedereen dus eerst met de bus vervoerd moest worden.

# Vriendelijk personeel
De purser was van mening dat het toilet voor in de cabine niet door passagiers mocht worden gebruikt, vanwege regelgeving volgens hem. Voor de rest was de vriendelijkheid op orde.

# Eten
In Premium en Star Class serveert TUI 2 maaltijden. Veel bijzonders is het niet, een standaard plastic bak met wisselend kip/rund/pasta/rijst. De tweede "maaltijd" (koude tapas) schuif ik meestal bijna onaangeroerd weer terug. De jongeman naast mij ook, veel te exclusief voor een gemiddelde TUI klant. De man achter mij had toch wel trek, dus bestelde (tegen betaling) een broodje kroket. De jongeman naast mij en ik keken elkaar aan: "Das best een goed idee!". Helaas waren de snacks inmiddels al op.

# Entertainment
Personal IFE in de rugleuning voor je. In Premium en Star Class is dit inbegrepen en krijg je een overear headset in bruikleen. In (comfort) economy kan je tegen betaling het scherm laten activeren en krijg je een in ear koptelefoon.
Ik gebruik altijd mijn eigen koptelefoon met een verloop (te koop voor een habbekrats op Ebay). Het aanbod is beperkt (en exact hetzelfde als de vorige TUI vakantie 7 maanden eerder) tot ca. 20 films en nog wat series.

# Algehele indruk
Het is en blijft TUI, je krijgt exact waarvoor je betaalt en geen millimeter meer.
Vooraf online ingecheckt, maar moest toch weer opnieuw gebeuren op de luchthaven. Was voor mij dan ook de laatste keer dat ik online incheck bij deze maatschappij.

# Eventueel informatie over de luchthavens
Amsterdam:
Reizigers worden zo veel mogelijk gemotiveerd om gebruik te maken van de incheck automaten en bagagedrop automaten. Had ik allemaal geen zin in en ben naar de ouderwetse incheckbalie ben gelopen. Waar ze enigszins verbaasd waren dat ik al in wilde checken omdat mijn vlucht vertraagd was.
Vertrek dus vanaf een remote stand. Bijzonder om dat eens op Schiphol mee te maken. Het personeel (en reizigers) zijn duidelijk niet gewend via een remote stand te werken en het kostte dan ook enige moeite om de bussen gevuld te krijgen.
Bijzonder keuze van Schiphol hier is dat gekozen is voor standaard (elektrische) stadsbussen ipv de bekende vlieggeldbussen. Dit leek het in-en-uitstappen enigszins te vertragen.

Puerto Plata (POP):
Hier maakt TUI een tussenstop om vakantiegangers af te zetten en weer mee naar huis te nemen. In het standaard proces blijven de doorgaande passagiers zitten. Echter had de lokale overheid besloten dat iedereen het toestel uit moest om door de security te gaan en weer terug in te stappen. Vermoedelijk om extra inkomsten te generen. Door het afwijken van de standaard (en dat kan TUI niet zo goed) ging het allemaal chaotisch en het plan backfired voor het vliegveld: in plaats van geld uit te geven op het vliegveld liepen de passagiers direct naar de check weer het toestel in.

Punta Cana (PUJ):
Het was de derde keer dat ik hier landde en inmiddels ben ik wel gewend aan het "circus". Bij het uitstappen van het vliegtuig staat er een bus klaar. Die rijdt een rondje om het vliegtuig en dan mag je weer uitstappen. Vervolgend loop je een hal binnen, ga je de rij in, koop je een toeristenkaartje, ga je een rij in, geef je je toeristenkaartje weer af, ga je de rij in, laat je je paspoort stempelen en loop je verder naar de bagageband.
Daarna staan de kruiers al klaar die maar al te graag je koffer voor je meenemen, toch wel zeker 5 stappen naar de bus of taxi.

Terugweg
# Maatschappij
TUI fly / 787-8 (exact hetzelfde toestel als op de heenweg)

# Traject
PUJ-AMS

[b]# Vertraging[/b]
Geen

# Vriendelijk personeel
Dit keer mocht het toilet voor in de cabine wél gebruikt worden (hoezo "regelgeving" op de heenweg :? ). Personeel bleef uitermate vriendelijk toen op 25.000 voet door een klein luchtlek in de afsluiting van een deur een enorm kabaal ontstond.
Helaas maakte de gezagvoerder het besluit om gewoon door te vliegen, terwijl de passagiers bloot bleven gesteld aan een toeterende vrachtwagen. :{
Bij de purser nog aangegeven dat ik geen stijl vond dat er werd doorgevlogen en dat ze ook aan de veiligheid van haar personeel moest denken. Helaas werd ook daar geen gehoor aangegeven.
Pas bij de daling richting Schiphol was de "vrachtwagen" uit getoeterd.

# Eten
Zelfde als de heenweg.
Tweede "maaltijd" was ontbijt, waar dit keer gelukkig ook nog wat fruit en yogurt werd aangeboden naast een stapeltje vleeswaren en kaas.

# Entertainment
Geheel identiek aan de heenweg.

# Algehele indruk
Belabberd, achteraf ook geen enkele vorm van communicatie, excuses, tegemoetkoming of wat dan ook vanuit TUI ontvangen voor de geluidsoverlast onderweg.

# Eventueel informatie over de luchthavens
Punta Cana:
Ze doen daar hun uiterste best om nog je nog even snel een souvenir aan te smeren, de enige weg naar de gates vanaf de paspoortcontrole is ook dóór een winkel heen. Daarna kom je in een altijd warme vertrekhal zonder buitenmuren.
Door het grote aantal vertrekkende vluchten was het erg druk en benauwd in de vertrekhal. Het aantal zitplaatsen leek ook niet helemaal toereikend te zijn.
Vlieg je trouwens via de USA, dan wordt je getrakteerd op een terminal die airco gekoeld is en eenvoudig instappen via een passagiers brug (slurf).

Amsterdam:
Geen idee of het structureel is, maar mijn vlucht werd wederom op een remote stand afgezet en kreeg ook nog eens een 100% controle. Desondanks stond ik twee uur na het openen van de deuren op Schiphol thuis voor de deur in Gouda.
met zo'n luchtlek zou ik me echt niet prettig voelen. Is dit niet iets om nog eens ergens te melden bij een officiële luchtvaart controle autoriteit of er echt volgens de veiligheidregels gehandeld is?
Chinaphones / andere artikelen: www.fok.nl/tag/chinaopfok
Top 5 China producten
  vrijdag 12 mei 2017 @ 23:43:51 #287
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_170894781
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 23:38 schreef rene90 het volgende:
met zo'n luchtlek zou ik me echt niet prettig voelen.
Zolang de lucht van binnen naar buiten gaat is er niks aan de hand, door de overdruk wordt deur toch wel op zijn plaats gehouden.
quote:
Is dit niet iets om nog eens ergens te melden bij een officiële luchtvaart controle autoriteit of er echt volgens de veiligheidregels gehandeld is?
Jep, direct gemeld bij ILenT en OvV (die laatste hebben het overigens weer doorgestuurd naar de ILenT). De ILenT zou het meenemen in de beoordeling van TUI. Geen idee of dat inmiddels is gebeurd, het is erg stil gebleven nadien.
So we just called him Fred
  zaterdag 13 mei 2017 @ 15:44:37 #288
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_170905732
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 23:43 schreef FredvZ het volgende:
Zolang de lucht van binnen naar buiten gaat is er niks aan de hand, door de overdruk wordt deur toch wel op zijn plaats gehouden.
De vraag is hier of de veiligheid wel in het geding is geweest.

Ik snap de overlast, maar het is wel kiezen uit twee kwaden, overlast is vervelend, maar terugkeren en landen en dan repareren betekent eigenlijk bij dergelijke lange vluchten niet een kleine vertraging maar gelijk een hele lange omdat de bemanning is gebonden aan een maximaal aantal uren wat men mag maken en dan staat een toestel met bemanning en passagiers dus zo 23 uur aan de grond.
Je hebt al ervaren dat TUI niet heel goed om kan gaan met een niet standaard situatie, dus ter plekke zal het voor de passagiers geen pretje zijn en duurt het wel even voordat je in hotels bent..
Daarnaast voor TUI een 787 op een outstation die met een dag vertraging gaat binnenkomen zorgt voor een complete fuck up van hun vliegschema. Want TUI moet dan ook nog eens lokaal gaan regelen dat het toestel gemaakt gaat worden, dat kan beter op een basis.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
  zaterdag 13 mei 2017 @ 16:37:42 #289
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_170906777
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 15:44 schreef ozzietukker het volgende:
De vraag is hier of de veiligheid wel in het geding is geweest.
De vliegveiligheid niet, maar de gezondheid de oren van mij (en de andere 300+ personen) is wel in gevaar gebracht.
Het geluid was structureel boven de 90dB, met pieken naar de 120dB. Volgens Nederlandse wetgeving dient het werk dan stil gelegd te worden indien

quote:
Ik snap de overlast, maar het is wel kiezen uit twee kwaden, overlast is vervelend, maar terugkeren en landen en dan repareren betekent eigenlijk bij dergelijke lange vluchten niet een kleine vertraging maar gelijk een hele lange omdat de bemanning is gebonden aan een maximaal aantal uren wat men mag maken en dan staat een toestel met bemanning en passagiers dus zo 23 uur aan de grond.
Ik snap ook wel dat de belangen groot zijn, maar ik zit liever een dag langer ergens vast dan dat ik mijn gehoor in gevaar breng.
Dat het TUI een berg tijd en geld gaat kosten is niet het probleem van de reiziger, dan hadden ze er maar voor moeten zorgen dat de schade niet had kunnen ontstaan.
So we just called him Fred
  zaterdag 13 mei 2017 @ 16:59:54 #290
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_170907429
quote:
7s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 16:37 schreef FredvZ het volgende:
Ik snap ook wel dat de belangen groot zijn, maar ik zit liever een dag langer ergens vast dan dat ik mijn gehoor in gevaar breng.
Nu was ik er niet bij en kan het geluid niet beoordelen, en het interesseert mij ook niet of het TUI veel geld gaat kosten.
Wat wel mee speelt is waar dit incident plaatsvond, als dit direct in de klim is dan is het gemakkelijker terugkeren dan als het boven de oceaan is, en dan kan men natuurlijk wel als het vasteland wordt bereikt daar landen, maar dan speelt weer mee nog 2 uur doorvliegen of nu 23 uur stil gaan staan,
Ik persoonlijk kies ook voor een aankomst als gepland want anders heb ik ook een probleem met mijn schema.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
  zondag 14 mei 2017 @ 12:54:09 #291
20849 Fred
Beroepschagrijn
pi_170933215
quote:
15s.gif Op zaterdag 13 mei 2017 16:59 schreef ozzietukker het volgende:
Nu was ik er niet bij en kan het geluid niet beoordelen, en het interesseert mij ook niet of het TUI veel geld gaat kosten.
80 dB is het geluidsniveau dat je nog net een gesprek met elkaar kan voeren
85 dB is het geluidsniveau waarbij al blijvende gehoorschade op kan treden bij te lange blootstelling.
Dus je kan wel voorstellen hoeveel schade 120dB kan aanrichten en dat klinkt dus écht als een vrachtwagentoeter.

Mocht je een idee willen hebben hóé dat klinkt, ik heb het opgenomen. Als je wil kan ik de links via PM of DM naar je sturen.
quote:
Wat wel mee speelt is waar dit incident plaatsvond, als dit direct in de klim is dan is het gemakkelijker terugkeren dan als het boven de oceaan is, en dan kan men natuurlijk wel als het vasteland wordt bereikt daar landen, maar dan speelt weer mee nog 2 uur doorvliegen of nu 23 uur stil gaan staan,
Opgetreden direct na het opstijgen bij het bereiken van 25.000 voet, pas gestopt bij de daling op bestemming, 7 uur later.

Probleem was bij de voorgaande vlucht ook opgetreden en men dacht het gerepareerd te hebben.
Bij de volgende vlucht dacht men het óók gerepareerd te hebben, bleek niet het geval en is het toestel wél omgekeerd.
quote:
Ik persoonlijk kies ook voor een aankomst als gepland want anders heb ik ook een probleem met mijn schema.
Is dat schema je dan ook blijvende gehoorschade waard?
De rest van je leven een piep of fluittoon, 24/7, hele het jaar door?
Dat je dus ook nooit meer 100% stilte kan ervaren?
So we just called him Fred
pi_170961196
Over 2 maanden vlieg ik met United Airlines naar New York, ik vroeg me nu af hoe het eten is en of het entertainment systeem ok is.

Iemand ervaring mee?

Ter referentie, normaal vlieg ik met Delta Airlines en ben ik altijd zeer te spreken over het eten en het entertainment systeem, is United Airlines vergelijkbaar?
BlaBlaBla
  maandag 15 mei 2017 @ 16:16:45 #293
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_170961255
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 16:14 schreef Soldier2000 het volgende:
Over 2 maanden vlieg ik met United Airlines naar New York, ik vroeg me nu af hoe het eten is en of het entertainment systeem ok is.

Iemand ervaring mee?

Ter referentie, normaal vlieg ik met Delta Airlines en ben ik altijd zeer te spreken over het eten en het entertainment systeem, is United Airlines vergelijkbaar?
Economy?
De verschillen zijn niet groot, maar Delta heeft wel een meer premium imago dan united.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_170964766
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 16:14 schreef Soldier2000 het volgende:
Over 2 maanden vlieg ik met United Airlines naar New York, ik vroeg me nu af hoe het eten is en of het entertainment systeem ok is.

Iemand ervaring mee?

Ter referentie, normaal vlieg ik met Delta Airlines en ben ik altijd zeer te spreken over het eten en het entertainment systeem, is United Airlines vergelijkbaar?
Vorig jaar met United gevlogen (alleen dan naar de westkust, overstap in Houston.)
Entertainment system op de heenweg was meer dan prima; schermpje in de stoel en ik heb me bijna de hele reis vermaakt met films. (Van 'The Good Dinossaur' (Pixar) tot Star Wars... )
Op de terugweg was het helaas iets minder, omdat we toen geen eigen schermpjes hadden, en het moesten doen met van die gezamenlijke schermen. Er was dus ook geen eigen keuze voor films mogelijk. (Ik wist niet dat de nieuwe Ninja Turtles zóó slecht was.....)

Het eten was over het algemeen best goed te doen. Wij hadden aangegeven vegetarisch te zijn, waardoor we veel Hindoestaanse / Indiase gerechtjes kregen. Die smaakten prima en we kregen elke keer als een van de eersten ons eten uitgereikt. Op de terugweg hadden ze er per ongeluk veganistisch van gemaakt, dus de cakejes en yoghurtjes gingen mooi aan onze neus voorbij. We kregen wel een stukje roggebrood (*ril* ). En 's ochtends kregen we ook weer zo'n pittig rijstgerecht als ontbijt. Tsja.... dat was niet je-van-het maar vooruit, foutje kan gebeuren en het was verder niet slecht. Zeker op de heenweg kwamen ze regelmatig vragen of we wat wilden drinken (fris/sap/water was gratis).

Kortom; ik heb best relaxed gereisd hoor, vooral heen. Nu was dit wel mijn eerste intercontinentale vlucht. :)
pi_170974324
quote:
0s.gif Op maandag 15 mei 2017 19:04 schreef Candaasje het volgende:
Op de terugweg was het helaas iets minder, omdat we toen geen eigen schermpjes hadden, en het moesten doen met van die gezamenlijke schermen. Er was dus ook geen eigen keuze voor films mogelijk. (Ik wist niet dat de nieuwe Ninja Turtles zóó slecht was.....)
Jeetje. Nooit geweten dat dat überhaupt nog bestond! Oud toestel/model?
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
  dinsdag 16 mei 2017 @ 09:40:28 #296
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_170975683
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 06:55 schreef LintuxCx het volgende:

[..]

Jeetje. Nooit geweten dat dat überhaupt nog bestond! Oud toestel/model?
Tja, het zijn niet de beste producten. Trans Atlantisch met de Amerikaanse maatschappijen. Vloog zelf erg vaak met AA van DUS naar ORD (al heb ik die vlucht al een tijdje niet meer gezien), dat was ook een stokoude 767
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_170976013
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 06:55 schreef LintuxCx het volgende:

[..]

Jeetje. Nooit geweten dat dat überhaupt nog bestond! Oud toestel/model?
Daar zag het er wel naar uit ja, in vergelijking met het toestel van de vlucht op de heenreis :Y

Dit jaar vliegen we met KLM naar Canada (Vancouver), ben benieuwd hoe dat zal zijn. :)
pi_170984116
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 mei 2017 09:59 schreef Candaasje het volgende:
Dit jaar vliegen we met KLM naar Canada (Vancouver), ben benieuwd hoe dat zal zijn. :)
Vancouver, cool, daar was ik afgelopen weekend. Aanrader! O+

10j geleden had ik met KLM nog zo'n gedeeld scherm, maar sindsdien alleen maar Aer Lingus, BA en Virgin gevlogen, die hebben vziw in alle long-haul toestellen een eigen scherm. En WestJet (Canadees, misschien dat je daarmee vliegt :)) had zelfs op de korte vlucht YVR→SFO al handig WiFi waarop je dan volgens mij dingen kon kijken op een eigen (meegebracht) scherm ... maar niet geprobeerd.
I hope you can see this because I'm doing it as hard as I can.
pi_171112502
quote:
7s.gif Op vrijdag 12 mei 2017 23:19 schreef FredvZ het volgende:

Amsterdam:
Geen idee of het structureel is, maar mijn vlucht werd wederom op een remote stand afgezet en kreeg ook nog eens een 100% controle. Desondanks stond ik twee uur na het openen van de deuren op Schiphol thuis voor de deur in Gouda.
Is niet structureel, lijkt 't, ben afgelopen zaterdag teruggekomen. Geen enkele (extra) controle, binnen 5 minuten door de douane en een uur na landen stonden we bij onze voordeur :P .
De voorlaatste keer toen we uit de DR kwamen (2014) hadden we wel een over-the-top controle, tot de welbekende drugs honden aan toe :')

Voor ons voorlopig de laatste keer met TUI trouwens, na een aantal keren Star Class / Premium Comfort gevlogen te hebben, zien we de service tijdens de vlucht hollend teruglopen. Waar er eerst nog een krantje en glaasje prosecco als welkomst gegeven werd, wordt je nu 'afgescheept' met een flesje bronwater minus krantje -O- .
Over het tokkie volk maar te zwijgen wat er tegenwoordig in deze klasse zit, niet te geloven... ook dit is in de afgelopen jaren flink achteruit gegaan, waar er eerst oudere- en wat meer 'welgestelde' (nette) reizigers in deze klasse zaten, is dit in rap tempo verplaatst naar een Henk Tattoo en Ingrid Tijgervelletje shirt :') , bleef het hier maar bij, ik zal het maar niet hebben over het oproggelen van kikkers in de keel, gedurende de hele vlucht.
Van mij mogen ze deze klasse (alleen om deze reden al) een paar honderd euro duurder maken.
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
  maandag 22 mei 2017 @ 21:22:13 #300
64459 ozzietukker
no worries mate
pi_171127534
quote:
0s.gif Op maandag 22 mei 2017 10:43 schreef KillerBee4ever het volgende:

[..]

Over het tokkie volk maar te zwijgen wat er tegenwoordig in deze klasse zit, niet te geloven... ook dit is in de afgelopen jaren flink achteruit gegaan, waar er eerst oudere- en wat meer 'welgestelde' (nette) reizigers in deze klasse zaten, is dit in rap tempo verplaatst naar een Henk Tattoo en Ingrid Tijgervelletje shirt :') , bleef het hier maar bij, ik zal het maar niet hebben over het oproggelen van kikkers in de keel, gedurende de hele vlucht.
Van mij mogen ze deze klasse (alleen om deze reden al) een paar honderd euro duurder maken.
Het is helaas waar dat bepaalde vluchten en bijbehorende prijsstelling ook een soort reizigers aantrekt waar ik ook mijn vraagtekens bij zet.
Ik zie regelmatig op de luchthaven in Kiev mensen in of uit de Bangkok vlucht stappen waardoor het voor mij elke keer duidelijk wordt dat ik nimmer met deze maatschappij die vlucht zal maken, want wat daar voor ongewassen volk in zit wil je gewoon niet weten....

Dat gezegd hebbende, soms zijn andere soort reizigers dan jezelf wel een verrijking en heb ik het idee dat men wat socialer is bij een Arke of Transavia dan een reiziger bij KLM.
RTFM
Zo niet? Dan toch!
Nawie, just Nawie!
TWENTE KAMPIOEN.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')