abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  † In Memoriam † dinsdag 20 maart 2012 @ 13:56:34 #201
91830 MaximusTG
pi_109312097
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 13:32 schreef Gwywen het volgende:

[..]

Nee, ik moet de PAASbroden maken, niet de palmpaasbroden :)
Dat zijn twee aparte feesten hè. :P
Maar sojamelk kan helaas ook niet, want dat mag mijn eigen kind weer niet.
Het valt me nog mee dat ik bloem mag gebruiken (gluten) voor het recept.
Ik heb me ook al een breuk gezocht naar rozijnen die niet uit een fabriek kwamen waar ook noten en pinda's worden verwerkt.

Is er echt geen andere manier om het brood een beetje "luxe" te laten lijken, zonder melk?
Een beetje bruine suiker erdoor of zo? (Ik denk nu even aan het recept voor teabread, waar je de vruchtjes een nacht in sterke thee met bruine suiker laat weken).
Margarine, zoals jij bij de palmpaashaantjes voorstelde? Maakt dat het brood luxer?
Ja, dat weet ik wel, maar ik wist niet in hoeverre het religieus moest kloppen. Margarine zijn vetten, dat maakt het brood zwaarder en volgens mij 'luxer'. Mag je wel eieren gebruiken?
Bruine suiker lijkt me ook prima kunnen. Maak anders eens een proefversie. Neem dat wat ik voorstelde voor de palmpaashaantjes, doe daar idd gewelde rozijnen in, lekker wat suiker, goed wat margarine. Vorm daar kleine paasstolletjes van en kijk hoe ze smaken?
pi_109312297
En waarom dan niet gewoon twee paasbroden bakken? Eentje voor allergie-groep A, de andere voor B.
  dinsdag 20 maart 2012 @ 14:05:09 #203
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_109312375
Geitenmelk durf ik me niet aan te wagen, maar rijstemelk, kun je daarmee bakken?
  dinsdag 20 maart 2012 @ 14:06:51 #204
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_109312431
quote:
2s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 14:02 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
En waarom dan niet gewoon twee paasbroden bakken? Eentje voor allergie-groep A, de andere voor B.
Het gaat maar om drie kinderen, dus ik wou het lekker bij één brood houden. Bakken is niet het enige karweitje dat ze me voor pasen in de schoenen hebben geschoven, zie je ;)

@Maximus: ik ga idd maar even proefbakken de komende dagen. Kijken wat het best bevalt.
Ei mag volgens mij wel.
  † In Memoriam † dinsdag 20 maart 2012 @ 14:22:32 #205
91830 MaximusTG
pi_109312918
Ben zelf ook maar wat gaan proberen, nu was ik nieuwsgierig geworden.
Heb genomen:

300 gram bloem
130 gram water
50 gram gesmolten margarine
1 teasp. gist
1 teasp. zout
50 gram bruine suiker
80 gram gewelde rozijntjes.

Gekneed met alles behalve de rozijntjes.
Rozijntjes uit laten lekken, toegevoegd in twee delen. Beetje bloem er nog bij vanwege vochtige rozijnen.
Staat nu te rijzen.
Straks vormen en afbakken.

Edit: doe ik eigenlijk nooit zo, uit de losse pols wat proberen met brood :+. Best spannend :P.
pi_109313068
Ooh, een klein paasstolletje! Goed idee. Ik heb geen allergische mensen in huis, dus kan gewoon met melk werken. Moet alleen niet al te groot zijn, we zijn maar met twee volwassenen en een peuter.
  † In Memoriam † dinsdag 20 maart 2012 @ 15:03:19 #207
91830 MaximusTG
pi_109314584
Dan heb ik hier nog een goed stol-recept:

http://dl.dropbox.com/u/1974016/brood/stol/1.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/brood/stol/2.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/brood/stol/3.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/brood/stol/4.jpg
http://dl.dropbox.com/u/1974016/brood/stol/5.jpg

Neem je de helft van alles voor een klein stolletje.

Brood net gevormd, nu nog ff rijzen. Laat nu wel rijzen in een iets warme oven, want het is toch een brood met suiker en rozijnen en margarine. En ik moet om 16.30 bij de kapper zijn :P.
Over half uurtje buiten oven verder rijzen, oven voorverwarmen, 16.55 erin, 16.25 klaar. Hoppa naar de kapper.
pi_109315754
Kan ik daar ongestraft de rum en 'candied fruit' (ik neem aan dat ze daar sucade mee bedoelen?) uit weglaten?
pi_109315882
extra eigeel (als dat wel mag)
  † In Memoriam † dinsdag 20 maart 2012 @ 15:56:31 #210
91830 MaximusTG
pi_109316370
@Bleie; Tuurlijk, je kan makkelijk aanpassingen aan zo'n recept maken. Laat je de rozijnen gewoon in water wellen. Candied fruit had ik van die bigarreaux in stukjes voor gebruikt.
  † In Memoriam † dinsdag 20 maart 2012 @ 17:10:50 #211
91830 MaximusTG
pi_109318524
Brood was klaar, laten afkoelen, ingesmeerd met margarine en daarna poedersuiker erop:





Zal straks een sneetje proberen. Als je margarine gebruikt Gwywen, maar dat weet je wel waarschijnlijk, neem dan wel volledig plantaardige. Mijne bevatte weipoeder.

Edit: het werden meerdere sneetjes :P. Zie extra foto met binnenkant. Is iets compacter gebleven dan ik wou, maar heb het ook wel erg gepushed, en iets te kort gerezen ivm tijdgebrek, en stollen zijn altijd wel compact. Had denk ik ook ietsjes langer in de oven mogen blijven want hij heeft heel licht iets vochtigs, maar goed, hij heeft er 34 minuten ingezeten uiteindelijk en klonk hol. Kan ook doordat ie nog een beetje lauw was komen.
Hij smaakt wel goed. Vooral met de poedersuiker :p. Toegegeven, het is geen echte stol, en ik ben bang dat je die boter en melk toch wel echt mist, maar het is zo wel een lekker brood.
Probeer het eens zou ik zeggen.

[ Bericht 29% gewijzigd door MaximusTG op 20-03-2012 17:26:04 ]
  dinsdag 20 maart 2012 @ 20:00:19 #212
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_109325923
Ik vind 'm er fantastisch uitzien, Maximus, en ik vind het ook heel lief van je dat je zomaar voor mij aan het uitproberen bent geslagen! :)

Ik zal 'm zelf van de week ook eens proberen zoals jij hem hebt gemaakt. Ik heb margarine van Wajang gekocht, daar zit in de verte niks van melk in.
  † In Memoriam † dinsdag 20 maart 2012 @ 20:18:51 #213
91830 MaximusTG
pi_109327040
Graag gedaan hoor, en bedankt voor het compliment ;). Misschien probeer ik er nog wel een, met ei en kaneel, en wat sinaasappelsrasp. Of gewoon het recept dat ik hierboven al postte, maar dan met margarine ipv boter en water ipv melk. En zonder de rum natuurlijk ;).
  † In Memoriam † woensdag 21 maart 2012 @ 14:36:10 #214
91830 MaximusTG
pi_109349997
Heb nu het recept dat ik hierboven al postte staan rijzen, ipv het hele recept heb in tweeen te delen heb ik het recept door twee gedeeld, margarine ipv boter gebruikt en water ipv melk. Verder geen bigarreaux , wel lekker veel rozijnen, geweld in water ipv rum. Geen sinaasappelextract, maar wel verse sinaasappelrasp.
Wel een heel ei gebruikt ipv 1/2 en dus iets minder water toegevoegd.
Neem ik lekker mee vanavond als ik op visite ga ;).
Deeg ruikt al erg lekker iig. Denk dat dit de beste kanshebber tot nu toe is.

[ Bericht 3% gewijzigd door MaximusTG op 21-03-2012 14:47:08 ]
pi_109350497
Ik heb vanochtend een focaccia met zongedroogde tomaatjes gemaakt voor bij de lunch. Was prima gelukt. *O*
pi_109351573
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 14:05 schreef Gwywen het volgende:
Geitenmelk durf ik me niet aan te wagen, maar rijstemelk, kun je daarmee bakken?
Dan zou ik voor sojamelk gaan. Rijstemelk is echt waterachtig van structuur namelijk.
Edit: zie nu dat soja niet mag. Amandelmelk dan misschien?
Be someone that makes you happy
  † In Memoriam † woensdag 21 maart 2012 @ 15:23:00 #217
91830 MaximusTG
pi_109351639
Moet je wel de hele discussie lezen he ;). Zo wordt het een cirkelredenering:

quote:
0s.gif Op dinsdag 20 maart 2012 13:32 schreef Gwywen het volgende:

[..]

Maar sojamelk kan helaas ook niet, want dat mag mijn eigen kind weer niet.
edit: ah, je had het zelf al gezien ;).
Maar ik denk dat gewoon water ipv de melk ook een lekker resultaat geeft. Het ruikt hier iig al heerlijk.

Edit:

Stol melkvrij, 2.0:




[ Bericht 14% gewijzigd door MaximusTG op 21-03-2012 16:35:22 ]
  † In Memoriam † donderdag 22 maart 2012 @ 01:22:33 #218
91830 MaximusTG
pi_109374680
En dan nog een foto van de binnenkant + smaakbeschrijving:



Smaakte erg lekker, maar alleen iets droger tov de versie met melk. Misschien op te vangen met meer margarine? In deze hoedanigheid echter alsnog erg lekker met "boter" en basterdsuiker.
pi_109388585
Het klinkt toch nog steeds een beetje als een noodoplossing, als ik eerlijk ben... Maar goed, als je geen lactose mag, moet je wat natuurlijk.

Heel wat anders, een vraagje over gist. Op zakjes instant gist staat altijd dat één zo'n zakje (7 gram meestal) genoeg is voor 500 gram bloem, en dat je het niet hoeft op te lossen in water, maar in recepten kom ik vaak andere verhoudingen bloem-gist tegen, en wordt gezegd dat je de gist wél even in water moet laten staan, ook als er instant gist wordt gebruikt. Wat kun je nou het best volgen?
  † In Memoriam † donderdag 22 maart 2012 @ 15:13:24 #220
91830 MaximusTG
pi_109389271
Tja, je kan die melk niet door iets soortgelijks vervangen.. Blijft lastig.

Over gist; Je hebt verse gist, en de vorm die je hier kan kopen is van die grijze samengeperste blokken. Er bestaat ook nog active dry yeast en instant yeast.
ADY moet wel eerst geactiveerd worden, en verse gist ook. Instant gist niet, maar het kan ook niet echt kwaad.
21 gram verse gist staat gelijk aan 7 gram instant gist en iets minder dan 10 gram ADY
Zie hier voor een conversietabel:
http://www.theartisan.net/convert_yeast_two.htm

Hoeveel gist je op 500 gram bloem moet gebruik is puur afhankelijk van welk rijsschema je wil gebruiken. Langzame, lange rijs start je met minder gist.
Veel gist zorgt dus logischerwijs voor een snellere rijs. Dat gaat dan wel ten koste van smaakontwikkeling in het brood. En het brood krijgt een gistige smaak.
Je kan beter zo'n 500 grams verpakking instant gist kopen. Doe je een deel in een afsluitbaar bakje, de rest in de goed dichtgemaakte verpakking. Koel en donker bewaren. En dan kan je gewoon met teaspoons werken en zo net zoveel gist pakken als je nodig hebt. Want die zakjes krijg je toch ook net echt betrouwbaar dicht.
pi_109390796
Die halve kilo zakjes kan je ook invriezen.
  † In Memoriam † donderdag 22 maart 2012 @ 16:20:00 #222
91830 MaximusTG
pi_109391477
Ook handig ja, dan kan je bijna niet meer zonder komen te zitten :).
Krijgen we die foto's nog te zien LHO? ;)
pi_109392120
Ik heb meer plannen dan tijd de laatste weken, maar ik ga mn best doen.
pi_109392381
Dank, dat is al duidelijker! Waar koop je zo'n verpakking van 500 gram gist? De supermarkten en natuurwinkel hier in de buurt hebben dat bij mijn weten niet. Online ergens?
  † In Memoriam † donderdag 22 maart 2012 @ 16:51:02 #225
91830 MaximusTG
pi_109392535
Kan ja, of bij de Boerenbond/Welkoop. Bruggemans gist

pi_109392571
Ik heb het van de molen. Daar kreeg ik het advies de helft in een bakje in de koelkast te zetten voor gebruik, en dan het zakje af te sluiten en in de vriezer te doen. :)
pi_109394884
Dat wordt online dan, want de rest hebben we hier niet...
pi_109599744
Mn preferment is uit zn bakje gegroeid :')
pi_109609758
Ik heb net dit in de oven gezet:



Basic brooddeeg met tapenade ingesmeerd en opgerold.
Ben eens benieuwd naar het resultaat, heb nog niet zo vaak brood gebakken. Bovendien begint onze oven na te laten, dus het is een beetje gokken met de temperatuur/baktijd ;)

De tapenade smaakte koud in elk geval heerlijk, heb een halve kom bewaard dus als het boord mislukt heb ik er toch nog iets goeds aan overgehouden ^O^
pi_109610412
Het ziet er in elk geval prachtig uit :D
pi_109611630
Dankjewel :D

Heb 'm net uit de oven gehaald:



Ik vind 'm helemaal prima gelukt en hij smaakt heerlijk. 't Brood zelf is lekker luchtig.
't was wel hier en daar gescheurd bij het bakken, waardoor de tapenade iets had gelekt, maar dat was niet zo heel erg.

Ik laat hem nu afkoelen en dan vanavond lekker opeten bij 'n stukje vis :D
pi_109611893
Wat is nou precies het probleem van de Melk? Lactose intolerant? In de gemiddelde supermarkt heb je bij de houdbare pakken melk ook lactose vrije melk staan. Die gebruik ik zelf voor mijn brinta of andere recepten. Wel opletten met de suikers. Want hij is standaard een stuk zoeter omdat de zuren omgezet zijn in suikers.

Als het niet lactose intolerantie is, dan staat dit bericht er niet :D
  zaterdag 31 maart 2012 @ 13:10:51 #233
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_109728061
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 16:51 schreef MaximusTG het volgende:
Kan ja, of bij de Boerenbond/Welkoop. Bruggemans gist

[ afbeelding ]
Deze vind je in de grotere steden bij de Turkse/Marokkaanse winkeltjes eigenlijk altijd wel *O*
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zaterdag 31 maart 2012 @ 13:34:15 #234
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_109728643
Kopen jullie gewoon heel vaak 1 kilo bloem? Of haal je ergens grotere verpakkingen? Zo ja, waar?
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  zaterdag 31 maart 2012 @ 13:52:36 #235
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_109729075
quote:
99s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 13:34 schreef XL het volgende:
Kopen jullie gewoon heel vaak 1 kilo bloem? Of haal je ergens grotere verpakkingen? Zo ja, waar?
ik haal vaak grotere pakken bij die winkeltjes zoals hierboven ik aangaf of bij de makro, gebruik zoveel bloem :o!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † maandag 2 april 2012 @ 08:36:37 #236
91830 MaximusTG
pi_109793337
1 kg bloem schiet niet echt op, das zo op. En is vaak erg duur als je een kg-verpakking goede bloem vindt in een winkel.
Turkse/Marokkaanse winkeltjes en/of toko's heb je denk ik ook de meeste kans om een flinke verpakking goede broodbloem te vinden. Voorlopig haal ik het gewoon bij de Welkoop.
Bestellen op internet heb ik ook wel gedaan, maar de verzendkosten zijn dan een flink aandeel van de kosten, dus moet je dan meteen heel veel bestellen.
pi_109794754
Hallo allemaal,

Ik wil voor de pasen mini stollen maken, heeft iemand daar een goed recept voor?

Alvast bedankt!!
Hardcore werkt niet op m'n zenuwen.. m'n zenuwen werken op Hardcore
  † In Memoriam † maandag 2 april 2012 @ 10:02:58 #238
91830 MaximusTG
pi_109794888
Als je nou iets verder naar boven scrollt dan zie je dat ik hierboven al een goed stolrecept heb gepost. Voor mini-stolletjes naar wens deeg in kleinere stukken delen.
pi_109796235
Die zag ik idd staan, alleen dacht ik misschien is er nog iemand die een recept heeft, met nederlandse gewichten enzo.

Maar alvast bedankt MaximusTG!
Hardcore werkt niet op m'n zenuwen.. m'n zenuwen werken op Hardcore
  † In Memoriam † maandag 2 april 2012 @ 11:00:41 #240
91830 MaximusTG
pi_109796430
Gewoon in google intypen;

bv

3 ounces in grams

Of simpelweg alles in ounces vermenigvuldigen met 28.3495231 gram (=1 ounce)

teaspoons en tablespoons gewoon aanhouden. Krijg je geen spijt van, is echt een erg lekkere stol.
  woensdag 4 april 2012 @ 19:25:40 #241
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_109906939
Nou, m'n paasstol à la MaximusTG staat te rijzen, hij gaat zometeen de oven in, ik ben benieuwd! :)
pi_110070130
Hallo broodbakkers :P

Morgenvroeg wil ik graag deze broodjes van Crack_ proberen na te maken:

quote:
12s.gif Op woensdag 4 april 2012 16:16 schreef Crack_ het volgende:

[..]

Ingrediënten:
1 pak wit broodmix
300 ml handwarm water
25 g boter
50 g gepelde pistachenoten
2 eetl. verse peterselie
150 g feta
bloem om te bestuiven
versgemalen peper
1 losgeklopt ei/melk
2 eetl. sesam- of maanzaad
keukenmachine


Voorbereiding:
Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het afgedekt 30 minuten rijzen. Maal de pistachenoten, peterselie en feta even in de keukenmachine tot een grof mengsel en breng op smaak met peper.

Bereiding:
Kneed het deeg nog een keer goed rol uit tot 1/2 cm.Snij rondjes uit het deeg, als mal kun je een mok gebruiken. Beleg de helft van de deeglapjes in het midden met een lepeltje van het kaas-notenmengsel en leg er een ander lapje op, druk stevig aan. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat ze afgedekt nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de broodjes met een beetje ei of melk en bestrooi ze met sesamzaad. 15 minuten in de oven.
Kan ik de eerste rijs al vanavond doen en het dan in de koelkast zetten? Is er een andere manier om morgenvroeg tijd te besparen?
  † In Memoriam † zondag 8 april 2012 @ 23:08:29 #243
91830 MaximusTG
pi_110079072
Nog meer tijd besparen?
Tis ook nogal afhankelijk van de hoeveelheid gist in die broodmix.. Maar als je nou gewoon koud kraanwater gebruikt, en dan niet na 30 minuten nog een keer kneden, maar opbollen, uitrollen, vullen en op bakpapier op een bakplaat leggen.
Dat afdekken met ingevet folie, nachtje koelkast.
Dan volgende ochtend eruit. Oven voorverwarmen en bakken. Dat zal wel goed gaan denk ik..
pi_110087572
Ik had ook de paasstol gemaakt, maar hij was toch wat droog. Kan ook komen doordat ik hem vrijdag al had gemaakt en zondag pas at (maar wel in plastic bewaard). En de rozijnen bevonden zich toch weer voornamelijk aan de buitenkant van het brood :'( . Maar de smaak was verder inderdaad prima!
pi_110166362
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 23:08 schreef MaximusTG het volgende:
Nog meer tijd besparen?
Tis ook nogal afhankelijk van de hoeveelheid gist in die broodmix.. Maar als je nou gewoon koud kraanwater gebruikt, en dan niet na 30 minuten nog een keer kneden, maar opbollen, uitrollen, vullen en op bakpapier op een bakplaat leggen.
Dat afdekken met ingevet folie, nachtje koelkast.
Dan volgende ochtend eruit. Oven voorverwarmen en bakken. Dat zal wel goed gaan denk ik..
Ging pas laat naar bed en wilde niet anderhalf uur eerder opstaan :P Lui.
Maar uiteindelijk is het er nog niet van gekomen en staan de ingrediënten er nog, dus nu kan het ook wel een keertje 's avonds :) Wel bedankt voor het antwoord!
  woensdag 11 april 2012 @ 10:32:11 #246
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_110172441
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 09:40 schreef Bleie het volgende:
Ik had ook de paasstol gemaakt, maar hij was toch wat droog. Kan ook komen doordat ik hem vrijdag al had gemaakt en zondag pas at (maar wel in plastic bewaard). En de rozijnen bevonden zich toch weer voornamelijk aan de buitenkant van het brood :'( . Maar de smaak was verder inderdaad prima!
Platte plak van het deeg maken, rozijnen erop strooien, oprollen--> rozijnen overal!

Mijn allergenenvrije paasbrood was HEEL goed gelukt en werd zelfs als lekkerder beoordeeld dan het gewone paasbrood dat bij de bakker was gehaald *O*
Bedankt (vooral MaximusTG) voor de hulp!

Ondertussen hebben we van het weekend eindelijk het sodabread gemaakt dat ik van mijn moeder kreeg... wat een afgang... -O-
Wat smaakt dat raar! Net of er gemalen ansjovis of zo in zat, we hebben het aan de vogeltjes gegeven maar die moeten het ook niet, nu ligt er allemaal natgeregend sodabread op het terras. ;(
pi_110173058
Hoi! Heeft iemand hier toevallig nog een fijn en bij voorkeur fool proof recept voor een turks platbrood: zacht met een knapperige korst? :9
Ja doei.
  † In Memoriam † woensdag 11 april 2012 @ 11:07:35 #248
91830 MaximusTG
pi_110173459
@Gwywen: Leuk om te lezen! Vonden de kinderen het ook leuk om te doen?
Sodabread is idd een apart geval.. Het bakken ervan heeft op de een of andere manier altijd veel aantrekkingskracht bij mensen, denk vooral omdat het idee zo leuk is. Ff mengen, licht kneden, vormen, bakken. Lekker snel klaar. Had je het met 'echt' baking soda, natriumbicarbonaat gedaan? Of met bakpoeder, wat eigenlijk hetzelfde is, maar waar al een zuur bij zit in de goede verhouding.
Zat er waarschijnlijk karnemelk in het recept? Volgens mij kan het gebeuren dat er een deel natriumbicarbonaat niet reageert, geeft idd een vieze, zepige smaak.
Brood zelf blijft natuurlijk ook erg compact..

@motorbloempje; Dat heb ik nog nooit gemaakt; Maar dit leek me wel een goede:
http://www.thefreshloaf.com/node/4317/ramadan-pide
  woensdag 11 april 2012 @ 11:51:06 #249
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_110174956
Het was "original Irish Sodabread" uit een pak. Ik geloof dat er sodiumcarbonaat in zat, veel ingrediënten met enge chemische namen in elk geval. Gelukkig hadden we met pasen ook nog gewoon brood en matzes.
Die zou ik ook nog wel eens zelf willen bakken! Moet heel simpel zijn: bloem en water, maar in welke verhouding en waarop bakken, dat moet ik nog even googelen.

Bij het krentenbrood had ik overigens geheel op eigen initiatief een ei erdoor gedaan, ter compensatie voor de afwezige melk.
  † In Memoriam † woensdag 11 april 2012 @ 12:05:17 #250
91830 MaximusTG
pi_110175522
Ah, je had dus mijn eigen probeersel gemaakt begrijp ik? Omdat ik daarna nog een brood gebakken had op basis van een stolrecept wat ik normaal gebruik, maar dan met water en margarine? Daar zit nl. al ei in.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')