abonnement Unibet Coolblue
pi_109392571
Ik heb het van de molen. Daar kreeg ik het advies de helft in een bakje in de koelkast te zetten voor gebruik, en dan het zakje af te sluiten en in de vriezer te doen. :)
pi_109394884
Dat wordt online dan, want de rest hebben we hier niet...
pi_109599744
Mn preferment is uit zn bakje gegroeid :')
pi_109609758
Ik heb net dit in de oven gezet:



Basic brooddeeg met tapenade ingesmeerd en opgerold.
Ben eens benieuwd naar het resultaat, heb nog niet zo vaak brood gebakken. Bovendien begint onze oven na te laten, dus het is een beetje gokken met de temperatuur/baktijd ;)

De tapenade smaakte koud in elk geval heerlijk, heb een halve kom bewaard dus als het boord mislukt heb ik er toch nog iets goeds aan overgehouden ^O^
pi_109610412
Het ziet er in elk geval prachtig uit :D
pi_109611630
Dankjewel :D

Heb 'm net uit de oven gehaald:



Ik vind 'm helemaal prima gelukt en hij smaakt heerlijk. 't Brood zelf is lekker luchtig.
't was wel hier en daar gescheurd bij het bakken, waardoor de tapenade iets had gelekt, maar dat was niet zo heel erg.

Ik laat hem nu afkoelen en dan vanavond lekker opeten bij 'n stukje vis :D
pi_109611893
Wat is nou precies het probleem van de Melk? Lactose intolerant? In de gemiddelde supermarkt heb je bij de houdbare pakken melk ook lactose vrije melk staan. Die gebruik ik zelf voor mijn brinta of andere recepten. Wel opletten met de suikers. Want hij is standaard een stuk zoeter omdat de zuren omgezet zijn in suikers.

Als het niet lactose intolerantie is, dan staat dit bericht er niet :D
  zaterdag 31 maart 2012 @ 13:10:51 #233
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_109728061
quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 16:51 schreef MaximusTG het volgende:
Kan ja, of bij de Boerenbond/Welkoop. Bruggemans gist

[ afbeelding ]
Deze vind je in de grotere steden bij de Turkse/Marokkaanse winkeltjes eigenlijk altijd wel *O*
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zaterdag 31 maart 2012 @ 13:34:15 #234
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_109728643
Kopen jullie gewoon heel vaak 1 kilo bloem? Of haal je ergens grotere verpakkingen? Zo ja, waar?
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  zaterdag 31 maart 2012 @ 13:52:36 #235
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_109729075
quote:
99s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 13:34 schreef XL het volgende:
Kopen jullie gewoon heel vaak 1 kilo bloem? Of haal je ergens grotere verpakkingen? Zo ja, waar?
ik haal vaak grotere pakken bij die winkeltjes zoals hierboven ik aangaf of bij de makro, gebruik zoveel bloem :o!
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  † In Memoriam † maandag 2 april 2012 @ 08:36:37 #236
91830 MaximusTG
pi_109793337
1 kg bloem schiet niet echt op, das zo op. En is vaak erg duur als je een kg-verpakking goede bloem vindt in een winkel.
Turkse/Marokkaanse winkeltjes en/of toko's heb je denk ik ook de meeste kans om een flinke verpakking goede broodbloem te vinden. Voorlopig haal ik het gewoon bij de Welkoop.
Bestellen op internet heb ik ook wel gedaan, maar de verzendkosten zijn dan een flink aandeel van de kosten, dus moet je dan meteen heel veel bestellen.
pi_109794754
Hallo allemaal,

Ik wil voor de pasen mini stollen maken, heeft iemand daar een goed recept voor?

Alvast bedankt!!
Hardcore werkt niet op m'n zenuwen.. m'n zenuwen werken op Hardcore
  † In Memoriam † maandag 2 april 2012 @ 10:02:58 #238
91830 MaximusTG
pi_109794888
Als je nou iets verder naar boven scrollt dan zie je dat ik hierboven al een goed stolrecept heb gepost. Voor mini-stolletjes naar wens deeg in kleinere stukken delen.
pi_109796235
Die zag ik idd staan, alleen dacht ik misschien is er nog iemand die een recept heeft, met nederlandse gewichten enzo.

Maar alvast bedankt MaximusTG!
Hardcore werkt niet op m'n zenuwen.. m'n zenuwen werken op Hardcore
  † In Memoriam † maandag 2 april 2012 @ 11:00:41 #240
91830 MaximusTG
pi_109796430
Gewoon in google intypen;

bv

3 ounces in grams

Of simpelweg alles in ounces vermenigvuldigen met 28.3495231 gram (=1 ounce)

teaspoons en tablespoons gewoon aanhouden. Krijg je geen spijt van, is echt een erg lekkere stol.
  woensdag 4 april 2012 @ 19:25:40 #241
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_109906939
Nou, m'n paasstol ą la MaximusTG staat te rijzen, hij gaat zometeen de oven in, ik ben benieuwd! :)
pi_110070130
Hallo broodbakkers :P

Morgenvroeg wil ik graag deze broodjes van Crack_ proberen na te maken:

quote:
12s.gif Op woensdag 4 april 2012 16:16 schreef Crack_ het volgende:

[..]

Ingrediėnten:
1 pak wit broodmix
300 ml handwarm water
25 g boter
50 g gepelde pistachenoten
2 eetl. verse peterselie
150 g feta
bloem om te bestuiven
versgemalen peper
1 losgeklopt ei/melk
2 eetl. sesam- of maanzaad
keukenmachine


Voorbereiding:
Maak het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat het afgedekt 30 minuten rijzen. Maal de pistachenoten, peterselie en feta even in de keukenmachine tot een grof mengsel en breng op smaak met peper.

Bereiding:
Kneed het deeg nog een keer goed rol uit tot 1/2 cm.Snij rondjes uit het deeg, als mal kun je een mok gebruiken. Beleg de helft van de deeglapjes in het midden met een lepeltje van het kaas-notenmengsel en leg er een ander lapje op, druk stevig aan. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat ze afgedekt nog 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de broodjes met een beetje ei of melk en bestrooi ze met sesamzaad. 15 minuten in de oven.
Kan ik de eerste rijs al vanavond doen en het dan in de koelkast zetten? Is er een andere manier om morgenvroeg tijd te besparen?
  † In Memoriam † zondag 8 april 2012 @ 23:08:29 #243
91830 MaximusTG
pi_110079072
Nog meer tijd besparen?
Tis ook nogal afhankelijk van de hoeveelheid gist in die broodmix.. Maar als je nou gewoon koud kraanwater gebruikt, en dan niet na 30 minuten nog een keer kneden, maar opbollen, uitrollen, vullen en op bakpapier op een bakplaat leggen.
Dat afdekken met ingevet folie, nachtje koelkast.
Dan volgende ochtend eruit. Oven voorverwarmen en bakken. Dat zal wel goed gaan denk ik..
pi_110087572
Ik had ook de paasstol gemaakt, maar hij was toch wat droog. Kan ook komen doordat ik hem vrijdag al had gemaakt en zondag pas at (maar wel in plastic bewaard). En de rozijnen bevonden zich toch weer voornamelijk aan de buitenkant van het brood :'( . Maar de smaak was verder inderdaad prima!
pi_110166362
quote:
0s.gif Op zondag 8 april 2012 23:08 schreef MaximusTG het volgende:
Nog meer tijd besparen?
Tis ook nogal afhankelijk van de hoeveelheid gist in die broodmix.. Maar als je nou gewoon koud kraanwater gebruikt, en dan niet na 30 minuten nog een keer kneden, maar opbollen, uitrollen, vullen en op bakpapier op een bakplaat leggen.
Dat afdekken met ingevet folie, nachtje koelkast.
Dan volgende ochtend eruit. Oven voorverwarmen en bakken. Dat zal wel goed gaan denk ik..
Ging pas laat naar bed en wilde niet anderhalf uur eerder opstaan :P Lui.
Maar uiteindelijk is het er nog niet van gekomen en staan de ingrediėnten er nog, dus nu kan het ook wel een keertje 's avonds :) Wel bedankt voor het antwoord!
  woensdag 11 april 2012 @ 10:32:11 #246
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_110172441
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 09:40 schreef Bleie het volgende:
Ik had ook de paasstol gemaakt, maar hij was toch wat droog. Kan ook komen doordat ik hem vrijdag al had gemaakt en zondag pas at (maar wel in plastic bewaard). En de rozijnen bevonden zich toch weer voornamelijk aan de buitenkant van het brood :'( . Maar de smaak was verder inderdaad prima!
Platte plak van het deeg maken, rozijnen erop strooien, oprollen--> rozijnen overal!

Mijn allergenenvrije paasbrood was HEEL goed gelukt en werd zelfs als lekkerder beoordeeld dan het gewone paasbrood dat bij de bakker was gehaald *O*
Bedankt (vooral MaximusTG) voor de hulp!

Ondertussen hebben we van het weekend eindelijk het sodabread gemaakt dat ik van mijn moeder kreeg... wat een afgang... -O-
Wat smaakt dat raar! Net of er gemalen ansjovis of zo in zat, we hebben het aan de vogeltjes gegeven maar die moeten het ook niet, nu ligt er allemaal natgeregend sodabread op het terras. ;(
pi_110173058
Hoi! Heeft iemand hier toevallig nog een fijn en bij voorkeur fool proof recept voor een turks platbrood: zacht met een knapperige korst? :9
Ja doei.
  † In Memoriam † woensdag 11 april 2012 @ 11:07:35 #248
91830 MaximusTG
pi_110173459
@Gwywen: Leuk om te lezen! Vonden de kinderen het ook leuk om te doen?
Sodabread is idd een apart geval.. Het bakken ervan heeft op de een of andere manier altijd veel aantrekkingskracht bij mensen, denk vooral omdat het idee zo leuk is. Ff mengen, licht kneden, vormen, bakken. Lekker snel klaar. Had je het met 'echt' baking soda, natriumbicarbonaat gedaan? Of met bakpoeder, wat eigenlijk hetzelfde is, maar waar al een zuur bij zit in de goede verhouding.
Zat er waarschijnlijk karnemelk in het recept? Volgens mij kan het gebeuren dat er een deel natriumbicarbonaat niet reageert, geeft idd een vieze, zepige smaak.
Brood zelf blijft natuurlijk ook erg compact..

@motorbloempje; Dat heb ik nog nooit gemaakt; Maar dit leek me wel een goede:
http://www.thefreshloaf.com/node/4317/ramadan-pide
  woensdag 11 april 2012 @ 11:51:06 #249
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_110174956
Het was "original Irish Sodabread" uit een pak. Ik geloof dat er sodiumcarbonaat in zat, veel ingrediėnten met enge chemische namen in elk geval. Gelukkig hadden we met pasen ook nog gewoon brood en matzes.
Die zou ik ook nog wel eens zelf willen bakken! Moet heel simpel zijn: bloem en water, maar in welke verhouding en waarop bakken, dat moet ik nog even googelen.

Bij het krentenbrood had ik overigens geheel op eigen initiatief een ei erdoor gedaan, ter compensatie voor de afwezige melk.
  † In Memoriam † woensdag 11 april 2012 @ 12:05:17 #250
91830 MaximusTG
pi_110175522
Ah, je had dus mijn eigen probeersel gemaakt begrijp ik? Omdat ik daarna nog een brood gebakken had op basis van een stolrecept wat ik normaal gebruik, maar dan met water en margarine? Daar zit nl. al ei in.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')